Új privát üzeneted érkezett!

Lilla :)
Hu, ti szegenyek, ezt jol kikaptatok. Gyogyuljatok gyorsan! David biztos gyorsan visszaszedi a leadott kilokat. Niki is sokat fogyott?
Azert remelem jutott ido egy kis unneplesre is...

Szinta :)
Meddig treningezik Apa? Remelem hamarosan visszater, es akkor konnyebb lesz az eleted... Kepeket rakj fel a bulirol!

Brigi :)
Koszi. :oops: Hat, azert a kepek is csalnak, de azt el kell hogy ismerjem tenyleg kepesek hosszabb ideig elleni valamivel - mar ha olyan napjuk van. Eme neha toro-zuzo kisemberbe megy at, olyankor a szekeket is el kell pakolni, mert kepes hajigalni oket... :roll: Nagyon eros, kepes a nagy Pampers-es zacsit cipelni, multkor meg a 2,5 kg-os krumpliszacskot probalta athozni a nappalin :shock: . Na azt azert nem hagytuk neki.
A konyvekkel szerencsenk van, azokat tenyleg imadjak, a kretaval mi is megvivtuk a harcunk, volt hogy tiszta szines volt a foguk a sok "rajzolas" utan. Viszont egyedul kimenni veluk a jatszora, kizart dolog. Hajmereszto dolgokra kepesek. A csuszdara allandoan az ellenkezo iranybol akarnak felmaszni, rohannak a hintakhoz/forgokhoz amikor az meg mozog, stb. Raadasul annyira sietnek allandoan, hogy kepesek felbukni a sajat labukban. Szoval mozgas teren meg ti jartok joval elorebb.

Koszonom mindenkinek a dicsereteket a csajokra, hizik a majam rendesen. :)
Akartam rendelni cipot a bebicipo.hu-rol, de a csajok mereteben csak nagyon fiusak vannak. Tudja valaki hogy legyartjak-e megrendelesre adott meretben a cipot? Az emilekre nem valaszoltak...

bgy

Sziasztok!

Na végre, már újra rosszalkodnak. Szóval jobban vannak!!!! :lol: Kb mikor fognak újra rendesen enni, nem tudjátok? Mert a csillagokat is eléjük rakom az égről és valamelyik tutira meg se kóstolja. :roll:

Gyöngyi

Köszi a képeslapot! :D Ünneplés nem nagyon volt, bár Dávidtól kaptam ajándékot: este megette végre a kajáját. :D Niki is fogyott, neki sincs hasa, meg nagyon érezni a bordáit. Dávid volt mindig a vékonyabb alkat, szinte nincs is combja, rémesen néz ki.
Tök jó, hogy megint itt vagy! Hiányoztál! Mostanában nem is nagyon e-maileztünk. Karácsonykor mindenképp talizzunk!!!
Aranyosak a csajok nagyon és szépek is. Azt én is "irígylem", hogy képesek 1 helyben ülni huzamosabb ideig. Nálunk mióta járnak, nincs megállás. Persze most ez az újdonság, gyakorolni kell. De azóta semmivel nem játszanak 5 percnél tovább, még velem együtt sem. És miket mondanak már? NÁlunk most Dávid hajtogatja mindenre, hogy "Otta"- azaz ott van a.... Így kérdezi, hogy mi micsda. ÚÚÚgy tetszik!!!

Brigi

LÁtod, Gyöngyi lányai meg mást nem tudnak olyan jól. Ti előbb is kezdtetek el járni is szerintem. Amúgy is, az ikrek mind gyönyörűek, okosak, stb. Csak MÁSOK. Egyik ebben jó, másik azt kedzi korábban a többinél. De szerintem mindenki elégedett lehet a gyerekeivel. 8)
A bilizést most tényleg hanyagoljuk, Niki naponta 10-szer is fosott. :roll:

Muszáj mennem, ki akarnak menni az udvarra.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Gyöngyi :)
Az atw-n volt az a webalmunk ami elszállt. Utána hosszas levelezésbe kezdtünk a rendszergazdákkal, de nem tudták visszaállítani az oldalt. Ha nem bérelsz tárhelyet pénzért, egy évre, akkor az ingyenes helyen nincs napi biztonsági mentés, és ha elszáll, akkor nem tudnak mit tenni. Most a w3host-on van tárhelyünk, ahol az ikres fórum is van, de már fizetünk érte, sőt domain nevet is vettünk. Többet nem akarjuk, hogy elszálljon az oldal.

A bebicipos pasival beszéltem. Jövő hét közepe fele kapnak árút, akkor lesz több cipő az oldalukon.

PBrigi :)
Ahogy leírtad a lányaidat, nekem ilyenek vannak fiúban, csak pár hónappal idősebbek. :D Nem érdekli őket 3 percnél tovább egy dolog sem. A mesekönyvet össze-vissza lapozgatják, csak az érdekli őket, a mese amit én regélek az egyáltalán nem. A kedvencük most a Kismamák nagykönyve, azt előszeretettel lapozgatják, mutogatnak a képekre, és nekem mondani kell, hogy mi van rajta pl. a néni cicije, a néni feji a cicit, köldökcsonk ápolás stb. Ez tetszik nekik. :shock: Rajzolni kb fél percig szoktak, 1-2 vonást, utána rágják a ceruzát, vagy azzal böködnek ide-oda. Pedig van olyan rajztáblánk mint Ditkééknek. Beszélni nem beszélnek, csak pár szót, de mindent elmutogatnak. Rettentő barátságosak és bátrak. Minden kutyához benyúlnak, ha pittbull az akkor is. A játszón mindenkivel kokettálnak, Oli folyton puszit dobál a nagymamáknak. Ha a rossz idő beszorít minket a lakásba, akkor bedilizek, mert szétszednek a vinyogásukkal. Még esőben is muszáj levinni őket, mert nagy botrányt csinálnak. Babázás annyiból áll, hogy odaviszik a kulacsukat és jól nyakon öntik a babát. Na rájuk ismertél?

Én már beletörődtem, hogy ilyenek, az az egy bánt, hogy hátha én rontottam el valamit, hogy ennyire nincs türelmük semmihez. :(

Cat
Kép
cateye

Cat :)

:lol: :lol: :lol: :lol:
MOndom én, hogy fiaim vannak. Lehet, hogy be kellene szereznem a Kismamák nagykönyvét?? :lol:
A mesével nálunk még az szokott lenni, hogy ők rohangálnak, meg ordítoznak, én meg mondom a mesét, amíg meg nem unom. :lol: :lol: :lol:

Én is csak reménykedem, hogy nem rontottam el semmit. Hát majd meglátjuk. Azt mondjuk így nem állítanám, hogy türelmük nincsen, inkább nem érdekli őket a képeskönyv, a babázás, a rajzolás, és a többi dolog, amit én szeretnék (olyan jó lenne néha leülni velük, és nem rohangálni utánuk).
Réka például, ha valamibe belekezd, azt képes akár 1 órán keresztül is nagy odaadással csinálni. Különösen akkor, ha nem sikerül elsőre. Nem keseredik el, hanem századszor is újrakezdi. :shock: Szereti a kihívásokat. Neki a képeskönyvet nézegetni nem kihívás, összehajtani újra, az igen, az nehéz. :lol: De mindent csak nélkülem és ha ő találta ki. Én hiába hívom, hogy építőzzünk, akkor nem jó. Aztán később odamegy egyedül és próbálkozik. De édes, mert amikor sikerül és elégedett a művével, akkor megmutatja és rém büszke rá. :lol:

NÁlunk Réka a nagy cipekedő (Libero megapack, meg a hordozó), Csapkodni mindkettő szokott, de általában inkább akkor, ha én akarok nekik adni valamit, hogy máshonnan eltereljem és persze az nem kell nekik.

Ne hidd, hogy az én gyerekeim nem ezt csinálják a játszón. De ha akarnak akkor fel tudnak menni a csúszda jó végén is. :lol: De a hintától még mindig féltem őket, mert nem figyelnek. Délelőtt szerencsére a nagyhintákon nincs senki, a kicsikkel meg mindig van szülő, és elkapják az én lököttkéimet, ha elé akarnának szaladni.
Ma Borkámra voltam nagyon büszke, mert felmászott az iskolásoknak való várba a kötélhágcsón (olyan 40x40-es a rácsa), nem gondoltam, hogy menni fog neki. Viszont mehettem utána, mert féltem, hogy leesik valamelyik nyitott részen, meg nem is tudtam volna levenni, olyan magas. Így is egy másik anyukának adtam le, mert nem tudtunk volna ketten lejönni a létrán. :roll: :roll: :roll: Most aztán gondolkodhatom, hogy ezentúl hogy akadályozom meg, hogy felmenjen. :roll: Amúgy tényleg nagyon ügyesek, meg lehet, hogy eszükbe sem jutna leesni, de akkor is. Még az hiányzik, hogy ellessék a nagyoktól, hogy hogy kell használni a csúszórudat. :roll:

Remélem túl vagytok a nehezén.

Büszke vagyok ám én a lányokra, csak mindig aggódom, hogy lehet, hogy valamit én rosszul csinálok és azért nem megy a beszéd, a rajzolás, meg a többi, amit a többi gyerek csinál.

Na megyek és nem regélek tovább.

Szép napot Nektek!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Meme,
köszi a tippet, ki fogom próbálni ezt a hordis dolgot. Egyszer már próbáltam is, akkor pár percre bevált Zsófival, de aztán megfájdult a pocija, és szegénykém úgy rákezdett, aztán el is felejtettem ezt a módszert.
Amúgy a nehézségek mellett igyekszem kiélvezni a jobb pillanatokat, amikor nyugisak, nézelődnek, mutogatok nekik mindenfélét, nagyon cukik, a napokban kezdtek a síráson kívül újabb hangokat is kiadni. Meg vigyorognak. :D

Cat,
klassz az új vonalzód! :D

Majd keresek valami jó kis festéket, a rúzs nem tudom mennyire lenne jó, mert zsíros, és szerintem nem szívódna fel a papíron, hanem elmaszatolódna.

