Új privát üzeneted érkezett!

Tisztelt Hölgyek :) ,

remélem csiszolatlan stílusommal nem bántottam meg senkit. de tényleg.

valszeg én (is) pont azért rágtam be ezen a könyvön, mert korábban már felhúztam magam néhányszor a kétségbeesett szülők lelkiismeretére építkező "babaiparon". viszont több helyről hallottam, hogy milyen jó ez a könyv, itt aztán megmondják a frankót... lehet, hogy elhamarkodottan ítélek és senki érzéseit nem akarom megbántani, de én a suttogóban sok gyakorlatilag alkalmazható jótanácsot egyenlőre nem találtam. Én például mind a mai napig nem tudom megérteni, mi a különbség aközött, hogy a gyerek fáradt, vagy hogy túl sok inger érte...

a suttogónál én (mi) sokkal többet tanultam a Sears könyvből, melynek üzenete számomra az, hogy az anyai ösztönöknél, szeretetnél nincs jobb tanácsadó. lehet, hogy ebben az is szerepet játszik, hogy alapvetően szimpatikusabb a szerző, aki orvos és felnevelt nyolc gyereket (mégsem más izéjével veri a csalánt...) az csak fokozta szimpátiámat, hogy olyan dolgokat is őszintén be mer vállalni, ami a többség (és az én számomra is) egy kicsit furcsa. (a nyugodtan kufircolhatunk, ha ott a gyerek, vagy küldjük el rajzfilmet nézni dologra gondolok.) persze, vállalom, hogy lehet, hogy én vagyok begyepesedett, de nekem itt az a fontos, hogy a fickó nem azt írja le, amit a nagy többség hallani akar.
rolex

Rolexférj,
:lol:
kérünk még több hozzászólást :lol: :lol:

Sears: nekem is az a könyv jön be nagyon, de tényleg igaz az, hogy az anyai ösztön és szeretet....csodákra képes.

És hogy melyik gyakorlati tanács "jön be", az sztem úgyis csak pár év múlva derül ki :)
sz_kata

Ja, és még a könyvtémához annyit (még mindig nem ért haza a férjem a gyerekkel :lol: ) hogy nem szabad abba a csapdába esni, hogy elhisszük amit hallani akarunk, azaz, hogy rá lehet nevelni egy kisbabát arra, hogy átaludja az éjszakát, meg hogy rendre tudjuk szoktatni a születése pillanatától, mert ez szerintem csak olyan önáltatás, mint a tv-shopok reklámjai, hogy nem kell keveset enned, meg tornáznod, hogy lefogyj :?

De ez tényleg csak nagyon sajátságos vélemény, és csak azért irtam le, mert szájmenésem van, de nehogy bárki magára vegye, vagy megsértődjön :wink: :lol:
sz_kata

sziasztok!

Rolex férje, írj még! :lol: azóta is röhögök.

SzKata - valóban, kicsit futurisztikus, hogy 4 hetes babától elvárjuk a pontos napirend betartását, meg hogy átaludja az éjszakát.
mondom, engem nagyon nagyon leintett a dokinnénink meg a védőnőci, az éjszaka átalvásán való mesterkedésem miatt!!! a gyerekeket arra tervezték, hogy felkeljenek - persze mázlisták mindig vannak - de így legalább sokáig lesz tejcsink.

Ricsi ma tök egyedül elaludt a bölcsőjében. :wink: most nincs szívem felöltöztetni és levinni, pedig tök jó lenne egy séta.

Krissz

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

Sziasztok!

Rolex férje!
Jól felpezsdítetted a topikot! :wink: Nem hiába ennyi csajszi közé kell egy pasi is :lol: :oops:

Sz_Kata!
Köszönöm a tanácsot! Próbáltam már, bár igaz, hogy totál ideges is voltam és így nem hatott, gondolom Beni is érezte rajtam a feszkót. Viszont most a bal cicit úgy ahogy kiette, tegnap és ma de is a jobbal volt baja :?
Azt próbálom lebegtetni magam előtt, hogy éhen nem fog halni, a tejcsit pedig ha máshogy nem megy fejéssel fenntartom. Kanálból meg eszik (már egyik este is így evett).

Napirend: nekünk Marcival nagyon sokára - talán elmúlt már féléves is - sikerült igazán napirendet összehozni. Sokat szenvedtünk a szopival, hozzátápival stb, így ha fejre álltam volna se sikerült volna. Viszont addig is volt valami rendszer természetesen a napjainkban, ami láthatóan biztonságot adott Neki. Aztán ahogy mindannyian felnőttünk a feladathoz lett rendes napirendünk is, ami nagymértékben megkönnyítette az én napjaimat is. Például nálunk azóta is szent a nappali egyszeri alvás, ha nem is akar aludni, de addig is az ágyában fekszik és legalább nem rohangás, kvázi pihen.
Ezt a napirend dolgot például a nagyokos apósommal lehetett igazán nehezen megértetni, bár kétlem,hogy mára elért a tudatáig :twisted: Nem értette, hogy miért megyünk ebéd után haza tőlük, miért is kell akkor aludni annak a gyereknek (idegen helyen nem alszik el - minden más érdekli)! No comment :twisted:

Dugulok, Beni büfiztetés címén ugrál a kezemben.

Puszi: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok!

Bujka!
Szerintem az LLL honlapján találsz infokat, hogy ilyenkor mit lehet tenni, de legjobb, ha felhívsz egy szopt. tanácsadót (én ezt tenném).
Amennyire rémlik, ilyenkor a sok bőrkontaktus segít, nemcsak ott, ahol szoptatsz, hanem ahogy esetleg járkálsz vele és hátha rákap. Most csak ez jutott eszembe... Drukkolok, hogy maradjon meg a tejecske!

Az éjszakai alvásról: a gyerekek akkor fogják átaludni az éjszakát, amikor az idegrendszerük erre megérett (mondta egy pszichológus). Nálunk a nagyfiammal ez nem sokkal 2 éves kora előtt következett csak be. És őt sokáig szoptattam éjjel is, de aztán már leszoktunk róla (így nagyobb az esély, hogy nem kel fel emiatt és csak vizet kapott, mert állítólag ez az, ami miatt később nem kelnek fel).

Azt hiszem a suttogót mégsem veszem meg, az elsővel is elvoltam könyvek nélkül :lol:

Orsi

Balázs: 2004.04.29., Zsombor: 2006.11.01., Domonkos: 2008.04.17.
osoa75

Sziasztok!

Ma délelőtt hazajött a férjem, és most sokkal jobb a helyzet, mint tegnap! :lol: Persze most is "rimánkodni" kell hogy elaludjon, de végülis elaludt. Most mindketten alszanak. Lehet hogy én is csatlakozom amíg lehet, mert leragadnak a szemeim.

De bekukkantottam, és átolvastam az utolsó pár hsz-t, és muszály leírnom, hogy egyetértek mindenkivel, még Rolex-férjjel is, de legfőképpen Sz_Katával és Krisszivel. Én is elgondolkodtam, hogyan lehetséges egy pici babát (aki még teljesen ösztönlény) napirendre szoktatni, és elvárni, hogy aludjon 8-10 órát egyhuzamban?... Hiszen az ő pici gyomra ezt nem teszi lehetővé, az anyatej hamar emésztődik - akkor miről beszélünk? Gesztinél is a maximum 7 óra volt, de szerintem csak véletlen, és akkoris megébredt korábban, csak visszaaludt valami miatt.
Amúgy milyen könyvről van szó (Sears)? Csak nem az éjszakai gondoskodás?

Sz_Kata!
Csak annyit tennék hozzá, hogy nem csak az anyai, de az apai ösztön, szeretet és gondoskodás is nagyon fontos, és az is csodákra képes, annak ellenére hogy nem ők hordják ki, de ugyanúgy az ő vérük is, ezért nagyon össze tudnak hangolódni, hihetetlenül! Nálunk a Páromnak valahogy olyan kisugárzása van szerintem, ami még az apai szerettel is vegyül, hogy Geszti nála MINDIG megnyugszik és az esetek 90 %-ában be is alszik.
Egyébként mi a véleményetek arról a nézetről, hogy a baba azért nyugszik meg kevésbé a mamáján (nem törvényszerű persze), mert érzi rajta a tejszagot, és őt az evéshez köti? Tehát még ha jól is lakott, még mindig enne, és ez nem hagyja lenyugodni. Míg a papájánál ilyen ugye nincs, ezért azonnal el tud aludni?

