Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

SzKata - Peti egy kis édes tündér, persze fiútündér! imádom!

Jadey - gyönyörűek vagytok! az egyik képen (a babakocsison) teljesen felfedezhetőek rajta a vonásaid!!!

ÁKata - bőrgyógyim LÁnyi Cecília. www.lanyi.hu - egy varázsló :wink:
(sajna elég sz@r, érzékeny, hiperpigmentált bőröm van, nem is megyek napra soha. nekem is májfoltos lett az arcom, de annyira nem vészes, azelőtt sem volt porcelán. :(
a beavatkozás fájdalommentes - vagy csak nekem lett magas a fájdalomküszöböm marhára. :wink: lidocain szuri, aztán hajrá. lézerrel dolgozik, nem szikével, így nincs heg!!! de tényleg, semmi, mintha leradírozná a cuccot. a nagyobb anyajegyeket viszont csak sebészeti úton lehet eltávolítani, szövettan, etc. szükséges.
az arcodon lévőt sztem lekapja lézerrel.
már évek óta járok hozzá, mondjuk horroráron mennek ezek a beavatkozások....)

megyek, mert - ma először :shock: - Ricsi vonyít.

pusz
krisz

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

Zsoltikám nevében köszönjük a dícséreteket!

Mamy - a mai napom után egy kicsit optimistább lettem:)
Nem tudok tippeket adni, mi is folyton sétálgatunk Zsoltival, így tud nézelődni.
Szerettem volna még írni, de hát felébredt a telefoncsörgésre és sír...
például ez is: kifejezett csend és sötét kell neki az alváshoz..
Gesztike mennyit alszik? Általában milyen egy napotok?
nózi

Sziasztok, Lányok,

csodás volt a martonvásári kastély és az őspark, nagyot sétáltunk az esőáztatta fa illatú csendben... (Na, eddig jutottam ma, mire visszaolvastam, férjem végzett a Fradi-meccs első félidejével és itt kóricála gépnél... Na azért még pár sort gyorsan...) Majd rakok fel képeket, gyöngyörű...

Jubi,
a védőnők tudnak ám... A miénk nagyon aranyos, mégis l i m o n á d é t itatott volna Lizával a székrekedésére. Én kerekperec megmondtam, hogy nem adok citromot egy ekkora gyereknek. Erre jött a kamillateás ötlettel, amit más is ajánlott - kipróbáltuk, nem is használt semmit...

Sz_Kata,
többemberes bébi - tyű...
Van egy barátnőm, akinek a kisfia hét éves, és pici korától napi öt-hat órát alszik, elég neki ennyi. Tündéri, érzékeny, okos kisfiú.
Mi volt az UH-n?

Rönci,
mi is Tasnádi profhoz megyünk :lol:
Kérdésem: veseciszta fel szokott szívódni, vagy keressünk gyermekurológust is? Szegény Lilikémre nagyon rájár a rúd - még köldöksérve is van, attól félek, azt is műteni kell :cry: :cry: Jó lenne leredukálni a műtétek számát.
Könyvek: teljesen igazad van!
Napirend: dettó :lol: :lol: :lol:

Jadey, Angel,
tündérkék a fiúk! Annyira édesek!!! (és nekem olyan furcsa meztelen kisfiúkat nézni a két lány után :lol:)

Krisszi,
köszönöm! Megnézem a honlapját.
D.e. lemaradt: anyósod remélem megfőzött nektek egy hétre, demonstrálandó, hogy mennyivel jobb a házikoszt, és ő milyen jó háziasszony :lol: És akkor még jól is jártatok :lol: :lol:

Lili felébredt, megyek...

Puszi, és kösz a bókokat a csajok nevében :lol:

ákata2

Sziasztok!

Vasárnap visszaolvastam, és majdnem tudtam írni, most csak írok az addigiakhoz... Jó sok a termés :lol:

Angel/Kriszti:
A kakaós svéd kuglóf fantasztikus lett - a hőfokot kikisérleteztük, azóta már 2* megsütöttem. Ezer köszönet a receptért!!! :lol:

(Most le kell álljak a cskis cuccokkal, pedig nagyon nyomom, mert szorulás lett a vége. Bocsesz a témáért.:oops: )

Édi:
Köszi a dícséretet Bendusra - igen tényleg szeret enni - ma volt 4900 gramm, csak az elallvás nem az erőssége.
Ő is egy többemberes babóca!!!

Sz_kata:
Ma megvettem az éjszakai gondoskodást - már belekezdtem, majd beszámolok hogy tetszik.

Jadey:
Szülői ágyban alvás - háát annak idején voltak az elveink, hogy gyerek megy azonnal a külön szobába, utána 9. hónapban már úgy gondoltuk, hogy "eleinte" velünk legyen egy szobában egy mózesben, de megszakad a szívem ha a párom néha 1 órára átteszi a mózest a gyerek szobájába. (A saját kiságyában még egyszer sem aludt :lol: :lol: .) Szülői ágyban már néha Apa hasán, vagy az én cicimen.
Ennyit az elvekről...

Légzésfigyelő/Bujka:
Képzeljétek, hason alut el a gyerkőc, ezért bekapcsoltuk és azon az éjszakán 2* is berisaztott - és én nem ébredtem fel, a árrom vette a risztást és megrázta Bendust. mire vett levegőt. Tiszta para, mer az első alkalommal már a második sípszóig is eljutott a gép, ami 17 másodperc!!!! Babycontrollunk van, ami nagyon megbízható.

Bujka: Nektek milyenre van állítva az érzékenység? Lehet hogy túl kicsire van állítva, vagy TÉNYLEG NEM VETT LEVEGŐT ennyi ideig???

Na, azóta állandóan alatta van, de szerintem túl halk a risaztó hangja... A másik szobából meg tutira nem hallanám meg.

És az anyai megérzésem meg nem jelezte, hogy gond lenne a gyerekkel - mondjuk kómásan aludtam, de akkor is... :roll:

Aki Csáaszárral szült SOS kérdés (Rolex, Mamy, Á_kata ???):
Kicsit aggódom, mert már ugye 4 hete szültem és még mindég jön valami furcsa cucc belőlem. Ugye eleinte a vér normális volt, de ez már kivilágosodott, és nagyon furcsa szaga van. Vegyszerszag.

Ez normális lehet??? Nektek volt esetleg ilyen?? Gondoltam valami fertőtlenítő lehetett esetleg amit a műtét alatt használtak a méh fertőtlenítésére, de ennyi idő alatt az már kiürült volna.
Légyszi adjatok tanácsot!!! Bocsi a témáért, de aggódom.oops: :oops:

(Amúgy nem varrat jött ki a hegem alatt, csajk egy begyulladt szőrtüsző volt. No para.)

Vannak újabb képek Bendusról a honlapunkon:
http://rovidzar.hu/~misi/bendeguz

Köszi

Dorka

:

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Dorka,
én a 6. hétig pöttyöztem néha - világosabb volt, és barnásabb, mint a vér... Vegyszerszagra nem emléxem. Dokidat hívtad már? Szerintem ne parázz... Császárosoknál akár 8 hétig is eltarthat a trutymózás. Megnéztem a képeket - nagyon édes! És milyen nagy fiú!!

ákata2

Mamy - na jól el kellett rohannom - mi most a szopival szenvedünk (rángatja a cicit) ráadásul le se tudom mérni Zsoltit, mert egy másodpercre se marad meg a mérlegen.
Szóval kísérleteztünk a hőmérséklettel is - ma egész nap nem fűtöttünk igaz nem volt hideg, és bélelt hálózsákban volt Zsoltikám. Ezt szerette, persze, hosszú távon nem jó megoldás, de ma talán ennek köszönhetjük ezt a kellemes napot!
Igazából folyamatosan próbálkozunk. Most ez a jól felöltöztetés bejött. Meg az, hogy külső folyosós a házunk - így kitolom a kocsit és ott altatom - tologatom és egy kicsit szobrozok a kocsi mellett.
Ha nyűgös a játék során, akkor többnyire álmos - ilyenkor inkább felpörög, ahelyett, hogy elálmosodna - úgy sejtem ez nálatok is így van. Ilyenkor egy küszöbön át toljuk a babakocsit ide-oda - tegnap nem hagytam benne, hanem áttetem a kiságyába és ott szépen aludt.
Vagy - ezt kb. két napja próbálom - beteszem az ágyába, simizem a kutacsánál a feje búbját, felhúzom neki a zenélős plüssállatkát (nem a körforgót!) és odaadom a cumit majd ott szobrozok a kiságyánál. Na tegnap meg ma ez is bejött szépen elaludt, ki tudja így marad-e?
Van hogy csak kipelusozom, ez mindig bejön.
Tegnap este (éjfél) óta összesen 13 órát aludt, és nekem most úgy tűnik hogy ez milyen sok, és ha éjfél előtt sikerül lefektetnünk, akkor még többet - el se hinném, főleg ha így is maradna.
Játszószőnyegén már egyedül is játszik, és ma a kíváncsiságból egyedül hagytam a hálóban a nagy ágy közepén (leesés biztosan) - és tök jól elvolt -ez is új. Lehet, hogy csak nő és ennek tudható be, hogy néhány napja kevesebbet sír.
Ti mivel próbálkoztok?
Visszahívtak a beutaló miatt?

