Új privát üzeneted érkezett!

Szia Anikó!
Gratulálok Kincsőhöz! Teszel fel róla képet? :wink:
Az én kislányom is nagyon nyűgöskés mostanában, nem tudom hogy mitől, de én úgy érzem nem kifejezetten a hasfájás miatt. Persze van benne néha az is, de azt már megismerem (sajnos), olyankor minden előzmény nélkül, azonnal visítani kezd és elvörösödik a feje, tehát nincs semmi átmenet a csöndes cihegés és a sírás között.
Ezt a bogyót hol lehet kapni? Mennyibe kerül? Nem nagyon ismerem a homeós szereket, eddig nem is igen hittem bennük... :oops:
Üdv!

Kép
mamy

sziasztok,

nálunk este 10 kor sikerült bealtatni a kis bőgőmasinát. és kettőig aludt! és mit csináltam én? hát persze, hogy éjféltől csőre töltött cicikkel lestem aggódva, hogy mikor ébred fel :roll: azután már újra két óránként ébredt, plusz kétszer olyat kakilt, hogy kifolyt a pelusból. (félálomban bénán peusozok)
héttől pedig újra teljes hangerővel bőg. csak az segitett, legalábbis nekem, hogy aférjem elvitte egy két órás maratoni sétára.

most a karomban bömböll :evil: csak akkor hallgatott el egy pillanatra, mikor magas fejhangon én is elkezdtem oázni. megleptem :)

de most kirúgja magát a karomból, úgyhogy megyek
sz_kata

Mamy, Tina,
mi mindent az államkincstárnál igényeltünk, meg is jött pár héten belül (illetve a GYES /én azt kértem, nem a TGYÁS-t/ állítólag a héten érkezik). Biztos az államkincstár honlapján is fent van, hogy milyen papírok kellenek (a Magyarország.hu listája nem teljes! Ez kiderült, mikor mi igényeltünk). Vagy érdemes telefonon tájékozódni. Ha kell, keresek hozzájuk tel. számot.

Kata,
:cry: mármint a sírás :cry:

Beuka,
igen, babakocsival viszem őket (úgyis kell egy kis séta). Már meg is jártuk...

Lányok, fejem leég a szégyentől, visszavittem a tengervizes orrspréjt, hogy ez csak 15 hónapos kortól jó, a bébik meg két hónaposak, erre a nő diszkréten figyelmeztetett, hogy 15 napos kortól jó :oops: Úgyhogy orrspréj marad...

Megyek, becűgölöm a teraszról a lányokat, nehogy mégjobban megfázzanak... Pedig olyan jól alszanak az édeseim...

Szép, csöndes délutánt nektek!

Puszi - Kata

ákata2

Sz_Kata!

De miért??? Úgy sajnálom! Porszívózás? :wink:

Mamy!
A visítós fájdalomra mást ajánlanak...
http://209.85.129.104/search?q=cache:_y ... =clnk&cd=6

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Ákata!

Hogy alakul a Lili hője?
Drukkolok......++++++++++++++++++++++++!

Livi

bali78

Kösz a drukkokat, lányok, még nem mértük azóta... Most lesz kajálás, akkor (jobban mondva a tisztába tételnél) mérünk...
Egyébként szépen evett 120-at (előtte alkalommal 130-at szopott), békésen alszik a kocsiban... Mostanáig (merthogy most fogom behozni, és tuti visítás lesz)...
Írok, ha megmértem!

Puszi - K

ákata2

Szép napot lányok!! :D
Hát nálunk nincs éppen karácsonytváró idő szerencsére, de én nagyon élvezem ezt az időt, imádom az őszt!!! :D
Karácsonyt már a babáinkal a karunkban várjuk!!! :D

Most jöttem meg a védőnőtől, hát eddig is tudtam, hogy nagyon egyszerű szegénykém, de már sejtem, hogy halálra fog idegesíteni, ha majd kijár hozzánk!! elöszőr is állandóan csak pletykál, és egy hasznos tanáccsal nem szolgált még a babavárással kapcsolatban!! :roll: igaz nagyon nem is izgat, a gyerekorvosunk nagyon szupi, és ez a lényeg!!

Siba!!

Te is panaszkodtál a védőnőd miatt, neked is csak azt tudom tanácsolni, hogy ne foglalkozz vele, tégy mindent úgy ahogy az ösztönöd diktál, és ha tanácsot szeretnél, inkább a gyerekorvoshoz fordulj!! Szerintem így nagyon jó, hogy van "raktáron" tápszer, mert nyugodtabb vagy, hogy tusz mihez nyúlni, ha nagyon úgí érzed, hogy nincs tejed!! És meglásd, hogy pont e tudat miatt fog beindulni gyönyörűen a tejtermelődés!!

ákata!!

remélem nem lesznek a bábák betegek, sokat vidd őket levegőre, és sokat szellőztess, hogy kimenjenek a bacik!! apának gyógyulást kívánok!!

Fj35!!
Nagyon szép Ádámka!! :D

Tina!!

Ha az alanyi jogon igényelhető gyes-re gondolsz, mert nem állsz munkaviszonyben, azt a területi TB kirendeltségen tudod megigényelni, és minden egyebet is!! Viaszont ha van munkaviszonyod, ahogy a lányok is írták, a munkáltatónál kell!!!

Anikó!!
Én is köszöntelek közöttünk, kiváncsiak vagyunk a kislányodra!! :D

Beuka, hettie!!

Én nem csomagoltam külön szülőszobás pakkot, mindent a nagytáskába tettem!!papucsot, fényképezőgépet még nem tudom berakni, mert mindig használatban vannak, így tuti itthon hagyjuk!! :wink: :oops:
Enni, és innivalót meg bizti nem viszünk apának, mert én mondtam neki, hogy majd sebtiben pakolni kell rohanás elött, erre megkérdezte, hogy miért, te enni fogsz? Mondom, hogy én nem ehetek!! Erre azt mondta, hogy akkor ő se fog!! :wink: Oari volt!!! :D Kávéautómata meg van a kórházban!!! :wink:

Na mentem!!

Puszi!! Melódia

Kép
Kép
melódia78

Mindkét csaj 37 fok alatt :lol: :lol: :lol:
Közérzetükről - kaja után - árulkodjanak az alábbi képek - az imént készültek:

Kép Széles mosoly Cicamica arcán

Kép Szintén széles mosoly Egérke arcán

ákata2

Sajnos, apjuk továbbra is KO, egyedül etettem, ami azt jelenti, hogy cumisüvegből kapták a naftát, mivel képtelen vagyok egyszerre szoptatni/üvegezni :cry: Talán egy-két hónap múlva már menni fog. Az a baj, hogy mind2 megébredt, mikor behoztam őket a kertből... Ha van egy fél óra csúszás, már tudok szoptatni. Na mindegy. Nekik így is izlik... ez enyhe vigasz nekem, de nekik ez a lényeg :wink:
Na, megyek fejni... Aztán alszom 1et, ha hagynak :wink: :wink:

ákata2

Á_Kata!
Tündériek a lányok!! Egyszer az egyik, aztán ugyanúgy a másik nevet, mintha megbeszélték volna :) :wink:
Örülök, hogy 37-alatt, a párodnak szegénynek pedig mielőbbi jobbulást :( Nem lehet most könnyű Neked :(
jaj ne lovagolj azon a hülye orrsprén, csinálja valaki végig azt, amit Te csinálsz, és akkor próbáljon meg megjegyzést tenni...

