Új privát üzeneted érkezett!

Akkor hajrá Mártus :wink:

Anikó nem jön egy ideje. Még nyáron többször is beszéltünk telcsin, elég sok elfoglaltságot adnak neki a kicsik, és azt hiszem azóta egy kicsit visszament dolgozni is. De most már fölhívom, mi van velük :wink:

Taliképeken mindenkit be tudtál azonosítani? :wink:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Háát, a szőke hajú Csajszika Motiot lehet, meg mellette a Férje gondolom.
Téged természetesen, Ritát is megismertem, és Betti maradt akkor a barna hajjalés gömbölyödő pocakkal.

A Te legényedet ismerem, talán Ildikó Olivérjét láttam abban a piros házikó szerű játékban, ja meg persze Natit a babakocsiban. A többi Gyerkőcnél esetleg segíthetnél.

Márti
mártus

Szirom!

Most megyek aludni, majd jövök. Sok mesélni valóm van.

Puszi, jó éjt: Márti
mártus

Helyes :)

Beszti csemetéi fehér pólóban, illetve csíkos pólóban vannak, van egy kép, ahol épp mellette ülnek az étteremben. Motiot Ábeljét sajna nem látom a képeken. A házban tényleg Olivér van, illetve az elején, a kék párnák között fetreng még :wink: .

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Jó reggeleket!!!

Márti, na végre!!!!
Örülök, hogy végre van gép :wink:
Látom, te is inkább éjszakai bagoly leszel :wink:
Sikerült beazonosítani mindnekit, látom, tényleg Ábel nincs is a képeken, ő inkább apájával csavargott, bár kaja közben elkaphattam volna egy fotó erejéig :oops:
Én se vagyok rajta, hiszen én fotóztam :wink:
De Motiot is csinált párat, jövő héten biztos felrakja.

Gabi, nagyon cukkerfalat Lacika, és téynleg cuki a haja is :D
Téynleg kérünk még több képet!!!!
Zsoltika meg tök jó, hogy eddig jól viseli. :D Majd azért figyeld a reakcióit, Levente is, meg Olivér is mindig akkor akart valamit, amikor szoptattam :lol:

Szirom, és ízlett a diós muffin a szomszédoknak???
Milyen kis önfeláldozó vagy, inkább odaadod, mint megennéd :D
Én mostanában nem tudok nemet mondani a sütikre.
A héten is csináltam megint zabpelyheset, hát most baromi jó lett, nem lett oylan száraz, be is laktam belőle. :D
Ma almás pite a tervezet :roll:

Hődre nem tudok mit mondani, majd meglátjuk(remélem most már lesz belőle valami,vagy valaki) :D

Rólunk csak annyit, hogy Olivért tegnap elvittem megint dokihoz, mert folyt az orra, kicsit megint náthás lett, és nem akarnám átélni a múltkori betegséget.Így gyorsan megnézettem a fülét.Még látszik a múltkori szúrás helye, de most nincs semmi baj.De azért én a biztonság kedvéért melegítem neki napi 3-szor, meg elkezdtem adni homeós bogyókat, oscillococcinum-ot, meg pulsatillát, meg ha megggyógyul, akkor jöhet az echinacea, meg vettem chamomillát is, de még egy-két dolgot be kéne szereznem a télre.
Viszont ma reggelre megint Natika is kicsit fikis lett. :(
Megőrülök már ettől.

Ja, a seggfeltolós pózt már a múlt héten is csinálta, csak elfelejtettem felrakni a képeket.
Olyan kis cuki, amikor tolja felfele a kis popóját :D

Márti, gyere aztán mesélj, mi is történt még veletek.
Nem mondod, hogy tavaly dec.től vissza fogsz mindnet olvasni??? :shock:

Mira, tényleg nehogy eltűnj ám!

na, pusz, jó hétvégét, én már nem hiszem, hogy jövök hétfőig, most épp elment az uram melózni, Nata elaludt, kisfickók fennt játszanak :wink: (azért volt egy kis időm)
De hallom már veszekednek is, megyek békét teremtek köztük :roll:
vas

Szirom, még gyorsan annyit, gratula Miksának a pelus nélküli alváshoz!!!!!!!!!!!!
Kép
vas

Köszi Ildi, remélem, ma is így lesz. Ugyanis egyetlen pelus van itthon :lol:

De ma elugrunk vásárolni, igazából Bricóba akarok menni virághagymákért, ültetőkosarakért meg mulcsért, majd lövünk valahol pelust is.

Lányok, épp római rolót vagy más néven raffrolót vadászom, látott valahol valaki szépeket? Vagy esetleg külön magát a szerkezetet? Az is lehet, hogy varratni kellene, sőt inkább varratni lenne jobb talán, bár az a drágább megoldás. Ide a nappaliba szeretném, és az uramnak is tecc. Tágítaná a teret, és meg lenne oldva mindenféle függönygondunk. A Design kommandóban olyan szépeket teszenk föl, hogy beleszerettem... Már találtam néhány boltot, de még nem tudom, melyik az igazi :)

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Motiot!

Kérnék szépen majd Ábelról képeket.

Ildikó!

Tedd a tenyeredet a kislába mögé, és figyeld, hogy mennyire v. milyen erővel próbálja magát előre tolni. Emlékszem András totál élvezte mikor ezt csináltuk. Letettem egy kedvenc játékát a pléd egyik végére, mi a másikon és így kepsztett keresztül mindenen. Na, persze nem osztom az észt egy 3 gyerekes Anyukának. Gyerkőcöknek jobbulást, de hát most egy ilyen időszak következik.

András is kezd már szipogni, de még kikönyörögte, hogy vigye el az Apja úszni. Most is éppen ott vannak azért tudok kicsit gépelgetni.

Akkor magamról:
baba téma: Sajnos még csak álom szintjén tart a dolog. Az a múltkori gyógyszer amit adott a doki most már tudom arra kellett, hogy mivel nekem elég gyakori mensesem van (22-24nap) elnyújtsa a második szakaszt és legyen ideje a sejtnek beágyazódni. Na ezt csináltam 2 hónapot de semmit nem hosszabbított nálam. Most kaptam Clostylbegitet 1 hónapra meg újra Duphastont. Hááát, talán most. Nem lennék ennyire sürgetőleges a témával kapcsolatban ha mondjuk nem lenne totál nagy leépítés a cégnél, nem utálnék bejárni nap mint nap, meg hát már a 34. évemet taposom. :x

munkahely: Na, hát arról aztán van mit írnom. Ha már találkoztatok olyan emberrel aki minden létező élő és élettelen tárgyról saját kialakított egyéni véleménye van (ilyennel már bizosan) és ha te bármi mást gondolsz arról a vmiről v. vkiről. a leghülyébb ember vagy a világon. Pedig, ugye ez azért gyakran előfordul(nem, hogy hülyék lennénk hanem, hogy mást gondolunk). Nos, ez az egyik ok amiért én nem nagyon jövök be drága szobatársamnak.
Az meg, hogy véglegesítettek a nyáron pedig totál megfejelte ezt az amúgy is nagy szerelmet a kolléganőkkel. Van két kiscsaj az osztályon (25-26 évesek), ja diplomások, ezt nehogy elfelejtsem mert ettől Ők -hogy tudjátok- már mást kasztba tartoznak. Nos ők még csak szerződésesek. Ez akkora fájdalom nekik, és persze a sok szekértolónak, hogy teljes kiközösítésbe vagyok száműzve.
Nem szólnak hozzám egész nap, még a tekintetünk sem akad össze. Isteni így ülni 8,5 órát az irodában.
Azért nem az egész osztály ilyen, mondjuk 10 emberből 5-en. Jó arány, mi?
Talán elég jól érzékeltettem a helyzetet magam körül.
Pont tegnap este olvastam vissza a tavaly novemberi búcsú leveleket, hogy milyen optimistán meg bizakodva vágtam bele az új lehetőségbe. Elég szomorú vég.
Na nem panaszkodom tovább majd még biztosan fogok írni a témáról de most ennyi lehangoláűs elég szerintem.

Megyek főzöcskézni, meg vasalni vmi. ruhát ami még rám jön, hajmosás. 4-re megyek oszt. talira, vhogy muszály lesz felturbóznom magamat. Nem akarok a: Jé, mennyit öregedet kategória pálmát hazahozni.

Puszi Mindenkinek, majd jelentkezem: Márti
mártus

Sziasztok!

Köszönjük a dicséreteket :) Itt van az albumunk, pár képet már raktam is fel:

www.babanet.hu/album/main.php?album=10773&p=3943168

Szirom, drukkhegyek mennek! Miksának gratula a pelusnélküli alváshoz :)

Márti, üdv újra itt, gyere gyakran, mesélj!!!

Beszti, Rita: hogy vagytok?

Ildi: jó kis kajákat eszel :D

Motiot, mikor értek haza?

Tali képek nagyon jók :)

Szüléstört. még nincs készen, dolgozunk rajta :) Zsoltinak kéne még belekukkantania, de ő foglalja le Zsoltikát, így még nem volt rá ideje. Most meg elmentek játszóházba, hadd tomboljon a gyerkőc :D

Én meg alszom, amíg Laca horpaszt :D

Pusz!

pgaboka

Sziasztok!

Gabi!

Gyönyörű a Kislegény. Formás fejecske, zabálni való fülecske, orrocska. Sok örömed lehet benne. Pihenj sokat amikor csak lehetőséged van rá.

Most indulok oszt.talira.

Márti
mártus

Sziasztok!

Ne haragudjatok rám, hogy ilyen szemérmetlenül eltűntem, de valahogy mindig volt valami, alig voltunk itthon múlt héten. Ha meg mégis, ollllllyan álmos vagyok egyfolytában, hogy rémes. :oops:

Először is GABI!!!!!

Annyira örülök ennek a csodaszép kisfiúnak, mintha (már) a sajátom lenne!
GYÖNYÖRŰ!!!!
És te is nagyon szép vagy a közös képen, jó rátok nézni! Minden jót kívánok nektek, békés éjszakákat és sikeres összhangot! :)
Ugye hogy lehet két gyereket egyformán szeretni? :)

Szirom!

