Sziasztok!
Na, a gyereksereg alszik, párom nem jött még haza (ma volt sokat itthon, de el kellett mennie).
És egy egér rendetlenkedik a lakásunkban!
és
. Nem leszek vele humánus
:(, mert már kottalapokat rágcsál (de azt még nem tudom, hogy mivel fogom el).
Először is:
Szirom!
Miksának nagyon boldog szülinapot!!!
:):)
Mi rendszeresen később ünneplünk, én szeretem, ha hétvégén van a buli, mert akkor esetleg rokonság is tud jönni. Persze aznap megköszöntjük, de az ajándékozás és torta csak hétvégén szokott lenni.
Pelus nélküli alváshoz gratula!:)
Én a majdani konyhánkba szeretnék római rolót, de mivel még nem kell, ezért nem jártam utána, hol lehet kapni szépeket, jókat.
Hú, ovi? Mondjuk nekem nem volt beszoktatós gondom, mert Beni csak az utolsó évre ment (előbb nem vették fel, mondván itthon vagyok egy kisebbel), Nátán viszont már úgy ment (őt felvették 3 évesen, biztos a Beniprotekció miatt
:D), hogy ugye Beni ugyanoda járt, így ő meg már megszokta az ovikérdést.
Ildi!
Nati nagyon aranyos a kutyázós képen!
:)
Mira!
Szerintem nagyon változó, hogy mikor alussza át az éjszakát. Nekem Beni 2 hónapos volt, Nátán 13 hónapos, Hanna 19 hónapos, amikor először átaludta. Remélem azért nem fog megint így növekedni!
:D Azért a végén Hannával már kicsit nehézkés volt (addigra már babás is voltam), szopizott is még éjszaka...
Gabi!
Megnézgettem a képeket, nagyon aranyos Lacika
:) és a szüléstörténet is jó. Persze én is belegondoltam, hogy nemsokára megint szülünk (és sajnos a kórházváltás miatt lesz megint némi ismeretlen dolog, pedig úgy szültem volna a MÁV-ban megint). A méhösszehúzódások állítólag szülésről szülésre durvábbak, én is ezt tapasztaltam, Hanna után én egy éjszaka már majdnem fájdalomcsillapítót is kértem, vetekedett a szülés közbeni fájásokkal.
Köldök
. Lehet, hogy csak véletlen, de a MÁV-ban Hannának is rosszul kötötték el a köldökét, neki kezelni is kellett (lápiszolásnak hívják, ha jól emlékszem) a Heim Pálban, de szépen helyrejött.
Rita!
Az írás és az intelligencia szerintem nem függ egymástól. Azén párom iszonyú csúnyán ír, pedig nagyon intelligens. Az ok pedig igen egyszerű, anyukája időnként kímélte a házifeladat megírásától (megírta helyette), így nem tanult meg szépen írni...
A lakásunk 76 nm két szinten. De nem is lehet ennyi gyerekkel rendesen elférni.
Lent harmincvalahány nm-en van egy amerikaikonyhás nappalink, fürdő, előszoba, fent meg három szoba (egy 15 nm, a másik kettő viszont elég kicsi (7 ill. 9 nm)). Mondjuk hálószobának jó a kcisi, de 3 gyerekre a 15 nm elég szűkös. És ráadásul a lépcső is elég sokat elvesz.
Azt már írtam, hogy a cuccaink egy jó része a párom irodájában dekkol, és egy részét (pl. gyerekkád, babaülés, stb.) két hónap múlva vissza kell hoznunk.
Igaz, mi nem véglegesnek terveztük ezt a házat, főleg nem 4 gyerekre, korábban albérletben laktunk, és azután ez teljesen jó volt, és tudtuk, hogy tovább szeretnénk menni.
Ezért is épül a házunk, csak kész lenne már! És még azt sem tartom nagynak (hivatalosan 4 és fél szoba, de ebből egy a nappali), bár kétségtelen, hogy ott már biztosan el fogunk férni, még egy esetleges 5. gyerekkel is.
A fürdő is gáz most nálunk, mert WC és fürdőszoba egyben van, és bár nálunk még csak 4 pelenkátlan személy van, de reggelente ez már így is több, mint sok. Az új házban ezért persze két fürdő lesz (gyerek, felnőtt külön
:D), plusz még egy vendég WC.
Ugy a gyerekszámot meg nem mindig a lakás mérete határozza meg!
:D
Ja, azt nem is írtam, hogy voltunk pénteken UH-n
:):), babácska szép, 1600 gr-os saccot kapott (Hanna is ennyi volt, teljesen hasonló méretekkel (fej, poci, comb), és 3800 g-mal született). Ügyesen befordult fejfekvésbe (azt tudtam, hogy már nem haránt van), remélem úgy is marad. A doki nagyon kitett magáért, végigmutogatott mindent (szívét, veséjét, gyomrát, hasi verőeret, stb.). Meg végre finalizálta a legelső UH-s DVD-t (amit akkor véletlenül nem tett meg, mi meg itthon hiába próbálkozunk vele, nem tudtunk), így a 13. hetit is meg tudjuk nézni majd (olyan pici volt akkor, még kinyújtott lábbal is elfért, és fura, hogy a hematóma, ami ugye eltűnt, akkora volt mint ő).