Pár napja Anna furán eszik, nem lehet jóllakatni. Folyton kér még. Még, még még, de amikor adom neki, akkor meg sokszor kitologatja, öklendezik, mintha kényszerből kéne ennie.
Tapasztaltatok ilyet?
Zsófi meg nem hízik. Igaz, hogy nem eszik annyit, mint Anna, de azért eszik, és mégis nagyon lassan gyarapodik. Anna már 40 dekával több.

Kép
baba888

De jó olvasni ezeket a történeteket a nagyobbakról, a párommal itt röhögcsélünk. :lol: :lol: :lol:

Közben letöltöttem a fényképezőgépről pár új képet, csak a kicsinyítéskor eléggé összementek, de azért rakok fel párat.

Kép

Ezen látszik, hogy Anna mennyivel nagyobb. És barnább. :lol:

Kép

Zsófi nézelődik.
Kép

Annának nagyon gyanús volt a fényképezőgép. :D

Kép

És a mosolyok
Kép

Kép

Kép
baba888

Orulok, hogy jobban vannak mar a gyerkocok. Remelem David gyorsan visszahizza a leadott kilokat, sot!
A csajok mindenfelet mondanak: Anya, Apa, Anna (gyerekfelugyelo), Gerda, Emma, Kiko (unokatestverek), Mama, Papa, lepke, sapka, kaprika (paprika), kreta, Reka, Eme, bu ki (bujj ki - az egyik konyv miatt), nem, ott van, stb. Ilyenkor sose jut eszembe mind. :) Ja, angolul csak bye-bye, daddy es no.
Tali szuper lenne, most megyunk Pestre is, szoval minden esely meg van ra. Mar csak az kell, hogy a csajok ne szedjenek ossze valami betegseget...

Koszi az atw-s infot. Igazabol csak kezdesnek lesz ott az album (ha egyszer elkeszul :roll:), utana en is tarhelyet akarok berelni, mert szerintem sok helyre lesz szuksegunk. :D
A bebicipos infot kulon koszi, akkor rajtuk tartom a szemem, hatha belefer meg az idobe a jovo het (Anyuek jonnek a honap vegen, ok hoznak a cipoket).
Szerintem mindenkinek vannak ketsegei, hogy jol csinalja-e a dolgokat... Nem hiszem, hogy te rontottal el valamit, csak azert mert oket nem kotik le a dolgok hosszabb idore. Most ilyenek, kesobb biztos el lesznek hosszabb ideig egy-egy jatekkal.

Azt hiszem a jatszorerezesnel igazabol en vagyok a nyuszi, mert nem merem hagyni oket kibontakozni. Igy is allandoan kek-zold foltosak...
Ketsegekkel en is igy vagyok, csak en azon filozok, hogy miert nem jonnek szepen kezenfogva az utcan, miert eszetlenkednek a jatszon, stb... :wink:

Baba :)
Oke, a bortunus kulonbseg latszik, de azert meg mindig nagyon hasonlitanak egymasra. :) Es irto aranyosak! Foleg a mosolyok... :)

bgy

Sziasztok!

Baba!

Nálunk is a hordozó jött be erre az esetre: eleinte megpróbáltam csak grimaszolni, beszélni hozzá, de ha nem volt elég, akkor jöhetett a ringatás, az többnyire bevállt, csak baromi kényelmetlen :(
De ha lehetett akkor inkább mindkettőt ráraktam a cicire, ha tele volt a szájuk, nem tudtak ordítani :D

Olyan jó nézni a kisbabás képeket ... komolyan hiányzik egy picur :) Persze akkor én is azt vártam, hogy mikor érem már meg, hogy megmondja végre mi baja :shock:

A csajok nekem is nagyon különbözően híztak, nőttek, egyre feltűnőbb a különbség köztük. Petra gyakorlatilag sosem érte el a percentilis táblázat legalját sem, még korrigált korral számolva sem, de azt mondta a gyerekorvos, hogy vidám baba, látszatra semmi baja, megtömni meg úgysem tudom. Így is van, most is alig eszik, akkor is inkább a zöldséget, gyümölcsöt, Csenge meg "husi, pogácsa!!" Szóval neki van mitől hízni :)

Kéz-láb képpel én egyszer próbálkoztam, sima temperával, kevés sikerrel :oops: Szóval egyedül nem javaslom a próbálkozást...
Egyébként próbáld meg só-liszt gyurmába nyomni a pracliaikat, azt ki lehet szárítani és az biztosan természetes anyagokból van. Én ezt most találtam ki, mikor agyaltam a "mit csináljunk ha esik az eső" dolgon.

Lilla!

Örülök, hogy gyógyultok!

Gyöngyi!

Tényleg nagyon édesek a csajok :)

Edit!

Bevállt a hám?

Szerencsére nálam egész jól elvannak a csajok, mostanában már szépen eljátszanak egész sokáig. A babázás nagyon menő, a baba állandóan bekakil és pelenkázni kell :lol: Meg etetik, itatják, úgyhogy a teljes étlap rajta van szegényeken. Pepének most van egy kedvenc tigrise, azt folyton altatja. Nagyon gondos "anyuka", mindig először egy paplant terít le, szépen elrendezi, arra fekteti a tigrist, aztán betakargatja, megpuszilja... olyan édes, mindig a szemem sarkából lesem hogy csinálja, mert ha észreveszi akkor nekem is be kell szállnom... Egyébként vele is alszik :)
Állandóan "olvasnak", még az sem baj, ha nincs kép a könyvben, akkor mondják, hogy "betű, betű". Meg saját maguknak magyaráznak: látod? tigris. Látod? Malacka. stb :) Elalvás csak könyvvel a kezükben megy. Betrszem az ágyba őket, kapnak egy - egy mesekönyvet, én olvasok valamit ők meg lapozgatják a sajátot. Ha befejeztem a mesét, lekapcsolom a lámpát, de a mesekönyvet nem vehetem el tőlük, sötétben is olvasnak :) Csak ha elaludtak kibányászom alóluk.
A rajzolásnál inkább csak firkálnak meg velem rajzoltatnak: nagy sláger a virág és a ház - mást nem is nagyon tudok rajzolni :oops:
Mostanában a kirakó is siker, már egész ügyesen pakolják a fa meg vastag karton kirakókat. Még akkor is megtalálják, hogy melyik hova való, ha többet összekeverek :)
Igaz, míg nagy műanyag játékok voltak könnyebb volt pakolni :roll: Most terítve minden kirakó-darabbal :( Rálépni sem kellemes, volt hozzá szerencsém :(
A játszótér nálunk csak annyiban gond, hogy ha ketten kétfelé akarnak menni. Ilyenkor általában Petra akarata győz, mert Csengét meg lehet győzni, de Pepét soha :( De nem vészes, gyakran megyek velük egyedül, jól elvagyunk :)
Tulajdonképpen a bolti vásárlástól eltekintve egész szófogadó gyerekeim vannak :)
Kipróbáltam a fegyelmezésre adott tippeket:
boltba be, hiszti esetén ki : a reakció annyi, hogy elindultak sétálni, egyáltalán nem zavarta őket, hogy kijöttünk :(
Petra bezárása a járókába: nem engedtem kimászni, egy ideig bömbölt, de kb. 3-4 alkalom után rájött, hogy ha beteszem nem jöhet ki, így ha beraktam, leült és elkezdett vetkőzni :( mivel mást nem talált amivel elfoglalja magát...
Egyszerűen nem tudom büntetni :roll:
Megy a mindent egyedül korszak, cipőt, ruhát egyedül, evés egyedül, és jajj annak aki megpróbál segíteni... csak akkor lehet, ha megunja egyedül és akkor szól.
Így viszont iszonyú lassan haladunk :(

Jó éjt :) Bocs, már megint hosszú voltam :oops:

Ditke
ditke62

Sziasztok :)

Most úgy érzem meg tudom mondani melyik kép ki, de sztem így is, úgy is nagyon hasonlítanak. :lol: Mintha Annának kicsit hegyesebb álla lenne. Meg persze a szín, de az a többi képen nem nagyon látszik. (Ha nincs összehasonlítás. :wink: ) Nagyon édesek. Bájos a mosolyuk.

Én nem értek egyet az előttem szólókkal. Én most sokkal jobban élvezem az anyaságot, mint csecsemő korukban. Mindig valami újat tudnak mutatni. Sokkal érdekesebb és izgalmasabb az élet velük. Sok móka, vidámság és kevesebb nyűg. Próbáld kihasználni az összebújást, a meghittséget, amíg kicsik, de ne félj, hogy elmúlik, mert jönnek más szép dolgok.

Az én gyerekeim is különbözően fejlődtek. Réka nagyobb súllyal született, de Borka már régen lehagyta és most tartják a kb. 1 kg különbséget. Réka akkor maradt le, amikor elkezdett mozogni. Borka sokkal később kezdte. Sztem csak az a fontos, hogy vidám legyen és egészséges, a súlya nem számít. De nem látom, hogy bármelyik baba nálatok soványka lenne. :wink: Ne izgulj.

Ditke :)
Nem akarsz te egy kicsit sokat?? :wink: Sztem ritka jólnevelt lányaid vannak, ha ennél még jobbak lennének az nem lenne normális. :lol:

Kiskorukban én mindig hagytam őket elesni, leesni, ha nem volt nagyon vészes a helyzet. Nagyon gyorsan megtanulták, hogy mire kell vigyázni és nem is nagyon szokott velük baleset történni. Ha valami történik az többnyire az én hibám, mert beleavatkozom (mert azt hiszem, hogy nagyot fog esni) és ezzel kibillentem, vagy ilyesmi. Már többször gondoltam, hogy inkább nem kéne odanyúlnom.
Nagyon édes ez a puszis kép. Olyan szépek rajta!

