Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Csak pár szó

Jadey :)
Annyira édes Bence baba!!! Hogy van szegén Jade? Hihetetlen, hogy mennyire hasonlít Rád!! NA most ez a pelenkás dolog engem is meglepett, én is azt hallottam, hogy eleve olyan pelenkát kell venni, ami kihagyja a köldökcsonkot. Akkor le is lehet hajtani, sőt nem is biztos, hogy baj ha ott van? :roll: Jó kis étvágya van a fiatalembenek :)

Gabi :)
Igen, így már érthető, hogy miért nem jár oviba Peti.

Melódia :)
JAj ne haragudj :oops: :oops: :oops: hát persze hogy nem lehetsz elszámolva. Én a bajai kórházban fogok szülni.

Rozus :)
MI még nem is "találkoztunk". szinte egyidősek vagyunk :) sajnálom, hogy így alakult ez a maratoni ülés, pihenj sokat, és jobbulást!!! Biztos megvan már a kellő méret! AZ én csöpségem is elég pici, de majd megnő :)

Mamy :)
Örülök, hoyg minden rendben volt a kontrollon, és hogy Geszti egy KISANGYAL!!NAgyon édes lehet!

Rolex! :)
GRATULÁLOK!!!!!!

Hettie :)
Sajnálom, hogy nem engedik a nevet :( jaj már én is annyiszor meg akartam mérni a haskörfogatomat, de nics olyan varrónős centink. Pedig jó lenne tudni. Mondjuk ez valóban úgy érdekes, ahogy Te csináltad, hogy az elején is lemérted. NE aggódj a hízás miatt!!!

Melinda :)
Említetted a "kukihúzgálást" na én ettől annyira félek! Fogalmam sincs, hogy mikor és mit kell majd tenni :?

Siba :)
NAgyon édes Andris baba! Jók lettek a képek nagyon!!

Bea

Kép
Kép
beuka

Rönci :)
NAgyon nagyon szép lett a szoba!!!!

Kép
Kép
beuka

Sziasztok!

Rolex!
Nagyon gratulálok Annácskához és kívánok minden szépet, jót!

Rönci!
Tényleg szépséges a szoba és ízléses!

Képzeljétek teljesen felvagyok pörögve! A héten állandóan takarítok, a párommal elültettünk a kertbe 24db tuját, másnap gazoltam is, hát nem is folytatom mi mindent! Remélem ez nem annak a jele, hogy Flóra előbb jön!!!Még korai lenne! :shock:

Puszi mindenkinek és szép álmokat!

Kép
gabriel79

Sziasztok!

Nézzétek, mit találtam, szerintem haláli! Könnyesre röhögtem magam....

Rózsaszín felhők helyett gyermekágyi káosz
trükkök gyermekágy
Milyen életmódbeli változások várnak a szülés után? Végül is azon túl, hogy nem alszol, nem dolgozol, nem jársz emberek közé, koszos vagy és büdös, kövér, szexelni nincs kedved és nem látsz a Drogerie Markton túl, nem vészes. De ha nem akarsz teljesen megőrülni, oszd be jól az idődet!

Először is, aludj. Ki mondta, hogy a kisgyerekes anyukák hatkor kelnek? Egyrészt ötkor, nem hatkor. De aztán feküdj vissza és aludjatok. A nyolcas szoptatás után is feküdj vissza. Sőt, ha vagány vagy, a 11-es után is. Kit érdekel? Ez az egyetlen módja, hogy este fenn tudj maradni a Barátok köztre.

Aztán szerezz egy takarítónőt. Ha nincs rá pénzed, kérd szülinapra, karácsonyra. Ha nem kapod meg, add el a kocsit. Megéri, hidd el! Takarítani szar, de szarban élni is szar. Épp elég lesz napi háromszor mosni, vasalni, teregetni, ennivalót szerezni (és adni), mosogatni, ajtót nyitni a védőnőnek, patikába járni, pelust venni és anyáddal telefonálni.

Vond be a pasidat, éjszaka ő is nyugodtan tisztába teheti a kölköt. Eleinte nyávogni fog, hogy ő dolgozik, meg korán kell, de ne vedd be. Online pókerezni bezzeg fent tud maradni háromig. Majd meglátod, egy hajnali büfiztetést átpasszolni felér egy adriai nyaralással. Reggel, ahogy felébredsz (persze szoptatás után), rohanj el kakilni, tusolni, pattanást nyomni, reggelizni. Ha lekésed ezt a drága időszakot, amíg még otthon van a férj, elcseszted. Legközelebb délután négykor tudsz majd fogat mosni. És akkor a hajmosás még hol van… Igen, tulajdonképpen az lenne a legjobb, ha a gyermekágyas időszakra kopaszra vágatod a hajad, vagy nagyon rövidre, esetleg rasztásítasz. Vakarózni lehet félkézzel is.

Apropó, félkéz. Térj át az egykezes életmódra. Nem olyan nehéz, akiknek például nincs bal kezük, még tudnak teljes életet élni. Mivel a baba mindig a karodon van (hogy ez jó-e vagy nem, arról majd máskor), egy kézzel kell enned, pakolnod, internetezned. Nem is olyan nehéz, bár a vasalást és a sövénynyírást lehetőleg kerüld. Egy hét alatt megtanulsz majd egy ujjal hosszú emaileket írni, kávét főzni és afrofonást készíteni, egy hónap alatt pedig még Ctrl+Alt+Del-t is simán nyomsz.

Végül feltétlenül ki kell térnem a családi segítségre, vagyis anyádra vagy anyósodra. A gyermekágyas időszak alatt tégy úgy, mintha szeretnéd őket! Történjen bármi, nagyon nem mindegy, hogy ki előtt mutatkozol tejtől csorgó pólóban és Tena betétben. És ha az illető esetleg még el is mosogat neked, örülj nagyon! Az első hetekben még úgysem fog nevelési tanácsokat adni, és remélhetőleg a babát sem tömi tele kókuszgolyóval vacsora előtt

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

Rönci: Ez a szoba álomszép lett!!! Nem akartok örökbe fogadni??? :lol:

Siba: Annyira édes Andriska, látszik, hogy jó dolga van otthon. Ő is nyugodt, kiegyensúlyozott, kipárnázott kisbaba, mint Bencus :lol:

Szkata: SZépek az új képek, még, még, még! Én is teszek fel nemsokára, csak kicsinyítgetek...

Edi, Beuka: Köszi a bókokat és jókívánságokat. Jade ma már jobban van, szerencsére a nagyon magas láz már elmúlt. Remélem hamarosan puszilgathatja Bencust és engem is, szegénykémnek nagyon fáj, hogy "kimarad" néhámny napig a megszokott csóközönből :cry:

Ma már annyira fájt a mellbimbóm cuclizás közben, hogy sírtam. Pedig kenem, fejem, mosom, mégis.. Remélem már csak néhány nap és elmúlik :roll:

Edi: A szüléstöri nemsokára meglesz, még egy kis törelmet kérek szépen.

KépKép
Kép
jadey

Krisszi: Nagggyon jó volt, köszi, hogy megmosolyogtattál :lol: És milyen igaz, ami a sorok közt van

KépKép
Kép
jadey

Gabriel! :)
Szerintem nem jelenti azt feltétlenül, hogy korábban jönne. Egyszerűen fel vagy pörögve, és ez ez nagyon jó! Még van energiád :) Nálam is vannak ilyen napok :)

Krisszi! :)
Bár még nem vagyok benne, de nagyon tetszett :lol: :lol:

Jadey! :)
SAjnálom a cicit :( el tudom képzelni, hogy milyen rossz lehet :( mit mondtak mit tudsz vele csinálni?

Húú engem szétakasztanak ezek a texilpelenkák! Egyszerűen alig lehet kivasalni őket. RÁadásul tök vékonyak. Én nem is tudom mi lenne, ha abba kellene pelenkázni. Tök gáz.

Na jó nem forrongok, megyek lassan aludni.

Szép álmokat babáknak, mamáknak, pocakosoknak, apukáknak :)

Bea

Kép
Kép
beuka

Hettie, Viola!
Köszi a fogigátlós tippeket. Hát megmondom őszintén, én a megszakításos módszernek egyáltalán nem vagyok híve, örülök hogy nektek bejött... Gondolom sejted hogy miért ellenzem. :wink:
Az óvszerről nem is beszélve. Valahogy mi ezekkel sosem tudtunk megbarátkozni. :roll:
Szóval marad a kúp vagy a tabletta. Ez van... (sajnos). Na de majd kedden okosabb leszek, remélem.

