Új privát üzeneted érkezett!

Edi: Nagyon édi az összes kőp, de az az alvós a legcukibb. Án is azt szeretem, amikor rajtam pilled el, nincs annál jobb érzés :wink:

Siba : Köldökcsonk, jót mosolyogtam :wink:
Az, amit írtál, viszont elszomorít... Katának igaza van, fontos, hogy Te rendben legyél. Aggódni persze természetes, de jó mélyen magadban... Rengeteg folyadékot igyál, egyél rendesen és pihenj annyit, amennyit csak lehet. Ezek a legfontosabbak. HA szopi után csak 1 ml is tudsz fejni, akkor annyit, de mindenképpen fejjél!!! Az nagyon beindítja, mert lehet, hogy Andriska nem akar valamiért szopizni, akkor viszont a szervezeted úgy reagál, hogy kevesebbet termel, mondván, nem kell annyi a babának... Amit pedig lefejtél, azt nyugodtan vosszaadhatod neki cumisövegből cukrosvíz helyett... A melegvíz is beindíthatja egy picit, szopi előtt mosd meg a cicidet melegvízzel. Nagyon drukkolok, remélem ebben is hasonlítubnk és megoldódik Neked is!!!

HA végképp nincs tejcsid, csak akkor fordulj anyatejgyűjtőhöz. Én is idegenkednék tőle ugyanazokért... Ha nagyon gáz lenne, akkor beszéljünk, még az is lehet, hogy én tudnék annyit adni, amennyi Andrisnak kell. Megpróbálhatom, ha gondolod. Sem alkesz, sem cigi, sem drog nem szerepelta listámon, csak sok-sok csoki :lol:
Puszi Neked!!!

KépKép
Kép
jadey

Ja, majd elfelejtettem...

Ma ment előszőr dolgozni a drágám, mióta apává tettem. reggel azt javasolta, némítsam el a telefont és pihenjünk. Ezt is tettük, de délben valahogy mégis a kezembe került a telefon, amin volt 8 (!) nem fogadott hívás... :shock: Mind apa volt természetesen. Visszahívtam, mire közölte, hogy akkor visszafordul, mert már elindult haza, annyira aggódott! :roll: :) Megjelent lelki szemei előtt, hogy kigyulladt a lakás a hősugárzótól és mi elaludtunk :shock: ...
De egyébként is neki annyira hiányzik a kisfia, hogy ő ezt nem bírja, teljesen meg van őrülve...
Na mit szóltok? Rögös a szülővé válás útja, mi? :wink:

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Bocsi, ez lemaradt:
Edi: Igen, félreléptem :oops: Még fáj a farcsontom, de már jobb. Megcsúsztam a hülye papucsomban... A lányom is sokkal jobban van, talán már holnap mehet is suliba.

Tina: Nagyon helyesek így együttis a gyerekek. Tiszta felnőttnek néz ki így a lánykád :lol:

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok!

Drága Siba!
Teljes mértékben megértelek és átérzem a helyzetedet. Csak azt tudom tanácsolni, hogy próbálj legbelül megnyugodni, helyretenni a dolgokat, és még ha nehéz is, mosolyogva hozzáállni a dolgokhoz.
Egyébként az én véleményem, (ne haragudj hogy leírom), hogy én semmiképpen nem adnám idegen nő tejét a babámnak. Biztos, hogy ezért sokan felhördültök, és nem értetek velem egyet, de én inkább akkor tápszert adok neki. Valahogy nekem ez annyira elképzelhetetlen, hogy egy vadidegen nő, aki tényleg ki tudja, ki fia borja, hogy él, mit evett, mit ivott, stb. annak a tejét egye az én kislányom???... Na nem. Bár tudom, hogy nyilvánvalóan az anyatejet adó személyeket jól kivizsgálják (remélhetőleg), de mégsem. A tápszerben biztos, hogy nincs semmi káros. A tej pedig olyan kényes dolog! Ezért ne haragudj kérlek, ha megkérdezem: miért nem adsz neki tápszert, ha éhes és tényleg éppen nincs annyi tej, hogy jóllakjon? Biztos kaptál te is receptet a dokitól az elején. A cukros víznél biztos, hogy jobb a tápszer, gondolj csak bele, abban mennyi vitamin, ásványi anyag van. A cukros víz meg csak energia. Szóval tényleg bocsi hogy ezeket leírtam, nekem ez az álláspontom az ügyben.
Amúgy meg az a lényeg, hogy kitartás, és állandóan ciciztess, fejj, és meglesz az eredménye. Nekem is jóval több a tejem, mint eddig, és még ha azt is érzem, hogy üres, mindig jókat kortyol belőle, tehát mindig talál benne tejet, hálistennek!
Egyébként, nagyon tündéri és találó a kifejezés, hogy "fiókázik", én is mondtam a Páromnak még a múltkor (azt hiszem te írtad hogy olyan mint egy kis fecskefióka), és azóta mi is használjuk amikor keresi a cicit.

Kép
mamy

csináltam néhány új képet a kismókusról
Kép Kép Kép ébredezem Kép
sz_kata

ma itt volt a védőnéni, és mig dumáltunk, Peti átfordult a hasáról a hátára. Volt ám kurjongatás, örömködés, a fiam meg csak nézett, hogy mi van, mire ez a nagy öröm. :lol:
hihetetlen, hogy miknek tud örülni az ember lánya :wink:
sz_kata

Siba!
Ezek szerint nem olvastad úgy egy héttel ezelőtt az én problémáimat, ugyan ezeken mentem át, most vagyunk három hetesek, és az én fiam messze nem ezsik annyit, mint pl. Agel babája. Az egyik mellem bimbóját nehezen szopizza, még mindig, bár egyre jobban. NAgyon nehezen indult be a tej, Ákos ugyanannyikat evett, mint Andris. NAgyon fájt, begyulladt, belázasodtam, kimasszíroztam, napokon át, bealudt, nem evett eleget, fogyott én meg kaptam a jobbnál jobb tanácsokat. Végül egy szoptatási tanácsadó javasolta, hogy mindig tegyem először arra a cicire, amiből nehezen eszik utána másikra, közben fejjem az első cicit, ezzel is tejtermelésre ingerlem. az eleje óta így csinálom, éjszaka is, kicsit macverás, mert mindent fejek, először géppel, aztán kézzel is. Az eredményt persze vártam, csak vártam, kérdeztem, mikor lesz többa tejem? választ senki sem adott, csak jobbnál jobb tanácsokat( a lefejt tejet ne adjam cumisüvegből, ne tegyem rá mindig mind a kettőre, mert nincs ideje újratermelődni, ne hagyjam sokáig rajta, mert elkényelmesedik...) Volt olyan nap, hogy nem evett eleget, sírt és estére fogyott. Ekkor borultam ki igazán és úgy döntöttem, senki nem érdekel, hiszen ő még olyan pici, hadd próbálkozzon, ameddig csak akar. Eddig volt, hogy 10-20 g-ot szívott csak a problémás ciciből, tegnap óta pedig beindult a drága, már össz.80-120 g-ot eszik. egyikben biztosan mindig kevesebb lesz, de ha a kettő együtt elég, minden ok. Én is anyatejpótláson gondolkodtam, de látod, megérte várni, egyenlőre tényleg változik a kereslethez a kínálat.

Tina!
A tanácsommal lemaradtam, nekem is nagyon nehezen indult be, a gép nem volt jó, a kézi fejés és sok-sok masszír hozta meg a gyümölcsét(remélem).

Ákata!
köszi a kedves szavakat. A suttogót szülés előtt(3 hete) vettem az érdi Libriben. Remélem nem lesz szükségem a szoptanítra.

Erika
piciri

hogyan tudok képet felrakni? nem megy!
segítsetek!
piciri

Bali: Köszi a tanácsokat, kipróbálom!!!

Szkata :HA esetleg majd talizunk, arra azért ügyeljünk, hogy mindenki a saját fiát vigye majd haza :lol:
Tényleg nagyon hasonlítanak. Én valószínűleg majd felcímkézem Bencust, biztos ami biztos :lol:

Piciri: Nézd meg a kép méretét, lhet, hogy túl nagy. Ha ez a baj, akkor csak kicsinyítve tudom majd feltenni.

KépKép
Kép
jadey

Kata: "Amúgy" gyönyörű a fiatok még mindig :wink:

KépKép
Kép
jadey

Jadey,

:lol: :lol: :lol:
sz_kata

Jadey!
Nálunk is az a gond, hogy a kezecskéje és a lábikója hámlik és gyógyszertári baba testápolót vagy olajat ajánlottak a sorstársak. Azt hiszem valamelyiket kipróbálom, de állítólag ez természetes dolog a kicsiknél.

Nálunk eddig nem volt gond a szopival és a neki szükséges 60-70-et mindig kiszopizta (egy mellből), de ma valahogy nem remekelt a kicsike. Az előző szopinál is két mellből szopott 60-at, most pedig csak 40-et sikerült (egy mellből) és ráadásul egész végig kalimpált a kis kezeivel és nem is szívott olyan intenzíven mint eddig. Mindenesetre holnaptól azért elkezdem inni a már előzőleg beszerzett teát, hátha kell egy kis tuning a tejcsinek. Egyébként én úgy vettem észre, hogy még volt a mellemben, mert amikor megnyomtam, akkor jött még belőle. Egy kicsit tanácstalan vagyok, de remélem, hogy hamarosan ez is megoldódik.

Gesztenye
gesztenye78

sziasztok!

olyan jó olvasni,hogy lassan rendeződnek a szopiproblémák!
Már bánom, hogy leírtam, mennyit eszik gergő, nem akartam stresszelni senkit, meg aztán, a mi evésünk messze nem"normális". Ilyen korban 80-90 gramm az átlag, de gyénileg lehetnek eltérések is.

