Új privát üzeneted érkezett!

BOLDOG 5.HÓNAPOS FORDULÓT JOCIKA :P

SUDI:azt még akartam írni hogy ha a Lili így üvölt,akkor egyedül a tea nyugtatja meg,először azért nem gondoltam hogy fájhat a hasa mert ha a tea megy,akkor mi gond lehet. :roll:

Ja megnéztem Gery és Enéh videóját,nagyon tündik :lol:
Nagyot nevettem Gerynél a letámadásnál,micsoda kis sunyi volt,aztán hopp... :D

Mondjátok meg legyetek szívesek hogy kb hány hónapos korban ülnek meg a babák?
Persze gondolom mindenkinél változó de azért mégis.

Mi is néztünk ilyen hintákat,de 35 ezer forintot sokaltam érte,és akkor vettük meg a másikat,ami csak rezeg és zenél,de ez is 10-en felül volt.

Képzeljétek mit fogok most venni:Pesten már régóta van,de tegnap láttam itt Zegen is a fényképésznél,ilyen 3 dimenziós képet lehet csináltatni kockába,hasábba,kulcstartóba,szívbe stb és tök élethű és nagyon szép ajándék.
Egy kulcstartó 4000 ft.
Egy nagyobb kocka 10 ezer körül van.

Na megyek mert felébredt a kulipintyó :wink:

SZÉP NAPOT MINDENKINEK :!:

[url=https://babafalva.hu]Kép[/url/]

[url=https://lilypie.com]Kép[url]
ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

BOLDOG HÓFORDULÓT JOCINAK!

Képzeljétek, nálunk még mindig nem kellett fűteni, annyira jó a ház szigetelése! Hétvégén nem voltunk itthon, bukóra nyitvahagytam ablakokat, jövünk haza, 22 fok volt így is.... Nem is értem hogy lehet. De nem baj.

Köszi a tippeket! Én sem az "állóhintára" gondoltam, mivel Ákos már baromi magas hozzá. Hintalovat próbáltuk játszótéren (van külön "babarészleg" a Köztársaság térin) és tetszett neki. Majd körülnézünk itt-ott.

Berta Eszter: Tényleg változó mikor ülnek fel a babák, Ákos pl. előbb mászott mint felült.... Tehát ő már 7 hónapos volt mire egyedül felült (utána rögtön fel is állt). Azért felülni nem olyan egyszerű ne siettesd Lilikét:-)

Kép
mölli

MÖLLI:á,semmiképp nem ültetem Lilikét,hiszen ez kifejezetten tilos ennyi idős korban.
Na az előbb majdnem rosszul lettem,csináltam magamnak müzlit tejjel,mondom leülök megeszem,erre a kanalamon maradt egy hosszú barna hajszál :x ,hát mondanom sem kell mit éreztem,le is húzom a klotyón :wink:

Ma sem tudtunk elmenni sétálni,mert nagy hiszti árán,de elaludt a Liliána,mostanában így alszik el hogy nagyon sír,dörgöli a szemét,orrát,már az sem jó neki ha cipelem a kezemben mint régen,ha lerakom az se jó :(
Akkor kap egy kis teát,meg a cumiját,aztán amikor már 50-edszerre teszem a szájába akkor elalszik. :roll:
Viszont tegnap este megint fél 8-kor evett,majd fél 6-kor ébredt,de megint ültem 2.30-3-ig az ágyban,mert Lilinél ez a holtpont,nagyon ficergett ,de visszaaludt :)
Bár mindig így maradna :wink:

SUDI:Gery pont 4 hónapos volt mikor adtál neki olyan Gyermekálom tejpépet?
Vagy vártál még vele egy picit?Kanálból adtad neki?
Leírnád erről a tapasztalatod,előre is köszönöm.

Na megyek ANDREA,EMŐKE,KATI,RITA merre vagytok?

PUSZI MINDENKINEK :!:

ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

SAJNA MOSTANÁBAN NEM TUDOK JÖNNI...MERT FOGZUNK ÉS NAGYON HOSSZÚAK A NAPPALOK ÉS RÖVIDEK AZ ÉJSZAKÁINK.ÚGYHOGY 1000BOCSIKA.

BOLDOG HÓFORDULÓT JOCIKA!!!
Mi már megkóstoltuk a répát és nagyon imádjuk almával összekeverve.Sajna sehol sem találok sütőtököt még,úgyhogy muszály leszek venni hippeset.

A szívzörejünk elmúlott,tegnap voltunk agyhullám vizsgálaton,de csak hétfőn lesz meg az eredmény.Az agyi ultrahang is kimutatta,hogy felszívódott a vér ami szülés következtében keletkezett...úgyhogy most fellélegehetünk.Remélem soha többé ne, lesznek ilyen szorongással teli hónapjaim,heteim,napjaim ,óráim és perceim...na jó tovább nem fokozom...senkinek sem kívánom.

Most mennem kelll

puszika minden babának és szüleiknek

puszika Emőke és Krisztián

Kép

Kép
emoke1

Sziasztok!

Mindenkinek köszönjük a gratulációt! :D

Emőke: Örülök, hogy Krisztiánnál mindent rendben találtak a vizsgálaton, végre fellélegezhettek! :D Joci is kapott már párszor répát én is almával szoktam keverni neki, de van, hogy még krumplit is teszek hozzá. Ízlik neki. Szerencsére nekem nincs gondom a sütőtök beszerzésével, sok helyen lehet kapni.

B. Eszter: Örülök, hogy végre Lilike is alvásra használja az éjszakát! :D Maradjon is így! Ezt az 50-szer kell a szájába adni a cumit, mire végre elalszik dolgot én is ismerem, bár szerencsére nem jellemző, olyankor szokott előfordulni, mikor Joci már túlfárasztotta magát. Ilyenkor az én hajam is égnek áll, hogy teszek 3 lépést és más fordulhatok is vissza, mert nyüszizik a cumi után. :roll: :evil: Olyan 3-dimenziós kockát én is láttam már itt Pesten, valóban nagyon szép és érdekes. Mondjuk nem olcsó, de azért egyszer megéri!

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Eszter: Valóban változó, mikor ül fel egy baba. Látod, Kriszta már vagy két hete mászik, próbálkozik azzal a talpraállással (vagy minek nevezzem, mert végülis nem akar felállni, csak fekvőtámaszozik), de ülni még nem ül. Legalábbis rendesen, és egyedül nem ül fel. Csak oldalra dől, a csípőjére, de azt már gyakorolgatja szaporán. és a babakocsiban is felhúzza magát, és fogódzva ül, de csak úgy simán nem sikerül még neki.
Mindenesetre ültetni a babákat nem szabad. Párnák között kifejezetten tilos. Rosszat tesz a hátgerincének. (És ezt higgyétek el, itt tanultam a fórumon, amikor egyszer Rita kérdezte ugyanezt, mint te és a lányok felvilágosítottak, hogy semmikor sem szabad. Ha itt nem kerül szóba, akkor én jó öreg módszer szerint, tutti, hogy felpockoltam volna párnák közé. De ezt nem szégyenlem bevallani,. Holtig tanul az ember, azt mondják.)

