Új privát üzeneted érkezett!

Angel:
Nagyon édes Gergő kajakómásan!

Szkata:
Miért lennél rossz anya.Biztos mindent jól csinálsz,sírós Peti.sajnos vannak ilyen gyerkőcök.Esetleg bízd negyed órára a nagyira Petit és sétálj egyet.Lehet Peti megérzi,hogy ingerültebb vagy.
Cumiból milyet próbáltatok?Mert fifikásak ám a gyerkőcök,nem mindegyiket szeretik.Esetleg próbálj egy másikat.A csapott "fogszabályzósat"szokták a legkevésbé elfogadni.
Több tippem sajna nincs.

Bali:
Nándinak sok boldogságot!!

Gabriel:
Biztos amúgy is tudnánk egymásról ha szülünk,mert belsőkörös informátorom van,Jadey.
Azért tegyél majd fel képet.

Jadey:
Édes apa ahogy pelenkáz.
Örülök,hogy Bencus ilyen jól fejlődik,és kezd megoldódni a hasfájás.
Bevált a babakocsi?

Magunkról nem sokat tudok írni,szerencsére minden ok.Várakozó állásponton vagyunk.
Mírácska ruhái bekerültek a szekrényébe.

Ti hallottatok arról,hogy szoptatás alatt nem célszerű nekünk tehéntejet inni?Ma rákérdeztem egy gyerekorvosra,és azt mondta valóban,ez az új kutatás.Joghurtot lehet.

KépKép
rönci

Rönci,

nekünk csapott cumi van. nem is gondoltam, hogy az a rosszabb, az volt a drágább :shock: lehet hogy az ún cseresznyét kellett volna venni, olyat amit még mi használtunk gyerekkorunkban? :lol:

ma du megjött anyukám, a felmentő sereg :lol: nemrég jöttek vissza egy hordozókendős sétáról, a gyerek már a kapuban elaludt. Nagyon jól ált anyunak a kendő :lol: :lol:

tehéntej: tényleg az most az álláspont, hogy kerülni kell a tehéntejet, mert allergizáló. (gondolom azért, mert mostanában rengeteg gyógyszerrel, táppal tuningolják az állatokat)
én sajnálattal fogadtam ezt a hirt, mert ngy kakaó fan vagyok. De a szülés óta hősiesen egy kortyot sem ittam.

Bali,
apa megjött a homeós cuccal, na kiváncsi leszek, hat-é :)

Ákata, Mamy,

légyszi irjatok már arról hogy milyen okosságok vannak a suttogóban. nekem egy barátnőm, akinek eléggé adok a véleményére nagyon lehúzta, de most már érdekel, hogy mi van benne. köszi
sz_kata

Sziasztok,

hallottátok a hireket avérfertőző gyrekorvosról, aki három lányával közösült? nem erőszakos közösülésért itélték el, ahnem vérfertőzésért, merthogy a lányokat "nem kellett kényszeriteni"
az agyam eldobom :evil:
sz_kata

Sziasztok Lányok,

Köszi mindenkinek a bókokat, átadom a páromnak a bókokat, bár azt sem tudja, hogy híressé tettem :lol:

kata: Sajnálom, hogy még nem oldódott meg a sírás. Teét próbáltad már?? Le az elvekkel... Nekünk is ez jött be, pedig nagyon nem akartam adni neki. Babakocsit egyáltalán nem használjátok??? Bencus addig is alszik, amíg abban van és ha tolod egy kicsit, utána leülhetsz egy padra, mondjuk aludni :lol:
Anyudat megnézném azzal a kendővel :wink: Szegény, neki se lehetett könnyű az 5 kg, ha az én anyumból indulok ki... Rubint Réka :lol: Igazad van. Jaddel mindenk iazt kérdezte, hogy van időm sportolni gyerek mellett, eleinte nem értettem, miből gondolják, hogy én még baba mellett tornázok, aztán rájöttem... Én is kisportolt voltam, főleg, hogy a harmadikon laktunk és a babakocsit is fel kellett cipelnem :shock: Meg a nagybevásárlást férfi híján :roll: Sőt, a karácsonyfát is... Elől a fa, hátul a gyerkőc :lol: Ma már kényelmesebb vagyok :wink: Az elsőn lakunk!

Röncikém: Babakocsi: Szuper!!! Még a kátyúkat is állja :wink: majd télen lesz a nagy teszt, a hidegben, elég szellős a kocsi...

Rolex: Zsófi tényleg Sleeping Beauty!!! Még még még!!!

Mamy :Remélem azóta már elérted őket. Büfi: Bencus is sokszor bealszik, néha fél óra, mire büffent egyet álmában :roll: VAn amikor tovább tart, mint maga a szopi... Szerintem ha oldalt, vagy hasra rakod, akkor úgy is kijön, más ötletem sajna nincs. Oltás. Szegényke, én mindig bőgtem a gyerek helyett is :roll: Gyönyörű ez a kép is Gesztikéről! Én benne vagyok egy közös sétában! Más csatlakozók???? Esetleg apástól-testvárestől???

Sír, megyek, majd jövök...

KépKép
Kép
jadey

Mamy, bocs, nem nagyon voltam gépközelben ma!!!

Tehát:
Országos Gerincgyógyászati Központ (? ez van a leleten...)
Budai Egészségközpont Kft
1126 Bp Királyhágó u. 1-3
Tel: 356-6522 vagy 224-0893 előjegyzés, beutaló szükséges.

REmélem, tudtam segíteni.
pusz,
Krisszi

ui: nekünk nem kellett fizetni, egy fillért sem! viszont tényleg várható valami szigorítás, ma voltunk a dokinál és vmi oylasmit mondott, hogy "remélem, még mehetünk oda legközelebb is."

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

SzKata, na az éhség hipotézisemet dobom is a kukába, 5 kiló, gratula!!!

Suttogó: számomra legfontosabb üzenet:

A kisbaba egy önálló ember, önálló személyiség ezért EMBERNEK kijáró tisztelettel kell hozzá közeledni!
Mindig beszéljünk hozzá, mondjuk el, hogy mit és miért teszünk, ne beszéljünk el a "feje fölött" mintha ott sem lenne, és ne úgy hívjuk, hogy " a gyerek", hanem hívjuk a nevén.
TISZTELJÜK A BABÁT MINDIG, MINDEN HELYZETBEN

1. nem tragédia, ha sír a baba, csak így kommunikál velünk
2. ergo nekünk anyukáknak meg FIGYELNÜNK kell rá, így meg tudjuk különböztetni a sírásokat (éhség, fáradtság, unalom, kényeztetésre vágyom, stb.) ezeket részletesen le is írja
3. a babákat négy típusba osztja (ezzel azért nem értek egyet, szerintem ennél azért többféle babaszemélyiség létezik) és leírja az ennek megfelelő viselkedéstípusokat, jellemzőket és teendőket az anyukának
4. a Sears és a drákói szigor (hagyom sírni még ha a hányadékában vergődik is a baba) között, félúton helyezkedik el: tehát gyerek és szülőbarát is egyben
5. hangsúlyozza az anyuka pihenésének fontosságát is
6. NApirend is legyen, akár az első napoktól

Konkrétanpld azt mondja, hogy ha elkezd sírni a baba, füleljünk egy picit, próbáljuk kitalálni, hogy mi a gond és ennek megfelelően cselekedjünk, ne kapjuk fel azonnal

Etetés: 3-4 óránként, amint belállt a kereslet-kínálat arány
alvás (amit én nem tartok be): mindig ébren tegyük a kiságyába, ne ringassuk, altassuk el, mert később nem fogjuk bírni (fizikailag)

NEhéz összefoglalni egy 300 oldalas könyvet, tele van esettanulmánnyal is,

krisszi

Sziasztok!

Krisszi!

Nagyon szépen köszönöm! Képzeld közben Jadey olyan aranyos volt :wink: hogy felhívott és ő is megadta a telcsiszámot! Próbáltam őket hívni, de még nem sikerült... Nem vették fel. A központi számot még nem hívtam, holnap délelőtt viszont már utánajárok a dolognak. Remélem tudnak minket fogadni! :roll: Ha mégsem, akkor marad a Madarász utca.

Sz_Kata!
Én még csak az első fejezeten (meg az előtte lévő rizsákon) vagyok túl, most kezdtem a második fejezetet, kb. 60 oldal. De eddig tetszik! Nagyon jókat ír szerintem, és mindenhez példát is ír a saját "praxisából". Még nem nagyon tudok véleményt mondani, de amint lesz mit, azonnal megírom! Egyelőre (ahogy Krisszi is írta) az maradt meg bennem, hogy a baba egy önálló személyiség, egy ember, ugyanolyan jogai vannak mint nekünk, pl. ki szereti, ha átnéznek rajta, ha nem kíváncsiak a véleményére, ha tárgyként kezelik (nem a szó rossz értelmében, hanem pl. az ember odamegy és csak úgy felkapja az ágyból, nem beszél hozzá, mondván hogy "csak egy csecsemő") szóval ugyanúgy kell hozzá emberileg viszonyulni mint pl. a férjedhez, nevén kell szólítani, és nem beszélni kell HOZZÁ, hanem beszélgetni kell VELE.
Hát egyelőre ennyi, már én is olvastam a babák vérmérséklete szerinti 5 csoportra osztását (Kisangyal, Mintababa, Mimóza, Talpraesett, Morcos), van hozzá egy teszt melyből kiderül hogy az illetőnek melyikbe tartozik a gyermeke, még nem csináltam meg, de látatlanban is megmondom, hogy az enyém milyen. :wink:
Mindegyikhez jellemzés és példa is van. De ez szerintem is túlságosan általánosít.
Na szóval a lényeg, hogy még nagyon az elején járok, de majd referálok! :wink:
Vérfertőző doki: elektromos uborkaszeletelő, leglassúbb fokozaton!!!

