Új privát üzeneted érkezett!

Beszti,
Szívemből szóltál - én is valahogy úgy látom, hogy az egész gárdát le kéne cserélni minden oldalon, és új, úgymond független embereket keresni - de ez persze csak vágyálom.

Tegnap mondja a párom, hogy egy barátjáéknál meghalt a 3 év körüli kisgyerek... Beteg volt, már korábban is hallottam, hogy gégemetszése volt, meg ilyenek. Borzasztóan kiakadtam, és ilyenkor arra gondolok, hogy tényleg ott egyen meg a fene mindent, csak a gyerkőcökkel ne legyen semmi baj....

A vasárnapi tali jó lenne - megpróbálok menni, bár szombaton festjük a hálószobát, és nem biztos, hogy vasárnapra mindennel végzünk....

Zit
parazita

Sziasztok,

De jo, hogy felporgott a topic :) Szerintem jo hogy mindenki elmondja a gondolatait,attol meg nem lesz itt vihar,mert mar soxor voltak eszmecserek es mindig jol le tudtuk zarni.Az sem baj,hogy mas temak is vannak,pont a talikon is minden szoba kerul,pont ezert feludules mindig :D
Szerintem a politikai hozzaallas is csalad,kornyezet kerdese,ki miben nott fel.En keresztenyi/konzervativ nevelest kaptam,amire a mai napig is buszke vagyok.Es arra hogy nagyon jo a viszonyom a szuleimmel. (nekem mindig fura volt ha alaki a szuleit szidta... )Es tudom/emlekszem tobben nem helyeseltek a keresztelot sem,de az en ertekrendembe ez fer bele. Attol hogy havonta elmegyunk templomba ,akar Alexxal,az nem fogja ot felre vinni,max megtanul maskent is gondolkozni.Nem a penz/targykozpontu,onzo vilag lesz a favorit szamara. Nem vagyom ra hogy milliomos ok legyunk vagy akara gyerekein,csak kedves/elegedett/segitokesz emberek. :!:

Magdi
Tali:hat meg eldol, hogy tudok-e menni,attol fugg hogy eppen hogy leszek.Nem veztek mar csak minimalisat (ovi,uszi ) ugyhogy apatol is fugg,elvisz-e :wink:
Beaval beszeltem es neki a 4-es kezdes jobb lenne. Lehet rola szo??Hogy O is el tudjon jonni.

Beszti
Ahogy valaki is irta elottem, kultura kerdes hogy a politika ne szakitson szet csaladokat baratokat.Erdekes nalunk ebbol sosem volt gond,pedig akar lehetnenek is.a ket legjobb evtizedes baratnom is maskepp l atja,megsem vesztunk ossze ezen,lenyeg hogy milyen amasik szemelyisege,nem a politkai hovatartozasa.
Sot elo pelda Zsuzsa,aki regebben irt ide,mi talalkozunk gyerekestol rendszeresen,es vele is epito beszelgetesink vannak,megsem ugrunk egymasnak.Sot amekkora liberalis olyan konzervativ nevelesi elveket vall,pelda erre a 4 jol nevelt gyereke,soxor kapok tole nagyon jo gyereknevelesi talancsokat is,a korabol adodoan is.
Oktatas:azert altalanos iskolat lehet talani olyat is jot ami nem kerul ennyibe.Nem biztos hogy attol jo az iskola ha fizetni kell erte.Fontos hogy kozeli legyen,elvezzea gyerek a tarsasagot esa kovetelmeny is kb legyen olyan mintanno nekunk volt,mi sem bantuk meg hogy nem volt tul alternativ az oktatasunk.
Persze mindenki maskepp latja ezt is,es termesztesene az a jo ahogy O szeretne a legjobbat a gyerekenek :D
Meg en is leszek olyan szituban,pici babaval,amikor program lesz a bevasarlas is,de addig nem szeretnek csak itthon ulni hanem minel tobb mindent csinalni,plane hogy fizikailag sem erzem terhesnek a dolgot.MEg enyem gyereknek itthon meg nincs jatszotars,tehat fel nap aktiv foglalkozas utan mar igenyli a kalandot vagy hogy valamelyik kis baratja jojjon es ugyesen eljatszanak.Persze ez is gyerek fuggo,vank aki siman elmojol magaban orakat,na enyem nem igen :wink:
Muzeumba,kirandulni lehet menni bkv-va is pesten belul,es egy berletre meg azert mindenkinek futja.nem???
Adofizetok azert jo hogy vannak am,abbol IS fizetik ki keresokepteleneket meg a gyesen levoket. Akkor talan mar ennyi jo legyen nekik ha tizezreket/szazezreket fiztnek ki havonta.
Nagyon sokan jutottak lakashoz igy akik a kozeposztalybeliek,mint itt szerintem tobbsegunk a topicban. Mindenkinek jol jott az adovisszaterites,bar mi is csak 1 evben tudtuk egy reszet ervenyesiteni :? Csaladi adokedvezmeny,meg mindenkinek jart,mar aki ugye adozott.Ha valaki csak a gyes-csaladi potlekbol el az ugye ne akarjon lakaskolcsont se,mert nem tudna fizetni a reszleteket...
Ha valaki vallalkozo/cege van vallaljon reszt az adokbol,ne csak azon torje a fejet hogy mit hogyan lehetne feketen.A csaladunkban mindig fontos volt a tisztesseg,mindenki aki vallalkozo bejlentett alakalmazottal dolgozik es szamlat is ad.Lehet hogy nem jar luxus kocsival de nyugodtan alszik,es tesz/tenne a gazdasag fejlodeshez...Ha tobben gondolnak igy ,es egy epito kormany lenne (nekem mindegy hogy kik,csak legyen latszatja) talan elorebb tartanank....
Hat pedig hidd el,hogy sokan bevettek ez a duborog a gazdasag maszlagot..az egyszeru (es ezt most jo ertelemben irom ) munkas ember nem ert am a gazdasagi elemzesekhez,kihallja a hirekbol hogy jo lemgyes kesz,nem erdekli tovabb.
Szerintem meghamisitott gazdasagi adatokkal valasztast nyerni...nagyon gerinctelen dolog.

Gumicukor
Orulok, hogy jol vagy es jol teszed hogy mindennel lefoglalod magad.
Persze a jot konnyu megszokni,de ezalatt en csak ilyet ertek hogy nem kell megnezni mi mennyibe kerul az elelmiszer boltban,es az egeszseges taplalkozas bizony joval dragabb,de megeri.
A ruhan persze lehet sporolni,na pont ezert veszek mindent kulfoldon,es szegyenlem is magam,mert nem magyar arut veszek,de felebol kijon egy szezon ruhatar :wink:
En bar nem vagyok Fidesz tag,meg igazabol a kezepjobb jobban vonzana,ha lenne ilyen,de miert gondoljatok hogy a politkusok nagytobbsege csak a zsebet tomi? A provatizacoban a penzek nagy reszet az nyulta le aki ott volt,es kik voltak ott a regi rendszerbol itt maradtak....Csak hat ugye ezt mi kis emberek el sem merjuk hinni....

Nyuszi
Eminek jobbulast,meg nektek is.
Ha megyek vasarnap meg szolok,ha nem akkor jovo heten is raer meg.remelem :shock: :wink:
CNN tenyleg reszre hajlo,inkabb a BBC-t preferaljuk.
Tesoval tobbsozr volt mar romlott sajt,hus esetunk es a zoldsegpultja meg nagyon gusztustalan neha.... persze lehet,hogy nem mindegyik egyforma.
Ritkan veszunk ilyeneket barhol is,de itt tuti nem.

Judy
A tali ott lesz ahol Te is voltal egyszer,az lasz etteremben, jossz???
Segelyezesrol teljesen egyet ertek,nem csak szulni kell a gyereket de tisztessegre is nevelni.Nagyon sokan tenyleg tiszteletet erdemelnek hogy vallaljak,de az aki csak a havi segelyre var,nem teszi sajnos.Es nem kell itt 30 ev de tobben lesznek mar mindenhol,ha azt nezzuk hogy sokan a karrier miatt csak egyet szulnek vegul,elfogyunk :oops:
Anyu is fuggetlen kepviselo :wink: Videken az emberre szavaznak nem a parokra.
Mai napra drukka korhazhoz,bar anesztes csak altalanos kerdesekkel fog bombazni,nem tart sokaig.

Zsuzsa
Elodnek is jobbulast.
Hat mi kimentunk tankot nezni,sot szombaton Apa Alexot is vitte,nem kell am mindentol felni.
Mi 3an tesok leven,es nem eltunk jol ,megis sok helyre eljutottunk szuleinkkel,orok hala nekik ezert hogy szinesebbe tettek a gyerekkorunkat.Lehet satorban,olcso helyen is lakni barhol.
Na azert annyi programunk nincs am hetkozben,napkozen amig Alex ovizik en itthon pihengetek,max baratno jon fel. Most si mint Alexnal nagyon figyelek a babara,en hiszek benne hogy majd meghalalja idekinn :wink: :lol: Amugy meg kenytelen vagyok en vinni uszni,mert ha ugye ki,ha apa dolgozik. (bar tegnap anyu eppen pesten volt es nem kellett nekem veztnem. )Es mindenhova vinni magammal amit inteznem kell.Dokihoz is visszuk a hetfon,majd csak lesi az NST-t :D

Parazita
Jaj..T
enyleg igaz hogy ha egeszseg van akkor minden van csak meg kell talalni az embernek a szepet.
Az en szambol ugye hulyen hangzik :? de pontezert duplan fontos nekunk.

na regeny lett,bocs...
Kata

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Képzeljétek, van fűtésünk! :D Apró örömök. Emma kicsit náthás volt , de már rendben van.
Hétvégén bontjuk össze a két szintet, a férjem szerint karácsonyra már felköltözünk :lol:

Politika: Szörnyű ami itt folyik, ennyi a véleményem. Én ki nem mentem volna semmi pénzért, tuti volt hogy nem lesz semmi békés. Bár bevallom az előző években sem éreztem semmi kéztetést hogy kimenjek, mikor nem volt ilyenről szó. OV-t eddig is utáltam mert egy lázító, balhé szerető okostojásnak tartottam már a 4 évvel ezelőtti választások után is, hát nem javult a véleményem. Ez nem azt jelenti hogy amásik oldal sokkal szimpibb.

