Sziasztok,
De jo, hogy felporgott a topic
Szerintem jo hogy mindenki elmondja a gondolatait,attol meg nem lesz itt vihar,mert mar soxor voltak eszmecserek es mindig jol le tudtuk zarni.Az sem baj,hogy mas temak is vannak,pont a talikon is minden szoba kerul,pont ezert feludules mindig
Szerintem a politikai hozzaallas is csalad,kornyezet kerdese,ki miben nott fel.En keresztenyi/konzervativ nevelest kaptam,amire a mai napig is buszke vagyok.Es arra hogy nagyon jo a viszonyom a szuleimmel. (nekem mindig fura volt ha alaki a szuleit szidta... )Es tudom/emlekszem tobben nem helyeseltek a keresztelot sem,de az en ertekrendembe ez fer bele. Attol hogy havonta elmegyunk templomba ,akar Alexxal,az nem fogja ot felre vinni,max megtanul maskent is gondolkozni.Nem a penz/targykozpontu,onzo vilag lesz a favorit szamara. Nem vagyom ra hogy milliomos ok legyunk vagy akara gyerekein,csak kedves/elegedett/segitokesz emberek.
Magdi
Tali:hat meg eldol, hogy tudok-e menni,attol fugg hogy eppen hogy leszek.Nem veztek mar csak minimalisat (ovi,uszi ) ugyhogy apatol is fugg,elvisz-e
Beaval beszeltem es neki a 4-es kezdes jobb lenne. Lehet rola szo??Hogy O is el tudjon jonni.
Beszti
Ahogy valaki is irta elottem, kultura kerdes hogy a politika ne szakitson szet csaladokat baratokat.Erdekes nalunk ebbol sosem volt gond,pedig akar lehetnenek is.a ket legjobb evtizedes baratnom is maskepp l atja,megsem vesztunk ossze ezen,lenyeg hogy milyen amasik szemelyisege,nem a politkai hovatartozasa.
Sot elo pelda Zsuzsa,aki regebben irt ide,mi talalkozunk gyerekestol rendszeresen,es vele is epito beszelgetesink vannak,megsem ugrunk egymasnak.Sot amekkora liberalis olyan konzervativ nevelesi elveket vall,pelda erre a 4 jol nevelt gyereke,soxor kapok tole nagyon jo gyereknevelesi talancsokat is,a korabol adodoan is.
Oktatas:azert altalanos iskolat lehet talani olyat is jot ami nem kerul ennyibe.Nem biztos hogy attol jo az iskola ha fizetni kell erte.Fontos hogy kozeli legyen,elvezzea gyerek a tarsasagot esa kovetelmeny is kb legyen olyan mintanno nekunk volt,mi sem bantuk meg hogy nem volt tul alternativ az oktatasunk.
Persze mindenki maskepp latja ezt is,es termesztesene az a jo ahogy O szeretne a legjobbat a gyerekenek
Meg en is leszek olyan szituban,pici babaval,amikor program lesz a bevasarlas is,de addig nem szeretnek csak itthon ulni hanem minel tobb mindent csinalni,plane hogy fizikailag sem erzem terhesnek a dolgot.MEg enyem gyereknek itthon meg nincs jatszotars,tehat fel nap aktiv foglalkozas utan mar igenyli a kalandot vagy hogy valamelyik kis baratja jojjon es ugyesen eljatszanak.Persze ez is gyerek fuggo,vank aki siman elmojol magaban orakat,na enyem nem igen
Muzeumba,kirandulni lehet menni bkv-va is pesten belul,es egy berletre meg azert mindenkinek futja.nem???
Adofizetok azert jo hogy vannak am,abbol IS fizetik ki keresokepteleneket meg a gyesen levoket. Akkor talan mar ennyi jo legyen nekik ha tizezreket/szazezreket fiztnek ki havonta.
Nagyon sokan jutottak lakashoz igy akik a kozeposztalybeliek,mint itt szerintem tobbsegunk a topicban. Mindenkinek jol jott az adovisszaterites,bar mi is csak 1 evben tudtuk egy reszet ervenyesiteni
Csaladi adokedvezmeny,meg mindenkinek jart,mar aki ugye adozott.Ha valaki csak a gyes-csaladi potlekbol el az ugye ne akarjon lakaskolcsont se,mert nem tudna fizetni a reszleteket...