Krisszi!
Ti is túl vagytok már a 2 hós oltáson, ugye? Nem voltak utána nyűgös napok? Vagy volt bármi észrevételed?

Na megyek, nem tudom mi lesz az alvásból, de megpróbálkozom vele. :roll: :wink:

Kép
mamy

Suttogó téma - még csak kb. 20 oldalt olvastam belőle (direkt előrevettem a hasfájós részeket) máris felkeltettétek az érdeklődésemet :wink:
Szóval a könyvem kb. öt napja érkezett és közben élem a picibabások mindennapjait- tehát nem sok időm volt olvasni, de ami miatt máris megérte az az, hogy kiderült, hogy rosszul büfiztetem Zsoltikámat - uis a többek (rokonok, net) által javasolt ütögetős, paskolgatós módszerrel büfiztettem eddig, és jött is fel rendesen tejcsi, most meg csak büfi jön fel - de sajnos még mindig sokat bukik, haragszom is a dokinőre, akinek mondtuk, hogy fulladni szokott a gyerek (félrenyeli a felbukott tejet) és erre nem mondott semmit- mi is megyünk szakorvoshoz.

Aki olyan beállítottságú, hogy szereti a rendszert, az be is fogja vezetni a könyv nélkül is
Aki meg úgy jár (mint én), hogy a babája szinte egy percig sincs el egyedül ébren, keveset alszik és sokat sír, és nem a típus, hogy sírni hagyná, az meg "ötletszerűen" meg fog próbálni egy csomó mindent, csak azért, hogy ne legyen a kialvatlansága miatt fizikailag gyenge, türelmetlen, ne kelljen kenyéren és vizen élnie a kupi tetején.
Ezért van piaca az ilyen könyveknek. :lol: de szerintem sokan csak megveszik, beleolvasnak, majd hagyják porosodni a polcon. Meglátjuk mi lesz, az éjszaka átalvását én se erőltetném - nekem az fő problémám, hogy hajnalban felébred Zsoltikám és van, hogy nem tudom visszaaltatni. Na erre várok segítséget - könyvből, vagy tőletek! :D
Megyek mert sír.
nózi

Sziasztok,

Tegnap már nem tudtam visszajönni. Voltunk " vendégségben" apuméknál, Bencus nagyon élvezte, nagy a családunk és szoktatni kell a sok emberhez, furin is nézett, amikor a tizedik ember mondta neki, hogy szijjjja drágám, kukucs, stb :wink:
Utána meg kimentünk egy barátnőmékkel a ligetbe sétálni.

Tényleg, Mamy: Mikor talizunk? Ti mindennap mentek, vagy csak egyszer-egyszer?

Chesty: Gratulálunk Nektek!!! Várunk vissza a képekkel :lol:

Ákata: Gyönyörűek a kiscsajszik!!! Nem semmi, hogy mekkorák már!!

Krisszi: Csoki????? Na neeeee. Én meg most azt hallom mindenkitől, beleértve a dokit is, hogy szinte mindent lehet enni, mert az anyatej megszűri... No persze most nem fogok direkt székelykáposztát enni, meg kukoricát, vagy hagymát :roll: de a csokiról nem vagyok hajlandó lemondani!!! HA tutira tudnám, hogy attól fáj majd a pocak, akkor igen, de eddig én ezt nem tapasztaltam, pedig hihetetlen menyiséget fogyasztok el nap, mint nap...

Edi: Vásárlás.. Hmmm, irigyellek!! :roll: Fagyiztatok is az Árkádban??? Jaaaaj, de jó lenne...

Nózi: Zsoltika annyira cuki! Tisztára olyan, mint egy játékbaba!

Könyvhozzászólások: Nehogy összevesszetek a különböző véleményeken! Én most is azt tartom, hogy az ösztön sokkal de sokkal többet ér, de ha valakit ez megnyugtat, vagy segít neki, akkor a könyv fontos lehet. Amúgy a szexről is ezer könyv szól, a Káma szutrán kívül mégsem volt szökségem egyre sem :lol: :lol:

Hason és háton altatás: na ez nekem is nagy dilemmám, utálom, hogy mindenki( szakemberek) a bölcsőhalállal példálóznak... Én legtöbbször oldalt fektetem :lol: vagy a hátán, de a fejecskéje oldalt van. Amúgy tényleg fontos a hason fektetés is a mozgásfejlődéshez, de azt nappal is lehet.

KépKép
Kép
jadey

Sz_Kata,
napirend: nálunk a koraszülött-részlegen megszokták a 3 óránként evést, semmi probléma nem volt vele soha, kezdetben órát lehetett igazítani a lányokhoz. Azóta ez napközben 3,5 órára nőtt, esténként viszont 2-2 órára csökkent, éjjel pedig már 5-6 órát alszanak, kétszer egymásután (a tól-ig időpontok is stimmelnek nagyjából minden nap, és nem én alakítom így, hanem ők!). Mostanában reggel kilencig alszik az egész család, aminek nagyon tudok örülni...
A sírás egyre ritkább (elmúlt a hasfájós időszak), a múlt éjjeli menet most fordult elő először (hat órán át nem aludtak, csak perceket). Megvallom, én nem is bírnám, már most is kevesebb volt reggel a tejem valamivel.
Hidd el, a rendszeresség nem árt a gyereknek, sőt, biztonságot ad! Ráadásul nagyon jól lehet programokat szervezni így, mi sokat megyünk a gyerekekkel mindenfelé, hozzánk is jönnek látogatók - igaz, én megmondom, hogy melyik napszakban jó nekünk. Így a gyerekek sem fáradnak el, és én sem. Nincs kőbe vésve, hánykor eszünk-alszunk-játszunk-fürdünk, hanem az ő igényeikhez igazítom, de egy bizonyos rutin (körforgás) szerint.
Nem a könyv alapján alakítottam ki így a napjainkat, hanem az én alkatomnak ez felelt meg leginkább. Így tudok időt szakítani magamra, a férjemre, a háztartásra. Amit írtál tegnap (igaz, mosoly-jellel), hogy anyarabszolga, az eléggé árulkodó. Nem szabad, hogy ez így legyen, nem fogod bírni... az állandó strapa embertelen. Azt tanácsolom, mégis próbáld meg, hogy valamilyen rendszert viszel az életetekbe (ez más, mint a rituálé!), ne könyv, hanem saját igényetek alapján. Bocs a kéretlen észosztásért, remélem, nem haragszol meg érte.

Gigi,
mennyire egyetértek...

Együtt-alvás:
többször bemásztak már a takaró alá, ha a nagyágyon aludtak el a lányok. És sajnos én is, a férjem is rájuk feküdt már, bármennyire is mondják, hogy nem lehet... Mi nem alszunk együtt, legfeljebb összebújunk egy-egy órára a nagyágyon, aztán vissza a kiságyba...

Na megyek, vár a spagetti - puszi - Kata

ákata2

jamina

Fentieket még másfél órája írtam, de valamiért nem ment el, most másoltam ide. Folyt.:

Krisszi,
én a hat órás alvással is elégedett vagyok éjjel, sőt, az ötórás még jobb, mert úgyis fel kell kelnem fejni. A 8 órát én is soknak tartom - majd háromévesen :wink:
Napirend (nem ridegen és vekker szerint, hanem rugalmasan) nálunk semmi gondot nem jelentett, sőt, ők ébresztettek három óránként kezdetben. Az orvosi vizsgálatok miatt (sérvműtét előtt és után) nagy szolgálatot tett, hogy nagyjából tudtam, mikor esznek reggel, így lehetett tól-ig időpontokat egyeztetni az orvosokkal. Séta: mi most megyünk, míg nem esik... Gyakran álmukban öltöztetem fel őket, meg se rezzennek... A vetkőztetés már nehezebb, de ha kellő óvatossággal csinálom, nem ébrednek fel arra sem.

