Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Szép jó reggelt Mindenkinek!

Hihetetlen, hogy most nem volt éjszakai műszak! Mi van veletek?

Tegnap este fel lehetett jelentkezni interneten a pénzügytan szóbelire. És milyen az én formám: elfelejtettek rátenni a listára. Így mire összehozzák (állítólag délutánra), betelnek a jó időpontok. Tiszta méreg vagyok miatta.

Ja és most jut eszembe a hízásról: a férjem egyik rokonának augusztusban lett babája. Most két hónapos és hat kilós! (csak hogy borzoljam az idegeket :D )

Megyek, mielőtt a lánykám leevickél az ágyról.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Sziasztok!!!

Tegnap nem sok időm volt írni, de már hétfőn megjöttünk a három napos hétvégi banzájból, Veszprémből, ami nagyon jól sikerült.
Gyermekeim nagyon jók voltak, egy -két kis balhét leszámítva.
Vali, szálloda fantasztikus volt, mond meg uradnak, leteszteltük, mehettek :lol: :lol:
Kaja is nagyon jó volt :lol:

Eszti, Bencének óriási gratula lépésekhez :D :D , és édesen eszi az almát!!!!

És minden gyerkőc cuki!!!!
Megpróbálom név szerint is felsorolni őket.
Levi, Fannika,Benyóka,Emma,Martin az új sérójával,másik Martin, Liza, Tünde összes gyerkőce, Petike ahogy nyomja a fekvőtámaszt :D ,Dóri és Áron.
Ha kihagytam valakit üssetek le!!! :wink:

Kajálni egyébként Natasa is kétszer eszik, meg 8-10-szer szopizik, de nagyon gondolkodom az esti kajcsi bevezetésén is.
Mivel amikor Veszprémben voltunk, este 7-8 fele kapta meg a rizses pépet, és tényleg 5-kor meg fél 6-kor ébredt először.
Tegnap itthon is este etettem meg ilyennel, és megint 1/4 6-ig húzta a lóbőrt.
Szerintem én ugyanúgy vagyok vele, mint Eszti Bencével.Látom rajt, hogy kell neki, és a sok szopi se elégíti ki annyira.
És nappal egyre kevesebb ideig szopizik.eddig a három perceseket talátam túl kevésnek, de most van mikor három korty, és kész.

Ha meg nem akar enni kanalasat, azt is úgyis látni rajta, az istennek se nyitja ki a száját, és nem tudok beledugni semmit.
Amikor éhes, akkor meg simán befal egy üvegnyi kajcsit is.
Az én kis mini lánykám, aki talán már elérte a 6,5 kilót. :wink:
Nem tudom, mert hétfőn kéne mérni menni, de nem leszünk itthon, így egy hetet tolódik.Azért kíváncsi leszek, mennyi hízást bírt produkálni. :roll:

Betegeknek továbbra is jobbulást, Tünde cicidet sajnálom, Angi, urad hogy van?
Anita, sajnálom a brutál napjaitokat :(
Boscó, kutyik nagyon szépek, és bízzunk az akció sikerességében :wink:

pusszancs

pár kép rólunk is:
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
vas

Ildi, végre! :) És már végre láthattuk Vas apukát is. Tisztára a rá hasonlítanak a fiúk - szerintem. :)
Off: hol vetted a kabcidat? Marha csini vagy! :)
Vendég

Még mindig off: ugyanilyen csimmám van. :)
Vendég

Sziasztok :)

Gaby
Nagyon ügyesek vagytok :lol: irígykedem is :) én még sosem nyeretem nyaralást :) De jó lesz nektek majd januárba :)

Eszti
Bence annyira aranyos :) :twisted: :twisted:

Bosco
Fannika nagyon édes, tényleg jó a piros szerkó, és azok a göndőr fürtöcskék nagyon szép baba :D :D
A kutyuknak remélem összejön a dolog, és 2 hónap múlva nagyszülők lehettek drukkolok jó :)

Vok
egyetértek :)

Anita
Botnak biztos hogy az a baja ha te úgy érzed, de ne aggodj hamar túllesztek ezen is :) Minden elismerésem a tanuló mamiké, hogy hogy bírjátok :roll: nekem épp csak annyi időm van csinálni valamit míg Martin alszik. és ez álltalában napi 3 óra :)

Fiús mamik, egy kérdés, ti hogy álltok kuki ügyben a babóknál mert Martinnak még csak ki sem látszik a makkocska ha hátra húzm:shock: ez még szerintetek normális ebben a korban vagy már kéne látszani mindennek :roll: Azért kérdezem mert nem szeretnék úgy járni mint Bence fiammal, neki 2 éves korában húzták hátra először mert annyira levolt tapadva és utána még 4x. Hááát nem kívánom senkinek az a tortúrát amit végig szenvedtem vele, hogy bekenjük. Szóval azért kérdezem, hogy mindenkinek rendben van e mert akkor szólok a doki néninek, hogy nézze meg és még most essünk túl rajta. Vélemény :?: :?

Na megyek készülődni mert sok a dolgom mára, le kel menni az önkormányzathoz a gázártámogatást megigényelni, posta, aztán itthon főzés mosás, délután a fiamat kell vinni fogászatra :( és már vége is a napnak, d.u jövök ha tudok.

puszi mindenkinek /Martin is most ébredt/ :)

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
Joanna Michele, 1996.12.18
Bence Ricardo, 1999.10.26
zsu69

Anita
Ezer bocsi :oops: :oops: :oops: Botit akartam írni :oops: így jár az aki nem ellenőrzi, hogy mit írt.

