Új privát üzeneted érkezett!

Szia hettie!!

Tényleg, még neked akartam írni, hogy nagyon szép helyen laktok!! Azért nem lehet semmi bejárni Pestre onnan, de ha olyan őskori helyzetejk uralkodnak a szülészeten, akkor megértem!!
Tegnap nekem is majd lerúgta a vasgyúró a CTG észlelőjét a pocimról!! Van olyan gép is amin van mozgásjelző, de van olyan is, amihez nincs!!Tegnap nekem is olyannal nézték, amihez nem volt!! De a doki észreveszi rajta, hogy mikor mozog, mert akkor emelkedik a szívhang, és akkor jó, ha szépen visszaáll az állandó számra!!
A méhszáj állapotát mérik ezzel a számmal, ahogy rövidül a méhszáj, úgy változik ez a
szám is!!

Üdv: Melódia

Kép
Kép
melódia78

Sz_Kata!

Örülök, hogy Petinek rendben van a gyomorszája! Jázmin nem bukik sokat, viszont mindkét fiam óriásiakat tudott bukni (repkedtek a hátam mögött a büfik), egészen hat hónapos korukig. Utána elkezdtek űlve enni, és megszűnt a bukás.

„egyetlen percig sem vagyok képes sirni hagyni, mert tudom, hogy szüksége van rám. meg aztán úgy vagyok ezzel, hogy olyan hamar felnő, és eljön az a pilanat, amikor majd akkor sir ha felveszem, hogy én most kihasználok minden pillanatot
mint a nomád törzseknél, a gyerek még most is úgy van velem, mintha csak a pocakomban volna, kendőbe kötve.
szóval nekünk ez igy jó, bár nem állitom hogy könnyű lenne.....”

Hidd el, nagyon soká lesz még, hogy nem akarja, hogy felvedd! A nagyobbik fiam elmúlt 8 éves, és még mindig igényli, hogy megölelgessem, puszilgassam…
:D Nem semmi vagy, hogy a „nomád törzsi módszer” mellett döntöttél! Én ezt nem tudnám csinálni – pláne így, hogy Jázmin harmadik baba -, egyszerűen nem bírnám energiával. Az első két-három hétben, amíg nem állt be nálunk a rendszer, nagyon fáradt voltam, és ez nálam sajnos azt hozta magával, hogy nem igazán tudtam kedves és türelmes lenni a családom tagjaihoz, bármennyire is szeretem őket. :? Mostmár, hogy beállt az „este 8 – hajnali 3 – reggel 6” szopcsi, és újra tudok pihenni, megint a régi vagyok. :D
Nem gondoltál rá, hogy keress egy bejárónőt, hogy legalább a házimunkára ne menjen el az energiád? Ja, és a Párodra is hagyjál egy kis időt! Egy idő után rosszul viselik a férfiak, ha nagyon a háttérbe szorulnak. :wink:

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok!

Tina!
Gratulálok a szép babádhoz. Majd kérlek számolj be a részletekről. :)

SzKata!
Jó, hogy nincs Petike gyomrának baja. De tényleg lehet, hogy azért bukik annyit, mert nincs ideje megemészteni? Ő kér 2 óránként, vagy te adsz neki? És milyet bukik? Sima tejet, vagy kicsit savanykás szagú, híg túrósat? Nálunk ma Kata sugárban hányt, pedig 10 napja nem volt erre példa. Mindjárt jön a védőnő, azt megkérdezem. Amúgy nálunk még bukás sem fordul elő büfi közben, max a kiságyban kis tejcsorgás. Szerintem nem rontod el a babát, ha adsz neki cumit. Neked is kell a pihenés, meddig fogod bírni így 2óránként? Teljesen ki fogsz készülni nem? Amúgy már jobban vagy? nem vagy olyan fáradt? Apa segít?

Hettie!
A 2100-as méhszáj: méhnyak 2cm, tehát elkezdtél rövidülni, az egyes pedig, hogy a külső méhszáj nyitva kicsit. De a nyakcsatorna és a belső méhszáj zárva. Magyarul elkezdett a méhnyakad rövidülni, puhulni készülődni a szülésre.

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok kedves Mindenki!

Na végre tudok jönni, már elvonási tüneteim lettek a nethiánytól!

Először is mindenkinek nagy gratula aki most szült (Sibával sms-eztünk, őt tudom hogy már haza is jöttek a kórházból és hogy minden rendben ment!)

Suezika :) Neked külön gratulálok a babához, nagyon szép kis manó lett!

Bujka :) jó hogy Ti is túl vagytok a költözésen két gyerkőccel Neked pláne nem lehetett egyszerű !

Most önző módon rátérek magunkra, mert tényleg nem tudtam sajnos nagyon visszaolvasni. Rengeteg minden történt az elmúlt hetekben.

A lényeg, hogy ahová költöztünk, itt a Paskál parkban sajnos össz-vissz 1 szolgáltató van, annál lehet csak bekötni a netet és a kábeltévét, de ma már megnyugtattak hogy egyrészt nem jó a meghatalmazás (újra futhatunk egy kört) másrészt 3-4 hét (!!) mire bekötik!

Szóval úgy tűnik egyelőre csak innen a netcaféból tudok majd írni, de most hogy már becuccoltunk bízom benne hogy gyakrabban le tudok szaladni!

Szóval idáig költöztünk, a régi helyen össze, itt meg ki kellett csomagolni, na ez nálam oda-vissza 2 hétbe telt, de nagyjából kész vagyunk, a lakás is és mi is :D Gyerek holmijai kimosva , kiságya, mindene összerakva kórházi pakk összecsomagolva- de ez nálam két nagy táskát jelent, plussz még hiányoznak kistáskából a szülőszobás üdítők meg extra wc papír szóval kb úgy fogunk odaállítani mintha Hawaira mennénk nyaralni :lol:

Nem tudom Ti hogy voltatok vele az utolsó hetekben, de nekem minden napra akad valami szóval a legkevésbé sem mondhatnám hogy bármikor is unatkoznék, sőt, csakhát mostmár akkora a pocakom hogy egyre lassabban megy minden!

Lányok ha valakit érdekel, Újpesten ahová járok terhestornára van a 6.héttől regeneráló torna is, nagyon jó hangulatú órák vannak, tényleg csak ajánlani tudom mindenkinek. Én biztos hogy fogok menni, nekem a terhestornba is nagyon bejött!

Ja PICIZA :) szeretnélek megkérni hogy javítsd ki a táblában a 2. nevet (úgy tudom Te vezeted) a kislányunk neve JÁZMIN NOÉMI lesz (végül lecseréltük a Zoét mint második nevet)

Mindenkit sok szeretettel üdvözlünk akit nem említettem külön azokat is

Puszi
Vendég

Sziasztok!

Melódia! :)
De jó, akkor már tényleg mindenetek megvan a babágyon kívül! Nálam még mindig hiányzik pár dolog, de a héten meglesz.
Sajnálom a tüdőgyuszit :( nem hangzik túl jól! De még szerencse akkor, hogy időben észrevették. Vigyázz nagyon magadra is!!!Te jó ég, nektek már ekkora méreteitek vannak!!! Nem vagy Te elszámolva? Már simán megszülethetne.. Persze, ha Ő még nem akar... :wink: :wink:

Sz_Kata! :)
Nagyon éde s baba Peti!!!Jól mutat a kendőben.

Gabi! :)
Biztos írtad már, de nem voltam elég figyelmes, miért nem megy még Peti oviba? Nem akartad még, hogy menjen? Bocsánat, ha túl "tolakodó" a kérdés.

