Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Tegnap voltam ctg-n. Még semmi különöset ne mmutatott a görbe, bár már nem volt egyenes. Állítólag már készülődik odabent :) Ha lehet hinni az illetékeseknek, ez a baba sem lesz türelmes, és ő sem fogja kibírni a végéig a pocakomban. Azért még jó lenne egy kis ideig kihúzni. Holnap-holnapután tilos szülnünk, mert a doktor bácsi elutazik...Remélem, Morphy bácsi sem fog ráérni... Jövő szerdán megyek újra.

Finike,

Nagyon drukkolok, de lehet, hgoy már túl is vagy mindenen :D

Dóri,

Elég kiábrándító ez a babysitteres történet. Furcsa, hogy már egy ügynökség által közvetített ember is ilyen felelőtlen. Nem lehet valahol "beírni a panaszkönyvbe"? Hogy másokkal ne játszhassa el ezt...

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit

Judit!

Szorítok, hogy novemberig kihúzzátok 2 in 1.

Panaszkönyvbe úgymond beírtam, az ügynökség tuti nem közvetíti ki már sehova, dehát ezzel nem sokat érek magán úton illetve máshol simán előadhatja ugyanezt.
De nem baj inkább most, mint később, amúgy a héten már az újjat teszteljük. :lol:
Csak Ágit sajnálom.

Volt köztetek valaki, aki nem volt 4x a védőnőnél? Csak az orvoshoz járt terhesgondozásra?
Vendég

Sziasztok!

Dóri! miért vállal ilyen csajszi bébiszitterkedést? azért ez nem így működik.
én Bulcsúval nem voltam 4x védőnőnél. Talán 2x de az is lehet hogy csak egyszer. Nem számít bele a egyszeribe. A doki a lényeg. az meg gondolom meglesz :wink: / 4pecsét/ az orvos adja az igazolást hogy voltál nála 4x. Vagy már nem így működik? az én időmben még így volt. :? :roll:

Finike már biztos megszült. vagy legalábbis már nem lehet messze a vége. /remélem/

Judit! örülök hogy minden ok volt a CTG-n. Remélem azért bír majd magával a csajszika. csak ismételni tudom magamat. Nagyon elszaladt az idő. Mindjárt szülsz. hihetetlen. élvezd még ki a pocakoskodást. és az egy gyerekezést.

mikor megszületett Bulcsú akkor úgy voltam vele hogy ha csak ő lenne milyen sok időm lenne. Aztán mikor elkezdett mozogni /minden hülyeségben benne volt/ akkor úgy voltam vele hogy milyen egyszerű lenne az élet ha csak JOhanna lenne.
most már tök jó, mert azért Bubu is lehiggadt és most már egész jól eljátszik egyedül. /20 hónapos múlt/.
Persze van olyan mikor még azt is megbánom hogy én megszülettem. De csak ritkán és nem tart sokáig. Sőt most már egyre ritkábban.
Nagyon jó látni hogy mennyire szeretik egymást. Olyan aranyosak.

Edina
sidney

Dóri,

Én sem voltam 4x a védőnőnél. A zeredeti elment szülni, volt egy helyettes, aztán lett egy végleges. Összesen 2x, ha voltam a terhesség alatt. 1x biztos, mert akkor csinálták meg a kiskönyvemet. Én is úgy emlékszem, hogy a kórházból való távozáskor doki kiállított egy igazolást, miszerint nagyon rendesen jártam terhesgondozásra. A kiskönyvemet biztosan nem kérte senki szülés után.

Aludjatok jól, és is megyek. Hihetetlen, de még mindig jól tudok aludni:)

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Dóri!
Az anyasági miatt kérdezted a védőnőt? Ha igen, akkor megnyugtatlak, hogy azt nem nézik. Csakis az orvos általi terhesgondozást nézik, arról pedig a kórházból való távozáskor kapsz egy igazolást a kiskönyved alapján, hogy négyszer legalább részt vettél a terhesgondozáson, dátumokkal felsorolva.

Zsuzsa

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

Helló Csajok!

Finike hirtelen eltűnt, úgyhogy szerintem is biztosan megszült. :)

Judit!
Drukkolok, hogy még egy ideig a kicsi lánykád bent maradjon a pocakodban!

Asiye!
Klasszak lettek a vonalzóid! 8)
Különleges nevei vannak a picurkáidnak. (Bevallom én a Hamza névvel csak vezetéknévként találkoztam.) Ezek milyen nevek? Mit jelentenek?

A dokim és a védőnőm is azt mondta, hogy semmi különleges táplálkozást nem igényel az iker terhesség. Túlsúlyom sem volt, bár már a 10 kg plusszon is túl vagyok. :( Azt is mondták, hogy ikrek esetén a 20 kg sem sok. A plusz kilókat ugyan érzem, de látni nem igazán látom. A férjem szerint minden a hasamon van.

Szép napot mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Asiye!

Bizony-bizony egy napon születtek a gyerkőceink:)És Hamza milyen szép fiúcska!
(Én igazából október 2.-ra voltam kiírva, csak égbe szökött a vérnyomásom, bevizesedtem stb... és a doktor úr javaslatára-még időben-megcsászároztak, amit azóta sem bánok.)
Viszont a Gyermekek, magzatok kor szerintben van szeptember 22-es topik, igaz a 2005-ben születetteknek és ott Fannin kívül "lakik"még két másik kisfiú is :lol: .
A többiek +/- 1 nappal vannak túl 22.-én.

Adri!

A hízás az utolsó két hónapban szokott nagyon beindulni, akkor érdemes a kajálásra odafigyelni.

KépKép
tibicsoki75

Sziasztok!

Hogy vagytok?

Nagyon eltünt mindenki!
Bár ilyen jó időben a legjobb kimenni a szabadba, ki tudja meddig tehetjük?!

Adra!

Köszi! Végre sikerült a vonalzó. Persze nem nekem, a férjem már csak röhögött a bénázásomon, aztán leült és megcsinálta. De ő választotta ki a figurákat cserébe!
A Hamza és Alper név igazándiből nem jelent semmit. Régi személyek nevei. A Hamza arab eredetű az Alper pedig török. Lévén a férjrm török. Nem szerettem volna magyar neveket mert nem tetszik mikor egy gyereket pl. Green Sárának, vagy Al-aslawi Ferikének hívnak. Ha már a vezetéknevük török akkor legyen az a teljes nevük is. A másik baba nemét tudjátok már? Az egyik ugye fiu? Hogy vagy? Hogy birod?

Mennem kell!Sziasztok!

Kép Kép Kép
asiye

Folyt.köv.

Tibicsoki!

Fannika is nagyon szép kislány, a fiamnak biztos bejönne! :wink: :wink:
Én is úgy jártam mint te, bár én szept. 28-ra voltam kiírva, de a szembetegségem miatt nekem is programozott császárom volt. Így lettünk 22-iek. Benéztem az oldalra amit írtál, de egy év az sok. Más korosztály és senkit nem ismerek ott.. De azért köszi!