Melódia! :)
Igen, már én is előre félek a védőnőtől! NAgyon kedves meg minden, de hogy idejárjon naponta. Azárt biztos mond hasznos dolgokat is, főleg egy kezdőnek. HA meg bizonytalan leszek, úgyis rohanok hozzátok ide a Netre tanácsért!!! :D :D
Egyébként tegnap a CTG-s néni mondta, hoyg feketepont a védőnőmnek, ha nem mondta el hogyan lehet picit edzeni a cicit. máropedig nem mondta el.
Én nem annyira szeretem az őszt, de ez idei kivétel :) olyan jó, hoyg ilyen sokáig jó idő van. Az előbb jöttem be, összegereblyéztem a leveleket, egész nap kinn kellene lenni!
Hát igen, mondjuk a nagytáskából is elő lehetne venni a szülőszobás cucokat, de én úgy döntötem külön rakom. a kaját meg majd meglátjuk, az sokminden függvénye. A férjemnek mindig az jár az eszébe, hogy amikor a nővére szült, és már órák óra vajúdtak a sógora megkérdezte a nővérét, hogy jól láttam, hogy an egy babán a tásládban? És megehetem :lol: :lol:
TÉnyleg nagyon aranyos a párod, hogy szolidaritást vállal Veled :)

LÁnyok tényleg nagyon jó, hogy még így süt a nap, lehet vinni a bébiket sétálni!!!!
Remélem azért mi is tudjuk majd őket vinni, nem lesz hatalmas zimankó!

Bea

Kép
Kép
beuka

Ákata,

mosoly miatt irigy irigy :wink: :lol: Férjednek jobbulást.
Petit csak ringattam, ringattam, aztán énekeltem neki és rá kellett jönnöm, hogy nem ismerek gyerekdalokat a karácsonyi nótákon kivül. Úgyhogy, lehet hogy Peti Beatles remix á la anyun fog felnőni, na meg némi üttörős népmozgalmin :wink: még a "börtön ablakábant" is bevetettem. Erre be is aludt, de ahogy letettem, kezdődött a móka előlről... aztán bekötöttem kendőbe, és most is alszik. :lol: csak én nem :cry: na mindegy

látogatók: igen, a társaság nekem is hiányzik, de nekem ezt az űrt tölti be most a babanet. amikor a férjem morog, hogy már megint netezek, ahelyett hogy pihiznék, akkor szoktam mondani, hogy jelenleg ti vagytok az egyetlen kapcsolatom a külvilággal.

Krisszi,

Ricsi igazi komoly nagyfiú már! :lol:
sz_kata

Sz_Kata! :)
Én összegyűjtöttem pár meseszöveget, meg gyereknótát, ha gondolod elküldöm.
A kendőben alszik Peti Rajtad, miközben Te a dolgaidat végzed? Már csak azért kérdem, hogy így elvannak benne?

Kép
Kép
beuka

Sziasztok Lányok!

Kicsit megint tudok jönni :)
Annyira jók a születéstörik! És annyira más mindenkinél! Már úgy várom a sajátunkat.
Voltunk CTG-n, a doki is megvizsgált, és azt mondta, hogy mostmár bármelyik pillanatban születhet, úgyhogy elmondta, hogy mikor kit kell hívni, hova kell menni... A terminust áttette okt 30-ról 27-re, de még arra is azt mondta, hogy ennél is előbb lesz, úgyhogy már nagyon izgi!
A babaszoba még mindig nincs rendesen kész, úgyhogy a férjem azt mondta, hogy maradjak ágyban, hogy egy kis időt nyerjünk. :lol:

Hú, már olyan kevesen vagyunk 2in1... Anita, Chesti, Hettie, Beuka, melyikünk lesz előbb? :lol: persze még az is lehet, hogy az utánunk következők beelőznek. Mindenkinek hajrááá!

Puszi mindenkinek

Rozus

ja, és minden baba egyre szebb! :lol:

KépKép
rozus

Karácsonyi hangulat :shock: Pedig az még jóval odébb van. Én most inkább a babavárós hangulatomban vagyok.

Na végre megvettünk mindent, kivéve a hasszorítós bugyit, mert ahhoz kell a majdani haskörfogat is, ezt meg nem tudtam. Sajna a pelenkázó még mindig szüleimnél van, de csak elkerül már az is hozzánk. Most meg megy egy adag babaruha a gépben, aztán az is készen van.

Védőnő: Hát én nagyon pipa vagyok rá. 2 hónapja voltam utoljára, azóta voltam, csak ő nem volt ott, soha sincs ott mikor ott kéne lennie. Így nem tudom hogy lesznek megírva a receptek, meg gyerekorvos is kellene. Legszívesebben visszamennék a gyöngyösi védőnőhöz. De orvost biztos onnan válsztunk. Amugy a védőnő azt mondta majd kijön családlátogatásra szeptemberben, hát azóta is jön. :evil: Én meg nem fogok rohangálni mindennap hozzá, hogy ott van-e vagy sem, mert messze van, én meg nem bírok már annyit menni. Ugyhogy nem érdekel. Ja a tel számát sem adta meg. Hogy esetleg fel tudjam hívni.

Melódia
Nem ehetsz szülés közben? Én nem bírnám, hisz kell az energia, meg nekem amugy is alacsony a vércukrom, ugyhogy már tudom miért vagyok rosszul, ha éhes vagyok.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Rozus
Okt 27? Én is akkorra vagyok kiírva :D

Ákata
Párodnak jobbulást!!! Bébik nagyon aranyosak :D

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Sziasztok!

Jaj, olyan sokat írtok - nekem még írni sincsen időm, visszaolvasás, meg egy fél délután.
De nem baj, legalább áramlanak az infok.

Szóval,

Edi, Sz_kata, Á_kata:

Fejés - köszönöm a többféle megközelítést. nekem nem feszül és nem csomós a mellem - vagyis csak hozamnövelési célzattal fejném - ma már ki is próbáltam - borzalmas volt...

Viszont így már láttam, hogy Bendus nem szívta le a cicit, mert tudtam fejni belőle.

Edi:
Hú, hogy van ez a zöld kak akkor túl híg a tej, sárga kaki akkor a zsírost is megette dolog?
Mert éppen ezen aggódom, hogy néha zöldet kakilt, ma meg gyönyörű aranysárgát (bocsi, de egy anyucinak már ez a szép :lol: ), szóval akkor jól értem az összefüggést???
Zöld - kevés zsíros tej fogyott, sárga - naggyon jó?!

Jadey, Edi:
Szüléstörténetetek nagyon szép - és csak még jobban sajnálom, hogy az enyém egy unalmas, műtéti realisztikum lett. Semmi romantika - de tényleg!

