Új privát üzeneted érkezett!

Vivi!
Bia semmilyen jelét sem adja az intézetes múltjának (olyan mintha nem is emlékezne rá), ő két évesen olyan szinten volt , mint Roli 18-20 hónaposan -persze ez sok minden függvénye lehet. Norbi ezzel szemben szinte állandóan anekdotázik az intézetről, folyton kitalál mindenféle történeteket, amik ott estek meg vele. Ő emlékszik a társaira és a gondozókra is és csak pozitív dolgokat mond erről a témáról. Az intézet családgondozója szerint ez jó, hiszen neki jó élményei maradtak életének erről a szakaszáról. Tehát én semmiféle lelki sérülésről nem beszélhetek. Ami nagyon nehéz volt az a "beszoktatás" Norbinál. Biának minden alapvető dolgot mi tanítottunk, vele nem volt gond. Norbi viszont 3 évesen már sok mindent tudott, de szinte mindent rosszul. Na ezeket a dolgokat helyes irányba terelni, az volt a kutya nehéz dolog. Őt nem tudtuk igazából nevelni, tanítani (hiszen ugye 3 éves korra már mindent megtanul a gyerek) csak javítgatni a hibákon , terelgetni a helyes útra. Ha engem kérdeztek 1,5-2 éves korig szemrebbenés nélkül felvállalható intézetes gyerkőc, nagyobbnál már kész embert kaphatunk, akinél nagyon nehéz az alapvető dolgokon változtatni. Persze van rossz példa is, ha az intézetben nem úgy bántak a babával ahogy kell, az érződhet rajta, hiszen vannak rossz intézetek is. Nekünk szerencsénk volt nagyon jó helyen nevelkedtek az "ikreim", bár az pl. látszik, hogy Bia mindenki kedvence volt , így kivételeztek vele, míg Norbi csak egy volt a többi roma kisfiú között. Én lelki problémáktól nem tartanék, hiszen akármilyen a múltja is annak a babának, ha beleszokik abba az új környezetbe, amit egy szerető család tud nyújtani, tudatosul benne az állandóság, hogy ez már mindig így lesz, apa éa anya mindig itt lesz és megvéd ha baj van , akkor egy idő után ezek az esetleges negatív élmények is eltompulnak, eltűnnek. Az tény, hogy nagyon megszenvedtük a szülőséget mikor Biát hazahoztuk, hiszen fogalmunk sem volt arról mit kell egy két éves gyerekkel kezdeni, mit várhatunk el tőle , mit tud már (ráadásul ő ugye nem volt azonos szinten egy családban felnőtt 2 évessel). Az első hónap megizzasztott minket rendesen, hiszen semmi tapasztalatunk nem volt a gyereknevelés terén. Ezért szerintem egyszerűbb csecsemővel kezdeni, valahogy arra mindenki jobban fel van készülve. Mikor Roli megszületett vele már nem is volt semmi gond, vele olyan természetesnek tűnt minden. Azt tudom javasolni azoknak, akik első babának felvállalnak nagyobbat is, hogy azért járjanak utána az életkori sajátosságoknak a baba hazahozatala előtt. (Ilyenre gondolok például: mikor Biát hazahoztuk az első napok valamelyikén egy este bevonult a hálóba és elvolt csöndben- na ez gyanús volt. Mire bementem kb. 30 db. papírzsepit széttépett vékony csíkokra. Az egész szoba tele volt papírdarabkákkal. Na most szidjam , vagy dícsérjem. Gyanús volt, hogy szabályos csíkokra tépte szét a zsepiket, de azért mégis. Telefonáltam az intézet családgondozójának (aki egyébként rengeteget segített a problémák megoldásában) és tényleg ezt az intézetben egy foglalkozás keretében tanulták , képességfejlesztés gyanánt.)

