Új privát üzeneted érkezett!

Icsilya,
ez hogy megy? Mitől függ, hogy várjon-e a beültetés blaszto állapotig? A biológusok döntik el?

És igen, a szépekből is van legszebb! :D
angel37

Kedves Lányok,
bocs, hogy így eltűntem, emésztgettem, hogy ikres kismama vagyok :-)!! Múlt hét végén voltunk ultrahangon, két gyönyörű, dundi kis babácskánk van, mindketten szép nagyok, (8 mm-esek voltak a 32. napon) és gyönyörűen vert a szívük :P :P . Egyfolytában csak bőgtem ott kiterítve, attól kezdve, hogy meghallottam, hogy ketten vannak és mindketten jó helyen - Harcimókus vígasztalt és és olyan, de olyan kedves volt... Szóval, hivatalosan most már a 8. hétben vagyunk :D Egyfolytában émelyeg a gyomrom és nagyon fáradt vagyok, a pocakom néha-néha szurkál, meg fájogat, de bízom benne, hogy minden rendben lesz.

Lola, Lona, Ági,
nem írtam ugyan, de mindig olvastalak titeket, nagyon sajnálom, hogy nem sikerült. Kicsit pihenjetek és a következő sikerülni fog, csak kitartás!

Pbj, jaj, de jó, hogy kismama vagy, óriási gratula, úgy örültem, amikor olvastalak. Mikor is mész az UH-ra?

Zsófi, katyerina,
nagyon, nagyon drukkolok a pocaklakóknak, Katyerina, te is nagyon csöndben vagy, remélem, minden oké.

Kiscsillag, mi van veletek? Írj!

Anikó,
téges is régen olvastalak, megvolt a második ultrahang? hogy vagytok?

Icsilya,
hát ez nagyon jól alakul, gratulálok 7 gyönyörű kis babajelölthöz! Drukkolok! :P

Lányok,
mindenkinek nagyon,nagyon szorítok, remélem, senkit nem felejtettem ki, aki épp akcióban van, de már olyan sokan vagyunk...

Megpróbálom idevarázsolni a vadiúj vonalzónkat, nembiztos, hogy sikerül...

Kép
szonya

Angel :)
igen a biológus dönti el. Egyszer már írtam, hogy ugye minél jobb minőségű az embrió, annál több időt bír el kint, ezért lehet várni a 4-5. napig akár a visszaültetéssel, amikor nagyobb a beágyazódás esélye.
HA nem osztódik olyan jól, vagy nem olyan szép, akkor nem kockáztatnak, mert félő, hogy bírja ki az 5. napig.
Nálunk most van 7 db, úgyhogy még kockáztatni is lehet, mert ha holnapra szépen nőnek, akkor valószínűsíthető, hogy kibírja 2-3 db az 5. napig.
nálunk az is még jó pont, hogy anno 2.5 éve a kispasiknál a maradék 6ból mind fagyasztható állapotba került, és fel is ébredt.

Szonya :)
örülök, hogy végre írtál.. én meg már alig bírtam magamban tartani :D :D de az örömöd csak nem vehetem el :D :D

Orsi
KépKépKép
icsilya

Icsilya,
Köszi, értem (asszem) :) Tehát várnak mindenkinél, csak sok esetben már látszik, hogy nem fogják 5. napig bírni? Vagy ezt kérni kell? Bocs a hüle kérdésekért :oops:
A stimu után volt 10, és azt mondták, hogy szépek... ezek szerint egyik se húzta volna 5. napig? :? Akkor nem csodálom, hogy nem tapadtak meg :( Pedig a szépek közül a legszebb kettő volt...

Mindenesetre szorítok neked, hogy jól bírják a sejtjeitek! :) Legalább egy párosra való! :D

Szonya,
nagyon gratulálok a két kis 8 hetes babácskádhoz! :) :)
Annyira, de annyira jó lehet!!!
angel37

ennyire azért nem egyszerű a képlet. Hiszen a kispasikat én 3. napra kaptam vissza, és sokan 2. napra kapják és sikerül nekik. Sőt a bnőm 2 sejtest kapott vissza - ami tényleg nem a legjobb- és megszületett a fia.
ha ez lenne a siker záloga, akkor minden blasztós beültetésnek sikerülnie kellene. Ez is csak egy faktor a millióból, olyan, mint az AHA vagy az embioglue, vagy az ösztrogéntapasz, vagy a progeszteroninjekció.....
A blasztós beültetést meg azért egyeztetni kell a dokival, az én lejobb tudomásom szerint a 4. napon van egy táptalajcsere, ami miatt ez a beültetés drágább. Szóval olyankor szokták alkalmazni, ha már a többedik lombiknál jár az ember ill. én spec. mondtam, hogy szeretném, ha megpróbálnánk és Kr. doki nem ellenkezett.

de hát egyáltalán nem biztos, hogy holnap ezt fogja javasolni a biológus. Tényleg ez egy szakma, övé az utolsó szó.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Szonya! :)
Ez aztán a jóhír! Nagyon örülök neki! :lol:
Gratulálok!
kismokus

Köszi, most már tán felfogtam! :D

Csak jár az agyam, hogy milyen módszerrel lehetne kicsivel rásegíteni a dolgokra! :) De akkor 1 sikertelen lombik után megpróbálok még némi türelmet erőltetni magamra...