Jó éjszakát nektek. Mi holnap megint utazunk, de azért majd jelentkezem.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok :lol:

Baba :lol:
Édesek és gyönyörűek a csajok!
Úgy néz ki, hogy nekünk is két puncisunk lesz, minden eddigivel ellentétben a csütörtöki 4D ezt mutatta. :lol:

Viki
nviki
Budapest III. kerület

Viki :)
Gratulálok a csajokhoz! Azért még ne éljétek bele magatokat, bármi lehet. :D :wink:

Hát én is nagyon egyformának látom a csajokat. :oops: Súly ide vagy oda, az látszik, hogy Anna a nagyobb, de Zsófinak sokkal kerekebb a pocija, egyáltalán nem néz ki soványabbnak Annánál. A bőrszín feltünő, nálunk is így van a fiúknál. :D

Érdekes, hogy nálunk Oli született hajszálnyival többel, aztán Samu átvette hamar a vezetést, picinek Ő volt a kövérebb, de mindig max. csak 0,5 kiló volt köztük. Mára is fej-fej mellett haladnak, a mai mázsáláson például tök egyformának mértük őket, 13 kilósak és 90 cm-esek. :D Ez azért érdekes, mert olyan más a két gyerek. :P

Én is egyetértek Brigivel, hogy ez a korszak sokkal jobb mint picinek. Nagyon klassz, ahogy nyílnak a világra, egyre értelmesebbek. Azért ha meglátok egy apró csecsemőt, összeszorul a szívem, olyan jó lenne megint átélni a kisbabakort, de nem ikrekkel. Csak egy babával, akire sokkal több figyelem jutna, persze lehet, hogy ez csak illúzió az ikrek mellett.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Hazaért Apa, így könnyebb lett a hétvégém mint gondoltam. A gyerekek visítva futottak elé, és olyan örömmel fogadták, hogy öröm volt nézni. Persze az ajándékok is sokat nyomtak a latba.. :wink:
Ma egy nagyot sétáltunk a triciklikkel, élveztük, hogy jó idő van még. Olyan praktikus ez a kis járgány, kár hogy ketten kellünk hozzá. Ezt is megoldhatnák valahogyan ikreseknek. :wink:

Cat!

A fiaid akkorák mint Zsombi, bár Zsófi sincs sokkal lemaradva lány létére. :?

Viki!

Te, mit érzel mik lesznek?
Ugyan nem tudom ti, hogyan vagytok vele, én mindig éreztem, hogy fiú és lány. ( bár az is igaz, hogy csomó mindenben bejönnek a megérzéseim.)
Hú, már majdnem 26 hetesek vagytok, ez tök jó. A hasad nemsokára elkezd óriási méreteket kapni.
Pihizz sokat.

Brigi!

A lányaid mozgása már eddigi is lenyűgözött, de a pár utolsó beszámolód alapján teljesen le vagyok döbbenve, hogy milyen ügyesek!
Jó utat Nektek!

Ditke!

Tök jó, hogy ennyire jók ezek a kis csajok! Szerencsére az enyémek is hasonlóan működnek, sőt még a bolti bevásárlás is megy!
Nálunk amitől teljesen kész vagyok az az, hogy újabban osztoszkodnak mindenen, és már megy a bunyó is! Zsófi újabban felveszi a kesztyűt, nem hagyja magát.
Talán ma volt először az, hogy addig-addig magyaráztam, míg elmaradt a visítás, bunyózás és eltudták a kiválasztott játékokat osztani úgy, hogy nagyon elégedettek voltak.
Mikor lesztek kettő évesek?

Gyöngyi!

Korukhoz képest sokat beszélnek a csajok!
Mint Briginek írtad, hogy a kétségek. Szerintem akinak nincs az a nem jó, az gondolja tökéletesnek, és a hibáit nem kontrolálja. Nekem ugye már nem is elsők, mégis csomószor elgondolkozom megtörtént dolgokon, visszajátszom, mit hibázhattam. Aztán sajnos csomószor azt hozom ki, hogy ez van ők ilyenek, én ilyen vagyok, ennek ez kellett történnie. Mi együtt ezt tudjuk. :wink:
Talán azért is jó, hogy Kristóf ennyivel idősebb, mert amit nála jónak véltem az mostmár vagy beigazolódik, vagy ha nem náluk másként próbálom.
De, persze mind 3 gyerek annyira más, hogy ez sem jön össze mindig.
Tudod mi lesz majd a legnagyobb igazolás?
Nekem egyszer Kristóf azt mondta ( kb. 1,5 évvel ezelőtt) : - Annyira örülök, hogy ti vagytok a szüleim! Aztán megkérdeztem miért is, elmondta. Komolyan sírva fakadtam örömömben.

Baba!

Édesek a kis nőcik! Nekem is nagyon egyformák, persze az általad felsorolt különbségek azonnal feltüntek.... :lol: A szemük nagyon egyforma, és ez döntő szerintem!
Nálunk meg az volt számomra mindig nagyon furcsa, hogy nagyon egyformánk voltak súlyban, magasságban. Zsófi lány létére egyszerűen nem tudott leszakadni.. :lol:
De, hiába a ZSófik különlegesek.Egyetértesz?

Brigi, Cat!

A ti gyermekeitek teljesen Kristófom kiskorát idézi fel bennem! Csak ő szerencsére egyedűl volt!
De, Ő teljesen ilyesmi volt. Amiket most kicsit úgy láttok, hogy talán lehetne máshogy lehetne jobb, az Kristinél már pozitívumként jön vissza. Kitartás.Persze ezt mindnyájunknak is írhattam volna.
Mert az én nyugodt Zsófimnál is bekopogott a dac korszak. Még szerencse, hogy Zsombinál már valamennyire lecsengett.

Jó éjszakát mindenkinek:

Meme
szinta

Sziasztok!

Cat!
Hogy is gondoltad azt a felpolcolást?Próbáltuk apával elképzelni,de nem ment.Dokinénit meg még nem tudtam megkérdezni.
Azt tapasztaljuk,hogy ha többet iszik,nagyobb a sérv,meg sírás után is. És lényegesen nyugtalanabb az Olivér,bár ezt nem biztos,hogy összefüggésbe lehet hozni.

Ditke!
Nem vált be!!! :cry: A fiúk először furcsán néztek rám,hogy mi ez.Aztán amint rájöttek,hogy korlátozza őket,azonnal jött a hiszti.
Persze Olira nem próbáltam fel,mert ő édesen kézenfogva sétál. Csak legyen egy kő vagy falevél a másik kezében. Marci is aránylag szépen közlekedik,bár ő azért gyakran lesi,hol lehet meglépni.
Na a Beni!!! :cry: Őt végső elkeseredésemben 2szer üvöltve végighúztam az utcán. Azóta rövidtávon normálisan megy,hosszan azért még mindig nem hajlandó sétálni.

Viki!
Gratula! Tudjátok már a neveket??? Milyen a közérzeted?

Baba!
Édesek a csajok! És ezek a mosolyok!!!

Gyöngyi!
Én is hagyom a fiúkat sokszor esni,kelni.De ma már nem is veszik észre,ha elesnek.Marci utána édesen leporolja a tenyerét és szalad tovább.Amúgy is mostanában csak szaladva közlekedik,még a lakásban is.
Talán pont azért esett le a napokban a Benike a csúszda létrájáról (hülye konstrukció,2 fok között simán kicsúszott).Már sokszor sikerült neki felmászni egyedül rajta.Na azóta a közelébe se megy!!Azért ez remélem 1-2 hét alatt elmúlik!

Meme!
Milyen érdekes! Én is pont így gondolom!!!Van,amit teljesen másképp csinálok,mint a Dávidnál,mert már most tudom,hogy rosszul csináltam. Van amin meg sose változtatnék,mert úgy jó,ahogy van.

Andaa kórházban (lehet,hogy megírta?), ma jött tőle sms: vérnyomása rendben,babák jól vannak.

Nyugodalmas éjszakát!
Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Edit

Írd meg Andinak, hogy drukkolok, hogy minél tovább unatkozzon még a kh-ban. :wink: Ki se fogják már engedni?

Cat

Szép méretek! Hogy megy a bölcsi?

Meme

Remélem egyszer én is hallok ilyet a gyerekeim szájából. Ezért totál megéri a sok álmatlan éjszaka, lemondás, nem? :D Egyébként mit mondott, miért vagytok jó szülők? Nagyikád hogy van? Mostanában nem hozod az aranyköpéseit. 8)

Brigi

Igen, jó az, ha kétségeid vannak néha, csak ne vidd túlzásba. A te gyerekeid szerintem egyszerűen csak más típusúak, mozgékonyabbak. Más érdekli őket. De nagyon ügyesek és okosak is, ez tuti!!! Pl ahogy kiviszik a szemétbe a pelusokat! Mi sajna még nem jutottunk el idáig, hogy csak akkor túrunk a kukába, ha ki kell dobni vmit. Azért már ismerlek egy ideje és amiket írsz, abból nekem sose tűnt úgy, hogy rossz anya lennél, vagy nem jól nevelnéd őket. Pedig hát az ember akaratlanul is összehasonlítgat: ezt így csinálnám én is, ezt nem, stb. A te lányaidnak más agyterületei értek gyorsabban meg, majd fejlődik a koncentrációjuk is, nyugi. 8) Nem lehet, hogy kicsit kevés az önbizalmad? :wink: (amúgy az én éleslátásom is inkább másokra érvényes, én is hajlamos vagyok tépelődni ilyesmiken. De mikor úgy érzem, hogy jól csinálom, sokkal jobban is mennek a dolgaink, mint mikor bizonytalan vagyok.) Remélem nem veszed prédikálásnak.... :oops:

Esések: Én is hagyon őket esni, fel se veszik. Anyu meg mindig sopánkodik, ha nyalnak egyet. A leesős korszak meg most kezdődik majd csak igazán. :roll: Ha alacsonyról esnek, az se zavar. A dokinénink is mondta, hogy meg kell tanulniuk esni, hagyjam őket. Megbeszéltük, hogy mi az a magasság, ahonnan még elmegy az esés. :lol: 8) Azért a játszón én mindig leizzadok velük, egyedül nem is merészkednék ki még jó darabig. Persze nincs is nagyon tapasztalatunk, össz-vissz 2-szer voltunk eddig. Sajna mifelénk nincs egyetlen játszótér se. :( Nekem az tetszik, hogy úgy csúsznak le a csúszdán, ahogy lemásznak pl a lépcsőkön. Megfordulnak és letolatnak. Így szoktak csúszni is: hason, lábbal lefelé. :lol: De Dávid csinálta már fejjel előre is- úgy is nagyon élvezte. Jó merészek, én meg igyekszem nem túlaggódni a dolgokat, nehogy olyan nyuszik legyenek mint én.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Ja, Cat!