Krisszi, Ákata!
Nektek mi a véleményetek a 4É-ről? Nagyon jól hangzik, és megvalósíthatónak tűnik, de azt írja hogy ez 3 hónapos korig alkalmazható nagyjából, mert utána a baba már többet van ébren nappal. Hát mi mindjárt elérjük ezt a kort, akkor hogyan tovább? Bár lehet hogy írja, csak még nem jutottam odáig. De tényleg nagyon jó lenne egy rendszer az életünkben! Nemcsak miattunk, hanem főleg a baba miatt!

Jadey!
Büfi ügyben én is csak ezeket tudom tenni, de így sem mindig hatásos. Most este sem volt büfi... Pedig jó sokáig tartottam. De azt vettem észre, hogy mostanában Geszti nagyon izeg-mozog ha büfipózban tartom, alig bírom megtartani, úgy dobálja néha magát, csak úgy nézelődik, forgatja a fejét, pedig azt hinné az ember hogy ha így mocorog akkor a büfi is jobban jön, de nem... :shock:
Séta: benne vagyok! Mi általában együtt szoktunk menni a párommal, még egyedül nem voltam autózni Gesztivel, bár azt is előbb-utóbb el kell kezdeni. Csak azért szeretünk együtt menni, mert akkor együtt tudunk nosztalgiázni, (emlékszel erre a játszótérre? stb. :wink: )
Oltás: szegénykém nagyon sírvafakadt, de aztán hirtelen abba is hagyta amikor magamhoz öleltem, olyan jó érzés volt... Olyan igazi ANYAI érzés. Persze majd megszakadt a szivem közben.

Lányok!
Miért van az, hogy bár hullafáradt vagyok, és ég a szemem az álmosságtól, képtelen vagyok lepihenni, és főleg aludni napközben! Igaz nem is nagyon van rá időm, de amikor éppen véletlenül lenne, mert Geszti alszik, akkor nem megy. Sőt, inkább aktívnak érzem magam, a fáradtság ellenére. Ti hogy álltok ezzel? Volt pár eset, amikor délután lefeküdtem aludni, de akkor meg Geszti váratlanul felsírt, szóval nem jött össze. Mostanában már nem is nagyon próbálkozom. Viszont éjjel, amikor fel kell esetleg kelni hozzá, akkor meg alig bírom még a lábamat is megmozdítani, nemhogy kikelni az ágyból. :roll: Szörnyű!!! Meddig lehet ezt még fokozni?... :roll:

Kép
mamy

Rolex!
Mi két napja használjuk a gyermekorvos által felírt testápolót és bevált. Igaz kétszer is átkenem egy nap, de azóta pihe-puha és elmúlt a hámlás is.

Edit!
Én is úgy tudom, hogy a sima kengurut csak 3 hónapos kortól lehet használni, de nekünk olyan van, amiben az első időben fektetve lehet szállítani és kb. 1 éves koráig lesz jó (feltéve, ha akkor még elbírom :) ).

Siba!
Jobbulást. Sajnálom, hogy a körülmények miatt ilyen rossz élmény volt a szülés, de most már tudod, hogy legközelebb nem oda mész.

Rejo!
Micsoda szüléstöri!!!

Bujka!
Jobbulást és legközelebb jobban vigyázz magadra. Azt hiszem egy ideig nem fogsz mezítláb mászkálni a lakásban :roll: .

Boróka!
Nálunk is általában 45 perc egy szopi, sőt, ha bealszik akkor még ez is kitolódhat, viszont már volt, hogy 35 perc alatt beszopizta az adagját, mert annyira hatékony volt :lol: . Szerintem emiatt ne aggódj. Inkább akkor van jelentősége, ha fáj a melled vagy ki van sebesedve, mert még jobban feláztatja a nyálával a kicsike és annál jobban fog fájni, minél tovább szopik.

Sajnálom, hogy két napig nem tudtam jönni, de hétfő estére annyira kimerültem, hogy azóta felváltva voltak itt a nagyszülők, hogy egy kicsit kipihenhessem magam. Úgy látszik az én energiám is véges volt :roll: , ráadásul nálunk is sokat sír Barni, így nem sok pihenésre adott lehetőséget napközben. Lekopogom, de az éjszakáink ehhez képest viszonylag nyugodtak. Azt hiszem én is ki fogom próbálni a homeós bogyót és ha használ, akkor elhagyom az infacolt.

Mamy!
Szerintem jobb, ha egy kevés cukrot teszel a kamillateába (mondjuk nem 2-3 kanállal), mert a sima tea nem hajt, hanem megfog. Legalábbis nálam a hasmenések alkalmával vált be, mert megfogott. Állítólag ezt kevesen tudják, de a dokim megerősítette, hogy csak akkor hajt meg, ha valamivel ízesítik.

Gesztenye
gesztenye78

Szkata:

Köszi a tehéntejes megerősítést.Évek alatt olyan sok minden változik.Mikor a babákkal dolgoztam régen,még csak fél évig kellett pl náluk a tejet kihagyni,ma ez 1 évre nőtt.Érdekes nem?

Cumival kapcsolatban nem azt mondom,hogy nem jó a csapott cumi,csak megfigyeltem,hogy sok baba nem szereti.Esetleg próbáljatok ki másmilyet,hátha beválik.
Én pl aventet vettem.

Jadey:

Örülök,hogy jó a babakocsi,én is toltam már Barbiét.Télen meg úgyis nyakig beöltözteted Bencust.
Büfitipp:pici hátütögetés????de nem ér félreérteni!!! :oops:

KépKép
rönci

lányok,
taj kártyát postázzák??vagy naív lennék?

Jadey,tessék.. :D Kép AnnaZsőfi
rolex

Gesztenye,
Majd megkérem a gyorvost, h írjon fel nekünk is- bár már nem is nagyon hámlik. Van még köldökcsonkotok?
rolex

Mamy, Szívemből beszélsz. Napközben képtelen vagyok lefeküdni. De most se...Pedig annyira kéne. Hogy van a sebed? Neked van olyan rész a hasadon amit nem érzel?Elég fura.
rolex

Sziasztok!

Hasfájással kapcsolatban nagyon sok mindent írtatok már, de hátha tudok még valami újat mondani. Nem tudom mennyire mondták el nektek, hogy mi mindent nem ajánlatos enni a szoptatós anyukáknak, ugyanis lehet, hogy attól fáj a picikék hasa, amit a mamájuk megevett. Például én úgy jártam, hogy meggyszószt ettem, és utána egész éjjel sírt Levike, mire kiderült, hogy cseresznye is került a szószba. Sajnos semmilyen déligyümölcsöt, apró magvasat nem ajánlott enni, illetve bármit ami puffaszt, pl. bab,borsó,lencse,káposzta,kelbimbó,kelkáposzta stb. Én ha hiszitek, ha nem rendkívül egyoldalúan táplálkozok emiatt, így szerencsére nem hasfájós a törpe. Volt amikor neki is fájt a hasa, de ilyen "tüneteket", amikről ti írtok, nem produkált. Ami viszont segít, az a reszelt alma, csak ne hagyjátok megbarnulni, mert az megfogja a ti hasatokat. Az alma ugyanis segíti a kisbabák bélflórájának alakulását. Tejet valóban nem ajánlatos inni, viszont a tejtermékek kis mennyiségben megengedettek, sőt szükségesek is.

Mamy!
Levike kb 2 hónapos volt, amikor rájöttem, hogy már egyáltalán nem hasfájós, én meg még adtam neki hol Infacolt, hol Espumisiant. Nekünk a védőnőnk azt javasolta, hogy kamillateát nem szabad adni, mert megzavarja a kisbabát. De ha adod, biztos, hogy meg kell cukrozni, legyen bármilyen tea. Ráadásul én édesköményt sem mertem adni, mert arra is azt írták, hogy 4 hónapos kortól. Csak addigra nem lesz hasfájós.
A széklet lehet attól is zöld, hogy éppen aznap, vagy előtte kapta meg a Konakiont.

Nekünk még az is segített és azóta is bevált, hogy evés közben többször felveszem büfizni. Igaz kicsit nyűgös, hogy miért nem hagyom enni, de utána, minden oké.

Mi voltunk kivizsgáláson - mivel korababák voltunk - és ott azt is mondták, hogy nem ajánlott 1,5 - 2 óránként etetni, mert nem emészti még el az előző mennyiséget, és ez is hasfájást, és bukást okoz. Azt mondta a doktornő, hogy 50 grammal is ki kell bírnia 2,5 órát. Igaz addig el kell foglalni, ringatni, stb, ha nagyon sír.

Egyébként nálunk is előfordul még mindig, hogy 1 órát szopizik, vagy még többet. Az elején, másfél óráig evett, 1 óráig büfiztettem, aztán aludtam egy keveset, és kezdtük elölről. Mostmár jobb a helyzet, rendesen eszik, eleget, aztán büfi és alvás. De büfizni mi képesek vagyunk 2 óra múlva is, meg a következő evés előtt is. Állandóan figyelem, hogy mit akar, mert jelzi, ha büfizni kell. Addig nem is alszik el, amíg nem büfizi, vagy kakilja ki magát.

Ha ez megnyugtat bárkit is, én is úgy érzem magam, mint egy hulla, jó esetben alszok 3x3 órát, mert napközben nekem sem megy, mert annyi dolgom van, hogy sajnálom magamtól az alvást.
Pedig Levike nem sírós, már egyáltalán nem hasfájós, és nem nyűgös baba. Szeret babakocsizni is, és képes magában elnézelődni is.

A sírásról én is olvastam, hogy ha fáradtak és már nagyon aludnának, de valami miatt nem megy, akkor is kitartóan képesek sírni.

Na azt hiszem hirtelen ennyi jutott eszembe, majd még jelentkezem.

Addig is mindenkinek kitartást, nem szabad elkeseredni, kisbabát nevelni időigényes feladat.

