Új privát üzeneted érkezett!

Ilba, ezt nem tudtam....szóval köszi. Akkor lehet kiteszem oda. Pedig Gépház is ismerős - volt általánosos osztálytársam - és persze akkori egyik nagy szerelmem...vizilbadázott...most ikrei vannak. :wink:

Kép
----------------
B&M
bubek

Natasa,
Közlekedik már régóta kapaszkodva és állni is megáll, csak épp 1ujjal fog valamit. De ma mindkét kezében rágóka volt, egész nap ezekkel mászkált, így már nem tudott kapaszkodni.

Olvastátok Antivagy 22:52-es hsz-ét? :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
ilba

Natasa,
köszi a képeket!
Tök furi, hogy így rövidíted a neved. :)
Családon belűl így is szólítanak?

Natasa képe. Nézzétek Benin a gatyát. A patentok nem bírták a pukit :lol: Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Ilba, :D :D észre se vettem, azt hittem a zoknija látszik Beninek :oops:
Miért érdekes a nevem?

....és mélyen maghajolok!

Tudom én, hogy kel viselkedni.
N.

Kép Kép
natasa1975

cool, a késés nekem is bejött, a tegnapi talin, kb előttetek 1 perccel érkeztünk mi is, még benne voltunk a 25 percben lazán!
Lányok, legközelebb, nekünk 25 perccel korábbi időpontot mondjatok mint a rendes taliidő, és akkor oda is érünk!! Valahogy úgy lehet ezt megoldani, hogy itt a bneten a hamis időről beszéltek (de persze nagyon komolyan!) és egymás közt pedig aa rendes időről. szóval világos ugye :roll:
De ugye mivel az én ötletem ez az egész, tudni fogom az igazi időt, és elárulom coolasának is!! hihi

Natasa, mit keresel még itt, mars aludni!! :)

Köszi Antivagy a sírós-petra-képet. Hát ilyen is van, tényleg. :wink:
jumam

Na, kitettem az iwiwre. De ettől függetlenül továbbküldenétek ismerősöknek, ha elküldöm? Mármint olyanoknak, akiket esetleg én nem ismerek, de ti igen. :)

Kép
----------------
B&M
bubek

Jumam, Petra ezen a képen sem sír csak rossz pózban lett elkapva a mosolya :wink:
És hogy lásd milyen szótfogadó vagyok,....

Jó éjt mindnekinek!
Holnap ha nem jövök a konyhában megtaláltok :wink:

N.

Kép Kép
natasa1975

Na, az istennőknek is szükségük van az alvásra, megyek tehát.
Jóccakát! :D

Kép
Kép
Kép
ilba

Bubek, Natasa, Gabus, megjöttek a képek, köszönöm!
Apropó, Klaudia (Siffer, az ikertestvérem) most írt, hogy a legközelebbi talira szívesen eljönne! :wink: Mit mondjak neki, jöhet?? :wink:
jumam

Jumam, tényleg van ikertestvéred, vagy csak kettőslátásban szenvedek?

Kép Kép
coolasa

Persze, de egyszerre nem szoktunk megjelenni sehol. Egyik talira ő megy, a másikra én :roll: :wink: . De klaudiának kicsit szőkébb a haja, neked elárulom, arról lehet felismerni!!
jumam

És kicsit töri a magyart! :lol: :lol:
jumam

Viszont ha az ikeában kettőt láttál belőlem akkor a diagnózis: kettőslátás :wink:
jumam

jó éjt coolasa, úgy látom, már csak mi vagyunk talpon e vidéken.
vagy már csak én :?
jumam

Jumam, próbálok intelligensen pislogni, anélkül, hogy a legcsekélyebben is értettem volna, amit most írtál, de ez engem ritkán keserít el, bájbáj.

Kép Kép
coolasa

Szóval nincs ikertestvérem igaziból, csak most úgy csináltam mintha lenne, mégpedig klaudia siffer fotómodell, szintén anya(te kezdted el őt emlegetni, még csüt este)
most már éérted? :wink:
jumam

Jó reggelt!