Jadey!
Sajnálom hogy fáj a cicid, szegénykém... Remélem, hogy hamarosan normalizálódik a helyzet!

Rolex-el aki kommunikál, adjátok át hogy nagyon-nagyon gratulálok és sok boldogságot kívánok!!!

Egyébként sikerült feltennem a babafalvás vonalzót végre. Nem tudom, a múltkor mi volt a baj...

Mennem kell, Geszti rázendített...

Kép
mamy

Szép reggelt, Lányok!!

Hát már megint szépen le vagyok maradva, de mostanában bizti van valami a levegőben, hogy minden kismama társam írja, hogy ezerrel pörög!!
Mindig van valami tenni, meg elintéznivaló!!
pénteken "vidéken" voltunk, vagyis Dunaújvárosban, mert én oda valósi vagyok, és mivel a bejelentett állandó lakcímünk még ott van, ezért minden hivatalos dolgot ott kell elintéznünk!!Nem semmi volt már oda-vissza km-t leutazni, de legalább már van házassági anyakönyvi kivonatunk!! :D Úgyhogy már bizti, hogy lesz neve a gyereknek!! :D
A másik ügy, amiért menni kellett, hogy sikerült a férjemnek örökbefogadnia a lányomat!! :D ( ez egy régóta húzódó ügy, eddig még nem írtam róla, hátha nem sikerül) De szerencsére sikerült, még db papír kell, és hónapon belül a nevünk szerint is egy család leszünk!! :D
Ezt akartuk, de nekem egy picit azért nehéz a szívem, hogy hogy mondhat le valaki a saját véréről ilyen könnyen, de legalább százszor jobb apukája lett az én drágámnak!! :lol:
Köszönöm lányok, a gyógyulásdrukkokat mindenkinek, lassan már gyógyulgatunk, majd kedden kell visszamannünk a dokinénihez, és ha minden igaz, szerdán suli!!

Rolex!!!!
Nagy GRATULÁCIÓM a babácskához!!! :D

Siba!!!
Gyönyörű kislegénykétek van!!!
(Csak ne lennék ennyire féltékeny már mindenkire) :D :D :wink:

Jadey!!
Hát ehiszem, hogy egy picit kivagy, nem jókot jött a lánykád betegsége, de kívánom, hogy minnél hamarabb átvészeljétek ezt az időszakot!!

Rönci!!
Gyönyörű a babaszobátok!!! :D

Beuka!!
Hát ezekkel a "mai pelusokkal én is kivagyok!! :roll:
Most fogom vasalni majd őket, de tényleg vékonyak, minta harmat!! :roll: Én már a lányomnál csodálkoztam, hogy milyen év alatt tovább romlott, ezek amit mist vettem, valami katasztrófálisak!

Hettie!!
Én még nem mértem a haskörfogatomat, így nem tudom, hogy mekkora, de olyan hordóméretnyi!! :D :D
De szerencsére az elmúlt héten is csak 50 dkg.ot sikerült híznom, pedig már nem tartom be annyira szentírásszerűen a
diétát!! :oops: Szerintem is beértek időben a szülészetre, ne aggódj!! :wink:

A kórházi pakkról annyit, hogy én tegnap pakoltam be gyorsan a táskába, igaz már nagyjából össze volt készítve, de olyan furán fájt a derekam, hogy gyorsan nekiláttam pakolászni!! :roll: Hát pont belefért a nagy utazótáskánkba a motyó, de Pistike pólyáját így is külön szatyiba kell vinnünk!! :wink: Szerencsére nem lett semmi a derékfájdogálásból, de mostmár nyugodtabb vagyok!! :o
Sőt, jövő hétvégén szombaton már a kiságy is itthon lesz!! :D Hihetetlen, de igaz!!! Remélem Pistike kivárja!! :roll:

Krisszi!!
Milyen igaz, amit írtál!! Tényleg meg kell próbálnunk egy picit így csinálni, mert különben befordulunk könnyen!! :D :D
Nekünk egy picit más is a helyzetünk a téli babákkal, mert ki se lehet majd nagyon menni velük, főleg ha nagyobb zima lesz!! Tavasszal, nyáron, azért jobb a helyzet, de kibírjok azért!! :lol:

Rózus!!

Nagyon vigyázz magatokra, pihizz sokat, Veronika babucinak még bennt a helye, növeszgesd még!! :D Puszi!!!

Na, befejezem a regényemet, mindenkinek nagy cuppp!!!!

Üdv!! Melódia

Kép
Kép
melódia78

Rolex, gratulálok Annához!!!

Rönci, nagyon szép a szoba! Nálunk szerintem hármónknak nincs ennyi helye... :)

Jadey, mintha magamát hallanám, bimbi nálam is totál kész...Amennyit eddig visszaolvastam, nagyon érdekes, mert egy nap van és pár deka van köztük Bencussal és tényleg hasonló dolgokat produkálnak.

Picit bánatos vagyok, mert sajnos csak 30at eszik alkalmanként az Andris. Bimbire felszerkesztem a bimbóvédőt minden második szoptatáskor, iszom a laktoherbet és az ásványvízet ezerrel, nyomom a homeos bogyókat és 2-2,5 óránként szoptatok (ha alszik felébresztem, illetve álmában). Megvan a napi 6 kakis pelus, remélem nem fog éhenhalni a gyerek, mert a kórházból azzal engedtek el minket, hogy annyiszor 10 gr-ot kell szopni, ahány napos. Ezek szerint tegnap már 70-nél kellett volna tartanunk. :(

Most elrohanok, puszi mindenkinek, a finiselőknek kitartás. Tegnap itt lenn a parkban napozott egy "végétjáró" kismama és olyan érdekes érzések fogtak el :) Az is annyira jó volt, de ami most van, az meg maga a menyország...:)

Kép
siba

Sziasztok Länyok!

Sürü elnezest kerek, de sajnos nagyon ritkän tudok jönni, a ket fütyis minden idömet kitölti!
Neha neha beleolvasok, de van ugy, hogy töbszöri probälkozäsra sem jutok a Gyermekek/ magzatok kor szerint"- en tul.
Minden uj babähoz gratulälok, egytöl egyig gyönyörü babocak születnek itt!
Annyi mindenhez hozzäszolnek, de sajna annyi idöm nincs! :cry:
Ugy nez ki, hogy a hasfäjäsunk muloban van, ez mär egy hatalmas pozitivum lesz, rengeteget szenvedtünk miatta!
Egyebkent nekünk is megvannak azok az apro problemäcskäk, amikröl ti is irtok csak nem tudok reagälni rä!
Pl: front elötti nyügi, szeklet problemäk, meg ilyesmi.....

sok puszi mindenkinek, majd meg jövök!

KépKép
napraforgo13

Sziasztok!

Uj vagyok itt, segitséget szeretnék Töletek kérni!
Lattam a tablazatbol, hogy többen is szültetek a Szent Imre korhazban.
Még nincs pocaklakom, de el kellene mennem nödokihoz és ez jo alkalom lenne kivalasztani azt az orvost, akinél legközelebb szülök... :)
Nagyon halas lennék, ha irnatok par szot priviben vagy e-mailben a korhazrol, az orvosrol, akinél szültetek!
A Szent Imrés topikban mar probalkoztam, de nem sikerült tul sok infot gyüjtenem... :(

Elöre is nagyon köszönöm a segitségeteket :)!

Sziasztok: Sara

(az e-mail cimem: sarahhh12@hotmail.com)
saara

Sziasztok!

Krisszi!
Ez nagyon megnevettetett és még anyámnak is felolvastam, akinek szintén nagyon tetszett! Köszönjük!

Lányok ti hogy vagytok ezzel a csuklás dologgal? Nekem napjában 3x-4x is csuklik Flóra a pocakomban. Nem gond ez?Túl mohó lenne már most?

Beuka!
Szerintem is vékenyak a textil pelusok, de a kenguruba találtam jó minőségűt.Igaz picit drágább, de talán megéri.

Kép
gabriel79

Sziasztok lányok!

Itthon vagyunk!!

Mindenkinek köszönöm a drukkokat..jövök majd késöbb visszaolvasni..

puszi.
Tina
Vendég

Kép

Gyönyörűek a babák! Olyan jó nézegetni őket.Jaj én is úgy várom,hogy legyen egy kis picikénk...jövő ilyenkor én is babázni szeretnék már! :)
piciza

Sziasztok!