Emőke: sajnálom, hogy ilyen sz...rul telnek a napjaitok, éjszakáitok, de örülök, hogy most már rendben van a kicsi szíve Krisztiánnak. Bízom benne, hogy a hétfői eredmények is jók lesznek. Ha ez is megvan, akkor már nem kell aggódnod, ugye? Ezeket a problémákat véglegesen kizárják?! Én nagyon remélem, hogy te is felhőtlenül tudsz ezután babázni.

Mölli: Akkor valóban jó a szigetelés. Nálunk azért jobban lehűl, bár -20 fokban is csak 15 fokig ment le a lakásban a hő múlt télen!

Na, írjatok még, oylan jó 3 hozzászólást egyszerre elolvasni! :D :D :D

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sancsi: Megnéztem Enéh videóit! Nagyon édes mindegyiken! Jocinak pont olyan halacskás vízhőmérője van, mint neki! :D

Andrea: Petike meggyógyult már?! :?

Eszter: Gondolom azóta már megtudtátok a csípőszűrés eredményét. Ugye minden rendben?

Puszi minden Mamának és Babának!

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Majdnem elfelejtettem! :oops:

Berta Eszter: Vannak még rosszulléteid?

Én már azóta teljesen jól vagyok, hogy megcsináltam a terhességi tesztet. Azóta egyszer sem volt hányingerem. Tényleg valami vírus okozhatta.

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Jocinak boldog hófordit!!

Eszter!
Gerynek 4 hónaposan kezdtem a gyümiket bevezetni, mindig 3-4 napig kapott egy új gyümit. Aztán azt hiszem mire 5 hónapos lett valahogy akkor kezdtem neki a tejpépet. Aztán 5 és fél hósan kezdtem adni a husis bébiételeket is.
Ülés :
Gery először 6 hónaposan kezdett térdelni, aztán 3 hét után mászni kezdett.Ezután kezdett felállni is kapaszkodva és csak ezután kezdett magától, szépen egyenes háttal ülni. Pont egy héttel azelött, hogy betöltötte volna a 8. hónapot.
De ez általában így van, könnyebb állni mint ülni! :lol: :lol:

Örülök, hogy Krisztiánnál minden rendben!!!! :lol: :lol:

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sancsi!
kajatéma!
Nálunk ugyanez a repertoár, csak kisebb adagok. Viszont Te hogy adsz reggelire és vacsira is tejpépet a tápi mellé?? Vagy nálatok ez a két étkezés is már asztalnál megy? Nálunk a vacsi közvetlen a lefekvés elött van, füri után a az ágyon, Gery az ölemben, szopizza a tápit és onnan egyenes az út félálomban a kiságyba! reggel meg felkel Gery tisztába teszem és szintén az ölemből kapja a cumis tápiját. Az adag 210ml. Tízórai nálunk sincs, ebéd 1 körül. Az egy nagyobb bébiétel, vagy amit főzök, de az is kb ugyan annyi. maxi 250g, de ennyit nem szokott enni, sokszor hagy, vagy már úgy kell belekönyörögni az utcsó falatokat. Az uzsi meg álltalában tejpép, ez telitányér. Aztán napközben kap gyümit Gery illetve kiflit, vajjal és kevéske lekvárral. Ezt nagyon szereti.
Szóval Sancsi szerintem teljesen jó nagy adagokat adsz Enéhnek! De ha úgy érzed még nasinak adjál pl gyümit.
Viszont! KÉRDÉSEM!!!! :
Hogy tanul meg rágni a gyerek :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
Egyszerűen Gery valahogy nem akar! Vagy néha ha látom, jár a kis szája akkor is! ma is amit főztem neki kaját (cékla, krumpli,csirke), gondoltam nem turmixolom le, hanem csak villával összenyomom. Darabos volt, és elég nyögvenyelősen ment, aztán vagy 10 kiskanál után pont az egész vissza is jött! Egyszerűen öklendezik Gery a darabosabb kajáktól, és ki is adja magából. Ugyhogy utána fogtam és mégis turmixoltam a kaját és ugy ette meg. Amiket kap üveges kaja,ugye azok is már darabosabbak, de mondjuk talán a mai kaja nagyobb darabú volt..... Legyek türelmesebb? Mölli!! Sancsi!! Nálatok hogy van ez????
Anyósom rágta már a fülen, hogy miért adom még mindig az agyon pépes kaját Gerynek. Az Ő fia ilyenkor már szépen rágott, stb...bla-bla-bla..Mondtam nincs még mivel, erre hogy az ínyükkel is tudnak rágni. HÁT GERYKE NEM TUD!
Igaz, hogy eleresztem a fülem mellett amit mond, de azért csak beleültette a bogarat a fülembe.......... :? :evil: Pedig pénteken mikor voltunk a dokinál, ott is rákérdeztem, hogy van e valami praktikus tanácsuk amivel könnyebben rászokna Gery a rágásra, de azt mondták nincs, majd magától megy minden a saját ütemében.
Mondjuk azt még megkérdeztem volna anyósom, hogy mégis árulja0 már e3l, hogyan kell a rágást tanítani????? Mozgassam a Gery állkapcsát a kezemmel két falat közt vagy mi??????? :x :evil:
Még ugye mondják a kiflit, kekszeket. Na Én mindent próbáltam már! A kiflinél Gery leharap jó nagy falatot, ami aztán pont vagy teljesen megakad a szájába, vagy ha le is csúszik, tuti visszajön az is!
MIT TEGYEK????? Ötlet valaki??????????????

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Kb 6 hónapos korától kezdtem Krisztának csak villával törni a zöldségeket. Eleinte úgy, hoyg mondjuk a krumplit villával, a céklát vagy répát vagy spenótot, mikor mit, átpasszíroztam. Ma a céklát lereszeltem és azután még törtem a villával, és a krumplit szintén csak villával törtem, de azért elég alaposan. Jó, így is vannak darabkák, de nem túl nagyok.
Krisztánál semmi probléma. Van amikor öklendezik egyet, de még soha semmi nem jött vissza emiatt. Van egy könyvem, amiben azt írja, hogy már 5 hónaposan el lehet kezdeni csak villával nagyon jól szétnyomkodni a dolgokat, én ezt csak akkor olvastam, amikor Kriszta 6 hós volt. De mondom, nincs gondom. Azért falatokat még nem merek adni a kezébe, mert fogak ide vagy oda, félek, hogy még megfullad. Egyszer almával próbáltam, és volt köhécselés!
Nem tudom, Sudi, talán valami igaza van anyósodnak is, de fogalmam sincs, hogyan lehet megtanítani egy gyereket rágni. Szerintem sehogy. Majd jön neki magától. De hidd el, mások is mondták, hogy a babák tudnak rágni fog nélkül is. Egy gyereknek 1 éves 2 hónaposan bújt ki az első foga, de akkor már javában a nagyok ételét ette! :)
NA, ezzel, tudom, nem sokat segítettem, de azért amiket tudtam ezzel kapcsolatban leírtam. Szerintem fokozatosan próbáld rászoktatni, ahogyan én kezdtem. Krumplit jól villával, céklát turmixolni, husit meg csak villával. Egyszer csak megszokja Gery is! :)
Jó éjt nektek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sudi: Hát sajnos nem tudok érdemben tanácsot adni. Ákos valahogy tényleg magától megtanult rágni, bár 6 foggal már valamennyire lehet is. Előbb pl. tetőtérben voltunk vendégségben egy párnál. Nappaliban ki volt rakva egy doboz keksz asztalra és Ákos egyszerűen kikapkodta, megrágta, megette őket. De szerintem nem kell aggódnod, lehet, hogy kis idő múlva menni fog Gerynek is. Szerintem adj neki rendszeresen kiflit a kezecskéjébe vagy babpiskótát amin "gyakorolhat". Okosabbat nem tudok mondnai....

