Új privát üzeneted érkezett!

Én is fent vagyok az iwiw-en, Kovács-Juhász Adrienn néven:-)

Látom, mindenki ott van szinte.

Sürgős tanács kellene: Kamilla napok óta ha szopizik, nehezen alszik el. Ha mégis, akkor kb.háromnegyed óra múlva felébred és addig sír, míg nem veszem fel. Próbálom visszaaltatni az ágyban, de nem sikerül. Aztán kezdődik minden előről: eszik, alszik egy kicsit, bőg. Szerintetek keveset eszik és ez ébreszti fel. Szemmel láthatóan nem a hasa és semmi komoly fájdalom.
Lehet, h keveset eszik mellből, talán alig jön egy idő után tej és ezért nincs kedve tovább enni?
Próbáltam, hogy utána cumiból adok még neki, nem nagyon jött be. Most igen, még evett, de most sem alszik, pedig látszik rajta, hogy fáradt.

Szóval adjatok tanácsot, mi van ilyenkor?

Adri és

Kép
adri29

Majd megkereslek titeket az iwiw-en, ha lesz egy kis időm, de ez így nagyon strapás nekem, soha nem tudom, most mit kellene csinálnom :? Tudom, hogy az eleje ilyen, és egymásra kell hangolódnunk, de neki meg aludnia kellene többet, nem? Mennyit kell aludnia egy majdnem három hetesnek?

Sziszike, szerintem beszélj az oktatóval, hogy téged mi zavar és másképp segítsen. Mondd el neki, hogy téged ez frusztrál és nem is fogsz tudni jobban koncentrálni, ha így reagálja le a hibáidat.

Nikike, majd ha megvolt a házassági évfordulós meglepi, elmeséled, mi volt?

Adri és

Kép
adri29

Sziasztok !

Adri ! Szerintem próbáld szopi után lemérni, ha van mérleged !

Vagy eszt már csináltad, és láttad, hogy eleget eszik ??

Jó egy konyhai digitális vagy rendes digitális mérleg is ! Szerintem .

De lehet, hogy csak próbálkozik, nagyon okosak már , kezd rájönni, ha sírok akkor felvesznek !

Puszi, Kati és

Kép

Kép
kati16

Sziasztok!

Persela:látom már meg is találtál!Közel lakunk egymáshoz,mert mi Ráckeresztúron lakunk.(Martonvásár és Ercsi között)

Adri:szerintem nem a tej kevés neki,hanem csak annyi van,hogy már ahogy nő egyre többet lesz fenn,és szerintem úgy működnek,hogy esznek és ennyi idősen már nem mindig alszanak bele a szopiba,hanem cici nézelődés,játék,elfárad elalszik.Tehát szerintem ha nem alszik bele a szopiba nem próbáld elaltatni,foglalkozz vele egy kicsit,hamar elfárad,és ha látod,hogy álmos akkor próbálkozz elaltatni.

Nikike:én is kíváncsi vagyok a meglepidre,drukkolok,hogy sikerüljön.

Niki
Vendég

Sziasztok!

Adri: pont ma olvastam a Spock konyvet, a tudomanyos hokuszpokusz szerint:

1:lehet h tobb etelre van szuksege de kell ehez h az anya egyen/igyon es pihenjen, hogy a teje annyi legyen amennyit a baba igenyel

2, torodesre vagyik

3. sok levegot nyel, kevesebbet evett es ha kiment a levego hamarosan ujra megehezik

4 Ha legutobb megette a szokasos adagjat es felebred nem valoszinu h ehes. szerinte emesztesi zavar kelti fel, megha nem is latjuk hogy fajna a hasa.Probaljuk meg bofiztetni, vizetitatni vele, v megnyugtatni a cumijaval. Ha az oklet ragja, v mohon cumizik akkor se biztos h ehes, a babak nem tudnak kulonbseget tenni a belgorcsok es az ehseg kozott

Ha szokatlan idoben nyugoskodik akkor megkell nezni hogy nem azott at a pelenka, melege van-fazik, vagy csak vigasztalasra vagyik.

Na errol ennyit.
Nekem az jott be ha nem aludt, hogy ilyenkor magamhoz oleltem, befekudtunk az agyba, cumi a szajaba, es ringattam. Percek alatt elaludt. Kb 10 percig ott kellett maradnom, majd kiszabaditottam a karom, es o aludt a kovetkezo etetesig.
masik baratnom pedig amikor mar nagyon kivolt a baba megfudette napkozben is, mert attol megnyugodtt, es aludt mint a bunda. Persze ez csak akkor mukodott ha napi egyszer volt ilyen nyugi.

Amugy nalunk bejott a konyv szerinti irtak, mert, ha Balazsnak is van ilyen hogy etetes utan felebred akkor tenyleg bofi, vagy pelusgond volt/van. Ha ezt akkor megcsinaljuk alszik mint a bunda.

