Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok

Koszonom mindenkinek a drukkot, szerencsere a nagy kivizsgalas semmilyen komoly bajt nem talalt. Azon kivul hogy eleg magas a vernyomasa.(Korhazban kezdetben 220 volt) Valoszinuleg epilepszias rohama volt, aminek sok oka lehet. Kapott ra gyogyszert, meg a vernyomasara is. Ma mar haza is johetett.:)
Most megyek ,mert eleg faraszto napom volt.

joejt

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok

Parazita
Hat igazad van,de azt nem ertem hogyha tobb helyen lehet majd gyogyszer arulni,az miert is nem jo a gyogysergyartoknak?Vagy a tobblet adokra gondolnak?
Tenyelg nagyon jo hogy hamarabb elengednek.Nekem 4-ig tart a munkaidom,ez optimalis,de ket gyerekkel mar korantsem. :?

Banyoci
De jo hogy jottel :D Hogy vagytok???Meselj ha van idod.

Panda
A fuggony tenyelg sokat dob a lakason,ugyi vagy.Ha megegyszinu egy mintas bordurrel fel lehet dobni es az nem is tul draga.
A fotelt most vettuk,nyaron.A noveremnek pont ilyen van kint,es nagyon imadom ha ott vagyok naluk.Mivel dragabb lett volna athozatni a tengeren ,igy beruhaztam egyre.IGazsag szerint nekunk a nappaliban (amig elnem adtuk 1 honapja )nad garnitura volt,es a fotel nem volt olyan kenyelmes,marmint szopira. Alexnal minidg az agy szelen gornyedtem,ugyhogy most remelem ez a kenyelem is hozzajarul a sikerhez :wink:

Nyuszi
Ezek nagyon jo hirek, lenyeg hogy nincs komolyabb baj anyukaddal.

Szep hetveget mindenkinek.
Mi uszizunk,kirandulnuk,temetozunk,vendegeket fogadunk,es baratokkal moziznuk (Alexot 2 orara Evi neni fogalkoztatja majd.Ennyi pihenes lesz a hetvegen )Ha itthon van akkor engem is igenyel maximalisan, szerintem erzi hogy lassan valtozas lesz...Alig lehet rabirni egy rovid setara az apjaval,pedig regebben imadott csavarogni vele.

Kata

Kép
Kép
kataa

Nyuszi,
Vigyázzatok anyukádra! Szerencse, hogy nincs komoly baj.

Kataa,
A patikaliberalizáció inkább jó lenne, mint rossz. Inkább a kötelező olcsógyógyszer felírás, az orvoslátogatók utáni adóztatás, az eladási keret túllépése utáni befizetések meg ilyenek csapják agyon egy kicsit a céget. Majd meglátjuk. Remélem, jut is, marad is...
Tényleg szép a babaszoba :)

Zit
parazita

na, tegnap írtam Magdinak a maszival kapcsolatban privit, de vmi nem működik jól ezzel a priviküldéssel. el sem ment, meg az elküldöttek között sem volt :(

először is a citromfű teánál nincs megkötés, hogy meddig lehet és mennyi szünet, mivel nem erős, szóval nyugodtan lehet 1-2 pohárral naponta, vagy alkalomszerűen is sokat segít, ha valaki feszültebb, idegesebb. meg am még nagyon jó az a jóga, esetleg fűzzétek meg a férjeket :)

masszázs:
test és talpmasszázst vállal a tesóm, a testet a Lehet út- Szabolcs u. sarkán, ahol lakik, van erre a célra egy kis szoba, ahol csinálja. de elsősorban most még talpmasszázst csinál, akár ott, vagy házhoz is megy szívesen. annyit elöljáróban a testmasszázsról, hogy ez nem az a tipikus svédmasszázs, hanem reflexpontos, vagyis ahol góc van a testben ott bizony fáj helyenként a nyomorgatás, de utána nagyon jó, én már próbáltam többször. ez nem elriasztás, csak amiatt írom, hogy tudjátok, mire számítsatok. a taplnál uez a helyzet, van ahol egész kellemes, de vannak kritikus pontok szinte mindenki talpán, ahol bizony nem a legkellemesebb a masszázs, néha még meg is izzaszt. ezzel szemben sokan mennek vissza és szeretik, javulásról mesélnek. a taplmasszázs általában 45perc-1 óra, a test szintén, az előbbi 3000 pénz a másik 4000. csinál még speckó mézmasszázst is a tesóm, ez a letapadt izmokra, fájó pontokra nagyon jó. a mézet melegen viszi a problémás felületre és speciális mozdulatokkal edzi a területet. kicsit olyan érzés, mintha a bőrt nyúznák. a méz egy idő után fehér színűre kikristályosodik a bőrön, kicsapódnak benne a nyirokrendszerből jövő méreganyagok. anyukámnak volt lapocka környéken hetekig tartó fájdalma, és pár mézes nyúzás :) után teljesen rendbejött. amit még csinál tesó, az a köpöly.

telcsit ide most nem írok, azt inkább mailben szívesen elküldöm, akit komolyabban is érdekel. én mindenképpem javasolni tudom, mert nekem is jót tett. gyerekeknek is lehet masszírozni talpat, ott kicsit más a technika, meg gyengédebb. Daninak is volt régebben, amikor jött a foga, és érdekes, mert időnként kéri is a tesómat, hogy maszírozza a talpát.

na, "röviden" ennyit róla.

korisuli- ha érdekel valakit, akkor az időpontok hétfő 18-19h, szombat 11-12h, vasárnap 10-11h. ezek közül bármelyik időpontban lehet menni, kinek melyik jobb. nem szükséges heti 3x ott lenni, de aki szeretné, azt is lehet. 1 alkalom 1000 ft, és ha rendszeresen jár vki, akkor egy bérlet ára 4000 ft, amit 2 hónap alatt kell lejárni. kell vinni overáll nacit, meg orkán kesztyűt az első órákra, később már a cérnakesztű is elég.

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Nyuszika! Örülök, hogy nincs komoly baj anyuddal! Vigyázzon magára, pihenjen sokat. A magas vérnyomás komoly dolog, oda kell rá figyelni.
Te hogy vagy? Gondolom jó fáradt lehetsz, bolt, gyerekek, háztartás és még aggódás is anyudért. Férjed otthon van? Tud valamit segíteni?

Banyóci! :lol: Hogy vagytok? Nagyon aranyosak a fiúk (már amit látni lehet belőlük a kicsi képeken) Hogy viszonyul Gyurci a tesóhoz? Rakjál fel képeket !

Panda! :lol: Apró örömök az életben :wink: És egyre szebb lesz, egyre otthonosabb. Bár már én is itt tartanék! Írsz Nekem egy mobilszámot, amin fel tudlak hívni? magdolnamate@freemail.hu
Drukkolok, hogy ne essen az eső hétvégén! :lol: Mi is mennénk csavarogni.

Kata! Alex ragaszkodása :D Ez természetes, a gyerekek nagyon érzékenyek, biztos érzi Alex, hogy nemsokára nagy változások lesznek :lol: Legyél vele minél többet, sőt amikor megszületik a tesó (NEVE?????) csináljatok jó sok közös programot Alex-el. Én anno Nórival rendszeresen csináltam édeskettes-programokat. Ez mindkettőnk lelkének nagyon jót tett.

Gumicukor! Köszönöm a részletes leírást, tolmácsolom Gyurinak és ha úgy dönt, hogy kipróbálná, akkor mindenképpen jelzem.
Köszi az infót a citromfűteával kapcs. is :lol:

Szép hétvégét Mindenkinek!!!!!

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna

Gumicukor! Megkaptam a privit is. Köszi :wink:

Magdi
mléna

Magdi!

Írtam mailt!