Kép
mölli

SANCSI TUDOM,HOGY ELKÉSTEM,DE UTÓLAG IS KÍVÁNOK NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
emoke1

Egy pár kép a mi hintánkról

Kép játszópad nélkül

Kép játszópaddal

Kép

Kép
emoke1

egy pár kép Krisztiánról

Kép Már kezdtek unalmasak lenni...

Kép a kedvenc plüssömmel

Kép anyáék

Kép

Kép
emoke1

Kép a kertésznacim

Kép

Kép
emoke1

Sziasztok!

Cs.Kati!
Mi már azt a hőmérőt, meg a másikat is csak játéknak használjuk. Főleg hogy Enéh párszor földhöz csapta és tönkrement. :?
Amúgy mostanában a kedvence az alkoholista csávó a Simpson családból! A nevét nem tudom. :oops:
Remélem felnőtt korára kinövi! (Mármint az alkoholistákat, nem Simpsonékat!)

Eszter!
Enéh is előbb állt, mint ült! Azt tudomhogy pontosan 5 hónapos volt, mikor bekapta a lábujját, de előtte állandóan az égnek tartotta.
Nővérem lánya fél éves, de semmi ilyesmit nem csinál még, szóval a babáknál teljesen más a mozgásfejlődés. Amikor mi megyünk dokihoz, mindig kérdezi hogy mit csinál, nem tudom nálatok van-e ilyen, de ha valami gond lenne, biztos szólna.
Meg a védőnő is figyeli, de tudom, Te nem kértél belőle.
Amúgy már nagyon vártuk hogy önállóan üljön, így lényegesen könyebb a fürdetés.

Sudi!
Cumisüvegbe adom a pépet. Mikor mi elkezdtünk tápizni, akkor eléggé fogta a székletét, így kicsivel hígabbra csináltam. Most úgy csinálom, hogy 4 tápiskanál táp, és 3 tápiskanál pép, ezt öntöm fel 230 ml vízzel. A pép úgy jött, hogy nem volt elég tápi, :oops: és a védőnőt épp nem tudtam elérni feliratni. Mivel volt egy csomó pépem, így azt tettem bele, mondván hogy ne éhezzen, és ez valahogy így maradt. Szerintem jobban is ízlik neki, bár nem egy válógatos gyerek. Remélem később sem lesz az.
Rágás! Mit tegyél? Semmit! Majd elkezd rágni, ha úgy gonolja hogy itt az ideje. Ha visszajön a kifli-keksz, akkor szerintem egyelőre ne adj neki. Enéh egész jól tud rágni, bár kiflit még nem kapott. Én pulykamell sonkát szoktam nagyon apróra feldarabolni, és azt adom neki, azt nagyon ügyesen elrágja, meg a pépeseket is.
Most elképzeltem ahogy mozgatod az állkapcsát! (bocs) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jah!
Ti adtatok már joghurtot a gyerköcöknek? Elvileg 8-9 hónapos kortól lehet. Enéh ma kapott. Ettem egy joghurtot(natúrt), és szinte kinézte a számból, erre apája megkínálta! Nagyon ízlett neki, úgyhogy kapott belőle 1 kicsit(kb 1 kiskanálnyit), remélem nem lesz baja. Majd figyelem.

Emőke!
Köszönöm!
Nagyon jók a képek!

Most megyek, jóéjt mindenkinek!

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
sancsi

Sancsi: Mi védőnőnk mondta, hogy Danonino joghurtot adjunk a gyereknek (imádja is) vagy natúr joghurtba vágjunk gyümölcsöt. Utóbbit nem próbáltam Danoninot így nem lehet überelni :D
De ne aggódj baja nem lesz!!!! Ákos még korábban kezdte joghurtevést mint Enéh és jól van.

Jó éjt!

Kép
mölli

Juuuj, tényleg!! Tegnap volt Sancsi szülinapja!!!!!
KépKép

Édi a kis Krisztián! Emőke, még mindig tiszta Te a fiad!!!
És nagyon jó az a kép a pároddal!!!!! :lol: :lol: Jól nézel ki!!!

Köszi a kajás hozzászólásokat!
Igazából lehet, hogy még egy pár hét és rendben lesznek a dolgok. Csak amikor mondják, hogy próbáljam a kiflit meg mittudomén mit, meg leygek ott vele amíg azt eszi, de hát akkor is ki bírja zt nézni ahogy a gyerek fülladozik, bevörösödik a szeme? Hiába vagyok ott, mindig egyből pánikolok és el is megy az egésztől a kedvem! És ha egyszer úgy megakad egy falat, hogy nem tudja visszaöklendezni??? Mit csinálok ott vele egyedül?????? Ott fulladjon meg a szemem láttára????? Szóval nekem ehhez valahogy nincs idegem. Meg valahogy azt sem tudom még elképzelni, hogy a plussz 2 fog majd segít a dolgokon. Azok még mindig nem a rágó fogak lesznek. De úgy legyen!!!
Egyenlőre ugy adom a kiflit Gerynek, hogy töröm a kis falatokat és úgy nyeli mint kacsa a nokedlit. Igazából ott sem látom, hogy agyon rágná a falatot.
Még azt szoktam csinálni, hogy egy almát vagy körtét meghámozok és úgy egészében adom Gery szájábe. Nagyon ügyesen harapja azt is, lefarag mindig a 4 kis fogával falatot. De pl ma is sikerült egy nagyobb falatot lefaragni, na az egyből megakadt és jött is vissza! Szívbaj anyának, kiflievés abbahagy! :?

Na asszem mentem..................
Kép Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sancsi, utolag en is sok boldog szulinapot szeretnek kivanni! Irtam neked priviben, ha minden igaz, megvalaszoltam minden kerdesed. Ha valami kimaradt, akkor szoljal!

Olive

KépKép
olive

Olive: Neked nincs álmod, hogy hajnali fél 1-kor még fent vagy? :lol: :lol: :lol: :lol: Majd aludnál te! :P :P :? :? Minden rendben? Rég nem jártam a babát várokban! :oops: Enikőről és Vanessáról semmi hír?

