Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!!!

Bocsi hogy eddig nem írtam de nagyo el voltam foglalva az iskolával meg közben most vezetn is tanulok. Már a forgalomban vezetek nagyon tetszik csak sok mindenre oda kell figyelni és ahhoz képest jól megy ezt mondja az oktató bátr én nem igy érzem

Na hát mit is rolunk!!
Hát a kislányomat Durda Bernadett Elizabetnek hívják november másodikán lesz 2 éves. Hát nagyságilag már bőven több mint 15 kg és 90centit is meghaladja
Bilizni nem akar, de nagyon sokat beszél szinte már mondtatok!!! Aminek nagyo örülök és napról napra több szót mond ami szintén tetszik!!!

Nagyon okos szeret gyurmázni , festi krétával rajzolni meg verselni is ja már egy-két mondoka részletett is szokott magától mondani!!! :D

Akkor rólam én 18 éve múltam most jelenleg szülésznőnek tanulok első éves hallgatója vagyok a szte-efk-n csak a kihelyezett képzés szolnokon van ami külön jó mert én innen kb 20 kmre lakok.
Tetszik az iskola csak nagyon nehéz de remélem sikerülni fog!!!

Együtt vagyok a kislány apukájával már idénre terveztük a költözést úgy hogy veszünk házat de moivel meghalt a mamám aki nálunk lakott, pontosabban a szüleimnél igy elhalasztottuk!!
Szóval most a szüleimnél élünk!!
Sajnos a párom szülei már több éve meghaltak igy sajnos ők nemtudnak asegíteni.
A barátomat Gábornak hívják és már dolgozik!!!

MIt is mondjak még hát nem tudok mást ha esetleg érdekel valami majd kérdezetek!!

Ja a vonalzót vagy mit nem tudtam fel rakni és a képet sem tudtam le kicsinyiteni de próbálkozok és majd rakok fel!!! :-)
kbernadett

Lányok, ugye, föléled valamikor a topik?????

Kép

Kép
liv

Liv
Hát remélem, bár most úgy tűnik, hogy nem :( Nagygé topikja még mindig pörgős például, lassan 5 éve.

Virgike
Engem érdekelne mind2, de úgy látom nincs más jelentkező.

Moszi
Mi volt a kardiológián? remélem seemi komoly egyikőtöknek sem.

Bernadett
Jó nagy a lányod. az én fiam most volt két éves, de ő még csak 13 kg.

Rólunk: Gergő most épp tud oviba menni. 31-én lesz az orrmandulaműtét.
Kisgé jól elvan egyedül is. még mindig csak pár szót beszél :roll:

pusz

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Köszi a hiányolást, jól esik :)

Nagyon nincs időm olvasni/írni, ráadásul az otthoni gépünk besz@rt, a melóból írok most is, kicsi nyugi van... :roll:

Virgi :)
Aloe vera gélt ide nekem is!!!
Szóval komolyan érdekelne engem is!

Lili elkezdett bölcsibe járni októbertől, beszoktatást egész a második hét közepéig jól viselte, majd jött a hiszti, bömbölés, üvöltés :)
Majd a második hét végén nem volt gond, csak kicsit sírt reggel, de jól evett, játszott, aludt.
Ennek örömére szombat éjjel belázasodott, ami tartott vasárnap is, hétfőn persze nem mentünk bölcsibe, orvos, fül orr gégész, de kopp-kopp semmi nagy baj, nem kell antibiti. De nem mehet a héten bölcsibe, úgyhogy jövő héten újrakezdés :?
Kíváncsi vagyok, mi lesz, hogyan fogja viselni.

Én melózom ezerrel, igaz okt-ben két hét a beszoktatásról szólt, de ezen a héten újra beálltam a csatasorba. Hát nem leányálom ám középvezetőnek lenni....alulról, felülről, jobbról balról megy a cs.szegetés...

Megyek mert dolog van.
Sok sok puszi mindenkinek, vigyázzatok magatokra!!!!!

Sunimum

ja, és Virgi, ha tudunk valami konkrétat az aloéról, kérlek jelezd!

Kép
sunimum

Judy :), orrmandulaműtéthez drukkolok.

Móni, de jó, hogy jelentkeztél! :)

Lányok, tessék írni! Legalább 1-2 sorban adjatok hírt magatokról! Maccs, Dino, Tcis, Kormi, Tontica, Csirkesz, Beszti, Magi, jaj, nem tudok mindenkit felsorolni, de mindenkinek szól: írjatok néha!

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Ui.: Móni, Dávid is belázasodott tegnapelőtt este, tegnap is lázas volt, nem tudom, mitől lehet, semmi más baja nincs, ma már talán csak egy kis hőemelkedése van (lekopogom).
Jaj, és képzeljétek, elkezdett visszaszűkülni a bőr a kukiján.

Kép

Kép
liv

Liv
Hogyhogy visszaszűkülni? elmúlt a kenőcs hatása és megint szűk??? de a szteroidos kenőcsöt meg nem túl jó állandóan használni.
Nekem ez a rémálmom. Mert ugye pár hete mind2 fiúnak megcsinálta a gyereksebész és nem is kell kontrollra menni. Most minden nap egyszer oda és vissza kell nekik húzni a bőrt. Nem nagyon díjazzák a dolgot. reméelm nem romlik el nekik is újra.

Betegeknek jobbulást.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Liv, Judy

Én is épp most gondolkodtam, hogy megírom, a lelkendezős levelem után azt vettem észre, hogy a kuki végén már megint szűkebb a bőr. :( Én akkor megint elővettem a Ftorocortot, és pár napig azzal kenegettem az "esti tornánál" :) Most épp megint oké, de tényleg nem nagyon szabad kihagyni egy estét sem... Mi elvileg jövő csütörtökön megyünk vissza a fütyidokihoz. Majd megkérdezem, meddig számíthatunk hasonló visszaszűkülésre.

Barihimlő témához: három hete nálam bukkantotta fel a fejét: övsömöröm lett a bal karomon. Eléggé vacak, fájós dolog volt, de ami annál is rosszabb, hogy azt mondta a bőrgyógyász, hogy fertőző, úgyhogy figyelgessem Zsombit, mert nagy valószínűséggel hamarosan bárányhimlős lesz tőlem :(. Egyelőre nem lett. Viszont gyorsan megkérdeztem tőle, ajánlja-e az oltást. Röviden: nem, hogy az immunrendszer tudjon erősödni. Ő nem tud róla, hogy lenne módosult vírus, több v. komolyabb szövődmény, viszont azt tudja, hogy erre a vírusra van egy nagyon jó gyógyszer, tehát ha eldurvulna a helyzet, teljesen jól lehet gyógyszeresen kezelni már 2 éves kortól. Én is ezt a gyógyszert kaptam, és egy hét alatt elmúltak a tüneteim.

Na, most ennyi. Tényleg írjatok már! Legalább a szorgalmasabb anyukák! :)

sziasztok

Erika

Kép

Kép
zsombi

Hali!

Zsombi,
az övsömör és a barihimlő összefügg??? Tudatlan vagyok...
Barihimlő ellen én sem oltatok.

Kuki gondok: azt hallottam 3 éves korig bármikor visszaszűkülhet, azért addig nem macerálják, ha nem kell. Azért drukk minden érintettnek, hogy ne kelljen újra hozzá nyúlni.