Jadey - nagyon szépek vagytok! Bencusnak nagyon jó dolga lehet! Látszik, hogy Jade mennyire szereti a testvérét!

Angel - de szép Gergő baba! Nagyon édes pofikája van!
nózi

ÁKata, érdekelne a ruha, szólsz, hogy mikor lehetne menni?
Megnéztem a csajokat, gyönyörűek! Mennyit nőttek!!!

Dorka, Bendus is nagyon szép, hatalmas kisfiú!

Csajok, van iwiw meghívóm. Akar jönni valaki???

Lilypie Third Birthday tickers

krisszi

Sziasztok!

Köszönöm a tanácsokat, infokat szopiügyben. Ma talán jobb volt a helyzet, próbálom minél kómásabb állapotban mellre tenni, mert akkor nem érzékeli, hogy cicizik. Komolyan mondom volt olyan, hogy ahogy álmában evett, majd felkelt és látta, hogy ő szopizott, szabályszerűen elkerekedett a szeme, hogy "Anya, jól átvágtál!" :lol:

Egyébként a tegnapi napunk kész katasztrófa volt: délután fél 1-től este 10-ig nem aludt egy szemhunyásnyit sem! Azt hittem begabalyodok, meg ugye Marci is akart engem. Elképzelhetitek, de talán jobb is, ha nem.
Ma már egész jó volt, bár délelőtt alig aludt, csak darabosan és azt is nagyon felületesen. Aztán délután aludt egy nagyot, közel 4 órát. Fél 6 után már én ébresztettem, hogy egyen.
Nem tudom, hogy mi okozhatta a tegnapi nem alvást, meg a nem szopizást, rángatózást... Most újra Infacolozunk, hátha.

Kata!
Mi Benivel a SOTE I-en voltunk dr. Mátyus Istvánnál veseciszta, illetve nagyobbodás ügyben. Nagyon segítőkészek voltak telefonban is. Az uh-on is tündéri volt a doktornő (Őt már Marcival is kipróbáltuk), a doki csöndes, de eddig mindenkitől jót hallottam róla. Nézd meg esetleg itt: http://www.gyer1.sote.hu/ambulans_rendelesek.php
Drukkolok, hogy ne legyen semmi komoly!!! Engem még a Péterfyben a gyerekorvos megnyugtatott, hogy a ciszta nem feltétlenül okoz gondot, de természetesen oda kell rá figyelni. Puszi a gyönyörű csajsziknak és a topic legügyesebb anyukájának (én kinevezlek annak, mert amit Te művelsz, az előtt le a kalappal!!!) :D

Dorka!
Nekünk Beninél csak egyszer volt riasztás, iszonyatosan mélyen aludhatott. Mi egy szobában vagyunk Vele, de én is csak a folyamatos sípolásra keltem és ész nélkül rohantam és nyomkodtam a gombokat, persze kikapcsolni nem tudtam. A lényeg,hogy én is paskoltam Beni hátát és nagy nehezen vett levegőt, illetve én örökkévalóságnak éreztem az időt, mire érzékeltem a lélegzését.
Párom emlékezete szerint 1/2 és 3/4 között van beállítva az érzékenysége. Remélem ezzel mondtam valami okosat, mert nekem ez semmit nem mond, mindig Ő állítja be. Marcival anno nekünk több riasztásunk is volt, de általában mély alvás miatt, vagy lekúszott arra az 5 centire, amin nem érzékelt a cucc. Remélem Nektek is a mély álom miatt voltak a riasztások. Egyébként - nem ijesztegetésképpen írom -, de a 2. hónaptól fontos a figyelő, mert általában az 1. hónapban nem jellemző a bölcsőhalál (mi akkor egyik gyerkőcnél sem használtuk).

Napraforgó!
Ha esetleg olvasod, ma írtam Neked privit, de ez a szar nem küldte át, nem tudom miért. Telcsiszámod meg van, holnap hívlak és holnap vagy pénteken összehozhatunk valamit.

A Babák egytől egyig gyönyörűek, csak aludnának többet, mi?! :wink: :lol:

Friss Anyukáknak sok-sok boldogságot, és sok tejcsit!!! :D

Beuka!
Szerintem már Te is babázol! :wink: :D

Puszi mindenkinek: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Krisszi :Köszi, de édes vagy!!! A páromna kinkább ezt el sem mesélem, ő azt hiszi, hogy tisztára rá hasonlít a fiacskája :lol:
Pedig köztudott, hogy a fiúk inkább az anyjukra szoktak hasonlítani. Valahol azt olvastam, hogy állítólag az első hónapokban mind a fiúk, mind a lányok főleg úgy néznek ki, mint az apukájuk, hogy az apa "le legyen nyűgözve" és az ösztönök, kötődések emiatt szorosabbak lesznek köztük.. Lehet, hogy ez is csak szóbeszéd.

Nózi, Kata., Angel, Boróka : Köszi a bókokat, JAdenek is átadom, nagyon büszke lesz!!!

Angel:
Jaj, de cuki a kisfiad!!! Látom ő sem ellenkezik a fürcsinél, jó dolgában :lol:
Fúúú, szegénykém, nagyon rosszul hangzik ez a könnycsatornadolog... Puszikgasd meg helyettem is utána :cry:
Csípő :ha most vennének észre valamit, azt még bőven lehet korrigálni ,bár erről is Rönci tudna többet mondani. Mindenesetre az lenne a legjobb, ha semmit sem találnának. Drukkolunk!!!

KépKép
Kép
jadey

Hú, Jadey azt elfelejtettem írni, hogy a babakocsis bebugyolált képen Bencus tisztára Jade, azaz Te! De nyugtasd meg a Párod, hogy deréktól lefelé Bencus igenis Rá hasonlít! :lol:

Pusz: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Bujka: Neked is ezer köszi :lol:

Hékás, honnan tudod, hogy deréktól lefelé tiszta Tibi?? :lol: :lol:
Jó éjt lányok!!!

KépKép
Kép
jadey

Melinda,
de édes vagy!!! Még ha nem is igaz... Sokkal-sokkal nehezebb lehet egy kicsit idősebb és egy újszülött babával, mint két egykorúval, úgyhogy én inkább előttetek emelem meg a képzeletbeli kalapom...
Szopi: Lizám este mindössze ötvenet szopott, aztán bőgni kezdett. Pótlásból bezzeg megitta a 70-et... Anyukám azt mondta, öcsém is három hónaposan ezt csinálta. Van vmi magyarázat erre?! Nemalvás: részvétem... Nekünk ma nagyon jó napunk volt, igaz, az este kicsit rázósabb volt, Lili most aludt el a fél tizenegyes kaja után (babakocsiban, nagy üvöltés után... Az használt csak, hogy ezerrel tologattam, a lanyha ringatás abszolút nem jött be...).
Milyen a lakás? Hogy érzitek magatokat az új helyen? Nem hiányzik Érd?

Lili felébredt :x Megyek, tologatom kicsit az étkezőben :roll:

Csendes éjszakát, jó pihenést nektek!

Puszi - Kata

ákata2

Sziasztok!

Melinda!
Még nem :( tegnap CTG-n voltam, két közepes fájással, a méhlepényem III-as érettségű, úgyhogy szombaton megint CTG, majd ha addig nem történik semmi, hétfőn be kell feküdnöm.

Szép és nyugodt napot mindenkinek!!!