Rá kellett jönnöm, hogy a szopinál egy a lényeg: bízz magadban, hogy tudsz szoptatni. mert tudsz, és sikerül is. Fontos, hogy sokat igyon az ember lánya (én napi másfél liter laktoherbet, és másfél liter ásványvizet iszom).
A baba tudja, mennyi tejre van szüksége, és a mell tényleg aszerint termel, ami a kicsi igénye.

A kórházban annyira nem volt tejem, hogy gergőnek lezuhant a vércukra, és remegett keze lába. kétszer is kapott pótlást, engem meg letoltak, hogy miért nem fejek. Na de nem volt mit...Jól kibőgtem magam, mellre tettem Gergőt, aki éhségében sebesre rágta mindkét mellbimbómat, és aznap éjjel belövellt a tej. Másnap 70 grammot híztunk.
NE ADJÁTOK FEL!

Most megyek, felavatom a Purelant...kíváncsi vagyok, nem volt két fillér...

Megpróbáltam képet feltenni, de nem sikerült. Hogyan kell, leírná valaki? Köszi! ( a tallózásnál sikerült kiválasztani, de ott megfeneklettem...)

Puszi mindenkinek: krisztiangel
Vendég

Sziasztok, Lányok,

kihasználom az alkalmat a hajnali etetés után, hogy mindenki alszik (a gép meg bekapcsolva maradt), és végre írhatok kicsit... Mostanában nem a lányok, hanem a gépen munkálkodó férjem miatt nem tudtam jönni (mint ahogy ezt írtam is tegnap délelőtt). A csajok tüneményesek, hasfájás múlóban, ráadásul 210-300 gr-okat híznak hetente :shock: :lol: És ami a legszebb, hogy hirtelen felvették azt a jó szokásukat, hogy öt-hat órát alszanak éjjel (sőt, egyszer hetet is) - mindezt maguktól, egyik pillanatról a másikra. Lehet, segít az is, hogy a du. java részét kint töltjük a kertben, napnyugtáig. Mindketten szopnak, váltakozó sikerrel - Lilike nagyon ügyes, Liza viszont türelmetlen kis malac, soxor csak tépi-nyúzza a mellem, és alig eszik valamit... annál nagyobb siker, amikor viszont mégis...

Napraforgó,
örülök, hogy újra itt vagy :lol: A két lminilány a vasárnap esti mérés szerint 4100 és 4400 gr fölött van már. Nálunk nagy az eltérés, pedig kábé ugyanannyit esznek. A hízásuk üteme is erősen eltér. Sérv: tök jó, hogy visszament a kisfiadnak! Nálunk Lilinek ráadásul köldöksérve is van, a sebésznő már kilátásba helyezte a műtétet, úgy három éves kora körül...
Hogy bírod a srácokat, van segítséged? Milyen tápszert esznek a bébik? Mi most váltottunk Mildibé 1-ről Beba HA-ra (de csak Lizánál, aki szorulásos - Lilinél semmi baj).

Mamy,
két kérdés: hogy vált be a tejszaporító csodaszer? Mi volt a nőgyógyásznál?
Én évekig szedtem tablettát anno, semmi mellékhatása nem volt, mégsem szedném most - harmincésatöbbi év fölött nem ajánlják. Bocsánat, hogy ezt írom, de tény. Ráadásul nekem apró hajszálerek jöttek elő a szülés után a lábamon (szerencsére nem sok és nem feltűnő, de mégis...), és a tabletta kihat az erekre. Meg a vérnyomásra is - a nődokim azt mondta, tabletta mellett magasabb lehet. Nem akarlak elijeszteni, de mindenképp tájékozódj, mielőtt beszeded (nekem pl. a védőnő ajánlotta, és nem mondta el ezeket.)

Csengő,
dokitól kaptam székrekedésre valami szirupot (készíttetős), meg tápszert váltottunk Lizánál, és úgy, hogy szombaton kezdtük mindkét készítményt, vasárnap már kakilt egyszer, tegnap pedig kétszer. Hétfőn nem is adtam neki szirupot (jó lenne tudni, hogy a táp vagy a patikaszer volt a nyerő), remélem, ma is kakil egy jót... Nálatok megoldódott a helyzet?

Siba,
sajna, a szoptatás olyan, mint a teherbeesés: az ember lánya előtte azt hiszi, hogy ennél mi sem természetesebb, és bűnösnek, selejtesnek érzi magát, ha nem mennek flottul a dolgok. Talán mert öntudatlanul nőiségünk fokmérőjének érezzük fentieket.
Nekem a mai napig nincs elég tejem a két gyerekre, és sokat gyötörtem magam (és a mellem) emiatt, de most már elfogadom - és arra törekszem, hogy minél kevesebb pótlást kapjanak. Mikor felhagytam az állandó stresszeléssel, sokkal több tejem lett, és leszorítottam a tápszert napi két étkezésre. Ezzel együtt vannak olyan periódusok, sajnos, mikor kevesebb a tejem, de igyexem nem törődni vele (majd visszaáll), és abban bízom, hogy három hónapos koruk táján, ahogy egyre aktívabban szopnak, elhagyhatjuk teljesen a tápot. Egy tanács (én is olvastam valahol): ne tűzz ki hosszú távú célokat, csak egy-két hónapban előre gondolkodj (pl: három hónapos koráig szoptatni fogom a babámat), mert ez nem stresszel annyira. Nálam ez bevált - nekem az első fohászom/célom az volt, hogy az első hónapban ne apadjon el a tejem - és sikerült is :lol: aztán jött a tejadag fokozatos emelése és a táp csökkentése.

Angel,
a tallózás után elvileg már nincs mit csinálni - kiválasztod a képet és kész... Lehet, hogy túl nagy az a fotó? 400X400 pixelnél ne legyen nagyobb... Szoptatás: nekem is később indult be a tejem, plusz rátett egy lapáttal, hogy a koraszülött-osztályra időre kellett vinni a frissen lefejtet, és folyton stresszeltem, hogy meglesz-e időre az adag... Sokat sírtam... :cry:

Livi,
tetszett a történeted :lol: Nálunk Anyu csinálja azt, hogyha nem ér el a vonalas telefonon, felhívja 1. a mobilomat, aztán 2. a férjemet, majd végső esetben 3. a nagyanyámat (hogy minek?!). Mostanra megtanulta, hogy nem mindig tudunk a telefonhoz robogni... Nagyfiaddal mi újság? Tetszik neki az öcsike?

Kata,
hű, de jó lehetett az a pár napos kikapcsolódás! Anyukád aranyos, hogy ilyesmire gondolt. Megírnád a hotel nevét? Jó lenne Karácson táján elmenni pár napra...

Na, egyre inkább rámtelepszik az álmosság, megyek, alszom még egyet...

Puszi - Kata

ákata2

Sziasztok!

Végre van egy kis időm írni.

Jadey:
Szerintem Bendus is hasonlít Kata és Te fiadra is - olyan kis pasisak mind.
Csináltam ma reggel képet, de nem tom letölteni... Majd megkérdezem páromat.

Siba:
Ne keseregj, az ilyen nagy súlyú babócáknál sokszor gond, hogy elég tejet tudjunk nekik adni.
Nekem is lecsökkent a kórházi nagy mennyiség (egy ciciből is olt 130 ml), erre több dolgon is változtattunk.
1. Két ciciből felváltva szoptatok, és többször cserélgetem rajta a babát
2. Napirendet vezettem be: felébresztem őt 4 óránként, este 3 óránként tömöm.

Ezzel elértük, hogy nem olyan kiéhezett a szopiknál, és éjjel 4 napja már 11-től reggel 5-ig alvás van.
Viszont a napi 700 gramm (a testsúly 1/6-a) az sehogyan sincsen meg, és nem tudom, hogy híztunk-e.

Tápszer:
Csak azt ne adjál!!!
Megváltoztatja a bélflóráját, teljesen más az összetétele is. Inkább idegen anyatejet.

puszi,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Jó reggelt, Lányok,

újra itt...

Dorka,
ne parázz a számokon, nekem most kevesebbszer esznek a bébik, és annyival nem többet, hogy übereljék a napi nyolcszori evést, és jobban híznak, mint eddig :shock: A napi (kaja előtti-utáni) mérésekből hízás tekintetében nem érdemes kiindulni, a heti mérés majd megmutatja. De szerintem nem lesz baj :wink:

Táp kontra idegen tej: én Mamyval értek egyet - kivéve, ha van ismerős, akitől lehet szerezni tejet. Tuti, hogy az anyatejgyűjtőben nem vizsgálják tüzetesebben, hogy az anyukának milyen szokásai vannak (étkezés, esetleges káros szenvedélyek), hiszen manapság semmire sincs kapacitás/pénz az egészségügyben, meg aztán hogy is vizsgálnák... szóval szerintem csak a tejet hőkezelik. Az meg a baktériumokat megöli ugyan, de a bevitt cuccokat nem semlegesíti. Laikus vagyok, nem orvos, de az biztos: a kórházban sem engedték, hogy a baba más tejét kapja, inkább a tápszer. Ezzel anno én sem értettem egyet - most már igen... Ja, és ugye az sem mind1, hogy mennyi idős annak az anyának a babája, akitől a tej jön. Nem hiszem, hogy az anyatejgyűjtőben mód lenne kor szerint válogatni... 1 szó mint 100 - én nem ajánlanám senkinek, csak az ismerőse tejét...