Melódia! :)
Pénteken mi is autóztunk a férjemmel, ráadásul még lehet, hogy találkoztunk is az úton, mert mi meg Adonyba mentünk 2× aznap, azaz 4× mentünk el Dunaújváros mellett :) :wink:
Örülök, hogy rendben vannak a papírjaitok. Hogyhogy megvan a házassági anyakönyvi kivonat? Nektek újat kellett csináltatni? Először én is azt hittem hogy új kell, de kiderült, hogy elég, ha lefénymásoljuk, azárt majd hitelesíttetem az itteni jegyzővel. Érdekes lehettél a tegnapi "pánikbepakolással" :) Nekem is össze van készítve a cucc, azt hiszem ma délután be is pakolom. Aztán elhatároztam, hogy írok egy listát, hogy mi az amit még majd be kell rakni ( de még nem tehetem be, mert mindennap kell pl. kontaktlenycsetároló, izzadásgátló, kismamakönyv, iratok stb.) és odateszem a táskára, ha véletlenül gyorsan kellene indulni.
Neked kell vinni a pólyát? Nálunk vannak pólyák, abba rakják a bébiket. ELvileg csak pelust kell majd vinnem a babának (+ majd hazajövetelkor a ruháit).
Örülök, hogy készül az ágy :)

Napraforgó! :)
Mi még nem is "találkoztunk" gratulálok az ikrekhez! :) nem csoda, hogy nincs időd jönni.

Gabriel! :)
Köszi a tippet, de egyenlőre azt hiszem nem beszek több textilpelust (2 csomaggal vettem 2×12 db-ot cseh tetra) de ha leamortizálódnának, biztos valami jobbat fogok venni.
Nálunk is mindennapos a csuklás, bár nem olyan sokszor, mondjuk napi 1 vagy 2×. Nekem eddig azt mondták, hogy normális. Hát remélem.

Tina! :)
De jó, hogy már hazaengedtek!!! Várjuk majd a képeket, és a beszámolót!

Piciza! :)
Jól emlékszem, hogy Te Angliából írsz?

Kép
Kép
beuka

Sziasztok babók- mamók,

Piciza. Fogsz is, ha pedig addig jönnél haza, hozzánk jöhetsz babázni :lol:

Siba: Állítólag 10-12 nap alatt helyre kell jönni a bimbi problémának, én ma már egy kicsit jobbnak éreztem. Direkt nem használok bimbóvédőt, hogy bírja a kiképzést. A szülés után amúgy is jobb a fájdalom tűróképességem :lol:

képzeljétek, le akartam vinni a szemetet, hogy kimozduljak, erre lezuhantam a lépcsőn :roll: Most még a farcsontom is fáj :oops:

Napraforgó: Jó hallani felőletek!!! Biztos nem egyszerű két prüntyivel!!! Jó lenne új képeket is látni a manóidról :wink:

Finishelőknek megy a drukk!!!

KépKép
Kép
jadey

Néhány kép tegnap-tegnapelőttről:

Kép

Kép

Kép

Kép

KépKép
Kép
jadey

Kép

Kép

Kép

KépKép
Kép
jadey

Bocsi, ez még lemaradt...

Kép

Szegény JAdikém a másik szobában kuksizott napokig.. De úgy néz ki, kedden már mehet suliba, na onnantól már lehet babázni :lol:

Kép

KépKép
Kép
jadey

Jadey!!!

Vigyázz magadra, te csaj!!!! :cry: :D Vagy a kényelemre törekszel, hogy csak fekve tudj szopiztatni? :lol: Vigyázzatok magatokra!! Örülök, hogy javul a cicid, én kapásból vettem bimbóvédőt, a lányomat is azzal szopiztattam, úgy látszik én kevésbé tűröm a fájdalmat :oops: De lehet, hogy szülés után én is edzett leszek!! :D :wink:

Beuka!!

Akkor ti is jó sokat autóztatok pénteken!! :roll: Én már nagyon nehezen viseletem!! rokonok laknak Adonyban? Mi az -en közlekedtünk Dföldvárig, mert Pestről rávergődni a 6-os útra, egy iszonyat!! :cry: De lehet, hogy földvár, és Dunaújváros között találkoztunk!! Baracsnál meg útfelújítás van, tök jól haladtunk... :(
Nekünk azért kellett házassági anyakönyvi kivonat, mivel az esküvő után, az ügyek intézése közben, kapásból elhagytuk!! :oops: Így most fizetni kellett volna, de mivel kellett egy a gyámügyre is, amit ott is kellett hagyni, ezért kaptunk egy eredetit a szüléshez is, és ezekhez jár ingyen!!
Hát tényleg somolygott rajatam apa, ahogy pakolásztam este, de azért segített!! :D szerintem örült is, hogy berámoltam, legalább nem neki kell, ha esetleg futni kéne a kórházba!! :lol: azért elég kényelmes katonaember a lelekem!! :lol:
Én is cseh pelust vettem (régen az volt a legjobb), ma vasaltam ki őket, de vért izzadtam velük!! Elég sok maradt a Fatiról is, igaz kopottak, de itthonra jó lesz, elmenni meg visszem az újakat!! így csak 12 db-ot vettem!!
Képzeld, nekünk mindent vinni kell a kórházba, még a baba ruháit is!! Azért írtam a pólyát, mert szeretném, ha ott ababn lenne!! Totál ki voltam akadva, mikor a szülésznő odaadta a papírt, hogy mit kell vinni!! A babaápolási szerektől, a pelusig, mindent!! :roll: 7 éve csak az én ruháimat kellett vinnem, meg amiben hazavittük a Fatit!!Ennyit a magyar eü-ről!! :evil:

Piciza!!!
Köszönjük a táblát, és szívből kívánom, hogy jövőre már te is bent lehessél egy ilyen táblikában a pici babáddal!! :D

Gabriel!!

Pistike is rengeteget csuklik, én is úgy sajnálom ilyenkor, de állítólag ez hasznos is neki, mert a magzatvízben, amibe nagyokat kortyolgat, tüdőérlelő hormonok vannak!!! :D Érdekes...

Üdv: Melódia

Kép
Kép
melódia78

Gabriel:

Én is azt hallottam, hogy inkább akkor kell aggódni, ha nem csuklik :roll: Itt a babaneten is találkoztam olyan oldallal, ahol ezt taglalgatták, már meg nem mondom, hogy hol... Amúgy Bencus is rengeteget csuklott és most is sokszor csinálja, de egyáltalán nem zavarja, csak nagyokat néz :lol:

Melődia :Oxi, vigyázok :wink: Sajna csak azt értem el vele, hogy most nagyon fáj :lol: Semmi különleges bánásmód :lol: Jade felajánlotta, hogy megmasszírozza, érdekes lenne :D De olyan édes!

KépKép
Kép
jadey

Edi: SZopi, azóta se volt annyi.. 2 és fél, 3 óránként 70-80 az átlag, napi egyszer pedig 100-110. Majd belejön :lol:

Állítólag testkilogrammonként 150ml kell naponta. Az meg még belefér bőven :lol:

KépKép
Kép
jadey

Kép Kép

sziasztok!
Ismét csak egy gyors bekukk!

jadey:gratulálok Bencushoz..Hasonlit a növérére..A mellebimbom rettenetessen fáj nekem is.Söt a mellem is feszül és csomos .egyfolytában masszirozom.
Gabriel 79:
Ne aggodj a csuklás az csak jot jelent.

Rolex
Gratulálok..Remélem minden rendben veletek.
Napraforgo:
Kérünk képet Zsombirol és Krisztiánrol..Biztossan nagyok már,.

Siba:
Mi van veled?Sajnálom hogy nem tudtunk találkozni.. Várom nagyon a történeted..Irtad hogy jol döntöttem a korházzal kapcsolatban.

Mégegyszer köszönöm mindenkinek a sok-sok drukkot.Ránk fért hiszen 2 napig halasztották a szülés meginditást.Már szerdán nagyon tele volt a gatyám azt hittem addigra tuleszek rajta..persze mégsem volt a fiam ok nélkül odabent ennyi ideig. én tudtam valami nincs rendben.De ezt majd részletessen leirom..
Lányok a mellet ha csomos elöbb szét kell massszirozni és utánna fejni igaz?(Avent mellszivom van)De nem tudok vele mit kezdeni..Iszonyatossan fáj és feszül és mint irtam csomos.. de semmi nem jön belölle.pedig tele van érzem.Segitsetek mit tegyek vele..
Fiam tegnap ota 90-100 -at eszik mint egy kis zabagép ..
Még jövök ma csak közben probálok magamra találni itthon..

Pusszantás.
Tina
Vendég

sziasztok!