Ismersz 1 év körüli ikreket, akiket Bencének és Lucának hívnak? Szombaton mellettünk ebédeltek az Árkádban.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla!

Nem Vikóka gyermekei lehetnek ők? Az előző oldalon képek is vannak róluk. Pont Luca és Bence, és 1 évesek.

A többit majd este.

Sziasztok.

Meme
szinta

Hahó!
Ez tök jó. Mármint, hogy ilyen kicsi a világ iker ügyben.

Cicamica!
Igen, az én gyerekeim azok, mi ebédeltünk szombaton az Árkádban.
Nagyon gázosak voltunk? Melyik asztalnál ültetek? A Lurkók nélkül voltatok ugye, mert bevallom nem emlékszem másik ikerpárra az étteremből?

Üdv, Vikóka
vikóka

Sziasztok!

Na megy az esti műsor! :roll: Napközben 2szer aludtak:délelőtt 1órát,délután 2-t.Most meg nem akarnak aludni.Csak amíg az Oli dumál,a Marci meg hallgatja,addig a Benike üvölt,mint a vadmalac. Kidobál mindent,aztán rázendít.Ha bemegyek,abbahagyja. Kis rafkó!!! :lol: Csak hát így a másik kettő se tud elaludni. Még egy darabig biztosan fárasztjuk egymást.

Lilla!
Még nem tudja az Andi,hogy haza jöhet-e. Egyenlőre jól érzi magát ott és főképp biztonságban.Bár 10 hét,az hosszú idő.
Majd megírom,ha jelentkezik!!!

Képzeljétek olyan kis édes a Benike!!!Az a legújabb játéka,hogy megáll a tárgyak mellett,rámnéz kérdőn és azt mondja "ezs?" (ez?) Még nem mondja tisztán a "z" hangot. (furcsa is,mert igazából egyáltalán nem beszél még).Olyankor el kell neki mondanom,hogy melyik dolog (kabát,cipő, könyv,játék vagy bármi amit lát és meg tud érinteni) kié.Apáé, anyáé, Dávidé, Marcié, Benié, Olié. Olyan édes,hosszú percekig képes játszani ezt,vissza-vissza térve már megérintett dolgokhoz.

Szép estét!Ágyba dugtam a nagyot,tisztába tettem a Benit (mérgelődés közben bekakilt),elaludt a Marci és talán a többiek is elnyugszanak.

Edit

Kép

Kép
edit73

Mi már megint nagyizunk. A lányok ma két turnusban aludtak, nem volt valami jó elrendezés. Dehát egyszer-egyszer ez is belefér, főleg ha nem vagyok egyedül. Délelőtt voltam turizni. Vettem tök jó dolgokat, de főleg magamnak. Egyszerűen nem volt türelmem még órákat túrkálni a gyerekruhákért, amik csak elvétve akadtak. :oops: Persze vettem azért nekik is egy-két cuccot, végülis azért mentem. :lol:

A csajok egyre többet bírkóznak, csak az a baj, hogy állásból indítanak, és a földrevitel nem mindig zökkenőmentes. Ma pl. Borka nagyon beverte a fejét a falba. Ha csak a földre esnek, azt már egész jól korrigálják. Feltartják a fejüket, így nem koppan. :lol:

Ma elmentem a kisboltba Borkával egyedül és ilyenkor jövök rá micsoda különbség egy gyerekkel. Még szerencse, hogy nem gyakran van ilyen, mert tök irígykednék, hogy mi mindent meg tudnak csinálni az "egyes" mamik, amit én nem. :lol:

Csajok :)
Volt valakinél olyan, hogy a gyerekek keverték egymást és a szülőket is? Gyakran hívnak engem apának, Artúrt anyának, sőt Boróka nálunk még a barátnőmet is simán leanyázza. Ha megkérdem Borókától, hogy "HOl a Boróka orra?", akkor gyakran mutat Rékáéra. Amúgy hallgatnak a nevükre. Tudom, hogy identitászavar elvileg előfordul ikreknél, de eddig nem hallottam konkrét példát.

Tök érdekes, hogy bennem is ez az érzés van. Jó lenne még egyet picibabázni (tervben is van), és akkor bepótolni mindent, ami a lányoknál a nagy strapa miatt kimaradt. :lol:

Már írtam korábban is, de én tényleg nagyon hátul álltam az önbizalomosztásnál. :( A férjem próbál kikupálni, több-kevesebb sikerrel. Ő például igen ritkán tépelődik. Sztem túl keveset is aggódik, de így legalább mindketten gyúródunk egy kicsit. :lol:
Enyém lányok is inkább hason szeretnek csúszni. Pedig, amikor kezdtük mindig ültettük őket. Aztán egyszercsak feltalálták a hasoncsúszást, és azóta Réka szinte csak hason, Borka meg felválta, ahogy éppen kedve van. Fejjel előre még nem próbáltuk, de nem is nagyon vágyom rá. :lol:
Én is azt hittem egyébként, hogy képtelenség egyedül játszózni és este nem is mennék ki, de délelőtt tényleg csak a kicsik vannak kint. NÁlunk, mivel sajnos nincs kertünk, muszáj volt kipróbálni. Este ha már sötét lesz, akkor a férjemmel nem fogok tudni kimenni. És sokkal jobb volt, mint vártam. Én csak arra figyelek, hogy mindkettő a látóhatáron belül legyen, és ha úgy érzem gond van, akkor szaladok. Ha együtt akarnám tartani őket, mint Ditke, akkor sokkal strapásabb lenne sztem. Ha egyik eltűnik a nagy vár mögött, akkor összeszedem őt, vagy a másikat és átterelem a látómezőmbe. Most azon agyalok, hogy miért nem próbáltam ki hamarabb? Mennyi játéktól fosztottam meg a lányokat! :oops: :cry: Ugye milyen dilis vagyok?

Edit :)
Tök jó fej Beni. Nálunk is megy a rákérdezés, de nekem hetekig tartott míg rájöttem, hogy mit akar. Réka a nagy mutogató, de nem kérdő hangsúllyal mondja mindig ugyanazt "Tütte", hát sztem az "Ott a ..." lenne.
Azért az sztem jó, hogy tanulnak az esésből. Rékát pl. már ütötte le hinta (persze modern gumi, meg se látszott), de ugyanaznap délután simán odarohant megint. :roll:

Meme :)
Aranyos vagy! Majd mindig idézlek magamban. :lol: Szóval egyszer még jól is fog végződni, hogy ilyen kis elevenek?
Kristófod nagyszerű kölyök lehet, és ti pedig nagyszerű szülők, ha ilyen gyerkőtök van. :D

Viki :)
Két csaj tök jó! Meglátod. :wink:

Na mostmár eldugulok, mert megint kisregényt írtam. Sajnos apa nincs itthon, így unatkozás helyett titeket untatlak.

Jó éjszakát,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

sziasztok!
jó régen írtam, bár olvaslak titeket minden nap :) túl hosszúnak érzem egyálatlán átélni is a rengeteg élményt, nem hogy még írjak is róluk :)

cat!
tündériek a srácok a széles mosollyal! azért nekem samu mindig te leszel egy kicsit. ezért is voltam megkavarodva. oli működik a szíved dobbanására, de samu hasonlít rád jobban, igaz? és a torták pedig remekművek, mintha egy hobbimodellező cukrász készítette volna!

lilla!
felturbósodott már az étvágyuk?

meme!
engem is érdekelne egy 9 éves véleménye a jó szülőkről :)

brigi!
az én fiaim is ilyen bátrak, elevenek és ficergők voltak. ez meg is maradt 4 évesen is. de a fantáziájuk és beszédkészségük is ezzel együtt szárnyal azóta is. felolvasott mesét (nem gazdagon illusztráltat) pl. nagyon hosszan tudnak hallgatni. szóval ez szerintem előny, bár - ezt már többször írtam, - én sose tudtam dumálni a többi "legeltető" anyukával a játszótéren. állandóan eksön volt.
artúr a férjed? :)

picibaba...
hát igen... nagyon klassz. persze ez is módosul annyiban, hogy már van az embernek két gyönyörű, okos stb.. nagyfia (lánya), akikkel szintén rengeteg időt akar eltölteni. és van, hogy bulcsú csak a 3-dik a sorban. vannak olyan sorok, ahol nyilván ő ugrik előre, de mostanában egyre lelkesebben figyeli a tesóit és azok bármit csinálhatnk, ő elvan... röhög rájuk. de amikor kettesben vagyunk, akkor tényleg megy a bolondozás, kényeztetés...

edit!
nálunk is volt vízsérv, mi nem polcoltunk, visszament. de asszem kisebbek voltak még... klassz ez az intellektuális játék benivel :)

bulcsúval lassan haladunk a hozzátáplálással. szegénykém teljesen összezavarodott, hogy most hol a cici. pedig csak az van még, de nyomom az almát is. legkomolyabb dilemma majdnem 6 hónaposan: mit gyömöszöljek a számba? anya fekete melltatró pántját, vagy a cicit. hosszas próbálkozások történnek mindkét opcióra... megint variálni szeretnék a babakocsimmal. hiába... hajt a vérem :) ikrekkel 5 kocsim volt egymás után... bulcsúnak jár minimum 2,5 :)

mindenkinek további szép őszt!
m.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Az elmúlt pár napban megint nem hagytak túl sok időt nekem a csajok, most is csak gyorsan írok.

