Új privát üzeneted érkezett!

Nagyon sok boldog születésnapot a mostanában 4 éves naaagy óvodásoknak!!! :lol:

Beszti!
Van kedved egy táblázatot felrakni, ha időd engedi? Azt tudom, hogy Kataa Alexe, meg Manó Emmája mikor született :wink: de a többiekére sajnos már nem pontosan emlékszem :oops:

Gumicukor!
Gabinál is scoby-doo őrület van:))))

mennem kell, keltem a jónépet!

Kép
sasha

Sziasztok

Sasha
Volt itt jo kis front ezekbena napokban 4 evvel ezelott :lol: Hogy telnek a napok,irhatnal kicsit tobbet.

Beszti
Lecci -lecci egy tabalzatot,mert miota babas vagyok meg sosem voltam benne :oops:

Csics
Remelem hamar elmulik ez a felelm,tenyleg csak a beszelgetes ,odafigyeles segit.

Zsuzsa
Jo lesz meg az a jatszohaz rossz idokre telen.

Magdi
Alex mar tobb mint egyeve fujja az orrat.Fele-fele aranyban,ahoykijon a lepes vagyen tartmo a zsepit vagy O.Persze ha O tartja akkor az orra alatt nem lesz mindig szep meg,de majd csak megtanulja.Az oviban is fujja ha kell (bar nem szokott taknyos lenni ).Szerintem most van az az ido hogy erre is megtanitsuk oket.
A ponis etterem Dorog mellett van a 10-es fouton,37km Pesttol.Van honapjuk is:www.horvathkert.hu

Nalunk tegnap volt a szuloi:Megdicsertek a csoportot hogy osszetrato mint szuloi mint gyerek szinten,szerepjatekoznak mar ezerrel :D Onalloak es szofogadoak.Van egy verekedos gyerek,annak az anyukajaval kulon beszeltek.
A vegen beszeltem kulon is Tunde nenivel,meg voltak Alexxal elegedve,kiemleve hogy jol nevelt,mennyi mindent tud mar angolul-arabul,es hogy ugyesen szamol,osszead-kivon egyjegyu szamokat.
Ja,es hogy egesz nap csak beszel :lol:

Dokinal is voltam a heten,kepzeljtek megint megfordult a baba,ujra a feje van felfele. Na ezert erzem mashogy a rugdosasit,mert a labaval teszi.Mar 1800 gramm :)

Szep napot,
Kata

Kép
Kép
kataa

Sziasztok

Zsuzsa
megvoltak a kukiügyek. csütörtökön vittem mind2 kölköt. nem volt vészes, egy szondával húzták nekik vissza a bőrt, egy pillanat volt az egész. a sírás is csak egy pillanat volt. utána 1-2 napig a kicsi sírt a pisinél, meg kamillázni kellett, azt nem szerették. most már nincs gond, nap egyszer kell hátrahúzni, na azt nem csípik.

Kataa
megkérdeztem a dokkert, ő csak 3 hó, illetve 5 kg felett vállal körülmetélést az altatás miatt, újszülöttet nem. de ha érdekel megírom a nevét.
sajna megint beteg a Gergő, lázas volt, meg takis. két napot bírt menni oviba :cry:
nekem a 32 és a 36 hét között fordult be a kicsi, amit nagyon megéreztem. de neked nem gond a fejfekvés sem.

nálunk is tegnap volt szülői, szegény apa volt ott több mint 2 órán át :lol:
megvolt az első fociedzés is 8)
7végén mi is szüretelni voltunk, jó volt.

jaj, én se tudom már s zsülinapokat, de ha valakinek ven, akkor boldogot 8) Kisgének is egy hét múlva lesz a 2. hihetetlen.

orrfújás: gergő tudja már, de én tartom a zsepit. viszont még szívjuk is a füle miatt.
az oviban meg azt kérdezték, hogy ki kéri, hogy popsikenőcsözzék a gyerek fenekét. hát ezen én csodálkoztam, én csak a kicsinek szoktam.
cipőfűzőkötést kell már tudni? a szomszéd tett egy megjegyzést, mikor Gergő szólt, hogy lóg a cipőfűzője és én megkötöttem. hát szerintem még nem kéne tudnia, elég bonyolult. emlékszem én is csak nagycsoportban tanultam meg.

puszi

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Kataa!

Nem kaptam pü-t! :(
Elindultál?

Én nem megyek, nagyon bocsi!! :oops: Semmi kedvem ma kimozdulni...

Tábla lesz! :lol:

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok

Csak gyorsan, mert ezer dolgom van.
Danny 5. napja fosizik es kegyetlenul gorcsol a gyomra. Most mar jobb, ritkul a fosi, meg surusodik, de szornyu mit elt at szegeny. Volt ejszaka, hogy 5szor keltunk. A napokban elhasznaltunk vagy 40 pelenkat....
Eladtuk a Peugeot, illetve a markakereskedes, nem is rossz aron.
A bolt megyeget, bar most eleg gaz mivel Danny beteg sokat kell vele lennem, elore felek mi lesz,ha Emi is elkezd betegeskedni. Anyunak meg nem mindig van kedve helyettesiteni a boltban es az az igazsag hogy nem vallja be, de nem lehet annyira szamitani ra ,mint amennyire korabban igerte, pedig ezert is mertem belevagni mar most a boltba. Mindegy, most keresek valakit felallasban.
Viszont nagyon jo hir meg, hogy Emi mar 3szor ott aludt az oviban, kicsit nyafizik ebed utan, de aztan elvan, csendben jatszik alvasidoben.... attol viszont felek, hogy ha nem a kedvenc ovonenije lesz delutanos, nem fog akarozni neki ott maradni.:( Meglatjuk.

megyek, mert ebedet kell csinalni

KépKép
KépKép
nyuszika

Beszti
Bocsi elfelejtettem,Nem mentem en sem,mert nem jart le a mosogep es nem tudtam itt hagyni. Ugyhogy inkabb egy volt kolleganommel ebedeltem a MOM-ban :)

Judy
Koszi az infot,kb 2 hosan szeretnem ugyhogy akkor ez a doki ugrott.
Ezek szerint meg mindig csak hatrahuztak Gergonek is,nem ugy volt hogy plasztikat csinaltattok a szukulet miatt?
Szuret jo lehetett,nekunk most elso evben nem volt mustunk,de ugy kivantam,hogy anyuek szereztek nekem.

Nyuszi
Sajnalom Dannyt ,gyogyuljon meg gyorsan.
Kocsihoz gratula,egyenlore nem is veszel masikat?
Hatanyukadat is meg lehet erteni,gondolom sok neki mar a boltban is lenni. Viszont egy anyuka esetleg orulne felallasnak is a kornyeken.

Kata

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Nyuszi!
Jobbulást Danynak! Át tudom érezni a helyzetet!!!! Idén februárban az én Danim is benyalt egy hasonló vírust és nagyon durva volt. Közvetlen az orrmandula műtéte után, a kórházból kapta be. Neki is egy hétig tartott erős hányingerrel és görcsökkel vegyítve. Olyan rossz, mikor tehetetlenek vagyunk ilyen esetben.
Emlékszem, kis pockom már annyira ki volt ürülve a végére, hogy átlátszót, színtiszta vizet fosizott ki :cry: :(
Gyógyuljatok meg mihamarabb!
Dokinénink felírta a Humana-tól az Elektorlyt nevű ásványi anyag pótló szert. Csak azért nem került kórházba infúzióra, mert megitta, mivel ez az infúzót helyettesíti. Kérdezz rá a dokinál, vagy felírt valami hasonlót?

