Új privát üzeneted érkezett!

Ma merre vagytok?
Senki sincs?

[url=https://babafalva.hu]Kép[/url/]

[url=https://lilypie.com]Kép[url]
ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Hát próbáltam felrakni még egy vonalzót,be is másoltam a kódot a másik alá de nem jött össze :(

ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Sziasztok!

Húha, itt aztán most igazán elszabadultak az indulatok! Nem is hiszem el, hogy ez ugyanaz a fórum amit eddig ismertem! :shock:

Hajni: Hogy őszinte legyek, egy kicsit furcsállom, hogy kizárólag Edithet bírálod, holott többen is egyet nem értésünknek adtunk hangot a hozzátáplálás elhamarkodásával kapcsolatban. Nem hiszem, hogy Edith ki akarta volna oktatni Katit vagy Esztert, szerintem kizárólag a jó szándék vezérelte. Úgy gondolom, hogy nagyon fontos, hogy megismertessük egymással azokat az információkat, amik a gyerekeink javát szolgálják. Persze ettől függetlenül mindenki dönthet a saját belátása szerinte, attól valóban NEM lesz rossz anya! Edith nyilvánvalóan azért másolta be ide azt a szöveget az allergiás reakciókról, hogy a saját szemünkkel győződjünk meg arról, hogy nem tréfa dolog.
Ezzel én részemről be is fejezném ezt a témát!
Marcinak pedig jobbulást kívánok és sajnálom, hogy nem akarsz többet közénk tartozni. :(

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Zsuzsi: Örülj neki, hogy bőven van tejcsid, én is boldogan szoptatnám Jocit, ha tudnám! Nemsokára te is kezdhetsz új ízeket kóstoltatni Alidával. :D

Sancsi: Örülök, hogy sikerült segítséget találnod a közgázhoz! :D

Sudi: Nagyon édi Gery a kis fogacskáival!!! :D

Etterkéhez hasonlóan engem is érdekelne, hogy ti hogyan készítitek a répát és a krumplit a gyerkőceiteknek!
Ma telefonáltam és kértem időpontot Jocinak az UH-ba, vesemedence-kontrollra. November 10-re kaptunk, ami pont jó, mert pár nappal előtte telik le a 3 hónap, amit az első vizsgálat elvégzése után a kontoll idejének javasoltak. Nagyon bízom benne, hogy kinőtte a tágulatot vagy hogy legalábbis nem rosszabodott. Eddig szerencsére semmi panaszt nem okozott.

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

BRRRRRRRR!!! :shock: :o :x :evil: :roll:
NA!
Szép jó napot mindenkinek!
Képzeljétek, megint átaludtuk az éjjelt! :D Este 10-tôl reggel 8-ig!! Remélem ez már így is marad.

Szerintem úgy szeret mindenki ide jönni, ha itt jó a hangulat! Ami nem azt jelenti, hogy nem mondhatja el mindenki a véleményét, de legyünk tekintettel egymás érzékenységére is, jó?

Szép napot mindenkinek!! :D
zsuzsi 81

Sziasztok!

Zsuzsi: örülök, hogy alida jól aludt, remélhetőleg ez csak átmeneti gond volt és most már mindig sokat fog aludni éjjel és te is tudsz pihenni! :D

Hajni: Sajnálom, hogy úgy döntöttél, hogy nem látogatsz meg minket a jövőben itt a fórumon! Minden jót kívánok Nektek és sok puszi a kis Marcipánnak!

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Szerintem minden fórumban vannak eltérő véleményekből adódó összeütközések. A társasháznak ahol lakunk is van egy fóruma, hát ne tudjátok meg, ott egy-két lakó milyen szavakkal illeti azt aki valami neki nemtetsző dolgot csinál. Bár én ezekből igyekszem kimaradni, minek bosszankodjak virtuálisan is:-) Mármint ezt a házunk fórumára értem, itt kultúrált a hangvétel. Szerintem inkább segítsünk egymáson, ne bosszankodni jöjjünk ide!

Sedit: Vadpörit nem direktben adtuk Ákosnak, hanem mi ettük és "könyörgöttt", hogy megkóstolhassa. Pár szem húst evett ki belőle. Legtöbb kaját nem magamtól adom neki, hanem kikunyerálja. Aztán kap egy falatot kóstolóba, és vagy eszik belőle, vagy nem.

KÉPZELJÉTEK! Ma amúgy is iszonyú napom volt, erre délután hallom, hogy kertből kiabál az alsó szinten lakó lány (akinek a kisbabája van). Kirohanok a teraszra és azt mondta "Felgyulladt a konyhám, hívd a tűzoltókat!" Férjem leszaladt, én hívtam a tűzoltókat, majd lerohantam, hogy mi van, meg hogy a kisfiát felhozzam. Jó nagy füst volt, de sikerült eloltani.... Persze órákig nem lehetett lakásban megmaradni, úgyhogy babája itt volt nálam (nagyon cuki!!!), csak aztán egyszerre kezdtek vonyítani Ákossal....

Nagyon megijedtem, amikor azt mondta, hogy tűz van, de a legjobb, hogy már előtte is remegett a gyomrom, mert meló közben is most ezer probléma adódott, szörnyű nap volt!!!

Üdv Mindenkinek

Kép
mölli

Sziasztok!

Szerintem itt sosem folytattunk vitát nem kulturált hangnemben, pedig voltak még viták. Amit Katinak írtam (bár ne írtam volna, nemhiába gondolkodtam sokat, hogy írjak vagy nem, de úgy látszik, mégsem jól döntöttem) azt szerintem annál kultúráltabban nem is írhattam volna, és épp a vívódásom mutatja azt, hogy nem kioktatásnak szántam, hanem jóindulatból tettem. Valószínű, hogy KAti is megorrolt rám emiatt, hiszen azóta nem is ír.
De hogy HAjni benéz a fórumra és olyanokat vág a fejemhez, hogy nekem nem prédikált senki amikor nem tudtam szoptatni, hát ez nevetséges és szemenszedett rágalom. Én nem fordítottam ki egyetlen szavát sem, hanem úgy értelmeztem, ahogyan ő írta.
Nem akarok magyarázkodni, mindenki magában dönti el, hogy mit hisz erről vagy arról, de szerintem egyiketek sem érezheti azt, hoyg ez az én fórumom, és hogy ti az én katonáim vagytok. (Bár őszintén: nekem fogalmam sincs, ezt mire írta.)
Szerintem itt sosem volt rossz a hangulat, de úgy látszik neki eddig sem tetszett, mert az én indított hadjáratom csakis az utolsó csepp volt a pohárban, tehát én csak kirobbantottam a dolgokat, és jó ürügyet szolgáltattam arra, hogy ő bedobja a kesztyűt. Én hülye, pedig felvettem és belementem a párbajba. De részemről véget ért. Szerintem azzal, hogy megvédtem magam vele szemben nem gázoltam bele senkinek az érzéseibe, legfennebb HAjni érzi úgy, hogy az övébe. De ő gázolt először az enyémbe.

Zsuzsi: Örülök, hogy Alida végül jól aludt, Krisztának az elmúlt éjszakája nem volt tökéletes, de azért nem volt gond.

Etterke: Én eddig csak egyszerűen megfőztem Krisztának a zöldségeket egy kis vízben, de fontolóra veszem és kipróbálom azt a sütőzacsis megoldást. Kimondottan párolni nem pároltam, pedig tudom, hogy úgy egészségesebb. Amikor mi is azt ettük, amit ő, akkor megfőztem a saját kajánkat só nélkül, és miután kivettem a Kriszta részét azután ízesítettem.

Mölli: Jujj, nagyon ijesztő lehetett ez a tűz dolog, Még jó, hogy volt lélekjelenlétetek!
És abban igazad van, hoyg a babók ki tudják kunyerálni a dolgokat, már most látom Krisztán, hogy kieszi a kaját a szánkból. Én még nem adtam neki a mi ételünkből, de eljön annak is az ideje.