Az az igazság, hogy én is jobban várom azt a korszakot, amikor már legalább kicsit nagyobbak lesznek, mert nagyon édesek most, de babusgatás ide vagy oda (amire amúgy nem sok idő jut), úgy érzem több a nyűg, mint az élvezet. Gondolom persze, hogy minden kornak meglesznek a nehézségei, de ez a mostani elég szenvedős, és leginkább nekik az. :roll:

Most Anna itt van az ölemben kenguruban, mert nem akart aludni, unatkozott, Zsófi kint alszik a kertben a babakocsiban. :)
Annával már leszedtük a száraz ruhákat, és teregettünk egyet, de itt ülve már egyre türelmetlenebb. Még szerencse, hogy szereti a cumit. :wink:

Viki,
klassz, hogy két csajszi lesz, eddig nem ezt mondták? :lol:
4D-s képet nem raksz fel??

Meme,
abszolút egyetértek, hogy a Zsófik különlegesek!! :D

Holnap megyünk dokinénihez, megbombázom a rengeteg kérdésemmel. És holnap segítségem is lesz, párom apukájának a társa jön, megkértem, hogy néha segítsen, ha van kedve, és persze van. :lol:

Kép
baba888

Sziasztok! :)

Edit :)
Én a családineten olvastam a here felpolcolását, egy vízsérves topikban, de valaki innen a babanetről vette az ötletet. Sajnos a kivitelezést nem tudom, de érdemes lenne megkeresni a lányt aki írta, és írni neki.

Marcsi :)
Igen, Samu rám hasonlít, Oli az apukájára, de Oli anyásabb, az Ő természete közelebb áll hozzám, Samu apás. Természetre Samu olyan mint én, kicsit erőszakos :oops: , makacs, állandóan zsizsegő, Oli meg olyan mint az apja, nyugodt, kiegyensúlyozott, jó lelkű. :D :wink:

Én is járok velük egyedül a játszóra, de csak akkor, ha kevesen vannak. Ha tömeg van, akkor már felpakolom őket és irány haza, mert nem látom, hogy mit csinálnak. Általában az egyiket beültetem a hintába, Őt biztonságban tudom, és akkor csak a másik után kell szaladgálni.

Nálunk Oli a nagy csúszdavirtuóz. Na az csúszik fejjel előre, háton fekve, lábbal előre hason, ahogy a kedve tartja. De nem ám szépen felfekszik a csúszdára, hanem nekifutásból. :shock:

A Városligetben átadtak egy új, szuper játszóteret. A hétvégén voltunk kint, igaz ezren voltak, 3-an mentünk a 2 gyerekkel. Nagyon jó kicsiknek való játékok vannak. Na ott Olikám felment a legnagyobb csúszdára, ami a nagyoknak van, és simán lecsúszott, de olyan sebeséggel, hogy én kaptam el a végén, mert kirepült volna. Többet nem is engedtem fel, hisztizett rendesen.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Alszanak a skacok, most rászánom az ídőt, s ideülök. Mert ha ébren vannak ők is szeretnének Nektek írni. S, a gonosz anyukájuk nem hagyja őket kibontakozni. :lol:
Féltem ettől az időszaktól, hogy ha már nem tudunk órákat az udvaron tölteni, mi is lesz.De, szerencsére nagyszerűen elfoglaják magukat, s mire már sem ők sem én nem bírom mehetünk is kifele.
Mindig írjátok a játszóterezést. Ilyenkor nagyon tudok örülni, hogy nem költöztünk be Paksra, s saját udvarunk, hintánk homokozónk van zárt részen. Ahova kiengedhetem őket, meg a kis barátaik ha eljönnek, szinte saját játszóterezés van.
Bár, aztán ha heti 4 délután menni kell Kristóffal edzésre be Paksra ( 14 km ), akkor már nem is örülök annyira.
A mérleg kettő oldala, tudom...

Cat!

Hihetetlen Oli.Csak ámulok rajta. Biztos nehéz lehet figyelni rá, de azért ez a korához képest nem semmi ám!!!!
Samu, ő nem ilyen mozgékony?
Nálunk is így oszlanak el a gyerekek. Zsófi tiszta apja külsőre-belsőre ő hozzám vonzódik jobban, és én is jobban tudom kezelni. Zsombika totál én, ezért ő apás. Bár lekopogom, de mostanában Zsombesz is anyásabb lett, s nagyon megértjük egymást.
Talán annak is köszönhető, hogy a hisztis korszakot leváltja a dac korszak, s ezt én is jobban tudom kezelni. :oops: Engedek nekik... :roll:
Ja, és képzeld már ők is elosztják magukat! Mondják, hogy Zsófi anyához megy, Zsombi apához megy.

Baba!

Volt segítség? ( apósod társa). Megérzik a csajok az időjárás változást?

Marcsi!

A babakocsi mánia nálam is megvolt. :lol:
Aztán persze az autósülés, aztán mikor ezek elmúlottak, akkor a cipő őrület kezdődött. Ez van. Még szerencse, hogy Apa tolerálja ezeket! :wink:
Kristóf szerinti jó szülők. Nem szó szerint lesz: ( akkor 8 éves volt, közvetlen a szülinapja után volt). Azzal kezdődött, hogy az egyik kis barátjának iszonyú szigorúak a szülei, s velük kezdett el összehasonlítani bennünket. Majd kimondta, hogy nagyon örül, hogy mi vagyunk neki a szülei. Ekkor megkérdeztem én, hogy miért. Tudod, akkori konkrét dolgokat mondott, hogy ilyen szép szülinapja volt, focilabda torta stb... Aztán elkezdte mondani, hogy mennyire figyelek rá, minden este mesélek, mellé fekszem, elkísérjük suliba. Valamint az apja türelmét, nyugodtságát, nagyon kiemelte, hogy az őt is mennyire lenyugtatja. Összegezve, olyan dolgokat mondott, amiről nem gondoltam, hogy észre veszi, csak bennük él. Tehát ekkor tudatosult, hogy van értelme ennek az szinte erőn felüli gondoskodának, törődésnek, mert a gyerek érzi, jó neki.
Neked is 3 van, tudod milyen sokat számít még plusz 1 az ikrek mellé.
Szinte, csak pozítiv visszajelzés van külső emberektől is róla. Kitűnő tanuló ( mindennap leülök mellé, ellenőrzöm , segítek neki, holott alhatnék is akár ilyenkor, mert az ikrek ilyenkor alszanak).
Ezek a tények és nem az elfogultságom, hidd el.
Pedig, 2 évesen olyan hisztiket vert, hogy volt, hogy ketten húztuk haza Apával. Csak az árkokban akart sétálni... Folytassam?
Ezért kell a szülői kitartás, mert nagyon megéri.
Remélem nem untattalak, valamint semmi példamutatás, nagyképűség nem tükröződik ki soraimból. Nem annak szántam!!!!

Brigi!

Az egyik barátnőm kislánya is folyamatosan anyának szólít engem. De, barátnőm nem foglalkozik vele, szerinte ennyire szeret engem a kiscsaj. :lol:

Edit!

A "mi edzs, edzs mi ?" korszak nálunk is van, s folyamatosan egymással is játszák. Majd nálatok is ha a másik kettő is beavatkozik. :wink:
Tudod mi az érdekes? Ha egyik kérdezi, a másik is megjegyzi a válaszomat. Szerencsére nem kell kétszer elmondanom. :)
Oli?
Puszi Andinak, vigyázzon magukra!

Lilla!

Marcsinál leírtam a Kristófos story-t. Igen, megéri minden fáradtság, idegbaj, mert többszörösen kárpótolnak bennünket!!!!
Nagyikám??? Köszi, megvan. Ritkábban találkozunk, s ha találkozunk nem tudunk olyan jókat eszme-cserélni, mert csak a dédunokáit ajnározza!!! :wink: Imádja őket, s ők is a dédikét!
Meggyógyultatok?

Húúúúúúúú, de hosszú lettem, bocsi.

Szép délutánt, estét mindenkinek!

Meme
szinta

Meme :)

Érdekes, hogy nálatok Zsófi az anyásabb, Zsombi az apás. A legtöbb vegyes párosos családban általában a kislány Apukához húz, a fiú meg anyja majma. :D Ez nálunk is így volt gyerekkoromban.

Mozgás: Samu sokkal ügyesebb, és harmónikusabb mozgású mint Oli. Olival sokat dévényeztünk, mert hipotón, egyensúlyérzéke is rosszabb mint Samué, mégis Ő lett a nagy csúszda virtuóz. 2 éves korára hirtelen nagyon megügyesedett, pedig már rég nem tornázunk. Nem tudjuk az okát, sokkal bátrabb és vidámabb is lett tőle, és teljesen utólérte a kortársait, pedig mindig pár hónapos késésben volt a többi gyerekhez és Samuhoz képest is. Lehet, hogy a bölcsi tette vele, mert ott az értékelő füzetébe be van írva, hogy a mozgásfejlődése nagyon jó. :lol: :lol: Szóval számomra ez érthetetlen. 8) Amikor egy csomó pénzt ráköltöttünk, nem haladtunk vele sokra, csak most hirtelen.

Samu is "ajának" szólítja a bébiszittert, és az összes gondozónénit is a bölcsiben. Ugyanis nem tud más szót kimondani, nem tudja a neveket megtanulni, és neki állandó figyelem kell, így mindenkit rángat, hogy aja, aja. Engem nem zavar, mert abszolút én vagyok neki az igazi anya, mert ha megkérdezed társaságban, akkor hozzám szalad, képeken engem mutat stb. A bébiszittert Krisztának hívják. Na ezt végképp nem tudja kimondani. Oli Tete névvel illeti a Krisztát. :D

Marcsi :)
Milyen babakocsira fáj a fogad? Ha nekem egy babám lenne, akkor én már kinéztem neki, hogy Meclarent vennék 2. babakocsinak. Rettentően tetszik. :wink:

Mi volt a dokinál?

Meggyógyultatok?

Sajnos nálunk most Oli beteg. Tegnap már lázas volt amikor kiadták a böliből, ott meg nem vették észre. :shock: Éjjel is végig csillapítottam a lázát, de sajnos reggelre megint lázas volt. Samut szerencsére elvitte az apukája bölcsibe, mert Ő csak köhög. Oli jó szaftosn köhög, és nagyon sűrű sárgás-zöld takony ömlik az orrából. :cry: Most is lázas, itt fekszik a kanapén, szunyókál.