Rólunk:
Márk időnként beteg, de eddig egyik sem volt komoly, 2-3 nap alatt lement és szerencsére hétvégére időzítette, így a munkahelyen sem volt gáz, hogy már megint hiányoznom kell. Most 2 hete köhög, 1,5 napot volt lázas (hétvégén), de emellett jár bölcsibe. Doki ma adott antibit, hogy már 2 hete piros a torka. Remélem, helyrejön tőle. Amúgy tök jó kedvű és ördögfióka. Kemény hisztik is vannak, szóval gyűrjük egymást. Nehéz így munka mellett, néha visszavágyom az itthonlétre, de azért jó is, hogy mást is csinálok a gyereknevelés mellett. A férjem úgy ki van purcanva időnként Márktól, hogy hallani sem akar egyelőre egy 2. bébiről, de én azért 1-2 év múlva szeretnék még. Most nekem is sok lenne, viszont jó arra gondolni, hogy egyszer megint át fogom élni az elmúlt csodás időszakot. Na elég most az álmodozásból, tényleg írjon mindenki!!!! Legalább egy picit!

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Sziasztok!

Itt vagyunk ám mi is, csak estére általában már nincs erőm írni.
Sajna az idei ovis kezdet nekünk is Judyékhoz hasonlóan alakul, egy hét ovi, egy hét itthoni kúra, és Bernát természetesen mindent elkap, így túl vagyunk egy fulladásos felső légúti nyavaján, középfül-gyulladáson, több náthán, torokgyulladáson, és még csak másfél hónap telt el az oviból. Közben a két gyerek azt gondolja, hogy egész nap macerálni kell egymást, így folyamatosan üvöltöznek, és verik egymást. Ezt leszámítva Bernát írtó jópofa lett, egész nap be sem áll a szája, imádja a könyveket, és az autókat, illetve ahogy bejött a hűvösebb idő, megint nem akar a játszótéren lenni, hozzáteszem ezen a játszón szinte csak lányokkal van körülvéve, így sajna nem talált magának megfelelő játszópajtást. Én havi 60 órába visszamentem dolgozni, ez öt éjszakai műszakot jelent egy hónapban, ami nem vészes, de még nem állt rá a szervezetem, így a munka után néhány napig legszívesebben nappal aludnék, éjszaka pedig tennék-vennék.
Röviden ennyit rólunk, majd még megpróbálok képet is föltenni, ha sikerül.

Liv,
remélem nem lesz gond a kukival! Jobbulást Dávidnak!
Az oltásról: a bárányhimlő elleni oltást én beadattam mindkét fiúnak, Donátnak hasonló indok miatt, mint Moszi, hogy a kicsinek ne hozza haza az oviból. Bernátnak főként azért, mert az ismeretségi körünkben, van egy kislány akinek 70%-os halláskárosodása lett a bárányhimlő következményeként. Tudom ez ritka, de én mindig úgy vagyok vele, ha valamit meg lehet előzni azt miért ne? Egyébként pedig ezzel az oltással kapcsolatban én már egyszer hosszasan kifejtettem a véleményemet (2006 Április 27 Csütörtök - 0:17), ha érdekel esetleg olvasd el. A másik oltásról még nem hallottam, de majd érdeklődöm róla.

Judy,
drukkolok a műtéthez! Melyik kórházban veszik ki Gergő manduláját? A gyakori fülgondok miatt javasolták?

Bernadett,
üdv itt.

Virgi,
rendbejött már Levi? Remélem minden oké!

Pledit,
Balázs hogy van? Egyébként Normaflore a neve, annak amit antibiotikus kúra alatt érdemes adni a gyerekeknek.

Moszi,
Donátnak is horpadt volt a mellkasa, már nem is lehet neki észrevenni, úgyhogy Ő kinőtte, neki is az úszást javasolták, viszont nem úszott, és így is rendbejött. Neked mit mondtak a kardiológián?

Móni,
Lilinek is jobbulást!

Macsek,
az övsömör azoknál az embereknél alakulhat ki, akik az életük folyamán voltak már bárányhimlősek, ilyenkor a vírus, valami miatt újra aktiválódik, és fertőzhet. A kettő vírusa ugyanaz.
Tök jó, hogy tetszik az új meló, és hogy Márk is jól viseli a bölcsit.

Titanilla,
van a babaneten egy börzefigyelő oldal, ott vannak leírva hol-mikor lesz babaruhabörze, azokra biztosan lehet kimenni árulni is.
Itt a link:
októberi: http://www.babanet.hu/hol-mi/borze.php?ho=10
novemberi: http://www.babanet.hu/hol-mi/borze.php?ho=11
Gyerekekről nincsen véletlenül képed?

Zsombi,
jobbulást!

Reditke,
testvérterror, betegségek, antibiotikum, úgy tűnik egy csónakban evezünk, sokszor, mintha rólunk írnál. Előbb-utóbb Milán is odacsap majd, ha nem tetszik neki valami.
Bernátnál a múltkor Milánnak akkora sikere volt, hogy egy órán keresztül nem engedett mást megnézni a számítógépen, csak azt ahol "baba eszi kifli"-t kép volt.

Így csodáltuk Milánt :D

Kép

De jóóóóó, elfújtam a gyertyát

Kép

Fogmosás után :)

Kép

Sok puszi mindenkinek,
Dino
dino

Sziasztok!

Ez nem igazság!!! Amíg figyeltem a topikot, nem írtatok. Ahogy elmentünk vidékre, belendültetek.:)
Igyekszem majd többet írni, de most értünk haza, a lakás romokban, kipakolnivaló rengeteg, és rohanok suliba. Aloe vera-ról is írok majd!!!

Virgi

Lilypie Kids Birthday tickers

virgike

Csajok :)
Tök jó, hogy Judy beírta, hogy szte nem éled újra a topik, mert az 5 éves még mindig pörög, meg hogy Liv mindenkit hiányolt, így legalább sokan jól megijedtetek és jöttetek hírtadni :lol: :lol: :lol:

Gyorsan az antibiotikumhoz, ma voltunk egy homeopata gyermekorvosnál immunrendszererősítés ügyben. Ő ajánlotta a f szert, napi 2x3 golyót pár napig. Azt antib kúra után érdemes, kicsit méregteleníti a szervezetet.
Bocs, de most nem tudok többet írni, hív a vasalás nagyon, amíg fiúk alszanak.

Dino :) nagyon jó a Milánt figyelő Bernát fotó. Páromnak este megmutatom. :lol:

Edit
Kép

Kép
reditke

Judy, egy hónapja hagytuk abba a kenegetést, akkor mondta az orvos, hogy 25 százalék esély van rá, hogy visszaszűkül. A napokban már érezhető volt, hogy bár hátra lehet még húzni teljesen, de egyre nehezebben.
Felhívtam az orvost, azt mondta, kenjem megint 4 hétig naponta 3x, utána megnézi.
Valóban nem jó túl sokáig szteroidos kenőcsöt használni, de még mindig inkább ezt, mint a műtétet.

Erika, sajnálom, hogy ti is küzdötök ezzel a szűkületdologgal.
Köszi a véleményt az oltással kapcsolatban.

Macsek, 3 éves korig újra letapadhat. A szűkület szerintem nem függ az életkortól.