Cs. Kati: Örülök az időpontnak, remélem, mindent rendben találnak Jocikádnál! :) Megyek vacsit készíteni. Csirkeszárnyat grillezek, mert ebédre alig jött össze egy leves, annyit sétáltunk a gyönyörű időben! 27 fok volt ma, október 4-én.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Hát itt aztán zajlik az élet!!!!! :shock: :shock: :shock:
Akkor Én is írnék a fenti témához pár sort.
Hajni, először is nagyon sajnálom, hogy Marcinak ilyen problémái vannak, Én csak egészséget és boldogságot tudok nektek kivánni!
Másrészről, nem értelek miért estél úgy Editnek!?! :shock: Amit bemásolt szöveg, nem hiszem hogy prédikálásnak szánta volna, sem ész osztásnak! Próbált segíteni!! Ez miért baj??? Nem kevesebb volt a téma, mint a babák egészséges táplálása! Ezt szerintem mindenkinek érdemes elolvasni, még annak is aki azt hiszi minden tudás birtokában van, hátha lát még valami fontosat, ami hozzásegítí gyermeke egészséges táplálásához. A jó anya-gyerek kapcsolat szerintem nem attől függ, hogy belekeversz e esetleg valami allergiát okozó dolgot a gyerek kajájába, az önhibádon kívül!
És nem értem azt sem, miért gondoltad Editről, hogy kárörvendő! Semmi ilyesmit nem vettem ki, többszöri elolvasásra sem a leveleiből!!
Mindemelett elsiklottál a sok kedves szó felett amit neked intéztek a "katonák", jóformán csak Esztinek köszönted meg, de valahogy már ne is haragudj de az jött le nekem a szavaidból, csupán csak azért mert neki sem egészséges a gyereke!!!?????!!!!! Én elhiszem, hogy nem könnyű neked, de NE nézzél már emiatt csúnyán azokra akiknek egészséges a babája!!!!! És "jut ideje" fórumozni! Azzal is ahogy írtad, "nem tetszik itt a hangulat", számomra az jött le, nem is azzal volt neked az igazi problémád, hogy Edit akármit is bemásolt ide, hanem hogy nekünk látszatra nincsenek problémáink és akár napi szinten tudunk itt cseverészni! És ez csak adott egy okot neket hogy kidühöngd magad, hogy vegyük észre milyen jó nekünk, hogy nem beteg a gyermekünk! Ezt mondom mégegyszer és hangsúlyozom is nagyon sajnálom ami Marcival történik, de próbáld kicsit vidámabban megközelíteni a dolgokat, meg minket!!!!! Még azok sem akadtak ki ennyire Edit idézetén akiknek valójában szólt az!Keserűséget és bánatot érzek az irásaidban, amit meg is értek, csak a támadásod nem értem!
Ne haragudj, lehet kissé szókimondó vagyok, de ez a véleményem.
Jó egészséget kívánok nektek és sok boldogságot!!!!!!!

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Amúgy köszi mindenkineka bókokat Gerye! :lol: :lol: :lol:
Imádom a kis pasimat!!!!! :lol: :lol: :lol:

Ma elmenetem egy barátnőmhöz, neki 6 hetes a picurkája, tudjátok aki augusztus 20-án szült!!!! Geryt itthon hagytam anyósra egy pár órát! Nagyon kis édi volt a baba, teljesen el voltam képedve milyen kicsi!!! Pedig Gery is ilyen volt!!! Csak hát úgy nőőőő!!!! :cry:
De persze hiányzott nekem a kis szerelmem, de amíg annak a picinek nincsenek meg legalább az oltásai, addig nem akarom oda vinni.

Eszti!
Én elsőre a Milupa Gyermekálom tejpépet adtam, vaníliás. Nagyon ízlett Gerynek az első kanált5ól kezdve! :lol: :lol:
Amúgy ez a szívprobléma még javulhat ugye? Jól tudom, hogy a nővekedéssel még benőhet a lyukacska?!? Reméljük a legjobbakat a kisasszonynak! :lol: :lol:

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Enéh pedig nagyon ügyes!!!! Biztos hamarosan majd egyedül fog már felállni is!!
GEry is néha áll valaminek támaszkodva és akkor nem is tudom mit hisz, de van hogy elenged mindent, de persze egyből dől valamerre.

Itt baromira lehült a levegő!!!! Már előre utálom a hideg téli napokat amikor itthon fogunk kuksolni a lakásban és nem lehet semerre sem menni!!!! Kép
NEM AKAROM A TELET!!!!!!! Kép
Tudom Sancsi Te szereted!!!!
Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sudi: Nem is dícsértem meg Geryt, pedig nagyon-nagyon tetszenek a fotók róla!!!!

Sancsi: Enéh baromi ügyes, Ákos nem olyan régóta áll egyedül... Végén még hamarabb elindul, pedig fiatalabb. Na nem mintha baj lenne, örülök, hogy ilyen ügyes.

Kép
mölli

Sziasztok...

Én inkább lapulnák a témával kapcsolatban,utálok veszekedni ezért én hallgatok.

Sudi küldtem a képeket....nagyon édes a Gery,ésazok a fehér fickós fogak....

Már az almát imádjuk,vettem üvegreszelőt,így minden vitamin megmarad ha reszelek.ti fémreszelővel reszeltek?jövőhéten jön az őszibarack.a tejpépeket mikortól lehet?és kiskanállal vagy üvegben????

A tegnapi éjszakánk nekünk is szörnyű volt....már 11kor nyöszörgés volt,de cumival elaludt...sajna már 3kor semmi sem segített,muszály volt kajcsizni,deszerencsére elaludt utánna és csak 9kor keltünk...

most mennem kell készíteni a fürcsit,de később jövök és leírom mi volt a dokinál...

addig is páááá

puszika Emőke és Krisztián

Kép

Kép
emoke1

Sziasztok!
Remélem a mai lincshangulatot lezártuk és mindenki túlteszi magát a dolgokon :)
SUDI:köszi a tejpép ajánlást,keresni fogok ilyet.
CS-NÉ KATI:mikor én szültem,majdnem minden második kisbabának tágulata volt,nagyon csodálkoztam hogy pont Lilike akinek ennyi baja volt,ebből kimaradt,de nagyon örültem.
Állítólag elnövik és semmi problémát nem szokott okozni,remélem Jocikánál is így lesz :!: :!:
Elvileg a lukas szív is elmúlhat.csak Lilikénél billentyű hiba is van,kötöttebben mozog az egyik.
Csak tudjátok azt nem értem hogy hogyan lett ez neki,mert 35.héten voltunk 4 dimenzióson és ott külön felvételt kaptam a szívéről és külön elemeztünk a dokival mindent,és még meg is jegyezte hogy ilyen szép gyönyörű mozgású szívet régen látott.
Ráadásul a doki egy pécsi klinika vezetője,nagyon jó híre van és rengetegen járnak hozzá ezért nem értem hogy 37.héten megszültem és kilyukadt a lányom szíve?
Bár megvan a felvétel,lehet hogy megkérem egy ismerősömet a kardiológián hogy nézze meg.
Majd januárban megyünk kontrollra,már most rettegek :cry:
Mindig ránézek és összeszorul a szívem és elbőgöm magam.
Na de hagyjuk ezt a szomorú témát,MEG FOG GYÓGYULNI :!:
Képzeljétek a minap elmentem éjjel pisilni és véres nagy csepp volt a wc-ben,azt hittem megint lepénydarab jött ki belőlem de kesztyűt húztam és meg kellett néznem mert nagyon beparáztam(bocs hogy ilyet írok)
és képzeljétek a vér eloszlott és apró kis kavicsok maradtak ott.
Kijött a vesekövem :lol:
Múltkor nagyon erős vesegörcsöm volt,bár túl lehetett élni pedig mindenki tudja hogy attól fetrengeni lehet és most meg kijöttek.
Bár időnként még mindig fáj a vesém,de csak elmúlik vagy megnézetem uh-n.
Na most megyek mert gyorsan kell aludni sokat mert mindjárt fel kell kelni :roll:
EMŐKE:szerintem nagyon ügyi Krisztián hogy ilyen sokáig visszaaludt éjjel :wink:
Jó éjt mindenkinek :!:

ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Na Emőke! Kész a két vonalzód!!!
A babafalváson kicsit újitottam, remélem tetszik!!!! :lol: :lol: :lol:
Ha valami mégsem nyerő, szólj és javítok! :lol: :lol: :lol:
Bocsi most már ennyi tellet a mai erőmből, holnap jövök!
Jó éjt mindenkinek!!!!!!!!
Kép Kép Kép Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sziasztok!

