Új privát üzeneted érkezett!

Ja a hasonfekvest kihagytam. Szerintem nem fekhet orokke haton a baba. De mivel hason nincs meg egy percet sem ezert nem tudok mit tenni. Oldalfekvesnel mindig atazik a ruhaja, valahogy kijon a pisi, megaztan abbol mar kigordul. A nagyfiamat 3 honaposan probaltam hasra rakosgatni, mert tudjatok elvileg ugy fogja megtartani a fejet, meg emelgetni meg ilyenek. De ha masnak is nonstop haton van a babaja, akkor ezen sem izgulok. Anyam szerint en csak hason voltam.
(vegulis a terhesseg alatt meg csak haton es megsem vagyok deformalt)
na megyek furdetni

cs
Vendég

Rolex!

A d-vitamint és a konakiont nem is szabad egyszerre beadni, és a konakiontól lehet, hogy zöldes lesz a széklete.

Csengő!

Hasonfekvés ügyben megnyugodtam. Én is szoktam Levit hasra fektetni, mert evés után szeret így lenni. Meg mi is azt szoktuk nézni, hogy milyen szépen, egyre ügyesebben és tovább tartja a kis buksiját.
Hogy a pici eleget evett-e, onnan is megtudhatod, hogy nem sokkal evés után a kutacsánál nincs bemélyedés. Amelyik baba éhes, vagy szomjas, annak a kutacsa kicsit besüpped. Erre vigyázni is kell, nehogy kiszáradjanak.
Ha nem akarod, hogy a pisi kifolyjon oldalt, akkor tisztába tevéskor mindig tedd lefelé a fütyit, vagyis hogy ne "álljon". Sajnos én is megszívtam egy jópárszor, mire rájöttem. Örökös ruhacsere, stb. Jó játék volt.
Neked nem szokott pisilni, amikor tisztába teszed éppen? Nálunk ez rendszeres program. És persze utálunk öltözködni.

Azt hiszem itt a szopizás ideje, jó éjszakát mindenkinek!

Erika
erika30

Csengő,

olyan rossz lenne, ha le kéne mondanod a netet :cry:
édesség: én zabálom kétpofára. nem tudom, mi az oka, pedig eddig nem is voltam édesszájú. most meg a napi fél doboz after eight elfogy, amit kipótolok egy kis pilóta csokis pereccel :oops: :oops: nem gondoltam volna, hogy a terhesség után leszek kivánós :?

Erika,

ezt a kutacs dolgot honnan vetted? nem igazán látom az összefüggést :shock:
és bocsi hogy belepofázok, de a tejcsi mindig pont annyi, amennyi kell, egy cseppel sem több. ez a kereslet-kinálat rendszer lényege. ha hozzápótolsz, akkor valóban nem lesz annyi, amennyi kell, mert a kinálat nem tud igazodni a kereslethez.
ha úgy érzem, hogy kevesebb a tejcsi, akkor én többször teszem a babám mellre. néhány óra ! alatt helyreáll a termelés.
sz_kata

Sziasztok!

Sz_Kata!
Mi nem éltünk Marcinál semmilyen más oltással a kötelezőkön kívül. Ezeknél sok ellentétes véleményt hallani, hogy miért jó és miért nem jó beadatni. Ha a dokibátok ajánlja, és kellően megalapozottnak látod Te is a beadását, rajta! Nekünk speciel egyik dokinénink sem ajánlotta. Sőt Marcinak az influena elleni oltásokat nem is lehet beadni,mivel tojásfehérje allergiája van!

Mamy!
Hasonaltatás: én eddig csak a bölcsőhalál miatt hallottam, hogy nem jó a hasonaltatás. De mivel van légzésfigyelőnk, én ettől nem tartok. Te mást is hallottál ezen kívül?
Én is kaja előtt adtam Beninek a kamillát (akkor is kell a kaki érdekében) kiskanállal. Meg kellett zabálni, ahogy leszürcsölte a kiskanálról. Max. 10 ml-t kaphatott belőle, de szerintem még nyelte volna :shock:
Ma én is jártam így, hogy azt hittem, most tuti kaki volt, mert olyat rottyantott, de sajna csak hangja volt. Egyébként ma a mi dokinénink azt javasolta, hogy 4 napot várjak ki, ha nincs kaki és csak akkor avatkozzak közbe, szerinte kúppal.

Angelkriszti!
Marcinak szerzett születése során egy óriási hematómát, ami jó pár hónap alatt, de elmúlt! Úgyhogy nem feltétlenül fog megmaradni.
Nekünk nincs ilyen körülrajzolós micsodánk, de már volt az ismerősi körömben egy kisfiúnak. Sajna azóta nem tudom, hogy mi lett velük.
Hú, ettől a könnycsatornás mizériától én is tartottam, mert Beninek is sokáig gyulladt volt a szeme és csepegtetni, kamillázni kellett. A dokinéni "megijesztett", hogy ha gyakrabban előfordul, akkor át kell mosni a szemét. Lekopogom, hogy azóta nem jött elő!
Nektek mindenhez drukk!!!
Van huzatja Gergődnek! :D
Köszi a receptet és az öltöztetést!

Erika!
Ma délután és este én is mindkét ciciből etettem és este még voltak kételyeim, hogy jól lakott-e. Viszont én is elhatároztam, hogy teszek el tarcsiba!
Neked is köszi az öltöztetést! Holnap én is kevésbé öltöztetem fel, úgyis melegedést mondanak.
Nagyon helyes Levi! :D

Rolex!
Szerintem még ilyen pici korban nem lehet "megjósolni", hogy milyen lesz a baba. Marcim például ilyen korában iszonyatosan nehezen akart és tudott aludni, most viszont remekül alszik. Ez csak egy példa.

Beuka!
Ha van segítséged, akkor az teljesen más! Nekem Marcival semmilyen segítségem nem volt, most hogy Vácra költöztünk, Anyukám van itt a közelben, de Őt sem akarom állandóan rángatni, meg sajna egészségileg is elég rossz időszaka van :cry:
A nyákdugóm nekem egyik babánál sem ment el, úgyhogy nem tudok nyilatkozni. De mástól azt hallottam, hogy akár a szülés előtte 1 héttel is eltávozhat a nyákdugó. Ja és nem vagy béna! Szültél már? Nem! Hát akkor!!! :wink:
Mi már a baba megérkezése előtt beállítottuk, illetve a Párom az élességét "vizsgálta" meg a légzésfigyelőnek.

Csengő!
Én is zabálok egész nap, hol édességet, hol joghurtot, hol ezt-hol azt. Már tervezem, hogy ráállok a mérlegre elrettentésképpen :roll:
Büdi pukik-büdi család :lol: Mi nem bkv-zunk, de Beni néha húzza utánunk a csíkot az tuti :lol: Úgyhogy mi Vác büdi családja vagyunk :lol:
Claudiáról már én is hallottam, hogy a képernyő erősen nagyítja.
Sajnálom, hogy nem lesz netetek. Most akkor nem is jössz többet?! :(

Megyek én is alukálni! Ki tudja meddig...

pusz: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok!
sütihez még annyi: 175 fokon (gázsütő 4-es), 45 perc, legfelül.(tűpróba nem árt...)
Boróka, remélem, sikerült!!! (bocs, de lehagytam az előbb a percet, meg a fokot..