Miket fel nem soroltál itt! :) Az AHA, meg a progiszuri az oké, az ösztrogéntapaszt is el tudom képzelni, de mi az az embioglue???

És mindez nyilván orvosi egyeztetéssel, persze!
Csak nekem kell-e ezekkel előhozakodni, vagy javasolják vmelyiket úgyis az x. sikertelen után :?:

Na jó, ígérem mára eldugulok! :D
angel37

Orsi!
Nagyon szuper csaj vagy! Ennyi babánakvalót termelni! Tuti befutó leszel még 1 ikerpárra! Ezek szerint Nálad könnyen és jól termékenyülnek, osztódnak, és biztos jól is ágyazódnak majd.
Ha blasztot kapsz vissza, mennyit kell fizetned érte, megkérdezted?
Én most arra gondolta, tekintve, hogy utolsó "ingyen" lehetőségünk, hogy megkérdezem Krizsát, tudna-e olyan gyógyszert adni, amitől remélhetnénk nagyon jó termékenyülést, osztódást és fagyit. Ha lenne ilyen gyógyszer, magamba nyomatnám az urammal, hadd legyen boldog :lol: Rajtunk most sokat lenditene 1-2 csomag fagyi... De hogy lehet ezt elérni?
Igen, sajnos a jó osztódás sem garancia... Juniusban ha jól emlékszem, 11 sejtes is volt, aztán mégse...
Szonya! Ikres Kismami!
Nagyon nagy gratula! 2 baba 1 csapásra! Szépen pihengess, légy jó kislány, és nyár elején kettőt koppant a gólya Nálatok :D
Ági!
Fel a lombikra!
Orsi, Te honnan tudtad, hogy Szonya ikreket vár?

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

szerintem a sok-sok reális tényező mellett sok múlik egyszerűen a szerencsén, legalábbis szerintem ez is tényező.

enbrioglue: az egy anyag, amibe beleforgatják az embriókat és nő a megtapadás esélye. embió ragasztó, ha szó szerint fordítom.

szerintem ha te hozakozol elő velük és elég erőszakos vagy :D akkor előbb több dolgot bevetnek.
fontos szerintem a lombik eljárás során is, hogy tudd mi történik veled, mert akkor picit tudod befolyásolni az eseményeket ill. tudod hogy a kapott infókat hogy értékeld, hogy tudd mi a jó és mi az ami annyira nem.

de persze azt sose felejtsük el, hogy orvosok nem vagyunk, csak laikusok... szóval minden tényezőt nem láthatunk át, és nincs 30 év tapasztalatunk a témában.
ezért ötletfelvetéseket lehet csinálni, amivel esetleg az orvosnak is eszébe jtu ez az, de a döntés nem a mienk.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Melcsi :)
akkor sem kell semmit fizetni, csak a TBnek többe kerül. de ez nem tuti infó, csak valami rémlik.

szerencsére tényleg úgy tűnik, hogy sem a sejtek számával, sem a megtermékenyüléssel nincs gond. Az osztódást holnap várom, hogy milyenek lesznek. de bízom a legjobbakban :)

sajna semmit nem tudok mondani, hogy mitől lesz elég petesejt, mitől osztódnak jól, vagy mitől jut a fagyiba.
így azt sem tudom, mivellehet ezen segíteni. Dokival kellene beszélni, de úgy gondolom, hogy 5. lombiknál már mindent bevetnek, hogy sikerüljön - de persze azért kérdezz rá az AHA-ra, blasztóra (ez függ attól, hogy eddig milyen eredményeitek voltak), embioglue-ra...
a progeszteronszuri vagy az ösztrogéntapasz állítólag sokat segít.

Amikor én 5. napi UHra mentem, Szonya akkor ment UHra és váltottunk pár szót. Majd mikor megvolt nekik az UH elújsgolta, hogy 2 baba van és 8 mm óriások :D

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi!
Akkor Te a hallgatás mestere vagy! :D
Rá fogok kérdezni, ez most életbevágó nekünk. Egyébként Emese ICSI-vel lett, mindet ugy termékenyitették, de csak Ő lett. Most a 4.-nél is ICSI volt, és AHA is, aztán 1 se jött össze! Remélem nem romlik a statisztikánk tovább!
Jól emlékszem, az emblioglue az az eljárás, amikor nem bolygatják napokig egyáltalán?

melcsi1967

Igen, ezt abszolút én is így gondolom, a tisztábanlevést, és a szerencsét is. Ami olyan értelemben szerencse, hogy vmi olyan dolog, ami általunk (doki v. biológus v. én) úgyse befolyásolható.

