Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Reditke! Megértelek, hogy hiányzik az idő, amikor csak magaddal törödhetnél. Én most jutok lélegzetvételnyi szünethet, mert Viki de-tt bölcsiben, így van időm a házi munkára.
De nem tart sokáig ez sem, lassan tanulni akarok itthon angolt, és mire szerintem észbekapok itt az április.
Bölcsi előtt a babaklubb volt a kikapcsolódásom. Nálunk is 200 km-re vannak a nagyik. :?

Lányok! Megtartsuk még a CIB számlát? Átutalások már nem érkeznek, sem Tonyónka sem Noéminak. Lassan csak a pénzt viszi. :?

KépKép
Kép
moszmota

Vera,

nálunk a Kockásfülü nyúl nem jön be (pedig én tökre szerettem), viszont Noddy őrület van teljesen. Be van gőzölve érte, más mesefilm nem is érdekli. :)

Nikk,
Violának puszi!
Ti hova szeretnétek költözni?

Dinó?
Rég jártál erre!

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Edit :)
Köszi a kérdést. A kontrollon a legjobb híreket kaptuk, amire reális keretek között számíthattunk. Milán állapota stabil, keringése rendben, a tüdőben is jók a nyomás viszonyok. A pitvari lyuk (amit már az első alkalommal is jósolgattak, hogy talán 1 éves kora körülre benő), az a mostani UH alapján úgy tűnt, hogy eltűnt. A kamrai az megvan, nem kicsi és nem jó helyen, emiatt várható a szívműtét, de igazából most nem okoz egyelőre hűde nagyon nagy gubancot. van pár dolog, ami ennek a folyamodványa, ezeket nem részletezem, de tulajdonképpen meg lett dicsérve a törpe, hogy szépen gyarapszik, fejlődik és engedélyezett neki minden, ami egy egészséges babának is engedélyezve lenne. A betegségekre kell nagyon odafigyelni, aztán ennyi.

Vera :) a kockásfülűt még nem próbáltuk. Nálunk időszakos kedvencek vannak, akkor azt orrvérzésig. kezdtük 1 éve a Maszkabállal, aztán jött a 7. testvér, aztán a Vuk és a Lúdas Matyi, aztán naggggyon sokáig a Sivatagi Show volt a kedvenc (néha erre még visszatér) viszont most a Futrinka utcát nyomja. Ettől rosszul vagyok, mert bár pici koromban imádtam, most megzavarodok a bugyutaságán és a minden mese elején és végén lévő zenéjén.
Hétfő óta Bálint a mamánál nyaral, de még mindig itt van a fejemben a dallam :twisted:

Egyébként most nyaral először nélkülünk. nagyon jól viseli. Holnap megyek érte. nekem is hawaii volt egy gyerekkel. nem is értem, anno mi volt nehéz 1-gyel :lol:

Zsombi Erikáról senki nem tud? én írtam neki mailt is, de arra sem válaszol. remélem minden rendben velük.

Edit
Kép

Kép
reditke

Reditke :)
jaj de ez nagyon jó hírek!!!! hurrá!!!!! :) :) :) Aztán lehet hogy idővel az a másik luk is eltűnik!!! Ki tudja, az emberi szervezet csodákra képes!!!!!!

Macsek :)
Igen én is csak lestem hogy danoninot ill. krémtúrót evett az a kisfiú a bölcsiben. Mondta is a gondozónéni hogy tudják hogy ezt nem szabad, de a kisfiú nem hajlandó mást megenni csak ezeket a krémes joghurtféléket, meg túrókat. Főzeléket egyáltalán nem eszik :cry: Pedig szerintem nagyon jó kajákat kapnak a picik, és elég változatos. (megkóstoltam és nekem ízlett)

Vera :)
A kockásfülü nyuszi nekem nagy kedvencem volt gyerekkoromban (hajaj hol van az már....) egyszerűen IMÁDTAM
DVD-n nézitek vagy videón? Hol vettétek???

Juti :)
Fülcsepp: Még szerencse hogy nem lett kisGének baja!!!!
Jó is hogy szóba került a D vitamin, mert mi most nyáron nem adtuk Balázsnak, lassan itt az ideje hogy újra elkezdjük...... (Jaj de nem várom a telet, a hosszú sötét estéket. Huhhhhh)

Kép

Kép
[/url]
pledit

Sziasztok!

Lányok, légyszi írjátok le a véleményeteket pró és kontra a bárányhimlő elleni védőoltással és a pneumococcus (jól írtam?) oltással kapcsolatban!

Köszi!

Liv

Kép

Kép
liv

Liv :)

Én sokat agyaltam hogy mi tévő legyek a bárányhimlő oltással kapcsolatban. Sokan pártolják, sokan ellenzik. (A Kismama múlt havi számában éppen erről az oltásról volt szó. )
Aztán arra jutottam hogy beadatom Balázsnak mert mi elkezdtük a bölcsit és tuti meg fogja kapni ha lesz járvány. Akkor kb. 1 hónapig nem mehetnénk közösségbe és nem tudok itthon maradni vele 1 hónapot. A nagyszülők is nagyon messze vannak, rájuk sem támaszkodhatom kizárólagosan.
Én nagyon félek ettől a betegségtől, mert ugyan enyhe lefolyása szokott lenni, de azért vannak szövödményei, igaz nem nagy arányszámban. De nagyon nem szívesen esnék bele ebbe a kicsi százalékba. A védőnénink nem nagyon javasolta az oltást, a doki nénink igazából nem beszélt le róla. Már fel is írta a receptet, csak nem tudom kiváltani, mert hiánycikk az oltóanyag!!! (lehet hogy a sors keze?????)
Úgy tudom hogy kell majd még oltás a teljes védettséghez, 12 éves kor előtt egy db, utána meg kettő db.

Az a pneumococcus oltás az mi ellen (milyen betegség ellen) véd?