Üdv mindenkinek!

Erika
erika30

Rolex!
Köszi szépen, a sebem már teljesen begyógyult, már kb. a 4. hét tájékán alig éreztem, aztán szinte meg is feledkeztem róla. Nekem nincs olyan rész, amit ne éreznék... :shock: Neked van? :shock: Ez tényleg fura. De lehet hogy csak a hegesedés miatt van. Mekkora részt nem érzel, és hol? Doki mit mondott rá?
Nekem a 6 hetes kontrollon mondta hogy minden oké, szép a seb, és belül is minden rendben.
Komolyan mondom, csodálkozom rajta, hogy már szinte semmi sem emlékeztet arra, hogy hasi műtétem volt... :wink:
Viszont azt elfelejtettem megkérdezni a dokitól, tudja valaki, hogy kb. mikor jön meg az első mensi? Halvány fogalmam sincs róla... :oops:

Jó éjt mindenkinek!

Kép
mamy

Sziasztok!

Napközben nem nagyon jut időm Bnetet olvasgatni :( , írni meg pláne! Mondjuk most jó dolog miatt, mert Anyukám már második napja átjött segíteni a kölkecek mellé, meg holnap is jön: holnap kapja meg Beni a 2 hós oltását és Marcit pesztrálja közben.

Sz_Kata!
A Lányok már annyi jó tanácsot adtak, hogy én már szinte nem is tudom szaporítani őket. De szívből drukkolok, hogy valamelyik tanács úgy istenigazából beválljon. Megjegyzem, nálunk is előfordult, hogy porszívózás alatt aludt be anno Marci és utána párszor még bevetettem végső elkeseredésemben, de aztán sajnos az is hatását vesztette. Lehet, hogy a hátad közepére kívánod, amit írok, de lehet, hogy az is fokozza Petike sírását, hogy a "normál" sírás során jó sok levegőt nyel be és az feszíti a pociját és ettől sír. Ez egy öngerjesztő folyamat...
Nagyon fontos, hogy használd ki a lehetőséget, hogy Anyukád tud Neked segíteni! Ezek az apró babócák nagyon átveszik, ha az Anyukájuk ideges, feszült, fáradt, de ezt szerintem Te is tudod! :wink:

Rolex!
A TAJ kártyát postán küldik el. Nekünk sajnos 1 hónapba telt, mire megérkezett :(
Szörcsögés a felbüfizett anyatejcsitől is lehet. Drukk, hogy semmi más ne legyen a háttérben!
Örülök, hogy a szülésznéni ennyire kedves volt! :wink: :D

Csengő!
Lemaradt a kép Bálintról! :o

Beuka!
Hol vagy? Csak nem, Te is Anyuka lettél már! :D

Livi!
Puszilgasd meg helyettem is Nándit nevenapja alkalmából! Mit szólt a masnihoz? :lol:
Ja és én is csak 10-11 kilót híztam és frankón rajtam maradt min. 4. Kissé pipa vagyok. :evil: A hasam kész iszonyat. A ruházkodással nincs gondom, mert sokat nem kell válogatnom: 2-3 felső, nadrág rám jön, oszt kész :twisted:

MSE!
Sajnálom, hogy a kórházról ilyen szörnyű tapasztalatokat szereztél. A lényeg, hogy Andris épen és egészségesen kibújt erre a világra! Remélem Te gyógyulgatsz! Mi végülis a diagnózis?

Tina!
Én ismerem ezeket a késztápszereket. Marcinál akkor próbálkoztam, amikor abbahagytuk a szopit 16 hónaposan, de köszönte szépen nem kérte. Mondjuk semmilyen fajtát nem fogadott el. De nem gondoltam egyébként, hogy ebből a készből van hypoallergén is.

Erika!
Neked így elég utólag gratulálok Johannához! :D 24 órás vajúdás nem semmi! :shock: Én Marcival a 14 órát szenvedtem, de nem nagyon bírtam volna tovább...

Napraforgó!
Nem tudom, hogy olvasod-e, de ha nem akkor is utólérlek. Átmegyek a szomszéd utcába! Milyen kicsi a világ, hihetetlen! Azt hiszem, nekem a jövő hét lesz a jó. Már nagyon kíváncsi vagyok a Srácokra!

AngelKriszti!
Te nekem egy szuperanyucinak tűnsz! :wink: Ez a lendület, ami a soraidból sugárzik, hihetetlen!!! Ügyes vagy nagyon! De gondolom, ehhez a nagyétkű Gergő is erősen hozzájárul :wink: Sütirecepteket köszi!

Mamy!
A BCG oltása Gesztinek úgy tökéletes, ahogy van! :D
Jó, hogy Ti már túlvagytok a 2 hóson, mi holnap megyünk :cry: Olyan szörnyű sírni látni ezeket a kis törpöket.
Nemalvás napközben nálam is bejátszik, bár nálam sokkal nehezebb is megvalósítani. Mármint az alvást! Talán, ha kétszer előfordult a 2hónapban, hogy hunytam napközben. Helyette inkább próbálok magamra koncentrálni, nekem még az is nagyon pihentető tud lenni.
Beni büfiztetésénél én is enyhén paskolom a kis hátát és általában használ.
A mensimegjövetel teljesen változó. Én Marcit folyamatosan szoptattam, még alig tápláltam hozzá és 6,5 hónaposan megjött. Akkor valószínű, hogy a stressz hozta ki, mert épp akkor műtötték Marcit. Van, hogy valakinek már 3-4 hónappal a szülés után megjön, van hogy akár 1 éven túl. Persze elsősorban akkor van ilyen késői megjövetel, ha szoptat az anyuka.

Geszti!
Drukkolok, hogy ne hiányozzon az Infacol. Nálunk 6napja nincs rá szükség, eleinte csak sírósabb volt a kelleténél Beni.

Nózi!
Te vagy az első jelentkező, akinek ilyen ciklusszerű tejcsimegcsappanása van. Illetve csak Te jelentkeztél. Érdekes ez a természet, nem?
Nálunk aztán tényleg zajlik az élet. Szerintem már tudatalatt "unatkoztam", hisz megszületett Beni, eladtuk a házat, átköltöztünk, kipakoltunk, elkezdtük az építkezést. Valami izgalom igazán kellett már! 8)
Köszönöm a Skacok bókjait. Marci tényleg imádja Benit, élőben kellene látnod, hogy szeretgeti. Sőt volt már olyan is, hogy a vállára terítette a textilpelust és úgy kérte Benit (látta, hogy hogy büfiztetjük). Azt hittem, mentem elsírom magam a gyönyörűségtől és a boldogságtól :)

Dorka!
Nem tudom, ki írta már, de ha depis lennél, akkor tutira nem lenne kedved írni a netre. Akkor teljesen elfordulnál a világtól, semmi kiutat nem látnál a helyzetedből, lényegében begubóznál. De mindenesetre figyelni kell a frissen szült anyukákra, hisz nem könnyű a helyzetünk. A Párod nagyon jó, hogy odafigyel, hisz elsőkörben Ő tud Neked igazán segíteni!
Nektek is kitartást! A szopihossz - bár már sokan írták - teljesen jó! Marcival én jóval később is szopiztam ennyit. Ne figyelj senkire, ha Nektek így jó, akkor ne kételkedj Magatokban!!!

Jadey!
Férjed tündéri a fotósorozaton! :lol: Meg persze Bencus és Jadey is (milyen pici a babakocsihoz képest :) )
A farcsontod, ha továbbra is fáj, mutasd meg dokinak. Ne hanyagold el, mert ilyenkor sajna hajlamosabbak vagyunk rá...
A vérzés szerintem totál normális, nekem is volt, hogy elmúlt, aztán megint visszaköszönt :(

Ákata!
A Lányok gyönyörűek és zabálnivalóak! Annyira jó kis husik! A kedvencem a délutáni alvás a nagyágyon felülnézetből :D

Tűzmanó!
Nem tudod, hogy olvasod-e, de nagyon drukkolok!

Gigi!
Merre vagy?! Peti már nagyon nagyfiú, ugye?! Légyszi jelentkezz és kérünk szépen képeket is!!!

Szoptatós anyuka tehéntej ivása: én elsősorban akkor hallottam az elvonását, vagy a korlátozását, ha a babánál problémákat okoz: kiütés, gyomor-, emésztési panaszok. Persze fogalmam sincs, hogy hogy állapítják meg, hogy a tejtől van a probléma :roll: Én inkább a gyerekeknél hallottam a tehéntej minél későbbi bevezetését. Mivel Marci erősen ekcémás, Ő 3 éves koráig valszeg nem fog kapni.

Suttogó: nekem a 2. rész van meg és abban is nagyon jó és hasznosítható dolgokat találtam Marcira vonatkozóan (kisebb testvér érkezésére tanácsok, hisztikorszak, szobatisztaság stb.). A gyerekek "bekategorizálását" kicsit elnagyoltnak találom én is...

Holnap majd írok magunkról. Párom már itt horkol mellettem, én is csatlakozom (na nem a horkolásban! :lol: )

Finiselőknek megy a sok-sok drukk!!! Babásoknak pedig sok erőt!!!

Puszi: Melinda

ui: Te jó ég, mennyit írtam! :shock: Küldjetek a sunyiba!

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok!

Na most jól lemaradtam :( csak ezt az oldalt futottam át.

POCAKOS TÁRSAIM! :) Vasani, Chesti, Hettie, Rozus, Melódia!
Merre vagytok???Már biztos van közületek, aki már nincs 2in1 :) :wink:

Melinda! :)
Olan aranyos vagy, hogy hiányolsz, köszönöm. Nem, még konkrétan nem lettem anyuka, bár nagyon figyelem magam, de nem érzékelek konkrét fájásokat. Fájdogál, de szerintem ez még nem az. HA még egyszer nekiindulnál újra bevállalnád a két gyerkőc közötti ilyen kis korkülönbséget? Azért kérdem, met én sem szeretnék (az első kettő között) kis korkülömbséget.
MA aztán írjál magatokról is :) :wink:

Lányok! :)
Sajnos én sokmindenhez nem tudok még hozzászólni, bár elolvasom a problémáitokat, de mindent nem tudok megjegyezni. Ugye fogtok majd nekünk is segíteni, ha hasonló cipőben járunk?
Ti már akkor nagyon profik lesztek :) persze van aki már most is az!