Lányok,
van egy problémám. Liza eddig úgy szopott, mint egy álom, mostanában viszont szerepet cseréltek a kezdetben ügyetlenkedő Lilivel - idősebbik csemetém nyúzza-tépi a bimbót, kalimpál a kezével, folyton lemászik rólam - ennek eredményeképp van, hogy egy óra alatt húsz (!) grammot tol csak magába. Eddig ilyen probléma nem volt, az elmúlt három napban vált ilyen sz@rrá a helyzet. Pozícióból próbáltunk vagy hármat-négyet, épp csak fejre nem álltam, de tökmind1 volt. Valakinek volt hasonló tapasztalata?
(Az a baj, hogy nem jövök rá a reakcióiból: nehezen jön épp a tej, ő unt rá a szopásra, fáradt vagy nem éhes - bár az utóbbi nem túl sanszos.)

Más: végre letelik ma a három hét a sérvműtét után, lehet őket lájtosan fürdetni - erre éjjel benáthásodtak. Ami azért is baj, mert így is három hetet csúszunk a kötelező védőoltással - ha náthásak maradnak, többet is. Ez azért (is) rossz, mert szeretnénk babaúszni, de amíg nincsenek meg a védőoltások, nem viszem/vihetem?/ őket. Asszem, a taknyosodás intő jel, hogy ne sétáljunk késő délután, mikor már csípősebb az idő. Csak sajna pont akkor van a sírós időszak, és olyan jól megnyugtatta őket a babakocsi ringása...

Na, megyek, kajatájm van, mielőtt felébrednének, előkészítem a cicit, hogy csak rá kelljen csatlakozni... Most Liza a soros, remélem, nem tép szét... :wink:

ákata2

Kiegészítés: azért csúszunk a védőoltással, mert műtét előtt-után egy hónapig nem lehet adni. Az egy hónap jövő héten telik le.

ákata2

Sziasztok,

Dorka,

várjuk a képeket

Ákata,

lehet hogy túl sok az inger, ami érdekli a kicsi lányt? Nálunk Peti legalábbis nagyon szereti forgatni a kis fejét, nézelődni szopi közben, csak sajnos a cicivel a szájában....képzelheted. Próbáld meg elsötétitett szobában, kevés zajforrás mellett, hátha. persze, lehethogy pont nem ez a baj.

a hotel neve Kolping Hotel, és kimondottan a kisgyerekes családokra specializálódtak. Elfogadnak üdülési csekkett. És nagyon-nagyon király, mi még tuti fogunk menni!! Gondolj bele, a jakuzzi mellett ott a kiságy... És ez csak egy apróság. Nagyobb gyerekeknek van óvoda, rengeteg játéklehetőség, stb.
Nekünk nagyon jót tett ez a kis kiruccanás, és képzeld, nem mi voltunk az egyetlenek négyhetes csecsemővel :D Amúgy asszem a neten is fent vannak, ott láthatsz képeket is a hotelról.
Ja, és a gyerek egy álom volt a két nap alatt, esküszöm, ő is élvezte, főleg a tiszta, jó levegőt, meg hogy mindig volt valaki aki abajgassa :wink:
sz_kata

Újra itt, visszaolvastam!

Bujka, Potter/Ági, Beuka:
Köszi a gratulációkat Bendushoz. Igen, ő tényleg nagy és súlyos személyiség! :lol:

Jadey - séta:
Miért nem viszed ki Bencust?
Én nem tétováztam, és ahogy hazajöttünk már másnap kimentem egy fél órácskára - a védőnő meg is hökkent, hogy nem vártam 6 hétig.

Addigra pont bejön majd a novemberi nyálka.

Gesztenye - hasfájás:
Szóval velünk az történt, hogy belénkbeszélték már a kórházban ezt a hasfájás dolgot, nyomtuk is az Infacolt ezerrel, de a több órás sírások nem szüntek. Aztán kijött végre a doktornéni, és mondta hogy ő egyáltalán nem érzi feszesnek a gyerek hasát, és lehet, hogy ez inkább valamilyen nyugtalanság a babáknál. Azóta nem élünk gyógyszerrel (amúgy tele van az infacol nyomva szacharinnal, ami nem kimondottan egészséges).
Helyette a napirenden változtattunk és mostmár csak kicsi sírás van, ami kezelhető.

Húú, olvastam amit irtatok a hosszú éjszakai alvás alatti fejésről - akkor fejnem kellene éjjel?!!!! Úristen, pedig annyira jó aludni.

Töredelmesen be kell valljam én eddig SOHA nem fejtem, max ha csomós volt, akkor a zuhany alatt kézzel egy picit. De mostmár soha nem csomós, kevesebb is lett a tejem.
Szóval akkor fejnem kell ezek szerint, hogy nőjön a "hozamom"???:cry:

Hámlás:
Bendus is hámlik mindenhol, a kórházban lekezelték Panthenollal, itthon meg gyógyszertári bekeverős testápolót írt rá a dokinéni, de nem érzek nagy javulást.

Sz_kata:
Én egyetértek Veled - annyira jó babázni most, összebújni, hordozni őt, és kényeztetni is!!!
Nálunk Apa is élen jár ebben, ma éjjel ő kezdeményezte, hogy aludjon velünk a nagy ágyban, és a mellkasán el is altatta.

Durvák vagyunk...

Üdv,

Dorka

boróka1973

Köszi mindenkinek a szobadícséretet!

Siba:
Valóban nagy szobája lesz Mírácskának.A férjemnek meg nekem együtt nem volt ekkora.
Remélem a szopigondok lassan megoldódnak.

Gabriel:
A mi kislányunk is sokat csuklik a pocakomban.Szerintem ez tök normális,folyton magzatvizet kortyol.Voltatok végül a papás órán?Nagyon szupi volt!

Beuka:
Nekünk is kellett új anyakönyvi kivonat,300 napnál nem régebbi.Hogy minek azt én sem értem.
Te is lencsét hordasz?És kiveszed szülésnél?Én nem nagyon szeretném,teljesen hozzámnőtt pedig nem erős.

Tiza:
Nagyon édi Marvin!

Szkata:
Még így is feltöltődtem,hogy ti voltatok nyaralni.Jó volt olvasni.Feltétlen megjegyzem ezt a helyet.Köszi.

Ákata:
Suttogó1-2-őt a férjem interneten rendelte,boltban nem kapott.Megkérdezzem hol?

Edi:
Kata baba is tündéri.

Jadey:
Sok puszi,neked külön nem írok,úgyis beszélünk!Majd megpróbáljátok ti feltenni a masszázst a lányoknak?

KépKép
rönci

Születésem története

A nagy nap előtti este:
Nagy valószínűséggel én még maradtam volna egy-két napot a pociban, de anyáék úgy döntöttek, hogy nem bírnak tovább várakozni, ezért anyukám beült egy kád forró vízbe születésem előtti este. Éjjel még hagytam pihenni egy kicsit, bár már elég keveset tudott aludni, gondolom a várakozással teli izgalom miatt is, no meg azért, mert már akkora volt a pocakja, hogy alig fért el apa mellett az ágyban :lol: Gondolkoztam rajta, hogy kibújjak-e, de reggelig vártam, olyan jó meleg volt bent ott és anyu folyton beszélt hozzám, no meg apu és a tesóm is. Féltem, hogyha kibújok, akkor már ez nem lesz így.

6óra30
Másnap reggel minden úgy indult, mint ahogy szokott. Csörgött valami, amire anyu kipattant az ágyból, aztán csak azt hallottam, hogy keljetek fel, mert elkésünk a suliból, meg a kórházból. Anyu föl s alú rohangált, kávét főzött apunak, Jadinek meg reggelit és üdítőt pakolt, aztán öltöztetett, meg kiabált, hogy apa, ne lustizz már, elkésünk a ctg-ről... Akkor döntöttem úgy, hogy most már kíváncsi vagyok arra, hogy mi folyik oda kint.

7óra
A fejemmel jeleztem, hogy hékás, én is itt vagyok, de anya félreértette és kiment pisilni... Ajelzés olyan jól sikerült, hogy a víz körülöttem el kezdett fogyni, anya meg kiabált, hogy Te jó ég, folyik a magzatvíz!! A tesóm kirohant, mire anyu mondta neki, hogy szólj apádnak, hogy hozzon egy nagy betétet, mert folyik a magzatvíz. Jadi rohant, majd megjelent apu álmosan, hogy "biztos, hogy a magzatvíz az??"
Gyors telefonálgatások valami szölésznőnek, meg az egész családnak, hogy mindenki aggódhasson értünk :wink:

7óra30
Nagy kapkodás közepette végre elindultunk, először a szokásos útvonalon, a tesómat kitettük a sulinál, közben anyunak már 5 és 8 percenként fájt a pocija. Jadi 15 percet késett és amúgy is nagyon izgatott volt, nem akart lemaradni a szöletésemről, de anyáék megnyugtatták, hogy időben ott lesz a kórházban, ha kell, óra alól is elhozzák majd papiék.

8óra15
Megérkeztünk a kórház elé. Apa nem dobott be parkolót, mondván úgysem tud majd leszaladgálni (estére 2!!! bünti is várta :evil: )
Anyu meg kiszállt a kocsiból és még mindig folyt a vizem, már alig maradt, legalábbis úgy éreztem. Felmentünk a szülészetre, a liftes bácsi megkérdezte, hogy ugye oda? Mire anya és apa összenézett és azt mondták neki, hogy igen, azt hiszik :lol:
A szülésznéni, Andi már ott várt minket zöld ruhában, anyu szíve már akkor a nyakában dobogott. Hirtelen felgyorsult minden: Andi bekukucskált és mondta, hogy két ujjnyira van nyitva a kiskapu, no meg azt is, hogy a buksim alá begyűrtem a méhszájat és rossz helyen "kopogtatok". Még hogy én??? Beöntést is kapott szegény anyu, aztán kicsit várni kellett. Apu addig a folyosón várt izgatottan. Anyu pocija most már sokkal erőseben és gyakrabban fájt, át is kellett öltöznie. Anyu csak nekem vett egy kutyusos hálóinget :P Aztán bementünk a szülőszobára, apuci is velünk tartott. Most pedig megmutatom képekben, hogyan is jöttem a világra:

Itt még a pocijában vagyok, két fájás között

Kép

Aztán meg fájás közben, anyu mindig azt kérte aputól, hogy legyezze őt, apu pedig szó nélkül csinálta 9 órán keresztül :wink:

Kép

12.30 A szülésznő megvizsgált és konzultált a dokival, hogy 5 és fél óra alatt csak egy ujjnyit tágultunk, ezért kellett oxytocint kapnunk. Na akkor aztán jöttek a komoly fájások... Már készülődtem, hogy bentről segítsek, de a nyakamon volt az a fránya köldökzsinór :cry:
Anyu próbált mindent, ülni, állni, feküdni, labdán ülni, de igazából amikor fájt, akkor minden mindegy volt...