Bea

Kép
Kép
beuka

Jadey,
Nagyon helyesek a képek. Szép család!!:)Köszi az Angelcare-es tippet, azóta nem riasztott.
Dorka,
Én úgy tudom, h figyelni kell az állagát és a szagát. Szerintem hívd fel a dokid és mondd meg neki, h megváltozott a szaga.Biztos nem vegyszerszag.... Belőlem is jövöget még. Ráadásul a férjecském tisztaságibetéttel állított haza.:)
Tej téma: annyiszor szerettem volna már megosztani veletek. Napi max. 5-6 dl, ezt is 2 részletben. Engem szíven ütött. NApi 1l simán lecsúszott..
Beuka, sok drukk nektek. A 3-as lepányt már nem szeretik a babák, hamar ki fog bújni.:)
.
rolex

Jadey,
Nálunk ZSófi kiköpött én, amikor baby voltam...Én is hallottam ezt az elméletet...
rolex

Angel:

Nincs mit!
Csípőszűrés miatt ne tarts,előfordul,hogy lazább a csípőjük.
Könnycsatorna átmosás?az nem lehet olyan jó szegénykének,de mire olvasod,ezen is túllesztek.
Nutellás turmix,jól hangzik!!!

Gergő nagyon édes.Milyen a fürdőkádatok?Mi is ilyet vettünk.

Ákata:

A martonvásári kastélypark tényleg gyönyörű.Jó ötlet,jövőre mi is elmegyünk.nekünk ott készültek annó az esküvői fotóink!
Tasnádi doki nagyon aranyos,ami elvárható egy gyerekorvostól.picit tutyimutyi,de belefér.
A köldöksérv miatt ne aggódj,én úgy tudom azt nem műtik,esetleg leragasztatják.Ez a sérv nem tud kizáródni,és ez is eltűnik később.Azért írd majd meg mit mondtak rá,remélem nem tévedek.
A vesecisztáról viszont én sem tudok.Szerintem mutattasd meg mindenképp.

Szerintem is stramm anyuka vagy,2 gyerekkel nem lehet egyszerű.

Jadey:
Csabi is azt mondta,hogy deréktól lefelé Bencus tiszta apja. :roll:
Egyébként itt olvadozott.

Beuka:
Szorítok,nem semmi lehet már a finisben lenni.
Én még csak pénteken megyek az első ctg-re.

KépKép
rönci

Angel,
Nagyon szépek vagytok! Már mi is élvezzük a fürdetést kivéve a hajmosást....
Krisszi- lehetetlen más személyben beszélni. Nincs mit tenni beálltunk a sorba..:)
Bujka,
Mi alapján utaltak benneteket vese UH-ra? Ránézésre? Én ezt nem értem hogy megy..:)
rolex

Rönci,
Az első ctg és a szülés közötti időszak volt nekem a legrövidebb.:)
rolex

Dorka,
A memóriám katasztrófális. Már teleírtam egy vastag füzetet mióta babázunk...
Szóval csak annyit akartam ezelőtt 20 perccel, h gyönyörűek a képek!!!!!Nagyon nyugodt kiegyensúlyozott babának látszik és a neve is elképesztően szép. Gratulálok!!!!!
rolex

Rolex:

Köszi a bíztatást!Ha azt nézzük tényleg 26 nap nem sok.Izgi.
ti meg már mindjárt 3 hetesek vagytok.Hogy megy az idő.

KépKép
rönci

Sziasztok Lányok,

tegnap csúcsot döntöttünk nemalvásban :cry: azt hittem, megbolondulok. Peti olyan, mint aki a születésekor lenyelt egy marék speedet és még most is pörög tőle :?
tegnap de aludt egy órát, amig sétáltunk. aztán délután bealudt a karomon, pont öt perccel azelőtt, hogy sorra kerültünk az uh vizsgálaton :roll: képzelhetitek....utána már reménytelen volt visszaaltatni, csak majdnem sikerült, amikor egy órát szopizott és közben úgy tűnt, aludt is, de amint kikerült a cicim a szájából, kipattant a szeme. este 11 ig voltunk fent! tehát reggel nyolctól este 11-ig két órát aludt! Peti fiam nem rajong az alvásért, úgy néz ki, most arra gyúr, hogy leszokjon róla....bár az legalább segitett, hogy 11-től háromig durmolt.

amig én az Uh-n voltam bent Petivel, a férjem dumált egy csajjal, akinek hét hetes a babája, és elmesélte, hogy náluk minden evés után négy-öt órát alszik a baba. Na, a férjem látványosan padlót fogott ettől, mert eddig úgy tudta, hogy minden baba olyan, mint a miénk, ez a normális. én meg nem világositottam fel :roll: :wink:

Angel,

én is átolvastam a többemberes részt, a könyvben, amig a férjem dajkálta Petit. és sokkolt a felfedezés, hogy a pasas időnként a babáról mint kis totyogórol beszél, és nehéz ÉVEKET emleget :shock: :shock:
esküszöm, ha nem menne bele az anyatejbe, red bullon és kávén élnék...
de legalább tényleg szuperintelligens a gyerek :lol:

Jadey,

nekem is a fürdetős sorozat a kedvencem :lol:
sz_kata

Sziasztok!

Rolex:
Nagyon szépen köszönjük (persze mi is így többes számban) a bókokat!!! olyan jó hallani, hogy tetszik Bendus- el is mondtam neki.
Hát hogy kiegyensúlyozott lenne - ahhoz még dolgoznunk kell, mert az esti bőgés csak nem múlik...

Bujka:
Köszi a légzésfigyelős infot - én is mély bealvásra gondoltam - de az nem ugyanúgy gond. Lehet hogy valamit nem jól értettem, de nem a mély bealvásból lehet a bölcsőhalál??? Azt tudom hogy 2 hóstól veszélyeztetebbek...

Lábujjad hogy van???

Sz_kata:
Szuperintelligens Peti miket csinál már? Olyan kiváncsi lennék rátok élőben is!

Bendus első tegnapi rosszalkodása:
Voltunk a gyerekorvosnál 1 hónapos viziten, és várni kellett egy csomót. Mellettünk egy nagymama lenyomta a szokásos dumát, hogy Bendegúz egyenlő gézengúz, és hogy biztos rossz kisfiú lesz (bocsi, de ezt már unjuk hallgatni). Na, utána jött a mérlegelés, és hát kicsi fiunk lepisilte a néni zakóját! :lol: :lol: Így utólag vicces, de akko nagyon kínos volt.

Egyébként 4820 grammos a kis csöppség, már mosolyog, tartja a fejét (azt már a szüléskor is tudta), és kicsikét gőgicsélget. Nagyon büszke vagyok ám!!!

Tejnövelő tuti tipp:
Csajok, nekem nagyon bejött hogy este elkortyolgatok fél liter Fitolac teát (sztem ez jobb, mint a Lactoherb), és közben iszom alkoholmentes sört is. na, ettől hajnalra tuti csorgó mellek az eredmény - garantáltan 140 gramm/cici or more!!!!

(Sütögetési volt nálunk, ezért jöttem rá a kombinációra.)

Rönci: Élvezd ki a hátralevő max. 4 hetet, s mindeki csak Neked fog drukkolni!!!

Beuka: Mennek a drukkok! Ki fog bújni héfőig szerintem!!!

Puszi,

Dorka

boróka1973

Dorka,

pisilés: :lol: :lol: A mi doktorbácsink már rutinos, egy textilpelust tart a kicsi kukacához mérés, vizsgálat közben :lol: :lol:

Peti "attrakciói": gyünyörűen tartja a fejét, és fordul a hangom irányába. Kimondottan kameraérzékeny a drága, ha filmezem, fordul a kamera felé, és néz bele, követi a tekintetével :lol: Rendszeresen átfordul a hasáról a hátára. Főleg mert dühös, hogy a hasán fekve nem lát semmit :D "beszélget" :kacarászik, gagyog, sikongat, és igen már én is hallottam, de az apjának nem hittem el, már "mondta" hgy apu. Na jó, abu volt az, de az már egy kis jóindulattal apunak számít :lol: :lol:
Elfogult vagyok??
:lol: :wink: :oops: 8)

Ajjaj, most meg sir
sz_kata

Sziasztok!

Miért van az, hogy a mintacsecsemő Marcim inverzét kaptam második babaként Beni személyében?! Ja és persze, ami Marcinál gubancos volt, az Beninél is az: szopi. Az elmúlt órában kétszer kábítottam el, majd ringattam álomba, de még most is nyöszörög, és ugye délelőtt sem aludt 1 óránál többet. :twisted: Most Marci is alszik, annyira jó lenne pihenni, de nem meeeeeeeeeeeeegy!!!!!!!!!!!!!!

