Na, sziasztok!
Húúú, lányok, egész délutánomat a konyhában töltöttem...Egy rakás pizzát csináltam!Minidg jó előre elkészítem, lefagyasztom, és ha nincs kedvem főzni, vagy gyors kaját akarunk enni, csak kiveszem, bedobom a sütőbe, és 20 perc alatt kész van...Most, hogy ennyit dolgoztam, teljesen kiürült a fagyónk, és mivel ma délután szabad voltam, így sütögettem. Az eredmény 8 szép nagy pizza, mindenféle finomsággal megpakolva!
Holnap meló, aztán pénteken jön a többi kaja pótlása...
Mot,
nem is írtam, de Te tényleg HŐS vagy!!!!
Lanett,
már csak 2 nap!!Atya ég!Újabb kismamink lesz!!!!!!
Amit mesélni akartam, csak röviden írom le, bár lehet nem sikerül,mert én is fáradt vagyok, és nem akarlak benneteket untatni!:
Kezdődött ott, hogy már nem csak a nővéri feladatokat kellett ellátnunk, hanem a főnővér helyettes helyett is kell dolgoznunk.Mindig ő vette át az ebédet, ellenőrízte, és kiosztotta...Észrevétlenül a mi feladatunk lett, és 3 hete utasításba is adták, hogy nekünk kell csinálni...Lenyeltük, megcsináltuk!(nem MSZP-s beszólás akart lenni!
)
Következő lépés, hogy nekünk kellett ellenőrízni, hogy mit hozzon fel a raktárból(addig ő körbejárt, és megnézte miből van hiány, és azt hozta föl, hisz idejéből bőven kitelt)...Még ezt is lenyeltük, megcsináltuk!
Jött a következő lépés, hogy 1 éjszakást fizetnek 42 betegre...Nagy nehezen, de lenyeltük,csináljuk...
Majd a következő lépés, hogy a gyógyszerprogramot,(hogy ki milyen gysz-t kap, mikor, mennyit), amit szintén neki kellene csinálni, azt is nekünk kell...Mondván, mi ráérünk erre is.Még nehezen, de belefért az időnkbe, de a betegre nem maradt már a végére időnk, hogy normálisan el legyen látva,(Fürdetés, lélekápolás, 3 X kaja, 3 X gysz osztás,és a valódi cél, a REHABILITÁLÁS!) mert az adminisztráció sokkal fontosabb, mit kapott a beteg, hisz arra fiizet az OEP...Rengeteg papírmunkánk van!Többek között ezért is kaptunk, mert a beteg nem volt megelégedve az ellátás szinvonalával, és hazament...Tényleg csak a legszükségesebb dolgokat csináltuk meg, de másra már nem volt erőnk, és időnk!
És itt jön, amit már nem vagyunk hajlandóak lenyelni!
Kiadták utasításba, hogy a kedves főnővér helyett nekünk kell a szennyes ruhát megszámolni, (sajnos nem tud számolni, mert szerinte 6X8=56!!!Ezt komolyan mondom!!!!), ugyanis 3 számjegyű hiány keletkezett az utóbbi 1 évben...Ja, és ő kijelentette, nehogy elgondoljuk, hogy ő fogja számolni!!!MInden reggel lement azzal az ürüggyel a szennyestárolóba, hogy számol, és mégis hiány lett!Hogy csinálta???Nem tudom!
Most ott tartunk, hogy nekünk kell számolni, és a hiányt ki kell fizetni, az osztályon dolgozóknak!Nevetséges!Ő a gazdasági nővér, ő a felelős!!!Ja és nem elég megszámolni, még alá is kell írni egy papírt, hogy igen, leszámoltam, ennyi, és ennyi lett....De nincs az én megszámolt zsákomon semmi jel, hogy azt én csináltam, és sajnos másért nem tudok felelősséget vállalni, hogy jól számolt. És ezzel mindenki így van!
No, ezt én megtagadtam, és még rajtam kívül 4 ember, és fegyelmivel fenyegetnek. A többieket a nővérszobában "fenyegették" meg, én pedig "szobára" lettem hívva...Nem hatott meg!Valamint azt mondta a főorvos nő, hogy aki most elment 3 ember betegállományba, és aki ezután el mer menni, azonnali hatállyal felbontják a szerződését....(persze miután visszajött, mert addig nem lehet!)
Na, úgy látom, iszonyatos mennyiséget írtam, pedig nem akartalak untatni benneteket!Csak annyira bosszant, hogy már nem is embereknek néznek bennünket, arról nem is beszélve, hogy heti 60 órát kell dolgozni, pedig 40 a kötelező, és + 8 órára kötelezhetnek...De most toljak a kolleganőmmel ki, (pont akik melettem álltak, mikor a babaügy kirobbant), hogy nem megyek be, és egyedül fürdet, etet, öltöztet, és felügyel 42 betegre???
Én már nagyon vároma végét, még 16 nap, és 10 műszak!!!!
Ezután sem vagyok hajlandó aláírni semmit!!!
Bocsi mindenkitől, de legalább kiírtam magamból, mert párom mindig azt mondja, jöjjek el, de ha eljövök, lehet nem vesz át a sűrgősségi, ugyanis pont azon az egy emberen múlik minden, akia főnővér legjobb barátnője, akivel összejárnak(ő az ápolási igazgatónő!)