Új privát üzeneted érkezett!

Lányok nézzétek a két kép közötti hasonloságot:

Kép Kép

A kis keze már ott is ugy volt amikor még bent volt.
Vendég

Sziasztok!

Csak kis időm van mert Geszti üvölt (nemrég evett, bealudt rajtam, és ahogy letettem, azonnal megébredt... :roll: )

Edit!
Geszti nagyon változóan eszik, van úgy hogy 50-60-at egyszerre, aztán elalszik, aztán megint eszik, megint elalszik, ezért van hogy általában 1 óra hosszat tart az etetés. De van olyan is, amikor nagyon éhes, hogy 110-120-at egyszuszra. Aztán persze kajakóma, utána meg még egy pici a másik ciciből. De tényleg nagyon változó. A legtöbb amit eddig megevett egy etetés alatt, 140 volt. Azt vettem észre, hogy inkább többször eszik, kevesebbet, mint egyszerre sokat.

Na most már tényleg megyek mert úgy sír mintha a szivemben kést forgatnának. Persze tudom, hogy semmi baja, csak rájött hogy már nem a mamin fekszik...
Majd még igyekszem jönni.

Kép
mamy

Sziasztok!

Gabriel! :)
Tök így érzek én is, a szüléstörténetekkel kapcs., mint ahogy Te írtad. A szívemől szóltál :) Nagony jó szerintem is meghallgatni többet is, hogy mire készüljünk, bár tudom minden szülés különböző...

Melódia! :)
Örülök, hogy jobban van Fati! Mi volt a CTG-n?

Hettie! :)
Nálam meg most épp fordítva voltak a dolgok CTG-n, mint nálad, mindjárt leírom, Sikerült becsomagolni 1 táskába?

Angel! :)
NAgyon tetszett a szüléstörténeted! Tényleg nem semmi a férjed!! LE a kalappal előtte. Nem csodálom, hogy újra beleszerettél :) megkérdezhetem, hogy a fájdalomtól hánytál? NAgyon szépen alakult pedig a dolog, hogy elkezdted írni. De végül nagyon ügyes voltál!!!

JAdey! :)
IGen gondolom van könnyű szülés is, de az ölég ritka :) :wink: inkább felkészülök valami nagyon rosszra, már nem úgy, hanem nagyon fájdalmas dologra, és talán attól csak jobb lehet. Bár ez is hülyeség, mert erre gondolom sehogy sem lehet felkészülni..
Megnéztem a fali dekorációkat az interneten, sajnos csak olyat találtam, amiben 3 db (micimackó, malacka, meg füles) figura van, és majd 3000 Ft. Azért kicsit sokallom. HA több lenne benne, esetleg.. De köszönöm a tippet.

Tina! :)
NA végre látok valakit, aki ilyen pici babát hordozóba tesz. A miénk is hasonló a tiétekhez, és úgy félek, hogy nem fogja bírni, mert nem vízszintesen fekszik, meg ott a fejénél az a valami semmit nem fog.. De látom a kisfiad nagyon nyugodt benne!
TÉnyleg hihetetlen a hsonlóság :) :)

CTG:
Én is ma voltam, produkáltam 2 joslófájást (50%-os volt, bár én nem éreztem, csak folyamatos tompa alhasi fájdalmat), Boti most nagyon nagyon virgonc volt, a lepény nálam is 2-es érettségű, a súlyt nem tudom pontosan, de már érett, a BPD-je 91-es. JA és annyit mondott a doki, hogy legyek azért összekészülve...
MÉg nem izgulok. NA jó, csak egy kicsit, de még nagyon fenn van a drágám.

Kép
Kép
beuka

szép napot Lányok!!

Na, megvolt a mai CTG is, sikerült egy fájást produkálnom!!! :D Dokibácsi is megvizsgált, buksija még nem szállt le teljesen, külső méhszáj nyitott, belső zárt!! :wink: doki szerint már jöhetene... jósló fájásaim már kb. 2 hete vannak, de végülis ez nem jelent semmit!!!

hettie!!

Köszöntelek az óriásbébis klubb köreiben!! :D Neked is szép nagy lesz Arthurka!! :lol: Én már bepakoltam mindent, babarucik is készen, úgyhogy mostmár nyugisan várom a végét!!
Így is terveztem,. nem akartam az utolsó pillanatra hagyni semmit!!
Habár még kiságyunk nincs... :shock:

tina78!!!
Nagyon gyönyörű a kisfiad, és tényleg döbbenetes a hasonlóság az UH képen!!! :lol: Lányod babázik vele, gondolom!!!
szerintem én is azért pörgök annyira, mert tudom, hogy szülés után se lazsálhatok, főleg nekem is ott a nagylány!! látom, te is kifogtad, hogy pont beteg lett!! :cry: Jobbulást kívánok neki!!

Mamy!!
Nagyon tündéri Gesztike, olyan aranyosan tartja magát!!

Én úgy terveztem, hogy a lefejt anyatejet lefagyasztom, hiszen soha nem lehet tudni, hogy valahova el kell szaladnom, és akkor apa oda tudja neki adni!!
Nekem is volt csomós a cicim, főleg reggelente, kőkemény!! olyankor maszírozgattam, lazítottam rajta, fejtem ki belőle egy kicsit!! Ha a felsőbb mirigyek vannak bedurranva, azokat célszerübb kézzel kifejni, meglazítani!!

jadey!!!

Nem rémisztettél ám meg, hiszen tudom, hogy mi vár rám, de ennyi idő után hajlamos az ember csak a szépre emlékezni, és most tudatosult bennem, hogy ez biza fájni fog!!! :oops:

Puszi, Lányok!!!

Üdv!!! Melódia
:D :D :D

Kép
Kép
melódia78

Edi,

bababarát hotel: tulajdonképpen minden arról szól, hogy gyerekkel vagy. azaz van pelenkázóasztal, fürdetőkád álvánnyal, kiságy, sőt még babakocsi is, amit érkezéskor lehet kérni szobatartozékként. Az étteremben mindenhol ott a gyerekülés, és külön sarok van a kifejezetten kicsiknek való kajáknak. még tápszer is van a svédasztalon :? Az élményfürdőben járókák vannak, amit oda tolhatsz, ahol te vagy. ésvan játszóház, játszótér, óvoda, állatsimogató. szóval nagyon király. mi nagyon szeretnénk menni, ha peti nagyobb lesz akkor is

átfordulás: szerintem csak véletlen volt :roll: a védőnéni pont Peti mögött ült az ágyon, és a gyerek mindenáron meg akarta nézni, honnan jön a hang, szóval addig küzdött, amig meg nem látta :lol: a kis kiváncsi :lol:
amúgy tényleg kis vasgyúró, most tartunk 4 és fél kilónál, szóval egy kg-os hizásnál.

én meg csak fogyok, Peti mindent elsziv előlem :shock:
sz_kata

Sziasztok!

Tina73!
Nagy a hasonlóság a két kép között. :) :) Ari ahogy a kezecskéjét tartja.

SzKata!
Én is mondtam páromnak, hogy voltatok kikapcsolódni, és hogy én is szeretnék menni...Mentünk volna idén márciusban, de a terhesség elején voltam és nem mertem gőzfürdő, szauna...Úgyhogy majd gyerekkel.
Fogyás. Hát jó neked, hogy megy lefelé, nekem ma is megjegyezték milyen nagy még a hasad...PEdig Kata is eszik rendesen. Most mérte a védőnéni 4470g. Úgyhogy mi is majdnem egy kiló plusznál tartunk. :)

Kata arca erősen ki van pattogva, kaptunk rá vmi kénes krémet, amit le kell mosni. Vki használt már ilyet küzületek? Elfelejtettem megkérdezni (kapkodtam a gyerek felöltöztetésével, mert a köv.gyerek anyukával már ajtóban állt), hogy naponta hányszor kell ezt felkenni és lemosni?

