Új privát üzeneted érkezett!

Zöldi, neeeeeeeeeeeee mááááááááááárrrrrrrrr!!!

Hülye kö..ög Mikulás, ahogy Sonjus mondaná! Nincs is még december! Egy szenyóóóóó!!! :twisted: :twisted: :evil:

A bor miatt irigyellek nagyon, ugyanis én napok óta borzasztóan kívánom, de nem lehet.... brühühüüüüü :( de legalább helyettem is iszol. Egészségedre!
szerika

Zöldi, neeeeeeeeeeeee mááááááááááárrrrrrrrr!!!

Hülye kö..ög Mikulás, ahogy Sonjus mondaná! Nincs is még december! Egy szenyóóóóó!!! :twisted: :twisted: :evil:

A bor miatt irigyellek nagyon, ugyanis én napok óta borzasztóan kívánom, de nem lehet.... brühühüüüüü :( de legalább helyettem is iszol. Egészségedre!
szerika

Erika, szerintem egy kis pohárka bor ártani nem árthat meg! Annyit nyugodt szívvel!
Vendég

Bocsi a sok ugyanolyan hozzászólásért. A babanet volt :)
szerika

Köszi Athiz, de nagyon lelkiismereti kérdést csinálnék belőle, úgyhogy inkább kibírom.
Imádom a forralt bort is egyébként, főleg karácsonykor szoktunk a családdal inni, hát most ebből is kimaradok. Lehet, hogy akkor kicsit majd engedek a csábulásnak. De csak kicsit...
szerika

Erika. Egy pohárka vörös még jót is tesz :lol: sztem attól bajotok nem lesz :wink:

Coca: A Miki monnyon le és menjen a búsba! Ahogy Bogikám mondaná egy böcsög :lol: (böszme -a'lá fletó- és a köcsögből szabadon :lol: ) Hmm új szóalkotása Bogimnak, de teccik :lol:
Szal böcsög Miki monnyon le......

Mindenki görbéje meg menjen fel :)

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Szia LÁnyok!

Coca: következő ciklusban akkor mindent bele!!!!

UH képek: én is akarok ilyeneket!!!!!!!

Gyönyörű görbék vannak ma itt, lehet, hogy túlteljesül a 4 kismami/hó norma??? :lol:

Ildi: ha nem titok, mennyibe kerül a ferty-n a VIP tagság? Én is gondolkoztam rajta, de nem tudom, megéri-e.

Enikő: szuper a görbéd, szuper, hogy az UH-n oké volt minden. Lehet, hogy már írtad, de miből gyanakodtak nálad pm-re?

Sonjus, Purc: nagyon elgondolkozós napotok van, kell a lelkizés is néha :D

Én arra jöttem rá, hogy azért kell a hőmérőzés, hogy úgy érezzük, a kezünkben tartjuk a dolgokat. Enélkül csak telne egyik ciklus a másik után, azt sem tudnánk, mikor van pé-nk, mikor jön a mensi.
Különben a dokim nagyra értékelte, hogy 5 havi görbével jelentem meg nála, azt mondta, hogy egyáltalán nem elavult módszer, de sajnos a nők nem nagyon ismerik. Na, kicsit mosolyogtam magamban, ha tudná, hogy van egy fórum több ezer hozzászólással, egy csomó szuper csajjal, akiket a hőmérőzés hozott össze :lol:

