Új privát üzeneted érkezett!

Szilvi :)
Hát nem tudom. Mindegyik mesét már látta 63X, szerintem semmi újdonságot nem tud felfedezni.... :roll:
Kíváncsi vagyok mi volt a nevtanban, majd mesélj! :)

Megyek nézni a szappanoperámat! :D

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Orsi :)
Mi volt a dokinál? Minden rendben?

E

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok!

Már megint jó régen voltam... :roll:
Mentségül szolgáljon,hogy nem is nagyon voltunk itthon.Nyaralni voltunk ,meg a Tiszánál.Időm se sok van .Elkezdődött a suli,Máté is a héten már ment bölcsibe.

Próbáltam visszaolvasni,hogy valamennyi képben legyek,de nem nagyon ment olyan sokat írtatok...

Orsi

Utólag is gartulálok a kisasszonyhoz!!!Jó egészséget kívánok nektek!!
Alkalmatlan anya ????????!!!!Számomra az alkalmatlan anya az, aki eldobja magától a gyermekét!
Ami veletek történt, attól te még nem vagy alkalmatlan.Ezek a balesetek bárkivel előfordulhatnak.Még azzal is, akinek már több gyereke van.Volt egy időszak amikor Mátéval minden héten rohantam valamiért a gyerekorvoshoz.Főleg engem kellett nyugtatni.A gyerekorvos már csak mosolygott,hogy Máté már megint mit csinált.Ő meg csak vigyorgott...

Hiszti...
Nálunk is keresi a fiatalember a határokat.És próbálkozik azok átlépésével.
Sajnos egészen addig feszíti a húrt,amíg ki nem borul a bili.Ha rácsapok a fenekére csak nevet és elszalad.Kiabálja,hogy :fogj meg... :shock:
Hatásosabb ha rákiabálok.Sajnos,bár ütni sem akarom, de valahogy a tudtára kell adnom,hogy ELÉG!!!de nemnagyon ért a szép szóból.
De látom ez a probléma másnális felmerült.

Vettem egy hasznos könyvet:
Geraldine Ortner ,Gyógyító mesék

Különféle problémákat(rossz álom,fél a kutyától,fogorvostól,rendetlen,hazudós,csúnyán beszél,engedetlen,agresszív,nem akar enni)mese formában magyaráz el a gyereknek.Már meséltem belőle Máténak és volt,hogy napközben azt vettem észre,hogy "idéz" a meséből.
Nekünkúgy tűnik bevállt a könyv,próbáljátok meg!

Megyek mert valami vacsit kell főznöm.És még nincs ötletem sem.

málna2162

Szia Málna! :)

Már tényleg jó régen voltál...nyaralás, Tisza, nem hangzik rosszul. :)
Jó lehet az a könyv, eltárolom az infót és megvetetem a nagyszülőkkel. Lehet normál könyvesboltban kapni vagy meg kell rendelni valahonnan?
Enyém gyerek borzasztó tud lenni! :roll: Tegnap már ott tartottam, hogy beülök az autóba és eltűnök egy időre, apa meg kezdjen vele valamit.... :?
Megyek mert megint probléma van....

Hol vannak a többiek?

Anikó,Orsi,Andi, Eszter és még sorolhatnám.....

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Szia Egcsi!

Nem kell külön megrendelni.Bármelyik nagyobb könyvesboltban lehet kapni.
Bár időnként hiánycikk.
Gyorsan ugorjanak rá a nagyszülők.

:lol:
Időnként én is azt érzem,hogy világgá megyek.Vagy menedékjogot kérek egy távoli szigetre :lol:

De azt mondják a nagyok,hogy nyugi.Csak életkori sajátosság...
Kisgyerek kis gond,nagygyerek nagy gond...

Hűha,a napokban tesztelsz?!Drukkolok!!

málna2162

Málna :)
Kösz a drukkot. :) Nem vettem tesztet, mert akkor nem bírnám ki és megcsinálnám. Bár állítólag már kimutatná, ha lenne ott valaki, de megvárom a holnapot. :) Lehet, hogy a természet megválaszolja a kérdést és spóroltam egy tesztet. :roll:
Neked sem kell már sokat várni látom. :D
Jó lenne együtt babásodni, most nincs is kismama a csapatban. Na, jó Timi, de ő mindjárt szül. :)

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok :D

Bocsi, hogy így eltűntem, de tényleg nem jutok ide, csak ilyenkor és ebben az időpontban már általában kómás vagyok és zuhanok az ágyba. Ma kivételes nap van, mert Gergő aludt fél 2-kor és így én is. :D

Flórácskával minden rendben, az uh-n is negatív lett, és láthatóan jól van, szopizik, nő, hízik (igaz fogalmam sincs most hány kiló, mert állandóan elfelejtem megmérni :roll: ). Már szinte az összes 56-os rugit kinőtte és a 62-ek még a Huginál vannak, most pénteken hozza el őket. Alig várom, mert már nem tudok mit ráadni a leányzóra! :roll:

Bocsi, de hiába olvastam el mindent még tegnap valamikor, már nem emlékszem és nincs erőm visszaolvasni.

Mindenkinek köszönöm a nyugtató szavakat, most már kicsit jobb a hangulatom, de azért még jó kis idő kell, mire el tudom felejteni az egészet. Ha ránézek a mózesre, csak az jut eszembe, hogy a pici a földön van. :cry:

Nanda
Hú, nagyon kíváncsi vagyok, mit mondtak! De nem tűnsz rosszkedvűnek, így remélem minden ok! :D
Te sírtál?? El sem tudom képzelni! Az a baj, hogy tudom, ez el fog múlni, mármint még nagyon az elején vagyunk és igazándiból csak este van a nyűgi, de mégis, akkor már olyan fáradt vagyok, hogy az a 1,5 óra is kimerít. Ráadásul akkor lehetnénk együtt Gergővel hármasban, de nem tudunk, mert én bent próbálkozom a kicsivel, Karcsi meg kint van Gergővel. :( Na mindegy, egyszer el fog múlni. Annó Gergővel 3x ennyit szenvedtünk és ez is elmúlt egyszer. :roll:

Na, kifújtam.

Andi, Egcsi, Málna és még mindenki aki most nem jött
Puszika!

Remélem azért tudok majd jönni.

Orsi

avocado

Sziasztok!

Csak röviden, mert fáradt vagyok. Ma voltunk vásárolni. Berci lekapott egy Madagaszkáros szabadidőt a rúdról és közölte:"Anya megvesz!" Mit lehet erre mondani? Persze, hogy megvettem. :D
Íme a kép. Egész nap ez volt rajta, pedig meleg volt, de nem lehetett levenni róla... :roll:
Mentem aludni. Reggel jövök kávézni! :)
Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Egcsi,
Mindig elfelejtem ezeket az időzónákat, ami itt 6.48-kor jelenik meg azt te éjfélkor írtad? Vagyis ha itt du két óra van, akkor mostanában reggelizel/kávézol? Megcsináltad a tesztet? Jó a szabadidő. Egyébként próbálom apát befogni hát eléggé ellenáll :D Na jó szombaton kitakarította a fürdőt míg mi lennt voltunk anyunál.

Nanda,
Én is kíváncsi vagyok h mit mondtak nektek.

Málna,
Az alsó vonalzó neked is tesztelési lehetőséget mutat?

Orsi,
Az esti nyűglődés az ilyen hasfájósság?

Andi

Kép[
Kép[
kostyika

Sziasztok!