Ildi
A képek nagyon szuperek és nagyon csinosak vagytok, a veszprémi állatkertben mi is voltunk nyáron :) nagyon szép volt :) Jó hogy Natika már ennyit alszi egyhuzamban, nagyon irígykedem :) :)

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
zsu69

Sziasztok!

Jövök dicsekedni. 70cm és 7560gr vagyunk pedig csak 42cm és 2350gr született.

És kaptunk mi is oltást :twisted: Szükséges rossz :twisted: :)

Ildi szépek vagytok!

Majd még próbálok jönni, de még főznöm is kell. Rántott karfiol lesz petrezsejmes rizszsel (ezt igy irják???) meg kovázsos ugival.

Csak azért irom ide mert hátha valakinrk kell ötlet. Nekem néha nagyon nincs ötletem mi legyen a kajcsi

No, PÁ! :)
Vendég

Zsu: Zsoma 3 éves múlt, nem jön még hátra teljesen a bőr a kukiján, és még szó nincs hátrarántásról, hanem kaptunk rá valami krémet. Én egyiknek sem huzogattam, magától megoldódik ez szépen.
Én úgy gondolom, hogy a letapadásnak oka van. Nem véletlen, hogy a kisfiúk nagyon nagy részének olyan a kukija. Ez védi a mindenféle baciktól. Ha ez nem lenne így normális, és nem oldódna magától szép lassan, kihalt volna az emberiség. Szerintem. Szóval én hozzányúlás ellenes vagyok egészen addig, amíg nem okoz gondot (pisilni tud, nem gyullad be, és még nincs 3-4 éves, én nem piszkálom).

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Most volt itt a gázos!Végre van melegvizünk és lehet fűteni is!Nagyonnagyon örülök neki!Nem kell tovább nomádot játszanunk!

Az új lakással viszont gondok adódtak,de remélem azért el tudunk költözni hamarosan!
A felettünk lakó kedves,enyhén alkoholista házaspár feljelentett minket az építkezés miatt.Mi mindig csak akkor dolgoztunk amikor lehetett 8-5-ig,de mivel ők nem dolgoznak egész nap hallgatták.Kiderült,hogy arra is kellett volna engedély amihez eddig azt hittük, hogy nem kell úgyhogy most mehetünk az önkoriba fennmaradási engedélyért.Ehhez viszont kell gy beleegyező nyilakozat a ház négyötödétől.Ha ez nincsen meg akkor jön a bíróság!Azért én még reménykedek,hogy vannak normális emberek is!

Ildi
Nagyon jók a képek!

Kérdés:
Mikortól próbáljak meg darabosabb ételt adni Emmának?
Amíg szopizik nem kell semmilyen plusz folyadék neki,vagy próbáljak meg vizet itatni vele?

Anna+Emma+Matyi
Kép
Kép
annnna

Anna: én akkor kezdtem megkínálni a fiúkat innivalóval, amikor már kétszer ettek, de a kínálással nem vesztesz semmit. Picit kevésbé folyósan kipróbálhatod, Lizának még nem megy a darabos, de a villával összetört simán megy kezdetektől.
Költözéshez drukkolok! Mihez kell engedély?

cory
Budapest

Sziasztok!

A megtömést (mármint a babbert kajával) azért írtam idéző jelbe, hogy senki ne vegye rossz néven, különben Cory köszi a választ. Én bevallom mind a kettőnél próbáltam a "megtömést", érdekes őket meg lehetett :D , de nem jött be, úgyanúgy keltek. Azért kérdeztem különben, mert nekem sokan ezt tanácsolták, így este fürdés után tejpép (lánynál), kicsivel sinlac, utánna két ciciből tej...hát majd szét durrantak, de nem aludták végig az éjszakát. Örülök, hogy másnál ez bejött, ebből is látszik, hogy tényleg milyen különbözőek vagyunk :D

Vas, nagyon klasszak a képek, tényleg oltári csini vagy, te küzdöttél még annó a súlyfölivel a gyerkőcök után?

Meli, grat a nagylányhoz :D , oltás :(

Most ennyi majd még jövök...

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Nyúlanyó: én is úgy gondoltam a megtömést :)

cory
Budapest

Sziasztok!!!

Natka lánykám alszik, Olivért nem sikerült elaltatnom, itt zsong körülöttem.Kíváncsi leszek, mikor és hol nyomja el az álom :roll:
Majd ha megyünk Leventéért a suliba, biztos :roll:

Köszi a képekre a dícséreteket, azért van ám mit rejtegetnem nekem is(ezért jó a télikabát) :lol:
(amit Eszti a Dunakeszi BuyWay-ben vettem.Tollkabi, nagyon óccsó volt, csizit is ott vettem esprit, akkor a tiéd is, nem??)

Igen, Nyúlanyó, én dobtam le Olivér után 25 kilót, most csak 6 kiló figyel pluszba rajtam, de még szopi végéig várunk(vagyis legalábbis az idén semmiféleképpen nem akarok elkezdeni még semmilyen light-os kúrát sem. :wink:

Eszti, Vas apukát eddig dugdostam :wink: :lol:

Meli, nagyon szép súlyban van Boglárka, nagyon ügyik vagytok :D , oltást meg kiheveri :)

Anna, sajnálom ezt a herce-hurcát a lakásfelújítás miatt. :(
Ez milyen ház, ahol engedély kell a napközbeni felújításhoz??
Én is úgy tudtam(laktunk panelben, és ott úgy volt), hogy nappal lehetett, benne volt a házirendben.