Viszont nincs szájpenészünk, ez legalább jó hír, mert a feneke nagyon csúnya volt és gyanús lett.

Na megyek alukálni.
Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok Lányok,

Bencusnak ma szörnyű napja van, csak sír és álLandóan enni akar. Va gy csak cicin lógni... Le het, hogy nálunk is elkezdődött a hasfájós korszak :roll: Annyira sajnálom...

Képzeljétek, legjobb barátnémnak, Röncikémnek ma van a szülinapja és most volt a névnapja is... Mindkettőt elfelejtettem :oops: :oops: :oops:
Annyira szégyellem magam!!!

BOLDOG SZÜLINAPOT ÉS NÉVNAPOT RENIKÉM!!!

Kép

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok,

na most tök kész vagyok. mi van akkor, ha egy baba NEM ALSZIK?
Tegnap éjélkor szoptatam, utána hajnali háromig sirt. ötkor már megint kelt, és jó sokáig fent voltunk megint. hétkor sikerült visszaaltatnom, nyolc harminckor már megint sirás....délelőtt aludt egy órát hordozókendőben, amig a boltban voltam, de mondjuk rajtam ez nem segített... :? Azóta nem alszik a gyerek, illetve cicin elalszik, de ahogy le akarom tenni, hogy én is aludjak, kipattan a szeme és sir...
ÉS ÉN ALUDNI AKAROK!! azt mondják, az újszülöttek napi 18 órát alszanak, de ez nálunk nagyon megdőlni látszik :cry:

Edi, lehet hogy ezért fogyok? igy aztán napi háromszor öt percem jut az evésre, amit ezalatt be tudok lapátolni, az a kajám..plusz egész nap dajkálom a kölköt és tényleg kezdek leszokni az alvásról. ennél jobbfogyókúrát még nem találtak ki :roll:

arc kipattogzás: már egyszer irtam, de tényleg nagyon bejött nálunk, az aloé. mármint a növény, nem krém formában. levágok egy darabot a növényből, kinyomom a benne lévő zselét, és azzal kenem be a kipattogzott bőrt. Nagyon jó.

na megyek, mert Peti már lila a bőgéstől :cry:
sz_kata

Úgy látom a kölkök megvadultak... :cry: :cry:

Nem lehet, hogy megint front van, mert az enyém is ezt csinálta/csinálja tegnap és ma, pedig eddig minden álomszerű volt...?:cry:

Mamy!
Ma vettünk Infacolt, bár hátha nem lesz rá szükség. sajna nem értem, hogy kell adagolni... Segíts, kérlek! Minden kaja előtt kell adni? És mikor hat? :roll:

Rönci!
Sok boldogságot kívánok!!! :lol:

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Beuka, Melódia
Ma bepakoltam, belefért egy jó nagy táskába minden, persze én sem raktam még be azokat, amiket használok naponta, azt majd akkor, ha menni kell. De lesz még egy külön kisebb csomag is, ami a szülőszobára kell.
Nekem még fájás nincsen. Hanyasra kell felmennie a görbének a CTG-n?
Nekem még kell mosni egy kevés babaruhát, de a nagyja már kész van, be van rakva a szekrénybe. Holnap meg még megvesszük a hiányzó apróbb dolgokat.

Tina
Hát igen, már nemsokára itt van a nagy nap. Még Vasani van előttem, vele mi van?
Nagyon aranyos a babád, tényleg nagy a hasonlóság a két kép közt. Mi volt a különbség a 2 szülés közt? Melyik volt elviselhetőbb? Lehet hogy hülye kérdés. :oops:

Szkata
Hát tényleg nem semmi jó hely lehet ahol voltatok, nagyon jol hangzik. Lehet hogy mi is elmegyünk majd egyszer vagy többször, egy ilyen helyre.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Sziaszok!

örülök, hogy tetszett a születéstöri...én már akár holnap újra kezdeném a babavárást. Ha Gergő 6 hónapos lesz, elkzdjük összehozni a tesót...mondjuk egy kis noémit, de egy újabb pasi is jöhet! A férjem 3 babát, és 5-öt szeretnék, most a 4-ért kampányolok....

Beuka, nem a fájdalomtól hánytam, hanem mert a fájások izgatták a hasnyálkahártyát. Ezt nem éreztem, csak a hányingert, ami elemi erővel tört rám. A végén már csak arra volt erőm, hogy kinyögjem: Tálat! a férjem meg, mint rutinos segédápoló és szülészasszisztens, már adta is a tálat, fogta a fejem, stb. De nem mindneki hány, nekem pl. hasmenésem nem volt, ami Szkatának viszont igen. szóval változó.

Az Edá-val meg most már úgy vagyok, hogy nem attól anya az anya, hogy kér-e vagy sem. Ha kell, ha ezzel az anyának jobb, és megkönnyíti a szülést-ami a babának is jó, akkor kérni kell. Hülye sznob voltam e téren, szégyellem is magam, de egy szülés után szerencsére változik az ember. Nem az a lényeg, hogy hogyan szülsz, hanem az, hogy szülsz, mégpedig egy kis emberkét. Hogy spontán, császárral, edával, fapadosan-tökmindegy. Anya lettél, csak ez számít. (Ezt főleg azoknak üzenem, akik csaszival szültek, és rossz érzéseik voltak emiatt. NE LEGYENEK! ANYÁK VAGYTOK, ez a lényeg. Még legalább 3x szeretnék szülni, hogy spontán-e, vagy csaszival? ahogy az élet hozza, és ahogy a babának jobb.)

Most, hogy erről írtam, mindkét ciciből elkezdett ömleni a tej, a pólómra meg a nadrágomra. (merthogy éppen a "lengő cicik országa"-című, mellgyógyító magánszámomat adom elő, azaz egy szál pólóban flangálok, hogy gyógyuljon a Gergő harapása...

Változatlanul sztárolom a purelant...az állaga nem kicsit gusztustalan, de ez a legkevesebb...

Szkata, gergő uezt csinálja alvásügyben. tegnap semmit, éjjel sem, ma viszont alszik, úgyhogy egész éjjel szirénázni fog...azt hiszem, front van, vhogy túl kell élni.

Képzeljétek, a férjem ma a Corába vitte el pendrive.on a Gergő első fényképeit nyomtatni. Már épp bezárt a bolt, de amikor meghallották, hogy babáról avn szó, kinyitottak, és megcsinálták neki!!! Hihetetelen, hogy ma még ilyen emberek vannak!

Más: Gegrgő születése napján a büszke apa megünnepelte a haverokkal otthon a trónörököst...Ez némi hangzavarral járt (fogyott egy kis pálinka, mert ugye áldomást kellett inni...) Erre az egyik kedves szomszéd előzetes figyelmeztetés nélkül kihívta a rendőrséget. kijöttek, de amikor meghallották, hogy baba született, vigyorogtak,gratuláltak, és elmentek...nagyon jó fejek voltak. Ellentétben az ismeretelen szomszéddal-azóta se tudjuk, hogy ki volt...

Gabriel, köszi az infót, de ez már meghaladja gépesismereteimet...hogyan kell kicsinyíteni? nekünk nincs ilyen photostudiónk.

Megyek, mert halk nyekergést hallok...

