Új privát üzeneted érkezett!

Köszönöm Szirom!
Vendég

athiz:
Ha sima nodokihoz mesz, akkor nagyon valogassal, mert a legtobb nem nagyon ert hozza. Ertenek a folyashoz es a terhes nokhoz, meg a cisztakhoz is talan, de a meddosegi kezeleseknel altalaban megall a tudomanyuk es ossze vissza csinaljak a dolgokat. Tisztelet a kivetelnek. Ez sajat tapasztalat. Manapsag meg nincsenek meg a lehetosegeik sem az OEP miatt arra, hogy minden vizsgalatot elvegeztessenek nalad. Ez is sajat tapasztalat sajna :cry:

szirom:
Hat nekem penteken volt 10, 13 mm es lett mara 16, 20 mm a ket tuszom, sot meg egy harmadik is beindult. En clostit kaptam, ilyenkor lehet maskepp mukodunk. Ugy tudom 2mm-t is tudnak ilyenkor mar noni a tuszok naponta. Szerintem meg a vasarnap is beleferhet nalad. En ma kaptam tuszorepi szurit, igy holnap fog repedni a doki szerint, de olyat is hallottam, hogy valakinek 28mm is megno mielott magatol durran. Sot nagyobbakrol is hallottam stimu mellett.

miniliza:
Csatlakozom az elottem szolokhoz. Ez bizony anovulacios ciklus volt. Talan a kovetkezo nem lesz mar az. Szerintem ha az se valtozna, akkor mindenkeppen komolyabban ki kene vizsgalni teged.

vakond:
Hogy birta a gyerkoc a tavolletedet?

Nalam mar egesz erezheto a tuszoke, ha ulok is erzem, hogy ott feszitget lent. :lol:

baratodildi

Sziasztok!

Egy gyors bekukk :lol:

Zöldi, nattttyyyyyyon szép a görbéd, könyvbéli :)

Mindenkit természetesen üdvözlök, meg izgulok értetek, meg drukkolok, meg minden, meg olvaslak is, ha ráérek, szóval hajrá Lányok, kellenek 2007. júniusra is babák :)

Magamról:
Ma voltam dokinál. Hüvelyi uh-n nézett meg. Sajna nincs uh képem, én nem kértem, ő meg nem mondta, a nagy extázisban meg amúgy is elfelejtettem bizonyítékot kérni, de örökre él bennem az a kép, amit a képernyőn láttam és ez a fő. :) 9,6 mm, van szívhang és gyönyörűűűűűűűű!! Olyan babszem alakú sötét foltocska, de csodaszép :D Egyébként minden rendben.
Nekem folsavat és Magne B6-ot kell szednem 2x1-et. Valahogy örülök, hogy Elevitet nem kell szedni. Attól még híztam volna egy csomót, amire jelenleg ugyebár nincs szükségem...
Hát mi így állunk és fejlődünk szépen :)
Szerintetek nem hatalmas ez a gyerek???? :shock: Olvastam, hogy 7. hét végére szoktak ennyi milik lenni.
szerika

Szépséges jó estét lányok!

Biztos nem haragusztok, de ma sem pörgök nagyon - örülök, hogy luk van a s.........
Nemrég értem haza, és az fogadott, hogy közölte a szomszéd, hogy szombaton jönnek szétverni a fürdőszobámat, mert ázik. :( "Bódottág" - ahogy Matiz bácsi mondaná.

Köszönöm a tökéletes görbém méltatását, nekem is tetszik!!! :lol:

Móni!
Én nem szedek semmilyen progiturbózó cuccot. A sárgatestem termel eleget! :wink:

Mindenkit pusszantok, később jövök még

Kép
zölddisznó

kedves lányok!
köszönöm szépen az eddigi segítségeteket, de ma reggel is 36.8 volt a hőm
így most este miki is beköszöntött
abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy akkor ma vagyok az 1. napon vagy csak holnap leszek?
sajnos, nem mindegy, mert nem tudom mikor kezdjem el a clostit
köszönöm
Szilva
szilva76

Sziasztok,

Lanyok en is hulla vagyok, csak bekoszonok es tudatom, hogy olvaslak benneteket :) .

Cocacska es Moni szuper a gorbetek!!!!!!

Ancsa, apanak mutattam a halas kepeket teljesen oda volt....nagy horgasz :) .

Puszi nektek.
Melcsi

Kép
melcsi6

Szerika!

Grat! nagyon örülök!
Hát sztem a petezsák akkora..az az igazság, hogy nálam nem is látszott az embrió még. Tehát csak megsaccolják. A petezsák volt 10 mm, az embrió kb. 6-6,5 mm.