Dino, sajnálom a sok betegséget.
Nem is tudtam, hogy visszamentél dolgozni.
Oltásról neked is köszi, hogy leírtad a véleményed. Nem tudom, hogyan döntsek...
Képek nagyon jók!

Jaj de jó, hogy ennyien írtatok tegnap óta! Többiek is, tessék jelentkezni!

Dávid tegnap du. és este megint belázasodott.
És 2 napja nagyon fájlalja a száját (a nyelvére mutogat, de nem látok rajta semmit), nem is tud enni olyat, hogy joghurt, paradicsom, narancslé... Az egyik hátsó foga 1-2 napon belül kibújik, de én nem hiszem, hogy a fent leírt kaják ott csípnék az ínyét, a foga miatt... Mást viszont nem látok.

Kép

Kép
liv

Egy óra vasalás elég és még alvás van, úgyhogy újra itt :)

Most nézem, valamiért a szer neve kimaradt: Sulfur 9ch, napi 2x3 golyó.

Liv :) Nem lehet, hogy ezt a rohadt száj fertőzős vírust kapta el? Tesómék kisfiának volt pár hete, 3 hétig alig evett, magas láz és száj fájlalás. Remélem, csak a fog tényleg.

Fütyi: a szűkület tényleg más, mint a letapadás, de már ezt soxor megaszontuk :lol: :lol:
Mi 2 hét híján 3 hónapja kenjük esténként a Ftorocorttal, nov elején kontroll. Javulgat, de a teljesen hátrahúzhatótól még irtó messze van.
Milánnak viszont doki tanácsára 1 éves koráig hozzá sem nyúlik, még icipicit sem húzom hátra fehér trutyit törölni. meglátjuk.

Egy körkérdés, hátha belendül a hozzászólások száma (na meg érdekel is a válasz):
Kinek mi a véleménye arról, hogy az ember olyan kaját kíván meg, amilyenre a szervezetének szüksége van? Ergo: ha a gyerekek édességet igényelnek, akkor vajon tényleg szükségük van a szénhidrátra vagy csak egyszerűen az édes ízt kívánják.
Várom a véleményeket, majd a végén elmondom miért is kérdeztem igazán.

Edit
Kép

Kép
reditke

Edit, nem tudom. Ez milyen vírus? És főleg: hogyan, mivel kezelték? Mitől múlt el?

Én nem hiszem, hogy a szervezet azt kívánja, amire szüksége van. Én nagyon sok nasit, csokis sütit kívánok, sokkal többet, mint amire szüksége lenne a szervezetemnek, viszont semmilyen gyümölcsöt, zöldséget nem kívánok, és nem hiszem, hogy azért, mert arra pedig abszolút nincs szüksége a szervezetemnek.
És sokszor olyasmit kíván meg az ember, amit épp meglát, tehát valóban a "szeme kívánja meg"; ha nem lenne az orra előtt, eszébe se jutna ilyesmit enni, "kívánni".
A gyerekek sokszor kívánják a csokit, chipseket, és én nem gondolom, hogy szükségük lenne rájuk.

Kép

Kép
liv

liv, csak gyors egykezesen, mert épp utazunk el.
nekik nagyon magas láz volt, nyálfolyás, és icipici apró pöttyök nyelven, torokban. csak lázcsillapítás és szájfertőtlenítő ecsetelőt használtak, mert a szervezetnek kellett kidolgozni magából a cuccot, hiszen vírus.
ha ez lenne, látnod kellene a pöttyöket.
ja, és manó semmit nem evett meg, úgy fájt neki.
szóval, ha nem így van, akkor tuti nem ez.
ne haragudj nem ijesztegetni akartalak vele, csak info, hogy megint van ez a fajta szemét vírus.
lépünk

Edit
Kép

Kép
reditke

Edit, köszi (nem ijesztgettél).
Nálunk nincsenek pöttyök, és Dávid pl. meg tudja enni a pogácsát, ilyesmit, csak azt nem, ami csíp (paradicsom, narancslé...)
Néhány napja alig eszik pár falatot.
Nem tudom...

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Úgy tűnik, nálunk eldőlt a bárányhimlő oltás sorsa: mára megjelent néhány pötty és hólyagocska. Gondolom, ezek csak a bárányok lehetnek :):(. Majd tudósítok, mekkora és milyen viszketős nyájunk lesz. Még szerencse, hogy Zsombi kedvenc unokatesója már volt barihimlős, így legalább ő el tudja szórakoztatni, amíg nem mehetünk gyerekek közé. (Ez az állapot azért tart már vagy három hete, mióta az én övsömöröm elkezdődött... :( ) És az is tuti, hogy a fütyidokit is halasztjuk egy kicsit. Meg a 15 hós (!) oltást is tovább.

Liv
Dávidnak jobbulást kívánunk!

Dino
Nagyon szép kölök lett ez a Bernát! Nekem egy kicsit hasonlít Reditke Bálintjához. (aki ugyancsak nagyon tetszik nekem :) :) )

Virgi
Az Aloés cucc lehet, hogy engem is érdekelne, bár igazán nem tudom, melyik az a sok hasonló közül, amelyik a leginkább megfelelő egy ilyen pici gyerek számára (pl. a vitaminok, ásványi anyagok mennyisége szempontjából).

Lenne nekem is két kérdésem:
1. Van ötletetek, hogyan tudnám az én ciciimádó (saját szavaival : anyacicievő :D) gyerekemet lassan leállítani a szopizásról? (persze csak a barihimlő után) Nekem már kezd egy kicsit elegem lenni abból, hogy folyamatosan rajtam szeretne lógni (bár őt magát továbbra is nagyon imádom :)).

2. Van még itt valaki, akinek még mindig nem jött meg a menzesze? És szerintetek ez mennyire normális? Dokinál fél éve voltam, ő azt mondta, haygjam abba a szoptatást, mert "egy ekkora gyereknek már inkább csak árt" :(, úgyhogy valami szoptatásbarátabb véleményre lennék kíváncsi. Esetleg Beszti?

Köszi. Sziasztok

Erika

Kép

Kép
zsombi

Liv,
Köszi a dicséretet! :)
Esetleg nincsen Dávid szájában valahol egy afta? Attól lehetne lázas is, meg a savasabb dolgok is jobban csípik. Jobbulást kívánunk a kicsi fiúnak!

Erika,
neked is köszönöm a dicséretet! :)
Sajnos ötletem nincsen a kérdéseidre, nálunk pont fordítva volt, Bernát túl gyorsan leszokott a ciciről és a mensi is nagyon hamar megjött, annak ellenére, hogy naponta sokszor fejtem szorgalamasan.
Zsombinak jobbulást, remélem hamar túl lesz rajta, és nem növeszt túl sok pöttyöt magára!

Reditke,
szerintem, ha mindenki azt kívánná amire a szervezetének szüksége van, akkor nem lenne ennyi elhízott ember a világon. A véleményem többi részét pedig Liv szóról-szóra leírta.