Egcsi:jókor jöttem a kávédhoz? :wink:
Nagyon vagány Berci cucca! :D Ugráló továbbra is nagyon tetszik!
Teszteltél már????? Izgulok nagyon! Olyan fura,hogy én már nem leszek pocakos. :cry: Legalábbis nem úgy. :lol:
Ez az elmegyek világgá érzés nagggyon ismerős! :roll:

Orsi:Nagyon sajnálom a dolgot,de nyugodj meg,hogy minden rendben! Most én mondom,hogy SZUPER ANYUCI VAGY!!!!!! :D

Nanda:kíváncsi vagyok,mit mondtak,gyere!!!

Málna:üdv újra itt! Tessék sűrűbben jönni! Vonalzód!Már csak pár nap???? Drukk hegyek!

Bocsi,de mennem kell:

Anikó
vakili

Andi :)
Amikor nálunk este 9 van, akkor nálatok másnap reggel 6. Tehát adj hozzá 3-at és fordítsd meg a napszakot, annyi idő van itt. :)
Meg fog törni apa ellenállása! :D Szoktatni kell őket, mert nagyon el vannak kényeztetve. :? A fürdőszobatakarítás nálunk már csodaszámba menne.... :roll: És természetesen minden segítség után elvárja a nemzeti hős kitüntetést. :?

Anikó :)
Nem tudod lekésni a kávémat, mert 2X iszom. Reggel és kora délután. Persze nem erőset, a férjem szerint csak azért öntök a tejembe kávét, hogy ne legyen fehér. :lol:

A teszttel megvárom a holnap reggelt. :wink: Nálam nincsenek menzis jelek előtte, ha megjött, akkor fájdogál kicsit a hasam. Kíváncsi vagyok mi lesz....késni nem szokott soha, ha ma nem jön meg az jó jel. :)

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok!

Egcsi!

De izgi :) Kár h. csak holnap ste tudom meg mi a helyzet :)
Berci nagyon jól néz ki a madagaszkáros pulcsiban :)

Orsi!

Tök jó h. Flórával minden rendben van,nem semmi volt olvasni soraidat,elhiszem h. nagyon megijedtél.Rég raktál fel képet :)

Andi!

Mintha rólam írtál volna :) Tök fura volt első nap,az itthon töltött 2 év alatt teljesen lelassultam,most meg pöröghetek fel :)
Míra nem is hagy békén este,most már nekem kell fürdetnem is :)

Nanda!

Kíváncsi vagyok én is mint mondtak neked.Maya azóta nem csinált fura dolgokat?

Mese
ha olvasod itthon leszünk most hétvégén,gyertek :)

no megyek is mert fáradt vagyok
köszi a gesztenye dícséreteket,de nme én csináltam hanem Robi :)

pusz mindenkinek
:) Vera

KépKép
viranka

Flóra nemrég aludt el én meg nézem a sorozatom, csak most reklám van, így jövök pár sorra.

Hát, ma elég nyűglődős napunk volt, szegény Flórácskám hasa fájt egész nap, fél 1-től szinte óránként kért cicit, mert ugye hasfájásra az a legjobb. :? De hogy magyarázzam meg egy 3 hetes cicifüggőnek, hogy nem lehet? :roll: Így elvolt sokat kézben, sírdogált a hasa miatt és bőszen szívta a tejcsárdát. 8)
Este mértem fürdés előtt, kivételesen akkor aludt egy nagyobbat és nem volt tele a hasa és 4540 gramm volt! :shock: Anyukámmal el vagyunk ájulva, mert túltesz Gergőn is és a hugicám kisfián is! A fiúk 1 hónap alatt híztak 1 kilót, nem 3 hét alatt! :shock: Már rendes hurkácskák vannak a combikáján. 8)

Amúgy minden ok házunk táján, a mérlegem ma megint 1 kilóval kevesebbet mutatott, pedig tömöm magamba a csokis kekszet, őszibarackot, szóval ami édes. :?

Anikó
Drága vagy, millió puszika! :D

Egcsi
A ruci NAGYON tetszik!!! Küldhetnél egyet Gergő méretében! :wink:
Meg egy kis Dunkin Dunats (tök ciki, de nem emlékszem hogy írják :roll: ) fánkot! Mikor New yorkban voltunk minden nap ettünk, én oda voltam érte! :D

Vera
Ide sem jutok, nemhogy kép! :cry: Pedig van 1-2 nagyon jó, de örülök, ha a hétvégén sikerül betenni őket, akkor majd próbálok kicsinyíteni.
Mi is csináltunk gesztenye figurákat, Gergő nagyon élvezte! :D

Andi
Szerintem hasfájás. De nem vészes, csak nehezen alszik el.

Na, jönnek a csajok a tv-ben, megyek.

Puszi mindenkinek :D

Orsi

avocado

Egcsi,
Én is így kávézom:) Egyet regggel, egyet pedig uzsonnára három fél 4 körül hogy bírjam a második műszakot. Mert kedves lányom kioszt h ne ásítozzak hanem vele foglalkozzak:) Akartam neked múltkor már írni h az egyik Helyszínelőben szerepelt a Dobó Kata. Láttad azt a részt? Valami dominát játszott. Szerintem annyira szép az a csaj.

Orsi,
Én is alig várom a szerdákat:)

Vera,
Örülök h nem vagyok egyedül :) Lassan kezdek belerázódni de még mindig azt érzem sokszor h kellene belőlem kettő.

Pusz
Andi

Kép[
Kép[
kostyika

Láttam hát! :) Szerintem is csini. :)

Az a baj, hogy a postaköltség többe kerülne, mint maga a ruha. :?
A fánkról hallottam már, de enni még nem ettem. :)

Mint látjátok nincs meg a második vonalzóm. Azért, mert most várok. Mensi sehol, teszt negatív... Most nemtom mi van.... :roll:
Utoljára 8 évvel ezelőtt késett, a férjem parázott is rendesen, mert akkor még nem akartunk babát. Aztán nem voltam terhes, megjött pár nap múlva.

Mindenkinek szép napot!(Itt most elég szomorkás az idő, még az eső is esett.)

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok!

Egész délután próbáltam jönni, de valami gáz volt a babanettel. :(
Már megijedtem, hogy az én gépem szórakozik.... :shock:
Na, közben megérkezett hozzám a piri, úgyhogy inkább majd októberben leszek pocakos. :wink:

Nálad mi a helyzet? :)

Most megyek aludni, nektek szép napot! :P

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Én is írtam egy jó hosszút tegnap este, erre jól elszállt! :? Most meg nem tudom mennyit tudok majd írni. Túl vagyok 1-2 kiboruláson Gergő jóvoltából és Flóra épp nem alszik szintén Gergő jóvoltából. Szerencsére Karcsi elvitte magával, mert kezdtem idegbajos lenni, mindezt délelőtt 10-kor! :shock: Csak persze a kicsit olyan jól felébresztette, hogy nem tudom mikor és hogy fog elaludni, aztán a végén borul az ergész napunk. :? Na, be is fejezem, mert csak megint felmegy a pumpám! :?