Jadey, nagyon édi Bencus! Jade-et pedig pusziljuk és jobbulást kívánunk neki!!! Átadod? :wink:

Siba! Relax és fejj is, ha csak keveset is, de minden szopi után. Nekem már tápszerrel fenyegetőztek anno, aztán most 150-eket eszik Ricsi és 5,3 kg. :lol: Sok-sok folyadék, túrós palacsinta, madártej. Nutellát is javasolnak, de attól hasfájós lehet a baba, az meg annyira azért nem jó. :wink:

Mamy, megelőztl a vonalzóval, most akartam leirni.

Ugye, milyen vicces a cikk? Kicsit féltem berakni, mert ahol találtam, valóságos közfelháborodást szított, hogy sértő a nőkre és degradáló és minden hozzászóló elkezdte bőszen bizonygatni, hogy ő bezzeg nem büdös és igenis van ideje takaritani, sok gyereket nevelni, szexelni meg minden. Istenem... de szar lehet humorérzék nélkül élni! :wink:

A csúcs egy kispapa volt, aki leirta - nekem kissé már gyanúsan - hogy bezzeg az ő neje minden nap főzött, takarított, csinibini volt és illatos, laposhasú és szexre éhes tigris maradt a gyermekágy alatt. Kiváncsi lettem volna, hogy a csodanő - ha ugyan létezik - mit kezdett volna az én hasfájós gyerekemmel, aki egész nap üvöltött, két hétig 20-30 grammokat szopizott... Szerintem elég hamar elment volna a kedve a lepedőakrobatikától. Arról nem is beszélve, hogy ugye hat hétig az álmoskönyv szerint nem igazán kéne altestünket házastársi kötelességek teljesítésére használni. :lol:

pusz!

krisszi

Látjátok igy tudok sirni a kajáért. Kép [/img]
Vendég

Sziasztok!

Csengő!
Sajnálom, hogy Bálintnak ilyen nehezen megy a kaksi. Nálunk is furcsa, hogy az első hónapban naponta akár 10-szer is kakilt, most meg már én is imádkozom, hogy legalább kétnaponta termeljen egyszer. Pár napja én is próbáltam hőmérővel, jött is, meg a szelek is rendesen távoztak. Utána már nem mertem megint bevetni a hőmérőt, aztán tegnap olyanokat termelt, hogy öröm volt látni, na meg szagolni. Iszonyatosan büdös volt :lol: , de legalább volt!!! Te nem hallottad a cukros kamillateát megoldásnak? Én még nem próbáltam, de végső esetben lehet, hogy majd bejátszik...

Geszti!
A szájpenész nem tudom mitől alakulhat ki, de a védőnőcit majd megkérdezem. A lényeg, hogy itt Bneten azt olvastam, hogy nem betegség! Rózsavízes (borax glicerin) textildarabot kell a mutatóujjamra csavarni és azzal kell áttörölgetni Beni száját belülről teljesen, meg a nyelvecskéjét. Nagyon alaposan kell, mert ha marad egy kis "penész" a szájában, akkor az újra elterjed. Ezt minden etetés előtt meg kell csinálni, meg a mellbimbót is le kell mosni valami folyadékkal (port kaptam, amit vízben kell feloldani). Ugyanezt a lemosást kell csinálni a cumikkal is. Nem egyszerű, de szerintem nálunk nem valami makacsfajta penész alakult ki, mert már nem fejlődik ki az egyik etetésről a másikra. A penész egyébként átvonul az egész emésztőrendszeren, ami miatt a popsija is piros lesz a babónak. Az egész nem fáj neki! Viszont a pofija kitörölgetését nagyon utálja, én pedig nagyon sajnálom.
Tejcsivfolyás :D Én úgy imádom, mert tudom, hogy van mit ennie a Kiskrapeknak :D

Mamy!
Gesztenyének írtam a szájpenészről. Én sem ismertem fel :oops:, mert én azt hittem, hogy a tejcitől lepedékes (fehér) a nyelvecskéje és a visszabüfizett tejcit látom a szájában, a bőrén. Lényegében visszabüfizett tejcsi hatású foltok vannak a szájában.
Örülök, hogy Geszti igazi KISANGYAL lett!!! Beni azért ettől még távoláll, de vannak egész jó óráink :D

Rolex!
Nagyon sok boldogságot kívánok Nektek!!! Legyen sok tejcsi! :D

Jadey!
Én Marcinál paráztam a hideg kezecskéje miatt, de a dokinénink megnyugtatott, hogy mivel állandóan összeszorítják, ezért hideg nekik. No para :wink:
Cicihez kitartást! Nekem anno a Bepanthen jött be. Kitartást a két gyerkőchöz! Jade-nek mennek a gyógypuszik!
Vigyázz magadra!
Még mindig szépek vagytok! Szegény Jade :cry:

Viola!
Ez az éjszakai nem cicizés nekem is parás. Mondjuk nálunk Beni 1-szer azért felkel, de akkor csak az egyik cicit eszi meg, és csak jó esetben teljesen. Reggelre a másik totál csomós, kőkemény. Én fejek egy picit belőle, de nem teljesen.

MSE!
Jó hallani Rólatok is! Az első napok tényleg nem egyszerűek, szokjátok egymást, ez a lényeg!
A képek csodálatosak és persze Andris is. :D
Tedd óránként cicire Andrist, az biztos meghozza a nagyobb mennyiséget! De ha van rendesen pisis, kakis pelus, akkor nem lehet gond. Meg ha pláne gyarapszik is!!! Egyébként a kórházban a szobatársamnak mondták a csecsemősök, hogy az zavarhatja a babát, ha egyszer van használva bimbóvédő, másik alkalommal nem.
Azt nem írtad, hogy nincs itt több tejcsi, vagy Andris nem szopizik rendesen...

Edit!
A jégkockatartót én a Chicco-s fertőtlenítő folyadékkal fertőtlenítettem. A tejkockákat egy kisebb zacsiba raktam bele, de az összeset egybe. Nem lesz semmi baj, ha kinyitod a zacsit és kiveszel belőle egy-két kockát és utána gyorsan visszazárod.
A szájpenészről írtam Gesztenyének és Mamynak, bocsi ha nem írom le újra. Az összes tudásomat leírtam róla :wink:
Benin vastag takaró van és mivel hason alszik, ezért nem rúgja le magáról.

Rönci!
Boraxglicerint kaptunk rá, én ezeket, amiket Te ítál még nem is hallottam rá. Köszönjük az infokat, legalább okosodunk!
Nagyon szép Míra szobája! :D

Beuka!
Kukachúzogatást Párom csinálja nagyon óvatosan. 1 éves kor előtt nem kell vele csinálni semmit! Na ebben szokott nagyon megoszlani az okosok véleménye, hogy mikor kell kezdeni ahuzigálást és ha letapadás van, mikor is kell beavatkozni. De ez még egy kicsit odébb van.

Gabriel!
Tessék pihenni is, mert aztán tényleg előbb jön Flóra!
A sok csuklás nem gond! :wink:

Krisszi!
Én is jót röhögtem és néhol magamra ismertem :oops: :lol:

Iza!
Én is azt kívánom, hogy jövő ilyenkor egy kis csomag szuszogjon melletted!!! :D

Napraforgó!
Elhiszem, hogy semmire sincs időd két picivel, én egy kicsivel és egy picivel alig bírok...
Fotókat én is nézegetnék :wink: Hivatalos ügyekkel hogy álltok? Sikerült minden elintézni?

Tina!
Igen, az alapos masszírozás segít a szopi előtt, meg esetleg melegvízes borogatás. Az AVENT-tel biztos ki fogod tudni szívni a tejcsit, csak kitartást kell! Erősen kell rányomni a melledre a mellszívó tölcsérét, hogy teljes legyen a vákum. Kitartás, sikerülni fog!!!
Édes Marvin! Az első képen olyan, mint egy kis Mikulás :D

Mi jól vagyunk! A hétvége egy kész felüdülés, hogy itthon van a Párom, hétközben szabályszerűen a bedilizés kerülget: Nem tudom melyiket tegyem tisztába, melyiket etessem, melyiknek szívjam az orrát, elindítsam-e a mosást, takarítsak-e, hogy kilássunk a koszból, és emellett még nem ettem stb. Hajamat már 1 hete nem tudom megmosni!!! Kész diliház, dé még bírom! :roll:

Ja és hogy tuti legyen a dolog, hétvégente a szomszéd lakásban felújítanak, de nem kis mértékben: kidöntenek egy-két falat, új villanvezetéket raknak fel, amihez falat vésnek, tuti, hogy ablakcsere is lesz még. Az ablakok egyébként a mi lakásunkban is rezegnek a zajtól. Még szerencse, hogy a gyerekeket nem zavarja, mert én már kezdek begolyózni (ettől is!).