"Fájásszünetben":

Kép

Mostantól nagyon kellett koncentrálnom, mert egyre jobban nyomott valami....Úgy éreztem, összepráselnek, ráadásul már a vizecske sem volt körülöttem. Néha valaki bekukkantott, aztán magamra hagytak. Én meg csak nyomtam előre a buksimat...

Anyu így érezte magát:
kEGYETLENÜL. Azt hittem, hogy a lányom születésekor átéltem mindazt a fájdalmat, amin felül már nincs tovább. Hát, tévedtem. A fájások közt már csak egy percek voltak, aztán már annyi sem, úgy éreztem, hogy nem lesz erőm, aztán valami fura dolgot hallottam, mintha valaki azt suttogná a fülembe, hogy igenis ki kell bírni, gyerünk, megcsinálod!!! A fiadnak is nagy szüksége van rád. Ez voltam én. A saját belső hangom beszélt magamhoz és erőt adott... A párom folyamatosan mondta, hogy milyen böszke rám, milyen ügyes vagyok, jól esett és még jobban koncentráltam mindkettönkre. Később megjelent az orvosom, megvizsgált és azt mondta, hogy valamiért nincs lent a gyerek feje, nagyon megijedtem. Kaptunk 20 percet, aztán irány a műtő. Mondta. Akkor jöttek a brutális fájások, azok, amikre nem szívesen gondolok vissza még most sem.. Szívem szerint, abban az állapotban azt kiabáltam volna, hogy jóóóó, gyerünk a műtőbe, mert nem bírom tovább, de a belső hang megint megszólalt, mint a filmekben, hogy nem lesz semmi gond, nyomjad... Ormótlan hangon üvöltöttem a fájásoknál, néha anyukámért kiabáltam és kétségbeesetten néztem a párom szemébe, aki bíztatott és szorította a kezemet, láttam rajta, hogy majdnem ugyanúgy fáj a szíve, mint nekünk a szülés... Úgy segített volna... Minden üvöltözés után bocsánatot kértem mindenkitől. 10 perccel később mint a halálmadár, megjelent a műtősnő, na akkor már én mondtam, hogy nem lesz császár, hacsak nincs gond a gyerekkel... Jött a doki és mosolyogva mondta, hogy na most lehet már nyomni...
Minden nyomásnál úgy éreztem, hogy szétszakadok, ég, annyira fáj, hogy szinte kibírhatatlan, csak az tartotta bennem a lelket, hogy nemsokára ott lesz velem... A bíztató szavak ismét erőt adtak, néhány perc telhetett el, amikor mondták, hogy már látni a haját... Aztán a következő nyomásnál megfoghattam a buksiját, még néhány nyomás volt, úgy szirénáztam közben, hogy a doki megjegyezte: Na ez a gyerek vagy tűzoltó lesz, vagy rendőr :lol:

Aztán egyszer csak mondták, hogy kint a feje!!! Nyomjál, még!!! Akkor már a Tibi is nyomta előre a fejem, a dokim a hasamat és kicsusszant a kis teste. Azt a megkönnyebülést... Leírhatatlan.

16óra25perc
Megszülettünk!!!!

Apu vágta el a kölökzsinórt:

Kép

Kép

Rögtön azt kérdeztem, hogy minden rendben? Mikor kaphatom meg? Csak mosolyogtak és mondták, hogy nemsokára. Felhívták a gyerekorvost is, mert szörcsögött Bencus, aztán végre megkaphattuk egymást :lol:

Kép

A nagy találkozás:
Kép

Csak néztük egymást és ismerkedtünk, engem közben varrtak (nem kicsit kellett vágni) de semmi sem érdekelt, csak Ő. Olyan gyönyörű volt és tökéletes. Beszéltem hozzá és hallgatott, figyelt, egy hangja sem volt. Úgy néztünk egymásra , mintha mindig is ismertük volna a másikat...

Kép

A családommal úgy volt megbeszélve, hogy amikor már csak 1-1.30óra van hátra, akkor bejönnek, Jadet is hozzák a suliból. Olyan nagy szerencsénk volt, hogy más nem szült velem együtt és az oszt. vez. főorvos sem volt bent aznap, mikor összevarrtak, Jade bejöhetett a szülőszobára, hogy Ő láthassa először a tesóját a családból. Na akkor, amikor belőpett a szülőszobára, úgy elérzékenyültem... Ő pedig odalépett hozzánk és azt kérdezte, hogy megsimogathatja-e... Ott voltunk egyött négyen, amire olyan rég vártunk már...

Kép

Kép

Aznap még azt mondtam, hogy soha többé nem szülnék többé, ma már azt mondom, hogy jöhet a következő, megéri a sok izgalom, aggodalom és szenvedés:

Kép

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok,

Bocsi, ha kicsit hosszú lettem, szerintem a képek dobják meg, akinek nincs kedve elolvasni, az csak a képregényt nézze meg :lol:

Rönci?: Persze, megpróbáljuk. Majd dumcsizunk! Puszika!!!

KépKép
Kép
jadey

Húúúú, azt kihagytam, hogy szegény Bencusnak egyszer rajta volt a köldökzsinór a nyakán, azért nem tudott hamar beilleszkedni a fejecskéje... De ügyi volt és megküzdött ezzel is, szerencsénkre a szívhang és a magzatvíz végig rendben volt... Tudom, hogy ezt szokás írni, de én is így gondolom, hogy a párom, a dokim, a szülésznőm és a családom támogatása nélkül nehezebben ment volna :wink:

KépKép
Kép
jadey

Jadey,

húú, újra átéltem a szülést miközben a soraidat olvastam :D utána én is azt gondoltam, hogy legközelebb könyörgök a csasziért, de most már tényleg újra és újra átélném mindezt, mert azért mégis nagyon jó ez :lol: :lol:
és irigyellek a képekért, Peti nálunk olyan gyorsan jött, hogy ilyesmire még gondolni sem volt időnk :roll:
Bencus pedig nagyon tündér :D és mindig meglepődöm a hasonlóságon :lol:

BorókA véleményét osztom a sétával kapcsolatban, használjátok ki a jó időt, amig lehet. mi most értünk vissza egy másfél órás kendős sétáról, most majd leszakad a derekam. viszont jó kondiba kerülök :wink: csak tudnám, minek vettünk babakocsit, Peti annyira utálja, eddig kb kétszer sétáltattam benne, és végig orditott :roll: ezért maradt a kendő...
sz_kata

Jadey,
ja, és én is kiáltoztam ám anyukámért :lol: fura ez igy, közel a harminchoz :lol: :lol:
sz_kata

Szasztok!

Jadey, hat neked sem volt tul konnyu...En is detto azt mondtam, soha tobbe! Es mar tervezgetem hogy hogyan lenne jo a harmadik. De persze ez meg sok mindentol fugg.

Ma voltunk oltason. Szegenykem kapott szurit, a dokiba szerint nem baj, hogy nem kakal, majd fog. Persze mar nem is kerem a drukkokat, csak varok...Azt mondta, hogy nem baj ha neha keveset eszik, meg akkor is ha 6 kilos, a csak anyatejesnel nem szamit, hogy neha 30-nal tobbet nem ker. Szoval nem kene paraznom, csak ciciztetnem amikor keri. Megertem azokat akik aggodnak a tej miatt, most is es ket eve is bedoltem annak, hogy nincs eleg tejem. Persze akkor sem adtam semmi kiegeszitest a babanak. Tudom hogy mindenki azt kerdezte, hogy van-e eleg tejem es persze ez szoget utott a fejembe, es stresszeltem es tenyleg fogyatkozott. Majd elkezdtem nyugtatgatni magamat es ujra ugy erzem minden oke. Szoval kitartas! En nem fejek, mert lusta vagyok, meg meg nem tudom eldonteni, hogy az elotejet, vagy a hatsotejet fejjem e le elole, raadasul nekem nem is mukodik olyankor a tejleado reflexem, csak ha baba szivja le.

Valaki kerdezte, hogy a kemeny csomos mellel mit tegyen. Azonnal nyomkodja meg csap felett, vagy zuhanyzas kozben, vagy adja a babanak, ha keri, vagy fejjen: de abbol baj lehet ha sokaig benn marad a sok tejed, ilyenkor lehet mellgyulladas.

Mennem kell hatha tudok pihenni. Kata, tok jo hogy alakultok.
Kitartast mindenkinek:

csengo
Vendég

Sziasztok!

Angel!
ÉS szerinted apa hogy és mikor szívhatná a mellet? (már ha lesz hozzá "mersze" :))

Jadey!
Gratulálok a köldökcsonkhoz! Nagyon tetszett ahogy leírtad a történetet, és bevallom megkönnyeztem. Bár hozzáteszem egyáltalán nem nyugtatott meg a dolog :) a tegnapi szülőszobai látogatás + a sztorid, egyre jobban parázok :roll: de már én is nagyon várom a találkozást :)

Edit!
Nagyon édes Kata baba! :)

Tina! :)
Annyira jó ez a kép a két gyermekedről :)

Sz_Kata! :)
Olyan édes Petike!!!

