Gumicukor!
Nagyon sajnálom
! Remélem, hamarosan megérkezik a várva várt kistesó!
Kataa!
Szigetszentmiklóson dolgozm, így nem nehéz reggel vinni a gyerekeket. A baj csak az, hogy én már 1-kor végzek (családbarát munkaidő
), de Ádámot el kell hoznom legkésőbb 3/4 1-ig, Noémit pedig 1-ig, így nem érek oda értük időben
. Hazajönni nem éri meg, mert mire hazaérek, indulhatok is értük.
Oviból elvitel
Nálunk nem elvárják, hogy hazavigyék a gyerekeket a gyes-en lévő anyukák, hanem kötelező. A jegyző kiadta rendeletben, ki van függesztve a faliújságra. Mondjuk, érthető, hogy egy 7x5-ös csoportban nem tudnak letenni 33 db 70x140 cm-s fektetőt, pláne, hogy a csoportban még bútorok is vannak.
Csak érdekelt, hogy kinél hogy van. Igaz, Ádámék ovijában extrém sokan vannak, a maximált 25 fő helyett 33-an minden csoportban
. Szegény gyerekek is alig férnek el, és bármit is akarnak csinálni velük az óvónők, át kell rendezni az egész csoportszobát, mert nem férnek el. A mosdóba menés mégegy kész katasztrófa. 4 db mosdó és wc van a csoportnak, ezért tart vagy 15 percig a kézmosoás-pisilés minden alkalommal. Na, de örüljek, hogy egyáltalán felvették oviba, mert annak ellenére, hogy ilyen hihetetlen magas létszámmal működik az ovi, mégis egy csomó gyereket elutasítottak
. A volt osztálytársam is Csepelre kénytelen behordani a kisfiát), mert mikor beíratta az oviba, nem volt munkáltatói igazolása (megszűnt a munkahelye, végleg felszámolták azalatt a 8 év alatt, amíg otthon volt a 3 gyerekkel). Most ezt az egy évet kihúzzák valahogy, áprilisban 5 éves lesz a kisfiú, akkor meg már kötelesek felvenni a helyi óvodába is.
De Halásztelken sem jobb a helyzet, sőt ennél is rosszabb, ezért nem próbálkoztam itt az ovival.
Magdi!
Kicsit lemaradtam, tudom, hogy Harasztiról elköltöztetek, de hol laktok most? Vagy csak a házat adtátok el, de maradtatok Harasztin?
Nyuszi!
Csak Spongya Bobos esőkabátod van? Bár, nekem mindegy milyen, csak pelerin szabású kellene, hogy alá férjen Noéminek az iskolatáska is. A környéken már mindenhol megnéztem, de sehol nincs, csak a hagyományos kabát fazon, de az nekünk nem jó, sajna.
Manó!
A fűtéssel igyekezzetek, lassan itt a tél. De biztos miattatok van ilyen jó idő, hogy nem fázzatok fűtés nélkül sem
.
Meg miattunk, mert csak a jövő héten (vagy utána) kezdik a külső szigetelés felrakását, és ha fagy lenne, akkor az egész odalenne
.
Olyan pipa vagyok, mert már vagy 2 éve kérem, hogy vegyünk új kefét a porszívónkra, de eddig "nem sikerült". A szálai már teljesen elkoptak. Ma porszívózom, erre a fél nappalival már készen voltam, mikor észrevettem, hogy teljsen összekaristoltam a gagyi porszívóval a parkettát
. Úgyhogy utána már csak söprögettem...
Úgy örültem, hogy van mosogatógépem, egészen addig, amíg ki nem derült, hogy felesleges bekapcsolnom. Ugyanis olyan kevés edényünk van, hogy nem lesz tele akkor sem, ha mindent belerakok, ha meg minden benne van, akkor nem tudunk miből enni és inni
. Hiába, eddig a mamámét használtuk, úgyhogy sürgősen vásárolnunk kell poharakat és tányérokat is
.
Na, megyek, mert velem lesz tele a topik,
minden jót,
Panda