Panda
panda
Halásztelek

Sziasztok
Patikaliberalizácio
sajna nem lesz enek jo vége :( mert hogy ha valaki utána olvas tudhatná hogy ott ahol ezt megengedték feltüntek a hamisitot gyogyszerek ,lejárt szavatoságu gyogyszerek ,mig ez idáig magyarországon nem volt ilyen szerencsére pont azért mert szigoru szabályok voltak eddig :!: zárt láncolat volt a gyogyszergyártol a nagykereskedökön át a patikáig mindenhol szigoru szabályok voltak .most ezt szakitoták szét :x .aki ezt kitalálta nem volt ép eszü nem gondolt gyerekekre ,fiatalokra, :roll: .Amugy nem a gyogyszergyárakat járnak rosszul hanem a patikusok :( .

pusz csics
csics

Sziasztok!

Képzeljétek, csinálják végre a szigetelést a házunkon :lol: . Üröm az örömben, hogy keddre ígérték a cuccot, de aztán változott péntekre. A férjem kivett egy nap szabit, mert hogy hozzák a rengeteg mindent. Persze, nem hozták, telefonált a fickó, hogy csak szombaton reggel tud jönni. Meg is érkezett este 7-kor :( . A "szigetelő" srác meg kérdezte, hogy akkor mi van, mégse jöjjön??? Nem volt kellemetlen egy picit sem... A lényeg, hogy csinálják. És itthagytak egy 800(!!!) színből álló színskálát, hogy válasszuk ki, milyen lesz a házunk... Jó, van pár szín, ami eleve szóba sem jöhet ( pl. lila, kék, barna), de azért így sincs könnyű dolgunk.

Remélem, jól telik a hétvégétek. Szerencsére nyoma sincs az esőnek, amit annyira ígérgettek, lehet kirándulni, csavarogni.

Minden jót,

Panda
panda
Halásztelek

így kásőn este gyorsan, csak nem bírok elszakadni a tv-től, nézzük, mi történik a belvárosban. ennyi kretén embert, nem hiszem el... mennyire örülök, hogy már nem ott lakunk bent...

na, csak ma voltunk korizni a pólusban, az első órán. béreltünk korit Daninak, mi meg kintről néztük. felvette a korit, orkángatyót, kesztyűt, és a gumilapokon tök ügyin mászkált. aztán be a jégre, először kimászott, majd leülve be, ezt egy csomószor oda-vissza. első formációja a jégen valami break-dance szerű volt, térdelt az egyik lábán, a másik nyújtva és körbe körbe pörgött, 4kézláb mászott. utána jöttek az oktatók, hát rájuk nem nagyon akart figyelni, egyszerűen nem engedi, hogy segítsenek neki, de a végére már enyhült. az elején sokat esett, de elleste, hogyan kell felállni, majd tolta maga előtt a bólyát. megmutatták neki, hogy kell tartani a kezét, és 3/4 óra múlva már egyedül lépegetett, csúszkált 2 lábon a jégen. időnként tanyált jó nagyokat, de röhögött, aztán felállt, és csinálta tovább. voltak egészen picik is, hát ők meg már úgy mentek, hogy még.. bár régebb óta is járnak. a kocsiban végig mondogatta, hogy milyen jó volt, és hogy majd jöjjünk máskor is. úgyhogy egészen jól sikerült az első találkozás a jéggel. utána nézte a korongos hapsikat tátott szájjal. kár, hogy mi nem mehetünk be, én is úgy kedvet kaptam a korihoz.

na, jó éjt, remélem holnap már rend lesz ebben a városban...

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok,

Gumicukor
En jartam talpmaszazsra egy idoben rendszeresen,tenyelg nagyon faj, plane ha van olyan pont amit ki kell kezelni.En rendszeresen ugyelfaradtam tole hogy utana aludtam egy nagyot,na es nem beszelvea sok mereganyagrol ami utana kijott.Sajnos az a profi pasi mar nem el itthon,azota nem talaltam meg jot.Meggondolando a tesod,de persze csak eg bizonyos ido utan,ha meglesz a baba.

Magdi
Hat igan,ez eddig is igy volt, imadom hogy igy ragaszkodik hozzam :wink: Persze most jo faraszto igy a vegen,de pont azert ha itthon van csak vele foglalkozunk.Tervezem ha meglesz a teso,akkor tobbszor jon Evi neni es ra vigyaz,mi meg addig Alexxal a masik szobaban jatszunk.Olyan jo hogy mar lehet vele jol jatszni, marmint turelmesen vegig csinal mindent nem sak kapkod, de szerintem ez is attol van hogy az ember megtanitja oket jatszni.
Az uszassal is igy van,hogy figyel 45 percen keresztul,vegig csinalja a gyakorlatokat, utana meg meg 45 percig magatol probalgatja ujra oket meg utanozza a nagyokat :lol:

Panda
Hajra hazszin :D

Nekunk jo kis mozgalmas hetvegenk volt megint,teljesen elfaradtam minden estere,mar fajdogala a hasam ilyenkor,persze pihizin kene,csak ugye hogyan :shock: .Osszegyujtottuk az oszi leveleket,termeseket egy jo kis erdei seta kereteben,uszoda,gyerek vendegek....Foztem minden nap fincsiket :wink: Tegnap pihenes keppen,megneztuk a Szabadasag,Szerelem c.filmet a Corvinban.Nagyon tetszett,ajanlom mindenkinek.

Pusz
Kata

Kép
Kép
kataa

Kataa
Bár már csak pár heted van szülésig, de terhesen is lehet talpasszázst, csak bizonyos pontokat ki kell hagyni, meg egy kicsit más technikával kell csinálni. tesómék csoportjában rengeteg kismama volt és végig masszíroztatták a lábukat, nem is volt gondjuk semmivel, se emésztéssel, se mással. csak az első 3hónapban nem szabad masszírozni kismamáknak, de utána már igen. nekem könnyű helyzetem van, mert a tesóm bármikor jön, ha kérem :)

Magdi- a múltkor lemaradt, hogy a legtöbb gyógynövényt kúraszerűen úgy kell alkalmazni, hogy 3 hét fogyasztást - 1 hét szünet kell hogy kövessen. az illóolajok közül is van pár, amit így lehet, pl. a borsmenta az egyik ilyen.

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Látom Mindenki kihasználta a jó időt :lol:
Mi családilag betaknyosodtunk, Gyuri kezdte, aztán a gyerekek (tegnap egész nap ment az orrporszívó), majd én. Ők már jól vannak, én ma padlót fogtam, egyszerűen nem tudok semmit csinálni, tiszta trutyi a fejem.
Nórit persze itthontartom, péntekig lemondtam az ovit. Pénteken lesz fotózás az oviban, remélem addigra ő teljesen rendbejön, jó lenne ha tudna menni, a tavalyi kép szuper lett.

Vasárnap éjjel iszonyú volt: nappal már taknyos volt Nóri, de nem volt vészes. Este behisztizett (fáradság, takonypócosság), kb. 1 órán keresztül sírdogált, mindenért hisztizett. Végre sikerült elaltatni (odaültem az ágya mellé, simiztem, meg meséltem neki), majd éjszaka 3x-4x felkelt, és tök ijesztően hörgött meg nehezen vette a levegőt (közben sírt). Minden ébredésnél tartott ez a dolog kb 5 percig, majd nyugtatás, simizés hatására elmúlt. Aztán megágyaztam a nappaliban és együtt aludtam vele. Onnantól kezdve átaludta az éjszakát tök normális légzéssel. Fú, csajok, nagyon ijesztő volt, Már azon voltam, hogy beviszem a kórházba. Szerencsére azóta minden oké. Volt valakinél ilyen jelenség?

Gumicukor! De jól hangzik ez a korizás. Na, lehet, hogy mi is kipróbáljuk. Szerinted Márkot érdemes elvinni? 2 és fél éves.