Puszi,
Dino
dino

Erika, nekem fogalmam sincs, hogyan tudnád elválasztani Zsombit. Ugyanis Dávid is szopizik még, én még nem akarom elválasztani, de ha akarnám, fogalmam sincs, hogyan tenném. Nagyon ragaszkodik a szopihoz, főleg most, hogy betegeskedik, meg jön a foga, nagyon sokszor kéri, és ha el akarom terelni a figyelmét, nagyon elkeseredik, mert ez jelenti neki az egyetlen (vagy: a legjobb) vigaszt. Reggel ezzel ébred, és igen hosszasan szopizik ébredezve-álmában-félálomban, du. ezzel alszik el és ezzel ébred (ma egyszerűen nem engedett el, miután elaludt, 2 órán keresztül szopizott alvás közben, nekem meg nem volt szívem felébreszteni; ilyenkor viszont legalább én is tutira pihenek: olvasok, vagy alszom vele), este is csak ezzel tud elaludni. Én is gondolkodtam már ezen, hogy ha valami miatt el kellene választanom, mit csinálnék?

Dino, semmit nem látok a szájában.

Kérdés: ha egy kaja csomagolásán az van, hogy tartalmaz módosított kukoricakeményítőt is, akkor a módosítás mit jelent? Génmódosítottat vagy mást? Tudja valaki?

Üdv., Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Gyorsan írok, mert Levi rángatja a billt. :( Szóval...sajnos nem találom azt a kártyát, amivel meg tudnám rendelni az aloe gélt.:((( Keresem egy pár napja, de nem találom. Felvettem egy ismerősömmel a kapcsolatot, aki meg tudná rendelni, de azt mondja, hogy már 8000 Ft.:( Még így is olcsóbb, mint máshol, de megértem, ha nem lesz rá jelentkező. A gélről: én akkor ittam, amikor petefészekcisztám volt. Sokkal fittebbnek éreztem magam, este 10-kor még nem voltam fáradt, nem úgy, mint most. Napi 0,5 dl-t kellett inni belőle. Ez a natur volt, nagyon vacak ízű, de a barackos állítólag nem rossz, és az való gyerekeknek is. Itt a link, ahol olvashattok róla. Ez a Forever Living Products, ahonnan én tudom szerezni.: http://www.flpseeu.com/magyar/index.php

virgike

Zsombi-Erika!
Nekem sem volt szivem leszoktatni a gyereket a cicirol es nalunk mar egyevesen azt mondta a dokiba, hogy milyen rossz hogy szoptatom, mert nem kap meg egy csomo taplalekot igy a gyerek. Kiakasztott engem is, mert nem ertem miert jobb a mostani reggeli es esti kakao. En a terhesseg miatt szoktattam le Mikit a cicirol, de eleg gyorsan. Szoval mar felidos terhes voltam es beteg lettem es ez sok volt nekem. Egyszeruen anyammal aludt es amikor este sirt, anyam ment oda hozza es mondta neki, hogy anya nem tud menni, mert beteg. Masodik ejszaka mar fel sem kelt ejjel, csak reggel kellett neki mondani, harmadik napon meg mar azt sem tudta mi az a cici. Szoval nekem volt fajdalmasabb, hogy mennyire egyszeruen lemondott rola. Pedig addig probaltam a kicsi miatt leszoktatni, de akkor mintha tobbet es tobbszor kert volna cicit. Szoval, ha az elhatarozas megvan altasd ugy hogy nincs cici.

csengo
Vendég

Sziasztok :)

A múltkor bevágtam egy linket, ahonnan aloe-t lehet rendelni. Ott 9000 körül volt az ára. Most kaptam egy katalógust az egyik barátnőmtől, amiben nem egészen 7000 volt a barackos ivógél. Felrakom ennek a cégnek az infoját, hátha ez érdekel valakit. Hozzáteszem, ez nem ugyanaz a cég, de én most tőlük fogok rendelni, remélem ez is ugyanolyan jó lesz.
http://www.lrworld.com/lrweb/index.php?id=6587

Ha minden igaz, van egy oldal, amit kitöltve a terjesztők fel tudják venni a kapcsolatot a rendelővel.
http://www.lrworld.com/lrweb/index.php?id=1344&L=0

Gyorsan hozzáteszem, hogy én nem vagyok terjesztő, semmiféle hasznom nincs ebből, csak ajánlom Nektek.

Pusz,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok!

Bárányhimlő: Pár napja belefeledtkeztem a turkálásba a C&A-ban, amikor észrevettem, hogy a Áron egy csúnyán sebes kislánnyal játszik. A kislány teste (már ami a ruhából kilátszott) tele volt már sebes kiütésekkel, ami le volt olyan gyógyszertári fehér ecsetelővel kenve. Nem magyarul beszéltek, gondoltam hadd játszanak, látótéren belül voltak. Egyszer hallom az anyukát, hogy mondja lányának, ne fogd meg a kisfiút. Na akkor ideges lettem, megkérdeztem bárányhimlő. Most mi is várjuk, hogy a 2-3 hetes lappangási idő alatt történik-e valami. Mikor fertőz vagy már nem a bárányhimlő? Nálunk dokinéni egyébként oltás párti.

Erika: Nincs ötletem, nálunk Áron magától 10 hósan hagyta el a cicit. Azóta is a szilárd kaja a menő, semmi pép, tej ...

Liv: Nincs ötletem, miért nem eszi Dávid a savanyú ételeket. Fognövéstől is lehet lázás, a hátsó örlő meg különösen okozhat furcsa dolgokat. Amikor az én bölcsességfogaim nőttek, emlékszem nagyon nyűgös voltam.

Fütyi: Én még mindig nem szántam rá magam, hogy elvigyem Áron letapadását orvosolni. Lehet, hogy jobban tettem? Ha 3 éves korig visszatapadhat, akkor várjunk addig, ha nem okoz bajt?

Reditke: Kívánásban biztosan van valami. Néha én is megéhezem valamilyen ételre. Pl: volt már olyan nyaram, hogy kilószámra ettem a gyümölcsöt, meg olyan is, hogy rá sem tudtam nézni. De Livnek is igaza van, vannak rossz szokásaink is, nehéz a határt megtalálni a valós és szénhidrátfüggő kívánás között. Sajnos én is csokifüggő vagyok:(

Lilinek, Márknak és Dávidnak és a többi betegeskedőnek sok gyógypuszi! Gyógyuljon meg mindenki a nagyon hamar!

Reditke! Kíváncsi vagyok a homeopátiás immunerősítő hatására, majd számolj be róla!

Dino! Csuda helyes Bernát a nagy barna szemeivel!
Liv! Nem semmi, hogy Dávid még mindig ennyit szopizik. Nagyon ügyik vagytok.

Képzeljétek Simon már 2,5 hónapos, 6 kiló és 63 cm. Olyan gyorsan telik az idő! Próbálom minden percét élvezni.

Nincs kedvetek egy topic talihoz? Bár nem tudom, hogy lehetne összehozni, már nagyon sokan dolgoztok.

Andrea

KépKép
Áron

Áron/Andi :)
A bárányhimlő csak a pöttyök megjelenése előtti 1-2 napban, illetve a megjelenést követő 1-2 napban fertőz. Ha a hólyagok már varasodnak, gyógyulnak, akkor már nem kell fertőzésől tartani. Látványnak persze elég "mellbevágó", de ártalmatlan.

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Anyamanya :)
Természetesen én sem akartam pénzt keresni senkin!

virgike

Andi, ha nincs probléma a kukival, nem gyullad be, szerintem nyugodtan várhattok még.
Topiktali: miért ne?

