Sziasztok!
Edit!
Én Marcinál sok tejet fagyasztottam és nem győztem volna ilyen drága zacsikkal, így 2 dl-es eldobható műanyag poharakat vettem, amiket a Chicco-s fertőtlenítő folyadékkal fertőtlenítettem. Ezekbe raktam a tejet, a tetejét pedig alufóliával és gumival zártam le és pluszban egy egyszerű zacsiba raktam. Nekem ez nagyon bevált és nem került sokba.
Marcinál 100-120 ml-t tettem el egy adagba. Meg csináltam kisebb adagokat is, sőt jégkocka fagyasztóba is öntöttem tejet, és ahogy megfagyott a tejkockákat kivettem egy zacsiba. Ez később jó a hozzátápinál, a zöldségek, gyümik higítására.
Csengő!
Vácon egy 4 lakásos társasház 1 emeleti lakásában vagyunk jelenleg, de csak ideiglenesen, amíg épül a házunk Őrbottyánban. Remélem tavasszal kiköltözhetünk az új kecóba
Szerencsére Marci abszolúte nem féltékeny. Szopi alatt elvan maga, játszik, gyakran kiabál, mint mindig, de nem féltékenykedik. Eleinte odabújt, mintha cicizni akarna, de megbeszéltük, hogy Ő már nagyfiú ehhez (nem szeretném visszaszoktatni a cicire). Persze az esetlegesen lefejt tejet Ő issza meg, ami nagyon tetszik Neki
Szerintem nálunk a féltékenység később fog jönni, amikor Beni már mászik és rájár Marci játékaira, de az még odébb van
Nózi!
Szomorúan olvasom,hogy ennyire kikészített a felső szomszéd
Drukkolok, hogy mire visszajöttök, minden rendbe jöjjön!
Krisszi!
Készülj, hogy még nagyon sok helyen fogunk egymásnak ellentmondó infokat kapni babaügyben. Az egyik "sláger" a fiúk kukacán a bőr húzogatása: mikor kezdjük, mikor gond, mikor nem gond stb.
Köszi a linket, ha időt engednek a gyerkőcök, beleolvasok. És bizony igazad van, hogy valszeg Mamyéknál is a front játszhat be, mert ezt már én is tapasztaltam nálunk. Szerdán (hidegfront) reggel 8-tól du. 4-ig nem aludt Beni, már falnak akartam menni az idegbajtól, mert csak ordított, ha letettem. Előtte meg után levő napokon meg aludt ezerrel.
Erika!
Cumi: én Marcinak is adtam és 5 hónaposan eldobta, nem kellett Neki. Mi nem jutottunk arra a szinte, hogy nélküle nem tudott volna aludni. Mástól hallottam, hogy éjjel is keresgélni kellett a leesett cumit, mert a gyerkőc sírt utána. Mi nem foglalkoztunk ezzel, adtuk Neki, ha igényelte, és szerencsére nem lett belőle baj. Beninek is adjuk, de csak akkor, ha nem tud egyszerűen elaludni. Ilyenkor bealszik rajta és később ránézek, a cumi már kiesett a szájából, Ő pedig édesdeden alszik. Nem tudom, hogy lehet elrontani a gyerkőcöt a cumival.. Nekünk eddig szerencsére nem sikerült
A telefonhívást nem felejtettem!!!
Most olvasom a kiborulásodat
Sajna nálunk a cumisüvegből etetés Marcinál egy ideig ment (pótoltam, ha érzésem szerint nem evett eleget), aztán a kis szarosom hozzászokott és ellustult. Tudom, hogy szörnyen hangzik, de ha lusta, akkor az üveg csak ronthat, inkább próbáld meg kiskanállal adni neki. Tudom, hogy nem lesz könnyű, de próbáljátok meg. Ja és egyik napról a másikra való fogyás nem jelent semmit!!! A több heti fogyás jelenthet gondot.
Beuka!
Köszi a gratut a költözéshez! Megérdmelem
szopimérés: Én Marcinál mértem és így utólag nem jól tettem, mert belekerültem egy ördögi körbe. Ha épp nem szopizott a nagykönyvben megírt mennyiséget, akkor pótoltam kifejt tejjel, így egyre inkább ellustult, szopisztrájkolt stb. Beninél elő sem veszem a mérleget, csak a normál súlymérésnél, hogy lássam szépen gyarapszik. Szerintem amíg nincsen probléma a gyarapadásával, nincs értelme a folyamatos mérésnek. De hozzáteszem, nehogy megharagudjon rám valaki, hogy az első gyerkőcnél még nem ezt modntam volna, de egy gyerkőc szopiztatása után nagyon megváltozott a véleményem...
Livi!
Tüneményes Nándi!!! Kész férfi
Sue!
Tündériek vagytok!!!
Dorka!
Köszönjük, hogy megosztottad velünk Bendus születésének történetét
Szép ahogy van, a lényeg, hogy a kis óriásbébi egészségesen a világra jött!!!
Nagyon szép és tényleg hatalmas baba! Marcinak is tetszett
Mamy!
Jól teszed!!! Hallgass a megérzéseidre, ezt máshogy tényleg nem lehet csinálni!!!
Örülök, hogy helyrejött Geszti. Érdekes, hogy Ő szerdán volt okés, viszont Beni akkor cirkuszolt egész nap, én akkor a hidegfrontra fogtam... Aztán ki tudja?!
Tináék!
Gratulálok a hajas baba Marvin!
Sok tejecskét!!!
Melódia!
Fatimának jobbulást! És klassz, hogy a Pocaklakóval minden oké,
Sz_Kata!
Szépek vagytok!!!
Örülök, hogy Petike gyomrocskájával minden rendben!
Gabi!
A helyzet nálunk is hasonló: Beni cicin lógna, így belépett a cumi. Szerencsére Marci tüneményesen alszik délután is az új helyen.
Tűzmanó!
Sokat gondoltam Rátok, hogy Ti is költöztök
Örülök, hogy túl vagytok rajta és minden rendben! Azért nagypocakkal gondolom Neked sem volt könnyű...
Jadey!
Tündéri Bencus, elhiszem, hogy oda meg vissza vagytok Tőle
Jade-del gyönyörűek a fotón!
Jobbulást Jade-nek! és drukk, hogy Bencus ne kapjon el semmit!!!
Rozus!
Drukk megy! Lehet, hogy Te is a "végét járod"
Benit persze én sem hagyon állandóan sírni, csak amikor látom, hogy csak azért bömböl, hogy ölben legyen. Ha alapban sír, jön a cici (nálunk még abszolúte nincs rendszer), nyugtatás, zenélő forgókát "pörgetem" Neki, aztán ha látom, hogy már leragad a szeme, lefektetem.
Viszonylag el vagyunk, bár még mindig iszonyatosan nehéz a két gyerkőccel. Ma voltunk az új dokinéninél, aranyos. Csomó játék van a váróban és a rendelőben, amit Marci nagyon élvezett
Be kell fejeznem, mert Marci követel!
Este talán még jövök!
Puszi: Melinda
ui: nem tudom visszaolvasni a levelemet, így bocsi ha hülyeséget írtam és helytelenül