Kiskád
Még azt szeretném kérdezni, hogy Ti mivel mostátok ki a kiskádat legelőször? Fertőtlenítettétek valamivel?
Ksözönöm előre is!

Bea

Kép
Kép
beuka

Na itt a kep

Kép

Szoval elvileg nem aggodom, de gyakorlatilag igen. A en szep kis tobb, mint 6 kilos fiacskam ha lemeregetem kb 500g-ot eszik meg egy nap. ugye ez nagyon keves. Megis fulembe csengenek a doki szavai, hogy ha 800-at hizik egy honapban biztos, hogy eszik eleget. Ugyhogy megsem aggodom. Ja, volt kaka. Az elmult 1 honapban harmadszorra. Amikor mar nyugos volt este, adtam neki glicerines kupot, szepen megfaragva.

Pocakosok, mar ugy varom, hogy irjatok, megszuletett a baboca!! Vasani neked mar biztosan otthon van a draga!

Kadat rendesen domestossal vagy valamivel atmostam, es most is jo lenne hetente, de kb havonta teszem meg. Pedig a nagyfiu is abban van.Leginkabb akkor teszem meg, ha mar a hofeher kad kezd "elszinezodni".

Kethonapos oltast mar mi is megkaptuk, de nem is talaltam meg a helyet, igy nem is borogattam.

Most lenne idom irni, mert itthon van apa, de nem tudom osszeszedni a gondolataimat:( En nem tarok semmilyen dietat, ami meg is latszik rajtam. Minusz 16 kilo voltam a szules utan 10 nappal, azota felszedtem 3 kilot....nekem mar regota nincs kedvenc farmerom, mostmar szinte csak melegitoben jarkalok.

Nektek is nyaladzik a babatok? Neha olyan mintha habzana a szaja. Ja es ti altatjatok hason es haton is?? Balint ugyanolyan , mint Miki volt es nem alszik meg hason. Nem tudom csinaljak e valamit, mert a Mikinel raertem szep lassan hasra szoktatni, most viszont nem.

Bujka, tok jo, hogy Benit igy szereti Marci. Nalunk is megy a simizes szeretgetes, de altalaban harapassal vegzodik. Meg ha sir Balint, azon ugy felhuzza magat Miki, hogy a fejet utne! Rettegek is rendesen. Wc-re csak ugy megyek, ha az egyik velem van. Azt hozzateszem, hogy Miki szenved a fogaival. Tegnap is verzett neki.

Apropo verzes, egyenfuggo mikor jon meg. Akinek sokaig nem jon meg, az altalaban igeny szerint szoptat. De meg igy is ismerek olyan akinek 6 het utan megjott. Nekem is feleves korara jott meg anno, de nalam is idegesseg lehetett. Napokig ragondtam es porgott az agyam, hogy beolvasok az anyosnak...de csak nem tettem es meg is jott. Most mar eltelik 5 oranal tobb is hogy nem szopizik a babam, kivancsi vagyok, hogy most hamarabb megjon e.

Ja a konakion nem adas elott beszeltem az orvos rokonokkal es azt mondtak, hogy elvileg a baba is elkezdi termelni par hetes koratol, ugyhogy nem csinalok nagy bajt!

Na megyek reggelit kesziteni.

csengo
Vendég

Sziasztok,

A tegnapi folytatása: :lol:

Beuka: Én is azt hittem, hogy már szülsz :roll:

Rolex: Akércsak egy királykisasszony!! :wink:
Taj kártya, a helyedben én nem várnék, nekünk is azt mondták, hogy postázzák, tegnap ment be Tibi a tb-be, be kell vinni a szül. anyakönyvit, lakcímkártyáját, házasságit(ha a párod intézi) és ott helyben nyomták ki még nekünk is, pedig már 3 hetesek vagyunk... HA valamiért nem adják ki, akkor a szémot lediktálják, azzal is tudtok már intézkedni. De szerintem tuti kiadják. Kedd, szerda, csüti az ügyfélfogadás...

Siba : Andris nagyon cuki a sportszerkóban, simán lehetne egy katalógusban is :wink: Nekünk is van hasonló komoly szerkónk, majd lefotózom.

Gabriel: Naggyon tündi Flóra baba! Már nincs sok hátra Nektek sem, már kész nagylánynak néz ki :wink:

Krisszi: Kázfogó 30 év múlva: Örömmel, megpróbálom magam hibernáltatni, a hidratálókban nem hiszek :lol:
A szépségversenyre én is csatlakozhatnék??? :roll: Persze csak nézőnek...

Dorka: Látszik Nálatok is ki az úr a háznál :lol: Ágyban együtt alvás: Imádom!!!

Csengő :Milyen szép az ovis fiúcska :lol: Képzeld, Bencus ma 3 hetes, 4770gramm. A végén még behozunk Titeket :lol:
A teát cumisüvegből adom és ténxleg használt Neki.

Finishelőknek megy a sok-sok energia és jótanács: PIHIZZETEK AMENNYIT CSAK TUDTOK MÉG UTOLJÁRA :lol: :lol: :lol:

Tegnap volt itt a dokinéni: Szóltam az orrjárat miatt, mert nagyon szűknek látom és néha horkol a kis drágám, meg kell nézetni a fül orron.. Remélem nem bántják :roll:

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok!

Az, hogy mennyit eszik egy kisbaba, teljesen tőle függ. Mi sem eszünk egyformán minden nap, sőt még egy napon belül sem. Nekem, amikor hazajöttünk a kórházból, és még nem tudott szopizni, azt írták a zárójelentésre, hogy az adagja 7*60gramm. Persze nem tudtam mérni, hogy mennyit evett, és ráadásul örültem, hogy megtanult még aznap szopizni, mert amit felírtak tápszert, nem lehetett kapni a gyógyszertárban, úgyhogy nem tudom mit adtam volna neki enni. Azóta van mérlegünk, de teljesen összevissza eszik. Van amikor 190grammot, van amikor 80 grammot. Mondjuk összesen megeszik 650-750 grammot, ami még sok is. Viszont koraszülöttsége ellenére nagyon jól fejlődik, mert már 4530 gramm, és 2700-zal született, és most lesz szombaton 12 hetes.

Csengő!
Levike nekem is nyáladzik, különösen akkor amikor éhes kezd lenni. Ilyenkor nyáladzás közben már a kis keze is a szájában van, innen biztosan tudom, hogy éhes, mégha nem is sír.

A párom kilövi alólam az internetet, úgyhogy megyek.

Sziasztok!

Erika
erika30

Bujka: FArcsontom jelentem jobban van :lol:

írj magatokról, ha lesz egy csöpp időd!

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok Lányok!!!

Na jó rég jártam erre, de reszkessetek mától állandó vendég leszek ismét.
Emlékeztek még rám??? Bettus vagyok, és csak a melóhelyemről tudtam netezni, de mától van otthon netem!!! Drága jó férjemnek és a szüleimnek örök hála ezért!!!!!!!!!!!!!!

Azt hiszem sok lemaradásom van, ígérem átolvasom az írottakat, időm mint a tenger.

Nekem augusztus 25-én született meg a kislányom : Kitti.

Gesztenyével tartottam a kapcsolatot, de most nem tudom mi van vele, ő megszült már???

És akkor itt a kis "minidiktátor" :)

Millió puszó mindenkinek!!!! ÚGY ÖRÜLÖK NEKTEK ÚJRA!!!!!!!!
Kép Kitti
bettus79

Angel: Gergő képei haláliak :lol: Bencus is valahogy így néz ki szopi után, tejcsorgással a száján :lol: :lol:

Bettus: De jó, hogy újra itt vagy!!! Gesztenye is szült már, kép is van fenn róla!!! MEg Rólad is :wink:

KépKép
Kép
jadey

A lényeg lemaradt: Gyönyörű Kitti-a kis diktátor :lol: HAtalmas szép szeme van!!!

KépKép
Kép
jadey

rolex,

nagyon szép Zsófika!
de hát miért is ne lenne az, mikor az anyukája is szép :lol: :lol:
taj kártyára tényleg nem érdemes várni, jobb ha a férjed bemegy érte a teve utcába, ott azonnal kiadják.

lányok,

ma voltunk dokibácsinál egy hós kontrollon. akartam neki panaszkodni az állandó sirásra, erre a kis huncut végig vigyorgott adoki bára, meg magyarázott neki, hogy bá, meg bú. na, ezek után, kissé hiteltelen voltam
:lol: :lol:

Bettus,

üdv újra köztünk

na mennem kell, mert Peti befejezte a szopit, és ilyenkor anyarabszolgának szórakoztatnia kell a Kisfőnököt :lol:
sz_kata

Szaisztok!

Ritkán, de jövök ám :) Még 2in1 :) Igaz mára vagyunk kiírva.
4 napja szinte egésznap alszik néha jelez csak hogy anya jól vagyok, aztán késő délután beindul, de néha azt hiszem a bőrőmön keresztül akar kijönni annyira veszettül kapálódzik, meg persze az éles szúrások ott alul. Ez tart 3-4 óráig rendszertelenül, és aztán kifárad szerintem mert onnantól pihi.

Tegnap elött voltunk dokinál, megvizsgált, véreztem picit, és azóta már bocsi hogy ilyet irok alvadt vér mindig van egy pici. Ez normális?
chesti

Sziasztok lányok!