Puszi mindenkinek: Angelkriszti
Vendég

Még valami.
emlékeztek még Pittypalattyra? azt hiszem, ő indította ezt a topicot. Mi van vele, nem tud róla valaki?
Vendég

Sziasztok!

Sz_Kata, Livi!
Akkor most már majdnem biztos, hogy megint front van, ugyanis Geszti ma is egész nap hisztis, és ő sem akar aludni! Max. fél órákra szenderedik el, rajtam, vagy mellettem, aztán kipattan a szeme és rögtön sír. Ma kipróbáltam végre amit már régen terveztem, hogy az ágyon fekve, egymáshoz bújva szoptattam. Nagy nehezen sikerült. Nekem kicsit macerás, a melleim mérete miatt. De végül szopizott egy jót, jött is bőven tej. Utána bealudt, kicsúszott a szájából a cici, én is jól elhelyezkedtem, finom meleg a szobában, semmi zavaró körülmény, és amint kezdtem volna álomba merülni, abban a pillanatban felharsant mellettem a sírás. Hát én is majdnem sírva fakadtam. Olyan lelkiismeret-furdalásom van, mert ilyenkor mindig olyan ideges leszek, pedig tudom hogy ő nem tehet róla.
Szóval csak azt tudom mondani Kata, hogy mi van ha egy gyerek nem alszik? Akkor sír. Megállás nélkül. Mint most is. Eddig dajkáltam, kijöttem hogy vacsizzak valamit, és ahogy kiléptem a szobából, már üvöltött. Most mi a fenét lehet tenni? Semmit. Muszály nekünk is élni, ahogy írtad 3x5 perc van enni, hát ez nagyon nem oké, ezt sem szabad rendszeressé tenni, mert mi fogunk kipurcanni, és ennek elsősorban a baba látja majd a kárát (pl. csökken a tejtermelés).

Livi!
Infacolt tök egyszerű adagolni, a kupakjában lévő adagoló cseppentőbe kell felszívni a vonalig, és szopi előtt a szájába csöpögtetni, bár mi úgy csináljuk, hogy Geszti szájába adom, és ő kiszopogatja belőle. Szerencsére sosem csorgatja ki a száján, mindig lenyeli. Persze nem egyszerre, szép apránként. Aztán rögtön jön a cici. Hogy mikor hat?... Hát ha jól emlékszem, pár nap múlva már sokkal nyugodtabb volt, amikor először elkezdtük használni. Persze emellett is előfordulhatnak kisebb hasfájások, ma is volt Gesztinek (már megismerem amikor amiatt sír), ez sajnos kivédhetetlen. De lényegesen javult a helyzet, szóval én azt mondom hogy az Infacol nagyon hasznos, és tegnap még a dokinál is szóba került, ő is azt mondta hogy nagyon jó. Ugyanis fél éves unokája van, és ők is ezt használják. Sok sikert!

Na megyek végre enni valamit...

Kép
mamy

Angelkriszti!
Halk nyekergést???.... De jó neked... :roll:

Kép
mamy

megpróbáltam teljesen egyedül lilypie vonalzót csinálni...ezt most elküldöm, és kiderül, sikerült-e...

igen!!! igaz, a létige lemaradt, így angoltanárként ez nem kicsit gáz, de mindegy... :oops:

Szóval 3 hetesek, 5 naposak vagyunk...Hurrá!
akkor most megpróbálok kicsinyiteni, ezek után talán az is megy...vagy csak túl nagy lett az önbizalmam... :D
Vendég

Mamy!
de csak most volt halk nyekergés...hallottad volna tegnap! az operában is felléphetne ekkora hangerővel. Nálunk tegnap volt diliház éjjel-nappal, ma éjjel aludt, meg ma nappal is, ezért nem kicsit félek az éjszakától, szerintem pótolni fogja a mai "lemaradást..."

Lányok, tartsunk ki, ő a sírással beszélget, türelmesnek kell maradnunk (nekem sem mindig megy, szégyenszemre... :oops: )

Jó éjt (csendeset, szopizós-összebújós, sírásmenteset a babásoknak, lábdagadás, pisilni-rohanás menteset a finiselőknek)!

Puszi: Angelkriszti
Vendég

Kajáltam... persze a megszokás miatt csak úgy belapátoltam a kaját, mostanában nem tudok igazán jóízűt enni. Pedig most úgy néz ki, hogy Geszti elaludt... :roll:

Lányok!
Eszembe jutott valami, már vagy egy hete rágódom rajta. Szerintetek lehet most hajat festeni? Azaz szoptatási időszakban? Már nagyon rám férne. És mi a helyzet a testápolókkal? Régebben barnító testápolót használtam, de tavasszal abbahagytam. Ti használtok ilyesmit? És ha igen, a melletekre fel meritek kenni? (Természetesen a bimbót és környékét kihagyva).

Na eldugultam.
Jó éjt mindenkinek!

Kép
mamy

mamy!!

Én úgy tudom, hogy lehet hajat festeni, a korai terhesség kivételével terhesen is lehet!! Kérdezd meg a fodrászt, őneki tudnia kell!! én szombaton megyek az enyémhez, én is megkérdezem tőle, ő fősulit végzett (fodrászoktatóit), bizti tanulták!! :roll:
restápoló meg biztos mehet!!! :wink:

Angel!! Ez igen, jó nagy családosok lesztek!! :D én úgy becsülöm azokat, akikm ennyi babát terveznek!! Még mi is szeretnénk egyet, de nálunk sajna nem olyan egyszerű... lehet, hogy hirtelen 3 gyerek helyett 4 lenne!!! :roll: Nincs rá semmi garancia, gogy most is egy baba sikerülne!!De ez még a jövő titka!!! :?
Az EDA-val kapcsolatban nekem is az avéleményem, hogy kimondottan nem ragaszkodom hozzá, de ha az ervosom ajánlja, nem utasítom el!! Ettöl még senki nem lesz roszabb anya, hogy enyhítenek picit a fájdalmán!!!

hettie!!!

én is befértem egy utazótáskába, csodálkoztam is rajta rendesen, mert az elején nem hittem benne!! :roll: Egyedül a pólyát kellett egy külön szatyorba beleraknom!!!
Apa így is ledöbbent, hogy úristen, mekkora pakk!! :P
A méhtevékenységet egy külön görbe jelöli a CTG papíron, nekem úgy látszik, hogy egy nagy kiugrás van felfelé a görbén!! V
iszont a szívhang ez alatt normális volt, kb.130 körül!!

Rönci!!

BOLDOG SZÜLI-ÉS NÉVNAPOT KÍVÁNOK!!!!

Menetem lányok pancsizni!! :P

puszi!!! Melódia

Kép
Kép
melódia78

Sziasztok!

Mamy, szerintem is volt valami front-féle, mert Ricsi egész nap üvöltött, kivéve akkor, ha összebújtunk és puszilgattam.
Lehet, hogy alaposan el van kényeztetve a legényke, pedig nem kapkodom fel azonnal, ha sír.

Szegény Anyukám vigyázott ma rá két órát, be kellett mennem az egyetemre, Ricsi egyfolytában üvöltött, utána lementünk sétálni és végig aludt. Most is alszik, az öt órai szopi óta egyfolytában. Ilyenkor mindig parázok, hogy éjszaka lesz majd nemulass.