Sancsi: Bár én nem is tudtam, hogy szülinapod volt, azért szeretnék így, több, mint utólag is BOLDOG SZÜLINAPOT kívánni. Tudod, azt mondják, 8 nappal előtte és utána is érvényes! :) A táblázatban is kell módosítani valamit? :oops: :roll: :P :P :P

Sudi: Hát igen, nekem is azt mondták, meg olvastam, hogy amikor van már fogacskája, akkor lehet almadarabot, banánt vagy félig főtt répát adni a kezébe. Hát nekem nem hiányzik még a szívbaj. Én is ott voltam mellette, amikor egy szeletke (igaz vékony volt) almát adtam a kezébe, és eleinte úgy nézett ki, hogy el tudja fogyasztani gond nélkül, aztán meg öklendezni kezdett, és jó sokat köhögött. Igazából nem fulladozott, nem jutott el odáig, de én úgy is megijedtem!

Sancsi: Babajoghortot én is úgy tudom, hogy 7-8 hónapos kortól lehet adni. Én, mivel nem tudok tejallergiáról a családban, 8 hónaptól szeretnék adni neki Danoninót, de előtte készítek itthon túrót és azzal kezdeném a tejtermékhez való szoktatást. Az mégiscsak házi friss tejből lenne, és biztos nem tartalmazna semmiféle tiltott anyagot. (Tudom, hogy a Danonino sem tartalmaz, de én akkor is még várok vele.) Persze, mindenképpen kicsinként kezdeném, aztán ha nem lesz semmi gond, akkor már kissé bátrabban adnám.

Képzeljétek, Tegnap Kriszta elindult hozzám a konyha felé (ja, persze, mászva) de az előszoba közepénél elakadt valami dobozoknál. Egyszer csak hallom, hogy bumm-buff-baff, mi történt, hát Kriszta felfedezőútra indult! :roll: :wink: :wink: Eddig még csak a fürdőajtóig "merészkedett ki"! Nem örvendek neki, de csak azért, mert még gyapjúszőnyegem van az előszobában, az új szalagparketta csak vagy 2 héten belül lesz meg. Majd mutatok képet, de még nincs a gépben!
Na, mentem! Legyetek jók, kellemes napot mindenkinek!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Ja, még valami! Krisztának valami piros foltok lettek az állára, gondlom, hogy a cumi alá bekerülő állandó nyál miatt, hiába törülgetem mindig neki. Olyan, hogy néha hámlani kezd, néha ismét friss. Nem tudtok valami jó kenőcsöt rá? Mert amit eddig próbáltam, csak részben vált be! Én a Bepanthent is tettem rá, mert azt írja rajta, hogy jó az ilyesmire, akkor ( lehúzta a lelkem a kisasztal terítőjét - a DVD-k még szerencsére rajtamaradtak! :roll: :roll: :roll: mi lesz velünk? :shock: :shock: :shock: ) hámosodott, de tovább már nem javult.
Ha volt még valakinél ilyen, várom az ötleteket!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

SZIASZTOK!

SANCSI:BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK ÉN IS UTÓLAG :!:

SEDITH:nálunk is voltak ilyen gondok,hogy folyton nyáladzik,meg cumizik és kis apró pöttyök lettek az állán,de én nem kenegettem,csak fél percenként törölgettem és nekünk elmúlott.
Próbáld meg a Neogranormont vagy Sudocremet,én még fürdés után kentem be neki Nivea krémmel.
Vagy próbáld meg egy kis kamillás vízzel többször lemosogatni,talán ez lenne a leghatásosabb.

Én ma úgy ébredtem hogy iszonyúan elfeküdtem a nyakamat és minden egyes mozdulat nagy fájdalommal jár,borzalom :cry:
Ráadásul nem találom sehol az erre való kenőcsöm,mert nekem mindig van itthon ilyen mert én mindig elfekszem a nyakam,még terhesség alatt is így volt.

EMŐKE:nagyon örülök hogy rendeződnek Krisztián körül a gondok és hogy hálaistennek elmúlottak a panaszok :P
Nagyon szép kisfiú,kiköpött TE :D
Nekünk is van ilyen farmer szerkónk,csak a mienk különrészes.
Nálatok mennyibe került ez a hinta,mert itt iszonyat drága 35-36 ezer forint.

CS-NÉ KATI:elmúlottak a panaszok hálaistennek,meg beszedtem egy kúrát a vizeletemre is,most nem érzem hogy fájna a vesém.
Az egyedüli gondom hogy mióta megszültem nem a régi a hasam,ezt úgy értem hogy ahol a doki rám feküdt a kezeivel,ott fáj időnként,abban a vonalban,meg néha a szegycsontomnál,meg néha még méhösszehúzódásokat érzek :roll: :shock:

KRISZTA BABA:nagyon ügyes vagy,anya nem győz téged követni,napról-napra fejlődsz,csak így tovább :P

Na megyek mert a lányom kezd dünnyögni meg el akarok menni vele sétálni :!:

PUSZI

ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Én ismét itt vagyok, mert közben nekifogtam a képeket bemásolni. Mindjárt felteszem őket! :)

Eszti: Köszi a tanácsokat! Kipróbálom a kamillásat. Vajon a körömvirágkrém segíthetne? A másik kettőt, amit említettél, itt nem lehet kapni, kerestem, amikor a mellbimbómra kellett, és nem volt. :(

Az a hinta valóban drága, itt nálunk csak vagy 15000 ft.-ba kerülne újan, de nekem az is sok hintára, amit úgyis néhány hónap alatt kinő. Krisztának nem lesz ilyen, csak felakasztós hintája majd. Ez van. :(

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Képek:

Kép Múltkori kertészleány :)

Kép Tegnapi birsalma

Kép Az előszobában :) - Anyu, már megint valami rosszat tettem? :wink:

Kép Céklaevés - ugyancsak tegnap

Kép Ezt a kupit ma sikerált teremteni, seperc alatt! :roll: :roll: :roll:

Kép Odamászok Anyuhoz, hogy megvigasztaljam: Ne haragudj a kupi miatt! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!!!

Én még várok kicsit a tejtermékekkel, bár már alig várom, hogy pl a natur jughurtba keverjek fincsi gyümiket. Hátha szívesen eszi majd Gery. Én most úgy vagyok ezzel, hogy amin látom, hogy ízlik neki, akkor kapja azt akár minden nap mint pl a tejpép. Ha azt legalább jóízűen megeszi, EGYE!!!!!! Hiába mondják az idősebbek ( rokonok ), hogy micsoda műkaja meg stb, ha ezt szereti!!!!!!!!Ja és Én is úgy hallottam, hogy a túróval érdemes kezdeni. De akár a naturjoghurttal.

Kriszta nagyon ügyi! Gery is így kezdte! Egyszer csak megjelent nálam a konyhában!!! :lol: :lol: :lol: Olyan édi volt! De persze odáig elég sok minden lekötötte a figyelmét, pl cipősszekrény....... :? :shock: :lol:
A viráglerántás meg szintén ismerős, azon csodálkoztam, hogy Gerynek sikerült nem a saját fejére rántani a virágot, hanem oldalirányba rántotta le...........még jó, ha az a fejére esett volna.... :oops: :roll: :?

Cumi körül a szája Gerynek is van hogy pirospötyis lett, ezért annyira visszatértem a sterilizáláshoz, hogy a cumiját szoktam reggel vagy esetleg még este is. De nem krémezem, elmúlik magától nagyon gyorsan. Vagyis már nem is szokott lenni, amióta jobban tisztítom a cumit.

Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Ja még a radiátorors kérdésre: nálunk az a szerencse, hogy mindkét szobánkban van elötte bútor. Egy kanapé és egy ágy. Így nincs gond, de láttam egy nagyon szupi megoldást, be kell épiteni!!! Pont 2 emelettel fenetbb van ilyen módszer. Az ablak alatt van a radiátor, és egy egész szekrény lett építve, ami végig húzódik a a szoba széltében, az ablak alatt. Épp csak annyira széles a szekrény, mint a radiátor. Nem komoly, csak igazából polcok vannak. És középen a radiátornál egy nagy rácsos-fa lap takarja a radiátort. Aprólukas, és így tökéletes védelem az apró ujjak megégetése ellen. És a tetejére is lehet pakolászni. Meg ugye két oldalt a polcok. Játékoknak nagyon jó! Szerintem baromi jó megoldás és szép is! Nekem nagyon tetszik! :lol: :lol: Esetleg megpróbálom majd lefotózni, úgy azért érthetőbb lesz.
Na mentem a dolgomra!!!!

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Beszter:nekünk ez kölcsön van,ez fisher price és kb forintbaszámolva 15000ft.Annyiért vették az ismerőseim egy éve.Ez elemre megy,de van benne valami szenzor a hangra és ha visítozik akkor elkezd zenélni és hintáztatni.

Sedith serintem kezdheted felkötni a gatyádat...nálunk ezt így mondják.elég vicces.. :lol: :lol: :lol:
Nagyon ügyes KrisztaViola...már nagyon rövid az út a járásig...

Köszönjük a bókokat...megyek főzni egy kis angyalbügyörőt...

Kép

Kép
emoke1

Emőke: Mint írtam, nálunk is kb. annyiba kerül egy ilyen hinta, úgyhogy ha valakinek útja van errefelé, jobban tenné, ha itt venné meg, mert akkor azt jelenti, hogy itt olcsó. VAgy Szlovákiából!
Ezt a gatyafelkötést mi is szoktuk használni! :) :) :) Valóban, hamarosan vehetek gatyaszorítót, de azért ne légy ilyen boldog, mert hamarosan nálad is esedékes lesz! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Hogy te miket főzöl! :shock: :shock: :shock: Mind olyasmikat, amiket én csak hírből ismerek. Különben itt valami oylasminek hívják, hogy angyalbügyürü, angyalbögyöllő, de nem tudom, mi az. valami derelyeféle? Én ma pizzát sütök ebédre, m,egyek is hozzávalókat vásárolni! :) Az előbb betoppant anyósom, amikor mentem volna. :roll:

puszika mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Na megjöttem :)

Apropó EMŐKE,múltkor csináltál valami töltött lángost vagy mit,kérdeztem is hogyan kell csak biztos elfelejtetted leírni,megtennéd hogy leírod ha lesz időd :D
Én sült csirkét csinálok,de azt hiszem feldarabolom mert úgy hamarabb megvan.
Holnap meg túrógombóc a rendelés.
SEDITH:ja már emlékszem hogy nem lehetett nálatok ezt kapni,de akkor próbáld ki a körömvirág kenőcsöt,nálunk ez itthoni szer,imádom,mindenre jó.
Vagy te is kezd többször sterilizálni a cumikát,mint SUDI.
Bár én már egy ideje nem sterilizálok,bár múltkor mindent kifőztem,forró vízben mosok el mindent,de olyan forróban hogy néha kiabálok is,a cumit is így szoktam :D
A keresztfiam járt úgy a minap hogy még mindig cumizik,(vagyis most van leszoktatóban)3 éves lesz és nagyon csúnya lett az álla,lehet hogy a cumitól,lehet hogy a bölcsiben kapott valamit,nem tudni,de folyamatosan cseréli neki a tesóm a cumit és gombás fertőzése lett az állán.
Gondolhatjátok,állandóan dugdosom a Lilike cumiját,mert folyton be akarja kapni,egyet be is kapott,de az már az ővé :D

CS-NÉ KATI:hát én mostanában mindig így járok hogy LiLike túl fárassza magát,nagyon sokat fent van napközben,bár délután szokott aludni,sokat játszunk meg beszélgetünk és egyik percben nevet,majd rájön hogy ő neki már aludni kéne és nagyon elkezd sírni.Így volt ez most az előbb is,ilyenkor tudom hogy készülünk aludni,de annyira sírt hogy csak patagzottak a könnyei :cry:
Tegnap este az még durvább volt,megint játszottunk,már kezdtem vetkőztetni a fürdéshez,jókat kacarászott,majd elfordította a fejét és nekiállt üvölteni,de úgy hogy abból állt a fürdés hogy betettem a kádba majd ki is vettem és vizesen bebugyoláltam és magamhoz fogtam hogy megnyugtatom mert már azt gondoltam levegőt sem vesz,mert már hangja sem volt a sírástól,majd le is pisilte végig a ruhámat :) ,ez tartott egy 15 percig majd megnyugodott de úgy hogy letettem az ágyra és beszéltem neki egyfolytában majd kinyitotta a szemét,meglátott és szipogva mosolygott egyet és kapott teát is és elszenderedett a karomban :roll:
A másik sztorim,készültünk a városba ma,megint jókedvű volt,nekiálltam öltöztetni és próbáltam elterelni a figyelmét,mert öltözni nem szeret.
Elkészültünk majd a babakocsiba betettem és már üvöltött is,megint úgy mint tegnap este :cry:
Leértem vele a lépcsőházba,kitoltam és fel kellett vennem és egy darabig a ház előtt ácsorogtunk hogy megnyugodjon majd beletettem a kocsiba,de megint elkezdte és ezt csinálta kb 4-szer,majd mire kifáradt megint beletettem megint elkezdte de gyorsan toltam a kocsit így abbahagyta és elaludt.
Kész rémálom nekünk az elindulás,arról nem is beszélve hogy majdnem befagyott a seggem,olyan hideg volt :lol: :mrgreen: így vacogott a fogam :D
Már a nyaki fájdalmam a hátam közepéig leér,de szerencsére megtaláltam a krémet,mindjárt be is kenem magam.

Nagyon jók a képek SEDITH,te jó ég mi lesz velem ha a Lilike is elkezdi a rosszaságot :shock:
Már olyan aranyosan nézegeti a kezét.

Na megyek mert nem lesz sült csirke mindjárt 8)

ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Na el is végeztem,még a körmömet is sikerült kilakkozni,remélem nem most fog Lilike felébredni :roll:
Tudjátok min gondolkodtam a minap,hogy olyan örömmel gondolok vissza a szülésre pedig nekem nem volt felhőtlen és könnyű,de bármikor megszülném Liliána babát mégegyszer,de gondolom mindannyian így vagyunk ezzel :D
Napról-napra jobban gyönyörködöm benne és mikor hajnalban kinyitja a szemét és meglátva hatalmasat vigyorog,hát mit ne mondjam elsírnám magam az érzéstől és még a lottó 5-ért sem cserélném el :!:

Ja nem is meséltem SUDI:ugye délelőtt elvoltunk a városba és egy anyuka előttem tolta a babáját,kb olyan korú lehetett mint a Gery,és rám nézett a baba és először azt hittem hogy a Gery,de nem te voltál az anyuka,meg mit is keresnétek itt,de úgy meglepődtem,olyan szép kis arca volt mint Gerynek és egy pillanatban ő jutott eszembe :D
Meg a nyelvével meg a szájával bürrögött is :)
Ha sok pénzem lenne,mindannyiunkat egy helyre szállítanám hogy tudnánk találkozni babák és anyukák,de jó lenne :wink:

Na megyek bekenem a nyakam mert már leesik mindjárt :(

ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Nézzétek az új vonalzómat,szerintem nagyon jó lett :lol:
Már unalmamban nem tudo mit csináljak,ilyen még nem volt,na jó,vasalnom kéne,de azt meghagyom holnapra,mert addigra megszárad a következő adag.

