Sziasztok lányok, és kedves Cirboja!
1. Nekem is volt vetélésem a 11. héten, sőt úgy is, hogy 5-6 hetesen. Mindháromnál azt mondták a régi orvosaim, hogy biztos genetikai rendellenesség! De a 3. vetélés után furcsa mód azt mondta a doki, h a köv. terhességet hormonálisan megtámogatjuk. Mindenféle előzetes vizsgálat nélkül!!! Ekkor váltottam orvost, akivel próbáltuk a Clostit + utrot, de nem jött be. Ő csak a + teszttől adta az utrot, ami hülyeség volt, mert addigra már a sárgatesthiány miatt a baba nem tudott rendesen beágyazódni. 2 ciklus után javasolta, hogy menjünk el egy meddőségi központba.
2. Szerintem a missed abortus kórkép szerintem belefér a sárgatest elégtelenségbe. Ilyenkor a vetélés nem indul be, pedig a baba már nem él... Ez a legborzasztóbb. Én is rohantam az ügyeletre, dőlt belőlem a vér, 11 hét 4 naposan. Azt mondta az orvos, nem biztos, hogy nagy baj van... Aztán az ultrahangon már semmit nem látott, pedig kifejlett kisbabát kellett volna! Azaz a vetélés nálam korábban bekövetkezett, pedig a 8. héten még volt szívhang.
3. A Kaáliból engem 7 hetesen engedtek el, azt mondta az orvosom, hogy a 8. hét után már 5% alatti a vetélés esélye.
4. Itt a legtöbb lány Krizsa-rajongó, amihez én is csatlakozom, bár én csak egyszer voltam nála, egy hétvégi uh-n. Az én orvosom Kovács Péter volt, és maximálisan meg voltam elégedve vele. Szmatona doktornál is jártam kétszer (nekem valahogy egy csomó uh hétvégére + ünnepre esett )
Annak ellenére, hogy ennyi orvos nézegetett, a második ciklusban összehoztuk a babát!
Ebből következik, hogy a más betegével is lelkiismeretesek!
5. Az eljárás a szokásos vizsgálatokkal indult: genetika, hormon, trombózis hajlam stb. vizsgálatok vérből. Ezt a Szabolcs utcában csináltattuk. Minden negatív lett. Aztán jött egy méhfeltöltés, ahol azt nézték, van-e valamilyen deformáció, ami miatt a baba nem tud megtapadni. És egyben, ha már ott voltunk, megcsinálták az átjárhatósági vizsgálatot is (ami a terhességek miatt lehet, hogy feleslegesnek tűnik, de így csak egyszer kellett "vizsgálódni"). Ez is rendben volt. A hormonvizsgálat eredménye egyébként nálam mindig az lett, hogy volt peteérés a ciklusban, de nehezen stimulálható vagyok(kevés petesejt fog érni egy esetleges lombiknál).
6. A kezelés maga: ciklusmonitorozás. Clostylbegit tabletta (2*1), uh a 8. nap körül, utána nekem egy kis szuri mind a két ciklusnál kellett. (Ez nálam 3-5 Marvelon vagy Merional volt). Aztán tüszőrepesztő és a 16. naptól Duphaston (3*1). Ezt állítják be mindenkinek egyedileg, és a 2. nálunk már tökéletes lett.
7. Mivel nekem nem lombikom volt, MINDEN vizsgálatot ki kellett fizetnem (konzultáció, az összes uh, méhfeltöltés, vérvétel a hcg+progi szint megállapításához), plusz a gyógyszerek és a Budapestre mászkálás. Ezt ugyanis a tb nem fizeti a Kaálinak, és ez egy magánintézmény... Lehet, hogy egy állami kórház meddőségi kezelésén nem kellett volna ezért fizetni. Ennek ellenére nem bánom, hogy a Kaáliba mentünk, ugyanígy tennék most is, csak ajánlani tudom.
Bocsánat, hogy ilyen sokat írtam, de ha már egyetlen lánynak segíthettem ezzel, megérte. Nem beszélve arról, hogy ne tegye ki magát senki annak a szívfájdalomnak, hogy sorozatosan elveszíti a kisbabáit, ha van elérhető, segítőkész és szakértő segítség.
Cirboja, megtalálsz priviben is a hét végéig, utána nem tudom mikor, ugyanis elköltözünk, és ott nincs kábel, vonalas telefon, így internetem se lesz egy ideig. Van viszont helyette jó levegő, csend, nyugalom, kert és plusz egy szoba a babának.
Szívből szorítok mindannyiótokért, és mindig könnyeket csal a szemembe, mikor valakinek sikerül áldott állapotba kerülnie. Tényleg áldott ez az állapot, és higgyetek benne, hogy sikerül, mert mind akik itt vagytok, és ennyit tesztek a babátokért, megérdemlitek. Sziasztok, erőt, kitartást és egészséget kívánok Nektek! És persze legalább fejenként egy gyönyörű kisbabát!