Szkata, köszi a haemang. infót, ma körberajzoltuk...remélem, ártalmatlan dolog.
Nekem napi egy tábla BÁRMILYEN csoki az adagom. végszükség esetén tortabevonó, méz, vagy kockacukor is megteszi... :oops:
(vagy 10 kanál nesquik 3 kanál tejben... :oops: :oops: :oops: )

Beuka, köszi a drukkot!

Melinda, Neked is köszönet az infóért és a drukkért! most leginkább ez a piros, rajzolnivalós izé aggaszt...

Futok én is aludni, de előbb letolom a kutyákat, mert épp vonyítani tanítja egyik a másikat, ezer decibellel a bejárati ajtó előtt... :evil:
Óriási élmény...

Jó éjt babáknak, mamának, finiselőknek!!!

Puszi: Krisztiangel
Vendég

sziasztok!

RR -idegesítő és felháborító nőcike. nekem ne pont ő mondja meg, h mitől lesz egy nő szép, szexi és jó anya. :evil:
aki terhesen koplal, szolizik és szaunázik! meg 20 centis sarkú papucsban jár nagy hassal. súlyos önbizalomhiányban szenvedhet, ha ennyire bizonygataja, h ő szupercsaj. a betegsége miatt sajnálom, de akkor sem szimpi. a kocsiját elfogadnám én is :lol:

Erika, tudtommal a kutacs csak akkor lappad be, ha a baba ki van száradva.

csajok, drukkoljatok, h ne szóljak vissza egyszer sem Anyósomnak, ha dumál. mert egyfolytában dumál, h , mit csináljak a gyerekkel. :evil:

hason alvás : ha van légzésfigyelő, egyáltalán nem veszélyes. a doki szerint egyenes, szép tartást csinál és hasfájósoknak is jó.

Krisszi

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

Konakion, D vitamin - nekümk azt mondta a dokinéni, hogy beadhatom egyszerre is.

RR-n azért háborodtam fel ennyire, mert van a story tv-n egy műsora - csak az előzetest láttam - ahol a bárgyú, ostoba arcával azt mondogatja, hogy majd ő megmutatja nekünk, hogy hogyan lesz egy nő szép, szexi és TELJESÉRTÉKŰ ANYA, NŐ.
Na, menjen a p-ba.
:evil:

arra is emléxem, hogy milyen vehemensen tagadták a mellplasztikát, mondván, hogy "Réka SZOPTAT, hülye emberek, azért ilyen szép nagy a cicije"
Ehhez képest Réka egy műsorban nyilatkozta, hogy két hétig tudta szoptatni mindkét gyerekét, mert NEM KELLETT NEKIK A CIKI. Könyörgöm, ne nézzen már egy országot hülyének!!! Elég ritka az olyan kéthetes újszülött, akinek nem kell a cici... persze lehet, hogy neki pont mindkét gyereke ilyen kis különc.
Tudom, h nem mindenki tud szoptatni, de ő szerintem puszta hiúságból hagyta abba. belőle kinézem.

krisszi

Kép
piciza

Krisszi,

lehetséges, hogy a plasztikcicik nem kellettek? :x
anyós: lehet hogy jobb ha beszólsz. persze udvariasan, de határozottan szólj rá, különben soha nem lesz vége az idióta tanácsoknak. Sajnos az én anyósom is állandóan okoskodik, nem is értem, miért gondolja azt, hogy jobban tud mindent nálam, azért, mert 30 éve szült egy gyereket. A férjem szokott még rászólni, hogy anya, Kati pontosan tudja, mit kell a gyerekkel csinálnia, nincs szüksége a tanácsodra. mondjuk ezen azért meg szokott sértődni :roll: de kit érdekel?! :wink: 8)

na, megyek alukálni, lepasszoltam Petit az apjának. bármi van, fülemre húzom a takarót :oops: :oops:
sz_kata

Krisszi- Nekem sikerült egyszer se szólnom és nem is jegyeztem meg semmit, csak a kedvem szegte a megjegyzéseivel, aztán meg a rosszkedvemet ellenszenvezésnek vélte. Tehát Krisszi mosolyognod is kell a béke érdekében! Megy a drukk!

Tényleg szerettem az anyósomat, de amit már hónapok óta csinál abból az jön le, hogy az érzés nem kölcsönös. Lassan túlteszem magam, de nagyon sokat rágódtam rajta :( Az anyukám agyvérzést kapott hat éve, sajnos átment gyerekbe, nekem meg olyan jól esett volna néhány anyai megértő szó - hát az anyósom azt nem tudta megadni...
Sejtem mi zajlik benne: féltékeny, mert most hogy babánk lett azt érezheti, hogy végleg elvesztette a fiát....

Más:

Edit - ahogy leírod, nekem abból az jön le, hogy Kata baba kedves mosolygós kisbaba! Mi is szopiztunk 12 x eleinte, jól meghozza a tejet! Gratula, a vendéglátáshoz! Hozzánk is jönnek, de nálunk megy a szabadkozás, mert nyitva a vasalódeszka, rajta a vasalnivaló, tele a mosogató ... :oops: Köszönöm a drukkot az éjszakai alvás ügyben - alakul, de nem merem elszólni :)

Beuka - köszönöm megértésedet - sírósság ügyben! :) Azért már egyre több örömöm is van, mert amikor nem sír egyész egyszerűen elbűvölő kisbaba! :D olyan kis huncut mosolya van, oldalra fordítja a fejét és mosolyogva visszanéz -ennivaló! Nekünk is angelcare van, mi beállítottuk még a szülés előtt. - jól működik, és nincs téves riasztás.
Na megyek zuhanyozni!

Ja és gyerekek: rakjatok be nagyobb képeket légyszi!!!
nózi

Anyóst leállítani jó, akkor ha az ember amúgy sűrűn találkozik velük, de ha ritkán mint a mi esetünkben is (200 km távolság) akkor jobb a békesség. Mindegy ezt mindenki maga kell eldöntse - ki milyen viszonyban van stb. Hogy nálunk milyen a viszony azt egyelőre még én se tudom...
nózi

Sziasztok!

Boróka!
Bendus nagyon édes baba. J Apa vállán gondolom kaja után vagyunk, nagyon belakott képe van. :D
Fürdés: soha nem sírt Kata élvezi.

Tűzmanó!
Jó hallani felőled is. Már te is a finisben vagy. Várod ugye? Milyen a Paskál parkban lakni?

Csengő!
Hogyhogy nem lesz netetek? Nem fog hiányozni? Ari Bálint, jó husos. :)

Mamy!
Nálunk is ugyanaz lehet a helyzet, mint nálatok. Kata mint aki meg akar fulladni úgy eszik. Az első jópár korty nagyon hangos, levegővel teli. Sokszor nem tud büfizni. És fél óra múlva ha felvesszük a kiságyból még akkor is büfizik.

Lívi!
Kipróbáltad a muffinreceptet amit írtam?

Angel79!
Gergő baba szép. Tetszik a mérleges kép. Én is szeretek ott fényképezni. :) Ott nyugton marad egy ideig. Kajakóma. :D Ismerős. Ugyanilyen képet szokott Kata is vágni.
Kuglóf :D nyami-nyami

SzKata!
Én is hallottam a vérfertőző dokiról. Az a helyzet, hogy nálunk itt Tatabányán történt a dolog a Szent Borbála kórházban. Azt a faszit láttam (asszem) a kórházban a héten kedden . 4leánygyereke van, az első hárommal volt viszonya. Állítólag a legnagyobb jelentette fel külföldről. De 2 gyereknél már elévült a dolog, eltelt 5év és elévült. Nem tudom. Undorító. Arra gondolok, hogy mint gyerekorvos a Katát vizsgálta, pfujj…Azért durva, gyerekorvos és ilyet tett…
Te honnan érzed, hogy kevesebb a tej?