Amugy o rengeteget alszik. Etetesek utan altalaban fel orat fent van, vagy rogton elalszik, delutani eves utan csak fel orat alszik majd kb 3 orat fent van, aztan az esti furdetesig alszik. Utanna 1 orat van fent majd hajnal 5ig csicsikazik. :P Minta gyerek egyenlore :P :P :P

Nikike: majd meseld el a meglepit engem is erdekel. :twisted:

Sziszike: en sem az okatotol tanutam meg vezetni, allandoan kiakasztott. Arra volt eleg, hogy atmenjek a vizsgan. Igazabol a ferjemtol tanltam meg, (hihetlen turelmes alak), es imadok vezetni azota.
kitartast. Idovel mar automatikusan eszreveszed azokat a dolgokat amiket kene, (tukorbenezes, tablak, felfestesek stb), most meg egyenlore az ember azzal van elfoglalva, hogy az autot iranyitsa, uton tartsa. Ha mar ez a kisujjadba lesz a tobbi se lesz gond. Mindenki igy kezdi. Amugy a kresz bizalmi elvre epul, es ha az emberek latjak,hogy tanulo vezeto van elottuk ugyis jobban figyelnek rad, ugyhogy ne felj, es ne keseredj el ha valami nem megy es az oktato beleszol, neha nem varjak meg a reakciodat ami jo lenne, hanem inkabb cselekszik mert az autojat felti, es nem mert azert mert te vezetsz rosszul. (tapasztalat sajna)

Amugy en itt nem igazan fogok vezetni, barmennyire is jol tudok, mert itt minden szabalyt felrugnak, meg a mentonek se adnak elsobbseget, arrol nem is beszelve, hogy a villamos sint is kinevezik savnak. Ha a rendor nem all a keresztezodesben reggel es delutan akkor meghal a kozlekedes. :twisted: Kettyos bagazs.

KépKép
lmarie

gabi&erik! Egész közel ültünk egymáshoz, én elsijud mellett ültem a te irányodban. Fekete nadrág volt rajtam meg talán piros fölső, de ebben nem vagyok biztos. Nem mintha olyan sokminden lenne, ami rám jön még. :-)
A szülőszobán is próbálkoztam utána, szintén sikertelenül. Beszélgettem a pszichológus lánnyal, ismerjük egymást régebbről, kollégák vagyunk, talán így beugrik, ki vagyok. De ha nem, majd legközelebb...

Szerintem sem könnyű összefoglalni, amit a szülésznő mondott, annyi mindenről volt szó.

Sziszike! Nekem is hasonló oktatóm volt, mint neked, állandóan közbelépett a pedáljaival, és fogalmam sem volt, mi történik, miért csinálja az autó, amit csinál. Valahogy átmentem elsőre a vizsgán, de igazából vezetni csak utána tanultam meg. Be akartam parkolni valahová, egyedül voltam a kocsiban, és kb. huszadszorra sikerült háttal betolatni. Na, akkor jöttem rá, hogy kell csinálni! Megpróbáltam persze orral is beállni, ami számomra logikusabbnak és könnyebbnek tűnt volna, de az oktató azt mondta, úgy nem lehet. Hát, egyedül kipróbáltam, és rájöttem, hogy tényleg nem lehet. :-) De ki kellett próbálnom! Majd ha egyedül leszel a kocsiban, lesz türelmed saját magadhoz, és jól megtanulsz mindent!
Judit
judit(34)

Tudom, hogy már írtátok, hogy lehet föltenni ilyen helyes csíkokat, de nem találtam meg. Segítenétek, hogy ki írta meg, és kb. mikor, akkor talán megtalálom, és talán nekem is sikerül! köszi!
Judit
judit(34)

Judit: www.lilypie.com ra felmesz, ott kivalasztod az expecting a baby menut, beallitod az adatokat, create a tickert nyomsz. Ott feljonnek kulonbozo adatok, ami a BBC kodnal van azt kell majd bemasolnod. A forumba megnyitod a profilodat es az alairashoz bemasolod a szoveget (ami a kesz tickernel a BBC kodnal van megadva.) Ja es a profilban bal oldalt kapcsold be a BBC kod engedelyezeset is!Aztan elkuldre nyomsz es kesz is vagy!
Remelem sikerul, ha nem irj privit es megprobaljuk megoldani. :lol:

KépKép
lmarie

Sziasztok!:-) :D
Bekaptunk egy kis kötőhártyagyulladást a gyerkőc bal szemére, egyem meg, kis csipuszkirály, reggelre fél szeme be van ragadva:-)) Lehet, hogy a frontot érezte, de két éjszaka lármázott, tegnap legalább már aludt éjszaka két kajálás között!

Persela, drága szívem, naná, hogy egy mosolygós, kiegyensúlyozott kisfiút látok magam előtt, ha Márkra gondolok, mert az is!!!! /Tavaly ki is szemléltelek Benneteket, mint potenciális marketing gyereket az ismeretségi kör gyerkőcei között, amikor a páromnak még esze ágában sem volt apukának lenni:-))))/ És ugye tudod, hogy nem 4 hónaposan találkoztunk először, hanem amikor a kis tücsök még a pocidban volt, azt hiszem, hat hónapos terhes voltál, látod, így szalad az idő!!! Hogy sikerült a szülinapi parti?
Ó, igen, és igazad van, boldogítalak itt Benneteket, kicsit szomorú is vagyok, hogy szülés után zendítettem itt rá, nem hamarabb, szóval nem is tudom, meddig ildomos itt maradni a kórház szülészetének topicjában, még szeretnék egy ideig, aztán majd visszajövök két év múlva a következő poronttyal a szívem alatt:-))))))

Sziszike, hajrá fősofőrasszonyság!:-)))

Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers
pelle

Sziasztok!

Köszi mindenkinek..igen tudom lehetne rosszabb is, de a második alkalom tényleg elvette a kedvemet, ma mentem vezetni megint..hozzáteszem kedvetlenül.

De meglepően jó volt az óra, mondott mais mindenfélét, hogy mire figyeljek, váltsak vissza, nézzem a jobb tükröt is, de nem volt stresszes..szóval a végén meg is dícsért, mire mondtam neki, hogy jobb kedve van, mint múltkor és, hogy nem tetszett a hírtelen sok befékezése sem.

Hétvégéket, amúgy nem vállal, ami hiányzik, de amíg heti3* tudok menni, nem gond...mais csak azért hívott, hogy menjek, mert vki miatt el kellett jönnie dolgozni, akkor már mindegy alapon.

