Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Nancsika!

Feliratom én, de mit mondok a dokinak mit akarok feliratni? Barna üveges orrcseppet? És azon gondolkodtam, hogy az orrcsepp az gyógyít is vagy csak feloldja a takonyt? Úgy értem tüneti kezelés, vagy hosszabb távon is segít feloldani a felgyűlt cuccost?
A dokihoz holnap megyünk vissza. Nem tudom mit fog mondani.
Nem értem igazából, hogy lehet, hogy ennyire nem éhes a csaj. Se kanalsat, se szopit nem nagyon fogad el. Viszont kaki-pisi van rendesen. De hogy miből, azt ne kérdezzétek????!!! :shock:
Ha szopizik, akkor azt is nagy harcolás után, nem marad meg egyhelyben, mintha nem is érdekelné a kaja. Aztán egy-két kortyot iszik, majd küzd tovább, hogy felülhessen, foroghasson, stb. Jobb hijján vizet itatok vele (már pohárból issza, mert cumisüveget a kezdetek óta nem tudta mire használni... :? ), de mivel annyi féle szart akartam beadni szegénynek pohárból/kanálból (C vitamint kaptunk, próbálok neki ALoe Gélt adni és homeopátiás bogyókat immunerősítőnek), hogy már semmit nem fogad el, gondolom oda a bizalom. :(

egy Kétségbeesett Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Nancsika!
Köszi!

Asszem minket is meg fog találni ez a taksis valami, mert ma reggel arra ébredtem, h fáj a fejem, meg szüzcsög az orrom. Apa is panaszkodik :x

Kép
Vendég

Bartika!
Nem barna üveges. Maga az orrcsepp barna színű. Miénk konkrétan fehér műanyag nem átlátszó „üvegben” van. Elvileg baciölő. Én most úgy csinálom, h szívás előtt Sterimar-szívás-barna orrcsepp. Bár már 1 hete Alex is taknyol, de hétfő óta csak a reggelek taknyosak. Szörcsizik, de semmi nem jön. Erre írta fel a doki, h azok ott vannak lent a mandula mögött, vagy mit magyarázott, és az majd kiírtja a bacikat.
És nyugi! Nem lesz sammi baj. Meggyógyul a csaj hamar!!!

Kép

Kép
nancsika

Nancsika! Köszi! Mi is éppen így csináljuk: Sterimar, szívás (meglehetősen nehéz, már nem egy emberes meló lefogni a csajt... :roll: ), majd orrcsepp, de csak sima, víz színű, kevertetni kellett. Na holnap majd jól letámadom a dokim, hogy írja fel. És neked Alex nem evett kevesebbet, míg beteg volt?

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Sziasztok,

Tök jó volt, mert éjjel csak egyszer kelt a csajszi (fél 2-kor), utána meg csak reggel fél 7-kor, de még aztán is visszaaludt 8-ig :) Kár, hogy nekem meg este óta szét akar esni a fejem :( Most megint húzza a lóbőrt, teljesen borult a napirendünk az óraátállítás óta, lehet, hogy a mai gyümihami ki is marad. Ez baj? Mert ugyi egy babának fontos lenne a rendszeresség, és nem akarok nála bekavarni.

Boscó: Fanni bébi nagyon szépséges volt a szülinapi buliján, és a tortája is nagyon tetszik :) Hány szeletet etettek meg vele belőle a rokonok?? :lol:

Annácska: Nagyon durva, hogy távfűtéses lakásban dideregnetek kell :( Persze mikor fizetni kell, ugyanannyit gombolnak le rólatok is, mint akinél 30 fok van, és nem bír megmaradni csak nyitott ablak mellett :( Az egész lépcsőházban ilyen sz@r a helyzet??? Szerintem hívjátok ki a távhőt, van valami műszerük amivel a lakás több pontján mérik a hőmérsékletet, és ha nem éri el a minimumot (nem 'tom az mennyi :( ), akkor kötelesek feljebb tekerni a hőfokszabályzót.

Nancsika: Alexnak az ejtőernyős képe haláli :) Nagyon cukifalat :)

Bartika: Pötyi szerintem a takony miatt nem eszik. Nem lehet, hogy nem kap rendesen levegőt közben??
Aliz is már lassan 2 hete szörtyög, de az orrából alig tudok valamit kiszippantani :( Lehet, hogy nekünk is ez a barna orrcsepp lenne a megoldás? :roll:
Kíváncsi vagyok, mit mond holnap a dokitok.
Addig is nyugi, ha éhes lesz, úgyis enni fog, én még olyan babáról nem hallottam, aki direkt az anyukája bosszantására nem kajálna :wink:
Meg hát van pisis-kakis pelus rendesen, akkor tuti nem fog kiszáradni.

Ildi: Jó az új vonalzód :) Ez a kép Natiról most készült?

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Sziasztok

Meli
Nagyon jó az az írás, sok igazság van benne :)
Nelegyetek betegeg, az nem jó, :) én is adok Martinnak baba kekszet de a milupátol azt a biscottit, abban nincs glutén és Martin nagyon szereti reszelt almával.

Vanillka
Apuci édes lehetett horkolva, :) Aliz biztos nagyon lefárasztotta :) Én a gyerekeknek szoktam mondani ,-Na fárasszátok ki a Martint hogy aludjon, és akkor nem kell rá vigyázni, ekkor elkezdenek vele mászni föl, le a folyosón a szobákban, Martin nagyon élvezi aztán eltelik 10 perc és jönnek hogy ők már nem bírják tovább :)
Most én írigyellek az alvás miatt, de a fejfájás miatt nem :)

Bosco
Fannika nagyon édes, olyan abban a rózsaszín cuccban mint egy kis játék baba, nagyon szép :)

Szelivi
Én sem fertőtlenítek, Martin kúszik mászik mindenhol, sőt kutyánk is van aki bennt van a lakásban :) Nem szeretm a steríl dolgokat, mert utána egy kis szellő és a gyerek beteg lesz, mert nem elég erős az immunitása. :)

Nancsika
Nagyon aranyos Alex :D Martin is sokáig ilyen repülős pózban feküdt, hiába raktam le a kezét hogy támaszkodjon mindig így felemelte, és általában ilyenkor bukta vissza mindig a kaját mert nyomta gyomrát :D

Annácska
A fűtést nagyon sajnálom de csak van valami megoldás, Mert igaza van Vanilkának pénzt meg ugyan annyit kérnek tőletek is mint ahol 30 fok van, vagy nem? :(

Tegnap Martinom olyan édes volt, a gyerek szobában van egy láda a ládán egy lavor, és abban egy teknős béka, azért van abban mert tulajdon képpen két teknősünk van csak el kellet különíteni egymástól őket mert összeverekedtek, szóval Martin meg mióta ugye fel áll mindenhol kiszúrta a lavort, felkapaszkodott a szélébe és felhúzta magát de szabályszerűen fel akart mászni a láda oldalán, :lol: majd teszek fel képet csak le kell tőltenem, én csak a kezét fogtam hogy ne csusszon le a lavor széléről. Olyan jót nevettem pedig szegénykém úgy küzdött hogy bele lásson a lavorba :lol:

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
Joanna Michele, 1996.12.18
Bence Ricardo, 1999.10.26
zsu69

Vali, Zsu: nem tudom, máshol hogy van, nálunk hőmennyiség mérés van a távhőnél. Szóval mi a 25-26 foknak megfelelően fizetünk, ellenben nem tudjuk állítani a hőfokot. Akkor is ennyi van, ha elutazunk :(

Barti: jobbulást!