Judit! Reméljük a kislányod nem sieti el a dolgot és ücsörög még egy kicsit a pociban . Legalább addig, amíg neked kell, hogy teljesen elkészülhess!!

Edina!

Én is így vagyok a két gyerekkel. Nehéz, de mikor látom mennyire szeretik egymást, akkor hálát adok, hogy ketten vannak! Olyankor szem nem marad szárazon!

Finike! Remélem minden rendben. És ha lesz erőd és időd megírod a jó hírt, a "paraméterekkel", és egy fotóval ha lehet!

Most megyek mert dolog van!

Mindenkinek üdv! :lol: :lol: :lol:

Kép Kép Kép
asiye

Sziasztok!

Szombaton voltunk dokinál. Minden rendben van. :D Jó szívműködés, CRL: 17mm. Nagy kő esett le a szívemről, amikor láttam, hogy jól van, és dobog a kis szívecskéje. Még azért pár hétig izgulhatok. Ha a 12. heti uh-n is minden rendben, akkor azt mondta a doki, hogy megmarad. :D Az már csak 3 hét.

Finike!
Én is izgatottan várom, hogy írj. Nagyon kíváncsi vagyok, és sokat gondolok rátok.

Nemsokára Judit is szül. Hú, tök jó.

Na, megyek is, mert tegnaptól megint egyedül vagyok, de szerdán jön már haza a férjem, és ha minden igaz, lesz albérlet is.

jucus1

Sziasztok lányok!

Hát végre itthon hármasban!!! :D :D :D
Nem mondom, hogy könnyű és fájdalommentes volt, de azért kibírtam.
Reggel 8-kor bementünk, burokrepesztés, kaptam beöntést, infúziót amibe adagolták az gyorsító mixet. El is indultak a fájások és délre már ki is tágultam teljesen, nem túl nagy fájásokkal. Dél- fél 1 körül kezdődött a kitolási szakasz, ami nagyon kegyetlen volt. A baba elakadt a szülőcsatornában, nem nagyon akart lejönni, de mivel a szívverése végig erős volt, így hagyták had küzdje át magát, de ez már nagyon kegyetlen volt. A végére már én is ordítottam. A vajúdást csöndben viseltem. Volt gátmetszés is. 13:35-re lett meg a mi Vikink. Szinte egyből felsírt, rátették a mellemre, el is hallgatott. Olyan édes volt. Egy picit csúcsos volt a feje, de most már szép kerek. Tegnap jöttünk haza, és már meg is volt az első kiborulás, mivel a melleim teljesen bedurrantak a sok tejtől, de nagyon csomós lett, így nem igazán jött belőle, és a baba éhes volt. Már nagyon fájtak a melleim, óriásiak, húzza le a sok tejcsi, és a sok csomó. Éjjel tizenegy körül miútán fejéssel sem jött, bementünk a Kórházba, hogy adjanak neki enni, és hogy kezdjenek valamit a melleimmel, mert a végén még tejlázat kapok. Volt két aranyos nővér, nagyon sokat segítettek, mondták, hogy maszírozni, borogatni, forróvizes fürdőt kell venni. A baba evett a kórházban az egyik cicimből és egy picit megnyugodott, de még itthon is adtam neki, és jól is lakott. Nagyon zsíros a tejem, így gyorsan jól lakott. Egy picit lusti Viki a szopásnál, mert keltegetni kell, de próbálkozunk. Nem adjuk fel! Ma már szépen evett, és a tejem is folyamatosan folyik. :-))

Most megyek mert sír a picim, majd még jelentkezem, és majd teszek fel képeket is.

Finike
finike

FINIKE!

GRATULÁLOK! :D ÉS SOK BOLDOGSÁGOT! :D

Kép Kép Kép
asiye

Finike!

Nagy gratula!
Ügyi vagy, ha fél kettőre meglett a baba! Fájni fáj, de egy év múlva már mindent megadnál, hogy mégegyszer átéld :lol:

Minden szopi előtt masszírozd el a csomókat, így könnyeben tud szopni, nekem is ez jött be, igaz Ági nem szopott, így fejtem, miután negyed órát aludt a cicin. A meleg zuhany is jó rá, állj be alá és úgy masszírozd.

Pihenj sokat és élvezzétek az együttlétet amíg ilyen pirinyó, hamar felnőnek!

Ági szombaton a köv. szöveget adta nekem elő, amikor indulni készültünk, megkérdeztem, hogy melyik kabátot szerené felvenni, a sárgát vagy a lilát, erre a válasz:
"te dolgod"
Még fel sem nőtt, de már felesel, csak álltunk ott apukámmal és nevettünk...Olyan édes volt, amilyen komoly arccal mondja. és egész nap dumál, de nagyon kell figylenem, hogy értesem, van, hogy teljesen érthető amit mond, de zömében még saját nyelven beszél. De már hosszú körmondatokban.

Üdv: Dóri
Vendég

Csajok!

Védőnős hozzászólásokat köszi, igen a támogatás miatt kérdeztem, mert anno a doki adta az igazolást.

Adra!

Én most +7kg-nál tartok. Kb akkora hasam, mint egy 8-9 hónapos egyke terhesnek.
Te mikor mész dokihoz?
Én a héten. Te még vezetsz? Nekem sajna muszáj, nincs, aki elvigyen, most épp azon töröm a fejem, mi lesz karácsonykor. Tuti nem tudok majd 7 hós ikerterhesen sorba állni a boltokban, szóval idén ez a páromra hárul. Meg onnantól kezdve ő fog fuvarozni meg a húgom ,akivel hamar lerakatom a vizsgáit, így egész januárban ráér majd engem furikázni a kórházba 8)
Vendég

Sziasztok!

Finike! Gratulálok Neked. Örülök hogy ilyen ügyi voltál. Remélem nagyon büszke vagy magadra!!!!
Csomókkal kapcsolatban én is javasolom, hogy zuhanyozás közben körkörösen masszírozd a csomókat. Bele fogtok jönni mindketten Vikivel és akkor már gördülékeny lesz minden. Csak kell egy pár hét hozzá. kitartás ne csüggedj, ügyi vagy.

Dóri! most már nem a doki adja az igazolást?
ügyi vagy súlyban. van már segítséged?

Edina
sidney

Jucus! nagyon örülök hogy minden ok. Nagyon vigyázz magadra.
Örülök hogy a kinti dolgok is alakulnak.
Ne izgulj minden oké lesz a később is.
Edina
sidney

Finike,

Gratulálok mindkettőtöknek, ügyesek voltatok!

Nálunk egyelőre minden változatlan, táska mindenesetre 90%-san bepakolva, már csak néhány apróság hiányzik. SZerdán megyek ctg-re, kíváncsi leszek. Keményedni már sokszor keményedik a hasam. Ebből még nem nagyon tudok mire következtetni, Dancánál egyáltalán nem volt keményedés.....