Akkor ha a köv. stimura sor kerül, akkor néhány közepesen erőszakos felvetést majd megpróbálok... :D

Gyanús volt a szó végéből, hogy vmi ragasztó, de olyan furán hangzott... :) Szóval ez lenne a "babatapacs" hivatalos neve! :lol:

Mára lépek, kellemes estét mindenkinek, drukkhegyek! :)
angel37

nálunk ICSI volt mindig, mert a párom eredményeivel más nem lehet.
az embrioglue egy anyag, amiben megforgatják az embriókat a transzfer előtt. segíti a megtapadást.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Kicsit kihagyok néha, sőt, sajna egyre ritkábban tudok majd idejönni, de azért majd igyexem visszaolvasni. De most a pihenőben sok-sok más programom van, kóruspróbáról színdarab próbára rohanok, közben az év végi bulit szervezem ezerrel, buliból bálba megyek... szóval nem unatkozom! :lol: Viszont a sejhajom fáj a Gynevac szuritól! Sőt, egyre jobban. Az első nap még nem fájt, a másodikon már igen, ma, a harmadikon pedig már nagyon. Jegeltem is, de hiába. Van vmi 5letetek? Lehet, h túl sokat masszíroztam mikor megkaptam? Azt hittem úgy lesz jó. Bezzeg a férjemnél már nem is látni, hová kapta. Forró egy tenyérnyi helyen, hát időnként hűtöm. :? Na, de elég a nyavalygásból! :!:

Icsilya! Gratula a 8-hoz, nekem is ennyi volt! :wink: De hogy 7 termékenyült meg!!! Nem sámli!!!!! :roll: Mit csináltál magatokkal? :?: Ez szinte csoda, nem? 8-ból 7!!! Csak ámulok! :roll:

Pézsé! Nem vagyok járatos, viszont hallottam valakitől, hogy (nem terhesen) depresszíós volt állandóan, mindenért tiszta ideg volt, rögtön beidegesedett a legapróbb dolgoktól, és bepánikolt a kihívásoktól. Persze hogy gyógyszert akartak Neki írni, de Ő mondta, hogy nem szeretne szedni, amíg lehet. Bazi nagy adag vitamint ajánlottak Neki (kb. a Centrum stb. tabletták 4-szeresét), különösen a B vitaminokból (ami ugye az idegekre hat), és nagyon enyhére csökkentek a tünetei. Valami gyógyszerfélét (bár azt hiszem, inkább gyógynövény alapút) még szed, de talán ki kellene próbálnod, hogy "bazi nagy adag" vitaminokat szedsz. Rosszat biztos nem tesz. Esetleg nézd meg ezt: www.drlenkei.hu. Vannak ott leírva tapasztalatok, eredmények, talán találsz ott valamit magadnak. Persze az orvosodat azért keresd fel, de nem kéne talán a jövevény(eke)t gyógyszerrel traktálni! Icsilyához csatlakozva pedig annyit, h nézz körül az Életedben: munka, Férj, Család, otthonod... minden okés? :?: :oops:

Zsófi! Félóránként jártam pisilni, a farmernadrágomat nem, vagy alig tudtam begombolni, fájtak a fészkeim, ha ráfeküdtem. Első éjjel rosszul is voltam, de ez nem mindenkinél van meg. És feszít a has, szurkálódik.Ja, és úgy fáj, mint mensi előtt. Lehet, h Te csak a szúrások helyét érzed, és a gyógyulás "szurkál". Úgy legyen! :!:

Szonya! Úgy meg6ódtam az írásodtól! Olyan... olyan jóóóó!!! :D

Mindenkinek szép estét kívánok! A Babásoknak vigyázást, a szurisoknak fájdalommentes szurkát!

Puszi

Csibe
csibe73

Sziasztok!

Szonya! Nagyon jó érzés lehet, hogy két kis mütyür növekszik benned! Vigyázz rájuk nagyon!
A drukkot köszönöm, rám fér. Már az agyamra megy a várakozás! Különös miótsa tudom, hogy következőt esetleg nem támogatja már a kormány.