Bujka!
Tegnap a doki is azt mondta, miután megnézte Geszti bal karját, hogy rendben van a BCG oltás, én kicsit féltem eleinte hogy újra kell oltani mert azt hittem, hogy mindenképpen ki kell fakadnia. De szerencsére nem! :lol: Most olyan, mint egy csúnya pattanás. :? Kicsit lila, és nagyon duzzadt. A 2 hós oltást tényleg hősiesen tűrte, remélem Beni is kis hős lesz. Gesztinél olyan kislányos szájgörbítés után jött egy kis sírás, de aztán abbahagyta hamar, és már mosolygott.
Büfi: próbálkozom... Sajnos nem mindig hoz eredményt a hátpaskolás sem... :cry:
Mensi: remélem minél később jön meg, mert egyáltalán nem hiányzik... úgy hozzászoktam már, hogy nincs vele nyűg... :wink:

Csengő!
Írtad a hason ill. háton fekvést. Szavaidból azt vettem ki, hogy egy idő után szoktatni kell őket a hason fekvésre? Ezt még nem hallottam, ezért kérdezem. Mikortól kéne? Már most 2 hónaposan? Valahogy félek hason fektetni, nem tudom miért. Egyszer-kétszer amikor napközben hasra fektettem, nagyon nem tetszett neki. De ha belegondolok, ilyenkor tudja "kinyomni" magát, emiatt hasznos lehet.
Nyáladzás: ugyanaz a helyzet mint Bujkánál, ha éhes Geszti akkor először nem sír, hanem rágja az öklét, szopja az ujját, és közben folyik a nyála... néha nem kicsit... :roll:

Orrszívás:
Tegnap azt mondta a dokinéni (mert rákérdeztem) hogy a kézi pumpás orrszívó csak arra jó, hogy az orrüregből távolítsa el a trutyit, de mélyebbről nem szedi ki. Ő is a porszívóst javasolta... Mondta hogy jó a Sterimar, először azzal kell fellazítani, aztán porszívózni. Jaj.... Mindenesetre meggyőzött, én is magamat, úgyhogy a Párom ma megveszi a porszívósat... De előtte azért ma kipróbálom a kézit is.

Suttogó:
Párommal megbeszéltük, hogy ő is elkezdi olvasni (amikor én nem érek rá, akkor ő olvas, és fordítva), és a végén megbeszéljük, és így jobban tudjuk alkalmazni, ha mindketten tudjuk, miről is van szó.
Nagyon remélem, hogy beválik!!! Nagy reményeket fűzök hozzá, bár tudom, hogy a problémát megoldani nem fogja konkrétan, de legalább támpontokat adjon.

Na megyek, Geszti megébredt, kb. 50 percet aludt... :roll:

Kép
mamy

Már megint az van, hogy háromszor léptem be, mindig írtam is, és mégse tudtam elküldeni, mert...

GYÖNYÖRŰEK A BABÓCÁK!

Még mindig nem volt módom visszaolvasni. Csak az aktuális oldalakat olvasom (egyelőre) ezért elnézést kérek mindenkitől, akinek a születéstörténetét még nem olvastam!!!

Jadey - jót nevettünk a pelenkázási képsorozaton! Apuka nagyon igyekszik!!! Nálunk is mindent megtesz a férjem, de sajni pelenkázni nem tud :lol: Jade nagyon aranyos, ahogy tolja a testvérét! BEncus nagyon szép baba! Tegyél be még képeket! A babaszoba is szép, de azért nem csodálkozom, hogy Bence baba inkább az anyukájával szeret aludni!

Na megint mennem kell - hirtelen csak annyit, hogy a mai napon reggelizni (sírás nélkül, délben) és zuhanyozni (sírás alatt) volt időm. Most alszik Zsoltika - de most a férjem kéri a gépet, úgyhog yén megyek a másikra.
Amúgy nálunk rendszeresek az egyórás szopik - és nem is törekszem arra, hogy csökkentsem, legalább ilyenkor nincs sírás. Amúgy meg a harmadik hónap is fordulópont -az meg már mindjárt itt van.

Tudom, hogy gáz vagyok, hogy ennyit panaszkodom, de olyan jó kibeszélni magamból, ráadásul olvasni is jó, hogy mások is ilyen helyzetben vannak - hogy vannak "sorstársak".

KépKép
nózi

Nózi!
Mennyire igazad van! Ugyanis nálunk is rendszeres a min. 1 órás szopi, de volt már másfél, sőt majdnem két órás is, igaz utóbbi nem végig szopi volt, volt benne kis "beszélgetés" nézelődés, gügyögyés is. Ez most már mindennapos, és annyira imádom!!! Amikor néz rám a hatalmas barna szemeivel, és a kis szájával csücsörít, meg elhúzza széles mosolyra, és ma már mosoly közben volt "deeee" is :lol: :lol: :lol:
Ja, azt akartam ebből kihozni (kicsit elkalandoztam), hogy a hosszú szopik alatt nincs sírás, sőt léleksimogatás van! :lol:
A harmadik hónap meg már tényleg mindjárt itt van, és elmúlnak ezek a fránya hasfájások... NAGYON REMÉLEM!!!
Na mennem kell nekem is, majd még igyekszem jönni!

Kép
mamy

Mamy,
Elég szépen gyógyul az én sebem is. Nem tudom mivel varrtak, mert nekem nem volt varratszedésem..de egy pár mm-es valami kiáll a szélén...Érdekes.
Jadey Alig várom, h csatlakozzunk a sétáitokhoz..Remélem jól van a csontod, bár én lemaradtam mi is történt veled?!
Köszi az tb-s infót.
Sz_Kata,
Hasonlíthatna az apjára is.... :lol: de.. Peti tudja, hol kell "viselkedni" Úri gyerek.
Bujka, de tényleg nagyon ari volt. Nekem ez a stílus jön be, amikor nyűgös vagyok.
Bettus, Milyen jó, h újra itt. Nagyon szép Kitti!

Drukkoljatok, ma vagyunk 2 hetesek, a következő szopinál szeretném beadni Zsófinak a D vitamint. A konakiont majd este inkább..
rolex

Mamy, Ja, azt elfelejtettem, h a vágás felett szinte 2-3 cm-es sávban nem érzem a hasam. Azt mondta a doki, h kb fél év... Neked ilyen nincs?
rolex

Sziasztok!

Beuka!
Akkor még Te is 2in1 :D Vannak olyan nők, akik nem érzik különösebben a fájásokat, viszont erősnek mégis erősek. Lehet, hogy Te is ilyen vagy.
Őszintén megmondom, hogy tutira nem vállalnék ilyen kis korkülönbséggel mégegyszer gyerkőcöket, ha előről kezdhetném. Valahogy úgy érzem,hogy egyik gyereknek sem vagyok elég jó. Van, hogy Beninek kell csatazajban (értsd: Marci játszik) szopiznia, van hogy Marcival nem tudok játszani Beni "miatt" és még sorolhatnám. Persze lehet, hogy más jobban csinálja. Akár Te is a jövőben :wink:
Persze, hogy fogunk segíteni! :D
Én a kiskádat Domestosszal fertőtlenítettem és utána jól kimostam.

Csengő!
Ugyanez van nálam is! Beni már 6200 gramm felett jár, tehát 2 hónap alatt hízott 2,5 kilót. Na ha a könyvek szerint kéne etetnem, akkor közel 1 l (!) tejcsit kéne ennie, ami nálam tutira nincs meg, sőt most megint alig van tejem érzéseim szerint. Ezek alapján nyugtassuk egymást, hogy minden rendben van így, ahogy van. :wink: Ja és kaka nálunk sincs. Napok óta tekereg rajtam megint, és most délben megint kénytelen voltam meghőmérőzni :( Pedig annyira nem akarom hozzászoktatni...
Nálunk ritkán van ilyen kis habzós száj, de tényleg nem jellemző. Mi csak hason altatjuk mindkét gyerkőcöt.
Marci is imádja Benit, de azért nálunk is bejátszik néha egy kis ütlegelés, de nem durván. WC-re menetel, vagy kimenetel a szobából nálunk is hasonló :roll: Én attól félek nagyon,hogy nehogy Beni kutacsát sértse meg Marci :shock:
Mikinek gyors fogacska kibújást. Nálunk is csak a 4 hátsó rágó hiányzik, de már előre félek tőlük.

Jadey!
Drukk meg az orrocskához!
Farrcsont :D , viszont az én lábujjam fájogat :(

Bettus!
Persze, hogy emlékszünk!!!!!!!!! Tündéri Kitti, hatalmas fekete haja van. :D Mégegyszer gratulálok a Leánykához!
És most aztán tessék jönni, ha már ilyen tündéri családod van és elintézte :D
Geszti igen megszült, pontosan nem is tudom mikor. Barnabásuk érkezett :D

Sz_Kata!
Nem semmi Petike, hogy a dokibácsinak gügyögött. Költöztesd hozzátok a dokibát :lol:

Chesti!
Kitartást a rúgkapáláshoz! A vizsgálat miatt vérezgetsz biztosan, de ha nagyobb mennyiségű az már nem jó. Ha nyákos lenne a dolog, akkor meg valszeg a nyákdugó távozna.

Mamy!
Érdekes,hogy nálunk még nyoma sincs az oltásunk helyének, bár a dokinéni azt mondta, hogy ráérünk arra még. Remélem is, mert azért én sem szeretném újraböketni a kiskrapekot.
Nem kell kétféleképpen altatni, de ha háton alszik, akkor valóban jó, ha napjában pár percre (ezt az időt egyre növelheted) hasra rakod, mert így erősíti a kis hátát.
Ne félj attól a porszívós szívótól, mert nem lesz semmi baja Gesztinek tőle :wink: Próbáld ki, hogy nem szív olyan veszettül, mint gondolod.

Nózi!
Nekem is nagyon megnyugtató, hogy látom, hogy nem csak mi szenvedünk néha. Persze itt nem azt nyugtat meg, hogy más is szenved, hanem hogy nem mi vagyunk a bénák. És azt hiszem ezt a mondatot is magyarázhatnám :oops: , de inkább nem teszem.