Igyekszem, majd a jót látni az egészben, s elfogadom ilyennek, amilyen. Önfejű, nem hagyja, hogy másnak legyen igaza, állítja a saját dolgait, én már ráhagyom-nemis érdekel..csak legyek túl mindenen! Márcsak 1hónap és vége, ez lebeg előttem.

Kilókkal jól állok, 2hét alatt félkiló. Összesen:7,5kiló eddig.:) Ez sztem nem vészes.

Akit tudtam megkerestem a wiw-en. Aki szeretne keressen rám: Haskóné Sziszike keréséskor kidob.:)

Kelemes további 7végét, majd jhéten írok, puszi.

Sziszike.

Kép
sziszike1000

Sziasztok!

Adri, én csak annyival egészíteném ki, hogy Barnabás is produkál hasonlót. Illetve napi egyszer (néha 2X) van olyan, hogy nem alszik 2 szopi között. Úgy tűnik semmi baja, csak nem álmos és igényli, hogy foglalkozzunk vele.
Megfigyeltük, hogy frontváltáskor rosszabb. Az elmúlt napokban volt frontváltás. Lehet, hogy Kamilla is érzékenyebb rá és emiatt nyűgösebb. (Csak találgatok) :)

Ma reggel Barnabás is felébredt kb egy órával szopi után. Szerintem most - Imarie leírása alapján- Spock 3. lehetősége miatt. Megfigyeltem, hogy kis mohó és ha nem jut elég gyorsan tejcihez, akkor sok levegőt nyel a szopi elején.

Judit

Néhány kép a gyerkőcről:
Kép Még a kórházban
Kép Első fürdetés
Kép Tisztán :)

Kép
jud77

Sziasztok !

Jaj, de sokan vagytok már anyukák !! De jó ! :lol:

Meint zavargatnálak titeket kérdéssel , bocsi, bocsi !

Elkezdtem bepakolni a motyómat a kórházba egy kissebb sport táskába , de szite csak a köntös a törölköző egy hálóing van bent és fúlon van ! ??? Ti miben vittétek be a cuccotokat ?? Vagy merjek nyugodtan egy kicsit nagyobb táskába pakolni ?? Hova lehet rakini bent , szekrények vannak mindenhol , vagy ágy alá ??

Judit , de gyönyörűek vagytok !!!

Judit(34) ! A 25. oldalon frusi nagyon jól leírta , lépésről lépésre a csíkot , ha még szükséges nézd meg , érdemes !! (júni.13.-án)

Tündi(Cc67) ! Jól vagytok ??? Ha-hó !! :lol:

Puszi , vigyázzatok magatokra !!

Kati és

Kép

Kép
kati16

Kati, mi egy nagyobb sporttáskába + egy kis hátizsákba pakoltunk. (ez utóbbi volt a szülőszobás pakk) :D Én csak a fizetős szobáról tudok nyilatkozni, ott volt elegendő szekrény (ami szerintem 2 főnek elég). :lol:

Kép
frusi

sziasztok!

Kati: Megvagyok :lol: és TE? :wink: Kezd nagyon izgi lenni, már 38-dik hét neked :lol: :lol: holnap vérvételre megyek...
Judit: nagyon aranyos a kisfiad :lol:
Gabi: védőnőnek is illik valamit adni?, nem tudtam... :oops: ' én még sosem adtam..
Sziszike: ügyes vagy :wink: és hogy mennek a hetek..mindenkinek :lol: :lol:
Niki. milyen volt a meglepi, sikerült?? :wink:

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

Sziasztok!

Judit! Csuda edes ez a gyerek! Nekem a pancsolos kep tetszik!:)
Tundi, meglepi a jovohet szombaton lesz aktualis, beszamolok igerem!
Egyebirant volt meglepi nekem az elobb! Csak ugy talalomra beleneztem a forgalmimba es kiderult, hogy 5-en lejart! Most kapkodhatok, hogy minel hamarabb levizsgaztassam a kocsit! NEm is tudom hogy lesz, mert azt hiszem ott kell hagyni az autot, erte kell menni, szoval kicsit maceras! Gyerekkel! Na holnap kiderul! Pedig csutortokon nagyon kell, mert mennenk szemeszetre a Janosba! Es ez nagyon fontos!
MAjd csak lesz valahogy!

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike

Sziasztok,

én is igyekszem ám nem eltűnni teljesen, de mostanában elég rohangászós az életem, ritkán jutok annyi időre netközelbe, hogy el is olvassalak titeket, és még írni is jusson időm :)
A szerdai felkészítésről: szerintem is jó volt, Nekem leginkább azért tetszett, mert egy csomó olyan kérdés is elhangzott, ami Nekem eszembe se jutott volna :) és a Gizike is nagyon szimpi volt.
Mi is már régóta tervezzük a szülőszoba megnézését, de mindig nagyon sokan vannak akik meg akarják nézni (egyszerre max. 8-10 ember mehet), és sokan sokkal előrébb járnak mint én, úgyhogy mindig lemondunk róla...

Gabi: nem is vettelek észre, pedig direkt nézgelődtem, úgy látszik tiszta vak vagyok :(

Nem tudom érdekel-e valakit, de ma kezdődik a torna is az Uzsokiban, 5-től a faházban.

Pénteken voltunk párommal ilyen szülésfelkészítő-torna félén (nem tudom pontosan minek tituláljam) a Brendonban. Egész hasznos volt, mutattak egy csomó olyan pózt, ami nagyon kényelmes lehet a vajúdáskor (bár felhívták a kispapák figyelmét, hogy addig lehet bicepszre edzeni nyugodtan :D ), meg masszázstechnikákat, amik segíthetnek a fájós derekat, hátat pihentetni majd, illetve gyakoroltuk papákkal együtt a légzéstechnikákat, ami azért volt érdekes, mert eleinte inkább elbohóckodták, de aztán lehetett látni, ahogy kezdenek belejönni, és egyre komolyabban vették az egészet.