Jadey!
Honnan is tudom?! Várjál csak! Gondolkodnom kell! :oops: :lol:

Kata!
Sajnálom, hogy Lizi nehezen szopizik. Elsőkörben a cumisüveget mondanám, de ahogy a mellékelt ábra is mutatja, Lilivel semmi gond ezen a téren. Vagy ahogy mondani szokták, nincs két egyforma gyerkőc, még ikrek esetében sem. Már kérdezni akartam többször is, hogy ha egyikük sír, nem kelti fel a másikukat, ha ő éppen alszik? Vagy már hozzászoktak a lármához? Én mindig ezen szenvedek itt Vácon, mert ha Marci alszik, akkor rögtön ugranom kell, ha Beni sír, ill. ha Beni alszik (ami nagy ajándék!), akkor Marci nem üvöltözhet kedvére. :roll: Na ilyen szempontból baromi nehéz a 1,5 szobában, azzal megspékelve, hogy a két szoba egy duplaajtóval nyílik egymásba!!! Egyébként nekem ez a lakás nem új, mert itt éltek a nagyszüleim, így kisgyerekem korom óta jártunk ide, sőt én mielőtt megismertem Gábort, 2 évet éltem itt egyedül. Érd speciel nem nagyon hiányzik, mert itt egy köpésre van a játszótér, vannak járdák, aszfaltos utak, a barátnőm a kislányával 5 percre lakik tőlünk. Folytassam? Ti azért jó lenne, ha itt lennétek, de ugye mindent nem lehet.

Beuka!
Nem fog sokat benn várakozni Botond, hidd el! Egyébként hogy érzed magad? Nem fáj semmi néha a pocakon kívül? Hátad, derekad? Izgi, szerintem a jövő héten, ha nem még ezen, már Te is babázol! :D Felfogtad már? (Ugye érted, hogy értem? :wink: )

Rolex!
Beninél az utolsó pillanatban, a szüléskor végzett uh-on szúrta ki a doki, hogy multicisztásnak tűnik a veséje. Aztán 3 napoan a Péteryben már "csak" vesemedence és vesetágulatot látttak, majd a kontrolluh-on 10 naposan már semmit a SOTE I-en. De félévesen még megyünk egyet ellenőrizni.

Rönci!
Te is mindjárt a finisben vagy ám! CTG hajrá! :wink:

Sz_Kata!
Nemalvás :( Én nem tudom, hogy bírnám a helyedben, mert én már most ki vagyok akadva, hogy 10-fél11-től nem alszik Beni. Persze a kezemben beszunnyad, aztán 10 perc múlva mintha mi sem történt volna, kicsattintja a szemeit :twisted:
Párod helyes lehetett, ahogy felvilágosították! :lol: 8)
UH-on gondolom minden rendben volt.

Dorka!
Azt szerintem a mai napig nem tudják, hogy mitől van a bölcsőhalál. Túl mély alvás is odavezethet, de nem feltétlenül. Na ezt jól megmondtam :roll:
Köszi kérdésed, a lábujjam vagyogat. Épp egy hete voltunk kontrollon és 4 hétig rögzítenem kell a mellette levő ujjhoz. Speciel így egyetlen cipőt sem tudok felvenni, mert nagyon nyomja és az ugye nem tesz jót, úgyhogy marad egy laza papucs. Még szerencse, hogy ilyen idő van. Fájogat, de elviselhető.
Bendegúzt én is megcsodáltam, nagyon helyes :D
Pisilés :lol: Marci is megcsinálta egyszer a régi dokinéninkkel, pedig ő még résen is volt egy pelussal, de Marcikám azt a tizedmásodpercnyi időt használta ki míg fedetlen volt nemesebbik fele :lol:
Én is sörivó lettem, minden délben lecsúszik egy üveggel 8) A Fitolacot próbáltam, de lehet, hogy Beni attól lett hasfájós (édeskömény), most szüneteltetem, de még azért megpróbálom.

Megbolondulok!!!!!! BENI NEM TUD ELALUDNI! Olyan fáradt, hogy cicizni már nem is tud, mert egyet szív és már alszik, utána ringatom, berakom és 10 perc után felkel az ágyában. Tök jó lenne elvinni sétálni, de Marci is alszik.

Panaszáradat befejezve!
Ha tehetem, felrakok képeket!

Puszi: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Ime Beni!

Sziasztok!
Kép

Hú, de szép színesek ezek a figurák! Még a nyakamat is kitöröm, de akkor is megnézem őket!
Kép

Minek nekem cumi?!
Kép

Csoda helyesek ezek csörgők az ágyamban :D
Kép

Bezzeg fürcsi előtt már aludnék, de utána...
Kép

Pusz: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Gigaboszi!
Büszke lehetsz magadra, hogy másokon is tudsz a tejleadás által segíteni. Nagyon jó ilyet hallani és tudni, hogy nem sajnálod az időt és energiát a fejésre.

Angel!
Lehet, hogy már nem tudod lemondani a 3 kötetet :cry: , így valószínűleg el kell majd olvasnod :lol: . Egyébként általában minden könyvben írnak jól hasznosítható és teljesen hülye dolgokról. Már csak azt kell eldöntened, hogy nektek mi jön be és mit tudsz felhasználni belőle.

Sz_Kata!
Reméltem, hogy javul a helyzet nálatok, de úgy látszik még pár hétig "nyúz" titeket Peti :lol: . Azért próbálj pihenni is közben, mert a tejcsi termelésnek sem jó, ha állandóan fáradt vagy. Felhívtad már a homeos drnőt? Én nem akarom elkiabálni, de nálunk mintha javult volna a helyzet, mióta a bogyókat szedi Barni. Remélem ez már így is marad.
Nálunk is ő alakítja ki a napirendet, amit már én is kezdek átlátni :lol: . Általában két és fél, három óránként eszik és mostanában 6-9-12-15-18-21 óra körülre esnek az időpontok (+- fél óra), éjszaka pedig attól függ, hogy milyen hangulatban van, de már többször is átaludt 5 órát, ami miatt nagy mázlistának érzem magam. Remélem hamarosan nálatok is rendeződnek az éjszakai műszakok és kipihentebb leszel.

Gabriel!
Eléggé megijesztett a baleseted, de örülök, hogy nem történt komolyabb sérülés. Vigyázzatok magatokra!

Bujka!
Szurkolok, hogy minden rendben menjen a szopival. Egyébként én is úgy vettem észre, hogy amikor 2 napig ittam a Fitolacot, akkor többet volt fent és sírt Barni, így én is szüneteltetem az ivását.

Nózi!
Nálunk valamilyen Magdinak hívták a diktátor szülésznőt :? és Zsuzsának a megváltót :lol: .

Bali!
Jobbulást a babócának. Remélem nem szenved sokat szegényke. Olyan rossz lehet neki, mert nem tudja, hogy miért fáj a torka és nem tudod azzal megnyugtatni, hogy pár nap és jobban lesz. Nálunk a csuklással van ez, mert egy nap többször is csuklik Barni és kb. 5 percig tart, ami alatt nagyon maga alatt van és sír, pedig a tapasztalata alapján elmúlik hamar, de akkor sem tetszik neki.

Boróka!
Nekünk is babycontrollos légzésfigyelőnk van, a bölcsőben egy vékonyabb szivacs+ egy pokróc van rajta és a párom így állította 4-es érzékenységre.

Gesztenye
gesztenye78

Bujka, Szkata es a tobbiek akik virrasztanak a kisemberkek mellett! Kuldok sok energiat! Cserebe johet a kakidrukk, de igazabol mar nem is tudom mikor fog szegeny egyedul produkalni, azert 7-8 napot kivarok. Ja mielott irigyelnetek, a csuda tunderi alvosbabam miatt, elmondanam, hogy a nagyfiam is nem alvos volt. Es sajnos most is az. Ma pl. Kelt 1-kor, de 4-6-ig fenn volt. Es utana mar megvartam mig Balint szopizik es persze nem aludtam vissza. Szoval megvan az en szorakozasom is, de azert nagyon ertekelem, hogy BAlint ilyen jo fiu.

Kata, szerintem a cisztat (vese) kinovi a kiscsaj. Mi feleves korunkban megyunk vissza, addigra szoktak kinoni, az ilyeneket. Mi is Mattyusnal voltunk, de kellett beutalo a gyerekdokitol.

Meg van netem, nem is akarok nagyon bucsuzkodni, mert szerintem azert hetente egyszer benezek majd a faluhazbol vagy valahonann. Azert jol esett a hianyolas.Aztan lehet hogy jan 1 tol valami tok olcson be tudok majd lepni. a remeny hal meg utoljara...

Tunderiek a kisemberek, ha nem is tudom nev szerint leirni, de szoktunk gyonyorkodni bennuk, Mikike mindegyikre azt mondja, hogy Balint....

szopis tanacsadot fel akarok hivni en is, mert B szopi kozben csattog a nyelvevel es azota faj is a cicim. Ti mit tudtok errol?

megyek nehogy felsirjak egymast

csengo
Vendég

Sziasztok!