Emőke: Én is üvegreszelőt használok az almához és a barackhoz. A gluténmentes tejpép 4 hós kortól ajánlott. Először én a tápszerhez kevertem, hogy szokja az ízét, aztán nagyon hígat készítettem és kanállal adtam, hiszen a a cél, hogy lassan-lassan megismerje a kanalat. Én először tejpépet adtam, utána gyümit, tehát Rékának új volt a kanál dolog. Lehet Morzsika már ügyesebben fogja hamizni, mert már ismeri a kanalat a gyümik kapcsán.

Holnap csavargunk egész nap és este megyünk csípő UH-ra.

Jó éjt!

Kép
Kép
etterke

SUDI nagyon szépek,köszönöm...

Etterke és milyen arányban keverted?bár most hülyeséget kérdeztem,mert mindenhol más a tápszer...de azért köszi.

Eszter különben mi minden nap fél 9körül kelünk,de ha hamarabb akkor is gyors kaja és irány alvás 9ig.Nem dicsekedni akarok,de büszke vagyok,hogy a fiam ilyen jó alvó.Bár vannak itt ott fura éjszakái,de szerencsére ritkán.

Cskati már jobban vagy???remélem már igen.

Az orvost már csak holnap részletezem,mert már fáradt vagyok.Végig néztem minden sorozatot ma...és lám mindjárt holnap...
jó éjszakát mindenkinek

Kép

Kép
emoke1

Sziasztok!

Voltunk ma dokinál.
8400 gr, és 71,5 cm a Szentem! Agyon lettünk dicsérve. Csak 2 hónap múlva kell visszamenni. Mondta a dokinéni, hogy nagyon kevés anyukának adatik meg az a kegy, hogy csak 2 havonta kell mennie, úgyhogy jár a vállveregetés.
Hát igen! Ha tudná hogy szinte egész nap csak a gyerekkel foglalkozom, még a szobánkat sem sikerült normálisan rendbe tenni. Olyan mintha bomba csapott volna be. Átköltöztettük a csajszit a sajátjába, mi átmentünk a középsőbe, anyukám meg a legnagyobba, és persze pakolászni, rendet tenni nem nagyon van időnk-kedvünk. Sebaj, így is elég nagy a lakás, Enéh tud hol mászkálni.
Jajde elkanyarodtam a tárgytól.

Eszter!
Örülök hogy jobb belátásra tértél.
Ne aggódj, azzal hogy nem tudod szoptatni, még nem távolodsz el Lilitől. Enéh maga döntött úgy, hogy nem két többet belőlem. Hááááát!!! Azt az érzést sem kívánom senkinek, de ugyanúgy megvan a szoros kapcsolat, csak más formában.
Pép: Enéh HA-s Milupát kap. Igaz ezt csak receptre adják, de a dokinénim meg a védőnő is odavan hogy ez a legjobb. Ha szólok, kapom a receptet, számomra ez a legegyszerűbb, amúgy sem tudnám eldönteni hogy a sok közül melyiket vegyem meg.
A közértbe is fél órát vacillálok hogy magunknak melyik kenyeret, vajat, stb… vegyem, szerinted mi lenne akkor a pépeknél? Lehet a fél napot ott tölteném!

Etterke!
Répa: pici olívaolajon, nagyon kevés vízzel (hogy ne égjen le) párolom.
Krumpli: vékonyra szeletelem, és azt is kevés vízbe főzöm meg. Kb. félig lepi csak el a krumplit. Mondjuk én krumplit csak sűrítésre használok (Enéh magába nem szereti), ezért mostanában összefőzöm azzal a zöldséggel amit épp adok neki.

A hozzátáplálással kapcsolatban:
Ajánlom mindenkinek!
Tanulságos történet, és igaz, mert nekem mesélte az illető anyuka!
Olyan április környékén történt, hogy összefutottam vele egy séta alkalmával, így elkezdtünk dumálni (az ő fia nemrég múlt 1 éves.), és teljesen odavolt, hogy a pici fiának már 6 hetesen banánt adott, mert nem volt elég teje, és ő tápszer ellenes. Bizony forgattam a szemeimet, de nem szóltam, gondoltam ő tudja hogy baxxa el a gyerekét. Utána elkezdte sorolni hogy miket eszik az akkor (asszem)7 hónapos gyerek, de már javában adta neki a túrót. Kb. itt be is fejeztük a beszélgetést, véget ért a séta. Egy másik alkalommal mikor találkoztam vele, a dokinő került szóba. Elkezdte szidni, és közölte hogy ő otthagyta, mert félrekezelte a gyereket. Kérdeztem miért? Erre ő: véreset fosott (bocs) a gyerek, majdnem kiszáradt, és a dokinő nem tudta hogy miért, csak kísérletezett vele. Ekkor volt a kissrác 5 hónapos. Persze hogy nem tudta a dokinő hogy mi baja, mert az anyuka azt nem mondta hogy már „rendes” kaját eszik a gyerek, és ezt nem bírta a pici gyomra-szervezete.
A gyerek kórházba került, mert majdnem kiszáradt.

Hajni!
Remélem Te is olvastad, így már csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy ezek után azt adsz enni a gyerekednek amit akarsz, de ha valami baja lesz (a meglévők mellé), akkor mondd majd el az orvosodnak hogy 2-3 hónaposan miket is evett a pici.

Cs.Kati!
Szorítunk hogy minden lelet negatív legyen!!!!

Sudi!
Mivel a mi gyerkőceink nagyjából egyszerre csinálnak mindent, akartam már kérdezni hogy hogy megy a fürdetés? Nálunk az a legújabb hogy állandóan feláll a kádban. Mindehez a legjobb: van egy olyan szappantartós kapaszkodó, arról pakol le mindent, úgyhogy már oda is beköltöztek a játékok. És mai produkció: megtalálta a dugót. Kíváncsi vagyok mikor fogja kihúzni.

Mölli!
Ez a tűz szörnyű!!!! Nálunk egyszer a konyharuha gyulladt ki, az is elég volt.
Ma ez egyik védőnéni (nem a mienk) is meglepődött hogy már kapaszkodva jár, de szerintem Enéh elég korán csinálja a dolgokat. Ahhoz képest hogy mennyire lefékezte a 10 hét kengyel a mozgását, most szépen fejlődik. Lehet már idén mehetünk vissza kontrollra?

Nah! Befejeztem!

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
sancsi

Bocs, a szmájlik megin lemaradtak! :oops:
Képzeljétek oda őket! :lol:

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
sancsi

Hú de sokat írtatok! :lol:
Képzeljétek, ma vettünk magunknak egy kis bébikaját! Gondoltuk jó lesz kipróbálni, hogy mire is lesz kárhoztatva Alida. 8) Szerintetek normális az, hogy alma-málnapürét 6 hónapos kortól ajánlják? Lehet, hogy azért mert nincsenek benne a magok, vagy azok nélkül is kerülendô?

Andrea: gyönyör? Petike a keresztelôi ruhácskában! A hétvégén lesz?