SzezsoKép
KépKép
szezso

Sziasztok!
Megpróbálom feltenni a görbém, reggel nem engedte:
Kép

moni

Sziasztok!!!
Rettenetesen, nagyon, borzasztóan, teljesen padlót fogtam ma este...komolyan mondom ennyit nem sirtam összesen az elmult 3 évben, mint ma wc -takaritas után az ülőkére kuporodva. a kolleganőmmel beszélgettünk ma, hát képzeljétek el nem sikerült nekik elsőre összehozni a kistestvért a kislanyuk mellé, nem is erti, hiszen az első gyerek rögtön sikerült, ahogy kigondolták, nade sebaj, elkezdett már vásárolgatni, mert majd ebben a hónapban...a biztos győztesek önbizalmával, hát csak pillogtam és mosolyogtam, mint a gép, aztan hazajöttem és nem ment ki a fejemből, nagyon szeretem amugy, kedves lány, rendes, minden, nem tehet semmiről, és hát azon gondolkodtam, hogy én nem az ő gyerekét akarom, és nem sajnálom tőle, drukkolok nekik, stb, stb...és aztán mélyen magamba néztem és: IGENIS, AZÉRT DRUKKOLOK, HOGY NE JÖJJÖN ÖSSZE NEKIK, ha bevallom, ha nem, nem akarom, hogy előbb sikerüljön nekik, ne legyen neki se gyereke, nem akarom nagy pocakkal látni, se őt, se mást mert én abba belepusztulok...szült az egyik baratunk felesége, terhes a fodrásznőm újra, én meg csak mosolygok, mosolygok, gratulálok, biztatok és minden hsaonló sztoriba kicsit belehalok.
vakond
vakond

Sziasztok Lányok,

Zöldi...................majd a következő hónapban....... :( :( Irigylésre méltó a hozzáállásod, ezért fog összejönni végül hidd el :D Millió puszi neked.

Athiz,Ancsa, ezek szuper görbék, nagyon jó, hogy igy mennek felfelé.

Sonjus, Purc,nagyon szép gondolatokat fogalmaztatok meg.

Az én tapasztalataim a hőmérőzéssel kapcsolatban:
Nekem rengeteg erőt adott a biztatásotok és mindig alig vártam, hogy véleményt mondjatok a görbémről.
Persze ez néha megterhelő is volt, mert valamiért egy zsák stresszt pakolt rám a tudat, hogy minden reggel hőmérőzöm és éppen akkor hogyan alakul, ha lent van a hő, akkor rákészülni apával, stb.........és ettől persze lelkileg egyre nehezebbé vált a dolog.
De ezt tartom én is a leghatékonyabb módszernek a minél előbbi teherbe eséshez.
Én is ugyanúgy vagyok, mint Sonjus, hogy néha nehéz mások gondjait is a szívemre venni, de ilyenkor mindig úgy gondolom, hogy legalább van szívem és inkább legyek túlérzékeny, mint érzéketlen.
Zöldi, most Te zavarsz itt legbelül, jó lett volna ha összejön, gyönyörő nászajándékotok lett volna. Szoritok értetek a következő hónapban.

Szóval nehéz a hőmérőzés, néha lelki teher, de gyönyörű a gyümölcse. A baba pedig akkor fog jönni amikor ő akar és nem akkor amikor a szülők akarják. Mindenkinek eljön a maga ideje.

Puszi nektek, jó éjszakát.

Melcsi

Kép
melcsi6

Móni, ez a görbe nagyon szuper!!!!!!

Babancs, inkább kíméld magad, tegyél meg mindent az egészségedért. Mikor jelented be?Vagy már meg is történt?

Vakond,ne hagyd, hogy ez az érzés urrá legyen rajtad. Neked is eljön az időd.Próbálj ne erre koncentrálni 100%-ban. Szerintem próbálj valami jót kitalálni ami elvonja a figyelmedet erről. Tudom, hogy nem egyszerű.Puszi.

Kép
melcsi6

Sziasztok

Na végre tudtam jönni! :)

Minden ok volt a kórházban, vettek le egy nagy csomó vért.... :(, jól kiszipolyoztak, meg elküldtek EKG-ra. A picinek vert a szive, mint állat, tök édi volt, már 7,5 mm-es. Komoly embrió már ő! :)))) Teszek fel róla uh-ng képet, de sajnos nem valami jó minőségű, mivel a telefonnal fényképeztem le! :( DE a lényeg így is látható!
Programozott csaszim lesz, június 3.ra vagyok kiírva, mivel a szemem -8-as és a dokim azt mondta, hogy nem kockáztatunk! Hát lényegében ennyi történt ma! :) Kedden kell menni újra az orvoshoz.......

SZÓVAL VÉGÜL IS SZERENCSÉSNEK MONDHATOM A PÉNTEK 13.-ÁT!

Puszi mindenkinek! :)

Kép

Kép
elizabeth25

Eliza!
jún. 4-én van a házassági évfordulónk :)

moni

vakond,

Fel a fejjel, hidd el téged is megtalál az a gólya. Különben meg pontosan tudom mit érzel. Mikor a kórházban voltunk persze épp jött szülni egy nő, és mikor 6 óra után letörve mentünk haza persze az adminisztrátor csaj is terhes volt. És persze mindenkinek 4 gyereke van min. Már azon gondolkodtunk a Danival, hogy komolyan bemegy valaki szülni, és tuti kap ajándékba plusz egy gyereket a megszületett mellé.

