Sziasztok!
Mi is élünk még,szenvedünk a rossz időtől,meg az óra átállítástól.Nem tudom nálatok hogy van,de nálunk teljesen meg vannak bolondulva a fiúk.Nem esznek,össze-vissza alszanak. Ez az óra állítás felborította a jól bevált napirendünket!!
Szüli- és névnaposoknak utólag is sok boldogságot!!!Betegeknek jobbulást!
Ági!
Neked is panaszmentes napokat! Beszélj az orvosoddal,tányleg sokan mondják,hogy érdemes megműtetni!
Hugi!
Szerintem akkor teszed mindkettőtök számára zökkenőmentessé az átállást,ha a te munkádban is lesz napirend.Azaz mindig ugyanakkor csinálod!!!
Én is mind Zsanett a takarítás azon részét,ami nem zajos (fürdő,wc,konyha takarítás,felmosás stb) általában este csinálom.De mindenképp a picik alvása alatt,mert ezekhez sok vegyszer kell. Porszívózni,port törölni legtöbbször akkor szoktam,ha apa tud rájuk vigyázni.Mosógépet beindítani együtt szoktunk illetve teregetni is. De vasalni már az alvási idejük alatt.
Nekem a legnehezebb a főzést megoldani. Ha valami hosszadalmas (pl süti sütés) azt alvás időben délután vagy este.Ami kevesebb időt igényel azt reggeli után. Nálunk a fiúk már megszokták,hogy anya reggeli után kb. fél órát a konyhában van.Ekkor rakok rendet,meg teszem oda az ebédet.
Hogy lásd kb. hogy néz ki most egy napunk:
7óra: reggeli a pickinek,utánuk én is eszem, addig ők zenét hallgatnak és libikókáznak,hintalovaznak
8óra: öltözés,tisztábatétel,aztán én is magamra kapok valamit,majd beágyazok
1/2 9-9 :ebéd készítés a konyhában, a fiúk egyedül játszanak
9-től :közös játék, ha jó az idő 1/2 10-től szabad levegőn
11 óra: mosakodás,ebéd melegítés,ebéd
1/2 12-kor eszem én
3/4 12kor tisztába tétel majd alvás
12-14 között: házimunka (vagy kaját gyártok másnapra,sütök,vagy vasalok,vagy hétvégente a Dáviddal foglalkozom)
14 körül ébrednek a fiúk,játék
15óra :uzsonna
utána ha jó az idő szabadlevegőre megyünk,amíg be nem sötétedik,ha nem akkor bent játszunk
1/2 6körül elővacsora,majd ismét játék
7óra :fürcsi,vacsora
majd nekem vacsi és házimunka este 10-11ig
Ami ebbe az időbe nem fér bele,azt nem csinálom meg.Azt gondolom,hogy a gyerekeim 10-15 év múlva nem fognak arra emlékezni,ha éppen 1-1nap nem volt 3fogásos ebéd vagy 1hétig nem volt tisztaság!De arra igen,hogy anya nem foglalkozott velük,vagy épp sose volt ideje játszani velük!
Erika!
Tök szépek ezek a takarók!!!!
Jó pihenést mindenkinek!
Edit