Rolex,
kérdezted a kaját. Mi főzelékesek vagyunk, sóska, spenót, zöldbab, tök, krumpli és társai (amik nem puffasztanak). (Bevallom, a párolt zöldséget én nem szeretem.) Kitapasztaltam, hogy kislángon mennyi a főzési idő, így ha szoptatás előtt felteszem főni a zöldséget, elkészül, mire megbüfiztetem a lányokat, és akkor már csak a habarás/sűrítés/rántás stb. van hátra. Néha persze adódnak balesetek :wink:) Férjemnek a rántott sajt a kedvence, az is megvan egy pillanat alatt. Én a rántott tökért vagyok oda, meg a gombáért... (Ja, főzeléket általában két napra főzök, így egyszerűbb.)

Melinda,
ismerős, Liza is így szopik mostanában, és max 80-at. Kipróbáltam, hogy nem adok pótlást, de a következő alkalommal se szopott többet, ráadásul azt is mohón és sírva. Úgy döntöttem, ha már ilyen nehezen rászoktak a szopásra, inkább tekintsék élvezetnek, mint munkának, így nem gyötröm Lizát, ha kér még, kap pótlást, ha elég neki a 80, hát legyen... Remélem, helyreáll a régi rend, nálunk is és nálatok is...

Na megyek, férjem jönne a géphez :cry: Remélem, Kata, nem bántottalak meg...

Puszi - Kata

ákata2

Hi!
Meg itt vagyok, nem jottek elvinni a modemet :)

Szerintem az en ket fiam a bizonyitek ra, hogy barmit csinalok, a gyerek genjei hatarozzak meg milyen lesz. Az egyik szerintem meg nem aludt at ejszakat, Balint pedig 1 honapos kora ota este 9-tol reggel hetig alszik, oramupontossaggal. pedig en aztan nem szoktatom. A nagyfiu meg nem alszik, pl. ma , napkozben sem es ejszaka is megebred. Irhatnek konyvet arrol, hogy milyen ugyes vagyok Balintommal es tekinthetem kudarcnak Miklost :lol:

Csokitol tenyleg lehet ekcemas, de lehet a paradocsomtol kezdve barmitol a baba. Mivel Balint ilyen, olvastam egy tajekoztatot es az volt ott, hogy pl. csoki, paradicsom. Ez ragadt meg bennem, mert ezt a ket dolgot eszem. Gondoltam tegyunk probat es nem eszem az egyiket. Kitalaljatok melyiket hagytam el? Hat igen a paradicsomot es azota javult 8) De nem igazan hiszem hogy ettol.

megyek mert a nagyfiu felsirja a picurit

csengo
Vendég

Lányok,
Kinek mi a tapasztalata az Angelcare-ről? Már nem is tudom hányadszor riaszt. Pedig állítottunk az érzékenységén is..
R
rolex

Sziasztok!

Rolex:
Nekünk is angelcare van Attol függ mit értesz riasztáson.Mert nálunk az már többször elöfordult hogy egyet pittyen de utánna azonnal visszaáll rendes modba.Ez attol is lehet hogy a baba egy mélyebbet sohajt.Ha ez van akkor szerintem ettöl ne ijedj meg.Valoszinüleg ekkor müködik jol.Bár az én szivem is majdnem megállt az ijedségtöl amikor elösször meghallottam.Mi arra nagyon figyeltünk hogy ne legyen tul vastag a felette levö matrac és pléd együtt.Probáljátok ki baba nélkül töbször is biztossan nem lesz gond.

Már nem tudom ki kérdezte én EDA-val szültem.Csak jokat tudok rola mondani Nekem nagyon bevált.
Kép
Vendég

Mamy - egyetértek - az apai szeretet és gondoskodás is nagyon fontos! Zsoltika is megnyugszik az apukájánál! A férjem is olyan ember, hogy általában rögtön szimpatikus lesz mindenkinek, ez azért van mert megértő és kedves. (nagyon szeretem!)

Sz_kata - :( Zsoltikám is sokat bukik mindezek ellenére. Igaz már nem annyit, mint eleinte. Azt olvastam, ha mindezek mellett jól fejlődik, akkor nem komplikált refluxról van szó. Viszont nálunk fulladás (félrenyelés miatt), köhögés is van - ami elég ijesztő. Ezért mi is megyünk gasztroenterológiára. Titeket a házi doki utalt be, vagy szakrendelésre mentetek?
Sajnálom, hogy Petike ilyen keveseket alszik...

Gesztenye - nagyon erős voltál! Barni gyönyörű baba!!! A szülésznőt nem Annának hívták? Az én szülésznőm is egy diktátor volt, de nem váltottam mert akkor már egyáltalán nem bírtam a konfliktusokat.

Krisszi - kértem edát. Nyomták belém az oxitocyn ezerrel- jobb lett volna a testem eredeti fájásaival, amit meghozott az oxitocyn, de a dokinak nem volt ideje kivárni a természetes tágulási szakot - ezért inkább feljebb tekerték (maxra) az infúziót - na ekkor tényleg azt hittem, hogy meghalok - és itt feladtam, ezután már kértem az edát. Amit rosszul adtak be és olyan volt mintha a bal combomba három kést szántottak volna és ez többször, na erre újra szúrtak (kb hét centis tűvel...) ezután elmúltak a fájások csak zsibbadt a lábam - a kitolás nehéz volt fájás nélkül olyan mintha egy ötvenkilós súlyt kéne megemelned többször pedig max egyszer tudnád. Viszont így is negyedóra volt a kitolási szak.
nózi

Chesty: Csak Neked :lol: :

Sziasztok!

Most találtam rátok, és ha nem gond csatlakoznék. Majd kicsit visszaolvasgatlak titeket, hogy jobban megismerjelek titeket, bár Rozus és Tűzmanó nem teljesen ismertlenek

Rólunk annyit, hogy 29 héten és 3 napon tartunk, kislányunk lesz, a Szent Imrében szülünk, és kezdek pánikolni. Mondjuk ez nem teljesen igy van, de már most kezdem érezni, hogy lassan itt van Ő.
Ti voltatok vagy mentek majd mamás-papás tanfolyamra? Brandonban láttam, hogy van ilyen lehetőség.

Nem tudja valaki véletlenül hol lehet 260 magas gyerekmintás függönyt venni? Kika és társai csak 180 cm-st árulnak.

Eszti

KépKép
Kép
jadey

Csengő: Ha jönnének is érte, ne add oda!!! :wink:
:roll: Hiányozni fogsz... Néha felhívhatnánk majd egymást.

KépKép
Kép
jadey

Ákata,

dehogy haragszom :lol: :lol: :lol: :lol: és még egy :lol:

sőt, jó hogy látni ezt a nézőpontot is. Én egyszerűen csak érzem, hogy nálunk még a "komoly" napirendnek nincs itt az ideje, és megelégszem a "komolytalan" napirenddel. Ez kb a következő: reggel apázik, én próbálok észhez térni az sti műszakból, azután délelőtt sétálunk, majd kettő körül "csendes pihenő" van, ami most még csak nevében csendes, lévén a gyerek egész nap ordít. De ilyenkor úgy teszünk, mintha csendes pihenő lenne, lefekszem velel az ágyra, betakargatom, összebújunk. ő meg ordit. De majd egyszer, biztosan beaáll arra, hogy eleludjon. Este meg a jövőbeni reményeim szerinti utolsó szopi előtt megcsináljuk a fürcsi-masszázs-orrporrszivózás-cicin lógás szeánszot, még akkor is, ha utána még órák mulva sincs alvás, de legalább úgy teszünk, mintha. Bár ezeket nem kötöm időponthoz, merthogy ha pl Peti este hétkor ájul be, akor nincs az apénz, hogy én megfürdessem, vagy pl a csendes pihenőbe a gyerek néha négy-öt körül fárad be, és akkor a "délutáni pihi" az belecsúszik az estébe. De nem bánom. Viszont már ismerem annyira a gyerekemet, hogy tudjam, hogy az etetések beszabájozása halott ügy. és nem is törekszem rá, tudom, hogy csak türelem kell, és eljön annak is az ideje, hogy kialakuljon egy napirend, amit közösen alakitunk Petivel.
addig is minden panaszkodásom ellenére boldogan vagyok rabszolga, bár nem kivánom feláldozni magam az anyaság oltárán :wink:
addig is, minden nap reménykedés, hogy ma este talán alszik :lol:
Esküszöm, pzsgőt bontunk az első non-stop öt órás alvásnál :lol: :lol:
És nem vagy ám semmi, hogy a lányok mellett még minden nap főzöl, le vagyok nyűgözve Katám :)

Nozi,

mi a körzeti dokinktól kértük a beutalót a gasztroenterológiára. a szakrendelésre csak beutalóval lehet menni ugyanis.
Nem voltam egyébként túlságosan megelégedve a vizsgálattal, túl sok figyelmet nem kaptunk. Szóval, én gondolkodom a magánrendelésen.....
sz_kata

Szaisztok!

