Sziasztok Lányok!
Vasárnap jól megszívatott a net. Amikor tudtam volna írni nem engedett be.
Nekünk jó kis zsufi hétvégénk volt.
Szombaton először a tesómék elvitték Bazsikát a Guliverbe (a a barátjának mentek ólomkatonákat venni a terepasztalhoz.
) Persze Bazsinak is elesett egy olyan piros markoló, amit Nolcsi kapott a nyaralásnál és Bazsi azóta is emlegeti, hogy ő olyat szeretne. Sajna valami szar konstrukció lehet, mert ez is rögtön első nap tönkrement. Aztán Laci még rá is lépett véletlenül, úgyhogy teljesen kampó lett. Viszont Balázs átfúrta tett bele egy csavart és most már szuper jól műkszik.
Délután szülinapi, névnapi buliban voltunk. Bazsika először megszeppent a rengeteg nagyobb gyerek láttán, de aztán talált a garázsban egy harleyt meg egy robogót és ott lecövekelt, haza sem akart jönni. Azért a tortára meg a tüzijátékra előjött.
Bizonygatta, hogy ő nem ijedt meg, csak azért nézte a szobából a függöny mögül, mert bejött Lacihoz.
Vasárnap elmentünk közösen bevásárolni, meg a Bricoba cserepekért. Délután pedig amíg a fiúk aludtak befejeztük a kert téliesítését. Áthozta a tesóm is a muskátliajit és olyan jót dumcsiztunk, hogy Balázs nem is nagyon akart odajönni.
Jól kibeszéltük a pasikat.
Aztán este sütöttem főztem, mert mentünk tegnap a dédihez. Csiripörit csináltam, meg egy isteni máklepényt.
Rendberaktuk a nagymamám házát és az ő kertjét is, mert jövő héttől végleg felköltözik anyukámékhoz. Én ennek nagyon örülök, bár jobban szerettem volna ha hozzánk jön, de anyuéknál van egy komplett lakrész és ott azért komfortosabb lesz neki. Szerencsére a lába már meggyógyult, úgyhogy olyan kis fitt volt, hogy ő is sütött kétféle sütit.
Összeszedtük a maradék diót. Én is hoztam haza egy zsákkal. Majd esténként szép apránként megtörögetem. Karácsonyra megvan a beiglihez a jó kis tölteléknek való. Én vagyok a családba a beigli felelős, meg a védőnőmnek is én sütöm. Így jön össze a 24 rúd beigli.
Ma este meg sütőtökös, héjában krumplis, sült gesztenyés, forraltboros, puncsos buli lesz nálunk.
Duda
Én úgy emlékszem, hogy megbeszéltük Ayse buliját. De ha Te szívesebben tömegkölekednél....
Bazsi kicsinek mindig úgy énekelte a hinta palintát, hogy hiiiiiiiinta tantala.
Nati nagyon kis ügyes.
Teve utca
Azért remélem volt egy kis pihi is.
Nálunk mindkét fiú szeretni nyitogatni az ajtót. Mindegyiket.
Tünde
Zita kétlábon járás nagyon cool.
Prüntyi
Tüncsike ágyvédője nagyon kis csajszis. ÉS megy a pizsije színéhez.
Nagyon ügyes anyósod van.
Az enyém Bazsika születése óta köt neki egy kardigánt.
Jucc
Gergő nagyon kis cuki, és aláírom, hogy nagy huligán.
Apa eljutott tegnap dolgozni?
Borzasztó, de én is félek, ha több emebrt látok együtt gyülekezni. Főleg ha még zászló is van náluk. És ez tényleg szörnyű.
És az OFF topikhoz:
Én tegnap éjszaka egészen sokáig néztem, hogy a Ferenciek teréről hogy szorítják ki őket. Sőt a nagymamámtól hazafelé hallgattam a rádiót is, ahol a Kossuth téri tüntetők vezetője maga is elismerte, hogy a rendőrség jogosan intézkedett éjszaka, mert tényleg nem engedték a tűszszerészeket vizsgálódni. Ahol utána összegyűjtöttek egy csomó harisnyába csomagolt faszenet, amit ha egy kicsit lelocsolnak benzinnel és meggyújtanak azonnal Molotov koktélként funkcionál, meg késeket, kisbaltákat. Hát hol van olyan ország, ahol merik vállalni, hogy nem vizsgálják azt a helyet, ahova 70 ország államfője, uralkodója, királyok érkeznek.
És mélységesen megdöbbenek a jobboldal bizonyos képviselőin, akik ahelyett, hogy nyugtatnák az embereket rendőri túlkapásról beszélnek. Basszus egy demokratikus országban már a Kossuth térről kizavarták volna őket 2 nap után. Nem mobil budikat, meg árusokat, meg bográcsokat engedtek volna felállítani.
Meg azért kívéncsi lennék, hogy milyen békés tüntető az, aki terepnadrágban feldönti a kordont és utána hozzávág egy felgyújtott kukát a rendőrökhöz. Az ilyen meg is érdemli a gumilövedéket, meg a kardlapot is, sőt nagyon helyesnek tartom, hogy évekre lesittelik őket. Ja hogy véletlenül keveredtek oda?
Az első sorba?
Arcmaszkban?
Boxerrel, késsel, kisbaltával, Molotov koktéllal?
Ráadásul, amit a Deák téren műveltek (térkő felszedése), meg a Kúria utcában (épíőanyagok szétszedése) az már szerintem lopás, de minimum a magántulajdon megsértése. Tehát sima kötörvényes bűnözés.
Na jól kipuffogtam magam, de tegnap egyszerűen nem hittema szememnek és azon drukkoltam, hogy a rendőrök szorítsák őket fel a hídra és egyenként dobálják be onnan a Dunába. Talán akkor nyugalom lenne és lehetne hallani azoknak is a kultúrált hangját, akik tényleg egyszerűen békésen véleményt akarnak nyilvánítani.