A párom nem akarja hagyni, hogy csillapítsam a lázát, mert a természetgyógyász guru öccse bemagyarázta neki, hogy hagyni kell kiégni a gyerekből a kórságot, nem szabad csillapítani. Ezzel egyetértek 38-38,3-as láznál, de nem 39-nél. Így állandóan közelharcot vívok Zolival, hogy adok a gyereknek lázcsillapítókúpot vagy Nurofent, Panadolt felváltva. Még éjszakára is hagyta volna a gyereket lázcsillapítás nélkül, mert este csak 38 volt a láza az előző kúp után. Persze nem engedtem, mert nem kel fel éjjel a gyerekhez, hogy megnézze, hogy mennyire lázas.(1-kor felkeltem, és tiszta forró volt, így kapott Panadolt) Ebben nem engedek, nem hagyom befolyásolni magam. Mondtam neki, hogy kérem az orvosi diplomáját, neki és az öccsének is, abban az esetben hallgatok rájuk. :D (Jól csináltam, Ditke? :D :wink: )
Most megy ezerrel a hidegpárásító, mert úgy vettem észre, hogy az nagyon jót tesz neki.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Sms-ezett az Andaa:
voltak uh-n,méhszáj zárt,babák nőnek,jól vannak (bpd:64,66,69).Saját kérésére már nem megy haza a szülésig, most 25hetes. Megvannak a nevek is: Arnold,Kitti és Márk.Ja, és nagyon boldogok! :lol: Üdvözöl mindenkit!

Képzeljétek szombaton jönnek az Anették (Nettke -még van aki emlékszik rájuk) a hármasikrekkel!!!Már nagyon várjuk őket!Remélem,nem jön közbe semmi.Majd teszek fel képet a 6 rosszcsontról!
Aki nem ismeri őket,azoknak elmondom,hogy 1héttel idősebbek a gyerekeik,mint a mieink.Nekik 2 kislány és 1kisfiú van.Júniusban voltak itt,akkor is tettem fel képet róluk.

Cat!
A sógornőméknek is pont ezt mondta a természetgyógyász,bár az övék gyerek 6éves.
Lázcsillapítás: szerintem gyereke válogatja.Az én nagyocskám közel 10éves,de már hőemelkedésnél fáj a feje,hányingere van.38fok felett meg már elkezd hányni és nem tud gyógyszert bevenni,így csak a kúp maradna,amit úúútál és már ciki is! Szóval legtöbbször 38,5-ig el se jutunk,vagy ha igen,akkor alvás közben ment fel neki. De olyankor már előfordul(t),hogy csak a dokinéni meg az injekció segít(ett),mert olyan migrénnel,hányással párosul neki.
Szóval ő biztos nem lenne jó alanya a természetgyógyásznak. :wink: Azért kíváncsi lennék,mit mondana ilyen esetre?!
Majd körbenézek a családineten,kösz!Hátha megtalálom ezt a csajt!

Meme!
Kösz,Oli változatlan.Sokszor nyugtalan,rosszul alszik.Mindig karikásak a szemei.
Megnyírtam mindhármukat és most még szembetűnőbb lett,hogy mennyire nem alussza ki magát. Sok kérdőjel van bennem,de nem tudom,hogy összefüggésbe hozhatóak-e a vízsérvvel.Így inkább csak magamban örlődöm a dolgon és próbálom nem idegesíteni vele a többieket.

Marcsi!
Irigyellek a babakocsi miatt! Én is szoktam nézegetni őket és olyankor rögtön kedvem támad még egy babához!!! :lol: Apa szerint bolond vagyok és a nőgyógyász közelébe se enged! :wink:
Érdekes lehet ahogy Bulcsú dilemmázik!!! :P

Baba!
Mi volt a dokinéninél? Hallottál valami érdekeset?

Edit

Kép

Kép
edit73

Cat!

Jobbulást Olinak! :!:
Szegénykém, a láz nagyon letudja őket gyengíteni.
Szerintem is csillapítani kell, hiszen a magas láz olyan szinten gyötri meg a szervezetet, amit nem szabad hagyni.
Remélem Samu nem kapja el.
Nem mentek doktornénihez?
A hidegpárásító nálunk is "csodagép".

Tegnap itt zengtem Kristófomról, erre ma hazajön, hogy nem adott le valami határidős dolgot, kapott holnapig haladékot, mivel ez nála még sosem fordult elő. :roll:
Hiába tegnap rögtönzött nekem ide egy gyerek délutánt - áthívott 4 osztálytársát - aztán, valahogy ez elmaradt.

Délelőtt a picikéimel voltam Pakson bevásárolni, csomó minden kellett. Erre hazaért Apa, s közli, hogy d.u-án Szekszárdra kell mennie. Na, megyünk vele, ott is körül nézünk. :lol:
Komolyan, 2 hete alig látjuk. Tegnap reggel 5-kor elment dolgozni, bennt maradt v.mi tanfolyamon, ma 1-kor ért haza. Most mindjárt indulunk Szekszárdra ( nem szabadul meg tőlünk :wink: ), este pedig valami legénybúcsúba megy. Szerintetek?
Néha cserélnék vele.

További szép napot:

Meme
szinta

Sziasztok!

Volt segítségem tegnap, és milyen jó volt így! El tudnám viselni minden nap! :wink: Kérdeztem is tőle (szintén Anna), hogy milyen gyakran tudna jönni, megbeszélik apóssal (mert ő hozza ki hozzánk munka előtt), aztán szólnak.
Dokinéninél is voltunk, kaptak szurit a combjukba, nagyon ügyesek voltak, épp csak egy kis sírás volt, aztán el is felejtették. :) Estére kicsit felment a lázuk, de egy-egy kúp, és minden oké.
Bukás ellen Annának felírta a Nutritont, ezt vízben kell zselévé oldani, és "megköti" a tejet. Azóta használjuk is, elég jónak tűnik, bukik így is néha, de sokkal ritkábban, és csak keveset, nem jön ki belőle a fél adag. Drága tej.... :lol:

Tök jó, hogy Anda is jelentkezett, szerintem jól teszi, hogy mostmár bent marad, az a biztos. Nagyon drukkolok neki, hogy minél tovább egyben maradjon! :wink:

Cat,
biztos én sem hagynám lázban a gyereket, bár szerencsére nálunk apa sem. Ő sokszor jobban is aggódik mindenért, pl. Zsófi lassú gyarapodása. Én nem izgulok nagyon, látom, hogy jól van, azért valamennyit hízik, csak lassan. Hát ő ilyen, majd behozza.
De jól tetted, hogy nem hagytad magad! :wink:

Ja, Meme,
én nem tudom, hogy mikor mit éreznek, mert valami nyígás mindig van. :lol:

Megyek este kozmetikushoz, apa marad a csajokkal, de jó lesz egy kis relax, a végén a masszázs a legkirályabb! :wink: :lol:

Kép
baba888

Sziasztok!
Félévente van időm nekem is csak írni :)

Visszaolvastam valamennyit és egy néhányra reagálnék :)
Baba888
nálunk Bernát bukott és és akár még a mai napig is teszi ezt, ha nagyon fogzik :) A nutritont egybe bukta ki :) Az üléssel ez részben megoldódott, de főleg a darabos kaja segített.
Lenyomatot kézről lábról mi egy levegőre kötő gyurmába készítettünk, egy kreatív boltban vetük, asszem az árkádban.

Vikóka
Irigylem a tricikliteket. Mi egyfaja kisautót vettünk a srácoknak, ami ugyanígy tolható, de ahhoz is két felnőtt kell. (Big Boby Car) (kb. egyidősek lehetnek a tiétekkel a srácaink....)

Többen írtatok +1 gyerekről. Nálunk inkább én lennk az aki beválalna még egyet és nem a feleségem :)

Van egy kolleganőm, akinek a lánya hármas ikreket vár kb 12 hetes lehet. Mondtam körbekérdezek, ki tudná őt lelkileg felkészíteni. Valaki közületek esetleg? :)

Mi is szülinapoztunk, kapásbol belenyult Ambrus a gyertyába, és utána sokáig nem merte megkóstolni sem a tortát :)

Kiliman

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Kivételesen csak röviden, a mai napot gyorsan be akarom fejezni, elegem van :( :evil:
Felváltva hol a két csaj ordított, hol én. Nem tudom mi ütött beléjük, egész nap vinnyogtak, hisztiztek, teljesen kivetkőztek magukból. Rám néha azt mondja egy barátnőm, hogy a birka agresszív vadállat hozzám képest, nos ma kiderült, hogy én is csak báránybőrbe bújt farkas vagyok :( :oops: Persze most szégyellem magam, mert vacsoránál már azért is leordítottam Csenge fejét, mert magára borította a kakaót. Aztán meg kilocsoltak több pohár vizet a kádból :evil: Az erre adott reakciómat kb. a szomszéd utcában is hallották :oops: De meglett az eredménye, utána vigyázban álltak a kád mellett, kb. 5 percig egy hangjuk nem volt, csak néztek nagy szemekkel rám - nekem meg most lelkiismeretfurdalásom van :(

Cat!

A kedvenc tanárom szerint lázat akkor kell csillapítani, ha panaszt okoz. Magyarul, ha valakinek (ld. Edit Dávidja) már 38-nál fáj a feje, hányingere van... akkor már akkor is, ha valakinek kutya baja 39-nél akkor viselje (bár ez ritka, férfiembernél a 37-fok már halálos kórt jelent :wink: ) Szóval jól csináltad, gyereknél nem hagynék 39 fokot semmiképpen, én a csajoknak 38 fölött szoktam lázcsillapítót adni. A férjem hiába orvos, itthon hiába is mutogatná a diplomáját :wink: Ha rajta múlt volna már kilószámra ennék az antibiotikumot, így meg még sosem kaptak :) Meg ő egy köhintés mögött is súlyos kórságot lát, mintha sima nátha nem is létezne, (persze ccsak a saját gyerekeknél, másé csak köhög egy kicsit :lol: )ha meg valami fáj, akkor azt meg kell operálni... na igen, sebészből van... de ha neki lenne vakbélműtéte tuti elmenekülni :lol

A többieknek majd később, megyek és lefekszem, holnap kedvesen és mosolygósan akarok ébredni :)

Ditke
ditke62

Kiliman,
köszi, hogy írtál!
Isten éltesse a fiúkat! Szegény Ambrus, de akkor korán megtanulta, hogy nem nyúlkálunk bele a tűzbe... :?