Kép
sasha

hali

Gergőnek megint középfülgyulája van. reggelre megint folyt. karácsony óta ez a 6. ha jobban lesz, megnézik az orrmandulát, ha még megvan kivetetem, fülésznéni is ezt javasolja. Akinek volt már írjon róla (Sasha?) eddig 9 napot volt oviban szeptember óta. ez már nem normális szerintem.

Kataa
a szűkület miatt kellett kenni hetekig a szteroidos kenőccsel, ami teljesen kilazította a bőrt. így már meg lehetett csinálni a beavatkozást. nem kell plasztika, most olyan mint a nagyoké :)

Nyuszika
Jobbulást Dannynek.

pusz
jó7végét

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

JUti!

Mit szeretnél tudni?
A műtét maga alig 15 perc. Éhgyomorra csinálják és 24 órás bentlét után lehet menni haza. Esetünkben úgy nézett ki, hogy reggel fél 8-ra kellett bemenni kb 10-kor volt a műtét és másnap 7-kor már ki is tették a szűrűnket, jött ugye a következő adag befekvő. Ez a Heim Pál gyerekkórház volt. Bent alhattam vele.
A műtét előtt fél órával kap valami rózsaszínű lötyit amitől elbódul (nagyon ritka mellékhatásként hányinger léphet fel, kb 1% az esély rá, na mi beleestünk az egy százalékba) és viszik is. Műtét után egyből kihozzák az ágyába még mindig kómás állapoban, hiszen kicsit altatják őket. Én vért nem láttam...
Utána viszont még egysezr volt hörghurutja, és után nem volt többet fülgyulája. Bár most szeptember óta újra beteg (orrfolyás), immár egy hónapja, de a füle nem gyulladt be és azt hiszem ez volt a lényege!

Kép
sasha

Jujj, lemaradt, hogy jobbulást kívánok neki! :oops:

Kép
sasha

Sziasztok!

Köszönöm az orrfújásos válaszokat. Gyakoroljuk, gyakoroljuk, de Nóri legjobban azt szereti, ha kiporszívózom az orrát. Megjegyzem én is, de az oviban ez kivitelezhetetlen :?

Judy! Nagyon sajnálom Gergőt. Jobbulást neki! Az ismeretségi körömben most nyáron 2 gyerkőc szabadult meg a manduláktól. Az egyik egy 5 éves kisfiú szintén a füle miatt. A kozmetikusom 7 éves nagylánya a gyakori nátha miatt szabadult meg a manduláitól. Neki a torokmanduláit is kivették, állítólag tiszta genny volt az is (panaszt pdig nem okozott). Mindkét bab 1-2 nap után hazakerült, teljesen jól viselték a műtétet.
Nálunk Márk necces, neki tavaly óta 3x volt fülgyuszija (és még nem ovis), idén még nem volt, viszont 2hetente taknyos. Most is :cry:

Nyuszika! Jobbulást a kicsi fiúnak!
Hát nem irigyellek :cry: Én eddig főleg azért nem mertem belevágni semmiféle vállalkozásba, mert tudom, hogy senkire nem számíthatok. Jövő szeptembertől annyiban változik a helyzet, hogy muszály lesz dolgozni, igaz akkor se lesz senki, aki segítene, ha betegek a gyerekek. Érdekes lesz... bele sem gondolok.. :roll:

Kataa! Köszi a címet!

Cipőfűzés: Nóri kitudja kötni a cipőjét :lol: , a bekötés még nem megy. Néha próbálkozik, de általában jól megcsomózza a cipőfűzőt. Nálunk az oviban ez nagycsoportos követelmény. (a legtöbb nagycsopisnak ezért van tépőzáras cipője :wink: )

Szép napot Mindenkinek:

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna

Sasha

Kozi a biztatast!:)
Ti kaptatok mas gyogyszert is? Az a baj, hogy enyem Dani nem issza meg a Humana Elektrolytot, pedig van itthon, de igaz, mast iszik. Szerencsere a kiszaradastol nem felunk, kicsit gyenge, meg piros a feneke, hiaba kenem a felirt gyogykencevel. Mar javul, mert sokkal kevesebbszer van peluscsere, de meg azert van, mert van hogy csak egy apro potty jon ki, viszont az is kicsipi a boret. Te milyen kajat nem adtal neki amig beteg volt? Mar ugy sajnalom, mert vasarnap ugyanazokat eszi... Ami szar meg, hogy a krumplit alapbol nem szereti. Vagyis csak sutve, azt sem mindig. Ugyhogy keksz, teszta, rizs, vajaskenyer....

KAtaa

Csak azert bant amit anyu velem csinal, mert direkt probaltam elore tisztazni, hogy akar-e segiteni, hogy bele merjek vagni. Ez a legrosszabb, hogy 3 honap utan dobja be a torolkozot. Meg mas baj is van, de az nem publikus...:(
Most probalok 4 oras alkalmazottat talalni a delutanokra, Dannyt meg meg valszeg delelottokre bolcsibe adom,illetve neha anyuhoz.
Autot nem veszunk masikat, kell most meg penz a boltba arukeszletbe. Ugy nez ki ruhafeleket is fogok arulni. Majd talan jovore ha jol aalakulnak a dolgok veszunk masik autot. De ott van meg a Ford, azzal tudok arut is beszerezni.

JA mindig elfelejtem, hogy a Baratok kozt-os Varga Izanak megicsak kerekedik a pocakja...:)

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Úgy el vagyok úszva mindennel, hogy az nem igaz :cry: . Most is csak loptam egy kis időt magamnak. Nagyon gáz, hogy minden nap 5 óra után érek haza a gyerekekkel. Nálunk 1/2 7-kor legkésőbb vacsi van, hogy 8-kor már villanyoltás legyen, szóval, nem sokra van időm abban a 1,5 órában. Boltba megyek, elkészítem a vacsit, berakok egy adagot a gépbe és ennyi. Péntekenként picit könnyebb, mert nem kell másnap korán kelni, de a hétköznapok nagyon rosszak :x .
Most azon gondolkodom, hogy megkérem anyukámat, hogy hetente 2-szer (vagy legalább 1-szer) hozza el a gyerekeket az oviból-suliból, és a férjem menne értük hozzá, mikor jön hazafelé a melóból. Így én már 3/4 2-kor itthon lennék, és mire ők 6 felé hazaérnének, mindennel készen volnék. Remélem, benne lesznek, mert ez nekem nagyon nagy segítség lenne. Anyu úgyis hazaér már 4 körül minden nap, ott jön el az ovi mellett, és a Noémi sulija mellett lakik, szóval még kitérőt sem kell tennie egyáltalán. A férjem meg átkanyarodik Szigetszentmiklósra autóval.
Igaz, mostanában reggel is buszozunk, mert még nincs hideg, de azokon a napokon autóval mennénk.

Nyuszi!
Szegény Danny! Úgy tudom sajnálni szegénykéket, mikor ennyire rosszul vannak. Remélem, mihamarabb meggyógyul!
Csak sikerül valami megoldást találnod a boltba. Az egyik helyi cipőboltos anyuka is kisgyerekes (ovis és elsős gyerekek), neki az egyik barátnője segít be, mikor a gyerekekért kell mennie.