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Én bunkó az előbb elfelejtettem hogy a betegeknek jobbulást kívánok :oops: :oops:

Az ígért képek

Kép Kép
Kép

Puszi mindenkinek :)

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
Joanna Michele, 1996.12.18
Bence Ricardo, 1999.10.26
zsu69

Itt vagyok, de visszaolvasnom még nem sikerült :( , egész délelőtt mostam(most megy az ötödik adag :shock: ), meg éppen sül egy kenyérke is.Fél órácskát siekrült bólintanom is.
Csak egy mondatra jöttem:
Vali, igen, Holle rizspépet próbáltam etetni a kiscsajjal, de nem nagyon szereti.Viszont van a nestle-nek egy üveges bébikajája banán(almával vagy barackkal, fogalmam sincs :lol: ), meg teljes értékű rizzsel.
Na, azt úgy nyomja magába, mintha nem is 220 forint lenne egy üveggel. :shock: :lol:
A holle rizst meg összekevertem egy zacskó sinlaccal, úgy megeszi.
Viszont a sinlacot tényleg nagyon szereti(de egy nap, csak egyszer kap.)
Múltkor kapott(volna, ha megette volna) sütőtököt krumplival, nem ette meg, hozzákevertem sinlac pépet, máris ízlett.
Viszont azóta rájöttem, hogy utálja a főtt krumpli ízét (már amit én főzök) :roll:

A vonalzós fénykép most készült, amikor Veszprémben voltunk.
Köszi :D !!

Zsu, de ügyi Martin!!! :shock:

Jobbulást a btegeknek!!!!!!!!!!!!!
Én is még mindig szívom Natasa orrát, még mindig van benne fiki.
De az orrcseppet egy hét után abbahagytam, mert 5-7 napig szabad ugye folyamatosan használni,mert tönkreteszi a nyálkahártyát.
Ma aztán újból kezdtem én is.Meghibbanok már én is az örökös szörcsögésből.
Olivér szerencsére már nem fikis. :D

Nálunk szerncsére olyan meleg van, amilyet csinálok magunknak(csak majd a szívemhez nyúlok, miután meglátom a gázszámlát :lol: )
vas

Sziasztok!

Még nem sikerült nekem sem visszaolvasni, nagy a termés....de Zsuzsi Martinodat megcsodáltam, nagyon ügyi :D

Mi ma voltunk méreckedni, Tomdi 9520 gr és 73cm. A doki szerint nem baj, hogy kevés szilárdat eszik, a lényeg, hogy van elég tej és az elég neki. Tetszett amit mondott :D A betegsége is tényleg véges, mostmár az összes gyógyit elhagyhatjuk. Az éjszakáink viszont rosszak, nem jött be a viburcol nekünk, a foga viszont a doki szerint jön és viburcol ide vagy oda, amíg át nem töri az ínyt, addig ébredni fog :( Mondjuk azt olvastam a betegtájékoztatón, hogy lehet előbb rosszabb, aztán jobb lesz, valakinek erről tapasztalat??? Eddig hármat kapott a hátsójába és többször kelt....
Még egy kérdés, különben ezért jöttem, vettem kölest, valaki írta már erről, hogy azt ad a csemetének, recept kellene nekem :) Tehát kérnék szépen köles recepteket, köszönöm :)

Megyek olvasgatok, ha fel nem ébrednek, jövök

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Nekem még mindig majd szét robban a fejem, de nem is csoda amilyen idő van kinn. Ma már esett eső, majd szikra felhő nélkül sütött a nap most meg havazik.

Kép

Kép
Vendég

Zsu!
De ügyes a fiad! :)

Nyulanyó!
Én egy hétig adtam a kúpot, de semmi hatása nem volt :cry:

Kép
Vendég

Meli!
Sikerült, csak nekem se fér bele az aláírásba. Vizsga előtti pár napon mindig éjszakázom, mert úgy teszek, mint aki tanul. :D

Bartika!
Sok-sok szopi, ha kell, ha nem. Nekünk is le kellett cserélni a kanalakat, mert a sárga gumis szélű kanálból kapta a K-vitamint és abból nem hajlandó még most se enni. Én úgy szívom az orrát, hogy letérdelek mellé kétoldalt és a karjait a teste mellé a combom közé szorítom. Így már csak azzal kell küzdeni, hogy forgatja a fejét.

Nancsika!
Tündi már tud mászni, de egyedül felülni nem. De ha leültetem a combomra, akkor feláll egyedül, és rugózik a sarkára.

Zsu!
Hihetetlen ez a gyerek! Milyen erős!

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Cory: Akkor lehet, hogy hülyeséget írtam, régről valami ilyesmi rémlett a távhővel kapcsolatosan, de azóta tuti sokminden megváltozott. Már mi sem panelben lakunk, úgyhogy nem tudom most mit hogy mérnek, és kinek hogy kell fizetni :oops:
De sztem abszurd, hogy egy panellakásban télen 20 fok alatt legyen a hőmérséklet, mindenképpen csinálniuk kell valamit.

Zsu: Martin szenzációs, ahogy küzd a lavórért :lol: Tök ügyin felhúzta magát :shock:
Apuci megint alszik a kislányával, mondanom sem kell, hogy megint ő aludt be hamarabb :) Mivel sokat éjszakázik, így ő bármikor, bárhol szinte rögtön be tud aludni. A szülőszobán én rugdostam a szülőágyról, hogy ne horkoljon már olyan hangosan :shock:

Ildi: Köszi az infókat, akkor sztem nem fogom kipróbálni a rizspépet, ez a köles is csak úgy csúszik, ha jó sok Hippes gyümikaját keverek neki hozzá :roll:
Nestlét én még nem próbáltam, de a Hippnek is van Őszibarackos almája teljes kiőrlésű rizzsel (meg van szőlős is), azt Aliz is tolja le rendesen, olyankor nem kell cseleznem vele :)
Husit te már adsz Natinak?
Mikor viszed mázsálni a csajt?