Orsi! Tök jó a 7, drukkolok, hogy szépen növekedjenek, és kibírják az 5 napot!!
zsofian

Sziasztok,

Szonya :) Nagyon édes érzés lehetett látni a 2 picurt , szerintem én is le fogom sírni magam, ha meglátom majdm hogy ki lakik ott :D
nekem 10.18-án kell az első UH ra menni, és már alig várom, de most úgy érzem repülnek a napok, remélem minden rendben lesz. Nekem elég sűrűn szurkál a hasam, neked is szokott?
Én a 2. napon kaptam vissza 2 picúrt és sikerült elésőre :oops:
Judit
pbj12

Beszéltem a kaálival.
Arra jutottunk, hogy holnap reggel telefonálok, mert a 3. nap a vízválasztó. Ha holnap lesz 4 db jó embrió, akkor megvárjuk a hétfőt, ha úgy látják jónak, akkor meg inkább holnap felmegyünk értük.

ez az állandó izgulás

Orsi
KépKépKép
icsilya

Jó reggelt!

Csibe: Nem vagyok, depressziós. Pánikbeteg vagyok! Zsibbad a kezem és légszomjam van. Ezek a tünetek. Sajnos az emberek nem tudnak különbséget tenni közte!!
Nem vagyok idegbeteg, ne úgy képzeljetek el!

Tegnap voltam, vannak szépen tüszők, (13-17mm-ig).
Hétfőn lesz punkció!

Kismókus: Köszi a táblát!!

Icsilya: Szurkolok, hogy minden sikerüljön!!!!!

szonya: HUrrá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pézsé

Csibe :)
ennyire azért nem egyszerű a képlet.
egy valós depressziósnak írhatsz fel vitanimokat attól nem lesz jobban. Ma nagyon könnyen használják a depresszió szót, akkor is, amikor csak deprtimált hangulatról van szó. A deprimált hangulat egyszerű rosszkedv, vagy rossz időszak az ember életében.
a depresszió, mint betegség egészen más, és az szigorú terápiával és legtöbb esetben csak gyógyszerrel tartható szinten.... meggyógyulni belőle nem igazán lehet, csak megtanulni normális életet élni mellette.

a pánikbetegség meg egészen más.

és nem elég körbenézni a házunk táján, mert sokszor mi sem tudjuk az okokat. ill. teljesen harmonikus környezetben is kialakulhat bármilyen pszichológiai/pszichiátriai kórkép.
ennél bonyolultabb az emberi lélek.

PéZsé :)
drukkolok a punkcióhoz.
a kaális dokid tudja a betegséged, ugye?

Orsi
KépKépKép
icsilya

egyébként 1-2 érdekesség a témához :D nekem tetszettek.
- pl. a víziszonyos emberek nagy részénél (érts ez alatt olyan 70-80%nál) kiderült, hogy magzati korban köldökzsinórral gondok voltak, vagy a nyakukra volt tekeredve, vagy szülés közben megtört, előre csúszott... stb. és kialakult náluk egy fulladásközeli állapot. ma már ált. a víziszony okánál első körben ezt keresik ill. ezt próbálják kezelni.
- ugyanígy a klausztrofóbiások kórképe is magzati korban indul. ott is 2 dolog van. egyrész már a méhben kis helyük volt, tehát viszonylag nagy baba, hozzá képest vékony anyucival, vagy pedig szülés közbeni elakadás a szülőcsatornában pl.

szóval ez csak 2 példa arra, hogy ha körbenézek magam körül nem biztos, hogy megtalálom az okokat, mert nem most kezelkeztek a problémák - akkor sem, ha csak valami más behatás hatására, most jöttek felszínre.

PéZsénél mondjuk az érdekes kérdés, hogy mi történt Veled 21 éves korodban, ami kiváltotta a pánikbetegséget.
de ez tök magánügy, csak gondolatébresztőnek írtam.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Sajna megint nem tudtam jönni.Kaáli+munka+nem tudtam megnyitni az oldalt.

Szonya!
Gratula a pocaklakókhoz!!! :lol:

Icsilya!
Neked meg a sok embriohoz!!!

Pézsé!
Neked a sok petikéhez!

Nekem nem mondták meg,hogy mekkorák a petikéim. :cry: Azt láttam,hogy sok van,de pechemre sietett az orvos,mert valami sürgős volt a műtőben.Ma megyek vissza délután és akkor kiderül,hogy hétfőn lesz leszívás vagy még várni kell.Bár szerdán azt mondta,hogy a hétfő valószínű.Olyan izgatott vagyok.Ráadásul közölte a kis féreg főnököm,hogy addig nem nyugszik amíg ki nem rugat,lehetőleg még mielőtt terhes lennék,hogy gyedet se kapjak.Mondtam,hogy én meg remélem hazafele feltekeredik az első fára és megdöglik.Ezzel nagy szivességet tenne a társadalomnak.Szóval zajlik az élet.
mereszt

Icsilya: NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM!!!
Először, a viharnál alakult ki és akkor kellett a dokihoz vinni, mert annyira féltem, hogy alig kaptam levegőt. MOst a doki néni, azt mondta, hogy tulságosan szorongok, mindenki gondját a nyakamba akarom venni: és ezt nem szabad. Tessék élni a saját életemet!!! Igaza van, azóta próbálok változni. Sajnos sokat aggódom!!!! De nem vagyok ideges!!
És tényleg nem a sok vitamin a megoldás.