Tegnap délután kaptam kimenőt, Gyuri babázott én meg tesómmal taliztam. Kitaláltuk, hogy megnézzük az Andrássy úton a kiállítást. Tesóm barátja az Astoriához ment, meghallgatni O.V.-t. :? Mi a Tv-ben néztük az eseményeket. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Hááááát.... Inkább otthon maradtunk.
Szörnyű, hogy ebben a mai világban nem lehet nyugodtan, békésen elmenni egy ünnepi felvonulásra.
Kossuth téri ünnepséget láttátok a TV-ben? Nagyon szép volt, de tök lehangoló, hogy nem volt közönség. Egy nemzeti ünnepen :cry:

Szép napot mindenkinek:

Magdi
mléna

Hát majdnem hogy Dani volt a legnagyobb a koris gyerekek közül. most nem voltak sokan az ünnep miatt, összvissz 6 gyerek, ebből 3 már egészen jól korizott, ők 5-6 évesek lehettek, Danival volt egy 3,5 éves kisfiú, meg egy kislány, aki szerintem még nem volt 3 éves sem, és nagyon kis ügyi volt. a videón azt röhögöm, hogy Dani hátulról a sícipős koriban úgy néz ki, mintha magassarkút vett volna fel :lol:

mi is sokáig néztük a tv-t, és megdöbbentő. a felvonulási téren is ami volt.... rettentő kínos volt, főleg, hogy mennyi külföldi vendég volt.
előző este meg a Bukást néztem, utána meg a Hitler titkánőjének visszaemlékezéseit, hihetetlen volt az is, bár könyvben már olvastam.

KépKép
KépKép
gumicukor

Számomra az a furcsa, hogy vannak emberek, akik az augusztus 20-i és a szeptemberi randalírozós események után képesek voltak kisgyerekkel kimenni tömeggyűlni...

Gumicuki,
A Bukást mi tékából vettük ki - eléggé nyomasztó volt. Amikor Göbbelsné kinyírta a gyerekeket, én be is sokalltam...

Zit
parazita

Gumicukor
En tobbeket kerdeztem,de nem ajanlottak babasan a talpmasszazst :roll: Bar nekem amugy sincs semmi problemam a varandossag alatt, tehat tulkepp nincs mit kezelni :lol: En ugye masra alkalmaztam anno, es akkor idolegesen ugy erztem segit is :wink: Azota sem talaltam meg olyan valakit aki ugyanigy maszirozott volna :cry:

Magdi
Betegseg csaladilag :oops: Remelem Norinak ez csak egyszer volt es azota nyugisakaz ejszakat.Tanacsot adni szerencser nem tudok,de nem ilyen kruppos ize lehetett,ha nehezen vette a levegot???
Mi a Corvinnal neztuk meg a kiallitast,tok jo volt a korabeli bolt :) Mire hazajottunk a mozibol Evi neni mar panikolt hogy, hogyan megy haza,aztan ferjem elvitte felutig.
Sajnos megint sikerult oszekeverni a bekes felvonulokat a huliganokkal :roll: Kollegina ferje rendor,ugyhogy el vagyok latva infokkal :wink: A rendorok direkt ilyen parancsot kaptak hogy provokaljak az Astorianal a gyulest..es hiaba nem ert vele mindenki egyet ,nekik tenni kell amit a felettes mond....
Mi semmit sem hallottunk,mert bar belvaros szelen vagyunk,de az ucank nagyon jo csendes :)

Parazita
Gyogyulgattok???

Tobbiek
mi van mindenki lustul??

Jo ejszakat,
Kata

Kép
Kép
kataa

hát nekem a tesóm meg ezt tanulja, orvos természetgyógyászoktól, és lehet, csak az első harmadban nem. én is meglepődtem, mert én is úgy tudtam, hogy nem lehet. hát ha érdekel, akkor kipróbálhatod majd őt is, amint lesz majd rá időd :) sokan dícsérik, hogy nagyon ügyes. de ezt úgyis azt tudja eldönteni, aki már volt nála. én még csak nála voltam, így viszonyítási alapom nincs más masszírozókkal szemben.

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Kataa! Én is kruppra gyanakodtam :? , de Nóri nem fulladt és nem ugatott. Hát nem tudom. Asztma sem lehet, arról kiolvastam mindent itt a neten, teljesen más a tünete. Szerencsére azóta nem ismétlődött, az elmúlt mapok éjszakáin átlopakodtam, amikr már jó mélyen aludt. NAGYON HORKOL NÓRI. Ma beszélek a dokinővel, arra jutottam, hogy elviszem gégészetre, hátha okosabb leszek. Kezd idegesíteni, hogy ennyiszer taknyos, nyugtalanul alszik, és ha nem taknyos akkor is jön, hogy "folyik a nózikám".

Rit! Voltatok tegnap orvosnál? Mit mondott? Gyanakszom, hogy nálunk is a megnagyobbodott orrmandula miatt vannak a fenti tünetek.

Kata! kételkedve fogadom azt az állítást, hogy parancsra provokálták a tömeget az Astoriánál :? Ha így lenne, akkor már előkerült volna egy kompromittáló hangfelvétel. :wink:
Egyébként sem a rendőrök provokáltak, hanem őket provokálták. Én személy szerint őket jobban sajnálom, mint a szétvert tömeget.
Na, mindegy, egyre jobban utálom ezt az egész politikát, az lenne a legjobb, ha a Gyurcsány és az Orbán négyszemközt lejátszaná a meccset, és aki nyer, azé a hatalom (ugyis erről szól minden).

Na, megyek Mák felébredt
szép napot Mindenkinek:

Magdi
mléna

Magdi
Tőlünk is kérdezték, hogy Gergő horkol-e, mert ez tipikus tünete a megnagyobbodott orrmanduláknak.
Jobbulást :)

Kataa
A férjem kint volt a BÉKÉS megemlékezésen és hazafelé tényleg nekik nyomták a lovasrendőröket és a könnygázfüstöt :shock: szerencsére épségben hazaért. persze a médiából megint az jön le, hogy a békés emberek rohantak neki a rendőröknek. nekem is elegem van a politikából és fizikailag rosszul vagyok már a sok hazugságtól. mindenestre azt elérik, hogy tényleg megfélemlítenek és többé nem megy az ember sehova.

Mi 7végén szombaton Vidámparkoztunk, mindenre fel lehetett ölni a 3e-es belépőn. nagyon élvezték a gyerekek. sajnos másnapra betegek lettek. Hihetetlen, szombaton még kutya bajuk nem volt, vasárnap meg már folyt a füle Gergőnek, megint kórház:(már ott tartunk, hogy egy nap alatt lezajlik nála és kifakad a füle. már jól van, a kicsi még taknyos. remélem a műtét mehet kedden azért.

j

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok,

Gumicukor
Persze ez is olyan mint mondjuk a szoli,egyesek szerintelhet ,masok szerint nem.Persze lightosan biztos lehet,kihagyvaaz okata pontokat amik nogyogyaszati reszt erintik.Most nekem boven eleg apa esti labmasszirazasa. :D Ha mar lesz idom,azert mindenkepp kiprobalom a tesodat is,mar van viszonyitasi alapom, hogy mit is keresek :wink:

Magdi
Na akkorlehet ,hogy cak most erzekenyebb es ezert vette a levegot furcsan.A horkolas ,ahogy Rit,Kudy is irta,tenyelg egy jel.
Noverem egyik fianak is ki kene venni az orrmandulajat,itt elvittek oket orvoshoz,de naluk nem preferaljak,ezert a noverem jobban hisz az ottani dokiknak :roll: Anyuakm meg probalja rabeszelni a mutetre,O nem beteges csak olyan kis rekedtes a hangja mindig.
Hat azt ugye nem gonodlod komlyan ,hogy ilyen felvetelek kiszivarognak a rendorsegtol.Nem assak maguk alatt a vermet. Tok aranyos volt hogy ilyen naivan bizol meg itt a dolgok normalis meneteben. En is utalom, hogy ennyire resze a politika az eletunknek,de jo lenne mar itt vegre egy igazi valtozas,mert 89-ben ez nem tortent meg.....Plane most hogy babat varok,ilyen helyre szuletik?:shock: Meg jo hogy nekuk van mas valasztasunk es lehet hogy elunk is vele....