B@sszus, én meg berendeltem mind a 3 suttogót neten, mert eleinte mindenki dicsérte...olvasván a hozzászólásokat, most megpróbálom lemondani...
Szkata, totál egyetértünk mindenben babanevelés ügyben, uez áll Rolex-férjre és Jaminára is. Hogy lehettem ilyen hülye, hogy látatlanban berendelem...mindegy, most iszom a levét. ha nem tudom lemondani, akkor elolvasom, áratni nem használ.

Fura, mert eddig teljesen ösztönből csináltam mindent, és jól is érezzük magunkat a babával, de mégis parázik az ember, hogy hátha mégse ok valami, elvégre mindenki olvas nevelési könyvet, amire támaszkodik. Eddig nekem is a Sears jött be. Mondjuk az én esetem spec, mert anyám otthagyotta kórházban szletésemkor (később felbukkant, bár ne tette volna :cry: :cry: ), ezért nekem különösen fontos a kötődéses nevelés. persze vigyáznom kell, hogy nehogy túlféltsem, stb, de vagyok annyira józan, hogy ezzel asszem nem lesz gond.

Juborka
az érdaganat a haemangióma? ha igen, akkor nekünk is van, körbe kell rajzolgatni hetente, hogy változik-e.

Fütés: védőnőm szerint nappal legyen 21-22 fok, fürdetéshez 25-26. Este megint 21-22.

Ruhák: Nappalra rövid ujjú body, hosszú ujjú pamut rugi, VAGY hosszú ujjú body, kantáros pamut rugi.
alváshoz uez, plusz egy frottír hálózsák és egy vékony pléd (ezt úgyis lerúgja)
A plüsst én csak kintre adom rá, mert van benne műszál, és melegkiütések lesznek Gwergőn.

Melinda, nálunk is ez megy szopinál 0 napos kora óta, 5 percig így kalimpál, cuppog, de közben tol el magától, szóval tök ellentmondásosan viselkedik, de aztán szopik ezerrel.
Próbálj meg várni egy kicsit, előbb-utóbb lehet, hogy rákap. Ez lehet a szopisztrájk...TARTS KI!!

nÓZI, 15 perc kitolás....nekem 2 óra volt... :cry: azt hittem beleőszülök, de megérte. Remélem, a köv. baba picit tempósabban bújik ki.. :D

Na, megyek a netre, hátha le tudom mondani a rendelést...legalább ne mind a hármat rendeltem volna meg... :twisted: :oops: :oops: :oops:
Ne nagyon szidjatok, tudom, tudom... :oops: :oops:

Puszi mindenkinek: Kriszti (Angel)
Vendég

Sziasztok!

Mamy, csütörtökön kapjuk, tudod, betegek voltunk... Húú, most látom, hgy a régebben annyira irritálónak talált anyukás többesszám első személyben beszélek Ricsi helyett. :lol:
(és ma részletesen megtárgyaltuk Rejo Szilvivel csemetéink kakijának állagát, színét. elöntötte az anyatej az agyam. :lol: de annyira élvezem!!! :lol: )

ÁKata, nálunk most 4 - 5 órás alvás van éjszaka, kivétel tegnap, akkor visszatértünk a 3 órához. :evil: és csak 10-10 percig kajált Ricsi, aztán jött a kajakóma.
de nem baj, túléltem. írtad, h drága a kajarendelés. találtam egy céget és 2800-3000 ft a heti kajám és elég tartalmas, finom, igényes kajákat rendelek. minden elismerésem a főzésért - képtelen vagyok rá.
(kaptam is érte burkoltan Anyósomtól, de lesz@rom)

EDA-én kérdzetem, csak kiváncsiságból, köszi a hsz-eket.

Angelcare - érdekes, csomó ismerősömnek van és mindenki téves riasztásra (nem egy pittyenés) panaszkodik.

Nem tudom, ki hogy van vele, de én egyre több sorozatból vagyok naprakész :oops:

Körkérdés: sportol valaki? csak kiváncsiságból. nekem sportundorom van. terhesség alatt is az volt, pedig korábban azért bejátszott az edzőterem. Nálatok?

pusz,
Krisz

krisszi

Kata,
nagy kő esett le a szívemről :lol:
Nálunk mindig van alvás két etetés közt, ha csak fél óra is. Kivéve az este hat-nyolc körüli időszakot (most is), ilyenkor van sírás, és ma hasfájás (!) is. Ezért ilyenkor fürdetünk (elmúlnak rögtön a könnyek), és ha nem merültek ki nagyon a lányok, utána szépen elalszanak... (persze csak ha megtömték a bendőt :wink:)
Csendespihenőnél nincs túl sok szín körülöttetek? Talán egy natúr színű pléddel, párnákkal körülbástyázva Peti nyugodtabb lenne, és lehunyná kis szemét...
Köszönöm a lenyűgözést, de nem érdemlem - nálunk nincs más megoldás, rendelni itt nincs nagyon honnan, és most nem is engedhetjük meg magunknak, mert sokmindent rendbe kell hozni még a házban-kertben... Úgyhogy muszáj. Én meg a Te energiádtól vagyok lenyűgözve :wink:

Angel,
öltöztetés - nálunk ugyanez, bár a lányok jól bírják a plüsst.
Könyv - részvétem...

Lányok,
van itt Érden bizonyos időnként bababörze - szombaton gyöngyörű téli cuccokat vettünk a lányoknak, nagyon jó minőségben (Kenguru Gold, C und A). Mamák árulják a csemeték kinőtt dolgait. Tiszta, nincs fertőtlenítőszag. Szóljak, ha lesz megint? (Meleg téli rugi 300 forint volt, anorák kezes-lábas kétezer forint.) Majd lefotózom.

Puszi - Kata

ákata2

Krisszi,

birom a hozzászólásaid :lol: elöntötte az anyatej az agyam, na ez király!! és nekem is! :lol:

Ha nem indiszkrét, melyik eza kajás cég? nem ártana rendelni, mert én sem főzök, de eddig nem is rendeltem, eszem, amit a hűtőben találok, random jellegel :oops:

sport: az előzmények ismeretében, gondolom sejted mi a válasz :lol: Nekem most a legnagyobb sport Petike :lol:
De azért néha eszembe jut, hogy milyen jó lenne baba-mama tornára járni. Na, nem a mozgás, hanem a szintén "anyatejagyú" társaság miatt :lol:

sorozat: szinte éreztem, hogy Peti mellett már nem lesz lehetőségem tévézni, és én még a várandósságom alatt minden tmegnéztem, amit a netről le lehetett tölteni (különös tekintettel a született feleségekre :wink: )

Angel,

hát, szerintem a plusz infó nem árt. Majd szelektálsz józan ész szerint.
Sajnálom, ami veled történt. tuti hogy Gergő boldogan fog felnőni, akármelyik könyvet használod is :lol:
sz_kata

annak örömére, hogy a délutáni csendes pihenőbe belefáradt a kisfiam :) teszek fel képet:

hitegetem anyát, hogy elaludtam:
[img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1161711685.87.jpg

PEDIG NEEM :P :P
Kép

Kata,
igyekszem kiszűrni az ingereket. csend, fehér takaró, és elsötétités.
sz_kata

na, ezt a képet mégegyszer:
Kép hitegetem anyát, hogy elaludtam :)
sz_kata

Melódia, Chesti! Gratulálok nektek! Sok boldogságot és sok-sok tejecskét kívánok!

Gyertek minél hamarabb a képekkel! :D

Jubi- Jazi gyönyörű, annyira jó a kép!

Tina - szépek a gyerkőcök! Megnéztem a honlapot - jók a képek Marvinról, aranyos kis hajasbaba!