No megyek, mert Marcika az ölembe szeretne ülni, emellett egy körömreszelőt próbál bedugni a porszívó csövébe :shock:

Puszi: Melinda

ui: képeket még ma szeretnék feltenni..., ha engedik!

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok,

Jadey,
:lol: :lol: esküszöm, én sem taliztam még a pároddal. De tényleg tisztára egy karakter az én pasimmal :wink: Lényeg, hogy ezek szerint a szőke nőci fekete pasi párositás nagyon tuti! :wink: :lol:

mellfájás: az eslő pár napban én szinte sirva szoptattam, annyira fájt a bimbóm, annak ellenére, hogy Petike mintaszerűen kapta el a cicit. Szerintem csak 2nem szokta a paraszt a szántást" szindróma van

hideg kéz:Petigyereknek is hideg a kis keze, ezért én is mindig parázom, hogy hátha fázik. Köszi Bujka, hogy megosztottad az infót, igy már nem fogom túlöltöztetni a picit.

Viola,

szerintem is fejj, már csak azért is, nehogy tejcsatorna elzáródásod, vagy mellgyulladásod legyen. Ha nagyon feszül, fejd inkább le.

Rönci,

Gyönyörű a babaszobád!!

Krisszi
:lol: :lol:
halálra röhögtem magam. Mintha rólam irták volna. meg úgy látom a hsz-kból, hogy még sokunkról is :wink:

Most dicsekszem kicsit: most jöttünk hazaegy két napos nyaralásból. Anyukámék elvittek minket Alsópáhokra, egy bababarát hotelbe. Elképesztően jó volt. És nem tudom, hogy a tiszta,jó levegő hatására-e, de az én éjel nappal siró-rivó ordibáló, panaszkodó picikém egész nap és egész éjjel ájuldtan aludt :lol: :lol: Nagyokat sétáltunk hordozókendővel a csodás környéken, és a gyógyfürdőben is lubickoltam apával, amig a kölök egy kiságyban feküdt a medence mellett. és azon sem botránkozott meg senki, hogy két úszkálás között megszoptattam a gyreket, hiszen mások is ezt csinálták :) Király volt!! És végre látom a fényt az alagút végén. :wink:

Kata
sz_kata

Jadey!
A kórházban sajna nekem is kisebesedett az egyik mellbimbóm, mert Barnus még olyan picire nyitotta a száját, hogy nem tudta normálisan bekapni a cicit. Kb. 4 napra rá már szép nagyra tátotta, mert tudta, hogy ez nem is olyan rossz dolog :lol: és ezzel meg is oldódott a probléma. Kb. 2 nap múlva elmúlt a sebesedés és a régi sebet óvatosan leszedtem a zuhanyzás után. Remélem nálatok is hamarosan megoldódik a dolog. Jadenek jobbulást, hogy mihamarabb babázhasson :lol: .

Siba!
Az első pár napban Barnus sem evett sokat, mert eléggé ki volt tikkadva, de mostanában már 60-70 körül eszik, ami egy 3 kilós babának pont ideális. Küldöm a drukkokat, hogy minden rendben menjen és sok tejcsi legyen.

Nálunk mostanság az a probléma, hogy Barni csuklóján és bokáján elkezdett hámlani a bőr és nem tudom, hogy mivel lehetne neki kenegetni, hogy rendbe jöjjön. Olyan mintha kiszáradt volna, de szerintem nem ekcéma. Remélem valaki tud valamilyen hasznos tanáccsal szolgálni. Előre is köszi a segítséget.

Gesztenye
gesztenye78

Sz_Kata!
Egy kicsit irigyellek a kiruccanás miatt, de egyúttal örülök is, mert már rátok fért egy kis nyugalom és pihi. Ha minden igaz még az idő is jó volt, úgyhogy minden nektek kedvezett :lol: .

Gesztenye
gesztenye78

Sziasztok!

Jadey! :)
Jaj vigyázz magadra!!! Nagyon gyönyörű a babaszoba (vagy babasarok, nem tudom melyik :oops: :oops: ) hol vettétek azokat a kis micimackó, meg mindenféle figurákat a falra? És miből vannak? JAj annyira édes a kisfiatok!! Olyan kis alvós! Az tetszik a legjobban, amikor Veled van! olyan törpikés (ne haragugj, nem bántásból mondom). Örülök, hogy Jade kezd jobban lenni. További jobbulást Neki!!!!

Melódia! :)
A Földvári hídon mi is átmentünk :) úgyhogy .. :wink: nem rokonoknál, hanem munkaügyben kisértem el a páromat.
Jaj ettől én is úgy féltem, hogy elhagyjuk az anyakönyvi kivonattot, most hirtelen nem is tudom hol van :? :? Húú az nem lehet jó, hogy mindent vinni kell a kórházba :( Nálunk szerencsére pólyába rakják a picikéket, és az alapvető ápolószereket is megadják.

Tina! :)
NAgyon édes Marvin Baba!! Főleg a sírós kép tetszik :wink: :wink: :)

Krisszi! :)
Szerintem az a pasi, aki megírta, hogy az Ő felesége igeni ilyen meg olyan, annak külön bejárónője, meg szoptatónője van :wink: :wink:

Melinda! :)
JAj de jó, akkor megnyugtattál a kukihúzogatással kapcsolatban. Addigra csak megtanulopm, amikorra kell :) Nem irigyellek a szomszédok miatt :(

Sz_Kata! :)
De jó lehetett Nektek a hétvégén!! Úgy örülök, amikor hallok ilyet, hogy pici babával elmegy valaki valahova, majd mi is szeretnénk tavasszal menni, de már előre hallom, hogy "jaj még olyan pici, nem bírná, stb..." mennyit utaztatok?

A csukláson már én is sokat gondolkodtam, én arra gondoltam nem lehet rossz, hisz picit erősíti a rekeszizmát, meg a gyomrát. HA még a magzatvízzel ilyen hasznos dolgokat szív magába, akkor az még jobb!

[b[Cicifájás[/b]: akkor lehet, hogy előtte gyakorolni kellene apával egy kicsit, hogy szívogassa???
NA jó ez nagyon durva volt, ne haragudjatok érte :) valószínű nem is merném, nehogy a szájába szaladjon valami...

Kép
Kép
beuka

Sziasztok!

Minden új babásnak gratulálok!!

Bocsánat, kicsit eltűntem, de gergő mellett állandó ügyelet van...:)

Hettie, múltkor kérdezted, hogy volt-e gátmasszázs, merthogy elkerültem a gátmetszést. Mivel lustatág fél egészség, nem csináltam semmit...meg aztán azt olvastam, hogy a gát akár végleg megnyúlhat, és akkor a szex is problámás lehet később. Úgyhogy semmivel sem kentem. Viszont a szülésznőm nagyon ügyes volt, szülés közben tágította, olajjal masszírozta, így tudott az én 60 cm-es apróságom szépen kibúni.

Jadey, nekem is ciciproblémák adódtak, a kórházban a Purelan-kenőcsöt ajánlották, amit nem kell lemosni szopi előtt, mert 100% lanolin. A medela gyártja, én is most próbálom felhajtani. Több helyen is van Medela szakbolt, ott lehet kapni, bár elvileg sima patikában is kell lennie. Van egy másik krém is, Gramastan nevű, de azt le kell mosni, és szerintem nem jó, ha túl sok súrlódás éri a bimbót.
Jó mellretétellel elkerülhető a kisebesedés, de Gergő nekem nem egyszerűen szopik, hanem harap...és csak az egyik mellet intézte el, igaz, azt eléggé. Ha kaptam Purealnt, beszámolok hogy milyen!

Képzeljétek, 3 hetesen Gergő egy szopinál 190 (!!!) grammot eszik....kezdek elájulni. és nem fáj a hasa... Három hete volt 3090 gramm, amikor hazahoztuk, most 3800. eddig napi 5x evett, tegnap kezdett 3 óránként enni, így elérjük a 7-8 evést, igaz, így már "csak" 110 grammokat csusszant le.
Így fejni sem tudok, múltkor ráfáztam, fejetm mindkét mellből, erre felébredt, persze farkaséhesen, és alig tudtunk 120-at összevakarni. úgy sírt...azóta nem fejek, majd ha beáll vmiféle evési ritmus, akkor próbálkozom.

Tipp: az anyatejet jégkockatartó zacskóba tölteni, és úgy lefagyasztani.

Na, megyek, mert babaneszek érkeznek a hálószoba irányából...
Puszi mindnekinek!

Képeket nem tudok még feltenni, hogyan kell?

Angelkriszti
Vendég

Megint én...