És az az igazság, hogy 2 évet kéne várjunk a következő terhességgel, hogy egyáltalán legyen esélyem a másodikat hüvelyi úton szülni - de ezek után már nagyon szkeptikus vagyok. Kicsi esélyt látok rá, hogy működne a testem, meg hagynák is az orvosok!!!

És kicsi korkülönbséget szerettünk volna, vagyis mindeképpen nagy kompromisszumot kell kössünk. vagy kis korkülönbség - de akkor tuti császár, vagy 2-3 év, és lehet reménykedni a hüvelyi szülésben.

Bocsi, d én már ezeken rágódom.

Bőgés:
Na, gyerekem egész éjjel szórakoztatott, ma meg nappal nem eszik rendesen.
Gáz...

Á_kata, Mamy - Suttogó:

Nekem a most megjelent harmadik kötet tetszett a legjobban - tök praktikus, és jól kifejti a kritkus témákat pl. hasfájás, napirend 2 hós, 6 hós, 12 hós gyreeknek meg ilyenek.
Melyiket rendeltétek? Az I-est avagy a III-ast?

Ja, és a durvaság, hogy a szerző időközben meghalt bőrrákban tök fiatalon - ez a harmadik hátulján volt. Nagyon sajnálom szegényt.

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Iza:

Bocsi, hogy eddig nem írtam meg, de beírod a táblicskába, hogy Bendus 57 cm-rel született?

Köszi szépen.

Képfelrakás:
Lekicsinyités már OK, de most akkor tényleg csak webcímen szereplő képet lehet feltenni és otthoni gépen levőt meg nem??????

Válaszoljatok!!!!!

Köszike,

Dorka

boróka1973

Dorka!
Melléklet feltöltésnél tallozd ki a gépedröl a képet és a feltöltés gombra katt..Ha a méret rendben akkor sikerülni fog..

Mindenkinek köszönöm a segitséget az ügyintézéssel kapcsolatban..

Kép
Vendég

Kedves Mamy!

Ő a mi Kincsőnk!
Olyan gyógyszertárban, ahol homeopátiás szerekkel foglalkoznak.
Amit Sz_Kata ajánlott, az is biztos jó, mert a gyógyszerész több dolgot is ajánlott, de ez volt az első amit kipróbáltunk.
Anikó
Kép Kincső baba
quito

Sziasztok!

Na mérges vagyok. Elszállt az egész amit írtam. :evil:

Rolex!
Örülök, hogy otthon vagytok. Majd tegyél fel képet, meg a szüléstörit. :)

Krisszi!
H&M tényleg jó. Mi is tervezzük, hogy megyünk jővő szombaton Pestre, Árkádba. Bevásárolok :) Katának szép lányos cuccokat szeretnék venni, meg magamnak egy nacit, mert egy terhesnacin kívül nem jön rám semmi :(
Fiad nagyon szép. :D Tetszik (ne ijedj meg nem vagyok pedofil)

Iza!
Ez nagyon durva, Karácsony még messze van. :shock:
Anyáék is kertesházba laknak, ott a környéken divat egyesek között, ki tud szebben díszíteni, de ez ebben merül ki, azt hiszik, ha minél több dísz van, annál szebb. Aztán tök giccses szokott lenni az egész...

Ákata!
Jobbulást párodnak, drukkolok összejöjjön a balatoni kiruccanás. :)
Ja és tök jó, hogy kevesebb a tápszer. :)
Drukk Lilikének, ne legyen beteg. Szép nagyok a lányok.

Siba!
Ez az, fő az optimizmus. Kitartás, minden rendben lesz. Lényeg, hogy ne sírjál, az téynyleg nem tesz jót.

Viola!
Ádám nagyon édes. Tök ari a szöszi fejecskéje. :)

Mamy!
Hát elég rossz lehetee az éjszakátok. Én mondtam apának ne akadjon ki ha sír a gyerek, mert ő még alig sír. 5-10perceket max. És mitől sírt szerinted Gesztike?

Anikó!
Üdv köztünk. Kata lányom is szeptember 9-én született!!! :) Írj majd magatokról: szülés, képek stb.

Tina73!
Nekem párom intézte a munkahelyemen, mivel TB kifizető hely. Kitöltöttem a papírokat, ő meg leadta. A baba szül.anyakönyvi kivonata kell és taj száma.

SzKata!
Csőre töltött cicik. Ez jó! :D
Petike séta közben nem alszik? Párom se szereti ha babanetezek, mert, hogy takarítani is lehetne...Néha tud jókat mondani...Mondtam neki ő is lehet gyesen... :D

Beuka!
Engem érdekelnének a gyerekdalok, szövegek. :) Tudsz segíteni?

Hettie!
Védőnő :(
Nálunk sem lehet inni, enni szülés közben, hátha csaszi a vége.

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Most ismerkedem a rendszerrel, ha használom. A férjemnek úgy néz ki sikerült vonalzót csinálnia, azért vagyok itt újra. Kincső éppen elaludt az apjánál...letette az ágyra...most várunk.........mozgolódás, szem kinyit....azt hiszem, újra kézbe kerül a kisbogár. Ma nehéz napja volt: csípőszűrésen voltunk (minden rendben van), találkoztunk azokkal a lányokkal és babákkal, akikkel egy nap jöttünk haza a kórházból. Picit elszomorodtam, mert minden baba olyan nagy, csak az én apróságom kicsi még mindig. 2920 grammal született, 2800-cal jöttünk haza, kedden volt 3330 gramm. Az orvos és a védőnő szerint jól gyarapodik, ilyen filigrán-de én aggódom. Tudom, hogy nem kell összehasonlítani más babákkal, de már szeretném, ha nagyobb lenne.
Ti mikor mentetek bevásárolni a kicsivel? Én tétovázom. Sétálni minden nap megyünk 1-2 órát, de bevásárlóközpontba vinni még nem merem.

Megyek, esti sírás van...

Anikó
quito

Sziasztok!!!

ákata!!!

Csodálatosak a képen a babucik!! és tényleg igaza van Beának, hogy senki ne szóljon meg, hogy esetleg félrenézel valamit, hiszen nem könnyű egy újszülöttel se, hát még kettővel!! Főleg most, hogy apa kidőlt, és nem tud segíteni!!

Beuka!!

azért valószínü, hogyha lesz rá időm, meg energim, én is rakok be apának sztendvicset, de szerintem úgyse fogja megenni!!Stresszhelyzetben nem nagyon szokott étvágya lenni!! :D Én úgy hallottam, hogy enyhe novembert jósolnak, hát jó lenne, mert már előre félek a bezártságtól, nekem a levegő a mindenem!! de persze ha nem lehet kimenni, azt is kibíromm de az első adandó alkalommal úgyis levegőzünk egy pár percet!! akkor tényleg jó védőnőd van neked is!! :cry: De szinte mindenki panaszkodik itt rájuk...Vajon miért?