Rolex!
Zsófi baba is nagyon szép.:) Tetszik a nyulacskás takarója.

Erika!
Akkor én szerencsésnek mondhatom magam és a babát, de én ettem már babot, borsót, karalábét és nem volt gond. Viszont tejet ittam, sőt fogok is inni, egy bögre nem árt. 2-3naponta. Sajtot eszem, joghurtot nem bírom legyűrni. Én úgy tudom a babának nem szabad 1éves koráig tehéntejet adni. A mama azért ihat módjával. Nagyon aranyos Levi. :)

Bettus!
Üdv. újra itt. Gratulálok Kittihez, édes baba.

Melinda!
Honnan tudod, hogy kevesebb a tejed? Miből lehet érezni?

Krisszi!
Anyós. :D Dumálj vissza finoman.

Réka szerintem nem AKART szoptatni mert tönkremegy a melle…inkább szilikon ment bele…az nem árt tudjátok…

Tegnap a vendégek hoztak egy csokitortát…kár volt belekóstolnom, mert ilyen finomat még nem ettem…azt reggeliztem L mérlegre nem állok- a baba kiütés lehet attól, hogy sok csokifélét eszem??

Szép napot Mkinek! Megyünk sétálni.

Edit

Kép
Kép
edi78

Azért irigylem azokat, akik visszaszólnak az anyósuknak, én is megmondtam volna neki, hogy bántóak a szavai, de hát mit tegyek "mimózának" (suttogó kategória) születtem.... Szóval jó ez a suttogó, például ebből derült ki számomra, amit mondjuk a sok bukásból sejtehhem volna, hogy a babám refluxos, és szélgörcse van. Tehát nem hasfájós. Mosolygási fintor és lábhuzogatás, valamint túrós bukás, bukások utáni sírás is van. Ezért most úgy büfiztettem, ahogy Terry H. írta, és lám, kijött a böfi és utána egész jó kedvű lett fél órát játszott majd elálmosodott és utána már csak azért sírt. Ilyenkor nehéz elaltatni, már jó egy órája húzogatjuk a babkocsit, persze szünetekkel. De még nem olvastam ki a könyvet!
A férjem óvatosabban fogalmaz ő azt mondja, hogy várjuk ki hogy hosszú távon működik-e a dolog - és ha igen, akkor ő is azt mondja, hogy jó a könyv. Addig neki csak humbug. :lol:

Nagyon érdekelne, hogy a többiek, akik olvassák a suttogót, mit tudtak eddig hasznosítani belőle!
nózi

Erika,
Köszi a tanácsot. Tegnap beadtuk a D vitamint, ma a konakion lesz a soros.

Edit,
Köszönjük, :lol: a takaró H&M. Szerintem ott vannak a legszebb babaholmik. Sz_Katával egyszer együtt szabadultunk be és nem bírtunk magunkkal.
Teljesen immunis vagyok a női cuccokra. Kiváncsi vagyok meddig tart..

Én is sok csokit kívánok...Szerintem a szervezetünk azonnali energia bombáért kiált..Más magyarázat nincs. :D
rolex

Nózi,
Az imént felsorolt "tünetegyüttes" egyértelmű jele a refluxnak? Mosolygási reflex és lábhuzogatást szerintem mindegyik csecsemő csinál!?
Hogy büfizteted? (Nálunk a férjem olvassa)
rolex

Rolex - a könyv alapján a reflux jelei: nehezére esik az evés fulladozik, néha egy órával az evés után is nedves túró állagú hányadékot látunk, robbanásszerű pukikat is hallhatunk. Csak ülő helyzetben vagy vállra fektetve érzi jól magát
Büfiztetés közben nem szabad ütögetni (hát én mindig paskolgattam,) körkörösen masszírozni kell fölfelé a háta bal oldalát
Ha három perc után nem böfizik, abba kell hagyni. ha merekedt bent a levegő a baba nyűgös lesz, finoman előre kell dönteni és ettől kijön a buborék.
Érdemes elolvasni az erről szóló fejezeteket, érdemes előrevenni a hasfájás és egyéb részeket, nekem így utólag derült ki, hogy sok hibát követtem el.

Nem voltam elég alapos, de megint sietnem kell etetni...

Zsófi baba nagyon gyönyörű!

H&M egyetértek tényleg ott vannak a legjobb cuccok.
nózi

Sziasztok,

van egy csöpp időm, ma Petike nagyon műsorozott idáig és mostanra fáradt el. de ahogy ismerem, csak rövid időre.

Lányok, tudja valaki, hogyan tudnék hangfájlt ide feltenni?
a férjem talált egy nagyon jó kis nótát, az a cime, hogy Paradicsom Piri dala. Őrült jó!!! és Peti is szereti :lol: főleg, mikor ketten énekeljük apával, és táncolunk is vele rá. :lol:

Edi,

néha van, hogy relative kevesebbnek érzem a tejemet, a mellem állagából itélve. de ezek átmeneti állapotok, általában hamar helyreáll az egyensúly. Tegnap este anyám jelenlétét kihasználva, fürdőztünk egy nagyot a férjemmel (addig anyu volt Petivel) és a meleg vizben ücsörögve, elkezdett spriccelni a tej a mellemből :shock: mondtam is a férjemnek, hogy nekem ne mondjad, hogy nem fürösztelek tejben, vajban :lol: :lol:

Nózi,

én is gyanakodtam, hogy a gyerekem refluxos, és még most is izgulok emiatt. Szóval, asszem megveszem én is a könyvet, hogy tudjam, mit kezdjek ezzel a problémával. Melyik Suttogóban irnak erről? az egyesben vagy a kettesben?

Rolex,

H and M: voltál már azóta? isteni kislányruhák vannak. szinte sajnálom, hogy (még) nincs kislányom :roll:
Már alig várom,hogy újra beszabaduljak a boltba. Tudom, hogy hamar kinövi, és felesleges drága cuccokat venni, de valahogy úgy szeretem "parádéztatni" a kis szarost 8)
csoki: energiabomba a szervezetnek? na, akkor már értem, miért falok ipari mennyiséget :roll:
sz_kata

Sziasztok!

Melinda!
No igen, egyedül, segítség nélkül azért jóval nehezebb. Én ezen nagyon ssokat gondolkodom, hogy nekem ugye itt van anyukám ism, meg anysom is, biztos nagyon jó lesz, hoyg segítenek, de azt azárt nem szeretném, hogy ha állandóan a "nyakamban lihegnének" jó ez most elég drasztikus volt így. Anyukámmal már megbeszéltem, hogy bármit segít, ha megkérem rá, Ő nem fog erőszakoskodni. El is döntöttem, hogy majd megkérem, hogy főzzön, néha vasaljon... De azt hiszem Ő volt könyebb eset :) :roll:

Nózi!
Tegnap néztem az AngelCare papírját, és ott azt írják, hogy ne tegyünk semmit a matrac, és lapok közé. DE kókuszmatracznk van, amin eleve van egy huzat. Ti az alá tettétek a lapokat, vagy kívülre? Az nem baj, hogy a kiságy alja (ami a matrac alatt van) nem összefüggő, hanem ilyen közök vannak a lécek között?
JAj nem is tudtam, hogy anyákáddal ez történt :( sajnálom :( :cry:
NEm csodálom, hogy szerettél volna egy jó anyóst. Nem lehet könnyű Neked :(
Úgy örülök, hogy írtad, a suttogót, nekem is megvan mindhárom kötet, és olyan jó hallani, hoyg valaki tudja is használni! Remélem nálunk is beválik majd :) mondjuk az lenne a legjobb, ha nem is lenne illyen "praktikákra" szükség :)

Krisszi!
Akkor drukk az anyóshoz! :)

Bea

Kép
Kép
beuka

Bali,

a homeos bogyókat te feloldod anyatejben, vagy lehet beadni egészben is?
sz_kata

Szép estét, lányok!!

