Új privát üzeneted érkezett!

emma nagyon sokan esküdnek a méhpempőre! Én is eszem, 10g-os adagokban veszem, és kb 1000 FT. De kb egy hónapig elég.
Ági28

Angel!
holnap reggel 8-kor kezdik a felengedést, és 10 előtt nem sokkal van meg az eredménye.
:wink:
harcimokus

köszi :oops: :oops:

Orsi
KépKépKép
icsilya

:wink:
Mka! azt hiszem, te kérdezted: van nálunk is embrioglue. Automatikusan csinálják ET előtt akinek kell, ha gondolod, kérdezz rá a következőnél. Lehet, már eddig is volt neked,csak nem tudtad...
/Vannak javallatai/
Úgy tudom, fagyiknál minden esetben.
harcimokus

Harcimókus :D

Jajnagyonköszi! :D

Azt mondták fél10 körül telefonáljak, de akkor kibírom 10-ig, hogy már biztosan mondhassanak eredményt!

Hú, akkor ha lesz beültetnivaló, akkor embrioglue is lesz! :D

Icsilya,
Akkor ilyesmi mnyh-d volt, mikor a fiúk sikerültek, nem? :wink:

Pénteki UH-n 7.5 volt nekem, az vajon mennyire vastagszik egy hét alatt?
angel37

sacc/kb. 10.5.
sosem volt nagyon vastag

nekem 7.5 volt az 5. napi UH napján... ennyit vastagodott. de ez a nyh elég egyéni, egy bnőmnek mindig 13-14 is volt a lombikjai során.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Hú, 13-14? nekem 9mm körül szokott lenni (van, hogy 8 van hogy 10)... A szurik segítik a vastagodást?
emma1976

Emma!!!!
nem azért írtam, hogy annyinak kell lennie, hanem, hogy van, akinek annyi szokott lenni.
Azt hiszem a másik topikon Woodynak sikerült a kisfia 8 mmes nyálkahártyával :)

szurik segítik
segíti a sok fehérje
meg állítólag a 100 mgos aspirin - ezt én sosem próbáltam, amolyan urban legend.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Mindig féltem, hogy mnyh-m nem elég vastag, mert nagyon keveset szoktam vérezni, és végre most először hallottam egy méretet! :D
Doki szerint jó, és remélem egy kicsit még növekszik :) Már csak szólnak, ha nem megfelelő az állapota! :shock:
angel37

Sziasztok!

Köszönöm a bíztatást.
Már egész jól vagyok.Ha nem jön össze akkor a jövő héten elkezdjük intézni az öribabát.Eddig is volt róla szó,de a barátnőm azt ajánlotta,hogy várjuk meg a lombikot és csak utána.
A kolinőmnek 19 petesejtet szívtak le,a 2.lombiknál is hasonlóan sokat,de még nem jött össze nekik.Állítólag gyengék voltak. :cry:

Kismókus!
Szorítok!Remélem a frigóba is jut majd. :lol:

Emma!
Nekem van egy könyvem:Zita West Gyereket szeretnénk.Abba minden benne van étrendtől kezdve a relaxálásig.Kicsit amerikai,de ha azt leszámítom belőle egész jó dolgokat ír.Még a férjem is elolvasta.
mereszt

Mereszt :lol:
Nagyon remélem, hogy összejön!
Ha - ne adj Isten - öribaba-téma mégis lesz, tudok segíteni, mi már nyakig benne vagyunk :lol:

Van olyan táblázatotok amiben benne van, hogy ki-hány éves, meg hol lakik? Olyan kiváncsi lennék a korotokra, meg hogy mit csináltok! Én közgazdász vagyok, győrben szereztem a SZIF-en diplomát külker-vonalon solgozom most. Remélem már nem sokáig, mert irány a táppénz! :lol: :lol: :lol:

Angel :lol:
Mi újság? Már biztosan telefonáltál...
emma1976

Lányok! :)
Most telefonáltam! 8 termékenyült meg! :lol:
Egyrészt örülök :) , mert a 8 az sok, másrészt meg kicsit szomorú vagyok :cry: , hogy a 17-ből csak 8 lett (persze azt én is gondoltam, hogy nem fog mindegyik megtermékenyülni, de hát ez kevesebb, mint a fele :cry: ).
Holnap délután 1-kor ET!!! Szorítsatok!

Mereszt! :)
Mi újság???