A főállású anyaság már nálunk is felmerült, mint alternatíva, csak az a helyzet, hogy az úgy kapott pénz egyenlő a gyessel, ami ugye huszon-párezer forint. Na abból nem tudunk megélni, mert apa sajna még nem bankigazgató.(Na de majd én :twisted: )
steiff

Vivi!
Nem hiszem, hogy bármi bántó is lenne abban, amit írtál. Van aki úgy gondolkodik, hogy csak egy gyereket szeretne, hogy meg tudja neki adni mindazt, amit lehet, van aki kettőt, hogy legyenek testvérek, és van aki nagy családban gondolkodik. Ez mindenki szíve joga és abszolút tiszteletben tartandó dolog. Én amióta az eszem tudom 3 gyerekben gondolkodtam, hogy őszinte legyek nem tudom miért, hiszen a családunkban nincs rá példa. De tudtam, hogy ennyi lesz és kész. Amikor az orvosi problémák előjöttek, mi rögtön az örökbefogadás mellett döntöttünk . Azért megpróbáltuk a sajátot is persze , amelyik előbb sikerül annak fogunk örülni alapon . Hálát adok az égnek, hogy legalább egyszer szülhettem az tény, de annak is , hogy két ilyen nagyszerű kisember örökbefogadó anyukája lehetek!! :lol:
Tudom, hogy az én várakozásom teljesen más mint a tiéd, vagy még sokaké itt a fórumon. Nálunk nincs üres gyerekszoba -bár üres kiságy volt-de szétszedettem a férjemmel, mert nem bírtam nézni- látod nem is olyan más a helyzetünk. Én arra tettem fel az életem, hogy nagy családom legyen és a gyerekeimből jó embert neveljek.
Ja és még annyit, hogy ha már a te babád nagyobbacska lesz (mert eljön ez az idő is :lol: ) még visszatérünk erre az egy gyerek témára oké ? (Én is 3 gyereket terveztem és látod már a negyedikre várunk!!)
steiff

Jaj lányok most kaptam frászt! Itt irogatok a fórumon, teljesen benne vagyok a témában erre megszólalt a telefonom és ki az? A tegyeszes ügyintézőm! Adrenalin az egekben, csak nem??? Hát nem , csak környezni jön pénteken. :cry: :cry:

Struga, Tirza!

Beszéltem egy öf-ban jártas ismerőssel, és kitárgyaltuk a mi- ki hol áll és nem áll helyzetünket. Szerinte sem rossz ötlet ez a csoportos tegyeszlátogatás, márcsak azért sem, hátha sikerül közelebb kerülni a tűzhöz a noszogatással.
steiff

Steiff!

Pont ilyenekre gondoltam a nagyobb gyerekekkel kapcsolatban. Az ügyintézőnk mondta, hogy egy másfél éves gyerek, még simán beilleszkedik az új családba. Neki vsz. gyermeke van, ezért kérdezek inkább tőletek. :wink:

Köszi a gyors választ, nagy kő esett le a szívemről, hogy érthető voltam és nem bántottalak meg! :D

Kép
vivi1

Vivi!

Na és azt is kalkuláld bele, hogy egy intézetes másfél éves gyerek egy családban lévő kb. 12-14 hónaposnak felel meg! Én ezért írtam a másfél -két éves kort .
steiff

Tvera, nálunk is felmerült a genetika kérdése, de nem bennünk, hanem a szűkebb családunkban. Én megkérdeztem őket, hogy szerintük a vér szerinti gyereknél garantált, hogy nem merülnek fel hasonló problémák (ráadásul véleményem szerint a párod kételyei nem függnek össze a génekkel)? Nem tudhatod vér szerinti esetében sem, hogy genetikailag melyik családból mit örököl, és igazad van abban, hogy a nevelés többet jelent, szerintem a személyiségében jobban dominál mint a genetika.:lol:
Melyik összejövetelt kérdezed?
A topictali október 14-én (jövő hét szombaton) lesz Sződön az iskolában. A Gólyahíres tali a ha jól tudom okt. 21-én lesz.