Kukit mi sem huzkodtunk soha.Leventének volt egy minimális letapadása, 3 éves kora előtt sebészeten picit vissza kellett rántani.Olivérnek is van, de neki jobban le van tapadva, őt még senkinek se mutattam meg.
Szerintem tavasszal, vagy nyáron kerül majd rá sor. :)

Zsu, nem alszik ám mindig ennyit, tegnapelőtt pl. háromszor ébredt.Ezért próbáaltam az esti evést tegnap megint.
Veszprémi állatkert szerintem kicsit ottmaradt 1985-ben :?
Nem sok fejlődést lehet látni, sajnos.
De azért jó volt. :D

Itatás kérdést én is akartam már kérdezni, mert ugye nekem tápos csirkéim voltak, és ilyenkor már lazán ittak különböző gyümileveket (természetesen cumisüvegből)
De most itt állok egy hét hónapos lánykával, aki szopik.Kell neki gyümölcslé, vagy víz, vagy valami?????? :shock:
Azt észre vettem, ha szomjas, akkor tényleg csak két kortyot iszik a tejciből.
vas

Ildi, Esprit ja. :)
Vendég

Eszti :D :D :D

Van a BayWay-ben egy bót, skandináv divatáruház a neve(izgin hangzik :lol: ), ott vettem a kabit.
Tök jó cuccok vannak, Jackpot, PartTwo, Cottonfield,Matinique...stb.
És tök jó árban vannak. :D
A múltkor egy rózsaszín bársonyszoknyát vettem 2500-ért , hozzá való zakót 4000 körül :D
vas

És hol van ez a BuyWay Dunakeszin? Lehet egy Nancsis látogatást összefűzök egy bevásárlótúrával.
Ildi nem jössz te is? Már úgyis jól megy a vezetés. :wink:
Vendég

Fábry után szabadon:a madarastesco :lol: :lol: mellett van.
meg ahol van az electroworld, decathlon..stb

Annyira azért nem vagyok ám profi, az túl messze van nekem :oops: :oops:
Na, jó ,lehet, hogy odatalálnék egyedül is :roll:

(agyilag kéne inkább összeszednem magam)
vas

Hát akkor szedd, aszt nosza! :)
még így sem tudom, hol van, eddig életemben kétszer jártam Dkeszin, akkor is Nancsiig mentem. :)
Vendég

vas

Sziasztok!

Hát igen, jó rég voltam, bár megígértem, hogy MAJD jövök... :oops: Épp ma kaptam egy aranyos levelet Anitától az iwiw-en! Anita, köszönöm! :)
Neki is leírtam, hogy két fórumra nem nagyon van időm, a soproniak úgymond közelebbiek és személyes is az ismeretség, de természetesen titeket sem felejtettelek ám el!! :P

Gyönyörűek a babák - mit babák!, gyerkőcök!! :) - Mindenkinek egytől-egyig! :) Szép volt az idei tavaszi TERMÉS! :) :wink:

Mi jól vagyunk, Dorka növöget. Lassan, de biztosan! :) Holnap lesz fél éves és múlt héten volt 6060 gramm és 64 cm. Ő nem volt egy nagy baba, 2750 gramm és 49 cm volt. De sztem jól haladunk.
Szerencsére szopizik még, párszor próbáltam a tápszert, mert nem akart enni, egyszerűen sztrájkolt, vmi nagyon nem volt jó neki, mert volt olyan napunk, hogy egész nap nem szopizott... De most már OK. :) Eszegeti a főzeléket, gyümit is, és néha kap banános vagy vaníliás tejpépet.
Éjjel végig alszik, talán hetente 2-3 alkalommal fordul elő, hogy felébred éjjel és szopizik. De azt is csak egyszer.
Nappal háromszor alszik. Van egy délelőtti és egy délutáni rövidebb és egy dél körüli hosszabb, olyan másfél óra.

Teszek fel "pár" képet is, előre is elnézést, ha túl sok lenne, de rengeteg van... :oops: :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Nem ígérem, hogy gyakrabban jövök, hátha nemtom betartani, de próbálkozok legalább olvasni!

Ja, különben "Nadine" vagyok, csak újra kellett regisztrálnom, mert megkevert valamit az email címemmel és a hozzá tartozó jelszóval... :evil: Így lettem viol81! :)

KépKép
viol81

Viol/Nadine: jó, hogy hírt adtál Magatokról, szépek vagytok!!! :D

Eszti: harap is ilyenkor az almából? Bettina ha bármilyen kis darabot érez a szájában, akkor öklendezik, a teljesen pépeset eszi csak meg.

Anita: 4 napig ki sem mozdultunk a fürdőből, úgyhogy talizni csak ott tudtunk volna :P

Vok: szerencsére Bettus egyre inkább rájön, hogy jó neki a cici és (el ne kiabáljam), de ma is már 4-szer szépen szopizott.
A kitartás sokat segít, bár nem mindig könnyű

Szelivi: borzolom az idegeket :lol: , Dorina 2 hónaposan anno 6,5 kiló volt :shock: :D

Ildi: mi tavaly voltunk a veszprémi állatkertben, akkor kezdődött valami felújítás, amúgy én szeretem, olyan kis romantikus
Jók a képek, szép a család! :)
Mi is járunk ám a BuyWay-be :)

Ivás: én most a "déli" főzelék után kínálom meg pohárból vízzel, iszik is pár kortyot