Beni 8-kor kivert az ágyból. :shock:
Azóta várom Jumam-Coolasa eszmefuttatásának végét és igen! :D

Amúgy C.S. nekem szimpi, sokat láttam tv-ben nyilatkozni. És lehet, hogy nem a legszebb, de azé szeretnék úgy kinézni. Uff!

Szép az idő!!!! Délelőtt játszó!!!

Kép
Kép
Kép
ilba

SOS!
Új konkurenciám van túró rudi evésnél. :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
ilba

Sziasztok!
Most, hogy már Antivagyoknak is itt figyel az avatara lehet nekem is kellene,....nem, nem Antivagyok, hanem egy kép a nevem alá :wink: Most festődik a hajam, csak hogy a rég nem látott barátaim megismerjenek :) Remélem nem lesz lila :shock:
Jumam, mákod van! C.S. igazán jó ikertestvér. Ha elárulnám nekem kit választottak az emberek /nevezik magukat barátaimnak/ hasonmásnak,... :twisted:
Ilba, klikkesedjünk TúróRudi köré :lol: Ritka édesség, amit olykor én is szivesen megeszek és Szonja is szereti. Ő hámozva, csoki nélkül eszegeti.
Apa elvitte aludni Szonját. Az altatás sikerült /no cici/ mind a ketten hortyognak :twisted: Ki takarít? Ki főz?
N.

Kép Kép
natasa1975

Ha valakit érdekelnek még dalok, mondókák,....
/Tücsimami, vannak Ringatósak is!/
www.gedeon.fw.hu

Kép Kép
natasa1975

Natasa, mét, neked ki a hasonmásod rosszakaróid szerint? És hogyhogy ki főz? Mi lett a csülökkel?

Kép Kép
coolasa

Lányok, olyan mondókákat nem tudtok, amit mutogatni lehet? Livicsek imádja az a kettőt, amit a bölcsiben tanultunk, de kéne még.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Gabus, Natasa tud olyat, ami dalocska, és ahhoz kellett paskolgatni Szonja pocakját, aki ezt láthatóan nem nehezményezte, egyszer előadta nekünk a Népligetben.

Kép Kép
coolasa

Gabus, ilyet találtam most a neten:

Erdő szélén házikó (házikót rajzolunk a kezünkkel)

Ablakában nagyapó (mutatjuk, mintha kinézne az ablakon az öreg)

Lám egy nyuszi ott robog (kezünkkel a nyuszi futását imitáljuk)

Az ajtaján bekopog (kopogunk)

Kérlek segíts én rajtam (két tenyerünket összetesszük, és az arcunk egyik, illetve másik oldalához tesszük felváltva)

A vadász a nyomomban (puskát formálunk a kezünkből)

Gyere nyuszi sose félj (hívogató mozdulatot teszünk a kezünkkel)

Megleszünk itt kettecskén! (A babát magunkhoz öleljük)

Kép Kép
coolasa

Meg ilyet is találtam, hogy

"További mutogatós (szinte minden nyelven megvan ugyanez, biztos beugrik a dallama)

A fejem, a vállam, a térdem, a bokám
a térdem, a bokám
a térdem, a bokám.
A fejem, a vállam, a térdem, a bokám,
A szemem, a fülem, az orrom, a szám!

A nagyobbak borzasztóan élvezik, ha egyre gyorsul a dallam és egyre gyorsabban kell mutogatni a nevezett testrészekre."

De Gabus, ezt szerintem bármilyen dallal, verssel megteheted, hogy adsz neki egy koreográfiát, ezeket a példákat csak azért írtam, hogy lásd, ezek nem túl bonyolult mozdulatok, úgyhogy szerintem csak kreatívan...

Kép Kép
coolasa

Sziasztok!