Angel - két óra! Hát az kemény menet lehetett! Remélem le tudod mondani a könyveket.

Sz_kata - kösz az infót, akkor inkább magánrendelésre megyünk.

Jó éjt mindenkinek!
nózi

Kata - nagyon aranyos a Petike baba - jó a sérója! :lol:
nózi

Kata: Szuperek a képek, meg a szöveg hozzá :lol: Még mindig hasonló a két fiúcska, de már felfedeztem némi különbséget: A mi Bencénknek :lol: Barna haja van és egyelőre sötétkék szeme :wink:

Krisszi: Sportundor, nekem mindig is az volt :lol: De a hat hét után ( vagy amikor már nem vérzem) itthon tuti fogok egy minisportolást beiktatni, főleg pocira. Egy biztos: Nem RR lesz a videóban :wink:
Nem is tudtam, hogy betegeskedtetek.. Bocsi: Akkor utólag is jobbulást!

KépKép
Kép
jadey

Jubi: Nagyon szép a lányod!! A fiaid és a férjed biztos kényeztetik őt :wink:

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok!

Nózi!
Írod, hogy Zsoltika amikor ébren van, nem marad meg egyedül és sokat sír. Sajnos Geszti is ilyen, ha ébren van, akkor általában sír, ha nem tartom kézben. Te mit szoktál ilyenkor csinálni?...
Aranyos amit a párodról írtál. Hát igen, teljesen megértelek, és el tudom képzelni milyen lehet, mert az enyém is ilyen, empatikus és kedves mindenkivel, nem az a típus aki csak önmagába szerelmes. Én is imádom Őt, és valahogy Geszti születése óta még jobban... Óóóó, azok a hormonok!... :roll:

Jadey!
Ááááá, dehogyis megyünk mindennap... :wink: Csak néha-néha, ha éppen szép idő van, és a férjem is ráér. Teljesen váratlanul szoktunk dönteni, hogy na, indulás. Szóval még előre tervezni sem tudok... De tényleg jó lenne talizni és eszmét cserélni szóban is. Ha megyünk legközelebb, akkor telcsizek! Hátha te is éppen ráérsz.
Csokievés: ez nekem is rettenetes hír, ha igaz. Én ma egy csomag tripla kakaós pilóta kekszet gyűrtem be semmi perc alatt... :roll:
És most hűl a narancsdarabkás csokipudingunk a hűtőben... :roll:

Ákata!
Gondolom, azért nem volt annyira vészes amikor rájuk feküdtetek, nem úgy kell érteni, ahogy az ember szemei előtt hirtelen felsejlik... :?

Sz_Kata!
Jaj de ismerős a téma! Anya azt hiszi, hogy elaludtam, pedig nem is! Nagyon aranyos Peti!

Krisszi, Jadey!
Képzeljétek, hogy jártam, még mindig a beutalót intézem (azaz intéztem volna). Sikerült végre felhívnom a kórházat, ahol meg is kaptam a kódot, ami a beutalóra kell. Időpontot viszont nem tudtak adni, mondván azt egy másik helyen adják, kaptam egy melléket, amit viszont a változatosság kedvéért nem sikerült felhívni. Na de sebaj, arra még ráérünk, gyorsan hívom a gyerekrendelőt, hogy meg tudják csinálni a beutalót. Kiderült, az asszisztens ma szabadnapos. Aki felvette a telefont, fogalma sem volt miről van szó, el kellett neki mondani az egész sztorit. Persze az én költségemre. Nagyon unott és kelletlen volt, kérte hogy telefonáljak később. Telefonáltam. Még mindig unott és kelletlen volt, de lediktáltam neki a kódot, és azt mondta hogy délután mehetek a beutalóért. Hazajött a párom, ebéd után lementünk sétálni, és egyúttal elintézni a dolgot. Mondtam beszaladok a papírért. Kb. fél órát töltöttem bent, ugyanis az illető már nem volt ott, viszont aki ott volt, szintén fogalma sem volt miről van szó, és nem találták a beutalót. Aztán felhívták ezt a délelőtti picsát, (bocsi), és kiderült, hogy NEM ÍRTA MEG!!! Mert hogy a doki nem tudott rá milyen diagnózist írni, hogy milyen jogcímen kérem a vizsgálatot. Kérdem én, akkor miért nem csörög rám??? Ott a telefonszámom a kartonban! Aztán mondták hogy holnap délután 2-re menjek, addigra megírják, de előtte majd telefonáljak oda. Erre már bepipultam, hogy jó lenne ha inkább ők hívnának engem! Megígérték. Na, kíváncsi leszek! Aztán irány a gyógyszertár, ahol kígyózott a sor, sárgakörmű és bagószagú anyuka idomította a kissé zilált kisfiát mögöttem. Alig kaptam levegőt. Ott is fél óráig tartott, mire a 3 db receptet bevitték a gépbe, a blokk kb. 30 cm hosszú lett, (tégely, fedél, magisztrációs díj), közben a sor hőbörgött és betegen krahácsolt mögöttem. Alig vártam hogy kiszabaduljak. Ja és az egyik krém csak holnap délutánra lesz meg... Szóval mehetek vissza...
Utána a hentesnél kiderült, hogy nem lehet kártyával fizetni, ezért mehettem vissza a Plus-ba ahol persze iszonyú tömeg volt... szóval szuper kis séta volt! Mindeközben a Párom kint tologatta az esőre hajló időben Gesztit, már réges régen hazaindultunk volna.
Na, jól kipanaszkodtam magam, bocsi.
De nem adom fel!!! Úgyis eljutunk a Királyhágó u-ba, és megcsináltatjuk már ezt az uh-t, ha törik ha szakad!!!

Most mennem kell, nem tudom jövök-e ma, ha nem akkor mindenkinek jóéjt!

Kép
mamy

Sziasztok!

KÖNYV!!!!!
TALÁLTAM OTTHON, TAVALY VETTEM, NAGYON TETSzIK:

JOHN GRAY: A gyermekek az égből jönnek (2100 ft volt)

gyereknevelési könyv, egy kötetes, sztem jó. példák:

Ne tegyünk fel szónoki kérdéseket amikre úgysem jön válasz-

"miért van ilyen kupi a szobádban?" vagy "miért beszélsz így velem?"
Helyette: Szeretném, ha rendet raknál. kérlek, beszélj tisztességesen.

Lényeg: ne használjuk a ne tedd/ne ...formulákat, ezek negatív üzenetek, helyette pozitívakat.

Pl: Ne hagyd szét a zoknidat! helyette: kérlek, tedd el a zoknidat.

A gyerek ellenállása, dacreakciója így egyszerűen megszüntethető.

Adjunk nekik döntési lehetőséget, de ügyesen!

Pl: ne kérdezzük meg, hogy : Akarsz fürdeni?-mert ha nemet mond,akkor ugye beégünk....
helyette: akacsával, vagy a macival akarsz füdeni? (nem a plüssel... : )
Így fontosnak érzi magát, mert lehet döntése egy számára fontos dologban, de a fő dolog (a fürdés) az a mi céljaink szerint megvalósul.

"Kivinnéd a szemetet?" helyett "Vacsi előtt, vagy inkább után viszed ki a szemetet?"
Persze lehet, hogy a gyerek rávágja, hogy egyikkel sem, vagy semmikor, de erre is vannak tök jó megoldások.

ÉS NEM CSAK ELMÉLETI RIZSA, HANEM PÉLDAMONDATOK!!!! bEMUTATJA A HIBÁSAT, ÉS A JÓT IS.
a huszadik után már magamtól is eltaláltam a jót.

Még nem olvastam végig, csak mazsoláztam, de eddig nekem nagyon bejön. Csecsemőkorban nem segíit, de később szuper.

Vagy, ha vmi nem sikerült a gyereknek, ne csak annyit mondjunk, hogy nincs semmi baj, hanem:
Megértem, hogy elszomorít a dolog, én is így éreznék a helyedben. De bízom benned, és tudom, hogy képes vagy megcsinálni.

először kicsit fura volt nekem, hogy ennyit "ragozza a dolgokat", de rájöttem, hogy azért, mert ma nem divat érzelmeket kimutatni, együttérezni sok helyen, sok családban. De valahogy jó lenne, ha az én családomban működne ez a harmónia-empátia kapcsolat. szerintem tökéletesíti a szeretetkapcsolatot a családban, tiszteli a gyereket, és okosan segít a szülőnek.