Örömmel tudatom, hogy kedd reggel megszületett várva várt drága kisfiunk, 9.13-kor, 3800g-mal,és 54 cm-el!! István Barnabásnak hívják!!!!! :D

Egyenlőre csak ennyit tudok írni, mert ma jöttünk haza, de majd jövök a történetünkkel!!!

Pusz!!Melódia[/b]

Kép
Kép
melódia78

Sz_kata!

Felforralt, lehűtött vízben, mert lassan oldódik és az anyatejben nem látom, ha végre kész.... Kölök imádja... Én óránként 3-at adok, a másodiknál lehet érezni a javulást... A 3. után alszunk.... :lol:

Sajna most nincs másra időm, mert nagyon taknyos és a hője sem az igazi :cry: .... ideges vagyok :cry:

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Bali,

köszi :)
Nándikának jobbulást!! náthára ajánlott homeos bogyo: Pulsatilla

Melodia,

Gartulálok, gyere hamar a szüléstörivel! ja, és képekkel :lol:

Krisszi,

épp most volt a story tv-n RR. Arról volt szó, milyen szuperül lehet szoptatni szilikon mellekkel :evil: Hajrá, igy legyünk tökéletes nők, és anyák :evil: :evil: Felpumpált cicik, felpumpált száj, igy nő, a nő :evil: :evil:

Lányok,

csak én érek rá ennyire (Peti szunyál, lehet hogy a homeos bogyó hatása? ) :roll:
Hol vagytok?
sz_kata

Sziasztok!

Melódia!
Szeretettel gratulálok István Barnabáshoz!!! :lol:

Lányok!
Nem tudok most visszaolvasni mert nincs időm. Gondoltam, megkérdezem, nálatok mi volt az elmúlt éjjel? Nekünk most volt a holtpont. Geszti délutántól hajnali fél 5-ig nem akart aludni, és egyfolytában ordított, ha letettük. Csak ültem vele az ágy szélén és bőgtem. Semmi sem használt. Fogalmam sincs, mi baja volt, mert nem volt más a napja, mint a többi, nem érte több inger. Persze éhes sem volt. Annyira el tudok ilyenkor keseredni!!! Hogy mi baja lehet? A kezemben megnyugodott úgy-ahogy, de amint letettem, éppen csak hozzáért a feneke az ágyhoz, már visított. Ez ment fél 5-ig! Aztán nagy nehezen elaludt, és fél 10-ig aludt. Én meg olyan vagyok (meg a férjem is persze) mint a mosott rongy. És folytatódott egész nap, hogy ha leteszem, akkor sír. Ha felveszem, semmi baja! Ennyire utál feküdni? Már kipróbáltam a hason fektetést, 5 perc jókedvű nézelődés után ugyanúgy bömbölt. Rátett egy lapáttal a helyzetre, hogy kipróbáltuk a porszívós orrszívózást, egy kis sterimarral körítve. Azt az üvöltést!!! De tényleg szépen kiszívta a trutyit. Tegnap a pumpás orrszívóval csak azt értem el, hogy lilára ordította magát, még a könnyei is kicsordultak, és alig bírtam megnyugtatni, persze nem jött semmi.
Na mindegy abbahagyom a rizsát, a lényeg hogy teljesen ki vagyok purcanva, nem értem miért nem akar feküdni, ja és oldalra nem tudom fektetni mert azonnal visszafordul hanyatt, vagy át hasra. Nem szeret oldalt feküdni.
Ha nagy nehezen sikerül letenni ordítás nélkül, és ébren van, csak pár percig foglalja el magát a nézelődéssel, még kicsi ahhoz hogy pl. egy plüss állat lekösse, és pár perc után már sírás van, mintha elunná magát. Már alig várom, hogy felfedezze a kezét, meg az őt körülvevő tárgyakat, hogy legalább azokkal ellegyen kicsit több ideig. De most még pont abban a korban van szerintem, amikor csak az szórakoztatja, ha anyarabszolga vagy aparabszolga ringatja a fenekét. Ami persze jó egy ideig, de nagyon fárasztó, fizikailag is, és persze a kialvatlanságtól is. Jaj lányok, ti hogy csináljátok ezt???
A suttogóból elolvastam az ide vonatkozó részeket, jó-jó meg klassz minden, csak éppen energiám lenne alkalmazni!!! Meg persze végig akarom olvasni az egész könyvet, és meg akarom beszélni a Párommal, hogy ő is tudja, miről van szó, ne kelljen mindent neki is elmagyarázni, hogy mit miért csinálok. Ő is totál kiborult tegnap éjjel, főleg hogy éjjel 1-ig dolgozott még itthon is, és reggelt akarta folytatni, de nem tudta magát kipihenni, egy bödön kávéval és visine szemcseppel ült le a gép elé hajnalban...
Most már tényleg abbahagyom, mennem is kell, próbálok még jönni.

Kép
mamy

Sz_Kata, Livi!
Milyen homeós bogyóról van szó? Engem is érdekelne.

Kép
mamy

Melódia!

Nem ér így megelőzni!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Nagyon gratulálok! Kivi vagyok a születéstörire! meg képeket is kérünk!!!!

Puszi
Rozus

KépKép
rozus

Mamy,

háát, tudod, hogy nem tudok semmi okosat mondani, ha tudnám a tutit, már alkalmaznám :roll: :wink:
a bogyó neve:colocynhis
nem akarom elkiabálni, de mintha jobb lenne a helyzet. de csak mintha! és kopp, kopp...
nálunk egész nap nyűglődött, most hat óta alszik. Kicsit félek, hogy mi lesz ha felébred a kis minidiktátor.
Mamy, nem tudom, hogy van- e lhetőséged arra, hogy segitséget kérjetek valakitől a családban. nekem pl nagyon sokat segit, hogy reggel, vagy napközben, amikor már hulla vagyok, kicsit átadjam a babát anyukámnak, hogy ő dajkálja. anyám élvezi, én meg szusszanok egy csöppet. akár fél óra is segit.
A férjemre is rá szoktam bizni a gyreket reggel, amikor az esti műszak után a leghullább vagyok, de általában az szokott lenni, hogy fél óra alvás után hallom, hogy nyilik az ajtó, beoson a férjem , kezében a durcásan hüppögő kisfiammal, és mondja: gyere Peti, nézzük meg anyát, hogy alszik.. :)
magyarul: anya, most már felkelhetnél, mert nem tudom mit kezdjek a gyerekkel :roll:

kivánok mindenkinek
sz_kata

folyt köv: csendes, gyereksirásmentes éjszakát

jó lenne mi, aztán meg belelőg a kezünk a bilibe :lol:
sz_kata

Mamy - :( ez borzasztó fárasztó lehetett! Remélem ma jót alszotok!