Miksának kétszeres gratuláció, először is a száraz alvásokhoz, másrészt a kedves kis rajzához! Ez akkora élmény, amikor megjelenik az első figura! :)
Nekünk ilyesmink van az Ikeából, de gondolom, azt már nézted.
Miket ültetsz?
Még a múltkori oldalakat sem néztem meg, amiket küldtél, de nem bunkóságból, csak.... tudod. De még nem késtünk el az ültetéssel, ugye??
Gombóc Maja:

Kép

Mira, éjszaka-ügyben én inkább nem nyilatkozom. :roll:
Ez az első dolog, amit kérek az új babával kapcsolatban, hogy ALUDJON, a többi számomra megoldhatóbbnak tűnik. De az örökös kialvatlanságot rettenetesen nehezen bírtam.
Meg persze legyen egészséges, jó, ha lehet szép is, kedves, egyedül legyen :), vidám legyen, szeressük mindannyian, ő is szeressen minket, éljünk sokáig együtt mindannyian asszem ennyi kívánságom van egyelőre. :) :oops: :) :oops:

Mártus, szia!

Kollégáktól próbálj mielőbb búcsút venni, de addig is ne foglalkozz a hülye libákkal. Bár képzelem, hogy ez napi nyolc órában nem könnyű, főleg, ha egy szobában ülsz velük. Nagyon drukkolok neked a kisbabához!

Ildi, azért minden kis orrfolyástól ne dőlj dugádba, pusztán önvédelemből se! Tudom, hogy nagyon idegesítő, ősztől tavaszig ez van, nyáron meg az allergia meg a kerti balesetek, de kitartás! Olyan szuperül helytálltál múltkor is, megy ez neked!
Most hogy vannak az aprók?
Süteményekről ne is beszéljünk, iszonyatosan elvetettem a sulykot, most már muszáj behúznom a féket, mert rémként fenyeget az elhízás... :(
Elő fogom venni az előző terhességem alatt készült elenyésző számú képet, és azokat nézegetem saját magam elborzasztására. :?

Most megyek mesélni (Harisnyás Pippit és Csupafül kalandjait), holnap jövök!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Szirom, az "ilyesmink van az ikeából" a rolóra volt válasz, bocsánat!

És Mira, még két kérdésedre válasz: a 7. hétben vagyok, és én is naponta állok mérlegre. Egyre szomorúbban :(.

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Jó reggelt!

Nézzétek meg az indexet, elég vicces!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Hahó!

Hát igen Rita, tényleg vicces :lol: De végülis most hogy van ez?

Gratulát nagyon köszi, aranyos vagy! Én is gratulálok pöttöm Majához, de nagyon édes kis bogár, nagyon furcsa ilyen aprónak látni! :lol:

Roló: az a bajom az Ikeával, hogy majdnem mind fehér, meg van még egy-két érdekes szín, de mondjuk türkizkéket nem szeretnék... Pedig a méret jó lenne. Amiket a tévében láttam, azok nagyon szép bútorszövetszerű anyagból voltak, illetve hát varrták őket, összehangolva az ágytakaróval és a párnákkal. Jó, tudom, hogy annak megvan az ára, de valami köztes megoldást képzeltem el: előre gyártottat, olyan színből, ami tetszik, és illik a szobánkba :)

Virág: tulipánokat, nárciszokat, jácintokat, krókuszt ültetek. Meg van néhány apróbb is, most nem megyek ki megnézni :) Semmiről nem késtetek még le, én se raktam még el őket, még a helyüket is meg kell csinálni...

Gabi! Csak ismételni tudom, hogy nagyon szép Lackó és te is valóban nagyon jól nézel ki a fotón! Milyen az élet így négyesben? :wink:

Mártus! Milyen volt a buli? :wink:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom,mikor is van pontosan Miksa születésnapja?????

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Holnapután. Október 18-án. Miért?

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Csak tudtam, hogy nagyon közel van, de nem emlékeztem a pontos dátumra. Most már tudom, köszi! :)

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Tyűűű, csajok, beszéltem az óvónővel, és belement, hogy próbáljuk meg hétfőtől a beszoktatást, hátha ösztönzőleg hat kakiügyben a gyerektársaság :) :lol: :lol: Nem volt nagyon boldog, hogy ez van, de végülis rendes volt, és meg tudtuk beszélni, és most nagyon-nagyon örülök :) :wink:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom, ez nagyon izgalmas! De jó, Miksa egy hét múlva ovis lesz?
Unatkozni fogsz otthon! :lol:
(Ezt nem gondoltam komolyan...)
Néha én is arra gondolok, beadom Adélt májusban, hogy csak két-három hétig hadd pihenjek szülés előtt. De úgysem fogom, nem lenne sok értelme. Meg akkor tuti megtréfálna a baba, és megszületne május közepén. :)

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

hali!!!

Bótba voltunk(hú, de gáz volt)(penny market)
De most épp ide volt kedvem menni, de szerintem 2 hónapig megint nem megyek :shock:

Gabi, nagyon cukker Lacika, olyan kis helyes pofija van. :D
Tényleg, és milyen az otthoni élet???
Annyira izgi lehet, emlékszem, mikor Natasával hazajöttünk, olyan jó volt.Tök furcsa volt, hogy megint egy kis törpi van nálunk, olyan jó érzés volt. MIndig álltam a kiságy mellett, és napokig csak bámultam, annyira cuki volt (most is az, de már olyan más ,7 hónapos nagylány lesz a héten :D )

Márti, milyen volt az osztálytalálkozó?????
15 éves volt???
Hihetetlen, de 2 év múlva már én is ott tartok :shock:

Szirom, de, jó, Miksa megy oviba!!!!!!
Nagyon jó!!!!!!
Biztos sikerülni fog a kaka ügylet is, hiszen téynelg ösztönzik egymást mindenben.
A rajzot meg nem is kommentáltam:GYÖNYÖRŰŰŰ!!!

Leventének van egy ilyen, Olivérrel voltam terhes, amikor lerajzolt minket:
Kép
(dátum nem jó rajta)
Nekem is futnom kell majd 1-2 kört, hogy Olit felvegyék oviba szeptemberben.

Lehet, hogy hülye vagyok, de milyen indexet kell nézni, és hol, és miért vicces?? :roll:

Rita, azért vittem Olit gyorsan dokihoz, hogy belekukkantson a fülébe, nehogy megint gáz legyen, azóta persze Natika is betaknyosodott. :(
Ezek itt ketten tuti egymást fertőzik állandóan.
Még szerencse, hogy Levente nem kapja el tőlük :?
Egész hétvégén szívtam az orrukat,remélem nem lesz most semmi szövődmény, hétvégére meg meg kell ., hogy gyógyuljanak, most megyünk "weekend-ezni" :lol:
(és esni fog az eső) :cry:

Roló ügyben én is ikeát tudtam volna csak.

Nekünk meg kész van a függönyünk, meg a fürdőbe is 2 fal ( a háromból) félig-meddig, csak elfogyott az anyag :?

pusz
vas

Egy-két virág fotó az új masinával :D :D
Kép
Kép
Kép
Kép
vas

persze a kicsinyeim se maradhatnak ki :wink: :D

Kép

Kép

Kép

Húsgombós Maja nagyon vagesz :wink: :D
vas

Sziasztok!

Köszönjük a dicséreteket a fotókra :) Nagyon jó itthon lenni és babázni, nagyon élvezem a dolgot :):):) Lacika egy tündér, sokat alszik, bár éjszaka mindig van egy-két óra ébrenlét is, de azért azt ki lehet bírni, és legalább át is tudom pelenkázni.

Zsoltika egyre többet érdeklődik iránta, simogatja, viszi neki a játékokat :) Le is fotózta már!

Amúgy nagoyn jó így négyesben, egész jól vesszük az akadályokat, Zsoltika egy kicsit rosszcsont, de hát ezt vártam is. Minden nap délelőtt és délután is viszi az apja játszani, voltak a Margitszigeten, autót mosni, játszóházban, vásárolni... Szóval igyekszünk lefoglalni, és én is próbálok némi időt csak vele tölteni, de ennek ellenére néha csak a rosszaságon jár az esze, na meg dacol.

Most a szüléstörténetet másolom be. Lehet, hogy időben egy kicsit össze-vissza van, ugyanis még csütörtökön kezdtem el írni, amikor hazajöttünk a kórházból, de most fejeztem be :D

Kicsit hosszú lett...

Itthon vagyunk! Hú, nagyon hihetetlen, totál izgatott vagyok. Képzeljétek, kettesben vagyunk Lacikával :):):) A férjem, Zsoltika és anyósom elmentek vásárolni a tesco-ba, kifogytunk egypár dologból, többek között ásványvízből, mert nagyon sokat iszom. Mindet behozták nekem a kórházba :)

Köszönjük mindenkinek a gratulákat!

Most van egy kis időm, pontosabban nem is kicsi. Fél 2 körül érkeztünk haza, azóta csak szopi és alvás van itthon... Vajon mi lesz éjszaka???

No akkor röviden leírom, mik is történtek. Vasárnap hajnalban ébredtem fájásokra. Szombaton voltunk ugye bent a kórházban, ctg vizsgálaton, semmi extra nem volt. Akkor javasolta a doktornőm a tonicot, mámrint hogy azt igyak. Vettünk is a corában még célután :) Egyébként ott már úgy voltunk, hogy többször is jóóó erős fájásaim voltak. Jól nézhettem ki a bevásárlókocsit szorongatva :D Na meg vettem egy jó forró fürdőt (Ildi javaslatára) este. Lehet, hogy ezek segítettek, mert másnap reggel megvolt Lackó? :D

Tehát vasárnap hajnal, fél 3: fájásokra ébredek. Próbálnék aludni, de megint egy fájás. Az ágy melletti órát nézve olyan 5-6 percenként. Aztán egy ideig semmi... Hát ez mi? Végül már annyira fájt, hogy kimentem az ebédlőbe nyöszörögni meg az órát nézni. A fájások nagyon rendszertelenül jöttek, volt hogy 2 percenként, de volt hogy 8 percenként. Viszont hosszúak (60-75 mp-esek) és erősek voltak. 4 után ébresztő Zsoltinak, már fáztam, hányingerem volt. Ja, és már pakolásztam be a hiányzó dolgokat a táskába. Végül a férjem határozott: hívjuk szüleimet, és indulunk. Így is lett, nagyon gyorsan átértek a szüleim, apukám el is kísért bennünket a kórházba.