Gumicukor!

Ez a kori nagyon jól hagzik, lehet elviszem én i emmát néha hétvégén, bár tőlünk messze van, de végülis a jégpálya sincs közelebb.

Hű, egyet még nem bírok ki, bocs előre Kataa, Judy illetve aki más véleményen volt, de ez a külföldre utazás téma nekem is kicsit rosszul esett :oops: Ha hiszitek ha nem de 17 éves korom óta vagyok együtt a férjemmel,tehát 12 éve és ezalatt egyetlen 1x jutottunk el kettesben külföldre nyaralni, busszal Görögországba. Pedig mindketten dolgozunk, sokat, de nem vagyunk olyan ügyesek hogy olyan jó munkahelyen vagy mit tudom én, meg az állandó lakásproblémáink (azért nem mindegy hogy valaki úgy indul hogy 35m2-es félkomfortos lakásból szülővel együtt, vagy saját lakásból, még ha az kicsi is) nem mindegy hogy a főiskolát is a férjem pl úgy végezte el hogy közben a szülei nem tudták támogatni, meg nagyon nem is akarták mert nekik a technikusi végzettség is többnek tűnt a kelleténél, közben az én árvaságimból éltünk, na mindegy, nem isez a lényeg, inkább az hogy még nálunk is vannak sokkal rosszabbról indultak, úgyhogy nyaralás az utolsó dolgok között van sajnos :cry:

Én is csak álmodozom hogy majd talán egyszer megengedhetjük magunknak lelkiismeret furdalás nélkül...

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Jajj, beszti, még azt akartam írni, bár ebben nem az én véleményem számít igazán :lol: , de nekem a Simon jobban tetszik :D

És Gumicukor: Még neked sem írtam hogy sajnálom ami a babával történt, hihetetlen hogy ilyen dolgok történnek a topikban, most viszonylag sűrűn:( Valahogy a második babák nehezebben akarnak összejönni, nem?

KépKép
manó

És még egy, ezt el kell mondanom, olyan édes volt Emma, ugye volt neki az a szülinapi bulija, amire nagyon vágyott (és kapcsolódva az előző témához, ilyenkor gondolok arra hogy van aki ilyet sem engedhet meg, tehát csak ne panaszkodjak), szóval kb 1 héttel később meghallotta a Halász judit Boldog születésnapot című számát , és mondta hogy Anya, amikro a szülinapomon ezt énekeltétek nekem , és hozták a tortát, hát én majdnem elájultam... :)
Szóval tényleg nagy élmény volt neki, úgy örülök, merta tavalyi szülinapja nem sikerült valami túl jól, ugye épp akkor költöztünk és épp csak odadtuk az ajit és ment mindenki dolgozni (akkro ástuk a csatornát)

KépKép
manó

Na jó, ez már nekem is sok ám...nem lennék politikus.
miért kell ennyire félre vinni a dolgot????egy szóval sem mondtam, hogy aki nem jut el külföldre, az szégyellheti magát :!: :!: :!: aki ezeket nekem címezi legyen szíves és olvasson vissza. annyit írtam, hogy az utóbbi pár évben az ország igencsak lemaradt. és példaként felhoztam Prágát. erre itt nekem esik mindenki. Senkinek nem kívánok a zsebében turkálni. mellesleg pedig ha nem a mi nyakunkba varrnának ennyi megszorítást, talán több maradna a zsebünkben utazásra is. erre írtam azt, hogy tisztázzuk a fogalmakat, mert itt kiadáscsökkentésről ír mindenki, holott nekünk kell a kiadásainkat csökkenteni és a nadrágszíjat behúzni, ami az államnál BEVÉTELként jelentkezik. Remélem ott is lesz emellett kiadáscsökkentés is :!: :!: kezdhetnék pl az udvari fényképésszel a havi 1milliós megbízásával. na jó, ez elég demagóg példa, de azért leírom.
egyébként meg szerintem sem ad felmentést az, hogy aki nem hülye meg vak az láthatta, hogy mizujs. attól még egy felelős gatdasági miniszternek tán nem kéne heteken át egészoldalas fizetett hirdetésekben ecsetelni, hogy dübörög a pannon puma és minket irigyel mindenki.mert ez igencsak 180fokos eltérés volt.

Beszti
nekem is a Simon tecc jobban :) :) most is meglep lesz a neme?

Manó
nagyon jó érzés lehetett :)

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Ilke
Milyen ügyvédre lenne szükség?

Szilcsike
Végülis rendben lett a melóhely?

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Zsuzsa!

Amit leírtál, na kb az van nálunk is :D A mi házunk is kulipintyó, de azért ennek is örülünk. Alacsony is, kicsi is de a miénk :wink:

A családon belüli politikai vita tök rossz lehet, nálunk senki nem politizál olyan szinten hogy ebből vita legyen. Nagyjából mindenki az ez is hülye, az is hülye állásponton van :D De az hogy szétverik a várost akárki nevében az igenis bosszant, és hogy ezt a vezetőjüknek tekintett politikus inkább támogatja mint ellenzi, az is nagyon bosszant.

Judy!

Dehogy esünk neked :D , csak a prága pár 10 ezer :shock: én csak erre reagálva említettelek téged. Annyiért engem is érdekelne :P Én akármilyen nyaralást próbáltam nyáron összedobni, mert próbáltam, sehogy sem jött ki hármunknak pár tíz ezerből. Inkább lemondtunk róla. Hurcoltam Emmát ahová tudtam, állatkert, cirkusz, kettesben, mert az tényleg kell egy gyereknek. Na, nem ragozom túl :D

A politikához én tényleg nem tudok hozzászólni jobban, nem is érdekel igazán :roll: , mi a fidesz alatt sem éltünk jobban , most sem, én utoljára az átkosban éltem jól gyerekkoromban, de azért nem kívánom vissza :lol:

KépKép
manó

Mano
Gratula a nagy haladashoz,pont idoben lett kesz a futes.Az oszenyitas lesz meg jo kis kupi,de karacsonylassan itt van es elvezhetitek a gyumolcset. :)
Nektek most a nyaralas a haz,csomoan igy vannak vele,hogy a hazra mindgi kell kolteni ezert nem nyaralnak.Egyebkent Emmanaka videki nagyinal valo ido boven megfelel,meg azert nektek is kikapcsoldas. En meg mondjuk 15 eves koromig nem voltam kulfoldon es ???
Mi nyaralni iden voltunk eloszora ferjemmel a naszut ota,es megerte ra eveket varni.A noveremekhez/O csaladjahoz meg mar reg akarunk menni (meg az eskuvonkre sem jottek el,mert akkor nem tehettek meg :cry: ),ez sem igazi nyaralas,es tenyleg szinte csak a repcsijegyre kellett kolteni, mivel mindenhol vendegek voltunk.
Egyebkent Pragaba en voltam busszon zotykoldve 40ezerert,olcso szallodaban felpanzioval.Na ne mmondom nem volt szupi de a latvany karpotolt.Es most mar csak ez jut eszembe nem a szallodai lukas lepedo...

Beszti
Szep nevek,es illenek a tobb gyerekehez.En is a Simont favorizalom :)

Zsuzsa
Ha dolgozni,ket fizetsbol biztos konnyebb lesz.Tenyleg senkit nem erdekel itt am a masik helyzete nagyito alatt,lenyeg hogy mindenki boldog a csaladjaval.....

Judy
Hat igen a reszvallalas minden szinten kene nem csak nekunk :?

Na mennem kell,ma elsz a szuloi kezmuveskedes a gyerekekkel az oviban :D
Kata

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

TALI: vasárnap 15 óra (16 óra?) írjatok, hogy mikor kezdjünk, nekem mindegy. Szerintem lehet 15 óra is, talán nem oszlunk fel 1 óra múlva, mire Halacska odaérne (Kata :wink: ) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Helyszín: Az Arany János utcánál VIA LUNA???? (segítség!!! létszí, aki tudja írja le a pontos nevet-címet) ÉS Kata! KELL FOGLALNI?