Emma! :)
Én szoktam feltenni egy táblázatot, hogy ki hol tart. Holnap este felteszem, akkor megnézheted, vagy ha visszalapozol pár oldalt, valahol ott is van.
kismokus

Kismókus :lol:
8 az Szupeeeer! :lol:
Ha nekem 8 szépséges lesz, ígérem nagyon elégedett leszek!

Most kezdem kihámozni a hozzászólásokból, hogy punkció és transzfer között általában 2 nap van, ez igaz?
emma1976

Kismókus a nyolc az nagyon jó. Főleg hogy az UH-n még csak 7 tüszikét láttak!! :-)
Ági28

visszanéztem a táblára! Jó sokan vagytok/vagyunk! Mennyi babás/zebrás!!! szuper! És látom Krizsa dokinál vannak a legtöbben. Olyat nem találtam, aki endos. Van valaki? Dokim szerint ez még 4-5 %kal csökkenti az esélyt.. :(
emma1976

Kismókus,
nagyon szép ez a 8! :D
És holnapra lehet még több is! :D Egy páros még nálunk is összecsusszant a köv. napra!

Emma :)
csak holnap lesz az attrakció! :D

Sztem van endos (bocsánat, hogy nem tudom ki :oops: ), talán akihez az egyéb nőgyógy. probléma van írva (én spec. nem).

Nálam punkcióhoz képest 3. napra volt a visszaültetés.
angel37

Kismókus :)
aggodalomra semmi OK!
és ne ess kétségbe. A 8 szuper! :D
Holnap meg drukkolunk az EThez!!!

én is közgazdász.

a punkció és transzfer között 2-5 nap van. Attól függ, mint dönt a biológus, mikor van a megfelelő időpont.
ez egy elég összetett dolog.

Orsi
KépKépKép
icsilya

én itt most endos így hirtelen nem tudok. de a bnőm azzal lombikozott és első lett egy vegyespárosa :D
most 3 évesek.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Megtermékenyült!Holnap 9-kor kell telefonálni,hogy osztódik-e.Ha igen akkor 13-kor ET. :lol: :lol: :lol:
Azt mondta a nő,hogy nagyon szép.Nem tudom mit értett ez alatt,de örülök neki.

Kismókus!
Örülj a 8-nak!Legalább jut a fagyiba is.
mereszt

Vegyespáros?! ÓÓÓ, az álmaim netovábbja !!! :lol:
emma1976

Mereszt :)
a nagyon szép az azt jelenti, hogy minden esély megvan rá, hogy holnap ET legyen!
ügyes ez a baba!!!!

Orsi
KépKépKép
icsilya

Icsilya!
Bárcsak igazad lenne.A férjem állítólag beszélt a fiúkkal mielőtt leadta őket,hogy ügyesek legyenek.

Kismókus!
Nagyon szép a 8.Annak a kolinőmnek akiről írtam a 19-ből csak kettőt tudtak visszarakni,úgyhogy a te babáid szuperek.Azért nem írtam ezt tegnap,mert nem akartam,hogy kedvedet vegye és jobban izgulj.Azt mondta neki a Krizsa,hogyha sok van azok általában gyengébbek,mint a kevesebb.Persze gondolom ez is egyénfüggő.Csak örülnöd szabad!!!! :lol: :lol: :lol:

Emma!
Csömörön lakom,26 éves leszek és gyárban vagyok gépbeállító.A szakmám virágkötő,de ez jobban jövedelmez.Ha összejön egyszer a baba akkor megyek fősulira(pedagógiára),sajnos a 7 napos munkarend mellett ez nem kivitelezhető.
mereszt

Mereszt! :)
Nagyon-nagyon örülök!
Holnap találkozunk 1-kor!!! :lol: :lol: :lol:
kismokus

csajok! Baromi fiatalkák vagytok! :lol:
Számomra hihetetlen, hogy ennyi idősen itt tartotok, persze ez szuper, mert annál több az esélyetek! De én 26 éves koromban kezdtem egyáltalán a babán törni a fejem.... És lombikra csak most szántam rá magam, hogy 1 hónapja 30 vagyok.
emma1976

Emma

én endos vagyok

Zsuzsi
zsuzsi73

emma mert ta olyan nagyon öreg vagy!! :-)
Ági28

Szia Emma
engem is endometriosissal kezeltek, nekem eddig 2 Kaális doki is azt mondta, abszolút nem jelent problémát! Én májusban leszek 30 és én is most kezdtem 3 hete a lombikot! mondjuk mi már 4 éve próbálkozunk... :roll:
Szeretnék majd én is táblázatosodni :wink: szombaton kezdjük a Gonalt szurizni. Köszönöm!
szivvi