De ezek természetes jelenségek, mert nagyon szeretnénk....
purc

Zöldi!
Őszintén együttérzek... Akkor a leesés tényleg nem csal...

moni

Ajaj, nekem -5,00-ös a szemem. Az is gáz már? Na majd megkérdezem a dokitól. Az új dokim a férjem egykori gimis osztálytársa. Magas, feketehajú, kicsit mesztic és jóképű. :lol:

Melcsi: már mindenütt bejelentettük. Most itthon vagyok magas vérnyomásom miatt..

Kép
babancs

Vakond!
Fel a fejjel! Hidd el tudom mit érzel. 24 ciklus van a hátam mögött. És most nyáron világosodtam meg, és léőtem túl az egészen! Tavaly iylenkor volt nekem a mélypontom, amikor csak sírtam sírtam
Nmecsak akkor mikor megjött, hanem nagyon sokszor.
Gyűlöltem mindenkit aki babát várt, haragudtam minden babakocsis kismamára... stb. És rájöttem ez így nem mehet tovább. Persze nekem is tanácsolták, u.ezt amit neked írok most. Akkor csak azt mondogattam hogy tudom ezt kellene, de hogyna lehet pozitívan hozzáállni, amikor nagyon szeretném! És nyáron megtörtént ez a fordulat. Magam sem hittem el. Teljesen pozitív avgyok, tudom, hogy lesz még babám, ha nem most, akkor a jövőben, de érzem hogy LESZ.

moni

Eliza, nagyon édi a kis picúrod! Örülök, hogy minden okés!

Babancs, csak nehogy képzelegj ha épp vizsgál az új dokid! :shock: :lol:

Móni, annyira tuti a görbéd! Nagy drukk!

Vakond, hát megértelek, hidd el! Detto! Szeretnélek megölelni, ha ez segítene, de sajna messze lakunk egymástól!
Azért küldök neked egy varázstündért, remélem, teljesíti a kívánságodat! :wink:
Kép
Vendég

Babancs, neked -5-ös? Nekem azt mondta a doki, hogy ilyen -5 körül elszoktak már gondolkozni, de mindeképpen téged is elfog küldeni egy szemészhez, akinek kikéri a véleményét! Nálam is így tesz, de a -8-as már tuti csaszi, de én nem is bánom! Megmondom őszintén!

Moni, tényleg? :) Akkor a babám lehet, hogy a házassági évfordulótokon fog születni! :)))

Kép
elizabeth25

Vakond az a durva, hogy nekem is elsőre összejött mindkettő :oops: és most a 3. cikluson tartok és már ezen ki vagyok akadva! :shock: Már most agyalok rajta hogy mi a szösz lehet velem! :shock: :roll:
Na a lényeg, hogy azt hiszem MOSTMÁR át tudom érezni amit fentebb írtál, az érzéseidről. Ezelőtt nem tudtam! :oops:
Nem tudok mit mondani, ezen túl kell lenni, bennem az tartja az erőt, hogy még előttem állnak a kivizsgálások, eredmények stb.... Nem tudom Ti ezzel hogy álltok?
Ha kiderülne, hogy minden oké nálam is és apánál is, akkor frankón kész lennék :cry: :shock:, mert nem tudnám mire vélni a helyzetet!!!

Van egy rokonunk, apukám unokatesójáék.... nagyon sokáig próbálkoztak mire lett baba, ott se találtak semmit évekig, azt mondta a doki, hogy annyira erős az immunredszere a feleségnek, hogy egyszerűen megöli a hüvelyváladéka a spermiumokat! :shock: És lombikkal bár de lett baba, igaz vén fejjel (bocs Coca :lol:) negyvenegynehány évesen szülte, de lett :)
Ezt most nemtom miért meséltem el...., szal van ilyen is.....

