Sziasztok Lányok!
Ha nem baj, írnék néhány sort én is férjeink "éshabűnözőlesz, vagyzaklataszülőanya"
típusú aggodalmairól:
A férjem miattam vágott bele az örökbefogadásba.
Ő egy újabb eset a köztünk fellelhető megannyi sors között - első házasságából két szép felnőtt fia van, gyönyörű kislányunokát ringathat hétvégenként. Gyermek utáni vágyát már kielégítette a sors.
Amikor azonban második feleségnek fiatal nőszemélyt választott, felvállalta, hogy itten újabb gyermekáldás lesz esedékes.
De az áldás elkerülte az otthonunkat - lett helyette hormonkezelés, meg műtét, meg végtelen keserűség. Végül egyértelmű lett, hogy csak örökbefogadással lehetek anyuka - és ő ebben is mellettem állt.
Nem azért, mintha annyira szerette volna ezt az egészet, hanem mert ennyire szeretett engem.
Ebből persze egyenesen következett: az említett kételyeket (amik mindenkiben megfogalmazódnak!) benne nem halványította el a gyermek utáni hatalmas vágyakozás... Reális fejjel kereste a reális, és valóban megnyugtató válaszokat.
Jött a tanfolyam, jött a Gólyahíres tali és egyre jobban elfogadta, hogy sok-sok pozitív példa jár-kel körülötte! Statisztikailag
nagy az esély egy hasonló szerencsés találkozásra...
Szóval úgy döntött: nem aggódik egy helyzeten, ami még nincs is! Nem fél egy életet adótól, akit még nem is ismer! Nem vádol előre hűtlenséggel egy gyerkőcöt, akit még meg sem ölelt!
Ha majd eljön az ideje, mérlegelni fog! Ha bármi nem tetszik, nemet fog mondani! Elkövetkezendő életünk múlik ezen, és megadatott a lehetőség: ITT LEHET NEMET MONDANI!!! És kell is, ha valamilyen körülmény elfogadhatatlan!
És az én bölcs, őszülő Grál-lovagom
így is tett:
Megismerte a helyzetet, megismerte az életet adót, a babát, a körülményeket - és jól fellélegzett! Semmi nem volt a helyzetükben, amit ne tudott volna elfogadni.
A baba ugyan élet és halál között lebegett, de az inkubátor mellett állva valahogy egyértelmű volt, hogy ez most nem kizárási alap. Meggyógyul!
Komolyabb gond lett volna az Ő szemében, ha az életet adóban nem bízik - de bízott, értette és elfogadta!
Ha majd ott álltok, érezni fogjátok: nem ezer démonnal kell harcolni! Egy eset van - a Te gyermeked esete! Akkor majd érzed, megnyugodtál, nincs mitől félni!
És ha esetleg van? MONDHATSZ NEMET! ITT LEHET!
Szóval a kétkedő férjeknek üzenjük: az örökbefogadás elindítása szép és nemes pillanat! Végre teherbe esik az asszony!
Gondolkodni, dönteni, esélyeket latolgatni elég akkor, ha tudod, kikről döntessz...
Büszke Apa...
)