Kíváncsi vagyok a többiek véleményére is!!!!

Kép

Kép
[/url]
pledit

Sziasztok! Itt vagyok ám, csak lusta üzemmódban. :)

Edit, Csengő :)
Köszi a hiányolást!

Zsombi nevében pedig köszönöm a szülinapi jókívánságokat! :D

Az utóbbi hónapok nagyrészt nyaralással, kórházazással, kórház utáni helyrejövéssel teltek Apával együtt!! És ehhez még hozzájött, hogy az augusztus huszadikai áramkimaradások kicsit tönkrevágták a gépünket. :evil:

És akkor most egy gyors beszámoló rólunk:
Ahogy fent is írtam, munkahelyet váltott a párom, és úgy tudtuk intézni, hogy másfél hónapot itthon tudott velünk
lenni. Ami pedig még extra jó, hogy Budaörsre jött át dolgozni, azaz biciklivel 10 perc re dolgozik tőlünk (HURRÁRHURRÁHURRÁ!!!) :D :D :D

Zsombóc szívműtétje augusztus 25-én volt. Örülök, hogy túl vagyunk rajta. Ami pozitív volt, hogy Zsombi meglepően jól viselte az egész kórházi létet, a nővérkék nagy kedvence volt, amiért ilyen pindúr létére ilyen vagány szövege van. Meg gondolom, annak is örültek (én is), hogy már nem sírással jelezte, ha valami rosszul esett neki, vagy ha hiányolt, hanem szépen meg tudta mondani. Amíg az őrzőben volt, nem sokat mehettünk be hozzá, de mindig volt, aki mesét olvasott neki vagy benyomták a Maszkabált, Süsüt, Vukot a dvdbe, és azt nézhette. Még a cicimegvonással is egész jól megbírkózott, bár amióta hazajöttünk, szinte egész nap a cicin lógott kompenzációképpen. Most ott tartunk, hogy próbálom ezt egy számomra is elviselhetőbb szintre csökkenteni, azaz csak elalváshoz és ébredéskor cicizünk, egyébként meg csak babusgatás van.

Ami miatt nem felhőtlen az örömünk, hogy a műtét úgy tűnik csak félig volt sikeres: a bal tüdőágat, ami már szinte teljesen el volt záródva, szépen ki tudták tágítani, viszont a kicserélt aortabillentyű továbbra is sok vért ereszt vissza, ami megterheli Zsombi szívét. Emiatt aztán megint nem tudtak minket azzal kecsegtetni, hogy sok-sok év haladékot kapunk az újabb cseréig. Még olyasmi is felmerült, hogy 3 hónap múlva újabb katéterezésre számíthatunk. És az eddigi gyógyszeradagját is felemelték egy kicsit.

Ennek ellenére ő teljesen jól néz ki, a dokik nagyon elégedettek a fejlődésével minden téren, bár elég kis törpesúlyú versenyző: 9,7 kg és 85 cm :). Bár én meg 160 cm és 43 kg vagyok, és apa is ilyesmi alkat, csak persze ő a legnagyobb a törpe-családban :).

Mint ahogy írtam is, mindenki dől jobbra-balra Zsombi szövegétől, bár most hirtelen nem igazán jut eszembe jó példa, de tényleg jókat mond. A közös szülinapunkon pl. addig agyalt, hogy akkor milyen torta legyen, ki kapja, stb, míg kifundálta, hogy ő kapja majd a tortát, én meg majd megehetem a gyertyáját, miután ő elfújta :)

Kukiügyileg is jól "állunk":). A Ftorocorttól (napi egyszeri kenegetéssel) már néhány nap után olyan sokat javult a szűkület, hogy hátra lehetett húzni a fitymát. Azóta kenegetjük ugyancsak napi egyszer körömvirágkrémmel vagy ha kicsit szűkebbnek tűnik, akkor megint Ftorocorttal, és teljesen jól működik :). Zsombi szavaival élve: "szépen javul, anya" (amikor feláll a fütyije, midig szól, hogy javul :D ).

Hát, ennyit rólunk. Minden szülinapos és névnapos manónak, anyukának, tesónak sok-sok boldogságot kívánunk utólag is!

Majd még jövök, és rendesen hozzászólok, ha tudok. Most csak gyorsan jelezni akartam az értünk aggódóknak, hogy jól vagyunk.

Erika

Kép

Kép
zsombi

Erika :) nagyon örülök, hogy írtál. A félsikernek nem annyira, de reméljük minden további szükséges beavatkozást is ilyen jól fog venni nagydumásod :lol:

Liv :) Oltásügyileg én most nem vagyok mérvadó, mert mi Milán miatt jutottunk el a Szent Lászlóba (ugye van nagyobb tesó, akitől frincfrancokat elkaphat, ami nem biztos hogy a legjobb lenne neki), ottani doktornéni minket rábeszélt a barihimlő ellenire és a prevenarra is. Előbbit egyelőre csak Bálint kapta meg, mert Milán még túl pici, utóbbit pedig mindketten.

Most csak ennyi.

Edit
Kép

Kép
reditke

Botinak,Zolinak,Adriennek,Bernátnak nagyon boldog szülinapot Kívánunk :)

Kép
Kép
nikk0830

Zsombi, de jo hogy jelentkeztetek! Ugy drukkoltam a mutethez. Sajnalom, hogy csak felsiker, de remelem megoldodik az ujabb problema is!
csengo
Vendég

Sziasztok!

Kórházba kerültünk. Nagyon hosszú lenne leírni és hulla fáradt vagyok. :cry: Lényeg, hogy iszonyú ronda kiütései lettek LEvimnek. 2 napig jártuk a kórházakat, allergiára gyanakodtak, de nem múlt. Tegnap éjjel elkezdett dagadni a szeme és az egész pici teste egy merő vörös kiütés volt. Még nem tudják, hogy mi ez, de vírusfertőzésre gyanakodnak. :cry: Éjjel infúziót és rengeteg gyógyszert kapott. Hajnalra elmúltak a kiütések, de bármikor visszajöhetnek. Most Apa van Vele, mert én egész éjjel virrasztottam. Hazajöttem aludni, de nem megy. Megyek is be hozzá.