:)

Kép

Kép
liv

Virgi :)
Te jó ég! Csak nem azt gondolod, hogy konkurencia akartam lenni? :wink: Nekem ennek az egésznek az üzleti része meg sem fordult a fejemben. Csak azért írtam én, mert Te írtad korábban, hogy valszeg nem tudnál aloe-t szerezni (legalábbis alacsonyabb áron nem) Na mindegy, hosszú...... :lol:

Pusz,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Anyamanya:)
Nem gondolom, hogy kokurenciám akartál lenni. :D
Csak azért írtam, hogy én sem akartam pénzt keresni senkin, mert tök rosszul jött ki az egész és úgy sajnálom.:( Lényeg: ha tudnék én rendelni, akkor tudnék olcsóbban, de mivel én nem tudok, csak máson keresztül, így drágább. Ez olyan, mint amikor vki Avon tanácsadónő. Ha foglalkozik az Avonnal, nyilván olcsóbb neki, mint ha Ő is vkitől rendeli. Ennyi. :)

virgike

Sziasztok!

Először is már napok óta készülök, de mégsem jutok ide hogy írjak.
Úgyhogy most megpróbálok írni, de nem biztos, hogy be tudom fejezni.
Legeslegelőször is, tényleg nagyon kéne egy tali.

Mit szólnátok a szombathoz, amikor is szép idő esetén elmehetnénk kirándulni egyet, mi most voltunk tegnap, és nagyon klassz volt.
A hűvösvölgyi gyermekvasút végállomásától lehetne indulni, kb. fél óra sétával elérhető a hűvösvölgyi nagyrét, ahol lehet
a.) szalit sütni,
b.) sárkányt eregetni /vehető egy kis bódéban ár: 400 Ft/
c.) lasztizni

/Sajnos van egy körhinta, meg egy horgászósdi is, ami szintén 400 Ft/gyerek/menet. /

Az erdőben mi kreatívkodáshoz meg a csíkos mókinak szedtünk egy csomó makkot és egyéb érdekes dolgot. A kisvonatot meg jó sokáig nézegettük haza felé.

Ha akarunk vmit sütögetni a Nagykovácsi útról autóval is elég közelre megközelíthető a rét, csak a túloldaláig kell átcipelni a cuccokat a parkolóból.
Autómentes megközelítés is kíváló, a Hűvösvölgyi végállomáshoz el lehet jutni több busszal és az 56-os villanyossal is könnyedén a Moszkva-térről.

Azért most szombat, mert remélhetőleg még az idő elég kellemes lesz, utána már ki "tuggyja" mi lészen.
Ja és természetesen papásprogramra gondoltam.

Ezt most gyorsan elküldöm, aztán ha van ídőm még irok.
Várom a "jelentkezéseket".

Pusz

Macs
maccs

Liv,

Hogy miért nem jöttem?

Bár bekötötték otthon is végre a netet, de a szokásos meghalni sincs időm kifogások mellett volt rá más okom is.
Mostanában nem tudok mindenkinek név szerint írni, így úgy vettem észre én sem nagyon kapok semmiféle visszajelzést. /Tisztelet a kivételnek.../

A legutóbbi írásomkor 1000-rel örömködtem, hogy beköltöztünk, és egyesegyedül Pledit - akinek utólag is millió köszönetet küldök azért, mert odafigyelt rám - írt valamit válaszul.

Ezen egy csomó olyan téma merült fel, amihez én már nem tudok nagyon mit mondani, mert napközben külön vagyok Lilitől, így már nem mindig ugyanazok a gondjaim. Amikor meg olyan kérdések hangzanak el, hogy másnak beszél-e folyamatosan a gyereke,nincs kedvem neki állni dicsekedni, hogy ilyen ügyes, olyan okos, mert azt én sem szeretném, ha valaki így "menőzne" nekem olyan dolgokkal, amit Lili még nem tud.

Hiányzik egy pár régi emberke is nagyon, akik nekem ebben a topikban nagyon sokat jelentettek, és most ilyen-olyan okból már nem tudnak írni.

Szóval elég összetett a téma, bocs, hogy így kiborult a bili, csak ez már rég a bögyömben volt.. Én tudom, hogy kicsit túlérzékeny vagyok, elnézést.

Macs
maccs

Betegeskedők:

2 hete Lili is elkapta a fülgyuszis vírusot, VAN rá gyógyszer, csak nem az antibika, mi a homeós dokkertől kaptunk Hepar Sulfur nevű /úgy is hívják, hogy a homeópátia antibiotikuma/ bogyeszt, aztán meg siliceat.
4 napig volt éjszakánként 39 fok feletti láza, aztán egy csapásra elmúlt minden. Egy hetet otthon voltam vele. Közben én elkaptam az aftás szájfertőzést: először a szájpadlásom fájt, marta szúrta minden, még a tejbegríz is, aztán a torkomom lett egy kb. 0,5 cm átmérőjű nagy fehér seb, amitől nyelni nem tudtam, Dokkeruünk írt fel rá Mercurius corrosivust homeós bogyeszt /miután 5 nap kínldás után megmutattam neki, ha már ott jártam Lilivel nála/ 2 nap alatt eltűnt teljesen.

Most szombaton Lili is elkezdte fájlalni a "fogát" és mutogatta a szájpadlásást, és hirtelen magas láza lett /38,8/ - enni nem volt hajlandó. Felhívtam dokker nénit, és megbeszéltük, hogy szerintünk elkapta ő is az aftás szájfertőzést úgy hogy ő is kapott 2x3 szem/1. nap ill. 1x3/a következő napokon Mercurius corrocivust /fontos mindkét név mert van másik mercurius is, az is szájfertőzésre, de az aftára kevésbé hatásos/ + ha valami csípi a száját Borax Glicerinnel kenegetni, láz ellen belladonna szükség esetén. Szoptatóknak annyit, hogy cicizés előtt tessék mellbimbót is bekenni borax-szal. Hétfőre semmi baja nem volt.

Akit érdekelnek ezek a gyógyszerek, a betegségek pontos leíró jellemzői:

http://www.natursziget.com/page.php?sho ... eriamedica

Na mára dugulok, így is több voltam a soknál.

Macs
maccs

Macs :)
Én is sokszor úgy érzem, hogy kicsit kezdünk "szétesni" (mármint a topik). Ránk 100%-osan igaz az, amit Te írtál, hogy Marci is már bölcsiben van, így a problémáink nagy része is ehhez köthető. Ráadásul ha én is elkezdek majd dolgozni, akkor attól tartok, egyáltalán nem tudok majd írogatni.
Emlékszem amikor írtál a költözködésetekről - ne haragudj, hogy nem reagáltam rá akkor - meg arról, hogy eléggé "balkáni" állapotok között éltek (minirezsó, stb...). Remélem már kicsit kényelmesebben tudtok lakni.

Rólunk: ma Marcit 2 harapásnyommal hoztam haza, ami eléggé megviselt. Szerintem engem sokkal jobban sokkolt ez a dolog, mint Marcit. Ez az első ilyen típusú sérülése, nehezen tudom megemészteni+még hozzá is kellene szoknom ahhoz, hogy ilyenek történnek.

Hát én Marci beszélőkéjével abszolut nem tudok dicsekedni, még mindig csak pár szót mond, de azért titkon remélem, hogy hamarosan ez változni fog, főleg a bölcsi miatt, ahol muszáj lesz a többi gyerekkel is megértetnie magát.