Judy!
Ez a középfüles dolog nem hangzik vamai vidáman :( . Ádámnak csak egyszer volt, az se nagyon súlyos (nem folyt, még az elején sikerült elkapni a dolgoz), viszont én kiskoromban "füles" voltam, tudom, milyen rossz. Fáj, mint a veszedelem :cry: . Ha az orrmandula-kivétel megoldja a dolgot, akkor mindenképpen menj bele a dologba. Ha sokszor begyullad a füle, az elég veszélyes, halláskárosodása is lehet, ott van az egyensúlyközpont is, szóval, nem gyerekjáték.

Orrfújás
Nálunk sem tökéletes még, mindent kifúj, ami benne van, de egyedül még nem használja teljesen jól a zsebkendőt.

Cipőkötés
Noémi is még csak most tanulta meg 1 hónapja, Ádám még sehol sincs a témaban. Nem gondolnám, hogy ez baj volna, majd megtanulja.

Nálunk az oviban meg az a mániájuk, hogy a kisfiúknak állva kell pisilni. Nem értem, miért kötelező??? Ádám ülve szokott. Tud ugyan állva is, de neki úgy kényelmesebb. A ti srácaitok hogy pisilnek? Nagyon gáz, hogy az enyém csak ülve szeret?

Na, megyek, mert már azt hiszik, elvesztem.

Szép hétvégét mindenkinek,
Panda
panda
Halásztelek

Nyuszi

Én bármit adtam neki amit megevett, merthogy nem evett egyáltalán semmit sem, mivel neki az erős hasmenéshez erős hányinger is társult! Tehát szinte semmit nem volt hanlandó megenni, de ha kért a mandarinból akkor adtam neki (szörnyű volt a pelenkában viszontlátni, mert csak az jött ki kb másfél óra elteltével... :shock: meg egy kis tea) Szóval más a helyzet, de mi sem kaptunk semmi más gyógyszert! Illetve hányinger csillapítót kapott volna, de a kúpot azonnal kifosizta, a gyógyszert meg kihányta.

Nem tudom mivel kéne visszaszoktatni a rendes kerékvágásba.

Panda!
Dehogy gáz, ha ülve pisil!!! Az én Gabim meg soha nem ülne rá a klotyóra... HÜlyét is szoktam kapni amikor kakál, felpattan és állva nekiáll pisilni...
A párom is ülve szeret pisilni... nekem tetszik :wink:

Kép
sasha

Sziasztok!

Emmának, Alexnek, Gabinak sok-sok boldogságot kívánok születésnapjuk alkalmából!

Zsuzsa! Novembertől mész dolgozni? A régi munkahelyedre, vagy valami újat találtál? Rendesen 8 órában fogsz dolgozni?

Panda! Tényleg nagyon zsúfoltak a hétköznap estéid.
Pont erről beszélgettünk a tesómmal, hogy egy dolgozó anyukának mennyire nehéz lehet.

Mi ma itthon dekkolunk, Gyuri MÁR MEGINT :evil: dolgozik estig. Nóri meg elkezdett köhögni, jó csúnyán, hurutosan :evil:
Pedig annyira mehetnékem van, gyönyörű az idő.

Mindenkinek szép hétvégét:

Magdi
mléna

Sasha
Köszi, igen erre gondoltam, hogy technikailag hogy is zajlik a műtét. Azt mondjuk nem bánnám, ha nem kéne sokáig bent maradni. Gergő hihetetlen cirkuszos, ha dokit lát :roll: mondjuk nem is csodálom, csórikám ahányszor találkozik velük. És a műtét után milyen volt a felépülés?
pisi: Gergő is ülve szokott.

Zsuzsa
fosti :roll: munkától én is ezért félek és még nem is megyek vissza. talán addigra javul a helyzet és megerősödnek. mondjuk ha anyu lenne a kicsivel, lehet, hogy visszamennék én is, csak ugye ő messze. meg aztán tényleg nem is bírná már úgy szerintem a gyűrődést.

Nyuszika
jobban vagytok már? gondok :roll: akkor csak jobbakat.

ma be kellett vinni Gergőt a kórházi ügyeletre fülészetre. éjjel 40 fokos láza volt. :cry: a dokinéni csütörtökön nem adott ab-t, mivel még nem is folyt a füle, meg azt mondta vírus, de ha rosszabbul lenne vigyük be 7végén. sajna ő csak holnap lesz bent és kifogtunk egy rémes nőt. Tudom, hogy Gergő nagyon nehéz eset és hisztizik mert rettenetesen fél a fülszívástól, meg minden macerától. de a legtöbb doki azért meg tudja nyugtatni. na ez a nő, ez ordított vele, hogy ne hisztériázzon, különben kiküld engem is és egy idegen bácsi fogja lefogni :shock: :twisted: annyira sz@r volt, mert legszívesebben eljöttem volna, de közben meg a gyerek annyira rosszul van, hogy kénytelen voltam maradni. de az ilyen minek megy orvosnak??ha ennyire idegesítik a betegek, gyerekek?
aztán a végén próbált jópofizni meg matricát karta adni, de Gergő nem fogadta el tőle :lol: gyermeki bosszú. azóta is könyörög, hogy ahhoz a doktornénihez ne menjünk többet.

na pá

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Ja, úgyhogy megint ab-t szedünk :roll:

Magdi
Nektek is jobbulást.

Alex, Gabi, Emma
Happy birthday :D :)

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok

Alex, Gabi, Emma!!!!

Sok boldog szulinapot kivanunk...:)

MAgdi

Jobbulast Norinak. Emi is kohog megint, igaz, hol jobban hol csak kicsit.

Koszi az erdeklodest jobban van Danny, de meg mindig fura a szeklete es vannak pocifajasai. Eleg lassan megy a gyogyulas sajna.

Sasha

Nekunk valami kanalast is felirt a doki, azt szedjuk mar vagy 5 napja. En edesseget meg gyumolcsot nem adok neki, csak banant meg almat.

Zsuzsa

Asszem Normaflore is van ,vagy legalabb is Normolytot lattam a szekrenyben. Emi mindkettot kapta, nem sok eredmennyel tavalv telen.

KépKép
KépKép
nyuszika

Kataa, Manó, Sasha
Boldog szülinapot a gyerkőcöknek!!!!!
Rit
anemona7

Sziasztok
Magdi
szörnyes nem jön be mert én ugyan olyan félös vagyok mint petike :lol: amugy vetem neki villágitos matricákat :D

Orrfulyás
petike már tud orrot fujni de csak azért mert az orrszivot jobban utálja mint orrot fujni :D és ha nem akarná az orrát kifujni egyszerüen csak közölni kell vele akkor jön az orrszivo máris fuja amugy ö csak szétkené a taknyot az arcán :? .

judy
nálunk a fiuknak tépözáras cipöje van azt könyebb felveni :D .
Petikének is kiveték csak a betesdában szintén 1 nap után kijöhetet a korházbol de +3 nap szobafogság volt kötelezöen elöirva :? .

Panda
petike tud ülve és álva is itthon ülve pisil a nagywcbe az oviba meg álva :)

Lányok
szerencsére ugynézki idén már nem olyan betegesek talán azért mert vitaminozom öket még nyár elején az imunologus petikének javasolta hogy szedjen multivitamint hogy feltöltsük a szervezetét vitaminal sikerült is azota is szedjük mert ha 1 honapig nem szedné beteg lene :( volt hogy nem szedtük egy honapig és öszeszedet valami náthát :( imike is szedi .és neki is használ :D

pusz csics
csics

Minden kis értintettnek nagyon boldog születésnapot kívánunk!