Andi
Szerda: nekem azért külön érdekes nap, mert a Feleségeket is nézem és a Szökést is, így megy a videó is. :oops: Nem is vagyok sorozatfüggő, nem igaz? :wink:
örülök, hogy kezdesz belerázódni a dolgos hétköznapokba! Őszinte leszek, nem cserélnék Veled!
Dobó Kata: sajna én ki nem állhatom szegényt! :roll:

Egcsi
Ugye nem vetted komolyan, amit a ruciküldésről írtam? 8) Csak nagyon cuki és el tudnám Gergőt is képzelni egy ilyenben!
Mensid :( De előbb utóbb mást fogsz írni! :wink:
Fánk: nekem a kedvencem! A McDonaldsban van hasonló, de azért nem olyan jó, mint a Dunots. Régen Pesten volt egy az Uránia mozi mellett, de megszűnt, legnagyobb sajnálatomra! :(

Képzeljétek, tegnap voltunk a Cora-ban és olyan édes cuccokat vettünk a gyerekeknek!!! Főleg Flórának, mert kiárusítás is volt és kislányruhából tüneményeseket lehet kapni, így már jövő nyárra is vettem neki. De Gergőnek is kaptunk cuki kardigánt. Olyan jól esett vásárolgatni nekik!! Persze, hogy hogyan is ügyeskedem ki a kosztpénzből... :roll: .

Most mennem kell.

Orsi

avocado

Kiborulás :( Tegnap nálam is szakadozott a cérna. Itt voltak a lányok pár órára. A kicsi annyira nem fogad szót, a nővére mindenért hisztizik, a fiam verekszik...tegnap nagyon elegem lett ebből a kombinációból. :?
Vásárolni én is szeretek, a gyereknek rengeteg ruhája van, nekem bezzeg...valahogy magamra nem szívesen költök, mert mindig van fontosabb dolog is. :roll:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok,

most jutottam csak géphez,még nem is olvastam vissza. :(
Szóval a pszichonéninél...
Nagyon aranyos fiatal csajszi volt,bevallom az elején kicsit féltem is hogy vajon van -e elég tapasztalata,de kellemesen csalódtam. :)
Először kérdezett néhány dolgot azután hagyta,hogy csak meséljek,meséljek,meséljek...
RÖVIDEN:
Arra jutottunk,hogy a Maya összekötheti az első kutyusunk(Ferkó) elvesztését,azzal amikor én kórházban voltam a Maxi születésekor.És úgy élte meg ,hogy engem is elveszített/elveszíthet.Azt hitte akkor szegény,hogy nem jövök vissza,és ez akkor olyan tarumát okozott neki,amit a mai napig nem dolgozott fel,és azért fél,ha otthagyom bárhol,mert azt hiszi,hogy nem jövök majd vissza,mint a kutyus.Állítólag egy szeretett vki ill.vmi elvesztése ,olyan mély tarumát okozhat egy gyereknek,hogy szó szerint gyászolja.Viszont elmondani nem tudja.:( Még a játszótéren sem mehetek el tőle 2 m-nél tovább,mert sírva keres,ha nem lát.
Engem a Maxi születése miatt büntet :( ,annak ellenére,hogy őt nagyon szereti,és most már nagyon jól elvannak egymással :)
Persze vannak nehéz napok,durvulások,sikítás-visítás,de valahogy mindig rajtam csattan az ostor.
Kezdődik reggel,és folytatódik amikor elhozom az oviból.Ha viszem a Maxit akkor az a baj,ha nem akkor az.Ha korán megyek érte az a baj,ha később akkor az :(
Ezzel még kezdeni kell valamit,de hétfőn együtt megyünk a nénihez-már mondtam neki ,kíváncsi leszek mit fog mondani Ő.Nagyon izgulok,borzasztóan félek,hogy milyen bizonyítványt állít ki rólam a gyerek,alig alszom éjjel.
Még valami...
A mesék,amiket néz-Kis hableány,Hamupipőke,Hófehérke...stb.
Rávetíti a családra a mesefigurákat,vagyis ő a hercegnő,apa a királyfi,én meg a gonosz boszi vagyok. Jó nem?
Most emiatt is főhet a fejem!

Viszont NEM VAGYOK ROSSZ ANYA,és NEM AZ ÉN HIBÁM,HOGY EZ TÖRTÉNT!!!!

Ezt a csajszi mondta,mert elmondtam,hogy máshol hogyan tettek tönkre lelkileg anyukákat,akiknek azt mondták,hogy ők a hibásak.
Nagyon megnyugtatott akkor,de most már a hétfő miatt izgulok, nagyon. :(

Most ennyi sikerült,mindenkinek jó hétvégét!
puszi,Szilva
nanda

Nanda :)
Ne izgulj, minden rendben lesz, örülök, hogy szimpi a csajszi. Szerintem ez nagyon fontos a bizalom miatt. :)
Persze, hogy nem vagy rossz anya, a gyerekek olyan bonyolultak, az ember lánya csak kapkodja a fejét és igyekszik mindent a legjobb képességei szerint csinálni. :)
Majd számolj be a hétfőről is és nyugi! :wink:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Nanda
Szia!!! Klassz, hogy ilyen jó a dokicsaj! Azért ez az első lépés. Remélhetőleg Mayának is szimpi lesz! És ne aggódj a hétfő miatt, mégis milyen bizonyítványt állítana ki rólad??? Nagyon jó Anyuka vagy és a gyerek sem fog mást mondani. Persze én okoskodok, amikor én is nap, mint nap kétségbe vonom magamat, mint Anya, de szerintem ezzel még nagyon sokan így vannak! Mert mindenki a legjobbat akarja a gyerekének, és a nehézségeket, netán kudarcokat nem könnyű feldolgozni, kezelni. Nagyon szorítok Nektek, majd mindenképpen gyere és mesélj!!!

Egcsi
Rucik: én most vettem 1-2 dolgot az OTTO-ban, névnapom lesz, arra kapom a családtól, meg volt egy kis saját dugipénzem és abból lesz egy csizma, meg 2 felső. Alig várom, hogy megjöjjön a csomag, kismamaruhán kívűl iszonyú rég vettem magamnak valamit. De a gyerekeknek én is jobban szeretek vásárolni, eleve másnak ajándékot venni. Karcsinak pl.meglepit, csak sajnos nagyon ritkán van rá lehetőség és ahogy a dolgok most itthon kinéznek egy tanár házaspárnak, hát szerintem magunkra nemigen lesz pénz, max. a gyerekekre. :cry:

Na, most ennyi volt, enyhén szólva le vagyok merülve és Karcsi még filmet akar nézni, de szerintem én el fogok rajta aludni. :roll:

Puszi :D

Orsi

avocado

Az OTTO-t én is ismerem, de én nem szeretek katalógusból rendelni, szeretem saját szememmel látni, megtapizni, felpróbálni amit megveszek. :)
Hallottam dolgokat az otthoni helyzetről, nagyon örülök, hogy nem kell a saját bőrömön tapasztalnom. :? Igaz, itt sem lehet nagykanállal enni mindig, de azért ég és föld az otthonihoz képest.
Ma gondoltam rád, ugyanis Berci ismét egész nap pörgött. Nem tudom, hogy bírtad Gergőt pocakosan kordában tartani, de minden elismerésem. :roll: Ma nyargalásznom kellett vele a lakásban körbe-körbe...nem fogok elhízni mellette az biztos. :D

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Egcsi
Én még Portugáliában rendeltem, ott a Quelléből és szuper cuccokat vettem. MÉg melltartót is sikerült így! Igaz, nadrágot nem merek venni, de pulcsit, cipőt igen.
Gergő: hát nem volt egyszerű, főleg mikor tényleg annyira fáradt voltam, hogy nem bírtam a szemem nyitva tartani, Ő meg persze nem akart aludni. Volt, hogy feküdtem mellette a szőnyegen, szunyókáltam, Ő meg játszott. De nem csak a terhesség a húzós, most szerintem húzósabb! Úgyhogy készülj! :roll: Ma ráálltam a mérlegre és már az induló súlyom alatt vagyok 1 kilóval, és azt hiszem le fognak menni a még feleslegesek is. :roll: Mondjuk most alszik Gergő Mókus, Flóra is egy irdatlan nagy kaka után, szóval nyugisan megebédeltem és még írok is Neked. :wink: Aludni is jó lenne, de itt vannak a Hugiék és nem akarom tőlük elvenni az időt.