Vivi, nincs semmi baj a fogalmazásoddal. :D
Peti 16 és fél hónapos volt amikor megismertük, és 18 hónapos amikor hazahoztuk. Az utolsó két hét már nem volt egyszerű, mert minden látogatás végén amikor eljöttünk keservesen sírt, gondolhatod nem volt egyszerű otthagyni.
Amikor elbúcsúztunk a csecsemőotthontól akkor azt mondták, ne lepődjünk meg ha a déli alvást kihagyja, mert az új környezet miatt túlpörög és nem akar aludni. Ezzel szemben szépen lefektettük délben és két órát aludt. Én azt gondolom akkorra már nem az számított, hogy hol van, hanem, hogy velünk van. Tehát könnyen megszokta az új otthonát.
Mi is tesóra várunk, és én is azt gondoltam könnyebb lesz mert már itt van a kisfiunk. Hát nem. Ugyanolyan izgatott és türelmetlen vagyok, és lassan megy az idő mint amikor Petire vártunk. Talán annyival könnyebb, hogy azért nem unatkozunk mellette, és kevesebbet agyalunk, hogy mikor jön a tesó.
Mi a jelentkezéstől számított 1,5 év után kaptuk a telefont. A jogerős határozattól számítva 15 hónap telt el. :lol:
Ti országos listára is jelentkeztetek a Tegyesznél? Nektek mennyi várakozási időt mondtak?
Nekünk azt mondták, hogy fiú esetén kb. 2 év, lánynál 3 év a várakozás.

Steiff, nálatok miben nyilvánult meg a lemaradás a velük egykorúaktól? Én nem vettem észre Petinél hasonlót, de ez lehet, hogy csak az én tudatlanságomból fakadt.

Kép
Kép
atan

Vivi! A másfél évesen intézetből kikerülő gyereknek semmilyen emlékei (legalábbis tudatos) nem lesznek az intézetről, a múltjáról. Ha vannak hátrányok, lemaradások, nagyon rövid idő alatt behozzák. Itt érzelmi és a megismerés korlátozott volta miatti kognitív hátrányokra is gondolok. Apró példa: a gyerekünk másfél éves koráig egyszer volt a csecsemőotthon falain kívül, akkor ült autóban, kórházi vizsgálatra menet. Első utunkon természetesen üvöltött, félt, amikor beraktuk a kocsiba. Két év elteltével kb. 40000 km van benne:) Nem az autóban, a gyerekben:)
Vagy pl. nem látott addig élő állatot. Nem tudta, milyen egy kutya. Hazajöttünk, és az első pillanattól szerette a kutyát, macskát... meg mindent. Persze, ezt látta tőlünk, szívott magába mindent. Ha mi sokat utazunk, ő is szeret utazni. Ha mi állatbarátok vagyunk, neki is a zsigereibe épül ez az érzés. Talán nem kell ezt ragozni, elég, ha azt mondom, hogy a pszichológiai vizsgálat szerint is életkori átlagának megfelelőek a vizsgált képességei. Tehát, ha volt hátránya, két és fél év alatt leküzdöttük. Együtt.
Szóval ne féljetek a nagyobbacska gyerekek örökbefogadásától:), csak ezt akartam mondani...
mera

Sziasztok Lányok!

Ha nem baj, írnék néhány sort én is férjeink "éshabűnözőlesz, vagyzaklataszülőanya" :lol: típusú aggodalmairól:

A férjem miattam vágott bele az örökbefogadásba.
Ő egy újabb eset a köztünk fellelhető megannyi sors között - első házasságából két szép felnőtt fia van, gyönyörű kislányunokát ringathat hétvégenként. Gyermek utáni vágyát már kielégítette a sors.
Amikor azonban második feleségnek fiatal nőszemélyt választott, felvállalta, hogy itten újabb gyermekáldás lesz esedékes. :P
De az áldás elkerülte az otthonunkat - lett helyette hormonkezelés, meg műtét, meg végtelen keserűség. Végül egyértelmű lett, hogy csak örökbefogadással lehetek anyuka - és ő ebben is mellettem állt.
Nem azért, mintha annyira szerette volna ezt az egészet, hanem mert ennyire szeretett engem. :oops:
Ebből persze egyenesen következett: az említett kételyeket (amik mindenkiben megfogalmazódnak!) benne nem halványította el a gyermek utáni hatalmas vágyakozás... Reális fejjel kereste a reális, és valóban megnyugtató válaszokat.

Jött a tanfolyam, jött a Gólyahíres tali és egyre jobban elfogadta, hogy sok-sok pozitív példa jár-kel körülötte! Statisztikailag :lol: nagy az esély egy hasonló szerencsés találkozásra...
Szóval úgy döntött: nem aggódik egy helyzeten, ami még nincs is! Nem fél egy életet adótól, akit még nem is ismer! Nem vádol előre hűtlenséggel egy gyerkőcöt, akit még meg sem ölelt!