Pussz, Virgi

Lilypie Kids Birthday tickers

virgike

Virgi, nagyon sajnálom a kisfiadat. Melyik kórházban vagytok?
Ha tudsz, holnap is adj hírt magatokról! Remélem, hamar hazaengedik Levit.

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Jesszusom Virgi, hát ez szörnyű!!!!! :(

Nagyon gyors gyógyulást kívánok és hogy mielőbb derítsék ki mi okozza a bajt!!!!!!!

A Bethesda kórházban vagytok?

Jelezz ha tudsz hogy mi van veletek????

Kép

Kép
[/url]
pledit

Sziasztok.

Rég voltam errefelé.
És nem is tudom, mit is és miről is írjak.

Vagyis tudom, miről kikről kéne ...de persze megint késői időben másztam ide..

A két gyerkőc jól van..vagyis két hete nagyot telkeztünk.

Élvezték. Mi is.... (főként, ha tudtuk, hogy a kicsire éppen más figyel)

A frászt hozta többször ránk...sőt rám. Én azóta azt látom magam előtt, hogy mi is lehetett volna.. ha nem látom meg, hogy éppen mit csinál...

Mindenki figyelt rá pedig. Munka ide vagy oda..mást nem lehetett hallani:" Hol a Bazsi?" ...s ha volt válasz, hogy itt!..akkor okés volt.

Ezerrel pörgött, szombaton bealudt a kajánál..de vasárnap nem lehetett altatni. Csak a kocsiban ájult be olyan du 1/2 5 körül

Na...duguljak mááá L...:o))

sziasztok, mindenkinek jobb és szebb napokat és egészséget kívánok

Titanilla
titanilla

Tudom kicsit kódolt a szöveg...de aki ismer, tudja miről van szó

Titanilla
titanilla

Pledit, Liv :)
Köszönöm. A Heim-ben vagyunk. Most hazajöttem tusolni, meg összepkaolni pár dolgot. Tegnap és éjjel már nem volt kiütése, már rosszalkodik. :lol: Csak nem lehet tudni, hogy a gyógyszerek nyomják el a tüneteket, vagy meggyógyult. Még semmit nem tudunk, senki nem mond semmit, de ma rákérdezünk a dokinénitől.

Vigyázzatok magatokra!

Puszi, Virgi

virgike

Virgike, en is drukkolok tegnap ota! Irjal mi van a gyerekkel es pihenjetek nagyot!
Sajnos egy kezzel potygok, masikban a baba van...
Vendég

Virgi,
mielőbbi jobbulást kívánunk Levinek!!!

Dino
dino

Virgi
mi is jobbulást kívánunk!

nálunk megvolt a kukiügy, egész jól ment, mind2 kölöknek hátrahúztás egy szondával.
Gergő pedig 2 nap ovi után megint itthon, lázas, taknyos :cry:

puszi

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Virgi :)
Én is nagyon szorítok, hogy rendeződjön törpöd állapota. Ha van kis időd gyere és mondd el lszi, mi a fene vot ez nála.

szintén zenész, mármint a takony ügy. Mi még bölcsibe és oviba sem járunk, de már megint köhögnek, taknyolnak. Én ezt egyszerűen ép ésszel már nem bírom felfogni mi a francért ilyen gyengék ezek a kis pasijaim. Totál tanácstalan vagyok....

Viszont tök örülök, hogy a nagy hidegfront híreszteléssel ellentétben egyelőre még tök szép idő van. Ki is használjuk, egyfolytában sétálunk, ha épp nem alszanak.

Pusssz

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Virgi! Hú, mi is nagyon drukkolunk. Olyan ilyesztő dolgokat tudnak produkálni a gyerekek.

Juti! Jaj, de jó nektek, hogy túl vagytok a kuki matatáson. Én halogatom, mert még nem érzem eléggé bátornak magam, hogy bevállaljam a kéthónapos Simon mellett a sírást. Mennyire viselte meg a fiúkat? Bódításban készült?

Reditke! Örülök, hogy a kardiológián Milán szivecskéjéről jó híreket kaptatok. Kis vasgyúrú a képek és az általad írtak alapján.

Vasani! Jelentkezz! Meg van már a baba vagy még pocaklakó?

Csengő sorstárs! Olvaslak a másik topicban, látom nálatok sem könnyű. Mi is küzdünk a kakival. Simon születése óta 2-3 naponta kakil, de a múlt héten megjártam az ügyeletet vele. Már egy hete nem volt kaki és aggódtam. Ott jól meghőmérőzték, jött nagyon büdös és sűrű kaki, aztán hétfőn spontán és azóta megint semmi. A dokinénink szerint 14 nap anyatejes csecsemőknél még elfogadható, ha a szél távozik és nem görcsöl a baba hasa. Próbálkoztam cukros kamilla teával, de nem sok sikerrel jártam. Most megint elkezdem. Neked mit mondtak?

Rólunk: Nálunk minden okés. Áron elkezdett mondatokban beszélni, nagyon zabálni való. Kicsit féltékeny az öcskösre. Többnyire szeretgeti, de amióta öcskös is a földön hasal, tornáztatom, szóval a nagy birodalmába lépett, azóta ráüt a fejére, emeli rá lábát, rádobja a játékait. Szegény kicsit nagoyn sajnálom:( Mamik nálatok is volt ilyen?
Simon kis vasgyúró. 3 kilóval született, ma pont 2hós és 5,5 kiló. Szerencsére nem egy sírós baba, altatni eddig nem kellett, mostmár együtt fekszenek a tesóval. Éjszaka még gyakran előfordul, hogy pukik miatt csukott szemmel nyöszörög. Sajnos ma éjszaka Áron hamarabb felébredt erre mint én, így elég nyűgős volt délelőtt. Ő kiabálta nekem 4-kor Anya, babi sír.