Nyúlanyó: Tomdi szép nagyra nőtt :) Ilyen súly mellett tényleg felesleges parázni, hogy nem eszik sok szilárd kaját. Elfogyni tutkó nem fog :)
Én kölespépet vettem, azt csak vízzel kell hígítani és gyümit keverni hozzá, ha gyümölcspépet akarok csinálni, vagy ha zöldségkását, akkor olajat + a zöldséget (így még nem próbáltam).

Meli: fejfájós sorstársam :( Innen nagyon szépnek tűnik a hóesés, ami nálatok van, de itt inkább még ne essen.
Jobbulást neked!

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Nyúlanyó: a homeos szerek alapvetően így hatnak, szóval ha már otthon van a doboz, adnám neki még néhány napig (fogalmam nicns, hány db van benne).

cory
Budapest

Persze a lányom el se aludt, a pici fél órát, most itt bámul mind a kettő :D

Okés Cory, akkor még kapja, hátha.....különben 12 van benne, olyan jó lenne, ha aludna, neki is, pláne nekem. Egyik gyerekem se aludta eddig végig az éjszakát, így 3 és fél éve már én sem, lassan azt se tudom mi az....

Meli, húha, havazás???? különben nagyon szép :D

Livi, én is ugyanígy szívok orrot! :D

Vali, köszi a választ, lehet ma megfőzöm akkor neki, hátha vacsizik belőle vagy uzsizik....csak azzal is bajba vagyok, hogy egy helyről azt hallottam, hogy 8-10 órára le kell áztatni, másik helyről meg, hogy 5 perc alatt megfő....(ha ilyen sok "gondom" van, minek vettem??? :lol: ) Elfogyni meg tényleg nem fog Tomdi, ha lesz köles, ha nem :lol:

Most is nyikorog a pici és közben a fülét birizgálja és ömlik a nyála, ez már tuti fog....mit adjak neki éjjelre, vagy a kúp mellé semmit?

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Zsu, nagyon kész ez a képsorozat! :)

Ildi, nem mondod, hogy még kenyeret is sütsz. (ilyenkor mindig lapítok a fűben, hogy nekem milyen könnyű tulképpen...) Iszonyat, milyen csaj vagy! :)

A Hippben is van teljeskiőrlésű rizses és gabonás gyümi. Nagyon szupik! :)

Én most már Holle babamüzlit keverek a gyümibe, ez még jobban csúszik, mint a köles. :) Szerencsére. :)

Páá
Vendég

Halika mindenkinek!

Nemsokára jönnek a barinőmék Németországból, és rendelni akartam bébiételt odaátról, ugyanis ott a 190 gr-os 104 FT körüliáron kapható, nálunk meg ami csak 130 gr-os olyan 340 Ft körül mozog, de van ami 6 - 700 Ft -ba kerül. Nos szörföztem kicsikét h lássam mi a felhozatal, miből választhatok, és egy tavalyi cikkre bukkantam, de érdekes. Tallóztam belőle, ime:

Német terméktesztelő csoportok rákkeltő vegyi anyagot találtak befőttesüvegbe csomagolt bébiételekben, mely az üvegek kupakjából került az ételekbe. A bébiételek közül több Magyarországon is kapható. A fogyasztóvédők szerint a kérdéses anyag emberre nézve nem rákkeltő.

Egy népszerű német tesztmagazin, a Stiftung Warentest munkatársai tizennyolc bébiételt választottak ki tesztelésre, melyek közül tizenhárom tartalmazta, eltérő mértékben, a 2-etilhexansav nevű anyagot - írja a Népszabadság. A vizsgált márkák közül Magyarországon is kaphatók a Bebivita és a Hipp termékei.

A tesztelők az élelmiszer-csomagolások károsanyag-tartalmát vizsgálták. A 2-etilhexansav nevű anyag az üvegek fémkupakjának műanyag tömítéséből származik. Egy további vizsgálatban a tizennyolcból három termékben találták meg a semicarbazid nevű anyagot, mely állatkísérletekben erősen rákkeltőnek és a termékenységet rombolónak bizonyult. A semicarbazidos bébiételek az Alete, illetve a Martin Eyers biotermékei voltak.

Nos mit gondoltok? Tovább keresek, hátha találok még vmit.

KépKép
gaby70

Vali, Eszti, tudom, hogy van a Hipp-nek is ilyen, Oli, Levente is sokat evett, de most előjött belőlem a sza**rágó, a hipp kb.80 ft-al több-be került, így nestle-t vettünk :shock: :shock: :oops: :oops:

Kölest még nem vettem, most 3mag babakása van itthon, de abba meg van glutén. :?
Mivel nekünk van lisztérzékeny a családban, óvatosan kell bánnom vele.

Eszti, ha elmondom, hogy megvan másfél éve a kenyérsütő, de egy éve elő se vettem, akkor már nem vagyok oylan f*sza csaj :oops:

Vali,pár napja adtam husit is, meg is ette, de ezt is üvegeset kapott, kecskemétit,, alma csirkehússal, ma meg alma-banán csirkehússal.
Ebbe próbáltam krumplit is főzni múltkor, de úgy nem ette meg. :roll:
Mázsálni jövő hétfőn viszem.Nem voltunk már nem is tudom mióta
Megnéztem , okt.2-án voltunk.

Eszti, babamüzli már darabos, vagy őrölt???

Nem is mondtam(ja, mert nem voltam itthon):
Natika egy hete szabályaosan kúszik, fókázik!!!!
Annyira cukkerul mozog, olyan jókat nevetgélünk rajta, iszonyú aranyos. :D
Ülés az továbbra is csak eldőlősen megy :lol:
vas

Gabi, ez az ügy már lefutott itthon, kb. másfél-két éve volt belőle balhé, hipp-es üvegtetők miatt.
De azóta állítólag már nem olyan technológiával csinálják. :roll:

De azért csak keresgélj, hátha találsz még valami infót :D
vas

Ildi, azért így is fasza csaj vagy. :)
A babamüzli őrölt, még jobban, mint a köles. :)
Vendég

SZiasztok!
:oops: :oops: Jól elvesztem...

Üdv minden újnak és újracsatlakozottnak :) :)

Azért nézegettem a képeket :wink: És gyönyörködtem :) :)

Pancsoló Lizi egy tündér :) No meg az egész csapat :) Mostanában a törpök nálunk is együtt fürdenek :D Luca a múltkor már Rékát is invitálta volna :lol:

Betegeknek gyógy :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) ok! Meg nekünk is :( Az egész család brühög, de Gergőnek AB-t is rendelt a doki...

Zsu! Martin trükkje nagyon tetszett Gergőnek is :) Tapizta az ölemből a monitort, és hatalmasakat rikkantgatott :lol: :lol: Remélem nem azért, mert tesztelnivalónak találta az ötletet? :D

Kajálás: Gergő a 8 hós mérésen 10 kg-snak bizonyult :) Viszont a hozzátápi jelen állása az, hogy az ifiúr nemigazán akar megenni semmit, csak ha ő csipegethet :) Nagyon darabostól meg fuldoklik.
Mondjuk most lehet csak a kórságtól... Luca még 3 évesen is vissza bírt állni csak szopira egy komolyabb fertőzéstől.