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Sziasztok,

Olvasok, olvasok szorgalmasan, de valahogy az írásig már nem nagyon jutok el :(

Evés: Nálunk sem jött be sajnos, hogy ha "megtömöm" a csajt, akkor többet alszik éjszaka. Pár napja kipróbáltam, hogy 7 körül adok neki Holle kölespépet, de egyrészt annyira nem is komálja, másrészt ugyanúgy kel 2-3 óránként éjszaka, és mindig totál kiszívja a cickókat.
Nem tudom mikor lesz már ennek vége, egyszerűen elképzelni sem tudom, hogy ennyire éhes lenne :roll:

Viszont ma délután voltunk mázsáláson, és hát meg van a látszatja a sok szopinak, átléptük a bűvös 7 kilót. Nagy kaka után 7060 g és 67 cm volt a csaj. :) Szerintem 67-nél tuti több, mert a 68-as rucik már nem jók rá, és itthon pár napja én 70-nek mértem, de ez a része nem igazán érdekel.

Foga még mindig egy darab sincs, és úgy vettem észre, hogy tegnap óta kicsit nyugisabb, lehet, hogy most kicsit csitult ez a dolog :( Jobban örültem volna, ha inkább kibújt volna végre valamelyik.

Ildi: Nagyon szuperek a képek, látszik, hogy jól éreztétek magatokat, és tényleg nagyon csini vagy :) Apának is mutattam, rögtön kiszúrta a kengurut, úgyhogy légyszi dobd már át mégegyszer a linket ahol rendelni lehet, mert én butuska elfelejtettem lementeni :oops:
Meg a hotel honlapját is, mert persze az sincs meg :oops: Köszi :)
Húúú de irígykedem én is Natira, hogy ilyen jó kislánya anyának és hagyja őt aludni éjszaka :)
Melyik rizspépet adtad neki? Hollét?

Eszti: Asszem te gyűjtöd a Pampers kódokat. Ha kell még, szólj, és tudok küldeni kettőt :)

Bocsi, hogy másnak most nem írok, de mindjárt itthon lesz Vince a suliból. Este próbálok jönni, látom nagyon hiányoltátok az éjszakai műszakot :)

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Kérdés azokhoz, akinek nagyobb gyerkőce is van:
Dorina mostanában ha alszik délután, akkor este csak 11 felé tudjuk elaltatni, egyszerűen nem álmos.
Ha csak egy órát hagyom délután aludni, akkor tiszta nyűgös estig, kibírhatatlan.
Ha egyáltalán nem alszik, akkor változó, hogy nyűgös-e.
Hagyjam, hogy ne aludjon és így le tudom rakni este 8-kor vagy mit csináljak???

Patríciával nem volt ilyen gond, mert ő soha nem tudott nappal aludni, így este 7-től reggel 8-9ig aludt.

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Sziasztok!!

Csak életjelet adok magunkról:Lili beteg,láza van 3. napja és piros a torka.Kapott antib.-ot+lázcsillapítót.Nagyon bágyadt,szinte csak alszik,ha fennt van akkor sem játszik :( Sajnos nem nagyon tudok ide is írni,de olvasok.Mire befejezem a télieknél az írást,itt az olvasást,mennem kell.Remélem most már jobban lesz,bár most is 38 fokos a láza.Remélem feljebb nem megy,mert akkor hűtőfürdő :( :( ugyanis a lázcsillapító 1,5 órája már benne van :(

Pusz,igyekszem jönni.

Ja,a képek szuperek és Vali grat. a hízáshoz :)
Vendég

Tünde, igen, most hogy kijött a felső két foga, már szép kis csíkokat húz az almába, de még harapni nem harap le darabokat. Kb. olyan darabokat csikar ki belőle, mintha lereszelném. Én is meglepődtem, hogy nem ökelndezik tőle, mert eddig azt vettem észre, hogy a legkisebb darabtól is öklendezik, úgy látszik, mégsem annyira zavarja.

Nadine, jó, hogy jöttél. :)
Vendég

Lilike, gyógyulj meg hamar! :)

Dorka sem iszik mást csak engem :roll: ... Cumisüveget nem nagyon komálja, így minden, ami abból jön, nem kell... Szívni abszolút nem szívja, már nagyobb rajt a lyuk is, hogy legalább ekerüljön a szájába. Ki nem köpi, általában lenyeli. Pl amikor nem akart szopizni, lefejt tejcit kapott...De ezen kívül csak megkóstolta a gyümileveket...

KépKép
viol81

Vali,
Alíz mekkora súllyal született? Mert Dorka 2750-nel. Holnap 6 hónapos és a 6 kg-ot múlt héten léptük csak át... Védőnő néha nyommog, mert volt egy időszak, amikor kevesebbet hízott, ezért is ajánlotta a tápszert. Megvettem ugyan, de nem adtam egyből, gondoltam legyen itthon, ha... Aztán eljött a HA, nem akart szopizni. De most megint OK, így tápi hanyagolva. Sztem ha nem éhes és baromi jó kedve van mindig - az van... :) - akkor elég amennyit hízik, nem?? Nem lóverseny ez...

KépKép
viol81

Tünde: éjjel mennyit alszik? Zsománál az van, hogyha renndszeresen kihagyja az alvást, akkor átáll éjszaka a 14 órákra, és ebből csak úgy tudtam kizökkenteni, ha felkeltettem reggel korábban.
Már akartam írni, hogy nagyon klasszak a képek :)

Viol: Liza 3200g-mal született és fél évesen 6580g volt. Az hasonló hízás, mint nálatok.

cory
Budapest

Sziasztok!