Ha majd eljön az ideje, mérlegelni fog! Ha bármi nem tetszik, nemet fog mondani! Elkövetkezendő életünk múlik ezen, és megadatott a lehetőség: ITT LEHET NEMET MONDANI!!! És kell is, ha valamilyen körülmény elfogadhatatlan!

És az én bölcs, őszülő Grál-lovagom :P így is tett:

Megismerte a helyzetet, megismerte az életet adót, a babát, a körülményeket - és jól fellélegzett! Semmi nem volt a helyzetükben, amit ne tudott volna elfogadni.
A baba ugyan élet és halál között lebegett, de az inkubátor mellett állva valahogy egyértelmű volt, hogy ez most nem kizárási alap. Meggyógyul!
Komolyabb gond lett volna az Ő szemében, ha az életet adóban nem bízik - de bízott, értette és elfogadta!

Ha majd ott álltok, érezni fogjátok: nem ezer démonnal kell harcolni! Egy eset van - a Te gyermeked esete! Akkor majd érzed, megnyugodtál, nincs mitől félni!
És ha esetleg van? MONDHATSZ NEMET! ITT LEHET! :P

Szóval a kétkedő férjeknek üzenjük: az örökbefogadás elindítása szép és nemes pillanat! Végre teherbe esik az asszony! :wink:
Gondolkodni, dönteni, esélyeket latolgatni elég akkor, ha tudod, kikről döntessz... :P

Kép Büszke Apa... :-))

KépKép
amneris

Amneris, amit írtál, publikálni lehetne/kéne :) :idea:
Nagyon jó!
mera

Atan, ezen a soxor emlegetett lemaradáson én is gondolkodóba estem... Mihez/kihez képest? Az életkori átlaghoz képest? Ismerve a magyar lakosság átlagának állapotát, képességeit, nem látom azt a mércét, ami ezt igazolná 8)
mera

Amneris:

KÖSZÖNÖM!

Kép

Hálából elküldöm neked a 100 szál rózsámat! :lol: :oops:
tvera

Atan:

Elutazunk jövő hét pénteken 3 napra így csak 21-én tudunk menni.Bár azt sem tudom hol és mikor lesz :lol: ,segítsetek!

Lányok!
Ki lesz ott 21-én?Olyan jó lenne titeket megismerni!Elveszettnek fogjuk magunkat érezni :oops: !
tvera

Tvera

Itt találod a meghívót:

http://www.golyahiregyesulet.hu/esemenyeink.php

Én biztos megyek.

Majd 21-e előtt csinálunkegy körkérdést mindkét fórumon, hogy ki jön.
Az biztos, hogy a bemutatkozók között lesz Amneris, Jiny, Ggabszi, Ildikó.

Drága Amneris!
Ugyan nekem nincs gondom a férjecskémmel, de kimásolom amit írtál és elküldöm neki. Ahogy Mera mondja, publikálni kellene.

Szép napot kívánok!
Tviky

Kép
tviky

Tviky:

Köszönöm!
Téged biztos megismerlek :lol: !

Látom téged is megfogott amit Amneris írt! :lol:
Én a drága páromat ideültettem a gép elé és elolvastattam vele.Azt hiszem megérte!
tvera

Sziasztok!

Amneris, engem meggyőztél. Nagyon szép, amit írtál, és már nyomtatom is ki, hogy lássa az én kis picitkételkedő uracskám is.

Egyébként én is megyek, ha minden jól megy 21-én a találkozóra, csak a férjem sajnos nem tud.

Tvera: mi hasonló cipőben járunk, mint ti, még mi sem indítottuk el az örökbefogadást. Bár lehet, hogy már annak számít az, hogy holnap megyünk a TEGYESZhez!!!!!!!!!!!!!!!

Már úgy izgulok!!!!!!!! Drukkoljatok egy iciripicirit, jó?

Gondolom, most csak papírokat fogunk aláirogatni?!

:wink:

Noanko
a.noanko

Amneris!
Már ahogy az Aidát mesélted, gyanús volt nekem, hogy nem dráma tagozatos gimibe jártál-e? De ezek a sorok...Az biztos, hogy te megtaláltad az igazit!
Jó téged ismerni!
Ezt neked teszem fel! 1896-ban ilyen volt az Operaház!