Ilke
Nyuszika
Judy
Kata
Halacska
Zita
Magdi

Ha már 1 valaki jön tutira én is tuti megyek, jól jönne egy kis kikapcsolódás nekem is!!! :lol:
Múltkor édes hármasban voltunk Nyuszikával, Katával és naggyon jó volt! :wink:

Nóri: Gyulladást nem talált Doki1. Ez jó. Orrmandula mérete határeset, szerinte nem kellene egyből kikapni, ez is jó.
Szerinte nem kell aggódnom, tipikus őszi nátha, tuti el fog múlni :?
Háát, egy cseppet felületesnek tűnt a dokker, megvallom őszíntén nem nyugtatott meg.Rákérdeztem arra, hogy lehet-e allergia, erre azt felelte, hogy akkor nem múlna el 1-1 hétre a náthás érzet:?
Bevallom Nem érzem úgy, hogy sokkal okosabb lettem, talán annyival előrébb vagyok, hogy nincs komoly, sürgősen ellátandó probléma.
Na, ez van. Doki2 remélem alaposabb lesz, ott magánrendelésre megyünk :?:

Tudnék még miről írni, de éppen csigacsaládot gyártunk Nórival, amíg Mák alszik, aztán meg uzsgyi a játszótérre.
Szép napot Mindenkinek:

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna

Hali

Judy

Koszi, jol van Emi, mar nincs laza. Bika lehet ez az ab amit felirtak neki.:)Es persze a kedve is sokkal jobb.:)

Mano

Hurra futes!
Nalunk most en szerelek futest, az az alkatresz, ami valaszt a futes es melegviz kozott rossz, varjuk az alkatreszt, ugyhogy ki-be kell pakolgatnom a cirkoba, attol fuggoen, hogy mit szeretnenk.:)

Beszti

Lehet egyedul vagyok vele, de nekem a Samuel jobban tetszik...:)

Nyugaton en sem voltam egeszen 20 eves koromig, akkor busszal Sp.o.ban... durva egy ut volt. A nyaralas mar jobb.:) Csak a "testvereknel" voltam kiskoromban, autoval jartunk Romaniaban, ismerosoknel tobbszor, meg Lengyel oban egy koruton ott is autoval eszakon. Kicsi voltam es csak arra emlexem, hogy budos volt a tengerparton (Gdanszk) es ettunk vajban egeszben sult aprohalat.:) Ja es a magyar/szlovak hataron esett ki az elso tejfogam.:):):) Mondjuk en meg az atkosban voltam gyerek es nem voltunk ugyan szegenyek, de jol sem eltunk, ugyhogy lattam a masik oldalt is. Anyamek folyton kolcsonkertek a nagynenemektol, akik sokkal jobban eltek nalunk es nem voltak gyerekeik, hogy nekunk izgalmasabb eletunk legyen.
Miota en is "boltos" vagyok meg jobban tisztaban vagyok vvele, hogy sokan bizony alig varjak a hoveget, es nem engedhetik meg a 6-8ezer Ftos cipot a gyereknek, pedig tudjak, hogy az egeszsegesebb lenne.... orulnek, hogy kajara futja, meg esetleg egy alfoldi taborozasra a nyaron.... nyaralas.... kulfold??????? A batyamek 10 evig sehol nem voltak kulfoldon a 3 gyerekkel.... A kedvencem az a 4 gyerekes csaj, akinek rokkantnyugdijas a ferje, mert motorbalesete volt, a no a labdagyarban dolgozik itt helyben, de mindig vigyorog es jokedvu. Imadom az eletvidam embereket, mindig feltoltenek energiaval.Egyszer bejott a boltomba es jot rohogott ,hogy majd hozza a havi 40 ezret, amit a gyerekek utan kap vasarolni. Kicsit szegyelltem magam. Nem tudtam mivel biztatni. Aztan majdnem alkalmaztam eladonak, de maradt inkabb a labdagyarban, mondvan hogy az a biztos, ahol most van, nem mer valtoztatni.
Tenyleg egyre lehangolobb az emberek helyzete, halat adok az egnek azert amink van...
Monolog vege.:)

KépKép
KépKép
nyuszika

jajj ne, most meg a fule faj Eminek....:(

KépKép
KépKép
nyuszika

Nyuszi,
Szegények... Drukk a fülhöz!

Beszti,
A Samu névben nem gondolkoztok? Szerintem az is jópofa.

Néha nekem is kedvem lenni elmenni mondjuk Németországba, mert vágyom már arra, hogy rend legyen, és mindenki csinálja meg korrektül, ami a dolga... De ennek semmi realitása, valamint egy hét múlva sírva rohannék haza, mert minden ide köt.

Zit
parazita

Zita

Szivembol beszeltel. ANnyi sok minden jobb ANgliaban, ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy nem tudnek ott elni.... annyira mas, mindenki hianyozna, marmint a csalad es 37 eves fejjel kezdjek uj baratokat szerezni?
Dehat ha belegondolunk ANglia, Nemeto. stb. nekik evtizedeik , sot szazadaik voltak a mai rend es gazdasag kiepitesehez.:) Mi meg meg csak 16 eve indultunk, csak ezt hajlamosak az emberek elfelejteni.

Emi jobban van koszi, nemtom ez a fulnyafi igazi volt-e.Mar kutyabaja.:)

KépKép
KépKép
nyuszika

Én legszívesebben valami déli, mediterrán, tengerpartos országban élnék, mondjuk anno volt is Mo-on, ugye...
De az én szívem is húzna haza, nem tudnék kint élni. Nekünk volt tervben, hogy még a gyerek előtt kimegyünk pár évre, de valahogy nem ment, túl sok minden köt ide. Anyukáméknak így is rossz, hogy nem itt laknak, pedig csak 80 km innen. igaz, folyton mi megyünk, ők meg nehezen mozdulnak, pedig bármikor jöhetnének.
A barátnőm is Londonban nem nagyon leli helyét, pedig már lassan 5 éve kint van. Most gondolkoznak, hogy Sydney-be költöznek, mert a férje ausztrál, az ő rokonai ott élnek, lenne a gyereküknek rokon gyerek, akivel játszhatna, együtt nőhetne fel. pont beszéltük, hogy azért szeretjük a született feleségeket, mert ott is barátság köti őket össze, mi 7en vagyunk így, rendszeresen talizunk, tartjuk a kapcsolatot, és hogy ő kint van, ez nagyon hiányzik neki, mert az ottani inkább ismerősök nem annyira barátok, nem ugyanolyanok, mint mi. de ha Ausztrália mellett döntenek, akkor mi innen biztosan nem tudnánk meglátogatni őket, max 10 évente 1x, vagy akkor sem. még a londoni 4 nap az esküvőre is gondot okozott, nem tudtunk kimenni a barátnőinkkel. de remélem egyszer azért majd összejön, ha még ott laknak...

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Hű, a minednit! Ti aztán írtatok rendesen :) , csak győzze az ember olvasni. Most nem kommentálok mindent :lol: . A politikával már tele van a bütyköm, de sajna nem tudja elkerülni az ember, hogy foglalkozzon vele, mert azért csak érdekli az embert, hogy mi történik.

Manó!
Akkor jöhet a hideg :wink:, fűtesetek csak ! Mi is Görögo.-ban voltunk utoljára (és egyben először és mindezidáig egyetlenegyszer :) )nyaralni a férjemmel, szintén busszal, 7 éve a nászutunkon. Szuper jó volt, szinte minden pillanatára emlékszem. Még jó, hogy nem járunk gyakran (ritkán sem...) nyaralni, így nem folynak össze az emlékek :lol: .
A gyerekekkel még sehol nem voltunk, illetve egyszer anyóséknál 10 napig (Csepelen laknak :lol: ), amikor ők elmentek a Balcsira, mi vigyáztunk a házra, etettük a nyulakat meg a tyúkokat és locsoltuk a kertet :D :lol: . De erre a gyerekek nem is emlékeznek, mert Noémi még csak 2 éves volt, Ádám akkor született.
Ennyi...

Beszti!
De jó, hogy felbukkantál :lol: ! Én is Simon-párti vagyok. Mi van a házatokkal??????? Él még az a régi blogotok, amin lehetett kukkolni? A címre már nem emlékszem... A picur már oda fog érkezni?

Judy!
Drukk a műtéthez!

Külföld
Én nem tudom, mennék -e, maximum pár évre. A szakmám bárhol nagyon jól jövedelmezne (kivéve itthon, ahol közalkalmazott vagyok :lol: , pedig a mi szakmánk Hungarikum....). Szerintem a férjem is el tudna helyezkedni, de én nem vagyok az a bevállalós fajta.
A legjobb barátnőm a főiskoláról kimnet 1x az USÁ-ba 2 hónapra dolgozni, mikor visszajött, azt mondta, soha nem tudna ott élni. 2 éve oda ment férjhez... A férje amerikai, már van egy kisfiuk, és tervezik a következő gyereke(ke)t. De az akarják, hogy itthon járjanak iskolába, de középiskolába és egyetemre mindenképp, mert állítólag kint a jó sulik nagyon drágák. Ki tudja, itt mi lesz...

Tali
Én, sajna, nem tudok menni. Kár, mert az előzőt is ellógtam :cry: . Remélem, azért lesz még.

Ja, igen. Az idén is lesz mikulás-buli? Mit gondoltok? Mikor is szokott elkezdődni a szervezkedés???

Na, megyek, mert leragad a szemem. Az autónk persze megint rossz (hiába, 16 éves....), így reggelenként is buszozok a gyerekekkel, úgyhogy 6.20-kor már indulunk itthonról, korán kell kelnünk. Olyan jó lenne egy normális autó... Szerencsére nincs se hideg, se eső reggelenként, úgyhogy annyira nem rémes a dolog, de már úgy megszoktam, hogy az utóbbi időben minden reggel autóval mentünk. Hiába, a kényelem :D ...