Beuka, a kocsiban mindenképpen hordozóban kell tartani a babát! Attól a fél-egy órától semmi baja nem lesz, viszont egy esetleges ütközésnél egy sima mózesben esélye sincs... Egy jó gyerekülésben pedig védve van oldalról, fentről, minden szögből. Akkor se lesz baja, ha kirepül a kocsiból... sose történjen ilyesmi senkivel, de akkor is...Az én fiam szereti a hordozót, a kocsiban mindig elszenderedik, aztán ha kivesszük az autóból, tud benne nézelődni. Mint egy pici űrhajós. Viszont az ex-plázacica most-anyuci pi@áktól rosszul vagyok, akik a trendi háromkerekű babakocsivázra rögzíthetó hordozóban nyomorgatják az újszülöttet órákon keresztül. Tudom, hogy van olyan, hogy igenis nem lehet otthonhagyni a babát, de könyörgöm, ha hosszabb időre megy sétálgatni, tegye mélykocsiba.

Szülés - Beuka és finiselőknek! No para :wink: Higyjétek el, a természet annyira de annyira bölcs!!! Én is négykilós gyereket (Iza, légyszi javítsd a táblát, hogy 3950 gramm a helyes súly - köszi! :wink: ) szültem érzéstelenítés nélkül és már a gátvarrás alatt azt kérdezgettem a dokitól, hogy mikor jöhet a következő baba? Persze szülés azt is mondogattam magamban, hogy ezt nem fogom kibírni és ki fogja felnevelni a gyereket mert én tutira meghalok. :lol:
De nem hánytam, nem kakiltam a szülőágyra, pedig nem kaptam beöntést, van akinél mindkettő játszik... ez is tök egyéni és lehet, hogy a következp szülésemnél minden más lesz.

Nálam például annyira működött a természetes fájdalomcsillapítás - tudjátok, a szervezet endorfint termel a szülés alatt akkor, ha egyéb fájdalomcsillapítás pld EDA nem történik - hogy teljesen kába voltam! NEm hallottam azt se amikor a doki mondta a kitolásnál, hogy Ricsi nyakán van a köldökzsinór!!!
(Vicces: a szüléselőkészítőn mondták, hogy aki szex után "beájul', azaz szinte elkábul, annak valószínűleg erősebben érződik majd a saját természetes fájdalomcsillapítás, azaz több endorfint termel a szervezete szülés közben. Nálam teljesen bejött ... :wink: )

ÁKata, Gazdagréten van egy kis könyvesbolt, REgős u. 4, itt is lehet kapni Suttogót, kint van a kirakatban. Ha esetleg nem tudsz rendelni, eltetem Nektek. Jó lenne már talizni, de tudom, hogy ez mission impossible. Egy kétórás elruccanás olyan szervezést igényel nálunk is, mint ha évekre utaznék Timbuktuba. Az viszont nagyon jó, hogy Kiscsajok már ilyen szépen alszanak éjszaka!

Hasfájás - képzeljétek, azt mondta a dokinő, hogy ne aggódjak a sok sírás miatt, mert nagyon sokat gyarapodik Ricsi. Mostanában hetente 350 grammot, nem csoda, ha ez kicsit megviseli az emésztőrendszerét.
Már ÖT ÉS FÉL KILÓ! :lol:
(jól rá is csesztem én hülye, megvettem a Pampers 3-6 kilós verzióját tartaléknak, de mire használni tudnánk, simán kicsi lesz. szerencsére megvan a blokk.)

puszi Mindenkinek, sok tejcsit, alvást, mosolyt, gügyögést, finiselők pedig élvezzék a nyugalmat! :wink:
Krisszi

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

Melódia! :)
Akkor tényleg megidulhat bármelyik pillanatban Nálad :) :)
Nekem ma azt mondta a CTG-s néni, hogy nagyon fog fájni a szülés, de a gyermekágyi időszakhoz képest szinte sétagalopp lesz :roll: :roll:

Hettie, Melódia!
Ti mit raktok a külön szülőszobás táskába? Én raktam bele egy kisebb törölközőt, tusfürdőt, nagyméretű papírvattát, Wc papírt (egy száraz puhát, és eghy nedveset) meg papír WC ülőkét. Ja meg majd rakok bele enni-, innivalót. MI kellhet még?
Egyébként én is befértem egy táskába, sőt még van egy csomó hely :)

Tényleg nemsokára Te vagy a következő :) (legalábbis a tábla szerint)
MI lehet Anitával?

Angel! :)
Köszi, hogy leírtad. Annyira igazad van a szüléssel kapcsolatban, bár én még nem estem át rajta. Én is úgy vagyok vele, hogy én nem akarok EDÁ-t, meg császárt, de basszus valóban nem ezen múlik. Teljesen igazad van!!!
Én is 3 bébit szeretnék (legalább :lol: )

Rönci! :)
Boldog születésnapot és (utólag :oops: :oops: ) boldog névnapot!!!
Kép

Lányok! Kitartás a bébikhez!!!! DRUKKOLOK, hogy mielőbb elmúljon a front okozta nyűgi!!!

Kép
Kép
beuka

Mamy, hajfestés teljesen biztonságos, de ha kételyed van, melíroztass!
Barnító testápolót nem ajánlják! Egyrészt büdös, másrészt meg van benne valami cucc, ami állítólag nem túl jó sem terhesség, sem szoptatás alatt. Sima testápoló persze mehet, a mellemet nagyon ritkán szoktam kenegetni, nehogy valahogy Ricsi szájába jusson a krém.

krisszi

Rönci, boldog szülinapot és boldog névnapot Neked!!!

(Beuka, CTG-s néninek teljesen igaza van! :wink: )

krisszi

Krisszi! :)
Igen, éppen ezért nem akartam mózeskosaras babakocsit venni, mert tudtam, hogy nem fogjuk kihasználni, hisz kocsiban nem lehet használni, ezért választottam a hordozót (már eleve hazavitelkor 3/4 órát kell utaznunk majd, meg egyébként is menősek vagyunk :)) Szóval én örülök a hordozónak, csak azt hittem, hoyg amikor még nagyon picit, akkor nem túl "kényelmes" nekik ez a csuklott ülés. A biztos, hogy kocsiban ez a legbiztonságosabb. Az ilyen plázacicák engem is kiakasztanak.. Nem is tudom miért vállalnak gyereket :roll: :roll:
Köszönöm, hogy leírtad azt amit átéltél a szülésnél, én azért nagyon bítom magamban, de ki tudja... AZért olyat még sajnos nem éltem át, hogy "beájultam" volna utána (vagy nem gondoltam beájulásnak??), úgyhogy majd meglátjuk hogy működik a saját érzéstelenítésem :)
Húha jó nagy már Ricsi!!! NAgyon ügyesek vagytok!!!

Kép
Kép
beuka

Angel,

nekem nem csak hasmenésem volt a szülés alatt, de folyamatosan hánytam is. néha egyszerre mindkettőt :oops: :oops: és egyáltalán nem zavart, hogy ezt hárman nézik :lol: pedig addig apát be sem engedtem a füribe, ha wc-n voltam, na ehhez képest eléggé megszabadultam a gátlásoktól a szülés alatt :lol:

lengő cici: otthon csakis így :lol: azért néha elég viccesen érzem magam, hogy pőrén rohangálok, hogy a kajálásnál a csomagolással se kelljen törődnöm :lol: mert Peti ha enni akar, akkor aztán "adj uramisten de azonnal!"

sirás, nem alvás: köszi lányok, megnyugtattatok :D remélem, azért éjjel már alszunk, mert kezdek zombisodni
sz_kata

Sziasztok!