Mereszt:Irjál, majd ha tudsz valamit. Szurkolok, hogy együtt legyünk hétfőn. Én 10.30-ra megyek. Szurkolok!!!!

Csibe: Nem akartalak megbántani, bocs.
pézsé

mereszt ez nagyon durva, hogy milyen főnököd van!! :(
Ági28

Lányok, olyan aranyosak vagytok, köszi :-)

Pbj,
nekem is szokott szúrkálni, sőt, elég rendesen és főlént mindig ugyanabban az egy pontban. Úgyhogy az UH előttt teljesen eluralkodott rajtam a pánik, hogy biztos méhen kívül van az egyik babuskám, de nem, minden a legnagyobb rendben! Harci is és a doktornő is azt mondta, hogy szúrkálhat, fájhat, mindenfélét érezhetek, ez normális. Úgyhogy ne izgulj, csodás kis baba lesz :-)

Icsilya,
drukkolok neketek!

Pézsé,
nekem egy barátnőm pánikbeteg (illetve volt), asszem xanaxot szedett és rendszeresen járt hetente 2x egyéni pszihoterápiára. A kettő együtt nagyon sokat segített neki, már nincsenek olyan durva tünetei és abbahagyta a terápiát is, most kb. félévente egyszer érzi azt, hogy be kell vennie a xanaxot. A pánikbetegségre tudtommal is a kombinált - gyógyszeres és pszichó - segítség a leghatásosabb. Én2-3 éve elkezdtem rettenetesen szorongani, elsősorban a baba miatt, végül már egyáltalán nem tudtam aludni, úgyéreztem, hogy hetekig nem alszom, csak a zsívdobogásomat hallom egész éjjel és légszomjam van. Elmentem egy nagyon szuper pszichológushoz, akihez azóta is járok és minden szomatikus tünetem elmúlt és kifejezetten jól vagyok, most már direkt élvezem a terápiát, rengeteg pluszt ad nekem. Szóval, talán érdemes lenne kipróbálnod, vagy már próbáltad? (bocs, de lehet, hogy lemaradtam...) Nekem nagyon össze kellett szednem a bátorságomat, hogy elmenjek, de megérte, bár az biztos, hogy meg kell találni azt a terapeutát és azt a terápiás módszert, ami neked személy szerint neked a legjobban megfelel. A lombikra biztos csak rásegítene ez is :-) Ugye nem haragszol, hogy beleszólok?
szonya

SZiasztok! :)

Megjártam a kaálit, eddig minden tuti! :) Egy tüszőm (14x18) szépen növöget, mnhy-m is OK! :D Vasárnap szúrnom kell egy Ovitrelle-t, és ha vmelyik fagyibaba hajlandó lesz magához térni, akkor péntek 13-án transzfer! :D

Találkoztunk Kismókussal! :D Majd ő is jön a híreivel! :wink:

Csibe,
van dolgod rendesen! Gyere ha tudsz! :)
A szuri helyével mit csinálj, arra sajnos nincs tippem.

Pbj,
De jó lesz már a 18-i UH-n láthatod is őket! :)

Icsilya,
drukk a legjobbakhoz! :)

Pézsé,
neked nagy drukk a hétfőhöz! :)

Mereszt,
főnködön csak lesek :shock: , hogy ilyen emberek vannak! :evil:
angel37

no, azóta megint vannak híreim, meg reggel a biológussal mikor beszéltem még nem látta a 7 kis gonoszkát :D
szóval mind a 7 megvan, és nagyon szépen nőnek :D

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok

Icsilya
nagyon izgi hogy holnap derülki hogy holnap vagy később
nagyon drukkolok

Pézsé
mindjárt hétfő

Mereszt
remélem, hogy a főnököd 1 kanál vízben fog m............., Az ő főnökével nem tudnál beszélni? Hát ha ő jobban állna a dolgokhoz. Esetleg még segítene is neked a főnök dologban.
Remélem hogy jó híreket fogsz délután hallani.