Jucus,

Én is örülök, hogy minden rendben veletek, nagyon vigyázz magatokra:)

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Finike!
Nagy hatalmas gratula, nagyon ügyik voltatok!
Sok boldogágot, és jó egészséget mindannyiótoknak!

Üdv:Eszti

Kép Kép
fricky

Sziasztok Csajok!

A hétvégén Gyulán voltunk a sógornőméknél, ahol most 2 hónapos a pici lány. Nagyon klassz volt babázni, és most én is annyira várom, hogy megszülessenek a babáim!

Finike!
Gratulálok Nektek! Nagyon ügyes voltál! :D
Várom a képeket, amint időd engedi tegyél fel egy párat!

Jucus!
Örülök a jó híreknek, és biztos vagyok benne, hogy továbbra is minden rendben lesz veletek! :D

Asiye!
Köszi a nevek magyarázatát. Szerintem is sokkal jobban hangzik, ha egy idegen vezetéknév mellett nem kifejezetten magyar keretsznév áll.

Még mindig csak a kisfiú biztos, mert amióta megírtam a babák nemét, még nem voltam UH-n.

Dóri!
Te nagyon jól tartod a súlyod! Hát.. én nem tudom hol fogok megállni. Persze nagyon bízom abban, hogy szülés után, ill. a szoptatás folyamán szép lassan lemennek majd a plusz kilók. Meg amint lehet újra elkezdek tornázni. Előtte is tornáztam itthon heti 2-3 alkalommal ami nem megerőltető, viszont nagyon jól karban tart. Igazából mindig is úgy terveztem, hogy a terhességem alatt is tornázni fogok, de már kb. 1-1,5 hónapja nem tudok. Őszintén szólva ezzel a nagy hassal elég megerőltető a torna, úgyhogy abbahagytam.
Vezetni még vezetek, de már nem megyek hosszú távra, sem a városba be. Itt a környéken rövid utakra megyek (anyukámhoz, körzetihez) + a kórház sincs tőlünk messze, de oda is már inkább a férjemmel megyek. A nagy has azért már a vezetésben is gátol egy kicsit.
Ha lehet próbáljátok megoldani, hogy a későbbiek folyamán a párod v. a tesód mindig elvigyen.
A vásárlás már nálunk is a férjemre hárul. Persze időnként én is elmegyek vele.
Milyen vizsgálatra mész a héten? Terheléses cukorra?
Nekem a jövő héten kell mennem dokihoz, sajnos így nem tudunk most találkozni. :( Remélem lesz még rá alkalom a jövőben! :)
Asszem a jövő heti vizsgálaton UH is lesz. Talán most már sokkal nagyobb biztonsággal meg tudják mondani a másik baba nemét! 8)

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Sziasztok!

Judit! örülök hogy minden rendben. Keményedésre azt hiszem a magneb6-ot szokták ajánlani, de úgy gondolom most már természetes hogy keményedések vannak.
hát nagyon izgis most már a te helyzeted is. pár hét és megszületik Danca tesó. hihetetlen. ha errre gondolsz elhiszed?
én még pár nappal a kiírt időpont előtt is úgy voltam a szüléssel hogy óóóó még van két napom. olyan távolinak tűnt.

Adri! melyik tornát csináltad? van egy kifejezetten kismamáknak való torna, amit gyógytornász tart. Igazából csak a vérkeringést stb segíti. szinte végig ülni kell. a torna végén meg relaxálás van és egy kis légzés gyakorlat /szülésre felkészítő/. Persze két babóval a hasban már ez is megerőltető lehet. :D
el tudom képzelni egy hosszabb fekvés/ülés után milyen nehéz lehet már felállni és kiegyenesedni. főleg ha még pisilni is kell. én a végén már úgy mentem wc-re mint egy mami.
na nem nosztalgiázok tovább. :?
és nyugi lefognak menni a plusszok, ha nem a szoptatási időszakban akkor utána. két gyerköc kondiban fog tartani hidd el. :D :wink:
Edina
sidney

Helló Csajok!

Sid!
Tornából a Rubint Réka kismama tornát csináltam, mert a 3 tornás DVD-jét vettem meg, amiben kismama torna is van. Őszintén mondom, hogy ahhoz képest, hogy milyen gyilkos a normál tornája a kismama tornája nagyon könnyű. A baj csak az, hogy amikor a 2. trimeszterre vonatkozó gyakorlatokat végeztem 16 hetesen - amit ő a trimesztere végén 27 hetesen vett fel - akkor nekem már nagyobb hasam volt mint neki. :(
Biztos nem a gyakorlatokkal van baj, mert a barátnőm is ezt a tornát csinálta, és ő csak az utolsó hónapban hagyta abba.
Amit javasoltál nem ismerem. Eljárni tornázni nem igazán szeretnék. A terhességem előtt is itthon tornáztam. Meg lehet kapni video kazin, v. DVD-n? Ha igen meg tudod mondani mi a címe? Egy próbát azért megérne nekem.
Mindenesetre köszi a biztatást, így egy kicsit nyugodtabban nézek az elkövetkezendő hónapok elé.

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Szia Adri!

nekem megvan videokazin, mert az eredit tönkrement, biztos a sok használattól :D
ha gondolod szívesen kölcsönadom Neked. ha az úgy jó. ha nem akkor megkérdezem a barátnőmtől a pontos címét. sztem Kismamatorna vagy ilyesmi címe van simán.

Edina
sidney

Sziasztok!

