Sziasztok!
Marcipán betöltötte a 4 hónapot, kezd lasacskán kibújni az első fogacskája majd, örültül rág és nyáladzik.na meg dumál, sikítozik kacag naponta többször félórákat.
Sajnos én azért nem jelentkeztem, mert a dokikat jártuk, voltunk kontrol UH-on és nem lett jó az eredmény, így atóta a gyerekklinikára kell járnunk Szegedre, ma is voltunk vizelet minta vételen.Eléggé lestarpáltak bennünket ezek a dokihozmászkálós dolgok ind lelkileg és testileg is.Még jó hogy Marci szeret utazni,így mindig autózhat 1-1 órát ilyenkor.
Edit én nagyot csalódtam most benned, olyanokat írsz és kiállsz a saját tévhited mellett, hogy alig vártam hogy egy pár dolgot írjak neked, amit elég rosszul gondolsz.Én rengeteget olvastam utána az ételallergiáknak, mivel Marcit ételallergiásnak nyilvánítoták és fél éves koráig a biztos diagnózisig 100-szor is átgondolom mit adok neki enni a gyógytápszeren kívül. Mert persze már kalóriában nem elég neki, ebben a hónapban is alig hízott, pedig sokszor a maximumot ette belőle és a dokinőci is mondta hogy adnom kell mellé mást is.Én gyümölcscentrifugával csinálok neki gyümipépet és szerintem ezt mindenki maga kísérletezi ki, mi ízlik a saját gyerkőcének és látszik is, hogy mennyit bír el belőle a tápi mellett vagy később nélküle is.
Már csak azt nem tudom, hogy Te miért nem adsz szívesen tojássárgáját Krisztának????Ugyanis allergiát a tojás fehérje okoz, sárgáját pedig kimondottan ajánláják sűrítésnek megfőve????,
A mézről minden védőnőnek és orvosnak más a véleménye, de azt nagyon kevesen tudják, hogy van egy mézfajta, amiben nincs virágpor és így az allergiások kicsik és nagyok is bátran fogyaszthatják, a selyemfűméz!!!!!
Talán a túróval szembeni aggájodat megértem, de a túró tejcukortartalma minimális, de persze a fehérje abban is van, így ezt még megértem.
Az tuti, hogy vigyázni kell a gluténnel is, mert az is okozhat allergiát, de a tejpépek azért vannak hónap szerint, mert a 4 hónapos babócáknak valókban nincs glutén, mert általában rizs alapúak vagy néha kukorica-alapúak, és a tápszerhez hasonló összetételűek.
Én Marcinak a kajáját házilag kell készítsem, hogy ne legyen benne se tej cukor és fehérje, szója vagy bármilyen allergizáló anyag, csak a gyógytápszert használhatom hozzá,így én előnyben is vagyok, meg hátrányban is, mert Ő legalább nem kap tehéntejet 6 hónapos koráig.
Ja és szerintem Kati tudja mit csinál és nagyon is tisztában van a következményekkel, de szerintem ebbe neked nem kell neki észt osztogatni, mert hiába másolsz be ide oldalakat neki, az allergiával kapcsolatban, úgyis azt csinál amit akar. Tudod nekem az volt a legfurcsább, hogy eszembe jutott hogy kétségbe voltál esve, amikor Krisztát nem tudtad szoptatni a mellbimbóproblémád miatt, és szerintem akkor senki sem másolgatott neked oldalakat be a fórumra hogy prédikáljon neked az anytejes táplálás fontosságáról és hogy tűzön vizen keresztül szoptasd.De én még emlékszem ezekre az időkre is, sőt arra is, hogy nekem is be volt repedve a mellbimbóm, vérzett is és szopatatás közben sírtam én is nem 1-2-szer, de mégis szoptattam Marcipánt és fejtem kitartóan.Szerintem jó lenne ha te is visszagondolnál ezekre az időkre .
A legvégén, pedig én itt a sok gondom közepette mikorára idekveredek írni, meredten bámultam a monitorra hogy mi ez a kioktató szöveg, ilyen még itt sose volt, eddig én is ide bátorításért és tanácsért jöttem, de ezek után ezt az időt amit eddig a folyamatos olvasással töltöttem lehet hogy inkább Marcinak szentelem ha ez a hangulat tovább folytatódik.Sajnos előbb nem tudtam írni, mert nekem nem felhőtlenek a mindennapjaim, sajnos szembesülnöm kellet hogy nem egésséges a kisfiunk és akinek az, azt mindig szem előtt tartsa hogy ez a legnagyobb kincsük és próbálják megőrizni, mert az egészség pótolhatatlan!!!!!!!
Ezúttal kérek elnézést mindenkitől a hosszú szövegért és mindenkinek boldog hófordulót kívánok és gratula az új fogacskákhoz.
Sajnos olvastam hogy a nagymamák és papák haltak megi, igen, erre én is azt mondom, mindig az együtt töltött szép napokra kell gondolni és a szívünkben így örökké élnek a nagypapik és nagymamik, szegény férjem egyik nagymamáját és nagypapáját sem ismerte, én átérzem, hogy milyen rossz lehet neki, hogy nincs mamás-tatás élménye a gyerekkorából.
Na lassacskán búcsúzom tőletek, remélem nem sértettem meg senkit se, de mindent össze kellett foglalnom röviden, mert mostanában rengeteget járunk orvoshoz, így alig van nyugodt napunk itthon, majd jelentkezem, ha tudok.
Jó éjt mindenkinek,Hajni& Marci.
Marci imád nézelődni, mindenre kíváncsi, igazi kis felfedező