Kép
babancs

Erika, gratulálok az óriásbébihez! :lol:

Szilva, az az első nap, amikor már nem csak pettyezgetsz, hanem rendesen, folyósan megjön, hogy úgy mondjam. Szóval ömlik! :D
Egyébként sajnálom ezt a ciklust. :(

BIldi, köszi, még rágódom én is rajta, mi legyen, és hogy tutira jó-e az a doki, akit választottam. :roll:

Melcsi, puszi a pocidra! :D

Zöldi, hát azért kitartás a szombathoz, talán meghagynak egy kis darabkát a fürdődből! :wink:
Vendég

Sziasztok!

SzErika: Küldtem neked privit! :wink:

Olvasó üzemmódban vokk :wink:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Babancs, Athiz: köszike.

Direkt rákérdeztem a dokira, hogy hány mili és azt mondta 9. A papíromra pedig 9,6 mm van írva a CRL-hez. Mi az a CRL? A petezsák? Vagy a kicsi mérete? Ez lesz a rejtély kulcsa. Végülis mindegy, az a lényeg, hogy egyelőre minden oké, a méret itt nem lényeg :)
szerika

Babancs: A CRL a babád ülőmagassága, azaz a fejtetőtől a farcsontig a hossza :wink: 9 mm-es a babád csücsülve :lol:

ceniko
Szeged

Enikő, ez utóbbi hozzászólást nekem szeretted volna írni ugye? :oops:
Köszi a CRL-s választ. Akkor ez a bébi tényleg ilyen nagy. Atya ég! Hogy fogom én ezt a gyermeket kihordani??? :? Mi lesz később, ha már most ilyen nagy?? :shock:
szerika

Erika: Igen :oops: Bocsika :lol: Sztem 2-3 nappal el vagy számolva :wink: , de hát az nem oszt nem szoroz :lol: Picit nagyobb a baba, mint a 6,3 heted :wink:

ceniko
Szeged

Erika, és a korára mit írtak, mert azt is szokták írni, hogy mennyi idősnek felel meg a mérete alapján.
Vendég

athiz: köszi, de nekem sohasem ömlik, és csak 2 napig van meg :shock:
szilva76

KISMAMIK!!!

Az ultrahangos leleten a műszertől és a programtól függően angol vagy német rövidítések olvashatók, melyek jelentése röviden a következő:

AC (abdominal circumference) vagy AU (Abdomenumfang) haskörfogat:
A késői terhesség idején mérendő legfontosabb érték, mely nem a magzat korára, sokkal inkább hosszára és súlyára, azaz egészséges növekedésére vonatkozó információval szolgál.

APD/AD (abdomen anterior-posterior diameter). A has (abdomen) mérete, a gerinctől a hasfalig mért távolság.

ATD, TAD (Abdomen transversaler Durchmesser, diameter) a has szélessége has, a has két oldala közötti távolság.

BPD (Biparietaler Durchmesser, biparietal diameter) vagy bip-s a fej szélessége, a két halánték közötti távolság. A 13. hét után mérhető, ekkor mintegy 2,4 cm, a terhesség végén 9,5 cm körüli értéket ad. A babák alkati különbözősége miatt azonos súlyú babáknál a BPD értéke eltérő lehet. Méretéből (az AC és FL értékekkel együtt) 10%-os közelítéssel megadható a magzat súlya.

FS (Fruchtsackdurchmesser) A petezsák átmérője, mely az ötödik terhességi héttől látható, a terhesség korai bizonyítéka.

FL (Femur Länge, femur length) a combcsont hossza: A magzat leghosszabb csontja, mérete a baba hosszanti növekedéséről ad információt. Jelentősége a BPD-értékhez hasonló. A 14. héten 1,5 cm körüli csont a várandósság végére 7,8 centi körülire nő.

Gest. hét, gesztációs azaz terhességi hét.

HL vagy HUM (Humerus Länge, humerus length) a felkarcsont hossza.

SSL (Scheitel-Steiss-Länge) vagy CRL (Crown-Rump Length), azaz ülőmagasság:
Nyújtott testhelyzetben lehet a legpontosabban mérni a baba feje tetejétől a farkcsontjáig húzódó ülőmagasságot. Segítségével lehet a legpontosabban meghatározni a magzat korát a 7. és 13. terhességi hét között, a 20. hétig mérik.

TTD (Transverse Thoracic Diameter) vagy thq (thorax-quer) mellkasi átmérő.

HC (head circumference), HU (Hauptumfang), KU (Kopfumfang) fejkörfogat.

OFD vagy FOD (Fronto-occipitaler Durchmesser, fronto-occipital diameter), a homlok és tarkó közötti távolság, azaz a fej hosszanti mérete.