Azért igyekszem tőbbször írni...

Borcsa
KépKépKép
borsts

Vanillka!
Gyógyulgass meg te is!Küldök gyógymanókat! :)
(kopp-kopp-kopp nekem már elmúlt)

Livi!
Aki ennyire töri magát a tanulással, annak bizti sikerülni fog. :wink:

Kép
Vendég

Eszti! Ezt a Holle-s cuccot is az Árkádban vetted? Láttam a Házipatika oldalán is, de túl drágának tartom a 990 forintos szállítási költséget. :(

Livi! Ha meggyógyultunk, akkor meglátogatunk benneteket! Aztán milyen más lesz, hogy a csajok nem egy helyben fekszenek majd egymás mellett!!! Már Pötyi is elindult, mászik ezerrel, de ő sem tud ülni, még ha felültetem sem... szóval vannak ilyen babák is!!! :)

Sajnos a szopi sem megy jobban, azt hiszem a fogzás is hozzájön még, szóval halmozottan sérült a dolog. :( Ma este már a Sinlacot sem ette meg. :( Tegnap még 160 grammot nyomott le, ma meg csak 60-at, azt is nyögvenyelősen. Ma megmértem mennyit evett: reggel 6-kor 60 gramm szopi, 9-kor 50 gramm szopi, gyümit egyáltalán nem fogadott el. Délben 70 gramm tejcsi, főzeléket semmit nem volt hajlandó enni, szájzárat kapott. 5-kor 50 gramm rizspép + pici szopi, majd most evett 7-kor Sinlacot 60 grammot és a mai napból már csak a lefekvéses szopi van. Ezek után mit gondoljak LÁNYOK?????????? :cry: :cry: :cry:

Vas! Én imádok a géppel sütni, de azért függesztettem fel a pékségem, mert soha nem fogyott el a legkisebb kenyér sem, mivel csak ketten vagyunk rá. De majd később visszatérek hozzá, semmihez nem hasonlítható a friss, meleg kenyér!!!! :)

Most nem nagyon tudok reagálni mást. Nem vagyok egyáltalában sem nyugodt. Kíváncsi leszek az éjszakára, mert akkor tutti mardosni fogja az éhség óránként... Valaki nyugtasson meg könyörgöm, hogy már járt így és elmúlt!!!! :shock:

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Sziasztok!

Náthások figyelmébe:
Dokinéni mondta, hogy lehet átmosni is a gyerek nóziját (kb úgy, mint ahogy Gyöngyiéknek volt, csak otthoni kivitelben) Ehhez 2 ember kell. Az egyik lefogja az ülő törpét, a másik kínozza. Fogod a Sterimárt és az egyik orrlyukba tartod, megnyomod, közben a másik oldalt leszívod a trutyit, meg a vizet. Nem kell sokáig, majd csere. Hannának 2 nap alatt felszakadt a letapadt rész és sokkal nyugisabban aludt. Naponta 2x csináltuk. reggel és este.

KÖszönjük az dícséreteket!!! :D:D

Vali!
Most vettem észre, hogy Hanna szülinapján regisztrátál. hihihi. :D
Mennyi volt az a sapi+sál? Jónak tűnik! :D
Visszavitted a melltartót?

Boscó!
Fanni is nagyon édes a feles ünnepségen. :D:D
Igen, kék maradt a szeme. Szürkés kék mint nekem, csak egy picit sötétebb. :D

Mariann!
Én úgy tanultam az egyetemen, hogy a mozgással fejlődnek az agyban a szinapszisok. Ha nem mászik/kúszik a gyerek, a finommotorikus mozgás nem fejlődik rendesen és ezért van nagyon sok diszlexiás/gráfiás gyerek, mert túl sokat voltak kompban és kimaradt így kimaradt.

Meli!
Babapiskótában tojás van, ami nem jó 9 hónap alatt. Igaz van tojás mentes is. A gluténérzékenység genetikus. Szóval az egyébként (a legújabb ismeretek szerint) mehet.

Tünde!
Tök jó, hogy Bettina rendbejött! :D:D

Annácska!
:D:D Édes a lányod! :D

Megyek pihizni!

Puszi nektek!

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!

Többször is írtátok, hogy sinlac-ot adtatok a piciknek. Ez pontosan micsoda és hol lehet beszerezni? Azt olvastam, hogy ettől jobban híznak. Ez igaz? Az én kis manócskám még csak 7,3 kg, a doki szerint nem sovány, de elnézem a vele egykorú gyerekeket és mind sokkal jobb húsban van. Mondjuk eszik rengeteget, csak nem hízik.
Lenne mégegy kérdésem, segítsetek: hétvégén megyünk Miskolcra, barlangfürdőbe, szerintetek bevihetem a vízbe?

Köszi előre is a válaszokat!

Ildi + Fülike

Kép
tildiko

Sziasztok!

Ma voltunk védőnőnél:Fannika 7100gr.és 67,5cm.És letolt a védőnő,hogy miért csak most adok neki új ízeket!Egy két hét múlva nyomjam a főzeléket is! :roll: Szerinte a Milupa termékeit nyomhatom ezerrel! :shock:
Ahány ember annyi féle vélemény!Ez kell nekem!Így tuti nem hibázok! :lol: :oops: (továbbra is bejön az alma)

Eszter:tök jó Nektek!Én is nagyon bírtam volna ha Fannika kék szemű marad!De bebarnult!A fekete haj meg kezd kivilágosodni!

Minden betegnek jobbulást kívánok!Szerencsére mi most nem vagyunk betegek!

Bartika:nagyon sajnálom hogy így összejönnek a dolgok!Kitartás!

Zsu:nagyon tetszett a képsorozat!Hát igen!Már van saját akarat! :lol: :lol: :lol: Cuki!

Vali:nekem is tetszett a sapis koll.Jó meleg lehetett!

Bocsi most csak ennyi,vár a vasalnivaló!Jó éjt mindenkinek!
Vendég

Bocsi még csak annyi,hogy mondta a védőnő,hogy a főzelék után adjak neki teát :roll: ,hogy oltsa a szomját,ne megint cicit kérjen!Én mondtam neki hogy nem adok!Inkább babavizet!Erre megkaptam hogy túlaggódó vagyok!Na szép!
Vendég

Boscó!
Az ilyen nőt le kéne rakni akatakukacnak!!!!!!!!!!!!!!
Örülök, hogy ízlett az alma. :D:D Hanna nincsen oda semmiért. :)
A barna szem is nagyon szép. :D
Hannának már most is sokkal világosabb a haja. Kíváncsi leszek, hogy mi lesz belőle. :D:D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok Csajok!!