Ilba, a "nem adom a lányomat aranyhintó nélkül" bizony komoly :) , bár, mint Gabi is említette, ez kétféleképpen is érthető :)
Amúgy írta Gabi, hogy "...nem tudom, hogy fogja túltenni magát rajta, ha Livi elköltözik egy pasihoz". Természetesen, ha ez az "egy pasi" Beni lesz, akkor nyugodtan alhatok, hisz' tudom, hogy jó családba kerül a lányom :)
...de ha nem Beni lesz az udvarló (?!?!?!), akkor bizony ... lehet, hogy majd én is költözök Livivel a lovagjához csekkolandó minden lépést :) / volt valami film, ami arról szólt, hogy a nyugdíjazott titkosügynök lányosapuka kicsit túlparázza lánya önállóvá válását, a címére nem emlékszem (pedig nem sok filmet láttam életembe', igazán emlékezhetnék rá...), de a főszereplő a Robi de Niró volt ... hát nem kizárt, hogy kiteszek majd két 'de Nérót is...:)

Juteszembe, Coolasa, szóba került, ez az ár-érték arányos dolog, illetve láttam, hogy Gabi hevesen "tiltakozott" :)
Én úgy érzem, hogy alapjában véve igaz ez a meglátásod, és tényleg meggondoltan vásárolgatunk ... nagyrészt. Viszont van néhány olyan melléfogásunk, hogy megveszünk valamit, aminek a kihasználtsága ..hát hogy is mondjam, szóval néhány "kacatot" csak kerülgetünk a lakásban, s bőven elég egy-két ilyen elbaltázott vásárlás ahhoz, hogy az ember kikérje magának az általad írt bókokat :) - Persze ez az én véleményem, lehet, hogy Gabi majd engem is helyretesz, hogy ez így sem igaz :)

Voltak még gondolataim, de elszálltak, így nem marad más hátra, mint a köszönés, ..
...jé, most esett le, hogy időközben megtanultam írni/olvasni :)

Coolasa, most olvasom, hogy írtad, hogy bármilyen vershez lehet koreográfiát kitalálni, én is ezt mondtam Gabinak, aztán eltűnődtem, hogy hogyan mutogatnám el pl. a Zeneoviról az a sort, hogy: "Icatolamotola, neked adom Zsuzsika"
Ebből csak a "Neked adom" menne :)

Üdv: Livi'apu
liviapu

Liviapu, Vejedre ütök. Amúgy persze, nem minden versikét lehet pantomimozni, de ezt is ügyesen kell szelektálni, mint ahogy ti csináltok a vásárlásnál.... (dacololva az elemekkel, vállalva az újabb
Gabus kifakadást, hogy miről beszélek már megint :wink: )

Kép Kép
coolasa

Cool,
köszönöm, tök jó ez a kettő!!!!!!

Csatlakozom Zolihoz, tudok egy pár mondókát, de egyiket sem tudnám elmutogatni. Na nem azért, mert lehetetlen, de nekem nem megy. :oops:

Ezt el tudnám mutogatni, de inkább nem teszem: "ki vert meg, báránykám? - szomszéd legény asszonykám; mivel vert, báránykám? - furkós bottal, asszonykám; sírtál-e, báránykám? - sírtam, biz' én, asszonykám; hogy sírtál, báránykám - ehembehem, asszonykám".

Ja, és ismeritek biztosan azt, hogy mókuska, mókuska, felmászott a fára... Na ezt én csak úgy énekelhetem Livinek, hogy leesett, leesett, megfájdult a lába. Eredetileg eltörött, de Z aszonta, azt nem énekelhetem...

Tegnap lecsöpögtettem a kiskanálról a joghurtot, erre aszongya L: leesett! :lol: Fürdésnél megkérdeztem, hogy megnyissam-e a zuhanyt, aszonta meg. Nem vicc!!! Előbbi megvan videón (Z felvette, mert nem én etettem L-t, hanem ő engem.)