Tudni kell, hogy én egész úton úgy éreztem, hogy ebből nem lesz szülés, jövünk is mindjárt haza. Semmi burokrepedés, véres váladék, és a fájások továbbra is rendszertelenek... No mindegy, a kórházi aulában azért már nagyon vacakul voltam, és örültem, hogy hajnal van, tehát csak a biztonságiak látják a szenvedésem, de azért elbújtam egy oszlop mögé, mikor rámjött a fájás :) (Az egyik bújás alkalmával ki is rántott egy cső tartó elemet a falból amibe épp akkor kapaszkodott... - Apuci)

Szülőszoba: talán fél 6 lehetett, mikor odaértünk. Rögtön ctg-re raktak, akkor persze nem akart fájás jönni, de azért sikerült produkálni azt is, a szülésznő szerint nagyon szép fájás! Hát, tényleg fájt. Az orvosom épp ügyeletes volt :) Hagyták tovább alukálni. Viszont volt bent egy másik kismamája is. Ctg után átöltözés, és mehetünk a társalgóba. Pici vajúdás (épp csak nosztalgiázhattam egyet a bordásfalnál) után dokinő vizsgál, bő 2 ujjnyi a méhszáj! Na itt gondoltam, hogy talán mégis szülünk? Zsoltikával pont ugyanígy 2 ujjnyival kerültünk be... :) Viszont: a méhszáj nagyon puha is volt! Vissza a társalgóba, ahol a köv. fájásnál már hányingerem volt. Ekkor a doktornő mondta, hogy beöntés, és irány a szülőszoba!

A beöntést nem részletezem. A lényeg, hogy ott voltam a legrosszabbul, mert kutyául fájt. Nagyon megindította a folyamatot. És az volt rossz, hogy a wc-n egyedül voltam, magamban, nagyon erős fájásokkal. De csak sikerült minden, letusoltam, és irány kifelé. Viszont akkor már éreztem, hogy a lábamon csordogál valami: a burok repedt meg, azt mondták, hogy valahol fent, ezért nem ömlik a víz, csak csurog. Be a szülőszobába (ekkor már nagyon fájtam, és alig tudom, hová mentünk, így utólag nem is tudnám, melyik szobában szültem). Vizsgálat: a méhszáj bő 4 ujjnyi!!!!! El sem hittem! Mondták, hogy olyan a méhszájam, mint a vaj! (Örök hála a málnalevél teának :D ) És ekkor jött a java: a baba feje még nem volt lent. Vagyis hiába voltam már teljesen nyitva, nem lehetett nyomni. Vártuk, hogy a fájások lejjebb tolják a fejet. El nem tudtam gondolni, hogy most mi van... Baromi erős fájások jöttek, fájás alatt vizsgáltak, akkor lent volt a fej, fájás után visszament. A szülésznő szerint a méhem elfáradt. Úgy csináltuk, hogy oldalt feküdtem, és fájásnál a fölső lábam felhúztam (klassz látvány lehettem), ekkor kellett nagyon-nagyon ügyelnem a légzésre. Beszívni, 3-ig bent tartani és lassan kiengedni, ez volt a feladat. Hát mondanom sem kell, hogy iszonyú nehezen ment, de igyekeztem koncentrálni. Máskülönben kapkodtam volna a levegőt és elszédülök, ezért kellett így kontrollálni a dolgot. Azt végülis nem tudom, hogy az oldalt fordulás, lábfelhúzás mire volt jó, talán a gát lazítására? Mindenesetre így kellett vajúdgatni, ez a szakasz kb. fél órás volt, én sokkal többnek éreztem. Végtelenül rendes szülésznő (szintén Gabi) volt mellettem, végig ott ült, a hasamon a keze, hogy hol a fej, és valamiért éppen az ő jelenléte segített az önfegyelemhez. Persze a doktornő is bejött, de közben megszült a másik kismama! Talán félórával előttem lett meg a baba, ott vitték el a mi szobánkon keresztül :) Zsolti is sokat segített, ő tartotta a lábam, és diktálta a levegővételt, mint a filmekben :) Kilégzésnél nyögtem ezerrel... Na de ez a szakasz is végetért, és egyszercsak azt mondták, hogy feküdjek a hátamra. Hihetetlen volt: most akkor jön a kitolás? Félig ülő helyzetben voltam, szokásos pózt felvettem. Lassan ment a kitolás, mikor mondták, hogy nyomjak, akkor nyomtam, jó erősen, ez tényleg nagyon jól ment. Először a fejecske bújt ki, aztán a vállak, végül az egész gyerkőc, nagyon érdekes volt! Zsoltika ugyanis szinte kirepült, mondjuk ő kisebb is volt és ott nagyobb metszést kaptam. Most picit vágtak csak, ezt muszáj volt, de azóta sem okozott semmi gondot, úgyhogy nem is bánom :)

És már meg is született Lacika, 8:52-kor, rögtön a pocakomra tették. Nem sírt fel, nézelődött, a pocakon kezdett el bömbölni :) A köldökzsinórt én vágtam el! Ezt Zsolti nem akarta, már Zsoltikánál sem, de nem baj :) Itt pontosan nem tudom, mi volt, csak azt, hogy a pocakomon a kisfiam, valamit biztos itt is matattak. ja, igen, ki kellett nyomni a méhlepényt, ez rögtön Lacika után meg is született, hiánytalanul. Ekkor minden fájdalmam megszűnt, csak az öröm maradt, valami hihetetlen volt, hogy kibújt ez a nagyfiú, egészségesen, és csak mosolyogtam, virultam, hirtelen nagyon nagy boldogságba estem.

Egy picit biztosan így voltunk, aztán ugye köldökzsinór elvágás, aztán elvitték lemérni a picit. Zsolti is ment velük, ez a szülőszoba mellett lévő pici helyiségben zajlott, meg ruhát kapott Lacika, és már rakták is apukája karjaiba :):):) Nekem még hátravolt a varrás, de nem volt vészes, mert pici a vágás, meg kitisztították a méhet! Vagyis kitörölték. Most igyekeztem jobban odafigyelni, hogy mi történik velem. Amikor Zsoltika született, utána olyan mámorba estem, hogy nem figyeltem meg, mi zajlik, csak valahogy lebegtem. Most is óriási votl persze az örömöm, de talán mert nem fáradtam el anynira, jobban rögzült ez a rész is. Szóval volt valami tisztogatás, fertőtlenítés, és a legrosszabb: a hasnyomkodás, fúúúúú :( Az fájt keményen. Miután mindenen átestünk, megkaptam szopizni Lacikát. Nem rögtön kapta be a cicit, kicsit segíteni kellett, de ügyesen rájött a szopizás módjára :) Már akkor nagyon erősen éreztem a méhösszehúzódást! Fájt rendesen!!! És végre a szülőszobán tölthettük az őrzést (Zsoltikával nem, mert annyi volt a kismama, hogy nem maradhattunk, kellett a hely). Csak néztük a babánkat, gyönyörködtünk, és sírdogáltunk is persze :) Telefonok mentek mindenfelé.

Ezután átemeltek egy gurulós ágyra, Lacikát pedig elvitték a csecsemősőknek. Engem betoltak a szülészetre, és miután sikerült pisilni, meg is kaptam Lacikát. Nagyon-nagyon édes volt! Az első néhány szopinál még csak nyalogatta a cicit, de aztán sikerült elkezdenie szívni, nagyon ügyes volt! A zuhanyozásnál már nem is volt szükségem segítségre. Aznap az ágyba hozták nekem az ebédet is :)

A szülészeten töltött napok végülis jól teltek, vasárnap csak szopi és pihenés, de hétfőn Lacika nagyon éber volt, és rengetegszer kérte a cicit. Nem is mertem bevallani a csecsemősöknek, hogy milyen gyakran eszik... Szerintük 2 óránként kéne, de inkább 3. Háááát... Én annyiszor raktam mellre, ahányszor csak kérte, nagyon ügyesen jelezte Lacka, hogy éhes, írtó ügyesen "keresett" a szájával. Erre keddre teljesen bedurrant a mellem, kőkemény lett és nagyon fájt. Aznap viszont már Lacika volt aluszékonyabb, napközben nagyokat szunyált, éjszaka viszont bulizott, akkor szépen szívta a ciciket. Nagyon féltem, hogy nem lesz-e ebből mellgyulladás. A fájdalom nagyon hasonló, de persze begyulladt tejcsatornát nem éreztem.

És ehhez jött még, hogy a szülés után valamikor megfájdult a fejem, és végig fájt, amíg bent voltam. Ennek biztosan volt hormonális oka, meg front, meg egy nagoyn sírós szobatárs-baba, na meg a borzasztóan kényelmetlen kórházi párna, de a legeslegjobban épp ez a fejfájás zavart. Nem a gátseb, nem is voltam különösebben fáradt, a szopizás közbeni méhösszehúzódásokat persze megéreztem, de arra számíottam is :) A mellem viszont borzasztóan fájt (és most is fáj), a csecsemősök szerint a mirigyek dolgoznak, vérbő lett az egész. Szerdára jobb lett a helyzet annyiból, hogy nem lett lázam, nem lett gyulladás, Lacika is éberebb volt, szépen szopizott éjjel-nappal, kicsit kezdtem megnyugodni, és Marcsival is beszéltem, ő is nagyon megnyugtatott. Ma pedig már jöhettünk is haza.

A kórházról amúgy sokat javult a véleményem :) A csecsemősök majdnem mind nagyon rendesek voltak! Az ottlétem alatt hétfőn-kedden elég kevesen voltunk anyukák, így több idő jutott mindenkire. Később tele lett az osztály, akkor már a két csecsemős sem ért rá annyira. De tényleg mindenben segítettek, csak jót tudok mondani róluk. Ami viszont nagyon gáz: a popsikrém! Csodálkoztam is, hogy nem a szokásos "kevert" kenőcs van a pelenkázó mellett, hanem egy szép fémdobozos márkás cucc. Oké, gondoltam ebbe töltik már a krémet. Igen ám, de szörnyű csúnya lett Lacika popsija! Tűzpiros, szegénykém napokig szenvedett minden pelenkázásnál. Most is látszik még, de sokat javult, amióta itthon vagyunk. Természetesen csak a gyógyszertári krémet használjuk (az Zsoltikánál is tökéletes volt, most is szépen gyógyítja a popsit), és nem használok törlőkendőt, csak kamillás vízzel mosom le a popsikát. Szegény picikém, annyira sajnálom, hogy fájhatott neki, meg hát biztos most sem kellemes még.