Hettie! :)
Igen, a méhszáj 2100-as mérete azt jelenti amit a csajok írtak. Eddig 2000-es volt, csak azt akartam írni, hoyg elkezdtem minimálisan nyílni, ami persze engem egy kicsit "megrémített" :) NEkem 3 enyhe fájást mutatott a műszer, és igen az az, amikor egy görbe lesz rajta. Viszont nem voltunk olyan aktívak, mint Ti :) Igazából én sem a hozzám legközelebb lévő kórházban szülök, az általad is említett okok itt is jelen vannak. Igaz én csak 50 km-t kell, hogy utazzak. Nem izgulsz, hogy nem értek be időbe (jó tudom, nem 5 perc egy születés..) Nekem néha eszembe jut. Főleg, hoyg mi van ha épp Gyöngyösön leszünk (tőlünk 200 km-re van) amikor megindul valami :roll: Lehet, hogy felelőtlenség elindulni? Egyébként köszi, hogy így drukkolsz a vizsgákhoz :)

Dorka! :)
Nagyon nagyon édes Bendegúz, és milyen hatalmas!!!!

Bea

Kép
Kép
beuka

Sziasztok,

Tegnap nem sikerült már visszajönnöm. Remélem végre sikerül feltenni néhány képet.

Beszéltem Rolex-szel , holnap reggel 8-kor lesz a csaszija. Álltólag kevés a magzatvz és már befektették nst után... Drukkolunk Neked Rolex!!!

Kép

Kép

Kép

Kép [img]

KépKép
Kép
jadey

Kép

KépKép
Kép
jadey

Jadikém tegnap estére belázasodott, mandulagyuszi :cry: Most aggódhatok mindkettőért, eddig én aludtam vele, amikor beteg volt...

KépKép
Kép
jadey

Piciri!

Küldd át nekem, majd én felrakom: baraksolivi@freemail.hu! :)

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.19 22:20-kor.
Vendég

Sziasztok!

SzKata - jó, hogy megint itt vagy! Nem lehet, hogy ritkábban kéne ennie Petinek? A csecsemősnővér tanácsolta anno, h majd ha beáll a tejcsim, próbáljak 3 óránként etetni, persze nem kell stopperrel mérni, de nagyjából ennyi idő kell az emésztéshez. Nekünk bejött, Ricsi automatikusan erre állt be.

Rolex, drukkolunk!

Jadey, sajnálom Jade-et, kitartás, nagyon-nagyon szép Bencus!

pusz,
Krissz

A Suttogót lehet kapni Gazdagréten, az Eleven center könyvesboltjában. 2 db van belőle. ÁKata?

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

Sziasztok!!!

jadey!!
Gyönyörűek vagytok!!! És ezt az egész családra értem!!! :oops:
Bencus baba meg álompasi!! :D Sok boldogságot kívánok mégegyszer!! sajnálom a mandulagyuszit :D Szerencsére nekünk már nincs, de van helyette állandó hörghurut, meg tüdőgyulladás!! :cry:

Szia Tűzmanó!!

Örülök, hogy nagyjából sikerült berendezkedni, az a lényeg, hogy a babaholmik készen állnak!! hát én még nem "táskáztam" be a a pakkomat, de bizti nekem is jó sok lesz, főleg mert mindent vinni kell a koházba :roll: én is írtó nehezen mozgok, most voltam a könyvtárba, de fújtattam hazafelé mint a gőzmozdony!! :?
Pedig aztán a kislánykám edzésbe próbál tartani... :wink:

Beuka!!

Nem hinném, hogy el lennék számolva, az én esetemben kicsit furi lenne, hiszen tudom a fogantatás napját percre pontosan!!! :D :D
Óriásbébi csak úgy alapból!! aztán bírnám, ha átlagos súlyú lenne :D
Már akartam írni, hogy tényleg jó messze jársz fősulira, nem semmi!!! Nem akarok beleszólni, de szerintem nyíló méhszájjal már ne nagyon utazgass!!! :oops:
Hol fogsz szülni?

Nagy puszi mindenkinek!!!

Üdv: Melódia

Kép
Kép
melódia78

Sziasztok Lányok!

Jó rég nem voltam, de mindent visszaolvastam! Nem is tudok most mindenkinek külön írni,mert az egy regény lenne :D
Minden kisbaba gyönyörű! Nagyon gratulálok mindenkinek! Akik pedig az utolsó pillanatokban vannak, azokank nagy drukkk!

Sajnos én most fekszem :( Voltam főiskolán, és három teljes napot kellett végigülni, és azt hiszem, ez nem volt jó. Kinyílt a méhszáj, egy ujjnyira. A harmadik sulinap annyira rosszul voltam már, hogy az egyik lány hazahozott, az előadó is mondta, hogy menjek haza, nehogy már ott szüljek :roll:
Aztán voltam a kórházban, a szülésznő szerint a hasam nagyon lent van, de a CTG nem mutatott semmi olyat, amitől szülni kéne. Az a baj, hogy Veronika még elég pici, még nincs egészen két és fél kiló. Szóval most fekszem, és növesztem, nem szeretném, ha inkubátorban kezdené az életét.
Minden rokon, szomszéd és egyéb ismerős azzal kezdi, ha meglát, hogy tuti szülés napokon belül. Mondjuk én is látom, hogy az arcom egy katasztrófa lett :( Nagy fejem lett, óriási szám, meg orrom. Szörnyű. Vajon a szülés után rögtön visszacsinálódik?
Az uh adatok ilyenek lettek:
BPD:89
OFD:103
AC:292
FL:67
placenta : II.

Melódia, néztem, a Ti babátoknak ezek sokkal nagyobbak, pedig később születik, remélem, csak alkati dolog, hogy ő ilyen nagy, nálunk sincs semmi baj, hogy ilyen picurka. Azért kicsit aggódom.

Bocs, hogy szinte csak magunkról írtam :oops:

Puszi mindenkinek!
Nagyon szívesen nézek babás képeket! :lol:
Rozus

KépKép
rozus

Jadey,

te jó ég, Bencus tökre hasonlit Petire :shock: vagy forditva..
De a férjem meglátta a képeket és azt mondta: hé, ez a mi gyerekünk!
Vagy csak ennyire hasonlóak az újszülöttek? :lol: :lol

Juborka,

most élvezem azt a "luxust" hogy csak egy babával kell törődnöm. A következőnek lehet hogy már nem lesz annyire jó dolga :lol:
És nagyon remélem, hogy a fiam nyolc évesen is hozzám akar bújni, én úgy gondoltam, hogy akkor is dajkálni fogom, de nem álló nap, mint most :lol:

amúgy van segitségem, anyum és anyósom egymással versenyez, ki segit többet. Szóval tényleg jó dolgom van. Sőt, mostanában a hajnal öt óra körüli szopi után lepasszolom a kölköt két órára, na az nekem a nap csúcspontja, akkorát alszom, de akkorát!....
És a férjemet sem hanyagolom ám, márcsak azért sem, mert én is őrülten vágyom ám rá, hogy minél többet összebújjunk.

Edi,

igény szerint szoptatok, a baba igénye szerint :D Szóval nem én tömöm a kölköt, ő kér enni kb két óránként, bár már át-át csúszunk a három órába.
Bukása általában hig tejcsi jó sokszor cserélünk ruhát (Peti is, én is) :?
De lekopogom, mintha az is kezdene normalizálódni. Az ágya fejvégét megemelltük, és igyekszem az oldalára fektetni, úgy tűnik, ez is használ.

Krisszi,

Remélem Peti is nemsokára már csak három óránként igényli a cicit, bár perverz állat vagyok, de imádok vele összebújni szopi közben :wink: :lol:
sz_kata

Sziasztok!

Tinának és párjának!
Nagy gratuláció!Milyen szép hajasbaba!!!

Jadey!
Bencus nagyon szép kis pufók baba!Mégegyszer gratula és jó ,hogy már otthon vagytok! :D

Csengő!
Akkor most újra megy a kakadrukk!!!

Rozus!
Most már nem kéne megerőltetni magad!

Boróka!
Köszönjük a szüléstörit!