A&B

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Sziasztok,
Jó rég írtam utoljára, de néha azért szoktam ám olvasni :) . Lili ovizik, most lett 2x beteg szeptember óta. De az elsőnél nemhogy gyógyszert, de homeós bogyót sem adtam és simán meggyógyult pár nap alatt. Csak a rengeteg bio gyümilét itta a kertből, no meg habzsolta a zöldségeket :D . Múlt héten volt szüreti mulatság az oviban, szülők is bent lehettek, a fotókat felteszem a galériába róla. Jól sikerült, Lili is jól érezte magát, Bala meg egyenesen meg nem állt :D . Idén beindultak a programok is az oviban. Tartottak állatok világnapját, mennek majd madarakat gyűrűzni, egy fickó az Orsz.Madártani Int-ből meg rendszeresen jön hozzájuk előadást tartani az állatokról. December elején megyünk majd Nagykarácsonyba busszal a magyar mikihez. Lesznek bábelőadások is az oviban. Szerdánként marad a néptánc, péntekenként meg rendszeres torna lesz. Szóval a tavalyi évhez képest hatalmas az előrelépés :D . Bala nő mint a gomba, Lili meg inkább pocira és combira hízik, némelyik gatyót alig bírom már rajta begombolni :lol: . Vitamin kiegészítést még nem adok nekik, max néha Cebiont, viszont minden reggel és uzsira is sok friss gyümilét isznak, mindig abból ami érik a kertben. Ha majd leérik minden, akkor szerintem elkezdjük a Béres cseppet. Ti milyen multivitcsit adtok a gyerekeknek?
Orrot fújni már Lili is tud, de akkor az igazi ha én fogom a zsepit, porszívózni csak akkor szoktuk a nóziját ha nagyon náthás. Szerencsére már Bala sem szokott ellenkezni ha porszívózom a nóziját.
Szeptember óta rendszeresen járunk családilag úszni, a gyerekek imádják, csak most 1 hete már nem voltunk, mert Lili elesett egyik nap az oviban és eléggé lehorzsolta a két térdét. Nagyon vastag a heg, félek nehogy elfertőződjön.

Zsuzsa,
Nagy drukk a munkához!

Judy,
Jobbulást Gergőnek, gondolom, hogy megijedtetek ettől a nagy láztól. Lilinek 1x kellett tavaly felszúrni a fülét, de nagyon nehéz volt vele is akkor, majdnem kitépte magát a kezemből és teli torokból üvöltött végig :( . Aztán amikor megcsinálták a fülét 5 perc múlva a kocsiban már aludt és itthon is vagy fél napig, annyira kikészült.

Nyuszi,
Hogy vannak a gyerekek?
Lili ma szedett neked egy zacsi körömvirágmagot, majd küldöm :) .

Panda,
Jól hangzik, hogy anyud vigyázna a gyerekekre ovi, meg suli után. 4 óra alatt tényleg sok minden meg lehet csinálni, főleg gyerekek nélkül :lol: .

Magdi,
Na, pont így vagyok a munka dologgal mint te. Segítség nuku, viszem mindenhova Balát magammal, ha betegek vagy bármi van, apa semmiképp nem tud itthon maradni velük, nekem kell mindent megoldani. Egyenlőre fogalmam sincs, hogy mi lesz jövőre, mert lehet, hogy Balát nem is veszik fel az oviba, mert októberben tölti a 3-at és mondta az ovivezetőnéni, hogy idén olyanokat nem vehetett fel akik szeptember 3-án töltötték a 3-at. Szóval aggódok rendesen :roll: .

Egy kérdés: nem tud valaki egy jó könyvelőt? EVA-s céghez kellene bev.nyilvántartással.
Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok,

Judy
Sajnalom hogy Gergo megint beteg,tenyleg talan jobb lenne ha kivetetned a mandulait.En ugy tudom ilyen esetben mindkettot egyszerre veszik ki,mert barmelyik okozhat gondot.
Szuper hogy a krem segitett es nem kellett mutet.A Sterodios krem visznot nem hangzik tul jol,csak ilyet adnak erre?
Szegeny Ti a doki tenyleg durva volt,tudom hogy ilyenkor az ember nem mer szolni mert csak a gyerek egeszseget nezi,de hova megy mar el ez az egeszsegugy? :oops: A betegjgoi kepviselonel egy panasz azert nem artana.

Magdi
Hat igen elobb utobb ugyis meg kell tanulnia az orrfulyast mindenkinek :) Cipokotest mi pont most tanuljuk,na de azert mert Alex keri,eddig meg csak a mutogatas fazisban vagyunk,de boven raer,en is csak nagycsopiban tanultam meg.Egyebkent az ovis cipoje most kotos,de megkeri szepen az ovonenit es bekotik neki.

Nyuszi
Danny Ok mar?
Hat igen gondolom hogy igy duplan bant a dolog,de mindig vannak varatlan helyzetek.Talan eleg az neki hogy a gyerekek korul segit sokat.Talan ha te lennel tobbet a boltban O meg a gyerekekkel,ezt mar ugyis megszokta.Lehet hogy nem egy boltos tipus :wink: Remele maz egyeb gond nem egeszsegugyi.
Nagyon jo hogy bovited a boltod,gondolom van ra eleg igeny.

Panda
Hat gondolom nem egyszeru a dolgod.Talan konnyebb lenne ha nem kene ennyit utaznotok,es te haza tudnal menni munka utan es vissza a gyerekekert .Abban a ket oraban is sokat lehet tenni.Anno en ugy csinaltam ha rovid napos voltam pentekenkent,hogy haza es 4-ig minden htb munkat elvegeztem amitakartam.Persze ehhez kell a 10 perc utazas a munkaba es 5 perc az oviba.Es ha minden nap autoval mennetek??
Vagy ha oda jarnanak oviba/iskolaba ahol laktok ?Akkor te is hamarabb mennel ertuk.Tenyleg miert hordod oket be a varosba?
Alex allva pisil idegen helyen (igy szoktattuk meg )ithon meg vegyesen,ahogy eppen kedve tartja ).Az oviban ez nem volt kulon tema.

Zsuzsa
Na akkor te is dolgozo mami leszel.A 6 ora azert eleg anyabarat :) Sokat kell utaznod?Nagy szerencse anyukad. Azert ha dolgzol talan meg lehetne kerni az ovit hogy ott lehessen Elod.Alex sem alszik mindig,de ettol nem hoznam el,meg nem is kerik.

Ilke
Jo hogy elokerultel :)
En nem adtam soha multivitamint Alexnak.Kezdetektol fogva eskuszom a bio zoldseg,gyumolcsokre.Nyaron hihetetlen mennyiseget eszunk meg belole.Sot most csinaltunk csomo 100% baracklevet telire,ugyhogy van amr raktaron is :lol:
Alexxal meg most a tesobabaval is sok bio gyumit ettem,es semmi edesseget,ugyhogy mar magzatkent csak a jokat kapta.
Ha nagyritkan nathas (idejet sem tudom )akkor bio harsmez+maximum oscillot kap. A jo immunrendszer gyorsan magatol is lekuzdi a betegseget.