Sancsi: Nagyon büszke lehetsz Enéhre!! :D Biztos hamar felfedezi azt a dugót is! Alida ma a villanyt kapcsolgatta fel-le. Eddig havonta kellett orvoshoz mennetek? Mi utóljára 3 hónaposan voltunk és legközelebb 6 hónaposan megyünk. Igaz, hogy 4 hónaposan kaptunk oltást és akkor látta védônô, meg persze mehetnénk bármikor, ha baj lenne. Nem is tudom hogy fogjuk lemérni addig.

(Most voltam bent Alidánál, mert olyan fura kis nyögéseket hallatott álmában. Kiderült, hogy ahogy álmában szopta az ujját, majdnem teljesen befogta az orrát! :shock: )

Emôke: nagyon szuperek az új képek! Szerencséd van, hogy ilyen nyugalmas a reggel! Régebben Alida is aludt a reggeli szopi után, de mostanában leszokott róla. Nem is baj, legalább én is hamarabb kikászálódom az ágyból. :wink:

Eszter: Nagyon furcsa, amit írsz arról az ultrahangról. Valahogy nehezen tudom elképzelni, hogy 2 hét alatt történt volna valami baj. Lehet hogy hülyeséget kérdezek ( :oops: ), de nem lehet, hogy szülés közben törté valami? Írtad, hogy lélegeztetni is kellett, nem lehet, hogy picivel kevesebb oxigén jutott akkor mindenhova? Nagyon drukkolok, hogy rendben legyen minden a januári kontrollon!! Nem is tudtam, hogy veseköved van! Nekem szerencsére nincs, de hallottam, hogy milyen fájdalmas. :(

Sudi: Télen is ugyanúgy ki lehet menni! Persze kevesebb idôre és jól felöltözve, de ne kuksoljatok a lakásban! Akkor mit szóljak én, itt a tél nagyon-nagyon hosszú és hideg! Már arra is gondoltam, hogyha tényleg nagyon hideg lesz, akkor majd Alidát kendôbe rakom és magunkra cipzározom a terhes-télikabátomat, hogy melegen tartsam.
Gery nagyon édes!!!! Azt hiszem, Hajnival kapcsolatban rátapintottál a lényegre. Biztos nagyon nehéz lehet, ha beteg a gyereked, mert neki a legeslegjobbat akarod a világon és ilyenkor az ember tehetetlen, nem tud helyette szenvedni. Biztos idôvel fel fogja dolgozni. Egyébként pedig szerintem mindenkinek vannak terhei, kinek itt, kinek ott.

Mölli: hát az a t?z borzalmas lehetett! Egy ismerôsöm mesélte, hogy az utcájukban a szemközti oldalon t?z ütött ki. Nézték a t?zoltókat a 3 éves kislányával, aki megjegyezte, hogy reméli, hogy legközelebb az ô házuk gyullad majd föl, mert akkor ide is jönnek azok az aranyos t?zoltó bácsik.

Szerintem az, hogy a gyerek 1 éves korában már eheti azt, amit a szülei, elég kétértelm? állítás, attól függ, hogy a szülei mit esznek. Egy egészséges étrend, ami változatos, nem zsíros és nem túl f?szeres, biztos megfelel a babának is, nem?
Na most már megyek, mert a végén még rekordot döntök!
zsuzsi 81

B.Eszter:
Nagyon de nagyons sajnalom hogy megbantotalak!! Hidd el nem volt szandekomban hiszen szeretlek teged. Elnezest kerek hogy itt felreertesek folyaman ez tortent es hidd el ha lehetrosegem lenne szemelyesen kernek bocsanatot. En jol tudom hogy Lilikenek baj van a szivevel igy ez is volt egy ok amiert fellazadtam. Biztos nagyon, de nagyon jo anyuka vagy aki megtesz mindent a gyerekeert. Hidd el nem volt celom hogy elszomoritsalak es megbantsalak mert az epp ugy faj nekem is. Remelem nem haragszol ram es a jovoben igerem megprobalok jobban odafigyelni.

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Zsuzsi: A keresztelo okt.15-en lesz. Ma elmentem hogy vgegyek neki ruhacskat, hat ne tud meg alig tudtam valasztani. A ferjemet hivogattam hogy melyiket is vegyem :roll: Na vegre aztan dontottem. Hamar elkuldom mert itt nagyon rossz ido van, esik meg doeog es felek hogy elmegy az aramunk mar ingadozott egyett
Jo ejt mindenkinek

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Jó reggelt mindenkinek! :)

Hát úgy látszik, hogy Kriszta már megszokást csinál abból, hogy egyik éjjel kétszer kell felkelni hozzá, a másik éjszakát meg átalussza. A mait átaludta. (Tudta, hogy későn feküdtem! :P )

Andrea: Megkaptam a képeket, hát nagyon cuki a fiad abban a ruhácskában. Nem tudom, milyen és mekkora volt a választék, de szerintem mindenképpen jól döntöttél, nagyon édi kis úriember lett belőle! :wink: :wink: :wink: És még pózol is, mintha sejtené, hogy mi a lényeg! :D

Zsuzsi: Én úgy tudom, hogy aprómagvas gyümiket 1-1,5 éves korig nem jó adni, és a kivi is ezek közé tartozik, de szerintem, amikor jövőben eperszezon lesz, akkor Kriszta épp eltölti az 1 évet és már fogok adni neki. Ha addig semmi mástól nem lesz allergiája, akkor gondolom, adhatom majd neki. De van egy olyan is, hogy ami bébikajás nyugodtabban lehet adni. Talán Sudi írta egyszer, hogy a bébikajás szilvát lehet adni a babáknak sokkal hamarabb, mint a rendes szilvát. Szerintem kérd ki a doki tanácsát, mielőtt ezt a fajta keveréket adnád a lányodnak! :)

Emőke: A tejpép nem függ attól, hogy milyen tápszert hasnálsz. :) A tápit elkészíted normálisan, ahogyan a dobozon írja, vagy ahogyan tanácsolta az orvos, és aztán fokozatosan teszel hozzá 1-2-3 kanálka tejpépport vigyázva, hogy még jól átjusson a cumin, ha üvegből adod, majd kissé sűrűbbre készíted, ha már próbálkozol a kanálkával. Én első perctől kanállal adtam, annak ellenére, hogy nagyon híg volt és lassan ettünk, de megérte. Kriszta nagyon hamar megszokta a kanalat és csak amúgy tátog meg ááá-zik, amikor eszik. Ettől függetlenül van úgy, hogy este teszek a tápijába 2 mérőkanál tejpépet is, hogy táplálóbb legyen. :)

Sancsi: Gratulálok Enéhnek az egyedül álláshoz-kapaszkodáshoz! :) Nagyon ügyi és hamar behozta azt a kis lemaradását a kengyel miatt. Szerintem az már abszolút nem látszik rajta.
Sikerült a házi? Már úgy értem, értékelték is, és valóban jól lett megoldva? Örülnék neki, ha így indirekte is segíthettem! :)
Az este én is részese voltam egy ilyen anyukás sztorinak. = után is kimentünk sétálni mert nagyon szép idő volt egész nap és este sem volt hideg, hát találkoztam egy szomszéd anyukával, akinek 7 hónapos a kislánya - és etette. De mivel? Nasi volt, hát itt lehet kapni egy pufulec nevű akármit, amit kukoricadarából készítenek, de nagyon sós. Leginkább a snack-hez hasonlít, csak nem fűszeres, hanem irdatlanul sós. Andrea talán ismeri. És meg volt botránkozva, hogy nem fogadtam el a kínálatát és nem adtam belőle Krisztának. :shock: :shock: :shock: És akkor mondta, hogy ő biza 2 hónaptól Danoninót ad neki, és már rég tehéntejezi, meg 5 hónaptól azt eszi, amit ők. Mert ő nagyon nehezen szoktatta rá a zöldségekre és nem akarta, hogy aztán egyévesen még mindig külön kelljen főznie neki, mert mást nem eszik. Én csak nyeltem, és meg sem mertem szólalni, amikor mondta, hoyg a rántásos!!! kajákból is eszik, akkor csak bólogattam, hogy hát persze, természetes. Remélem, tényleg nem lesz semmi baja a kicsijének, és igaz, hogy már nagyobb, mint Kriszta és elméletileg az ételek készítéséhez már lehetne 1-2 kanál tehéntejet használni, egyes könyvekben a gluténes dolgokat is írják 6 hónap után, de én inkább úgy szeretnék járni, hogy majd 1-2 év múlva mosolyogva azt mondjam, hoyg jaj, de kis butus voltam, hogy mennyire féltem ezt-azt adni neki, és inkább később adtam, mint túl korán, mintsem tépdessem a hajamat, hogy mekkora marha voltam, hogy nem vártam még egy kicsit!