ceniko
Szeged

Elizabeth: Azért én a helyedben nem örülnék annyira a csaszinak :shock: Jó, nyilván ha gond van.... akkor a baba egészsége mindenekelőtt, de én azért rimánkodnék, hogy ha lesz 3. azt is simán hozhassam a világra, a vajudás, szülés, összes fájdalmával, hogy átéljem az eseményeket, hogy minden szegletében átadhassam magam a világ legszebb eseményének :wink: Én nagyon hüvelyi szülés párti vagyok, sztem a csaszik fele tuti nem kéne.... de nyilván mindenki döntse el mit szeretne, csak hallgatassék meg mindkét oldal :wink: És azzal se értek egyet hogy valaki "kéri" a csaszit! :shock: :evil: Tudom, h nálad más a helyzet..... :wink:

ceniko
Szeged

Ceni, azért amikor terhes voltam, és mivel csak szinte rosszat hallottam a szülésről, hogy mennyire fáj, stb, én is császárral szerettem volna szülni, és csak a szülés utáni időben jöttem rá kis idővel, hogy mennyivel jobb volt így, hogy hüvelyivel történt, a babának is, meg nekem is. És újra így szeretnék majd szülni, ha eljön az ideje. Remélem, hamarosan eljön...
Mondjuk Elizánál ugye más a szitu a szeme miatt, ez tényleg sajna valszeg csak csaszisan fog menni.
Vendég

Athiz: Igen tudom, hogy neki "muszáj" csaszival a világra hoznia a babáját, csak furcsa, hogy "örül " neki :shock:....

Én úgy érzem összeteszem a 2 kezem, hogy nekem nem csaszi volt, hanem sima hüvelyi! Sokan félnek a fájdalomtól, pedig én személy szerint rosszabbra számítottam :lol: De tényleg én baromira rá voltam készülve hogy majd szétszakadok :lol: Hát nem így lett, amúgy sztem a megfelelő légzéstechnikával, abszolút elviselhetővé tehető a vajudás, meg aztán van epidurális érzéstelítés, meg kéjgáz, ha röhögni akarunk közbe, meg gumilabda meg egy csomó szuperjó szülést könnyítő dolog. A párod veledlehet, iszonyatosan megnőlsz a szemébe :wink: Ott van veled, ő is végigéli az egészet fájdalmában szépségében, óriási dolog :) :wink: Én imádok szülni gyerekek, de tényleg :lol: Világbajnok dolog a világ legszebb eseménye, és egy hülye az aki nem akarja a maga természetességében megélni....
Magánvélemény volt..... :oops: :wink: :lol:

ceniko
Szeged

Athiz: hehe

Na ha lehet választani, akkor inkább hüvelyi úton..az EDA tudtommal pont arra szolgál, hogy ne kelljen erőlködni. Vagy legalábbis ne érezzem a fájdalmat. Na majd meglátjuk. Előre ezt nem lehet megmondani.

Kép
babancs

Zoldi :(
Ez nem a mi napunk. Holnap eskuvo?

baratodildi

moni:
En pozitiv tesztre gondolok holnap nalad. Csinalsz?

baratodildi

Hát én majd összeszartam magamat, amikor megkezdődtek a fájások, de persze nálam rögtön a közepibe csaptak, mert gyógyszeresen kellett megindítani, így nem voltak számolós perces fájások, csak rögtön totálisan fájtam! De aztán úrrá lettem magamon, úgy lélegeztem, mintha a doki sztetoszkóppal hallgatna, labdán mocorogtam, apuci masszírozta a derekamat, és végülis túléltem. EDA-t pedig nem kértem, többek között azért sem, mert nem szeretem, ha piszkálják a gerincemet.
Na, most mennem kell sajna!

Jó éjt!
Vendég

Enikő, mindenkinek más a véleménye! Én ismerem magamat és tudom, hogy nagyon nem birom a fájdalmat! Valaki igen, valaki nem!
Apa bent lehet velem a csaszin!

Amúgy nem hiszem, hogy ettől kevesebb leszek a párom szemében, mert nem fog látni 12 vagy mit tudom én hány órán keresztül vajúdni! A csoda szerintem Önmagában az, hogy világra hozunk, vagy így vagy úgy egy kis életet, ami maga a csoda, a felfoghatatlan valójában, ami két ember szerelméből lesz!!!! És itt ez a lényeg! Én úgy gondolom!