Irtam egyet de eltűnt :(

Cory!

Nehogy komolyan vegyél! Vicceltem. De ma vettem neki egy nestlé körtét, a kérdésem az, h adhatom e neki simán ha izlik neki, vagy csak egy kiskanállal, h szoktassam ehhez is. Nem akarok még egy allergia rohamot :( Az almától méla undor fogja el már. :(

Anita!

Milyen medencék vannak? Egy ilyen csöppet is nyugodtan vihetek magammal? Nincs hideg nekik ? Talizhatnánk is ha gondolod!

Vok!

Nekem egy összevont változatom van meg ami ( asszem ) az első kettő ötvözete, a cime: a suttogó mindent megold. De megmondom őszintén, többet vártam a könyvtől. Elolvasom, már a végén járok, de hogy nem sűrűn fogom használni az bizti. Én nevelni akarom a gyerekemet, ezt meg olyan idomitásszerűnek érzem. Lehet h beválik, de tőlem idegen. Visszatetsző hogy Pavlov kutyáját hozza párhuzamba egy bébi nevelése kapcsán.... :(

Eszti!

Hivtad a barátnőmet?

Most megyek, talán még visszajövök.

Puszikák.

KépKép
gaby70

Ildi!
Tök szép helyen nyaraltatok!

Annnna!
Sajnos a törvény már nem köti a csendháborítást időponthoz - ha délelőtt tízkor verik a rántotthusit és ez zavar, akkor az is csendháborítás - persze ez erősen sarkított példa. Sajnos a társasházak zömében ráadásul ki van kötve, hogy meddig lehet zajolni. Az átalakítási engedélyekhez nem értek.

Nyúlanyó!
Én is próbáltam Tündit estére megtömni, már amennyire hagyta. Erre - is- vetettük be a Sinlac pépet. Utána még szopizott annyit, mintha semmit nem evett volna, aztán éjszaka ugyanúgy két-három-négyóránként - mikor, hogy - felkelt. Az alvást - illetve az éjszakai ébredést - egyáltalán nem befolyásolja.

Nadine!
Jó az új neved! A régi ügyében nem próbáltad felvenni a kapcsolatot a babanet szerkesztőivel? Hátha tudnak tenni valamit. Képek mindig jöhetnek minden mennyiségben. Jól látom, hogy Dorkának vöröses göndör haja van? Nagyon csinike!

Tünde!
Az én Tündim se szereti a pépes kajában a darabokat, bezzeg az újságpapírt csak úgy nyammogja befelé!

Babcika!
Jobbulást Lilinek! Remélem hamar meggyógyul!

Kép
szelivi

Viol-Köszi átadom :wink: Este már csak hőemi volt+nyügi :cry: Lili 08.14-én volt fél éves,28-án lett mérve: akkor 5760 gr és 64 cm volt.10.19-én meg 6660 gr és 66 cm. És sztem most már kimondottan dagi :wink: amilyen kis "rövid". Ja és 3400 gr-mal és 52 cm-rel született.És még egy korty tápit sem evett :wink: Úgyhogy nyugi!!
Vendég

Cory,
akkor jó, reméltem is, hogy nem vagyunk egyedi eset! :)

Babcika,
remélem az a hőemelkedés is elmúlik és újra jókedvű lesz Lili baba! :)

Szelivi,
jó az új nevem? :wink: Ez A nevem! :) Köszönöm ám! :)
Dorkának igen, göndör volt a haja, de nem vörös. :) Csak a fény miatt lehet. De a fürtöket is megkurtítottam picit, mert nehéz volt gondozni a feje tetejét. Vannak rajt ilyen izék - dokinő szavaivak élve felrakódások - és amikor olajozom, iszonyat sz@r. Inkább vágtam le belőle, bár mindenki a csodájára járt. Meg még az is, hogy nőtt-nőtt, szép fürtös volt, de ha már fél óránál többet volt rajt egy sapi és levettem... Hát, akkor már nem volt szép, minden szál nyílegyenes volt... Így most rövidebb, de jó! :)
A szerkesztőkkel nem vettem fel a kapcs., nem is jutott eszembe, akkor marha ideges voltam. Az az igazság, hogy tök új névvel és tök új mail címmel sem tudtam egyszerűen belépni, vagyis mintha friss kismamaként idetévednék az oldalra és regisztrálnék... Nem fogadta el. Vmi olyasmi lehetett, hogy a gép is kötötte az ebet a karóhoz, neki volt gond sztem. De nem nagyon értek ehhez. Ezt az új nevet is más valaki hozta létre, egy soproni topikos anyuka. Kértem, próbálja meg ő. Megmondtam milyen nevet szeretnék milyen jelszóval és az ő gépén sikerült a regisztráció. Utána itt már be tudtam lépni. Szal bonyolult, mindegy, jó ez így, úgyis így hívnak! :lol: :wink:

Dorka is megenné a papírt!! :shock: :D

KépKép
viol81

Livi
Nagyon köszönöm :D
3 Hét múlva kapott időpontot, este 6-ra.
Én is Levi 9 hetesen volt 7 kiló :lol: :lol:

Eszter, Cory
Köszi a rizsit :D
Ma be is falta, ezzel se volt gond szerencsére. :D

Ildi
Szupik a képek :D

Nadine
Nagyon sokat nőtt Dorka és persze nagyon cuki :D
Nicikáék jól vannak?

Boscó
Ebből tuti család lesz :lol:

Zsu
Nekem kétszer már megnézte doki, és tejesen le tudta húzni. :) Azt mondta nagyon szép és tők simán ment. Én soha nem mertem neki bántani, és ezután se akarom.