Puszika :D

Orsi

avocado

A múltkor én is elszundítottam a heverőn, a 3 gyerek meg körülöttem játszott. Nem akartam elaludni, de leragadt a szemem. Furcsa módon abban a 1O percben semmi rosszat nem csináltak és egymásban sem tettek kárt. :D Ma is itt vannak a lányok, legalább nem kell szaladnom Bercivel. most ebéd utáni pihenő van, megyek is gyorsan hajat mosni. Remélem alszanak vagy 2 órát. :)
Gratula a súlyvesztéshez! :D

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok,

Bekukkantásnként...

Orsi,
Régebben én is jó párszor elaludtam a földön manó mellett amíg játszott. Kénytelen vagyok belerázódni de valahogy még mindig nem találtam meg a jó munkamegosztást. Azt észrevettem h hajlamos vagyok belekapkodni mindenbe csak körülnézek és látom hogy még ezt, meg ezt, meg ezt stb is kéne és nem elég rá a hétvége.

Egcsi,
Én sem szeretek katalógusból rendelni, mert szeretem látni hogy hogyan áll meg megtapogatni az anyagot. Mostanában én is dőzsöltem és vettem magamnak pár ruhát. Sajnos :) munkába már kell néhány csinibb nadrág meg pulcsi.

Nanda,
Jó hogy már van valami támpontod h mi lehet a baj. Drukk a holnapi találkozóhoz, majd kérjük a részletes leírást.

Megyek befejezem a konyha rendrakását, többieknek pusz

Kép[
Kép[
kostyika

Én is egyszerre több mindenbe belefogok, aztán ha elszámolom magam és túl sok mindent kezdek el, akkor meg ideges leszek ha nem mennek a dolgok. :?
Az én munkaköröm a ruházkodás szempontjából is jó, nem kell csinosnak lennem a kakis pelenkákhoz. :D

Nanda :)
Gondolok rátok holnap! :)

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok lanyok!

Ezer eve nem irtam! :(
Jo ejszakank volt. :) 10-kor fekudtem es 7-kor keltem. :) Kitti csak egyszer kelt fel 5 percre szopizni.
Nem is irtam, hogy most mar tenyleg nagylany lettem. Ma lett vege a pont 5 napos mensimnek. Sebaj, most mar jobban be tudom hatarolni a peteeresek idopontjat, hogy azokat a napokat keruljuk. :wink:
Orulok, hogy zajlik az elet itt a forumon. :) Nalunk is. :) Mult heten itt voltak Lili baratai, igy jokat jatszottak a gyerekek. Kitti jol van. Most alszik meg. Lili meg teletubbiest nez kakaoval. :) Kitti nagyon sokat fejlodik. Mar oldalra tud fekudni hatfekvesbol. Nem sok mulik, hogy megforduljon. Sokat kacag, foleg amikor Lili bohockodik neki es allandoan mosolyog. :)
Mindent megfog a ket kis kezevel, tanulmanyozza oket es persze meg is kostolja. Igy legalabb mar le tudja magat kotni.
Lili tovabbra is jar a jatszohazba hetente 2-3x 2-3 orara. Nagyon szereti. Mindig kreativoskodnak. Mult heten is festettek es harom szep kepet hozott haza. Az ovono is nagyon dicseri. Nagyon jo kislany, anyaskodo tipus. Mindenkinek segit es magyaraz.
Kesz az aszfalt az utcan. :) Mult heten elkezdtek a keritesunket. :)

Orsi: kitartas. A kezdet mindig nehez, aztan belerazodtok. :) Nekunk jok a napjaink. Lili mindig alszik ebed utan. Kitti meg delelott 1 orat, de delutan 3-4 orat alszik. :)

Nanda: remelem most mar rendezodnek a problemak. majd szamolj be mit mondott a pszichologus. :)

Egcsi: Nem irigyellek. Nem lehet konnyu ennyi gyerekkel. :wink:

Huha, eddig tartott, meg akartam egy csomot irni, de Kitti felkelt.
Majd jovok meg.
Addig is kepek Lilirol es baratairol. :)
Meg persze Kittikerol. :) Nem is irtam, hogy ugy tunik Kittike most voros lett. Mindenki azt mondja. Igy mar nem lehet veletlen.
Sziasztok Rita

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
trita

Rita :)

Jó, hogy jöttél! Tényleg régen írtál...Kitty tényleg vöröses. :D
Hú, már meg is jött...nekem nem volt mensim 9 hónapig szülés után.Nem is hiányzott. :D
Megyek mert megint nagycsaládos vagyok..... :wink:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Egcsi, Andi
Sajna nálunk most nem lehet elaludni Gergő mellett, azért nem kockáztatom meg, hogy esetleg akkor jusson eszébe valamit csinálni Flórával. Igaz eddig nem volt semmi, de hát csak 2 éves, soha nem lehet tudni, mi jut eszébe! Így ma du.sem aludtunk. FLóra szerencsére igen, 12-től 2-ig, aztán meg szopcsi után elmentünk sétálni és a babakocsiban is. De ott most nem aludt túl mélyen, mert fél 5-kor szopizott és megint alszik mint a bunda.
Éjszaka meg persze fent van 1 órát! :? De majd csak beáll a dolog. Végül is nem panaszkodok, mert nagyon jó baba, tényleg alig hallani a hangját! :D

Rita
Olyan jó, hogy jöttél!!! Már annyira régen voltál, de megértem a 2 gyerek mellett, most már főleg! Most Flóra alszik, Gergő meg nézi a mesét miután jól kihomokozta magát a kis barátjával, így idejutok. Most kell írnom, mert estére olyan fáradt vagyok, hogy nem nagyon marad erőm írni.
Képek nagyon édesek! Tényleg vöröses Kitty haja! :D
Olyan jó, hogy van játszóház nálatok, nekünk is jó lenne! Gergő annyira imád gyerekek között lenni, imádja a baba-mama klubbot, de az egy héten csak 1x van. De legalább az van, mert máshol meg semmi! :(
Utca, kerítés: :D Irígykedek nagyon, mert nálunk olyan utak vannak, hogy elképesztő! :? És nem sok kilátás van rá, hogy megcsinálják! :? Nincs szerencsénk, sikerült ugyanolyan településre költöznünk, mint amilyen az ország, itt is csak eladósodtak és semmit nem csináltak. :( Kíváncsi vagyok, hogy akit most megválasztottak milyen is lesz? :roll:
Belerázódás: tudom én, csak néha nehéz kicsit. De tényleg egy szavam sem lehet, ennél sokkal rosszabb is lehetne! Flórácska is elég jól alszik nap közben és ha nem is alszik elnézelődik.
Ma még a postára is eljutottam velük, Gergő tündéri volt, ott motorozott mellettem, azt csinálta, amit kértem, szóval klassz volt. Olyan isteni az idő, hogy kár lenne bent ülni. :D

Na, megyek mert Flóra nyöszörög. Gergő meg közben elaludt a tv előtt. 8)