Koszonjuk a szulinapi kivansagokat :!: Megvolt az utolso ket fordulo is.Az oviban penteken kapott tortat,kiult egy kisasztalhoz nagy buszken es a gyerekek enekeltek neki,aztan meg szetosztotta a tortat.Bementem fenykepezni is.Csak 12-n votak,az ovon szerint ezaz atlag letszam,mert altalaban 7 gyerek mindig hianyzik.
A szuk csaladi szulinap tegnap volt,foztem fincsi ebedet+vettunk sutit is azert, mert 3.tortat mar nem akartunk.Az ajandekokert nagyon oda volt,aztan meg bucsuztunk a Bakats teren es staltunk egy nagyot.
En azert mar annyit nem birok gyalogolni,mindig ugy erzem hogy pisilni kell hosszabb gyaloglasnal...

Az uszasnal nagy elorelepesek vannak,tud mar viz alatt tempozni keresztbe ussza a medencet egy megallassal :D :shock: :wink: .Ugyhogy 1 honap alatt megtort a jeg, elhiszi hogy megtartja a viz :lol: Nagyon buszkek vagyunk ra. Eszter szerint ket-3 honap es teljesen biztonsagban fog uszni :lol: :lol:

Szep napot,
Kata

Kép
Kép
kataa

Kepek:
Csaladi buli az etteremben:
Kép
Kép
Ovis torta:
Kép
Ovis asztal tarsasaga:
Kép

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Csak gyorsan egy nagyon rövidet. Képzeljétek, ÁTKÖLTÖZTÜNK :D :D :D !!!! Most hazafutottam a melóból, anyu megy a gyerekekért, mert még van egy adag cuccunk a mamámnál, és azt át kell hozni. Gyorsan megycsinálom, remélem, hamar készen leszek. Egyelőre nagyon fura, mert minden nagyon visszhangzik :) , mert egy csomó holmink csak el van dobozolva a gardróbba. De itt vagyunk, ez a lényeg.

Megyek pakolni, mindenkinek szép napot,

Panda
panda
Halásztelek

Sziasztok!

Zsuzsa! Ez tök jól hangzik. Én is ilyenre MH-re vágyom. Sajnos én semmiképpen nem fogok tudni visszamenni a régi helyemre (pedig visszavárnak), a város túlvégén van, napi2-2 órát kellene utaznom. Ennyit meg nem ér...

Panda! HURRÁ!!! Távolmaradásod teljesen érthető, jó pakolászást! Most én is szívesen pakolásznék már a végleges házunkban :wink: Azért majd gyere bővebben is :lol:

Kataa! Tök jól hangzik ez az úszás. Hová is jártok?
Fotók nagyon jók, az első képen olyan igazi vagány hapsinak néz ki Alex. Olyan, mintha göndörkés lenne a haja azon a képen. Jól látom? :wink:

Ilke! Fú, ez gáz. Nálunk viszonylag szerencsés, hogy Márk májusi, így tutira nem fogják elutasítani az oviból. Ha nem vennék fel Balát, akkor lehet kérni méltányossági GYES-t. Vagy rosszul tudom?
Én is igyekszem sok-sok gyümit-zöldséget adni a gyerkőcöknek, de pluszban én adok nekik C-vitamint. Ezen kívűl semmit nem kapnak és idén egész jól állunk betegségügyileg. (kopp-kopp)

Na jó, egy picit falra festettem az ördögöt, most éppen otthon tartottam Nórit, nagyon csúnyán köhög. Ezen a héten csüt-pénteken amúgy sem vittem volna oviba, most ezerrel kúrálom, remélem hamar rendbe jön. Tavaly 2 hétig tartott ez a köhögös kórság, nagyon nehéz volt kikúrálni :? Áhhh, tényleg itt az ősz...

Szép napot Mindenkinek:
Magdi
ÁGI! Olyan rég nem írtál! Mi van veletek?

Magdi
mléna

Halihó!
Örömmel jelentem, hogy egy akkora orbitális kupleráj tetején ülök, amekkorát ti még nem láttatok :lol: . Mostanra sikerült szinte mindent áthurcolnom a nagyimtól. Ott tanyázik minden a nappaliban, és arra vár, hogy helyet találjak neki. Talán reggelre sikerül... :D .

Szép estét mindenkinek,

Panda
panda
Halásztelek

Panda
Vegso gratula a koltozeshez,remeel ma kupi nagy reszen mar tul vagy,johet az uj lakas teljes koru belakasa :D

Magdi
Hat nem gondor a haja,viszont nagy esemenyeknel bezselezi a hajat :lol: Hihetelen ahogy kijelenti hogy neki ma be kell zselezni a hajat, hogy vagany legyen, mint apa :lol: :wink:
A Komjadiba jarunk,van ott Darnyi meg Szabo Joe uszoiskola ahova mar 3 eveseket lehet vinni.De mi nem oda jarunk hanem egy regi baratnomhoz,aki magan tanar ott es 4 eves kortol javasolja a komoly uszas oktatast. Az egyeni sokkal hatekonyabb (mint az mar nalunk is latszik ) minta csoportos,altalaban csoportban 1 ev minimum kell hogy megtanulja.
Eleg messze van es nem is olcso,de nekunk megeri, hogy jol tanuljon meg uszni es nem utolso sorban kedves oktatotol.

Na megyek mert ma is megyunk delben es eppen a fozes kozepen tartok.

Kata

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

KAtaa!
Gratula Alexnak! Nagyon aranyos a tortákkal.

Manó!
Emmának is nagyon boldog szülinapot, igaz már megvolt neki is gondolom!

Panda!
El tudom képzelni a kuplerájt! Szerintem az a pakolászás el fog tartani 1 hétig is, nemhogy reggelig:)

Az enyém gyerekek is köhögnek, de mind a három. mindjárt megyünk a dokihoz...

addig is egy kép:

Kép

Kép
sasha

Sziasztok
Ilke
én a multi tabs immuno kidjét adom a fiuknak és nagyon jó :D amiota ezt szedik imike csak 2x petike csak 1x volt beteg . :) .

Kataa
sok boldog szülinapot Alexnak :D .

Panda
sok boldogságot az új lakáshoz :D .

Sasha
Gabinak Boldog szülinapot :D

Lányok
én meg végre megkaptam 2 év után a laptopomat :lol: most már ezen fogok netezni igaz kicsit nehézkesebb mert nincs egerem viszont gyors,és vezetéknélkül tudok internetezni és bárhová cipelhetem a gépet :D ha ránézek a gépemre mindig a párom jut eszembe mien kedves hogy vett nekem egy új számitogépet :lol: :lol:

pusz csics
csics

http://www.babanet.hu/album/main.php?ow ... 235&page=3

Itt vannak a szüreti mulatság képei:).

Kataa,
A barilevet, hogy tartósítjátok télire?:)
A képek nagyon jók!

Sasha,
Gabinak nagyon huncut mosolya van :D , a tortán meg csak ámulok :D .

Magdi,
A méltányossági GYES-ről még nem hallottam, de hát ez olyan kevés, hogy nem igazán van vele az ember kisegítve. Ha meg senkire sem tudom rábízni, még 1 órára sem a gyereket, akkor meg az sem számít, hogy lehet mellette 4 órában dolgozni.

Panda,
Gratula az átköltözéshez!!! :) No és kitartást az elpakoláshoz, hű emlékszem nekem hónapok kellettek, mire minden dobozt felszámoltam a költözésnél :lol: .

Puszika,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Kataa, Sasha
Jók a képek!!