Szombaton meg az unokaöcsémnek volt az első szülinapi bulija. Kapott egy csomó nagyon jó (tényleg értékes, fejlesztő) játékot. Valami csoda volt nézni a kis pofiját, ahogy egyik ámulatból a másikba esett, először a torta és a tüzijáték miatt, aztán pedig ahogy kerültek elő az ajándékok, egyik a másik után.. Azt sem tudta hova kapjon :) Persze nem is lehetett lefektetni egész délután, annyira izgult, hogy lemarad valamiről... Csináltunk képeket, majd töltök fel egyet-kettőt, mert fantasztikus volt az a tökéletes boldogság az arcán :D

KépKép
Kép
elsijud

Sziasztok !

Nikike ! Érdeklőd meg telefonon , hogy mikor viheted , ha csütörtökig nem akkor kérdezz rá, van valami igazolás féle amit tudnak adni és úgy közlekedhetel a kocsival !! Ezt egy rendőr mondta nekem ,... sajna !! :shock:

Tündi(Cc67) ! Hál isten , már holnap után szerda megyek végre a dokihoz !!!

Ma is voltam CTG-n , és képzeljétek alul is produkáltunk egy kiugrót !! Ez egy összehúzódást jelent asszem , bár nem éreztem belőle semmit !!
De izgi !! Ma is 6-oskát kaptunk ! És tényleg elötte közvetlen érdemes enni !!! Sokkal többet mocorogtunk is !!!

Frusi !! Köszi a segítséged ismét, rád mindíg lehet számítani !! :lol:
Tehát , ha kicsit nagyobb táskával megyek nem fognak bolondnak nézni !!

Puszi, Kati és

Kép

Kép
kati16

Sziasztok!

Kati, nem is emlekszem hogy Te irtad a taskas dolgot! Nyugi en Samsonite utazo taskaval mentem, mondjuk ez meg felviheti kezipoggyasznak, de ha jol emlekszem volt aki nagy utazo taskaval jott! De ez nem biztos!
Ja koszi, mar meg is csinaltak a forgalmit! Hat eleg menos nap volt a mai is! MEg szervezos asszem ez egy no-anya elete! Alighogy megerkezett a kazanszerelo, telefonalt a vizsgaztatos bacsi, hogy akkor menjek delre van idopont a kocsinak! Na megint dedi segitett, mert atjott vigyazni a lakasra, amig a szerelo dolgozott en meg gyereket magamat osszekapva rohantam a dolgom utan. 3-ra ertunk haza, azota csomo orditassal kitakaritottam, marmint a gyerek orditott, kozben folyton elaludt de csak 20 percekre. Asszem most dolt ki tartosan, mert mar nagyon kesz volt a szeme! PErsze most meg furdes elott! Na meglatom hogy ebred! Ez egyebkent normalis, hogy mostanaban ennyire nehezen alszik el? Komolyan mondom szerintem mar nincs maganal de meg mindig nem tudja becsukni a szemet aztan vegkimeruleseben alszik el! Pedig eddig annyira jo alvo volt! Ehesnek nem hiszem hogy ehes, mert aki ugy telerakja a pelust ahogy o, az nem lehet ehes! Lehet hogy a foga??
MAjd kiderul!

csok

Kép
nikike

Köszi a segítséget, úgy látom, sikerült a csík! :-) Legalább én is tudom, hány nap van még hátra!

elsijud! Mi is voltunk pénteken a szülésfelkészítőn a Brendonban, 8-tól, elkerültük egymást! :-( Szerintem is tök jó volt, főleg a masszírozás! Meg viccesek voltak az apukák, akik szenvedtek a bemelegítéstől és nagyon fájlalták a tagjaikat! :-) Nálatok is?

KépKép
judit(34)

Sziasztok!
Jud77 nagyon édes Barnabás!
Gabi, vicces, hogy a pszichologus csaj mellett ültél szinte, mert én meg a másik oldalán, töle 2-vel. ugyan sosem szoktam elöre kitervelni, mit veszek fel, de mivel a terhesruhák ugye korlátozott számban állnak az ember rendelkezésére, lehet, hogy most tudom: ha narancssárga kord gatyában láttok egy barna haju lányt, az én lennék:-)
Ti miket kérdeztetek az elöadáson?

Érdekes, mindenkinek most van oszt találkozoja, az én ált iskolásom is szombaton volt. fekete felsöben voltam és alig szurták ki elsöre a pocakomat:-) pedig már sulyosodik rendesen.

Kati, mi az hogy 6-ot kaptatok? hogy mérik a CTG-n?

Jo éjt! Emese

Ti hogy birtátok a 18. és 30. hét között UH nélkül? Tudom vkinek többet is csinálnak, az én dokim szerint nincs rá szükség, de már annyira türelmetlenül várom hogy ujra lássam a bébimet!!!
hiuzka

Ha valakit esetleg érdekel egy Mozart-hangverseny a jövö héten (ugyebár a bébiknek jo állitolag Mozartot hallgatni), akkor szoljon, jomagam fogok zongorázni+zenekar is lesz, megirom a részleteket!

Kép
hiuzka

Sziasztok

Kati:én is egy hátizsákba pakoltam be, ami a szülőszobára kellett és egy sporttáskába a többi cuccom. Persze jól bekevertem, és a szülőszobáról kellett kirohangálni pl. a fényképezőgépért, és wc papírt is elfelejtettem a szülőszobásba berakni :? Szerencsére kisegítettek.