A tali nagyon jó lenne, a mostani hétvége viszont nekünk sajnos "kilőve", mert Hannának péntektől kezdődik az őszi szünet, úgyhogy szombat reggel indulunk Sümegre és a következő héten ott leszünk. Akik ott tudnak lenni (ha lesz tali), akkor azoknak nagyon jó szórakozást kívánok.

Most lépek vacsiztatni, pusz,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

csak roviden
mar en is irtam parszor, hogy jo lenne a tali. Penteken mondtam le a netet, 8 napon belul intezkednek. szoval nekem jo a most szombat, majd felhivom a kollegakat, hogy milyen ido lesz. Szerintem ha mar ketten vagyunk az is jo:)
Ha holnap ir valaki valami biztosat felhivom Noemit is.

megyek, mert picurit furdetnem kell.

cs
Vendég

Csak egy percem van, úgyhogy gyorsan:
sajna nekünk nem jó a szombat, mert du.-ig suliban vagyok, utána esküvőre rohanunk.

Maccs, neked pedig még egyszer nagyon köszönöm az infókat a homeós gyógyszerrel kapcsolatban.

Liv

Ui.: Nadenehogymárszétessenezatopik!

Kép

Kép
liv

Áron-Andi,
a bárányhimlő addig fertőz, amíg az utolsó hólyagos kiütés pörkössé nem válik. A pörkös kiütések már nem tartalmaznak élő kórokozót.
Kuki ügyhöz egy rövid hozzászólás: én úgy gondolom ha a letapadás megoldása után, nem húzzuk vissza a bőrt rendesen, napi rendszerességgel, addig amíg a seb be nem gyógyul, akkor teljesen mindegy 2 éves-e a gyerek, vagy 4. Az én nagyfiamnak 3 éves kora után oldották meg a problémát és mivel lágy szívű anyukaként viselkedtem, egy idő után nem vettem olyan szigorúan a mindennapos hátrahúzást, így egy pici részen visszatapadt.
Dícséretet köszönjük!
Fiúkról nem tudsz képet feltenni?

Macs,
néha én is úgy érzem kezd a topik kicsit felületessé válni, aztán valaki fellendíti és utána újra lecsendesedik. Nekem is hiányzik a régi lendület, de sajnos valóban sokan visszamentek dolgozni, vagy megszületett a következő baba, így nem is olyan könnyű fórumozni. És valóban sokan nem jönnek már egyáltalán hosszú idő óta, de azért maradtunk néhányan akik még mindig itt vagyunk. Azt gondolom rajtunk múlik, hogy hagyjuk-e szétesni a topikot vagy sem. Úgyhogy szerintem hajrá 2004. őszi babák topikja!!!
Azon kívül, én tényleg kiváncsi vagyok mi van veletek, Lili hogyan boldogul a bölcsiben, miket tud, szerintem itt senki sem "menőzik", ha beszámol arról, hogy milyen ügyes ebben vagy abban a gyerkőce. És hogy mások a problémáid, én azt is szivesen hallanám, hiszen abból is tanulhatunk, mint régen tettük, mikor pl. egyikünk még csak szoptatott a másikunk már hozzátáplált, így volt némi információnk előre bizonyos dolgokról.
A lényeg, légyszi írjál magatokról, milyen az új életetek!!! :)

Kata,
azért próbálj majd munka mellett is hírt adni magatokról!

Liv,
Dávid hogy van?

Erika,
Zsombi barikái?

Szombat sajnos nekünk sem jó, már megint mindenki beteg itthon. Holnap reggel vinnem kell Bernátot mellkasröntgenre, mert a doki úgy hallja, hogy tüdőgyulladása van. Megint fullad szegénykém, csúnyán köhög, lázas.

Mindenkinek puszi,

Dino

Kép

Kép
dino

Dino, Bernátnak jobbulást!

Dávidnak az egész ínye gyulladt, kb. egy hétig alig tudott enni, tegnap volt kinn a gyerekorvos, kaptunk rá ecsetelőt meg fájdalomcsillapítót (a Cataflam-csepp antibiotikum?), még mindig csúnya, viszont tegnap óta (ami még nem a gyógyszer hatása, hanem nyilván magától elkezdett "lecsengeni" ez a vírus) újra rendesen eszik, fájdalom nélkül, ami nagyon megnyugtató számomra.

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Délután már írtam egy jó hosszút, de sajnos jól elszállt. :(
Sajnos nagy prögés most sincs erre felé.
Úgy látom sajnos nem nagyon jó a szombat senkinek, mármint azok közül akik még egyáltalán olvasák a fórumot. :(

Csengő, mit mondtak, milyen lesz az idő?? Mert a TV-ben m,ár lehűlést, frontot ígértek, és Lili is tiszta ketyós, tehát lehet benne valami.. . :( Noémivel sikerült beszélni?

Kata! Nehogy elnézést kérj, ne érts félre, én nem haragszom "egyesével" senkire, csak az bántott, hogy nagy nehezen hosszú idő után végre sutyiban írtam, és erre szinte senki nem reagált, olyan érzésem volt, mintha a kutyát sem érdekelte volna az hogy jövök-e vagy sem. De tényleg nem kell ám tőle elnézést kérni, részemről lezártam a dolgot, azzal, hogy kiírtam magamból.
Állapotok lassan európai szintre emelkedtek, bár az únióstól még messze vagyunk. :):):):) Most már minden "létszükségelet" működik a lakásban, bár még vannakdobozok, hiányoznak még szekrények, stb. A Sunimumtól kapott tűzhely remekül működik, csak eleve nem volt benne söütőrács, a tetjéről meg a főzőrácsot szállítás közben hagytuk el, úgyhogy most fémrudakon főzök :):)
Azért jól haladunk, csak a mocskos anyagiak szabnak határt a további fejlődésnek.
Harapásnyomok nálunk is voltak már, 4 napig látszottak tisztán egytől egyig a fognyomok!! Én kiképeztem Lilit, hogy nem szabad verekedni, de ha őt valaki bántja, akkor az a minimum, hogy pofán vágja az illetőt. Mondjuk itthon is úgy van, hogy mi nem ütjük, inkább bezárással büntetjük, de ha ő megüt minket, akkor rácsapok mancsára. Úgy vettem észre vette a célzást, mert elég gyorsan leszokott róla :)

Jó Sümegezést kívánok!

Íme kép az új "Baba szobá"-ról:
Kép

Kép

Kép

Dinó!
Hidd el megértem, hogy egyre nehezebben tudnak jönni a többiek is, hisz nekem sem könnyű idejutni. Pont ezért lenne fontos, hogy olyankor legalább odafigyeljünk egymásra. Szerintem más is érzi úgy mint én, hogy a meló a gyerek, a háztartás mellett, néha kell valami ami csak az "enyém" - még ha az csak pár perc a szgép előtt. Azért köszönöm a biztatást és örülök, hogy azért még van valaki, akit érdekel, mi van velünk :)

Hálából egy két "aranyköpés" Lili repertoárjából:
"Vettem az adást!"
"Semmi gáz!"
"Mama, szórakozol velem??"
És a legjobb: örömtől ragyogó arccal jön haza a bölcsiből és boldogan, büszkén közli velem:
"Mama! Kis bunkó vagyok!" :)
Remélem hamar meggyógyulnak a srácok, és kívánom, hogy ne járjon nálatok Tüdő Gyuszi!!!