Most van egy pici időm, mert Viki alszik, gondoltam írok nektek. Először is köszönjük szépen a gratulációkat!
Viki, 2850 gr-al, és 49 cm-el született. Mostmár 3060 gr. Fájásaim 50 %-ak voltak, emiatt is nem ment nagyon a kitolás, ahhoz bikavadító fájások kellettek volna.
Kicsit feszesek a karjai, mivel sokat volt a szülőcsatornában összenyomva. Nehézkes egy kicsit öltöztetni emiatt, de minden fürdetés előtt tornázunk, hogy lazítsuk neki. Alig engedi kinyitni a karját.
A párom végig benn volt velem, bíztatott, segített nekem, majdnem eltörtem a kezét. Ha ő nincs nem biztos, hogy végig bírtam volna csinálni, mert egyszer már az ájulás határán voltam, ő ezt észrevette és elkezdett beszélni hozzám, és így "visszahozott" az ájulásból. Elvágta a köldökzsinort, bár az olló nagyon életlen volt, de harmadszorra csak sikerült. Leszívták a szájából és az orrából amit le kell, és utána egyből felsírt. Mellemre rakták, ott egyből megnyugodott. A páromra nézett azokkal a nagy szemeivel és mi mind a ketten csak bőgtünk. :oops:
Meg kell mondjam nektek őszintén, én már most bevállalnám a következő babát. Olyan csodálatos dolog szoptatni, ahogy rád néz a gyönyörű kék szemével, ahogy vágja a fintorokat, ahogy hozzádbújik, azok a pici lábak-kezek, ez egyből elfelejtette velem a fájdalmakat. Én már másnap mondtam, hogy jöhet a következő. Imádtam várandósnak lenni, és most ez az anya szerep.... csodálatos. :D
Vettem bimbókiemelőt és védőt is, hogy tutira menjünk, így sokkal jobban szopizik. Fejni nem fejek, mert úgy vagyok vele, hogy mindig annyi termelődik, amennyit megeszik a baba. Azt mondták nekem, hogy ilyen nagy melleket nem lehet géppel, csak kézzel fejni, mert eldugulhatnak a csatornák. De így kézzel kínszenvedés fejni. Alig jön 20 ml, de addigra teljesen kifáradok.
Este csak egyszer kel fel hajnali 3 körül. A fürdetést és öltöztetést nem nagyon szereti, olyankor erősíti a tüdejét rendesen. :) Délutánonkét nagyon nyűgös volt, állandóan ette a kezét. Először azt hittem, hogy éhes és állandóan mellre tettem, de most már rájöttem, hogy lehet, hogy fáj a pocija és kell valami megnyugtatás, így ma adtam neki cumit, és egyből elaludt. Néha még kiesik a szájából és sír, de amint visszarakom már is alszik tovább. Három-négy óránként nyöszörög, hogy éhes. Már sok pelust telerakott, innen is tudom, hogy eszik. :D Béreltem digitális mérleget, de elromlott mert evés után 20 gr-mal kevesebbet mért, mint evés után. Most van egy másik digit mérleg meglátjuk, hogy ez jó e. Súlyomról annyit, hogy terhesség alatt 8 kilót híztam és most eggyel vagyok kevesebb, mint amennyivel indultam. Így meg pláne, hogy szülnék még egy babát!!! :)

Hú, egy kicsit hosszúra sikeredett a hozzászólásom, sorry, de annyi mesélnivalóm van/volt. :)

Mindenkinek szép napot!
Ígérem nemsokára felteszek képeket.

Finike
finike

Kép az egy napos Viktóriánk Kép Kép

Ezeket a telefonommal csináltam a kórházban, amikor a Viki egy napos volt.

Finike
finike

Sziasztok!

Finike!

Oriás gratula mégegyszer!
És nagyon szép a kicsi lány!

Olyan jó volt olvasni a storydad,hogy a sírás kerülgetett, mert rámtámadott a nosztalgia! Egyébként én már most beválalnám a harmadikat, nincs nap ,hogy ne gondolnék rá, de tudom várnom kell!

Ahogy olvasom már egész belejöttél a dolgog folyásába( na ezt jól megfogalmaztam! :oops: :roll: )

Én csak annyit tanácsolnák, -nem mintha kérted volna de hátha hasznos lehet-,hogy ha nekem nagyon megtelt a cicim és kemény volt szopizás előtt, egy minimálisat fejtem. Csak azért,hogy ne legyen a bimbó körül annyira kemény és a mellszívó jó cumi formára szívta a bimbimet. Így sokkal könnyebben rákaptak a cicire! !
Bár ők a vasszögre is rákaptak volna amilyen mohok voltak!
Egyszóval ügyi vagy csak így tovább!!
Adri!
A nevekkel kapcsolatban elfelejtettem, hogy a kórházban is van egy szülésznő akinek Hamza a vezetékneve!
Egyébként jó tornázgatást! :lol:
Judit!
Lassan értad kezdhet izgulni a csapat! Vagy már van valami, azért nem jelentkezel?
Hogy birod? Hogy érzed meddig húzod?

Mindenkinek jó éjszakát!!!

Kép Kép Kép
asiye

Sziasztok!

Finike! annyira örülök Nektek. És örülök hogy ilyen ügyi voltál. szerintem is nagyon jó hogy az apukák bejöhetnek a szülésre. nekem is sokat segített a férjem jelenléte.
És annak is örülök hogy gyönyörű élmény lett számodra is a kislányod megszületése. Én is ugyanígy voltam ezzel. Már másnap szültem volna. sőt most is azt mondom az egyik legjobb dolog a világon a várandósság és utána a szülés.
ügyi vagy. csak így tovább. sugárzik belőled a magabiztosság. Ez kell nagyon. Sajna én az Johannánál olyan kezdő voltam. Jól csinálom nem csinálom most mi lesz kérdések voltak benne.
Szopival is csak így tovább!!!!! ne hagyd magad befolyásolni. Mindent úgy csinálj ahogy Te jónak érzed, látod. akkor baj nem lehet. sajna én csak Bulcsúnál jöttem rá erre. első gyereket végig görcsöltem.

Judit! mi van veled? tényleg most a te bejelentkezéseidet fogjuk lesni!!! :D

Dóri! mi volt az uh-n és a dokinál? bocsi hogy nem írtam levelet. lehet nem is vártad. nagyon el vagyok havazva, mint mindig általában. Remélem minden oké!!!

Edina
sidney

Sziasztok,

Még egyben, csak nagyon el lettem havazva mostanában. Danca nagyon érzi a vesztét, nagyon nehé vele. Már nem szívesen megyek le vele a játszótérre, mert mindenhova felmászik, és már nem nagyon tudok utána menni. Elég nehéz lenne neki elmagyarázni, hogy most ne 40x csússzon le a csúzdán - aminek a létrájának elejére fel kell tenni- hanem csak 4x :) A lakásban viszont már kicsi neki a tér.
Tegnap voltam ctg-n. Már megint voltak összehúzódások, de a méhszáj még teljesen zárt. Dancánál is az volt még a szülés előtt fél nappal..... Egész nap keményedik a hasam, majd meglátjuk...Szinte biztos vagyok benne, hgoy nem húzzuk ki végig.
Fizikailag még egész jól bírom, csak estére pukkadok ki teljesen. Olyan vagyok ilyenkor, mint akiből kihúzták a dugót...
Szóval, egyelőre várakozó álláspontra helyezkedtünk. Férjem holnap este Balatonon lesz egy partner találkozón. Ha Morphy bácsi észnél van, akkor holnap este indul be a dolog :lol: Mondtam neki, hgoy jelen szituációban tartózkodjon az alkohol fogyasztásától, spiccesen elég nehéz lenne hazavezetni...
Na megyek, mert nagyon álmos vagyok.

Finike,

Nagyon szép a kiscsaj, gratulálok. A magabiztosságod miatt is. Ha úgy érzed, hgoy mégis jó lenne néha fejni, szerintem azért próbáld meg a mellszívót. Egy barátnőmnek óriási mellei lettek szoptatás alatt, és nála nagyon bevált. A lényeg, hogy úgy csináld, ahogy szerinted jó. Az lesz jó a kismanónak is!

