Sziasztok!
Mamy, szerintem is volt valami front-féle, mert Ricsi egész nap üvöltött, kivéve akkor, ha összebújtunk és puszilgattam.
Lehet, hogy alaposan el van kényeztetve a legényke, pedig nem kapkodom fel azonnal, ha sír.
Szegény Anyukám vigyázott ma rá két órát, be kellett mennem az egyetemre, Ricsi egyfolytában üvöltött, utána lementünk sétálni és végig aludt. Most is alszik, az öt órai szopi óta egyfolytában. Ilyenkor mindig parázok, hogy éjszaka lesz majd nemulass.
Beuka, a kocsiban mindenképpen hordozóban kell tartani a babát! Attól a fél-egy órától semmi baja nem lesz, viszont egy esetleges ütközésnél egy sima mózesben esélye sincs... Egy jó gyerekülésben pedig védve van oldalról, fentről, minden szögből. Akkor se lesz baja, ha kirepül a kocsiból... sose történjen ilyesmi senkivel, de akkor is...Az én fiam szereti a hordozót, a kocsiban mindig elszenderedik, aztán ha kivesszük az autóból, tud benne nézelődni. Mint egy pici űrhajós. Viszont az ex-plázacica most-anyuci pi@áktól rosszul vagyok, akik a trendi háromkerekű babakocsivázra rögzíthetó hordozóban nyomorgatják az újszülöttet órákon keresztül. Tudom, hogy van olyan, hogy igenis nem lehet otthonhagyni a babát, de könyörgöm, ha hosszabb időre megy sétálgatni, tegye mélykocsiba.
Szülés - Beuka és finiselőknek! No para
Higyjétek el, a természet annyira de annyira bölcs!!! Én is négykilós gyereket (Iza, légyszi javítsd a táblát, hogy 3950 gramm a helyes súly - köszi!
) szültem érzéstelenítés nélkül és már a gátvarrás alatt azt kérdezgettem a dokitól, hogy mikor jöhet a következő baba? Persze szülés azt is mondogattam magamban, hogy ezt nem fogom kibírni és ki fogja felnevelni a gyereket mert én tutira meghalok.
De nem hánytam, nem kakiltam a szülőágyra, pedig nem kaptam beöntést, van akinél mindkettő játszik... ez is tök egyéni és lehet, hogy a következp szülésemnél minden más lesz.
Nálam például annyira működött a természetes fájdalomcsillapítás - tudjátok, a szervezet endorfint termel a szülés alatt akkor, ha egyéb fájdalomcsillapítás pld EDA nem történik - hogy teljesen kába voltam! NEm hallottam azt se amikor a doki mondta a kitolásnál, hogy Ricsi nyakán van a köldökzsinór!!!
(Vicces: a szüléselőkészítőn mondták, hogy aki szex után "beájul', azaz szinte elkábul, annak valószínűleg erősebben érződik majd a saját természetes fájdalomcsillapítás, azaz több endorfint termel a szervezete szülés közben. Nálam teljesen bejött ...
)
ÁKata, Gazdagréten van egy kis könyvesbolt, REgős u. 4, itt is lehet kapni Suttogót, kint van a kirakatban. Ha esetleg nem tudsz rendelni, eltetem Nektek. Jó lenne már talizni, de tudom, hogy ez mission impossible. Egy kétórás elruccanás olyan szervezést igényel nálunk is, mint ha évekre utaznék Timbuktuba. Az viszont nagyon jó, hogy Kiscsajok már ilyen szépen alszanak éjszaka!
Hasfájás - képzeljétek, azt mondta a dokinő, hogy ne aggódjak a sok sírás miatt, mert nagyon sokat gyarapodik Ricsi. Mostanában hetente 350 grammot, nem csoda, ha ez kicsit megviseli az emésztőrendszerét.
Már ÖT ÉS FÉL KILÓ!
(jól rá is csesztem én hülye, megvettem a Pampers 3-6 kilós verzióját tartaléknak, de mire használni tudnánk, simán kicsi lesz. szerencsére megvan a blokk.)
puszi Mindenkinek, sok tejcsit, alvást, mosolyt, gügyögést, finiselők pedig élvezzék a nyugalmat!
Krisszi