A szülésről még egy-két szót: akkor úgy éreztem, hogy én ezt többé soha nem akarom végigcsinálni. Kész, ennyi, befejeztem, nem lesz több gyerekem. Még másnap is ezt gondoltam :) Ugyanis szopi alatt a méhösszehúzódások minduntalan a szülésre emlékeztettek, a sok fájdalomra. De mostanra már másképp látom, sőt, visszagondolva, újra átélve a szülést, nem is volt talán olyan vészes :D És annak is nagyon örülök, hogy nem kellett indítani, nem volt burokrepesztés, oxitocyn, minden teljesen simán, magától zaljott le, pont így akartam :):):)

Egyenlőre ennyi, majd még jelentkezem, ha van egy kis időm :) Most igyekszem nagyon sokat pihenni.

Puszi mindenkinek!

pgaboka

Sziasztok!

Gabikám, megható, irigylésre méltó, tökéletes :wink: Örülök, hogy ilyen jól mentek a dolgok! :D

Ildi! Szép képek, szép srácok, szép virágok :wink: Elégedett vagy a géppel? :wink:

Húú, lányok, most muszáj mennem, majd még jövök!

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Haza értem végre. Totál nátha vagyok lassan egy hete, el akartam volna jönni szerdától 2-3 napra kúrálni magamat. Erre indulás előtt beesik a főnöknőm egy totál sürgős munkával. Gondoltam, na akkor ez is ugrott.

Gabi!

Tényleg nagyon szép ahogy leírtad az történetet, szinte látom a szemeim előtt az egészet. (persze csak látom, érezni nem érzem). Mákod van, hogy Zsoltika ilyen szeretettel fordul a kistesó irányába. Azért lehetőségeidhez mérten próbálj majd minnél több időt vele is tölteni.

Szirom!

Hú, de nagy fiad van. Óvoda, ez igen? Ne aggódj egy percet sem, úgy élvezik ezek a kis lurkók egymás társaságát, hogy észre sem veszik a hiányunkat. Mikor du. megyek Andrásért, sokszor van, hogy Anya még ezt mutatom, meg azt mutatom, várj egy kicsit még egyet csúszom, stb.

Rita!

Írjál magadról, hogy mivel foglalkozol/tál ha éppen nem gyermeket nevelsz?

Osztálytalálkozó: Írtó jól sikerült. Talán az összes közül most voltunk a legtöbben. Mi úgy szoktuk csinálni, hogy nem jönnek a párjaink és csak az ofőt hívjuk meg. Ő 10 évvel idősebb csak nálunk és mostanra már teljesen elveszett ez a korkülönbség közöttünk. Egy oszt.társam itt aludt mert Ő Tatabánya mellé költözött az Anyukájával és nem tudott volna haza menni.

Ja, Ildikó még régebben írtam, hogy voltunk Beleden esküvőn és kérdezted, hogy kién mivel Te is arra valósi vagy. Horváth Andreának hívják a leányzót. Nem tudom, hogy mond-e vmit a név.

Most búcsúzom, mert még egy picit főznöm kell, meg holnap megyek angolra és muszáj lesz egy kicsit még gyilkolnom magamat.

Este majd még benézek.

Puszi Mindenkinek: Márti
mártus

Sziasztok!

Hú! Most látom, hogy múlt csütörtök óta nem írtam... :oops: Pedig szeretnék szorgalmas lenni és minél jobban bekapcsolódni hozzátok. Mentségemre szolgáljon, hogy az elmúlt héten házat vásároltunk és rengeteget kellett utána járni. Ezt még nem is írtam magunkról, hogy a belvárosban laktunk, csak már nehezen vieltük a zajt meg a bűzt meg a hajléktalanokat a kapuban, meg az óriási közös költséget és még persze sorolhatnám, hogy miért adtuk el a csodaszép lakásunkat, de úgy döntöttünk, hogy kertesházba költözünk. Egy elég leppukkadt házat vettünk, amit a saját ízlésünk szerint szeretnénk átalakítani. Szombaton nézi meg egy építész. Amíg elkészül addig a szüleimnél "csövezünk". Nehéz újra alkalmazkodni, de előttünk van a cél és ez a lényeg.

Gabi! Lacika gyönyörű baba!

Szia Márti! Én nemrég csatlakoztam hozzátok. :)

Ildi, nagyon jók a képek.

Szirom, az ovi dolog biztos izgi lesz.

Andrison ma reggelre pöttyök jelentek meg. Az arcán kettő, meg a csuklóján. Olyan mintha pattanás lenne, sárgás a közepe. Elvittem orvoshoz, sajnos a miénk szabin van, megnézte egy másik orvos és azt mondta, hogy nem tudja mi ez, lehet hogy pókcsípés... De szerintem nem lehet csípés mert délután is megjelent kettő a kezecskéjén. Semmi új dolgot nem evett, így tanácstalan vagyok mitől lehet. Kaptunk kalcium ampullát felet kell beadni neki reggel és este. Van esetleg valami tippetek, hogy mitől lehet?

Jó éjt!
mira80

Sziasztok!

Bocsi, délután elkezdtem írni, aztán előkerült egy kedves ismerős egy növényes fórumról, hogy chateljünk, és kiderült, hogy azt akarta elmondani, hogy sikerült a második lombik, és babát vár, juhhéé :lol: :lol: Nagyon-nagyon örülök neki, annyit küzdöttek! Irtóra megérdemlik :lol:

Naszóval hol is tartottam...

Ildi! És mekkora volt Levente, amikor ezt rajzolta? Mert Miksánál fiatalabb lányokat már láttam sokkal jobbakat rajzolni Miksánál, és kezdtem épp kicsit elplattyanni, hogy a kölyök már sose rajzol csíkokon és karikákon meg oválisokon (ezt így megkülönbözteti :)) kívül semmit, mikor ezt iderittyentette :wink:

Te, azért ez a dália jól bírja, nem? Nemazérmondom :lol:

Rita! Jól sejted, hogy nem fogok unatkozni :) Különben is csak délelőttös lesz Miksa egyelőre. 9 körül kell beérni, ebéd után lehet elhozni. Illetve hát most még maradok ott én is. Én jobban izgulok, mint ő, fogalmam sincs, hogy hogy kell ezt csinálni, hogy odaérünk, átöltözés (de mibe? :lol: ), beterelgetem vagy bemegy egyedül, vagy hogy lesz majd? Tök hülye vagyok, tudom :oops:

Elmesélek valamit, ha az apja meglátja, megöl, de muszáj leírnom :lol: Miksát nem nagyon idegeljük ezzel a pelustémával, de azt azért mondtuk neki, hogy majd akkor mehet oviba, ha tud vécébe kakilni. Apja ma jön ki a fürdőből, odaszalad: "Papa, te is mész oviba?" :lol: :lol: :lol: Nemtom ez így érthető-e :lol:

Márti! Tudom, jó lesz Miksának az ovi, csak lehet, hogy azt te nem olvastad, hogy az a baj, hogy csak pelusba hajlandó kaksizni. Egész nap pelus nélkül van, sőt, a negyedik délutánt alussza végig baleset nélkül, de ez van. Először azt mondták, így nem kezdheti az ovit, de ma fölhívtam őket, és mégis. Egyébként olyan okos, meg minden, bizisten...

Mira! Gratula a házhoz! És merre van?

Pöttyökre sajnos nincs tippem, nekünk nem volt ilyen.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Jó reggelt!!!

Gabi, nagyon szép a szüléstörténeted, szerintem ez így tökéletes, ahogy van :D
Harmadik bébi :?: :?: :?: :?:
:wink: :wink:

Mira, tényleg hol vettetek házat??
Pesten?
Mi is laktunk egyszer két hónapot a Blahánál albérletben.
Húha, mai fejjel már nem vállalkoznék rá.De ez 20 évesen volt, az volt az első helyünk ahol laktunk.Nem sok mindnet tudtunk a környékről, de aztán 2 hónap utaán megismerte az ember, húztuk is el a csíkot :lol:

Szirom, kb 4 éves lehetett, de Levente abszolút nem egy rajzoló művész.Szerintem ő három évesen tuti nem rajzolt iylenket(vagy aztán lehet, csak én nem emlékszem rá).Meg kéne keresnem az ovis rajzait.
Sőt, ő egész eddig nem szeretett rajzolgatni, meg színezni, most meg amióta suliba jár, állandóan színezget.Tegnap is nekem csinált valami kis cukit :D
Dália már a második verzió, igaz arról a gyökérről való.Amikor hazajöttünk Balatonról 10 nap után, a szép nagy elvolt terülve a földön, és már elhalt félig-meddig, azt kivágtam, de volt mellette egy kis hajtás.Nagyon minike volt szegény, de mostanra életre kapott, és újból virágzik :D

Két csöppöm meg alszik.Persze Natka már másodszaor, mivel hatkor ébredt, Olivér meg még mindig horpaszt.
Felébrednek, aztán viszem vissza fülkukucskálásra :wink:

Márti, beledi csaj névről semmit se mond, csak azért kérdeztem, mert volt egy nagy szerelmem onnan :oops: , hátha annak voltatok az esküvőjén :lol: :roll:
Nekünk se voltak az eddigi osztálytalálkozón a férjek (én egészségügyibe jártam, azért írok csak férjekről) :lol:

Szirom, ne izgulj az ovi miatt, nem kell neked semmit csinálni, csak ülnöd a háttérben az elején egy biztos pontot adni Miksának, aztán meglátod, pár nap múlva erre se lesz szüksége."Beterelni", meg majd betereled :lol:
Aztán az ovónők úgyis várják :D
Nyugi, tök jó lesz :D :D
Értettem az apás fürdős sztorit :lol: :lol:

Mira, passzolok én is a pöttyökre, tényleg nem tudom mitől lehetnek :?
Ma hogy néznek ki?Múltak valamit??

vas

Zenebölcsi után jövök és írok, jó? :wink:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Gabi, ez gyönyörű! Olyan jó, hogy leírtad, nem lehetett könnyű, de talán a húzós része tényleg nem tartott hosszú ideig, ugye? Gondolom, akkor óráknak tűnt...
A kórházi napokat én is mindig végigkínlódtam, annyira zavart a többágyas szoba, a folytonos jövés-menés, és főleg a kis családom hiánya. Neked ezzel a fejfájással nagyon pocsék lehetett, de lényeg, hogy most már otthon vagytok. :)
Lacika gyönyörű, nem győzöm mondani. :)
Méhösszehúzódások javulnak? Másodiknál durvább, ugye?
Na igen, szóval lesz még egy baba, jól értettem, ugye? :wink:

Na jó, Mira, ha házat vesztek, hiányozhatsz négy napot! :lol: Egyébként nem! :)
Teszel fel képet?
Kicsit irígykedem, mi is elkezdtünk hirdetéseket nézni, mert nagyon szűken vagyunk már. De annyira nem tudom elképzelni, hogy máshol lakjunk, itt (a szobaszám kivételével) minden tökéletes. :(
Mindegy, valahogy biztos megoldódik ez a kérdés is, minden megoldódik valahogy (többnyire).