Ditke,
csinálj egy vonalzót, sose tudom mennyi idősek a lánykáid. :)
Néha nálam is betelik a pohár, de mivel én még hiába kiabálnék velük, olyankor csak magukra hagyom őket a szobájukban. Ilyenkor nekem is borzasztó lelkiismeretfurdalásom van, meg az jár a fejemben, hogy nem is vagyok jó anya, mert mások biztos tudnák kezelni a helyzetet...

Kép
baba888

Cateye :lol:
Köszi, de elég meggyőző volt a 4D, mert tutira punikat
lehetett látni. :lol:

Szinta :lol:
Amúgy az elejétől fogva úgy gondoltam és éreztem, hogy 1 fiú és 1 lány lesznek, de most már úgy vagyok vele, hogy csak egészségesek legyenek. :lol:
Ja, a hasam bazi nagy, úgy nézek ki mint egy partra vetett bálna :lol:

Edit :lol:
Eddig nevekben a Boglárka és a Barbara vezetnek, de ez eléggé változó még. A közérzetem? Hááát, egyre fáradtabb vagyok, minden nagyon nehézkesen megy, de igyekszem kondiban maradni és nem elhagyni magam.

Baba :lol:
A 12.heti Uh-n fütyit véltünk látni, de úgy tűnik, hogy nem jól láttuk mi azt, vagy lehet, hogy az elmúlt 13 hétben felszívódott :lol:
Párom fogta is a fejét rendesen mikor mondta az UH-s néni "és ott van a másik kislány"

Viki
nviki
Budapest III. kerület

Ezek a fotogén babám képei:

Kép Kép Kép

Ő pedig aki nem szereti, ha fotózzák és csak a hátát mutatja:

Kép

Viki
nviki
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Kiliman!
Ha lelki támasz kell a kolléganődnek avagy a lányának hármasiker ügyben,én szíves pátyolgatom!!! :lol: Nyugodtan add meg az e-mail címem vagy akár tel.számot (priviben átdobom,ha kell),ha nekik úgy jobb!
Isten éltesse a fiúkat!!!Képek? Olyan régen tettél fel róluk!
Feleséged miért ockodik a 3. babától? és te már most bevállalnád?

Cat!
Jobban vagytok???

Viki!
Szép nevek!!!Azért pihenj,ha szükségét érzed!Nem kell senkinek bizonyítanod (most még nem!)!!!Nyugodtan hagyd el magad,megérdemled,hogy most téged kényeztessenek!Ha megszülettek a lányok,megváltozik minden:egy életen át te kényeztetheted őket! :wink:

Én is teszek fel a fiúkról képet! Megnyírtam a piciket!Szerintem szembetűnő a változás!

Hajnyírás előtt:Oli,Marci,Beni
Kép

Ez pedig már hajvágás után,egy reggeli közben
Kép

Így alszom (Olivér)
Kép

..és így ébredek
Kép

együtt a tesók
Kép

a kis mohó (Benike)
Kép

Edit

Kép

Kép
edit73

Egy találós kérdés:
ki kicsoda?

a tojás egyik fele

Kép

Kép
edit73

Na mégegyszer,mert a képek lemaradtak! :?

Ki kicsoda?

a tojás egyik fele
Kép

és a másik
Kép

Szép és nyugodalmas hétvégét!!!
Edit

Kép

Kép
edit73

Edit!

Az én tippem:
Marci az első, Beni a második képen. Talált?

Majd jövök bővebben is, csak ugrottam a játékra. Pussz.
Amúgy mind a négy tökéletes szépség.

Pussz

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Edit!

JAj, de egyformák! Ez tök jó! A tippem a játékra ugyanaz mint Annamarinak, első Marci, második Beni.
Bevallom lövésem sem volt, majd a többiek tippje után elmondom mi segített. :wink:
Olinak milyen kis finom vonásai vannak. Azért ő is nagyon hasonlít rájuk, vagy élőben nem annyira?
Nagyon nagyfiúsak lettek így rövid hajjal. Sajnáltad azért egy kicsit azokat a gyönyörű göndör fürtöket?
Dávid milyen édesen dajkál.

Viki!

Nálad is jók a képek! :lol:
Azért legyen a tarsolyban fiú név is, hisz a szégyenlőske okozhat még meglepit.Vagy meglehetett biztosra nézni, s utána fordult el?
VAgy így is látható volt?
Egyetértek edittel, a kondi tényleg fontos, de nem most! A 28. hét meg közeledik, s az állítólag kritikus.
Én is, ha kicsit visszafogom magam, nem kellett volna kerek 60 napot a kórházban lennem. Ott aztán sikerült. :roll:

Kiliman!

Boldog szülinapot fiaidnak, így utólag is!
Miket csinálnak a fiúk?
3. gyerek ügyben meg szerintem előbb-utóbb " megrágod" az asszony fülét. Ha elmúlik a kezdeti nagyon nehéz korszak, biztosan benne is feléled majd újra. Ez a nők 99 %-ánál így van. :wink:

Ditke!

Megmutattad a végső határt lányaidnak! Ez mindenkinél eljön, s mindenkinél lelkiismeret furdalást okoz. Vagy ahol nem ott baj van, szerintem.
Nálam is ha elszakad a cérna, megnő a hangom.
De, ez legalább bejött, s hatott.

Megyek mert a konyha még romokban hever, s délután, ha Apa és Kristóf hazaér ( Paks meccsen vannak), egy jó kis triciklizést tervezek. Ilyenkor Kristi ott rollerezik körülöttünk, s olyan tök jó az egész.

További szép hétvégét:

Meme
szinta

Meme!

Nálunk már elmúlt a "kezdeti nagyon nehéz időszak", de bennem még mindig nem éledt fel újra semmi vágy egy 3. picur után :oops: Ebben talán az anyagiak is közrejátszanak sajnos :cry: :oops:
Mondtam a páromnak, hogy ha megnyernénk a lottón az 5-öst, akkor szülnék még akár másik ikreket is :wink: :lol: De így ...... :cry: Azért még nincs minden veszve, lottója van Apának :wink:

Kép
gandi75

Edit!

Nekem nagyon egyformák, én nem tudok dönteni, bocsi :oops:
De mindenesetre tündériek. Tele van velük a ház, ugye? :lol: A két cumi a szájban külön tök jó, nálunk is volt ilyen. :lol:

Kép
gandi75

Sziasztok!

Nagyon eltűntem, egyszer egész nap írtam egy vacak hozzászólást és Robi este kitörölte. :evil: :( Nem is írom újra, nincs agyam hozzá.

A lényeg: Jól vagyunk. Teljeen meggyógyultunk, tényleg zabálnak ezerrel, állandóan esznek. Csütörtökön voltunk a SOTE-n is, a mérce szerint nem fogytak vészesen sokat, bár sajna ott tartanak így súlyban, mint 1 hónapja. Moast pszichológiai vizsgálat volt, kiráztuk a kisujjunkból. :lol: :wink: Abszolút tudják a koruknak megfelelő feladatokat, nagyon megdícsérték őket. Az alvással most megnit problémák vannak, valamelyik tuti felébred éjjel és 1-2 órán át nyüszít. De most nem fogom hagyni elfajulni a dolgokat úgy mint nyáron. Nikinek közben kijött egymást után 3 rágófoga, így 11 foga van már. A bilizést is folytatjuk ahol abbahagytuk, elég jól megy a reggeli kaki-pisi bele.

Ma voltunk étteremben, annyira jók voltak, hogy el se hiszem. :D Gyönyörűen ettek, mindent végigkóstoltak, elbűvölték a személyzetet. 8) Nem is nyafogtak, simán jóllaktunk melletünk, nem kellett kapkodni se. Aztán voltunk a Margit-szigeten játszóterezni, ott is jók voltak. Mindannyian nagyon élveztük a napot. Ma megkapták végre a tricikliket is, amit már ezer éve akartam nekik. Egyik már össze van rakva, ki is próbálták, tetszett nekik. Most már csak az kéne a tökéletes naphoz, hogy aludják végig rendesen az éjszakát. Vagy ez már túl sok lenne a jóból?! :wink:

Majd még jövök ha tudok, most mennem kell, nemsokára fürcsi. pusszancs!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Viki!

Tök jók ezek a 4D-s képek:) Nekem anno nem tudtak egy normálisat sem csinálni :(

Edit!

Szerintem is Marci-Beni a sorrend :) Igaz, előtte azért visszalestem az első képre... :wink:

Jó lett a hajvágás, géppel csináltad? Látom nálatok is menő az etetőszék tálcáján ücsörögni :) Én már megelégeltem, így egy jó ideje nincs tálcás etetőszékünk.

Kiliman!

Olyan ritkán jössz, pedig igazán jó lenen egy pasi is a sok nőci közé 8)
Adhatnál gey-két tippet hogy lehet apát meggyőzni egy harmadik babáról, számomra reménytelen :(

Meme!

Köszi, legalább nem vagyok egyedül :(
Csak azt sajnálom, hogy mikor már eddig eljutottunk, hogy totál kiakasztanak, akkor már nem csak azért kiabálok rájuk amiért megérdemlik, hanem olyasmiért is, amiért máskor legfeljebb egy ejnye-bejnyét kapnak. :( De azóta megint minden a régi, nem tudom milyen front volt csütörtökön :(
Mondjuk tuti az is benne volt, hogy a férjem a héten 2 este nem ügyelt, ebből az egyiken (csütörtökön) elment a kollégákkal, mert olyat is kell néha... én meg legyek egyedül a gyerekekkel :( Persze tudom, hogy olyat is kell, de akkor is :evil: Most meg csak kedden jön legközelebb :(
De látom a Te férjed is hasonlóan sokat dolgozik, úgyhogy nem kell magyaráznom.

Lilla!