Hihetetlen, hogy egyszerűen semmire nincs időm Geszti mellett. Az még csak hagyján, hogy fórumozni nem tudok, de még a házimunkát sem tudom szinte ellátni. Szóval tegnap jó sűrű napunk volt, nem tudtam jönni. Most is ki tudja mennyi időm van, de úgy néz ki, talán elaludt a kicsi fiókám.

Nózi!
Hát igen, max mi is annyit tudunk tenni, hogy sétálgatunk vele. DE!!! Pár napja repes a szívem, ugyanis Geszti elkezdett ÉRTELMESEN kommunikálni velünk, azt figyeltem meg, hogy szopi után, amikor kicsit el van pilledve, de még nem alszik, és várjuk hogy "érjen" a büfi, akkor nagyon figyel rám. Ezt kihasználva jó sokat dumálok hozzá, simizem az arcát, pociját, és olyankor úgy elernyed, (azaz nem kapálózik és rugdalózik ész nélkül, mert amúgy azt is szokott), nagyon néz, egyenesen a szemembe, és BESZÉLGETÜNK!!! :lol: Felváltva adunk ki rövid kis hangokat, pl. "ö-ö-ö", én is mondom neki, és ő ugyanúgy vissza! Közben szélesen mosolyog, és mosoly közben is szokott magyarázni, hát én olyankor totál el tudok olvadni. Apukájára is ugyanígy, amikor odajön, hogy mi ez a "hangzavar" és ránéz, és neki is gügyög. Szóval pár napja ez a műsor, és ez eltart néha egy órán át is, aztán ha ásítozni kezd, akkor próbálom bealtatni, bebugyolálom, kicsit ringatom, stb. Persze nem mindig sikerül (ma délelőtt sem), de néha igen. Nemrég voltunk sétálni, jót aludt, aztán evett, és most megint alszik. :lol:
Hogy mennyit alszik Geszti? Hát ez nagyon változó. Van olyan nap, amikor napközben szinte semmit - ha összeadom az elpilledéses perceket, akkor összesen ha másfél-két órát. Ilyenkor sajnos este is pörög, és csinálhatunk bármit, alig lehet elaltatni, sőt szinte lehetetlen, ilyenkor szokott éjjel 2-ig meg fél 5-ig arénázni. Sajnos ezt nagyon nehéz kibírni... ilyenkor én is bőgök, a fáradtságtól és az elkeseredettségtől. De vannak napok, amikor szinte egész nap alszik, csak enni kel fel, és megint beájul. Ilyenkor este is sokkal könnyebb az altatás. Tegnap pl. a 9 órás szopi után, 10 óra felé elaludt, és sikerült is letenni, aztán hajnali fél 5-kor ébredt. Szóval tud ő aludni, ha akar.... csak sajnos nem mindig akar....
Most már ahogy nőnek, egyre több lehetőség lesz lekötni a figyelmüket, ahogy írtad is, pl. játszószőnyeg, nálunk nincs elöl hely hiányában, de amikor eszembe jut akkor előbányászom, és bár még barátkozunk vele, de egész jól elvan rajta, aztán persze egy idő után elunja. De jó lesz az még pár hónap múlva! Beutaló miatt persze nem hívtak! Dühös is voltam. De már megoldódott.

Dorka!
Szerintem ez még a normál határok között van. Nekem is kb. a 3-4 hétig volt vérzésem, de nem egyforma intenzitással, volt nap hogy mensi szerűen, és volt hogy alig. Aztána 4.hét vége felé teljesen elmúlt. A végefelé nekem is olyan fura volt, elképzelhető hogy a műtét alatt alkalmazott fertőtlenítő okozza a vegyszerszagot. Én mondjuk nem emlékszem ilyen szagra, de mindenesetre nem volt normál vérzés. Azóta teljesen elmúlt, ne aggódj neked is el fog! A 6 hetes kontrollon már híre sem volt, mikor a doki megvizsgált, és azt mondta hogy minden oké odabent.

Jadey, Krisszi!
Megvan a beutaló!!! Csodák csodája!!! Hívtam is őket, és még az is sikerült, nem akartam hinni a fülemnek. Nov.6-ra kaptam időpontot, és ingyenes!!! :lol: :lol: Köszi szépen a tippet!

Kép
mamy

Sziasztok

Habár megígértem hogy minden nap jövök, de eddigcsak a 103. oldalig jutottam el, akkor még senkinek nem volt babája. Pedig már nagyon várom hogy a szüléstörténeteket olvassam, de nem akarok semmiről se lemaradni, úgyhogy kicsit később tudok csak csatlakozni.
Viszont valamelyik este megírtam a szüléstörténetemet, akkor ezt most megosztom veletek, íme:

Szüléstörténetem

Orvosi számítás szerint augusztus 16-ra vártuk a kiscsajszit. De akkor nem jött. Pedig mindenki azt mondta, hogy a lányok sietnek… Na ő kivétel volt.
Azt mondta a doki, hogy várunk még legkésőbb 28-áig, mert én ezt az időpontot számoltam. Már 2 naponta jártam CTG-re, mikor 24-én mentem elég sokat kellett várni. Mondta a dokim, hogy akkor addig megvizsgál, mégis mizu odabent? Nagyot nézett amikor érezte, hogy kb. 4 centire nyitva van a méhszájam. Azt mondta, hogy bármikor megindulhat a szülés, ezért jobb, hogyha valaki értem jön, nehogy gyalog menjek haza. És a végén hozzátette, hogyha este nem folyik el a magzatvíz, akkor másnap 25-én menjünk be reggel 6-7 között a kórházba és akkor megszülünk. Na ekkor leesett az állam, teljesen bepánikoltam, majdnem bőgtem mikor a páromnak szóltam, hogy jöjjön értem és egyben vegyen ki szabit is mert holnap szülünk.
Gondolhatjátok milyen éjszakám volt… Vártam hogy elfollyon a magzatvíz, mert féltem a burokrepesztéstől. Beszéltem Kittikéhez, hogy pukkassza ki a lufit, de ő jól érezte magát.
Eljött a reggel, alig aludtam valamit. Becsomiztuk a cuccot és elindultunk szülni :lol: :roll:
Kb. 10 percre lakunk az István kórháztól mégis fél óra volt mire beértünk. Doki már várt minket, rögtön mondta, hogy menjek be, és vetkőzzek. Nem szórakázott sokat, rögtön megrepesztette a burkot. Ez 7:30-kor történt. Nagyobb volt a félelmem mint a fájdalmam, mert nem is éreztem, hogy mikor szúrta ki, csak a meleget ami kifolyt. Gondoltam ennyi volt a magzatvíz. Adott egy betétet, és rám tették a CTG-s gépet. Egyszer csak megmozdult a baba, és olyan érzésem volt mintha bepisiltem volna. Szóltam a páromnak, hogy hívja ide a szülésznőt Annát. Kiment aztán 10 db órásbetéttel tért vissza, és az üzenet így szólt: cserélgessem. Hmmm… mondom jól kezdődik. Még nevetgéltünk, alig éreztem a fájásokat. 9 felé mondta az Anna, hogy menjünk be a szülőszobába, mert megürült egy hely. Ugyanis aznap pechemre teltház volt, így ugrott a kádas alternatív szoba :( Helyette egy nagyon kényelmetlen szülőágyon kellett vajúdnom. Legalábbis nekem nagyon rossz volt. 9 után kezdett fájdogálni, de még nem volt nagyon vészes inkább olyan menstruációs görcs félét éreztem. Mondtam a páromnak, hogy menjen hozzon magának kaját, meg nekem újságot, mert ez eltart egy darabig. Kb. 10-re ért vissza, addigra már rám se ismert olyan zilált voltam, ugyanis a fájások valami őrült gyorsak lettek. Közben Annácska megvizsgált, azt mondta jól haladunk, már 6 újnyira tág vagyok. A szülőágy nagyon kényelmetlen volt, egy fotelra vágytam volna, mert nem tudtam semminek sem hátradőlni. Annácska hozta a labdát, amin kb. 2 percig ültem, aztán inkább a párom focizott vele :lol: Ekkor jött a doki és mondta, hogy adjon nekem valami koktélt. Azt mondta az Annácska ettől jobb lesz. Hát a jó jelzőt elhagytam volna :roll: . Ezután 10-től-11-ig olyan bika fájásaim voltam, hogy ordibáltam, énekeltem a szülőszobán. :evil: Párom karolgatott, de a fájások pillanatában a szoba sarkába löktem, a fájásszünetekben pedig magamhoz húztam és ott pihentem rajta. Aztán jött a doki, mondta, hogy ne izguljak ebből délelőtt baba lesz. Kicsit megnyugodtam, mert azt hittem már nem bírom tovább. Ekkor közölte, hogy már 8 újjnyira v. centire vagyok nyitva, tehát szóljak, hogyha székelési ingerem van. Na nem kellett 2* mondani, pár fájás után azt mondtam, hogy jön a baba. Párom kirohant, mondta hogy szülnék, de azt mondták forduljak balra, ott várjak 3 fájást, aztán jobbra is. Jó ezt még megteszem, de most már szüljünk mert megőrülök. Látom, hogy jön egy nőci, hozza a tálalóasztalkát aztán kipakol. Végre történik valami juhéjj. Látom a fényt az alagút végén. Aztán egyszer csak kiabáltam hogy jön a feje. Nem tudtam megállapítani, hogy van-e székelési ingerem vagy nincs, de úgy gondoltam tudok annyira erősen nyomni, hát próbáljuk meg. Mondta a doki, hogy akkor nyomjak. Nyomtam amennyire tudtam, de hamar kifújtam a levegőt, így nem tudtam annyi erőt kifejteni. Akkor gyorsan megtanították a helyes légzést. Párom szólt rám mindig, hogy ne fújjam ki a levegőt. Kb. 3* volt, hogy megindult a baba feje, de mivel nem nyomtam jól ezért visszament. Mondta a doki, hogy jól haladunk. Kérdem: az mit jelent?. Azt mondja, mm-ről mim-re haladunk előre. Ó istenem, ez eltart még egy óráig. De meglepetésemre pár nyomás után kijött a feje. Volt egy kis gátvágás, de semmit nem éreztem. Aztán már csak a teste volt hátra, hát az valami mennyei érzés volt ahogy kijött az egész baba, leláttam a hasam alá. :) Párom elvágta a köldökzsinórt, és rám tették a kis babymet. Az tényleg valami csodálatos érzés volt :lol: . Kérdezte Annácska a férjemtől, hogy nem-e lesz rosszul, mert akkor vette ki a méhlepényt és megmutatta, hogy itt lakott a baba, és elmagyarázta mi micsoda. Utána elvitték a babót megfürcsizni, megmérni, felöltözni, addig engem összevarrtak. Visszahozták a Kittit aki rögtön elkezdett cummogni :D . Még 2 órát a szülőszobán maradtunk, addig az újdonsült apuka körbe SMS-ezte a fél világot, hogy megszületett a lányunk Kitti 3610 grammal és 58 cm-el.

