Meli, nekem a "Gyermeket várunk - Terhes nők bibliája" van meg, az írója Dr. Rákóczi István, ő a tétényi úti kórház szülészetének a főorvosa, ott fogok szülni, ezért gondoltam nem árt, ha "Házi szerző" műveit olvasgatom.
Bírom a stílusát, minden szívást leírt, amilyen panaszod lehet a terhesség alatt, és mindenhol hozzáteszi, "de ez teljesen normális, aggodalomra nem ad okot". Aha, akkor nem aggódom, anélkül vagyok szarul. Így sokkal jobb
A rosszullét ha jól emlékszem - mostanra úgy érzem, mintha egész életemben ilyen állapotban lézengtem volna, már nem is tudom, milyen az, ha nem vagyok rosszul.
Szóval kb az 5-6. héten kezdődött, miután megcsináltam a tesztet, volt egy hetem, boldog tünethiányban, csak a melleimet éreztem, aztán egy hét múlva jött a feketeleves.
De javarészt inkább émelygés, az első kiadós róka csak a 8. héten kapott el, de akkor elég meglepetésszerűen, és hiperszónikus sebességgel jött. Azóta nem volt hasonló roham, csak kisebbek.
Dóri, burgonyakrémlevest főztem, eredetileg sima krumplilevesnek indult, de aztán találtam levesgyöngyöt a szekrényben (krémlevesekhez isteni), így beleküldtem a fazékba a turmixfejet, és lett finom krémleveske, kis tejszínnel turbózva
Aztán babfőzelék készült, tejfölösen, babérlevéllel, mostanában rá vagyok kattanva a főzelékekre - de ezt csak magamnak, mert apa egyáltalán nincs rákattanva a főzelékekre
Készült husi is (a "hol a hús" kérdést megelőzendő), almás-hagymás pulykamellet csináltam rizzsel és zöldsalátával.
Desszert az nem volt, mert addigra meguntam a főzőcskézést
Amíg a boltokat ostromoltuk anyuékkal, délelőtt apa edzésen volt - néha talál hétvégén is alkalmat, most valahol Gazdagréten, délután meg halászlére voltunk hivatalosak egy volt kollégájához. De én sem a halat, sem azt a bandát nem szeretem, így kihagytam a bulit
A családi bevásárlás újabb kismama cuccokat eredményezett, vettem olyan spagettipántos felsőket, amiknek jó hosszú az alja, leér a csípőmig - mostanában olyan fázós lett a derekam, így a kismamagatyók visszahajtott derékrészére ráhúzom, éljen a (nagyon) réteges öltözködés.
Vettem még dolgozós kismamagatyót - abból sosem elég, meg egy olyan felsőt, aminek a hasrészén két babaláblenyomat van - cuki.Ja meg egy egyáltalán nem kismama pulcsit, de annyira gyönyörű volt, hogy nem tudtam ellenállni, majd húzogatom a hasamon...
Az öcsém és anyu is gazdagodott új cuccokkal, szóval abszolút eredményesek voltunk.
Mamen, hát persze, hogy beférsz a csomagtartóba, de nem akarsz inkább a hátsó ülésen utazni? Ott egy kicsit kényelmesebb