Sziasztok,
Minden hófordulós babának sok boldogságot kívánok
A babaképek nagyon édesek, olyan nagyok már ezek a gyerkőcök
Bébikomp: Nekünk nem volt, és most sem hiányzik. Én is veszélyesnek tartom, bár sosem próbáltuk. Szerintem jobb, ha minél többet mászik egy baba, állítólag az nagyon is szükséges.
Én ha olyan dolgom van, hogy muszáj "lekötni" Alizt, akkor vagy pihenőszékbe, vagy az etetőszékbe (szerencsésebb esetben apa kezébe
) teszem.
Ciciseb: Én már azt sem tudom, hogy néz ki a mellbimbóm seb nélkül, nekem már hónapok óta csócsálja Aliz, pedig még nincs is foga
Gyanítom, hogy a jó múltkorában is azért gyulladt be, mert bemászott valami baci azon keresztül
Gyöngyi: Cékláról ezt találtam:
"Fóliába csomagolva és sütőben megsütve sokkal finomabb, mint főzve
Ceklafozelek (6 hotol):
ceklat elore elkeszitem, ceklat megpucolva, kis orolt komennyel megfozom, es fozolevel osszeturmixolom folyosabbra, jegkockatartoba fagyasztom, ezt azert is erdemes, mert a cekla remesen koszol, jobb egyszerre tul lenni ezen a reszen:)
es akkor maga a fozelek: 1 kis szem krumplit pucolva felteszunk fozni, kozben egy szem almat megpucolunk, es mikroban megparoljuk (kb. 1 perc) krumplit plusz almat plusz 4-6 jegkockanyi ceklat osszeturmix, gyereknek odaad
Cékla burgonyával (6 hónapos kortól)
A céklát (egy közepes darab) apróra, a krumplit ( egy kisebb) kicsit nagyobb darabokra vágva, kevés vízben megfőzzük. Ízesítésnek semmit a világon, mert így is nagyon finom és általában ízlik a babáknak.
Babetta: Már egész jól megy a hami, a gyümi nagyon fogy, ma nem voltunk itthon, így üvegest kapott a csaj, meg is ette az egészet, úgyhogy most már én is tudom, hogy gyümiből képes akár 200 g-ot is befalni
A főziket a múlt héten kezdtük, szal az még nem ad ki egy teljes étkezést, de a sütőtök, a krumpli, a répa, meg a zöldborsó már bevállt
Vali