Hettie!!
A kiságyunk nekünk még mindíg apóséknál van, darabokban, úgyhogy te se vagy lemaradva semmiről!! :P de ha minden igaz, szombaton már hazahozzuk, jövő hétre már készen lesz a babszoba, meg a kiskomódba is be tudom rámolni a kisruhákat, mert most egy polcra vannak zsúfolva!! :?
Na, akkor a védőnővel te is jól álsz!! én csak reménykedem benne, hogy nem sokat találkozunk vele, mert a gyerekorvos másik körzetben van, úgyhogy ha visszük Pistikét tanácsadára, az ő védőnénije lesz ott!!talán ő normálisabb!!
Nem ismered még a gyerekorvost? Mert nekem már odaadta a recepteket előre, amik majd kellenek!!
Nem tudom, hogy máshol mi a szokás, de szülés közben nem lehet enni, esetleg egy kis szőlőcukrot engedélyeznek, és pár korty vizet!! én ezt mindig is így tudtam, hogy így van, mert bármikor műtétre kerülhet sor, és teli gyomorral elég nagy a kockázata a műtétnek, nem szeretik az anesztesek!! Miért, ahol te szülsz, ott lehet? :shock:

Rozus!!
Akkor te is a szülinapomra vagy kiírva, mint hettie!! Pihizz sokat!! Lehet, hogy még találkozunk a kórházban!! :D

Puszi Lányok!! Melódia

Kép
Kép
melódia78

Megint én...miért nem tette be a vonalzót? Mit hagytam ki? Tud valaki segíteni?
Anikó
quito

Na újra itt, csak etetni tisztába kellett tenni :)

Dorka!
Nálunk a gyakorlat, alátámassza az elméletet amit írtam a kaki színnel kapcs. És én ezt olvastam legalábbis. Ha a gyerek az elsőtejet issza meg, ami laktózban gazdag, puffaszthatja és zöldes lesz a kaki. A hátsó tej meg zsírosabb. Javítson ki vki ha ez nem igaz, de nálunk így működik. Most is negyvenet evett. A kaki zöld lett. Mondjuk azt olvastam az anyatejes csecsemőknél ez belefér, habos is lehet...De a sárga jobban tetszik :)
Amúgy ha gyarapodik a súlya, kinézettel is minden rendben, nem sír sokat...akkor tök mindegy.

Tina73!
Édi bébi a fiad. :)

Anikó!
Kincső baba is nagyon szép. Mekkora volt születéskor?
Hány kilósak vagytok most?

Hajnali egykor pár óra szenvedés, cumi beadogatás után elaludt Kata. És reggel fél 7kor kelt. Első ilyen hosszú éjszakánk volt. :) A pelenka bírta. A következménye az lett, hogy a melleim szétrobbantak majdnem. :D

Jó éjt mkinek!
Edit

Kép
Kép
edi78

Anikó!

Látom közben válaszoltál is a kérdésemre (súly...) miközben én is írtam. :)

E:

Kép
Kép
edi78

Drága Lányok,

Köszönöm a drukkokat. Látom, sokan gondoltatok rám. Talán azért éltem túl a csaszit.. :lol: Ma már nevetek..
Még mindig nem sikerült visszaolvasnom. Igyekszem.
Sok puszi Mindenkinek. Íme egy kép Zsófiról (ezt a nevét használjuk). Itt pár órás. Kép Anna Zsófi
Sok puszi Mindenkinek
rolex

Mamy!
Mi Barnus 5. napján, amikor egész nap sírt cumit tettünk a szájába, hogy egy kicsit megnyugodjon, de végül kiderült, hogy nem kellett volna. Ez ugyanis azt eredményezte pár nap után, hogy már nem olyan hatékonyan szopizott és csak nyammogott a cicin, de nem szívta olyan erővel, mint addig. 2 napja megvontuk tőle a cumit és azóta kezd helyreállni a szopási technikája, de pokoli órákat élünk át, amikor keservesen sír. Örülj neki, ha nektek nem zavart be a cumit, mert az sokat számít. Egyébként azt mondták, hogy a lefejt tejet odaadhatom neki kanállal vagy kis pohárból is és akkor nem kavar be a szopiba.

Angel, Jadey!
Nagyon meghatóak voltak a szüléstörténetek és remélem, hogy hétvégére már én is elkészülök vele és feltehetem nektek egy pár fotóval együtt.

Tina!
Milyen hosszú haja van a kicsikének :shock: . Nekünk is hajas babánk van, de Barninak jóval rövidebb.
Azt írtad, hogy a XIII. kerületben laktok, amin csodálkoztam, mert mi is itt lakunk a Honvéd kórház közelében. Ti melyik részén laktok?
Mi ma vittük ki először Barnit (2 hetesen) egy olyan hordozóban, amiben fektetve is lehet vinni. Kb. 2 perc alatt bealudt a friss levegőn.

Jadey!
Nekem azt mondták az ügyeleten, hogyha hasfájós, akkor 2 óránál hamarabb ne adjak neki enni, mert a túl sok szopitól rosszabb lesz a helyzet. Mi azóta két és fél, három óránként szopizunk és javult a helyzet, persze az infacol szedése mellett.

Siba!
Nálunk is szopigondok voltak, persze nem túl drasztikusan, de azért megijesztett a dolog. 2 napja iszom a Fitolac teát, ami talán valamelyest javított a dolgon és ma szerzett be a párom egy homeos bogyót, amit a drnő (aki a gyulladásomon is segített) ajánlott. Holnaptól kezdem el szedni és majd beszámolok a hatásáról: D4-es Urtica urens a neve.

Bali!
Te milyen bogyót adták a kicsinek? Lehet, hogy azt is kipróbálnám, mert néha órákon át nem lehet lecsillapítani és olyanokat durrogtat és kakil, hogy az csak na.

Gesztenye
gesztenye78

Beuka,

igen, jó lenne, ha küldenél ilyen versikéket, mondókákat :lol: De akár fel is dobhatnád ide, hátha más is olyan tudatlan, mint én :roll: bár a hey Jude-ot is kamázza Petike :)
hordozókendő: azért nagyon hatékonyan házimunkázni nem lehet benne, csak szépen óvatosan. pl előrehajolni nem merek, marad a leguggolás és abból felállás,(pl amikor a ruhákat szedem ki a mosógépből) ami viszont kitűnően erősiti a combizmokat :lol: De arra nagyon jó a kendő, hogy felszabadulnak a kezeim. És nagyon jókat alszik benne a baba, akármennyire bőg, ebben mindig megnyugszik, és jókat hortyog :wink: egy hátránya van: amíg ő hortyog, nekem leszakad a derekam a sokadik óra után :?

Rolex,

Tényleg gyönyörű!! :lol: még még, képeket még!!!

Anikó,

talán ktiváld a BBCode-ot, és inaktiváld a HTML-t. lehet ez a baj, de nem biztos :roll:

lányok,

az összes baba annyira édes! :lol: :lol:
sz_kata

Sziasztok!