Engem érdekelne a hangverseny, de még nem tudok kimozdulni Kamilla mellől, mondjuk nem is akarok, mert olyan változóak a napjai: tegnap de. alig aludt, du. meg mint egy fadarab, olyan volt.
Eddig az éjszakáink mesébe illőek voltak: ha 8-ig le tudtuk tenni, csak hajnali 3 körül kelt, ha csak este 11 felé, akkor meg csak reggel ébredt 7 körül. Néhány napja azonban 3 óránként kelt, kicsit nehéz átállnom, de megoldjuk :)

Többiek, hol vagytok? Kátya, Ildi, ti éltek még?! :)
Na és persze a többi pocakos és már pocak nélküli, meséljetek.

Adri és

Kép
adri29

Sziasztok!

Talán már fél éve is van,hogy utóljára itt jártam,nagyon lecserélődött azóta a társaság. Mindenkinek gratula a gyönyörű babákhoz.
Én okt.15.-re vagyok kiírva második fiammal és már nagyon izgulok.
Ha tudtok hasznos dolgokat írni a kórházról azt megköszönöm.

Venczkone:már biztos nem emlékszel rám,váltottunk egy pár privit ezer éve,gratulálok a kisfiadhoz,ha van kedved megírhatnád milyen volt a szülés,és hogy birod 2 kicsivel,remélem jól vagytok.

email címem:magyar.miklos@chello.hu[/img]
pemo

Én egy gurulós kisbőrönddel mentem + kézben a szopipárnával + elemózsiás szatyor + sok ásványvíz+őszilé, a 4 anyukás 3-as szobában voltam, és mindenki primán elfért!:-))
/Erről jut eszembe, hogy én 2 hálóinget vittem, de hozattam be anyummal újakat, mert minden betét ellenére összepöttyöztem, amit ajánlok, nagyon bevált az a gyógyszertában kapható TENA eldobható bugyesz:-)))/
Én amikor kijöttem a szülőszobáról egy kiló csokit megbírtam volna enni, még jó, hogy volt kéznél ez-az:-))))))

Hiuzka, elment végre az email? :-)))

Persela, merre jársz, drága lelkem, hiányollak!:-))

2 hét múlva megyek a dokinőhöz kontrollra, alig várom, mert vágyom már a páromra nagyon, kérdésem is ehhez kapcsolódik, milyen fogamzásgátlót használtok, használtatok szülés után a szoptatási időszakban? Ha jól tudom, egy csomó minden kiesik a hormontartalma miatt, a végén marad a jó öreg gumimaci, ami nem egy kedvenc, meg macerás is:-)))

Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers
pelle

Sziasztok lányok!

Nem nagyon van időm most visszaolvasni, úgyhogy csak arra fogok reagálni, amire így a végigfutás mellett emlékszem még.
Táskák: én anno egy nagy sporttáskával, egy kisebb táskával és egy elég nagy kézitáskával mentem szülni, a szülőszobán mindent el lehet rakni kulcsos szekrénybe, és a 3-as szobában is volt kulcsos szekrény, bár én nem nagyon pakoltam bele. Hazafele egyébként kicsit több cuccunk volt, mert még a szülés napján beköltözött a szopispárnám is, meg kellett naponta egy hálóing, meg friss türcsi, és bár küldözgettem haza bőszen a cuccokat, a párom még így is kettőt fordult, mire lecuccolt mindent.
Pelle, szoptatás mellett óvszer vagy spirál, mi az elsőt használtuk, a barátnőm a másodikat. Mind a kettő bevált.

Mi egyébként most 3 napig szülinapoztunk, olyan fáradt vagyok, hogy csak...
Majd jövök bővebben is valamikor.

Pussz!

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela

Sziasztok !!

Lányok köszike mindenkinek a táskás tanácsokat !

Nikike ! Örülök, hogy gyorsan megoldódott a kocsi vizsgáztatás !!
Nem tudom mitöl lehet ez a síros nem alvós dolog , lehet , hogy a fogacskák készülődnek , bár elvileg azok még odébb vannak !

Adri ! De jó téged is olvasni , rég jártál itt !!

Frusi ! Rólatok sem tudunk igazán , mostanában !! Hogy vagytok Lillácskámmal ?

hiuzka ! A 6 pont az a max. , valahogy úgy jön ki , hogy kettőt adhatnak a mozgásra , kettőt a szívre és a harmadik kétpontos nem jut eszembe , bocsi , de remélem valaki úgy is tudja majd és segít nekünk , mert nem győzöm mondogatni az eszem valahol a padló alatt !!! Sajna ez már nem igen fog javulni . :cry:

Sziszike ! Vezetés ???

Tündi (Cc67) ! Meg vagy ?? MIt csinálsz mostanában ??

Holnap megyek 16 órára a dokihoz !! Negyon kiváncsi vagyok mit mond !!

Puszi, vigyázzatok magatokra !!

Kati és

Kép

Kép
kati16

Sziasztok Csajok!

Katin felbuzdulva ma én is összepakoltam. Két közepes méretű sporttáskába férnek el a cuccaim. Egyébként ma voltam a kórházban vérvételen és kontrollon. Mindent rendben találtak és jövő csütörtökre bejelentkeztem az első CTG vizsgálatra is. Azt hiszem, hogy már mindenünk megvan, nem akarok többet vásárolni. Kicsit elgondolkodtam ma, hogy mennyi pénzt is költöttünk eddig el, magam is elcsodálkoztam, hogy hol járunk, pedig egy csomó dolgot kaptunk (ruhák, mellszívó, babakocsi, hordozó).

Pelle: én úgy tudom, hogy lehet fogamzásgátló tablettát szedni szoptatás alatt. Continuin a neve (csak ez az egy engedélyezett). A fogamzásgátlók kombináltan tartalaznak női hormonokat, de a Continuin-ban csak progesteron származék van, ezért lehet talán alkalmazni.