Csak olvasóban vagyok tavaszi mama :oops: Nincs időm nagyon a két topicra,pedig próbálkozom.Muszáj többet tanulnom,mert esélyem sem lesz szigolatra. :( Lili jobban van,pedig tegnap már az ügyeletet is megjártuk.Rettenetesen elterjedt rajta a kiütés,az arca lángvörös volt."Csak" a múlt heti virusos betegség utóhatása,megnyugtatott a doktornő,hogy magától elmúlik.És tényleg ma már jóval halványabb az egész :)

Barti-Most neked akarok csak gyorsan írni,hogy múlt héten,mikor Lilkó beteg volt,ő sem evett rendesen,sőőt majdnemhogy sehogy. :( Főzi,gyümi kizárt volt,tejpép nyammogva,szopi immel-ámmal :( Mostanra alakulgat a csaj,most próbálom csak a d.u.-i gyümit visszaiktatni,nagy nehezen. :( Ő most abban a stádiumban van még,hogy inkább alszik,mint eszik,így torlódnának az evések,és kimarad a d.u.-i gyümi :( .Este csak egy cici kell neki,holott szopizott ált.-ban 2-ből.Valószínűsítem a gyatra hízást megint :( Na csak nyugodj meg nálunk is ez van. :( (mérni persze nem mérem a szopikat :roll: )

Igérem próbálok jönni,mert ég a pofám,hogy mindig csak 3 napont benyögök 3 mondatot magunkról.Sokszor jobbnak látom,ha így csak olvasok. :oops: :oops: :oops:

Természetesen a babák tündérek egytől egyig. :D

Puszi!
Vendég

sziasztok mamik és babák!

Csak gyorsan elpanaszolom, h Eszter megbetegedett, csorog az orra, köhög, tüsszög, és az éjjel óta szörcsög.
Mi orvosi javallatra mindössz C vitamin löttyöt kapunk fiziológiás szerrel ( szar... al ) annyit is használ. Szép éjszakának nézek elébe... :(

Viszont jókedvű, mindössz enni nem akar. Ácsorogni annál inkább. :D

És hogy dicsekedjek is eg y picikét, fel tud ülni magától. Úgy csinálja, h négykézlábra ereszkedik, és aztán popsira csüccsen. És onnan, az ágy rácsába kapaszkodva feláll. Legalább valami szép és jó is törpénik velünk.

Most megyek, hátha tudok pihizni cseppet, majd holnap visszaolvasok, mert most csak kutyafuttában sikerült.

Nyugis éjszakát mindenkinek.

KépKép
gaby70

Tök jó, hogy épp tegnap dicsekedtem itt valakinek, hogy a múltkori Niagara óta nem is találkoztam Piroskával, erre ma délután aerobic után megjött :( Marhára nem hiányzott, holnap egész nap nem leszünk itthon, fin.om nincs mit csinálok majd, ha megint úgy ömlik majd belőlem :shock:

Meli: Örülök, hogy neked is elmúlt a fejfájásod, én már le sem merem írni, hogy szerencsére nekem is, nehogy úgy járjak ezzel is, mint ahogy az előbb meséltem :roll:

Ildi: Nagy nagy gratula Natikának a kúszáshoz :) Erről még nem készült sztárfotó? :lol:
Én ma Aliznak Kecskeméti kaját adtam, Őszibarack-pulykahússal. Imádta. Majdnem egy egész üveggel benyomott belőle :shock:
Azért néha a kedvemért adjál Natinak a fini Hippes rizses cuccokból is, oké? :lol:

Borcsa: Jó, hogy jelentkéztél, a múltkor már hiányoltalak :wink:
Jobbulást az összes betegeskedőnek!
Bárcsak az én lányom csipegetne így, hogy 8 hósan 10 kilót nyomna :shock:

Bartika: A Hollés cuccok a lányok szerint az Árkádban kaphatóak, asszem a bioboltban. De érdemes több helyen megnézni, én Csillaghegyen kaptam egy bioboltban, igaz ők több mint egy ezresért adták :(
Remélem az éjszakátok jó lesz!

Eszter: Nekünk is ugyanezt az orrtisztítós szadit javasolta a dokink, de én még nem próbáltam :roll:
Hanna nagyon ordított közben?
A sál-sapi együttes 1290 volt a Kenguru Goldban. Van több színben is, asszem még hófehérben és sárgában láttam, de én nagyon a rózsaszínre gerjedtem, szal nem néztem szét rendesen :roll:
Cicitartót is kicseréltem, mákomra pont volt még egy a méretemben :)

Hát ez a mászás téma érdekes, Vince nagyon sokáig mászott, csak 13 hósan kezdett el járni, és mégis tavaly az oviban diszlexia gyanúsnak minősítették :(

Tildikó: Akkor itt vagyunk mi ellenpéldának, Aliz 7 hónaposan 7060 g volt csak, és nem mondta rá a doki, hogy sovány lenne.
Rákérdeztem nála a Sinlacra, mivel azt dokik írják fel, és azt mondta, hogy felesleges lenne Alizt azzal tömni. Tényleg hízásra jó.

Barlangfürdőt passzolom :( Esetleg kérdezd meg a védőnőtöket, ha ti még tartjátok a kapcsolatot.

Boscó: Gratula Fannika szép súlyához, és az idióta védőnőtökhöz is. Mi ő? Valami beépített embere a Milupának? :(

Babcika: Örülök, hogy Lilkó jobban van :) Na nehogy már azért ne gyere, mert nem tudsz mindenkinek külön-külön írni. Majd ha Lilkó újra a régi lesz, bepótolod :wink:

Gaby: Gratula az ügyes kis Eszterkének :) Takonykórt sajnálom :(

Hóóóóóónap csak este jövök, addig mindenki legyen jó, a betegek pedig gyógyuljanak :wink:

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Nyúlanyó: A kölest még nézd meg ezen az oldalon, http://freeportal.hu/babakonyha/ , hátha ... (nálam most pont nem jön be :( ). Néha belekukkolok, de eléggé szortírozom a recepteket, mert én sokmindent nem adok még Aliznak ebben a korban, amit már ők igen.

Ezt meg most találtam, első ránézésre jónak tűnik, majd valamikor beleásom magam:
http://www.babaszoba.hu/services/recipe ... E-20D6B5B2

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Bartika: most valszeg csak a betegségtől étvágytalan - el fog múlni. Az én gyerkőim sem ettek/esznek amíg tart a kórság (gondolj bele, a pocak teli van trutymóval :( ) Aztán felgyógyulva megtáltosodnak :) és falnak.