Anita
Holnap megyünk úszni, de már 2 hete nem voltunk, mert mostanában nagyon nyűgi a gyerek. :? Pont bele esik az alvás idejébe és így nem valami nagy örömmel, veszi a dolgot. Ha most is jelzi majd ,hogy inkább aludna, hanyagoljuk kicsit, mert így semmi értelme. Dobhatnál képet, mert rég láttuk Botit. :D :shock:

Most megyek, mert kezdődik a filmem :wink:

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Babcika: Szegény Lilkó :( Nagyon gyors jobbulást kívánok neki :)
Remélem holnapra már hőemelkedése sem lesz.

Tünde: Baj az, ha este csak 11-kor alszik el? Másnap mikor ébred?
Azt próbáltad már, hogy délután kicsit korábban teszed le aludni? Akkor hamarabb ébredne, és este is hamarabb le lehetne fektetni.

Nadine: Aliz 2800 g-al, és 49 cm-el született, félévesen 6490 g volt. Nála is volt egy bő hónap, mikor szinte semmit sem hízott (kb 120 g-ot :shock: ), én is beparáztam rendesen, de a dokink megnyugtatott. Azt mondta, hogy jól néz ki a gyerek, a súlyát már megduplázta, ne aggódjak.
Az utóbbi egy hónapban szokott vissza az éjszaka kelésekre és a 2-3 óránkénti szopikra, így ebben a hónapban rekordot hízott :)
Szerintem neked is felesleges aggódnod, és a tápi is valszeg felesleges :)

Gaby: Esetleg próbáld a körtét az almához keverni, hátha akkor az alma is jobban csúszik.

Livi: Ezek szerint Aliz Tünditől vett példát, ő is ugyanúgy esik neki a cicinek este, mintha egész délután nem evett volna, és hiába durran szét, éjfél-1 órakkor szintén éhen akar halni :(

Vizsgádról van már hír?

Babetta: Levi 9 hetesen volt 7 kiló?? Atya ég :)
Szupi, hogy a fiatalúr kukaca rendben van. :)

Megyek én is pancsi-pancsi, aztán szunyaaaaa.

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Gaby: ha esélyes az allergia, akkor inkább óvatosan. Abból baj tuti nem lesz :)

cory
Budapest

Sziasztok lányok!

Végre haza értünk! :) Már nagyon hiányzott a családkám..
(na meg persze a jó tanácsaitok is! :lol: )

Sajnos még semmire nem volt időm, csak mosok főzök takarítok ezerrel, így vissza olvasni még nem sikerült. De a talis képeket megnéztem, mert a párom ódákat zengett, hogy mennyire aranyosak. :)
Annácska, utólag is szeretném megköszönni a szervezést nektek!
Nagyon jól éreztük magunkat! Ja és a névnapi köszöntöket is köszönöm mindenkinek!
Nagyon sok újdonság történt velünk ezalatt a hónap alatt! Angi rengeteget fejlődött. Igaz még felülni nem tud, de folyamatosan azért megy a hizti, hogy ültessem fel, és így akár egy órát is képes elleni dőlés nélkül. Persze csak ha mellette vagyok, mert mihelyt elsunnyogok, hogy haladjak valamivel azonnal reklamál. Sokkal figyelmesebben játszik, fantasztikusan örökmozó. Szerintem hiper aktív mint az apja. A pelenkát alig bírom ráadni annyit rugdos, forgolódik, stb... Viszont kicsit többet alszik, visszatértünk a napi 2-szeri alvásra, ami összesen 3-4 óra is van. Délelőtt (szopi után fél órával)gyümizünk, és 2 napja délután kap valami zöldséget is, de a szopik száma és szerintem mennyisége is ugyanannyi. Fogunk még nincs, viszont ömlik a nyála rendesen. Az éjjeli alvással kicsit gondok vannak, mert 2 óránként kel, így már gondolkozok azon, hogy valami pépet adok neki fürcsi előtt, hátha éhes. Nektek mi a véleményetek erről? Igaz most nem voltunk méreckedni, de kb. 7.5kg-nál járunk. (2-300-at biztos hízott). Az utunk is szuperül sikerült, végig játszotta az egészet, és mindenen vigyorgott. Élvezi nagyon a meleget, hogy nem kell annyi ruhát felvennie. :) :lol: Nagyon utál öltözködni!
Na hirtelen ennyi jutott eszembe.. Próbálok mihamarabb képbe lenni, de már most tudom, hogy nem lesz időm mindent vissza olvasni. :(

Utólagosan is minden babócának boldog hófordulót, és sok boldogságot a névnaposoknak is!

(András csinált új videót, nagyon aranyos lett, bár a baba napló még nem napra kész.... www.rottkel.com/a/icipici.html Elég nagy így kicsit időigényes a megnyitása. :) )

Majd dobok képeket is....
Puszi mindenkinek!

Petra, és Angi (2006/03/20)
vpetra

Na most olvasom, hogy sokan próbálkoztok az esti péppel, és nem igazán jön össze.. Lehet, hogy akkor marad a sokszor kelek ciciztetek verzió.. .. :roll:

Lilikének jobbulást!