Gesztenye,
Gergő is hámlott, a védőnő azt mondta, ez természetes. Én gyógyszertári babatestápolóval kentem, szépen elmúlt. Ne aggódj!

Beuka, nem olyan durva az, amit írtál. Nekem egy főorvos ismerős mondta, de a La Leche-oldalon is olvastam, hogy az apa sokat segíthet, ha meg tudja szívni a mellet. Megmenti az anyát a mellgyulladástól, és a tej is megindul, a baba jóllakik, mindenki elégedett. Az apa pedig a nap hőse lesz...:)

Viola, Tina
fejj, hidde el, megkönnyebbülsz te is és a cicid is, és mág a tejtermelésnek is jót tesz! Ha nem jön rögtön a tej, ne aggódj, relaxálj, idő kell, amíg megindul. először elbőgtem magam, hogy én még fejni sem tudok, milyen anya vagyok, meg hogy rossz a mellszívó...dehogy rossz! Csak nyugalom kell hozzá. Van, hogy 2-3 perc, amíg beindul. Gondolj közben a babára, és hogy szoptatsz. menni fog!

Krisszi, szuper volt a történet, totál magamra ismertem...hangosan felolvastam férjnek,anyósnak, itt vihogtak mid a ketten...

Melinda, most olvastam vhol, hogy az természetes, hogy bizonyos kor után nincs mindennap kaki, csak hetente néhányszor temel a baba. Ahogy alakul a szervezete, úgy változik, és vmiért ritkul a kakitermelés.

Piciza, szívből drukkolok a babához!!! Remélem, jövőre már gőgicsél!

Jadey, ez hiheteteln..az első kép ezen az oldalon, amit feltettél Bencusról, akár a Gergőről is készülhetett volna! a férjemnek is leesett az álla, anyira egyformák. Döbbenetes! :)
Vendég

Újfent én...
Viola, most látom, te arról kérdeztél, hogy fejj-e, Tina írta, hogy gondjai akadtak, én meg összekutyultam mindent, mert kapkodva írtam. Fejtél azóta?

Kukihúzogatást én is kérdeztem a dokinktól, azt mondat, 2 éves korig hozzá ne nyúljak...

van egy nagyon jó könyv, ajánlom mindenkinek otthonra, szuper és megnyugató, egy gyermekorvos írta.

Kovács ágnes: A doktornéni válaszol

szopiról, fürdetésről, lázcsillapításról, babafejlődésről (grammok, szopi, stb), fejlődéslélektanról, gyermekbetegségekről, szájpenészről is(!) érthetően, megnyugtatóan ír. Kb. 2000 ft, én a Corában vettem.

Na, most már tényleg megyek, talán lesz időm tusolni...futok, amíg alszik a kisfőnök!

Puszi, krisztiangel
Vendég

Beuka
Kukihúzogatás: én is nagyon fogom szegénykét sajnálni, de muszály, különben baj lesz belőle, ha nem csinálják. de mindig egy picit kell csak, és ha látod hogy már rossz neki abba kell hagyni, és másnap folytatni. A szomszédunk kisfiának nem húzogatták, mert a védőnő azt mondta nem kell. Hát meg is lett az eredménye, de még időben mondta neki anyukám is hogy csinálja, így szerencsére elmúlt a gyulladás. A védőnők, tudnak azért bőven mondani hülyeségeket. Rokonomnak meg azt javasolta, hogy 28! fokos vízben kell fürdetni. Szegény gyerek meg csak ordított a fürdésnél.

Rönci
Nagyon szép a babaszoba!

Krisszi
Tetszett, amit írtál. Hát igen, van akiknek nincs humorérzékük.

Saara
Én is a Szt. Imrében fogok majd szülni. Én ajánlom az orvosomat, a Szőnyi Istvánt, nagyon kedves, meg aranyos. Én még a vizsgálatoktól is féltem, de már rájöttem hogy nem kell. Legalábbis nála nem, már hallottam olyanról is, hogy elég durván vizsgálnak egyes orvosok. Én is, meg tesóm is nála születtünk. Ugyhogy nagyon meg vagyok vele elégedve, meg a szülésznőmmel is, ő Váradi Ilona. A kórházról meg annyit, hogy nekem tetszettek a szobák, meg az is hogy szülhetsz ugy ahogy akarsz, nem erőltetnek rád semmit. Ugyhogy nekem megnyugtató hogy ott fogok szülni.

Jadey
Esés : vigyázz máskor!
Bencus nagyon aranyos

Tina
Aranyos kis hajasbaba lett Marvin és ahogy sír, az a kép nagyon édi!

Angel
Köszi a válszt. Majd én is megkérem hogy szülés közben masszírozzon. De azért előtte is csinálom, de nem tágítom, azt én sem akarom hogy nagyon kitáguljon, de az enyém biztos nem fog, mert elég szűk.

Ma összeraktuk a babaágyat, de sajna a pelenkázó még nincs nálunk, mert szüleimnél van, addig meg nem tudom hová tenni a ruhákat.
A csomagom még mindig nincs összepakolva, dea héten már meglesz, addig remélem nem lesz semmi.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Sziasztok!

Bimbórepedés: csak azt tudom tanácsolni - ez nagyon okoskodósan hangzik :lol: - ami nekem is bejött:
folytatni a szoptatást, ha nagyon fáj, max egy-egy szopit kihagyni, nem lemosni a cicit - sem szopi előtt, sem utána!!! - ezért nem szabad olyan krémet használni pld Garmastan, Bepanthen ami lemosandó, mert feloldja a sebet! Baba nyálát és kis tejet rajtahagyni, szabadon levegőztetni akár órákig. NEm szabad melltartóbetétet használni, mert attól nem levegőzik a mell.
Csak a 100% lanolinos krémeket ajánlják, pld Purelan. Medela termék, gyógyszertárban nem is hallottak róla, de pld a SOTE II. klinikán meg a Medela márkaboltokban lehet kapni. 2500 ft, de később is lehet majd használni, ha a gyerkőc lehorzsolja magát vagy valami hasonló baleset történik.

Nekem két nap alatt rendbejött, igaz, hogy két napig fedetlen keblekkel flangáltam a lakásban... Párom meg röhögött egész nap, hogy milyen szégyentelen vagyok.

:lol:

krisszi

Sziasztok, Lányok,

megvagyunk még, csak a férjem most munkából kifolyólag egész nap/éjjel lóg a gép(ek)en, ezért csak lopva tudok jönni. Szombaton pl. egész sokat sikerült visszaolvasni Lizával a mellemen :wink:

Annyira szeretnék sokat-sokat reagálni/írni a lányokról, de majd ha lefutott ez a munka... addig is

nagyon-nagyon sok puszi a frissensült mamiknak és a bébijeiknek! Gyönyörűek!!!! És rengeteg tejet és problémamentes szoptatást kívánok babának-mamának egyaránt!

Suttogó: köszi a lelőhelyeket, érdi Libriben ugyan pár napja közölték: ugyan mit képzelek, rég elfogyott, csak a folytatás kapható :roll: Libri honlapján fel sem tüntetik, mint megvásárolható könyvet :? Krisszi, köszi a gazdagrétes infót, megpróbáljuk.

Felvenni vagy sírni hagyni hamleti dilemmája: nem könnyű okosnak lenni, de minek is, mikor nemcsak anyja, hanem gyermeke is válogatja... meg az adott helyzettől is függ, mit lépünk ilyenkor, nem igaz?

Piciri, nekünk van egy k. jó mérlegünk, 9600 Ft. volt újonnan, digitális, többször teszteltük így-úgy, és tökéletesen mér, javaslom nektek is - a kölcsönzött hagyományos mérlegünk akár 50 g-ot is félremért. Ha érdekel, a lelőhely (meg a sztori, ahogy hozzájutottunk) ott van a férjem honlapján: http://baddog.hu
Szoptatás: annyira veled érzek... Másfél hónapig kinlódtam a lányokkal, most már szopiznak végre mennyiségeket. Ha gondolod, c.üveg helyett próbáld meg a szoptanítot (flaskából adod a tejet a bébinek, csövön át, amit a mellre erősítesz). Odaadom az enyémet, ha kell, 3 dupla cső van, és csak az egyiket használtuk kábé tízszer. Elég macerás, de jobb, mint az üveg. Igaz, nekünk üvegeznek is, de születésük őta, és aventes üvegből, még mindig újszülött cumival, ami a legszűkebb. Ez ajánlom, ha már mindenképp az üveg mellett döntesz. És sok-sok drukk megy neked!