Orsi

avocado

Hoztam pár képet :D

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Ő pedig a Hugom kisfia, most volt 5 hónapos :D
Kép

Orsi

avocado

Sziasztok,

Ma voltunk a Mayával a pszihonéninél,és sajnos legnagyobb bánatomra 5 perc után el kellett mennem.De valószínüleg így volt a jó,mert szerintem a Maya nem nyílt volna meg előttem.Viiszont nem tudtam meg semmit
:( A Maya sem mondott semmit,pedig próbáltam beszélgetni vele.
Még 3-szor kell így menni,majd az utolsó alkalommal a Tomival megyek,hát nagyon kíváncsi leszek...
Annyit mondott a csajszi,hogy nagyon jól nevelt kislány...hát ennek nagyon örültem :D

Rita,
de jó hogy jöttél ,nagyon édesek a lányok,és a kutyus.Maya teljesen odavolt amikor meglátta.Nagyon hiányzik neki a kutya : (

Orsi,
Én délután mindkét gyereket "lenyomom" aludni.Megengedem hogy a szobánkba aludjanak,és én is ott vagyok velük amíg el nem alszanak,vagy én is elalszom
de mindig bejön,pedig a Maya mindig nagyon tiltakozik az alvás ellen,ennek ellenére úgy alszik mint a bunda :)
nagyon szépek a gyerekek.
Mi is egész nap kint vagyunk,szuper idő van.Van itt nem messze egy focipálya ,állandóan oda kell menni a Maxival,mert ő "tocizsni"(focizni)
akar.És állítólag nagyon ügyes :)Visszük a labdát és képes 1 órát úgy eltölteni,hogy a labdát kergeti :)

Egcsi:)
Nagyon irigyellek hogy így elbírsz 3 kicsi gyerekkel,én néha még a Maxival is alig bírok.

Andi,
Detto,én is ilyen vagyok .100 dolgot elkezdek egyszerre,és sosem tudom hol a vége,mi van kész,és mi nem.Pedig mindig megfogadom,hogy tervet készítek és mindig a nagyon fontos dolgokat teszem előre majd később a többi,de nem mindig jön össze.

puszi
szilvi
nanda

Sziasztok,

Ma voltunk a Mayával a pszihonéninél,és sajnos legnagyobb bánatomra 5 perc után el kellett mennem.De valószínüleg így volt a jó,mert szerintem a Maya nem nyílt volna meg előttem.Viiszont nem tudtam meg semmit
:( A Maya sem mondott semmit,pedig próbáltam beszélgetni vele.
Még 3-szor kell így menni,majd az utolsó alkalommal a Tomival megyek,hát nagyon kíváncsi leszek...
Annyit mondott a csajszi,hogy nagyon jól nevelt kislány...hát ennek nagyon örültem :D

Rita,
de jó hogy jöttél ,nagyon édesek a lányok,és a kutyus.Maya teljesen odavolt amikor meglátta.Nagyon hiányzik neki a kutya : (

Orsi,
Én délután mindkét gyereket "lenyomom" aludni.Megengedem hogy a szobánkba aludjanak,és én is ott vagyok velük amíg el nem alszanak,vagy én is elalszom
de mindig bejön,pedig a Maya mindig nagyon tiltakozik az alvás ellen,ennek ellenére úgy alszik mint a bunda :)
nagyon szépek a gyerekek.
Mi is egész nap kint vagyunk,szuper idő van.Van itt nem messze egy focipálya ,állandóan oda kell menni a Maxival,mert ő "tocizsni"(focizni)
akar.És állítólag nagyon ügyes :)Visszük a labdát és képes 1 órát úgy eltölteni,hogy a labdát kergeti :)

Egcsi:)
Nagyon irigyellek hogy így elbírsz 3 kicsi gyerekkel,én néha még a Maxival is alig bírok.

Andi,
Detto,én is ilyen vagyok .100 dolgot elkezdek egyszerre,és sosem tudom hol a vége,mi van kész,és mi nem.Pedig mindig megfogadom,hogy tervet készítek és mindig a nagyon fontos dolgokat teszem előre majd később a többi,de nem mindig jön össze.

puszi
szilvi
nanda

Szia Szilvi!

Sajnálom, hogy nem lettél okosabb a dokinéni után, de lehet, hogy ez hosszabb folyamat lesz. Csak kibírni nehéz! :?
Délutáni alvás: sajna Gergőt nem nagyon lehet lenyomni. :cry: De mostanában ha álmos, akkor a kis vakondon simán elalszik. Tegnap valamiért nem ment neki. :? Bezzeg 6-kor kidőlt, úgyhogy már fel sem keltettük, csak leszedtem róla a ruhát és raktuk az ágyba. Nem is vacsizott. :(
Labda: érdekes, de Gergőt annyira nem érdekli, igaz ha ketten futkosunk a labda után, azt nagyon tudja élvezni. :D

Egcsi
Merre jársz? A képzeletbeli kávémhoz nem tudtalak olvasni. :wink: 8)

Egész jó volt az éjszaka, most nem kelt fel Flóra annyira, csak egy picit kellett altatgatni, és 3,5 óránként szopizott. Remélem majd be fog állni a drágám és akkor azért kipihentebb leszek. :roll:

Orsi

avocado

Írtam este és elszállt az egész... :x Nem volt kedvem újra lepötyögni. :?
Tegnap Berci se aludt sokat délután, de azért aludt. Flóra biztosan hamar belerázódik a nappali-éjszakai rendbe. :) Gergő nem ébred fel mikor Flóra sír éjszaka?

Szilvi :)
Neked is írtam tegnap, most újra próbálkozom. Szerintem is jó volt, hogy elküldtek, valószínűleg feszélyezte volna Mayát, ha ott maradsz. Amit tudnod kell azt úgyis elmondja a pszichológus. :)

Velünk semmi különös nincs. Berci napról napra többet dumál, angolul is, magyarul meg rengeteget. :D A bilizés teljesen leállt, pedig olyan jó lenne már letenni a pelust. :?
Anyuék csütörtökön mennek a vízumot intézni, remélem megkapják és akkor jönnek november végén. :)
Mindenkinek üdv!

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

sziasztok!

Végre van itthon netem! Jövök már sűrűbben!

rólunk: Tünci már 2szer is aludt egyszerre 5-6 órát éjjel, azaz kimaradt 1 szopi. Tiszta ideg is lettem.. Levinél ezt nem szoktam meg, igaz nála is előfordult, akkor is belém állt az ideg, míg nem láttam a kis testét szuszogni fel és le..
Tünci amúgy jó baba, nem kiabálós típus. Már nagyon néz, jól megnéz mindent, néha dob 1-1 mosolyt is, így veszi le a lábáról pl. a papát (ezek a csajok..)
Nagyon fura, de tényleg, a kis kezével bökdösi azokat a dolgokat, amiket szeretne elérni, megfogni. Nem is akartam elhinni, de többedszerre is így történt. Na és nem most kezdte, kb 3-4 hetesen. Levi mellé is ha leteszem egyből bokszolja Levi arcát, és ez a fiamnak rettenetesen tetszik. Elkapja, és puszilgatja a kicsi kezét. Tüneményesek..
Bárhol elalszom akár állva is :-)
Most mértem kisTüncit, 4500 gr, vas volt 6 hetes. Kb sikerült vagy harmadszorra mérnem, pedig béreltem 1 hóra, 3ezerért a védőnőtől digitális mérleget. Adhatom már vissza. Hát, nem használtam ki, hiába, a második már hátrányos helyzetű :-)

A fürdetésbe is belerázódunk, bár baromi sok idő. Azért kiváncsi lennék, 3 gyermekkel ezt hogy lehet megoldani.. Ja, és sokszor apa nélkül. Előbb Levi, aztán őt lefektetem, majd Tünci.
vn 1 körkérdésem is: Esti kaja. Ti hogy oldjátok meg?
Levi még pancsi után, már pizsiben, a nagyágyban lenyom 2 dl tejet cumisüvegben. Ez kb 5 perc volt anno, de már hosszabb, sőt, néha nem akarja, balhé van, kéri a tejet, csak épp mást is csinálna- szóval húzza az időt. Gondoltam már hogy a cumisüveget le kéne cserélni bögrére, de akkor nem az ágyban.. vagy kiönti. Vagy nem is kéne már neki.. vacsi elég?! Nem hinném.. Persze a dackorszak kezdete is közrejátszik, hogy nagyon elhúzódik az esti program, szóval már kiakadunk, hogy kéne minimális idő magunkra is.. De hogy?!