Bocs a hosszas könyvajánlóért, remélem, adott ötleteket. Én a Corában vettem tavaly, de lehet, hogy neten is rendelhető.

Még az 5 perces mosogatásról: rávette a gyerekeit, hogy 5 percig segítsenek neki mosogatni, közben vmi vidám dalt énekeltek. Az 5 perc letelte után a gyerekek mehettek, az apa befejezte a mosogatást. Konklúzió: az apa tartja a szavát (az 5 perc az 5 perc), a gyerekek házimunkát végeztk tudtukon kívül, és még jól is érezték magukat, a közös éneklés meg önmagáért beszél.

most már eldugulok, megyek etetni...

puszi: kriszti
Vendég

Krisszi,
kajarendelés: ez egyáltalán nem drága! Honnan rendeled?
Kérdezted még korábban az altatást. Én a kis-, illetve a nagyágyban altatok, attól függően, mennyire sanszos a gyors elpilledés. Ma este Lilikét a kiságyában, Lizát a nagyban altattam - utóbbit olyan jó eredménnyel, hogy én szunyáltam be, és néha-néha arra rezzentem fel, hogy kismacskám naaagy szemekkel bámul rám :lol: Sírni nem sírt, mert rácuppant a kisujjamra. Aztán szerencsésen elaludt (ő is). (Természetesen a kiságyas altatásnál az ágy mellett állok, a nagyágyasnál én is fexem.) Ha nagyon nem megy egyik sem, jöhet a babakocsi, az garantált siker - de ritkán alkalmazom, mert nem akarok arra eszmélni, hogy hozzámnőtt a fogantyúja, annyira rákattantak a lányok.

Kata,
elvileg Petikének mormotamód kéne aludnia azok alapján, amiket leírsz... Fene se érti... MIndenesetre annyira édes a képen... Nálunk is van ilyen úgy-csinál-mintha - én abból jövök rá, hogy csak kamu, hogy a kezük még ökölben van...

Angel,
a könyvben javasoltak sikerét alátámaszthatom, én a férjemen alkalmazom :lol: :lol: :lol:

Na megyek alukálni - szép és csöndes éjszakát mindannyiótoknak!

Puszi - Kata

ákata2

Angel79!
Igen, a haemangióma ha jól tudom magyarul jóindulatú érduzzanat. Mi még nem rajzoltuk körbe, de szemmel láthatóan javul, és megjelentek benne a szürkés szigetek is. Ennek ellenére majd meg kell nézetni egy bőrgyógyásszal. A védőnő szerint attól van, hogy a méhemben érte valamilyen káros környezeti hatás Jazit :cry: …és szerinte egyre több babának van. :?

Krisszi!
Én is kihordásos kaját eszek, egy étteremből hozzák, és ezért nincs menza-íze, és ráadásul csak 650 ft egy menü. Engem kifejezetten bátorított a család arra, hogy ezt válasszam, és hogy ne fárasszam magam még a főzéssel is. Szerintem ha az Anyósod jót akarna neked, akkor ő is ezt tenné. :?
Sorozatokat én nem nézek, egyedül a Jóbarátokat, ha éppen van rá időm. Arra viszont érzékeny vagyok, ha az esti Híradó alatt zavarnak. A Jazi fürdetése is a Híradó utánra, este hétre van időzítve. :D
Sport: én elkezdtem a has-, fenék-, lábizom gyakorlatokat, mert még bő tíz kiló van rajtam, ennem viszont kell, marad a mozgás.

Sz_Kata!
Peti nagyon édes!!!! :D Remélem mihamarabb elmúlik ez a sírós-korszak nálatok! Én a fiaimmal anno két éves korukig éjszakáztam, de Jazi – hála Istennek – két hónapos kora óta átalussza az éjszakákat – persze egy-két kivétel akad -, este nyolctól reggel ötig-hatig horpaszt, persze vele együtt én is – végre!!!

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziazstok!

ÁKata, szólj légyszi, ha lesz ilyen börze, engem érdekelne. Amúgy a Gréti köz házban is lesz, nov 9-én. a múltkor én is vettem téli overallt, 2e ft-ért, meg gyönyörű plüss kocsikabátot egy ezresért.

Kajacég: CITYFOOD. sztem új lehet, azelőtt nem hallottam róla. nagyon korrekt. 3 féle leves, 3 féle főzelék és egy csomó rántott, párolt, göngyölt, mittudoménmilyen főétel, desszertek, low carb, fitness menü... 98%-ban tök finom kaját sikerült eddig beválasztani. cityfood.hu a honlap, Pest környékére is szálllítanak. Ja, és minden nap reggel 9 körül. (tehát hidegen jön a kaja - anyósom ezen is kiakadt - bocs, hogy mindig róla beszélek, de olyan soxor megbántott ez alatt a két nap alatt :cry: - amit mikróban kell felmelegíteni.)

CSOKI - csodálom, hogy nem hallottátok, nekem a gyerekorvos, a háziorvos, a védőnő, a biotékás hölgy és minden ismerősöm mondta, hogy hasfájós gyerekkel ne egyek csokit. egyébként a bőröm határozottan szebb lett a babapocakbarát étrendtől. talán gyerekkoromban volt olyan utoljára, hogy egy darab pattanásom sincs :lol: annyi mindent mondanak, hogy baromság ügyelni a kajálásra szopi alatt, meg hogy az anyatejbe nem megy át semmi íz, puffasztó cucc... amióta odafigyelek a kajámra, sokkal, de sokkal jobb a helyzet. ez persze lehet azért, mert
- Ricsi emésztőrendszere fejlődik
- bevezettük a cumit
- nyugodtabb vagyok én is, tudván, hogy mindent megtettem az ügyért

SzKata, de ugye hogy tényleg elöntötte? Semmi és senki nem érdekel - na jó, egy-két dolog igen - a gyereken kívül.

Mamy, nagyon sajnálom a tegnapiakat, olyan szemétség egy anyukával kicseszni, várakoztatni... ma viszont gyönyörű az idő, sétáljatok egyet kötetlenül, elintézendők nélkül :wink:

kaptunk időpontot a next csípőszűrésre. a 356 kezdetű számot veszik csak fel, ezen próbáljátok.

Képzeljétek - csak hogy valami jót is mondjak - tegnap elszaladtam a bőrgyógyászomhoz leszedetni az összes rohadt anyajegyemet, ami kijött a babavárás alatt (kb 20-at :roll: ), rohanok haza, felkészülve arra, hogy üvöltő, könnyes szemű csecsemő és rezignált, laptopot püfölő és vádló tekintetű élettárs fogad - ehelyett:
kisded apja karjában visong, rötyög, kalimpál, gurgulászik, atyja meg ostobaságokat duruzsol a fülébe pld, kisgomba vagy, mi újság kisgomba, nagyon szép vagy ám, kisgomba, nagyon erős vagy, kisgomba (kisgomba = gombafej rövidítése)
Halleluja.
Apja eddig nem igazán tudta órák hosszan lekötni a kisdedet. végre, szabadulok a béklyóktól és egyszer talán elmerészkedhetek a MOM Parkig is. :lol:

Sétáljatok nagyokat, gyönyörű az idő!!!!!!!!!!!
pusz,
Krisz

krisszi

Jubi,
a haemangióma tudtommal nem bőrgyógyászati, hanem érsebészeti probléma. Lilike fején ill. karján is van, és minket a sérvüket műtő főorvosnő a Heim Pál kórház professzorához küldött (akit más is ajánlott). Decemberre kaptunk időpontot, mivel a h. nem nő, sőt, a fejecskéjén csökken is. Sz'al szerintem ne bőrgyógyhoz menjetek. Ha gondolod, megadhatom a prof telszámát. (Ne idejd meg, nem műtétről van szó, de ki kell zárni, hogy befelé, ill. a szervezetén belül nincs-e érduzzanata a babának. Mi már voltunk emiatt koponya- és hasi UH-n is, itt vették észre Lilike vesecisztáját :cry:)
Védőnődet csókoltatom, ugyanis az ikreket bennem tuti ugyanazok a környezeti hatások érték, Lizikének mégsincs érdaganata.