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Cool,
nem Apádra ütök? Van 2. része is, annak nemtom a címét, lehet, hogy az a Vejedre ütök? :roll:

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Gabi,
nekünk Tücsökzenén majdnem mind mutogatós. Legközelebb szólj! :wink:

Kép
Kép
Kép
ilba

Sziasztok!
Itt vagyok ám én is ha nem is sűrűn. :roll:
Látom volt Ikeás tali :twisted: és ismét (gondolom)szupi volt.
Nálunk semmi különös nincs.Melózok ezerrel most gyógyultam ki a gyerkőcöktől elkapott takonykórból,Domi szerencsére megúszta.Most skarlátos gyerkőc van egyre több remélem nem hozom haza. :shock:
Domi tök jól megszokta az új helyzetet nincs vele gond(igaz,azért mindig elmondja,hogy anya ne dolgozzál)de csak ennyi.Megpróbálok gyakrabban jönni és a délelőttös héten talán még talira is eljutunk egyszer. :wink:

Ilba!
Amikor megláttam,hogy 2 vonalzód van hirtelen azt hittem jön a kistesó Beninek. :lol:

Sasha!
Hallom bezárják a Katica ovit. :evil: Hová íratod Gabit?

Lányok mindenkit puszilok!Cupp.Dia

Kép
Kép
lldicsi

Gabus: film, lehet. Lényeg hogy egy biz rokon püföl egy másikat a címben.....

Kép Kép
coolasa

Natasa,
Ki a hasonmásod?
Beni is hámozva kapja a rudit.

Mai ebéd sütőtök-sült almával :arrow: kuka :evil:

Coolasa,
Kb. 1 percig gondolkodtam, hogy mi bajod Benivel. :lol: :oops: :lol:

Dia,
De jó, hogy jössz! Írtam Neked skype-on kb. 1 hete, nem kaptad meg?
Domiról vannak friss képek?
És Dia néni szigorú? Bejön a gyerekeknek? :D
Nem fáradsz le nagyon?
Remélem 1 év múlva már 3 vonalzóm lesz ilyenkor. :wink:

Kép
Kép
Kép
ilba

Ilba, nekem is erősen gondolkodnom kéne, hogy mi bajom Benivel, ráadásul ezt most nem is értem, öregszem...

Kép Kép
coolasa

Ilba, a 3. vonalzó az ugye húsvétvisszaszámláló lesz? Persze, szólíthatsz nyugodtan Serloknak...

Kép Kép
coolasa

Cool, én rájöttem, mi a bajod Benivel :idea: !!! ill., hogy Ilba miért gondolta, hogy bajod van vele.
Leírtad a film címét Gabusnak: Vejedre ütök :idea: :idea: !!!
jumam

Jumam,
:wink:

Kép
Kép
Kép
ilba

Sziasztok!

Megin'én, Gabi Livivel játszózik, pl. így:
Kép

(én most nem tartottam velük, mert hajat mostam, s lefagyna a hajkoronám :roll: :D )