Judy,
Jaj de jo, hogy ferjed hazaert egyben,gondolom idegeskedtel eleget.En is hallottam szemtanuktol, hogy ez tenyleg igy volt :cry: Enyem uram csak azert nem volt ott,mert vegre volt egy kis kettesben toltott idonk.
Vidampark jo lehetett,a betegseg mar kevesbe,de legalabb gyorsan tul vn rajt,amostmar tartsd otthon bura alatt jovo szerdaig. :wink:

Megyek mertepp takaritasban vagyok,ez volt a piheno ido.
:)

Kata

Kép
Kép
kataa

hát én is kételkedem az Astoriás állításon... a HírTV-t meg egyenesen utálom, mert annyira ferdítve tálalja a dolgokat. A Gyurcsány-Orbán meccs azért nem kivitelezhető, mert O.V. annyira felfuvalkodott kiskakas, hogy ő nem menne el a meccsre, mint ahogy annyi felhívásra nemet mondott. Azért elég furi, hogy most már ő is reformokat emleget, de egy normális programjuk nincsen, hogy mit csinálnának másképp, csak a fikázás megy, azt meg a legkönnyebb. amúgy meg egyik kutya, másik eb...

füles gyerkőcöknek mielőbbi jobbulást!!!! a köhögőseknek is. Daninak is kicsit szottyos az orra, de más gond nincs.(kopp-kopp)

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor
Mindenki mas medianak hisz, maskepp latja a dolgokat,ezert vagyunk ugye kulnobozoek.Azert nem art am fuggetlen kulfoldi szakertok velemenyet is meghallgatni, talan akkor vilagosab az igazsag es nem kerul az ember csak egy oldal hatasa ala.Mi igy csinaljuk :wink:
Egyebkent en ezen a forumon direkt nem hoztam fel a temat,pont azert mert ugysem egyezik mindenki velemenye es csak megbantas lenne a dologbol :roll:

Kata

Kép
Kép
kataa

Gumicukor
Kár erről vitatkozni, úgysem győzi meg egyik fél a másikat. Ugyanaz megy kicsiben is mint nagyban. Pedig amíg nincs konszenzus, nem lesz előrelépés ebben az országban.
Egyik kutya, másik eb, de azért nem OV alatt lett az ország elsőből az utolsó. Ő is reformokat emleget, azt írod. Miért még ki? nincs is kormányzás már hetek, hónapok óta. az adó és mindenféle díjík, járulékok emelése még nem reform.
Hír tv ferdít, de a többi médium valóban nagyon objektív ugye? Hát azért én inkább hiszek annak aki ott járt mint a drágajóbolgárúrféléknek.

Kataa
pont ezen gondolkodtam, a politika és az olaszliszkai tragédia kapcsán. hogy akarok-é még gyereket szülni a mai világban :( egyelőre nem.

j

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Nem szeretek politizálni, de ez nagyon nyomja a bögyömet: most tényleg népszavazás lesz ilyenekről, hogy tandíj meg vizitdíj meg egészségügy?
Még jó, hogy nem arról szavaztatják meg az embereket, hogy "fizessünk -e adót?", meg "emeljük -e meg a családi pótlékot?", meg ilyesmi... Mert az még rendben lenne, hogy "monnyom le" vagy "ne monyon le", persze az meg alkotmányellenes.
Az a fő baj, hogy EGYETLEN hiteles személyiség sem maradt a magyar politikában, akire az ember jó szívvel rá merné bízni a sorsát.
Ezzel részemről be is fejeztem :)

Szegény Csongi nagyon köhög és taknyol, kénytelen leszek délután elvinni az orvoshoz, pedig ezt általában inkább elkerülöm, mert egy tragédia, ami a rendelőben megy...

Zit
parazita

Judy
Jaj nagyon teccett amit irtal :lol: :lol: :lol: dragabolgarurat im is imadjuk...hihetetlen hogy milyen ecceru emberek vannak :roll:
Engem is az zavar, hogy egyre melyebbre sullyed a gazdasag,pedig meg tavasszal ugye duborgot!!!!Koka cola szerint....Hat neki biztos ha 30-as eveiben sikerult milliardosnak lenni....
Ha korulnezunk mas rendszervalto orszagok mar hol tartanak,csak ki kell lepni a hataron es szegyeljuk magunkat..persze akik a panelbol csak a Tescoba mennek kirandulni azok ezt ugysem eszlelik....
Olaszliszkat ne is mond :oops: Ha esetleg oket erte volna ilyen tamadasa media mar mit harsogna hogy rasszizmus....Rettenesen sajnalom a ferfi lanyait, kuldtunk is nekik penzt,bar ezen semmi nem segit...

Parazita
Csonginak jobbulast...rendeloben a dompinget ne is mond,tegnap en is voltam mert felirattam a kenocsoket a babanak,hat annyian voltak :shock: , hogy bekopogtam,nehogymar ott uljek es szivjam a bacikat.

Kata

Kép
Kép
kataa

azért ez a tescos kijelentésed kicsit durva volt, Kataa.... nem mindenki tud olyan helyekre eljutni, mint ti. örülj neki, hogy jól megy nektek, és nem is dolgozod szét magad. attól még lehet valakinek világról alkotott képe, hogy nem jár folyton külföldre. egy paneles-tescos is olvashat újságot, interneten híreket, figyelheti a médiát. a tájékozottság nem ezen múlik... sajnos sok diplomájára büszke ember van, és egy könyvet nem vett a kezébe az államvizsga óta...

KépKép
KépKép
gumicukor

Kataa
Jajj, most jöttem csak rá, hogy mit írtál :( nagyon remélem, hogy nem kell élnetek ezzel a lehetőséggel. nagyon sajnálnám. azért annyira csak nem gáz a helyzet.
rasszizmus. na, igen ez már veszélyes téma. a jogaikat nagyon jól ismerik, hála a sok jogvédőnek. de az emberi együttélés alapvető szabályaira és a kötelességeikre nem tanítja meg őket senki.
ja, erről még nagyon sokat tudnék írni, de inkább nem teszem, ki tudja ki olvassa....mindenestre elgondolkodtató, hogy miért kell alanyi jogon segélyezni. azelőtt legalább iskolalátogatáshoz meg munkához voltak kötve a pénzek.

Zita
Jobbulást Nektek is. orvosi rendelő :( sajna ismerős.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Mi lenne, ha abszolute kimaradna a politika ebből a topikból? Beszéljünk a gyerekekről....
Csak egy javaslat :shock:

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Sziasztok!

Kata! :lol: Nem naivan írtam azt, hogy kiszivárogna a hangfelvétel, hanem gúnyosan. Manapság ez a divi, emlékezzél az MTV székház ostrománál is kiszivárgott egy hangfelvétel, amint éppen parancsmegtagad egy rendőr.
Amit Te (illetve a rendőrfeleség kolléganőd) állít olyan súlyú dolog, amit nagyon nehezen lehetne titokban tartani.
Azé ne hagyjátok el az országot :lol: :lol: :lol: bár bevallom néha mi is álmodozunk, hogy mi lenne, ha.... :wink:

Engem legjobban az szomorít el, ahogy a kis emberek, magyarok-magyarok ellen harcolnak. Lelkesednek különböző eszmékért, hisznek, bíznak a vezetőkben. Pedig csak apró bábuk vagyunk, akárki is lesz hatalmon az elsőrendű szempont az, hogy a saját zsebüket megtömjék, aztán jöhet a köznép.
Tényleg olyan hülyék az emberek, és nem is kell a szomszédba mennem a példáért: Gyuri és Sógor képes órákon (!!!!!!) keresztül vitázni, győzködik egymást, persze egyik sem enged a maga valósnak vélt igazából. És így megy el az idő, csinálhatnának egy csomó hasznos-értelmes dolgot, ehelyett leállnak vitázni olyan emberek-eszmék mellett, akiket nem is imernek :?