Csak átfutottam az írásokat, de iszonyatosan sokat írtatok, rendesen végigolvasni esélyem sincs. Szerencsére nem azért, mert rosszak a gyerkőcök, hanem Anyukám már kétszer itt volt a héten segíteni és mellette nem netezni akarok, hanem inkább beszélgetni. Szerencsére a gyerkőcök isteni jók két napja, Benikém is nagyon ügyesen elalszik. A reggeli ébredése után egyhuzamban fenn van 3 órát, de minden sírás nélkül, ha még ringatom is a sejhaját. Szépen nézelődik, mosolyog, gügyög édesen! Imádom! :D Marci mindeközben szeretné szétpakolni a lakást, de valamelyest sikerül erről lebeszélnem, de azért rombolgat rendesen. :lol:
Benikémnél elértem, hogy lerakom az ágyikóba, amikor már látom, hogy kómázik és kisebb nyöszörgés után bealszik, mindenféle cumi nélkül! Ennek nagyon örülök és remélem nem is kiabáltam el semmit és így marad!

Benikém nóziját még szívom, mert szörcsög, de a szopit rendületlenül nem zavarja, de félek, hogy lerakódik a trutyi. Jövő hét pénteken megyünk oltásra :(

Szívem szerint mindenkinek írnék, de erre végképp nincs lehetőségem. Bocsi érte!

Rönci&Rolex!
Boldog névnapot Nektek! :D
Kép

Rönci!
Boldog születésnapot! :D
Kép

MSE!
Drukkolok szívből a tejcsihez!!! Nálam Marcinál voltak gondok. Amikor viszont jó pár napi sírások, görcsölések után belenyugodtam, hogy ha nincs más, hát jön a tápi, szépen beindult a tejem. HIT KÉRDÉSE AZ EGÉSZ ÉS A NYUGALOM IS NAGYON FONTOS! És Nálad már kezdenek helyrerendeződni a dolgok, úgyhogy jön az a tejcsi is!!! :D Sokat gondolok Rád, mert tudom, min mész keresztül. Ja és nem utolsósorban Marci 16 hónapos koráig szopizott.

Napraforgó!
Hú, majd elfelejtettem Neked írni! Olvastam még tegnap, hogy jöttök Vácra. Természetes, hogy találkozhatunk, én nagyon örülnék neki. Kíváncsi vagyok a Srácokra is! Vácon hol töltitek a hetet? Mi ugye Deákváron, a Gerle utcában lakunk.

Orrszívás&orrspray:
Mi Sterimar tengervizes orrsprayt használunk és eddig egyik dokink (ugye nekünk már kettő volt/van) sem tiltotta, ez jól fellazítja a trutyit. De ennél még jobb a lefejt anyatejcsiből egy-egy csepp az orrnyílásokba. Ez is tökéletesen feloldja a trutyit és ennél természetesebb talán semmi sincs.
Én még ilyet nem hallottam, hogy a porszívós orrszívás nem jó. Sajna nekem mindkét gyerkőcnél látható már, hogy ha náthásak lesznek, akkor belőlük ömlik a takony és sajna elég sokáig. Ha nem szívnám, sajna lerakódna és akár arcüreg-homloküreggyulladásig, vagy akár tüdőgyulladásig jutnánk. Én is próbáltam anno Marcinál a kézi orrszívót, de az nem ért semmit.
Sajna Marcinál még 1 éves kora alatt akár napi 10 szívásra is szükség volt, ha azt akartam, hogy szopizzon. És semmi baja nem lett!

Minden finiselő kismaminak kitartást!!! A babásoknak kevés sírást, nyugalmat, mosolygó babákat és rendületlenül sok tejcsit!!!

Millió puszi: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok!

Én is felrakok egy-két képet a 6 kilós "csöppségről" és a Bátyusról :wink:
Bocsi, ha sok a fotó, de nem tudtam választani...

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Puszi: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok!

Livi!
Köszi a linket! Ez egy homeós bogyó? Én is adok kamilla teát Gesztinek, az minden szempontból hasznos, csillapítja a nyugtalanságot és nyugtatja a beleket.

Sz_Kata!
Mi Halász Juditot hallgatunk, férjemmel együtt nagyon szeretjük (szinte rajta nőttünk fel :P). Pl. Ákom-bákom, Altató, Sehallselát Dömötör stb. Nagyon kellemes dalok, és Geszti is úgy vettem észre, hogy szereti! Az altatón pl. simán bealszik. Pedig nem is Balázsnak hívják... :wink:

Dorka!
Nem tudtam, hogy van 3. része a suttogónak. Én az elsőt rendeltem meg egyelőre.

Edit!
Szerintem azért sírt, mert túlette magát, feszített a pocija. Meg volt benne egy adag hiszti is, kézben elvolt, ha letettük, rázendített. Végül álomba sírta magát szegénykém, valamikor éjjel 2 óra felé.

Anikó!
Nagyon aranyos Kincső! És milyen szép neve van!
Geszti is viszonylag kis súllyal született, 2750 gr volt, és 52 cm. Most 4260 gr és 56 cm. Egy hét múlva lesz 2 hónapos.
Mi kivártuk a 6 hetes kort, addig nem nagyon vittük sehová, de azóta rendszeresen sétálunk ha az idő engedi. Bevásárlóközpontba persze még nem visszük, ez egyértelmű, de pl. kisboltba már bemerészkedünk. Voltunk már autóval is erre-arra, nagyon élvezi az autózást!

Rolex!
Nagyon édes Zsófi baba! Milyen sok haja van! :lol:
Jól vagy már a csaszi után? Hasad?

Gesztenye!
Geszti nem igazán szereti a cumit. Elvan vele pár percig, de állandóan kiköpi. Végül már be sem akarja kapni. :wink:

Ákata!
Melyik az az orrspray?

Bujka!
De aranyos!!! 6 kilós csöppség :lol:

Na megyek, cicitájm :wink:
Jó éjt mindenkinek!

Kép
mamy

Dorka,
nekem ezt a 2 évet nem mondta a dokim... Neked igen? Szerintem az logikusabb, hogy felmérik a 2. szülés előtti állapotot. Vagy ez aranyszabály? Anyway, én inkább a kis korkülönbséget választom, mint a hüvelyit. Bár nem hiszem, hogy ilyen gyorsan összejön majd.
Tényleg, beválik a 4É?
Családban van gyerekorvos, azt mondta, amíg a kaki nem büdi, addig a színe semmit sem jelent.
potter_76

Sziasztok, jó reggelt!

Remélem nyugodt éjszakátok volt :) Én végig vajúdtam :? :? mármint álmomban. Elég fura volt. :?

Rozus! :)
Örülök, hogy felbukkantál!! HA már úgyis pihenned kell, gyere gyakrabban :) Igen, szerintem is izgi, hogy melyikünk fog hamarabb szülni :) Te már akkor nagyon a finisben vagy!!!

Hettie! :)
Úgy látom Ti sem kapkodjátok el a gyerekorvost :) Még mi sem voltunk, de jövő hét elején mindenképpen elmegyünk.

Dorka! :)
MEgértem a dilemmádat :( Csak sikerül megtalálni a jó megoldást :) én sem tudtam hogy van 3. kötet! ÉS ezek szerint viszatér a csecsemőkorra?

Tina! :)
NAgyon cuki Marvin baba! Ilyen nyugodt fürcsi után?

Anikó! :)
Nagyon szép Kincső baba! Ne aggódj szerintem nagyon jól néz ki! Nem picike!

Edit! :)
Megpróáblom felrakni ide az általam gyűjtött gyerekdalokat, természetesen biztos van egy csomó, ami kimaradt, de ha még lesz majd időm, utánagyűjtök.