Jó éjszakát!
Judit

Kép

Kép
karpijudit

Finike!
Gratula tőlem is mégegyszer, nekem is olyan jó volt olvasni a sztoridat. Az én szemem is könnybe lábadt :)

Judit!
Azért csak kitartás! Remélem Murphy-nek nem lesz igaza :lol:

Nálunk szerencsére minden rendben egyenlőre. Szerdán voltam uh-n, van egy 21mm-es "babzsákunk", akinek a szívműködése is kimutatható volt már. Remélem most minden OK lesz, annyit mondott a doki, hogy azért a 12-ik hetet még várjuk meg, de szerinte nem lesz semmi gond. Ja, és kaptam végül én is duphastont.

Üdv: Eszti

Kép Kép
fricky

Finike!
Gratula tőlem is mégegyszer, nekem is olyan jó volt olvasni a sztoridat. Az én szemem is könnybe lábadt :)

Judit!
Azért csak kitartás! Remélem Murphy-nek nem lesz igaza :lol:

Nálunk szerencsére minden rendben egyenlőre. Szerdán voltam uh-n, van egy 21mm-es "babzsákunk", akinek a szívműködése is kimutatható volt már. Remélem most minden OK lesz, annyit mondott a doki, hogy azért a 12-ik hetet még várjuk meg, de szerinte nem lesz semmi gond. Ja, és kaptam végül én is duphastont.

Kép Kép
fricky

Helló Csajok!

Finike!
Mégegyszer nagy-nagy gratuláció Nektek! :D
Olyan jó volt olvasni a soraidat, én bizony egy kicsit meg is könnyeztem.
A kicsi lányod pedig gyönyörű! :)

Sid!
Köszi a felajánlást, kérdezősködtem én is, és úgy néz ki, hogy jövő héten meglesz a kazi. Egy kolléganőmnek megvan. Valamilyen SOTE-s gyógytornásznő tartja a tornát. Gondolom ez lesz az.

Dóri!
Nagyon el vagy tűnve! Mi van veled? Voltál dokinál? Mi volt a vizsgálaton?

Szép napot mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Adra!

VAgyok, csak a párom a régi babysitter jóvoltából most szombaton is dolgozik és múlt szombaton is ez volt :(

MA a húgom vigyáz Ágira, és elmentünk felderíteni a babakocsit a KÖyves Kálmán krt- Bíró Lajos utca sarkán lévő Lengyel babakocsiboltba. Volt egy klassz színű, narancs/drapp ami tetszett, és a kocsi is tök jó, nameg kinéztem egy bölcsőt is :lol:
Ha a párom is ráér nemsokára megvesszük és az ágyakat is megrendeljük. Most rámtört a fészekrakó ösztön, már azonnal berendezném a szobájukat. Ági miatt nem lehet, mert akkor tuti vissza szeretne költözni, előzőleg ugyanis ő lakott benne. De lassan az a gyanúm, hogy visszaköltözik, mert már tele van általa áthordott játékokkal :D Lesz egy-két nem pillanat még emiatt, de már várom a februárt.

Dokinál voltam, minden ok, zárt méhszáj és egyebek. Ja és a doki mondta, hogy még jó sok helyük van növekedni, na ezt én nem állítanám, mert akkor a gyomrom hol lesz? :shock: Esténként már így is úgy érzem, hogy kidurranok.... :wink:
Jövő héten megyek cukorterhelésre csüt-ön reggel.
Te mikor mész dokihoz?

Finike!
Nagyon szép a kislány.
Te találkoztál az ikres kismamával odabent,aki szintén a mi dokinknál szült a múlt héten?

Fricky!

Láttam a csíkodat, de amíg nem erősítetted meg írásban nem akartam rákérdezni....
Szorítok, jó, hogy már van szívhangja és ez az 5 hét csak úgy elrepül, majd meglátod, de azért kíméld magadat!

Judit!

Tessék gyakrabban bejelentkezni, hogy mi van, illetve ha tudod valakinek a mobilját dobhatnál egy sms-t, ha "action" van :lol: Ha nem, szólj és elküldöm pü-ben!

Megyek aludni :P Ági és a húgom már alszik, csatlakozom hozzájuk.

Üdv :Dóri
Vendég

Szia Dóri!

Nem találkoztam, de hallottam egy ikres kismamáról. Ebben a hónapban rengetegen szültek/szülnek. Volt amikor a patológiára helyezték a kismamákat, akik megszültek, mert sokszor megteltek a baba-mama szobák.

Tegnap du. Viki megérezte a hidegfrontot és rengeteget sírt, alig bírtam megnyugtatni, illetve a pocakja is tekerhetett, mert amint elaludt hirtelen felsírt, mintha a haját húznák. Most nagyon rákattant a cumira, csak az a gond, hogy amikor végre elalszik vele, felébred, ha kiesik a szájából, így állandóan vissza kell neki rakni. Még pici, hogy egyedül tudjon cumizni.
Enni már rengeteget eszik, bár majd egy órán át szopizik mire megeszi az adagját, mert annyira kómába esik, hogy képtelen vagyok felkelteni. Mindenét maszírozom, a tarkóját, lábát, kezét, de semmi, nyitott szájjal elájul egy- két percre. Ilyenkor várok egy kicsit, büfiztetem, és újra megyünk cicire. Már lassan 70-et eszik, bár tegnap ebédre benyakalta a 100-at. Valamikor elég neki 50-60, de van amikor nagyon éhes. Szépen három óránként eszünk, este nyolctól kilencig eszik (rengeteg keltegetéssel), utána már csak hajnali négykor kel. Nagyon jó kisbaba, csak ez a fránya cumi maradna benn a szájában. :) :?

Judit!
Köszönöm a tanácsodat meg is fogadtam! Este szopizás után még sikerült 50-et lefejnem a kézi mellszívóval. Kézzel tuti, hogy soha nem fejtem volna le ennyit. Már megint csomósodott a mellem és fájt is, úgy hogy pont ideje volt. Olyan vicces, hogy amikor eljön az evés ideje, a melleim mintha tudnák, hogy itt az idő,mert el kezd folyni a tejcsi. Hiába rakom be a betéteket azon is átfolyik. Ja meg amikor szoptatom pl. a balból akkor a jobból is folyik egy kicsit. Ezek olyan csodás, és érdekes dolgok. :lol:

Mindenkinek szép hétvégét!

Finike
finike

Sziasztok,

szeretnék csatlakozni hozzátok. Eddig "csak" a BMC-s topikok lakója voltam, és mivel úgy néz ki, sikerült az első lombikunk, így Hozzátok is szeretnék irogatni, mert a Jahn Ferencben szeretnék szülni.

Egyelőre úgy néz ki, hogy ikreket várok, sajnos az egyik babó még veszélyben van, mert sokkal kisebb a petezsákja, mint tesókáé, de persze még reménykedünk, hogy behozza a lemaradást, és Ő is velünk marad! :)

A 7.hétben járok én is, mint Fricky. Ja, és Dr.Fekete Tamás a dokim. Jár még hozzá valaki?