Na persze nekem is megvan a véleményem, de én soha nem vitázom, teljesen felesleges, időrabló dolog (persze érdekes :lol: ).
Azért leírom, hogy milyen idealista vagyok (most tényleg a naivitásom beszél belőlem): Szerintem a jelenlegi helyzetet úgy lehetne a legkorrektebbül megoldani, ha kiírnának időközi választásokat, és a néptöbbség eldöntené, hogy mit is akar. Mert többek között én azon szoktam dühöngeni, hogy mindkét oldal úgy nyilatkozik, mintha az egész ország véleményét tolmácsolnák. "Csak az igaz magyarok tartanak velünk " Végre egy igaz vezetőnk van" és hasonlók.... Hát ezektől a beszólásoktól szoktam hányni.

Rasszizmus: Ingoványos a talaj, inkább nem írom le a véleményem, de szóban jó lenne ilyenekről IS(!) dumcsizni.

ESETLEG EGY TALI??????????????????? :lol: :lol: :lol: Kata? Még szülés előtt egy kis dumaparty?

Judy! Szegény Gergő! Drukk, hogy keddig meggyógyuljon és elkerüljön Titeket utána is minden baci.
3000 Ft a beugró a Vidámparkba? Ezzel mindenre felülhetsz és nem kell külön fizetni??? Hoho. ez nagyon jól hangzik.

Zita! Jobbulást Nektek is! Orvosi rendelő: Nálunk is hihetetlen tömeg van mindig, pedig elméletileg időpontot kellene kérni :?

Én is továbbléptem Nóri ügyében: Holnap megyünk egy gégész szakorvoshoz, illetve jövő hét csütörtökön egy nagyon nagy szaktudású főorvos bácsihoz (Őt ajánlották, de sajnos csak akkora kaptunk időpontot, ezért kerestem egy másik dokkert is, aki már holnap tud fogadni). Remélem a 2 szakember tud mondani valami konkrétumot.

Na, végre pörög a topik, írjatok!!!
Nem szeretek vitatkozni, de érdeklődéssel olvasom a véleményeket (lpáne, ha intelligens, jó fej emberkék mondják)
Tényleg nem kell egyformáknak lennünk, akkor túl unalmas lenne a világ.
Na, pusza:

Magdi
mléna

Magdi
Remélem akkor jó dokihoz kerültök.
Vidámpark: a felnőtt 2950,-, ezért egy karszalagot adnak, amivle mindnre fel lehet ülni, talán 1-2 kivétel van, gokart, élményfotó, fociszimulátor, amiért fizetni kell. a gyerek 100 cm-ig ingyenes, 100-140 cm-ig kedvezményes, nem emlékszem mennyi, mert nálunk a két lurkó befért az ingyenesbe :lol: :lol:
Gergő nagyon élvezte, a gyrekparkos kisjátékokon kívül dodzsemezett, csónakáztunk, az elvarázsolt kastélyban viszont félt. Gellikét is felültettünk sokmindnenre, nem nagyon vették komolyan a 3 éves korhatárt.
http://www.vidampark.hu/

politika: akinek nem tecc, ugorjon :lol: :lol:
én is kíváncsi vagyok a véleményekre. azért csak normális emberek vannak többségben mind2 oldalon, nem?????
nem vagyok ennyira borúlátó, hogy csak bábok vagyunk és mindenki lop. helyi szinten számos példa mutatja, hogy igenis együtt tudnak működni. meg most hallottam, hogy pl Sopronban, ahol nagyon elaldósodott a hivatal az előző ciklusban, spórolnak a saját illetményeiken is, meg kevesebb bizottság, alpolgármester, stb.. lesz. kár, hogy nagyban ezt nem látom. Itt Érden is eléggé nagy adósságállományt halmoztak fel, ami a magas kamatterhek miatt gáz.
időközi választások nekem tecc. csak utána már ne kérdőjelezze meg senki. de ha meg nem lesz, akkor aki kormányon van, tegye a dolgát és ne csak a duma meg a hiszti menjen. elég sok időt elvesztegettek már, mint hallhattuk, ugyebár.náluk van a labda, szinte alig kell valamihez 2/3-os többség.
Tescóúgy: azért nehéz csak a "pártatlan" médiából tájékozódni. csak egy kicsit kell máshogy fogalmazni pl. hogy az emberek mentek bele a lovasrendőrökbe vagy fordítva. Sajnos tényleg sokan nem jutnak el külföldre. de ahogy elnézema munkanélküliségi dataokat, mega tandíj tervezetet, nem is nagyon fog változni a helyzetük. pedig elég lenne csak pl. Prágában szétnézni.

na pá

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Megjártuk Csongival a rendelőt, szerencsére nagyon kevesen voltak, plusz sikerült időpontot is kérnem, így elég keveset időztünk ott. Csonginak valami asztmatikus bronchitise van (ami nem asztma, szerencsére), és az egyik füle egy kicsit kihívott, de nem gennyes. De szegény elég kis nyomorultul néz ki, és nem nagyon tud aludni.

Zit
parazita

én is szívesen beszélgetnék, akár ilyenekről, országelhagyás- azért annyira nem rossz a helyzet, hogy menni kelljen...
sajnálom szegény Amerikába szakadt 56-osokat is, ahogy a nagy vityillóikból visszaemlékeznek, és sajnos szinte csak erről tudnak beszélni. aki a vilgháborúban részt vett, miért nem háborog?
a tandíjba meg mi sem halltunk bele, és most is sok suliban kell fizetni, sima nappali állami képzésen, csak máshogy hívják, nem tandíjnak, ilyen olyan jogcímen beszednek mindent, különben nincs vizsga. egyébként meg azt nem értem, hogy rengeteg fiatal van, aki még 30 évesen is egyetemre jár, és a szülők nyakán él, és azt gondolja, hogy majd az első munkahelyén egyből a nagyfejes székbe ülhet... sajnos ezt látom a melóhelyen az újonnan jötteknél. kezdőként szuper fizu, a munkák is nem mindennapiak, egy csomó juttatás van, és ennek ellenére hőbörög, mire? és a tudása a fasorban sincs, csak max. lobogtatja a papírt. na ismét jó témát találtam, nem? :roll: lassan megköveztek :shock:

átültettem a virágokat, közben meg futkostam a konyha és az erkély között a krumplistésztához.

kérdés- akinek volt közületek missed abortusza, a kontrollon uh-t is csinálnak általában?vagy csak kézi matatás van?

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok
Lányok
hagyátok abba légyszives itt a politizálást aba ez nem a politizálás helye kezdek mérges lenni ugy is unnom az egész politizálást :evil: ha politikárol szeretnék beszélni páromhoz fordulok :D

Csics
csics

Gumicukor,
Tesco:Hat ez egy szalloige a barati korunkben,sot a multkor Rit is irta hogy a szulok egyresze az oviban a panelbol hetvegen csak a Tescoig mozdul ki :? Senkit ezzel nem bantani akartam, bar tobb rossz tapasztalat utan mi nem jarunk Tescoba,viszont Coraba,Metroba igen,sajnos az ember nem tudja elkerulni a multikat :?
Altalanossagban ertettem, mert ugye egy erdeki kirandulas,vagy ingyenes muzeum semmibe nem kerul,csak hat erdeklodes kene hozza....ami ebben a kereskedelmi Tv kozpontu vilagban egyre ritkabb :oops:
Ez meg azert toled volt banto am hogy kinek hogy megy....,de most gondolom nincsenek tul jo napjaid ami ertheto :cry: es mivel amugy birlak nem veszem fel :lol:
Nekunk sem megy am jol,csak eppen dolgozunk mint a guzu es ezt jutalmazzak is,nekunk is van lakaskolcson ,stb....Es kepzeld en is,azert mert 8-4 a munkaidom meg nem csak a labam logatom am...Es hat egyszer elunk,fontos hogy minel tobb helyre eljusson az ember, hogy szelesedjena latokore.
Viszont jogosan haborodom fel amikor megint a bejelentett fizusoktol vonjak le a megemelt adojarulekot..ezzel joval csokkentve a havi bevetelet minden kozeposztalyon evickelni probalo polgarnak :roll: Csak azert mert az elmult 4 evben semmit nem csinaltak..ezt GYF mondta,nem en :!:
Es igaza van Judynak egy Pragai kirandulas mar 10ezrekbol megoldhato es meg csak messze sincs...
Kulfoldre ment emberek kozul sem mindenki milliomos am...Ismerek olyanokat akik ott gyari munkasok es lehet hogy van egy szep hazuk meg jo kocsijuk de ott legalabb elismertek azt aki dolgozik,es kapott kedvezmenyes hitelt,stb...
En sosem tudnek vegleg elmenni,annal nagyobb magyarnak erzem magam :wink: de sosem tudni mit hoz a jovo :!:

Judy,Magdi
Hat errol majd inkabb szoban bovebben :wink: Nem emiatt mennenk ha mennenk,eddig is csak miattam maradtunk,de egyre kevesbe latom ertelmet :? :oops:

Magdi
Nekunk is vannak mas nezopontu barataink,de sosem tema a politika,pontazert mert egyik oldal sem gyozi meg a masikat :wink:
Kivancsi vagyok mit mond a ket fuggetlen doki Norira.Ugyi vagy hogy nem hagyod annyiban.