Rönci!
Háát szívem szerint nem venném ki kotaktlencséimet (az egyik 3-as, a másik 4,5-es :roll: ), mert akkor nem látnék semmit. De lehet, hogy majd kivetetik velem, majd megkérdem előtte.

Bea

Kép
Kép
beuka

Sziasztok!

Ákata!
A két kérdésedre a két válasz:
Tejszaporító "csodaszer" - kacagnom kell... :roll: Nem is értem, hogy 36 éves fejemmel hogyan dőlhetek be még ilyesminek?... Talán azért, mert aggódó anya vagyok. A lényeg, hogy 5000 Ft-adtam ki érte, 60 szem van benne, folyékony gyógynövény kivonat kapuszulában. Napi 3x2-t szedtem (80 kg fölött így kell, azalatt napi 4x1-et). Tehát 10 napig volt elég durván. Állítólag 24-48 órán belül megindul a tejtermelődés. Na, mondanom sem kell, hogy semmi. Közben állandóan figyeltem magam persze, de semmi. Ugyanolyan hullámzóan jött a tej, mint azelőtt. Volt, hogy ömlött, de csak kb. egy etetésnyire volt elég, és volt hogy alig jött valami, ilyenkor jött a sík ideg tápszerkészítés. Már elfogyott az összes bogyó, és nem észleltem semmi változást. Aztán elgondolkodtam a dolgon. Jó alaposan belegondoltam, hogy mit is akarok én? Szoptatni a kislányomat. Ez tiszta sor. Tehát, ha szoptatni akarok, ahhoz tej kell. És elkezdtem szuggerálni magam, hogy van tejem, igenis van tejem. Sokszor tettem mellre, többször mint azelőtt. Volt hogy nem is nagyon volt éhes, de azért szívott pár kortyot becsületesen, és talán ez, meg a pozitív hozzáállás hozta meg az eredményét: most már nem nagyon van gond a tejjel. Napjában már csak 1-szer kell tápot adni, akkor sem eszik belőle túl sokat.
Na hát ennyit az ilyen csodabogyókról. Bár biztos nem árt, de nem is használ. Legalábbis nekem ez a tapasztalatom. Attól még nem mondom azt, hogy másnak nem használ, félreértés ne essék. Szerintem ez teljesen szubjektív dolog.
A tej kontra táp témában akkor tényleg egyetértünk, én ahogy írtam, semmi szín alatt nem adnék idegen tejet Gesztinek!!! Még a gondolatától is kiráz a hideg!!! Hiszen az ÉN lányom! A tápszerek manapság már nagyon jók, főleg amit mi használunk (Beba H.A. start) állítólag ez a legjobb.
Ahogy Sibának is írtad - tényleg az a fordulópont, amikor az ember abbahagyja a stresszelést, és igenis bízik magában, hogy meg tudja csinálni, és akkor sikerül(het)!!!
Nőgyógyász: ma voltam, minden oké, sebem tökéletesen begyógyult, méhszájam zárt, méhem visszahúzódott, tök jó minden! Fogigátlással kapcsolatban totál egyetértünk, még a dokim is mondta hogy ilyen korban már nem ajánlja, marad az óvszer sajnos, szoptatás alatt... De nem is baj mert valahogy zsigerből ellenzem a fogigátló gyógyszereket. Bővebben később, Geszti sír, mennem kell!

Boróka!
Honnan veszed, hogy az Infacol tele van nyomva szacharinnal?... :roll: Bocs nem támadó akarok lenni, csak nekem ez fura.

Jadey!

Isteniek a képek és a történet! Gratulálok!!!

Na most mennem kell, Geszti követeli a kaját :wink:

Kép
mamy

Sziasztok!

Rönci!
Sajna nem tudtunk elmenni ,mert párom este 7-ig dolgozott!
Most a héten nálunk százhalombattán is lesz szülésfelkészítő, remélem oda már el tudunk menni.

Jadey!
sikerült egy jó nagy adagot bőgnöm a szüléstörténeteden! :roll:
bevallom miközben olvastam elkezdtem magamat is rettentően sajnálni, hát ez vagyok én! :oops:
Jó olvasni a szüléstörténeteket főleg olyannak aki még soha nem szült. Úgy érzem igazán nem lehet felkészülni egy ismeretlen dologra csak közvetetten ismerkedni vele!
Ezúton is köszönöm mindenkinek aki már beszámolt, betudott számolni az élményeiről!

Kép
gabriel79

Sziasztok!
Jadey!
Nálunk ma esett le a köldökcsonk, de még a köldökben látok egy kis fehér váladékot vagy anyagot. Ti most mivel kezelitek? Használjátok még az alkoholt vagy csak hintőporozzátok?

Dorka!
Nálunk is épp ez a probléma, hogy eddig csomós volt a mellem és mindig tudtam fejni 100 ml-t (összesen 4 alkalommal + egyszer 50-et), de most már nem csomós és én is azt a következtetést vontam le, hogy már kevesebb lett a tejcsi. Remélem azért nem lesz gond és elkezdtem inni a Fitolacot, hátha segít. Reggel a jobb mellemből csak 10 jött, de délben már 40-et kiszopott, igaz most nem fekvő, hanem ülő helyzetben. Azért bizakodom, hogy lesz elég tejem, mert eddig nem volt szükség másra és neki is az lenne a legjobb.
A fejéssel kapcsolatosan én is tanácstalan vagyok, mert mi van, ha lefejem azt a keveset ami van és a következő szopásra nem termelődik újra a kellő mennyiség? Azt sem szeretném, ha éhen maradna. Bárkinek bármilyen jó ötlete van várom a lehetőségeket és a tanácsokat. Pl: milyen gyakran fejjek? stb.

Gesztenye
gesztenye78

Szia Mamy!

Hát én megnéztem a dobozon az összetételét és ezt találtam:

segédanyagok: propil-para-hidroxi benzoát, SZACHARIN-NÁTRIUM, narancs aroma, metil-para-hidroxi-benzoát, hipromellóz, víz.

Szóval egyik sem hangzik túl jól, így mi inkább megvagyunk nélküle.
(Már tök megbántam hogy egyáltalán adtunk Bendusnak.)

Gesztenye:
Szerintem azon azért ne aggódj, hogy ha kifejed nem termelődik elég. De fejés ügyben én is tök tanácstalan vagyok. Mikor kell? Szopi előtt vagy után? Mennyi ideig???

Kell-e egyáltalán???
Valaki adhatna tanácsot.

Üdv,

Dorka

boróka1973

Mamy,

azért mégiscsak használt az a csodaszer, csak nem úgy, ahogy gondoltad volna :wink:

Csengő,

érdekes, tőlem is mindenki kérdezi, hogy van-e elég tej. Azért ez szerintem is be tudja paráztatni a kezdő anyucikat. Nekem szerencsémre jól láthatóan elég tejem volt, Peti amikor kiköpi a ciciit, még utána is spriccel a pofijába a tej :lol: Bár én 100%-ban hiszem, hogy a sok tejcsi a sok mellretételnek és annak köszönhető, hogy még csak meg sem fordult a fejem. Úgyhogy csak mosolygok a kérdésen, sokatmondóan. :wink:

most akkor menjen a kakidrukk?! :lol:
sz_kata

Dorka,

tanácsot azt nem tudok adni. Én speciel nem fejek, csak ha Peti még nem kajás, nekem meg durran a mellem. De ez kb egy hete volt utoljára, mert Peti mindig kajás :lol:
Szóval szerintem nem féltétlenül attól lesz több a tej, ha fejed. De ha csomós a cici és a baba nem szivja ki a tejet elég jól, akkor jól jöhet a fejés, a mellgyulladást megelőzendő. Akár szopi előtt, akár szopi után
(ha Peti nagyon bealszik, és teli a mellem, én akkor is csak annyit fejek le, hogy éppen megkönnyebbüljek, mert parázok, hogy épp fejés után kel fel a gyerek és akkor mit adok neki enni?, de mondom, kb egy hete fejtem utoljára....)
Ja, és olyan is volt, hogy én is bealudtam, és akkor egyszerűen kicsorgott a felesleg. Tejben ázva ébredtem :D
sz_kata

Szép napot mindenkinek!!! :D Már megint lemaradtam egy kicsit, de úgy látszik, hogy mostanában ez az én formám!! :oops:

Mindig pörgök, csinálok valamit, apa már az elöbb beparancsolt az ágyba, hogy pihi!!! :lol:
Visszavittük Fatikát a dokinénihez, meggyógyult szerencsére, teljesen!! az aszisztensnő megint belekezdett, hogy jujj de nagy a hasam, meg húú de duzzadt a szám, meg múlt hét óta, hogy lejjebb ment a pocim, és még adokinő is rákontrázott!! :roll: ezek megszületnek engem itten még a végén a 37. hétben!! :D
Holnap meg magyek CTG-re, meg a dokim is megvizsgál, ő is megint mondani fogja, hogy jó lenne, ha elöbb jönne, a kislegény... kibabrál ő velük, majd meglátják!! :lol: Vagy mégse? :roll: :wink:
megkaptuk a dokinénitől a receptcsomagot, majd csak meg kell fejelnem, úgyhogy mire jövünk haza, apa már ki is tudja váltani!!

Jadey!!!
Köszönjük ezt a csodás szüléstörténetet, még mindig a hatása alatt vagyok!! És bevallom egy kicsit elkezdtem félni... :roll: Fatinál nem féltem, pedig az se volt semmi!! :roll: Nagyon jók a képek!!