Melódia! :)
Jaj legyen igazad az enyhe novemberrel! KErtes házban lakunk egy faluban, én belepusztulok, ha majd nem tudunk kimenni. Szerintem nálunk sem lehet enni a szülés előtt, de majd kiderül. Szegény férjem azért biztos éhes lesz ha elhúzódik a vajúdás (Stresszhelyzet ellenére) meglesz a hétvégére az ágy?

Rolex! :)
Nagyon szép Zsófi baba!!!!

Sz_Kata! :)
MEgpróbálom feltenni a dalokat, World formátumban vannak, még majd próbálok hozzágyűjteni, ha lesz időm. A hordozókendőt mikortól érdemes használni? Megmondom őszintén, amikor először olvastam, hogy nem könnyű megkötni stb. akkor inkább a kengurut választottam volna, de azóta hallottam, hogy ez sokkal jobb, a babának. Szerintem én is használnám, persze, csak ha meg tudom tanulni hogyan kell. NEm csodálom, hogy edződik a combod, és a derekad!

Melinda! :)
Annyira aranyos a két fiad!!!
Tökre látszik, hogy a Bátyus mennyire szereti az öcsit!!!

DALOK:
Nem tudom felrakni, World dokumentumban van, és valamiért nem akarja ide beilleszteni. Szívesen elküldöm e-mailben, bárkinek, vagy várom az ötleteket hogyan tudnám felrakni ide.

Bea

Kép
Kép
beuka

Szép reggelt mindenkinek!!

Én a lánykám miatt mindig bújom a különböző gyereklapokat, kifestők, sógyurma, terménybábok, stb után, és rátaláltam már egy csomó mondókás, dalos oldalra!
Leírok egy párat, hátha tudok segíteni:
mondoka.lap.hu
gyerek.lap.hu
www.olvasnijo.hu

A gyereklapon nem csak versikék, mondókák vannak, ezért a dal,mondóka, ének sort kell keresni!!

Beuka!!

Akkor nem volt valami pihentető éjszakád!! :? mostanában én is olyan vadakat álmodom, hogy szörnyű!! :roll: Mellette meg forgolódok állandóan!! :roll:
Igen, állítólag kész az ágy, holnap hazahozzák!! :lol:

Puszi!!
Melódia

Kép
Kép
melódia78

Sziasztok!

Beuka!
Nem vagy egyedl a rossz alvással, mert én az utóbbi napokban szörnyen alszom és mindíg álmodok valami hülyeséget!

Bujka!
Tündériek a gyerkőceid! :D

Sz_Kata!
A www.ringato.hu - n is vannak, de a www.mese.lap.hu is nagyon jó!

Rolex!
Zsófi gyönyörű!!!

Kép
gabriel79

Sziasztok Csajok!

Emlékeztek, amikor még azon tanakodtunk, hogy milyen jó lenne már túllenni a genetikai ultrahangon? :lol:
Aztán most meg mondókákat kell keresnünk a csemetéknek... hihetetlen.

ÁKata, jobbulást a Férjednek, remélem, hamar rendbejön szegény!!!

Hettie, a szülés közben tényleg nem szabad enni, mert bármikor műtét lehet a vége. Utána olyan de olyan éhes az ember!!! Vigyél magaddal szendvicset meg csokit.

Lányok, kicsit félve írom, de már tényleg látszik az alagút vége... Egyre több a csodaszép nap és egyre kevesebb a sz@r. Ricsi vigyorog, mosolyog, gőgicsél, Apját is imádja, sikongat, visít, ha beszél hozzá.

Ja, a hogyismondjamcsak "házasélet" pedig ugyanolyan jó, mint előtte!!!! :wink:
(Ettől nagyon féltem)

Tegnap elsétáltunk Rejo Szilvi picikéjét meglesni. Hát, ha láttatok még gyönyörű, különlegesen szép babát. Nagyon -nagyon sűrű fekete, egyenes haja van, sötét szeme, mint egy kicsi indián lány! Tényleg olyan egzotikus, hogy az valami hihetetlen. Nyúztam Szilvit, hogy tegyen már fel képet, de még egész napos maratoni szopik vannak náluk, de megígérte, hogy jelentkezik.

NÁlatok van olyan, hogy egész nap arra készültök, hogy végre elmehessetek fél órára a DM-be :lol: (lásd írás, amit feltettem) gyerek nélkül, szolid smink, kis illat, kedvenc farmer fel, magassarkú fel, ne legyek már loncsos hombár egész nap, kocsiba be, kedvenc CD be - erre derült égből belémhasít az érzés, hogy márpedig nem akarok sehová se menni és máris hiányzik a picike!!! aztán persze elmegyek, de egész úton Ricsi jár az eszemben és nyargalok ezerrel haza.
Ti hogy vagytok ezzel?

megyek, mert motyorgás van nálunk, sőt sírás :lol:

pusz,
Krisszi

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi

Sziasztok!
Rolex-baba gyönyörű!Igazi kis hercegnő.De hát az anyukája is nagyon szép.Volt kitől örökölni :)

Az egyszervolt.hu-n is nagyon édes dalok,versek,mesék,játékok vannak.A Dióbél bácsi verset halgassátok meg!Imádom!!!Annyira cuki hangja van annak a kislánynak aki mondja.

Beuka!Jól vagyunk köszi.Pont a héten kezdtem gondolkozni a magzatvédőn.Mikor kezdjem szedni.Egy éve októberben kezdtem,akkor decemberi fogamzást terveztünk.De lehet,hogy semmi értelme.Elég ha a tervezett fogamzás hónapjában kezdem.
Meg szerintem csak folsavat fogok.Szerintetek?Elég csak a folsav?Vagy vitamint is szedjek?

Beni és Marci annyira cukik.Még jöhetnek képek!

Iza
piciza

Sziasztok!

Ma éjjel már sokkal jobb volt a helyzet! :wink: Gesztikém 11 után hamizott, kb. 3/4 12-kor letettük, (bealudt rajtam), és ma reggel 6-ig csicsikázott! Akkor sem kezdett sírni, hanem csak úgy elvolt magában, csak az édes süni-hangokat hallottuk a kiságy felől. :lol:
Utána 7-től fél 10-ig ismét csicsi. :lol:
Ilyenkor olyan boldog a szivem. Nem csak azért, mert tudtunk aludni, sőt nem elsősorban emiatt, hanem mert tudom hogy nyugodt, jóllakott.

Krisszi!
Házasélet: :wink: :lol: Egyetértek!!!!! :lol: :lol: Hálistennek minden szuper, bár igaz nekem csaszim volt, de hormonálisan az is ugyanolyan szülés utáni állapotnak számít...
Gőgicsélés, vigyorgás: már nálunk is kezdődik!!! Olyan tündéri, annyira aranyos, amikor elhúzza a kis száját, és még a szeme is mosolyog!!! A hangokról nem is beszélve, amiket kiad, sokszor úgy hogy a szemünkbe néz, mintha mondani akarna valamit, de van úgy hogy csak úgy magában "magyaráz". Ilyenkor mindig ellágyulok! Amikor Apa hazajön, azonnal mosakszik, és rögtön megy Gesztihez, aki úgy de úgy néz rá!!! És azonnal kalimpálni kezd, mintha alig várná, hogy felvegye. Nagyon érdekes megfigyelni, hogy hogyan kommunikálnak a kisbabák!