Judy
En is hallottam ezt a vidamparkos dolgot,csak gondolta meg kicsi hozza,de ezek szerint nem ha Gellike is elvezte :D
En most pill ezen gondolkozom,lehet apat elkuldom Alexxal,mert en akkor nagyon hazhoz leszek kotve :D
www.disneyonice.hu
Igazad van nem jo meglatos ez a mindeki lop ideologia.Tenni kell a dolgot es osszefogva lehet erdmenye is.Anyu si kepviselo lett a faluban ahol laknak es elozo polgimester iszonyu adossag allomanyt halomzott fel.Na most az uj csak minimalbereret es a kepviselok ingyen dolgoznak.
Vallalnek en aldozatot szivesen,adoterheeekl de ez a mostani kormany csak a lukakat tomi belole,eredmenye nem sok lesz :?

Kata

Kép
Kép
kataa

Zita
nekem is volt bronhitisem csak az akut volt én sem néztem ki valami jol :D Csonginak jobbulást :D kapot rá valami orvoságot :?:

Pusz Csics
csics

Kataa
Ne általánosits mert van néhány paneles szülö aki minden hétvégén elviszi a gyerekét valahová utazás nem csak pénz kérdése hanem sok minden másé is segitségé is van e olyan a családban aki szivesen vigyáz a gyerekekre mig a szülök nyaralnak van akinek van van akinek nincs :?

Pusz Csics
csics

Magdi
Hat tali ,ha jol leszek,akar meg lehet is. :wink: Tegnap szerintem a fronttol voltam olyan inkabb fekvos hangulatban,ma viszont kicsattantam az energaitol,kitakiztam a lakast ,uszni vittem Alexot,utana hazi dokihoz mentunk a tappenzes papirert,es meg mindig nem vagyok faradt :D
Irni azert van idom,mert eddig a fiuk a kondiban voltak.Alex mar 15 perceket gyors gyalogol-fut a futogepen,hihetetlen kitartasa van :)
Ma az usziba volt vele ket gyerek,hat azok annyira nem figyeltek Eszterre,hogy csak neztem :shock: Pedig idosebbek voltak nala.

Gumicukor
Szerintem dokija valogatja,bar nekem meg nem volt ilyen,de baratnomnek volt es neki csak vizsgalat volt utana 5 hettel.Bar ha van UH-ja a dokidnak a rendeloben szerintem meg lehet kerni hogy nezzen meg azzal is ha teged megnyugtat.

Csics
Inakbb gyere es irj mas erdekes temakrol te is :wink:

Na szep estet,
Kata

Kép
Kép
kataa

Csics
Ha elolvasod mit irtam,pont nem altalanositottam.Kepzeld mi visszuk mindenhova a gyereket magunkkal nyaralni, egyedul tavasszal nem vittuk,mert nem birta volna a klimat...
Hat enge maztan nem vadolhat senki hogy ket nagyi ul a nyakamon,bar igy lenne...es akkor nem kenyszerulnek ~vigyazo Evi nenire~ (ahogy Alex mondja :D ) bizni neha Alexot.

K

Kép
Kép
kataa

Kata! Tali: vasárnap délután?
Többiek?
Nyuszika? Rád férne egy kis kikapcsolódás :wink

pussz:

Magdi
mléna

Sziasztok!

Látom sikerült jó témát fölvetni, és bár egyetértek Contival, hogy időnként jobb (és nyugalmasabb) politikamentesen beszélgetni, azért én is írnék néhány témához.

1. Legjobban az fogott meg, mert ezt én ma az országos gondoknál nagyobb gondnak tartom, amit Magdi írt, hogy sajnos az országos dolog annyira eluralkodott az embereken (és nem másfél hónap óta, hanem évek óta), hogy sajnálatosan ugyanez megy kicsiben. Fúj egyik, fúj másik, még családon belül is (hallottam olyat, hogy egyik családtag megfenyegette a másikat, hogy ha nem arra a pártra szavaz, akkor nem áll vele többet szóba...)
De mi ugyanazt csináljuk, és mégis az emberek nem tudnak túllépni dolgokon, még akár szűk családi körben sem. Pl. akár egy életre megsértődnek, megbántódnak vélt vagy valós dolgokon (akár egy kiderült hazugságon), és nem képesek egymásnak megbocsájtani, pedig ha mindenki magába nézne, akkor tudhatná, hogy ő sem tökéletes.
Lehet, hogy nem mindenki gondolja ezt így, de szerintem egyik politikai félnek sincs joga a másikat semmivel sem vádolni, mert mindkét félre igaz, hogy nem mindig tisztességes módon cselekedett az elmúlt időkben (és talán ma sem). Lehetne sorolni OV-vel kapcsolatban is a kétes ügyeket, ahogy a túloldalról is. Csak max. az egyiknek nem szivárgott ki a beszéde...
Éppen ezért úgy gondolom, hogy ma csak akkor lehetne talán jobb egy új választás esetén, ha azt mondhatnánk, hogy az indulók között nem szerepelhetnek a korábban megválasztottak (se egyéniben, se pártlistán), sőt talán a korábbi pártok sem... :D (Hisz azt tudjuk, ha ma lennének választások, akkor a Fidesz nyerne, de az biztos, hogy jó lenne??? Biztos, hogy az kellene nekünk pl. a béke, gazdasági felelmelkedés érdekében?)
És még egy Magdi gondolatához: nagyon elszomorító, hogy pusztán politikai hovatartozás alapján lehet olyan dolgoktól megfosztani embereket (vagy épp felruházni velük), mint "polgárság", "magyarság", "hazafiság", "kereszténység".
És egyébként is: a politika vonuljon ki a családok életéből!!!!
2. Ezt elsősorban Judynak írnám: azért azzal is vigyázni kellene, hogy az alanyi jogon segélyezéssel se bátnsunk meg senkit. Ugyanis én, ha a 4. gyerek után főállású anya leszek, akkor alanyi jogon segélyeznek majd, ráadásul családi pótlékot is fogok kapni... De ugye azt te se gondolod, hogy 4 gyereket mi ma a pénzért vállatunk (azért az "irtó sokért", ami ugye nem baj, ha van, de négy gyerek tisztességes nevelésésre azért édeskevés), anélkül is megtennénk, pedig pont a pénzügyek azok, ami miatt a legtöbb reménységre, hitre van szükségem a jövőnkkel kapcsolatban.
Viszont ugyanakkor nem gondolnám, hogy jót tenne a gyerekeinknek, ha még nekem is dologoznom kellene, attól függne ez a két ellátás...
3. Már ma sem mindenkinek mindig ingyenes az oktatás. Én a fiam után évi 80 ezer forintot fizetek iskolatámogatásként. Amit nem sajnálok, mert egyrészt tudtuk, és vállaltuk, másrészt tényleg fejlesztik belőle a sulit.
4. Nem mindenki lop: lehet, de ezt már tényleg nem lehet pártokhoz ragasztani.
5. Mi is csatlakozunk a paneles-Tescos csapathoz ideiglenesen. :D Én szinte ki sem mozdulok itthonról, de ugye vásárolni menni kell, úgyhogy a program a gyerekeinknek most az... :D Bár annyira mégsem lehetek függő, mert a héten még a Tesoba sem volt kedvem bemenni (bár az ajtajában álltunk), hanem csak itthon a párommal a Spárig jutottunk végül el. Oda nem vittük a gyerekeket! :D:D
Na azért félre a tréfát: azért egy külföldi kirándulás igenis nem kevés pénz, főleg gyerekekkel. Sőt egy ingyenes múzeum vagy erdőjárás is lehet pénz, mert oda el kell jutni, stb.
És az ítélkezéssel itt is vigyázni kell, mert szerintem egyikünk sincs olyan helyzetben, hogy ez gond lenne, de bizony lehetnek, vannak olyanok, akiknek igen!
És hiába lenne valakinek igénye bizonyos dolgokra, ha egyszerűen nem teheti meg.