Egcsi, én mindig azon parázok, hogy Levi ne keljen fel. Főleg ha a kiscsaj bedühödik éjjel, mert a mamája alig bír felkelni hozzá.
Vagy a délutáni alvásnál detto.. Dehát kalandos az élet :-)
Azt mondják, csak az első 1 év a gázos :-)

Nanda, kiváncsi leszek, mit mond a pszihodoki. Addig is kitartás!

Orsi, látom ti is rendeződtök..
Rita, ezt az alvás időt, amit le mertél írni, bojkottálom! Ilyen nincs! Én is akarok aludni!!!

mindenkinek puszi, egcsi jöhet a kávé :-)
Mese
meske

Mese :)
Berci is fürdés után kapja a kakaóját, de nem közvetlenül lefekvés előtt. Nálunk ugyanis a kakaó után még szokott lenni egy kaka. :roll: Nem cumisüvegből adom neki, hanem csőrös pohárból, aminek szilikon a szopókája, úgyhogy majdnem cumisüveg....
Egy szobában alszanak a gyerkőcök? Berci általában felébred a kiscsaj sírására, sajnos, pedig külön szobában alszanak. :(
Majdcsak túllesztek az első éven....kitartás! :)

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Próbálok írni, de lehet, hogy flóra pont most fog felébredni.

Ma vagyunk 1 hónaposak!!! :D Tegnap voltunk mérésen, 57cm és 4910 gramm! :shock: Pedig még nincs is 4 hete, hogy hazajöttünk a kórházból és akkor volt 3460. Majdnem másfél kiló, de nem látszik, hogy ennyit hízott. Igaz rendesen kikerekedett a drágám és már jó kis hurkái is vannak, de a dokinő is azt mondta, hogy nagyot nőtt hosszban is és azért nem látszik annyira. Azért érdekes, mert nem cicizünk sűrűn, legtöbbször 2,5-3,5 órát kibír. És azt is lerendezi 10-15 perc alatt a drágám. Most már simán a 62-es rugikat kell ráadnom és lassan a bodyk is cserélődnek.

Na, fel is kelt, most megyek, majd jövök később reagálni.

Orsi

avocado

Sziasztok!

Orsi

1 hónap?!Olyan mintha tegnap lett volna... :shock:
Néha Máté egymagában is sok,de elképzelem,hogy mennyire nem lehet könnyű két picurral.Elismerésem mindenkinek!!
De akármiket írhattok, nem futamodok meg a feladat elől :lol: :lol:
Írtad,hogy nem mered Gergővel egyedül hagyni :roll: ...Az unokanővérem kisfia,mikor megszületett a huga és hazajöttek,odament hozzá a rácsoságyhoz,megfogta a kezét és kiakarta húzni(a rácson keresztül),hogy játszanak :) :shock:

Egcsi

Sajnálom a - tesztet.Pozitív hírekkel ez ügyben ,én sem szolgálhatok.
De nekem már annyira az agyamra ment a hőmérőzés, a vonalzó bámulás,és a különféle varászlatok,hogy most döntöttem úgy,hogy abbahagyom.Nincs vonalzó,nincs hőmérő,semmi nincs.
Csináljuk apával a dolgunkat :lol: amikor jól esik,ha megakarok inni este egy pohár italt, akkor megfogom inni,és azt fogok enni ami jól esik.
Jön amikor jönni akar.

Nagyon édes a szabadidőruhája Bercinek.Nálunk is volt olyan ruha amit nem lehett róla leszedni.De a legnagyobb szám a gumicsizma...Télen nyáron...

Mi is ritkán bilizünk,csak amikor eszébe jut.De nem is erőltetem.Annak örülök,hogy magától akar ráülni.

Nanda

Szerintem sem vagy rossz anyuka,és ilyeneken ne is gondolkozz!Minden gyerek másképp dolgozza fel a kistesó érkezését,vagy egyéb problémákat.Biztos hamar túl lesztek rajta és minden rendben lesz.

Máté is imád focizni.Amikor belerug a labdába felkiállt,hogy :Zidane,gól!
Az alvás nálunk is működik.Igaz,hogy Máté a bölcsiben is alszik.De hétvégén, magától megy ebéd után az ágyba.

Rita

Nagyon helyesek a lányok!!

A ruhavásárlással én is úgy vagyok,hogy szeretem megtapizni a cuccokat.De mostanában,eléggé levagyok maradva.Már ami a divatot illetti.Igaz nem is nagyon tetszik.A mai ruhák meg cipők többsége, szerintem hétköznapi viseletre nem is alkalmas,maximum februárban egy jelmezbálban... :shock: Vagy én öregszem?!

Képzeljétek ma moziba megyünk!2 éve nem voltam!

Most mennem kell, mert Máté ébredezik!

málna2162

Orsi :) Mese :)
Mindketten pumpáljátok azokat a babákat! :D Nagyon nagyot nőttek. :)

Hőmérőztél is? Az elég stresszes tud lenni. Berci előtt én is csináltam. :? Most csak a vonalzó van és mi is tesszük a dolgunkat. :D
Zidane :lol:
Mit néztek a moziban? Már mi is marha régen voltunk, ha anyuék itt lesznek, talán eljutunk... :?

Már megint sokan eltűntek...

Anikó :)
Mi újság? Hogy van Kata? :)

Andi :) Vera :)
Mi a helyzet a ti házatok táján?

Ma 9-kor keltünk fel. Szerintem a déli alvásnak lőttek, csak azt nem tudom estig kibírja-e a gyerkőc... :?