Emma :D
tényleg borzasztóan öreg vagy 30 évesen :lol: :lol: :wink:
én most vagyok 26 :oops: :oops:

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok :roll:
Kicsit megkésve, de a tegnapi témához szeretnék hozzászólni.
Szerintem azért típus kérdése is, hogy ki mennyire "veszi komolyan" a célját, mennyire tudja előre vagy hátra tenni a prioritási listáján azt, amiről úgy érzi, hogy az a legfontosabb. Belátom, hogy sokkal szerencsésebb az, aki képes átcsoportosítani, aki képes lemondani, de nem mindig az ész irányít. Ez sajnos saját tapasztalat. Én nem beszélek erről az egészről, kitaláltam magamnak másik célt, célokat. Nem is gondolok rá, legalábbis tudatosan nem, DE 1 hete folyamatosan szédülök, fáj a fejem és szinte minden éjjel öribabákról álmodom, amivel még én nem barátkoztam meg annyira, hogy helyettesítse a saját baba-vágyamat... Nehéz ügy.
Fanni
fanni73

Szilvi
Akkor nagyon hasonló a helyzetünk!!! Nekünk is bő 3,5 éve tart a próbálkozás, mondjuk az első másfél évben nem aggódtam, onnan már kicsit küzdelmesebb volt.... És én is vasárnap kezdem a szurizást! És 30 vagyok és endos! Szóval majd megosztjuk egymással a küzdelmeket :lol:
Icsily, Ági :lol: :lol: :lol:
Arra értettem, hogy ti 21-22 évesen úgy döntöttetek, hogy jöhet a bébi? Mert csak úgy tudom elképzelni, hogy ilyen ifjonti fejjel már a Kaáliba jutottatok....
Fanni,
Bennem januárban érett meg az elhatározás. Nekem sem jött rögtön. De nem 40 évesen szeretnék anyuka lenni...... Persze én is elsősorban sajátot szeretnék, de az élet hatalmas ajándékának tartom, hogy van egy ilyen lehetőseég, és semmi képpen nem kell baba nálkül lelélnem az életemet
emma1976

Emma :D
én 22 évesen mentem férjhez és azonnal a baba mellett döntöttünk, nálunk azonnal ki is derült, hogy a páromnál probléma van, így 1.5 évvel később már lombikoztunk is, amibl a fiúk 2004 októberében megszülettek :D

Orsi
KépKépKép
icsilya

Emma :shock:
Ez is olyan dolog, amit nem az ész irányít, szerintem. Felfogom és tudom, hogy igazad van, de a lelkem nem készült fel arra, hogy más gyerekét neveljem. Nyilván kénytelen lesz... mert abban biztos vagyok, hogy szeretnék gyermeket... de ez időbe telik. Ha 40 évesen érek el odáig lélekben, akkor 40 évesen fogok gyereket nevelni... ha akkor még lehet egyáltalán örökbe fogadni... benne van a pakliban ez is. De úgy nem megyek neki ennek a procedúrának, hogy a lelkem visít és tiltakozik.
Fanni
fanni73

Fanni,
Persze, mindenkinél más és más. Van akinél sose jön el az, hogy megbarátkozik a gondolattal. Én csak leírtam, nálam ez hogy volt. 40 év lehet a baba és a szülők között, szóval még ráértek eldönteni ezt...
emma1976

Emma!
Egyébként a fiatalabb szülő nem lehet 40 felett, igaz?
Fanni
fanni73

Fanni

a fiatalabb szülő és a gyerek között max 42 év lehet.
Zsuzsi
zsuzsi73

Kismókus!

Nagyon helyes,hogy örülsz!Ez már jobban tetszik. :lol:
Remélem,hogy tényleg találkozunk holnap,bár nekem 8x kevesebb az esélyem erre,de a remény hal meg utoljára. :?
9-kor megírom,hogy megyek-e.
Furcsa lesz,mert még sose mentem a férjem nélkül és neki holnap 1-re bíróságra kell mennie. :cry: Após azt mondta elvisz,végülis olyan,mint a párom csak eggyel régebbi kiadás. :lol: :lol: :lol:
mereszt