Jó éjt,

Panda
panda
Halásztelek

Sziasztok!

Kezdjetek nyugodtan 15.000-kor, nem megyek. Sajnos nem javul az állapotom és nem akarok senkit megfertőzni.

Kata
Képzeld! A tegnapi elősadást végigköhögtem és az orrfolyásom is erősödött. Elegem van. :?

Beszti
Nekem a Samu jön be jobban. :lol:

b.

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Sziasztok!

Halacska! Kár, hogy nem jössz! Azért kúráld magad, hátha..... :wink:

Egyébként felhívtam őket és 16 órát beszéltem meg :lol:

TALI: VIA LUNA ÉTTEREM Vasárnap 16 órától!!!!!!!

Azért, ha valaki meggondolta magát és nem jön SZÓLJON LÉTSZÍ!!!!!

Ilke
Nyuszika
Judy
Zita
Kata (Apa soförködik tudom, remélem sikerül eljönni :lol: )
Magdi
remélem senkit nem hagytam ki!!!

Ma elvittem Nórit oviba, lefotózták a tesókat. Amíg ott voltunk tök jól volt Nóri. Amint közöltem, hogy na, most anya elmegy egyből elkezdett folyni a nózija (na nem igaziból, hanem ezt hajtogatta, elkezdett fájni a hasa, a térde, a torka) Tiszta ciki volt, komolyan szimulált a csaj.
Végül Magdi néni kezében kissé jobban lett, sikerült eljönni, erre a kocsiban Márk zendített rá, hogy NONI, NONI!!! (Nóri, Nóri) És sírt, mert otthogytuk Nórit az oviban. Hát, komolyan lassan mehetek a diliházba.

Zsuzsa! Teljesen korrekt, amiket írtál. Néha minden embernél borul a bili és muszály elmondani a véleményünket. :lol:
Otthonteremtés: a mai világban szerintem a legtöbb családnak ez jelenti a legnagyobb problémát, a legnagyobb érvágást. Nálunk Apa az építő, de még így is van egy rakat tartozásunk. Sajnos lemondásokról szól most a mi életünk is, (lásd: albéret), de van értelme, at tuti.

Nagyon Zárójeles OFF: (Mi egyébként a kommunizmusban jól éltünk, az én szüleimet pont a rendszerváltozás küldte padlóra :? Hát ilyen is van. De ezt most tényleg csak zárójelben írtam, ebből most ne legyen semmiféle vita. :wink: )

Szép napot mindenkinek:

Szép napot Mindenkinek:

Magdi
mléna

Panda,
Nekem az a bajom, hogy az én "szakmámmal" (azaz tudásommal) külföldön semmire se mennék valszeg, hiszen az angol (és magyar) nyelvtudás az erősségem, ezzel meg ugye nem rúgok labdába sehol.
Az USA mint élettér nagyon durva kultúrsokk, Nyugat-Európa még inkább elviselhető nekünk.

Magdi,
Aranyos vagy, hogy megszervezted a talit. Mindent el fogok követni, hogy ott lehessek.
Szerintem sokan vannak úgy, mint a szüleid - és ez nem politizálás, hanem egyszerű ténymegállapítás.

Bea,
Kár, hogy nem jössz. Jobbulást! Köszi, hogy pártját fogod a Samunak :)

Nyuszi,
Egyetértünk :) Remélem, Eminek tényleg nincs fülbaja.

Zit
parazita

Sziasztok,

Megint,milyen szep ido van :D

Hat kulfoldon elni biztos nagy kihivas,de ugy ha tudod hogy nem orokre mesz,szerintem kibirhato.Engem is nagyon idekot minden,csalad meg tenyelg sok baratom,ismerosom van akiket sajnalnek...de meg ki tudja..
Noverem ugye orokre ment, hat nem mondom hogyaz elso par evben nem zokogtunk minden elvalaskor,de ma mar nem,valahogy megszoktuk,meg latjuk hogy O nagyon boldog ott a csaladjaval es persze anyagilag is jol elnek,de nem ez a fo szempont.Viszont jol jott amikor minden evben vett nekem repulojegyet, hogy talakozni tudjunk..szoval erre is jo a penz :?

Magdi
Hat akkor hajra 2 szamu doki,remelem ugyanezt mondjaes akkor megnyugodhatsz :wink:

Nyuszi
Mindenkepp megprobalok menni vasarnap,marcsak azert is hogy apaknak ne okozzunk gondot :wink:
Ja,Spanyolorszagbaen is busszal voltamez volt az erettsegi ajandek az egesz angy rokonsagtol.Hat 2 napig mentunk,mire oraertunk megbeszeltuk a baratnommel,hogy mi itt letelpeszunk, mert a visszautat nem vallaljuk be :lol:
Na hat a 4 gyereks noci is pelda aarra hogy a gyerekek boldogga tesznek,akarhogy is legyen :wink:

Zsuzsa
Meg valami,nekem van olyan ismerosom (sajnos nem is egy )akit elhagyott a ferje,es kenytelen hamar visszamenni dolgozni, mert a tartasdij semmire sem eleg.Szoval szeintem ha valaki nem bir megelni akkor ott a bolcsi ahol biztonsagban tudhatja a gyermeket, es dolgozni kell, nincs mese ilyenkor hogy a gyereknek mi a jobb :?
Neked akartam mar napok ota meselni,hogy Alexra is ratort a hiszti egy gyerekboltban,mert csak konyvet vettunk nem az 1000.kisautot...Persze mindenki minket nezett, de en nyugodt maradtam es szepen kivonszoltam a boltbol,de meg itthon is huppogott :roll: Ugyhogy tul vagyunk ezen is :lol:

Panda
Tenyelg a te szakmad mindenhol keresett.Ha emlkeszel irogatott ide Judit regen aki az USA-ban el es O is igy ment ki,azota itthoni lanyokat kozvetit ki dolgozni.

Bea
Jaj de kar :cry: Na most jon az en receptem,tudod :wink:
Azert remelem elvezted az eloadast.

Magdi
Megprobalok jonni :wink: Zarojeleshez: Mi csaladunk meg pont forditva volt. Plane 3 gyerekel,mindenki csodabogarnak nezte oket,meg minket a suliban,minden osztalyban en voltam az egyeduli akinek 2 tesoja volt!!!De nem emiatt nem ment jol,hanem nagyon keveset kerestek,viszont sokat dolgoztak :? Osztalyvezeto voltegy nagy cegnel. Szinte nagyim volt velunk mindig, meg a betegsegek idejen is, mert anyu sosem hianyozhatott a szoc.munkarendbol az irodabol :evil:

Prazita
Gyere,legalabb itt talalkozzunk.Kitartast a festeshez :wink:

Pusz
Kata

Kép
Kép
kataa

Hali

Megvolt a vérvétel, meg vittünk vizeletmintát is, meg az anesztes vizsgálta Gergőt, kedden reggel lesz a műtét.

Tali: én még nem ígérem 100%-ra, de megpróbálok elmenni.
Csak aznap van apa szülinapja, hétfőn meg a Gergő és szerintem vasárnap lesz az ünneplés.

Bea
Jobbulást :)

Panda
autó :?

Kataa
Mi is 3-an vagyunk tesók. Mi nagyon sokat utaztunk külföldre, vonattal (ingyen, mert vasutas family), sátorral, stb...örök vita volt ez nálunk, mert anyum inkább a házra költött volna, apu meg az utazásra. nála ez szakmai "ártalom", mert építész és a külföldi utakon múzeumról, múzeumra, templomról templomra kellett végig rohanni mindent, a végén már könyörögtünk, hogy a tengerparton hadd pihenjünk pár napot...de nagyon jók ezek az élmények...
mióta férjhez mentem a nászúton voltunk Cipruson, amit tombolán nyertünk. meg Horvátországba céges üdülésen, Gergővel, plusz gellike a pocakban, nagyon jó volt az is. Ja, és kétszer Németországban a testvérvárosban családoknál elhelyezve, az is nagyon jó volt.
plusz a síelés téeln Ausztriában, ami akkora élmény volt a Gergőnek, hogy azóta is állandóan "mikor megyünk Ausztriába?????".
na, így leírva tényleg jó soknak tűnik. de tényleg ezek örök élmények...és vagy ingyenjeggyel, vagy céggel, vagy testvérvárosban....a síelés ment önerőből.

jó 7végét

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Magdi

En jovok a talira.... :) BAr mar lehet, hogy unod a pofam...:)
Ha igy folytatodik megint ugy jarunk, mint a multkor, 3an leszunk Kataval... Judy se biztos, Ilke se biztos,
Zsuzsa?Tobbiek?

Zita-Eszter neni tessek man jonni!!!!:)

Beus

Naaaa!!!! GYere man! Olyan regen lattam a fejedet!:) Kuralgassad magad ma, meg szombaton...

Beszti

Teged is regen lattunk...:) A pocakodat meg meg nem is...:)

Ket szosszenet:
Emi utalja fujni az orrat, mondom ugye nem akarod hogy ramenjen a fuledre xy-nak is felszurtak a fulet...mire ram nez:
"Igen es most hogy nez ki?"