Vajon, akartam még valamit? Majd leírom, ha igen!
Kellemes napot mindenkinek, remélem, itt ma is olyan gyönyörű idő lesz, mint tegnap, és tudunk sokat sétálni! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok lányok!

Már régen nem néztem be ide, mert még egyben vagyunk, de szomorúan láttam milyen forradalmi hangulat volt itt :cry: . Nem is tudom mit írjak...

Berta Eszter: Nekem az egyik osztálytársamnak lyukas volt a szíve, de utána igazából teljesen normális életet élt, nagyon eleven, vidám, sportos lány lett. Most éppen tanárként dolgozik. Nagyon kívánom hogy nálatok is minden rendben legyen.

Én várom már a kislányom születését nagyon, nem hamarkodja el a kicsike a jövetelt. Remélem befogadtok majd ha már itt lesz és nem lesz ilyen vitahangulat.

Puszi: Enikő

Kép
Kép
ann77

Sziasztok!

Először is köszönöm mindenkinek a bíztatást az UH-val kapcsolatban!

Zsuzsi: Örülök, hogy Alida ilyen szépen alszik éjjel és legalább te is tudsz pihenni! Mikor is lesz az a koncert, amire már egy ideje készülsz?

Emőke: Joci már az őszibarackot is megkedvelte, de érdekes módon az almát jobban szereti. Kíváncsi vagyok, Krisztián mit fog szólni a barackhoz. Tudom, hogy vannak olyan tejpépek, amiket már 4 hónapos kortól lehet adni, én viszont egyelőre még nem vezetem be Joci étrendjébe, mert a védőnő azt mondta, hogy ráér.
Hétvégén vettem egy gyümölcscentrifugát, de az olyan hígra csinálja a gyümölcslét, hogy az valóban csak inni jó. Úgyhogy az etetéshez én is megmaradtam az üvegreszelőnél. Joci teljes mértékben elfogadta a kiskanalat, úgyhogy nálunk ez működik. :D
Köszönöm a kérdésedet, már meggyógyultam! :D Várjuk a beszámolót arról, hogy mi volt az orvosnál!

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Mölli: Ne haragudj, már tegnap is meg akartam köszönni a bébiétel-tippet! Egyelőre még semmilyet sem vettem, de megfogadom a tanácsod! :D Az a tűzeset valóban ijesztő lehetett, szegényeknek biztos hatalmas káruk keletkezett! :(

Sancsi: Enéh nagyon ügyi! És örülök, hogy a dokinéni agyondícsért benneteket! :D

Andrea: Köszönöm a képeket! Petike igazán nagyon csinos a kis keresztelői ruhácskájában! Ugye majd kapunk képeket a keresztelőről is? :roll: :D

Etterke: Mi volt az UH-on? Jocit jövő héten viszem az ortopédiára kontrollra, bár a gyerekorvos most rendben találta a csípőjét, de az ortopédorvos javasolt egy kontrollt még amikor egy hónaposan ott jártunk Jocival, úgyhogy vissza kell mennünk!

Enikő: Kívánom, hogy a kislányodat mielőbb a karodban tarthasd és természetesen szeretettel várunk ide közénk! :D

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Látom vitázgattok drágaságaim:)
Enye-benye.... nem szabad!!!!!
Engem is utálni fogtok ezen mondatom után!
Dávid is minden evő már. Elég korán kezdett minden finomat enni(persze azért van egy két étel amit nem adom majd csak 1 éves kor után) Kedvenc: kakaós tejcsi(bolti) turórudi, joghurt, kinder pingu(vagy mi:)

Szerintetek ezeket megkéne vonnom tőle?
Ja, és ha épp eszik a család, neki is mindenből kell adni....persze csak kóstolás szinten.

Ha ezek után rossz anyának tartotok, vállalom, de szerintem, minnél jobban féltjük a babákat, annál több baja lessz később! Persze ezzel nem azt akartam irni, hogy 5hónapos gyerek egyen hurkát:)
A tej allergia nem alakulhat ki bármikor?

Sok puszika
Ilike & Dávid baba
mamóca1

Andrea33: Ha minden igaz nekünk is okt. 15én lessz a keresztelőnk:)

Sok puszika
Ilike & Dávid baba
mamóca1

Na látjátok Mamóca még nálamis bátrabb! Amúgy szerintem majd meglátja mindenki ha agyereke elér abba a korba, hogy mennyire természetes, hogy már nem csak a papikat adjuk neki.
Tejet próbáltam egyszer itatni Ákossal nem kellet neki.... Csak kíváncsi voltam. De kakaót még nem mertem. Pedig lehet, hogy azt fogja szeretni később. Kinder tejszeletemből egyszer kapott, mert sírt érte.
Ma csülkös bableves lesz, abból aztán nem kap!!!! Inkább kapott csirkehúst főzelékkel.
Mamóca, szerintem emiatt aztán nem tarthat senki rossz anyának. Hmmm, lehet, hogy túrórudit is meg kéne kóstoltatnom: :lol:

Aranyosak vagytok, hogy aggódtok tűzeset miatt, hál'Isten nem lett nagy baj, egy festéssel és egy szagelszívócserével megússzák, bútorok nem mentek tönkre, de a plafon is kormos lett....
M amindenesetre nálunk ebédelnek, szerintme most nem mennek a konyhába pár napig.

Kép
mölli

Sziasztok!

Edith: majd megkérdezem az orvostól, akit csak novemberben fogunk látni, aztán meg fél év :!: :!: múlva. Valahogy itt így megy. Persze ha baj van, egybôl beviszem majd.

Alida ma is átaludta az éjszakát, este 8-tól reggel 1/2 8-ig! Hozza a régi formáját!! Igaz, hogy délutántól kezdve s?r?bben eszik, de nem bánom.

Rita: nagyon aranyos Tomi!! Milyen ügyesen ül már magától! Mászni is elkezdett? Tetszik az a dobozos, nálunk is rengeteg ilyen m?anyag doboz van, majd mi is egyszer beleültetjük.

Mölli, Mamóca: biztos igazatok van, hogy majd mi is adunk a babáknak a kajánkból. Én mondjuk a túlzott édességgel megpróbálok vigyázni. Az a szerencse, hogy mi sem nagyon eszünk. Na majd meglátjuk, hogy lesz!

Holnaptól kezdünk próbálni a másik zongoristával. Mostanában a nemlétezô üres óráimban gyakorlok, amennyit csak tudok!

Puszi
zsuzsi 81

Sziasztok!