Krisszi,
szólok majd! (Van egy anyuka, akitől kaptam telefonszámot, ő a babája pont ilyen kori kisruháit szeretné eladni - ha gondolod, elnézhetünk hozzá, nagyon klassz cuccokat árult - már ha mind az övé volt :wink:) Gazdagrét - én benne lennék, de a férjem... :?
Anyajegy: hű, de bátor vagy! És ezt csak így írod!... Én nyúl béla vagyok, a szám feletti szépségpötty sajnos már nem szépséges és nem pötty, szívesen megválnék tőle... Nagyon fáj egy ilyen beavatkozás? Gondolom, jó a bőrgyógyászod, ha hozzá jársz... Írnál róla?
Bőr: az enyém sokkal rosszabb, mint terhesség előtt (kávé-cigivel) volt. Sokkal szárazabb, foltos is néha. És ez már a terhességem elején kezdődött, mikor még nem is tudtam az áldott állapotról. :cry:

Na megyek, vár a házimeló, bébik még szunyálnak... Délután megnézzük a martonvásári kastélyt és alborétumot - úgy örülök a szép időnek...

Mamy,
:cry: :cry: :cry: tudom, milyen utálatos dolog ez a sorbanállás, részvétem.

Puszi és csodás napot mindenkinek!
Kata

ákata2

Krisszi ez nagyon aranyos történet volt!!!

Képzeljétek, ma Zsoltika nyolc órát aludt egyhuzamban - mi csak hetet (férjem se bírt tovább aludni, ő is mindig megébred a gyereksírásra, igaz visszaalszik, de most ő se aludt vissza, kint rötyögtünk a nappaliban - el se akartuk hinni) :o Na lehet, hogy csak egyszeri alkalom volt, de már nem is emlékszem mikor aludtam ilyen sokat és ilyen mélyen egyszerre - még terhesen se, hisz a jóslók felkeltettek minden éjjel az utolsó héten) :lol:
Most is alszik, szopi után eljátszott egyedül, aztán egy kis közös foglalkozás (átpelusoztam és egy kicsit pucérkodhatott) majd letettem aludni. :lol:

Bujka, Sz_kata - nekem is rángatja a cicimet Zsoltika - de azért jó sokáig rajta hagyom, hogy a végét is kiszívja, majd feladom és megkapja a másikat, az tetszik neki egy darabig, majd azt is rángatja. Tegnap ezért fagyasztott tejet kapott a hűtőből (fejtem egy kicsikét a védőnő tanácsára, mert azt mondta, ha megjön megváltozik a tej íze, akkor jól jöhet) a pótlást (szopi után 60 ml-t) bevágta, majd aludt, mint a tej. Ma fejtem is, hogy legyen estére.

Most végre főzhetek stb. Később még benézek.
nózi

Ákata!

Köszi, hogy szóltál, akkor a védőnőm a bőrgyógyásszal és a káros környezeti hatásokkal kapcsolatban is jól mellényúlt :? A telefonszámot nem kérem, mert mi debreceniek vagyunk, így itt kell keresnem egy dokit, de azért köszi, hogy segíteni akartál! :lol:
Megnézegettem a lányok október képeit, mindegyiken nagyon ari, de a kedvencem a 174-es lett!

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok!

SzKata!
Édi bébi Peti. A kis becsapós. :D

ÁKata!
Nézegettem a lányok képeit, szépen növögetnek, nagyon aranyosak.
Szép ruhácskáik vannak. A kiskabátjaikban annyira édesek.
Hát le a kalappal előtted. Ikreket ellátni és még főzni, takarítani. Ez igen. :) Jól be tudod osztani az idődet, ez jó.

Nem tudom ki írta a konakoin pohárral való beadását, de hétvégén, 4löttyintésre sikerült beadni és egy csepp sem ment mellé.

Tegnap voltam 6hetes kontrollon dokinál, legalább ezen is túlvagyunk. Azt mondta a császáros heg akár 2év múlva is érzékeny lehet. :( Rákszűrés fél év múlva.

Tegnap séta közben bementem DM, átvettem 1-2bababbónusz dolgot, aztán benéztem a könyvesboltba. Kiváncsi voltam a sokak által emlegetet Suttogó könyvre. Belenéztem, első részt biztosan nem veszem meg. Majd a következőt, de meglátjuk.

Kata kicsit felcseréli a nappalt éjszakával. Tízkor evett este utoljára, átaludt egy étkezést, reggel fél 6kor evett, utána meg 10kor. Sokszor éjfélig fent van, aztán reggel durmol. Persze nem baj, mert én is alhatok vele. Ma is 10kor keltünk. :oops:
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem ezek a reggeli plusz 1-2óra adja az egész napra való energiát.

Képzeljétek a polártakarót, amit Kata születése előtt egy nappal kezdtem el varrni még mindig nincs kész... :evil: Már csak 2sarok megoldása hiányzik, aztán vasalás..

na megyek mert sírás van a szomszéd szobában :)

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok,

hemangióma: nekünk is az érsebészetre adtak beutalót, mert a dolog oda tartozik. Azért fura, hogy ennyi babának van :?

Ma megyünk koponya ls hasi ultrahangra, remélem, nem kell sokat várni. azt utálok 8) Ebben legalább rám hasonlit a gyerek, ő is utál várni. bármire :roll:

Ákata,

szerintem is úgy kéne Petinek aludnia, mint a mormota :roll: irtam az nlcafen a szoptatási tanácsadó lánynak az alvásproblémákról, és azt mondta, hogy az ilyen "többemberes" babáknak mindenből extra mennyiségre van szüksége KIVÉVE az alvást :shock:

Angel,

ma séta közben beugrottam a libribe, hogy olvasgassam a suttogót. (én nem veszem meg, mindig egy kicsit beleolvasok :oops: )most vagyok az alvás résznél, na fel is húztam magam rajta. mert szerintem, nem szabad azt mondani, hogy egy néhány hetes, hónapos csecsemő éjszakai felébredése probléma. Merthogy biológiailag igy vannak kódolva, egyszrűen nem várhatunk el felnőtt szokásokat egy kisbabától. Szóval engem már az zavar, hogy a felébredést kezelendő problémának veszi. És amikor azt kezdte irni, hogy először a hajnali két órás etetést kell kiküszöbölni, na....akkor letettem a könyvet :evil:

Jadey,

mikor teszel fel képet? :lol: úgy meggusztálnám Bencust :wink:
sz_kata

Sziasztok!

győzelem!!!!!!
TÖRÖLTÉK A SUTTOGÓ-MEGRENDELÉSEMET!!!!!!

Edi, örülök, hogy sikerült a poharazós Konakion, én írtam, hogy így csináljuk, ügyi vagy-na és a baba is!!!

szkata, igazad van, hogy nem veszed meg a könyvet, főleg ilyen baromságok után. Egy ismerősöm is kiküszöbölte az éjszakai etetéseket pár hónapos korban, olyan sikerrel, hogy el is apadt a teje 4 hónap után...

Haemangióma: nekünk még nem szólatk, hogy sebészetre kéne menni :shock: :shock: . remélem, elmúlik, mert nem türemkedik ki, inkább olyan, mint egy nagy anyajegy.

Orvosi okosságok még: én eléggé zebracsíkos lettem terhesség alatt, a 4d-s ultrahangon a doki erre közölte, hogy a baba is csíkosan fog megszületni, mert nem vigyáztam az étrendemre, ejnye-bejnye... :shock:
Gyereken persze egy árva csík sincs, ellenben a doki erőst megpróbált rábeszélni táplálékkiegészítők evésére még a terhesség alatt, sőt, olyat is ajánlott, amiCSECSMŐKNEK IS ADHATÓ!!!! :twisted: :twisted:
Na, ekkor léptem ki a rendelőn. A doki asztala, amúgy tele volt, Sunrideres papírokkal, gondolom, ebből kellett volna vennem... :twisted:

Most futok, mert Gegrő anyósom mellényét szopizza, és dühös, mert nem jön belőle semmi... :D :D

puszi: Angel Kriszti
Vendég

Angel,

a legnagyobb hiba, amit a várandósságom alatt elkövettem, hogy kihagytam a Sears könyv többemberes baba fejezetét. Most már nem könnyű pótolni :lol: :lol:
De kis naiv voltam :wink:
sz_kata

Melódia:

Gratulálok a babóhoz!Várjuk a beszámolót!