De ez magánvélemény! :lol:

(A szemem miatt a kezdetektől fogva tudtam, hogy én soha nem szülhetek simán, így tök nincs értelme keseregnem rajta, a helyzeten úgysem változtatna! :) )

Kép
elizabeth25

Nagyon nagyon régi vita a császár kontra hüvelyi szülés, itt sem fog eldőlni. Én császárral szültem, nagyon rosszak voltak az NSTk, aznap már a negyedik lett lapos, azonnal vágtak. Enikőt oxigénhiány fenyegette. Nem is ez volt borzasztó. Utána egy teljes éjszakát sírtam át az intenzíven ólompárnával a pár órás nagy hasi vágáson, mozdulatlanul mert nem altatnak, az EDAhoz hasonlóan érzéstelenítenek, és nem mozdulhattam, igaz nem is tudtam volna. Másnap reggel úgy estem össze a zuhany alatt mint a rongy, és a gyereket ellátni is nagyon nehéz volt varratszedésig! (Mert hogy elvigyék tőlem egy percre is arról szó sem lehetett!!!) Gondolja meg mindenki aki a császár felett örömködik, nem olyan gyaloggalopp az! Én szeretnék legközelebb hüvelyen át szülni.
Vendég

És ez nem vélemény. Tapasztalat.
Vendég

Áfi, én tudom, hogy nem gyaloggalopp......és láttam már nem egy csaszival szült barátnőmet, hogy valaki szenvedett hetekig valaki nem! Biztos nem lesz leányálom, nem is azt mondtam! DE mivel már írtam feljebb, nekem nincs választási lehetőségem, így nekem az a lényeg, hogy akárhogy is, csak magamhoz ölelhessem majd a pici babámat! :) Mit keseregjek a dolgon? Nem én kértem, " kaptam az élettől" a dolgot....de úgy vagyok vele, hogy ezért a babáért 15. hónapot küzdöttünk, nagyon megviselt mindkettőnket lelkileg, hogy nem sikerült.....és most végre igen! Érte kibirom! :lol: Főleg miután láttam ma dobogni a kis szivecskéjét! Érte mindent! :lol:

Kép
elizabeth25

Ja és most már nem csinálnak nagy vágást.....csak bikinivonalban, pont ma kérdeztem meg a dokit....10 cm-vágást csinálnak! Azért halad a technika...meg úgy gondolom, hogy ez orvos, kórház függő is....

Kép
elizabeth25

Eliza,
ne is keseregj rajta ha egyszer nincs más lehetőséged, csak ne is örülj neki. Nyilván ki fogod bírni, a gyerekedért 100x is ha kell, de sokan hiszik hogy "elaltatnak, kiszedik a gyereket aztán kész!" Nem így megy. A vágásom nekem is bikinivonalban van, messze több mint 10 centi, bár ha igazat akarok írni nekem 4 kilós gyerekem lett, nyilván ki kellett férnie. Mérőszalag ugyan nincs nálam, de óvatos saccra is van 20 centi a heg...
Vendég

Áfi, ez van! Majd túlleszek rajta...

Kép
elizabeth25

Hahó!

Zöldikém, iszonyúan, elmondhatatlanul sajnálom! :cry: De mint ahogyan a többiek is mondták, fantasztikus a hozzáállásod, és ezért sikerülni fog! :wink:

Erika! Itt olvastam a babaneten, hogy valakinek inszem után esténként 1 pohár vörösbort ajánlott a dokija, merthogy az jót tesz. Én se mertem egyébként inni semmit, de ha a doki mondja... :wink: Kérdezd meg szerintem az orvost legközelebb!

Köszi a dicséretet a kölyök nevében is :)

Moni! Nem tesztelsz még?

Vakond! Nagyon megértelek, hidd el. Borzasztó volt, amikor annak idején én is rájöttem, hogy irigy vagyok a babásokra. A kissrácunk is több mint egy év alatt jött össze, úgyhogy tudom, mit beszélek. Akkoriban egyszercsak egy kolléganőm lett babás, már egész nagy pocija volt, mire kiszúrtuk, mert szerintem úgy öltözött, vagy nem is tudom, hogy nem láttuk. És rámtört az irigység, persze elnyomtam, mert szégyelltem még magam előtt is, meg kedves csajsziról is van szó, és lassan tudtam örülni az ő babájának is. Meg aztán gyorsan sikerült már utána nekünk is. Eljöttem táppénzre, és amikor a telefonban kérdeztem, alig merték nekem megmondani, hogy a baba Down-kóros lett szegény. Enyhe fokú, de akkor is. Annál rosszabbat, fájdalmasabbat nem nagyon éreztem, és borzasztóan sajnáltam szegényeket. És egy olyan lány mondta meg, aki azóta 24 évesen rosszul lett otthon, és meghalt. Ezekhez képest mi az, ha egy kicsit küzdeni kell, mostanában erre gondolok inkább ...