Kép

Kép
kajla

Tvera!
Gyönyörűek a rózsák! Az ilyen pasit két kézzel kell szorítani!!!! :D

MI nem megyünk 21-én!

Kép

Kép
kajla

"Az biztos, hogy a bemutatkozók között lesz Amneris, Jiny, Ggabszi, Ildikó. "

És persze mi is...
rkata

Bocsi Kata :oops:
Nem volt szándékos!

Kép
tviky

Akkor, ha megengeditek, elkezdem írni, hogy ki jön a 21-n a Gólyahíres találkozóra:

Amneris
Jiny
Ggabszi
Ildikó
Rkata
Tvera
Tviky

Kérem a többieket, hogy jelezzék!

Kép
tviky

Amneris!

Nagyon szépet írtál az örökbefogadásról.Tényleg publikálni kellene. Talán nem ítélkeznének olyan gyorsan az emberek.

Nekünk is szokták mondani, hogy bűnöző lesz, majd meglop, stb...

Tviky!

Nem ismerjük egymást, de azért megírom, hogy mi is megyünk a 21-én a talira.

Timi
latimi

21-n a Gólyahíres találkozóra jönnek/megyünk:

Amneris
Jiny
Ggabszi
Ildikó
Rkata
Tvera
Latimi
Marcianyu
Tviky

Kép
tviky

Szia Tviky!

Mint már jeleztem, mi is mennénk (bár nem ismerjük még egymást, de remélem, ez megváltozik most :lol: )

Noanko
a.noanko

Szia Tviky!

Mint már jeleztem, mi is mennénk (bár nem ismerjük még egymást, de remélem, ez megváltozik most :lol: )

Noanko
a.noanko

Sziasztok!

Tviky: Mi is megyünk a Góyahíres talira,ahol remélhetőleg személyesen is megismerkedhetünk azokkal,akikkel eddig még nem sikerült. :)
csöpke

Tviky!

A 21-i találkozóra én is megyek, oda egyedül, mert a picurnak még nagyon hosszú lenne 4-5 óra csendben maradás. :-(

Ez már a 4. alkalom lesz, hogy részt veszek a gólyahíres találkozón. Rengeteg sok hasznos információ elhangzik, és a végén, amikor a babások kiállnak, és elmesélik történeteiket, az annyira megható, már most is alig várom. Akik örökbefogadáson gondolkodnak, azoknak nagyon tudom ajánlani, hogy jöjjenek el párjukkal együtt.

A sződi talira viszont hármasban megyünk a Kis Hercegünkkel. Lányos anyukák legyetek résen, mert a Herceg hódításra készül! :-) Ma megkapta első, 18-as méretű cipőjét. Azóta nem a felállással van elfoglalva, hanem azzal, hogyan tudná levenni. Azt hiszem, minden csak idő kérdése, a kikötésig már eljutott.

Amneris!
Gratulálok én is az írásodhoz.
Vendég

Sziasztok!
Már nem tudom ki hozta fel a "mit szól a férjünk az örökbefogadáshoz" dolgot... Nekünk egy lombikunk volt, ami után azt mondták nem kellene ezt a vonalat erőltetni, annyira rosszul reagáltam a hormonokra. A napokban ismerősök által szóba került hogy esetleg megpróbálhatnánk megint, így hogy itt van Dóri hátha jobban tolerál a szervezetem is. Errő ő hallani sem akart róla. :lol: Azt mondta neki már van egy lánya, nem hisz a "vajon mit örökölt a génjeiben" dologban. És azt mondta hogyha majd egyszer lesz is tesója Dorinak, szintén ugyanígy a szívünkben fogan majd meg ha eljön az ideje. :D Szóval kifelé mosolyogtam, míg belül újjongott a lelkem. Bár ő soha nem volt az örökbefogadás ellen, mindig is úgy tekintett rá mint egy lombikra vagy egy hétköznapi várandósságra. Azért arra kíváncsi leszek hogy majd eljön e az az idő amiről álmodott, hogy két lánya van.... Hiába na, pasiból van. :lol:

KépKép
jiny

Tviky

Mi is megyünk a Gólyahíres talira.