Na rólunk is egy-két szót.
Ma Benikém megkapta a 2 hós oltását. Mivel Ő már a vizsgálat alatt elkezdett bömbizni, ezt az oltás csak tovább fokozta :roll: De amint ölbe kaptam megnyugodott és utána végig szépen nézelődött. Ja és annak ellenére megkapta a szurit, hogy szörcsög, mert semmi láza nincs és a tüdeje is tiszta.
A tejcsi nálunk most megint megcsappant, nem tudom, mi a szösz van. Bár lehet, hogy semmi, csak én érzem kevesebbnek. Mindenesetre tutira nem adok még tápit, mert ha kevés is lenne ideiglenesen, Benikével összedolgozunk és visszahozzuk a mennyiséget!!! Ennek így kell lennie!!! Bennem az tartja az erőt, hogy ha Marcit is tudtam 16 hónapos koráig szopiztatni, akkor az Öcsit miért ne tudnám?! bocsi, hogy ennyit rinyálok és rizsázok itt, de jó le- és kiírni.
A nagy problémánk viszont a kakihiány. Nem tudom, miért gyűjtögeti magának ennyit :roll: Pukik vannak rendesen, és olyan büdös, hogy hihetetlen, viszont a kaki csak nem jön. Hétfő után ma is kénytelen voltam bevetni a hőmérőt, pedig nagyon ellene vagyok. Bár nem a hőmérőzés során kakilt, hanem rá 5-10 percre szopi közben, így igazán Ő nyomta ki... A dokinéni glicerinen kúpot ajánlott, de valahogy attól még jobban ódzkodom. A cukros kamillaszirup (teának már nem is nevezném) nem nagyon jött be.
Marci jó bátyus, de ahogy Csengőnek is írtam, azért egy kis kiképzést kap Tőle Beni. Nem hiába mondják, hogy a második vagy többedik gyerekek sokkal strapabíróbbak. :lol:

Ti mennyire, mibe öltöztetitek a csöppségeket? Én ma de. a dokihoz menet ráadtam a téli, bundás kezeslábasát, mert iszonyat hideg volt, de lehet, hogy ez még túlzás. Hisz akkor télen mit adok rá?

Ma döntöttem: rendelem a kaját magunknak, mert egyszerűen nem tudok főzni, sőt még a konyhába sem jutok ki úgy igazán. Sajna nem egyszer Beni ordítása közben mosogattam. Délelőtt egyszerűen nincs időm rá a két gyerek mellett, este a lefektetésük után pedig örülök, ha élek. A többgyerkőcös topiclakók hogy csinálják ezt?

Legközelebb képeket is rakok fel! Csak hogy legyen tőlem mit várni :lol:
Mindenkinek sok puszi!!!

Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Mamy, Nózi,

hosszú szopi: menyire igazatok van!! én is imádom a hosszú szopikat!!! :lol: :lol: :lol:

Bujka,

két hós oltás: nálunk a dokibá ajánlotta, hogy kötelezőn túl adassuk be a fertőző agyhártyagyulladás elleni oltást is. Nálatok nem adtak ilyet?

esetleg valaki tud erről valamit? nem szeretnék "felesleges" oltásokat adni, túzottan leterhelni Peti szervezetét..
sz_kata

Sziasztok Lányok!

Még én is egyben, de már nagyon várom a szülést! Én is úgy voltam, mint Chesti, a vizsgálat után véreztem. Meg görcsölt is a hasam, de mára semmi, csak sok keményedés!
Remélem, hamarosan én is fogok tudni képeket föltenni Veronikáról!

Hettie, Anita, Beuka, Melódia, Chesti!
Van már baba valahol???? Drukk drukk!

Rozus

KépKép
rozus

Sziasztok!

Talán Geszti elaludt nagy nehezen, éberen raktam le, (próbálom ehhez szoktatni), eddig nincs nagy gond, mert akkor teszem le ha látom hogy álmos, ásítozik, leragad a szeme, és bevált. Bár kicsit sírdogált pár percre rá, hogy kijöttem, de most szerintem elaludt.

Bujka!
Köszi a hason fektetési-altatási infókat, ezt tényleg nem tudtam. Bár persze gondoltam rá, hogy kéne hasra is tenni néha, ezért napközben amikor ébren volt, próbálkoztam, de pár perc után elunja és sírni kezd. Addig viszont szépen emelgeti a fejecskéjét és nézelődik. Na, akkor majd sűrűbben teszem hasra. Viszont a hason altatástól (éjjel) kicsit tartok. Sok rosszat hallottam. :roll:
Kaki-téma: sajnos nekem is meg kellett hőmérőznöm Gesztit ma délben, (másodjára, az első tegnapelőtt volt) mert napok óta nem kakil. Most is sikerült, jött is kaki, de nem túl sok, viszont ő is nyomta. Most érdekes módon aranysárga volt a színe és az állaga sem volt nyálkás. Lehet hogy csak türelmetlen voltam, és magától is jött volna? De reggel a szopi közben, láttam hogy erőlködik, és tisztába tételkor csodálkoztam, hogy nem jött semmi. Pedig tutira azt hittem, hogy na most kakilt. Úgyhogy most délben hőmérő, és így sikerült valamennyit termelni. De én sem szeretném hozzászoktatni.
Csináltam én is kamillaszirupot :roll: kíváncsi vagyok, nálunk lesz-e hatása. Kaja előtt evett pár kortyot, alig bírtam tőle elvenni. :shock: De nem akarom, hogy azzal lakjon jól.
Kajarendelés: én is élek vele, bevallom őszintén :oops: bár eleinte ellene voltam, mondván, hogy majd én mindent megcsinálok, de pár hét után rájöttem, hogy fizikai lehetetlenség egyszerre két helyen lenni... :roll: Nem minden nap, de amikor egyedül vagyok itthon, akkor rendelek, mert amúgy a férjem még a főzésben is segít, hála Istennek. Hű, most jövök rá, hogy milyen baromi éhes vagyok!!! :shock: :shock: Ma még semmit nem ettem, csak vedelem a laktoherbet, biztos eltelített.
Megyek is enni.

Kép
mamy

Dorka,
Peti az elején másfél órát szopizott. Most már csak15 percet, és sajnálom, hogy ilyen gyorsan letudja az adagját.
Sokat fog változni Bendi, ha most azt hiszed, hogy addig te nem bírod ki (én ezt hittem) akkor csak bíztatni tudlak, hogy majd ha 4 hónapos lesz, már sajnálni fogod, hogy így repül az idő.
Mindig könnyebb lesz! Én azt hittem, hogy elmegy a hajam az első 6 hétben.
De nem akarom osztani az észt, majd elolvasom ti mit írtok 3-4 hónap múlva.
Szerintem csak kialvatlan vagy, nem depressziós. Ez is javul majd.
Puszi.

Ági és a 4 és fél hónapos Peti
potter_76

Szkata: Én csak akkor oltatnám be, ha extrakullancsveszély van a közeletekben :roll: valszeg a Fókuszos múltam szól belőlem, de volt már olyan, hogy valaki ilyen oltástól lebénult... Inkébb nem részletezem. Van egy konkrét sztorim is, ott egy tizenéves lány halt meg... nem hírből hallottam, hanem az édesanya mesélte el nekem... :cry: Bocsi, ha elvettem a kedvedet, ha volt hozzá egyáltalán.

KépKép
Kép
jadey

Sz_Kata!
Én is osztom Jadey véleményét, bár én eleve gyógyszerellenes vagyok, és még a kötelező oltások miatt is idegeskedem... :roll: (Tegnap óta figyelem Gesztit, nem lázas-e, nem bágyadt-e, nem alszik-e túl sokat, nem túl aktív-e, mennyit eszik, nem folytatom...) De beláttam, hogy ezek tényleg a hasznára vannak, nem véletlenül találták ki őket. Persze az agyhártyagyulladás elleni is lehet hasznos, de tényleg csak akkor van értelme, ha veszélyeztetve van valaki. Gondolom Peti nincs veszélyeztetve, tényleg fölöslegesen terhelnéd vele, szerintem.
De persze minden Anyukának magának kell eldöntenie, én lebeszélni sem akarlak! :wink:

Kép
mamy

Sziasztok!

Köszi a gratulákat gergő nevében!!! sztem mostanában még lesz pár kómás képe...ma reggel 210 grammot reggelizett, ezután vittük dokihoz, ahol megállapították, hogy két hét alatt 60 dkg-ot hízott...
tegnap össz. 4x szopizott, 200 grammokat. ez eléggé sajátos igény szeirinti szopi, de ha ez neki jó...

kaki ügyben olvastam vhol, hogy egy idő után normál a heti 1-2 kaki is. a múltkor írtam egy könyvről, ami remek paraoldó, csak elírtam a címét.

KOVÁCS ÁGNES. A DOKTOR NÉNI KÖNYVE (kezdő és haladó szülőknek)

Melinda, ez a szuperanyu jólesett :D :D , de sztem én attól messze vagyok...pl. sütni is csak azért tudok, mert anyósom egy csomót itt van velünk, és főz. Amellett meg könnyű sütizni... :D
Lendület: inkább csak dac, hogy azért is megcsinálom, és nem hagyom magam elbizonytalanítani...(persze legbelül azért parázok néha rendesen... :oops: )
Beni baba beállítja magánaka tejet, ne aggódj, lesz még bőven!
Meleg: dokihoz mentünk, Ráadtam gergőre-body, pamutrugi, pamutkabát, erre egy termotakaró, sapi, és melegkiütések lettek rajta 20 perc alatt... :shock: Nem szereti a túl meleget, pedig ma hideg volt.