Édesek a babácskák továbbra is!Történetek csodálatosak!
Remélem mindenki jól van!Itt beköszöntött az ősz.Éjszaka már nagyon hűvös van :( Lassan be kell kapcsolni a fűtést.
Krisszi!Tábla javítva! :wink:
Lányok!Olvastam,hogy nyit egy új H&M!1500m2-en a Camponában a Libri helyén.Az egész női és gyermek kollekció kapható lesz+férfi ruhák is lesznek.Ez jó hír nem?Lesz olcsó és jó minőségű holmi a gyerkőcökre!!!
Travel system bkocsik:Itt rengetegen használják.(nem csak PP-k)És a kengurut is egészen pici újszülöttel. :shock: Én biztos,hogy be fogok ruházni egy mélykocsira,főleg ha őszi születésű lesz :arrow: hiszen télen lesz picike.A mélykocsi a hidegtől is jobban védi.

Jó fejést,szoptatást,pocakosodást!A megfeleő kiválasztandó! :D

Rolex mi van veletek?Minden ok?

Puszi Iza Kép
piciza

Piciza,

de izgi, lassan betelik a tábla :lol:

Rolex,

tényleg, hogy vagytok? Hitted volna, hogy lehet valakit ennyire szeretni? :wink:
Képeket akarunk :!:
sz_kata

Beuka
Én a szülőszobás táskát még nem pakoltam be. Csak enni, innivalót, Lacinak papucsot, meg a ruhát, fényképezőt gondoltam. Az a baj, hogy én elég hülyén tudok pakolni, mert mindig már akkor jut eszembe hogy ez is jo lett volna meg az is. Ugyhogy jo hogy leírtad mit tettél be, mert azok is kellenek. Habár a nagy csomagban már megvannak, ugyhogy lehet hogy majd onnan vesszük ki ha kell.

Melódia
Köszi a válszt. :)

Krisszi
Köszi a biztatást szülés ügyben, hogy túl lehet élni. Remélem nálam is fog működni a természetes fájdalomcsillapítás. Tudom hogy nem lesz kellemes, de már ugy vagyok vele, hogy mindegy, mert már ugy túl lennék rajta.

Mamy
Festeni sztem is lehet, de a barnítós testápoló tényleg nem jo most, mert van benne az a valami ugye amitől barnulsz, meg elég büdös is. Sztem használj csak sima testápolót.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Sziasztok Lányok!

Ma jöttünk haza. Majd próbálok visszaolvasni. Remélem mindenki jól van. Mi nagyon boldogok vagyunk. Nagyon szép kislányunk született a névnapomra. Majd jövök részletekkel.
Sz_Kata! Nem hittem volna!!! :roll:
Puszi,
Rolex
rolex

Sziasztok, Lányok,

csatlakozom a hiszti-táborhoz - nálunk Lili volt ma a főkolompos...

Tina,
köszönjük :lol: Az éjszakák egyre jobbak, kezdetben napi 3-4 órát aludtam (ebben a nappali alvás is benne volt :?), de ennek az volt az oka, hogy gyakran nem mertem elaludni két etetés közt, mert kis koraszülöttjeimet szigorúan három óránként tömni kellett. Most már lényegesen könnyebb. Sok kitartást neked az éjszakákhoz (és nappalokhoz), Marvin nagyon-nagyon aranyos kisfiú...

Krisszi,
találka - számból vetted ki a szót :lol: Nemsokára ti is áttértek majd a ritkább evésekre, és akkor összehozhatjuk... Nálunk a csajok már masszívan kibírják négy óra hosszát is (persze nem mindig). Suttogó: megbeszélem a férjemmel, érte tud-e menni (dög egy melója van épp bevackolódik ide a szobába, alig látom egész nap :cry:), és ha igen, megköszönöm, ha félreteszed (akkor nem kell netről rendelni).

Kata,
nagyon köszönöm a tippet, de asszem más volt a szopi-cirkusz oka - nevezetesen, hogy elfárad, mikor a mellemből már nehezen jön. Egyébként is nehezen jön ki a tejem, a vége felé meg már végképp. Mikor a szopás elkezd nehézzé válni, először kapálózik, aztán lecsatlakozik rólam. Párszor még vissza tudom tenni egy-egy szopás erejéig, de sírva fakad szegény, mert nem tetszik neki, hogy nehezen jut a tejhez. Ez általában 80 ml-nél következik be. Ilyenkor megdicsérem, és mély sóhajjal megyek a lefejt tejért. Nem akarom szekálni, mert akkor a szopás gyötrelem lesz neki, éhezni pedig nem szeretném hagyni, mert akkor hamarabb jön a következő etetés, és felborul a kialakított rendszerünk (kettővel sajna muszáj...)

Jó éjszakát nektek, puszi - K

ákata2

Sziasztok!

Szólnak a fanfárok nálunk!!! :lol:
Két hónap után végre tök kipihent vagyok!!!
Este 9-től aludtunk hajnali f2-ig, aztán reggel f7-ig! tudom, hogy ez csak egyszer alkalom volt, de akkor is....

ÁKata, elrakatom. tali - de jó lenne!!! :wink:

Iza, ez tök jó hír!!! Imádom a H&M-et!!! szuper babacuccok vannak!

Dobok fel pár képet, a vigyorgás mostanában minálunk mindennapos lett ám :lol:

Kép

szemlélődős

http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 2910.4.jpg[/img]

űrkabinban Nagyiékhoz megérkezve

Kép

krisszi

Jaj de édes Ricsi!Rengeteget nőtt/változott.Tündéri kis űrhajós :)

Szkata,most néztem meg a hotel honlapját ahol voltatok.Húúúú nagyon klassz.Én is el akarok ide menni....Azok a kis bioházak...Meseszép minden.Majd ezt fogom kérni ajándékba anyukáméktól,ha megszületik a picikénk.Sokkal jobb ajándék mint egy babakocsi v.ilyesmi nem?Ti meddig voltatok?

Itt már nagyon megy a karácsony téma.Otthon?Van ahol már a házat is kidíszitették :shock: .Itt nagy hagyománya van ezeknek a világító vackoknak.(én utálom,szerintem bűnrondák)Még versenyeket is rendeznek.Kinek van a legtutibb karácsonyi gicssparádé háza.Kész.

Már én is elkezdtem a karácsonyi ajándék vásárlást :oops: Megfertőztek!

Rolex várjuk a névnapi nagyon szép kislányról a képeket!!!

Puszi Iza
piciza

Sziasztok, Lányok,

Krisszi,
ne tetesd el lécci :cry:. A férjem ugyanis dögrováson van, mélyen náthás :cry: :cry: . A csajok szerencsére nem annyira, csak egy kis szörcsögés van néha (anyatej jótékony hatása). Szóval a férjem ma ment volna Pestre, de ilyen betegen nem engedem (kúrálja ki magát), és jövő hétfő-keddig szerintem már nem fog menni. Ennyi időre meg nem rakják félre, sőt, meg is érkezik, ha neten rendeljük. De nagyon köszönöm :lol:
Egyelőre azon drukkolok, hogy hétvégére meggyógyuljon, mert röpke balatoni turnét terveztünk a lányokkal (csak egy-két órára, a szokásos séta idején - nagyon vágyom már le, az idei nyár teljesen kimaradt - és most még van olyan idő, hogy bevállaljuk).
Ricsi nagyon édes! És le a kalappal a méretei előtt!
Alvás: nálunk is így kezdődött! Egyik napról a másikra! És nagyjából tartják is a négy-hat órákat! (Kivéve a ma éjjelt - Lili több mint hat órát ébren volt egyhuzamban, és folyton evett volna - végül cicin elaludt hajnali egykor. Liza viszont fél négykor kipihenten kelt, szopott egyet, elaludt, majd Lili ébredt hosszas alvás után fél hétkor - ez van akkor, ha nem egyszerre etetek :? Nekik jó, én viszont rongy vagyok...)
Szóval hajrá, jönnek a könnyített éjszakák nálatok is!