Kataa, azért szólj, mikor tudunk randizni, ez a 44 nap már nagyon kevés és még látni szeretném a pocidat!!!!!!!!

Közben egy kiciskét eltűntem, vagyok, csak sok a dolgom.
Mesélem az ovisat: képzeljétek nálunk ugye a csoportpénz és a gyümipénz havi 750,-... most noszogatom a népet, aki még nem tette meg, fizessen. Van viszont egy szülő, vagyis hát ugye férj-feleség, akik egyszerűen nem hajlandóak. Tegnap előtt odamentem hozzá, tök udvariasan, bemutatkozom meg minden, és mondom, hogy ha esetleg nem tudna róla van egy ilyen kötelessége. erre azt mondja, majd megoldják, mondom, ok, kapnak 1 hetet, erre kiderült, hogy totál hülyére vesz és esze ágában sincs fizetni. Kiderült, hogy ők tavaly sem fizettek egy petákot sem, persze az ő fiuk az első a gyümiopsztásnál mindíg. Na utálom ha hülyére vesznek. Most ott tartunk, hogy írok egy levelet minden tartozónak, ha ez sem eredményes, akkor bízom a jó öreg japán módszerben és kiírom a nevüket a csopihírdetőre, hogy minden szülő tudja, kikről van szó. Hátha a megszégynítés segít. de ha ez sem, akkor szerinetetk mi a rákot lehet tenni???
Többünknek is elege van abból, hogy mi finanszírozzuk az ő gyerekét, van nekünk épp elég költenivalónk. Ráadásul ugye most még jön a miki és a kari is... most hogy lehet télapót szervezni az oviba, ha valaki nem száll be?? azt mégsem mondhatja, hogy bocsesz neked nem hoztam semit, mert a papád elfelejtett írni nekem levelet??!

Rit
anemona7

Sziasztok,

Sasha,
Nagyon vagesz a tortatok :lol: Gondolom Gabi elvezte hogy O a foszereplo.Jo suru a haja,es teljesen nagyfius mar :) Fiuknak jobbulast,most nem sok idod lehet ha mindharom otthon.
Koszi a tanacsot a masik topicban,igy lesz ,plane ha nem fogja megvarni a kiirast,akkor ugysem tudok elore foglalni.

Ilke
Hat nem tudom mivel pontosan,de apu vett valamit a bio boltban es azzal,pont miattam hogy meg egeszsegesebb legyen :wink:

Rit
Huuu mar csak 44 nap? Hat ez tenyleg kevesnek hangzik. :oops:
Bar szerintem annyi mar nem mert legkesobb november 17 vagy 20 a szules datuma.Valaszthatok, a doktorno ram bizta. Viszont van egy olyan erzesem ,hogy ez a baby is 8.-an fog szuletni,nalunk a 8 buvos szam.Eskuvonk es Alex szuletese is ezen a napon volt :D
Jovo heten mindenkepp talalkozunk.:wink:
Hat nem fizeto szulok tenyleg furak,..... hogy erre nem telik....
Az ovoda vezeto mondta,hogy vannak (nem a mi csoportunkban )akik tob honap lemaradasban vannak ebed penzben :!: Hat nem igaz ,hogyaz az 5000 Ft ilyen nagy gond.

Egyebkent aldom az agyam, hogy mar nem dolgozom, koszonhetoen az uj ado tobbletnek szeptembertol 10ezres nagysagrenddel kevesebb a nettom.... :evil: Na apajerol mar nem is beszelve.......
Na jo nem politizalok, ugyis ismert az allaspontom itt mar :lol: :lol:

Lanyok
Mikor kezdhetem mosni-vasalni a rucikat,??Alexet a szules elotti nap csinaltam.... Minden zart szekrenyben lesz,ugyhogy lehet hamarabb is???

Ma jonnek az ovonok csaladlatogatasra. Mar csili-vili a lakas :wink:

Szep napot,
Kata

Kép
Kép
kataa

Sziasztok
Rit
Nem tudom mitcsinálj mert nálunk a csopi pénzt mindenki rendesen befizeti a tisztaságipénzt mert nálunk ilyen is van az ebédbefizetésnél fizeti mindenki be.

Kataa
hogy lehet késni az ebédbefizetésel ? nálunk nem lehet csak 2napig ebédetbefizetni utána már nem mert az önkormányzat nem fogadja el .

pusz csics
csics

Sziasztok!

Ilke, Judy, Zsuzsa! Kis 2 éveseknek nagyon boldog születésnapot kívánok! (Zsuzsa! Anyudnak is :wink: )

Ilke! Nagyon aranyosak a képek, klassz, hogy ilyen ötletes program van az oviban.
Tudom, hogy nagyon kevés a Gyes, igazándiból csak azért írtam, mert nekem valaki javasolta ezt a megoldást arra a 4 hónapra, amíg Márk még nem ovis, de már elmúlt 3 éves. Nektek annyiban rosszabb, hogy egy egész év kiesik. Bölcsibe beadnád, ha úgy alakul?

Sasha! Nagyon tetszik a torta (Nóri is egyből lelkesedett, szereti a Spongya Bobot)!!!! Nagyon helyes fiaid vannak :lol: . Legkisebbről is tegyél fel képet!!!!! Valami olyasmit, ahol együtt vannak lefényképezve. Kíváncsi lennék, hogy mennyire hasonlítanak :wink:

Rit! elég gáz, hogy ilyen szülők vannak. Óvónéniknek nincs beleszólásuk? Talán, ha ők mondanák komolyan vennék a dolgot.
Kataa! Ebédbefizetést pláne nem értem, nálunk minden hó 6-ig fizetni kell, különben nem kap ebédet a gyerek.

Nálunk még mindig köhög Nóri. Már nem olyan csúnyán, de azért mégis. Párásító megy ezerrel, sólámpa, gyógytea, illóoljok, orrporszívó. MIT LEHET MÉG TENNI??? Nagyon elegem van, mi lesz itt ha tényleg rossz idő lesz?

Nyuszika, Gumicukor, Ági! Mi van veletek?

Szép napot mindenkinek:

Magdi
mléna

En sem ertettem a dolgot,de szerintem ezek akik nem fizetnek tudjatok kik lehetnek, gondolom konyorogtek es kesz...aztan meg az ovoda titkar sem mer szembeszallni a hegy apukaval....
Identol vezettek be, hogy potbefizetes napjan aki nem fizet az nem fog ebedet kapni. Gondolom mar csak ezzel tudtak ervelni.
Mi a csoport penzt,kb 3-4 havonta fizetjuk, ahogy epp talalkozunk az illetekes anyukaval.

Judy,Ilke, Zsuzsa
Nagyon boldog 2.szuletesnapot a kicsinek! :)

Zsuzsa
Hat nevnapot nem unnepelnek,de szerintem pont eleg a szulinap,igy is majdnem hetente van torta :wink:

Magdi
Hat aki evvesztes az nem az egesz evre esik ki, hanem kesobb kezdi az ovit.Alex mondjuk oktobertol (bar en csak kesob vittem a bolcsi miatt ) a teso meg majd novembertol. Most is vannak olyanok a csoportban akiknek a teso csak kesobb kezdi,ahogy betolti a 3 evet.
Norinak jobbulast,en alapbol csak homeobogyot adnek neki meg mezet kohogesre.Van ket fajta egyik a szaraz masik a hurutos kohogesre.