Amneris
Nagyon szépet írtál!
petyaanya

Amneris
Jiny
Ggabszi
Ildikó
Rkata
Tvera
Latimi
Marcianyu
Kelimoni
A.noanko
Csöpke
Deva
Petyaanya
Tviky

Kép
tviky

Sziasztok!

Tvicky!
Mi is megyünk, én legalábbis viszem anyut. Aztán, hogy a csajok is jönnek-e, arra még alszom párat! :lol:

kizsó

Tviky! Mi is megyünk 21.-én! :wink:

Atan! Az országos listán is rajta vagyunk. Tegnap a párom felhívta az ügyintézőnket, sajnos áll a sor, de a félroma baba miatt az országos listán képben vagyunk. Hát ennyit sikerült megtudnunk. Nálunk 1,5 év várakozást mondtak, de ha így halad a sor, lesz az még több is. :cry: :cry: A megyénkben 40-en várakozunk, nincs külön fiú-lány sor. ( Mi még mindig a 15. helyen állunk, semmi változás) :cry: :cry:

Mera! Köszi, hogy Te is írtál! :wink: Megerősítettétek bennem, hogy tényleg jól döntöttünk és nagy szeretettel várjuk a nagyobbacska tündérkét is! :D :P

Kép
vivi1

Amneris
Jiny
Ggabszi
Ildikó
Rkata
Tvera
Latimi
Marcianyu
Kelimoni
A.noanko
Csöpke
Deva
Petyaanya
Tölti
Vivi
Kizsó
Tviky

Kép
tviky

Sziasztok!

Látom jó sokan leszünk!
Vagy ez normális?Mennyien szoktak lenni ilyen találkozón?Hogy működik ez az egész?Csak odaállítunk és ennyi?

Tegnap este olyan ideges voltam,nem lehetett fellépni a babanetre.A barátnőm sem tudod,ő a sikeres inszemen van, most volt neki az első,tiszta hülyét kaphatott a gép annyiszor próbáltuk,közben meg beszéltünk skype-n és jókat derültünk rajta,hogy egyikünk sem tud belépni :lol:

Ti próbáltatok feljönni?Sikerült?

Húúú,de sokat kérdeztem :oops: !
tvera

Tvera
Ha elolvastad a meghívót, abból sok minden kiderült.
10-12-ig a Gólyahír egyesület elnöke Mórucz Lajosné Gabika és munkatársai tájékoztatják a várakozókat az egyesület működéséről. Tudomásom szerint jelenleg kb. 240 várakozó pár van, az már önmagában 480 embert jelent. Nyíiván nem jön el mindenki. Aztán kis szünet, falatozunk azokból a finomságokból, amit hoztunk. Kb 13-tól pedig bemutatkoznak azok a családok, akik az elmult fél évben fogadtak örökbe, ez kb. 20-30 család. Tehát ha ezt mind összeadod... leszünk egy páran. Van jelenléti ív, de néha olyan sokan vannak, hogy nem is jutunk hozzá, hogy aláírjuk.

Én 2005 októberében voltam először, első benyomásként az maradt meg bennem, hogy olyan érzésem van, hogy itt mindenkit ismerek, mindenkinek köszöntünk, mindenki kedves, barátságos. Nagyon jó hangulatú ez a rendezvény. Az megjegyzem, hogy Vickin kívül senkit nem ismertem és akkor még nem is hallottam a babanetről.

Remélem kimerítő voltam. :lol:

Tviky

Kép
tviky

Sziasztok

Sajnos most nincs időm írni- épp sütök.

Tviky
A sződi talit is összesítenéd. :wink: Légyszi.

Mindenkinek szép hétvégét: Süni

8 nap múlva találkozunk, ha jól számolom :lol:
renóca

Tvera! Este nekem sem sikerült belépnem a babanetre.

Tviky! Annyi ember te jó ég!!! Hogy foglak Titeket megtalálni? Kiírjam magamra, hogy Vivi1? :lol:

Süni mit sütsz? Én most diétázom :cry: :cry: A lombik alatt kicsit meghíztam, már 6 kiló lement, most 55 vagyok. Még 5 kilót akarok fogyni.(ha kibirom)

Kép
vivi1

Sziasztok!

Kajla

Ma hívtak Gyuláról, hogy 16-án mehetünk megnézn a picúrt.
Úgy izgulok az első találkozás miatt.