Vali: eszembe se jutott panaszkodni Gergő étvágyára :)

Borcsa
KépKépKép
borsts

Estét…

Alex köszöni a bókokat! :)

Barti!
Remélem egy kicsit javult a helyzet nálatok.
Ne aggódj, Alexel is közelharcolni kell mikor szívom az orrát. De ő nem csapkod, egyszerűen kicselezi az orrszívót, és úgy kapkodja a fejét, h az a nehéz, mire beletalálok az orrába. :)
Én nem igazán vettem észre, h kevesebbet enne. Ugyanúgy van 4-6 kakink. Mondjuk ma csak 2 volt, de az egyik, az dupla adag volt. :D (sőt mikor én is beteg voltam, akkor annyi tejcsim volt, h 2 reggel szanaszéjjel áztattam az ágyat, pedig betét minden volt.)

Vali!
Sajnálom a keléseket.
Belegondoltam múltkor, h mi lenne, ha Alex egyszercsak úgy döntene, h ébred éjjel. De nem bírtam végig gondolni… nem lehet valami túl jó. Mondjuk biztos nem halnék bele, de, h napközben, ha alszik, akkor én aludnék, az tuti. Háztartás :arrow: megvár.
Annyira nem gáz a kajakihagyás sztem. Van, h én is kihagyom, de volt mikor pötyis volt Ala seneke, akkor nem is adtam neki semmit. Mondjuk ma meg Ő hagyta ki. Kicsit bezabált a ciciből, aztán akartam neki adni kis pépecskét, aztán 3 kanál után elzavart a búsba a kajával együtt :)

Zsu!
Alex ilyenkor, amikor így hason van, nem bukuk, csak alul. De nagyot. És nagyfiúsan nyög hozzá nagyokat: D
Martin nagyon cuki :) Aranyosan küzd :)

Ildi!
Jobbulást Natikának! :(

Nyúlanyó!
Tomdi is szép nagyra nőtt :) Mit adtok a törpéknek, h ekkorák? Mondjuk jobb ez így, h még nincs 8 kiló Alex. Így is elég cipelni a senekét. Ma pl alig bírtam vele felállni a szőnyegéről. Mondtam neki, h ha nincs szerencsém, akkor itt maradunk, amíg apa haza nem jön :)
Sajnálom, h Ti is keltek. Egyszer csak átjön az a fogacska! Drukk.

Livi!
Köszi. Megkérdeztem a Lillát, h ha Ő akarna-e állni, akkor hagyjam-e. Azt mondta, h hagyjam. Aztán kérdeztem, h nem gáz-e, ha előbb indul el, mint kúszna. Annyit mondott rá, h kezelve van, nyugodjak meg, kúszni fog, és csak utána a többit. :)

Elveszett Borcsa!
Jobbulást az egész családnak! :(

Boscó!
Nektek is kijutott a védőnő. Ne aggód, itt sincs egy normális sem. „mér nem adok neki kruplit? Mér rizst?”

Nah, dugulok. Jó éjt!

Kép

Kép
nancsika

Annácska!
Régen a Havanna lakótelepen laktunk. Ott úgy mértéka távhőt, hogy a ház két oldalán a falon volt egy-egy érzékelő. Ez alapján mérték a kinti hőt és ez alapján fűtöttek. A hőmérséklet viszont megállapodás kérdése volt a távhővel.

Vas!
Ismerős eset! Eleinte mi is állandóan kenyeret meg kalácsot sütöttünk. Kb fél éve nem használtuk a kenyérsütőt, de vagy két hete sütötünk egy kalácsot, nehogy ránk romoljon a kalácsliszt. Csak kimaradt a mazsola. Ja és a gofrisütőnk ugyanígy járt szegény, kb egy éve nem használtuk.

Bartika!
Gyorsan gyógyuljatok meg, aztán csapunk egy bébibulit! Én szerintem nem baj az most, hogy éjszaka óránként eszik, ha nappal keveset evett.

Tildikó!
A Sinlac rizs és szentjánoskenyérmag alapú pép, 4 hónapos kortól adható babának, tej- és gluténmentes. Forró vízzel vagy anyatejcsivel kell kikeverni, és már kész is. Doki írja fel.

Boscó!
Nekem a férjem hajtja, hogy tök sóhernek tűnünk, hogy vizet adunk a babának az esti sinlac után. Én meg mondtam neki, hogy nem fogjuk rászokatni a teára meg a cukrozott almalére, stb. A férjem komolyan azt hiszi, hogy a gyerekemen akarok spórolni, pedig én csak az érdekeit védem.

Babcika!
Nyugodtan olvasgass csak, ha arra van időd. Mi szeretünk ám azért hallani rólad, úgyhogy ne :oops: , hanem írj nyugodtan!

Gaby!
Sajnálom a betegséget! Viszont gratula az új tudományhoz!

Vanillka!
Ezt a kecskemétis kaját mi is kipróbáltuk, sőt a múltkor már a brokkolit pulykával is, de keverni kellett hozzá almát, mert magában nem ette meg. Most körtés kaját próbálunk, fintorog hozzá, de nyeli! Az az igazság, hogy idáig szerintem a sima barack és ez a körtés volt csak savanykás, a többi mind édes volt. Ja és a sütőtökös borzalmas volt.

Kép
szelivi

Sziasztok :)
Betegeknek jobbulást :)

Bartika :)
Pötyi lehet, hogy a teli orra miatt nem szopcsizik :( Nehéz teli orral lélegezni és ugye szopi közben csak ott tud levegőt venni :)

Vali :)
Sajnálom a fejedet, lehet hogy a frontokat érzed :?
Mikor mentek dokihoz Alizzal?
Fűtést lejjebb ecsetelem :)

Zsu :)
Szenzációs a kép a fiadról :D Főleg a harmadik tetszik :lol:

Ildi :)
Akkor te ma mosónő lettél :D Aszta 5 adag! :shock: Nem semmi, bár három gyerek mellett érthető :wink:
Na én nyár végén nyúltam magamhoz, mikor az elmű kompenzációs számlát megkaptam :? Azóta 3-szorosát fizetem havonta. Mivel eddig csak este 6-tól éjfélig fűtöttem, most meg ugye 24 órában, tuti megint valami hihetetlen összeget kell majd fizetnünk :(

Nyúlanyó :)
Jó, hogy ilyen a dokid hozzáállása :) Ritka mint a fehér holló, becsüld meg :wink:
A fiad amúgy jó nagyra nőtt, nincs min aggódnod. Peti még a 7 kilót sem érte el :roll:

Meli :)
Esik a hó??? Ez hihetetlen! Néhány napja még napoztam :?