Beuka!!!
Holnap te is mész CTG-re?
Én nem nagyon értek a kontaktlencséhez, de szerintem kérdezz rá, hogy lehet-e, mert az erölködéstől lehet, hogy kijön!! vvgy nem jöhet? :oops: Bocs , hogy beleszólok, úgy, hogy közben nem is értek hozzá!! :oops:

Mentem lányok, pörgök tovább!!!
puszi!!
Üdv. ÍMelódia

Kép
Kép
melódia78

Jadey
Nagyon tetszett a történet ahogy leírtad, és a képek hozzá, tök olyan mint egy interaktív közvetítés.

Mamy
Örülök hogy megoldódott a szopi probléma.

Szkata
Nagyon édi Peti, főleg az utolsó kép tetszik. :D

Mi tegnap voltunk Uh-n meg CTG-n. Minden rendben van, a lepény még csak 2-es, a doki azt mondta viccesen, hogy még éretlen.
Az uh-n 3478g-ra saccolták a babát plusz minusz 10%. A BPD meg 9.3 cm. kíváncsi leszek mennyi lesz a vége. :)
A ctg-n most nem volt olyan aktív, nem mocorgott ugy mint a múltkor. Fájások még nincsenek.
Ma bepakoltam a szekrénybe a baba holmikat is, most már csak pár ruhát kell kimosni, és azt hiszem ma összecsomagolom a pakkot is habár még 2 dolog hiányzik, de az is meglesz. Kíváncsi leszek befér-e majd 1 táskába.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Dorka!
Tényleg. Pedig én is elolvastam már a dobozát, de még az elején, és nem emlékeztem erre. Hát valóban nem hangzik valami jól. De mi már túl vagyunk kb. 3 dobozon, és nagyon bevált, Gesztinek azóta nincs pocakfájása. Most már nem hagyjuk abba, mert a Gripe Water nem használt semmit. Majd lassacskán csökkentjük az adagot, remélem hamarosan el tudjuk hagyni ezt is.

Sz_Kata!
Édesek a képek!
Én továbbra sem hiszem, hogy a bogyó segített volna. De végülis tök mindegy most már, a lényeg hogy az imént is mindkét cicimből ömlött a tej, Geszti úgy belakott, hogy azóta is alszik mint a bunda, még sétálni is voltunk, és nem ébredt fel.

Később jövök még, puszi!

Kép
mamy

Csengő!
Milyen oltáson voltatok? A 2 hónaposon? Mert a vonalzó alapján látom, hogy még nem vagytok 2 hónaposak. Ennyivel korábban is lehet? Mi pontosan akkor megyünk, azaz 19-én.

Ákata!

Még annyit a fogigátlásról, hogy egyetértek veled, de azt hiszem ezt már írtam, és még a doki is azt mondta, hogy van olyan bogyó, amit kifejezetten arra alkottak meg hogy szoptatás alatt lehessen szedni. De ő még azt is ellenzi, mert mégiscsak egy hormonkészítmény. Örülök, hogy ez az ő véleménye is, ahogyan az enyém. Az óvszert vagy a megszakítást javasolta a szoptatás alatt. Hát.... Az utóbbi szerintem szóba sem jöhet. Kénytelenek leszünk az előbbit alkalmazni.... jajjjj..... nagyon útáljuk. De hát ez van. A későbbiekre (szoptatás utánra) mondta a spirált még lehetőségnek, de nekem azzal kapcsolatban is nagyon ellenérzéseim vannak. Egy idegen tárgy a méhemben?... Na nem.
Hát majd meglátjuk, mi lesz.

Fejés:
Érdekes hogy többen is írtátok, hogy a lefejt tejet nem adjátok oda a babának. Miért nem?... Nem értem. Az is ugyanolyan tej, a sajátotok. Én mindig odaadom neki, hiszen minden cseppje kincs és érték, táperő a számára. Még akkoris, ha üvegből issza. Kiönteni vétek!!! Ja persze, akkor megértem ha amúgy nem eszik üvegből, azaz nem kap tápszert, teát a baba. Ha nem akarjátok a cuclihoz szoktatni. De Geszti a tápot üvegből kapja naponta most már szerencsére csak egyszer, úgyhogy nem idegen neki a cucli. A lefejt tejet hűtőben tárolom (max. 24 óráig), és mielőtt odaadnám neki (szopi után, ha nem volt elég), akkor melegvíz alatt meglangyosítom. Csak finom melegen szereti, ahogy a tápszert is.

Kép
mamy

Sziasztok!

Jadey, szuper a purelan!!! Éjjel is kentem, meg minden szopi után, és máris jobb! nme ég, a baba simán bekapja a cicit, igaz, picit zsíros lesz a pofija, de nem zavarja. Szval nekem bejött, borsos az ára, de szopi miatt megéri.
Asszem van egy hasonló krém is, Lansinoh a neve, de erről nem tudok semmit (gyártó, hatóanyag, lemosás, stb.)
Megkönnyeztem a születéstörténetedet! Nagyon szép volt!

Beuka, sztem akkor kell apát bevetni, mint csodafegyvert, ha a baba nem tudja oldani a tejcsatornaelzáródást, és mellgyulladás veszélye fenyeget. Itthon én már elővezettem a dolgot, hogy vállalná-e vész esetén, és megcsinálná, bár erősen vigyorgott a drágám.... :D

fejés. hát, én sem fejek. Azt mondják, hogy igény szerint evő babánál nem kell fejni. Ha ritkábban eszik, akkor célszerű, hogy fenntartsuk a tejtermelést. Ha meg feszül, fáj, akkor kimondottan megkönnyebbülés. A múltkor ráfáztam, fejtem szopi után, erre felébredt, és alig tudott összevakarni valamit, nagyon keservesen sírt. azóta inkább hanyagolom a fejést.

Én is lógok egy születéstörivel, mert csak kutyafuttában írtam le a történteket.

Szept. 15-én 00.00-kor kezdődött minden. Épp megnéztem 2-féle helyszínelős sorozatot, és már aludni készültem volna, amikor jött az eklső fájás. vhogy más volt, mint az eddigiek, de azóta sem tudom, hogy miben volt más. 40 perc múlva jött a következő. aztán megint. Nem tudtam aludni, feküdtem az ágyon, és figyeltem a fájásokat, a baba jelzéseit. Vhogy furán nyugodt voltam, tudtam, hogy ez már AZ. 5 órára 10 percesek lettek, ekkor felkeltettem apát, hogy azt hiszem, ma szülünk...Megivott pár liter kávét, bár az izgalomtól azonal felébredt. Felhívtam a szülésznőt és a dokit, ők beküldtek a kórházba. Az autóban még végigpoénkodtam az utat, 5 perces fájásaim sem nagyon zavartak-akkor még.... Ctg-re tettek, gyönyörűen látszottak a fájások. Azt mondta az egyik szülésznő, hogy ennek a babának ma lesz a szülinapja. Ez teljesen feldobott. Megérkezett a dokim, 7.40-kor burkot repesztett, mert már 3 ujjnyira ki voltam tágulva. azt mondta, ez majd rendszerezi a fájásokat...na ez az, ami nem történt meg...
utána üldögéltem a szülőszobában az ágyon, ls vártam a fájásokat. a szoba egyébként a császármetszés egy úttörő orvosáról volt elnevezve, az életműve kint volt a falon, hát, elég bíztató olvasmány volt...
Aztán 9 után beduvultak a dolgok, elkezdtem hányni.5 óra latt hatszor, a végén már csak epét. Hiába vittem be csokit, vizet, semmi nem maradt meg bennem. Ez eléggé kiszívta az erőmet. Járkálni már nem tudtam, összegombócoltam magam az ágyon, megpróbáltam relaxálni, nem ment. a párom végig símogatta a hátam, ez nagyon jól esett. 10.20-or feladtam, edára gondoltam (pedig milyen nagy volt a szám, hogy én bizony anélkül akarok szülni... :oops: ) Végülis anélkül szültem, mert a doikm azt mondta, hogy annyira elől járunk, hogy csak lelassítaná a dolgokat, így hát fájd. csill. szurit kaptam. Na, ez "szuper" volt. ugyanúgy fájt minden, de én teljesen bebambultam tőle. Először azt mondták, délre meglesz a baba, de aztán belefutottam a "SZEKUNDER FÁJÁSGYENGESÉG" nevű pocsékságba. Ez naygjából azt jelenti, hogy nekem baromira fájt (még nyüszítettem is, -kiabálni sosem tudtam bármennyire is fáj vmim), de a babát nem hozta előrébb. Így a kitolási szak 2 óra lett...Egyzserűen nem tudtam tolni. Hüvelyre nyomtam, pedig popsira kell. Több pózt is kipróbáltunk, közben a doki végig vizsgált-hát ez MINDENNÉL rosszabb, komolyan. Beöntés az Istánban nincs, úgyhogy volt ott minden...
A férjem, aki vérvételnél menetrendszerint rosszul van, a lábamnál (!!!) állt, tartotta, közben bíztatott, kezére dolgozott a dokinak, premier plánban látott mindent. Pisi, kaki, vér, feszülő, lila színű gát, céklalila fejű, nyüszítő feleség, és, esküszöm, úgy nézett rám, mintha én lennék az idei miss world, de legalábbis Claudia Schiffer. és nagyon szépeket mondott, dícsért....szóval, le a kalappal előtte, nálküle nem ment volna. Csak pozitív érzései vannak a s zülésről, még napok múlva is olyan smseket küldött esténként, hogy elbőgtem magam a meghatottságtól. Még egyszer beleszerettem.