Szirom, olyan helyes vagy ezzel a lámpalázzal! :)
Igen, neked lesz nehezebb, szerintem is, én is megkönnyeztem, mikor otthagytam a gyerekeimet az oviban, nem maradt, csak egy. :) Nem tudom, feltétlen át kell-e öltöztetni, én olyan cuccban viszem, amiben bent játszik, kintre, a kertbe meg vittünk másik nadrágot, pulcsit (jaj, most nem is tudom, van-e neki bent udvari nadrágja, jó hogy szóbakerült :roll: ), és az óvónők segítenek nekik átöltözni.
(múltkor az egyik óvóvnő örömmel mesélte, hogy Bernát a torna után csak a pólóját vette fordítva. :) Hihetetlen gyerek, annyira nem érdekli ez a téma, képtelen odafigyelni. A legsúlyosabb eset egyik este történt, amikor fürdés után beküldtem a szobába, hogy vegyen elő magának pizsamát. Elő is vette, nadrágba belebújt, a másik résszel küzdött egy ideig, sehogy sem ment. Én közben Adélt töröltem, csak néha rápillantottam, még mindig nincs rajta... Hosszú percek után rájött, hogy két pizsamanadrágot vett elő... :lol: :roll:
Gáz a fiú, eléggé... :) )
Szóval szirom, ne aggódj, egy pár napig biztos bent lehetsz, aztán kiküldenek, elmész egy rövid időre, de szerintem ne húzd sokáig. Ha látod, hogy elvan Miksa a gyerekekkel, húzd el a csíkot nyugodtan!
Bár én tulajdonképpen egyik gyerekemet sem szoktattam be. Maja tavasszal kezdte, akkor megkértek, hogy inkább ne üljek be a többi gyerek miatt, csak ha nehezen veszi az akadályokat. Könnyen vette. :)
Aztán egy évet kihagyott, és amikor Bernáttal együtt újrakezdte, egymást szoktatták be, rám nem volt szükség. :)
Úgyhogy jó, hogy hintem az igét, tapasztalatom semmi. :oops: :)

Mártus, semmit. :) :oops: :( :)
Semmit nem dolgoztam még, leszámítva egy fél évet érettségi után, amikor nem vettek fel egyetemre, akkor a Műegyetem könyvtárában dolgoztam. Ennek köszönhetem az uramat. 8)
Utána elkezdtem egyetemre járni, sorra, mindenféle szakokra (hármat kezdtem el, kettőt fejeztem be). Közben jöttek a gyerekek, volt, hogy kettővel írtam szakdolgozatot, meg államvizsgáztam. :shock:
Utána meg itthon voltam, mindig akadt egy kicsi, és ez még három és fél évig tuti így is marad. :)
De iskolába azóta is járogatok, éppen holnap lesz az első nap a legújabb "szerzeményemen", logopédia szakon. :) (Ez két és fél év, nagyjából arra számítok, hogy mire a legeslegkisebb gyerekem óvodaképes lesz, el is kezdhetek vele dolgozni. HA sikerül elvégezni, amit egyelőre kétlek.)

Rettenetesen izgulok a holnapi nap miatt.
Egyrészt álomkór, plusz némi rosszullét gyötör, és most három nap zsinórban kora reggeltől késő délutánig koncentrálni kéne. :shock:
Másrészt mindig más lesz a gyerekekkel, baromi bonyolult, hogy ki, mikor ér rá, kit hova kell vinni, aggódom nagyon, hogy minden rendben menjen. És azért azt sem szeretném, ha nem lenne kaja, rendetlenség lenne, nem lenne elég ruha... satöbbi, úgyhogy most gőzerővel vasalni, főzni, rendet rakni, takarítani fogok, miközben legszívesebben naphosszat aludnék. :(
Nagyon arra kell gondolnom, hogy MUSZÁJ megcsinálni, mert ebből lesz majd a keresetem, különben nagyon rosszul érzem magam, hogy a kis hülye tanulmányaim miatt egy csomó embernek borul a napja. :(
Gondoljatok ránk egy kicsit, jó?

Ja, és még egy nyomorom van: Az elmúlt hetekben leadott 2,5 kilóból másfél felröppent rám, szerintetek van remény arra, hogy ezt visszatornázzam, vagy törődjek bele?
Ha lassan megy vissza, azzal nem ártok a bébinek, nem?
Úgy bánt a lelkiismeret emiatt is!

Na, klassz, pozitív voltam, bocsánat!

Most megyek, még benézek!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

És hiába kerepeltem ennyit, a fele lemaradt...

Ildi! Lehet, hogy összefutottunk a blahánál akkoriban, én is húszéves voltam, amikor az uram még legényemberként arrafelé lakott (a Barcsay utcában). Nem laktunk együtt, de folyton nála voltam, lehet, hogy találkoztunk! :)
Jó lehet, ez a kis nyugi reggel, fülészethez meg sok szerencsét!

Szirom, ne aggódj Miksa "rajztudása" miatt! Szerinetm nagyon helyes kis figura, és hogy ki mikor kezd rajzolni teljesen esetleges. Valóban, a lányok általában hamarabb, de ebben is nagy a szórás.
Mikor Maja kb. hároméves volt, egy olyan kislánnyal (meg az anyukájával) jártunk sokszor össze, aki hihetetlen jól rajzolt. Más kontrollszemélyem nemigen volt, én is összezuhantam, hogy Maja milyen kis kétbalkezes (egyébként tényleg balkezes, de ez semmiben nem gátolja :) ). Aztán ő is elkezdett sokat rajzolni, szakaszokban tör rá, van, hogy hónapokig szinte csak rajzol, máskor hetekig semmi. De szerintem helyes rajzai vannak.
Ja, és annyak a kislánynak láttam múltkor az írásfüzetét, te jó ég, Majáé förtelem ahhoz képest :), pedig azt hittem, egész szépen ír , de most már nem zavar. Nem az a lényeg, hogy gyöngybetűkkel írjon, hanem hogy ő elégedett legyen magával, szívesen írjon-rajzoljon.
A családunkban a húgom a legintelligensebb szerintem, de valami olyan ronda írása van, hogy alig tudom kibogozni. :) Vicces, de így van, ez nem jelent sokat.

Mennyit tudok beszélni, Istenem, ne haragudjatok!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Hahó!

Rita, annyiszor mondtam már, hogy bírom, amikor sokat csicseregsz :wink:

Ovi: jóhogy izgulok, még sose volt óvodás gyerekem :) Köszi a bátorítást, meg hogy nem röhögtök ki :wink: Majd azért igyekszem úgy izgulni, hogy Miksa ne lássa... Ma különben találkoztunk egy kislánnyal, akivel együtt jártunk zenebölcsibe, és nyáron is többször voltak együtt a kölkek. Ők ma kezdték, és bár társaságban elég visszahúzódó a kislány, mégis jól elvolt, és egy órára ott is lehetett hagyni. Az anyukájának szimpi volt az is, ahogy az óvónők rendezték a skacokat. Megbeszéltük, hogy kedden együtt megyünk, örülök neki :wink:

Rita! Gondolok ám rád holnap! Nyugi :wink: Mondom én, aki minden miatt parázik :wink:
Merre néztek lakás, ugyanazon a környéken? Gondolom, jó most nektek, hogy a család közel lakik. És mekkorát szeretnétek? és most mekkora is, mer arra nem emlékszem :oops: Csak mindig mondod, hogy lehetne nagyobb :wink:

Ildi! Mit mondott a doki a fülecskékre?

Dália: föl kell majd szedni a gumót, tudod? Jövőre meg újra leteheted. Illetve érdemes szobában előhajtatni, akkor előbb virágzik. Általában október közepén, végén érdemes a dáliagumókat kikapni, valamikor most, még utánanézek, hogy azonnal vagy érdemes egy picit várni vele. Mert a végén gyűjti még az energiát... Majd mondom, jó? :wink:

Gabi, hogy vagytok?

Beszti? Ezer éve nem voltál!

Nálunk annyi, hogy holnap megyünk a gyerekorvoshoz, megkapja Miksa a szuriját, megmérik meg minden izébizé ami ilyenkor kell, meg ugye az ovihoz is kell valami fecni. Én holnapra terveztem az ünneplést, de az uramnak dolgozni kell menni, úgyhogy holnapután lesz a tortás-ajándékos muri nálunk. Miksának mindegy szerintem, de engem picit bánt :oops: Pénteken meg az uramnak lesz szülinapja, még ajándékot kell vennem neki. Lehet, őt meg előre kellene hozni egy nappal :lol: Azonkívül szintén pénteken be kell mennem egy értekezletre a szerkesztőségbe, nahát ahhoz nincs kedvem... és kéne valahogy az emeleten rendezkedni, mer nem fér be sehová a nagy hibi, aki kényszerből még a teraszon töltötte az éjszakát. Remélem, hogy megúszta, ma már nem merem... Meg még ott a banán is...

Nemtom látszik-e a képen a véres veríték :roll: Kb. 2 óra alatt raktam tegnap össze a kölöknek, ő meg 5 perc alatt kapta szét... Nem ma lesz, amikor megint összelegózom :roll:

Kép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom, mingyá megyek el itthonról, csak egy mondatban:
67 nm, két szoba, bár az egyik óriási és egy kis boltívvel két részre van osztva, de azért az egy légtér. A kisebbik a gyerekek hálószobája, a többi minden a nagyszoba. A konyha is pici, enni is csak a szobában lehet és nincs külön wc, csak a fürdőben, ez 5 pelenkátlan személy esetében már gáz.
Jó lenne 2+2 fél vagy 3+fél (vagy még nagyobb :) ), de ez errefelé messze a lehetőségeink felett van, máshová meg - a család és a barátok közelsége, az elmúlt 23 év satöbbi miatt - nem nagyon mennék.