Livi :)
Nálunk is így zajli az orrszívás :) Szerintem főleg az a bajuk, hogy lefogjuk őket :)

Eszter :)
Köszi a tippet, lehet, hogy majd kipróbáljuk, de apa már így is kivan, hogy mennyire kínzom a gyereket :oops: Persze jobb kínozni, mint később felszúratni :roll:

Tildi :)
Kérdezd csak meg Babcikát vagy engem, hogy mekkora a gyerkőce és máris nem fogsz kétségbe esni :D A gyerkőc úgy hízik, ahogy jól esik neki :) A lányom ennyi idősen több mint egy kilóval volt nehezebb, pedig kisebb súllyal született. Ugyan azt az anyatejet kapja és mégis. Amíg nem kezd el fogyni,vagy nem sovány addig ne izgulj :)
A Sinlakot doki írja fel, akinek kell :)

Gaby :)
Gratulálok a lánykádnak :) Nagyon kis ügyike :)
A takonykort sajnálom :( , jobbulást :)

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Kicsit off topik :oops: Fűtés :cry:
Fizetni mi is hőmennyiség alapján fizetünk, de az okosok, csak 21 fokot kértek nappalra, éjjelre meg 19-et! :shock: Ennyiről szól a szerződés, de mivel mi a legfelsőn vagyunk, így minket hűt a tető :cry: Ráadásul csak egyetlen közös falam van, a többi mind külső. Szó volt a ház utólagos szigeteléséről és a tető felhúzásáról, de nincs rá pénze a háznak :cry:
Többször voltak már kint a Főtávtől, de nem tudnak mit tenni. Azt mondták a felsőbb lakások mindig hidegebbek 3-4 fokkal. Tavaly az egész telet végig fagyoskodtam, de mivel csak este voltunk itthon nem rinyáltam eléggé :oops: A februári közgyűlésen annyit tudtam elérni, hogy az éjjeli hőfokot is felemeltettem 21 fokra :?
Nyáron új hőközpontot szereltek a mellettünk lévő házba, mostantól onnan kapjuk a meleg vizet. Azzal hitegettek, hogy most már jobb lesz, de a vízhőfokon nem emeltek... :? Na de könyörgöm, hogy tudnám fűteni a lakást 35 fokos vízzel!!! :x Tavaly azon csodálkoztunk, hogy hogy van egyátalán "ilyen meleg", mikor a radiátorok, csak langyosak :(
Ja, állandóan azt kapom meg most!!! :x , mikor már egy éve jártatom a szám, hogy hideg van :x , hogy miért nem szóltam előbb, most már nem lehet csinálni semmit. Amúgy majd nyáron cseréltessem le a nyílászárókat, a radiátorokat. Mint ha ez ingyen lenne... :( Most meg már ez van, vészeljük át a telet :cry: :cry: :cry:
Egyébként majd ha hidegebb lesz emelik a vízhőfokot. 0 foknál 50 fokosra, -5-nél 55 fokosra, -10-nél 60-ra, tovább ugy sem emelik, mert nem lesz hidegebb. Jó mi? :roll: Csak a vicc az egészben az, hogy egy cirkós lakásban 60-80 fokos vízzel fűtenek, mi meg jó esetben 50 fokossal. Viszont ennek örömére ha esetleg +15 fokra emelkedik a hőmérséklet azonnal lekapcsol a hőközpont, hogy ne kelljen sokat fizetni :shock:

Bocsi, hogy kifakadtam, de már nagyon tele van a hócipőm ezzel az egésszel :cry:
Most próbáljuk mielőbb kifizetni a lakást, mert nem akarok 15 évet itt lehúzni és költözünk egyedi fűtésesbe.

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
annácska

Ritkán írok egy üzenetnél többet, de most így alakult.

Voltunk ma ortopédián a gyerkőcökkel :(
Hát semmi jóval nem kecsegtettek egyik gyereket illetően sem :cry:
Annamari:
valóban rövidebb az egyik lába és a csípője sem úgy áll már ahogy kellene. A gerincét is érinti már a rövidülés, úgyhogy gyors beavatkozásra van szükség. Kapunk majd cipőt, ha letelik a 9 hónap, mert ugye egy gyereknek nem változik sem a lábmérete, sem az állapota ennyi idő alatt :x Ezt már régebben ecseteltem :)
Még tornát javasoltak, hogy a letapadásokat oldják.
Ezen kívül a kezét még rosszabbnak látta a doki és műtétet javasolt :cry: Most inkább nem megyek bele a részletekbe, mert horror :cry:
Most kaptunk egy kis gondolkodási időt, hogy mi legyen.
Peti:
A tölcsérmellkasa elég nagy, a doki szerint erre nagyon oda kell figyelni, mert kihathat a gerincére is :cry: Tornát javasolt neki, hogy megelőzzük a bajt.

A végeredmény: totál összeomlás :cry: November végén megyek egy hétre a kórházba befeküdni tornázni a gyerekekkel :cry: :cry: :cry:

annácska

Annácska!
Hát én nem értem ezt a fűtéses dolgot nálatok. Nálunk régen úgy volt, hogy a tizedikre jött fel először a fűtővíz, és onnan ment lefelé. Így nálunk mindig 25-26 fok volt télen és a földszinten lakók se fáztak. És szerintem úgy van, hogy minden lakásban meg kell lennie a szerződött hőfoknak, nem csak az alsókban. Egyébként itt ebben a házban is először legfelülre megy a víz, emiatt a nyolcadikon lakó babás ismerősöméknél a 27 négyzetmétert összvissz három tagú radiátorral látták el. Azért úgy ám hüsi van ott is.
Annamarit és Petikét sajnálom. Egy hét alatt mennyit javulhatnak? Gondolom utána otthon neked egyedül kell tornáztatnod őket.

Kép
szelivi

Annácska!
Sajnálom!!!! Mit műtenének a kezén? meg"hosszabbítanák"??? A tölcsérmellkas az mit jelent?
A házban nem komplettek!!!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil:
Beperelhetnétek az eladót, hogy erről nem tájékoztatott az eladásnál!!

Lépek, mert hosszúúúú napunk lesz!

Pusza és kitartás!!!!!!

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!

Annácska: ez nagyon durva! Nálunk a felsőbb emeleteken melegebb van, mint alul, bár fogalmam nincs, legfelül mi a helyzet. De nálatok már az alapból beállított hőfok is horror.
A tölcsérmellkas milyen? Drukkolok nektek nagyon!

cory
Budapest

Sziasztok!

Babcika!
Részemről fel vagy mentve!Majd ha Lilkód jobban lesz és túl vagy a vizsgáidon is, akkor nem fogadunk ez mentegetőzéseket!OK!

Szegény Annácska és Peti baba :cry: Ugy sajnálak benneteket :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Mi már voltunk bevásárolni. Szegény lánykám meg kidőlt :lol:

Kép

Hónak mifelénk már hamva nincs, de a bevásárló központ parkolója tele volt havas autókkal. Csak a hegyen láttunk havat, de ott sem egybefüggő volt.

