Sziasztok!
Most van egy pici időm, mert Viki alszik, gondoltam írok nektek. Először is köszönjük szépen a gratulációkat!
Viki, 2850 gr-al, és 49 cm-el született. Mostmár 3060 gr. Fájásaim 50 %-ak voltak, emiatt is nem ment nagyon a kitolás, ahhoz bikavadító fájások kellettek volna.
Kicsit feszesek a karjai, mivel sokat volt a szülőcsatornában összenyomva. Nehézkes egy kicsit öltöztetni emiatt, de minden fürdetés előtt tornázunk, hogy lazítsuk neki. Alig engedi kinyitni a karját.
A párom végig benn volt velem, bíztatott, segített nekem, majdnem eltörtem a kezét. Ha ő nincs nem biztos, hogy végig bírtam volna csinálni, mert egyszer már az ájulás határán voltam, ő ezt észrevette és elkezdett beszélni hozzám, és így "visszahozott" az ájulásból. Elvágta a köldökzsinort, bár az olló nagyon életlen volt, de harmadszorra csak sikerült. Leszívták a szájából és az orrából amit le kell, és utána egyből felsírt. Mellemre rakták, ott egyből megnyugodott. A páromra nézett azokkal a nagy szemeivel és mi mind a ketten csak bőgtünk.
Meg kell mondjam nektek őszintén, én már most bevállalnám a következő babát. Olyan csodálatos dolog szoptatni, ahogy rád néz a gyönyörű kék szemével, ahogy vágja a fintorokat, ahogy hozzádbújik, azok a pici lábak-kezek, ez egyből elfelejtette velem a fájdalmakat. Én már másnap mondtam, hogy jöhet a következő. Imádtam várandósnak lenni, és most ez az anya szerep.... csodálatos.
Vettem bimbókiemelőt és védőt is, hogy tutira menjünk, így sokkal jobban szopizik. Fejni nem fejek, mert úgy vagyok vele, hogy mindig annyi termelődik, amennyit megeszik a baba. Azt mondták nekem, hogy ilyen nagy melleket nem lehet géppel, csak kézzel fejni, mert eldugulhatnak a csatornák. De így kézzel kínszenvedés fejni. Alig jön 20 ml, de addigra teljesen kifáradok.
Este csak egyszer kel fel hajnali 3 körül. A fürdetést és öltöztetést nem nagyon szereti, olyankor erősíti a tüdejét rendesen.
Délutánonkét nagyon nyűgös volt, állandóan ette a kezét. Először azt hittem, hogy éhes és állandóan mellre tettem, de most már rájöttem, hogy lehet, hogy fáj a pocija és kell valami megnyugtatás, így ma adtam neki cumit, és egyből elaludt. Néha még kiesik a szájából és sír, de amint visszarakom már is alszik tovább. Három-négy óránként nyöszörög, hogy éhes. Már sok pelust telerakott, innen is tudom, hogy eszik.
Béreltem digitális mérleget, de elromlott mert evés után 20 gr-mal kevesebbet mért, mint evés után. Most van egy másik digit mérleg meglátjuk, hogy ez jó e. Súlyomról annyit, hogy terhesség alatt 8 kilót híztam és most eggyel vagyok kevesebb, mint amennyivel indultam. Így meg pláne, hogy szülnék még egy babát!!!
Hú, egy kicsit hosszúra sikeredett a hozzászólásom, sorry, de annyi mesélnivalóm van/volt.
Mindenkinek szép napot!
Ígérem nemsokára felteszek képeket.
Finike