Kriszta természetesen 2x ébresztett az éjszaka, bár azért hagyott jócskán aludni is. Nagyon korán evett és lefeküdt, 8 körül (nála ez nagyon korán van a 9-10-hez képest), tudtam is, hogy 3-kor etetnem kell ezért. De mégsem kellett. Viszont nyöszörgött 12 előtt 10 perccel és fél 5-kor. Legközelebb már csak 6 után kelt, de akkor rendesen. Evett, majd visszafeküdt, de már csak elcsendesedett, nem aludt vissza.
Azonkívül most már mondhatom, rendesen eszik. Múlt héten még egyetlen tejcsi-étkezés sem volt teljesen kizárva, most már nagyjából 3x eszik egy-egy jó adag tejet, bár ritkán igényli a másféle kaja mellé is. De legtöbbször megelégszik a vízzel, csak gyümi vagy főzi után sokkal hamarabb megéhezik. :roll: Tegnap sütőben céklát pároltam (végülis párolás lett, mert a tepsit letakartam alufóliával és pindurka vizet is öntöttem alája) neki, krumplival vegyítettem és nagyon ízlett a drágámnak. Alig volt elég, amennyit készítettem, de azt hittem, ki fogom dobni még azt is. Erre meg úgy tátogott, mintha addig állandóan éheztettem volna. :) A párom szerint is fincsi volt a kaja. Pedig eddig soha egyet sem kóstolt meg! :o :D Készült kép is a céklaevésről! :lol: :lol: :lol:

Kép Így eszem a céklát, és mivel nagyon jószívű vagyok, az arcomnak meg az előkémnek is adok belőle :D

Kép Így tátogok

Kép Ollllllyan fincsi!!!

Csak ne tudjátok meg, milye színű lett ma a kakija! :oops: :oops: :oops:

Kellemes napot nektek! Itt tegnap estétől esik az eső :( :( :( Talán lejárt a gyönyörű vénasszonyok nyara!!!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Tudtam én, hogy még tegnap elfelejtettem valamit!

Eszter: Én is úgy hallottam, hogy az ilyen lyukas szivet ki lehet nőni, bárcsak úgy lenne és Lilikéd teljesen meggyógyulna! :)
Ami pedig a vesekövet illeti, azt ne is mondd. Eddig életemben kétszer volt vesekrízisem 5-6 év különbséggel a kettő között, de szerintem ez rosszabb volt, mint a szülés maga. És hosszabb. Legutóbb tavaly áprilisban volt, és valamikor este elkezdődött, aztán egy erős fájdalomcsillapító megszüntette annyira, hogy hajnali kettőig aludtam, na és aztán jött a "vajúdás", bementünk a sürgősségre, csomó vizsgálatot végeztek, uh-t is vagy kétszer, a terhességet (sajnos) kizárták, vizeletfertőzés nem volt, tehát maradt a kő. De már úton volt, nem a vesében, és rá egy napra meg is szültem. Egy aprócska, szemesbors nagyságú szögletes szórós akármi volt, ami olyn kicsin is hatalmas fájdalmat tudott okozni. Nem kívánom senkinek. Én mindenesetre, ha választani kellene, a rendes szülést választanám és nem a vesekrízist.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!!!

Edit! Azt hittem valami szilvalekvárt ezsik Kriszta a képen, amíg nem jutottam oda, hogy céklát! :-) Én sosem kapok a bóóótba céklát!!!!!
Kép

Sancsi!
Hát Gery is szeret felállni a kádban, bár egy hete kb már jobban leköti magát. Ücsörög avízben és az a baromi sok marhaság amit bedobok neki, az leköti! Szerencsére! Meg Én elég nagy habot csinálok neki, így a dugó nem is látszik, szóval az még nálunk nem ismeretes. Nagyon tetszik Gerynek ahogy lebegnek a játékai a vizen, és próbálja kikapni őket. Én meg persze szórakoztatom minden hülyeséggel. Játszok neki, mesélek és locsolom Geryt. Kép
Ügyes Enéh nagyon, biztos hamarosan fel fognak egyedül állni a manók!!!! :lol: :lol: Gery ha fogom akkor erősen nézi a lábait és próbálkozik, de még leginkább heves ugrálás történik! :lol: Az égyban a járókában is állandóan ugrál! Alig bírom fotózni! Aztán persze mindig a száját is nyitja, hogy rágjon, és van hogy koccolás a vége. Akkor meg a sírás. Emlékszem mikor pont jött a felső foga a kiságyába koccolta úgy oda a félig áttört ínyét, hogy elkezdett vérezni! :shock: :shock: Na akkor is sírt nagyon....... de hát ilyenek vannak sajna! :cry:

Andrea!
Köszi a képeket! nagyon aranyos a kis Peti!!!!!!! Az a sapi rajta!!! :lol: :lol:

És üdv a kismaminak!!! Enikő!!! Reméljük szép és könnyű szülésed lesz, és utána ha tudsz írj ide!!! :lol: :lol: :lol:

Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Szasztok!
Tegnap nem tudtam jönni mert olyan rosszul voltam hogy az apja foglalkozott délelőtt a gyerekkel mert fel sem tudtam kelni.
Elkapott a rosszullét,levert a víz és folyamatosan szédülök,hányingerem van meg néha hasmenésem.
Valamit vagy benyaltam vagy a cukrom szarakodik vagy vérszegény vagyok,mert megint vérzek,már szinte 3 hónapja kb 1 hét szünet volt összesen hogy nem.
Nagyon erős a vérzés,lehet hogy ez a baj meg időnként fáj az alhasam de nem olyan menstruáció szerűen.
Ma bementem a munkahelyemre és levetettem egy labort,lehet hogy vérszegény vagyok,bár a cukrom az éhgyomri 5,7 volt.
Nem tudom mi lehet velem,most elkezdtem szedni egy kis vérszaporítót,amit terhesség alatt szedtem.
Kijöttünk anyuékhoz mert apu szülinapját ünnepeljük holnap,így hétvégén itt leszünk.

Mölli:ez a tűz nagyon gáz lehetett,de örülök hogy vannak még ilyen emberek mint te,akik addig felajánlják a segítségüket és vigyáznak mások babájára :wink:

Sancsi:tényleg elrettentő ez a példa amit írtál,véres széklet...nagyon gáz!

Zsuszi:én sem tudtam hogy van vesekövem,csak mindig görcsölgetett a vesém,azt gondoltam megint felfáztam,de úgy látszik kőzápor indult :roll:

ANN:de örülök hogy írtál,éppen egyik nap gondoltam rád hogy mi lehet veletek és hogy mikor lépsz már közénk :D
Itt többet remélem nem lesz vitahangulat úgy hogy várunk szeretettel :!: :!:

Andrea:Nagyon szép a kislányom barátja,kész úriember :lol:
Mikor lesz a keresztelő?
Nekünk is már lassan gondolkodni kellene rajta.
Nem haragszom,félreértettük egymást,de már el is felejtettem :)

Na még visszaolvasom a többi témát

ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Szasztok!
Tegnap nem tudtam jönni mert olyan rosszul voltam hogy az apja foglalkozott délelőtt a gyerekkel mert fel sem tudtam kelni.
Elkapott a rosszullét,levert a víz és folyamatosan szédülök,hányingerem van meg néha hasmenésem.
Valamit vagy benyaltam vagy a cukrom szarakodik vagy vérszegény vagyok,mert megint vérzek,már szinte 3 hónapja kb 1 hét szünet volt összesen hogy nem.
Nagyon erős a vérzés,lehet hogy ez a baj meg időnként fáj az alhasam de nem olyan menstruáció szerűen.
Ma bementem a munkahelyemre és levetettem egy labort,lehet hogy vérszegény vagyok,bár a cukrom az éhgyomri 5,7 volt.
Nem tudom mi lehet velem,most elkezdtem szedni egy kis vérszaporítót,amit terhesség alatt szedtem.
Kijöttünk anyuékhoz mert apu szülinapját ünnepeljük holnap,így hétvégén itt leszünk.

Mölli:ez a tűz nagyon gáz lehetett,de örülök hogy vannak még ilyen emberek mint te,akik addig felajánlják a segítségüket és vigyáznak mások babájára :wink:

Zsuszi:én sem tudtam hogy van vesekövem,csak mindig görcsölgetett a vesém,azt gondoltam megint felfáztam,de úgy látszik kőzápor indult :roll:

ANN:de örülök hogy írtál,éppen egyik nap gondoltam rád hogy mi lehet veletek és hogy mikor lépsz már közénk :D

Mikor lesz a keresztelő?

ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Szasztok!

Mikor lesz a keresztelő?

ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

te jó isten most látom hogy 3-szor küldtem el
sorry :!:

ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

[quote][/quote][url]
Kriszta baba csak így tovább,édi vagy :P [/url]

ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Már megint odament most meg valami idézet,ma nagyon szerencsétlen vagyok :oops:

ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Berta Eszter: Nem semmi, vigyázz magadra! Azért tényleg vizygáltasd ki magad alaposan!

Zsuzsi81: Igazad van, édességet azért még én sem nagyon adok Ákosnak Danoninon kívül, de az csak joghurt. Régebben nem ettem soha édességet és azt mondtam, h alesz gyerekem ő sem fog. De ez hülyeség, látni fogja a többi gyereknél és nem lehet mit tenni.

Mindenkinek kellemes hétvégét kívánok!
Nemsokára indulunk anyósomékhoz hétvégére.

Kép
mölli

Sziasztok!

Edith: de fincsi lehetett az a cékla!! :P Mi is ettünk az éjjel, igaz hogy csak egyszer, de számítottam is rá, mert Alida tegnap összesen 5-ször evett, ami nála nagyon ritka.

Na képzeljétek, tegnap utánanéztem az interneten, hogy nálunk mit mondanak a hozzátáplálásról!!! Hát érdekes, de alapvetôen tetszik. Elôször is azt írja, hogy ha 6 hónapos korban kezdjük, akkor nem kell már annyira vigyázni, hogy mit eszik elôször. Az elsô kaja lehet gyümölcs (alma, barack, körte, görögdinnye), vagy zöldség (krumpli, répa, édeskrumpli, brokkoli, avokádó, tök), vagy husi! A tejpépet csak a vastartalma miatt ajánlják (itt ugyanis tesznek bele), de az a lényeg, hogy a gyerek kezdeményezzen és irányítsa, hogy mit kap. A hozzátáplálás egyik nagyon fontos célja, hogy bevonjuk a babát a családi étkezésekbe. Ilyenkor beszélgetünk, jól érezzük magunkat és ez segít az ô szociális fejlôdésében. Persze van egy feketelista, olan ételek, amikkel nem lehet kezdeni (nagyjából azok, mint itthon, de azt állítják, hogy tojássárgáját lehet adni 6 hónapos kortól), de itt azért is annyira toleránsak, mert annyi féle nép él itt, akiknek teljesen különbözô a kultúrájuk, így a hozzátáplálásban is. Van olyan, aki rögtön a család asztaláról ad valamit a kicsinek, persze ez elsô gyerekkel általában nem jellemzô. Azt itt is mondják, hogy az elején egyenként vezessük be az ízeket figyelve a reakciót. Nekem tetszik ez a megközleítés, mondjuk én úgyis nagyon óvatos vagyok és sokszor meg fogom gondolni, mit is adok neki.

Mölli: persze hogy kap majd édességet (meg kólát és még mittudoménmit), de az elég akkor, ha már a többi gyereknél látja. Ha egészséges "édességet" kap (gyümölcs, nem túl cukros dolgok), remélem majd azt szokja meg és azt fogja szeretni. Majd meglátjuk :)

Viszont a bio zöldségek-gyümölcsökrôl is olvastam és kifejezetten azt ajánlják. Igazából mindenkinek azt kéne enni, persze ki tudja megfizetni, de én legalább az 1. évben próbálni fogom azokat adni Alidának. A "mezei" gyümik, zöldségek ugyanis tartalmaznak mindenféle mesterséges vegyi anyagokat, persze csak kis mértékben. Ez a kis mérték viszont egy kisgyereknek sokkal több, mint egy felnôttnek (kisebb a súlyuk) és azt a mai napig nem tudják, hogy ezek a különféle szerek együttesen hogyan hatnak :!: Elég félelmetes, nem? Na nem papolok tovább, még nem is táplálok hozzá, csak jár a szám, de azért eléggé leesett az állam ezeket olvasva :shock:

Sok puszi mindenkinek
zsuzsi 81

Szép jó estét mindenkinek!

Eszter: Kicsit megijedtem, ahogy olvastam, hogy milyen panaszaid vannak! Nem gondolod, hogy érdemes lenne felkeresned a nőgyógyászodat emiatt a vérzés miatt? Ami a hányingert, hasmenést és vízkiverést illeti, ilyenek nekem is voltak az elmúlt napokban, a hányinger még most is fennáll. Már komolyan elkezdtem félni, hogy mi van, ha sikerült összehoznunk egy kistesót Jocinak, annak ellenére, hogy 3. hónapja szedem a fogamzásgátlót, mivel egyelőre még nem szeretném újrakezdeni a babázást! Ezek után viszont, hogy neked is vannak ilyen bajaid, reménykedem benne, hogy valóban csak egy vírusról van szó. Jövő kedden egyébként is megyek a dokimhoz gyógyszert íratni, úgy gondoltam, hogy beszámolok neki erről a dologról, mert még az is lehet, hogy a jelenlegi fogamzásgátlóm okozza ezeket a mellékhatásokat. :roll:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Pár nappal ezelőtt már vettem egy sütőtököt Jocinak, amit ma délután meg is sütöttem, kikanalaztam a héjából és botmixerrel finommá dolgoztam. Kapott is egy kis kóstolót belőle, de csak holnap adok neki egy nagyobb adagot. Már az első kiskanállal is nagyon ízlett neki, ami nem csoda, mert sikerült jó édeset kifognom. :D

Edith: Látom, nagy sikere volt a céklának Krisztánál! :lol:

Ami az édesség-adást illeti, én sem szeretném majd túlzásba vinni Jocinál, meg az egyéb egészségtelen élelmiszerekét, mint pl. kóla, chips sem, de mint ahogyan azt többen is írjátok, előbb-utóbb valóban elkerülhetetlen lesz. Ha nem itthon, akkor majd máshol megkínálják vele. Sajnos nálunk mindenki édesszájú, úgyhogy itt állandóan folyik a nassolás, na ezek után meg miről beszélek!? :lol:

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Csak röviden benéztem, mert sok a spanyol tanulnivalóm.

Zsuzsi: Mindent anyámról c. Almodóvár filmet kell megnéznem és elemezzük holnap. Hát nem lesz egyszerű!

Kati: Köszi az érdeklődést a vizsgálatról! Tegnap volt a csípő UH. Pár percig tartott, kedves volt a dokinő és Réka is jól viselte a vizsgálatot. Az eredmény jövő lesz kész, előzetesen nem mondott semmit. Október végén megyünk a mi orvosunkhoz, amjd akkor hozzom el a leletet is a radiológiáról és majd a mi orvosunk értékeli azt. Remélem tényleg nincs nagy baj! Bár Enéh elég jól bírta a kengyelt nem? Most picit rendszeresebben tornáztatom Rékát.

Jó hétvégét mindenkinek!

Kép
Kép
etterke

Cs-né Kati:Én is nagyon megijedtem gondolhatod,vettem is ma egy tesztet biztos ami biztos ami biztos,de szerencsére semmi.
Persze vérzek,de az nem jelent semmit.
Vérképem is jó,szinte tökéletes,nem tudom akkor hogy mi lehet.
Most itt nálunk hányás,hasmenés vírus van a kórházban legalábbis,remélem nem szedtem össze én is :cry:
Reggel is olyan szarul voltam,etettem a Lilit és attól féltem hogy lehányom úgy forgott velem minden.
Ma nyomkodtam az alhasamat és a bal oldalon kifejezetten fáj,de az is lehet hogy a menzesz miatt.
Már azon is gondolkoztam,mi van ha rákos vagyok,tiszta hülye vagyok :roll: :oops:
Olyan gyenge is vagyok.
Legszívesebben felhívnám a dokimat,de szerintem örült hogy megszabadult tőlem szülés után,annyi visongatás után :oops:
Magyarán ég a képem előtte.
Én már évek óta ezt a gyógyszert szedem,te?
Várom majd hogy mit mond neked a dokid.