Egyébként az autóban hallottam egy tanácsot vizsgázóknak. Nem kell a prof szemébe nézni, h ne lássa a halálfélelmet meg, h nem tudsz semmit, de mikor biztos vagy a dolgodba mond a szemébe, h lássa mennyi mindent tudsz.

Kép
Vendég

Hello Csajok!
Kidőlt Boglárka nagyon cuki!!! :P

Annácska! És akkor ezek után Peti baba hogy van felöltöztetve? Én ma éjjel pl. rászedtem az amúgy is gáz taknyomra, mert kimentem éjjel Pötyihez köpeny nélkül és 19 fokra van állítva ilyenkor a termosztát, ebben aludni jó, de pizsamában szoptatni nem annyira. :(

Vok! Köszi az orrszívós tippet, nagyon sokkal több trutyi jön így ki, főleg amióta a védőnő tegnap megmutatta a tutti lefogós tippet. :D

Ma reggel voltunk dokinéninél. Hát reggel már én is sejtettem miért nem eszik a drágám, nem tom éjjel megálmodtam. Ugyanis, nekem is annyira bedurrant a torkom, hogy (köpni)nyelni sem tudtam annyira szar volt. Hát gondoltam mivel ugyanabban szenvedünk, és mivel annyira nem taknyos a drágám, hogy be lenne dugulva totál (tehát levegőz azt kap!!) gondoltam, a torka miatt nem eszik. Mert az evést mindig elkezdi nagy vehemenciával is akár, de 1-2 falat után feladja. Hát igazam volt. A doki néni szerint nagyon csúnya a torka. Kaptunk rá kanalas truytit, amit fecskendővel adok be, mert a kanál már be nem jut a száján... :? Meg olyan orrcseppet, amit keverni kellett valami gyulladáscsökkentővel és ez segít majd a trutyin is.

Szerencsére az éjszakával nem volt gond, csak 5-kor kelt, de nem csoda, mert nem eszik annyit, mint szokott és megéhezett addigra. Kivételesen reggel evett is. Most 9-kor már nem annyira. Viszont visszaaludt és nyomta fél 8-ig. :) De megnyugodtam.

MIndenkinek gyógyulást. Én ACC 200-at kaptam. Van valakinek még ötlete, hogy segítsek ezt a bika bacit elüldözni magamtól is??? A nyelés megy nehezen, le van rakódva a vacak... :(

Puszi:

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Barti, örülök, hogy elmentél dokihoz, remélem minél hamarabb meggyógyulsz. ACC segíteni fog a lerakódáson. :)

Nálunk olyan hőt állítok, amilyet akarok, és éjszakára is 22-23-at csinálok, mert mi azt szeretjük, ráadásul Bencére se tudok adni hálózsákot, mert beletekeredik, a takarót azonnal lerúgja, szóval marad a meleg rugi és body, de ehhez azért meg kell szerintem ennyi fok.

Annácska, annyira sajnálom, kijut nektek minden sz@rból. Sok kitartást!!! :)

Én ma délelőtt meg kényeztetőn vagyok, anyuék elvitték Bencét sétálni (aludni), én meg befekszem egy kád vízbe, egyedül, csendben, nyugiban......hát ilyen is régen volt. :) :)
Vendég

Sziasztok!

Először is jobbulás minden betegeskedőnek!!!

Annácska, nagyon sajnálom, hogy így kijut nektek és tiszta gáz ez a fűtés ügy is....

Hát, el kell mondanom nektek, hogy teljesen elbizonytalanítottatok kajaügyben. :(
Én ugyanis mindent megetetek a leányzóval, amire a korának megfelelő hónap van írva. Ő már nagyon rég nem szopizik, így kb. 4 hónapos korában elkezdtünk a tápszer mellett enni üveges bébikajákat. Aztán ahogy bővült az ízek palettája, beintett a tápszernek. Illetve álcázva (sütőtökkel, sárgarépával) még reggel és este megeszi, néha sikerül napközben is egyszer belemagyarázni. Egyébként meg imádja a húst (csirke, pulyka) a halat meg minden ilyesmit. A tejpépekkel (nestlé, milupa)is jól elvan, de nem bánja a néhány napos szünetet. Bébiételből mindenfélét kap, kecskeméti, univer, hipp, nestlé stb. Imádja mindegyiket.
Aztán meg itt olvasom, hogy ti még idősebb gyerekeknek sem adtok ilyeneket. Szóval elbizonytalanodtam :?

Képzeljétek, esik a hó! Nem is tudom, hogy sírjak vagy örüljek, mert mennem kellene cipőcskét venni a lánykámnak, de hátsókerekes az autóm :roll:

Edina és Eszter Hanna
KépKép
medike01

MEdike: én bizony nem merek adni csak úgy a ráírt alapján semmit. Mindennél elolvasom az összetevoket, és amiben tejtermék (tejpor, tej, tejszín, sajt, joghurt), tojás, citrusféle, aprómagvas, azt nem adom még véletlenül sem.

cory
Budapest

Tényleg csajok, narancsot és ilyeneket mikortól? Idén télen lehet már?
Medike, itt már elég sok hozzászólás volt a hozzátápiról, és azért több kevesebb egyetértés van arról, hogy sajna az, ami a bébikajákra rá van írva, az tisztán üzlet. Nekik az a jó, ha minél hamarabb, és minél többet adsz az ő kajájukból.
Keringtek itt a topicon táblázatok, szigorúbbak, és kevésbé, hogy mit mikortól érdemes bevezetni, ha gondolod, elküldöm szívesen. Én aszerint adok kaját Bencének, és az esetek 95 %-ban én főzök neki.

Na tegnap életében másodszorra Bence nem kajálta meg az általam elkészítettet, céklát. Két kanala fintorogva, aztán meg elfordította a fejét. (mondjuk nem bánom, hogy nem kell főznöm ezt a furcsa színű bizgirit. :) :) )
Vendég

Eszti: én citrusféléket csak 1 éves kortól adok majd, úgyhogy az idén telet még kihagyjuk.

cory
Budapest

Cory,
az összetevőket én is megnézem rendesen. Tejterméket semmiképp nem adok én sem, egyedül a babapiskóta az, amit oda mertem adni a tojás ellenére, mert a védőnő is mondta, hogy hat hó után lehet, meg a szomszéd házidoki is, aki szintén adja a lányának (meg adott a két nagyobbnak is) Azt mondta, hogy ha elsőre nem lett pöttyös, akkor nem lesz vele gond.

Eszti,
Kérném szépen a táblázatot, mert nekem az összes könyvem és kiadványom teljesen eltérő dolgokat ír :(

Próbálkoztam már csirkemell és zöldségek keverékével, de nem kellett a gyereknek, mer szerintem túl száraz volt. Vagy nem tudom, de tényleg nem volt túl jó csak a főzőlével.
A főzelékeket mivel sűrítitek?

Edina és Eszter Hanna
KépKép
medike01

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?