Liv! Szívesen, de ahogy olvasom nem használtad, pedig az ínyfájdalom és gyulladás is jellemző az aftás fertőzésre.. :) Azért mindenképpen további jobbulást kívánunk!

Kár hogy nem tudtok eljönni kirándulni, mi remekül éreztük magunkat legutóbb:

Kép [img]
http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 139.32.jpg[/img]
Kép
Kép

És ezek készültek a "hozott anyagból" :
Kép
Kép

És még egy utolsó kép Liliről és leállítom magam:
Kép

Macs
maccs

Liv,
A Cataflam fájdalomcsillapító, és gyulladáscsökkentő, mellette lázcsillapító hatással is rendelkezik.
Az jó, hogy Dávid már eszeget, további jobbulást!

Macs,
Hatalmasat nőtt Lili, és milyen hosszú lett a haja, nagyon csini.
Aranyköpések jópofák, hihetetlen, hogy már miket tudnak mondani. :D Szoba is nagyon szép. Nem viselte meg Lilit a költözés?
A hozott anyagból készült figurák csuda klasszak, saját elképzelés alapján készültek, vagy merítetted valahonnét az ötletet?
A múltkor mi is szedtünk a fiúkkal gesztenyét, de csak egy nyeszlett macskát bírtam belőle produkálni, na nem is értékelte őket túlságosan, pedig nagyon igyekezetem. :D

Bernátnak szerencsére "csak" nagyon csúnya hörgőgyulladása van, viszont nagyon rosszul veszi a levegőt, így szegényt tele kellett megint nyomni gyógyszerekkel. Lehet el kéne költözni ebből a belvárosból.

Dino

Kép

Kép
dino

Maccs :)

Kis bunkó vagyok: :D :D :D :D :D

Képek nagyon jók, az utolsón már milyen nagylány Lili!
Baromi jó dolgokat csináltatok az erdőben talált cuccokból!

Tényleg nem használtam, amiket mondtál, de az ecsetelőn kívül semmi mást sem, amit felírt az orvos, két ok miatt: egyrészt mert pont tegnap reggelre, amikor kihívtuk az orvost, elmúlt a fájdalom, bár még csúnya az ínye, de már simán eszik-iszik mindent, tehát a nehezén túlvagyunk, másrészt szerintem ez nem az, ami nálatok volt, mert épp most bújt ki az egyik hátsó foga, és akkor kezdődött ez az egész dolog, amikor az elérte az ínyt. Egy hét volt, mire áttörte, ez tegnap sikerült (1-2 nap alatt szinte az egész kibújt!), pont amikor a gyulladás is múlni kezdett. Szóval szerintem ennél a fognál gyulladhatott be, ferőződhetett el valami, ami átterjedt az egész ínyére.

Kép

Kép
liv

Dino, köszi. :)

Kép

Kép
liv

Dino :)
Bernátnak jobbulást kívánunk, azért remélem a gyógyszerek hamarosan helyrehozzák :)
Köszi, hogy kéred, hogy próbáljak meg munka mellett is néha hírt adni magunkról, hát.... nem tudom. Így is folyamatosan úgy érzem, hogy mindennel le vagyok maradva, pedig a háztartást most vígan tudom csinálni napközben is. De meló mellett fogalmam nincs hogyan fogok mindent egyedül megoldani, főleg úgy, hogy Hanna mellé igencsak le kell ülni tanulgatni, mert egy hulligán, hajlandó elmismásolni a dolgokat. Nem azzal van gond, hogy nem ül le az asztal mellé, mert nagyon szívesen gyakorol, csak a gondunk ott kezdődik, hogy közben elnézegelődik mindenfelé, egy 5 perces feladat mellett ott ücsörög akár 2 órán keresztül is :shock:

Macs:)
Örülök, hogy kezditek Magatokat otthonosabban érezni :)
A képek nagyon jók, azok a kis geszti figurák a páromnak is nagyon tetszettek :)
Lili "aranyköpések" :D :D

Puszancs Mindenkinek, megyek, rámolok+rámolok+rámolok, holnap reggel legkésőbb 8-kor indulnunk kell,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Dino
Bernátnak jobbulást:) tényleg nagyon kis helyes:)

Liv
cataflam nem antib. mi a fülre szoktuk kapni a gyelladáscsökkentés, fájdalomcsill. miatt. de azért elég erős, csak pár napig szabad szedni.

Macs
akkor SOK BOLDOGSÁGOT AZ ÚJ kecóban :)
Lili is milyen nagy lány már.
sajnos mi sem megyünk már keddig sehová, akkor lesz a műtét, nem szeretném ha addigra lerobbanna Gergő, mert akkor nem veszik ki az orrmandit.

puszi

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Ja, még
Kata :)
gellike is még csak szavakat mond. mondat eddig annyi volt, hogy szia baba, meg hess bogár :lol: :lol: :roll: evvan, egyik ilyen, másik olyan, Gergő már ennyi idősen fejből mesélte a jancsi és juliskát.

puszkó

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok :D

Visszaolvasgattam egy kicsit ezen az utolsó oldalon, és bevallom, lelkifurkám lett, hogy már csak hébe-hóba dugom ide az orromat, akkor sem mindig írok. Pedig igazából soxor érzem magam egyedül, jól esne a társaság, de olyan szinten vagyok hulla, hogy megmozdulni sincs kedvem.
Kettő kölkem olyan egyenként is mint az amerikai partokat marcangoló hurrikán, kettesben meg ugyebár már teljes földrészeket romba döntő természeti katasztrófát bírnak produkálni 3 másodperc alatt. A kaján kívül valószínűleg fotoszintetizálnak még, mert a kaja maga nem tudná fedezni azt az energiamennyiséget, ami belőlük felszabadul. 8)
Egyébként tüneményesek, és marhára bírom őket, két hatalmas krampusz!! Botesz zsivány, folyton dumál - már egyre ügyesebben, de a környezetünknek néha jól jön, hogy ott vagyok tolmácsnak. Még mindig nem tudtam rávenni, hogy Klaudia helyett anyának nevezzen, sőt már hadar és a Klaudia helyett is csak annyit mond: "Kaja".
Csengusz még mindig nagy baba, de már áll, és szinte csak állna. Világító kékek a szemei, és belövettünk neki egy pár kék babafülcsit - tök cuki vele. Már nem hajlandó szopizni, helyette minden mást enne, többnyire a számára még nem adható kajákat. Már huncutkodik, incselkedik az emberrel, és tényleg olyan kis csajos (nagy örömömre).
Mindig programozok velük, és többnyire kialakult fix programjaink vannak: szerda - találka egy veszprémi anyukával és kislányával - ők már fix szerdai partnereink, a gyerekek is szeretik egymást, és nekem is nagyon szimpi az anyuka. Csütörtök - csivitelő (éneklős-zenélős baba foglalkozás). Péntek - baba-mama klub. Hétfőn és kedden spontán programokat csinálunk.
Járok suliba - bár ma pont lógok, mert nincs senki bébiszittyó, és senki sem ér rá a körletből :lol: Sokat járunk a szüleimhez. A kérót már belaktuk, de hiányzik a bp-i lakásunk modernsége. Itt azért jó sok minden szorulna felújításra, de majd csak idővel. Egyelőre tény, hogy mindenki sokkal kiegyensúlyozottabb, boldogabb ebben a környezetben, mint a nyüzsgő belvárosban voltunk.
Nagy vágyam, hogy pár napra kettesben legyek Apával, de apuméknál a nagymama dolgozik, apum ugyebár beteg - rájuk nem tudom hagyni a kölkekekt, apóra meg sajna nem akarom a lökött anyóspajti-jelölt miatt. Így beérném egy szimpla kozmetikussal és fodrásszal, de Aptyuk olyan kiszámíthatatlan módon dolgozik hol itthon, hol az irodában, hogy senkivel sem tudok egyetlen időpontot sem egyeztetni előre. Persze lehet, hogy csak meg kellene tennem, és megkérni Aptyukomat, hogy kapja össze magát és alkalmazkodjon.