Emma!
Irtam Neked privit. Még hogy 30? Akkor mit szóljak én (39 multam), és még mindig ujabb babán jár az eszem! Fiatalabb koromban azért ezt én sem gondoltam volna, később ugy 35 körül azt mondtam, 40-ig, de ahogy mulik az idő, mindig engedékenyebb vagyok, mostmár abban maradtunk a férjemmel, hogy amig reális esély van, addig megyünk. ugyanis még 2 sikeres lombikot szeretnénk :oops: Ha ez nem telhetetlenség.
Harcimokus!
Kinél tartják indikoltnak azt az embrioglue-t? Lehet hogy volt nekem is, csak nem mondta a jó Mágus? De ha volt, miért nem mondta?
Lányok!
Én változatlanul azon az állásponton vagyok, hogy amikor elekzdünk 1 ujabb kezelést,akkor teljesen átadjuk magunkat, az a pár hét csak erről szól, és a lombiknak rendelünk alá mindent. Meg egyébként is, ugy gondolkozunk, hogyha mondjuk abban maradunk Krizsával, hogy ekkor találkozunk, akkor már koncentrálunk, hogy addigra mindent ki tudjunk iktatni. Nekünk ez bevált azért...
Emma, azt hiszem Te kérdezted, hogy ki mit csinál. Én semmi különöset sem, kivéve ezt a nagy lelki készülődést. De az ET után viszonylag feküdni szoktam, amit azért most Emese mellett nehezebb volt végrehajtani. Mások esznek ezt-azt, nem fekszenek, aztán mégis sikerül. Én feküdtem ugy is 2 hetet, hogy mégse sikerült. Senki nem tudja, miért sikerül egyik, vagy a másik miért nem. Én sokat töröm ezen a fejem, de alighanem nincs megoldás, csak a szerencse meg a gólya dönt :D
Mereszt!
Na ugye, szépen alakulnak a dolgok :D
Jól emlékszem, ez az 1. lombikod, ugye? Miért kezdtétek el máris az öribabázást? És ha sikerül (fog) , akkor lemondod az öribabát?

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Lányok,
lassan mennem kell, holnap valszeg már nem tudok jönni, és pofátlan módon szeretnék kérni egy kis drukkot a holnapi olvadáshoz! :oops: Köszönöm! :)

Kismókus, Mereszt,
drukk nektek a transzferhez, elképzelhető, hogy összefutunk!
angel37

Sziasztok

Üdv Mindenkinek

Kismókus
nagyonszép a 17-ből 8, nekem tavaly 13-ból lett 3 v. 4 és ebből 3-at kaptam vissza és lett belőle a kisbogárkánk, úgy hogy ne félj, szerintem tuti befutók lesznek.

Mereszt
gratula, és drukkolok ezerrel, hogy ez az 1 kis pintyőke fejlődjön minnél jobban és jövő nyáron te légy a világ egyik legboldogabb anyukája

Emma
30 évesen még előtted a világ, olyan fiatalvagy

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Angel :P
Nagy-nagy drukkok holnapra! Hányan vannak a fagyasztóban? Mennyit szeretnél visszakapni?
(Bocs, ha ez rajtam kívül mindenki tudja :oops: )

Kismókus :P
Neked is mennek a drukkok. Remélem szépen fejlődnek továbbra is.

Mereszt :P
Óriási drukk. Végülis természetes úton is általában 1 befutó van, így igazán szerencsés ez a kis embrike :-)

Fanni
fanni73

Melcsi!
szinte 100, hogy neked volt! 35 felett és két sikertelen lombik után mindig van, meg a fagyibabáknál, a többi kritériumot nem tudom. Egyénileg döntenek, és az embriók állapotától , számától is függ. azért nem mondták, mert ez rutindolog, és nem is biztos hogy sokan tudnák , miről van szó.
Mókuci!
nem egyforma érettségű ennyi petesejt sosem! Holnapra változik a helyzet, de most se rossz, ugye?! :wink: :lol: Csak figyelj a fehérjére ,meg a sok folyadékra!
Emma!
én szülésznő vagyok, asszisztens a pesti Kaáliban 15. éve. Mániákus segíteniakarómindenlébenkanál harcsosmókus. :oops: Csak ritkán írok itt "kinn" de priviben mindenki megtalál. Ha van kérdés hozzám, mindig reagálok .
mindenkinek drukk.

egy mosoly semmibe sem kerül,és azon kevés dolgok egyike, amit rögtön vissza is kapsz.
harcimokus

Melcsi!
Eszem ágában sincs visszamondani az öribabát.Kicsi koromtól kzdve 4 gyerekre vágytam.Úgy terveztük a férjemmel,hogy 2 saját+egy öri,a 4.meg a költségvetéstől függ.A szívem szakad meg azokért a gyerekekért akik otthonban vannak.Legszívesebben az összeset haza hoznám.