Ezek után szinte le se merem írni, hogy nekünk meg ma volt a legeslegjobb napunk! (bennem van a félsz, mert eddig a jó (bb) napok - órák voltak a nagyon ritkák - és félek, hogy az éjszaka nehéz lesz) uis napközben egész jókat aludt, gyakorlatilag egész nap működött a négy É. Ma egy igazi jókisfiú volt!
Ma eddig csak négyszer! etettem igaz mind egyórás volt. Már megint paráztam, hogy evett - e eleget - de azt hiszem, hogy igen, hisz ma már három hatalmas teli kakás pelus volt. Ilyenkor azért félek - kettővel kevesebbszer evett mint máskor, és a napi hétre is csak mostanában szokott rá - ezért lehet, hogy éjszaka felébred többször? Na majd kiderül. Remélem van elég tej, már megint mindkét mellből szoptatok, mert a végét nem nagyon akarja kiszívni, "dumál" közben, és őrült módon ráncigálja.

Sz_kata - nekem a hármas van meg, még Dorka ajánlotta itt a neten, azért azt vettem meg (köszi Dorka!!!) Lehet, hogy nálatok is reflux van, ami azért jó hír, mert ennyhíthető - ráadásul a legtöbb baba kinövi. Írtad anno, hogy folyton ég a gyomrod (az enyém is mindig égett - már a rennie sem segített) és a reflux örökölhető.
A jó hír az, hogyha a baba efféle gondok miatt sír, attól még lehet egy igazi kisangyal is :wink:

Dorka! Bendus nagyon aranyos kisbaba! Jó lenne, ha még tennél be képeket!
A születésed elég cselekményes volt, és olyan jól leírtad, hogy szinte előttem volt az egész. Bendus szép nagyra nőtt odabent!
Kishasa nem fáj? Ezek a hasfájós dolgok a harmadik hét táján kezdődnek! Végül is milyen pelust használsz?
Fürdés - nálunk öt percig jó muri, de utána mindig sír, akkor kivesszük.

Édes gügyögés a háttérből - gondolom a kisangyalkám lesz, mert a férjemre nem jellemző az ilyesmi... :D
Kép
nózi

Beuka - nem könnyű, de lehetne rosszabb is a helyzet. Legalább nincs nyílt ellenségeskedés, csak burkolt célzások -de túl leszek rajta. Légzésfigyelőt simán a rácsra helyeztük, úgy, hogy ne essen le. A matracra tettem még gumis lepedőt és simát is, és még be is gyűrtem a szivacs alá - nem zavart be - elég jó az érzékenysége. Persze a kókuszmatrac az más - de szerintem nem lesz gond!

Csengő - hiányoznál - szeretem a hozzászólásaidat :oops: Bálint nagyon szép baba! Kaka ügyben drukkolok, hogy legyen valami pozitív változás! BKV :D

Na dugulok.
nózi

Sziasztok!

Hazaért a férjem, és Geszti édesdeden elaludt a karjaiban... :shock:
Na persze azért ez kicsit túlzás, mert még mindig nagyon nyűgös! Egész délután fél órát aludt, és folyton sírdogál. Nem volt ennyire sírós, ezért vagyok ennyire kétségbe esve. Kaki sem nagyon volt már 2 napja, csak hőmérőzéskor jön egy kicsi, de szerintem nem elég.
Egyébként az jutott eszembe, lehet hogy az oltástól ilyen nyűgös? Mert ez azóta van. Aznap éjjel még úgy-ahogy aludt, de utána kezdődtek a sírások. Biztos hatással van rá az oltás, de ennyire? Aki túl van már ezen a 2 hós oltáson, nálatok mi volt a helyzet utána való napokban???

Nózi!
Klassz hogy működik a rendszer, mi még el sem kezdtük, olyan fáradtnak érzem magam, hogy még beszélni is alig bírok, ég a szemem és fogalmam sincs mit tegyek... Nekem az 1-es suttogó van meg, olvasgattam ma az alvásról szóló részt, meg a 4É-t de azt hiszem még egyszer-kétszer át kell olvasnom, hogy fel is fogjam a jelenlegi szellemi állapotomban...
Nagyon aranyos Zsoltika, látom neki is szépen alakul a BCG oltása, Gesztinek is pont ilyen.
Nálatok nem volt 2 hós oltás utáni nyűgösség?

Krisszi!
Te is már túlvagy az oltáson, ugye? Nálatok nem voltak sírós napok? A doki nem mondott semmi ilyesmit, hogy várható lenne a nyűgösség.

Sz_Kata!
Sajnos anyukám már nem él, férjem anyukája volt itt egy hétig még az elején, de őt sem hívhatom, mert dolgozik (akkor szabit vett ki), egyéb lehetőségem meg nincs sajnos. Bárcsak lenne. Pihenni sem tudok visszavonulni, mert másfél szobában lakunk, a nappaliban nincs ágy, a hálóban van és ott van Geszti ágya is.
Köszi az infót a bogyóról, ezek szerint ez hasfájás elleni szer?

Jóéjt mindenkinek (magunknak is...)

Kép
mamy

Sziasztok!

MELÓDIA! :)
GRATULÁLOK!!! Szépen beelőztél bennünket, de nem baj! SZép nagy kisfiatok született :) Gondoltam, hogy valami "ilyesmi" lehet az eltűnásed hátterében!!Várjuk majd a képeket, és a beszámolót!
Szerintem Hettie is ezért van távol!

Nózi! :)
Köszönöm a tippet, akkor mi is így rakjuk be. Még épp azt is akartam kérdezni, hogy a gumilepedő nem kavar-e be, mert én is akarok rakni, de már válaszoltál is rá :) :) köszi!

Mamy! :)
DRUKKOLOK, KITARTÁS!!!

MA éjjel nagyon roszul aludtam. Először azt hittem fájásaim vannak, figyeltem is az órát, de aztán rájöttem hogy a csontjaim, fájnak meg a derekam. GOndolom kezdenek táguklni a csontjaim. Vagy rosszul gondolom?

Bea

Kép
Kép
beuka

Mamy,

az a homeos bogyo emésztésre jó. nem tudom, hogy a bogyó hatása-e (már három napja adagolom) de tegnap du hattól tizig aludt Peti, akkor szopizott egy órát, majd aludt tovább kettőig. mi meg csak vizslattuk a gyereket, hogy nincs-e valami baja, mert nem bőg :roll: :lol: de nem volt baja, csak végre egyszer ő is elfáradt, hogy azután öttől, frissen, üdén, kipihenten inditsa a sirós műszakot :lol:

Mamy, sajnálom, hogy nem tudsz segitséget kérni, de azért, ha a férjed el tudja vinni sétálni Gesztit, akkor addig probálj aludni. és próbáljátok ki ezt a bogyót!
még egy tipp: tegnap én becsavartam Petit egy takaróba, és amikor bealudt a cicimen, fogtam, és egy nagy puha párnára fektettem rá. igy nem tűnt fel neki, hogy már nem az ölemben van, és aludt tovább. a tipp amúgy Balié, köszi Bali :lol:

Nózi,

nagyon tetszik nekem a kisfiad :lol: irnál még arról, hogyan kell kezelni a refluxos babákat?
sz_kata

Sz_kata!

