Tontica
A "rendetlenség" engem sem zavar különösebben,de ha már nagy a káosz,akkor együttes erővel rendet rakunk.Én arra próbálom szoktatni Bulcsút,amit az oviban is csinálnak:ha már nem játszanak egy játékkal,akkor tegyék el.Ezt sokszor megbeszéljük és azért van is látszatja.A műsort,amit említettél,én is láttam már a német tv-n és szt is jó maga a műsor,de spec ezzel az esettel nem igazán értek egyet.Eleve nekem elég durva,hogy az alapvető szükségleteit nem elégítem ki a gyerekemnek bmiért is...
Ráadásul úgy érzem,ez nem több egyszerű kondícionálásnál(tudod,Pavlov és a kutyái),ahelyett,hogy a gyereket arra vezetné rá,hogy
miért kell rendet tenni,vagy hogy magától tegye meg és ne kényszerítő hatás miatt.
Mellesleg egy 2 éves gyerektől nem lehet elvárni,hogy magától megtegye,de lehet egy játékos esti program,hogy elpakoltuk
együtt .Lehet belőle versenyt csinálni,ki tud gyorsabban vagy több játékot elpakolni,beosztani,hogy ki hozza a kék vagy piros autókat stb...És ezzel együtt megszokja,hogy este rendrakás van....
Másrészt egyetértek Áfonyával abban,hogy nem tragédia,hgy ahol ilyen kicsi gyerek/ek van/nak,ott nincs rend.Kosz ne legyen,ez a lényeg.
ettől függetlenül én sem vagyok rend- és tisztaság mániás.Azt vallom(valljuk a párommal),hogy a lakás van értünk és nem fordítva.Vagyis úgy élek benne,ahogy pont jólesik.Nekem spec nem esik jól,ha minden élére van állítva,mert így nem tudok
élni,merevvé tesz és állandóan úgy érezném,pakolni kell.Egy kis rendetlenség nem a világváge
.
Ha nagyon rámjön,akkor viszont elejétől végéig átrámolom a lakást,kidobok egy csomó szemetet,tk nagytakarítást csinálok.Addig meg csak !ahol a papok táncolnak"...
Na,most aztán jól elárultam magam
.
De nem tudnék minden nap felmosni,bár szinte minden nap porszívózok,mert tuti vmit elszórnak,morzsálnak a srácok
.És ez elég ahhoz,hogy rendebb legyen
.
Na,ennyi elég is volt belőlem
:D:D:D!
A görbédről azért nem írtam semmit,mert szt nem rendes ciklus ez még.Ez látszik is rajta,ugrál összevissza,amit lehet,hogy az érezelmeid is befolyásolnak.
A "gyötrődésed" pedig érthető,elég nagy hormonbombán vagy túl,ami ilyenkor normális.Én mindkét gyerekkel elég gyagya voltam az első időkben
!
Athiz
Na azért annyira ne szívj
!
Nálunk az óvoda fele már pénteken hiányzott,gyanítom,így kapta el Bulcsú is...
Hát most egy hét tuti szünet,mert amig antibiotikumot szed,tutira nem viszem.A gyógypuszikat átadom
.
Egyébként hihtetlenül levert,soha nem láttam még ilyennek,igaz,talán ennyire még enm is volt beteg...