Angel
gratula a jó hírekhez

sziasztok
Erika

Kép

Kép
erika13

Zsófi!
Légyszives a fetrengéssel töltött időd alatt szinezd ki a jövőt 2 gyönyörü babával, kakiszagu pelusokkal :lol: ,maszatos puszikkal, gurgulázó nevetésekkel, mert ez vár Rád, és nem a gazdaságilag nem kifizetődő következő lombik!
Pézsé!
Nagyon drukkolok Neked hétfőre!
Orsi!
Most mi van? Azt mondtad, 7 termékenyült. Most meg 4 jóról beszélsz. Arról a ragasztásról még nem is hallottam, miket nem lehet itt vén fejjel megtudni? Nektek lesz olyan?
Csibe!
Zajlik Nálad a z élet rendesen, bulihegyek, stb :D A képről is láttam, hogy te olyan fitringes nőci vagy!
Mereszt!
A főnököddel nem lehet semmi társalogni! Csak igy odavágta ezeket Neked? De látom nem maradtál adós! Drukkolok nagyon, hogy szép nagy tüszőid legyenek!
Angel!
A péntek 13 pont megfelelő lesz :D

melcsi1967

7 temrékenyült meg, no, de azért nem osztódnak feltétlenül egyformán.
Erre írtam, hogy ha lesz min. 4 olyan, amit a biológus szuperkölöknek ítél, akkor megyünk tovább hétfőig :D
azért kell a min. 4, mert így is lehet, hogy lesz amelyik esetleg leáll, és nehogy ott álljunk hétfőn embió nélkül :D

nem tudom ezt az embiogluet, hogy a kispasikkal volt-e :D most majd rákérdezek.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!
Pézsé! ÉN NEM AKARTALAK TÉGED MEGBÁNTANI!!! Eszemben sem volt. Való igaz, hogy tökéletesen nem vagyok tisztában a 2 betegség különbségével (szerencsére engem eddig elkerült, ill a környezetemben is kevés hasonló tünettel rendelkező van). Én egy ismerősöm tapasztalatait írtam le, gondolván, h segíthetek. Ő nekem nem mondta a légszomjat, bár tudom, ha valami miatt nagyon aggódott, akkor a levegőt is nehezebben vette, olyan kapkodósan. Ebből gondoltam, hogy hasonló lehet a betegséged, s talán van rá természetes mód. Ahogy Te magad is írtad, h nem akarnád szedni a gyógyszert, illetve, hogy talán nem szabadna. Nyilván én nem értek hozzá, (ezt már Icsilyának is írom), Ti jobban beleláttok a dologba, én tényleg csak ismerősöm tapasztalatát akartam megosztani mindenféle bántó szándék nélkül. Azt pedig, h a házad táján kellene körülnézned, azt arra is értettem, hogy próbáld ne magadra venni mások keresztjét, nyilván Neked is van éppen elég gondod. Sajna én is a szívemre veszek ált. mindent, illetve hamar felhúzom magam, de én kisírom magam, vagy kidumálok (időnként kikiabálom) magamból, és helyrejövök. Nálad sajnos - ahogy olvasom - testi megnyilvánulásai is vannak a dolgoknak. Még egyszer ne haragudj :oops: , bántó szándék nélkül akartam segíteni. (Anyám egyébként depressziós, de ettől még nem tartom bolondnak, vagy rosszabbnak a többi embernél, szóval kérlek, hogy az írásomat ne vedd bántásnak!)
És ha bárkit is megbántottam volna azzal, amit leírtam, akkor most és itt ünnepélyesen bocsánatot kérek mindenkitől! :!:

Csibe
csibe73

Csibe :D
egyáltalán nem volt bántó szerintem :D
mi is csak infónak írtuk :D

szóval no harag :D

Orsi
KépKépKép
icsilya

Na, látjátok erről beszéltem. Most kicsit kibrühiztem magam, mert én sajnos ilyen vagyok, ha valakit szándékom ellenére megbántok, azt nagyon a lelkemre tudom venni.

Icsilya!
Tényleg nagyon szép teljesítményt nyújtanak a picikék, gondolom simán elviszik az 5. napig, ha ilyen szépen fejlődnek. Ki tudja, lehet, hogy most kapsz két kislányt! :)

Mereszt!
Pocsék lehet egy ilyen főnök, jó, hogy visszaszóltál neki!

Csibe
csibe73

Icsilya! Köszi, örülök neki!

Csibe
csibe73

Most így érzem magam: Kép

Csibe
csibe73

Csibe!
De édes az a kutty! Hogy lehet ilyet összeszedni? No csak képen, élőben van nekünk szép kis spánielünk :D
Orsi!
Tehát akkor kockáztatsz 1 kicsit... Még egyszer: van 7, osztódik mind. 4 nagyon szép. Lehet hogy a többi 3-mal nem foglalkoznak tovább, marad a 4 továbbtenyésztésre. Vagy esetleg a 3 megy a fagyiba? És ki dönt erről: a biológus, Krizsa, Te, a dokik együtt?
Nekem eddig még mindig megmondták, hogy ekkor lesz az ET, semmi diskurzus nem volt sose, pedig 1x, Emesével 6 embrikénk volt, és szóba jött a fagyi is, de nem birták mégse :(
Most minden infot magamra szedek, mert ez az utolsó lehetőség, és nagyon fontos! Feltétlen kell a kistesó Pörinek!

melcsi1967

Melcsi :D
nem :D :D :D van 7 db és most még mind szépen osztódik :D HA (!!!) holnap lesz minimum 4 olyan, amit olyannak ítél meg a biológus, hogy valószínűsíthetően kibírják az 5. napig, akkor megyünk a blasztociszta állapotra. Lehet, hogy mind a 7 blasztó lesz hétfőn, akkor 2-t visszakérek és 5 megy a fagyiba. Lehet, hogy 1-2 leáll a fejlődésben.