Visszatérve, egyszercsak felkiáltott: ott a feje!! feket a haja! Mire a doki: dehogyis, világosbarna! egy pillanatra elképzeltem, hogy ikrek lesznek, és a doki vmit nagyon elnézett 9 hónapon át...Aztán csak nyomtam, végre ráéreztem az ízére. A baba feje 1cmt jött előre, 3-at hátra. Aztán egyszer csak kinn volt a feje, lenyúltam, és ott volt a feje búbja! de épp véget ért a fájás, és szegénykém beszorult...lett is egy vérömleny a fején, ami még most is megvan, szép lassan szívódik fel, szerencsére nem komoly. A haja érintése iszonyú erőt adott, és egy óriási tolással kint volt! Láttam, ahogy emelik ki a fejét, még mindig, még mindig csak a feje jött, aztán kicsusszant a teste, és jött az óriásimegkönnyebbülés. Azonnal rám tették, gyönyörű volt magzatmázastól-mindnenestől, világosbarna, csapzott hajjal, rekdeten sírva, én meg csak "jaj Istenem"-eket hajtogattam, felváltava a "jaj, de gyönyörű"-vel. Férjem a köldökzsinórt is elvágta, az átéltek után már mi sem volt természetesebb...A méhlepény egy tolással kint volt, aztán picit varrtak, mert olyan erővel toltam ki a babát, hogy a hüvely picit sérült bent. A szülésznőm zseniálisan csinálta a gátvédelmet, pedig nem pici a Gergő, 35 cm-es a feje. A feje már másnap viiszaállt, mert a hosszú kitolás kicsit meggyötörte, és napról-napra szebb. Apja imádja, én meg őket. Hát ennyi, de azt hiszem, ezt át kell élni, mert leírva a tizede sem adható vissza annak a pár órának.
Vendég

Bocsánat a töméntelen gépelési hibáért, de elragadtak az emlékek, és nem figyeltem a billentyűket...

megpróbáltam képet feltenni, de feltöltés után azt írja ki a gép, hogy hiba történt...ez mi lehet???
Vendég

Sziasztok!

Tina73!
Örülök, hogy jól vagytok. Jó, hogy van ennyi tejed. :) Szépek a lurkóid. :)

Lívi!
Aggódó apa. De édi. :)

SzKata!
Cukorfalat Petike. Hát nagyon ügyes, ha már átfordul. Hány kilósak vagytok? Már most látszik milyen jóképű lesz. :D
Megnéztem a honlapot, ahol voltatok hotelben, jó egy hely. A fürdőrészleg jakuzzi mellett volt a kiságy? Mit jelent az, hogy bababarát bővebben? Múltkor feltettél egy kendős képet, ahol rövidnaciban vagy, ilyen hamar visszament a pocid? (én még nem tudnék bikiniben mutatkozni, iszonyú érzékeny, mintha le lenne zsibbadva a császáros heg:( )

Piciri-Erika!
Beindult a szopi. :D

Gesztenye!
Ne hagyd, hogy a mérleg terrorizáljon. Nálunk Kata(1 hónapos) 2napja nem nagyon akar enni (50-80g), de a súlya növekszik, van elég kakis, pisis pelusa. Engem is sajnos befolyásol mérleg, ezért csak a kritikus (délelőtt, este) mérem szurokpróbaszerűen a szopit.
Meg azt vettem észre eddig kb.3óránként, most pedig 2óránként kér enni. Gondolom ezért is szopik kevesebbet. A kg/6-át sem eszi meg, mégis hízott 3hét alatt 1kg-ot.
És ne aggódj, ahogy nekünk sem, a babáknak sem egyforma minden nap az étvágya, kedve.

Fejéssel kapcs.:én amióta kijöttünk a kórházból, minden evés után, én felváltott mellből szoptatok, lefejem a maradékot. Nem volt gond,mindig termelődött amennyi kell. Sőt több is...Már fagyasztottam 4nap alatt közel 600ml-t, egy mellből. Azt vettem észre az elmúlt két napban, vmikor nem fejtem le, és rosszabb volt, mert annyira túltelítődőtt, hogy nem igaz. Én ezért is mérem mennyit eszik, és ha úgy gondolom keveset, nem fejem le, hanem a köv. etetésnél is abból a mellből adok neki.

ÁKata!
Te hogy szoptatod az ikreket? Egyszer egyik kapja a bal cicit, másszor meg a másik? Nagyon arik és szemmel láthatóan is szépen gyarapodnak. :) Én is kitűztem xhónapot a szopival kapcs, és nem idegesítem magam, már 1hónap le is telt belőle, hihetetlen hogy megy az idő...Ja és jobbulást nátha ügyben!

Jadey!
Szép a szüléstörténeted. Nem semmi 9órán keresztül...Én is 10órát voltam szülőszobán, de nekem csak mensiszerű görcsök voltak, a legrosszabb volt a várakozás, most lesz fájás, mikor lesz a császár, várni az anesztesre...Apa ari volt, hogy legyezett téged. :) Szépek a képek. Jó, hogy mindent megörökítettetek. Az kép amikor hárman vagytok, gyönyörű. Tök fiatalnak tünsz (nem mintha nem lennél az, ne értsd félre, de mintha tizenéves lennél, tök nyugodt, boldog, békés az arcod).

Csengo!
Kicsit megnyugtattál, azzal, hogy anyatejesnél nem számít, ha nem eszi mindig degeszre magát, mert nálunk 2napja 50-80g a szopott mennyiség, sőt 30-40g is előfordult.
Elsőtej, hátsótej: én soha nem fejtem, ette aztán szépen kakilt sárgát. Vasárnap óta, amióta kevesebbet eszik, zöld a kaki. Kitaláltam, hogy kaja előtt lefejek egy kicsit, mert ha már 50g-ot eszik kapjon a zsírosabb tejből is. És a kaki újra sárgásabb lett. Olvastam nem gond a zöld, de nekem nem tetszik, meg ha keveset eszik 30-45percenként kér enni, a következménye a hányás lett.

Mamy!
Szerintem is először az agyban kell eldönteni, hogy az ember akar és tud szoptatni. Vmi homeós bogyókról viszont jókat hallottam, hogy beindítja a tejet, kis vékony csövecskékben lehet kapni.
Én írtam, hogy 4nap alatt lefagyasztottam közel 600ml-t. Ha mindig fagyasztanék kellene egy másik hűtő :) úgyhogy a lefejt tejet kiöntöm, annyi nincs, hogy eladjam, meg elég a babának a cici. Ha éhes nem cumiból adom neki, hanem ciciből, ha cumiból adnám, mit csináljak a ciciben levővel? Tehát nekem több van, mint amennyi a babának kell. A bal mell k. 100-120g-ra, a jobb 150-200g-ra van kalibrálva. :D

Boróka1973!
Szopi után kell fejni, de én fentebb írtam, 2napja előtte is fejek egy kicsit, de csak most, hogy zöld volt a kaki és egyen zsírdúsabb tejet. Tehát csak átmenetileg. Akkor célszerű fejni szopi előtt, ha nagyon kemény, feszes a mell és nem tudná bekapni a baba.

Hettie!
Szép nagy baba lesz :D

Aki kapott bababónusz keretén belül DM kuponokat: meddig kell a C&A-s kupont beváltani?

Na eldugulok, nem okoskodok. Javítsatok ki, ha hülyeségeket írtam, fejés...

Edit

Kép
Kép
edi78

Edit!
Így megértem, ha annyi felesleged van, hogy ennyit tudsz fagyasztani is, akkor érthető hogy időnként kiöntöd, főleg hogy van elég a ciciben hálistennek, és nem kell azon rettegned, hogy vajon jóllakik-e most, vagy éhes marad?
Nálunk eleinte az volt a probléma, hogy volt ugyan tej, de kevés. Ez volt a jobbik eset, volt olyan is hogy alig volt benne valami! Hiába evett néha 1 órán át is, utána még cuppogott, tátogott, szívta az öklét, és persze sírt. Szörnyű volt a tudat, hogy nem jön több tej, és ő éhes maradt. Ekkor kellett adnom tápszert kiegészítésnek. Abból még megette azt a kicsit ami hiányzott a tejből.
Pár napja (amint írtam) már valahogy jobb a helyzet, hálistennek úgy vettem észre, hogy beindult a dolog. Annyi azért még nincs, hogy fagyasszak, de ha úgy alakul, hogy marad még szopi után a ciciben, akkor lefejem, hűtőbe teszem, és ha igény van rá akkor a következő etetésnél odaadom. Általában így szokott lenni, mert a következőre nem mindig termelődik annyi, hogy elég legyen.
Hát szóval ez is olyan, amit meg kell tanulni, anyának lenni nem könnyű (ezek miatt), amúgy pedig a világ legcsodálatosabb érzése!!!

Angel!
Nagyon szép a te történeted is! Érzékletes és megható. Gratulálok!!!

Na, azt hiszem mára elköszönök, az én Drágáim (kicsi és nagy egyaránt) alszanak a másik szobában, lehet hogy csatlakozom... :wink:
Mindenkinek jó éjt!

Még teszek fel egy képet, pár napja készült!
Kép

Kép
mamy

Jó estét, Lányok!

Jadey,
GYÖNYÖRŰEK VAGYTOK, NAGYON MEGHATÓAK ÉS CSODÁLATOSAK A KÉPEK! A sztorira még nem volt időm :oops: :oops:, de készülök...