Bölcsiseknek kitartást! Sok egészséget!

Andrea

KépKép
Áron

Sziasztok!

Régóta nem volt időm írni.Rengeteg a dolgom.Az ovi megkezdésével meg csak sokasodott.A délelőttök olyan gyorsan eltelnek mert a nagyot elviszem,bolt stb. és már dél is van.Mindíg rohanás szinte az egész nap.
Adrienn szinte folyamatosan beteg.Megfázás, hasmenés,tüdőgyulladás, bárányhimlő.Éjszakáink katasztrófálisak.Szinte nincs olyan éjszakánk amit összefüggően végig alszik.A betegségekkor volt olyan,hogy tízszer is keltünk.
Adrienn rengeteget beszél,mondatokban.Igaz sokminden csak én értek.De kötelező megérteni mert addig mondja amíg nem értjük meg.Folyamatosan károg néha már zsong a fejem.

A bárányhimlőről csak annyit,hogy egészen"kellemesen" zajlott.Első nap volt láz.Utánna már csak kisebb nyűgösség.
Oltásról is írtatok.Hát nekem a véleményem erről csak az amit a doki nénik is mondott,hogy ezek a gyerekek azért olyan betegesek mert az imunrenszerük nem tud mitől erősödni mert minden ellen oltva vannak.
Az a híresztelés,hogy a himlő jelenlegi vírusa már elkorcsosult az nem igaz.Tehát én nem is oltattam be és egy hét leforgása alatt túl is voltunk rajta.
Ismerem a nehezebb változatát is mert a nagy egy hétig volt lázas a himlővel.
Ágotának most szájfertőzése van.A városban elég sok gyereknek.Lázzal kezdődik és nem találnk semmit.Majd nagyon fáj a szája és szinte alig tud enni.

Üdv.GnéKriszti
gnékriszti

Sziasztok!

Régóta nem volt időm írni.Rengeteg a dolgom.Az ovi megkezdésével meg csak sokasodott.A délelőttök olyan gyorsan eltelnek mert a nagyot elviszem,bolt stb. és már dél is van.Mindíg rohanás szinte az egész nap.
Adrienn szinte folyamatosan beteg.Megfázás, hasmenés,tüdőgyulladás, bárányhimlő.Éjszakáink katasztrófálisak.Szinte nincs olyan éjszakánk amit összefüggően végig alszik.A betegségekkor volt olyan,hogy tízszer is keltünk.
Adrienn rengeteget beszél,mondatokban.Igaz sokminden csak én értek.De kötelező megérteni mert addig mondja amíg nem értjük meg.Folyamatosan károg néha már zsong a fejem.

A bárányhimlőről csak annyit,hogy egészen"kellemesen" zajlott.Első nap volt láz.Utánna már csak kisebb nyűgösség.
Oltásról is írtatok.Hát nekem a véleményem erről csak az amit a doki nénik is mondott,hogy ezek a gyerekek azért olyan betegesek mert az imunrenszerük nem tud mitől erősödni mert minden ellen oltva vannak.
Az a híresztelés,hogy a himlő jelenlegi vírusa már elkorcsosult az nem igaz.Tehát én nem is oltattam be és egy hét leforgása alatt túl is voltunk rajta.
Ismerem a nehezebb változatát is mert a nagy egy hétig volt lázas a himlővel.
Ágotának most szájfertőzése van.A városban elég sok gyereknek.Lázzal kezdődik és nem találnk semmit.Majd nagyon fáj a szája és szinte alig tud enni.

Üdv.GnéKriszti
gnékriszti

Bocsánat a dupázásért!
gnékriszti

Kriszti jobbulast a lanyoknak! Szajfajas nekunk is volt, laz nelkul. De az ejszakak szornyuek voltak es sajnos azota sem allt helyre a rend. Most is autoval mentunk egy ket kort, hogy aludjon. Nekunk a lila ecsetelo hasznalt, de kb a 4. orvos irta fel. Ja, es persze kb 10 nap mire helyrejott...

Virgi, mi a helyzet???

Aron-Andi. Hat igen tenyleg sorstars. Mostmar 1 hete nincs kaki es ma mar feladom es megprobalom a glicerines kupot. A vedono szerint nem kell semmi, akarmeddig lehet varni a csak anyatejes babanal. De en mar turelmetlen vagyok.
Balint jol alszik este 8-reggel otig nyugi van. Sajnos nem alszanak egyszerre Mikivel igy nehezen pihenunk, de a ferjem meg mindig sokat segit, igaz mar kikoltozott a gyerekszobabol es mi atmentunk Balinttal, hogy apa tudjon aludni. De a gyerekhez felkelni, ugyis az anya dolga.

mennem kell vasalni

Kormi mar gyanusan reg nem jott, mi lehet veluk???

Sokan nem jottek az igaz. Varom hatha Noemi jelentkezik a munkahelyerol, mert lassan en bucsuzom, mar irtam hogy nem fizetem tovabb a netet...

csengo
Vendég

Andrea :)
Úgy látszik ezek a második manók már csak ilyen nem kakilósak (biztos tudják anyának mennyi dolga van és nem akarják a pelus cserével is terhelni :P ).
Na, szóval Milán is ilyen 4-5 de sokszor 12-14 naponta kakilós volt. Mivel csak anyatejet evett és pukizott-büfizett, szemmel láthatólag nem szenvedett a kakitlanságtól, én végül semmit nem csináltam.
Itt is érdeklődtem pedig mindenféléről már alig 2 hónapos korában. Aztán 4-5 hónaposan még mindig ilyen alig kakilós volt, akkor jött a kamilla tea, édesköménytea. Meg elkezdtem neki adni a gyümölcs pépeket (őszibarack, szilva), de semmi. Irtó keményeket produkált és nagyon ritkán.
Aztán egy másik topikon ajánlották a Holle Bio Dinkelbrei (tönkölybúza)-t és azt adtam a gyümölcsbe, még most is kap naponta minimum egyszer, meg most már rendesen kajálunk és napi 3-4 kaki van.
Szóval szép hosszú lett, de a lényeg, hogy csak anyatejjel, ha nem görcsöl, akkor tényleg nem gáz, ha sokáig nem produklál sztem.
Utána meg már fél éves kora körül lehet próbálkozni....