Haemangioma:

Ne izguljatok,csak furán néz ki,és néha riasztóan gyorsan tud nőni a gyerkőccel.Csak akkor szoktak beavatkozni,ha rossz helyen van,mert sérülékeny,és eléggé vérezhet.
Van egy doki a Heim Pál gyerekosztályán,egy gyereksebész.

[b]Dr Tasnádi Géza.[/b]ő ennek specialistája.Ha izgultok ő biztos megnézi.
Hogy honnan az infóim?Már megint az eü múltam.
Volt szerencsém ezzel a dokival együtt rendelni egy magánkórházban,sok ilyen babát hoztak.
És a kórházban sem ritka.Egyébként az anyai hormonok okozzák,és eltűnik pár éves korra.

Suttogó:

Természetesen nekem is van véleményem mint mindenkinek.
Szerintem semmi nem ennyire fehér vagy fekete,istenítjük vagy utáljuk.
Nincs két egyforma ember két egyforma baba.És nem szabad nyilván mereven ragaszkodni egy könyvhöz,de szerintem írhat nekünk hasznos dolgokat,és a mi feladatunk,hogy szűrjük,és elfogadjuk vagy sem.
Vehettek 20 könyvet,az 20 féle dolgot fog írni,és az ember összezavarodik.
Ilyen az együtt vagy külön alvás,háton vagy hanyatt.Nem lesz egyező vélemény.
Tényleg az ösztöneinkre kell hagyatkozni,ami egy kezdő anyának azért nem könnyű,hisz félreértheti a baba jelzéseit.

Mivel évekig foglalkoztam csecsemőkkel,de a saját ugye mégis más,a kollégáim most úgy engedtek el,hogy nehogy mindenféle könyvet összevásároljak és olvasgassak.

Én azért megvettem a suttogót,és leszűröm majd amiben egyetértek.

Egy viszont biztos,nekünk is van némi napirendünk.
Reggeli,ebéd,vacsora.
A kórházban pedig szigorúbb napirend,hisz sok a gyerek.És jól működik.Igaz Ákata?

Jadey:

Össze sem beszéltünk,de az ösztöneink a fontosak.Talán ezért vagyunk barátnők!
puszillak

KépKép
rönci

Sziasztok lányok!

Nagyjából követem az eseményeket, de a manóm elég taknyos és egy picit nyafis is volt mostanában... Ma kiderült azért, mert valószínüleg fáj a torka, ugyanis piros... Viszont még kaptunk a dokitól 2 napot meggyógyulni, utána jöhet az antibiotikum :roll: Drukkoljatok, mert az t én úúúúúúúgy utálom!

A lényeg, amit az utóbbi napokban leszűrtem:
- Nem foglalkozom a Suttógóval, sem semmi hasonlóval, így is túl sokat agyalok...
- Leszoktam a dohányzásról, nem iszom és ugye nem szeretkezem (még) :wink: ), de a csokiról nem vagyok hajlandó lemondani!!!!!! :lol: :lol: ...és nem vettem észre, hogy hasfájós lenne tőle... :wink:
- a hordozókendő valóban csodálatos! ...most már mehetek muffin-formát venni....

Megyek orrot szívni... :(

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

de bunkó vagyok! :oops:

Melódia, Chesti!

Nagyon-nagyon sok boldogságot kívánok nektek!!!!!!!!! Ha így haladunk, még Ti is hamarabb jössztök a szüléstörténettel, mint én

:roll: :lol:

Livi

bali78

Ja és ma vagyunk 1 hónaposak, és 1180gr-ot híztunk, de nem egyértelmű, hogy az inkább jó vagy inkább rossz, mert olyan furán néztek ránk a dokinál... :shock:

ok, eldugultam! :wink:

Livi

bali78

Sziasztok,

Kata, csak Neked :lol:

Kép

Kép Apa és Bencus az én helyemen:)

Kép Fürcsi után

Kép Családi fürcsi- általában így megy, még szép, hogy élvezi...

Kép

KépKép
Kép
jadey

Kép A legújabb kedvencem:)

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

KépKép
Kép
jadey

SZiasztok lányok,

Bocsi a sok képért :lol:

Mamy :Rosszul hangzott a napod :evil: Én holnap jelentkezek be uh-ra ugyanoda, már előre tartok tőle. Szerintem én tudom, hogy melyik csajról van szó: Ő volt az anno aki a 40. betöltött hét után sos uh-ra volt szükségem és azt mondta: sajna nincs hely, csak 2 hét múlva, az jó lesz?? :shock: Tiszta hülye.

Bali :Boldog szülinapot Nektek!!! Mi pénteken leszünk 1 hónaposak, tényleg hihetetlen, hogy már ekkorák, nem???

KépKép
Kép
jadey

Bali :Én is bunkó vagyok :Jobbulást Nektek!!! :oops:

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok!

Jadey,
gyönyörűek a képek!!!A fürdetősek a legjobbak, naygon helyes a kislányod, ahogy segít!

Szkata,
pont most tartok a Sears-ben a többemberes babáknál, Peti babád egyéretlműen ilyen., ahogy nézem
DE: cserébe zseniális és szuperintelligens lesz, és nyilván nagyon jó volt neki a hasadban 9 hónapig, ha most ilyen magasra teszi a mércét! :wink:
Ne aggódj, előbb-utóbb ő is beáll egy anya-barátabb ritmusra, és minden könnyebb lesz. De téged nem féltelek, sztem szuperül megbirkózol a nehézségekkel, ügyes vagy!
:D
A legjobbat akarod és adod Petinek, ez a lényeg.

Bali, jobbulást nektek!

Én iszom tehéntejet, bár simán utálom, de turmix formában napi 2 dl lemegy, és eddig még nem okozott gondot....ÉS A CSOKI SEM!!! :D :D (Sőt, szebb a bőröm, mint valaha)

Egy turmix recept azoknak, akik isznak tejet, nincs sok idejük, és gyorsan akarnak tápláló, finom energiához jutni:

Nutellás-banános turmix (asszem, Stahl recept)

nutella,
zabpehely,
méz ízlés szerint (ki is hagyhatod),
tej,
banán,
esetleg fahéj.

Nem tudom, ezek neketek hogy jönnek be, és hogy hasfájós babáknál lehet-e, de nálunk semmi gondot nem okoznak.

Én általában nagyon kicsi tejjel, jó sűrűre csinálom, úgy laktatóbb. Ha kimondottan bűnözni akarsz, fújj a tetejére tejszínhabot, és szórd meg csokireszelékkel... :D :oops: :oops:

Ha a tejet melegen teszed bele, ez a krémes finomság a legundorítóbb esős napot is feldobja.

(ha ilyeneket eszem, általában hangosan Norbiék egészségére kívánom, merthogy az összes kódját üti, ami csak van... :D Viszont állati finom... :D )

Diétásabb verzió, ha nutella és banán helyett almát teszünk bele zabpehellyel, mézzel. így kicsit hígabb lesz.

Rönci,
köszi-többek nevében is- a megnyugtatást haemangióma-ügyben!!!

Holnapmegyünk csípőszűrésre, félek...a gyerekdoki szerint is tág a csípője...remélem, nem nagyon... :( :(

Pénteken meg könnycsatorna-mosás (állítólag nem mehetek be :twisted: :twisted: ), aztán 6 hetes kntroll, remélem, szabad utat kapunk a férjemmel.. :oops: :oops: :D

Néhány új kép a Pocakminiszterről :D ! Az utolsón Apa fürdeti,a kis galád nála bezzeg nem sír, hanem gügyög... :D :D
A sapkát, mint a mellékelt ábra mutatja, nem bírjuk...

(Krisszi, én is királyi többesben beszélek ám, anyatejtől elöntött aggyal... :D )

Kérdezted a sportolást, én leginkább hasizmoznék, mert jó lenne felvenni a kedvenc farmeremet, 2 cm kell hozzá... :evil: :evil:
pénteken kérdezem meg a dokimat, hogy lehet-e már.

Puszi: Angel

Kép Kép Kép Kép
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?