Most hallottam errol a Babszinhazrol,ismeri valaki:
www.fabula.hu
Azt hiszem mi meglatogatjuk a kozeljovoben, vagy a vendegjatekaik sem rosszak amiket a Muv.Hazakban csinalnak.

Kata

Kép
Kép
kataa

Kataa! Mézet én is adok Nórinak. Homeóst nem, mert nem értek hozzá, és a mi dokinénink nagggyon ellenzi az egész homeópátiát :? .
Nálunk "vidéken" nincs évközbeni ovifelvétel. Az októberi születésű gyerekeket nálunk nem vették fel, ők csak jövő szeptemberben kezdhetik az ovit. Ezért írtam Ilkének, hogy 1 évet vesztenek. Persze lehet, hogy csak Dunaharasztiban ilyen Sz.r a rendszer :?:

pusz:

Magdi
mléna

Magdi
Na a mi dokinenink meg erre eskuszik, pedig 60-n felul van mar, tehat a korabol adodoan nem kene neki.
Na akkor Noridnak szerencsej van hogy szeptember vegen szuletett :wink: Ez azert durva em,amert mi van ha az anyuka nem tudja hova rakni a gyerkcot es esetleg kell is penz.
En oszinten szolva most nyari babat terveztem,de a golya kesobb szallitotta le egy kicsivel :lol:

Kép
Kép
kataa

Sziasztok

Köszöntéseket thanks. Holnap lesz a nagy nap :)
Balának és Lucának is füle érjen bokáig :)

Ovi: nálunk lehet év közben is kezdeni, Gergő okt 30-i és ő novembertől kezdte tavaly, Kisgé is októberi, remélem ő is elkezdheti majd.

Pénz: mi alapítványi oviba járunk. de itt is volt, aki fél évvel elmaradt a pénzzel, ez havi 5 e.

Magdi
Jobbulást Nórinak, köhögés :roll:

Kataa
A fülésznéni azt mondta, hogy az orrmandulát kell kivenni, mert annak vissza kéne feljődnie amúgy is, csak 0-2 éves korig van funkciója, de a garatmandikat ne, mert annak fontos szerepe van.
Én ma elviszem Gergőt egy magán fül-orr-gégész gyerekorvoshoz, kíváncsi leszek mit mond.
politika: pedig állítólag még csak most jön a java a megszorításoknak.

Ilke
Képek :) Lili még mindig tiszta Te vagy, Bala pedig apukájára hajaz.

Sasha
Dani pedig teljesen a régebbi Gabit formázza. Gergőről is kérünk :!:

pusz

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Helló!

Tényleg Kataa mikorra is vagy kiírva? December? Vagy még novemberre?

Köszi a szülinapos nevében is mindenkitől!

Rit!
Nem tudom sajnos mit lehet tenni ilyen esetben, mikor a szülők nem fizetnek direkt! Néha-néha persze mindenkivel megeshet, hogy valamiért nem fizet időben, na de utólag azért mindenki rendezi, és nem direkt, éveken át. Így tanítja lógni a gyereket, már ovis korban? Azt meg nem lehet megtenni, hogy az a gyerek nem kap semmit... a gyümit még csak-csak elosztják, mert még egy főnek, biztos jut, na de egy karácsonyi-mikulás csomag???
Vagy tényleg az lehetne a megoldás (de az nagyon szemét dolog a gyerekkel szemben), hogy nem kap semmit a télapótól és amikor otthon elsírja bánatát talán észbekapnának a szülők, hogy ingyen nem adnak semmit. De ezt én nem merném megtenni, sajnálnám a kisgyereket. Vagy megmondani a szülőknek, hogy mikuláskor a gyereket ne hozzák be az oviba, mert nem fog kapni semmit, hacsak be nem fizetik.
Azt hiszem ezt egy szülői értekezlet alkalmával kéne megbeszélni és kitalálni valami értelmeset, hogy mindenki fel tudjon szólalni, szülők, pedagógusok és az érintett fél is.

Kép most nincs olyan amin mindhárman rajta vannak

Kép
sasha

Sziasztok
ovi
nálunk is imike év közbe megy oviba mert ö karácsonykor tölti be a 3 évett igy ö január 2tol megy oviba :D .amugy ovija válogatja hogy évközben vesznek e fel gyereket vagy sem :?: mostani ovi vett föl májusban olyanokat akik nem szeptembertöl kezték az ovit hanem oktober ,vagy január mint imike :D .

Lányok
képzejétek az oviba igényfelmérést készitenek ki szeretné hogy a gyereke teljes kiörlésö reggelit ,több gümit,zöldséget,és sovány hust kapjon az oviba én kértem ez ugyan +100ft/nap de szerintem megéri :) mert néha az ennivalo hagy némi kiváni valot föképp a leves ha van :? ,nem tudom hogy lesz e belöle valami bár jo lenne :) .

pusz csics
csics

hali

megjöttünk a magándokitől, kell a műtét, október végén kikapják az orrmandulát.

Csics
ez jól hangzik, egészségesebb lenne, az biztos.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Jaj, de rossz vagyok, már megint olyan régen nem voltam... De valahogy olyan sűrű volt az élet. Most is beteg mindenki, de én legalább már túl vagyok rajta.

Juti,
Drukk a műtéthez! Talán végre megoldja a problémákat...

Magdi,
Solymi is 2 hete nincs oviban a köhögés miatt. És közben meg tök jól van, és itt rohangál itthon.

Csics,
Azért szép tőlük, hogy legalább megkérdezik :)

Kataa,
Már csak 44 nap???? Holnap hívlak!

MINDEN SZÜLINAPOS BABÁNAK SOK BOLDOGSÁGOT!!!!

Ovi: Csongival nem tudom, hogy lesz, mert márciusi, és ugye csak szeptembertől veszik majd fel, gondolom...

Solyminak rendeztem ovis bulit, 6 gyereket hívtunk, 5 jött el, de így is elég mozgalmas élmény volt... :)

Zit
parazita

Sziasztok

Elek, csak sok a dolog, apjuk megint kulfoldon, igaz csak 3 napig.
Ugy nez ki megvan az emberem a boltba, egy 20 eves diaklany. (3 jelentkezo volt)

Emike ma effektive aludt is az oviban, nagyon orulok neki. Kicsit felek a jovo hettol, amikor a masik ovono lesz delutanos. Danny meg nincs 100% jol, de mar majdnem.

Rit

Eleg gaz az ilyen szulo, aki nem fizet. Nalunk is volt tavaly es raadasul el is koltoztek ev vegen,, ugyhogy a tobbiek fizettek a sarat....:(

Sok boldog szulinapot Balanak es Lucanak!:)

Spongya Bob

Van SpongyaBobos esokabatom, szep sarga 1590penz, erdekel valakit???:):):)

most rohanok furdetni

KépKép
KépKép
nyuszika

Most jut eszembe, hogy sokaknak volt gyermekfelvigyázói problémájuk. Én most tudok 2 embert is: az egyik egy frissnyugdíjas óvónéni az ovinkból, aki óvodáskorú gyerekeket vállalna, és úgy, hogy nem csak vigyáz rá, de foglalkozik is vele.
A másik 2 gyermekes apuka, kiváló pedagógiai érzékkel és sok tapasztalattal (mellesleg okleveles babamasszázs-oktató). Mindkettejüket jól ismerem, és jó szívvel ajánlom őket.

Zit
parazita

Jellemző: hónapokig nem írok semmit, aztán egyszerre többet is...