A kutacs dolgot a gyermekorvos mondta, illetve mindig meg is nézi. Ráadásul apósom orvos és ő is örökké ezt vizslatja.
A tejcsi pedig úgy tud több lenni, hogy pl. a szomszédasszonykám, akitől vettem, annak annyira sok van, hogy egy időben már kiöntötte, mert nem tudta hova tenni. Na nekem ennyi nincs, ráaadásul nekem mivel a picit azonnal elvitték, nem ő indította be a tejtermelést, hanem én magamnak mellszívóval. Ráadásul a kezdeti izgalmak miatt - mivel én két hétig nem tudtam szoptatni - örültem, hogy annyi van, amennyi. Most is van hogy 2 óránként szopik, de ettől nincs több tejem. Sőt, nem termelődik elég. De nem adom fel!

Megyek, mert most is éhes.

Erika
erika30

Beuka,
ANGEL CARE: Ezek a kérdések merültek fel bennünk is, de kipróbáltuk és működött. Léceken is, kókuszmatracon is.
A csontok nem tágulnak, az izületeid annál inkább. Hajrááá.

Boróka Dorka,
Mikor írtál születéstörténetet? Szerteném elolvasni.
rolex

Melódia,
Gratulálunk a babához! Szép nagy lett.:)
rolex

Nózi!

remélem nem olvastad félre a szüléstöriben, hogy vajúdás alatt a szülésznő nyomogatta a hasam közepén a pontot! :lol: :lol:
És erre mondtam, hogy ez fáj! :lol:
Apa tényleg ennyire komolyan vette az adagolást, halálra aggódta magát ha nem jött ki rendesen az öt szem. :lol: :lol:

krisszi, a cumi egy megváltás nálunk is, tegnapelőtt 4 órát, most éjjel már öt órát aludt egyfolytában, remélem ma éjszaka felmegyünk hatra! :lol:
És nyugi és csönd van, és tényleg ügyesen szopik a cumi ellenére is! :lol:
Ricsi gyógyulgat?

Jövő hétre 20 fokot mondanak, sétálhatunk majd! :D

Sz kata, örülök a javulásnak!

Bujka nem semmi amit te a két gyerekkel és melletük művelsz, csodálom a sok energiádat!

Kép

Kép
rejo

Sziasztok!

Sz_Kata!
Köszi a pokrócos-párnás tippet. Én is alkalmazom :wink: több-kevesebb sikerrel. A kis plédjét mindenesetre nagyon szereti.

Amúgy fordulópont volt az éjszaka, képzeljétek amikor tegnap este írtam, hogy Geszti bealudt Apukája karján, hát onnantól kezdve ma reggel fél 6-ig aludt!!! :lol: :lol: :lol:
El sem akartam hinni, amikor reggel az órára néztem, mert felébredtem hogy sünizik, és akkor látom, hogy fél 6! :shock:
Este meg tényleg úgy elaludt, hogy párom kb. 1 órás dajkálás után óvatosan letette, olyan éjfél tájban, és nem ébredt fel!
Kb. 3/4 11-kor aludt el, tehát nagyjából 7 órát aludt, pedig este 9-kor cicizett utoljára.
Aztán reggel fél 6-kor evett, majd ismét aludt fél 10-ig! Akkor megint evett, ismét aludt fél 1-ig! Megint evett, és most megint szundikál! Egy tündérke!
Nem tudok másra gondolni, mint hogy az oltás miatt volt annyira nyűgös tegnap. Sosem fordult még elő ilyesmi, remélem nem is fog!

Na megyek egy kicsit szunyókálni. :wink:

Kép
mamy

Sz_kata - a könyv pár dolgot ír csak - de hátha:
"Emelje meg a kiságy matracát" itt azt írja, hogy könyvet kell tenni a kiságy lábai alá, hogy a kiságy fejrésze magasabbra kerüljön. 45 fokos szöget ír. (vigyázni kell, ne legyen túl magas mint nálunk egyszer, mert Zsoltikám hajnalban lecsúszva sírt a takarója alatt :shock: ) Mi csak egy négycenti vastag könyvet tettünk alá, valamint a szopispárnát betettük az ágyba, így alakítva ki neki egy kisebb részt - kuckót. Így nem tud lecsúszni.
"Büfiztetés közben ne ütögesse" - azt írja, hogy az ütögetéstől a baba hányni kezdhet, és a sav marja a nyelőcsövét. "A két karja lógjon le hátul az Ön válláról, hogy akadálytalan legyen az út a nyelőcsövében. Ha három perc után nem büfizik, hagyja abba. Ha megrekedt bent a levegő, a baba nyűgös lesz. Finoman döntse előre és ettől minden bizonnyal kijön a buborék." (nekem eddig ez a fajta büfiztetés jött be a legjobban - simán kijön a levegő - bukás nélkül!)
"nagy gonddal etessse - ne etesse túl, ne etesse túl gyorsan (ami könnyebben megtörténhet, ha üvegbőlkap enni)." itt azt írja, hogy üvegből etetésnél kisebb lyukú cumi kell. "Ha evés után nyűgös, cumival nyugtassa meg, ne etesse meg újra, mert attól csak rosszabbul fogja érezni magát."
...itt a szilárd ételekről van szó - hogy nem szabad hamar bevezetni...
"Őrizze meg a nyugalmát. Nyolc hónapos kor körül általában javul a reflux, mert a záróizom fejlettebb, és a csecsemő több szilárd táplálékot eszik. A többség egyéves korra kinövi, legsúlyosabb esetekben kétéves korig is elhúzódhat, de ez ritka." Itt azt írja, hogy el kell fogadni, hogy a baba nem eszik úgy mint a többiek - legalábbis egyelőre. Azt írja, hogy az vígasztaljon, hogy előbb utóbb a baba ki fogja nőni.

Arról is szó van, hogy súlyos esetben vérrel színezett folyadékot öklendezhet vissza a baba. Gondolom figyelni kell, mert súlyos esetekben gyógyszert írnak fel a dokik. Nyelőcső PH érték vizsgálat ki tudja mutatni a refluxot.

Röviden ennyi - annyit még hozzátennék, hogy nálunk nagyon -nagy mennyiséget bukott a baba - viszont amióta nem fogyasztok tejterméket -a vajon kívül semmit, kevesebbet bukik.
Remélem nálatok is bejön!!!

Rejo - :oops: hát ezt félreolvastam - de így még viccesebb! :lol: és közben megható is! Jó, hogy Johanna ilyen nyugis! Nálunk a harmadik hét volt a legeslegkeményebb - három órát aludtam egy nap összesen. Na de ez lassan távoli emlék lesz, legalább lesz miről mesélni - mint a szüleimnek -akik még a mai napig is felemlegetik, hogy milyen sokat sírtam - többet, mint Zsoltikám. (szerintük :P )
Kisfiad hogy fogadta a testvérkéjét? Nálatok van féltékenykedés?

Bujka - ami mostanában veled történt, abból egy is sok! Nem tudom, hogy bírod... Azért vigyázz magadra, ne vállalj plusz terheket- hagyd a főzést a fenébe, ha megteheted!
nózi

sziasztok!

CSOKI - hasfájást okozhat a babáknak!!! a kakaóport nem tudják megemészteni, szal szopi alatt tiltólistás.

Rejo, csak azéert hívtalak, mert ki voltam borulva. Ricsi egész álló nap üvöltött, persze Anyósomtól megkaptam, h nincs elég tejem meg hogy szomjas a gyerek. aztán direkt lemértem és 160-at evett. jajjjjjjjjjjj, de szar napunk volt.

hajra, drukk megy a 6 órás alvásért!

pusz.
K.

krisszi

Rolex!
A köldökcsonkunk kb. másfél hét után esett le, de pár napig még utána is hintőporoztuk.