Ilba, "Vejedre ütök", :D

Ja, amit Gabi írt, (Livi "leesett" mondata az etetésnél) tényleg nagyon poén volt. Nem semmi, hogy mi mindent megtanulnak észrevétlen a babák/gyerkőcök. Mondjuk ezt a "leesett" szót már mondtuk Livinek konkrétan, de volt pár olyan húzása, hogy csak lestünk, mert úgy külön nem "tanítottuk" rá. (pl. egyszer, amikor az egyik pakolós játékával sikerült felépíteni a karikatornyot, s mondtuk Neki, hogy "Livi ügyes vagy", akkor elkezdett tapsikálni ( =megtapsolta magát :lol: ) Persze biztos korábban már összerakta a látottakból és a hallottakból, hogy az ügyes embert megtapsolják, s így logikus volt a reakciója, hát majd' megzabáltuk! /aztán persze azóta minden ügyes mozdulatát vastapssal jutalmazzuk - jó, most kicsit túloztam...)
Szóval tök jó, hogy mi mindent megtanulnak a gyerkőcök maguktól. Meg tök jó látni ezt az egész folyamatot, ahogy fokozatosan megértik a világ "működését". Pl. este Livi nagyon szereti nézegetni az ablakából az utca életét. A 2. emeletről nézünk le, ahogy az autók - emberek - kutyusok jönnek-mennek. Persze, hogy a kinti sötétben történő dolgokat jobban lássuk, a szobában lekapcsoljuk a lámpát, és az ablakból nézelődve mesélem Livinek a történéseket. Amikor az első ilyen esti nézelődések voltak, és épp' kezdtem mesélni Livinek, hogy kint sötét van ...., akkor Livi megfordult a karomban, és a villanykapcsolóra mutatott. Hisz azt már tudta, hogy ha sötét van, akkor a megoldás a villanykapcsolóban rejlik. Persze mondtam, hogy "Livi az úgy nem megy", de azért felkapcsoltam Neki a lámpát a szobában, majd odamentünk az ablakhoz, megnézni, hogy kint is világos lett-e :lol: ...hát (hogy-hogy nem) kint sötét maradt, (Livi csodálkozott is rendesen :shock: ), aztán még párszor fel- és lekapcsoltatta a lápmát, hogy most hogy' is van ez... (és közben nagyon zabálnivaló volt az a tudományos arckifejezése!!)
Ja, de arról akartam írni (és most már tényleg rövidre fogom a mondókámat), hogy tök édes Livi, ahogy szokta figyelni az embert mesélés/magyarázás közben. Amikor sétálunk a lakásban fel s alá, akkor minden mozdulatunkat/mozdulatomat kommentáljuk, és Livi nagyon szereti figyelni az ember mondatait, még akkor is, ha nem is ért meg belőle mindent (illetve hogy mit ért és mit nem, azt nem is sejthetjük... :D ) ...épp' ezért, minden apróságot is elmondunk Neki (pl. olyan felesleges részleteket is, hogy épp miért a piros vagy a kék csapot tekerjuk el, és miért balra vagy jobbra ... lehet, hogy már azt is tudja, melyik a bal és a jobb keze, csak még nem kérdeztük meg tőle :lol: ). Jó, lehet, kicsit túlzásnak tűnik, amit írok, de tényleg, annyira édes és érdeklődő Livi, egyszercsak felzabáljuk Gabival.
(...elnézést kérek, ha néha kicsit túlzásba esek, és az elfogult apkuka látszatát keltem :oops: , de egyszerűen csak imádom a lányom :D )

Ja, még azt akartam írni, hogy nagyon jó képeket szoktatok felrakni, cukik a babókák! Meg volt jó pár "túl jó" kép is (főleg Mamackáék képein ájultam be, mind az Áronbabás, mind a nosztalgia-fotósorozatos képeken), látszik, hogy nem csak hobbifotósok vagytok :) Amikor volt az a nosztalgia-fotósorozat, és írtad, hogy szenvedélyes fotórendezgető vagy, akkor kicsit magamra ismertem, én is már több tucat(!) 100-as fotóalbumot rendezgettem oda-vissza (szegény Gabi, akkoriban nem lehetett könnyű mellettem az élet :D )
Ja, és Dia képein is látszik nagyon, hogy szakértő kezekben van az a fotógép :)

És akkor mos hirtelen abba is hagyom a regényírást, elnézést a túlzott terjedelemért :oops: , ígérem, kis szünetet tartok,
Üdv: Zoli
liviapu

Sziasztok!