Holnap megyek a tanfolyamra, akit felismerek -vagy legalábbis gyanús- azt majd jól leszólítom. Remélem nem fogok vadidegeneket zaklatni.

Üdv

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik

Hahó Csajok! :D

Szoptatás alatti fogamzásgátlás: Cerazette nevű tablettát is lehet szedni, ez ún. egyfázisú tabletta, és valahogy úgy működik, hogy ez szoptatás közben is mehet. Nekem is ezt írta fel a dokim, már ki is váltottam, de még nem volt kedvem elkezdeni szedni... :shock:

Egyébként nekem azt mondta a dokim, hogy ő spirálpárti, de én meg attól (egyelőre) idegenkedem, így aztán maradtunk a tablettánál.

Kati, kösz az érdeklődést. :D Jól vagyunk, minden rendben, bár most van egy kis gondunk, úgy másfél-két hete nem nagyon gyarapszik a kiscsaj... :( :shock: nem tudom, mi lehet a gond, semmi más változást nem vettem észre rajta amúgy, de ez aggaszt, aztán elmondtam telcsin a dokinéninek, őt is aggasztja, úgyhogy csütörtökön visszük tanácsadásra a kisasszonyt. Remélem, most csak "ilyenje van", és nincs az egésznek semmi jelentősége.

Teszek fel egy képet, ez ma készült, Lillácska már pasizik is: :D

Kép

Kép
frusi

Sziasztok!

Megvan az uj lakasunk, mar be is koltoztunk ma. :D A varos kozpontjaban nagyon szep helyen vagyunk, 5 perc setara a parktol ami olyan mint a varosliget otthon. A kisebb park az haz mogotti utcaban kezdodik. Ezert tetszett meg igazan, mert kozponti helyen van, megis van zoldovezet.Hatranya hogy ez meg a 9en van, de legalabb a lift uj, meg van recepcios is, es mivel van az epuletben ceg is, azok nem hagyjak, hogy ne mukodjon a lift, ezert nem lesz gond. :roll:

Amugz harom haloszobank is van (van hova kipaterolni a ferjemet ha rossz :twisted: :twisted: ), nappali, konyha, 2 furdoszoba, erkely. Mondtam is a paromnak, hogy kergetozhetunk benne akkora. De legalabb a picurnak is lesz majd kulon szobaja.

Mostanaban Balazs se nagyon hizik, de latom h fejlodik,mert ugy megnyult, hogy nem jonnek ra a rugik mar. :lol:
van egy csorgoje egy kis napocsas ami mosolyog, ha meglatja azonnal elkezd nevetni, es gugyogni neki. Es mar nyul utanna, hihetetlen szamomra hogy ilyen gyorsan fejlodik.

Kati: hajra, te jossz!!!! :P :P :P

Katyarol tudtok valamit?

Udv

Mary

KépKép
lmarie

Sziasztok!

Lillacska nagyon cuki!
Meri, de jo dolgotok van!:)
kepzeljetek meglepi elmarad, mert gyanum volt, hogy apa nem biztos hogy orulne neki, igy megkerdeztem! Hat tenyleg nem lett volna boldog a gatlasai miatt! A lenyeg, hogy a Duna Plazaban van egy thai masszazsszalon, ez lett volna, dupla masszazs! NA majd legkozelebb, azt mondta, ha fogy meg 20 kilot mehetunk! Ahogy most halad el is hiszem hogy eljon az ideje!

fogamzasgatlas, nalunk az ovszer szerencsere semminek sem az akadalya kiveve egy kovetkezo bebinek!:) En amig szoptatok mindenkepp erre eskuszom, a spirallal meg baratkozom, az idegentest mivolta kicsit taszit, ha valakinek van tapasztalata, szivesen veszem priviben! Anyuek generacioja biztos kicsit mast mondana, azota nyilvan vannak korszerubbek!

csok

Kép
nikike

Sziasztok !

Frusi ! Még mindíg gyönyörű ez a Lillácskám !!
Ki az udvarló ?? Játszótéri pajtás ??

Csütörtökön majd írj mit mondott a doki néni !! Bár ahogy én elnézem ezt a szép nagy lányt semmi baj nem lehet !! :lol:

lmarie ! De jó, nagyon hamar meg lett ez a lakás!! Szerencsétek van !! És még szaladgálni is tudtok benne , ez csodás!! Kell ennél több ??
És a hétvégi vendégség , jó volt ???

Lányok ! A doki semmi különöset nem mondott , a leleteim nagyon jók a CTG-re aztmondta , szép görbe !!
Még zárva vagyunk ! :cry: Ha 25.-ig nem szülök meg jelentkeznem kell egy CTG-re és jönnek a magzatvíz vizsgálatok !! :shock:
Remélem idáig nem jutunk el !!

További kellemes estét mindenkinek és jó pihit !!

Puszi, Kati és

Kép

Kép
kati16

Ma nem tudtam menni a szülésfelkészítőre. Ki volt? Milyen volt?
Judit

KépKép
judit(34)

Sziasztok !

Gabi, akkor most nekifutok én is , ismét a pakolásnak !!!
Most trükkös leszek, olyan táskába pakolok ami felfelé bővíthető !!
Há-há !! :lol:

Puszka , Kati és

Kép

Kép
kati16

Sziasztok,
Mi voltunk tegnap a felkészítőn.
Nagyon nagy újdonságok már nem hangzottak el, de azért néhány kérdés megint előkerült :)
Nagy vonalakban:
Mit vigyünk a kórházba?
Mikor induljunk be?
Mi történik, miután beértünk? (vizsgálatok, adminisztráció,stb.)
Ki vizsgál, mikor szólnak a választott orvosnak, lehet-e szülésznőt választani?
Fájdalomcsillapítás - epidurális, ?spinális? mikre kell felkészülni, ha fájdalomcsillapítást kapsz - császárnál
Miben tudnak segíteni a kispapák?
Akinek nincs autója, érdemes-e mentőt hívni?