ETTERKE:Remélem minden rendben lesz Rékával :!:

Na most megyek mert a lányom még mindig fent van és még vacsizni sem akar,addig is eszek én valamit,de tuti akkor fog ő is megéhezni,legyetek jók majd holnap jövök.
Puszi mindenkinek,jó éjt minden Lurkónak és persze Anyukájuknak :P

ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Sziasztok!

Etterke: Na aggódj, biztosan minden rendben lesz! Ez azért egy kicsit furcsa, hogy ilyen sokára mondanak eredményt, itt rögtön megmondják, hogy mit látnak! :roll:

B. Eszter: Remélem mára már sokkal jobban vagy! Nekem reggelre megint visszatért egy kicsit a náthám, a húgom is betegen jött haza tegnap a koleszból, szóval úgy néz ki, hogy senki sem ússza meg! :( Szerintem az én gyomorpanaszom is összefügg ezzel a betegséggel, tesztet viszont már nem akarok venni, mivel kedden úgyis megyek a dokimhoz, aki majd megvizsgál. Fogamzásgátlót én korábban nem szedtem, úgyhogy nincsenek korábbi tapasztalataim mellékhatás-tekintetben. Szerintem ez sem az, mert már 3. hónapja szedem és eddig nem volt hányingerem tőle. Na mindegy, nem akarok találgatni, majd kedden az orvosom kiokosít! :lol: Hát, ha valóban úgy érzed, hogy "ég a képed" az orvosod előtt, akkor valóban nem csoda, hogy nem szívesen keresnéd fel! De ha nem lesz jobb, nem múlik el a vérzésed, meg az alhasi fájdalmaid, akkor előbb-utóbb nem lesz más választásod. Még mindig megteheted, hogy keresel egy másik orvost, bár ha ebben megbízol.......! Én azért azt kívánom neked, hogy erre ne kerüljön sor és magától elmúljanak a panaszaid.

Lányok! Ti nem vettétek észre, hogy jelentősebb mértékben hullanavagy hullott a hajatok fésülködéskor? Olvastam, hogy szülés után 3 hónap elteltével kezdődik ez a folyamat, ami a hormonok miatt van. (Ugyanakkor ez is lehetséges mellékhatása a fogamzásgátlómnak. :roll: )

Na, megyek ebédet főzni!

Puszi mindenkinek és kellemes hétvégét!

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Csajok segítsetek!!!!!!!!!

Már 2s tápszert kell használnom?????
Az van ráírva,hogy a betöltött 4hónap után...

ha valaki bekukkant a hétvégén kérlek írja meg...

CsKati te melyiket használod?1,2?

Skypon is elérhető vagyok

KELLEMES HÉTVÉGÉT MINDENKINEK

Kép

Kép
emoke1

Emőke: Én a Humana nevű tápszert adom Jocinak, egyelőre még az 1-esnél tartunk, azt mondta a gyerekorvos, hogy 6 hónapos korától kell áttérnünk a 2-esre. De ez nyilván függ a tápszer márkájától is, hogy mikor kell váltani. Szerintem érdemes lenne beszélned Krisztián orvosával, mert lehet, hogy akkor az 1-es, amit eddig is kapott, már nem tartalmaz elég tápanyagot a számára. Te melyiket adod neki?

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Nagyon ramatyul vagyok, állandóan szédülök, fáj a fejem, a gyomrom, fogalmam sincs mitől. Illetve sejtem, de nem vagyok biztos benne. A terhesség kizárt, ne féljetek! Most is szinte mindent duplán látok.

CS.Kati és Eszter: Remélem, mindkettőtöknek elmúlnak a panaszaitok, bár Eszter, szerintem mindenképpen menj orvoshoz, mert a gyermekágyi vérzésnek már régen el kellett múlnia, és ha megjött a mensid, akkor sem tarthat ennyi ideig. Nekem is volt köztes vérzésem az elmúlt hónapban, mivel most szedtem be az első levél fogamzásgátlót, de csak vagy 2 napig tartott és most már a rendes mensim is lejárt. Remélem, nem jön többet elő. Ami a dokit illeti, szerintem nincs mit szégyellned magad, ő sok különbnél különb esettel találkozik, és talán mégsem a tied volt a leg kirívóbb :) , úgyhogy szerintem nyugodtan keresd fel. Legfennebb még egyszer elnézést kérsz tőle, és ha ő igazi orvos, akkor az ilyesmin nem akadhat fenn, hiszen olyankor a nők szerintem nem teljesen "beszámíthatóak". Én is hangosan vajúdtam egy adott pillanatban.

Emőke. Az én tápszerem olyan, hoyg 0-12 hónapig lehet adni, nincs belőle 2-es vagy 3-as. Emlékszem annak idején Bettynek tanácsolta az orvos, hogy térjen át a 2-esre, és úgyjavasolta, hogy fokozatosan, kb egy hét leforgása alatt tegye meg. Reggel kapta Léna az 1-est, majd valami gyümit zöldséget, aztán a 2-est, ismét valami főzifélét, és este ismét 1-est. Aztán kiiktatott még egy 1-es étkezést, és így tovább, míg kb egy hét alatt már csak a 2-est kapta. Esetleg írj neki egy mailt, és ő pontosabban elmondja. Vagy Etterke is segíthet, ha jól tudom, ő Milupát ad, és abban is vannak követő tápszerek. Sajnálom, de csak ennyit tudtam segíteni.
Különben nagyon jók a vonalzóid. Akartam mondani, ha esetleg szerenél képeket feltölteni ide, hogy Krisztiánban is gyönyörködhessünk :) , ha elküldöd nekem, akkr szívesen kicsinyítem és fel is töltöm neked. Úgy, mint ZSuzsinak. Vagy bárkinek, aki nem boldogul vele. Tudom, hogy meg lehet nézni őket az albumokban, naplókban, de nem mindig van idő erre, és ezért gondoltam.

NA, puszika, és kellemes hétvégét mindenkinek! Én épp nagyobbfajta takarításba kezdtem, íyg nem tudom, mikor jövök még, és azt sem, hogy mennyire fogok azzal is boldogulni az állapotom mellett.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok Lányok!

Eszter, Kati, Edith: jobbulást!!!!!!!! Pihenjetek, ne takarítsatok, kúráljátok magatokat! Eszter én mindenképpen elmennék az orvoshoz!!! Ne szégyelld magad, ô még sosem szült, honnan tudná, hogy milyen? Akkor is elmennék, ha a vérzés elmúlik hétfôig, hátha lát valamit. Hülyeségekre pedig ne gondolj!!

Etterke: biztos minden rendben lesz Rékus csípôjével. tényleg érdekes, hogy az orvos nem mondott semmit a vizsgálat közben. Ez olyan, mint amikor 26 hetes terhesen csináltak egy uh-t (nem az én orvosom), akkor nézték meg a baba nemét is és a szerveit, hogy minden rendben van-e. Az egész vizsgálat alatt egy árva kukkot nem szólt a nô, azt sem, hogy mi micsoda a monitoron, mi meg csak meregettük a szemünket. Azt mondta, hogy ô semmit nem mondhat (node még csak kedves, vagy megnyugtató sem volt a hangja :evil: ) és néhány nap múlva telefonáljak az orvosomnak, ô majd megmondja az eredményt. Na képzelheted milyen volt az a 3 nap!

Hulla vagyok mostanában, most is mennem kéne mosogatni, fôzni, de olyan fáradt vagyok!!!
zsuzsi 81

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?