Sziasztok!
Alszik az én kis drágám, úgyhogy talán van egy kis időm írni!
Szóval szüléstörténet:
okt.13.Betöltött 40. hét, ezért be kellett mennem a kórházba, ahol "csak" papíron vettek fel az osztályra és mivel az eredményeim jók lettek, még hétvégére hazajöhettem.Dokival megbeszéltük, hohy másnap ctg.
okt.14.Reggel mentünk a megbeszélt ctg-re, ami jó lett, a méhszájam viszont kinyílt 3 cm-re, ezért azt mondta a doki, hogy sehova, bent kell maradnom, nem enged haza! Ennyit a kimenőről!
Két uncsi nap következett, csak néztem a kórház plafonját és vártam, hogy történjen valami!
Okt.16.Reggel 5 óra hozták a lázmérőt! Valami furcsa zuttyanást éreztem ott lent, de nem öntött el, csak olyan fura volt. Gondoltam kimegyek megnézem és betétet cserélek. Ekkor láttam, hogy vérzek. Szóltam a szülésznőnek, aki szólt az ügyeletes orvosnak (mivel mégcsak 5:20 volt), aki azt mondta, hogy ez tágulási vérzés és egy kis magzatvízszivárgás.Ekkorra pont beért a fogadott szülésznőm, aki pont műszakos volt és mondta, hogy szedjem össze a cuccomat. Megkaptam a kúpot és elkezdődtek az előkészületek. A férjemet 7-kor keltettem, hogy 8-ra érjen be, akció lesz!
8 órára megérkezett a férjem és a doktornő is! Vizsgálat után még a buroksapkát le kellett venni, akkor folyt el a többi magzatvíz! bekötötték az oxitocynt és onnantól kezdve jöttek a fájások! Egész jól viseltem a fájásokat. A férjem rengeteget segített, nagyon hálás vagyok neki, hogy velem volt. Ültem nagy gumilabdán, nekem nagyon bejött. Elmehettem zuhanyozni, ami szintén nagyon jó volt.Közben nevetgéltünk is, sms-t írtam és persze tűrtem a 2 perces fájásokat!
Ez így ment 12 óráig, ekkor ctg-re raktak.
12:45-kor előkészítettek a szülésre, beállították az ágyat és elkezdtünk szülni.
Az első pár nyomás nem volt jó, nem úgy csináltam, ahogy kellett volna. Aztán sikerült, megdicsértek, hogy ez most jó. Nyomtam, jó volt, de a baba csak nem akart lejebb jönni.
Egyszer csak a dokin, a szülésznőn és a férjemen kívűl még vagy 3-4 doki termett körülöttem és mindnek akadt valami dolga. Ekkor nagyon megijedtem, meg is kérdeztem, hogy nem lehetne kivenni valahogy másképp. de akkor már mondták, hogy nem. Nagyon fáradt voltam, de összeszedtem magam, elmondták mit fognak csinálni, hogyan fognak segíteni, hogy kijöjjön a baba.
Egy szilikon vákumot helyeztek a fejére, egy doki pedig préselte ki a hasamból ill. nem engedte visszacsúszni!
A férjemet ki akarták küldeni, de nagyon jól tették, hogy nem küldték ki, mert akkor azt hiszem minden erőm elhagyott volna. Már nem emlékszem hanyadik nyomásra született meg.
A köldökzsinór szorosan a nyakán volt, így a szülésznőnek gyorsan kellett cselekednie.Ezután leszívás, majd felsírt, de sajnos elvitték azonnal. Apuka ment utána és felügyelte és dokumentálta az eseményeket!
Megnyugtattak,hogy semmi baja!
Kb. 20 perc múlva kihozták egy pillanatra megmutatni!Majd elvitték melegedni!
Ezután jött a varrás, ami ezerszer jobban fájt a szülésnél, mert nem hatott rendesen a lidocain, pedig jó sokat kaptam belőle!
Visszaengedték a férjemet, sőt az anyukámat is beengedték és még 2 óra hosszát a figyelőben voltunk, így hármasban,ahol kibőgtem magam egy kicsit!
2 óra múlva pedig kihozták a mi kicsi fiunkat is és cicire raktuk és egy fél órát gyönyörködtünk benne.
Engem visszakísértek a kórterembe, apuka és nagymama pedig hazamentek.
8 óra fele megint kihozták.
Majd elkezdődtek az összeszokás napjai.
Kismamák ne ijedjetek meg, nem volt olyan rossz, mint amilyennek tűnik!
A szülést bármikor végig csinálnám újra, ha utána nem varrnának!
Azért ment ilyen nehezen és azért kellett a vákum, mert amennyit egy nyomás alatt lejött, annyit vissza is csúszott, fogta a köldökzsinór, ami szerencsére jó hosszú volt, így nem szorult meg, A baba szívhangja végig tökéletes volt.
A baba nem a legkisebb fejátmérőjével fordult be a szülőcsatornába, ezért is volt nehezebb.
Ennyi a történetünk.
Nagyon hálás vagyok a férjemnek, nem is tudom mi lett volna velem nélküle!
Már egy hete itthon vagyunk.Nagyon jó baba, csak szopizni lustácska, csak addig szopizik, amíg könnyen jön, amikor dolgozni kellene csak cumizik.Így le kell fejnem a maradékot és üvegből megitatni!Hiába mindig lusti volt, kijönni se nagyon akart!
De itt vagyunk, egészségesek és gyönyörűek vagyunk!
Puszilunk Mindenkit!