Kép
Kép
ancsa81

Jo ejszakat mindenkinek!

Kép
Kép
ancsa81

Sziasztok!

BIldi! nagyon köszi a méreteket, épp ilyen infóra vágytam :wink: Ahogy írod, lehet, hogy vasárnap is látjuk még, tényleg. De nálam ez csak nézelődés, informálódás, nekem nem kell szuri (legalábbis még nincs szó ilyesmiről), szóval igazából nincs miről lekésnem.

Erika! Gratulálok, jaj, milyen nagyon klassz érzés is először látni! Meg persze utána is, én mindig annyira vártam az uh-ot! :wink: A babád mérete nem abban rejlik, hogy korábban fogant? Vagy tudod a pontos dátumot?

Zöldi! Fú, az a fürdőszobatéma nagyon-nagyon nem lelkesítő :cry:

Áfonya! Te nyertél, te emlékeztél jól az uh-ra :wink: De elég rossz tapasztalataid lehetnek a dokikkal, hogy ez ugrott be, hogy ezt fogják nekem mondani, ha teli hólyaggal megyek be. Tényleg hallottál ilyeneket? Nekem olyan mákom van a dokikkal, egész jó fejekkel hozott össze a sors.
A Bölcső Alapítványhoz nem mentek? Bár egy barátnőmék próbálkoznak ott is, és sokan várnak nagyon babára, meg nem is nagyon hitegetik őket, mert a lány elmúlt 40, és a tapasztalatok szerint az örökbeadó anyák állítólag fiatalabb szülőket keresnek. Nekem ez olyan fura, egy 40 éves nő nem öreg... 3 év múlva én is annyi leszek :wink:
Megyek mosmár, volt egy kis munkám, most végeztem, kicsit elfáradtam...

Húú, még annyi, hogy vettem BabyMarkot, és hát messze nem úgy néz ki, mint a használati utasításán írják. Kéne lenni rajta valami kéznek, meg kék felszínnek, na ezen kéz nincs, meg nem kék, hanem zöld, alig bírtam kisilabizálni, milyét kell belemártani a lébe. Tök negatív, de talán korai is nagyon. Mindenesetre félbevágtam spórolási szempontból :wink:
Ez olcsóbb így, mint a Corax, félbevágva meg messze olcsóbb, de az azért komfortosabban van megoldva, annyi szent :wink:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Nagyon rosszul aludtam most éjszaka, úgy gondoltam, hogy akkor netezek... Remélem Zöldi megbocsátod, hogy ma én vagyok az első... De végülis a hajnal három még nem számít reggelnek :wink:

Ancsa! nagyon profi vagy a rövidítéseket illetően, köszönjük szépen, ez jól fog jönni a továbbiakban.

Athiz, Szirom: egyelőre semmit nem írtak a papíromra, hogy hány hetes lehetek, most még az utolsó mensimet se kérdezték meg. Gondolom majd négy hét múlva foglalkoznak velem bővebben. Pontosan tudom, hogy mikor fogant: aug. 31-én (a névnapomon). :)
Az utolsó mensimtől számítva csináltam a vonalzómat, de majd azért kiváncsi leszek, hogy az orvos legközelebb mit mond hány hetesnek felelek meg...

Na megyek visszafekszem, hátha tudok még aludni... :roll:
szerika

Bildi!

Gyorsan be is fezetem a lakásbiztosítást, mert azon a napon jár le pont, amikor robbantanak a fürdőszobámban.
Hányadik napon LH-ztál?

Szerika!
Hihi, nem Te voltál az első! Ildi 0.03 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Én ma csak 2. órára megyek, úgyhogy tötyörgős teszek-veszek reggelem van.

Na gyerünk többiek, ébredezni!!!

Kép
zölddisznó

Jo reggelt!

Mar en is fent vagyok!! :D

Zoldd!
Sajnalom a furdoszobat!! :( Jo sok munka var ratok! :(

Mai gorbem:
Kép
Egyuttletekkel nem er cikizni!! :D Mi most ugy is csak PE-re gyurunk!

Kép
Kép
ancsa81

Lányok!
Mielőtt visszaolvasnék egy gyors kérdésem lenne!
Létezik, hogy nekem a 7. cn-kor igencsak sok és krémes hüvelyváladékom legyen, amire azt írja a ferty, hogy a fogamzási fázisban vagyok?
Felrakom a görbém, ami szerintem azt mutatja csak, hogy az állatkertben jó haver lenne a jegesmaci! :)
Lehet, hogy elromlik egy higanyos hőmérő?

Kép
sonjus

Ancsa!
Lehet, hogy már kérdeztem - de tudod én már szenilis vagyok - milyen hosszú szokott lenni a ciklusod? Nem lehet, hogy 18. napon peteértél?