Kép
gabriel79

Jadey!
Bencus nagyon édes, és tényleg hasonlít Kata Petijéhez :shock: :D
Látom, Jade nagyon büszke rá! :D

Csengő!Nálunk úgy sikerűl kakilni (kétnaponta), hogy minden pelenkázásnál megtornáztatom Jázmint. Most is éppen túl vagyunk egy tornán, és jött is egy szép adat "termés". Nagyon szereti a tornát, pláne azt, amikor megkönnyebűl a végén :D

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok!

Hát tegnap sem sikerült sokkal többet jönnöm, mint tegnapelőtt. Most sem tudom, mennyi időm van, mert Geszti ébredezik.
Csak gyorsan beszámolok, hogy rendeződtek a dolgok, biztos hogy front volt, de valami hiperfront lehetett... :roll: én is nagyon nyugtalan voltam aznap. Most már sokkal jobb minden. Geszti jó nagyokat alszik, és nem is annyira sírós.
Magamban is rendeztem a dolgokat: igyekszem mindig azt tenni amit a szivem diktál. Ha felveszem, akkor dajkálom, ringatom, beszélek hozzá, puszilgatom, és mindig megnyugszik! Ha éppen nincs időm felvenni (pl. zuhanyozok stb.) és hallom hogy sír, akkor sem húzom fel magam mert tudom hogy semmi baja, csak hisztizik, mert igenis, az ilyen pici gyerekek is tudnak már hisztizni! De még hogy!!!
Tegnapelőtt voltunk a 6 hetes kontrollon dokinéninél Gesztivel, 5 perces vizsgálat volt az egész, megmérték súlyát, hosszát (4.05 kg és 56 cm!) mondták hogy rendben, szépen fejlődik, megnézték az ízületeit, gerincét, ültették, szépen tartja a fejét, stb, nincs szájpenésze, csak egy picit száraz a bőre, mondták hogy továbbra is a fürdetőkrémet használjuk, írtak is fel rögtön 10 dobozzal... (a gyógyszertárban csak néztek). Kaptunk beutalót az ortopédiára, hála Istennek nem kell a városba caplatni, ide kell csak mennünk az Örsre, a nagy rendelőbe. Még időpontot kell kérnem telefonon. Aztán 19-én megyünk a 2 hónapos oltásra... jaj már előre úgy sajnálom szegénykémet... Na de a lényeg, hogy minden oké!
Na most röviden ennyi, visszaolvasni nem tudtam még mindig, csak átfutottam, láttam a sok szép babáról a képeket, mindenkinek nagyon gratulálok, gyönyörűek!!!
Ma megint egyedül vagyok itthon, párom későig dolgozik szegény, de remélem, délután lesz még időm jönni és akkor érdemben is tudok valamit írni, nem csak önző módon magunkról.
Csak akartam hogy tudjátok, megvagyunk, rendben vagyunk!

Puszi mindenkinek, ja és
ROLEX!!! EZERREL DRUKKOLOK!!!!!! :wink:

Kép
mamy

Sziasztok lányok,

juj de szép idő van!!! úúúúúgy vinném már sétálni... Remélem még jó pár hétig ilyen lesz az idő!!!

Köszönjük a sok sok dícséretet! Jade egy icipicit jobban van, de még mindig lázas.

Szkata:
Már én is észrevettem a hasonlóságot, de esküszöm, nem ismerem a párodat :lol: Tényleg és Te az enyémet??? :lol:
Szerintem abból eredhet a hasonlóság, hogy az apucik hasonló karakterek, nem??

Annyira furi, hogy a kis hófekérke puncisom után most egy kis kreol fütyisem van :wink: Imádom őket és kezdek rádöbbenni, mekkora kincs is két egészséges gyerek :lol:
Tibi teljesen megváltozott a baba óta, állandóan velúnk szeretne lenni, már tegnap majdnem bepelenkázta Bencust és szerintem a fürdetést is hamar átveszi tőlem, csak még tart attól, hogybajt csinál. Éjjel is mázlim volt eddig, 3 óránként szopi, amőgy csicsikálunk :wink:
Viszont van egy fura dolog, amibe szeretnék tanácsot kérni Tőletek.Azt mondták, hogy amíg a köldökcsonk le nem esik, addig vissza kell hajtani a pelust. Pelenkázásból tapasztaltnak tartottam magam Jadi miatt, de Bencust 2 óránként!!!! :shock: át kell öltöztetnem, mert annyira összepisili magát, bal oldalt hátul a vese tájékon, félek, hogy fel fog fázni. Mindig ugyanott van az a hülye folt, pedig tök szimetrikusan ragasztom össze a pelust, kukit lehajtom és semmi változás. Van valami ötletetek??? Esetleg nem kéne lehajtani a pelust, de akkor mi lesz a csonkkal???

Bence ma rekordot dönött és betolt 140-et :lol:

Szüléstörit már fogalmazgatom, de még nincs kész.

KépKép
Kép
jadey

Tina,

Gratulálunk Nektek!!!

Nagyon cuki hajasbaba lett Marvin!!!

Ez volt az első alkalom, amikor ide írtál:

Sziasztok Lányok!(és apukák )
Én még uj vagyok itt bár napok ota figyelemmel kisérem az itt leirtakat.Nekem van már egy 11 éves lányom sajnos tavaly elvesztettem a kisbabámat a 12. héten mivel már hetekkel elötte elhalt.De most szinte napra pontossan megint babát várok aki a 18 hetét tapossa,és nagyon virgonc kis csáko.Szerencsére az eredményeim jok lettek az orvosom szerint bár az afp-m 0,67-lett ami szerintem és a labor szerint alacsony.Ma voltam a 18 hetes ultrahangon és 2 hete a 3D-en is hát az örök élmény marad számomra és a párom számára is.A kisfiam egyáltalán nem szégyenlösködve mutatta meg mi is az amit mi olyan kiváncsian keresünk a lába között.Amiröl film és kép is készült korához képest nagyon jo minöségben.
Hát röviden ennyit magamrol .
--------------------------------------------------------------------------------

KépKép
Kép
jadey

Drága Rolex,

Most már Te is édesanya lettél!!! Remélem minden rendben ment tés hamar hallunk felőletek!!!

Neked rövid és velős volt az első hozzánk szólásod:

Sziasztok!
Szült v fog szülni valaki innen a Péterfy-ben? Vélemény? Tanács?
Előre is köszönöm,
Renata

Az ezt küvetők közül az én kedvencem:

Lányok, mikor lesz már hasam??? :lol:

Hááát, aztán lett has is, most meg egy gyönyörű kislányod :lol:

KépKép
Kép
jadey

Jadey!

Nekünk csak addig kellett visszahajtani a pelust, amíg az kórházi óriástamponszerű ( :) ) akármi volt rajta, azaz első nap. Nem is értem, a visszahajtod, akkor mi tartja ott a gézlapot? :shock: Vagy Pesten más a divat? :wink:

Én meg az első két képen úgy láttam, tiszta anyja, aztán előkerült apa, és most már bizonytalan vagyok... :roll: :lol:

Mamy!
Mennyit használtok egyszerre, hogy 10 dobozra van szükség? :roll: Bár én előre feloldom. Leet, ogy azért fogy olyan kevés? :shock: :?

Rolex!
Persze, hogy megy a drukk!+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ :D

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Drága Rolex,

Most már Te is édesanya lettél!!! Remélem minden rendben ment tés hamar hallunk felőletek!!!

Neked rövid és velős volt az első hozzánk szólásod:

Sziasztok!
Szült v fog szülni valaki innen a Péterfy-ben? Vélemény? Tanács?
Előre is köszönöm,
Renata

Az ezt küvetők közül az én kedvencem:

Lányok, mikor lesz már hasam??? :lol:

Hááát, aztán lett has is, most meg egy gyönyörű kislányod :lol:

KépKép
Kép
jadey

Livi,

Nekünk nem kell gézlapot odatnni, legalábbis snki nem mondta... Gondolo ajd amikor má nincs csonk, de még váladékozik, nem??