Valaki mondja meg hogyan tudnék ide képet felrakni,mármint úgy ahogy Sedithnek fent van Kriszta oldalt.
Ja és még valami,elfelejtettem a jelszavamat :oops:

Használ valaki GABI babaterméket?

ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

SOK BOLDOGSÁGOT SZÜLINAPOD ALKALMÁBÓL SANCSI!

Sudi: Lehet, hogy egy pár napig nem is kéne rágás-témára gondolnod, mert ha görcsösen igyekszik az ember akkor úgysem jön össze. De nyugi, Gery mindent ügyesen megtanult eddig pont rágni ne tudna majd :D :D :D Amúgy én is úgy vagyok vele, egye a gyerek amit szeret. És mi tudod mi az érdekes? Ákos utálja a tejpépet és épp azért mert rágcsálni szeret. Gery még nem szeret rágcsálni és eszi a tejpépet. EZ így tök jó. Azon csodálkoztam, h idősek "leműkajázzák" a tejpépet.... Amúgy Te mikortól adsz Gerynek joghurtot (mivel írtad, h alig várod.) Mi védőnőnk kokrétan már engedélyezte jó ideje... Tiétek mit mond?

Sedith: Kriszta nagyon ügyes már! Ahogy nézem, hogy mennyire ügyesen mászik, aggodalom is elfog picit az alsó szomszéd baba miatt akit nagyon megszerettem... Ő mindjárt hat hónapos és KÖZELÉBEN SINCS fejlődésben Krisztához. Még csak meg sem próbál fordulni, nem is próbálja megragadni a tárgyakat, ökölbe van szorítva a keze, stb... Nagyon remélem, hogy nincs semmi baja!

Ákoson elájultam ma: néhány lépést megtett egyedül. Igaz, hogy nagyon imbolyogva, és szerintem csak azért mert "észre sem vette". hogy nem fogjuk a kezét.

Kép
mölli

Hű, Mölli, gratulálok a néhány egyedül megtett lépésnek! :) :) :) Tudod, így kezdődik minden, először véletlenül, aztán bizonytalanul, aztán mindinkább többször és maabiztosabban. NIncs kizárva, hogy a szülinapi tortájának már egyedül fog nekirohanni! :)
A babák fejlődése, te is tudod, nem egyforma, de az, hogy még mindig ökölben a keze és nem nyúl a játékok után félévesen, valóban kissé aggasztó. Látod, már Lilike is próbálkozik, pedig alig múlt 3 hónapos! :) Ha nem bántod meg vele, esetleg mondd az anyukájának, hogy finoman húzza hátra az ujjait, a hüvelyket egyik irányba, a többit a másikba. (Nem tudom, ha érthető) Nekem ezt babatornán mutatták, amikor 2!!! hónapos volt. Én is csak kétszer voltam eddig tornán vele, és nem si csináltam/csinálom a gyakorlatokat minden nap, már nincs is szüksége, de szerintem sokat segítettek ezek a gyakorlatok. Nem kínozom a lánykámat, nem ragaszkodok görcsösen ahhoz, hogy megtanuljon valamit, csak amit már magától is csinál, abban tanítottak segítséget nyújtani. De úgy látszik, van látszatja.Most épp egy sípoló macival játszik, s miközben - ülve - az egyik kezével támaszkodik, a másikkal a macit csapkodja a földhoz. :) Szerintem hamarpsan támaszkodás nélkül is menni fog az ülés.
Esetleg próbáld rávenni a szülőket, hogy vigyék el egy ilyen gyógytornászhoz. Budapesten biztos rengeteg helyen foglalkoznak ilyesmivel. Sokszor semmit sem kell tenni, csak az izmait kissé lazítani, mint pl. itt az öklöket.

Eszter: Milyen jó dolga van valakinek! nekem most egy filmet kellene összeállítanom egy rokonunknak a keresztelői felvételekből, d enem nagyon fűl hozzá a fogam. A konyhám meg fut. Nem mosogattam. de a pizza isteni volt, azt mondta István, hoyg ilyet még csinálhatnék. Pedig nem is találtam a füzetemet, amiben a tésztájának a receptje volt, így a saját fejemtől csináltam. :o

Az új vonalzód nagyon szép, szerintem elég is lenne az az egy, vagy max.2. Így olyan, mintha 3 gyereked lenne, akiket ugyanúgy hívnak és ugyanannyi idősek! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Na, de részemről 3 is maradhat, mert engem nem zavar, nehogy félreérts! :)
Hát igen, ha sok pénzem lenne nekem is, akkor már rég taliztam volna mindegyikőtökkel! Van a Gyermekek, magzatok kor szerint címszó alatt egy topik, ahová én is írogatok még, mert tavaszi babák gyülekezője, és többnyire budapestiek vagy a közelben léaknak az anyukák. Okt. 2-án is talizatk, nov. 4-én is lesz babatali. Úgy irigylem őket! Egyszer én is úgy elmennék, de a pénz-.... Pillanatnyilag még érváényes útlevelünk sincsen! :oops: :oops: :oops:

Ha elfelejtetted a jelszavadat, akkor hogy írtál most? :shock: :shock: :shock: :shock:

Nekem Gabi esti fürdetőm van. Elégedett vagyok vele!

Na megyek, mert a lányom is nagyon akar írni... :lol: :lol: :lol: :lol:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

SEDITH:a zöld vonalzót kiakartam törölni de nem tudom hogyan kell.
A profilomban lévő jelszót nem fogadja el,pedig meg voltam győződve hogy jót írok be,tiszta hülye vagyok :oops:
Hát annak nem ugyanaznak kellene lennie mint ahogy ide belépek?
Ha nem baj küldök szombaton képeket a Liliről,legújabbak,feltennéd ide majd őket?
Leírhatnád nekem a pizzatészta receptedet :)
És nem csípte ki Kriszta bőrét a GABI?De gondolom akkor nem használnád :?
Na megyek mert mindjárt kifut a leves,Lilike meg püförészik,nem sokára kezdődik az esti hisztike :(

ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Kép
MOST ÉPPEN ILYEN ÁLLAPOTBAN LEHET CSAK FEKVE :P

ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Kép
na most már így érzi magát :P

ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

NA SEDITH ÜGYES VAGYOK?
KI TUDTAM TÖRÖLNI A ZÖLDIKÉS VONALZÓT.
MA NAGYON PIHENT AGYÚ VAGYOK :lol:

ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Ma ennyit szórakozok,holnap biztos lesz valami hogy nem tudok jönni :shock: Kép
Lassan mennün kell fürcsizni,már nagyon ficereg

ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Töltött pizza lángos:
Tészta:1kg sima liszt,2tojás,4dcl tej,2élesztő,só ízlés szerint,1 tejföl.
ELKÉSZÍTÉS:Az élesztőt felfuttatjuk langyos tejben majd fokozatosan minden hozzávalót szétdolgozunk.letarkarva állni hagyjuk.