Azóta 2 hónap telt el, és be kell, hogy valljam nem egyszerű a gyereknevelés, ehhez képes a terhesség és a szülés fájdalma eltörpül. Ugyanakkor egy csodálatos és életre szóló ajándékot kaptunk az élettől. Köszönöm, hogy anya lehettem!!!

Mindenkinek sok puszi: Betti és Kitti
bettus79

Sziasztok!

Bujka - Benike nagyon aranyos, és ügyesen emeli a fejét - az első kép pedig kifejezetten szép hangulatú lett! Marciról is tegyél be képeket!
Ujjszopi - nálunk is van - sőt mostanában annyira ledugja az ujjacskáit, hogy hányingere lesz tőle - bukik és félrenyeli. Ma például a köhögésére ébredtem. Te tapasztaltál ilyesmit?

Dorka - Bendus nekem is nagyon tetszik! Tegyél még fel képeket! Nagyon ügyes, ha már így tartja a fejét! Lepisilés :lol:

Sz_kata - így jobban megnézve a múlkori képet Petikének olyan kis huncut tekintete van! Jó erős baba ő is. Főleg, hogy gondolom ő is sokat lehetett kézben.

Csengő - mennek a drukkok kaki ügyben. Alvás ügyben hatásos lehetett, hogy szorítottál - csak így is maradjon. Miki nagyon aranyos. Eszembe se jutott irigykedni, ismeretségi körömben az a tapasztalat, hogy egyik gyerekükkel álom volt, a másikkal pedig "álom nélküli" :lol:

Beuka - mennek a drukkok!

Á_kata - megnéztem a lányok képeit - nagyon aranyosak, sokat nőttek. Babaruha börze - sajnos mi messze lakunk tőletek (X. ker)- de azért engem is érdekelne hátha mégis eljutunk oda.
nózi

Sziasztok!

Rolex!
Na ezt még nem is hallottam, hogy "nem szeretik a babák a 3-as lepényt". Gondolom nem is tesz jót nekik, hisz már nem nyújta azt, amit kellene. Gondolom akkor ezért kell a 72 órás megfigyelés. Lehetséges, hogy emiatt megindítják )feltéve, ha addig nem indul meg)??? KÖSZÖNÖM szépen a drukkot!

Angel!
Fúú már én is akartam írni, hogy imádom a babánturmixot, meg a nutellát külön, hát még milyen lehet egybe! HA elmúlik a cukrom (ha elmúlik) ez lesz az egyik első dolog, amit behabzsolok :) köszi!

Rönci!
Akkor holnap CTG! Drukkolok!! Majd gyere ám és meséld el!

Dorka!
Köszönöm szépen, hogy drukkolsz! :) jaj az ilyen néni beszólásoktól én is a falra tudok mászni! Pisi :lol: :lol:

Melinda!
Én próbálom úgy érezni, hogy fáj másom is, de nem :( éjjel érzem a derekam, meg reggel, de napközbenre eltűnik. Most hogy így kérdezed, szerintem még nem fogtam fel, hogy napok kérdése, és édesanya leszek!! Ha ott lesz mázosan a kezemben, talán akkor :roll: :roll: ez nem gáz?
Kitartás Benihez, biztos utoléri jóságban a bázsját :)
Annyira édes baba!!! NEm is tudom melyik a legjobb, talán az ujjszopós félig beájulós :)

Csengő!
Örülök, hogy azért tudsz majd jönni!!!

Betti!
Nagyon tetszett a szüléstörténeted! Olyan humoros, és nagyon megható volt!

Bea

Kép
Kép
beuka

Sziasztok!

Bettus!
Nagyon tetszett a szüléstörid! Utána baba-mama szobában voltatok?

Beuka!
Drukk drukk! Úgy túnik, Te is megelőzöl. Verusnak honap kéne születnie, de erre semmi jel nincs (azaz semmit sem érzek). Tegnap egy csomót ültem a suliban, de semmi. Ma meg kitakarítottam a fürdőszobát (csempemosás, minden kisíkálása, kb 5 óra volt) de semmi. Néha rugdos, és kész.
A 3-as lepényt UH-n mondták? Nekem nem is volt Uh már több, mint három hete, csak CTG... Nem értem, mért. Holnap megint CTG, de Uh-ról nem volt szó. Végül is nem is tudom, mekkora most Verus. Három hete még azon kellett parázni, hogy nehogy megszülessen, mert kicsi, most meg, bár nem tudjuk mekkora, biztos nőtt, de szülessen már, mert olyan nehéz a hasam... :?

Puszi
Rozus

KépKép
rozus

csengő kattogás: nem zár rendesen a szája gyereknek, azaz nincs vákuum, tehát nincs jól mellretéve a gyerek. ezért is fáj a melled.

ilyenkor válaszd le mellről (tudod kisujj a szája szléhez) és tedd újra mellre jól.

lányok nekem azt mondjátok meg aki tudja, mit jelent, ha a bébi úgy akarja bekapni a mellbimbót, hogy rángatja jobbra -balra a fejét, és mint az őrült kapja be, pedig ez már szopi végén szokott lenni, tehát már nem olyan éhes. Ilyenkor büfi van?

mert ha éhes, egyenesen tartja a fejét szembe a bimbóval és egyszerűen ráharap.

nekem nincs semmiféle könyvem, amiből kiolvashatnám, ha erről ír a Suttogó vagy a Sears áruljátok már el nekem. :lol:

Kép

Kép
rejo

Jó estét, Lányok!

Melinda,
részvétem a kisujjad miatt, és gyors gyógyulást! Örülök, hogy jól érzitek magatokat. Nem-alváshoz sok-sok energiát Neked.
Sírás: nem ébresztik fel egymást a lányok, de ha egyik sem alszik és egyszerre sírnak, akkor belelovallják egymást és magukat.
Holnap hívom a dokit, köszönöm mégeccer a számot!