Hirtelen ennyi magamról... :wink:

További szép napot mindenkinek, sziasztok!

Kép

Kép
zsókuci

Finike! Nagyon szép ez a kis Vikike :lol: , és ügyes is.
Fannival mi is ilyen maratoni szopikat nyomtunk le eleinte.Mostanában nem tudom mi van vele, de este és reggel is van, h a megszokott 5 perc helyett 10-15 percig is eszik, és néha bele is izzad.Pedig már nem kisbaba.

Zsókuci gratula a babákhoz! És üdv itt!

Judit, drukkolunk, már tényleg nincs sok hátra!

Dóri, mi is pont akkor aludtunk mikor Ti :lol: .

KépKép
tibicsoki75

Sziasztok Csajszik,

Igyekszem sűrűbben jelentkezni :)
Még mindig változatlan a helyzet, annyi különbséggel, hgoy elkezdett fájni a hátam... Az előző volt az első éjszaka, hogy nem nagyon tudtam aludni.
Ha valaki elküldi a mobil számát, szívesen küldök majd sms-t, ha indulunk.

Finike,

Szerintem az elején érdemes fejni; kell egy kis idő, amíg beáll az igény szerinti mennyiség.

Zsókuci,

Gratula, és üdv közöttünk!

Jó éjszakát mindenkinek!

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Sziasztok!

Finike! grat nagyon ügyik vagytok. Eleinte sokáig tart nekik a szopizás, aztán majd tör furi lesz mikor 5 perc alatt "megszívja" magát. :o

Dóri! Örülök hogy jól vagytok és minden ok. Fészekrakás az tök jó. Nekem meg vásárolhatnékom van. Már úúúúgy vásárolnék karira a gyerekeknek. unokatesóm teljesen beizzított. Azt mondta tavaly látott a Metroban játéktargoncát amire rátud ülni a gyerköc. Bulcsú megőrül a targoncáért. /apukája ép.anyag telepen dolgozik és mindennap kimegyünk és állandóan a targoncát kell megnézni/
Ha esetleg vki lát játék /nagy ráülhetős/targit szóljon., köszi!!!!

Judit !hát ez már nagyon izgi. én megadom a számom remélem tudok privit küldeni bár sztem eddig még sosem sikerült. miért? nem tudom

Zsókuci! jaj de jó és elsőre. nagyon örülök. Remélem picike behozza a lemaradást. Mikorra vagy kiírva? Vigyázz magadra!!!
üdv köztünk. Bár én már nem idevaló vagyok mert már lassan 2 éve megszületett második gyerköc is. Harmadik meg nincs tervben. De olyan jó együtt izgulni, örülni Veletek. nagyon szupi a vonalzód.
Johanna a múltkor nyomkodta a billentyűzetet és behozta az oldalt ahol ezt lehet csinálni magamtól sosem találtam volna meg.
sajna megcsinálni nem tudja én meg pláne nem.

:? :cry: :wink:
Edina
sidney

Sziasztok,

nagyon köszönöm a szívélyes fogadtatást! :) Aranyosak vagytok! :)

Tibicsoki,
tündéri azon a kis képen Fanni :D

Judit,
most nézem a vonalzódat, hát Te már nagyon a finisben vagy :)

Sidney/Edina
:),
Aranyos vagy, köszönöm! :) Hát még hivatalosan nem közölték velem a szülés várható időpontját, de a kalkulátor szerint június 14. Holnap megyek nődokihoz, remélem már kapok kiskönyvet is :D
Gratulálok a két gyerkőchöz! Aranyos vagy, hogy így nyomon követed a többieket/minket :).

Vonalzókészítés:

1. http://www.lilypie.com/ - vagy másik hasonló oldal
2. Expecting a baby
3. Választasz egy vonalzót (a kis pöttyöt beklikkeled mellette)
4. Választasz egy pici jelet hozzá (ugyan így)
5. Your Last Menstural Period (ide beírod az az utolsó mensid időpontját)
6. Text above the ticker (Ide beírhatsz valami nevet, pl. ahogy nekem van, hogy Kicsibogyók :) )
7. Create Ticker
8. Kapsz három ablakot, abból a középsőben lévő szöveget kimásolod, és bemásolod itt a babaneten a Profilodon belül az aláírásokhoz, majd rámész az elküld gombra.

ÉS KÉSZ! :)

Kép

Kép
zsókuci

Sziasztok!

Üdv köztünk Zsókuci! Gratula a babákhoz! Reméljük minden rendben lesz a másik picurkával is. Ugye a remény hal meg utoljára!

Ma Viki háromnegyed óra alatt 90-et evett. Nagyon büszke vagyok rá, egyre ügyesebb. :D A védőnő azt mondta, hogy fél óránál többet ne hagyjam a cicin, de ha egyszer nem lakik jól, akkor nem fogom lerakni. Majd eljön az az idő is amikor fél óra alatt már jól is lakik. Még picike. Sokat alszik, alapvetően nagyon jó kisbaba. :D
Volna egy kérdésem hozzátok: meddig kell fejni? Mert mostmár csak 10 ml-et tudok fejni szopizás után. Így van értelme? Létezik, hogy annyit termelek amennyire Vikinek szüksége van? Bár néha becsomósodik, de maszírozással elmúlnak.

Judit!
Mint nekem is írtátok a hátfájás az jó jel! Már közeleg az idő. Szurkolok, hogy minden jól alakuljon! Kitartás!

Finike
finike

Helló Csajok!

Zsókuci!
Üdv közöttünk, és gratulálok a babákhoz! Az nagyon jó, hogy így elsőre sikerült a beültetés! :)
Drukkolok, hogy a "kisebbik" babád megerősödjön! Pihenj sokat, és vigyázz magadra!
Dóri és én is ikreket várunk, klassz lenne, ha még többen lennénk!

Finike!
Nagyon örülök, hogy ilyen jól megy nektek a szopizás! Csak így tovább! :D

Judit!
Úgy tűnik, egyre közelebb Szonja születésének az ideje! Ez egyre izgisebb lesz! :)

Dóri!
Nálunk is fészekrakásból állt a hétvége. Pénteken vettünk nagyon klassz baba ágyneműt. Plussz meghozták az új gardróbunkat is. Pénteken este és szombaton de. a férjemmel ezt állítottuk össze. De még csak ruhaakasztó sínek vannak benne. A polcokat külön fogjuk leszabatni bele (így sokkal olcsóbb). Belevaló fiókok pedig csak kedden érkeznek az áruházba. Most még nem tudok bepakolni.
Klassz, hogy ti már döntöttetek babakocsi ügyben. Nálunk még mindig ez az egyik fő eldöntendő kérdés. A férjem már annyit foglalkozott vele, hogy lassan az idegeire ment. Mondtam is neki, hogy egyenlőre jegeljük ezt a kérdést, és foglalkozzunk a többi dologgal. Úgyhogy jövő héten folytatódik a beszerző körút. 8)

Dokihoz még nem tudom melyik nap megyek, de holnap kell hívnom, és esetleg megpróbálom vele megbeszélni, hogy csüt-ön kelljen mennem, és akkor találkozhatnánk személyesen is.