Dannyt tanitja a novere tarsasjatekozni:
"ANyaaa, tarsasag-jatekozunk...."-mondja Danny
"Es kepzeld anya, veletlenul mindig en nyerek..."-vigyorog Emi

KépKép
KépKép
nyuszika

Nyuszi
De én igyekszem elmenni, majd akkor délelőtt ünnepelünk. ez úgyis csak az otthoni szülinap.

a gyerekszövegeken jót nevettem :lol:

Gergő is előadta magát valamelyik este:

-Fáj a hasam.
-Hányingered van, kicsim?
-Kettő.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Judy
De jo hogy josssszz te is :D Hat Gergonek suru napjai lesznek,nagyon drukkolunk majd kedden. :!:
Tok jok lehettek a vonatos turak.Nelunk ferjecske epitesz,hat igen en is tudnek meselni :lol:
En is a ceggel utaztam a legtobbet,mivel mar 10 eve itt vagyok,hat ne higgye senki hogy kellemes sokadjara trainingre jarni mindig a Finn-Belga-Nemet haromszogbe. Plane hogy a szallodan-irodakon kivul max egy 2 oras gyorstalpalo varosnezesre futotta,vagy arra sem...
Naszuton mi kirugtunk a hambol,az ajandek penz egy jo resze ment arra,de hat egyszer elunk :wink: Az tenyleg elmeny volt :D

Nyuszi
Leszunk azert legalabb 5-en es igymeg mindenki szohoz is jut.
:lol:
Gyerekek nem semmik :lol:

Bea
Tenyleg gyere es mutasd emga csajoknak csini uj frizkodat :wink:

Pusza
Kata

Kép
Kép
kataa

Kata

Meselj, hol voltatok naszuton?:) Megol a kivancsisag....

KépKép
KépKép
nyuszika

Nyuszi
Malagaban (Del-Spanyolorszag ).Egesz mas mint az eszaki resz.Valahogy sokkal baratsagosabb.De lehet ,hogy csak a szerelemtol volt olyan kulonleges :wink:
Legjobb utunk az Dubai volt iden,de ott is sporoltunk,sogornom legitarsasagnal szerzett occso jegyet es 3*-os szallodaban laktunk...hat mikor eloszor meglattam (persze az interneten mashogy nezett ki.. )nem tudtam sirjak vagy nevessek :shock: :lol: Visznot amiket lattunk az tenyleg felejthetetlen volt.

K

Kép
Kép
kataa

Kataa

MAlaga... hat igen, az tenyleg szupi hely, voltunk a parommal egyszer. AMugy Spo. a kedvencem, nagyon imadom.
Legtobbet en is munkaban utaztam, es csak annyit lattam a helybol, amennyit megmutattak a szervezett varosnezesen. Azaz nem sokat. Meg a csalad miatt is kenytelenek vagyunk evente egyszer-ketszer megmutatni magunkat odaat, de itt szerencse, hogy a parom sokat utazik a munkajaval, mert csomo pontot es ingyenjegyet gyujt nekunk....:)
A naszut szerintem mindenkinek felejthetetlen fuggetlenul attol, hogy hova utazott...:):):)

hu, ma nagyon raerek....

KépKép
KépKép
nyuszika

Mamcik!

Nem kéretem ám magam. :lol: Mivel a férjem, akinek szuper az immunredszere, is elkapta uezt a nyavaját ezért gondolom, hogy fertőz és nem szívesen adnám tovább, főleg egy várandós maminak. :wink:

Ígérem, ha jól leszek, megyek.

Kata
Nem tudtam 100%-osan élvezni. Egyrészt a betegség miatt, másrészt sztem a hangosítás és a kosztümök nagyon nem vótak jók. Olyan vérszegénynek mondanám, de az is lehet, hogy rossz helyen ültünk. Teltház volt és eléggé tomboltak szal lehet, hogy tényleg csak velünk volt gond?! :oops:

Odafelé majdnem felszedett egy brazil csellóművész, akinek a Vörösmarty teret kellett megmutatnom és angolul bájcsevegni. Leszólított a földalattin. Közölte velem, hogy én nem 34 hanem huszonéves vagyok és nekem nem lehet 4 éves gyerekem. :P Na, már ezért érdemes volt felkelnem!
Viszont amig az Oktogonon várakoztam, vidéki lány Bp-en érzésem volt és egyáltalán nem esett jól a nagy, péntek esti nyüzsi. :oops:

Politizálást olvastam és nem és nem és nem vagyok hajlandó hozzászólni a témához. Illetve engedjetek meg egy mondatot! Azok, akik marják egymást a médiákban, a Parlament folyosóján kezetfogva barátságosan beszélgetnek. Ennyi. Pont.

Zita
Van Samu a családban és ha nem lenne foglalt akkor mi is bevetettük volna. :lol:
Szép 7végét mindenkinek!

Bea

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Sziasztok!

Nyuszika! :lol: De lüke vagy :lol: :lol: :lol:

Halacska! Milyen új frizuráról van szó???? Mesélj!!!!
Végre egy csajos téma :lol:
Én mindig akarok valamit csinálni a fejemmel, aztán sose merem. Szeretném befestetni, kicsit megnyíratni, de olyan nyuszi vagyok. Ráadásul a tesóm mindig lebeszél, teledumálja a fejem, hogy így szép a hajam, ahogy van és tuti meg fogom bánni. pedig én annyira szeretném!!! :wink:

Gyerekszájak :lol: :lol: :lol:

Nászutak: :lol: :lol: :lol: Haj, de jó volt a miénk is :lol: :lol: Elméletileg jövő nyáron végigjárjuk az akkori útvonalunkat. Remélem össze fog jönni!

Használ valaki immuno-tabs tablettát? Marhára reklámozzák, valami bacit tartalmaz, ami segít megelőzni a légúti betegségeket, influenzát. Szerintetek?

Pussz:

Magdi
mléna

Mi nem voltunk nászúton, illetve mikor kiderült, hogy Solymi a pocakomban van, gyorsan elmentünk Amerikába a párom unokatesójáékhoz, mert tudtuk, hogy aztán majd jó ideig nem lehet... Nem annyira jó emlék, főleg hogy a könyökömet is kificamítottam, és majdnem végig gipszben voltam emiatt.
Azóta csak egyszer voltunk Solymival Szlovákiában valami rokonoknál, Csongi a pocakban.

Magdi,
Én nem sok reményt fűzök az ilyen csodaszerekhez, de persze egy kipróbálást megér... Én most Bérest nyomok, egyelőre úgy néz ki, hogy működik, legalábbis mintha jobb lenne a közérzetem, és nem lennék olyan fáradt. Beteg sem voltam az utóbbi 1 hétben :lol:

Bea,
Gratulálok a hódításhoz :) Nekem meg csak a hajléktalanok jutnak. A múltkor fel akart szedni egy, ráadásul öreg is volt szegény :(

90%, hogy megyek a talira!!!! A festést ugyan még nem kezdték el, nemrég érkezett a mester, aztán elmentek anyagért, és még nem értek vissza. Azért remélem, hogy este már a helyünkön tudunk aludni - főleg Csongi...

Zit
parazita

Halad a szobafestés :) Szép napsárga lesz a fal. Jól elbeszélgetek magammal... :roll:

Zit
parazita

Sziasztok
én is elökerültem :lol:
Judy
boldog szülinapot :lol:

Beszti
nekem a simon tetszik jobban :D

Kataa
én is azt szeretném segitökész legyenek nagykorukra :D

nekem a bio élelmiszerek a luxus tudom hogy jo és finom meg hasznos,de az én pénztárcámnak tul drága :( és én sem jutotam el nyaralni már 3 éve gyerek nélkül :( mert minden évben közbe jött valami amiért nem válalták el a fiuk vigyázását ,söt én hiába akarnék ausztriába menni vásárolni még azt se tudom megoldani pedig nagyon szeretnék :)

Nyuszi
én 27éves koromig nem voltam külföldön :D akor is párizsba buszal mentünk és a látnivalo volt a legjobb benne :D de azota se sehol gyerek nélkül :(

Magdi
én is ara emlékszem hogy anyukámékat a rendszer változás küldte padlora a 80 évekbe jol éltünk minden évben nyaraltunk a tiszapartján szép divatos ruhákba jártunk adig a 90 években ép hogy megéltünk akor lett jobb mikor már én is elmentem dolgozni .Mi szedünk immuno kidet és a fiuk se nyáron se idáig nem voltak betegek május ota szedik immunologus javaslatára mert petike sokat volt beteg az elmult télen és nem nagyon nöt de etöl a tabletátol elkezdett hizni és nőni is imike is kapja hogy hizon és jo étvágy legyen :D és TÉNYLEG HATÁSOS :lol: nem reklám amit mondanak rola.

Zita
tényleg hatásos :D

pusz Csics
csics

Csics,
Ha te mondod, elhiszem :P Még nem hallottam róla semmit első kézből. Szuper, hogy nem betegek mellette a srácok. Kár, hogy Csongi még nem tud tablettát bevenni - mondjuk Solyminak is nehéz még.

A festés még tart, Csongi meg már őrjöng az álmosságtól... Kitartás.

Zit
parazita

ma Dani már 7kor kipurcant, ebédre mentünk a párom szüleihez, utána a párom nagybátyáékat látogattuk meg, aztán dédiztünk. Római parton is voltunk kavicsozni, sziklákat mászni :) a gáton a sétálós, bicis részen leordítottam a fejét egy motorosnak, vmi hervadt nőcit vitt, de ezerrel mentek oda-vissza, ahol babakocsisok, és többek között a fiam is mocizott. a párom csak kicsit volt ideges rám, de jól esett, hogy nem hagytam szó nélkül... :oops:
este még mentünk volna egy lakásavató buliba, de Dani a kocsiban bealudt hazafelé, és a cipősszekrényre rogyva aludt tovább. nem akartuk felébreszteni és elcibálni, mert akkor nyügi lett volna.