Rossz hír: gergőt könnycsatorna-átmosásra kell vinni, mert a születésekor beszerzett kötőhártya-gyuszi nem múlik... :(
gyerekdoki szerint laza a csípője, úgyhogy izgulok a csípőszűrés miatt.
Doki: a gyereknek "konstrukciós hibái vannak" :) : szem, csípő, és van egy haemangiómánk is. Van ilyen még vkinek???
körbe kell rajzolni, hogy nő-e, szuper. Rátestáltam apára a feladatot, nekem remegne a kezem. Ja, és a szintén születéskor szerzett haematóma a fején-az meg fog maradni, lesz egy pici pukli mindig...de a haj takarja legalább. Szegényke... :(

És most egy recept, aztán eldugulok :D

NAGYI-FÉLE ELRONTHATATLAN DÁN KUGLÓF (egyben alaptészta gyümölcskenyérhez, meggyes lepényhez, kakaós sütihez, azaz ami épp van otthon, muffin jeligére)

1. lépés
4 tojásfehérjét verj habbá 5 dkg porcukorral
(ezt ajánlott előbb csinálni, mint a második lépést, mert így nem kell közben elmosni a habverőt. (uis, ha a sárgája belekerül a fehérjébe, abból az életben nem lesz kemény hab...de ezt biztos tudjátok)

2. lépés
20 dkg porcukrot verj fel
4 tojássárgájával, adj hozzá
1 dl vizet (apránként keverd bele )
1 dl olajat (apránként)
25 dkg simalisztet
negyed cs. sütőport
(ezeket mind keverheted habverővel)

Most keverd bele a fehérjéből vert habot a lisztes, olajos, stb. masszába,, de ezt már fakanállal, óvatosan, hogy nem nagyon törjön össze a hab.

tehetsz bele:
kakaót, csokidarabkákat, birsalmasajtot, aszalt, kandirozott gyümit, meggyet, epret, bármit. friss gyümivel én tepsiben sütöm, amúgy őzgerinc, vagy királytortaformában (ezt könnyebb kikenni... :oops: ). Vigyázat, ezt az adagot két formába kell tenni!!! nyersen egybe is belefér, de ha feljön... :shock:

szuper tipp: méteres kalács
fele tészta kakaós, fele sima. süsd meg, szeleteld fel ujjnyi szeletekre. Puncskrémmel ragaszd össze a szeleteket, egy barnát, egy sárgát, barnát, sárgát, stb. így két hosszú rudat kapsz. Szeleteld ferdén, nemcsak finom, de olyan vagányul néz ki, hogy mindenki a szemközti cukrászdára fog gyanakodni!!! :wink:

megyek, mert az éhes oroszlán tejet követel, baromi hangerővel... :D :D :D

Puszi, krisztiangel
Vendég

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöma szoptatási idővel kapcsolatos bíztatást - ezek szerint a Ti gyerekeitek is sokáig szopnak, az ismerőseim szuper tanácsai meg nem érdekelnek...

Engem nem zavar amúgy az egy óra szopi - tök jó.

Bettus!
Tök jó, hogy újra itt tudsz lenni! hát perzse hogy emlékszünk rád!

Viszont jó lenne olvasni a szüléstörténetedet - írd le légyszi, ha időmilliomos vagy. És amúgy milyen baba Kitty? Már túl vagytok az elején (hasfjás, nemalvás, stb.)

Potter/Ági:
Látom, figyelsz továbbra is
:lol:
Hihetetlen, hogy Peti már négy és fél hónapos!!! És mostmár könnyebb Vele? (Tehetnél fel egy képet ide.)

Jadey:
Képzeld el Bendus az anyaméhen kívül is vizipaci, mert első perctől imád fürdeni. Soha nem sírt még olyankor - ennek annyira örülök. Ti hogy álltok ezzel???

Rolex:

Császárheg - ne parázz - nekem egyből mondt a dokim, hogy érzéketlen lehet egy darabig - de nem lett, viszont ma vettem észre, hogy a heg alatt begyulladt a bőr és valami kemény kezd kiállni belőle, Anyám szerint egy belső varrat akar majd kijönni ott - neki is volt ilyen annak idején... Bovcsi a horrorisztic részletekért.

Amúgy meg szoktam kenegetni a heget körömvirág krémmel, hogy szépen gyógyuljon.

Bujka:
Kutacs - azért csak nem tud kárt okozni benne Marci??? Magyarázd el neki jó részletesen - akkor biztosan vigyáz rá.

Gesztenye:
Te már írtál szüléstörit??? kiváncsi lennék már egy Istvános szülésre.

Sz-kata:
Rubint Rékát simán lenyomod még egy-két hónapon belül. szegény erobic lady majdnem belehalt most egy elhanyagolt tüdőgyusziba. De most tényleg - én sajnálom, mert jól megszívta a betegséget. Amúgy én sem vagyok oda érte.

Üdv,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Sziasztok!

SzKata - nálunk is az megy műsöron, hogy BÚÚÚÚ meg MÚÚÚÚÚ meg HÖÖÖÖÖ. :lol: ugye, milyen zabálnivalók?
By the way, a dokinénink a nem mindennapi fejlődésünkre (3-400 gramm/ hét) azt mondta, hogy emiatt SIMÁN LEHET SOKKAL SÍRÓSABB!!! Személyes tapasztalata, hogy az átlagonál sokkal gyorsabban fejlődő babák sokkal sírósabbak.

Ja, a csípőUH-n azt mondta a doki, hogy minél többet fektessem hason, mert attól szép tartása lesz. SZKata, sírás ellen is jó a hasonfekvés.

Annyira, de annyira utálom, amikor azt mondják, hogy egy babának ennyit és ennyit és ennyi idő alatt KELL ennie. Nyilván van egy normál tól-ig határ, de szerintem lehetnek hatalmas különbségek két bébi között. Dorka, no para!!!
ad 1 - nem vagy depis, csak fáradt, a tünetek 90% -a rám is passol
ad2 - Ricsi is 40-60 perceket szopizott az elején, óránként. gondolhatod... gyakorlatilag egész nap csak szopizott.
most meg 15 perc alatt befalja az adagját és bealszik. MAjd szépen kialakítja a kis rutinját, ne aggódj! Még olyan picike! (mármint a kora, a termete nem pici :wink: )

Kitti baba olyan, de olyan gyönyörű!!!

Na, megyek is, jön Anyósom vizitbe, itt is alszik, utolsó polírozás a lakáson és rajtunk. még a körmömet is kilakkoztam és popsitörlővel egyenként letörölgettem a reluxát. :lol: Hülye vagyok, nem? :wink:

pusz,
Kriszti

krisszi

Angel,

szegény Gergő :cry:
haematoizé, na olyan nekünk is van! a hátán van, először egész pici volt, azt hittük, a pelus kezdte ki a bőrét, de aztán nőtt a folt és láttam, hogy nem fáj Petinek, nem olyan, mintha seb lenne. na akkor mutattam a dokinak meg. most kaptubk beutalót sebészetre, ott is megnézik, és elmondják hogy mi a teendő, de valszeg semmi, csak figyelni kell. egyébként általában 2-3 éves korukra ez az elváltozás visszafejlődik, és el is tűnik. szóval, no para!

sütés: én ezt még egyenlőre kihagyom :roll:

oltás: köszi mindenkinek a tippeket. doki bácsi elég meggyőző volt, de hát neki az a dolga, hogy szúrjon...
nem nagyon vagyok még képben ezekkel az oltásokkal kapcsolatban, mi az ami tényleg kell, mik a mellékhatások, stb, de most akkor utánajárok. de akkor asszem ezt az agyháryagyulladásosat mellőzzük.

Dorka,

próbálj minél gyakrabban jönni, mert itt van társaság, aki elűzi a rosszkedved :lol: és a fenébe azokoskodó rokonokkal!! :P

Mamy,

én is paráztam a hason altatástól, de éjszaka már úgy altatom, és szereti nagyon. próbáld ki. nappal meg valószinűleg azért nem kedveli ezt a pózt, mert inkább nézelődne, de nem tudja még úgy tartani a fejét.
sz_kata

Rejo - hát ez a születéstörténet nagyon tetszett : egyszerre volt megható és vicces. Nagyot nevetem, elképzeltem hogy egy ujjal megnyomod a hasad vajúdás közben és mondod, hogy ez fáj!
:D Az is tetszett, hogy írtad, hogy a párod adagolta a homeos bogyókat - vicces volt elképzelni, a férfiak nagyon komolyan veszik ilyenkor a feladatukat - elképzeltem, ahogy szorgalmasan számolgatja a kis bogyócskákat, közben majdnem leesik egy-egy golyó :lol:

CSengő - de aranyos Bálint baba! És milyen sok néznivaló van körülötte - nagyon kedvesen csináltad meg a kiságyát :) Nyáladzás nálunk nincs.

A felbukott anyatejet szokta zubogtatni néha. Imádja, ha ilyenkor törölgetem a szája körül pelussal, óvatosan. Ilyenkor nagyokat nevet!

Az a helyzet, hogy Zsoltika nemrég szopizott (közben olvastam a suttogót, uis ma megérkezett! Rögtön ki is próbáltam és "megbeszéltem" Zsoltikával, hogy levágom a körmét letettem a játszószőnyegére, és képzeljétek - hagyta!!! most hallgatjuk az egyszervoltot - valaki innen ajánlotta - üzenem neki - köszi-köszi - Zsolti olyan jó kedvű, sikongat, beszél. A babazene2 -őt hallgatjuk már vagy ötödjére, de azt vettem észre, hogy szereti:)))

Na megyek, nálunk is üres a hűtő megyünk bevásárolni!