Szép estét mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Finike,

Danca is nagyon sokáig szopott eleinte. Többen azt állítják (én egyet értek velük), hogy a szükséges mennyiséget hihetetlenül gyorsan kiszívják ezek a kis manók, utána főleg cumiznak. Én is átszoktattam arra, hogy 20-30 percig tart szopizás. Nekem bejött, nagyon gyorsan átállt. Persze mindenkinek másképp jó, és ez így normális. Én speciel nem voltam/vagyok az igény szerinti szoptatás híve, de elfogadom azt is, ha valakinek az jön be.
A fejéssel kapcsolatban: én kb. hat hetes koráig fejtem. Soha nem tudtam sokat fejni, de úgy éreztem, hogy ezzel is serkentem a tejtermelést, ami nálunk elég nehezen indult be. Hat hetes korában részben azért hagytam abba, mert nagyon utáltam. Bár akkor már nem sok értelme volt. Szerintem egy darabig még legyél kitartó ezzel kapcsolatban, majd meglátod, hogyan alakul.

Nálunk egyébként még mindig minden változatlan, a rá se hederít a frontra a kisasszony :D

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Zsókuci!

Üdv közöttünk!

Remélem picibaba behozza a lemaradást.
Pihenj sokat!
Én febr. közepére vagyok kiírva, de már van egy lányom, aki mellé most jön még kettő :lol:

Finike!

Ági nagyon sokáig evett,volt, hogy 70-80 percig, persze nálunk is mondták, hogy 30 perc után már ne hagyjam, de akkor meg nem lakott jól :? Ez főleg olyan 4 hós kora körül volt, akkor már nem volt tejem és tápos volt, így láttam, mi fogy az üvegből.
A lényeg, bízz magadban, te látod a legjobban, hogy mi a jó a babónak. Minden gyerek más.
90 ml nagyon szép teljesítmény.

Adra!

Babakocsi nálunk úgy dőlt el, hogy beleférjen az autóba, és egymás melletti legyen. Nekünk annyiból egyszerűbb volt a döntés,hogy a férjem kollégájának Ágival egyidős iker fiai vannak és nekik is ilyen volt, ő ajánlotta, ja és kocsi ügyben nálunk "Apa" dönt. De én is ezt venném meg.
Szintén ők mesélték, hogy közlekedni ikerkocsival szinte lehetetlen, mindegy, milyen típusú kocsit veszel.:?
PLD a gyermekorvoshoz úgy járnak, hogy az egyik gyereket beadják az ablakon, mert a lépcsőn nem lehet felvinni egyedül a kocsit...A másik gyerek meg ölben bemegy, kocsi marad kint :shock: Majd ránk is hasonló dolgok várnak, nálunk annyi nehezítés lesz, hogy még Ági is ott lesz, de majd megoldom.

Gardrób szekrény összerakás nem semmi, már bizti nagy a hasad. Ma reggel ráálltam a mérlegre és hát már bizony +9 kilónál tartok, de mostanában nagyon kívánom az édességet, nem tudom miért, meg úgy mindent meg tudnék enni. :oops:

remélem dokival sikerül a csüt-öt megbeszélni. Te mindig a kórházba jársz hozzá, vagy terhesgondozásra a magánrendelésére mész?

Üdv:D óri
Vendég

Sziasztok!

Finike! Még 1x gratulálok! Gyönyörű a kicsilány!

Zsókuci! Üdv itt, és gratula az ikrekhez.

Nálam minden ok. Barnázás múlófélben. Napközben van egy kis hányingerem, meg a gyógyszertől székrekedés, de nagyobb gondom nincsen. Alig várom a jövőhét szombatot. Akkor kell mennem dokihoz a 12. heti uh-ra. Remélem minden ok lesz.

Gergőnek most töri át az inyét 4 rágófog. Eléggé szenved, sokat felsír éjszaka. Remélem hamar túl lesz rajta.

Sajnos nincs sok időm. A férjem most 2 hétig nem jön haza. :(

jucus1

Finike!

Szerintem a fejés az annyira egyéni dolog.

Pl én elinte azért fejtem, mert full tele volt etetés elött.Utána azért, mert anyu piszkálgatott, h fejjek, mert nem lesz tejem.Csakhogy az nekem kínszenvedés volt, mivel a terhesség adományként szülés után is zsibbadtak a kezeim még majdnem fél évig, úgyhogy már 1 perc fejés után is baromira untam a dolgot.
Szóval, nagyon hamar abbahagytam.Max akkor került elő a fejőgép, ha mentünk valahova, és a nagyik vigyáztak Fannira vagy mikor fogorvosi kezelésre kellett mennem.
Mondjuk hasfájos is volt, 3 hetes korától 7 hetes koráig a délutánokat rendszerint folyamatosan cicin töltötte, annak ellenére, h az tanácsolták, ne tegyem mert ettől fáj a hasa.Persze nem ettől fájt, ma már tudom.
Szóval ez is fokozhatta a tejtermelést.

Én az igény szerinti szoptatás mellett döntöttem, sosem volt olyan sok tejem pluszban, de a mai napig is általában 2-szer cicizik még.
Egyébként ittam a Laktoherb teát úgy, h 4-5 filtert bevágtam a gépbe, 1 liter vízzel.Így nem kellett csészénként elkészíteni és hidegen is jó volt.Már aki szerti a gyógytea ízét.

Zsókuci, köszi a bókot :lol:
Kép

KépKép
tibicsoki75

Helló Csajok!

Jucus!
Örülök, hogy minden rendben nálatok! :) Ne aggódj, biztos minden OK lesz az UH-n!

Dóri!
Sikerült csüt-öt megbeszélni a dokival, reggel 8-ra kell mennem, így tudunk találkozni. :D Az UH-n kezdek aztán utána beszéljük meg vele a továbbiakat. A részleteket privibe egyeztessük.
Mindig a kórházba járok hozzá, mert még nincs magánrendelése. Asszem januártól lesz.

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Zsókuci!
Üdv köztünk, és én is gratula Nektek! Akkor mi aztán tényleg nagyon együtt leszünk, mert nekem a számítások júni 15-öt mondanak :lol:
Az én dokim egyébként dr. Jávorkai.
Plusz még egy: a kiskönyvet a védőnénitől kell majd elkérned, ha kezedben az első labor és uh eredmény, vagy az is lehet, hogy ír a dokid egy papírt a védőnőnek, hogy vegyen állományba.