Jesszusom, már gy hetes a kishercegünk :shock:

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok!

Tegnap este nem tudtam megnézni mit irtatok, mert nem jött be az oldal.
Tegnap megkaptam a választa névkérelemre, sajna nem engedélyezik, mert magyar állampolgárnak csak a magyar változat engedélyezett. Na nem baj, de azért kicsit szomorú vagyok. :(

Melódia
Gratulálok a jo CTG-hez. Neked mekkora a haskörfogatod? Nekem 112 cm. :shock: Azelőtt 58 cm volt. A súlyom meg ruhástól 73 kg. Ugyhogy már 20 kg-nál tartok. Jaaaaaj.

Edi
Köszi az infót. :)

Beuka
Nem izgulok annyira hogy nem érnénk be, mert anyum is beért kétszer is. Én inkább azon aggódok kicsit, hogy itthon legyen a férjem, meg hogy akkor pont kocsival legyen, mert Jászfényszarun dolgozik a Samsungban. De én ugyis megvárom, mert vele akarok bemenni :!: De a biztonság kedvéért kértem a dokitól egy mentős papírt is.
Sztem se menj már olyan hosszú útra, 200km az nagyon sok. Főleg hogy már elkezdett nyílni a méhszáj.

Tűzmanó
Nem irigyellek a költözés miatt, én biztos nem tudtam volna végigcsinálni. Pakolni ki, be :roll: De most már élvezhetitek a gyümölcsét.

Jadey
Bencus nagyon édi. Jade-nek jobbulást!

Rolex
Már biztos megvan a bébid. De joooo Nektek!!! :lol:

Rozus
3 napot végigültél :shock: nem semmi. Én van amikor még enni is le kell feküdni, mert addig sem bírja ki a hasam keményedés nélkül. Vigyázz magadra! A méretek miatt ne aggódj, nem olyan kicsi már! Ha megszületne sem lenne baj már belőle, majd megnő. :)

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Livi!
Egyszerre annyi krémet használunk, amit feloldunk a vízben, ez kb. két diónyi mennyiség, aztán amit a kezembe nyomok, amivel végigsimizem a testét, hogy mindenhová jusson (mert hogy száraz a bőre), ez kb. egy diónyi, és még a fürdetőkesztyűre is nyom Apa egy keveset, amivel lemosdatom mindenhol, ez is kb. 1 diónyi. Szóval 1 tubus krém kb. 1 hétre elég. Én nem sajnálom az anyagot semmiből (pl. popsikrémből sem) mert olcsó, és szerintem nagyon jók! (Az 1 receptnyi 5 tubus krém 145 Ft).

Hettie!
Sajnálom, hogy nem engedélyezték a nevet, de szerintem ez várható volt... (ne hari hogy ezt írom). Én is arra gondoltam, hogy ezt fogják válaszolni, mert az Artúr a magyaros változat. Azt megkérdezhetem (ha nem vagyok tolakodó), hogy miért akartátok Arthur-ként anyakönyveztetni? :wink:
Azért ne keseredj el, így is nagyon aranyos!!!

Na megyünk sétálni és vásárolni. Délután igyekszem jönni!

Kép
mamy

Boróka,
most tudtam csak megnézni Bendus képeit. Nagyon helyes fiúcska. Nekem az általad készített képek közül a második (a totálpofis) tetszett a legjobban. És az a pocak! :wink:
potter_76

Mamy
Azért szerettük volna ugy anyakönyvezni, mert ugy válsztottuk a nevet, hogy kelta név legyen. Vagyis hogy nem is választottuk, hanem olyan egyértelmű volt, ha fiú lesz akkor Arthur lesz, nem is keresgettünk a nevek közt. Nagy kelta mániás vagyok, vagy nem is tudom hogy írjam, és hát ugy eredeti formályában szerettem volna, ha lehet, mert ugy van értelme. De mindegy egy próbát megért. :wink:
Jó sétát, szép idő van.

hettie

Sziasztok!

Edit!
Én Marcinál sok tejet fagyasztottam és nem győztem volna ilyen drága zacsikkal, így 2 dl-es eldobható műanyag poharakat vettem, amiket a Chicco-s fertőtlenítő folyadékkal fertőtlenítettem. Ezekbe raktam a tejet, a tetejét pedig alufóliával és gumival zártam le és pluszban egy egyszerű zacsiba raktam. Nekem ez nagyon bevált és nem került sokba.
Marcinál 100-120 ml-t tettem el egy adagba. Meg csináltam kisebb adagokat is, sőt jégkocka fagyasztóba is öntöttem tejet, és ahogy megfagyott a tejkockákat kivettem egy zacsiba. Ez később jó a hozzátápinál, a zöldségek, gyümik higítására.

Csengő!
Vácon egy 4 lakásos társasház 1 emeleti lakásában vagyunk jelenleg, de csak ideiglenesen, amíg épül a házunk Őrbottyánban. Remélem tavasszal kiköltözhetünk az új kecóba :D
Szerencsére Marci abszolúte nem féltékeny. Szopi alatt elvan maga, játszik, gyakran kiabál, mint mindig, de nem féltékenykedik. Eleinte odabújt, mintha cicizni akarna, de megbeszéltük, hogy Ő már nagyfiú ehhez (nem szeretném visszaszoktatni a cicire). Persze az esetlegesen lefejt tejet Ő issza meg, ami nagyon tetszik Neki :D Szerintem nálunk a féltékenység később fog jönni, amikor Beni már mászik és rájár Marci játékaira, de az még odébb van :wink:

Nózi!
Szomorúan olvasom,hogy ennyire kikészített a felső szomszéd :( Drukkolok, hogy mire visszajöttök, minden rendbe jöjjön!

Krisszi!
Készülj, hogy még nagyon sok helyen fogunk egymásnak ellentmondó infokat kapni babaügyben. Az egyik "sláger" a fiúk kukacán a bőr húzogatása: mikor kezdjük, mikor gond, mikor nem gond stb.
Köszi a linket, ha időt engednek a gyerkőcök, beleolvasok. És bizony igazad van, hogy valszeg Mamyéknál is a front játszhat be, mert ezt már én is tapasztaltam nálunk. Szerdán (hidegfront) reggel 8-tól du. 4-ig nem aludt Beni, már falnak akartam menni az idegbajtól, mert csak ordított, ha letettem. Előtte meg után levő napokon meg aludt ezerrel.

Erika!
Cumi: én Marcinak is adtam és 5 hónaposan eldobta, nem kellett Neki. Mi nem jutottunk arra a szinte, hogy nélküle nem tudott volna aludni. Mástól hallottam, hogy éjjel is keresgélni kellett a leesett cumit, mert a gyerkőc sírt utána. Mi nem foglalkoztunk ezzel, adtuk Neki, ha igényelte, és szerencsére nem lett belőle baj. Beninek is adjuk, de csak akkor, ha nem tud egyszerűen elaludni. Ilyenkor bealszik rajta és később ránézek, a cumi már kiesett a szájából, Ő pedig édesdeden alszik. Nem tudom, hogy lehet elrontani a gyerkőcöt a cumival.. Nekünk eddig szerencsére nem sikerült :D
A telefonhívást nem felejtettem!!! :wink:
Most olvasom a kiborulásodat :( Sajna nálunk a cumisüvegből etetés Marcinál egy ideig ment (pótoltam, ha érzésem szerint nem evett eleget), aztán a kis szarosom hozzászokott és ellustult. Tudom, hogy szörnyen hangzik, de ha lusta, akkor az üveg csak ronthat, inkább próbáld meg kiskanállal adni neki. Tudom, hogy nem lesz könnyű, de próbáljátok meg. Ja és egyik napról a másikra való fogyás nem jelent semmit!!! A több heti fogyás jelenthet gondot.
Beuka!
Köszi a gratut a költözéshez! Megérdmelem :lol:
szopimérés: Én Marcinál mértem és így utólag nem jól tettem, mert belekerültem egy ördögi körbe. Ha épp nem szopizott a nagykönyvben megírt mennyiséget, akkor pótoltam kifejt tejjel, így egyre inkább ellustult, szopisztrájkolt stb. Beninél elő sem veszem a mérleget, csak a normál súlymérésnél, hogy lássam szépen gyarapszik. Szerintem amíg nincsen probléma a gyarapadásával, nincs értelme a folyamatos mérésnek. De hozzáteszem, nehogy megharagudjon rám valaki, hogy az első gyerkőcnél még nem ezt modntam volna, de egy gyerkőc szopiztatása után nagyon megváltozott a véleményem...