Dorka, Gesztenye,
akkor tanácsos fejni, ha a bébi nem szopta ki az egészet - és persze etetés után...
Képzeljetek el egy tömlőt, amiben mondjuk víz van, ami újra megtöltődik. Ha kiengedsz belőle, de még marad az alján, akkor annyi termelődik újra, amennyi belefér. Ha kiüríted, az egész újratermelődik. Ez a mellel is így van (azzal a kiegészítéssel, hogy a tapasztalatok szerint este kevesebb a tej - ezt én is észrevettem már, sajna...). A szoptatási tanácsadók akkor javasolják a fejést, ha több tejre van szükséged. Még egy: ha a cici túltelítődik (csomós, fáj stb.), sokat le tudsz ugyan fejni, ám a tejtermelés visszavesz - így védi a mellet a kidurranástól. Saját bőrömön tapasztalom, hogy mióta a lányok többet alszanak éjjel, ergo kevesebbszer fejek és jobban telítődik a mellem, sokkal nehezebb elérni a kívánt mennyiséget (figyelembe véve, hogy a tej mennyisége a lányokkal egyenes arányban nő).

Mamy,
teljesen egyetértünk minden témában :wink:
Spirál: több ismerősöm lett vele terhes, ugyanis elcsúszhat :shock: Liza is a Beba HA-t kapja...

Csengő,
azért én drukkolok :wink: A lányok ma nem kapták a kakiltató szirupot, és nem is kakiltak... :x

Kata,
kösz az infót, utánanézek a hotelnek...

Jajj, Lilike rákezdte az Esti Nagy Hisztit, mennem kell...

Puszi nektek!

ákata2

Edit!
Végülis a mérleg nekem is csak arra jó, hogy tudjam tényleg éhes-e még a pici vagy csak a saját nyugtatására szopizna. Barnus még csak 13 napos és én még nem tudom megítélni, hogy mennyit evett.
Nekem inkább pont az a problémám, hogy 2 napja még szét akart durranni a mellem, annyi tejem volt és én is le tudtam fagyasztani, de tegnap óta már nem csomósodik és nem olyan feszes, mint eddig. Sőt eddig Barni egy mellből kiszopta a 60-at, de most már mindkét mellből kell adnom és csak akkor érjük el a számára kívánt mennyiséget.
Holnaptól lehet, hogy én is megpróbálok fejni minden szopi után, hátha újra jobban beindul a termelés. Most már mindent megpróbálok, hogy szép duzzadt melleim legyenek, pedig pár napja még fohászkodtam, hogy ne feszüljön annyira, mert fáj. Most már arra is vigyáznom kell, hogy mit kívánok :roll: .

Gesztenye
gesztenye78

Lányok, örülök, hogy tetszett. Nem akartam senkinek a szemébe könnyekat csalni :roll: Bár én is végig sírtam anno a Tiéteket :wink:

Kata: Anyu után kiabálás: anyumnak elmondtam és elbőgte magát... Aztán elmesélt egy regényt, ahol egy nő orosz kém volt és úgy bukott le, hogy szült és a kitolásnál oroszul üvöltötte, hogy Mamuska :roll:

Klassz lehetett a kiruccanás, bírom, hogy ilyen bevállalósak vagytok!!!
Peti szuperügyi, hogy megfordulz, remélem ebben is hasonlóak lesznek a skaccok :wink:

Melódia, Beuka: Nem akartalak megijeszteni Titeket, leírhatná a barátnőm a sajátját, aki 2 óra alatt szinte NO fájással szült egy nagy babát :wink:

Edi : Külön köszi a bókot, remélem később is letagadhatok majd tizenéveket az eredeitiből :lol: Nekem is az a kép az egyik kedvencem, meg persze a többi :lol: Viccen kívül. Tényleg az, meg a puszilkodós-összebújós és persze az első találkozás...

Mamy: Tündéri ez a kép Gesztiről, milyen ügyes!!!!

KépKép
Kép
jadey

Angel: Először a szüléstóridet olvastam el, majd könnyezve az üzenetedet :lol: Hiába, minden szülés más ás más, egyik gyönyörűbb, mint a másik! Beleszerettél... Én is így érzem... Mindkettőbe. :lol:

A krémet kipróbálom, bár már ezerszer jobba cicim. Köszi a tanácsot!!!

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok, Lányok,

végignézegettem az utolsó pár oldalt (amire eddig nem jutott időm), és majdnem elolvadtam, annyira gyönyörűek a babák... Itt csordogálok a széken lefelé... Még jó, hogy ez nem szépségverseny, mert akkor nem tudnék választani (vagyis igen - a magaméit :wink:). Milyen furcsa, egy-két hónapja még csak a vonalzókon vigyorogtak a rajzolt babáink...
Bocs, hogy ilyen csöpögős vagyok, biztos valami ébredés utáni hajnali fíling...

Mamy,
imént elfelejtettem írni, mennyire sajnálom, hogy nem vált be a csodabogyó. Bár az önszuggesztió sokkal hatásosabb lehet...

Rönci,
lécci, írd meg, honnan rendeltétek a könyvet, én két helyen próbáltam, nem volt.

Megyek, megetetem a leányzókat, aztán fejek egyet, mert csomósodom, mint kezdő háziasszon rántása. A kölkek este kilenckor ettek utoljára, és fejtem ugyan utána, de hol van az már...

Jó éjszakát Nektek, puszi - Kata

ákata2

Sziasztok!

Angel79!
Szép a születéstörténeted. :) Szekunder fájásgyengeség :( Apa nagyon ügyes, aranyos lehetett, még a dokinak is segített, ez tetszik :D

Mamy!
Nagyon ügyes Gesztike. :) Megértelek, a te esetedben minden csepp anyatej érték. És hogy miért kell cumiztatni is. Amúgy mennyit eszik Gesztike egy-egy alkalommal?

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Angel!
Nagyon megható a te szüléstörténeted is!
Ami azt illeti én is eda nélkül szeretnék szülni, de mi lesz belőle...?!?
Azért nem tudsz képeket feltenni, mert nagyok! Előbb le kell kicsinyíteni és utána sikerülni fog. Tudom, mert én is szenvedtem vele!Én a photostudio-val kícsinyítettem le, úgy hogy az elmentett képet ott nyitottam meg és kiírta a méreteket, ott tudtam lejjebb vinni!

Kép
gabriel79

Angel:

Tényleg megható volt a szüléstörid.
Minden egyes szüléstörin sírni tudnék,olyan megható.
Hamarosan az én időm is eljön,mi most a fészekrakás fázisánál tartunk.

Jadey:
Tudod a te töridre miért nem írok semmit.Tőletek kaptuk elsőkézből az infót.De meghatóan írtad le,még így is könnyeztem,hogy hallottam már.

Beuka:
Nekem nem erős a lencsém de nem nagyon szeretném kivenni.Elvileg nem kell,mert lágy lencse,de a szemészdokim is meglepődött a kérdésen.Még a dokim megkérdezem.

Gabriel:
Kár,hogy nem tudtatok jönni a papás órára.Sajnos 2 havonta van csak,így a következő már nem érint titeket sem.

Ákata:
a férjem beütötte a keresőbe a könyv címét,és ki fog adni több elérhetőséget.
ő a konyvnet.hu-n rendelte.

KépKép
rönci

Sziasztok lányok!

Bali78:
Köszönjük a dicséretet.Nándikát mikor láthajuk??

Jadey:

Fantasztikus a szülés történeted..nagyon tetszett a képes illusztrácio..Tök jo hogy a lánykád is bemehetett..

sz_kata:
Petike mekkorát nött.nagyon édes kisficko..Nagyon ügyes hogy már 1 honapossan átfordul.Igazi kis vasgyuro.

piciri:
Köszönöm a tanácsot bevált.Most meg annyi a tejem hogy sajna még ki is kellett öntenem..A szivem majd megszakadt..

Ákata:
A csajok szebbek mint valaha..És milyen nagyok!..Le a kalappal elötted mi még csak a 3.éjszakát töltjük itthon de hulla vagyok..Soxor gondolok rád éjjel..Hogy birod..

Napraforgo:
Rád a kalapos dolog egyaránt vonakozik.Mikor láthatjuk Zsombit és Krisztiánt??

Rönci:
A szobára mást nem lehet mondani csak azt hogy GYÖNYÖRÜ!!!!!!!!

Csengo:
Köszi a zuhanyozos masszirozos tippet .Bejött.Nagyon megkönnyebültem..Nekem azt tanácsolta a védönéni hogy az elötej kicsit vizes ezért azt ne fejjem le.

Beuka:
Köszönöm a lurkoim nevében.

melodia:
Látom te is beindultál.Én is pörgök egyfolytában Olyan mintha mindent ma meg kellene csinálnom.

Hettie:
Már nemsokára itt a nagy nap!!

mamy:
Gesztike imádni valo a képen..sajnos én sem tudtam odaadni a fiamnak a lefejt tejet mert inkább cicire raktam és abbol szopizott..Amugy meg szétdurrantam volna.nem beszélve a fájdalomrol.De most taktikát váltok probálom lefagyasztani.

Angel:
Hát le a kalappal a párod elött..Nálunk is meg volt beszélve hogy igenis bent lesz de aztán különbözö okonál fogva :wink: lemondta..De az elején és a legvégén azért bemerészkedett..

edi78:
Köszönöm neked is a dicsértete a gyerköcökkel kapcsolatban.

Gabriel:
Én EdA-val szültem de lányomat anélkül.mondjuk összehasonlittani sem lehet a kettöt.Szerintem bárhogy is döntesz a végeredmény mindenért kárpotol..

Tudom logok még egy szüléstörténettel igyekszem potolni.De sajnos miota itthon vagyunk azota meg sem álltam.Ma éjjel lányom sajnos összehányt mindent apa pedig megkezdte a munkát a szabirol. ugyhogy kész kataszrofa van itthon Ráadásul jön ma a gyerekorvos is.A szopizás egész jol megy még fejni is tudok..
Hát hamarjában ennyi
Pusszantás mindenkinek
Tina:

Kép Igy alszunk apa hasán szopi után .

Kép Babhordozoban:
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?