Csengo!
Szerintem biztosan hiányoznánk neked (ahogy te is nekünk), úgyhogy inkább maradjon a net, ha lehet :lol: .

Melódia!
Gratulálok a kisbabádhoz és remélem hamarosan jelentkezel a képekkel.

Mamy!
Örülök, hogy végül megoldódott a helyzet és újra jó alvókája van Gesztinek. Bízzunk benne, hogy nem fog megismétlődni.

Mi mindig hasra fektetjük Barnit, mivel a hasfájósság miatt így könnyebben elalszik és kevésbé fáj a pocija. Egyébként a doktornő ajánlotta, hogy hason altassuk, ha van légzésfigyelőnk.
Én akkor olvadok el ettől a kis krampusztól, amikor szopi közben bealszik és teli szájjal vigyorog. Természetesen a tejcsi pedig csorog a szájából :lol: .
Én beszéltem a homeos drnővel, aki a Barni tünetei alapján a Magnesium phosphoricum nevű C12-es görcsoldót ajánlotta, napi 3*1-et. Tegnap este kezdtük el adni neki és utána rögtön bealudt 1 órára, majd a reggeli után is aludt másfél órát. Már napok óta csak 20-30 percekre aludt el napközben, úgyhogy bízunk benne, hogy ez a bogyó hosszabb távon megoldja ezt a problémát.

Gesztenye
gesztenye78

Nózi,

köszi. ezeket már mind alaklmaztam, pedig nem is olvastam a könyvet. nálunk az ágy alatt Agatha Christie van, de lehet hogy az értelmező kéziszótárt kéne alátennem :roll: merthogy éjszaka is nagyon sokat bukik Peti, nem győzöm a kis feje alatt cserélni a pelusokat.

Mamy,

ma nem jött be a párnás trükk. Reggel óta sirdogál, igaz, egyre kevesebb erővel. alvás zéró.
talán majd este :?

Krisszi:
csoki tiltólistán?! EZ NAGYON ROSSZ HIR :cry: :cry: most mit csináljak?! :?

Rejo,

Peti kiköpi a cumit :cry: Pedig én már adnám neki, minden elvemet félredobva :oops:
sz_kata

És íme itt az én szüléstörténetem is, ami az István kórházban zajlott. Egy kicsit hosszúra sikerült az írás, de remélem senkit sem untatok vele.

Előzmények:
Az együttlét alapján úgy gondoltam, hogy korábbra várható egy héttel Barnus, amit az uh-ok is igazolni látszottak, de az orvos október 6-ra írt ki. Szeptember elején egy fránya gyulladás lépett fel a szeméremcsontnál, így veszélybe került a természetes szülés lehetősége. Ekkor kezdtem el Barnihoz beszélni, hogy várja még ki, amíg jobban leszek, mert akkor könnyebb lesz mindkettőnknek. Szeptember 24. táján már teljesen rendbejöttem, így megbeszéltem Barnussal, hogy még szerdáig ráérünk, mert akkor megyünk a doki bácsihoz, majd utána kozmetikushoz (gyantázni), de utána már bármikor jöhet. Ezt ő elég komolyan vette, mert szerdán este kétszer csikart a hasam, de azt hittem csak a vacsira evett túrós tészta a ludas a dologban.
Vajúdás és szülés:
2006. szeptember 28-án, csütörtök éjszaka 0.45-kor arra ébredtem, hogy élesebb fájdalom hasít belém és elkezdtem magamban számolni, 40 mp-es volt. 15 perc múlva jött a következő. Ekkor kimentem wc-re és észrevettem, hogy rózsaszínes a tisztasági betét, tehát tényleg elindult valami. A két db 10 perces fájást már 7-9 percesek követték, tehát elég hamar felgyorsultak a dolgok. Ekkor már javában pakoltam az utolsó dolgokat és szóltam Gyurinak, hogy lassan menni kéne, tehát hívja az apját, hogy hozhatja a kocsit. Ekkor már 7 perces fájások voltak. 5 perces fájásoknál indultunk el a kórházba és kb. 15 perc alatt bent voltunk, mert csak 1 piros lámpát kaptunk útközben, de mire odaértünk már 3 percre rövidültek a fájások. Kb. 3.30-kor érkeztünk meg a szülőszobára és ekkor kb. 3 cm-es volt a méhszáj. Sajna az ügyeletes szülésznő eléggé mogorva volt, amolyan katonai diktátor jellegű és kérésemre csodálkozva kérdezte, hogy miért kéne hívnunk az orvosomat? Elmagyaráztam neki, hogy gyógyszert szedek és ő igényelte, hogy tudjon róla, ha megindul a szülés, mert valószínűleg epidurállal oldja meg a vajúdási szakaszt. Erre nem szólt semmit, de nem is hívta a dokit. Kb. 45 percig csinálták a ctg-t, majd átküldtek az egyik szülőszobába. 5-6-ig nem csináltak semmit és én már eléggé szenvedtem a kétperces fájásoktól, de a jógás légzés elterelte a figyelmemet és megkönnyítette ezt az időszakot (egy fotelben ültem). Bezzeg a szülésznő megjegyezte, hogy ne lihegjek, mert akkor elzsibbadok és kifáradok. Hogy őszinte legyek, akkor már tojtam a megjegyzéseire, mert semmit sem segített csak okoskodott a hülyeségeivel. 6 óra körül már elég rosszul voltam, amikor is felfektettek az ágyra és bekötötték az infúziót (mint utóbb kiderült oxitocint nem kaptam), majd közölték, hogy hamarosan jön az anesztes az epidurál miatt. Innentől kezdve már nagyon elviselhetetlenek voltak a percenként jelentkező fájások és meg voltam róla győződve, hogy nem bírom ki több órán keresztül a szenvedést. A párom innentől kezdve aktív résztvevő volt, ugyanis a szünetekben egy kis törölközővel rohangált a mosdó és köztem, hogy egy kicsit mindig meg tudjam nedvesíteni az ajkamat és kiszívjam belőle a vizet (inni nem lett volna energiám és biztos kiöntöttem volna). A fájások alatt pedig szorongattam a kezét. A lelkemre kötötték anno, hogy a számat ne szorítsam össze, mert az is hátráltatja a tágulást, így inkább nyögdécseltem és a fájások csúcspontján „szentségeltem”. A párom azt mondta, hogy nem is szorongattam annyira a kezét és nem is voltam olyan hangos, de szerintem csak udvarias akart lenni. 6.20-kor megérkezett a reggeli műszakos hölgy, azaz a megváltás. Pár perc múlva megvizsgált és meglepődve vette észre, hogy már 8 cm-es a méhszáj, így nem lesz idő epidurálra, mert mindjárt kint a baba. Ez volt az a pillanat, amikor minden erőmet összeszedtem és bíztam benne, hogy addig már csak kibírom. Ekkor egy fájás alatt elkezdte kézzel tágítani, simítani a méhszájat, de ezzel olyan pokoli fájdalmat okozott, hogy azt hittem ott maradok az ágyon örökre. Tudtam, hogy ez csak a mi javunkat szolgálja, de épp ésszel már nem tudtam felfogni, csak szenvedtem. Mivel a „katonai diktátor” nem szólt időben a dokinak, így ő csak a kitolási szakaszra ért be. Már két olyan fájásom volt, ahol enyhe székelési ingert éreztem és ő pont akkor lépett be az ajtón, amikor már nem tudtam visszatartani, mert annyira kellett nyomnom. Még köpenyt sem vett fel, hanem így kezdett el segédkezni a nyomásoknál. Ez a szakasz már viszonylag jó volt, mivel volt mire koncentrálnom és próbáltam együttműködni Barnussal, hogy minél hamarabb túl legyünk a nehezén. Kifejezetten éreztem, ahogy egyre jobban halad kifelé és ez iszonyatos erőt adott a nyomásokhoz. A párom ekkor szólt, hogy látványosan egyre lejjebb megy a poci. A szülésznő gátvédelmet alkalmazott, így nem lehetett rögtön kinyomni Barnit és nagyon feszített a buksija, de végül megérte, mert csak egy kicsit repedtem, amit két öltéssel rendbe is hoztak.
A párom ekkor lepett meg a legjobban, mert végignézte, ahogy 7.10-kor kibújik a kicsikénk (a köldökzsinór egyszer rá volt tekeredve a nyakára), ráadásul még a köldökzsinór elvágására is vállalkozott, pedig nagyon félt a vértől és a látványtól az elején. Barnust a mellemre tették és halkan nyögdécselt, miközben a párom azt mondta, hogy nagyon büszke rám és ügyesek voltunk. Ez a pillanat minden fájdalmat megért.