Livi!
Tüneményes Nándi!!! Kész férfi :D

Sue!
Tündériek vagytok!!! :D

Dorka!
Köszönjük, hogy megosztottad velünk Bendus születésének történetét :D Szép ahogy van, a lényeg, hogy a kis óriásbébi egészségesen a világra jött!!!
Nagyon szép és tényleg hatalmas baba! Marcinak is tetszett :D

Mamy!
Jól teszed!!! Hallgass a megérzéseidre, ezt máshogy tényleg nem lehet csinálni!!! :wink:
Örülök, hogy helyrejött Geszti. Érdekes, hogy Ő szerdán volt okés, viszont Beni akkor cirkuszolt egész nap, én akkor a hidegfrontra fogtam... Aztán ki tudja?!

Tináék!
Gratulálok a hajas baba Marvin! :D Sok tejecskét!!!

Melódia!
Fatimának jobbulást! És klassz, hogy a Pocaklakóval minden oké, :wink:

Sz_Kata!
Szépek vagytok!!! :D Örülök, hogy Petike gyomrocskájával minden rendben! :D

Gabi!
A helyzet nálunk is hasonló: Beni cicin lógna, így belépett a cumi. Szerencsére Marci tüneményesen alszik délután is az új helyen.

Tűzmanó!
Sokat gondoltam Rátok, hogy Ti is költöztök :D Örülök, hogy túl vagytok rajta és minden rendben! Azért nagypocakkal gondolom Neked sem volt könnyű...

Jadey!
Tündéri Bencus, elhiszem, hogy oda meg vissza vagytok Tőle :D Jade-del gyönyörűek a fotón!
Jobbulást Jade-nek! és drukk, hogy Bencus ne kapjon el semmit!!!

Rozus!
Drukk megy! Lehet, hogy Te is a "végét járod" :wink:

Benit persze én sem hagyon állandóan sírni, csak amikor látom, hogy csak azért bömböl, hogy ölben legyen. Ha alapban sír, jön a cici (nálunk még abszolúte nincs rendszer), nyugtatás, zenélő forgókát "pörgetem" Neki, aztán ha látom, hogy már leragad a szeme, lefektetem.
Viszonylag el vagyunk, bár még mindig iszonyatosan nehéz a két gyerkőccel. Ma voltunk az új dokinéninél, aranyos. Csomó játék van a váróban és a rendelőben, amit Marci nagyon élvezett :D
Be kell fejeznem, mert Marci követel!

Este talán még jövök!

Puszi: Melinda

ui: nem tudom visszaolvasni a levelemet, így bocsi ha hülyeséget írtam és helytelenül :oops:

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok!

Hettie!
Ja, így már értem. Nem is tudtam, hogy ez kelta név. És akkor marad a magyaros írásmód szerinti Artúr? Sajnos az idegen nevekkel ez a baj, hogy nem engedik az eredeti írásmód szerint anyakönyvezni, mondván hogy magyarok vagyunk. Én pl. mindenféleképpen ősi magyar nevet szerettem volna a kislányunknak, bár persze volt más is ami tetszett, de végül családi egyetértésben az Emese mellett döntöttünk. Szóba jött még az Emőke is, ez is ősmagyar név, de az Emese jobban tetszett. A Gesztenye pedig "hab a tortán" :wink: mert annyira bájos, tündéri név, és mivel magyar szó, simán azonnal engedélyezték is. Először úgy volt hogy a Gesztenye lesz az első neve, de végül a férjem meggyőzött, hogy inkább a második legyen, nehogy problémája legyen belőle. Így is bármikor viselheti a Gesztenyét, ha akarja.

Jadey!
Én rákérdeztem a kórházban a köldökcsonk miatt a pelenkázásra, hogy fölötte vagy alatta legyen a pelus? Azt mondták hogy teljesen mindegy, nem bántja a csonkot. Úgyhogy én mindig fölötte pelenkáztam, azaz a pelus beborította a köldökét is. Sajnos a kifolyó pisire nincs ötletem hogy mitől lehet?... :roll:

Livi!
Érdekes ez a gézlap dolog, nekünk nem volt, nem is hallottam ilyesmiről... (ezek szerint Pesten tényleg más a divat? :wink: )

Lányok!

Volt már valaki közületek (aki már "annyi idős") 6 hetes nőgyógyászati kontrollon? Én kedden megyek. Igaz hogy holnap leszünk 7 hetesek, de így jött ki a lépés, párom aznap szabadnapos és le tudok lépni itthonról. Mondta a doki még a kórházban mikor hazajöttünk, hogy majd csinál rákszűrést és megbeszéljük a fogamzásgátlást. Mivel ezen a téren tök tapasztalatlan vagyok (sosem szedtem fogigátlót), mit tanácsoltok?... Kicsit félek is tőle őszintén szólva, mármint nem a vizsgálattól :wink: hanem a fogamzásgátlóktól. De valami tényleg kéne, mert most még semmiképpen nem akarunk tesót, majd kb. 2 év múlva, ha összejön.

Kép
mamy

Sziasztok!
Nagyon sajnálom, hogy csak most tudtam jelentkezni, de egy csöppet lefárasztott Barni baba, mivel hasfájós a kicsike. Mostanra tudtam visszaolvasni az elmúlt hét történéseit és meglepve vettem észre, hogy jó kis szülési rohamot indítottam el 28-án, mert utána már csak úgy potyogtak a babócák :lol: . Ezúton szeretnék gratulálni minden újdonsült anyukának és babócának.
A szülési történetet még nem volt időm leírni, de hamarosan bepótolom. Vasárnap délben engedtek haza minket, mivel mindketten egészségesek vagyunk és nem látták értelmét, hogy tovább bent tartsanak. Az első éjszakánk szörnyű volt, mert akkor kezdett el fájni a pocija és alig aludt valamit. Ebből következik, hogy mi is szinte egész éjjel virrasztottunk. Hétfőn reggel 8-tól este 11-ig sírt és szenvedett, így éjszaka berobogtunk az ügyeletre, ahol végre sikerült bealudnia. Az ügyeletes drnő egy tünemény volt. Sok hasznos információval látott el minket és még szopi próbát is tartottunk, hogy mivel lehet a gond. Szerencsére nem a technikával, hanem inkább a mohósággal volt magyarázható a probléma. Elkezdtük neki adni az infacolt és szigorúan 2-3 óránként etetjük, annál hamarabb nem. Mivel van légzésfigyelő ajánlották a hasra fektetést is és így tényleg hamarabb elalszik. Azóta olyan mint egy "normális" kisbaba és a többszöri sírás ellenére naponta többször is bealszik 2 órára. Bár az éjszakák még egy kicsit zűrösebbek, de bízunk benne, hogy hamarosan javul a helyzet.
Az első napokban enni is alig volt időm, mivel a párom csak szerdától volt velem otthon, de amióta szabin van sokkal egyszerűbb minden. Sokat segít a baba körül és édesen dajkálgatja, ha sír. Sőt éjszakánt egyszer ő is bevállalja az altatást, ha nekem nem sikerül. Egyszerűen imádnivalóak, ahogy együtt vannak. Rájuk nézek és tudom, hogy eddig ez hiányzott az életünkből és most teljesedtünk ki igazán. Remélem nem tűntem túl érzelgősnek, de olyan boldogság jár át, amikor rájuk nézek.