Melódia - csak nem?
nózi

Krisszi,

dumálás: nagyon csipem, ahogy Peti magyaráz :lol:
dokibácsi is megdicsérte, hogy milyen szépen beszél (ez idézőjelben, csak egy kézel nem érem el a siftet és a ketest egyszerre 8) ) mondtam neki, hogy a férjem az atyauristenre esküszik, hogy neki már többször mondta azt a gyerek, hogy apa. mondta a dokibá, hogy az apák gyakran szokták ezt hallani :lol: :lol:

amit pedig irtál a gyors fejlődésről, azt most nekem is mondta a védőnő. és nem csak a súygyarapodásra igaz ez, hanem a szellemi fejlődésre. egyébként most is egy ilyen nagy fejlődési szakon megyünk keresztül, és én ennek tudom be, hogy újabban másfél óránként őrületesen követeli a kaját, úgy zabál, mint aki most kap utoljára. na, nem csoda, hogy 4950 grammot nyom Peti, ami jóval több, mint egy kilós hizás egy hónap alatt. :lol: :lol:
sz_kata

Sziasztok!

Visszaolvasni majd holnap, éppenhogy csak átfutottam...

Rolex!
Nekem is érzékeny a vágás felett, mintha le lenne zsibbadva, furi érzés. Nem fáj, de nagyon érzékeny.

Most mentek el a vendégek..egész nap szinte meg sem álltam pedig anya is segített...Megint sütöttem muffint :D meg csináltunk szendvicset. Apa fog mosogatni. :D

Jó éjt, holnap jövök, remélem Kata ilyen szépen fog reggel alukálni mint most. Biztosan kaja kóma van. :lol:

Edit

Kép
Kép
edi78

Rolex!
Hát most elbizonytalanodtam, megnéztem én is a sebemet, hogy mennyire érzéketlen körülötte? Igazad van, a vágás fölött kb. 1 cm-es sávban nekem is eléggé fura, nem mondanám hogy érzéketlen, de nem is olyan, mint máshol. :shock:

Dorka!
Elég fura, hogy most akar kijönni egy belső varrat? Egyáltalán miért akar kijönni?... Én sem tudom mivel varrtak, de nekem kiszedték... Egy megváltás volt.

Krisszi!

Ez tetszett, hogy letörölgetted a reluxát egyenként popsitörlővel :lol: Vizuális alkat vagyok. :lol:

Na megyek, eltört a mécses... :roll:

Kép
mamy

Helloka!

Nyomatom is már a kuglófot - meglepi vacsi utánra Apcinak. (Nagyicska elaltatta a csemetét - maratoni erőfeszítések árán.
köszi a receptet!!!

Homeos bog adagolás - na, az nálunk is ment - ő adagolta a bogyszokat - de nem nagyon használtak.

Mamy/Rolex - heg:
még nem voltam 6 hetes kontrollon, de ott majd megkérdezem hogy ez a hegkijövés normális-e.
Kívül egyébként volt varratszedés, de ez a varrat a belső lehet, ami elvileg felszívódó. Fáj és hülye érzés.

Sz_kata, krisszi:
Persze hogy no depi és jövök - így is lehet szoptatni!

pusz

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Mamy!

A laktoherb teával vigyázz, mert abban is ánizs és édeskömény van, ami felszívódik a tejcsibe, és egyes babáknál hasfájást okoz. Tulajdonképpen én ezért nem mertem édeskömény teát sem itatni Levikével, mert a védőnő, meg a gyermekorvos azt mondta, hogy van amelyik babának megoldja a hasfájást, van amelyiknek éppen előidézi. De ez csak akkor derül ki, ha kipróbálod. Egy ideig én is ittam ezt a teát, aztán abbahagytam, mert nem vettem észre, hogy több tejem lenne. Pedig ránk férne, mert pont annyi van, amennyi kell, egy cseppel sem több, és egyre többet eszik, így előfordult, hogy a fagyasztóból kellett elővennem tartalék tejet.

Nekünk még egyáltalán semmi jele az első oltásnak a karján. Remélem nem kell újra oltani, bár a védőnő azt mondta, hogy 6 hónapos korig kell előjöjjön.

Bujka!

Az öltöztetéssel kapcsolatban nekem is vannak aggályaim, mert szerintem én is inkább túlöltöztetem. Állítólag egy réteggel kell több ruha rájuk, mint ránk. Ezzek kapcsolatban csak az a bajom, hogy én nagyon nem vagyok fázós, még most is elég egy vékony felső nekem, de az a picinek biztos kevés, ha csak eggyel többet adok rá. Főleg amilyen szeles mostanában az idő.
A tejcsi mennyisége nekem is ingadozik, de azon kívül, hogy nem egyformák a napok, még egyazon napon belül sem egyforma. Sőt a bal cicimben mindig kevesebb van, így gyakorlatilag én mindig kettőből lakatom jól a törpét.

Csengő!

Miért akarod hason alvásra szoktatni a babát? Ennek mi a jelentősége? Pont azt javasolták nekem, hogy ne hason altassam, mert veszélyes. Bár mások azt mondják, úgy nem nyel félre, ha büfizik. De azért én félek hason altatni. Inkább csak oldalra szoktam fektetni, hogy kicsorogjon.

Remélem sikerül képet is feltennem Levicicáról

Kép Levike Kép
erika30

Dorka,
Köszi a tippet. Én is kenegetni fogom. Eddig eszembe se jutott.Elég szörnyen hangzik amit írtál. Remélem nem akar semmi kijönni...
Mamy,
Valszeg nekem felszívódós varrat van/volt...
Edit, konkrétan én is zsibbadást érzek. Akkor megnyugodtam.

Szerintetek 2 hét után már lehet sejteni, h kb milyen a baba személyisége? Úgy értem sírós v nyugodt etc..Vagy változik?
rolex

Sziasztok!

Csengő! :)
Én ígérem megpróbálom leadni az infót, ha beindul :) Köszi a kádas infót :)

Jadey! :)
Bevallom a szerdai "riadalom" után én is azt hittem eddigre már szülünk :roll:

Chesti! :)
Örülök, hogy jelentkeztél! Ezek szerint még egyben :) DE már nem lehet sok....

Mamy! :)
Tök jó, hogy együtt olvassátok a suttogót!!!!

Melinda! :)
no igen ezek a fájások még számomra nagyon megfejlthetetlenek :) gondolom, hogy nagyon nagyon nehéz a kicsivel és a picivel. Komolyan mondom csak azért merném bevállalni, mert a két nagyin itt van "kéznél" már egyik sem dolgozik. köszi a kádas infót. Marcit 16 hós koráig szoptattad! Nem semmi!!! Szerinteme gyáltalán ne gondolkozz a kajarendelésen. Egyáltalán nem csoda, hogy nincs időd főzni!
JA jha már szbahoztad, Neked mikor ment el anyákdugó (A szüléshez képest), észrevetted? BEvallom azért kérdezem ,mert amilyen béna vagyo készre sem veszem :roll:

Rozus! :)
Örülök, hogy jelentkeztél Te is! ÉS még Ti is egyben :)

Angel! :)
Jó hogy írtad a könyvet, mert rákerestem, és nem találtam, de akkor ezzel a címmel is megpróbálom! Nyakcsatorma kimosás :( :( nem hangzik jól :( Drukkolok!

Krisszi! :)
Nem vagy semmi a készülődéssel az anyósra :) :wink: :wink:

Erika! :)
Nagyon édes a Levi!!!!!

Melódia, Hettie?
Csak nem?

Megvettük ma a légzésfigyelőt. Angel Care. Akinek ilyen van, érdemes már most beállítani, vagy majd ha már az ágyba tudjuk tenni a babát?
BEA

Kép
Kép
beuka

Jajj csajok olyan ugyesek vagytok!
Mindenkinek szep a babaja es ugy latom nagy-nagy orome telik a babajaban. En is igy vagyok vele. Es a szopi tenyleg egy nagyon nagyon klassz dolog! Megnyugtattatok, hogy masnak sem eszik a nagykonyv szerint a babaja. A mellem nekem mar egy honap utan lapos, nem csepeg vagy ilyesmi, de tudom hogy van eleg tejem, mert akkor keresne szopi utan meg a cicit. Megaztan mar tudom, hogy az elsonel is, igaz kesobb, de egy ido utan visszafejlodott a cicim.

Ti is egesz nap csokit zabaltok jobb hijan? En meg nem rendeltem kajat, de a nagyfiunak betaraztam junior menuket...

Bujka nalunk semmi nem segitett, igy maradtam a glicerines kupnal. 8 nap utan ugy voltam vele, hogy jojjon aminek jonnie kell. Viszont azota is irto budiket pukizgat. Akartam is irni, hogy ha egy budos csaladot lattok a bkv-n, na azok vagyunk mi. Nem tudom ki hogy van vele, de en is tokre eros szagot arasztok. pedig furdom meg ilyenek.. 8) Csak eddig betudtam a terhessegnek, hogy akkor jobban izzad az ember, meg a hormonok, de mostmar eleg!

RR -hez jartam regebben tornazni, akkor fele ennyi volt a sulyom. Akkor meg nem volt cicije es nem volt Norbija:) Nekem sem szimpi, a mindent o csinal jol hozzaallasa es kivancsi lennek az en genjeimmel (durva hanyas, vizesedes) mit csinalt volna....Amugy itt laknak a kozelben szoktam latni a boltban, a gyerekei aranyosak es mindig egyedul jar veluk. Az audijat irigylem....LKlaudiaval is osszefutok, de o gyerek nelkul jar boltba, szerintem o tok edes volt kismamakent is, es higgyetek el, fele akkora mint a kepernyon. Szerintem tok csini.

Pocakosok mikor jon mar valami bejegyzes, hogy ekkor es ekkor vegre megszuletett...Olyan jo hogy ti is jottok!

Ket gyerek mellett en sem nagyon netezek. A ferjem meg fuzoget hogy csak a netet mondjam le, a telefont ne, hatha modemrol neha benezek. De megvarom a januart es ha nagyon hianyzik a net es ki tudjuk fizetni, akkor visszajovok!

megyek mert az en hetalvom estenkent nyugosebb

csengo
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?