Testvér terror??!! Úgy isten igazából nálunk akkor kezdődött mikor Milán elkezdett mászni és felállt. Nagyon keményen zúzza le Bálint, és mindig megmagyarázza hogy miért. Naponta 40x van földön Milán, lerántva, lenyomva, fellökve, arrébb rúgva, ráugorva és hasonló nyalánkságok, pedig istenemre legyen mondva állandóan a nyomukban vagyok.
Nagyon kemény kis emberkék lesznek ezek a 2. gyerekek.

Kriszti :) akkor ti sem vagytok jobbak betegségileg :(

Edit
Kép

Kép
reditke

sziasztok!!!
hát láttom elég ritkán irtok de szeretnék én i scsatlakozni hozzátok!!!
az én kislányom még csak novemberben lesz két éves de nagyon okos sokat beszél de viszont nem szobatiszta és még szerintem nem is akar az lenni
na mit gondoltok beszálhatok?
kbernadett

Szia Bernadett, üdv. itt. Persze hogy "beszállhatsz". Te egyszer már írtál ide, ugye? Akkor többen írtunk is neked, de aztán nem jelentkeztél többet. Jól emlékszem?
Nem is kell hogy a kislányod kétévesen szobatiszta legyen.
Írj kicsit magatokról.

Virgi, hogy vagytok?

Oltásügyben a válaszokat köszi, bár sajna nem sokan írtatok. Olyan sokan eltűntek - merre vagytok, lányok?

Valaki kérdezte, mi ellen véd a pneumococcus oltás, de nem találtam egy összefoglaló írást róla, többek között agyhártyagyulladás ellen, de egyéb szövődmények is kialakulhatnak ennek a baktériumnak a hatására.

Lányok, itt már mindenkinek mondatokban beszél a gyereke?

Üdv., Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!!!

igen irtam már ide!!!És jól esett hogy emlékeztél még rám!!!
És sajnálom hogy nem irtam nektek akkor vissza de még akkor nem volt internet itthon. De most már van és most már ha van időm be nézzek!!!

Nos hát mi már eléggé tisztán beszélünk
Hát az igazság az hogy még én most múltam 18
éppen szülésznőnek tanulok és baromi nehéz azt hozzá kell tennem!!
A kislányommal akit nagyon imádok anyukám van itthon ég ovodába nem megye hát röviden ennyit rólam ha érdekel még valami szívesen válaszolok!!!
kbernadett

Nemtudjátok hol lehet le kicsinyiteni a képet?
Mert én nem találom!!!
Előlre is köszi
kbernadett

Sziasztok!

Szerda óta itthon vagyunk, hazaengedték Levit. Azt mondta a dokinő, hogy vírusfertőzés, de nem hagy nyugodni a dolog, hogy allergia volt, mivel 2 doki allergiát mondott, 2 meg vírust. Döntsem el, mi?:( Szerencsére azóta teljesen jól van, viszont a bölcsitől félek, ugyanis amíg bent voltunk egy csomó kisgyereket hoztak a toxikológiára, mert bogyókat ettek a bölcsiben, oviban. A mi bölcsink udvarán is vannak olyan fák, bokrok és Levi mindent a szájába vesz. Meg most igyekszem erősíteni még egy darabig az immunrendszerét. Mivel nem ette a zöldséget, gyümölcsöt, most vettünk gyümölcsturmixot, adok neki zöldség- meg gyümileveket, így imádja! Ez is valami.:) Nagyon, nagyon jólesik, hogy ennyire aggódtatok érte, könnyeket csaltatok a szemembe! Köszönöm, lányok!

Mindenkinek szép vasárnapot!

Puszi, Virgi

virgike

sziazstok!!!

Virgike mi történt? miért voltatok kórházban? beteg? vagy milyen allergiát mondtak?
Meg azt a kor csikot hogy lehet kírakni?
köszi a választ
kbernadett

Sziasztok
Na elkezdődött a munka :( Hétfőtől szerdáig Münchenben voltam,nagyon fárasztó volt és persze nagyon rossz apa és Bandó nélkül.De ők azért jól elvoltak,igaz elalvásnál emlegetett pici babám.Kb 2 hete már nem cicizik Bandóka.Nagyon jól viselte nem is reklamált egyszer se.Nekem sokkal rosszabb volt lelkileg :)
Péntek szombat egész nap suli volt ,szegény családomat nem is láttam szinte egész héten :( Szörnyű hogy nem jut elég idő rájuk.

Virgike
nagyon jó jó híreket hallani.Tényleg szörnyű hogy mindenki mást mond te meg ott állsz 2 tűz között és azt se tudod mi a jó :(

Berni
Üdv újra :) Jó hogy meg tudod oldani bölcsi nélkül,én se akarom Bandót beadni max heti 2 napra :)

Liv
Oltás ügy : én nem adatom be Bandónak. Ezzel is edződik,tényleg mindentől próbáljuk védeni és nem erősödik rendesen az immunrendszerük aztán meg egy legegyszerűbb betegséget is nehezen viselnek. De ez csak az én véleményem.