Zit, Halacska
Micsoda hódolók!!! :) A csellóművészen nagyot nevettem, vizuális típus vagyok :lol: A hajlékonyat már kevésbé képzeltem el, láttam eleget a ligetben... egyetlen egy van, akinek szoktam kaját adni, ha arra járok. de a legtöbb sajnos.... nem is részletezem...

ha már a hajakról írtatok, én is változtattam kicsit, feketéből vöröses, szöszkés lettem, a vörös javára:
Kép

Kép

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Gumicukor! Tuti lett a séród! Fiatalít (na, nem mintha a feketével olyan öregnek tüntél volna :lol: ) és tök természetesnek tűnik. JÓ. :wink:

Csics! Örülök, hogy van pozitív tapasztalat. Én most vettem egy dobozkával. Viszont az van ráírva, hogy csak 4 éves kortól adható. Imikének azért mered adni? Én most csak Nórinak fogom adni, Márk idén nem annyira beteges (kopp-kopp). Na jó, Nóri sem beteges, csak folyamatosan dáthás :lol:

Zita! MINDEN újságban reklámozzák, egész oldalas hírdetéseken. :lol:
Pontos neve: Multi-tabs IMMUNO KID multiviamin+LGG
Márkom sem vesz be semmi gyógyszert, de a vitaminokat lazán benyeli. Ha hagynám felkajálnák 1 nap alatt. :lol:
Hajrá, festés! Kész vagytok? gyere a talira!!!

Judy! Gergőnek és Apájának sok boldogságot kívánunk!

MA 16 órakor TALI A VIA LUNA-ban!!!! GYERTEK!!!!
Óraátállítást ne felejtsétek el :wink: :lol: :lol: !!!!!!

Pusza:

Magdi
mléna

Jelentem, festés kész, már bent is aludtunk... Szép lett, majd próbálok fotózni. Persze ma még egy csomót kell pakolni meg takarítani.
Csongi az előbb törte össze a kedvenc Viagrás bögrémet :(

Gumicuk,
Klassz a hajad!!! :)

Zsuzsa,
Kár, higy nem jössz :(

Zit
parazita

Zita!
Festés :) .
Bögre :( . Én tegnap vettem az Auchanban 12 db poharat, mert itt vennek a szigetelő emberek, és csak Nutellás poharunk van :lol: . Az első használat előtti mosogatásnál kapásból eltörtem egyet :) . Még jó, hogy 2 garnitúrát vettem. És nem sajnálom, mert 250 Ft volt a 6-os csomag, úgyhogy bátran adom a gyerekek kezébe is, nem kár érte.

Gumicukor!
De jó a hajad!!!!
Én még soha, de soha nem mertem rávenni magam, hogy befestessem. 3-4x volt színezve, de mivel sötétbarna a színe, az sem nagyon látszott, senki nem vette észre. Arra gondoltam, ha majd elkezdek őszülni... De a nyáron már elmúltam 30, és még egy fia ősz hajszálam sincsen :lol: . A férjem viszont őszül rendesen, pedig egyidősek vagyunk.

Juti!
Boldog szülinapot az ünnepelteknek!

Immunerősítő
Mi a Ribomunylt szedjük, nekünk bevált. Ezen a őszön még egyáltalán nem voltak betegek, se nátha se semmi. Igaz, ez a felső légúti dolgok ellen van leginkább, de azzal van a baj mindig. Ez nem tabletta, hanem por, és annyira nincs íze, hogy még a sima vízben sem lehet érezni, hogy van benne valami.

Az óraállítás miatt már 6 előtt fent voltak a pulyák. De legalább vasaltam egy "kicsit", és mindjárt lejár a második adaggal a mosógép. "Szerencsére" ma esik, így nincs kísértés, hogy 6x is beindítsam a gépet, mert nem tudok hová teregetni.

Remélem, jól szórakoztok a talin, jó dumcsizást,

Panda
panda
Halásztelek

Sziasztok,

Hu ezt az idot..vege a tereszon valo gyors ruhaszaradasnak...

Nyuszi
Na akkor egyetertunk Spanyol-ban :lol: Tenyleg kiralyok az ingyen jegyek. :wink:
Nem utolso osrban a legitarsasagnal dolgozo rokon is jol jon :wink:

Bea
Hogy vagy???
Hat iorulok, hogy sikered volt,lenyeg hogy fiatalnak nezel ki,hogy ki mondta az mar....
Hogy mondod,en bar ugye bent lakom,de gyalog szinte alig jarunk valahova keruleten kivul :roll: Az Oktogon mar nekem is zsufi...

Magdi
Neked kara szep hosszu hajaddal barmit is kezdeni,igaza van a tesodnak :wink: Max egy kis szin ha mar nagyon unod..de en ugy vagyok vele amjad akkor festetem ha mar muszaj az osz hajszalak miatt.Sokaig voltam szoke,8 evig,na annyi eleg is volt a suru fodraszbol :wink:
En nem ismerem ezta tablettat,de en amugysem vagyok ilyen parti,tehat erre ne adj.

Prazita
Es mi tortent a kezeddel?Amerikan belul szamos olyan hely van ami gagyi,de a termeszetvedelmi parkok azok tenyleg hihetetlenek.
En amit meg birok ott hogy semmi sem megkozelithetetlen,babakocsival,vagy kerekes szekkel es hogy mennyire segitokeszek az emberek :shock:
Napsarga nagyon szep,nekunk is van 2 szobaban is.
Jossz ugye??

Judy
Boldog 4.szulinapot Gergonek!!!!Meg a csaladfonek is :D
Te is jossz remelem???

Zsuzsa
Tenyleg igaz hogya csalad mindenek elott...

Gumicukor
Jo a hajad :wink: En meg csikossal sosem mertem probalkozni,de neked jol all.

Na megyek apaval foglalatoskodni, Alex tegnap anyuekhoz ment weekendezni. En meg egesz delutan aludtam :shock: nagyon jol esett.Aztan ejfelig baratoknal mini-buliztunk.
Ugyhogy kihasznalom eletem utolso szabad hetvegejet.
Ahogy a telefonban igazgat:-Anya pihenjel es vigyazz magadra meg a tesora.Imadnivalo...

Na delutan see you,
kata

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Nagyon jó talit nektek mára! Én már jobban de még nem 100%. Férjem gyógyszert vett be, képzelhetitek, milyen vacakul volt! :cry:

Magdi
Hajtéma :lol: Nagyon nagy a változás, a hosszú hajamhoz képest. Legalább akkora mintha te is levágatnád. Az a baj vele, hogy csak a fodrász tudja jól belőni. :roll: És így, hogy nem dolgozom, nem járok hozzá rendszeresen, szal ritkán nézek ki vhogy. A csellóművésznek viszont elég voltam összefogott hajjal is! Ja, azt nem is írtam, hogy meghívott vacsizni. :oops: A koncertje és az én Rómeó és Júlia musicalem után. De nem fogadtam el. :wink:

Zita
Megtudod mutatni vhogy a szobaszínt? Nálunk a nappali kommunista vörös (dédi szerint) de már megbarátkozott vele. :shock: Nem ilyenre akartuk, de a kb. 3cm-es tikkurilla mintából sikerült ezt a színt kiválasztani.

Judy
Mi is sok boldogot kívánunk a srácoknak! :lol:

Ha már Gumicukor ilyen bátor volt, akkor én is felteszek egy képet.

b.
Kép

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Megint itt esz a fene :?
Délelőtt összepakoltam a gyerekeket, lementünk a Dunapartra, (Gyuri horgászott) mire leértünk elkezdett szakadni az eső. Séta helyett elmentünk Praktikerezni. :x Mindig megfogadom, hogy soha többé áruházak hétvégén, de most a legkomolyabban. Tömegnyomor a köbön, nagyon undi.
Tegnap nem is dicsekedtem ősember férjecskémre: "levadászta" az ebédet: 2 hatalmas csukával állított haza, megsütöttük, mind megettük. Isteni finom volt, Nóri ma is reklamálta a halat. :lol:

Halacska! :lol: Nagyon jó lett a hajad. Jó lenne hátulról is megnézni. Festve is van, vagy természetesen ilyen szépszínű a hajad? Azért ezt a rövidebb fazont könnyebb formázni szerintem. Én azt utálom a hajamban, hogy csak lóg, semmi tartás nincs benne, ezért általában összefogva hordom. Az meg annyira kiscsajos frizkó. Szeretnék én is nőcis lenni :lol:
Én egyébként őszülök (pedig még nem vagyok 30), sajnos ez Apai örökség (Apa már 35 évesen fehér hajú volt), tesómnak már muszály festeni annyi az ősz hajszál. Nekem is sok van, de talán annyira még nem vészes (vagy csak nem zavar :?: ). Na a lényeg, hogy valami barnás-vöröses színben gondolkodom immáron 1 éve :lol: :lol:

Panda! a vitamint, amit szedtek folyamatosan kell szedni? Utánaolvasok mindjárt.