Krisszi,
tök érdekes, nekem nem vált be a medelás minta-lanolin, ellenben egy tök régimódi krém (nem jut eszembe a neve, olyan, mint a Bepanthen) igen, igaz, hogy le kellett mosni utána, viszont tökéletesen rendbehozta a cicimet AZONNAL. Azóta, ha kisebesedik, azt kenem rá, és a következő szoptatás már teljesen OK. Majd megírom a nevét, de most robogok, mert a férjem már elővette a tűit, készül ráülni...

Puszi nektek és a bébiknek!

ákata2

Jó reggelt Mindenkinek!!!

Ma éjjel végre lepottyant a köldökcsonkunk :lol:

Most viszont az aggaszt, hogy miért hámlik Bencus kezecskéje, lábacskája és pocakja néhány helyen... Pedig nem hintőporoztam ott, talán a magzati felázás maradványa?? Eddig nem tűnt fel, de mára elég látványos lett. Van valakinek hasonló??

Jade úgy néz ki meggyógyult, KRISSZI, persze, hogy átadtam Neki, ilyenkor olyan boldog, hogy gondoltok rá :D Köszike!

Angel : Már egy picit jobb a cicim, de azért kíváncsi leszek erre a Purelanra, megírnád majd? Előre is köszi.

Beuka :Babasarok :wink: A Minimanóban vettük, Micimaci, Tigrisbigris, kismadár, Malacka, méhecske és kisvirág formák voltak egy csomiban. Polifoam anyagból van és ragasztócsíkok voltak hozzá, szuperkönnyű feltenni!!! Az ára azt hiszem 3000 v.4000Ft, de már ezer éve vettük és nem emlékszem rá pontosan. Én is teljesen belehabarodtam, főleg, hogy ilyen színes. Szerintem a babóknak is nagyon tetszik majd, csak arra kell ügyelni később, hogy nehogy lekapják a falról :lol: Kicsit magasabbra kell ragasztani.

KépKép
Kép
jadey

SZkata: Szerintem is klassz kis párosítás :lol: Jó tudni, hogy hasonló pasi hasonló gyerekre képes :lol: :lol: sak vicc volt...
Bár van olyan ismerősöm, aki úgy csalja a feleségét, hogy szinte összekeverhető a két nő, ráadásul a neve is ugyanaz, nehogy elszólja magát :wink:

Angel: Gergő hasonmás: Most már aztán a férjem után nézek, hogy merre is mászkál, amikor azt mondja, hogy dolgozik :lol: :wink:

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok!

Köszönöm, hogy a csuklással kapcsolatban megnyugtattatok!

Jadey!
Nagyon kis kiegyensúlyozottnak látszik Bencus! :D
Jadinak pedig jobbulást kívánok!
Te pedig óvatosan közlekedj ám!!!

Tina!
A sírós kép nagyon tündéri, igazi "kajakérő" sírás!

Beuka!
Nem durva amit mondtál, mert én erről a módszerről egy könyvben olvastam!

Kép
gabriel79

Hello länyok!

El sem hiszem, hogy 2szer egymäs utäni napon tudok jönni, bär csak röviden.
Sajnos kepet nem tudok feltenni, mert tönkrement a gepem es most egy kölcsöngeppel nyomom, ezen pedig nincs kicsinyitö program, a kepek pedig tul nagyok, nem tudom feltenni :(

Jadey!

Zsombinak is hämlott a böre az elejen, ez nem problema. Nekünk azt mondta az orvos kenjem be testäpoloval, vagy olivaolaj-kenöccsel ( ezt kint vettem) es 1-2 nap alatt el is mult!

Bujka!

Jövö heten megyek Väcra, egy hetig maradok, ha lesz idönk, összefuthatnänk!

Äkata!

Örülök, hogy ti is megvagytok es mär minden rendben a csajokkal!
Nälunk egyenlöre visszahuzodott a Kiri serve!
Häny kilosok vagytok mär?
Mi mult heten voltunk 4160 ill 4140 grammosak.
Multkor kerdezted, hogy a fiuk egy v ketpetejüek-e?- Ketpetejüek, teljesen különbözök, de nagyon együtt hizak.
Bär Zsombi vekonyabbnak nez ki, de ö 4 cm- el hosszabb!

Egyenlöre ennyi, meg jövök........

Ja Beuka!

Igen, mi meg nem ismerjük egymäst!
Szia, napraforgo vagyok es köszi a gratuläciot a fiuk neveben is!

Puszi mindenkinek.....

KépKép
napraforgo13

Sziasztok!
Szia Jadey! Idetaláltam, ahogy írtad a másik topikra.
Nagyon édes a kis Bencus! Aranyosak a képek!!! :lol: :lol:
Mégegyszer nagy gratula hozzá!!!!

Látom itt jó kis pindurka babák is vannak! Olyan aranyos mindegyik!!
Minden babának és mamócának és kismamának sok boldogságot, egészséget és szép pillanatokat kívánok!!!!!
Puszi

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sziasztok!

Jadey, Tina!
De édesek a fiúk!!! :wink: És az a sírás!!! :wink:

Lányok, egyszerűen képtelen vagyok visszaolvasni, semmi időm nincs, ami meg van azalatt annyi mindent kéne csinálni!!! Most is csak pár percre ugrottam be, de remélem hogy lesz még alkalom hogy részletesen is tudjak írni.

Azt kérdezném, hogy valakinél fordult-e már elő, hogy a baba szemében valami szösz van? Már harmadszor veszem észre, hogy szegénykémnek a szemecskéjében van valami, pici szösz, mint egy szempilla vagy ilyesmi. Belenyúlni ugyebár nem lehet, eszemben sincs, de emiatt nagyon nyűgös és sírós, biztos szúrja, irritálja, és olyan rossz nézni ahogy könnybe lábad a szeme. Sokat is sír emiatt, de ez csak olyan ösztönös sírás, gondolom hogy a könnyek kimossák, de nem nagyon akarják kimosni... :roll: Mi a fenét lehet csinálni? Olyan tehetetlen vagyok.

Egyébként pedig örömhírről tudok beszámolni: tegnap vettem észre, hogy sokkal több a tejem, mint eddig! Ugyanis elgondolkodtam magamban pár napja, hogy minek is stresszelem magam ezen, hogy kevés, meg hogy tápot kell adnom kiegészítésnek? Sokat olvasgattam ebben a témában, és az a lényeg, hogy önmagunkat kell lélekben ráállítani a témára, mégpedig hogy igenis van tejem, hiába érzem hogy nincs, vagy kevés, igenis van, és minden alkalommal cicire kell tennem amikor csak hajlandó, még akkoris ha csak másfél óra telt el az előző óta, legfeljebb pár kortyot eszik és bealszik, de nekem nagyon fontos a cicizés mert az indítja be a termelést, és mióta ezeket magamba sulykoltam, Geszti is sokkal nyugodtabb, hosszú percekig képes elnyámnyogni a cicin, annak ellenére hogy nem nagyon éhes, de pár korty mindig lecsúszik, és ma reggel már az is megtörtént, hogy a jobb mellemből (ami a "rosszabb" legalábbis eddig), spriccelt a tej, amikor kiesett a szájából a bimbó és vissza akartam adni neki. Hirtelen azt hittem, hogy valami hajszál vagy ilyesmi került a cicim és a szája közé, meg akartam fogni, de cérnavékony tejci volt, még jó hogy nem ment a szemébe... :roll: :wink: Annyira megörültem neki!!!
Szóval sokkal nyugodtabb vagyok én is, és ami a lényeg hogy Geszti is, és bármikor kér, mindig kap cicit. Mondjuk eddig is kapott, csak nyugtalanok voltunk, én azért hogy vajon van-e mit ennie, ő meg azért mert az én nyugtalanságom átragadt rá... Nem szabad. Rájöttem hogy a nyugalom a kulcsa az egésznek.
Ja, és még valami. Most értem a végére a 60 szemes More Milk Plus-nak (napi 3x2-t kellett szedni!), és (bár nem akarom rontani az üzletet) de nem nagyon ajánlom senkinek... Igaz, hogy mert nekem nem vált be, még nem jelenti azt hogy másnak sem fog, mindenesetre én semmi változást nem vettem észre. A 24-48 óra amit írnak, hogy azalatt beindul a tejtermelés?... Nekem semmi változást nem hozott, és amint írtam tegnap vettem észre hogy valamivel több a tejem, persze nem tudhatom hogy mitől, lehet hogy ez is segített, de valahogy úgy érzem, hogy nem, hanem a pozitív hozzáállásom segített. Szóval aki venni akar, jól gondolja meg hogy kiad-e ezért 5000 Ft-ot. És akkor még kedvező áron jutott hozzá...