Kép
Kép
nikk0830

Moszi Vikijének nagyon boldog szülinapot :)
Smiley flórájának is igaz már régen járt erre :)
Cateye Ikreinek is talán olvasol még minket néha :)

Kép
Kép
nikk0830

Bernadett :)
Nagyon szép foglalkozást választottál. A kislányod születése után döntötted el, hogy ezt fogod tanulni, vagy már régi terv volt?
vonalzó: www.babafalva.hu oldalon

Virgi :), hurrá, hogy otthon vagytok végre!

Nikk :), elválasztás hogyan történt? Egyszer csak már nem adtál neki (ill. nem kínáltad), neki meg eszébe se jutott? Ennyi? Vagy ő már magától is kezdett leállni róla?

Maccs, Csirkesz, Sunimum, Kormi, Beszti, és még sokan-sokan, merre vagytok?

Liv

Kép

Kép
liv

Virgike :)
Ez jellemző hogy nem tudták megmondani hogy mi volt Levi baja :evil: Azt nem lehetett volna vérvizsgálattal kideríteni hogy most allergiáról vagy vírusról van szó?
De a lényeg hogy már jól van Levi és hogy otthon vagytok!!! :D
Amúgy én is láttam hogy a bölcsi udvarán sok bogyó van :evil: de nálunk szerencsére Balázs nem veszi ezeket be a szájába.... Sajnos ezt a kajával is csinálja....

Liv :D
Én kérdeztem hogy a pneumococcus mi ellen is véd!!! Köszönöm a választ.
Mi már kaptunk egy agyhártyagyulladás elleni bökkencset, akkor gondolom ez a fajta komplexebb, több mindenre való oltóanyag lehet.

Nikk :D
Hát te is jól be vagy táblázva. Kitartás, a suli is egyszer befejeződik és akkor több időd lesz!!!!

Bernadett :D
Tényleg írj magatokról!!!
Képet nem tudom hogy kell kicsinyíteni.
:shock:

Sajnos mi is megjártuk a kórházat, mert múlt héten a lépcső legalsó fokáról négykézláb leborult szegény mókuskám és jól bevágta a fejét a korlátba. Olyannyira hogy össze is kellett varrni.
Pedig Balázs nem egy boca gyerek, jó mozgása van.
Azonnal bementünk a Bethesdába, 3 öltéssel össze kellett varni a sebet mert iszonyat mély volt, kapott Balázs tetanuszt is, és meg kellett röntgenezni is a fejét. De szerencsére nem törött el semmije sem Balázsnak.
Szombaton reggel 9-re vittük kontrollra, szerencsére szépen gyógyul a seb, majd csak 13-án kell visszavinni Balázst, addig be kent maradnia a varratnak!!!!!
Szombaton délutánra belázasodott elég keményen Balázs, 38,7-et mértünk neki, de volt 38,9 is!!!!! Totálisan megijedtem mert Balázsnak eddig még csak hőemelkedése volt, ilyen brutál láza még nem! A kúpra lement, de aztán estére megintcsak felkúszott, aztán hűtőfürdőtünk és megintcsak adtunk kúpot. Éjjel folyton nézegettük Balázst hogy lázas-e vagy sem..... egy picit melegnek találtuk, de nem piszkáltuk mert aludt mint a tej...... De ettől függetlenül olyan gyomoridegem volt mint még soha.....
Reggelre hála égnek már nem volt láza, ma is folyton néztük, de teljesen normális volt, most este volt egy picit magasabb 37,4, de az még normálnak számít. A házidokkert is felhívtuk, mert nagyon beijedtünk, de megnyugtatott hogy ez a tetanusztól van, az oltást követő 3 napig jelentkezhet láz, ha hétfőn lesz láza Balázsnak, akkor az mástól lehet.....
Most már remélem hogy hamar rendbejövünk!!!

MINDEN SZÜLINAPOSNAK BOLDOSÁGOS SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK!!!
NAGYON VIGYÁZZATOK MAGATOKRA ÉS GYEREKEKRE (FŐLEG A LÉPCSŐN)!!!!!

üdv

Kép

Kép
[/url]
pledit

Bernadett :D

Vonalzó témához :D :

Oldalak, ahol csinálni tudsz:
www.lilypie.com
www.tickerfactory.com
www.baby-gaga.com
www.babafalva.hu (amit Liv :D írt)

Mindegy, hogy melyiken csinálod, a BBCode-t kell bemásolni a profilba, amit így érsz el:
ott van fent, hogy Társalgó, Társalgás, Segédletek. -> Nekünk ez kell. Lenyitod, megkeresed, hogy profil és abban pedig az aláírást, bemásolod a kódodat és készen is vagy. Jelöld be, h mindig hozzá adja az aláírást.

Remélem, sikerrel jársz! :)

Kép

Kép
[/url]
pledit

Pledit:)

Remélem Balázs jól van és nem lázas már!

Vérvétel: most kaptam meg az eredményt, vírust mutatott. Lehet, hogy furcsa, de én ennek jobban örülök, mint ha allergia lenne...

virgike

Keresek vkit, aki pénzért vigyázna Levire péntek délutánonként. Tud vki esetleg vkit ajánlani? Privit kérek! Köszönöm előre is!

virgi

virgike

Virgi :) nem csodálom hogy örülsz. A vírus jön aztán megy, az allergia egy hosszassabb folyamat.

Nálunk B arcüreggyuszis, M hörghurutos. Szép kis csapat.....
Megy az antib kúra sajnos.
Milánnak 7 hónaposan ez már a 2.

Mi baja lesz, ha ilyen sok antib-t kap? Még szarabb lesz az immunrendszere?

Edit
Kép

Kép
reditke

Virgike :)

Szerencsére szombat óta nem lázas Balázs!!!
Most már csak a varratszedés van vissza!

De jó hogy nem allergiája van Levinek, az szerintem rosszabb mint egy vírus.