Na, hát ez van velünk.
Megint leteszem a nagy esküt, hogy amikor csak lehet, jövök, de senki ne lepődjön meg, ha ez nem napi rendszerességgel történik majd.

Egy fix, a topikbabák egytől egyig szépek, okosak és ügyesek - továbbra is, ahogyan ezt a kezdetek-kezdetétől megszokhattuk.

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok Csajok
itt vagyok én is néha néha.Elkezdődött a meló, ami igen csak nem 8 órásra sikeredik ,van hogy reggel 6-kor indulok és este fél 8-ra már haza is érek és sajna ez elég sűrű.Igaz "csak " 2 és 3 napot dolgozom egy egy héten de épp elég,igaz 4 órásba mentem vissz de van hogy a 3 nap alatt egy sima 8 órás hetet lenyomok persze fele pénzért :( de ez van.
Most egy darabig nem leszek mert holnap költözünk egyenlőre egy ideiglenes kéglibe egy évre,és ott még nincs net.közben minden szombaton suli készül,igaz lassan a szakdoga is.Nagyon fárasztóak így a napok,pokoli fáradt tudok lenni estére :(.
Szegény Bandókám kezdi megszokni hogy anya alig van:(
Puszi nektek sajna most mennem kell tovább pakolni,meg Apa szét akarja szedni a gépet is :) Ahogy tudok jelentkezem

Kép
Kép
nikk0830

Hali!

Macs,
kreativkodás nagyon-nagyon jó lett!!!! Ügyi vagy! Lilli tökre hasonlít rád! :)

Liv,
Dávid ínye, remélem már rendben van teljesen!

Dinó,
fotók nagyon klasszak, a fiúk rengeteget nőttek! Éjszakai munka nagyon fárasztó? Talán még így is több időd marad a fiúkra, mintha napi 8 óra meló lenne.

Nikk,
ha majd olvasod... hova költöztetek? Nem irigyellek a sok utazásért!

CSirkesz,
örülök, hogy bevált a vidéki élet, majd dobj képet a kölkökről!

Rólunk: Márk már dumál, igaz még nem komplikált mondatokat. Most mindenre azt hajtogatja, hogy nem baj, nem baj. Meg imádom, amikor hanyagul odaveti, hogy köszi! Biliről hallani sem akar, nem is erőltetjük.

Szép összebújós téli estéket kívánok mindenkinek!

Szeretettel gondolok Laura és családjára, valamint Noémiékre. Ha valaki tud róluk, írjon néha infót.

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Macsek, igen, minden oké, úgy volt, hogy vasárnapig ecseteljük, de már szombaton se volt szükség rá, elmúlt a gyulladás, mindent tud enni, és az étvágya is a régi.

Pénteken voltunk vérvételen, szokás szerint hihetetlenül toleránsan és türelmesen viselkedett: azt mondta a nővér, eddig még nem találkozott olyan kétévessel, aki nem sírt a vérvétel alatt.
Holnap lesz meg az eredmény.

Volt szemészetkontroll is, ott minden oké.

Akiket érdekel: megkérdeztem a péterfys doktornőt - akinek nagyon adok a véleményére - a bárányhimlő elleni oltással kapcsolatban. Azt mondta, ők szokták javasolni (bár most hiánycikk), mert ők tavaly nagyon sok szövődményes esettel találkoztak. Azt mondta, az oltásnak nem lehet szövődménye, és bár valóban így is elkaphatja a bárányhimlőt, de ami nagy előny, hogy ha be van oltva ellene, és mégis elkapja, szintén nem fordulhat elő szövődmény.

Azt mondta, a pneomucoccus elleni oltás jóval drágább (azt hiszem, 16 ezer forint), és azok a betegségek elég ritkán fordulnak elő, amik ellen ez az oltás véd.

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Ezer éve nem jelentkeztem, mentségemül szolgáljon hogy idestova 3 hete dolgozom, és egyszerűen nem jutottam géphez.... Ha meg sikerült odatottyannom a net elé akkor is már csak felületes olvasgatásra maradt energiám....

Őszintén szólva nem gondoltam hogy ennyire kemény lesz visszatérni a munkás hétköznapokba. Reggel fél 6-kor kelek, mert 1/2 8-ra be kell érni, és ha sikerül időben meglépnem akkor már 5-re otthon is vagyok. De így is nagyon kevés idő marad este Balázsra, aki rettenetesen hisztis és akaratos az utóbbi időben!
Szerencsére a fejsebesülés szépen begyógyult, és a láz is csak a tetanusz oltás miatt volt. Dino :D köszönöm utólag is a jókívánságot!!!

Most is csak azért tudok írni mert ma kivettem egy napot és itthon maradtam Balázzsal, mert szegénykém rettenetesen köhög és a doktornénink tanácsára a héten szünteltetjük a bölcsit! Nem is bánom, olyan jó itthon Balázzsal :D

Liv :D
De jó hogy írtál az oltásokkal kapcsolatban! A bárányhimlőt én is szeretném beadatni, a recept kb. 2 hónapja ott van már a gyógyszertárban. Csodák csodája éppen most du hívtak hogy úgy néz ki meglesz a jövő hétre!
A pneumococcus oltáson még gondolkodom. (A Kismama e havi számához van egy kis prospektus ami éppen erről az oltásról tartalmaz infókat!)

Dino :D
Remélem már jobban vagytok, és meggyógyultak a fiúk!

Maccs :D
Nagyon jók a képek! Főleg a vándorbotos kép tetszett!!!
Lili teljesen Rád hasonlít! :D

Csirkesz :D
Nálatok aztán zajlik az élet! :)
Nálunk Balázs mostanság Pistinek szólítja Apját, ami azért furi mert eddig Apu volt....

Liv :D
Megvan a vérvétel eredménye? Hogy van Dávid?
Még nem vagyok teljesen képbe - igyekszem alaposabban visszaolvasni - miért kellett a szemészeti kontroll?

Virgike :D
Hogy álltok a bölcsivel? Még mindig szeret Levi járni? Kár hogy nem sikerült eddig még összetalálkoznunk... :cry:

Most egyelőre befejezem, még írok - megpróbálok alaposan visszaolvasni!

Kép

Kép
[/url]
pledit

Edit, Balázsnak jobbulást!
Le a kalappal minden dolgozó anyuka előtt.

Vérvétel eredménye megvan: tökéletes! :)
Szemészetre azért kell mennünk évente 1x (4 éves koráig), mert koraszülött volt, de eddig mindig minden oké volt.

Kép

Kép
liv

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?