Gesztenye
gesztenye78

Sziasztok!

Jadey, vegyetek nagyobb pelust. Az újszülöttet használtuk a Liberotól és egyfolytában baleset történt. Utána váltottunk Minire és azóta csak elvétve történik ilyen... Lehet, hogy ez a megoldás?

SzKata, annyira perverz vagyok, hogy mi nem csak a szopi alatt bújunk össze. :wink: például most is :lol:

Krisszi

Lilypie Third Birthday tickers

krisszi

Sziasztok!

Csak egy gyors kérdés- Szoptató anyukákhoz : Nektek is fáj, bizsereg a melletek? A bimbóudvar körül és mögötte érzem, mintha megrázna az áram. Pár sec-ig tart. Valakinek volt/van hasonló érzése? Köszi!

Mkinek puszi, majd holnap visszaolvasok.
Jó éjt: Edit

Kép
Kép
edi78

Edit!
Nekem is van ilyen érzésem! De nekem nem fáj, sőt nem is kellemetlen, olyan érdekes érzés. A bimbót is érzem, nem csak az udvart. Neked kellemetlen?
Na én is elköszönök mára, jó éjt mindenkinek!

Kép
mamy

Sziasztok!

Ismét itt, el sem hiszem, hogy újra kétszer egy nap. De ki tudja, mikor lesz újra ilyen?! :roll:

Gézlap: nekünk is volt a köldökre rakva, a Péterfyben ezek szerint szokás és ritka szokás. Már Marcinál is volt, úgyhogy nem csodálkoztam. Én itthon is raktam rá.

Mamy!
Bár én pár évig szedtem fogigátlót, de bizonyos okok miatt abbahagytam: plusz kilók, arcomon foltok lettek. Szoptatás alatt csak egy fajta fogigátlót írnak fel, ami nem tartalmaz valamilyen hormont (na ennek a nevét nem tudom), mert az leállítaná a tejtermelést. A fogigátló neve Cezarette, mi épp ma váltottuk ki, de nem tudom, hogy mikor kezdem el szedni. Ezt folyamatosan kell szedni, kihagyás nélkül, 28 napos. A dokim mondta, hogy ha nagyobb vérzésem lenne tőle (nagyobb, mint egy mensiszerű), akkor abba kell hagyni. Egyenlőre ennyit tudok mondani Neked.

Geszti!
Sajnálom, hogy Barni is hasfájós babóca. Nálunk az Infacol bejött, remélem Nálatok is okés lesz. Egyébként nálunk Marci és Beni is hason alszik és semmi probléma nem adódott belőle. Marci azóta is imád hason aludni :D
Nem vagy érzelgős! Számomra is külön élmény volt Marci pici korától kezdve, ahogy Gáborommal összebújtak, altatta, büfiztette stb. Azóta is nagyon jó a kapcsolatuk, imádják egymást és ennek így is kell lennie. Sajnos láttam erre ellenpéldát is és ez olyan szomorú tud lenni, hisz nem csak Anyja van egy gyermeknek!

Edit!
Nekem ez a bizsergés, akkor van, amikor beindul a tejleadó reflex, vagy a Babócára gondolok, vagy hallom a sírását. Persze nem mindig, de ha megfigyeled, biztos Nálad is előfordul ilyenkor. Én azt is megfigyeltem, hogy ha fürcsinél nagyon sírdogál Beni, akkor a fürcsi végére totál bedurran a mellem. :wink: Ja és nekem sem kellemetlen, mert tudom, hogy van tejcsi :D

Sajna Beninek szájpenésze van :( , még szerencse, hogy ma elmentünk a dokinénihez, én nem tudtam, milyen az (MArcinak nem volt). Én a nyelvéről nem tudom leszedni a lepedéket, mert mindig visszahúzza. Valakinek volt már? Mennyi idő alatt szokott elmúlni?

Mindenkinek jó éjszakát!
Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok!

Ismét itt, el sem hiszem, hogy újra kétszer egy nap. De ki tudja, mikor lesz újra ilyen?! :roll:

Gézlap: nekünk is volt a köldökre rakva, a Péterfyben ezek szerint szokás és ritka szokás. Már Marcinál is volt, úgyhogy nem csodálkoztam. Én itthon is raktam rá.

Mamy!
Bár én pár évig szedtem fogigátlót, de bizonyos okok miatt abbahagytam: plusz kilók, arcomon foltok lettek. Szoptatás alatt csak egy fajta fogigátlót írnak fel, ami nem tartalmaz valamilyen hormont (na ennek a nevét nem tudom), mert az leállítaná a tejtermelést. A fogigátló neve Cezarette, mi épp ma váltottuk ki, de nem tudom, hogy mikor kezdem el szedni. Ezt folyamatosan kell szedni, kihagyás nélkül, 28 napos. A dokim mondta, hogy ha nagyobb vérzésem lenne tőle (nagyobb, mint egy mensiszerű), akkor abba kell hagyni. Egyenlőre ennyit tudok mondani Neked.

Geszti!
Sajnálom, hogy Barni is hasfájós babóca. Nálunk az Infacol bejött, remélem Nálatok is okés lesz. Egyébként nálunk Marci és Beni is hason alszik és semmi probléma nem adódott belőle. Marci azóta is imád hason aludni :D
Nem vagy érzelgős! Számomra is külön élmény volt Marci pici korától kezdve, ahogy Gáborommal összebújtak, altatta, büfiztette stb. Azóta is nagyon jó a kapcsolatuk, imádják egymást és ennek így is kell lennie. Sajnos láttam erre ellenpéldát is és ez olyan szomorú tud lenni, hisz nem csak Anyja van egy gyermeknek!

Edit!
Nekem ez a bizsergés, akkor van, amikor beindul a tejleadó reflex, vagy a Babócára gondolok, vagy hallom a sírását. Persze nem mindig, de ha megfigyeled, biztos Nálad is előfordul ilyenkor. Én azt is megfigyeltem, hogy ha fürcsinél nagyon sírdogál Beni, akkor a fürcsi végére totál bedurran a mellem. :wink: Ja és nekem sem kellemetlen, mert tudom, hogy van tejcsi :D

Sajna Beninek szájpenésze van :( , még szerencse, hogy ma elmentünk a dokinénihez, én nem tudtam, milyen az (MArcinak nem volt). Én a nyelvéről nem tudom leszedni a lepedéket, mert mindig visszahúzza. Valakinek volt már? Mennyi idő alatt szokott elmúlni?

Mindenkinek jó éjszakát!
Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Mamy, Edi!
Ahogy Bujka is irta ez a tejleadoreflex. Nem baj ha nincs, jo ha van.

Tegnap lazmerovel megkakaltattam a dragat.

megyek nagytakaritani.

csengo
Vendég

Bujka!
Annak nem örülök, hogy ti is hasfájóssággal szenvedtek, de azért megnyugtató a dolog, hogy ez az újszülöttek többségénél természetes. Velem ma reggel fordult elő az, hogy Barni elkezdett sírni és mire a pelenkázóhoz értünk már folyt mindkét mellemből a tejecske. Úgy látszik a mellem is megérezte az etetési időt :lol: .
Remélem, hogy a szájpenész hamar elmúlik és nem komoly a dolog. Mit mondott a doki néni, hogy lehet elmulasztani és egyáltalán mitől alakulhat ki?
Ha jól olvastam, akkor az átköltözés is sikeresen megtörtént és szépen belaktátok a házat. Gondolom azért még akad 1-2 kipakolatlan doboz :roll: . Minden elismerésem a tiéd, hogy még ezt is bevállaltátok a babóca mellett.

Gesztenye
gesztenye78

Sziasztok!