SHrek 2 nézzük Nórival, megyek. Imádom :lol: :lol:
pussz:

Magdi
mléna

Halacska- bár már én láttam, de jó a kép :) És élőben is jól áll!!

Én kb. 2 éve hogy egyáltalán nem száírítom a hajam, megmosom, aztán simán megszárad, télen-nyáron, és úgy áll a legjobban. én pl. nem szetetem a fodrász által beszárítottat, mert olyan műbúra. vágni és festeni viszont jól tud. én is csak színeztem eddig, csak azzal nem lehet világosítani a hajat, ha az sötét alapszínű. nem tudom, mit használt, de nagyon puha a hajam. sajna nekem is vannak már ősz hajszálaim, az utóbbi 2 évben jelentek meg főleg a fejem tetején. de volt, amikor simán látszott, nem zavart. amúgy nem csíkos a hajam, az nem is tetszik, hanem inkább olyan napszítta, itt-ott. 4 éve vágattam le a hátközépig érőt totál rövidre, talán még emlékztek, és nagyon szerettem, egyáltalán nem bántam meg, olyan sokáig volt hosszú, hogy már untam. de most pár éve ismét visszanövesztettem, most kezd már rendesen állni kiengedve is.

remélem jó a tali, dobjatok majd róla képeket!!!

mi most pótoljuk be a tegnapi lakásvató bulit. Nemsokára indulunk.
Dani 13 órát aludt, az új óra szerint is 1/2 7kor kelt. a fiúk amíg bútoltak reggel, én elviharoztam bevásárolni, amiből vadűrnapi ebédet lehet rittyenteni, nem sok minden volt itthon :oops: így ebben a "szép" időben a gyerekprogram, husi panírozás, zöldségpucolás volt. hihetetlen, hogy egy fiút is, hogy leköti. 2 egész krumplit megpucolt, na nem késsel, hanem rendes hámozóval, meg 2 répát. majd teszek fel róla képet, mennyire belemélyült.

na, lassan készülődünk, és indulunk.

KépKép
KépKép
gumicukor

Zita
imike is csak azért kaphata korában mert az immunologus azt mondta :D hogy nem árt neki sem .amugy gyógyszert fiuk sem vesznek be szivesen söt 2 ember kell gyogyszerbeadáshoz néha :lol: ezt viszont elöszeretetel veszik be mert jó illata és jó ize is van 2féle ize van egyik oldala epres másik málnás :lol: mivel a tableta egyik fele a vitamin másik fele jotékony baktérium :D és ez rágotableta most már ott tartunk hogyha elfogy akor petike megkérdezi mikor veszek :?: én meg közlöm vele hogy mihelyt megkapom a pénzem :)

Zsuzsa
gyerekszáj :D

Gumicukor
SZUPER CSINI VAGY :lol: és aranyos a képen :D

Magdi
immunologus javaslatára adom iminek aki szerint csak ovatoságbol van ráirva 4éves kor nem ártot iminek meg CSAK használt .

óraátálitás
én biz elfelejtetem :) ma anyukám szolt nekem meg persze mostmár a laptopon lévö orára nézek akor látom hogy átvan álitva az óra :) anyukám még kicsit nagyot nézet :shock: hogy hogy nem tudom hogy ma óra átálitás van mire én számitogépem még nincs bekapcsolva hogy tudjak ilyenröl :wink:

Halacska
jo a hajad :D

Fözöcskézés
petike kimondotan szeret fözöcskézni az oviba a gyerek konyhában szivesen néz velem kajás müsort és föz velem néha :D

pusz csics
csics

Magdi!
Ez nem vitamin, hanem konkrétan immunerősítő, csak receptre lehet kapni. Fél évig kell szedni, az első hónapban 3 héten keresztül heti 4 nap 1-1- tasak, utána 5 hónapig úgy, hogy 4 hét szünet után 4 napig napi 1-1 tasak.
Jártatok már felénk? Ha még nem, akkor ha esetleg itt jártok, csörögj rám (csengőnk még nincs :lol: ), és belülről is megmutatom a rezidenciát.

Haj
Nekem sajna nagyon rossz típusú :cry: . Nagyon vastag szálú (de nem sok), és se nem göndör, se nem egyenes, olyan "kócos" . Emiatt soknak tűnik, ez legalább jó benne. De ha nem ér legalább a hátam közepéig, akkor nem tudom kiengedve hordani, csak copfban, mert különben olyan, mint a szénaboglya :( Eddig még senki nem tudta semmiféle hajkiegyenesítő szérummak vagy eszközzek tök egyenesre kihúzni, és csak csavaróval lehet rendesen begöndöríteni, de az sem marad meg benne sokáig, mert a drót hajam kirúgja a göndörséget is. Vagy 10 évig derékig ért, de az esküvőnk után elmentem, hogy levágassak a végéből, és fodrászati túlkapás áldozatává váltam: egészen a vállamig levágta a csaj a hajamat. Azóta nem volt annyira hosszú, éppen csak addig növesztettem, hogy össze tudjam fogni. De most megint hagyon, hogy nőjön, mert az a tervem, hogy ha még 10-15 cm-t nő, akkor valami frizurát csináltatok belőle. Olyat, ami hosszú, de nem olyan "vidéki", mint eddig, hanem valami formája is.

Már kérdeztem, de senki nem reagált, talán, ha újra... Szóval, mit gondoltok, LESZ AZ IDÉN IS MIKULÁS-BULI???

Jó éjt,

Panda
panda
Halásztelek

Kataa!

Beniék iskolája egyáltalán nem alternatív, bár nem is a helyi általános iskolák egyike. Sőt programja alapján épp, hogy konzervatívnak lehetne nevezni, de ezzel együtt gyerekközpontú, gyerekek méltóságát, jogait tiszteletben tartó iskola. Ami pont azokra az értékekre nevel, amit mi is elvárunk (pl. egymás tisztelete, őszinteség), és nem férnek bele olyan dolgok, amik sajnos ma sok ált. iskolában megengedettek, de legalábbis nem tiltottak (pl. káromkodás, korai "együttjárás").
Nagyon jó szakköröket is szerveznek nekik (Beni pl. rajzra és szertornára jár, de egyik sem olyan, ahol "művészképzés" folyik, hanem azért van, hogy szeresse).
Egyébként mint írtam, nem külön fizetős iskola, hanem egy normális általános iskola és művészeti gimnázium.
Nem vagyok híve a fizetős suliknak, de azért ami gyerekkorunkhoz képest nagyon sokatváltoztak ám az iskolák. Én ugyan 7 éve nem tanítok, de már akkor is sok olyan volt, ami anno azért nem így ment...

Külföld: én elég sok helyen jártam fiatalabb koromban (Spanyolország, Olaszország, Belgium, Franciaország, Finnország), de nem azért, mert annyira gazdagok lettünk volna, hanem énekkarral. Persze a fő program az énekverseny volt, ami miatt mentünk, de azért láttunk is dolgokat, bár kétségtelen nem olyan, mint egy nyaralás. Ja, és mindenhova (még Finnországba is :D) busszal mentünk.
Aztán mi sem mentünk jódarabig sehova, az első komolyabb alkalom Anglia volt, de nagyon igyekszünk azon, hogy eljussunk valahova mindig majd a jövőben is. Aztán ki tudja, hogyan alakul. Nekem belföld is teljesen jó, ha találunk nyugis, szép helyet. (Mi Lillafüreden, a Palotaszállóban voltunk nászúton (hú, akkor milyen húzós költség volt nekünk az az 1 hét), vonattal mentünk és biciklit vittünk. De szuper élmény volt!)
Nekem egyébként lakni is nagyon tetszene Angila, de az biztos, nem örökre.Viszont azon gondolkoztunk, hogy dolgozni a páromnak érdemes lenne kimenni, nem egyszerű vállalkozóként ma Mo-n megélni. Ott meg sima alkalmazottklént tudna leg. 1,5-szer ennyit megkeresni, mint itt, és ez a legalsó összeg. Persze nem lenne egyszerű, de ha csak 1 évre megy, és azalatt tudnánk annyit elrakni, hogy pl. az autóinkat ki tudjuk fizetni, akkor már megéri (amire még ugye 2-3 évet itthon törlesztenénk, nem is keveset). Meg talán könnyebb üzleteket is szerezni, ami az itthoni körülmények között nem is olyan könnyű, ha az ember igyekszik becsületes lenni.

Nyuszi!

Hogy van Emike?

Zita!

A Samu név nem csak a Sámuel név becézése? Önállóan is anyakönyvezhető?
Egyébként nem, mert a páromnak a Sámuel tetszik, még becézni se akarja nagyon. Szerinte legyen Sámuel és becézzük Siminek (ahogy a Simont tennénk...), mondtam, legyen Simon és becézzük Samunak! :D:D

Panda!

Sajnos még a picur ide érkezik, már megvan elég régóta a helye (kipakoltunk a dolgozóból, parkettáztunk, festettünk), kiságy, komód is megvan. Bár nem tudom, kell-e majd, mert sokszor még Hanna is velünk alszik most is...:D
A házunk nem épült március óta, idén csak az állmennyetezést csinálták meg. Tudod, pénz... Most a gépészet jönne (villany, víz, gáz, klíma), de ahhoz nagyon sok kell. Jövőre már mindenképpen épülni kell, mert 2008. júniusáig a lakáshitel miatt lakhatási engedély kell, ill. a telekvásárlás adója miatt is azév végéig...