Addig elkészítjük a tölteléket:15dkg sonkát kockára vágunk,kb 1dl paradicsomlevet,1dcl kecsapot,1szög foghagymát,jó sok oregánót,kukoricát,(aki szereti gombát),összekeverni.jó sok sajtot még bele kell reszelni nagylyukú reszelővel a töltelékbe.

és most jön a pacsmagolás:kiveszel egy maroknyi tésztát és levesestányérnyi nagyságúra szétnyújtot.majd az egyik felére szedel a töltelékből.és végül összehajtod és a szélét végig összetapaztod és forró olajban mindkét oldaláról jó átsütöd.

Ez nagyon sok tészta,de 3napig tarthatod hűtőben.nagyon finom az egyszerű sajtos-tejfölös lángosnak is.

Remélem nem voltam tól bonyolúlt,mert amúgy teljesen egyszerű...

Most megyek játszok egy ki sudokut...imádom

Kép

Kép
emoke1

Sziasztok!

Edith, en mar csak ilyen ejszakai bagoly vagyok. Tegnap meg hajnal 3-kor se tudtam aludni. Kar, hogy nem Katival egyszerre voltam pocakos, akkor "talalkoztunk" volna ejszaka a neten. :) Szerintem ma is keson fekszem, ugyanis keson ertunk haza, igy a vacsora is jo kesore sikerult. Most meg majd szetdurranok, de legalabb most mar tudok enni, csak meg nem tudom megsaccolni az adagot. Sokkal kevesebbet tudok egyszerre enni, mint regen.

Enikorol es Vanessarol semmi hirem, azert is kukkantottam be hozzatok, hatha ide irt. Mar ugy varom, hogy beszamoljon! Korena meg teljesen eltunt, nem tudjuk mi lehet vele.

Azt szeretnem kerdezni toletek, hogy hol lehet kapni gyerekzarat fiokokra. Marmint olyan muanyagot, amit a fiokon belulre kell felszerelni es akkor a baboca nem tudja kihuzni a fiokot. Egyszer olvastam, hogy vagy Sudinak vagy Sancsinak nyitott polcos pelenkazoja van es nem valami elonyos. Akkor elhataroztam, hogy nekunk fiokos lesz es meg azt is bebiztositom. :)

Olive

KépKép
olive

Sziasztok!
Na én is bekukk végre! Ezt az oldalt úgy-ahogy elolvastam, nem tudom mennyit írtatok még elôtte! :oops:

Sancsi: nagyon boldog szülinapot kívánok én is!! :lol: :lol: :lol:

Jocikának pedig boldog 5. hófordulót!!

Nagyon szépek a babák, Kriszta megint mennyit nôtt és hogy mászik már! Szerintem nálunk is nemsokára aktuális lesz, Alida néha már négykézláb hintázik az ágyában és újabban a fejét bucogtatja a rácshoz és az orrát odanyomja. Ma pedig felborította a kis játékállványt , megragadta a plüssfigurákat és a szájaba tömte ôket! :D
Én már félhulla vagyok, de holnaputántól jobb lesz. :wink:

Most megyek is, sok puszi mindenkinek!
zsuzsi 81

Sziasztok! Ma én ébresztek? :P :P :P :P
Nem is írok sokat, hoyg nehogy beelőzzön valaki! :P :wink: :wink: :wink:
Na nem azért, csak mert nincs most időm. Jönnek anyósomék is 11-re, mert anyu utazik a szülőfalujába, délután pedig mi kimegyünk apóshoz, mert István ott dolgozik valamit a barátaink házánál (villanyvezeték-szerelés), és maradunk holnapra is. Nem tudom, mikor jelentkezek újra, de kívánok mindenkinek kellemes hétvégét!

zsuzsi: Örülök, hogy végre be tudtál nézni, hiányzol! :) Holnap lesz a koncert? Sok sikert kívánok hozzá, és ha lejár, akkor jó pihenést! Végre kipihenheted magad! :)

Eszter: Hogy ráért valaki tegnap! :P :P :P Na, azért Murphy-t hagyd aludni, és légy szíves gyere ma is. :) Ha még lesz időm még én is benézek! :)

Emőke: Fincsi lehet ez a pizzás lángos, egyszer kipróbálom.

Eszetr: Leírom a pizzatésztámat, mert nagyon fincsi, de amikor itthon lesz a füzetem, mert tegnap mondom, csak úgy a fejemtől készítettem, de így is jó lett! :)

Na, mentem!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Olive: Én az Ikeában láttam ilyet biztonsági műanyag zárakat. Talán ott lehet kapni olyan cserépfedőt nagyobb cserepes virágokra, hogy ne tudja a földet kiszedni a baba és megenni.

Valaki használ már hajszárítót? Én már gondolkodom rajta, mert Réka haja egyre nehezebben szárad meg :( Kiváncsi vagyok, hogy fogadja :roll: a porszívótól nem fél, remélem ezzel sem lesz gond! :)

Jó hétvégét mindnekinek! :D

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

SEDITH:hát meg lett a tegnapi napnak a veszte :evil:
Már megint a szomszédok,készen vagyok tőlük,10 óra fele aludt el a Lili,majd a szomszédok mintha tudták volna,elkezdték.
A kislány szobája a Lili fala mellett van és nekiálltak üvölteni,nyeríteni,hangosan kacagni,de ez az erőltetett nevetés,majd kergetőztek és valamit dobáltak.
Az szoba közepén álltam és az volt bennem ha most lenne egy petárdám átdobnám hozzájuk,de ami késik az nem múlik :twisted:
Majd a faszi olyanokat beszélt hogy itt a pelenka stb,szerintem ezek engem akarnak kikészíteni.
Még szerencse hogy a Lilike nem ébredt fel,pedig olyan volt mintha a mi szobánkban óbégatnának.
Nem elég hogy a fejem fölött este 11 órakor állnak neki fürdeni meg kopácsolni,pár hete fejezték be a felújítást és este 11-ig létrával jártak a fejem fölött,erre felvettem a köntösöm és felmentem de mikor meghallottam hogy egy jó pár férfi bent van,inkább visszamentem.
Szóltam a páromnak is az meg bejött a gyerekszobába és lefeküdt a helyemre és nézte a tévét,na mondom :shock:
Megint mondtam neki hogy költözzünk el innen,de hajthatatlan,maradni akar,pedig sok cuccunk nincs ,meg amúgy is én pakolok ki.
Nem tudom meddig bírom ezt tovább ,de hajnali 4-ig fent voltam mert mire abbahagyták már kiment az álmosság a szememből :cry:
Lili persze ekkor ébredt,de fél 5-kor már vissza is aludt,kajcsi után.
És mondanom sem kell megint hányingerre meg gyomoridegre ébredtem és már rájöttem hogy ez idegileg van,pszichés dolog.
Szerintem meg fogok őrülni :mrgreen:

Már azon gondolkodtam hogy hajnali 4-kor átmegyek és pillanatragasztót nyomok a zárba hogy ott roh...meg :twisted:
Valamit ki kell találnom,már azon is gondolkodom hogy beszélek a tulajjal és elmondom neki ezeket és megkérem mondja a páromnak azt hogy új lakót talált ide és hogy rakjon ki innen bennünket,de hát abból meg nem lesz haszna ha innen elküld bennünket :roll:
Holnap ugyis osztálytalim lesz és a Lili anyuéknál lesz,valamit kitalálok ellenük,szépen beállítom a hangerősítőt stb és elkezdem a zenét mikor hazaértem,csak akkor meg kiszúrok a többi lakóval és azt meg nem akarom mert lakik még itt két kisgyerek.