Nálad az, hogy nem volt fagyasztható jelentheti azt, hogy jobb nekik 3 naposan a pocakba kerülni, mert akkor nagyobbak az esélyek.
Nálunk a 6 maradékból mind a 6-t fagyasztották anno.

egyébként itt a biológus szava a döntő ez abszolút az ő felségterülete. Te maximum elmondhatod, hogy mit szeretnél.
De ha nincs elég olyan minőségű, ami valószínűsíthetően jól fejlődik, akkor nem kockáztatnak ők sem.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Ugyan nem vagyok rendszeres látogatója a fórumnak, de néhányszor már kaptam tőletek segítséget, és most is egy kérdéssel fordulok hozzátok (lehet, hogy butaság, de szöget ütött a fejemben.)
Ma voltam a Kaáliban megbeszélésen a második lombikkal kapcsolatban és most az előző stimuval ellentétben nem short, hanem long protokoll lesz novemberben, aminek során ugye a ciklus 21. napjától kell adni a Suprefactot. Az a kérdés merült fel bennem, hogy ugye ekkor elvileg az ember már természetes módon is terhes lehet, és ha ez a helyzet, gondolom nem tesz túl jót ez az injekció. (Nálam ismeretlen eredetű meddőség áll fenn). Szóval ti tudjátok, ilyenkor mi a teendő? Az egyszerű válasz az, hogy az adott hónapban "vigyázni" kell, és igazából szeretném, ha megerősítenétek, hogy ez így van-e, vagy esetleg van más infótok ezzel kapcsolatban.

Előre is köszönöm a segítégetek.

Kriszta
krikri

Kriszta :)
nem lesz a babának semmi baja!
egy bnőm ekkor lett terhes. Nem hat rá a suprefact, ne aggódj!
de tényleg azt szokták tanácsolni, hogy abban a hónapban védekezni kell.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Kedves Orsi!

Köszi a gyors és megnyugtató választ. Akkor végül is ez plusz egy esély, és ha a babának nem lesz semmi baja, akkor kár lenne kihagyni :D

Kriszta
krikri

Krikri!
Üdv itt! Sajnos nem tudok segiteni, nálunk kizárt a spontán. De azért én örülök minden uj lánynak (na nem azért, mert ilyen problémája van, hanem mert ir).Majd irnak a többiek, Orsi már meg is tette.
Orsi!
Azért ez jár bizonyos kockázattal, nem? Mert mi van, ha mégse birják? Vagy ez látszik rajtuk jól?
És Szerinted, nekem mindig megmarad ez a probléma, vagy akár ciklusonként változhat a petikék tenyészthetősége? Mivelhogy fagyi sose lett, és az esélye is csak 1x volt meg...

melcsi1967

Krikri :)
annak ellenére, hoy elvileg nem okoz gondot, én nem kockáztatnék.
tényleg több példa is van, hogy nem volt belőle gond... de ha már lombik úgyis abban a hónapban, akkor én védekeznék.

én nem vagyok szakember. én bízom bennük, nap mint nap csinálnak ilyet. Úgy gondolom, el tudják dönteni, melyik embrió mehet tovább és melyik nem, melyiket kell akár 2 napos odaadni.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Csibe: Egyáltalán nem állt szándékomban lelkiismeretfurdalást okozni. És hogy valaki miattam sírjon azt pláne hogy nem engedhetem. Ne butáskodj. Igazad van, talán én reagáltam túl, igaz, amikor olvastam rengeteg volt a dolgom és ahogy láttam hogy megint keverik a fogalmakat egy kicsit keményen fogalmaztam. Semmi baj. Én úgy gondolom mindenki írásában vannak olyan dolgok amelyeken el kell gondolkodni és vagy megfogadja az ember vagy elveti. De jó hogy vagytok és írtok. Ha így tudsz nézni, akkor kevesen tudnak neked ellent mondani. Nincs harag, hiszen nem is volt!!!!!!!!!!!!!!!!

Mereszt: A főnököd egy szemét alak :evil: :evil:
Majd írj hogy mikor mész!!

