Sziasztok!
Látom sikerült jó témát fölvetni, és bár egyetértek Contival, hogy időnként jobb (és nyugalmasabb) politikamentesen beszélgetni, azért én is írnék néhány témához.
1. Legjobban az fogott meg, mert ezt én ma az országos gondoknál nagyobb gondnak tartom, amit Magdi írt, hogy sajnos az országos dolog annyira eluralkodott az embereken (és nem másfél hónap óta, hanem évek óta), hogy sajnálatosan ugyanez megy kicsiben. Fúj egyik, fúj másik, még családon belül is (hallottam olyat, hogy egyik családtag megfenyegette a másikat, hogy ha nem arra a pártra szavaz, akkor nem áll vele többet szóba...)
De mi ugyanazt csináljuk, és mégis az emberek nem tudnak túllépni dolgokon, még akár szűk családi körben sem. Pl. akár egy életre megsértődnek, megbántódnak vélt vagy valós dolgokon (akár egy kiderült hazugságon), és nem képesek egymásnak megbocsájtani, pedig ha mindenki magába nézne, akkor tudhatná, hogy ő sem tökéletes.
Lehet, hogy nem mindenki gondolja ezt így, de szerintem egyik politikai félnek sincs joga a másikat semmivel sem vádolni, mert mindkét félre igaz, hogy nem mindig tisztességes módon cselekedett az elmúlt időkben (és talán ma sem). Lehetne sorolni OV-vel kapcsolatban is a kétes ügyeket, ahogy a túloldalról is. Csak max. az egyiknek nem szivárgott ki a beszéde...
Éppen ezért úgy gondolom, hogy ma csak akkor lehetne talán jobb egy új választás esetén, ha azt mondhatnánk, hogy az indulók között nem szerepelhetnek a korábban megválasztottak (se egyéniben, se pártlistán), sőt talán a korábbi pártok sem...
(Hisz azt tudjuk, ha ma lennének választások, akkor a Fidesz nyerne, de az biztos, hogy jó lenne??? Biztos, hogy az kellene nekünk pl. a béke, gazdasági felelmelkedés érdekében?)
És még egy Magdi gondolatához: nagyon elszomorító, hogy pusztán politikai hovatartozás alapján lehet olyan dolgoktól megfosztani embereket (vagy épp felruházni velük), mint "polgárság", "magyarság", "hazafiság", "kereszténység".
És egyébként is: a politika vonuljon ki a családok életéből!!!!
2. Ezt elsősorban Judynak írnám: azért azzal is vigyázni kellene, hogy az alanyi jogon segélyezéssel se bátnsunk meg senkit. Ugyanis én, ha a 4. gyerek után főállású anya leszek, akkor alanyi jogon segélyeznek majd, ráadásul családi pótlékot is fogok kapni... De ugye azt te se gondolod, hogy 4 gyereket mi ma a pénzért vállatunk (azért az "irtó sokért", ami ugye nem baj, ha van, de négy gyerek tisztességes nevelésésre azért édeskevés), anélkül is megtennénk, pedig pont a pénzügyek azok, ami miatt a legtöbb reménységre, hitre van szükségem a jövőnkkel kapcsolatban.
Viszont ugyanakkor nem gondolnám, hogy jót tenne a gyerekeinknek, ha még nekem is dologoznom kellene, attól függne ez a két ellátás...
3. Már ma sem mindenkinek mindig ingyenes az oktatás. Én a fiam után évi 80 ezer forintot fizetek iskolatámogatásként. Amit nem sajnálok, mert egyrészt tudtuk, és vállaltuk, másrészt tényleg fejlesztik belőle a sulit.
4. Nem mindenki lop: lehet, de ezt már tényleg nem lehet pártokhoz ragasztani.
5. Mi is csatlakozunk a paneles-Tescos csapathoz ideiglenesen.
Én szinte ki sem mozdulok itthonról, de ugye vásárolni menni kell, úgyhogy a program a gyerekeinknek most az...
Bár annyira mégsem lehetek függő, mert a héten még a Tesoba sem volt kedvem bemenni (bár az ajtajában álltunk), hanem csak itthon a párommal a Spárig jutottunk végül el. Oda nem vittük a gyerekeket!
:D
Na azért félre a tréfát: azért egy külföldi kirándulás igenis nem kevés pénz, főleg gyerekekkel. Sőt egy ingyenes múzeum vagy erdőjárás is lehet pénz, mert oda el kell jutni, stb.
És az ítélkezéssel itt is vigyázni kell, mert szerintem egyikünk sincs olyan helyzetben, hogy ez gond lenne, de bizony lehetnek, vannak olyanok, akiknek igen!
És hiába lenne valakinek igénye bizonyos dolgokra, ha egyszerűen nem teheti meg.
Kataa!
Szerintem bár ne csináltak volna semmit időnként, de épp az a baj sokszor, hogy csináltak! Ők is és előtte is!
Most rosszul esik mindenkinek, hogy a fizukból vonnak, de pont talán ugyanezek nem háborodtak annyira fel, amikor pl. diplomás minimálbért kétszeresére emelték, családi adókedvezményt érvényesíthettek, államilag támogatott lakáshitelt vettek föl és még hozzá adójóváírást is, stb. És erre talán még nem volt meg a bevétel...
Azt meg, hogy dübörög a gazdaság, igazán nem gondolhatta senki komolyan. De a jelenlegi ellenzék sem. Nagyon vaknak, tájékozatlannak kellett ahhoz lenni, ha valaki odáig nem jutott el, hogy elolvassson egy külfödi elemzőt, vagy akár magyart is (nem átlagemberre gondolok). Ha az ellenzék nem vette észre az ország helyzetét magától, akkor talán jobb is, hogy nem nyertek.
Én már februárban olvastam olyan elemzéseket, amik egyértelműen leírták, hogy bizony felesleges bárkinek bármit ígérgetni, mert tarthatatlan lesz, bizony épp az ellenkezője igaz, komoly megszorítások kellenek.
Nekem nagyon fura, hogy vannak még mindig olyanok, akik kötik az ebet a karóhoz, és a mai napig adócsökkentésről, meg nyugdíjemelésről, stb. beszélnek, hogy így meg lehetne oldani az ország helyzetét. De most már komolyan érdekelne, hogy hogyan, csak erre eddig még egy konkrét programot nem láttunk, így én ezt nem hihetem el igaznak. Szívesen venném már, ha végre megmutatnák!! Rögtön alkalmaznám is a saját kis családi "költségvetésünkben".
:D Addig sajnos mi is hiány esetén kiadást csökkentünk
. Bár ezek szerint rosszul tesszük