Cool, hát ez az! Én főztem és mindent én csináltam. Apa játszott egy kicsit Szonjával és most el van szállva magától :twisted:
Ilba, mi ma sk csinált banán+túrót uzsonnáztunk :wink:
Gabus, az oldalon amit mellékeltem feljebb vannak mutogatók meg itt is /le is van írva, hogyan kell/:
http://marci.co-net.hu/mondokak.htm

Én azt mutattam, hogy:
Hej, Gyula, Gyula, Gyula,/fogod a két kezét és együtt ütögetitek a combokat/
Szól a duda, duda, duda,/...a hasat/
Pest, Buda, Buda, Buda/....a mellkast/
Pattogatott kukorica!/ezt egész vékony hangon mondod és a fejét koppintjátok meg/

Ugyan azt a mondókát teheted élvezetesebbé ha halkabban kezded majd hangosítaszz vagy fordítva. És én is javaslom, hogy te találj ki dallamot meg játékot egy adott mondókára esetleg :wink:

No, voltunk sétálni, csak hogy lássátok mi is hintázunk már :)
Sétálni indulunk: Kép
Jajj, úgy élvezem én a hintát,... Kép
Szonja az őszben Kép

És a lényeg, megint világít a fejem :D Kicsit élénk lett a hajszinem. Még meggondolom elmegyek e köv. talira, nehogy tőlem féljen minden gyerek :roll:

N.

Kép Kép
natasa1975

...és, Natasa által készített képeket is elnézve, azt hiszem, akad itt bőven profi fotós :D , úgyhogy Mamackával kezdődő listámat be se fejezem, mert hosszú lenne! :lol:

Üdv: az ígéretbenemtartóLivi'apu
(de most már tényleg szünetelek)
liviapu

Liviapúúúúú, ez jól esett, de azért nem említeném magam egy oldalon Mamaccal. Ő mégis csak jobban ért hozzá.
De, köszike :oops:

No, a vendégeim még sehol,....azt monták délután érkeznek,....már jócskán délután van :twisted:
N.

Kép Kép
natasa1975

Natasa, a te hajzuhatagod nem gyárilag vörös? (És most nem a kozmetikai-festék gyárakra célzok..)

Liviapu, elfelejtettél engem, mint fotóművészt kiemelni, de nem sértődöm meg, hiszen nem tudsz mindenkit felsorolni, ahogy említetted is. Úgyhogy érthető.

Kép Kép
coolasa

Natasa, oké, tudom, Mamac valódi profi, de szerintem akkor is nagyon jó lett a Szonja az őszben és az Úgy élvezem én a hintát / utóbbi főleg a fotóalany miatt :)
Ja, az egyéni stílust képviselő fotósokkal kapcsolatban ugyebár Coolasáé a fődíj :wink: , a homályos stílusjegy nagyon avantgarde ... Amúgy tényleg nagyon jó volt az a homályos sorozat ("A fiúk is homályosak lesznek?" műnél már könnyezett a szemem :) )
Csatlakozom Jumamhoz, mert a depresszió ellen tényleg a legjobb egy kis Coolasa iromány vagy fotókommentár.
(már látom is magam előtt a reklámokat: "Keresse fel orvosát vagy gyógyszerészét, és kérjen egy doboz Coolasát" ...na jó, tudom Cool', nem vagy "dobozos termék", inkább finomítok: "Keresse fel Coolasát vagy gyógyszerészét" :wink:

"Na de most már tényleg mennem kell"
Üdv, Zoli
liviapu

Coolasa, pont egy időben hiányoltunk Téged a felsorolásból, de pótoltalak is, mint látod :D

L'a.
liviapu

Sziasztok, volt a napokban albérletekről szó, ki is írta? Bubek? és mintha még valaki.

Tudok egy érdeklődőt, küldjétek az elérhetőségeket az emailemre légyszi.
köszi, biztos jövök este is, addig is pápá.
jumam

Liviapu, hogy beindultál! Milyen gyorsan telnek a félévek (mintha fényévek lennének :? )
jumam

Ti is észrevettétek, hogy a férjem különös vonzalmat táplál az aposztróf jel iránt? :twisted:

Kép

Kép
gabuska
Budapest

És megint enyém az oldal teteje!!!!!!!!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

ja, hogy már este van? na akkor majd késő este
jumam

3040!!!