Gratulálok a pszichológiai vizsgálathoz és a bilizéshez is. Nálunk sajna még mindig nem megy, bár az az igazság, már nem is foglalkozom vele. Egyszer majdcsak eljön ennek is az ideje.

Brigi!

Nálunk nem keverték a neveket a csajok, bár ők szerintem elég jól beszélnek, már minden szót azonnal szépen elismételnek amit mondok, még a hosszabbakat is, bár még mondatokat nem mondanak, csak a szavakat teszik egymás után (pl. egy kislány elesett az utcán, Pepe így kommentálta: "baba elesett, sír, bibi, fáj" szóval azért a lényeg benne van :)

Ja, és végre kész vagyok a magasságmérővel :) Illetve az egyikkel, de már ennek is örülök. Úgy döntöttem, hogy tartok egy kis szünetet a második előtt, mert eléggé belefáradtam. Feltöltöm a gépet és aztán lefotózom a művet :)

Ditke
ditke62

Baba kedvéért most megpróbálkozom egy vonalzóval... :roll:

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Már nagyon régen jártam erre,nem is győzök visszaolvasni.A héten lesz a nagy költözés az újj lakásba és van mit csinálnom.A gyerekek a héten anyukámnál lesznek,hogy mi tudjunk haladni is.A költözés után pedig munkába álok,vagyis otthon fogok dolgozni.A munkahelyemről kaptam egy remek ajánlatot és úgy gondoltam ezt nem szabad kihagyni.De nagyon félek hogy fogom tudni tőlük elvégezni a feladatot.A kezdet biztos nagyon nehéz fog lenni,mindenkinek megszokni az újj környezetet és helyzetet,de majd csak túljutunk rajta.
Ami a gyerekeket illeti nagyon elevenek,szinte túlságosan is.A beszéd nálunk is hasonlóan megy mint Ditkééknél.Ők is mindent mondanak és ilyen formában kötik is a szavakat.
A bilire szoktatás nagyon jól sikerült,már csak éjszakára használunk pelenkát.Igaz nem volt könnyű folyamat,de végül sikerült.Zsaklinnál néha előfordul,hogy pár csepp beleszalad a bugyiba,de akkor nagyon kiabál,hogy pisilni kell.Dominikkal annyi a gond,hogy mikor kakilnia kell,kéri,hogy adjam fel a pelenkát.Vagyis teljesen tudja szabályozni,de egyszerűen nem sikerül neki a bilibe.Mikor feladom a pelust bebújik az ajtó mögé és ott elvégzi a dolgát.Zsaklin is így kezdte a kakival,de ő egy idő után áttért a bilire.Igaz mikor kakilnia kell ő is kéri,hogy tegyem a bilit az ajtó mögé és engemet kiküld a szobából.Már próbáltam Dominiknak is odatenni a bilit hátha úgy neki is sikerülne,de nem.Ő ragaszkodik a pelushoz.
Cat!
Hogy van Oli?

Igyekszem kicsit gyakrabban jönni.
mindenkinek szép álmokat!
Emína

Kép
emina

Emína

Kép
emina

Sziasztok!

helyesek a tippek! Első kép Marci,aztán a Beni!Hogy apának ez miért nem megy?! :lol: Nem bírja őket megkülönböztetni,új frizurával meg pláne nem!

Dikte!
mindjárt itt a szülinap!!!Hajrá a magsságmérővel!
Ne ostorozd magad,tök normális,hogy kiakadsz néha! Ők meg 2 perc múlva már "megbocsátottak" neked!

Emina!
Gratula a bilizéshez! Néha 1-1 baleset még előfordulhat, a kaki meg majd alakul,csak ne sürgesd! nem olyan könnyű megtanulni ülve kakilni,hisz a pelusba másképp kell.

Lilla!
Ezek nagyon jó hírek!!!Jó eredmény,bilizés,étterem! :lol: Irigykedem! :P

Annamari!
Kösz! Ügyes vagy,eltaláltad!

Meme!
Nem sajnáltam,mert nálam nem igazán jön be ez a kócos típus,meg nagyon úúútáltam minden este hajat szárítani nekik!
Így titokban,géppel vágtam le a hajukat.Kicsit tartottam tőle,hogy majd nem tűrik,de ügyesek voltak. Amúgy már mindenki lánynak nézte a Benit meg a Marcit és ezt is untam.
Oli csak annyiban hasonlít rájuk,hogy neki is kék a szeme meg világos barna,szőkésbarna a haja.Külsőre.De belsőre sokban más! Nyugodtabb,érzékenyebb gyerek.
Mi segített a megfejtésben? Milyen volt a triciklizés?

Edit

Kép

Kép
edit73

Itt a kép a magasságmérőről:
Persze még majd nevet is fogok hímezni bele, meg rendesen körbe kell szegni, akasztót tenni bele, mosni, vasalni... szóval még van vele munka, de a lényeg megvan :P

Kép

közelebbről a minta:

Kép

Kép

Ditke
ditke62

Ditke

Nagyon szép a magasságmérő! biztos nagy siker lesz. :D Vonalzó ügyben ne segítsek? Én se bánnám, ha látnálak benneteket...

A kiakadás nagyon ismerős. Én sajna már többször eljutottam idáig. Ált akkor, ha egész éjjel állt a bál. Ez nálunk elég ahhoz, hogy anyuka és gyerekek egyaránt nyűgösek legyenek. :( Olyankor egész délelőtt megy a hiszti, már alig várom, hogy végre ebéd után legyen és kialhassuk magunkat. De ebédnél néha már úgy kiakasztanak, hogy üvöltök rájuk és csapkodok mindent. Szegények, ilyenkor teljesen megijednek és elkezdenek bőgni. :cry: De mit csináljunk?! Ilyenkor nem vigyoroghatok rájuk és gügyöghetek tovább, mint ha minden rendben lenne. Az sem tesz jót, mert az nem valós. Néha nem árt az ilyen sem, bár ha tényleg nagyon elvesztem a fejemet, azt én is sajnálom utólag. Szerencsére nagyon rég csaptam ilyenkor a fenekükre-ezt a fejlődés jeleként fogom fel. :wink:

Cat

Hogy vagytok? Oli beteg még? Samu elkapta? És Te?

Edit

Jók lettek a fiúk az új séróval. Én mondjuk nem bánnám, ha végre lennének ilyen fürtjeik....

Emina

Jó költözést!!!

most megyek, kipróbáljuk a triciket. :D

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Ditke!
Nagyon szép lett a magasságmérő! Itt is látszik, h milyen sok türelmed van. Én annakidején írásost meg keresztszemest varrtam, de a kersztszemeset nem szerettem és nem is voltam ilyen ügyes.
Szerintem egyáltalán ne legyen lelkiismeretfurdalásod, hogy rájuk kiabáltál. Szerintem legtöbbünknél mindennapos, nálunk néha egy-egy fenékrecsapás is elcsattan, de nem gondolom, h ettől lennék rossz annya. Ilyenkor nekem is lelkiismeretfurdalásom van, de van, h semmi más nem használ. Biztos, ha nem lennék ilyen olaszos természetű, akkor egy erőteljesebb rájukszólás is elég lenne, de nem így van, sajnos. Azért, h kiborítják a kakaót, nálunk a legkevesebb lenne, hogy lekiabálom a fejüket. Na, nem azért, mert szerintem így jó, egyszerűen ilyen vagyok és nem tudok nem kiabálni, ha hülyeséget csinálnak.

Lilla!
Jó triciklizést!

Cat!
Hogy van Oli?

A tegnap megvettem nekik karácsonyra egy-egy nagyobbacska autót. Érdekes, még soha nem vásároltam ennyire előre, viszont most azt szeretném, ha gazdag, szép karácsonyuk lenne. Már hetek óta azon dolgozom, h eladjak pár dolgot, h karácsonyra legyen elég pénz játékra, fára, hasonlókra.
Jah, még a férjem is belelkesült, h veszünk nekik 2 motort :) Meg is lepődtem, mert minden játékról lebeszél, hogy még kicsik és haszontalan amit éppen kinéztem. Pedig tényleg nem szoktam hülyeségeket kinézni.
A tegnap Ádám összeírta ceruzával az egyik falat. 2 perc alatt olyan sikeresen, h fél órát radíroztam. Aztán du kinéztem azt a mágneses rajztáblát amit Ditke javasolt. Na, olyanunk is lesz :)

Edit!
Azért bevallom, ha csak azt a két képet tetted volna fel, csak 50% eséllyel indultam volna, h melyik melyik :D

Vettünk bilit. A fiúk rögtön tudták, h mire való. Mondjuk én mondogattam nekik régebben is, h anyáék a wc-be pisilne, ők a pelusba, de veszünk nekik bilit, és akkor majd ők oda pisilnek.
Ádám ráült, és mutatott bele a bilibe, hogy oda kell kakilni. Közben mondta, hogy khhh. Viszont semmi nem ment a bilibe. Mondjuk még nem akarom biliztetni őket, csak ahogy megvettük, rögtön elkapták, h kell nekik.

Teszek is fel pár képet.

Lányok!
Tud valaki kedvezményes Kkismama-börze belépőt adni, szerezni?

Puszi:
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

És a képek:

Gergő első dolga volt, hogy a szekrény mellé vitte a bilit és háttal fordult. Közben fontos elfoglaltsága van:

Kép

Ádám mutatja, h hová kell:

Kép

Így ettek először egyedül. Persze a lényeg fogyott, a kenyér nem.

Kép

Aztán egy huncut:

Kép

És egy Gergő az egyenlőség kedvéért:

Kép

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Megjöttünk végre. :) Már nagyon vártam, hogy megint itthon legyünk. Nem tudom, hogy van ez, de nekem, ha másnál vagyunk mindig kevesebb időm van. Pedig nem kell főznöm, a gyerekekkel is foglalkoznak. Ki érti ezt?

Voltunk tegnap kirándulni a Mecsekben. Egész jól viselték a lányok, de persze a tempót hozzájuk igazítottuk, úh kb. 2 km-t ha mentünk. Teszek fel pár képet.

Kép

Kép

Kép

Kép

Majd még jövök, de most rohannom kell.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X