Most ennyi jut eszembe, ha valami érdekel bővebben, leírom, mik hangzottak el.

J

KépKép
Kép
elsijud

Szasztok Csajok, :D

Egy mai sztárfotó: :wink: :D :D

Kép [/img]

Kép
frusi

Engem érdekelne, mi a legújabb fejlemény szülésznőválasztással kapcsolatban. Mikor a múlt héten érdeklődtem, még nem tudták, lehet-e vagy nem lehet.
És hogy érdemes-e mentőt hívni.
Mondtak olyan esetet, mikor annak is mentőt kell hívni, akinek van autója, vagy olyan nincs?
Köszi!
Judit

KépKép
judit(34)

Hello!

Pelle, köszi, megjött a leveled! Te nem kaptad meg a válaszom a freemiailes cimedre?
Frusi, olyan édes Lillácska!!!
Judit34, most azt mondták, hogy nem lehet szülésznöt választani, mivel ök általában végig ott vannak egy szülésnél, ezért nehéz lenne ugy beosztani öket, hogy pl 12 orás ügyelet végén ha jön egy szülö nö, aki öt választaná, akkor az neki még fél nap...
Mentöröl azt mondták, hogy a mentös abban a kerületben ahová tartozol, a legközelebbi korházba köteles beszállitani, ugyhogy nem nagyon lehet "megrendelni", melyik korházba vigyen. Ajánlatosabb taxival menni, persze legjobb a saját auto!
Emese

Kép
hiuzka

Sziasztok!!

ÓÓÓÓ, de édes Lilácska :lol: :lol: :lol:

Kati: mi újs?? jól vagy?? Megy a drukkkkk :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Gabi: jaj, akkor nekem is össze kéne pakolni már... :roll: :roll:
Ez az utolsó vérvétel eredményem nem lett túl fényes, de még doki nem látta. Még 1 UH is vissza van. Kiváncsi vagyok, mi lesz :lol:

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

Szép jó reggelt!

Mivel nem hagyott ma reggel vki tovább aludni, így míg nézelődik, kihasználom az időt és írok pár sort.

A napjaink viszonylag nyugisan telnek, heti 1-2 húzós nap van, de szerencsére nem vagyok egész héten egyedül, felugranak anyáék vagy barátnő, este meg már messiásként várjuk haza apát, h legyen kivel beszélgetni. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem nehéz megszokni, hogy az emberi társalgás kimarad, csak telefonon tartom a kapcsolatot a munkatársakkal, stb. persze ha Kami nagyobb lesz, majd többet elmászkálunk, de most még csak sétálni megyünk ki, boltba vagy postára. A hosszú 7végén megtesszük majd első autós vidéki utunkat is :)

Teszek fel én is képet.

Kati, hajrá, nehogy te is túlhordd akár egy nappal is. Gondolom már kicsit uncsi lehet ctg-kre járni.

A mentős témához: nekem úgy rémlik, h valami papírt kell íratni talán az orvosoddal, és berakni a terhes kiskönyvbe, és akkor a mentős nem a legközelebbi kórházba visz, hanem az általad kértbe, jelen esetben az Uzsokiba.

Nikike, kár, hogy a férjed nem vevő a masszázsra, sok férfi lehet, h sorba is állna egy kezelésért :lol: Miért nincs az iWiwen képetek?

Képzeljétek, a főnöknek most tűnt fel, h amikor aug.elején eljöttem, nem adtam le a céges mobilt. igaz, nem csináltam horribilis számlákat, de azért már rég nem céges ügyfeleket, munkatársakat hívogatok rajta :lol:

Kátya, hol vagy? Ajánlani akartam, h egyszer séta közben fussunk össze, hisz közel lakunk egymáshoz, de így hogy nem jelentkezel be... :shock: [img]
http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 666.01.jpg[/img]
Pelle, már én is várom a 6 hetes kontrollt, hogy a doki "áldását" adja ránk.

Adri és

Kép
adri29

Látom, képeket nem csatolt:
Kép

Adri és

Kép
adri29

Kép

Adri és

Kép
adri29

Látom, Tünde, beelőztél ma reggel...
Már kérdezni akartam, h az anyósodékkal rendeződött egy kicsit a viszonyotok?
Remélem jól vagy, és ne mondd, hogy még mindig csak plusz két kilo van rajtad!!!
Mondjuk én nem panaszkodom, mert kb.2-3 kilo maradt mostanra rajtam pluszban.

Adri és

Kép
adri29

Sziasztok!

Lillácska és Kami gyönyörű. Kamilla úgy néz ki a karodban, Adri, mintha teli szájjal kacagna.....szinte hihetetlen.

Tündi: lehet, hogy még kicsit korai volt összepakolnom, de be kell vallanom, nagyon megnyugtatott, hogy egyben van a cuccom. A pakk tetejére írtam még egy cetlit, amiket az utolsó pillanatban kell még beraknom (fényképező, telefon+töltő,kaja,....). Voltam én is vérvételen kedden, de az eredményeim szerncsére jók lettek, a vérképem sokkal jobb a múltkorinál.

Egyébként most itt internetezés közben Kaláka CD-t hallgatok (Bőrönd Ödön), persze csak a kis pocaklakó miatt. Teljesen feddob, egészen szórakoztató, nagyon vicceseket énekelnek itt a bácsik.