Kataa!

Szerintem bár ne csináltak volna semmit időnként, de épp az a baj sokszor, hogy csináltak! Ők is és előtte is!
Most rosszul esik mindenkinek, hogy a fizukból vonnak, de pont talán ugyanezek nem háborodtak annyira fel, amikor pl. diplomás minimálbért kétszeresére emelték, családi adókedvezményt érvényesíthettek, államilag támogatott lakáshitelt vettek föl és még hozzá adójóváírást is, stb. És erre talán még nem volt meg a bevétel...
Azt meg, hogy dübörög a gazdaság, igazán nem gondolhatta senki komolyan. De a jelenlegi ellenzék sem. Nagyon vaknak, tájékozatlannak kellett ahhoz lenni, ha valaki odáig nem jutott el, hogy elolvassson egy külfödi elemzőt, vagy akár magyart is (nem átlagemberre gondolok). Ha az ellenzék nem vette észre az ország helyzetét magától, akkor talán jobb is, hogy nem nyertek.
Én már februárban olvastam olyan elemzéseket, amik egyértelműen leírták, hogy bizony felesleges bárkinek bármit ígérgetni, mert tarthatatlan lesz, bizony épp az ellenkezője igaz, komoly megszorítások kellenek.
Nekem nagyon fura, hogy vannak még mindig olyanok, akik kötik az ebet a karóhoz, és a mai napig adócsökkentésről, meg nyugdíjemelésről, stb. beszélnek, hogy így meg lehetne oldani az ország helyzetét. De most már komolyan érdekelne, hogy hogyan, csak erre eddig még egy konkrét programot nem láttunk, így én ezt nem hihetem el igaznak. Szívesen venném már, ha végre megmutatnák!! Rögtön alkalmaznám is a saját kis családi "költségvetésünkben". :D:D Addig sajnos mi is hiány esetén kiadást csökkentünk :shock:. Bár ezek szerint rosszul tesszük :D

KépKép
KépKépKép
beszti

Kataa- nincsenek rossz napjaim, mivel igyekszem elfoglalni magam, varrok, jönnek mennek a barátok most, hogy itthon vagyok, fuvolázom (kis zeneterépia), a babától is elbúcsúztam, és előre nézek, nem vonulok önsajnálatba, mert a sebnyalogatásnak semmi értelme. amit írtam, nem abból kifolyólag írtam, ami történt velem, azt anélkül is így írtam volna. de egyébként gondoltam, hogy ezt fogod írni :wink:

amúgy meg néha jó, hogy nemcsak a gyerkőcökről beszélünk/írunk, még ha az éppen politika is éppen, most éppen ez jött fel a terítékre.

tali: sajna nekem nem jó, már van programunk, kori, aztán dédilátogatás. ha esetleg máskor lenne az időpont, akkor lehetséges.

mentem altatni, aztán SZF és Szökés nézés.

KépKép
KépKép
gumicukor

Beszti
Ezt nagyon jól leírtad. Még annyit a témához és innen már nem foglalkozom többet vele, hogy azt se felejtsük el, hogy a fidesz tagjainak többségének tulképpen ez az első munkahelye, ergo itt kellett megszedni magukat, boldogulniuk. nem is tudom, hogy miért pont a budai kerületek lettek narancssárgák. persze, hogy féltik a helyüket, és ilyen vagy olyan eszközökkel visszavágynak. és ha üres a kassza, márpedig ehhez ők is csúnyán hozzájárultak..., akkor miből osztogassanak az utánajövők. ezért vannak a megszorítások. a konvergenicaprogramot sem fogadta volna el az Eu bizottság, ha nem látta volna benne az előrelépés felé vezető utat, ami nem lesz könnyű, és talán nem is lehet mindent tartani.
elég ha magunkból indulunk ki, ha látom, hogy nem futja a családi kasszából, akkor valamiről le kell mondani, vagy későbbre tervezni. ez uolyan, mint amikor a gyerek mindent akarna, de mindent ugye ezért vagy azért nem lehet. a jóhoz meg könnyű hozzászokni, és ha lejjebb kelle adni az igényt, az sokszor nem esik jól. mi is éltünk megszorításokkal, és most tessék, itt vagyunk a saját lakásunkban.évek múlva érett be.
na, eldugultam, jó éjt!

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok

MAgdi

Aranyos vagy, tenyleg ram ferne mar egy kis kikapcsolodas... A parom meg is kerdezte valamelyik nap, hogy mikor lesz mar valami jo kis programom. Ha szervezodik valami tali, lehet hogy mennek, bar most eppen hulla vagyok.

Emikenek tudogyulladasa van, az ejjel hutofurdozni kellett, mert 40 fokos laza volt. DAnny is kohog es en meg a parom sem vagyunk teljesen jol, bar mi mar kifele megyunk a bacibol es kozel sem volt olyan durva mint Eminel. Szegenyrol epp a minap irtam, hogy eddig alig hianyzott az ovibol....:(

Ugyhogy rohangalok felig betegen, hogy azert a bolt is menjen, bar azt foleg alkalmazott csinaljak, dehat arut kell venni ugye. Most eppen a telit szereztem be. ANyura meg nem nagyon merem hagyni a gyerekeket, de azt hiszem ez ertheto.

politika

LAtom jol felpezsdult a topik. Undorom van a politikatol, foleg attol, hogy a Fidesz minden esemenyt kihasznal, hogy lerantsa a masik oldalt. Probalok objektiven itelkezni, de hanynom kell attol, hogy egyik politikai fel a masik hibajanak roja fel azt, hogy emberek szetverik a fovaros utcait, felszedik a jardat, kukat gyujtanak fel stb. Erre senkit semmi nem jogosithat fel. Vagy ha nem tetszik amit pl. OV mond en is mehetek es lebonthatom az utcan talalhato targyakat? Buntetlenul, merthat en csak felhaborodtam?
Ahogy Beszti irta egyik fel sem hibatlan es en attol vagyok a legjobban megijedve, hogy nem latok alkalmas embert jelenleg a szinen. Talan a kis partok, SZDSZ meg az MDF haza tajan kene keresgelni.... Egyre inkabb ok a szimpik nekem.
Es en sem hiszem, hogy mindenrol meg kene szavaztatni a kisembereket. Ugysem mindig latjuk a nagyobb intekedeseknek az osszes kovetkezmenyet....

most megyek, mert Emi sir....:(

KépKép
KépKép
nyuszika

Beszti
Az olaszliszkai tragédia kapcsán írtam a segélyezést.
Bocs, ha megbántottalak. De fenntartom, hogy megoldatlan ez a kérdés és nem biztos hogy jófelé megy a kisebbségi politika, mert sajna köztük igenis sokan a pénz miatt szülik a 6-7 gyereket. és a segély sokszor a játékautomatában köt ki :oops: :oops: múltkor a postán hangoskodott egy idősebb ember, hogy igenis adják ki a fia segélyét, mert ő persze hogy nem tud eljönni érte, hisz börtönben ül.
Minden tiszteletem azoké a nagycsaládosoké, akik tisztességesen nevelik a gyerekeiket.
Tényleg főállású anya leszel? mondjuka 4 gyerkőc ad majd elég elfoglaltságot, az biztos, nehéz lenne mellette a munka. És később, ha már "kirepülnek" visszamégy dolgozni? vagy nem fog hiányozni?
családok szétesése, azért van ellenpélda is, most volt itt nálunk egy házaspár, egyikük mszp-a, másikuk fideszes. na bumm. kúltúra kérdése.
nekem kapásból visszavették a lakás utáni adókedvezményt már 2002-től.
kiadáscsökkentést hiányolja minden elemző, mivel nagyrészt csak bevételnövelésről szól a konvergenciapr.