Kép
mamy

Ja, Krisszi!
Lemaradt: dettó ugyanez a helyzet velem is, még a helyszín is stimmel, DM-be készültem már napok óta, (melltartóbetét, pelenkázó alátét, mosószer stb...) egy kis önkényeztetésre vágytam, kicsit kimozdulni, autóba be, CD be, ablak le. Hálistennek el is tudtam menni, igaz a dokihoz is mentem, de annál jobb volt mert jó hosszú utat tettem meg. Engem mindig is nagyon kikapcsolt az autóvezetés, megnyugtatott, kisimultak az idegeim. Sosem szoktam idegeskedni vezetés közben, még akkor sem ha valami barommal futok össze (előzés stb.) legyintek, hadd menjen, már biztos várják a veséjét. Szóval ugyanez volt, de alighogy kitettem itthonról a lábam, máris hiányzott Geszti... :roll: Nagyon fura érzés ez. Aztán persze kapkodva rohantam haza. Pedig jóllakottan szunyókált az ágyában, de olyan jó volt megint látni...
Hát, ilyen Anyának lenni! :lol:

Kép
mamy

Sziasztok!

Kincső elaludt, bár eléggé mocorgott, szerintem a pelust igyekszik telerakni. Ma reggel megtört a jég, a névnapos férjuram tisztába tette a lányát! Természetesen a huncut nála is megvárta, míg lekerül a pelus, és akkor pisilt nagyot, mikor a fenekét krémezte...Édesek voltak ketten.
Köszönöm a dícséretet, azért lett Kincső, mert igazi nemvárt kincsünk lett a kisbogár. Az orvosok szerint nekem nem lehet gyerekem, csak lombikkal lehetett volna esélyünk. Tavaly már feladtuk, erre az évre terveztük a lombikot, január 6-án kaptam időpontot a Kaáliba, és 7-én két csík lett a teszten. Őrület volt!!!

Sz_Kata, megpróbálom, köszi a tippet.

Gesztenye, Siba: Én is szedtem ezt a bogyót a kórházban, hogy meginduljon a tej, mert a 3. napon lett csak, és addig Kincsőt tápszerezték. Sokat sírtam akkor a táp miatt, de ez a bogyó segített. A Fitolac tea is jó, én felváltva iszom a laktoherbbel.

Mamy, akkor még nem visszük a heti bevásárlásra.

Krisszi: Nálam is ez van, mikor a férjemre vagy a majdnemmostohaanyósomra vagy bízom Kincsőt, és elmegyek vásárolni, ahogy kilépek az ajtón már hiányzik a babócám. Már nagyon várom, hogy megerősödjön, és cipelhessem magammal, mert én elég sokat mentem mindig és ez a bezártság nem jó.

Beuka, köszi a biztatást.

Olyan szépek a babák, július óta csak gyönyörködöm az egyre több képben, amiket feltesztek róluk.

Megyek, kihasználom a csendet egy kis házimunkára. Brrr!!!

Anikó
quito

Gesztenye!

Mamynak tegnap bemásoltam egy linket (fél 3körül), itt ki tudod választani a nektek megfelelőt... Sok sikert! Szólj, ha tudok segíteni!
:D

Mamy!
Szuper, biztos valóban volt egy szemét hidegfront... Viszont készülj fel rá, hogy most még lesz néhány mostanában. Mi egyébként a Colocyntist használtuk, mert nekünk olyan típusú a hasfájásunk és egy álom volt!!! Egyébként 4száz valahány forint egy doboz ilyen készítmény... A Chamomillát nálunk elsősorban a fogzásos visítozásra használják és nagyon dícsérik... Már meg is vettük, mert néha hiánycikk :lol:

Hettie!

Krisszinek nagyon igaza van!!! Ahogy elvitték putyit a szülőágyról varrás után, nekiestünk a szendvicseknek, amiket két fájás között készítettem éjjel 1 órakor! :lol:

Krisszi!
Kedvenc farmer? Na igen... Összesen 2 melegítő van, ami rám jön, pedig naggggyon nem akarok ruát venni, mert sajnálom rá a pénzt, meg ugye átha lefogyok... Persze, mi van ha mégsem...? :roll: Ajjaj, ezt még át kell gondolnom... Az első fiammal ilyenkor már ugyanannyi voltam, mint amivel várandós lettem. Viszont akkor nem ettem és nem aludtam, most viszont el vagyok kényesztetve... :lol:

Rolex!
Úristen, milyen tökéletes!!!!!!! :D :D
...mondjuk ettől kisebb képet nem találtál? :wink:

Livi

bali78

Anikó!
Hát akkor tényleg egy nagy KINCS Ő. :wink:
Micsoda boldogság ha így érkezik egy baba! Hasonló cipőben jártunk mi is tavaly, most nem írom le mégegyszer (régebben már leírtam), a lényeg hogy én is jártam meddőségi kezelésre, az életkorom miatt (novemberben leszek 36) de a lombikig nem jutottunk szerencsére. Mai napig sem tudjuk, hogy ez segített, vagy spontán jött össze? Mert a kezelések mellett persze együtt is voltunk. Szóval érted...
Na mennem kell nekem is, szintén házimunka, szintén brrrrrr.....

Kép
mamy

Tina,Bujka:

Köszönöm a szüli és névnapi köszöntést!!

Rolex:
Micsoda édes hajasbaba!!

Annyira édesek a babák!Én is én is!!!
De azért maradjon még a pici lány.
Tegnap még dolgoztam,és olyan vicces volt a főorvos.
Azt mondta,tulajdonképp szülhetek is már.arra gondolt már nem lenne nagy gond a manóval.Ugyebár ott sok a kora baba.De azért még maradjon!!!

Mamy:
Nem lehet egyszerű ha éjszaka ilyen keservesen sír Geszti.Reméljük ritkán lesz ilyen.

Gabriel,Beuka:
Én szerencsére még mindig jól alszom.

Piciza:
Szerintem az Elevit jó,folsav és vas is megfelelő van benne.Én csak a 12.hétig szedtem.

Guito:
Megható,ahogy gyereketek lett!!
Nagyon nehéz lehet egy ilyet végigcsinálni.Nekem több ilyen kollégám van.De nektek jól alakult,gratulálok a kicsi lányhoz!!

KépKép
rönci

Anikó!!

A mi babánk, akit várunk, lombikos!!!
Egyre nagyobb bennem a remény, ahogy a te történetedet is elolvastam, hogy talán a következő sikerülhet spontán!! :wink: itt már egy pár csajszi járt úgy mint te, hogy a lombik elött lettek terhesek!! Hát sajna nekem nem jött össze, de azért a reményt nem adom fel!! ha spontán nem is, majd újból lombikkal!! de azért már előre vacilálunk apával, hogy védekezzünk-e? jó fejek vagyunk mi? :lol: Még se született a kis pöcsös, de mi már itt tartunk... :oops:

Nagyon találó a neve a kislánynak, és gyönyörű!!