Rönci, Rolex,
nagyon boldog névnapot nektek! Rolexnek sok-sok tejet és rengeteg örömet, meg jó sok pihenést, Röncinek pedig boldog szülinapot is kívánok!

Mamy,
festess nyugodtan! A Kismamában olvastam, hogy a vizsgálatok szerint nem megy át az anyatejbe. Apropó, tej: amit cumisüvegben nagy ritkán meghagynak, hőkezelten odaadom később. (Hőkezelés, ahogy a védőnő elmagyarázta: hőálló üvegben vizes lábasba állítod a tejet, és a vizet forrás előtti /gyöngyöző/ állapotban tartod öt percig. Ekkor a bacik elpusztulnak, de a tej fontos anyagai nem. A kórházban a mama által gyűjtött tejet hőkezelten adták a csemetéknek.) A tejet magában a cumisüvegben hőkezelem, ha kihűlt, hűtőbe teszem, és pótlásnak felmelegítve adom. Ez most úgy hangzott, mint valami ételrecept :wink:

Jaj, hagy dicsekedjek: tegnap hét etetésből csak kettő volt tápos! (Általában hat etetésre jut kettő - az éjszakaiak, ugyanis akkor nagyon lappad a tejem.) Remélem, ma is tudom hozni ezt a jó formámat...

Lányok,
a gyerekek dokija nagyon nem ajánlja az orrporszívót, mert szárítja a nyálkahártyát, és még kórház is lehet belőle. Ő a bébiorrcseppre esküszik, meg a kézi orrszívóra. Csakhogy az orrcseppet nehezebb beletunkolni a bébik orrába, mint macskába a gyógyszert (és ezzel mindent elmondtam), a kézi orrszívó meg csak a felszíni folyós trutyit szedi ki (bocs). Úgyhogy én napi kétszer orrporszívózok.
Van, aki a max. ötöt javasolja. Ti hogy tudjátok?

(Ja, a doki ajánlott még egy tengervizes orrspréjt is, ami nem antibiotikumos, és feloldja a nyákot. Megvettük heroináron, erre kiderült, hogy csak 15 hós kortól adható. Kicsit berágtam, mikor megláttam. Most a férjemre tukmálom, de aszonta, fúúúj.)

Arc kipattogzás:
Nálunk Liza arca pattogzott ki, a szája alatt. Pont ott, ahol a cicivel érintkezik az álla. A gyermek ugyanis egy malac, és folyatja a tejet, miközben hammol. Így aztán bepállik a bőre. Kaptunk rá krémet, de még nem kentem fel, mert láthatóan múlik magától.
Kata, aloé tök jó...

Na most eldugulok, megyek reggelizni, ilyesmik...

Puszi nektek!

ákata2

Csajok,
annyira hálás vagyok nektek a sok biztatásért!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Még nem oldódott meg a szoptatási krízis, de meg fog, ha beledöglök is :): Most már optimistábban látom a dolgot. Hozzátartozik az igazsághoz, hogy tegnap már -az optimizmusom ellenére - hagytam kitörni magamból az anyaoroszlánt és felhívtam a gyerekorvost és vázoltam neki a helyzetet, miszerint, a gyerek majdnem száz grammot fogyott, mióta hazajöttünk a kórházból, nem elég neki a szopinkénti 20 gr és a forralt víz, úgyhogy legyen szíves valamit kitalálni, mert kétségbe vagyok esve. Lett tápszer és holnap kapunk anyatejet is, bár remélem, hogy nem lesz rá szükség és addigra növekedni fog a tejmennyiség. A védőnő, bár nagyon kedves asszony, szerintem nem ért annyira a dolgokhoz. Mániája, hogy ne adjam oda mind a két cickót és hogy baromság a hordozókendő és hogy pénzkidobás volt a fürdetővödör, pedig mind2 utóbbiról ódákat zengenek, akik használták már. Na, mindegy, szóval, most adunk egy kis tápszert szopi után kanállal, aztán majd meglátjuk, de legalább nem bőgök naponta órákat és nincs ezerrel lelkifúrom, hogy éhezik a gyerekem. Kata, annyira igaz, amit írtál a nőiséggel való összefüggésről. De mindenkinek nagyon köszi a biztatást. Jadey, köszi szépen, hogy felajánlottad a tejet! Annyira jól esett (bőgtem is, de ez az utóbbi napokban már senkit nem lep meg :) ). Lehet, hogy élni fogok vele! Sokkal jobban bízok a te tejedben, mint a csírátlanított állomásosban. Alapjáraton viszolygok én is a begyűjtött tejtől, de megnyugtattak, hogy az anyukák mindenféle vizsgálaton átesnek előtte, hogy csírátlanítják, meg minden, persze így is para, jaj, remélem, hogy összejön az én (egyébként nem kis méretű) cickóimból is a szükséges mennyiség. Bár én már az egész terhesség, szülés és szoptatás alatt rájöttem, hogy egyetlen dolog fontos: HOGY HALGASSAK AZ ÖSZTÖNEIMRE.
Jó nagy baklövés volt, hogy nem váltottam kórházat még áprilisban, amikor annyira úgy éreztem, hogy ez lenne a helyes.

Na, de ez más lapra tartozik és meg is fogom majd írni, hogy miért írtam ezt, illetve már félig kész, csak még nem volt időm befejezni. 1bként, Jadey, a szülésem története kísértetiesen hasonlít a tiédhez. Hasonlít a két srác is szerintem egy picit, egy időben esett le a köldökcsonk, majdnem azonos súllyal és már durva, meg biztos senki sem fog hinni nekem, de én is a gyerek szemszögéből írom a szüléstörténetet, pedig már másnap nekiálltam, amikor hazajöttünk a kórházból.. szóval majd nem koppintás... ha valaha is publikálom.

Puszi mindenkinek, igyekszem visszaolvasni (ezt mondom egy hete) és még 1x, meg 1000x nagyon köszi Nektek!

Kép
siba

Iza,
október közepén karácsony-fíling?! :shock: Itthon még bőven nyílnak az őszi virágok, még zöldel a mittudoménmi az ablak előtt, huszonegy fok van, és rövidujjúban héderelek napközben odakint. Ezzel együtt az ajándékokon én is töröm a fejem :oops: :oops: :oops:, igaz, kényszerből. Idén sovány karácsony lesz, lenulláztuk magunkat a házfelújításnál, férjem maszek lett, én minimálgyest kapok, a kertet viszont tavasszal rendbe akarjuk hozni, arra gyűjtünk... Úgyhogy jöhet a dekupázs (tegnap megrendeltem a legszuperebb ragasztót a sarki hobbiboltban), remélem, időm is lesz szép ajándékokat kreálni...
A giccsvilágítást én sem szeretem, de mulatva nézem a másét... :wink:

Tök más téma:
képzeljétek, megismerkedtem két újdonsült anyukával, az egyik háromgyermekes, és öt háznyira lakik, a másik három háznyira... Eddig nem tudtunk egymásról, séta közben találkoztunk. Örülök, hogy laknak a közvetlen közelben más apró gyerekes mamák, nagyon igénylem a társaságot - mi az első itthon töltött hét óta örömmel fogadjuk a látogatókat, egyáltalán nem fárasztanak (mint például anyukám hiszi :wink:), sőt... A nagy pörgést egyáltalán nem hiányolom, de a társaságot annál inkább... Ti is úgy hiányoztok, ha nem tudok jönni...