Bár Beszti a tiétek sem sokkal nagyobb, nem?

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Hahó Lányok!!

Már mindenkinek csörgött a pizsamája? Hú de gáz. :lol:

Most nincs nagyon kedvem írogatni. Holnaptól itthon leszek mert totál nem keveredek ki ebből a nyvajából. András is elég jól kucog. Holnap még leviszem oviba de lehet utána már Ő is itthon lesz .

Rita!

Akkor jól emlékszem már, mikor írtad, hogy vmi. gáz volt a sulidnál. Én most ölöm magamat egy fősulin. Elég gáz, mert én direkt olyan fősulira akartam menni ahol nincs matek erre nemhogy van, de még ráadásul 2 féléves, mikró-makróökonómia. Hát majd meglátjuk, hogy mi lesz belőle.

Szirom!

Ovi témában nagyon fontos, hogy a gyerek egy pillanatra se lássa, hogy szomorú vagy ideges vagy. Azonnal észre fogja venni és neked annyi. Próbálj meg határozott leni de kedves. Ha sír ne húzd sokáig a búcsúzkodást (ha nem sír akkor is). Hagyd a vigasztalást az óvónőkre.
Nálunk úgy van a ruha téma, hogy amiben reggel beadom abba viszik ki az udvarra és mikor bejönnek kicserélik rajta a nacit minimum. Csere bugyi, zokni, póló legyen mindíg a csomagban.
Hirtelen ennyi, úgyis mindent elfognak mondani, hogy náluk mi a szokás.

Holnap majd jövök.

Puszi: Márti
mártus

Jó estét!

Köszi Márti! majd igyekszem :wink: Ruháról: elmondtak már szülőin szeptemberben egy halom dolgot, például hogy melegítőben lenni a kölöknek a legkényelmesebb bent, de például ma az a lány, aki először vitte a kislányát, azt mondta, hogy a legtöbb törpe utcai ruhában volt, farmerben, ilyesmiben. Kicsit azért érdekes, mert reggelenként meg van torna, jó, gondolom nem futóedzés, de az meg tényleg melegítőben a legjobb, nem? Namindegy, majd meglátom úgyis a saját szememmel :wink: Ilyen hülye vagyok, részleteken agyalok, bocsi :oops:

Rita! Végülis akkor nem az alapterülettel van a baj, hanem a beosztással, ugye? Jobb lenne az egyik nagyobb helyett több kisebb szoba gondolom... De sok jó ember, tudod... :wink:

Képzeljétek, beteg leszek. Én, aki soha nem lázas, de még a legvacakabb influenzánál se, 37,5-öt mértem estefelé. Már napok óta 37 körül vagyok este (normál hő nálam 36,4-5), nem is értettem. 37-nél én már fizikailag is szarul vagyok, azért is mértem, mert hőhullámaim voltak. De most már a torkom is kapar. Basszus. Lehet, hogy ez se a mi hónapunk, kész vagyok már, komolyan. Pedig eddig szépen alakult a görbém.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

ISTEN ÉLTESSEN MIKSA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT MIKSÁNAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép (vagy ez még kicsit korai lenne? :lol: )

Rita, sok sikert mára :D

ma nem hiszem , hogy jövök, mindjárt megyünk Fótra, aztán Árkádos, Ikeás napunk lesz megint barátnőmmel.
na, pusz :D
vas

Nagyon szépen köszöni Miksa mindenkinek :lol:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Jó reggelt,

Nagyon nagyon sok boldog szülinapot kívánunk mi is Miksának!!!!!!Sok sok puszit, sok ajándékot és persze egészséget mindenekelött!!!

Ma már jövök, a tegnapi nap nagyon gáz volt, most meg orvoshoz rohanunk.

puszi mindenkinek

Motiot
motiot

Sziasztok!

Szirom!

Én is csatlakozom az előttem szólókhoz. Nagyon-nagyon sok boldog szülinapot kívánunk Miksának.
Ruha téma: Nálunk a melegítő, póló garnitúra az ajánlott. Persze néha-néha én is farmaerban küldöm le, de a gyerek érdekeit tartom szem előtt. Egész nap rohangálnak, csúsznak-másznak a szőnyegen. Most őszintén szerinted melyikben a legkényelmesebb Neki? Főleg még ha torna is van.

Most én is orvoshoz rohanok, totál beteg vagyok. Andrást még levittem oviba ma, de szerintem holnap már Ő is itthon lesz mert olyan hurutos köhögése van, hogy öröm hallgatni.

Majd jelentkezem ha haza értem.

Puszi Mindenkinek: Márti
mártus

Mégeccer köszi a gratulákat! :wink:

Mártus! Jobbulást nektek, csemetének és neked is egyaránt!

Motiot! Örülök, hogy itt vagy megint! Miért mentek orvoshoz, ugye nem betegség?

Mi most elhúzunk a papának szülinapi ajándékot venni, de majd jövök. Délután meg doktor szurival...

Szegény kölyök, pont a szülinapján! Bár nem tudja, hogy ma van, mert miután nem ma ünneplünk, nem akarom összezavarni ezzel. Így se könnyű a telefonos gratulálókat kezelni :? Kicsit furcsa és bántó is nekem, de az apja nélkül nem ünneplünk semmit. No, megyünk :wink:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Miksának nagyon boldog szülinapot kívánunk!!!

Kicsit le vagyok fáradva, éjszaka nagyon keveset aludtunk, szegény Lacikámat a pocakja kínozza :( Amúgy nagyon szépen szopizik, de napközben is nyűgösebb, keveseket alszik. Azért én is próbálok pihenni vele... Ma már a kendőt is kipróbáltuk, nagyon jó volt! :)

Jövök, ha tudok, addig is puszi mindenkinek!

pgaboka

Sziasztok,
jövök egy kicsit, amíg a fiúk hagynak...

Elöször is, Mártiiiiiiii!! Jó, hogy megint itt vagy!! Aztán gyere ám sürün. Jobbulást, remélem András nem kapja el a bacikat, bár írtad, hogy csúnyán köhög.Abel is kapott köptetöt, mert most kezdett el hurutosan köhögni, meg az ora is folyik kicsit, de szerencsére semmi komoly.

Szirom, mi is szombaton fogunk ünnepelni a péntek helyett, ugye mi az uraddal együtt ünnepelünk :wink:
Dokinál a kétéves kötelezö kontroll miatt voltunk, de azért megnézte rendesen is, kapott is gyógyszert. Meg vettem neki gyógynövényes szirupot, ami immunerösítö és vas is van benne jócskán, hátha megjön az étvágya, na meg nem lesz olyan kis fáradtka. Ha nem javul, vérképet csináltatok.

Hétfön jöttünk vissza, este hatra értünk haza, aztán pakolás, meg Ábel ment is aludni fél nyolckor, mert hulla volt. Nem csodálom, 10 óra utazás után.
Aztán tegnap alig bírtam vele, most vissza kell szoknia a hétköznapokba, mert otthon azért el lett kapatva rendesen. Csokit követel itt is, de mondtam neki, hogy vége a jó világnak, most csak anyával vagy, az van, amit én mondok. Ma már egész jól viselkedett, a doki is megdícsérte, hogy milyen jólnevel kiskölyök :lol: :lol: Szerintem rögtön megváltozna a véleménye, ha kölcsönadnám neki pár napra... :twisted:
Meg rászokott arra, hogy két lépésnél nem megy távolabb tölem. Otthon szegényke besokallt, hogy mindig macerálták, meg kétszer otthagytuk anyósnál egy kis idöre, mind a kétszer hívott tíz perc múlva, hogy jöjjek, mert üvölt a ygerek. Hát persze, mert nem is ismeri öket. Szóval azóta benne maradt, hogy esetleg otthagyjuk öt, ezért úgy döntött, hogy nem rizikózik, jön utánnam mindenhová, minden második szava az, hogy anya szeretlek. Remélem hamarosan megnyugszik itthon.

Aztán tegnap este apjával tomboltak a szobájában, én meg hallok egy óriási puffanást, aztán bögés, hát leesett az ágyról! Szegéyn utánna egy kicsit kuka volt,nem tudott ülni, meg állni, sápadt lett, apatikus, jobbnak láttuk bevinni az ügyeletre, úgyhogy fél tizenegyig ott ültünk, de a váróban már rosszalkodott a többi gyerekkel, meg evett is, úgyhogy gondoltam, hogy nem lehet nagy baj. De hirtelen nagyon megijedtünk, mert aludni akart, meg olyan kis kuka volt. Aztán az orvos is mondta, hogy nem lát rajta semmit, jó alaposan megnézte a reflexeit is, minden rendben, de azért velünk aludt az éjjel.

Szóval dióhéjban ennyit.

Gabi, gratulálok nektek Lacikához, legyen nagyon sok örömötök benn! Sok tejcsit és nyugodalmas éjszakákat kívánok! Nagyon szép baba Lackó, szegényke, azért jó nagy baba volt, biztosan megszenvedtél vele, de a szüléstörténetedböl már csak a boldogság sugárzik! Mégegyszer gratulálok!!!

Na most már Beszti és Rita jön a sorban, aztán meg Szirom, aztán meg Mártus, vagy talán én? :wink:
Mindenkinek lesz itt babája hamarosan, úghogy átkeresztelkedhetünk majd fogyozó, de most szpotató vagy terhes kismamákká :lol:

A tali jó volt, örülök, hogy végre személyesen is megismerkedhettünk egymással, bár nekem úgy tünk az egész, mintha már találkoztunk volna. Szóval nem volt olyan nagy meglepetés az egész, mert ugye mi azért ismerjük egymást, nem????

Na megyek, mert vacsit kell csinálnom a fiúknak. Én nemtommit eszek, asszem egy tojást meg mozarellát, meg paradicsomot. Talán egy kis parízert is. Na meg borozunk, apa épp most palackozza a 35 liter borocskát, amit hoztunk magunkkal apukámtól :lol: :lol:

Puszi mindenkinek, ha nem jönnék ma már jó éjszakát is egyben.

Motiot

Ja, el is felejtettem, Míra, üdv közöttünk!!
motiot

Sziasztok!

Nem vesztem ám el.

Az orvos nekifutásból írta az antibiotikumot, olyan csúnya a torkom. Ugatok mint egy kutya.

Motiot!

Köszi az üdvözlést.
Nagyon csini vagy a képeken amik a talin készültek rólad. Sajnos Ábelről nincs kép, ha tudsz esetleg tegyél fel légyszi. (vagy ha van vki. másnak).