Pusszantás: Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Jövök gyorsan, mert már hulla fáradt vagyok, később tuti nem fogok tudni írni. Meg ma sorozatos napom van. 8)
Gergő szerencsére most Apájával autózik, Flóra meg nagy nehezen kiájult. Már annyira fáradt volt, hogy cicizés után iszonyúan elkezdett sírni, alig bírtam megnyugtatni szegénykét. :( Már azt hittem fáj valamilye, poci, akármi, de nem az volt, egyszerűen már túl fáradt volt. igaz Gergő sem semmi, mert persze ma sem aludt (én bezzeg tudtam volna, sőt szundikáltam is mellette a nappaliban), viszont délután átjöttek a barátnőmék és a kis barátjával össze-vissza rohangáltak, homokoztak, motoroztak, szóval totál lefárasztotta magát, estére alig állt a lábán. Szerintem most 2 perc alatt el fog aludni fürdés után. De szerintem én is. :roll:

Mese
szia! Jó lesz, ha már jössz sűrűbben! :D
Alvás: azt írod bárhol el tudnál aludni, hát tudom milyen! Sőt, nálunk nincsenek ilyen 5 órás alvások, de nem panaszkodom, mert van, hogy 3,5 óra van 2 cicizés között és az is jó szerintem 1 hónaposan. De elaludni én is bárhol, bármilyen pozícióban tudnék. Sőt, éjszaka néha az a bajom, hogy felébredni nem tudok, nem bírom kinyitni a szemem sem. :roll: :cry:
Az az érdekes, hogy Gergővel még nehezebb éjszakáink is voltak, mégsem maradt meg bennem és már olyan messzinek tűnik! Így azzal vígasztalom magam, hogy most is hamar el fognak menni és múlni ezek a dolgok, ki kell bírni!
Flóra is már nagyon nézeget minket és mosolyok itt is vannak. :D
Érdekes ez az esti kakaózás, de nálunk pl. egyáltalán nincs. Gergő megvacsizik velünk 7 körül, aztán 8-fél 9 körül fürdés és aztán alvás. Biztos azért alakult így, mert Ő sokáig szopizott és fürdés után cici volt, nem kakaó. 8)

Most megyünk Gergőt fürdetni, de majd folytatom.....

Na, itt is vagyok.

Mese
Fürdetés: nekünk az vált be, hogy először Flórát fürdetjük és teszem le, ha minden simán megy, majd utána Gergőt. Nálatok amíg Levit fürdetitek a kicsi alszik?

Málna
Ne is menjen el a kedved! És minden nehézség ellenére vissza nem csinálnám magam 1 gyerekesre! :wink:
Úgy irígykedek, ahol ilyen simán alszik a gyerek! Mondjuk nem tudom mit akarok szegény csemetémtől, amikor tőlem örökölt ilyen géneket. :roll: Én dettó ugyanez voltam. :(
Mozi: hát, az még nekünk elég messze van. Marad az itthoni dvd, meg tv. :?

Egcsi

Anikó
Most megyek és felhívlak, amit már napok óta szeretnék, aztán majd tudósítom a lányokat. 8)

Orsi

avocado

Sziasztok!

Látom, zajlik az élet alaposan mindenki háza táján! :lol:

Orsi!
Ez igen. Jól bírod! Flóra baba stram lányzó lesz, ne aggódj! van annak előnye, ha az embernek van egy nagy és erős bátyja, de még inkább, ha egy ilyen tuti aggódós anyuja! Az enyém is ilyen volt, és bármennyire morgott is az ember gyerek fejjel, nagyon is előnyös volt! :)
A képek nagyon jók!!!

Meske!
Csini a lány!
Látom rendeződnek ott is a dolgok. Öt hónaposan már egészen jó formában leszel te is nyugi! ha lenne eszem és kölkökkel feküdnék, alhatnék 6-7órát egyszerre... de nincs eszem :?
Olivér is iszik tejet lefekvés előtt. Már csak 120-140ml-t adunk neki, de ha nem lakott jól este, akkor felkel hajnalban és kér még tejet. Igaz az a gyanum, néha nem is az éhség miatt kel, hanem mert megérzi, hogy akkortájt jártam Marcinál, vagy épp ott vagyok. Hallani nem igen hallhatja, mert sírnia sem kell a kicsinek, és már folyok is át a szobájába a fotelba szundizni szopi közben.
Nekem az a bánatom az esti tejezéssel, hogy így éjjel pisil sokat, és újabban leszedi magáról a pelust, így vannak balesetek reggelre.

Málna!
Szia! Biztosan jól esett egy kis pihi!
Nyugi! Jön a baba hidd el! Take it easy!!!!

Rita!
Szia! Téged is rég láttunk!
Hétfőn a szokotnál is többet gondoltam rád!
Volt itt egy kis gebasz, és úgy volt, lehet Marci nem kaphat egy ideig anyatejcit, így kergettem magam a lehetőségek közt, mit is adjak neki, mert tartalékom nem volt. Nem készültem ilyesmire :cry: . De szerencsére megoldódott a heléyzet és semmi bajom! :))
Jól van tartva a lányzó az már biztos! Lili is egyre szebb!
Már megjött! Hű, nekem még nem hiányzik!

Egcsi!
Olvastam , reménykedtem és drukkoltam, aztán megnyugodtam, hogy nem tragédiának éled meg, hogy most nem volt kedve beköltözni a "lakódnak" :) De ahogy írtad, majd most.
Az biztos, gyakorlatod lesz a többgyerekes verzióhoz!

Nanda!
Nagyon érdekes amiket a pszichológus mondott! A folytatás is lehet meglepő, de azt biztosan egy percig sem fogja senki sem gondolni, hogy anyával baj lehet, mert nincs. Addig, amíg saját belátásod szerint megteszel mindent, képes vagy segítséget is kérni és elfogadni, akkor egyszerűen nem mondhatja SENKI, hogy ne lennél jó anyja a gyerekeidnek!
Csak így tovább!

bocsánat....

sorban állnak megettem.... :?

sziasztok!

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Eszter :)
Nem idegesítem magam a kistesó dolgon, attól nem jön hamarabb. :D Mindenesetre szeretnék pocakos lenni hamar! 8)

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok!

Jo rossz ejszakam volt. :( Latod Mese? :) A betegseg is beleszolhat.. Lili jol aludt, de Kitti nagyon taknyos, igy alig kap levegot, meg ha szivom is, es csak ugy tudott aludni, levegot kapni ha en felig ulo helyzetben "aludtam" o meg a mellkasomon. Szoval kepzelhetitek milyen vagyok. :? Lilli meg 6-kor kelt es en kellettem neki. :?
Voltunk tegnap zenebolcsiben. Es utana sikerult beiratnunk Lilit a Gödi Kastélyovódába 3 kis baratjával egyutt. :) Olyan boldog vagyok. :)Alig birtam Lilit kihozni az ovodabol. Nagyon szep az ovoda. Most ujjitottak fel. Korulneztunk es szep tiszta is. Es kedveseknek tuntek az ovonenik is. Nagyon nagy kertjuk van es a haz mind a 4 oldalan kulon jatszopark van. Mint mondtak, meg eppen belefert a 4 gyerek (Lili es 3 baratja) a csoportba, pedig meg csak oktober van. Sokan kesobb akarnak majd jelentkezni.
Kitti tegnap megkapta az oltasat. Es mar 7300 gr es 64 cm. Lili 4 honaposan ugyanilyen hosszu volt, csak fel kiloval kevesebb.
Jovo heten beoltatom Kittit agyhartyagyuszi ellen es Lilit baranyhimlo ellen. Igy dontottunk Endrevel. Endre edesapja is gyerekorvos es o is mondta, hogy az Endre es az occse is be volt oltva, de ez nem azt jelenti, hogy nem kaphatjak meg a betegseget, hanem csak kisebb az eselye es ha elkapjak nem olyan nagy mertekben jelenik meg. Hat majd meglatjuk.

Orsi: nagyon edes Flora a kepeken. :) Es a hugod kisfia nagyon hasonlit Gergore nem??
Kerites: Hat leszedtek a kocsibejaro regi keriteset, mert ott kibetonoztak szepen, de ezert nem tudtak visszarakni a regi keritest, igy tulajdonkeppen tarva-nyitva a kapunk. A kutyak meg hatrazarva a hatso kertbe. Remelem nem tettek kart. :?
Jovo heten lesz kesz minden.