Na most már tényleg megyek...

ákata2

Siba,
ha eljutsz a "leszarom, amennyi tejem van, annyi van"-állapotig, hidd el, rendeződik a helyzet, és beindul magától. És az első sikerélmény szüli a másodikat. Minden, szoptatási tanácsadók által hangoztatott riogatás dacára mi a több tápszer felől a kevesebb irányába haladtunk eddig - és az én tapasztalatom az, hogy inkább a nyugodt hozzátáplálás, mint a stresszes éheztetés. A sarkon lakó kismamának viszont az utóbbi jött be: neki is nagy babája született (négy és fél kiló fölött), teje meg alig volt, de nem volt hajlandó tápot adni. És egy hónapig fogyott a gyerek - a teje pedig aztán indult be. Úgy vélem, ez kinek-kinek egyéni döntése - ami a Te nyugalmadat meghozza, az a jó megoldás. Kitartást Nektek! (És jó hallani, hogy az anyatejgyűjtőben így kivizsgálják a mamákat - nem hittem volna...)

Piciri,
ti hogy álltok? Tényleg, Te tudsz valamit Kriszkrosszról? Én az érdi talin hallottam felőle utoljára... És Melbáról is atájt.

És most már TÉNYLEG megyek...

ákata2

Sziasztok Lanyok,

gyorsan csak ket friss fenykep Adamrol, aztan majd irok is.

Viola

Kép Kép
fj35

Lányok!

Köszi a névnapi és szülinapi köszöntést!!

Jadey:
Ne viccelj!!!Hányszor mondjam,hogy nem haragszom.Milyen barátnő lennék,ha ilyet zokon vennék.
És az a maci olyan cuki!!!!!!!!!!
Ma még megyek dolgozni,de megígérem,hogy vigyázok magamra.

Ákata:
Fura amit a dokid mondott az orrszszívásról.Vicces,de te jobban vázoltad a lényegét.Orrcsepp kiszívás nélkül??Elég fura.
Tedd amit te gondolsz!!

A babák nagyon édesek!!!!

Rolex:
Képeket kérünk!!

KépKép
rönci

Sziasztok!

Lányok, én a mai éjszaka után most az imént mikor fel tudtam tápászkodni az ágyból, azonnal a géphez jöttem, és "remegő kézzel" megrendeltem a Suttogó I-et. :roll: Hát ilyen még nem fordult elő, képzeljétek, Geszti éjjel 2-ig megállás nélkül üvöltött, amint letettük, egyszerűen nem volt hajlandó (vagy képtelen volt?) elaludni, fogalmam sincs miért, semmi sem segített, a pocakja már akkora volt mint egy gönci hordó, tuti hogy nem volt éhes, sőt lehet hogy az volt a baj hogy sokat evett, és feszítette. Jöttek a pukik, éreztem ahogy bugyborékol a kis hasa, de nem hasfájósan sírt, hanem olyan visítósan, mint a kismalac, amikor felhúzza magát. :roll: Már teljesen zombik voltunk a párommal, felváltva ringattuk, csitítgattuk, de semmi eredménye nem volt. Írtam is napközben asszem hogy mennyire nyugtalan, hát ez folytatódott egész éjjel 2-ig. Akkor letettük, teljesen csalódottan, hogy semmit sem tudunk tenni, ha ő üvölteni akar. Üvöltött is tovább a kiságyában, mi meg az ágyban feküdtünk és némán hallgattuk, miközben a hangja marcangolta a lelkünket. Végül nagy nehezen elpilledt és egyre csendesebben sírt, végül elaludt. Én nem is emlékszem rá, mert totál kiesett hogy mi történt, párom mesélte. Aztán fél 8-kor ébredt, kapott cicit, kb. 120-at benyomott, de elaludni megint nem akart. Letettem, mert még mindig zombi voltam, hiába aludtam 5 és fél órát. Még cihegett egy órát, meg sünizett, feltornázta magát megint az ágy sarkába, de végül ismét elaludt, és még mindig alszik... Bár most már bármikor megébredhet, hiszen 11 óra van.
Szegény párom akart ma reggel menni tornázni (munka előtt szokott menni egy kicsit gyúrni néha), de képtelen volt felkelni, aludtunk tovább 9-ig.
Szóval megrendeltem a suttogót, nem érdekel mennyibe kerül, annyian dícsértétek, meg olyan sok jót olvastam róla. A könyvneten ráadásul akciós áron van most, 1920 Ft (ha jól emlékszem) és 3-4 nap a házhozszállítás.
Nagyon-nagyon bízom benne, hogy segíteni fog, legalább valami kis rendszert vinni az életünkbe! Nem várok tőle csodákat, de jó lenne ha egy kis támpontot adna. A rendszer egyébként már úgy-ahogy működik, de vannak napok amikor nagyon felborul (mint pl. a tegnapi)...

Na de ennyit rólunk. Remélem, a mai napunk már jobb lesz.
Köszi mindenkinek a hafestés-testápoló tippeket, érdekes hogy írtátok, hogy büdös lenne a barnító, az enyém nem az... De azért megfogadom és nem használom! Hajat viszont festünk Apával a hétvégén, már egy fél éve figyel a hajfesték a fürdőszobapolcon!

Na, hallom hogy Geszti megébredt!
Pedig még akartam írni!!!
Etetés után próbálok jönni, addigis puszi mindenkinek!
Ja, még annyit muszály írnom:

Krisszi!
Ricsi egy tünemény, igazi szép kisfiú!!!

Viola!
Ádám meg nagyon huncutka! :wink:

Kép
mamy

Hello lányok!

Meg akartam kérdezni, hogy milyen éjszakátok volt, mert tudni szeretném, hogy a golyócska hatott vagy csak a front vonult el, mert egyszerűen mesés éjszakánk volt!!!!
Nem indult valami jól, mert délután 5-től üvöltött a manó és húzgálta a lábát, aztán 8 után kapott golyócskát, fél óra múlva szopi, aztán megint golyócska, megint szopi...10 után elaludt, 4.40-kor kajált 20 percig, aztán csucsu, és 8-kor kelt újra... :shock: :shock: Egy "nyikk" nem volt egész éjjel... Megdöbbentő, nem? :shock: :lol:

Mamy!
Te már válaszoltál is... Nagyon sajnálom? Neki is a hasa fájt, vagy egyszerűen csak nem volt álmos? ...bár még bizti sok minden lehet... :cry:

Livi

bali78

Sziasztok!

Szeretnék bekérezkedni közétek, ha lehet. Anikó vagyok Sopronból és Kincső babám szeptember 9-én született. Július óta olvaslak benneteket és nagyon sok segítséget kaptam így látatlanban tőletek terhességről, szülésről és a picikről. Most azért írok-többek között-mert olvasom, hogy vannak hasfájós-sírós babák. Kincső ís hasfájós, sokmindent kipróbáltunk már: Infacol, Sabsimplex, szopi közbeni büfik...végül egy homeós bogyót adok neki hétfő óta, és nálunk drámai a változás: délelőtt szopik után alvás (eddig egész délelőtt kézben volt), délután nyugis séták, nézelődés, este alvás a szopik között (mondjuk a ma este volt egy óra kínlódás). Viszont az egész napos sírás lecsökkent napi 1,5-2 órára este 7-től fürdésig. A bogyó neve: Lypocodium clavatum 5ch, én napi 3x1-et adok műanyag kanállal anyatejben felolva (kb. fél óra alatt oldódik fel). Nem mondom, hogy csodaszer, nálunk is csak 3 napja működik, és az első nap semmi hatása nem volt. És azt se mondom, hogy ez segített, lehet hogy Kincső kezdi kinőni a hasfájást, de hátha nálatok is segít.