Gesztenye
gesztenye78

Gesztenye,

homeos doktornő nevét cimét elérhetőségét please küld el nekem priviben!!
nagyon köszike
sz_kata

Gesztenye,

ügyes voltál!! jó hogy a katonai diktátor nem tudott kimozditani a nyugalmadból. Akkor jól értem, hogy végül nem volt epidurál? Végül is ez tök jó, nem?
sz_kata

Sz_Kata!
Küldtem a privit!
Igen, így végül megúsztam epidurál nélkül, mert olyan gyorsan kint akart lenni Barni, hogy semmire sem hagyott időt :lol: . Utólag már úgy érzem, hogy ennél jobban nem is történhetett volna, kivéve a diktátort. A párom is minimum 12-14 órás menetre volt felkészülve, így nagyon meg volt elégedve a kb. 6 és 1/2 órás vajúdással. Szerinte nem is volt olyan szörnyű :shock: , de ilyenkor mindig emlékeztetem arra, hogy nem ő érezte azt a pokoli fájdalmat, hanem én.
Állítólag a második gyerkőcnél már gyorsabb a szülés, mint az elsőnél. Azért bízom benne, hogy még időben be fogunk érni a kórházba :roll: .

Gesztenye
gesztenye78

Sziasztok!

Visszaolvasni majd holnap...

Úgy izgultam, de már vagy 12hete nem voltam Pesten...vásárlás, csavizás...
Voltunk végre ÁRKÁDBAN!!!!! Őrült sokan voltak. Főleg H&M-ben. Hát bevásároltunk ...C&A, H&M-ben. Utóbbiban nagyon sokan voltak, magamnak nem is néztem körül, marha melegem is volt. Amíg sorba álltam apa elment C&A-ba vásárolni, visszaért még mindig sorban álltam. Na mindegy. Szép ruhácskákat vettünk Katának. Most is gyönyörködöm bennük. :)
A baba jól bírta az utat, 2szer evett.
Magamnak meg Orsay-ben vettem egy nacit. Apa kapott egy inget.
Legközelebb nyitásra megyünk hétköznap.

Na holnap jövök: Edit

Kép
Kép
edi78

Sz_Kata!
Nemrég próbáltalak hívni a párom mobiljáról, úgyhogy én voltam az a galád nem fogadott hívás. Holnap újra megpróbállak elérni, hogy még egy kis infót adjak a dokinővel kapcsolatban.

Edit!
Örülök, hogy végre ki tudtál mozdulni egy kis vásárlásra. Mondjuk az már nem valami jó, hogy ennyit kellett sorban állni. Már én is alig várom, hogy egy kicsit kiszabaduljunk a nagyvilágba és újra mindenfelé mászkálhassunk.

Gesztenye
gesztenye78

Sziasztok Lányok!

A meddőségis topikban olvastam, hogy Chesti éjfél óta vajúdik a kórházban. Azóta semmi új infót nem tudok, de remélem már túl vannak minden nehézségen! Hajrá Chesti és Nikibaba!

Geszetnye!
Nagyon ügyi voltál, meg Barni is! csodálom, hogy nem szóltatok be valamit a diktátornak, hogy nem hívta a dokit amikor kérted!

Puszi mindenkinek!
Rozus

KépKép
rozus

Sziasztok!

Gratulálok Geszti!!! Ügyes voltál. Le a kalappal, hogy így bírtad.
Majd írok szüléstörténetet én is, de én "énekeltem" a szülőszobában olyan fájásaim voltak :( . Viszont nem volt ilyen hosszas. Nekem 9-kor jöttek a fájások és 11:30-ra már megszületett a Kitti. Úgyhogy szerencsésnek érezm magam... :lol:

Elkezdtem visszaolvasni a történteket még csak a 101. oldalon tartok:( De igyexem!!! Ahogy időm és a lányom engedi....

Képzeljétek!!!!
Megtörtént az amire már 2 hónapja várok. Kittike ránkmosolygott. :D :D És nem csak úgy elhúzta a száját, hanem valódi mosoly volt, mert utána egyfolytában vigyorgott amikor grimaszoltunk az apjával.
Annyir örültem, azt hittem már sose kapok visszajelzést, pedig a lelkem is kiteszem érte. De megérte annyira édes volt!!!

Mára ennyi, még van 3 órám aztán kel a kiscsaj mert éhes lesz.
Gondolom ti se alszotok végig egy éjszakát?! :roll:
De majd elolvasom ki mivel küzd, remélem nem vagyok egyedül.

Puszi nektek: Bettus
bettus79

Megint jó régen írtam nektek... :oops:

Kicsit visszaolvastam....

Gratulálok minden anyukának a gyönyörű gyerekéhez :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Néhány dologhoz írnék....

Oltás
A kötelező mellett szokták javasolni a meningitis (agyhártya-gyulladás) ellenit---Neisvac-c, és a pneumococcus (tüdőgyulladást és egyéb fertőzéseket okozó baci) ellenit---Prevenar
Petinek a Prevenart beadatjuk, főként, hogy most jön ez a nyúlós-nyálas, bacitenyésztő időszak...

Hasonfekvés
Mi szeretjük... időnként csak hasonfekve, hátsimivel alszik el...

Szopás
Nálunk nagyon jó a 3-3,5 óránkénti szopi... éjszaka alvás van 10-6-ig :lol:
Nekem persze hajnalban fel kell kelnem fejni... bár én napközben is fejek legalább 2-3 alkalommal... napi 0,5-1 liter tejem van pluszban...

Fogamzásgátlás
Jó, hogy ezzel nem kell törődnöm....
Nekem a 11. héten képes volt megjönni... :evil:

Peti egy angyalka :lol: :lol: :lol: Nem lehet okom panaszra... tudok mellette tanulni, diplomadolgozatot írni...
Már tettünk egy nagy kirándulást is... vonatoztunk Debrecen és Pest között...

Erika30
A fiaink nagyon egyforma paraméterekkel születtek :lol:
Mi is 35. hétre, 2700g és 48 cm... Minket néhány órásan szerencsére kidobtak a koraosztályról...
Pénteken volt 13 hetes a drágám.... 5,5 kg felett járunk...
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?