Szép álmokat mindenkinek!

vpetra

Viola!
Nem akarlak elkeseríteni, de a felrakódást más néven úgy hívják, hogy koszmó. A tuti tényleg az rá, hogy olajjal be kell kenni, aztán hajkefével kivakargatni a hajszálak közül. Én bevallom körömmel is rásegítettem. Ja meg vettünk Babé koszmó elleni sampont, azt hiszem kb 3 dl, és 1500 Ft körül van. Nekünk nem nagyon használt, de odaadtam itt a házban egy anyukának és nekik nagyon bevált.
Akkor mostantól Viola leszel nekem! Egyébként szép név a Viola!

Babetta!
Én egyébként nem láttam ezt a babát, csak anyósom, és ő mondta, hogy hatalmas, pufi. Tündi 13 hetesen volt hatkilós. Minket meg tegnap este hívott a gyógytornász, hogy ma ne menjünk, mert a hétfői szabadnap miatt borult a hete, úgyhogy csak jövő héten kell mennünk. De már mondtam neki, hogy minket pakolászhat ide-oda, mert nálunk nincs kisebb-nagyobb gyerek, nem kell oviba-isibe menni. Napirendünk meg pláne nincs.

Vanillka!
A mostani vizsgáról még nincs hír. A pénzügytan szóbelire sikerült feljelentkeznem november 25-re. A végén már akit hívnom kellett az ügyben, mellé tette a telefont. De azért jellemző: kb 58-an buktak tavaly, ebből kb 40-en tudták újra felvenni, görgetni a tantárgyat és ebből csak 10-en mehetünk szóbelizni. A többieknek emiatt csúszik a diploma egy évet.
Nekünk ma kimaradt a Sinlac, mert ha nagyon éhes, akkor nem tudom etetni, annyira ficereg össze-vissza a székében. Most este már háromszor szopizott, mire elaludt. Azt csinálta, hogy hasra fordult, szabályosan leesett a feje, aludt kb 5 másodpercet, aztán felkapta a fejét és mászkált, vagy sírt, vagy vigyorgott. Totál elfáradtam már abba is, ahogy néztem.

Cory!
A mangóról mi a véleményed? Pár napja láttam mangós bébikaját.

Kép
szelivi

Livi: mangó-ügyben passzolok. Elvileg nem itthoni gyümölcs, így neccesebb egy itthoni babának, de konkrét ellenjavallatot ne tudok.

cory
Budapest

Livi: Mangót nekem is ajánlották 6 hós kortól, bár még nem próbáltam, de senkitől nem hallottam rosszat. Ha próbálod először csak keveset adj, még ha izlik is neki, picit nehezebb emészteni az erős rostok miatt. Ha nincs gond én fokozatosan növelném az adagot mint mindennel.

vpetra

Cory, Petra!
Köszi! Inkább halasztom még pár hónapig akkor inkább a mangós kaját. Jó lesz még az később nasinak.

Kép
szelivi

Mögyök szöndörödni, mert már mögint fáj a fejem.

Kép
szelivi

Jó reggelt!

Ma már tényleg megyek védőnőhöz Lizával. Most tuti nem fogja átaludni, mert előtte elmegyünk az oviba fényképezésre. 3/4 9-kor indulnunk kéne, Zsoma meg még alszik. Úgyhogy lassan jön a kegyetlen mami, és felkeltem.

cory
Budapest

Livi
A barátnőm 4 hónapja svédbe van és rengeteg mangót eszeik Lili, fél is hogy mi lesz itthon, mert nagyon megszokta. Ott barack helyett a mangót használják. Szerintem nyugodtan adhatod neki max nem fog ízleni. :wink:

Petra
Jó hallani rólatok :D

Többet nem írok le semmit, mert utána rögtön nem azt csinálja Levi. :x Leírtam, hogy milyen jól alszik, na most az óta kétszer eszünk éjjel. Király :roll: :lol:

Most nem írok többet, mert lassan megyünk úszni, utána meg baba buli lesz :D

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Sziasztok!

Válogatott sz@r éjszakánk volt!

Tegnap du aludt a drágám 2-től 4-ig majd gondoltuk milyen szupi éjszakánk lesz. Hát megvolt!
Egyszerüen képtelenség volt elaltatni egész hajnali 3/4 4ig. Majd apa kelt 6-kor mert ment dolgozóba.
Gondolom most milyen fitt.
Azóta alszik a drágám :)

Ráadásul éjjel volt egy kis hőemelkedése is 37.5 , gondolom ez is zavarhatta.
És a tegnap kétszer ugy üvöltött mint egy kis sakál. Szerintünk eszibe juthatott az oltás. Ugy ahogy csak apánál volt el, mert én ahányszor közelitettem felé rákezdett.
Gondolta szegénykém milyen annya van, ha meg sem védtem csúnya dokinénitől.
De apa megigérte neki, h elmegy doki nénihez és mindenkit megsapkáz. Punk tum!

Eddig sohase volt bajunk az oltással. Szerintetek ha már volt egy kis hőemelkedése akkor még belázasodhat.
Szép idő igérkezik mára. Du vihetem sétálni, vagy üljünk itthon?
Vendég

eszibe=eszébe :oops:
annya=anyja :oops:

igy jár aki nem olvassa át mit ír mielőtt elkülni. :wink:
Vendég

Hello Csajócák!!!

Gyorsan míg el nem felejtek mindent párat reagálok, nem annyira vagyok a toppon. :(

Meli megjött a pénz, köszönöm a kedves ismerősödnek! Tetszik legalább a könyv?