Hát azt hiszem, teljesen reménytelen hogy mindent visszaolvassak, pedig csak pár napra maradtam ki.

Bujka!
Milyen az a szájpenész? Nekünk szerencsére nincsen, csak azért kérdezem hogy felismerem-e ha netán jelentkezne? És mit lehet ellene tenni? Gondolom van rá valami kence vagy csepp?
Köszi a fogigátlós infót. Hallottam már erről a bogyóról (csak a nevét ismerem), ezek szerint biztos ezt fogja felírni a doki. Nem tudom, valahogy úgy tartok ezektől a dolgoktól...

Gesztenye!
Az Infacol nekünk is nagyon bevált! Csak ajánlani tudom. Azóta Geszti nem sír hasfájás miatt (már megismerjük az összes sírását), és sokkal de sokkal nyugodtabb! Kár, hogy ilyen mesterséges izét kell adni neki, de állítólag teljesen ártalmatlan, még ha véletlenül sokat nyelne akkor sem lenne tőle semmi baja. És használ! Jókat tud tőle pukizni, a kakiról nem is beszélve! :wink:

Krisszi!
Mi is jelenleg a libero minit használjuk, egész jó. Viszont ennél még jobb a Pampers mini (3-6 kg) mert annak a combok közötti része kicsivel keskenyebb, és a babának gondolom sokkal kényelmesebb hogy nem kell terpeszben tartania a lábait. Mi azt használtuk ezelőtt, eddig az volt a legjobb! És hiába keskenyebb, nem folyt ki belőle egyszer sem semmi, pedig volt termés! Nagyon jól beszívja a nedvességet és megtartja a kakit.
Még egy kérésem lenne hozzád: leírnád, hogy pontosan hogyan kell a babafalvás vonalzót feltenni? Én is szeretnék ilyet a mostani helyett, mert olyan jó hogy magyarul van, de nekem nem megy... Amikor beszúrom a linket az aláírásomba, vannak benne szóközök és emiatt nem a vonalzó jelenik meg, hanem a link szövege. Nem értem hogy miért?... Köszi!

Gesztikém tegnap óta igazi kisangyal, sőt KISANGYAL csupa nagybetűvel! Alig sír, szépen eszik, sokat alszik, sokat nézelődik (!!!) most már nagyon sokáig elvan magában sírás nélkül, és ennek úgy örülök! Ódákat tudnék zengeni, de most nincs időm, a lényeg, hogy már néztük farkasszemet is, és közben mosolygott, ez már tuti hogy mosoly-kezdemény volt, bár még nem az az igazi fogatlan-tátottszájas, de már MOSOLY volt és a szép barna szemei is mosolyogtak rám!!!
Most is a reggel 9 órás hamizás után, betettem a hintaágyába, és egészen eddig nézelődött, kalimpált a kis kezeivel, aranyos kis hangokat adott ki, és pár perce elszenderedett a Drágám.

Na megyek ebédelni, az én Kincsem (a nagyobbik :wink: ) sütött finom csirkét és már olyan illatok terjengenek!... :P

Pusz mindenkinek,

Kép
mamy

Mamy
Igen, marad akkor a magyaros Artúr név.
A fogamzásgátlókkal én is így vagyok, hogy nem szedtem, de nem is akarok. Nem jok ezek a dolgok, mégis csak hormonok vannak benne, meg ki tudja még mik. Nekem két barátnőm is megjárta: ciszta, nagy súlynövekedés, hajhullás. Pedig nagyon vékony volt, most meg... Ugy volt hogy nem lesz baba sem emiatt, de aztán összejött Neki. Pár év mulva. Ugyhogy ő nekem a Pharmatex nevű hüvelykúpot ajánlotta, nincs benne semmi káros, ugyhogy azt használtam. Utána viszont már azt sem. Sztem van ennél egy még jobb módszer: Amikor peteérésem volt csak megszakítással voltunk együtt, azon kívül meg ugy mint normálisan. És be is vált, nem lett baba, csak amikor már ugy gondoltuk. Igaz én megérzem ha peteérésem van, mert eléggé szokott fájni. Így sikerült összehozni a babát is, hogy pont abban apillanatban, mikor éreztem a fájdalmat, na akkor most lehet.
Sztem kérdezd meg az orvost arról a kúpról, hogy mit szól hozzá, vagy a másik módszert. :wink:

Na megyek mgjött apukám, végre feltesszük a karnisokat.

hettie

SZiasztok lányok,

Kaptam egy sms-t Rolextől:

Megvagyunk Krisztikém! Szépek vagyunk. 3475g 50cm! És nagyon boldogok! :lol: :lol: :lol:

KépKép
Kép
jadey

Mamy., Krisszi, Livi: Köszönöm a pelustanácsokat!!! Most, hogy nem hajtom vissza, már csak néha fordul elő, hogy pisimanó kifolyatja a ruhájára. A következő cserénél kisebb pelust adok rá, csak félek, hogy az meg combnál vágni fogja :roll:
Képzeljétek, van még egy parám: A kezecskéje mindig jég hideg, éjjel meg a bal karja is az volt. Már a kórházban is rákérdeztem, hogy nem fázik-e, de a dokinéni azt mondta, hogy a nyakánál ellenőrizzem és ha ott okés, akkor nem fázik. Akkor is ijesztő a jeges mancs :shock:

A cicim annyira fáj, hogy néha a srással küszködök, remélem hamar átvészeljük és hozzászokik, pedig Garmastannal is kenegetem.
Jade szerencsére jobban van, szegénykém tegnap egész nap csak sírt, én meg rohangáltam a két gyerek közt...
Bocsi, hogy most csak panaszkodom :cry:

KépKép
Kép
jadey

Rejo még ezzel tartozom Neked:
:lol:
Sziasztok!

A PCO-s topicból néztem át hozzátok, és szeretnék csatlakozni, ha lehet, mert úgy tűnik, nekünk is sikerült a baba, bár még nagyon kicsi.

Ott nem szeretnék senkit, akinek még nem jött össze a baba a terhességi gondjaimmal-örömeimmel frusztrálni+jól esne hasonló hetes kismamikkal eszmét cserélni

KépKép
Kép
jadey

Siba, Neked is: Szeretnék már képeket látni a babátokról :lol:

Sziasztok Lányok!

Lehet csatlakozni? Eddig nem mertem..., de ma töltöttük be a 10.hetet, úgyhogy félreteszem a babonát és írok, főleg azért mert jó pár sorstársam van itt és ez szuper érzés! Nagyon szurkolok mindenkinek!

Már nagyon az elejétől "barnáztam", hivtam is a dokimat, de azt mondta, hogy ez elő szokott fordulni, aztán a 6. héten volt egy nagyon durva vérzés, (menses x5, élénkpiros vérrel), amitől totál kiborulva átrohantunk a párommal a Schöpfbe, mert az itt van 2 percre. Nagyon aranyosak voltak, főleg a Kósa dokinak vagyok állatira hálás, lényeg, hogy 1 hétig fektettek benn, gyógyszerek stb, kiderült, hogy a cisztám mellé lett egy hematoma is. Kaptam utrogestánt (láttam, hogy többen kaptok) és estrofemet (ez is hormon) és lassan csökkent a vérzés, ami állitolag hormonális eredetű.

A múlt héten sajnos újra előjött, de az már közel sem volt olyan erős, mint az első, most a Nyírőbe mentünk a saját dokimhoz és onnan 1 nap után hazaengedtek, mert tényleg nem tudnak semmit csinálni, csak fektetni. Már antibiotikumot is kapok, feküdnöm kell és reménykedni.