Köszönöm a drukkokat,remélem eljut a babánkig és holnap mehetünk érte. :lol: :?
Megyek és koncentrálok egy kicsit az osztódásra.

Szép estét mindenkinek.

Angel!
A drukk természetesen megy mindenkinek.Csak most kicsit többet gondolok a mi babánkra.
mereszt

Szia Csajok!

Ehhez muszáj hozzászólnom! Csatlakozom Melcsihez! Van még élet a 30 után is. :)
24 évesen váltam el az első férjemtől. Akkor megígértettem vele, hogy ha 33 évese nem lesz gyerekem, akkor csinál nekem. Aztán megismerkedtem a 2. férjemel és lehúztam vel e11 évet, de ő nem akart babát. És összejöttem a mostani párommal, akivel meg voltunk győződve arról, hogy amint akarjuk úgy lesz. És tessék! És nagyon rosszul hangzik, hogy 40. De az egyik barátnőmnek, aki pont ennyi, 1 éves a kisfia. Melcsinek ott van Pöri. Most 2 hónapon belül 3 barátnőm lett terhes. Mindhárom 37 éves lesz vagy múlt. És úgyanolyan boldogan várják.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy várjatok eddig, sőt ezt senkinek nem javasolnám, mert lelkileg pánik, de ne ijedjetek meg, nem késtetek le még semmiről 30 évesen!

Zsó
zsofian

Lányok!
Mi a csuda az az embrioglue? :oops:
Rákerestem a google-ban, de egyáltalán semmit sem ad ki!
Köszi,
Fanni
fanni73

Fanni :)
az egy anyag, amiben megforgatják az embriókat és segíti a megtapadást.

Orsi
KépKépKép
icsilya

HAHó! S.O.S.!!!
Megvettem a gyógyzertárban a Suprefact-ot, de hát senki nem mondta, hogy vegyek hozzá tűt meg mindent! Jó ég! Mit kell még vennem??? Megrnátok? Holnap akkor ismét megyek.

Nagyon édesek vagytok, de félreérettetek! :lol: Nem tartom magam öregnek. Csak sokakkal beszéltem eddig akik komolyabb meddőségi kezelésre jártak, és addig senki nem volt 25 alatt, ezért mondtam, hogy itt milyen fiatal csajszik vannak, milyen komoly "múlttal" :lol: :lol:
Jól érzem magam itt köztetek! :lol:
Melcsi
Privit megkaptam :lol: köszi :lol:
Mereszt :)
nagyon tetszik a hozzászólásod! Én is szeretnék 3-4 gyereket, az egyik belöle valószínű öribaba lesz :lol: :lol:
emma1976

Emma

a gonalt tollban fogod kapni, ahhoz nem kell tű , de lesz valószinűleg egy harmadik injekció (nekem menopur volt) ahhoz is venni kell tűt, meg fertőtlenítő spryt se felejts el.
A repesztő is előre adagolt fecskendőben lesz.
Zsuzsi
zsuzsi73

zsuzsi, köszönöm!
Kicsit részletesebben, szájbarágósabban magyarázzátok el lsz! Közöm nincs az ilyenekhez! Hányat, hogy kérjek (külön fej, meg alj?), és hogy a túróba mérem ki az 1ml-t? Vagyfél ml? hogy fertőtlenítsek? hogy szúrjak? Most teljesen össze vagyok zavarodva :cry:
emma1976

A fecskendőn látni fogod, a fél vagy 1 ml-t, s annyit szívsz fel. én a karomba szoktam, de a hasfaladba is szúrhatod, kb 45 fokos szögben tartom a tűt. Fecskendőt és tűt vegyél annyit, ahányszor szúrnod kell. én vékony tűt szoktam venni, az nem fáj. Fertőtlenítő sprayt is a gyógyszertárba vegyél, befújod, ahova szúrni akarsz és vattával letörlöd, utána szúrhatsz.
Zsuzsi
zsuzsi73

Szép estét!

Ültem egy kád foró vízben, elméláztam és eszembe jutott vmi. Mindannyian a babáért küzdünk és "irgykedve" nézzük Icsilya két kisfiának a fényképt és szurkolunk neki, hogy most a fiúk után 2 kislány jöjjön. De mekkore türelem kellhet már a két éves ikrekhez is!!!!
Orsi, angyali türelmed lehet, hogy nemhogy bemered, de szeretnéd is bevállalni a két kislányt is! Minden elismerésem a Tied! Borzasztó jó lehet! És borzasztó nehéz! El sem tudom képzelni! :)
zsó
zsofian

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?