Vas Ildi! Nagyon szép kis családod van! Édes Nati,ahogy ott kuskizik! Pötyi nem marad meg csak kifelé fordítva... :roll:

Edit! Már épp kérdezni akartam, hogy hogy oldjátok meg az úszást, ha éppen alvásidőben van. De válaszoltál. :D Hát pont e miatt mi nem is tudunk menni sehova gyakorlatilag. Tegnap be kellett mennem a munkahelyemre papírokért és pont akkor kellett volna aludni, de a babakocsiban csak fele annyit alszik, hát volt bajom egész nap. Délután sem aludt rendesen és este is zümi volt! :(

Babcika! Gyógyulást nektek!!!! Sajnálom szegény Lilkót!

Viol! De jó, hogy jelentkeztél! Nagyon cuki Dorka baba! A sérója tetszik a legjobban! :)

AMi a Sinlacot és a tömés illeti, én másképp hívom. Két hete elhagytam a 8 utáni etetést és lett is belőle éjszakázás... hulla vagyok, mert tegnap volt az első éjjel, hogy végre egyhuzamban aludt és én így is óránként felpattant a szemem, hogy "sír a gyerek???", de csak álmodtam... Szóval Pötyi "lánceszik": 5-ig négy óránként (mert így igényli, ha hamarabb adok neki, mint kérné, akkor csak nyammog), majd 5-kor (cici), 7-kor Sinlac lefejt tejjel, majd fürcsi, és szopi. És még 10 és 11 között álomeszik. ÍGy végigalussza az éjszakát. Szóval nálunk mágis működik és mégis csak az éhség ébreszti. :shock:

Nálunk az is segíteni fog szerintem, ha végre eszik főzeléket is rendesen, egyelőre csak nyammogja, pedig tegnap olyan finomat csináltam, hogy Apa elkunyizta a felét!!! :?

Na muszáj mennem, fő az ebéd, a csajszi meg végre alszik!

Puszi:

Barti És

Kép

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Sziasztok

Meli
Bogi, hatalmasat fejlődött szép nagy baba ő is :)
oltás :(
Kaja ötlet nagyon jó, néha tényleg jól jön egy.két recept én is mindig gondba vagyok azzal, hogy mit főzzek, ha meg megkérdezem a válasz az hogy -finomat- :lol:

Cory
Köszi a választ, valamennyire megnyugodtam, remélem nem lesz nagyobb baj vele :( De gondolhatod mit éreztem amikor Bencéért mentem a bölcsibe és ott szóltak, hogy a doki néni hátra húzta neki és engem meg sem kérdeztek :evil: szegénykém kukkerja meg tiszta vér, üvőltött és ..stb. Nagyon ideges lettem. Ráadásul a doki néni nem is a miénk volt, amikor elvittem a mi házi dr. néninkhez az is csak csóválta a fejét. Na ő még 3x vissza húzta de normálisan fájdalom nélkül, csak hát még mindig vissza tapad neki az aljára. De asszem tavaly elvittük urulogushoz az azt mondta ehhez már ne nyúljanak, nem kell bántani majd mire nagy fiú lesz megoldódik.

anna
gáz :lol: hurrá :lol: :lol:
darabos kaját már kipróbálhatod, nem vesztesz vele semmit, max kiköpi ha nem megy neki, ha meg ízlik és le tudja nyelni miért ne :)
Martin simán eszi a rizst és a törtkrumplit is, édes ahogy nyammog vele és közben meg hangokat ad. mint akinek nagyon ízlik :lol:

Viol
Ti is nagyon szépek vagytok, :) Dorka nagyon cuki és a haja..... :D igazi kis tündérke :D

Vali
Aliznak is szépek a méretei :)

Tünde
Szerintem.... mivel te ismered a lányod a legjobban, ha látod rajta, hogy fáradt álmos akkor ebéd után tedd le egy picit pihenni, ha nem akkor hagyd had pörögjön és este dugd az ágyba.
Én úgy emlékszem, hogy akarattal sose tettem le őket aludni délután csak ha láttam rajtuk hogy fáradtak, de akkor ők simán mentek hiszti nélkül aludni, Mondjuk volt már olyan hogy ebéd után mondtam a fiamnak hogy menjen pihizni de ő nem akart, aztán mondtam neki ha most nem mész később már nem fekhetsz le csak este. Na ebből voltak viták mert ő úgy döntött hogy d.u. 5-kor elmegy aludni én meg akkor már nem engedtem.

Babcika
Lilkonak sok-sok gyógymanó :) :) :) :) :) :) :)

Livi
Martin is imádja a könyveket, újságpapírokat kostolgatni :lol: :lol: :lol:

Babetta
Tök jó hogy nektek nincs kukker problémátok :lol: irígykedem :)

Vptra
Örülök végre otthon vagy és jó volt az utatok, de most hol vagy otthon ahol meleg van? :) /na ez jó hülye kérdés lett :shock: /

Rólunk, este Martin csak 1x ébredt fel :D /kopp, kopp/ ivott egy kis teát és már aludt is tovább reggel 1/2.7-ig.Bárcsak minden este ilyen lenne :) Most 1/2.9-kor vissza aludt és még mindig alszik úgy hogy megyek is csinálok gyorsan valami hasznosat :)

Puszi mindenkinek

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
zsu69

Mosolygós vidáman ébredt , de még mindig 37.6 a hője, ugyhogy ma szobafogság.

Dobok két képet:
Kép

Bogi vagyok szép és laza...
Na, CSÁ!!!
Kép

Zsu!
Nálunk a válasz a "nekem mindegy" -től falra tudok mászni.

Babci!
Érdekes olvasmány.
Vendég

Bartika!
Neked akartam írni, h érdekes olvasmány.

Bocsi.
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?