Ildikó!

Merre jársz. Nagy a csend körülötted.
Jól emlékszem, hogy Levente már iskolás? Hogy tetszik Neki?Gödöllőre jár?

Képzeljétek, megyek Andrásért az oviba és meséli az óvónője, hogy de. mikor kint voltak az udvaron ellökte az én drága, imádott, pici fiam a legjobb barátját. A kissrácnak akkora pukli van a homlokán, hogy késsel próbálták lenyomatni neki. Égtem a benzinesrongy. Reggel meg akkora sírást rendezett 3 gyerek (közte az enyém is), hogy nem akarnak bemenni a terembe, hogy Zsóka szt hittem beadja a felmondó levelét és haza megy. Erre mikor sikerült bevonszolnia őket a szobába egy másik Anyukával gyorsan beakartuk csukni a szobaajtót és az egyik gyereknek odacsuktuk a kezét. Na itt már totál kész volt az egész társaság. Szépen udvariasan elköszöntünk és kisomfordáltunk az oviból.

Hirtelen ennyi.

Holnap jövök: Márti
mártus

Sziasztok!

Zsoltika fürdik, Lackó pedig félig-meddig alszik, úgyhogy gyorsan leírom még, mi volt tegnap.

Képzeljétek, a Madarász kh. sebészetén voltunk Lacikával.

Az történt, hgoy a köldökcsonkja leesett, de elég csúnyácska volt alatta a seb, váladékos, picit véres. Szépen kitisztítottam, hintőport rá és kész.

Igen ám, de a szeme is váladékos lett Lacikának! Közben Zsoltika elkezdett csúnyán köhögni, apja vitte volna az orvosunkhoz, de így fogtuk mindkét gyereket, és együtt mentünk a doktornénihez.

Szerencsére nála nem szoktak sokan lenni, most sem volt előttünk senki, üres volt a rendelő.

Zsoltika tüdeje tiszta, emiatt aggódott Apa-Zsolti, mert csúnyán köhög, egyébként azóta jóformán meg is gyógyult :)

Lacikának meg persze kötőhártya-gyulladása van :( Kapott cseppet, szépen gyógyul. De ha már ott voltunk, a köldökét is megmutattuk. Doktornő szerint valami gomba, de nem gombás fertőzésre kell gondolni, hanem arra, hogy rosszul gyógyult a seb, és olyan alakú, mint a gomba. De azért a biztonság kedvéért vigyük el a kórházba.

Ott újra elkötötték a köldököt, és tettek rá betadine-os kötést. Pénteken kell újra mennünk, akkor megnézik, remélem mást nem csinálnak már vele.

Szegény picikém, még csak 9 napos volt, és már megjártuk vele a sebészetet!!!

A doki szerint a kórházban kötötték el rosszul, mert maradt valami nyálkahártya, ami nem tud meggyógyulni. Remélem, msot már minden jó lesz...

Hát ennyi történt!

Márti,
ovi :( Szegény gyerkőc, a kezével! Jobbulást Neked!

Motiot,
üdv újra itt :) Annyira sajnálom, hogy nem találkoztunk! Köszönjük a jókivánságokat! TEjcsi van bőven :D Szegény Ábel, örülök, hogy nem lett komoly baja!

Szirom,
boldog szülinapot a Papának is! :) Hogy viselte Miksa a szurit?

Rita,
ne aggódj a súlyod miatt! Szerintem próbálj mértékkel enni, de semmiképp nem szabad fogyózni! Nem lineárisan megy a súlygörbe, nekem volt olyan hónap, hogy 3 kilót híztam, és volt olyan, hogy csak 1-et... Adél :D

Ildi,
a képeket még meg sem dicsértem, nagyon aranyos Natika a kutyapózban! Meg a többi is :)

Eddig látom a lapot, és nyekereg is Lacika, úgyhogy megyek. Bocsi, hogy főleg csak önzőzök...

Puszi!

pgaboka

Sziasztok!

Hát lányok, megjártuk a hadak útját a kölyökkel, és még nincs vége. Nem mondom, hogy egyszerű volt egyáltalán levetkőztetni a doktornál, mert be volt tojva nagyon, de a szurit végülis alig vette észre. Viszont a kukaca nagyon le van nőve, azt visszahúzta az orvos, és hát nagyon fájt neki :cry: . Kenegetnem kell egy krémmel, és jövő szerdán megint menni, mert újra vissza kell rántani. A doki szerint menni fog műtét nélkül, de 2-3-szor meg kell csinálni. Szegénykém azóta viszont nem mer pisilni, mert nagyon fáj neki, és sokat sírt délután és este, hogy gyógyítsuk meg a kukacát :cry: . Tiszta szar érzés, nem nagyon tudok mit tenni. Biztos tényleg nagyon-nagyon fájhat szegénykémnek, mert többször is elkezdett pisilni, de abba is hagyta egy kicsi után. Végül a kádban pisilt, amikor megengedtem a zuhanyt. Elég sokat, de szerintem akkor sem ürítette ki teljesen. Épp csak vízzel zuhiztam le, nem is akartam nagyon fürdetni, de a vécét meg sem akarta közelíteni, valamit muszáj volt csinálni a pisilés érdekében. A krémezésnél közelharcot vívtunk, meg adtam neki Nurofent, és a számtalan mese végefelé azt mondta, hogy már nem fáj neki, szóval hatott a fájdalomcsillapító. Láza nincs szerencsére, legalább az nem gyötri. El is aludt gyorsan, gondolom a fáradtságtól és a gyógyszertől együtt. Lehet, hogy nem lesz egyszerű éjszakánk.

Egyébként 95 cm magas és 14,2 kg.

Gabi! Háát, nektek se volt egyszerű, szegény Lackó :( A kórházban kötötték el rosszul, megáll az ész... meg még a kötőhártya is ... :shock:
Pocifájásra nem próbáltátok az Infacolt? Miksának az sokszor használt.

Mártus! gyógyulj meg! Ovis sztori :roll: :wink:

Motiot! Én is örülök, hogy megúszta Ábel ennyivel. Szegény kölyök :(
És klassz volt, hogy taliztunk, és nekem se volt furcsa. Érdekes, illetve természetes szerintem is :wink:

Rita! Hogy sikerült a nap?

Lányok, megsütöttem életem első tortáját, de a megtöltését holnapra hagyom. Gesztenyés lesz, ha sikerül :wink:

Bocsi, most én is önzőztem, de tele van a fejem Miksával.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Na, a gyereksereg alszik, párom nem jött még haza (ma volt sokat itthon, de el kellett mennie).
És egy egér rendetlenkedik a lakásunkban! :D és :(. Nem leszek vele humánus :(:(, mert már kottalapokat rágcsál (de azt még nem tudom, hogy mivel fogom el).

Először is:

Szirom!

Miksának nagyon boldog szülinapot!!! :):):)
Mi rendszeresen később ünneplünk, én szeretem, ha hétvégén van a buli, mert akkor esetleg rokonság is tud jönni. Persze aznap megköszöntjük, de az ajándékozás és torta csak hétvégén szokott lenni.
Pelus nélküli alváshoz gratula!:)
Én a majdani konyhánkba szeretnék római rolót, de mivel még nem kell, ezért nem jártam utána, hol lehet kapni szépeket, jókat.
Hú, ovi? Mondjuk nekem nem volt beszoktatós gondom, mert Beni csak az utolsó évre ment (előbb nem vették fel, mondván itthon vagyok egy kisebbel), Nátán viszont már úgy ment (őt felvették 3 évesen, biztos a Beniprotekció miatt :D:D), hogy ugye Beni ugyanoda járt, így ő meg már megszokta az ovikérdést.

Ildi!

Nati nagyon aranyos a kutyázós képen! :):)

Mira!

Szerintem nagyon változó, hogy mikor alussza át az éjszakát. Nekem Beni 2 hónapos volt, Nátán 13 hónapos, Hanna 19 hónapos, amikor először átaludta. Remélem azért nem fog megint így növekedni! :D:D Azért a végén Hannával már kicsit nehézkés volt (addigra már babás is voltam), szopizott is még éjszaka...

Gabi!

Megnézgettem a képeket, nagyon aranyos Lacika :):) és a szüléstörténet is jó. Persze én is belegondoltam, hogy nemsokára megint szülünk (és sajnos a kórházváltás miatt lesz megint némi ismeretlen dolog, pedig úgy szültem volna a MÁV-ban megint). A méhösszehúzódások állítólag szülésről szülésre durvábbak, én is ezt tapasztaltam, Hanna után én egy éjszaka már majdnem fájdalomcsillapítót is kértem, vetekedett a szülés közbeni fájásokkal.
Köldök :(. Lehet, hogy csak véletlen, de a MÁV-ban Hannának is rosszul kötötték el a köldökét, neki kezelni is kellett (lápiszolásnak hívják, ha jól emlékszem) a Heim Pálban, de szépen helyrejött.

Rita!

Az írás és az intelligencia szerintem nem függ egymástól. Azén párom iszonyú csúnyán ír, pedig nagyon intelligens. Az ok pedig igen egyszerű, anyukája időnként kímélte a házifeladat megírásától (megírta helyette), így nem tanult meg szépen írni...
A lakásunk 76 nm két szinten. De nem is lehet ennyi gyerekkel rendesen elférni.
Lent harmincvalahány nm-en van egy amerikaikonyhás nappalink, fürdő, előszoba, fent meg három szoba (egy 15 nm, a másik kettő viszont elég kicsi (7 ill. 9 nm)). Mondjuk hálószobának jó a kcisi, de 3 gyerekre a 15 nm elég szűkös. És ráadásul a lépcső is elég sokat elvesz.
Azt már írtam, hogy a cuccaink egy jó része a párom irodájában dekkol, és egy részét (pl. gyerekkád, babaülés, stb.) két hónap múlva vissza kell hoznunk.
Igaz, mi nem véglegesnek terveztük ezt a házat, főleg nem 4 gyerekre, korábban albérletben laktunk, és azután ez teljesen jó volt, és tudtuk, hogy tovább szeretnénk menni.
Ezért is épül a házunk, csak kész lenne már! És még azt sem tartom nagynak (hivatalosan 4 és fél szoba, de ebből egy a nappali), bár kétségtelen, hogy ott már biztosan el fogunk férni, még egy esetleges 5. gyerekkel is.
A fürdő is gáz most nálunk, mert WC és fürdőszoba egyben van, és bár nálunk még csak 4 pelenkátlan személy van, de reggelente ez már így is több, mint sok. Az új házban ezért persze két fürdő lesz (gyerek, felnőtt külön :D:D), plusz még egy vendég WC.
Ugy a gyerekszámot meg nem mindig a lakás mérete határozza meg! :D:D

Ja, azt nem is írtam, hogy voltunk pénteken UH-n :):):), babácska szép, 1600 gr-os saccot kapott (Hanna is ennyi volt, teljesen hasonló méretekkel (fej, poci, comb), és 3800 g-mal született). Ügyesen befordult fejfekvésbe (azt tudtam, hogy már nem haránt van), remélem úgy is marad. A doki nagyon kitett magáért, végigmutogatott mindent (szívét, veséjét, gyomrát, hasi verőeret, stb.). Meg végre finalizálta a legelső UH-s DVD-t (amit akkor véletlenül nem tett meg, mi meg itthon hiába próbálkozunk vele, nem tudtunk), így a 13. hetit is meg tudjuk nézni majd (olyan pici volt akkor, még kinyújtott lábbal is elfért, és fura, hogy a hematóma, ami ugye eltűnt, akkora volt mint ő).