Majd az első találkozón készítek képeket és küldök majd nektek egyet.
henci03

Süni kérésére!

A Sződi talira jönnek/megyünk:

Marci-anyu
Kelimoni
Rkata
Gilice
Réce
Steiff
Töltike
Madri
Atan
Latimi
Matiba
Napsi
Kizsó
Amneris
Tirza
Simineni
Deva
Süni
Tviky

Várom a jelentkezőket!

Kép
tviky

Tvicky!

Engem légyszi húzz ki a sződi listáról, mert azon a hétvégén elutazunk anyósékhoz! :roll: :?
köszi

kizsó

Tviky:
Köszi a részletes beszámolót,olvastam a meghívót de az nem volt ilyen részletes :lol: !
Ezek szerint vinni kell vmi sütit meg italt?
Nekem is az a gondom mint Vivi1-nek hogy fogunk titeket megtalálni?
Ismerem magunkat és tudom hogy zavarban fogjuk magunkat érezni "idegenként" :oops: !

Nem szoktatok vhol elötte találkozni?
Én már most izgulok hogy mi lesz :oops: !Tök kínos!

Vivi1:
Akkor nem mi voltunk bénák :D ha neked sem sikerült!
tvera

Vivi, Tvera

Nekem is eszembe jutott, hogy etikett cimkére kiírom a nevemet, de áprilisban Gabika megoldotta, hogy a Babanetesek külön is találkozhassanak!

Nikinozsó
Most is lenne rá lehetőség, hogy külön találkozzunk?
Előre is köszönöm mindenki nevében.

Jó hétvégét mindenkinek!

Kép
tviky

Vivi1: nekem meg pont az 55 kg a cél :), na jó, nem bánom, lehet 53 is :wink: , hétfőn kezdem a 90 napos diétát. Nem kell, csak 3-4 kilót leadnom, inkább centiben kéne fogyni, de borzasztó, mennyire nem vagyok kitartó. :oops:
rkata

Rkata! Már vagy 2 éve diétázom :oops: , de mindig visszajött a leadott kiló. Nem is értem mért? :lol: :lol: Imádok enni, ez a legnagyobb gond nálam! De most kemény vagyok és kitartó, nem adom fel! :lol: :lol: Nagyon nehéz úgy diétázni, hogy egy falánk(párom), mindig jóízűen eszik elöttem. Tegnap este folyt a nyálam mert a kedvesem fagyit evett, csokit, chips-et, én meg csak nyaltam a számat. :shock: :lol: Majd ha lefogytam 50-re, küldök én is képet úgy, ahogy az újságokban hírdetik a diétákat. Ilyen volt és ilyen lett :lol: :lol: :lol: Én most a 13 nap alatt 6-8 kiló minusz diétát csinálom. Hatásos és enni is lehet egy kicsit :( :lol:

Kép
vivi1

Rkata! A diétám itt találod ha esetleg érdekel:

http://www.vital.hu/themes/health/fogyi_13nap1.htm

Kép
vivi1

Sziasztok!!!

Sok-sok kedves Renáta nevű topiclakóink!!!
Kívánok nektek nagyon-nagyon Boldog Névnapot!!!!!!!!!
Rvan :lol: , Süni :lol: , Steiff :lol: !!! (Remélem nem hagytam ki senkit... :oops: )
Kép

Kép

Pusszancs mindenkinek :wink:
Napsi

KépKép
napsugaracska

Sok boldogságot kívánok Renátáinknak!

Kép
ildi_ko

Heni!
Én is nagyon izgulok! Úgy drukkolok, hogy a tiétek legyen ez a kisfiú!
Mindenképpen írj!!!! :D
Puszi!

Süni!
Bolodg névnapot!

Kép

Kép
kajla

Renátáknak boldog névnapot kívánok!
Kép

Kép
vivi1

Lányok, tegnap este én sem tudtam belépni, úgy hogy a hiba nem a mi készülékünkben volt. :lol:

Minden Renátának nagyon boldog névnapot kívánok.
Kép

Kép
Kép
atan

Kedves RENÁTÁK!

Névnapotok alkalmából nagyon sok boldogságot kívánok!! :-)

KépKép
KépKép
marci_anyu

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?