A szerdai felkészítő után leszólítottam Emesét (hiuzka) és nagyon jót dumcsiztunk. Mindenkinek elújságolom, hogy ez az Emese egy nagyon "jófej" csaj, alig tudtunk elválni, csak mondtuk-mondtuk mindketten a magunkét.

Kati: kitartás!!!
Sziszike: remélem minden ok a vezetéssel, várjuk a részleteket.

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik

Sziasztok !

Jaj, de jó !! Kicsit megint belendültünk !!

Adri de jó téged is látni Kamillával , nagyon szépek vagytok , jól álltok egymásnak !! :lol:
Nagyon igyekszem nem túlhordani !!! Már kellőképp izgulok !

Hétvégén jönnek Anyósomék segítenek takarítani , igyekszem én is jól besegíteni , hátha kisegít !! :lol:

Tündi ! Köszi jól vagyunk , remélem ti is! Még múltkor írtam e-mailt, megkaptat ?
Akkor már nem fájdogálsz ??
Mikor is mész dokihoz ?Jövőhéten ??

Gabi ! Köszi , próbálok még kitartani , csak ezek az éjszakák !!
Nappal meg álandóan ennék ! ??? Már csak gurulok !! :shock:
Most már nem érdekel semmi , csak a túlélés, napról-napra !!

Puszi , mindenkinek !!

Kati és

Kép

Kép
kati16

sziasztok!

Adri: gyönyörűséges Kamilla baba :lol: :lol: :lol: :lol: Te is jól nézel ki :lol: :wink: Hát így
a vége felé majdnem ösz. 3kg-ot híztam, kétség kívül jobb az étvágyam :wink: De nem panaszkodom. :lol: ..ha több lenne, nem bírnám/mivel az induló súlyom több volt a kelleténél :oops: /
Nem rendeződött a kapcsolatunk anyós jelöltékkel, én nem felejtek egy könnyen....Szabolcsot néha felhívják ,hogy hogy vagyunk. De nekem ez is bőven elégséges :lol: Ha meglesz a bébi, nem is tudom mi lesz, gondolom, feljönnek megnézni…De mit kezdek velük? Nem tudom…nincs nekik mondani valóm…sz@r helyzet…

Kati: persze megkaptam. :lol: Hétvégi takarítás az jó program, :roll: nem irigykedem. Azért vigyázz magadra. :lol: Kedden megyek doki bá-hoz, kíváncsi leszek, mit mond. Még mindig 2000 írt neked?
DDDDRRRRUUUUKKKKKK :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

Már megint én, csak eszembe jutott még valami:
lányok, vigyetek be a kórházba
-úszógumit, én első 2 nap azon ültem. Mókás látvány volt, de kényelmes. Kivéve persze, ha megússzátok a gátmetszést (hozzáteszem, én nem éreztem semmit belőle, aztán kb. egy-másfél hétig érzékeny volt, már jó ideje begyógyult)
- eldobhatós bugyit, ahogy Pelle is említette, meg nagy Tena betétet, aztán később már sima betét is jó
- mellszívót
- hozassatok be kaját, mert keveset adnak
Na ezek az én "intelmeim", most már utatokra bocsájtalak, finiselők.

Jó 7végét mindenkinek.

Adri és

Kép
adri29

Sziasztok Csajok! :D

Igen-igen, úszógumi!!! :wink: :lol: Mindenképp!!

Kép
frusi

Tündi, nagyon ügyes vagy, még akkor is, ha plusz kilókkal indultál, ennyire keveset hízni!!! :D :D

Adri, olyan édes Kamilla! Mindig egy olyan mosolygós kismanó jut róla eszembe!! :D :D

Kati, aztaaaa... nagyon a végét járod már, olyan hihetetlen!! :D :D

Csajok! Mikor csinálunk topiktalit? Csinálunk? :lol: Tökjó lenne!! :D

Kép
frusi

Sziasztok!

Tegnap voltunk végre UH-on, ahol megerősítették fiú lesz.:)
2kilós már.:)

BPD:81,9mm
AD1:84,8mm
Femur:62,5mm
OFD:107mm
AC:279mm
HC:300mm

Haránt fekvéses, de ez még nem jelent semmit.:)

Azt mondták, kb.2héttel nagyobb a méretei alapján.:)
Vagyis nagy babó lesz...de erre már felkészültem.

Vezetés jól megy..jhéten a kötelező 20órából már 15ön túl leszek..remélem be is jelentenek már vizsgára. Nov.7én szeretnék vizsgázni!

Pocim már egész arika:) Ma a közértbe megkérdezte a pénztáros, ekkora pocim maradt szülés után..ismeri a gyerekeket.:) Mondtam neki, mennyi van még hátra szülésig és leesett az álla. :wink:

Kellemes 7végét.

1160811991.93.xls

Csatoltam a táblázatocskát.

Sziszi.

Bence: már 8.hónapban járunk.:)

Kép

Kép
sziszike1000

Sziasztok!

Adri, tényleg nagyon édes Kamilla, mintha nevetne! Jo érzés lehet már igy a karodban tartani azt a kis lényt akit annyit ideje vársz! Köszi a tanácsokat a korházba. Talán a szoptatospárna is jo gátmetszés után ráülni, nem?

Gabi, köszi a bokot :oops: Szerintem is nagyon jot beszélgettünk, remélem jövö szerdán folytatjuk :)

Tündi, hihetetlen ez a 3 kilos hizásod, én sem vagyok elhizva, sehol nem látszik semmi rajtam, csak a hasamon, de azért a 8 kilo megvan...

Ma megyek bababörzére, kiváncsi vagyok, még sosem voltam ilyenen. Szerintetek jokat lehet kifogni, jo árak vannak?

Kép
hiuzka

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?