Lányok, félek. Úgy szeretném jól csinálni! CSak az a baj hogy egy idő után már nem tudom irányítani a dolgokat és mennek a maguk utján. (Talán úgy lesz jó, ahogy les!)
pézsé

Sziasztok Lányok! :)

Ma voltunk a Kaáliban UH-n. Krizsa doki megszámolt 7 db tüszőt (kb. 12-14-esek). Szerinte gyönyörűen reagáltam a gyógyszerekre. A tüszők kb. egyforma nagyok, és a nyálkahártya is oké szerinte (8mm). :lol:
Még 3 napig kapok GonalF-t, hétfőn este Ovitrelle-t (2-t), és szerdán lesz a punkció! :lol:

Ma megismerkedtem Angel-lel! Nagyon szimpatikus volt! :lol: Jó volt, hogy - Harcimókuson kívül - van ott valaki ismerős. :lol:
kismokus

Kismókus :D
szerdai punkció??? :D :D ismerős helyzet :D :D :D
szép tüszőid vannak és nagyon szép a méretük!!!
a nyh is szuper! nekem csak 7 mm volt.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Icsilya! :)
Én is észrevettem, hogy pont azokon a napokon vannak nekem is a fontos események, mint Neked (péntek UH, szerda punkció), csak egy héttel később! :lol: Remélem a folytatás is hasonló lesz! :lol: :lol: :lol:
kismokus

Sziasztok!

Ma több ideje volt a dokimnak,de annyira izgultam,hogy elfelejtettem pontosan mennyi petikét mondott.Azthiszem 6-ot és 13x13-as a legtöbb.,2 14x14-es is van.Hétfőn 10-re megyek UH-ra.Ceruzával beírta a szerdai punkciot.Azt mondták(a nővérkével),hogy ez jó,mert nem túl sok és nem is kevés és jó,hogy kb. egyforma méretűek. :lol: Szerintetek?Kedves profi szakértők légyszi írjátok meg mit gondoltok. :?A mnyh-ra nem mondtak semmit,de szerintem azzal nincs baj,mert amikor Clostylbegitet szedtem mindig nézték és folyton azt mondta a doki,hogy nagyobb és mélyebb,mint az átlagé,pedig akkor még nem értek meg a petikéim. Meséltem a féreg főnökömet és adott papírt,úgyhogy hétfőn már nem megyek dolgozni.Még ő is kiakadt ezen a hernyón.Mondta,hogy probáljam magam túltenni rajta,mert sajnos primitív emberek mindig lesznek.
A főnököm főnökével meg az a helyzet,hogy mosolyog és azt mondja,hogy ne foglalkozzak az Attilával,ő ilyen.Tehát nem csinál semmit,de ő legalább támogat.
mereszt

Mereszt :D
tök szuper :D szép a méretük, egyformák, a 6 meg teljesen jó. enekm is annyi volt az első UHn.
a nyh még iszonyú sokat tud vastagodni, azzal ilyenkor nem is kell foglalkozni.

szóval minden jól alakul! :D

Kismókus :D
igen, pont 1 hét :D drukkolok, hogy jól alakuljon minden Nálatok is.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Icsilya köszi!
Teljesen fel vagyok pörögve.Még nem hallottam jó híreket amióta babát szeretnénk,úgy látszik most megtört a jég!
mereszt

Pézsé!
Nekem is voltak pszichés gondjaim.Mondjuk nem ilyen pánikbetegség,hanem amikor felidegesítettem magam nem kaptam levegőt,lilult a fejem meg állandóan hallottam a szívverésemet(105-120-ig mozgott a pulzusszámom) és már kezdett az őrületbe kergetni,nem tudtam aludni...stb.Kaptam szívritmusszabályzót meg nyugtatót.A nyugtatót sosem szedtem be.Aztán rendet raktam magam körül,nem akartam 101%-ot teljesíteni a munkahelyen,végülis önmagamhoz képest fordultam 180 fokot és elhagytam a gyógyszert.Pedig azt mondták,hogy életem végéig szednem kell.Szerencsére több,mint egy éve semmi tünet,pedig problémák most is vannak.Nagyon nehéz volt megváltoznom,de sikerült!
Ezt csak azért írtam le neked,mert lehet,hogy egyszer majd te is rájössz mi az ami nem jó,ami kiváltja nálad ezeket a tüneteket.Lehet,hogy egy teljesen kézenfekvő dolog csak nem is gondolsz rá.Meg az is lehet,hogy aterhesség alatt nem is lesz semmi bajod.A keresztlányom anyukájának mondta egy orvos,hogy a baba nagyon sok mindentől megvédi az anyukát.
Semmi sincs veszve!Fel a fejjel!"Szard le mindenki fejét magasról!"Ezt tényleg csak képletesen gondoltam.Remélem nem bántottalak meg.
mereszt

Sziasztok

Mindenkinek a jó dolgokhoz nagy nagy gratula.

Mereszt
jobb is hogy táppénzre mész, legalább jól kipihized magad, és az a szadista főnököd sem cseszeget, nem idegel ki.

Mindenkinek szép álmokat

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?