Sz_Kata,
UH-n egyébként minden rendben volt? Nagyon tisztellek és csodállak téged is, hogy ilyen jól bírod - én a kvázi jóalvó lányaim mellett is zombi vagyok este tízre, és csak az utolsó etetést várom, hogy a családi nyoszolyára rogyjak. Ezért is érint olyan rosszul az éjszakai szerenád - mint amilyet tengap Lili produkált, fél egyig... Végül odaadtam az apjának, aki bőgve hozta vissza (mármint Lili bőgött), és végül a nagyágyban rajtaütésszerűen elaludt (mármint Lili, aki most sírni kezdett, tehát nem írok többet, hanem megyek...)

Jaj, lányok, van egy jó sztorim, az orvosnál esett meg, le akartam írni részletesen, de akkor csak pár szóban (sírás): egy csaj azért ment a dokihoz, mert fogy a babája, és szerinte a teje nem jó minőségű. És tápot ad most a babának. Én nem vagyok orvos, de szerintem ez hülyeség. Ahogy beszélgettünk és rákérdeztem, kiderült, hogy a négy hónapos babája kevesebbet eszik, mint az én lányaim (és a csaj már nem is igazán méri az adagokat). Szoptat egyébként. Szerintem a dokinak először a gyerek kajamennyiségét kellene feltérképeznie, mielőtt tápot ír, nem? (Tudjátok, a csajok nálam is éjjel tápot kapnak, mivel 2jükre nem elég a tejem, tehát nem vagyok tápellenes, de azért nekem ez furcsa.) Ti hogy látjátok?

Na most már télleg rohanok, Lili egyre vadabbul kajabál

Puszi mindenkinek, köszönöm a cisztás segítséget

Kata

ákata2

Sziasztok!

Gergő nevében is köszi a bókokat!!!

Nagyon szépek a babák, Melinda, Beni nagyon édes!!
Tarts ki, be fog állni beni is előbb-utóbb!!

Boróka, örülök, hogy ízlett a süti!
A Fitolac miben jobb, mint a lactoherb? Én utóbbiból napi 1,5 litert iszom...

Jadey, köszi a drukkot!! CSÍPŐSZŰRÉS NEGATÍV!!!!
A könnycsatormától én is félek...állítólaga szülő be sem mehet, képzelem, miért... :cry: :cry:

Rolex, sztem, ha a tejtől nincs bajod/bajotok, igyad, mert azért tele van vitaminokkal. Hát még ha szereted! :D

RönciCsípő negatív lett, könnycsat. holnap délben... :? jajj.....
A kádban csak azt a közepén lévő púpot nem szeretjük,ami alighanem a lényege...de elvagyunk vele. Ha már tud ülni, egy mélyebb gyerekkádba tesszük.

Szkata,
belefogsz jönni Peti pörgésébe, sőt, ha a köv. baba nyugisabb lesz, nagyon fogsz unatkozni... :D :D Lehet, hogy a második kicsi nem fogja érteni, hogy anya miért akar mindig raftingozni, bungie-jumpingozni (ezt tuti rosszul írtam le), tandemugrani, amikor ő csak kirándulni és horgászni szeretne... :D :D Mert Petivel már ezekben is profi lett és megszokta!! :D
amúgy: forog? fejet emel? apuzik? kicsit se intelligens ám, áááá, dehogy... :D :D

Gesztenye, sikerült lemondani a könyveket!!! a leírtak alapján nekem nagyon nem jönne be...

Bettus, nagyon szép a szül. törid! Milyen koktélt kaptál?

Beuka, ha ez terhességi cukor, akkor sztem el kell múlnia, drukkolok!!!

Rejo, nálunk is ezt csinálja, főleg, ha sokat kell várnia a cicire (mert fürdök, stb., tehát nem egy percen belül... :D ), volt már, hogy 30percig (!!!) is ez ment, aztán egyszer csak rákapott, és majdnem leharapta, úgy szívta. néha a végén is csinálja, általában vagy határozottan bekapja újra, vagy kiköpi, akkor meg nem kell neki. Általában kivárok, hogy mit dönt.

SOS!!! NEKTEK NEM ÉRZÉKENY A VESETÁJÉKOTOK??? nEKEM KB. 3 HETE, HA NEKIDŐLÖK VMINEK, ÉRZÉKENY. HA KÉZZEL NYOMOM, NEM. (pisilés rendben). NEKTEK VAN ILYEN? MI LEHET EZ?

Megyek, gergő fürdeni óhajt..

Puszi, angel
Vendég

Rozus

Látom még szülés előtt álsz. Te is az Istvánban szeretnél szülni?
Mert ott csak baba-mama szoba van, és szerencsémre (+ egy kis protkóval :lol: ) én egy ágyas szobába voltam, ami nem fizetős :D
Nagyon jó volt, mert így csak az én látogatóim jöttek be, míg szembe volt egy 5 ágyas szoba. Mesélte az egyik anyuka hogy nagyon fárasztó, hogy mindig sír valaki babója, és hogy reggel mire felébredt már 6-an voltak a szobába, mert annyian szültek azidőben hogy nem volt elég hely így betettek egy pótágyat. Jó lehetett :roll:
Amúgy pénteken szültem 11:30-kor és hétfőn 7-kor már jött a dokim hogy ha nincs semmi gond akkor ma már haza is mehetünk. Úgyhogy kb. 10-re megkaptunk minden papírt, és jött a férjem, már repültünk is haza :D

Remélem majd Te is írsz fincsi szüléstörténetet, na megyek olvasok vissza, még csak ott tartok hogy Sz_Kata beteg volt :?

Puszi nektek: Betti & Kitti
bettus79

Szilvi,

nálam Peti ezt a műveletet akkor produkálja, amikor már telezabálta magát, és tudom, ha nem teszem gyorsan vizszintesbe, akkor lebukja a ruháját, az én ruhámat, meg a fotel huzatát :lol:

Kata,

rendben volt minden az UH-n, Peti makkegészséges :lol:
A tápszeradásról meg azt gondolom, hogy ez egy nagy biznisz, és tuti biztos vagyok benne, hogy a dokiknak pénzt, vagy egyéb juttatésokat adnak, hogy tépszert irjanak fel. Mármint a tápszergyártó vállalatok. nem véletlenül vannak tele a rendelők tápszert reklámozó poszterekkel :evil: Szóval, szerintem akkor is tápszer után nyúl a doki, ha nem kellene. A legtöbb dokinak egyébként szerintem halvány fogalma sincs a laktációs problémákról.
Én egyébként vészesen fogytam amikor baba voltam, és végül nagy nehezen kiderült, hogy anyukám vérszegény. Igy én is az voltam, de amint kapott anyu vasat, helyrejött minden. és tápszert egy percig sem kaptam. Igaz akkor még az volt a szokás, hogy három hónaposan már zabáltuk a répát meg a krumplit, meg az almát....Akkor még nem volt ennyire telített a tápszerpiac :twisted:
sz_kata

Jaj lányok, akkora "hiszti" volt itt nálunk :? most bekapcsoltuk a porszívót, és csönd van. Fülel a kis szaros :lol:
amúgy nem véletlen hivom kis szarosnak: tegnap beültem vele a kádba, a Sears féle megnyugtatási módszert alkalmazva, ott akartam megszoptatni, a meleg vizben. Beültünk, ő meg vigyorog és akorát fosott a vizbe, de akkorát :roll: :lol:
A kis szaros... :wink:
sz_kata

Kata,
kis szaros :D
Én is gondolkoztam már a nagykádon, nem szoptatási, hanem fürdési céllal, a lányok nagyon pancsolósak, biztos élveznék...

Melinda,
a lényeg lemaradt: Beni egy kis tündér! Annyira édes baba...

Angel,
vese :shock: ilyesmiről még nem hallottam.

Mind2 lány arénázik, megyek...

Ha tudok, jövök még ma - holnap áramszünet lesz :cry:

Puszi és jó éjt mindannyiótoknak!

ákata2

Szasztok!

Nózi, Bujka:
Köszi a dícsérő szép szavakat Bendusra! Képfelrakás nekem kicsit bonyis linux alól - minimum 2 óra/kép, mert béna vagyok, de majd igyexem.

Lányok - nagyon aggódom a gyerek ugyanis az esti kajáltatásnál teleette magát, de nem gondoltam hogy ennyire: 220 grammot beszopizott - és én most parázok, hogy mi lesz. Böfiztettem, bukott egy picit, de az még így is jelentéktelen mennyiség.

Valaki adjon tanácsot nem lesz gond, ugye??? max. egy hasfájós üvöltős éjszaka?!

Eddig úgy tudtam, hogy egy szoptaott baba nem ehet túl magát - de ez azért így mégis csak rengeteg 4 hetesen...

És eddig egyszer evett 180-at 2 hete, de azóta se csak átlag 120-akat napi 5* 6*.

nyugtassatok meg légyszi!!!