Finike!
Szopival kapcs. én spec. Judittal értek egyet, nekem is Bence második este kitalált egy másfél órás szopit hajnlai fél háromkor. És éreztem, hogy szívni nem szívja, csak cumizza. Ekkor volt az, hogy elővettem a cumit. Aztán megfogadtam a védőnő tanácsát, és nagyon figyeltem a fél órás szopi időt. Nálunk pl. ez vált be. Nem nyammogott a csávókám, hanem izibe leszívta, és már horpizott is. És a mai napig nem változott az étkezési szokása, egy-egy kajálásunk nem tart 10 percnél tovább. Beül a székbe, megeszi a szendvicset v. főzit v. akármit, és már adja is a tányérját, meg a poharát, hogy végzett, és vegyem ki. 8)
Persze, ezt a szopi ügyet neked kell eldöntened, hogy mi a jó a kicsi lyánynak, majd belerázódtok. Így is szupi eredmények ezek (90 ml, fejegetés...).

Hát képzeljétek, én olyan ramatyul éreztem magam az elmúlt héten, hogy az csak na!!! Totál le vagyok lassulva, ha eszem akkor azért van hányingerem, ha nem eszem akkor meg azért. Hát én ehhez nem szoktam hozzá :lol: 8) Bencével semmi bajom nem volt az ég egy adta világon! Ha nem nőtt volna a hasam, nem is vettem volna észre, hogy terhes vagyok :D
Remélem hamar elmúlik!!!
Gondoltam rá egyébként, hogy nem lehet pl. a duphaston-tól?
Ma megyek dokihoz, viszem az uh leletet, meg megkapom a labor eredményeket. Aztán megbeszéljük, hogy mikor, és hogyan találkozunk legközelebb.

Kép Kép
fricky

Fricky!

Üdv a klubban és ugyanezt éltem át, és nekem sajna a 14. hétig eltartott a rosszullét, sőt heti 1* általában hánytam is :? Lehet, a bogyótól is, mert ágival én sem szedtem és semmi bajom nem volt. De vígasztaljon, hogy elmúlik majd, ez is és a fáradtság is.
Olyan izgi, hogy te is csatlakozol a második körösökhöz. Judit majd jó tanácsokkal lát el minket :lol:

Adra!

Szupi! MAjd priviben egyeztetünk, én egyedül megyek, húgom manikűröshöz megy, Ági itthon marad a babysitterrel párom pedig dolgozik..

Üdv D:óri
Vendég

Sziasztok lányok!

Jó sokat írtatok a hétvégén! Mi vidéken voltunk anyukáméknál.Hát jobban is elsülhetett volna. Azt hittem lesz egy kis pihi, de a fiaim tettek az ellenkezőjéről. Sebaj,talán majd legközelebb- vagy pár év múlva-.

Finike!

A 90 ml tényleg szép teljesítmény, és az éjszakai alvás is jól megy a lányodnak. Ahogy olvastam mindenkinek más jött be az első pár napon-héten. Szerintem se görcsölj azon, hogy ki mit mond, hogy a védőnő , hogy tartja helyesnek. Hagyatkozz a megérzéseidre és a kislányod igényeihez. Abból nem lehet baj. Nálla jobban senki nem tudja.

Zsókuci!

Én is üdv. és gratulálok. Nekem van egy barátnő akinek a kislánya lombik programmal sikerült. Neki is elsőre. A másik barinőm meg most kezdi a programot. Reméljük neki is sikerülni fog. Ha szabad ilyet kérdezni, beültetése előtt meddig próbálkoztatok? Mert az a lány akinek most lesz, fél hogy talán még várhatnának. Ők 2,5 éve sikertelenek. Csak a viszonyítás kedvéért! És ők a János Kórházba jártak-járnak!

Szerettem volna még írni, de most szólt haza a férjrm ,hogy mégis éhes. Mehetek kaját csinálni. Majd megpróbálom holnap! Sziasztok! JÓ ÉJSZAKÁT!

Kép Kép Kép
asiye

Sziasztok,

Nem rég értünk haza a dokitól, volt UH is... Háát, vannak jó és rosszabb hírek egyaránt. A jó hír, hogy az "A" baba petezsákja 4 nap alatt 10 mm-t nőtt, és a CRL 3mm-t, így a petezsák 36 mm, a CRL pedig 10 mm :):):)

A rossz hír, hogy úgy néz ki "B" baba kezd felszívódni, kisebbek a méretei mint 4 nappal ezelőtt...:(:(:(:( A szivecskéje még működik, de a doki szerint ne nagyon reménykedjünk, hogy ketten maradnak. :( Persze már jól kibőgtem magamat...:(
Persze örülünk nagyon-nagyon, ha egy baba marad akkor is, csak hát kicsit már beleéltem magam az ikrekbe. Még nem adjuk fel, kicsit még reménykedünk.

Elvileg 4 hét múlva kell mennem majd UH-ra, akkor leszek 11+4, de szerintem 2 hét múlva kiharcolok egyet, mert tudni szeretném, hogy mi a helyzet odabent...

Ha nem baj, most nem írkálok külön mindenkinek, de ígérem, pótolom :)

Puszi mindenkinek.

Kép

Kép
zsókuci

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!
Először is kellemes babavárást kívánok minden pocakosnak, s kitartást a szülés előtt álló kismamiknak! :P Finikének gratulálok a babóhoz! :wink:
Nagyon-nagyon régen írogattam már a fórumba, mostanában viszont aktív olvasója lettem!
Ikreim (Iza és Marci) másfél évesek, szintén a Jahn Ferenc-ben szültem.

Dóri! Ugyanannál a dokinál szültem, akinél Te fogsz! Ha van valami amiben tudok segíteni, vagy kérdésed van, szólj nyugodtan!

Mit is mondhatnék még így éjjel tizenegykor...jó éjt mindenkinek!

Üdv.:
Nepitella
nepitella

Sziasztok!

Dóri! örülök, hogy minden oké.

Zsókuci! ne szomorkodj, még semmi sincs veszve. szorítok értetek.

Fricky! gratulálok Neked is a pocaklakóhoz. tényleg lehet hogy gyógyszer teszi ezt. barátnőm is szedi ezt a gyógyszert és ő pl mindig este veszi be pont a mellékhatások miatt.

Jucus! örülök hogy ti is jól vagytok. mikor lesz költözés?

Tibicsoki! Fanni gyönyörű!!!!

Finike! én is igény szerint szoptattam/szoptatom Bulcsút. /most már szigorúan csak este és néha du/ sztem is úgy csináld ahogy Nektek a legjobb. Ne foglalkozz senkivel, mert az csak ront a helyzeten. Johannánál sajnos én nem voltam elég magabiztos, tudtak befolyásolni.
most is megkapom sokszor a kérdést hogy meddig akarom még Bulcsút szoptatni? hát amíg el nem hagyja!!! /persze norm.határokon belül/

üdv Napitella, grat az ikrekhez!!!!

üdv Edina
sidney

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?