Eszter: Jo, hogy jottel. :) Mi volt az a kis gebasz? Meg jo, hogy megoldodott. Lili is iszik meg este tejet. O 2,4 dl-t kap. Es reggel meg majdnem 3 dl-t egy kiskanal kakaoval. :) Imadja a tejet. Napkozben is szokott kerni. :) Tiszta anyja. :) En is imadom a tejet.

Nanda: Remenykedjunk, hogy majd csak megoldodnak a problemak Maya korul. Nem lesz konnyu, de biztosan lesz ra megoldas. A BBC-n van egy musor, a Little Angels, ott van szo a kezelhetetlen vagy hisztis vagy agressziv gyerekekrol es pszichologus segit a csaladnak a problema megoldasaban egy a szulok fulebe helyezett mikrofnonon keresztul. Utasitja oket, hogy miköor mit csinaljanak. A lakasban meg mindenhol kamerak vannak felallitva. Onnan nezi a csalad mindennapjait. Nagyon jo. En minden kedden megnezem 19 orakkor van es mar igy is rengeteget tanultam, hogy hogyan kezeljem Lili hisztijeit es mire kell odafigyelnem gyereknevelesben. :) Nagyon jo!
Volt arra is pelda, hogy mit kell tenni, ha a gyerek rosszul eszik, vagy egyaltalan nem akar enni csak edesseget. En is alkalmazom. :wink: A Lili nem edesszaju, csak rossz evo. :) De mar javul, hala a musornak. :)

Mennem kell Kitti felkelt.

Puszi nektek Rita

Kép
Kép
trita

Próbáld meg a kicsit a hordozóban altatni, mikor Berci 4 hónaposan taknyos volt, nekünk bejött. Remélem hamar meggyógyul Kitty! :)
Útálom a takonykórt, olyan rossz nézni, hogy szenvednek. :(
Ovi :D
A műsorban nem volt szó a verekedős gyerekről? Nem tudom mit csináljak Bercivel, a kicsi lányt állandóan üti-vágja, fellöki, belecsíp...valahogy véget kellene vetni az agressziónak. :?

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Szia Egcsi!

Sajnos Kitti utalja a hordozot. Egy par percig benne van, de utana mar kiabal. :) Kiveve az autoban. Ott jol tud benne aludni.
Verekedes: Eloszor is az okat kell megtalalni, hogy Berci miert veri a kislanyt. Talan mert feltekeny? Vagy erosebbnek erzi magat es ezt ki is mutatja? Ha o meguti a kislanyt, te visszaadod neki?

Puszi Rita

Kép
Kép
trita

Rita,
Mi is hasonló cipőben, manó két napja beteg. Kedden este kezdődött kb egy órája aludt amikor elkezdett köhögni amire persze felébredt és sírt. De olyan furcsán köhögött, mint amikor a fókák beszélgetnek :) Ez volt egész éjjel, óránként-másfél óránként mentem át hozzá. Mivel nem volt láza tegnap elvittük bölcsibe de du mikor hazahoztuk már hőemelkedése volt. Tegnapi éjszakánk hasonlóképpen zajlott, kis sírásrohamokkal tüzdelve. Ugyan nem volt lázas de ma nem ment bölcsibe, inkább leviszem az orvoshoz. Közben itt küzdünk mert iszonyú nyűgös én meg fáradt és türelmetlen mert már két napja nem aludtam.

Megyek mert megint sírás van.

Andi

Kép[
Kép[
kostyika

Szia Andi!

Hat nem konnyu a betegseg az biztos. Valoszinuleg Lili a jatszohazban szedte fel ezt a betegseget valamelyik gyerektol. Es atadta Kittinek. :( Bar Lili nem kohog es nem lazas, de azert folyik az orra rendesen. Es nagyon faj a foga. Ehhez kotheto a nyugossege. Nem tud enni darabosat csak pepeset, es ha valamire raharap, ordit es sir. :( Beleneztem a szajaba es jon a hatso utolso foga, de eleg csunya az inye, veres is. :( Adok neki homeot a fajdalom ellen.
Nektek is jobbulast!

Puszi Rita

Kép
Kép
trita

Sziasztok!

Egcsi

A Da Vinci-kódot néztük meg.Még jó,hogy olvastam a könyvet.Nagyon jó volt a film,de elég nagy léptékkel haladt a történet.Igaz ha abban a tempóban, és olyan részletes lenne mint a könyv, akkor egy hétig kéne nézni :D

Orsi

Máté szerencsére a bölcsi előtt is jó alvó volt.A bölcsiben meg nincs mese.Ott rendszeresség van.Még az a gyerek is alszik, aki otthon egyébként nehezen vehető rá.

Rita

Jól hangzik ez a műsor!Időközben megnéztem a neten és látom feliratos :oops: Csúcs.Legalább az egészet érteni fogom,nemcsak egy részét!Már be is jelőltem magamnak a kedd estét!
Milyen homeos fájdalom csillapítót adsz Lilinek?

Nálunk is vannak agresszív megnyílvánulások.Főleg most,hogy sok az új gyerek a bölcsiben, és Ők most "több "figyelmet kapnak a dadusoktól(persze ez nem igaz!).Meg azt mondták,hogy valószínüleg Mátéból most jön ki teljesen a kórház okozta trauma.De nekünk bevállt a könyv, amit a múltkor említettem.

Sajnos mi is összeszedtünk valamit.Múlthét óta a foga miatt nyűgös,reggelre meg már a náthától sem látott...Enni nem akar csak inni.

Megyek teszek-veszek,szöszmötölök amíg alszik.

málna2162

Általában nem szoktam rácsapni-azért kapott már egyszer-kétszer a kezére vagy a fenekére, de úgysem ér semmit- beküldöm a szobájába, de most már ez sem hatja meg, próbáltam elbeszélgetni vele stb. Persze, hogy erősebbnek érzi magát, másfél fejjel magasabb mint a kicsi. Biztosan van benne féltékenység is, de nem babusgatom a lányokat és mikor itt vannak külön odafigyelek, hogy Berci ne érezze magát elhanyagolva. Lehet, hogy csak azért ilyen mert fiú? :?

Jobbulást!

Sokat hallottam a filmről, de nem láttam. :? Leírnád mégegyszer a könyv címét? A szerzőt ismerem, könyvet is olvastam tőle, de nem ebben a témában. A házasságról is jókat írt! :)

Megyek, mert nyüzsög az aprónép! :)

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Egcsi

GYÓGYÍTÓ MESÉK
MESEKÖNYV SZÜLŐKNEK
ORTNER, GERLINDE

Ismertető
Ugye, Kedves Szülőtárs, az Ön családjában is előfordult már, hogy a gyermeke csúnya szavakat használt, rágta a körmét, nem akart óvodába menni, zavarta a tanítást? És még sorolhatnánk hosszan a gyermekkori magatartászavarokat, amelyeket elmondani is szégyellünk sokszor, mert azt hisszük, bennünk, szülőkben van a hiba.
Olyan meséket gyűjtött össze egy kötetbe az osztrák pszichológusnő, amelyeket szorongó, riadozó kisgyermekeinknek mesélhetünk elalvás előtt, okosan irányítva, hogy lassan-lassan le tudja győzni szorongásait. A mesékhez részletes, alapos kísérőszöveg járul, amely megmagyarázza a szülőknek, hogyan viselkedjenek az adott magatartászavar esetén.
Meséljünk hát örömre, gyógyításra, magunk és gyermekünk épülésére.

málna2162

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?