Szóval nem tud valaki egy jó takinénit? A miénk elment teljes állásba dolgozni, és itthagyott minket.

Zit
parazita

Zita,
Engem érdekelnének a bébicsőszök :lol: , XVIII. kerületet bevállal valamelyik :roll: ?
Köszike!

Köszi mindenkinek a szülinapi jókívánságokat, én is boldog szülinapot kívánok minden kis ünnepeltnek :) ! Balának a távirányítós autó tökéletes választás volt, csak úgy volt hajlandó elaludni este, hogy az ágya mellé raktuk :lol: . Lili meg megkérdezte, hogy neki miért nem ezt vettünk a szülinapjára? Jót nevettünk apával :lol: .

Csics,
Tök jó, nálatok ilyen lehetőség van, bárcsak nálunk is lenne.

Magdi,
De furi, én még olyat nem is hallottam, hogy valaki (doki) teljesen ellenezné a homeopátiát. Meg is indokolta, hogy miért?
Tavaly még nálunk is lehetett évközben kezdeni az ovit, de az ovivezetőnéni szerint, idén már ez a lehetőség megszűnt.
A mi dokink a tengeri sós vizes gőzölésre esküszik, ha nem akar felszakadni a trutyi. Nem rossz, de nekem az jön be ha este a jó meleg fürdő után rögtön alaposan kiporszívózom a nózit, akkor nagyságrendileg jobban kitisztítható a orrocska.

Zsuzsa,
Jaja, az nekem is tetszik :D .
Boldog szülinapot anyudnak!

Kataa,
Szerintem ha van időd, készíts mindent el :D .
Engem érdekelne ez a tartósítási mód :D .

Rit,
Nem semmi, hogy vannak akik ennyire nem fizetnek. Mi fél évre előre szoktuk a csoportpénzt beadni (havi 500.-), a gyümi, meg be van osztva, hogy melyik héten ki hoz, ki van függesztve lapra így mindenki láthatja. A héten Lili hétfőn, kedden nem ment oviba mert picikét folyt az orra, de hétfőn ettől függetlenül beugrottunk 3 szatyornyi gyümivel meg tízórairavalóval (kölesgolyó…), ez így lett megbeszélve a szülőin és egyenlőre mindenki tartja is magát hozzá.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok

Judy
Akkor mara is Gellernek :!:
Na akkor megvan mar a vegso megoldas,nagyon drukkolok hogy gyorsan es egyszeruen legyetek tul rajta.Melyik korhazba viszed?

Sasha
November :wink: :oops: Tenyleg Dani tiszta Gabi 2 evvel ezelott.

Csics
De jo,hogy ilyenre is gondolnak valahol.Majd megkerdem en is,de nem hinnem...

Parazita
Nekem mar jartal a fejemben,es vissza is akartalak hivni mikor hivtal,de kismama agyambol kiment,ezer bocsesz :oops:
Jobbulast csaladilag :!:
Ovis buli jo lehetett :D Gonolom utan volt romeltakaritas.A szulok is jottek?Mert en is gondoltam ra hogymeghivom ak is baratait,de nem mindnek ismerem aszuleit es gondolom a kicsik meg egyedul nem jonnenek meg.Na majd jovore.
Hat neke mmost nem kell vigyazo,remele megy darabig meg meglesz Evi neni.
Takicsajom megkerdem majd, hogy vallal-e meg,de csak oktober vegen jon ujra.

Nyuszi
De jo hogy megvan a helyettesed :D Emi nagyon ugyi hogyaludt.Es este nem volt nehez vele.Alex amikoralszik (minden masnap )akkor fel orat is beszelget meg az agyaban mire elalmosodik vegre 9-kor.
Szombaton otthon lesztek delutan ? Kimennenk, ha nektek is jo a cuccert.

Ilke
Legkozelebb megkerdem aput ,mi is volt ez.
Egyebkent a barile izre teljesen olyan minta draga uveges Paga.

Lanyok
Van valakinek el/kolcson ado kiskad allvanya???Ez meg hianyzik, ugyanis a gyerekek furdojeben nincs olyan hely ahova tehetnem a kadat :oops: A mosogep a masikban van es kulonben is magasabb mint a regi volt amikor Alex szuletett.

Pusza
Kata

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Kataa, Ilke! Anno, mikor itt a topikban nagyon sokat beszélgettünk a homeopátiáról megkérdeztem a dokinéninket, hogy neki mi a véleménye. Hűűű, nagyon csúnyán nézett rám, azt mondta, hogy sok olyan gyerekkel találkozott már, akiket homeopátiával akartak kikezelni egyes betegségekből, aztán amikor már nagyobb lett a baj elmentek hozzá (hagyományos orvoslás) és így 2x annyi ideig tartott a gyógyulás, mint egyébként.
Igazándiból én abszolút megbízok a dokinéninkben, általában nagyon-nagyon óvatos, inkább elküld feleslegesen szakrendelésre (ez néha nem annyira jó :wink: ), alapos, lelkiismeretes, mindig házhoz jön, ha hívom és, ami talán a legfontosabb csak a legszükségesebb estben ad AB-t.
Megelőzésre egyébként szokott ajánlani természetgyógyász cuccokat (pl: Aloe Vera-t is ő ajánlotta), de azt hiszem, hogy róla el lehet mondani, hogy nagyon konzervatív orvos.
Én persze nyitott vagyok mindenre, a homeopátia is érdekel, de ha nincs mellettem-mögöttem megfelelő szaktudású ember, akkor inkább nem kísérletezem (főleg nem a gyerekeimen :wink: ).
Hát, nekünk ez jutott... szerencsére nem betegesek a gyerekek, és ha jobban belegondolok a mi generációnk is felnőtt homeopátia nélkül :lol:

Nyuszika! de jó, hogy találtál segítséget.
ÁÁÁÁ, nem igaz :x , most vettem nemrég esőkabátokat a gyerekeknek. Pedig milyen tuti lett volna a Spongya Bobos. Mé nem előbb szóltál???? :cry:

Judy! Nehéz döntés, de ha mindegyik doki javasolja, akkor biztos van értelme kivetetni a mandulákat. Melyik kórházban lesz a műtét?

Szép napot Mindenkinek:

Magdi
mléna

Zita
Ez a dokinéni azt mondta, hogy a műtét után teljesen meg fognak szűnni a fülgondok. Hát, remélem.

Kataa
Nekem olyan van, hogy állvány és hozzá kiskád. A kád újszülötteknek való, dugós, nem túl nagy, úgyhogy csak pár hónapig jó. Ha gondolod kölcsön tudom adni.

Magdi
Homeopátia: mi sokáig próbálkoztunk vele. Nekem anno nem segített a tejserkentésben. A gyerekeknél próbáltam az immunerősítést, oscillot, echinaceat, egy darabig nem is voltak betegek, de nem tudom ettől-e. Aztán az ovitól kezdve jártunk homeos gyerekorvoshoz, de a végén már heti 2-3 alkalommal kellett mennünk és hiába sajnos, sőt aztán amikor már nagy gáz volt és a fülészeten kötöttünk ki, ott jól le is tolt a dokkernő. most már feladtam. Én is az aloét akarom most kipróbálni, Te milyet használsz?
A fülésznéni, akinél voltunk eddig a Madarász u-i kórházban műtött, de mivel azt összevonták, így a heim Pálban lesz a műtét.

pusz

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?