Anikó[/img]
quito

Sziasztok!

Látod én meg a párom papucsát felejtettem el! Még jó, hogy írtad!!

Rolex! :)
De jó, hogy otthon lehettek már! Várjuk a képeket a kislányról!!!!

Krissz, Viola! :)
Annyira édesek a fiúk!!!!ÉS hogy el vannak a hordozóban!

Piciza! :)
Karácsony :roll: :roll: hát még én is korainak tartom, de leeht, hogy én is amiatt, hogy tök jó idő van még. (na meg én a bébim érkezésére vagyok ráizgulva :))
Nálatok most mi a helyzet? (amikor először benéztem ebbe a topicba, akkor történt az a szörnyűség :()

Á_Kata! :)
Jobbulást a férjednek!!! Fúú én ettől az orrszívástól annyira félek!! Úgy hallottam, hogy 1 hónap alatt nem is szabad porszívóssal csinálni, csak kézivel. Igaz ez? Miért kell nálatok napi 2×? Hogy viselik a lányok? illetve Te? én nem tudom komolyan olyan brutális dolognak tartom, viszont tudom, hogy muszáj kiszedni, mert sokkal nagyobb baj lehet, ha benn marad :(
Gratulálok az etetéshez!!!!!

Siba! :)
Örülök, hogy kicsit jobb már a hangulatod! Csak így tovább!!

Mamy! :)
Sajnálom az éjszakátokat! :( Annyira meghatott, amit írtál, az éjszakai tehetetlenségről, hogy megkönnyeztelek benneteket :( mielőbbi "helyrerázódást" kívánok :)

Kép
Kép
beuka

Rönci,
kösz a biztatást :lol: Lehet, orvosváltás lesz :? Azért még várok egy kicsit...
Imént orrporszívóztam, aztán kaját kaptak, orrcseppet és hasra fektettem őket, hogy kijöjjön, ami feloldódott. Remélem, ez segít kicsit.

Mamy,
részvétem... Lehet, szeles volt szegény Gesztike... Liza nagy pukik után rendre sírva fakad, fáj neki, ahogy kijönnek... :cry:

Beuka,
a lányok holnap lesznek 11 hetesek, szóval lehet már orrporszívózni. Egyébként a kórházban anno - mikor az orrukon át kihányták a kaját - simán porszívózták a nózijukat, pedig még csak két hetesek voltak :roll:
Egyébként abszolút nem riasztó a dolog, sőt, ők simán tűrik, ellenben a kézi orrszívóval, mert attól bőgnek - mert nem hoz ki semmit, csak szekálom vele az orrukat.

Lilikének 37 fok a hőmérséklete :cry: :cry: :cry: Drukkoljatok, ne lázasodjanak be... Akkor gyógyszer kell :cry: :cry: :cry:

PS: férjem még mindig alszik, itt horkol a kisszobában szegény. Ő sajna lázas fajta, mingyá megyek a lányokkal a patikába csipketeáért, miegymásért... :cry: :cry: :cry:

ákata2

Beuka!

Én nem tudtam, hogy nem lehet még por(r)szívózni... :shock: De az enyém imádja! :D ...ha már nem bírjuk az üvöltést, kiszívjuk az orrát, attól hosszú percekre megszállja a nyugalom! :lol: Nem azért mert az utolsó hónapban kétnaponta porszívoztam a lakásban, mert "mindjárt" szülök és nem akartam kupit? :lol:

Livi

bali78

Mamy,
kösz a tippet, én is megrendeltem a Suttogót...

Livi,
:lol: én nem porszívózok (felmosom a laminátot pár naponta, a követ naponta), mégis szeretik :lol: :lol:

ákata2

Sziasztok lányok!

Egy kis segitségre lenne szükségem.a családi potlékot az anyaságit és a gyest hol tudom elintézni?Pesten lakom a 13.-ik kerületben személyesen szeretném intézni ugy gondolom gyorsabb..

Segitségetek elöre is köszönöm.
Majd még jövök ..
pussz mindenkinek..
Vendég

Rönci:
Kicsit megkésve de BOLDOG SZÜLI-ÉS NÉVNAPOT!!!!
Vendég

Kata!
Akkor ha a kórházban szívták nekik, biztos, hogy szabad. Ők azért csak profik vagy mi.
NA ezzel akkor teljesen megnyugtattál, hogy bírják a csajok!
Drukkolok, hogy Lili ne legyen lázas!!!++++++
Ilyenkor berakod őket a kocsiba, és irány a gyógyszertár??

Livi! :)
Ez komoly, hogy ennyire szereti?? Nem is gondoltam volna, hogy ez tetszhet nekik. Akkor megnyugodtad. Fúú ezzel a takarítás dologgal én is így vagyok. Nincs is elrakva porszívó, hisz ki tudja...

Tina! :)
Én csak annyit tudok mondani, hogy nekem a munkahelyemre kell majd bemennem (vagy a páromnak) a bab papírjaival majd, és ott intézik ezeket a dolgokat. NEm tudom, hogy nálatok hogy van :(

DE tényleg ha már szóba kerültek a "pénzügyek" akiknél már megszületett a bab hogy, hova, honnan kapjátok meg a bébikötvényt????

Bea

Kép
Kép
beuka

BOCSÁNAT!!!!

bab = BABA :oops: :oops: :oops:
beuka

Tina!
Családi pótlékot és TGYÁS-t (gondolom ezt akartad írni, nem gyes-t), a munkahelyen kell benyújtani. A nyomtatványokat le tudod tölteni a netről (www.oep.hu)
Az egyszeri anyasági támogatást a Magyar Államkincstárnál kell benyújtani, igénylőlap szintén a neten.
Nálunk a családit a férjem igényelte a munkahelyén, a TGYÁS-t az én munkahelyemen keresztül akartuk (elvileg úgy kéne), de ott közölték hogy intézzük el mi, így azt is személyesen a párom vitte be. Mindenhová kell a te összes iratod, eredetiben, ott lemásolják és visszaadják (személyi, TAJ kártya, lakcímkártya, adókártya). És természetesen kell a baba eredeti születési anyakönyvi kivonata, annak a hátoldalára vezetik fel hogy miket igényeltetek.
Az államkincstárnál is személyesen volt a párom, simán ment az ügy, nem volt semmi gubanc.
Már régen megkaptuk az egyszeri anyaságit, és már elkezdték utalni a TGYÁS-t és családi pótlékot is.
El vannak mentve a nyomtatványaim, megpróbálom feltölteni, de nem ígérem hogy sikerül...

Viszont nekem is lenne egy kérdésem!
Megkaptuk az államkincstártól a tájékoztatást, hogy el lett helyezve a 40.000 Ft a babakötvényen. Ahhoz, hogy banknál helyezzük el start számlán, újabb igényt kell benyújtani, amihez kell a baba adókártyája is. Az adószámát megírták, de maga a kártya is kell az ügyintézéshez, a bank csak úgy nyitja meg a számlát a nevére.
Tudja valaki, hogy ezt meddig lehet megtenni? Úgy értem ez most a ráérős kategóriába tartozik, elvan az a pénz egyelőre az államkincstárnál, de mindenképpen banki számlát akarunk nyitni, csak még most nem nagyon van rá időnk.
Meddig lehet ezt halogatni?

Kép
mamy

Hát bocsánat, de nem sikerül feltöltenem az igénylőlapokat... :oops: :cry:
Még próbálkozom.

Kép
mamy

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?