Eliza! Azért ugye mész szemorvoshoz? Mert én ismerek olyat, aki magas dioptriával szült hüvelyi úton. Az enyém -4,5, és fel sem merült, hogy emiatt csaszi kéne. Más kérdés, hogy az lett.

Szóval Babancs, szerintem a -5 nem gáz, legalábbis az én esetemből kiindulva.

Eliza, ha elfogadsz tőlem egy tanácsot, akkor fontold meg, hogy belemész-e a programcsasziba. Én úgy tudom, az a legjobb ilyenkor, ha megvárják az elős fájásokat, és akkor veszik ki a babát. Ez nagyjából azt jelenti, hogy a kicsi is felkészült arra, hogy megszülessen, és a te testedben is beindulnak a dolgok, nem lesz gondod például a szopival, beindul a tejtermelés rendesen. Meg lehet ezt beszélni a dokival. Van olyan ismerősöm, akinél programcsaszinál légzési gondjai voltak a babának. De minden jó lett a vége persze :wink:

Athiz és Áfonya! Nem jó látni-olvasni, hogy civakodtok :cry:

Csaszi vagy hüvelyi szülés: én bíztam benne, hogy nekem menni fog hüvelyi úton, de sajnos Miksa rosszul fordult, a kitolásnál beszorult, és (a fejével a szeméremcsontot feszegette) muszáj volt kivenni csaszival. Tartottak tőle, hogy ha erőltetjük, megsérülhet a koponyája.
Én azért örültem volna, ha akkoriban már mérem a hőmet, mert tudtam volna a fogamzás időpontját, és talán más lett volna a kiírásom, és nem lett volna 2 hét túlhordásom, ami miatt piszkálták szegényt. Bár egy hétig még itthon is maradhattam, de a második hét közepén már többször indítottak, volt pálcikás tágítás, meg minden nyalánkság, mert nem mentem bele a csasziba, és a dokim ezt tolerálta, de a méhszáj állapota miatt nem lehetett csak úgy indítani. Egyébként akkor is voltak hosszabb ciklusaim, mint mostanában is, de csak minden akárhányadik. Most már mindegy. Naszóval visszatérve a lényegre, én annyira vágytam rá, hogy lássam kibújni, és annyira, de annyira sajnálom, hogy ez nem jött létre (sürgős csaszi, altatás), hogy elég nehezen dolgoztam fel. Talán még most se. De a lényeg, hogy rendben van a kölyök, ezt persze én is tudom az eszemmel. Meg akkor nem is vitatkoztam ezen.

Hú, még valami: hőhullámaim vannak, fájnak a melleim és a pocim. Alaphőm hónaljban 36,5 alatt van, most meg 36,9-et mértem, hüvelyben meg 37,4-et. Azért ez tünetnek korai lenne, nem? Influenzás leszek tán? :wink: Bár nekem akkor sem szokott se lázam, se hőemim lenni.

Bocsi, ha valakit kihagytam, nem volt szándékos. Jó hosszú lettem így is, ráérek, az uram éjszakás... :cry:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Áfi! Itt volt előttem a mérőszalag, 18 cm 3 év után :? Végülis tökmindegy mekkora, meg nem is látszik, de a 10 cm erős túlzás, hisz tényleg ki kell férnie a kismukinak. Mondjuk Miksát meg nehezen szedték ki a beszorulás miatt...