Babysitter téma nálunk is aktuális, én a gyereksziget.hu honlapra, a babaszobára tettem fel hirdetést.
Sajnos nem megy nekünk a bölcsiben az alvászat, így keresnem kell vkit aki elhozza Balázs ebéd után a bölcsiből. :(

Reditke :)
Gyors gyógyulást kívánok a fiúknak. Remélem már jobban vagytok!!!
Az antibiotiukumról annyit tudok hogy a bélflórát nagyon megtépázza, ezért után sok élőflórás joghurtot kell enni.

Vmi immunerősítő készítményben nem gondolkodtok? Nekünk a doki néni a broncho vax om (lehet hogy rosszul írtam) ajánlotta, ki is váltottam csak még nem kezdtük el szedni.
A gyógyszertárban meg vmilyen laktobacilusos gyógyszert dicsért a gyógyszertáros, majd utána nézek mi a pontos neve!

Többiek???? Tessék írni, legalább pár sort!!!!!

Üdv

Kép

Kép
[/url]
pledit

Drusza :)
Köszi aranyos. Gyógyszerügyileg minden érdekel, de sajnos mi már annyi francot próbáltunk.

Folyamatosan szedjük a Béres cseppet, Cebiont, Vitacolant. Tavaly a homeos Oscillococcinumot ettük megelőzésre. Kaptunk Prevenar injekciót, ami pont az ilyen típusú baktériumok ellen véd. Idén ajánlották az Aloe Activatort, de mégis bekapjuk a bacikat-vírusokat.

Pont férjemmel beszéltünk (és senki félre ne értsen, nem szeretném természetesen hogy marha betegek legyenek a fiúk), hogy tulajdonképpen olyan húde nagyon sose lázasak, taknyosak vagy köhögősek, de "szinte folyamatosan" egy picit. Ez lehet, hogy épp ezen szerek hatása, de marha idegesítő, mert hiába nem lázas, hiába nem ömlik az orrából a cucc és hiába nem köhögi ki a tüdejét, azért mégsem viheted gyerekek közé.
Szóval hogy mi őgy emlékszünk gyerekkorunkra, hogy vagy marha betegek voltunk vagy nem. Fiúknál meg az van, hogy marhára nem azok, de kicsit mindig. Na nem ragozom.

Szóval hogy jobban vannak-e? Nem is voltak igazán rosszul. Pörögnek ezerrel, alig köhögnek, alig náthásak, még hőemelkedésük sem volt, de ilyen klassz a diagnózisunk. Ki érti ezt? Én nem.

Ez érdekes hogy nem alszik a bölcsiben. Én inkább pont azt hallottam másoktól, hogy otthon akinek nem megy, a tömeg pszichózis hatására közösségben igen.

Na dugulok.

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok :)

Nem is tudom mikor voltam utoljára, szerintem azóta nem írtam, hogy szeptemberben a suli elkezdődött. Visszaolvasni sem volt időm, igencsak zajlik az élet nálunk is.

Hannáról annyit, hogy imádja a sulit, eddig egyszer sem mondta, hogy inkább visszamenne oviba, szereti a tanítónéniket is. Délutánonként azért oda kell ülni mellé, mert minden nap van házi (igaz az esetek nagy részében megcsinálják a suliban), de ha nincs is, akkor is gyakorolni kell.

Marcival múlt héten elkezdtük a bölcsit, ami úgy megy, mint a mesében :D Beszoktatást direkt nem írtam, mert Marci az első pillanattól "beszokott", sírás egyáltalán nincs, amikor eljövök integet, amikor megyek érte vigyorog. Az evés is kitűnően megy, mindent elfogad, mindent megeszik az utolsó falatig :D Ma volt az első nap, amikor ott aludt a bölcsisekkel, kicsit paráztam emiatt, mert emlékeztem, hogy Hannával ez nagyon nehezen ment, kellett is akkor 1 hónap, mire Hanna hajlandó volt ott aludni, előtte mindig annyira sírt, hogy haza kellett hoznom. Hát Marcival ez is egy "álom", már 3/4 1-kor elaludt és aludt végig 1/2 3-ig.
Nagyon meglátszik, hogy születésétől fogva ahhoz szokott és azt látta, hogy Hannát is hozzuk-visszük az oviból (most már suliból), egyáltalán nem parázik.

Rólunk ennyit, a szüli- és névnaposoknak nagyon-nagyon sok boldogságot kívánok, a betegeknek pedig mielőbbi gyógyulást.
Ne haragudjatok, hogy nem írok mindenkinek név szerint, de mostanában esélyem sincs még olvasni sem :?

Pusz,
Kata és az Aprónép

u.i.: most néztem Edit utolsó hsz-át, mi az Aloe Vera barackos gélt használjuk, tavaly is azt öntöztem a gyerekekbe és most is (már augusztus vége óta). Én csak jót tudok erről mondani, tavaly télen is összesen 1x voltak betegek a gyerekek, akkor Hanna valami kegyetlen erős vírust hozott haza, azt kapta el Marci is, de ettől az egy betegségtől eltekintve tényleg abszolut egészségesek voltak végig.

Kép

Kép
anyamanya

Hahó

Reditke
Mi is már sokmindent kipróbáltunk, homeos cuccokat, vitaminokat, mindhiába. Én azt gondolom, alkati kérdés. vannak akik semmit sem kapnak el, és sajna vannak akik mindenre fogékonyak. Pl. én sosem voltam beteges gyerek, de az apjuk ugyanilyen volt, két hét betegség, egy hét szünet és fordítva. Mára mégis erős felnőtt :lol:
A testvére is ilyen volt és most a gyerekei is ilyenek. sajna :roll:

Kata
Azért ezt az aloés cuccot még kipróbálnám, hol lehet kapni? szupi, hogy ilyen jól veszitek az akadályokat.