KépKép
KépKépKép
beszti

Halihó!!!

Mártus, azért volt körülöttem csend tegnap, mert már 3/4 9-kor elhúztam itthonról a csíkot, aztán csak 5-kor értünk haza.
Árkádba voltuk, Ikeába, meg a Dunakeszi buy Way-be.
Csizmát meg kabátot akartam venni, aztán kb.8-szor kellett újraéleszetni, amikor megláttam, mennyibe kerül álmaim csizmája. :lol:
Ott kezdődik egy normális hosszúszárú barna bőrcsizi, hogy 30, aztán határ a csillagos ég.
Bele is szerettem egy 43 ezresbe.
De ekkora bolond még én se vagyok, hogy kiadjak érte ennyi pént.
Sök böszmeséget megveszek, amit pl.más is feleslegesnek, drágának tart, (pl. bőrápolás, dekorkozmetika)
De egy csizmáért nem adok ennyi lóvét. :roll:
Persze nem vettem az Árkádban semmit.
És képzeljétek a BuyWay-ben találtam egy szuper barna(fele bőr, fele velúr )esprit csizmát, 22-ről le volt értékelve 16-ra.
Nem ilyet akartam, de muszáj volt kompromisszumot kötnöm magammal. :wink:
Ennek ellenére nagyon tetszik :P
Aztán ugyanott találtam egy baromi jó fehér tolldzsekit(igaz, álmaimban szőrös kapucnival láttam), de ezen nem volt.
De azért itt lóg a fogasomon :wink: :lol:
Így egész jól vásároltam :roll:

Ennyit magamról :lol: :lol: :lol:
Gyerkőcökről:
ma viszem őket vissza dokihoz, már alig fikisek, de még köhögcsélnek.
A köhögésre való orvosság is elfogyott, azt is kell pótolni.Asszem homeós stodal szirupot veszek.

Márti, sajnálom a betgségeteket, antibogyó nem jó :(
Jobbulást!
Andrist vitted ma?
Igen, Levente már iskolás, szerncsére teszik neki(eddig), aranyos a tanítónénijük is, meg a napközis csaj is helyes.Jól elvan.
Inkább mindig nyöszög, amikor megyek érte délután.
Reggel az uarm viszi, én meg hozom haza. :D

Gabi, szegény Lacika!!
Hogy lehet így elbaltázni valamit???
Én is ettől féltem, mert ugye Natasának a mentőben látták el a köldökét, féltem, hogy valami fertőzése lesz belőle, ugye nem szülész csinálta, de sikeres lett.
Meg még a szeme is elfertőződött??
Natinak is csepegtettem, és pikk-pakk rende jött neki.Sőt, mind a három csöppömnek kellett szemcsepp az elején, Lev ,meg Nata megúszták ennyival, viszont Olinak átmosták a könyncsatornáját :?
Infacolt próbáld ki tényleg. :P

Szirom, hát szegény Miksának se volt jó szülinapja :cry:
És a háziorvos rántotta hátra a kukóját??
Szegény!! :(
Leventének a Bethesdába csinálták meg a sebészeten, ő is ordított, és nekünk is kenni kellett utána.
Nem egy kellemes dolog.
De legalább a szurit jól viselte :P
Nem mondod, hogy az első tortádat sütötted????
És jó lett(lesz)???? :wink: :D
Levente is geszetnyéset akar novemberben :wink:

Beszti, de, jó, hogy voltál ultrahangon!!!
Szép méretek!!!!
És milyen jó, hogy a haematoma eltűnt!!!!! :D :D
Téynleg kicsit eltűntél, tali óta nem is voltál :wink:

Motiot, persze, hogy olyan volt, mintha tök régóta ismerjük egymást, de ez így is van , nem????? :wink:
Nyáron volt 2 éve, hogy Sziromal, meg Gabival kezdtük az egészet.Aztán szép lassan csatlakozott mindneki :D :D
Örülök, hogy hazaértetek szerencsésen :D
Mi lesz a képekkel, amiket te csináltál az ikeába?????
Borok be lettek palackozva?? :wink:
Ábelnek is javulást :D
Visszaszokott már a normális kerékvágásba???

Rita!!!
Mi volt az egyetemen???????
:D :D :D :D :D :D :D

Puszkó mindnekinek
vas

Ma kb.8-szor kaptam infartktust :shock:
1.:amikor közölte a gyerekorvos, hogy Olivérnek csúnya a füle
2.:amikor közölte a gyerekorvos, hogy Natasának is csúnya a füle
3.:amikor kiderült, hogy Kistarcsára a kórházba kell mennünk megnézetni, mert a fülfelszúrós doki épp szabin van(utólag hála az égnek :shock: )
4.:amikor elkellett mennem kocsival egészen Kistarcsáig(az már majdnem Pest!!! :roll: )
5.:amikor sávot kellett váltanom :lol:
6.:miután megnézték mindkettőt, és közölték, hogy semmi bajuk :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
(na itt visszaugrott a helyére a szívem)
7.:és volt egy hazafele vezető utunk is :lol: :lol: :lol:
Akkor csak 7 volt, nem is nyolc :lol:

Szóval rájöttem, hogy a mi gyerkdokink egy pancser.
Ideje lesz váltani.
Aztán még szerencse, hogy elmentem, mert mikor kiderült, hogy a fülfelszúrós szabin van, ez már írta is volna fel az antibigyót.Na, ne má!!!!(pedig nem egy antibiotikum mániás)
Nem kértem.Jól is tettem
Semmi nem volt a fülükbe, csak fülzsír :shock:
És látszottak a múlkori hegek.Ennyi :roll:

beszarás :? :? :?

szóval ennyi történt velünk ma.
Már hívni akartam a szállodát, hogy lemondjam :(
És mégsem!!!!!

na, pusszancs

Egyébként hol kódorogtok egész nap????? :wink:
vas

Jövök már! :wink:

Reggel csak benézni volt időm, mert be kellett fejeznem a tortát, és hát ez nem egy pogácsa, elég sokat kell vele vacakolni... de azért jó lett, és jó is volt csinálni. Íme:

Kép

Mögötte látszik egy sós "torta", pogácsatésztából készült az uramnak. Fincsi lett, csak akkorát szívtam a 38 gyertyájával, mint egy ház :lol: . Mondták ugyan, hogy magic gyertya, de a fene tudta mi ez... Namost nem lehet elfújni... :roll: Egyszer csak elkezdtek eldőlni (azért egy pogácsában nem úgy áll meg a gyertya, mint egy krémes cuccban), alatta tortapapír, abrosz, és hiába fújtuk, mindig újra visszagyulladtak a kishülyék, még kicsit szikráztak is... :roll: Iszonyat tűzveszélyes, betiltanám... Volt nagy füst, gyerek mondta, hogy köhögnie kell, szegénykém... namindegy, gyorsan szellőztettünk, aztán jöhetett az ő tűzijátékja :wink:

Irtóra örül az ajándékának, meglátta és közölte, hogy: "nem hiszek a szememnek" :lol:

No, képek :lol: :

Kép
Kép
Kép

Úgy összességében sokkal jobban van, de sajnos nem nagyon akar pisilni, sőt pelenkát kér hozzá, nem mer vécére menni... Kicsit tartok a visszaeséstől, szerintetek? A délutáni alváshoz kapott pelust, mert alig csurrantott valamennyit előtte a vécén, mert nagyon fájt neki. A többit meg visszatartotta. Nem is tudom, hogy sikerült neki, de tegnap is megcsinálta.

Ildi! Szerintem tényleg váltsál dokit. Nem jó ez így, hogy félrenézi a dolgokat, meg feleslegesen írogatna antibigyót. De a lényeg, hogy a srácaid füle szép. És hogy ilyen jól tudsz már vezetni! :lol:

És basszus: mi is Buy Way-ben voltunk Miksával! Először a Decathlonban, de nem kaptunk mackót (melegítőt, no, de én szeretem mackónak mondani :lol: ), aztán átmentünk a Buy Way-be (az már dél körül lehetett), még majdnem föl is hívtalak, mert te mondtad annak idején, hogy van ott valami sportbolt. Végül az Auchanban kötöttünk ki, ott vettünk egy adidast.

Beszti! Római roló készen nagyon olcsó, varratva haláldrága. Úgy tűnik, hogy 2 ezertől felfelé már lehet venni simákat, egyszínűeket Ikeában, Kikában, Jysk-ben, sőt Quelle-nél is (azokat állítólag meg lehet nézni a Sugárban, a boltjukban). De ha magad akarod varratni, akkor meg kell venni a szerkezetet, és arra rávarratni a kiválasztott anyagból a rolót: erre nekem egy budakalászi függönyüzletben azt mondták, hogy 1 méter alatti szerkezet 20 ezer Ft, plusz az anyag, plusz a varratás, ami elég sok, mert macerás. Aztán 23, 25 ezer, valahogy így emelkedik... Azért azt már mégsem.
Mondjuk az előre gyártottak viszont azt hiszem nem szabályos római rolók, mert azokon ezernyi kis fülecske van hátul. Mindegy, eddig ástam bele magam :wink:

Többiek? Hahó!

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Vissza: Mi, nõk!

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?