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sztem nem a heg a lényeg, amúgy ha nagyobb darab vagy nagyobb a heg is.... meg ugye a baba méretei is döntőek....
Hanem az hogy senki se áltassa magát abban a hitben,hogy a csaszi jobb, mert ez nem igaz! Én 2 csaszissal feküdtem egy kórtemeremben a csecsemőosztályon, én pattogtam köröttük ugyanis még 3-4 naposan se tudtak semmit csinálni. Iszonyat fájdalmaik voltak.... Szal sztem a csaszi 100x jobban fáj mint a sima szülés....az egy komoly hasi műtét, a gátseb ehhez képest szúnyogcsípés, pedig én tudnék a gátsebről mesélni :lol:
Úgyhogy aki nagyon nem bírja a fájdalmat az egyáltalán ne akarjon gyereket,mert vagy így vagy úgy de fájni fog, és a csaszi jobban és tovább......

Amúgy Eliza
"Amúgy nem hiszem, hogy ettől kevesebb leszek a párom szemében, mert nem fog látni 12 vagy mit tudom én hány órán keresztül vajúdni! "
Én ilyet nem mondtam, én azt mondtam, hogy ha együtt vajúdtok, és együtt szültök (igazából) akkor nagyot nősz a szemébe. Rám a dani azóta úgy néz mint egy hercegnőre, és nem győzi köszöngetni, hogy kihordatam és a világra hoztam a kislányát....
Önmagában is egy csoda nyilvánvaló, de ne Istenítsük már a csaszit, az mindenit neki! Nem az a normális........

És hol van az a kórház, szülészet ahol csaszinál bent lehet apa???? Itt Szegeden nem mehet be..... :shock:

Na szal úgy vagyok vele, h akinek kell annak kell, de akinek nem feltétlenül szükséges (életmentő) a császár, az szüljön simán..... :wink:

De mondom nem vedd magadra a fentieket, csak mindig ledöbbenek amikor valaki ilyet mond, hogy örül ha csaszival "szülhet" :shock: :shock: :cry: :cry:

ceniko
Szeged

Lanyok! Akinek mar van tapaztalata repeszto szurival homeres alatt:
Nem tapasztaltatok, hogy a hotok mar a repiszuri utan egybol megemelkedett es nem csak a nehany nappal kesobbi peteeresnel? Nem birom abbahagyni a helyzetem analizalgatasat :oops:

baratodildi

Athiz: A Róna név neked tetszett??? A minap írta valaki, asszem Te voltál, ugyi? BOcs ha tévedek!!
Na a Róna név Erdélyben és Délvidéken is honos, ősmagyar név. Magyarországon még nem volt adható amikor szültem, ezért kérvényeztük a MTA-nál, mostmár itt is adható :lol:
És nekem is nagyon nagyon tetszik :lol:

na mentem jóéjt :lol:

ceniko
Szeged

Jo reggelt!! :D

Zoldi!
Nagyon sajnalom!
A kovetkezo biztosan sikerulni fog!Mikor is lesz???
ES A NAGY NAP TALAN MA LESZ??? :wink: :D

En zuhantam egy nagyot!De kedvileg nem!!! :D :D
Kép

Kép
Kép
ancsa81

Ancsa!

Te az én emberem vagy! Így kell ezt! Nem a zuhanás tetszik, hanem hogy jó a kedved.

Ezt a gyönyörű görbémet nézzétek! Kép

Kép
zölddisznó

Szirom, persze elmegyek szemészorvoshoz, már tavaly is voltam, mivel olyan munkahelyen dolgozom, ahol a cégnek van a kft-n kívül egy szemészeti lézercentruma.....olyan, mint a Focus Medical....és ott is megkérdeztem a dokinőt, de ő azt mondta, hogy csak csaszi!
Persze, elmegyek ahhoz is, akihez a doki küldd....és majd kiderül.....de esély az nagyon megvan rá! Nekem az a fontos, hogy egészséges legyen a babó, és világra jöjjön minden gond és probléma nélkül (persze ez úgy is útközben fog kiderülni!)

Enikő, úgy gondolom, hogy kicsit más a helyzetünk bizonyos dolgokban, ezért nem véleményezem, amit írtál! Ahány ember annyi féle dolog! Van amit te sem tudsz rólam, vagy rólunk......ebből kifolyólag nem tudhatod, hogy miért mondok dolgokat! Örülj akkor neki, hogy te úgy szülhettél ahogy akartál, és azoknak a csoportjához tartozol, akiknek a gátseb nem okozott problémát.....sem akkor, sem a jövőre nézve bizonyos dolgokban! Sajnos én nem nagyon mondhatom el ezt az ismerős körben! DE ezt is biztos orvosa válogatja!