Rönci!!
Te még dolgozol? Hát jól bírod!!
én már azt se tudom, hogy mi az a melóhely, januárban dolgoztam utoljára!! :wink:
maradjon még a te babucid is bent, az a bizti!!

A ruhatárról: Én már előre félek, hogy milyen göncöt szedek magamra szülés után, mert szinte az összeset kiszanáltam, meg odaadtam anyukámnak, mert bizti, hogy marad rajtam azért annyi fölös kilo, hogy pont nem lesznek jók!! Rögtön szülés után meg felesleges rucit venni, úgyis változik az alk, és a méret is!! Habár úgy is tél lesz, nem nagyon tudunk kimenni!! Ameddig meg nem frissítek a ruhatáron, megtesti egy-két totálszexis mackógatya is!! Apa bizti hamar megkíván benne!! :oops: Szegénykém!! :lol: De majd kialakul!! :wink:

Puszi!!
Melódia

Kép
Kép
melódia78

Sziasztok,

Krisszi,

tegnap mi is kipróbáltuk, milyen a házasélet szülés után :oops: mondhatom, úgy izgultam, mint egy szűzlány :wink: Féltem, hogy nem lesz jó, de olyan jó volt!! és Petike is kegyes volt hozzánk, mert nem sirt fel :lol: De azért siettünk, úgyhogy a zokni maradt :wink: 8)

Lányok,
köszi a mondókás infókat :lol: Bár azért a Beatlest is a tarsolyban tartom :wink:

ruha: nekem jók a régi ruháim, viszont gond, hogy mi a fenét vegyek fel, ha elmegyünk otthonról, amiben gyorsan és feltűnés mentesen ki tudom csomagolni a cicit és etetni tudom a kis éhezőt. Főleg gond lesz ez ha bejön a hideg. Apa már felajánlotta, hogy cicinél kivágja a póloimat, de asszem ez csakotthonra jó :lol: :wink:

Piciza,
én szedtem az elevitet mit állat, aztán egy év után, amikor még mindig nem volt trónörökös, leálltam. És azzal a felkiálltással, hogy akkor pihentessük most a dolgot, elkezdtünk bulizni, meg piálni, ahogy kell. És utólag kiderült, hogy Peti akkor már a pocakomban volt :shock: Szóval, elevit nélkül, Jagermeister mellett is lehet egészséges babát szülni, bár kétségkivül szerencsésebb, ha elevitet szedsz :wink:

Puszi
sz_kata

Lányok,

ez az orrszívó dolog szöget ütött a fejembe: bár anyám lebeszélt, mondván, nálunk sem használt soha, mert kitüsszögtük a trutyit, és tulajdonképp Peti is kitüsszögi, de lehet hogy azért mégis kéne használnom?
Ma séte közben vettem egyet a gyógyszertárban, biztos, ami biztos. Mikortól kell használni?
sz_kata

És még egy kérdés: az anyasági támogatáshoz tőletek is kértek kórházi igazolást a szülésről?
mert tőlem most ezt kérik, és hát ugye, az én esetemben problémás ezt a papirt beszerezni...
sz_kata

Sziasztok!

Mamy; Beuka:
A Suttogó harmadik kötete azért íródott, hogy összefoglalja a másik kettőt, illetve ami fontosabb, hogy gyakorlatias tanácsokat adjon konkrét napirendekkel, stb. Szerintem most jelehetett meg.

Potter/Ági:
Háát nekem a dokim egyértelműsítette ezt a 2 évet, ha azon belül, akkor császár, ha azon túl akkor nézegetik UH-gal a heget.
Feltételezem, hogy a protokoll miatt nem vállal be hamarabb hüvelyi szülést csaszi után - nem akar esetlegesen pereskedni. (Most gonosz vagyok?)

De ezek szerint van olyan orvos, aki 2 éven belül is vállalja???

Kakiszag: hát egy kicsit azért büdi. De gondolom az normális.
4É: nem tom, mi a hasfájásos tippeket, meg az altatásos tanácsokat olvastuk el SOS, amikor kellett. Meg azt próbáljuk tartani, hogy estefelé gyakrabban szopizunk.
Amúgy 3 óránkénti etetéseket ajánl a nagy súlyú babáknűl is, de nekünk az nem jött be - 4 óránként eszünk.

Sz_kata:
Bendus egyenlőre utálja a kengurut is meg a hordozókendőt is. Mindkettőben üvölt - nekem marad a kézben hordozás+hason altatás.

Tina:
Úgy próbáltam feltölteni, hogy bemásoltam a kép elérési útvonalát, de sehogyan sem fogadja el.
Béna vagyok.

Rolex: Nagyon szép kislányka!

Ciao,

Dorka

boróka1973

Sz_Kata!
Zokni :lol: :lol: :wink: hát mi is valahogy úgy.... :wink:
Orrszívás: nekem is azt mondta a védőnő, hogy kitüsszögi a trutyit, mikor kérdeztem miért tüsszög annyit, mondta hogy ez nem a megfázás jele, hanem annyira érzékeny az orrnyálkahártyájuk még, hogy minden pici porszem miatt tüsszögnek, és ilyenkor ürül az orrjárat is. Nekünk kézi orrszívónk van, de még nem használtam. Pedig már ki kéne próbálni, hogy tényleg beválik-e, bár őszintén szólva ez a porszívós eljárás nekem nagyon bizarr, el sem tudom képzelni... hát az nagyon szív, nem???... :shock: nem lesz baja az orrjáratnak? :shock: :shock:
Kórházi igazolás: valóban kérik. De gondolom nálatok elég egy nyilatkozat, meg az orvosi papírok, hogy otthon szültél. Neked is ugyanúgy jár az anyasági, ne hagyd magad lerázni!

Lányok!
Nekünk úgy veszem észre, nagyon bevált a Halász Judit!!! Geszti imádja!!! Bár nyilván még nem érti, de annyira kedvesek a dallamok, a H.J.-nak meg olyan kedves hangja van, hogy nagyon tetszik neki. Komolyan mondom, hallgatja!

Kép
mamy

Sz-Kata!

A kérdés jó! Valóban a kórházban állítanak ki egy igazolást, viszont az szerepel rajta, hogy (minimum) 4 időpontban megjenetél az orvosnál, aki bepecsételt a kiskönyvedbe. Törvényügyileg ui. ez a feltétele az anyasági folyósításának. Szerintem csak azért ott töltik ki, mert egy ideig nem találkozol máshol dokival... Ez segít? :?

Orsszívás: be kell vallanom, mi az első otton töltött éjjel használtuk, mert csak sírt és sírt és én úgy hallottam, mintha... És valóban jött ki trugyi (lehet, hogy még szüléses) ...és aztán CSEND!!!!!!! :lol: :lol:
...azóta is ezzel nyugtatjuk a gyereket... :lol: és sajna mindig jön is valami, de a doki azt mondta, hogy ez még normális kategória, sírás, felszaladt tejcsi stb.
Jajjjjj, kaja......... Puszi

Livi

bali78

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?