SIBA: MI VAN VELED????

Dorka

boróka1973

Sziasztok Lányok!

Csak egy gyors bejelentkezés, van intenetünk :-)

Biztos tudjátok, hogy 29+4 napra megszültem, Máté korababa lett. Minden rendben, 1670 született, és most már 3230 gramm. Majd küldök képet. Minden oké, majd elolvasom, hogy kinek mi lett...

Puszi

Bunny

KépKép
KépKép
bunny75

Ja még augusztus 22-én, és hát jövő hétre voltam kiírva... Tünemény a kissrác, mi 42es ruhákkal kezdtünk :-)))

KépKép
KépKép
bunny75

Dorka - ilyen volt nálunk is négy hetesen - kétszeresét nyomta be egyszer a szokásosnak - én is megijedtem - de nem lett belőle semmi - ugyanolyan sírós éjszakánk volt, mint máskor :lol: Szerintem nem lesz semmi gond! :)

Siba, Baboka, Ranpo - rég jelentkeztetek!

Rozus -neked is mennek a drukkok!
nózi

Bunny gondoltam ratok, de komolyan ,mert ha jol emlekszem csak egy rovid ertesitest kaptunk, hogy megszuletett a kicsi. Ha mar ilyen szepen gyarapszik biztosan nincs semmi problemaja. Tornaztatni azert kell? Vagy az kesobb jon?

Rejo, koszi az infot! A baj csak az, hogy a nagyfiam ilyet sosem csinalt, o pedig akarhanyszor rakom cicire, mindig elkezd kattogni. Mivel ez par napja van csak el sem tudom kepzelni miert. Hiszen, ha valami szervi elteres (a cicimen, vagy a gyerek szajaban) akkor kezdettol fogva igy lett volna. Azert ma mar raszoltam, hogy ne csattogjon :P Erre rohogott. Nalunk ugy jelzi, hogy vege a szopinak, hogy cicivel a szajaban elkezd kacaraszni.

Angel en a szules utan par hettel meg ugy ereztem, hogy potyognak vissza a szerveim...de ez Nalad mar sok ahhoz, hogy valami terhesseg utani atrendezodes legyen. Szerintem ha nm mulik kerdezz meg szakembert.

csengo
Vendég

Dorka,
efelől ne aggódj - inkább egyen, mint ne :wink:

Nózi,
hát persze, hogy szólok... Mi gyakran járunk egyébként Kőbányára - nincs is olyan messze a 0-son.

Megyek aludni, puszi mindenkinek

Kata

ákata2

Na sziasztok Lányok!

Hát az én szülésem története íme:

2006. augusztus 22-én mentem vissza a dokihoz kontrollra, (ekkor voltam 29+4) azzal az előzménnyel, hogy augusztus elején már bent voltam a kórházban, mivel megrövidült a méhszájam és egy hétig kezeltek, majd kiengedtek...

Szóval doki bácsi megnézett és azt mondta, hogy holnaptól befektet, mert nem örül annak, amit lát... Na erre én bepánikoltam, mert mondta, hogy ha megindul a szülés, akkor a Rókusban nem szülhetek, hanem irány a Sote.... Én meg vele szerettem volna szülni. Hát nem jött össze, mert szerintem annyira bestresszeltem, hogy este fél 10kor elment a magzatvízem. Mire bértünk a Rókusba, addigra már egy ujjnyira ki voltam tágulva... A dokim megnézett, hívta a mentőket és irány a SOTE. 1/2 11kor felvettek a klinikán, mondta a szülésznő, hogy üljek fel a székre, megnéz... Akkor már 3 ujjnyira voltam kitágulva... Beöntésre, érzéstelenítőre semmire nem volt idő, még a tüdőérlelőre sem....

11 órakor megszületett Máté. Velem együtt 3an voltak a szülőszobán... Nem mertem nyögni, mert nem akartam a többiek kedvét elvenni a szüléstől... De 3 nyomásra meg volt Prüntyike... Felsírt és egyből el is vitték... Apgárje 8/9 volt, súlyra is nagy babának számított, hisz kb 1 kilóst vártak. Aztán minden érzéstelenítő nélkül bevarrt a doki, mert azt mondta, hogy mire hat az érzéstelenítő, addigra kész vagyunk...

Reggel 7kor mehettem be Mátét megnézni először az intenzívre... Dobogott a szívem, mert mondták, hogy készüljek fel... Gyerekek, voltak ott 400 grammos kiscicák... Annyira picikék voltak, hogy Máté itt már óvodásnak számított... 2 napig volt az intenzíven, aztán átkerültünk a Rókusba, amit már csak hízlaldának hívnak. 1450 grammal indított és tegnap volt 3260 gramm....

Egészséges, persze sok vizsgálatra kell járnunk, de eddig minden negatív. A légzésfigyelőt mindenkinek melegen ajánlom, nekünk majdnem kötelező, és már egyszer be is riasztott, kikötöttünk a Madarászban, ahol mondták, hogy elfelejt néha levegőt venni, de ez a korababáknál természetes, majd kinővi. Nov 2-án, amikor meg kellett volna születnie, megyünk vissza kontrollra...

Szóval ennyit röviden. Tele tapasztalatokkal.... De egy valamit el kell mondanom, mind a SOTE intenzív osztályán, mind a Rókusban nagyon jó kezekben voltunk.... A Rókusban az intenzíven és a csecsemő osztályon is nagyon jól felkészült doktorokkal és nővérekkel találkoztunk... Köszönjük nekik

KépKép
KépKép
bunny75

Sziasztok!

Nózi!
Köszönöm!

Rozus!
Ezzel a takarítós dologgal már én is próbálkoztam + midnen nap összegereblyézem a leveleket :) :wink:
Nekem szerintem azért kellett megnézni a lepényt, mert a terhesség alatt cukros lettem, és ez okozhat korai öregedést a lepénynél. A 37. heti UH-n szólt a doki, hogy ha 2 hét múlva még egyben leszünk, szóljak, hogy nézze meg UH-n. Szóltam. szerdán megnézte, és ott derült ki, igen. Kérdezz rá, hátha. A CTG-n voltak már fájásaid?
HA nehéz a hasad, akkor biztos jól összeszedte magát VErus odabenn :)

Angel!
Igen, terhességi cukor, szerintem is el fog múlni, csak kérdés, hoyg a karácsonyi sütiből ehetek-e már :) :) ötülök, hogy jó lett a csípő, mára meg dok dok DRUKKOT küldök!!!

Betti!
Olyan jó lehetett 1 ágyasban lenni! Nálunk csak 3 ágyasok vannak. :(

Sz_Kata!
Örülök, hogy Peti makk egészséges, de mi más is lenne :) :)
Kis szaros :) :) ez a nagykádas dolog nagyon tetszik nekem! Azt hiszem alkalmazni fogjuk :) VAn ennek valami korlátja, vagy hátulütője (na ezt jól megmondtam :? :? )

Bunny!
Szépen gyarapodott a kisfiatok! Gratulálok! Cukik lehettek a 42-es ruhák :)

Bea

Kép
Kép
beuka

Lányok!
Tudom, hogy Ti már egészen más és sokkal komolyabb problémákkal "küzdötök", de segítsetek nekem légyszi!
Éjjel 3-kor egy jó erős fájásra ébredtem, megfogtam a hasam, be is volt keményedve. Feküdtem tovább, jött akövetkező 17 perc múlva, ez már gyengébb volt. Kb ilyn időközönként voltak újra keményedések, de a fájások enyhültek. Felkeltem egy órával és vártam Abbamaradt mindent. Viszzafeküdtem és el is aludtam nagyjából. Reggel elment dolgozni a párom, 7:13-kor újra erős fájásra ébredtem + keméynedett.
Azóta semmi. Fáj a hasam, de folyamatosan Boti mocorog, se nyákdugó, de keményedés.
Most hülye vagyok, és összekeverem valamivel a fájásokat, vagy ezek is még csak jóslók?

Bocsánat jó hosszú lettem.

Kép
Kép
beuka

Bunny!
Akkor végül szerencséen alakult a dolog! NEm csodálom, hogy bepánikoltál! Ügyesek voltatok!
Nem tudsz felrakni képet a kislegényről?

Kép
Kép
beuka

Kép Kép Hatfield Palace Kép Babanetezek KépGreenwich University KépGrrenwich Park Machoja Kép Sárkány eregetés Blackheath-ben

Bocs a szünet miatt.Enyhén szólva sűrű volt a hét.Próbálok visszaolvasni.
Puszi mindenkinek
Iza
piciza

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?