Na, már megint önző voltam és csak magunkról regéltem, és a változatosság kedvéért mennem kell, őrült sok a teendő itthon és Geszti éppen alszik, kihasználom és nekiállok takarítani.
Remélem, hogy délután vagy estefelé tudok jönni!

Sok-sok puszi mindenkinek, nagyon drukkolok a finiselőknek!!!

Kép
mamy

Sziasztok!

Rönci!
Nagyon szép a babaszoba. Tetszik a bútor és a meleg fal is. :)
Jó a csillár is.

Gabriel79!
Azon a héten amikor megszületett Kata, vasaltam!! (nem szoktam), takarót varrtam, berendeztem a kiságyat stb.. :D De szerintem nem jelenti nálad azt, hogy hamarabb érkezne. Örülj neki, hogy a végére lett egy kis energiád. :)
Nekem Kata sokat csuklott, ez nekik nem gond.

Beuka!
Én cseh tetra pelenkát vettem, de nekem sem tetszik. Hiába rázom őket teregetés előtt, a szélei annyira visszahajlanak, tényleg nehéz vasalni. Régebben nem vastagabb, meg jobb minőségűek voltak? Hát tényleg gáz, ha ebben kéne pelenkázni a szélei szépen felállnak, vasalni 50db-ot...

Melodai78!
Örülök, hogy megoldódtak a hivatali ügyeid: házassági a.k., örökbefogadás. :)
Amúgy Tatabányán is mindent be kellett volna vinni a rooming inbe. Még hintőport és popsikrémet is. :(

Napraforgo!
Jó hallani felőletek.

Jadey!
Hogyhogy lezuhantál a lépcsőn? Félreléptél? Jobban vagy már?
Nagyon szupik a képek. :) Nekünk is van egy mérlegelős, felteszem. :D Bencus nagyon szép, formás baba. :)
Amikor a székben ülsz az nagggyon édes. Én is szeretném, ha apa csinálna jó képeket....
Amúgy nem tudom mennyit kell enni a babáknak, de a mi Katánk szinte majdnem ugyanannyit eszik, mint 3 hete, és azóta hízott 1kg-ot. Elvileg tök mindegy mit mutat a mérleg, ha szépen fejlődik, gyarapodik a súlya, nem?
Nálunk is volt bőrhámlás, olajjal bekentem fürcsi előtt, mostanra semmi baja.

Tina!
Szép a nagyfiú. :) Várjuk majd a részleteket!

Bujka!
Köszi a szájpenész, fagyasztós tippeket. Ilyen fertőtlenítő folyadékot gyógyszertárban lehet kapni?

SzKata!
Hogy is írtad anno? Irigy-irigy. Bababarát hotel, medence, úszkálás, kikapcsolódás :D

Gesztenye!
Nálunk is hámlott a csukló, boka. Védőnő is mondta nem baj, nem kell vele foglalkozni. Fürdés előtt olajjal bekentem, mára 1 hónaposan szép a bőre.

Edit

Kép
Kép
edi78

Mamy,

jaj de jó, úgy örülök, hogy igy mennek a dolgok :lol: :lol:

most mennem kell, majd még irok
sz_kata

:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára edi78 2009.04.03 00:00-kor.

Kép
Kép
edi78

Sziasztok Csajok!

Köszi a tanácsokat szopi ügyben, önző módon csak ezeket olvastam el tegnap este óta és máris segített, azóta inkább szorítom a fogam, de nem teszem fel a bimbóvédőt (már fehér hegek vannak rajta, de igazad van Jadey, a szüléshez képest....) és a következő szopitól mindkét cickót odaadom Andrisnak. Remélem beválik, mert már teljesen ki vagyok borulva :( Egész délelőtt bőgtem, mert még mindig csak 20-25 gramm sikerül és olyan bénának érzem magam, mert amikor abbahagyja a szopizást éhesen tátog, úgy hívjuk, hogy fiókázik és sír és kétségbeesésemben cukros vizet adok neki, mert nem bírom, ahogy szenved szegény. Megszakad a szívem. A párom annyira cuki, nagyon bíztat, hogy be fog indulni, meg hogy megvan a napi 6 kakis pelus és nem lesz gond... Még reménykedek!!! Mert éjszaka 2 óránként evett víz nélkül és utána mindig elaludt a mellkasomon, nem sírt egy hangot sem.

Vételezett már valaki esetleg anyatejet az Anyatejgyűjtő Állomásról? Már megnéztem, hogy orvosi rendelvényre lehet, de nagyon félek, hogy kitől jön a tej, lehet, hogy egy szeszkazán, vagy dohányzik... Van valakinek tapasztalata?

Jadey, Andrisnak is ma reggelre esett le a köldökcsonkja.. :)

Most érzem csak igazán, hogy miért kíván mindenki sok tejet! :( Szóval: Sok tejet kívánok mindenkinek (pláne magamnak)!

Puszi mindenkinek!

Kép
siba

Siba,

a legrosszabb, amit tehetsz, hogy stresszelsz és sirsz. Látod, Mamy példáját, nála is akkor oldódott meg a dolog, amikor már nem aggódott. Tudom nehéz ez, de kérd meg a párod, hogy továbbra is igy támogasson, időnként masszirozza meg a hátad, és te is pihenj kicsit. És ami a legfontosabb, tedd a picit olyan gyakran mellre (mindkettőre) amilyen gyakran csak kivánja. Hidd el, hogy minden rendben lesz, kitartás!!! A te tejed lenne a legjobb a babának, és tutira lesz is!!!
Egyébként ő magától hagyja abba a szopizást? Nálunk van olyan, hogy abbahagyja, de csak "megpihen" és utána ujra kéri a cicit. Próbáld meg, hogy kis böfiszünet után ujra cicire teszed. Minél többször éri inger a melledet, annál inkább megy az üzenet az agyadba, hogy több tej kell!!
És arra meg ne gondolj, hogy mennyi hizás van előirva, mert tényleg nagy különbségek lehetnek. És ne a kakis pelus mennyiségét figyeld, hanem a pisisét. Abból is legyen kb hat naponta, és nincs gond.
Sok erőt neked, ne add fel,

kata
sz_kata

Sziasztok lányok!

Mammy:
Örülök hogy alakul a tejcsi ügyed..

edi78:
Kata baba nagyon édes kisbaba olyan egészséges pufi pofija van..

Lányok olyan boldog vagyok..tegnap a tanácsaitok után sikerült szopizás után 125 gr-ot fejnem.Persze meg is sirattam rendessen...Az elsö éjszakánk szörnyü volt A fiam oránként kelt enni és a végén kiderült csak anya hiányzott neki igy hajnali 5 -kor nem birtam tovább szuflával kénytelen voltam magunk közé rakni..Reggel 7-ig aludt mint egy kis angyal..
Ma meglátogatott a védönéni is és közölte hogy sokat eszik a fiam. ami 100 grammban nyilvánul meg, Még 100-at sikerült is fejnem csak az egyikböl..Annyira boldog vagyok most fejem a másikat már 50 nél járok ..Azt hiszem tanulva a mai éjszakábol jol lesz cumisüvegböl ma éjjel hátha könnyebben visszaalszik majd.

Siba:
Kitartás be fog indulni a tejcsi..!!!

A szüléstörténeten dolgozom már csak még idöt kérek..

Bocsi hogy nem irtam mindenkinek de ébredezik a kis éhenkorászom.
Pusszantás mindenkinek.
Ime a két lurkom:

Kép
Vendég

Bevallom, már jöhettem volna, de mindig a űtőt választottam... :lol: Meg tudtok nekem bocsátani? :roll: :)

Siba!

Szegénykém, tényleg próbálj meg megnyugodni! Hát persze, hogy kialakulnak a dolgok. Szerintem majdnem mindenkivel előfordult ez, velem is. Rémisztő, de pár nap és minden a helyén lesz. Tedd csak a melledre, amikor csak akarja, esetleg akkor is ha annyira nem is akarja :wink: . Ne izgulj, amarabb rákapnak, mint gondolnád! :D
...de nem iszem, hogy a cukros víz jó ötlet... :roll:

Jadey!
Na nekünk minden van/volt! Cici: azt tettem, amit Krisszi leírt, tejcsi, nyál, repkedő cicik. A család kissé megdöbbent, viszont két nap alatt begyógyult!!! :lol: :lol:
Hámlás: dokibácsi nekünk azt javasolta, hogy a fürdetőkenőccsel kenegessem és hagyjam rajta... Az is alakul. :) De a köldökcsonkunk még meg van, pedig kezdem unni... A nagyfiam se akarta elengedni anno...

Tina!

Nagggggyon édes ez a kölök!!!!! :D :lol:

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?