Na most megyek,nekiállok a túrógombócnak mérgemben,aztán menni kéne a városba mert az órámba már egy hónapja kifogyott az elem.
Köszönöm a receptet EMŐKE,nem volt bonyolult így elolvasva,majd meglátjuk mikor elkészítem.
SEDITH:a te receptedet várom!

puszi mindnekinek :!:

ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Sziasztok!

Na végre, csak sikerült gépközelbe kerülnöm! :D Tegnap is szerettem volna, de egyszerűen nem jutott rá időm, főztem, mostam, takarítottam, délután pedig a kolléganőm jött látogatóba.
A tetőnk lassan elkészül, tegnap rakták be a tetőablakokat. Olyan jó érzés látni, hogy készül a saját lakásunk!!! :D

Sancsi: Boldog születésnapot!!! :D

Zsuzsi: Sok sikert a koncerthez! Ki fog az idő alatt vigyázni Alidára? A férjed? Vagy ő is játszik? Nagyon ügyes már a lánykád! Joci egyelőre még az önálló hasrafordulással próbálkozik. Már majdnem sikerül is neki, csak az alul lévő karja folyton elakad! :( Ilyenkor mindig kisegítem, előbb-utóbb csak rájön a technikára. Egyébként úgy tudom, hogy a lányok gyorsabb ütemben fejlődnek, mint a fiúk! Legalábbis többnyire! Javítsatok ki, ha nem így van!

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Emőke: Krisztián igazán nagyon édes és valóban rád hasonlít! Le sem tagadhatnád! :lol: A minap "dicsekedtem" vele, hogy Joci szívesen eszi az alma-krumpli-répa egyveleget, erre tegnap még a felét sem tudtam belediktálni, mert öklendezett tőle, úgyhogy a végén csináltam neki tápit és azzal jól lakott! :roll: Jocinak is van egy kertészfarmerja, nagyon csini benne, de kép egyelőre még nem készült róla! Az a töltött lángos nagyon fincsi lehet, éppen a minap ettünk vacsorára tejfölös-sajtosat. Legközelebb kipróbálom a receptedet.

Még folytatom, de Joci felébredt és kajcsi-idő van, amit minden bizonnyal ő is érez, mert eléggé nyüszizik! :lol:

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Na, anyós halasztotta a látogatását vagy két órával, így még bekukkantottam ide.

Képzeljétek, olyasmi történt, ami már több, mint 6 hónapja nem volt napirenden: NEM TUDTAM VISSZAALUDNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hallottatok még ilyet? Csak forgolódtam össze-vissza, még IStvánt is sikerült vele felébresztenem, aztán úgy félálomban még egy csomót kínlódtam, de annyira, hogy a fél nyakamat is sikerült elfeküdni. Valamikor 6 előtt aztán hallottam, hogy Kriszta is felkelt és jól érezte magát, mert máris hangosan kezdett dumálni, de negyed hétkor már nagyon követelte a tápiját.

Eszter: Hát, valóban szar lehet, ami ott nálatok történik, de az sem semmi, hogy neked is mik jutnak eszedbe! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Az a pillanatragasztó, mégis hogyan jutott eszedbe? :D :D :D Igaz, ha én lennék a helyedben, biztos ugyanilyen, jobbnál jobb ötleteket agyalnék. Szerintem is az lenne a legjobb, ha elköltöznétek. Esetleg nem tudsz valakit, akinek kellene a lakás, hogy akkor megbeszélnéd a tulajjal, hogy titeket pakoljon ki, de jöhet is valaki, akivel te megbeszéled. CSak azt valszeg a párod is ismerné. Úgyhogy mégsem a legjobb ötlet. Na, nem mondtam semmit. :roll: :roll:

Etterke: Az a virágcserép-takaró nem rossz ötlet, szét kell néznem nekem is, hátha van iylen. Bár a megevéssel még nem volt gond.
A hajszárító lehet, hogy jó ötlet, de én nem használok, mert Krisztának amúgy sincs sok haja, de különben nekem nincs is, mert nem szeretem. Nagyon szárítja, égeti-töri a hajat, ezért már évek óta nem is használtam. De azért most szándékomban áll venni egyet arra az esetre, ha kinn hideg van, és frissen mosott, esetleg vizes hajjal ne kelljen elindulnom sehová.
Etterke, miért nem írsz kicsit bővebben (és gyakrabban :oops: ) hiányzol! :)
Na, megyek, készítsek Krisztának gyümit és tejpépet! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Ja, azt elfelejtettem odaírni, hogy 4-kor ébredtem Kriszta cumikövetelő nyöszörgésére, és utána nem tudtam visszaaludni! :lol: :lol: :lol:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Újra itt!

Joci most almát kapott őszibarackkal, ezt már nyelte is, nem volt vele gond.

B. Eszter: Nem tudom, hogy lesz-e még alkalmam előtte, ezért már most kívánom, hogy érezd magad nagyon jól az osztálytalálkozón!
Igazán sajnálom, hogy ilyen "beteg" szomszédaitok vannak! Kár, hogy a párod hallani sem akar a költözésről, pedig szerintem ez lehet az egyedüli megoldás. Pénteken nálunk is házilag készített pizza volt, szívesen leírom majd a receptjét, remélem nem sértem meg vele Edithet! Ha ő is leírja, kipróbálhatod mindkettőt és meglátod, hogy nálatok melyik válik be!

Sudi: Mikor Sancsi kérdezte, nekem is az volt az első gondolatom, hogy körbe kéne "építeni" a radiátort. Utána viszont az jutott eszembe, hogy az biztos jelentős mértékben lefogja a hőt. Nem akarok okoskodni, biztos ügyesen meg lehet oldani.

Már én is olyan kíváncsi vagyok, hogy mi van Enikőékkel. Azóta már biztosan otthon vannak. Azt ne felejtsük el, hogy az első időkben mi is kizárólag a babával és magunkkal voltunk elfoglalva, másra nem is igen jutott időnk, illetve energiánk. Biztosan emiatt nem adott még hírt magukról.

Most egy pár perce úgy elkezdett görcsölni a gyomrom, hogy azt hiszem ledőlök egy kicsit! Csak nem megint egy vírus???!!! :evil:

Puszi mindenkinek!

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?