Láttam korábban,hogy vezet valamelyikőtök egy táblázatot, én is "korosodó" első szülő vagyok, idén leszek 32

Én is küldök mindenkinek egy nagy piros tulipánt, lassan jön a tavasz, nyáron pedig már nagy pocival strandolhatunk

Sziasztok,
MSE (10)

KépKép
Kép
jadey

Mamy,

en kedden voltam 6, azaz igazabol 7 hetes kontrollon, mert az orvosom nem volt mult heten. Megvizsgalt, azt mondta minden rendben. Rakszurest fel ev mulva javasolt. Vedekezesre pedig az ovszert. Tablettat azert nem javasol, mert a szoptatasba bezavarhat a hormonkeszitmeny. Spiralt azert nem, mert meg kb fel ev, mire minden visszaigazodik ott bennt, addig nem olyan biztonsagos. (Bar en huvelyi uton szultem, lehet hogy csaszarnal nem igy van.)

Viola
fj35

Lanyok,

lenne egy kerdesem: Adam egyre gyakrabban atalussza az ejszakat, iyenkor a melleim tele vannak es nagyon becsomosodnak, mire reggel felebredek. Felek, hogy nem tesz jot a tejtermelesnek, hogy kimarad az ejszakai szopi. Mit tanacsoltok? Ilyenkor keljek fel ejszaka, hogy fejjek???

Viola
fj35

Viola
Én azt tanácsolom, hogy fejd le a tejet, mert egy idő után a szervezet ugy reagál rá, hogy nincs szükséged, vagyis a babának tejre és lassan elapad. Így járt egyik rokonom is, csak ő azért nem fejte le, inkább tartogatta éjszaka, hogy reggelre jusson, aztán elapadt neki. De ha lefejed, akkor ugy veszi a szervezeted, hogy szükség van rá, és akkor lesz termelés is. És nem lesz gond.

hettie

Hettie,

nagyon koszonom a tanacsot, en is valami ilyentol tartottam. Szoval akkor nincs mas hatra, mint akkor is felkelni ejjel, ha a kisfiu vegigalussza az ejszakat. Egyebkent sincsen tul sok tejem, igy inkabb nem kockaztatot, felhuzom a vekkert ejjel 2-re.

Viola
fj35

DRÁGÁÁÁÁÁÁK!

Már szerda óta itthon vagyunk, minden nap leültem, hogy most aztán elolvasom, hogy mik történtek, milyen új képek vannak, hogy írok stb, de persze pont mindig akkor jött valaki vagy lett etetés idő, úgyhogy nem sikerült.

Teszek fel képeket , én csak fotóztam, a montázsokat a tesóm csinálta, kinek van ilyenre ideje!!!!!!! :) :)

Apa elmesélte, hogy miket írtatok az első napokban, olyan drágák vagytok, tökre hiányoztok és fogok jönni, csak most mindenki örületben van Andristól, úgyhogy mindig jön valaki, vagy ha nem jön telefonál, én meg úgy örülök neki, hogy így szeretnek minket... Tudom, hogy részben hormonális, de én folyton elbőgöm magam a boldogságtól, néha már alig várom, hogy felébredjen, hogy tutujgathassam.

Tűzmanó üzeni, hogy jól vannak, csak a költözés miatt most nincs netjük, de amint lehet jön és puszil mindenkit és neki is hiányoztok!

Puszi mindenkinek és köszi a szurkolást!

UI: már a szüléstörténetet is elkezdtem írni...................hát nem volt piti, az tuti, hogy engem többet ezen a szülészeten nem látnak.. :)

Kép

Kép

Kép
siba

Sziasztok!

Apa Katázik, kihasználom :D :D

Tűzmanó!
A Paskál park tök jó szerintem. Vele szemben lakik egy munkatársam, tetszik a környék, közel az ÖRs, meg a strand.
A kórházi csomagom nekem is 2 táska volt, de kellett minden amit bepakoltam. Lakás, ruhák kimosva...akkor készen álltok lassan a kis jövevény fogadására. :)
Utolsó 2hétben nekem is minden napra jutott vmi: védőnő, doki, egyebek...de mertem már mászkálni, meg örültem, hogy mehetek, mert most kicsit jobban be vagyok zárva a baba miatt.
Net dolog :(

Jadey!
Jobbulást Jade-nek! Nagyon szép a fiad, jó nagy. :) Várjuk a szüléstörténetet, nagyon kivi vagyok már. Nagyon édes a lányod, ahogy büszkén fogja a kistesót. :)
140g hmm :shock: jó kis huzatja van...mindig ennyit eszik? :D

Rozus!
Kemény lehetett végigülni 3 napot. :(
Kitartás a fekvéshez és pihenéshez. Megéri. Küldök energiát +++++++++++ :)

Mamy!
Szépen gyarapodik Geszti. Hol voltatok kontrollon? ki utalt erre be benneteket? Vagy csak a havi orvosi vizsgálat volt? Valszeg az lesz (tejleadóreflex), amit Bujkával írtatok. :) De még nem sikerült megfigyelnem mikor érzem etetés előtt stb... :shock: Amúgy az érzés tényéeg ne fáj, csak furcsa, nem igazán tudom mihez hasonlítani.
Szerintem is jó a Pampers Mini, azt hittem ki fog folyni a tartalom, mivel a hátán nem megy fel a betét rész, nem olyan vastag, mint a new bornnál, vagy liberonál. Nálunk is van termés rendesen, és csak 2x volt baleset (derekáig kakis volt :) )
Ja és örülök, hogy Kisangyal lett Gesztike. Látod mennyit változott 1hét alatt.

Bujka!
Köszi infókat, hát tény, hogy nem lehet pénzzel győzni (1500ft/10db zacsi) :( Majd vmit kitalálok én is. Hogy oldottad meg a jégkockatartós dolgot? Előtte kifőzted a tartót és beletetted a tejet, és egy zacskóba. Aztán ha megfagyott kisebb zacsikba külön?
Milyen az a szájpenész? Hol látható, milyen színű? Mihamarabbi gyógyulást. Lehet, hogy nekünk is van. Jővő szerdán megyünk dokinénihez, ő tuti megmondja a frankót.

Gesztenye!
Örülök, hogy újra közöttünk. Hasfájás :( Képet kaphatunk?

Rolex!
Nagy gratula a babához! Szépek a méretei. :) Majd jelentkezz mihamarabb.

Viola!
Mondjuk ha eredetileg evett a baba este 10, hajnali 3 és reggel 6-kor. De ha kihagyja a 3órás etetést, akkor azt a melledet fejjed le, amelyikből etettél volna hajnalban. Én ezt tenném-én felváltva szoptatok. Nekem is volt már bedurranva annyira, hogy felülni sem tudtam az ágyban, akkor 6órát aludt a drága. Szerintem ha hébe-hóba fordul elő, akkor nem számít ha nem fejed le, szerintem. Ha mindig átalussza a baba az éjszakát, akkor azt tenném, amit írtam.

Mivel takarjátok be a babákat éjjel? Hálózsák alá mit adtok?

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok mindenkinek,és jó babázást,illetve már csak párunknak jó pocakosodást!!

Hettie:
Gyöngyös nincs túl közel,de megértem,hogy más kórházat választottatok.Egyébként meg biztos lesz időtök beérni.

Bujka:
Ne aggódj a szájpenész nem szokott nagy gondot okozni.Ha jobban elterjed esetleg kicsit étvágytalanabbak a babák.
Mit kaptatok rá?Sima c vitaminos ampullával remekül kezelhető,vagy Nistatyn nevű ecsetelőt szoktak adni.

Kérdezte valaki,hogy hogy néz ki.Könnyű összekeverni az anyatejjel,mert a pofácskák belsején szokott lenni és a nyelven.Annyi a különbség,hogy ezt nehéz letörölni az anyatejjel szemben.(gézlappal,vagy fültisztítóval)

Bocsánat,hogy már megint szakemberkedtem,dehát hátha hasznos.

Tina,Siba.
Gratula a babákhoz!!!

Rolex:
Gratulálok Anna babához,képeket majd várjuk!!
Tényleg szép névnapi ajándék!!!

Míra szobája:

Kép

Kép

Kép

KépKép
rönci

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?