A Péterfyben, az Uzsokiban, a MÁV-ban is bent lehet az apa a csaszinál! Egyre több helyen engedik már be őket.....beöltöznek és odaülnek a feleségük fejéhez! :)

Kép
elizabeth25

Ja szirom még két dolog.....az egyik a 10 cm...nézz utána a Péterfynek a honlapján az új féle csaszi módszernek, amit külföldön már csinálnak!

A másik, azt a doki nekem is mondta, hogy 4,5-5-s szemig annyira nem gondolkoznak a csaszin, DE NEKEM -8-AS, és az elmúlt pár hónapban, a cégnek "köszönhetően" szerintem megint romlott picit! EZ NAGYON MAGAS DIOPTRIA! A barátnőm, akinek meg -3,5 feles volt a szeme, azt hagyták simán szülni, akinek -7-es azt már nem! DE én úgy gondolom, hogy a szemész orvos majd megmondja a másik, hogy bízom annyira az orvosomban, hogy nem feleslegesen akar összevagdosni! Nem az az ember!

Kép
elizabeth25

Liza!

Ne sértődj már meg minden, a tiéddel nem egyező véleménnyilvánításon. A lányok nem bántani akarnak, nem ellened szólnak, hanem más szemszögből világítják meg a dolgokat. Az az érzésem, hogy nem szabadna személyed elleni támadásnak venni ezeket, mert meggyőződésem, hogy nincs bántó, kioktató szándékuk.
Na, jó, a hormonjaid tombolására való tekintettel ez is belefér! :wink:

Kép
zölddisznó

Zöldi, nem sértődöm meg! :) Miért úgy nézett ki?
Csak úgy gondolom, hogy azért, mert más még más véleményen van, azért nem szabadna "leszólni"! :) Főleg úgy, hogy a párkapcsolati részéről nem igazán tudnak semmit sem? :)

Na mindegy, részemről lezárva!

Nem ezek a "dolgok" a fontosak, hogy ki hogyan meg mint szül, nekem tök mindegy.....az a lényeg, hogy aki itt várandós, mindenkinek egészséges legyen a babája, és problémamentesen jöjjön a világra!

Nem én kértem a császárt, hanem kaptam! :) Innentől kezdve téma lezárva! :( Már sajnálom, hogy elmondtam!

Kép
elizabeth25

Eliza,
nem a megfelelő hangnemben kommunikálsz. Enikő persze hogy nem tud mindent rólad. Itt senki nem tud senkiről mindet! Ezért senki nem is tudhatja a másik miért úgy, miért azt írja. Magyarázd meg vagy ne írd le, különben senki számára nem lesz érthető, te meg anélkül is érted hogy leírnád.
És boldog vagyok hogy ennyi közeli barátnőd van, épp van sok császáros is, meg simán szülős is, ilyen dioptriás is meg olyan is, és ugye tudod, láttad hogy velük hogy volt.
Újféle módszer ide vagy oda, a fizika randa dolog, és 10 centis vágáson egy újszülött akkor sem fér ki ha remek módszerekkel dolgoznak a Péterffyben.

Egyébként jó reggelt.
Ancsa,
borzasztóan sajnálom! :( :( :(
Vendég

Szijasztok!

Csak egy gyors olvasásra volt időm, villámra és egy villámhozzászólásra.

Én is császáros leszek. :( Nekem műtötték a szemem. -6 és -7-es voltak. Már a műtétkor mondták, hogy majd tuti császár leszek, ha szülni akarok. Vigyázni kell, mert az erőlködés vakságot is okozhat. Nekem végülis mindegy hogy szülök, csak a babócával minden oké legyen és egészséges legyen! A többi nem számít.

Pussszz Nektek!
szerika

Szerika, akkor üdv. a klubban! :?

Kép
elizabeth25

Egyszerre írtunk, ha részedről befejezted akkor bocs, nem újrakezdeni akartam.
Vendég

Semmi gond Áfi. :) Ahány ember, annyi vélemény, ezért vagyunk különbözőek, és ez nem baj!

Mesélj inkább hogy vagytok? Mizújság?

Kép
elizabeth25

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?