Ha valaki vallalkozo/cege van vallaljon reszt az adokbol,ne csak azon torje a fejet hogy mit hogyan lehetne feketen.A csaladunkban mindig fontos volt a tisztesseg,mindenki aki vallalkozo bejlentett alakalmazottal dolgozik es szamlat is ad.Lehet hogy nem jar luxus kocsival de nyugodtan alszik,es tesz/tenne a gazdasag fejlodeshez...Ha tobben gondolnak igy ,es egy epito kormany lenne (nekem mindegy hogy kik,csak legyen latszatja) talan elorebb tartanank....
Hat pedig hidd el,hogy sokan bevettek ez a duborog a gazdasag maszlagot..az egyszeru (es ezt most jo ertelemben irom ) munkas ember nem ert am a gazdasagi elemzesekhez,kihallja a hirekbol hogy jo lemgyes kesz,nem erdekli tovabb.
Szerintem meghamisitott gazdasagi adatokkal valasztast nyerni...nagyon gerinctelen dolog.
Gumicukor
Orulok, hogy jol vagy es jol teszed hogy mindennel lefoglalod magad.
Persze a jot konnyu megszokni,de ezalatt en csak ilyet ertek hogy nem kell megnezni mi mennyibe kerul az elelmiszer boltban,es az egeszseges taplalkozas bizony joval dragabb,de megeri.
A ruhan persze lehet sporolni,na pont ezert veszek mindent kulfoldon,es szegyenlem is magam,mert nem magyar arut veszek,de felebol kijon egy szezon ruhatar
En bar nem vagyok Fidesz tag,meg igazabol a kezepjobb jobban vonzana,ha lenne ilyen,de miert gondoljatok hogy a politkusok nagytobbsege csak a zsebet tomi? A provatizacoban a penzek nagy reszet az nyulta le aki ott volt,es kik voltak ott a regi rendszerbol itt maradtak....Csak hat ugye ezt mi kis emberek el sem merjuk hinni....
Nyuszi
Eminek jobbulast,meg nektek is.
Ha megyek vasarnap meg szolok,ha nem akkor jovo heten is raer meg.remelem
CNN tenyleg reszre hajlo,inkabb a BBC-t preferaljuk.
Tesoval tobbsozr volt mar romlott sajt,hus esetunk es a zoldsegpultja meg nagyon gusztustalan neha.... persze lehet,hogy nem mindegyik egyforma.
Ritkan veszunk ilyeneket barhol is,de itt tuti nem.
Judy
A tali ott lesz ahol Te is voltal egyszer,az lasz etteremben, jossz???
Segelyezesrol teljesen egyet ertek,nem csak szulni kell a gyereket de tisztessegre is nevelni.Nagyon sokan tenyleg tiszteletet erdemelnek hogy vallaljak,de az aki csak a havi segelyre var,nem teszi sajnos.Es nem kell itt 30 ev de tobben lesznek mar mindenhol,ha azt nezzuk hogy sokan a karrier miatt csak egyet szulnek vegul,elfogyunk
Anyu is fuggetlen kepviselo
Videken az emberre szavaznak nem a parokra.
Mai napra drukka korhazhoz,bar anesztes csak altalanos kerdesekkel fog bombazni,nem tart sokaig.
Zsuzsa
Elodnek is jobbulast.
Hat mi kimentunk tankot nezni,sot szombaton Apa Alexot is vitte,nem kell am mindentol felni.
Mi 3an tesok leven,es nem eltunk jol ,megis sok helyre eljutottunk szuleinkkel,orok hala nekik ezert hogy szinesebbe tettek a gyerekkorunkat.Lehet satorban,olcso helyen is lakni barhol.
Na azert annyi programunk nincs am hetkozben,napkozen amig Alex ovizik en itthon pihengetek,max baratno jon fel. Most si mint Alexnal nagyon figyelek a babara,en hiszek benne hogy majd meghalalja idekinn
Amugy meg kenytelen vagyok en vinni uszni,mert ha ugye ki,ha apa dolgozik. (bar tegnap anyu eppen pesten volt es nem kellett nekem veztnem. )Es mindenhova vinni magammal amit inteznem kell.Dokihoz is visszuk a hetfon,majd csak lesi az NST-t
Parazita
Jaj..T
enyleg igaz hogy ha egeszseg van akkor minden van csak meg kell talalni az embernek a szepet.
Az en szambol ugye hulyen hangzik
de pontezert duplan fontos nekunk.
na regeny lett,bocs...
Kata