Haj: nekem volt hosszú, de időnként rámjön a levágathatnék. Sajnos az enyém nagyon vékony szálú, így egyáltalán nem tart meg semmit. Viszont szinezéssel egész jól lehet játszani. Most ugyan nem voltam a terhesség miatt, de dec. elején még majd elmegyek, akkor talán már nem árt a babának sem semmiképp, én meg "csinosan" :D megyek majd szülni....

Főzés. ma Hanna segített apjának hagymakarikákat szétszedni. Annyira édes volt, folyt az orra, tiszta könny volt a hagymától, de hősiesen csinálta! :):)

Magdi!

Akkor ti már mehettek gyűjtögetni, vadászni, nem lesztek elveszve! :D:D Nem tudom, a párom mit csinálna, ha a kezébe adnék egy horgászbotot!

Vásárlás: képzeljétek, tegnap már mindeképpen el kellett menni, de én odáig húztam, hogy végül egyedül mentem el este, a párom meg csemetéket altatott. Nem volt kedvem, de ma méginkább nem akartam volna, és már teljesen kifogytunk egy csomó dologból (pl. ami ugye fontos: pelenka).
Hát elég fárasztó volt egyedül, szerintem legközelebb majd csak a párommal együtt, de már ennyit mászkálni egy boltban nem is olyan egyszerű. Ki tudja, lesz-e megint kedvem??? :D:D

Zsuzsa!

Szerintem mindenki tudna írni egy csomó dolgot, hogy mi van ma a házasságokkal. Nem túl jó a helyzet.
Gyerekszáj: én Hannán szoktam sokat mosolyogni, ugye ő most még sokat tanulgat, de azért vannak az ő szájából "fura" :D szavak. Kérdezek tőle valamit, miért ez vagy az, és úgy felel: "azért". De csak ennyit... :D:D. Vagy a nagyok maitt már a szótárában szerepel a "migyárt". :D

KépKép
KépKépKép
beszti

hali

Gyorsan, mert megyek a boltba.

Szuper jo volt a tali, kepek ugyan nem keszultek, de sztem nem is olyan fontos. Viszont arra az elhatarozasra jutottam, hogy mivel minden anyuka nagyon csini volt, hogy muszaj nekem is beujitani valamit a hajammal, mert irtora unom....es nehez kezelni...es
szornyu.:)

Kataa

kiprobaltatok a legzesfigyelot? Remelem mukodik...

Beszti

Bevasarlas....azert csak lassan a cipelessel nagy pocakkal.
Emike jol van, a heten meg nem megy oviba, holnap megmutatom a dokinak, laza mar a 2. naptol nincs. Most meg kohog.
Hanna dumai.:) ANnyira jopofak a felnottes szovegek az ilyen kisemberek szajabol...:)

A talin is beszeltuk, hogy gyerekeink utanozzak amit tolunk hallanak ugye:
"Ne mondjam megegyszer..."
"Mit mondtam az elobb?"
"Hanyszor kerjelek meg?"
stb.

Kulfold

En laktam ANgliaban 6 honapig meg egyetemista koromban es jartam az LSE re(London School of Economics).
NAgy elmeny volt, de sok minden nem tetszett es tetszik azota sem. De errol regenyt tudnek irni. Sokszor kerdezik mi miert nem koltozunk ki. Sok oka van, erzelmi meg persze anyagi is. HA itthon mindenunket eladnank pl. kb . harmad ekkora hazat tudnank venni....:( Auto nuku.
ES sokat javult a szemlelet azota miota en kint laktam, de a kelet-europaiakat valahogy kicsit meg mindig lenezik. NAgyon nem tudnak semmit Morol meg mindig.Erre sajna legjobb pelda a parom novere....Talan nem egy szinvonalas nemzetkozi cegnel, mint szakembert, hanem a hetkoznapi eletben. Vagyis lehet ferjet elismernek, de felek en otthon kicsit elfelejtodnek....persze lehet ez csak az en felelmem.

na rohanok

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok
Nyuszikanak igaza van,szupi jo volt a tali :!: Aki nem jott tenyelg sajnalhatja. 6-n voltunk, pont jo volt meg igy kozosben beszelgetni :wink:

Bea
Na azertez igy nem igaz am,alapbol is kifel allt a hajad amikor kiengedted,plersze akinek sok van uuuugy konnnyu :wink:
Szerintem a ti voros-bordo szinetek nagyon tuti a szobaban.En is kacerkodtam anno vele,ugy hogy vajszinnel kombinalva,de aztan a butoraink szine miatt nem lett volna jo...

Magdi
Hat oszulni mar en is...Alex ota intenziven,persze meg csak en latom,de az is eleg...
Ha unod a hajad egy kis lepcszetes vagas biztos feldobna,nem kell feltetlen sokat vagni belole csak valami rafinaltsagot vinni bele :)

Gumicukor
De jo neked,nekem ha nem szaritom tok bena.A fodrasz sem beallitja hanem valahogy joban kunkoritja a veget,vagyis tovabb tart mint nekem. Bar mar nem jarok surun,csak 2 havonta vagatni es kesz.
Fozes is nagyon jo program,mi is szoktuk vasarnap alkalmazni es nagyon imad segiteni :) MEg kotenyt is ker,pedig en sosem teszem fel.

Beszti
Na ez tenyelg jol hangzik en sem vagyok hive ennek a modern felfogasnak hogy semmisem koteltezo,csak ha akatja a gyerek.Marminta hazi feladat meg ugy egyebkent a suliban valo tanulas.

Nyuszi
Koszi megegyszer :wink:
Aha ,csereltunk benne elemet es mukodik.Holnap megyek tanfolyamra a Madarszba,hogy ez is ki legyen pipalva.

Na pusza
Kata

Kép
Kép
kataa

Jó volt a tali! Megnyugvással tölt el, hogy más gyerek is hisztis és visszafelesel.... :lol:

Szórom kifelé a babaholmikat. Ha valakinek az alábbiak közül kel valami, szóljon, a fórumtársaknak olcsón megszámítom:
- Pierre Cardin fekvős-ülős babakocsi
- babahordozó-autósülés 13 kg-ig
- téli bundazsák
- hordozókendő (Kismama, kb. 350 cm)
- babatakarók
- Chicco Sensitive egyenként csomagolt melltartóbetét
- terhes-babás könyvek

Zit
parazita

Sziasztok!

Nagyon szupi volt a tali :D !

Panda! Köszi az felajánlást, fogunk élni vele, nagyon kiváncsi vagyok a házatokra, minden érdekel, ami házzal-házberendezéssel kapcsolatos, tök jó ötleteket lehet másoktól ellesni :lol:

Az immunerősítővel kapcsolatban még azt szeretném kérdezni, hogy milyen hatóanyagok vannak benne? Rákerestem a neten, de nagyon keveset találtam magyarul.

Mikibuli: tegnap volt róla szó a talin. Megbeszéltük, hogy a tavalyi helyszínnel mindenki elégedett volt. Aztán ennyiben maradtunk :lol:
Fellapoztam a naptárt:
december 2-3 szombat-vasárnap
december 9-10 szombat-vasárnap
Gondolom ezek a napok jöhetnek számításba.
Szerintetek? Egyáltalán ki jönne? Írjatok!!!! Még azok is, akik egyébként nem írnak:lol: :lol: !!!!!

Van még valaki, akinek ezen a héten nincs ovi?
Esetleg csütörtökön (ha nem lesz eső) Állatkertezhetnénk.
Félárú a belépő :wink:

Ma elővettem a télikabátokat :cry:

Szép napot mindenkinek:

Magdi
mléna

Sziasztok!

Örülök, hogy jó volt a tali! Még ha nem is tudtam ott lenni ,akkor is! Majd máskor!
Ma ha nem pucolhattam volna ablakokat akkor megőrültem volna. Pedig nem szülök, hogy mi ez a fészekrakás rajtam? Vagy csak az áll a háttérben, hogy a betegség miatt 3 napig szaladt a pecó? :oops:
Vagy csak mensturálni fogok eccerűen... 8)

Mikibulira mi igen. :P

Nyuszika
Megoldódott az üzletprojected?

Gumicukor
Meló mától?

Magdi
Haj. Hátulról nincs fotóm :? Egyébként kb. 20 éves korom óta festetek mert festékhiány miatt azóta őszülök. De az eredeti is ilyen "szép" barna. Nagyon sok hajam van ezért nem tudom rendesen beszárítani ezt a rövidet sem. Ja, és erős szálú. Bezzeg Pancsié! Gyenge és ritka. Ezt örökölhette volna...
Jó, hogy szeretitek a halat!! mi csak azt, amelyik nem halízű. :oops:

Kata
Doki mit mondott? Bár még nem vagyok 100-as.

Bea

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Magdi,
Nekünk sincs ovi a héten, de Solymi kicsit nem jól van - tök karikás a szeme, és nyavalyog, hogy fáj a feje, holnap elviszem dokihoz.
Én már vettem is egy ilyen nyavalyás Immuno-Kidet, a következők vannak benne:
A,B1,B2,B6,B12,C,D,E,K vitamin, biotin, folsav, niacin, pantoténsav, vas, cink, mangán, jód, króm, szelén, Lactobacillus rhamnosus (LGG) :)

Mikulás: szeretnénk menni, de még nem tudom, hogy a többi Mikibulik mikor lesznek :(

Zit
parazita

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?