Virgi
Akkor ez jó hír, hogy nem vírus :)

Edit
alvászat :roll: és már nem is próbálkoztok?

puszi
szülinaposoknak mi is boldogot, két éve már én is fájogattam :lol:

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Az Aloe-t a nálunk lévő gyógyszertárban szoktam venni, de ahogy már tapasztaltam, nem lehet kapni mindegyikben. Viszont találtam egy honlapot, ahonnan lehet rendelni:
http://www.fittaloe.hu/index.php?page=termek&t_id=3

Az ára húzós, arra készülj fel, de én inkább erre költök, mint gyógyszerekre.

Pusz,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Liv
fokozatosan csináltam,mert ha Bandón múlt volna sose hagyja abba.elöször a nappalit elhagytam lett esti éjszakai néha reggeli,majd esti reggeli,éjjel kimaradt aztán csak elalváskor és a végén egyik nap úgy döntöttem hogy azt is elhagyom,mert Bandó már többször aludt anyuéknál két éjszakát és akkor minden gond nélkül elaludt,meg se említette a cicit,persz e mikor abbahagytuk még mondta pár napig,de én mondtam hogy már nincs és ő ezt elfogadta,most pedig már nme is emlegeti,csak néha viccesen és ő is nagyokat nevet :) egyszerűbb volt mint gondoltam :)

Kép
Kép
nikk0830

Ha minden igaz, én is meg tudom rendelni, majd utánaérdeklődöm, hogy mennyiért, mert lehet, hogy olcsóbban, mint a fenti linken. Én elvileg Forever üzletkötő vagyok, bár egy napig nem csináltam. :lol: De ha van rá több igény, akkor kimegyek és veszek egy pár kupával. :) Ma utánanézek, hogy mennyiért tudnám hozni.

virgike

Sziasztok fiatalok :o)

kéne kis segítség. Sok bébi cumó halmozodott fel. hova lehetne elvinni? Igaz most nem itt van... de kéne ötlet. (Ki lesz válogatva, ami jó még a kicsinek, de megy hozzá, ami már nem jó)
Van valahol babaruhabörze? Vagy bármi..mert kidobni anyóskám sem akarja..
Kis sogórnőm elrakott mindent. gondolt a másodikra... :o(

én meg sokat Őrá...:o((

Kösz, ha tudtok valamit

Titanilla
titanilla

Sziasztok:)

Szóval én 6200 Ft körül tudnék hozni olyan barackos gélt, ha vkit érdekel. (Azon a linken 9000. :() Ezen kívül tudom ajánlani még a KIDS multivitamint, 120 db-os rágótabletta, naponta egy kell belőle, emellé a gél mellé szuper kiegészítő, 10 Euro-ért. Érdekel vkit vmelyik?

virgike

Sziasztok!

Megkésve, de minden szülinapos babának Boldog Szülinapot kívánunk Vikivel! :mrgreen:

Nikk! Kitartás a következő 1 évhez!

Meseőrület: Nálunk változó. Egy jó darabig Micimackó volt, Tigris miatt és Süsü, majd a Rtl-nek köszönhetően bővült Shrek-re, majd Némóval.
Most kockásfülű mellé Garfield (a film) lett a nyerő. :D

Pledit! Kockásfülűt dvd-n tutira lehet venni, én az Auchanban vettem kb 1e/db, mert 2 részes.

Liv! Én beadatom, mert jó lenne, ha Viki nem hozná haza, pláne ne akkor, amikor már meg lesz a kistesó. De sajna a vakcinát nem tudom kiváltani, már hetek, lassan hónapok óta. :?
Megnyugtatlak Viki sem nagyon beszél. Néhány szó, bár mostanában kezdett bővülni a szókincse.

Erika! Szurkolok, hogy a következő műtéttel végleg megoldódjon a probléma.

Kriszti! Remélem már meggyógyultak a lányok!

Üdv köztünk Bernadett!

Virgike! Nagyon szurkoltam nektek, bár az írásig nem jutottam el. Örülök, hogy csak vírus lett az eredmény, mert az allergiával szegényke sokáig szenvedhetne az élete során.

Reditke! Jobbulást a fiúknak!

Titanilla! Ment a mail.

Lányok újra kérdezem! Megtartsuk még a CIB számlát? Átutalások már nem érkeznek, sem Tonyónak sem Noéminak. Lassan csak a pénzt viszi.
Ha nem válaszol senki, akkor megszüntettem.

És most magunkról.
Voltunk Uhon, a babával minden rendben volt, sajna a cisztám is megvolt még.
Viki egyfolytában mondogatta: baba, baba. Azt hittem megzabbantom. :D
A bölcsi egész jól megy, a 3. hét (múlt hét) végére már aludt is igaz még csak ölben, de a héten már úgy-ahogy azaz 1- 1,5 órát alszik is. Csak az a baj, hogy ez kevés neki, mert 2-3 órákat aludt itthon, de itthon már nem tudom letenni aludni.
Éjjel meg sajna újra ébred, mert most jön a 2. szemfoga. :?
Anno írtam, hogy megyünk kardiológiára. Kóros elváltozás nincs, de a doktornő úszást és tornát javasolt, és a mellkasa is horpadt?! (ezt nem értettem akkor sem).
MA voltam Ekg-n, erre kiderült, hogy nálam sincs minden rendben, így mehetek kardiológiára. Lehet, hogy Viki tőlem örökölte? :?
Kiakartam magam íratni, de már nem olyan egyszerű mint Vikivel. Szerda óta a háziorvos felvett, de nem terhességi táppénzre, tegnap óta van papírom a nődokimtól, hogy írjanak ki, de házi orvos nem írhat ki, a terhesgondozást végző nődoki az SZTK-ban nem akar átvenni, így pedig a házi orvos szerinte áttudna. :x
A mai napot legalább péntek 13-ra fogom, de remélem legközelebb tudok intézkedni.

Most mennem kell Vikiért a bölcsibe.

KépKép
Kép
moszmota

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?