Kataa
A férjem is volt képviselő a falujában (FÜGGETLEN :!: ), ők em kaptak illetményt, nem is azért csinálta, és nagyon szerette.

Gumicukor
most erre mejdnem írtam egy nagyon csúnyát, hogy ki hogyan gazdagodott meg. pl privatizáció kapcsán kiből lett csóróból milliárdos.

részemről téma lezárva, tényleg nem szeretnék senkit megbántani és remélem marad a jó viszony :)

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Nyuszika
Jobbulást Eminek :)

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Emi visszaaludt...

KAtaa

Meg annyit, hogy hat azert az sem biztos hogy a kulfoldi sajto is mindig mindent jol lat. Az en ferjem aztan rendesen koveti a kulfoldi mediat es o maga mondta tegnap este asszem a CNN dumairol, hogy egy kicsit azert reszrehajlonak tunik....
Ha jonnel vasarnap talizni, akkor elvinnem neked a legzesfigyelot.... naaa???? Bocsi hogy a parom meg nem vitte be, de zuros hetunk van, megprobalom hetfon a kezebe nyomni, ha a hetvegen nem talalkozunk.
Mi a baj a amugy a Tescoval???:):):)

Beszti

Na ugye hogy megint elokerultel! :)
Hogy fogjak negyesket hivni? Bocs ha mar irtad....

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok,
Hűha ennyi írás, nem is tudom most mindet átolvasni, talán majd holnap lesz rá időm:). Egy lehetséges talin azért megakadt a szemem, ha lesz, úúúúúgy szeretnék menni! :lol:
Mi úgy néz ki, hogy meggyógyultunk, holnap már megy is oviba Lili, azaza Visegrádra kirándulni :D . Az egész ovi megy, buszokkal, csak du jönnek haza. Izgulok, hogy hogy fog sikerülni, jól fogja-e érezni magát.
Egy kérdésem lehetne? Nem tud valaki egy jó ügyvédet?

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok!

TALI vasárnap 15 óra????
Hol? Nekem tetszett a múlkori helyszín. Ott kell asztalt foglalni?

Ilke
Nyuszika
Magdi
Kataa?? :wink:
Többiek??

Nyuszika! Jobbulást Emikének! Szerintem jól fog jönni egy kis kikapcsolódás Neked is :wink:

Ilke! Bizti jó lesz a kirándulás, szerencsére az idő is jó!

Zsuzsa! Jobbulást Elődnek!

Rit! Ha van alkalmad írjál pár sort, hogy mit mondott a gégész Nektek!

Nóri ma egész jól aludt, napok óta ez volt az első éjszaka, hogy csak 1x ébredt. A horkolás sajnos megvan :cry:
Kíváncsi vagyok mit mond ma doki1. :wink:

OFF: Szerintem tök jó, hogy más témák is felmerülnek, ezek a kényes témák is az életünk részei. A gyereknevelés szerves része a környezet, a világ ahol élünk, amiben fel kell nevelnünk gyerekeinket. Jó dolog, ha nyitottak vagyunk, ha megismerünk más véleményeket is, hiszen egy most hozott rossz döntés a gyerekeink jövőjét is befolyásolja.
Azért, mert leírjuk a véleményünket még nem leszünk politikai topik :lol: :lol: :lol: :lol:
Én csak a személyeskedéstől szeretném óvni a topikot, annyira azért nem látunk bele egymás életébe, hogy bárkiről is véleményt alkossunk. :wink:

Innen pedig kitöröltem egy monológot. Azért jó volt leírni :lol: :lol: :lol:

Szép napot Mindenkinek:

Magdi
mléna

Magdi
Hol volt az a múltkori tali?
Majd írd meg a dokit.
kár, hogy kitörölted :lol: :lol: :lol:

Nyuszika
Hogy van Emike?

Ilke
Bizti jó lesz a kirándulás.

Zsuzsa
miért is nincs igazunk Prágával kapcs., légyszi írd le, mert ez így nem érv és hátha más oldalról is láthatjuk a dolgot. lásd Bezsti érvei a segélyről. pont az a cél nem, hogy több oldalról meg lehessen közelíteni a dolgokat.

még annyit, hogy Beszti, Gumicukor írjátok, hogy ha gáz van akkor a kiadásokat kell csökkenteni. akkor miért nem ez van? mert ők csak az adóbevételeket növelik ha jól látom. és pont ezt írtam, hogy érdekes helyi szinten meg lehet valósítani, hogy az új polgimesterek kevesebb illetménytvezsnek fel, kevsebb bizottságosdi van. asszem még rengeteg helyen lehten kiadásokat csökkenteni az áhtban.
de most már zényleg befejzem ahogy ígértem, bár remélem ez nem személyeskedés.

nekünk holnap kell bemenii a kórházba a vérvételes labor és az altatóorvosi vizsgálat miatt. aztán kedden reggel műtét. Előtte meg még 7végén a dupla szülinap.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Judy!

Nem bántottál meg a segélyes dologgal, nem is vettem fel, csak arra akartam utalni, hogy itt se minden fekete vagy fehér.
És persze értem azt is, amit írtál, és még igazad is van. És ott a legrosszabb, hogy nem is a szülők érdekesek, hanem az a sok gyerek, aki ilyen (pénz), okok születik meg, és él olyan körülmények között, ahonnan nagyon nehéz a kitörés (ha egyátalán ki akar majd törni).
Igen, főállású anya leszek, a régi munkahelyemre nem is biztos, hogy vissza tudnék menni (nem azért, mert vennének vissza, hanem azért, mert a XIII. ker.-ben dolgoztam). De már most is látszik, hogy ha azokat az elveket akarjuk követni a gyerekekkel kapcsolatban, amit eddig, akkor nem fér össze a munka (főleg 8 óra munka + utazás) és a 4 gyerek.
Ha kirepülnek (a főállású anyaság a legkisebb 6 v. 8 (nem emlékszem melyik) éves koráig jár), akkor mindenképpen kezdek valamibe (már lehet, hogy előbb is), de semmiképpen nem olyat, ami egésznapos elfoglaltságot ad. Talán valami olyat, mint Nyuszi (bolt), persze saját érdeklődési kör szerint. Aztán majd ki tudja, mi lesz addigra... :D
Ja, a kiadáscsökkentéssel most épp a saját családi helyzetünkből indultam ki, mert persze a másik lehetőség, ha a bevételeket növeljük. A leghatékonyabb persze együtt lenne, mert akkor tartalékot is lehetne képezni.
Nálunk is volt olyan, hogy mivel a kiadásokon nem tudtunk húzni, ezért a párom különmunkát keresett, de most épp olyan a helyzet, hogy nehezebb többletbevételt hoznia a kasszába, mint egy kicsit húzni magunkon (ami egyébként nem olyan nagy megszorítás nálunk, nincs okunk egy eprcig sem panaszkodni még így sem).

Zsuzsa!

Köszönöm, jól vagyok! :):)
Mi értesz "nehezebb"-en? Fizikailag?

Nyuszi!

Négyeske :):) épp a hétvégén nyert nevet (jó későn :D), ha kislány lesz, akkor Sára , ha kisfiú, akkor Simon vagy Sámuel lesz. Csak az egyik, de ebben nem sikerült még dönteni. Mindkettő mindkettőnknek tetszik, de nálam egy kicsit a Simon vezet, páromnál meg a Sámuel. Kettő nem lehet a dupla vezetéknév miatt.

KépKép
KépKépKép
beszti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?