Kép
zölddisznó

Sonjus!
A tejfölös váladék nálam megelőzi a tojásfehérjét, és az a tuti termékeny szakasz - úgyhogy szerintem teljesen jó vagy.
Jegesmacival ne foglalkozz - bár ma van az állatok világnapja - még eshet is PÉ-ig.

Kép
zölddisznó

jaaa, és vettem palástfű teát, amire az van írva, hogy hasmenésre jó :) párom forgatta a kezében egy percig a zacsit, majd kedvesen rákérdezett, hogy ideges vagyok mostanában, vagy csak össze vissza ettem-e valamit :D
Ekkor felmerült bennem a kérdés, hogy biztos jót vettem?
sonjus

Zöldi!
Ez azért fura, mert a 7. cn van még csak!
Nekem eddig egyszer volt normális méretű tüszőm, az is a 17. napon. UH szerint persze.
Lehet, hogy ilyen korán is van valami és mindig lemaradtunk róla?
Jó lenne ha a hőleesés kihúzná a hét végéig, mert a párom éjszakás :cry:
Nekem azt mondta egy reflexológus, hogy peteérés szinte folyamatosan van! ? Na de a hőmérős módszert meg azt mutatja, hogy egyszer! Nem?
sonjus

Sziasztok!

Sonjus!
A tüszők télleg folyamtosan érnek. AZ utóbbi időszakban volt bőven UH-ban részem, és tényleg látszanak már az elkövetkező hónapok tüszőcskéi. Egyik nagyobb másik kisebb, és a domináns a legnagyobb. AZ fog nagyra nőni, és pé-kor repedni.

Mai görbém:
Kép
Kicsit zuhant, de még belefér szerintem. És végre akkor volt pé, mikor az UH is mutatta. Nem előbb, nem később.

moni

Móni!
Köszi!
Jó lesz ez a görbe hidd el nekem! Azt szokták mondani, hogy a nem előre leszervezett, spontán bulik mindig jobban sikerülnek!
Szerintem ez most nálatok is így lesz :)

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
azért még egy két drukk nem árthat! :)
sonjus

Athiz!
Megnéztem a méhpempős kapszulámat és 20 g méhpempő van egy kapszulában! Az nem jó? Vagy nem elég jó? Vagy a másik hatásosabb? Az ampullás?
Olyan van itt a közeli bioboltban, hogy ampullás ginzenges (vagy gingzenges?) és méhpempős. Erről mi a véleményed?
sonjus

Hahó!

Sietősben vagyok, itt a görbém. Ha nem tudnám, hogy csak mikropete van, azt hinném, most vesz lendületet a pé-hez:

Kép

Zöldikém! Én vótam az az éjjel, nem Ildi :lol:
A biztosítás jó gondolat :wink:

Folyamatos peteérés: úgy lehet, mert nálam is voltak picurkák még.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom,
a 40 éves nő szerintem sem öreg, az anyósom annyi idős volt mikor a férjemet szülte, de azért az oviban megkérdezték ám hogy miért mindig a nagymama hordja oviba a gyereket, anyuka hol van? :shock:
És most is hogy unoka van (a lányom) nagyon észrevenni hogy a mama már 67 éves... ezzel nem azt mondom hogy egy 40 vagy közel 40 éves nő ne vállaljon gyereket! Vállaljon csak, én is szerettem volna egy késeit "öregkoromra". Csak arra akartam kilyukadni hogy sajnos hátrányai is vannak.
A dokikról tényleg nincs nagy véleményem, többségük (akikkel én találkoztam vérbunkó és nagyon fölényeskedő. Az UHra pedig azért emlékeztem mert az utóbbi jópár hónapban több UHfej járt bennem mint... (bármi egyéb) :D
Sonjus,
a palástfű hasmenésre jó :?: No asszem következő városlátogatáskor a drogéria felé veszem az irányt, beszerzek én is, hátha használ...
Hogy peteérés folyamatosan van??? Ez egy nagyon nagy marhaság! Felejtsd el gyorsan! Bár volna...

Jaj, látom többen is írjátok! Nemá'! A tüszők fejlődnek folyamatosan, de ettől nem folyamatos a peteérés! 1 érett pete van minden hónapban (persze van mikor 2 és az is lehet hogy egyse, de én most az átlagosról beszélek). A tüszők nőnek, nőnek, aztán 1 domináns lesz, a többi lemarad, és egy LH csúcsot követően az az 1 tüsző megreped (ovuláció) ezt becézzük peteérésnek. Bár folyamatosan volna, nem kéne stresszelni vajon jókor voltam-e együtt apával, hőmérőzni se kéne, UHra járni se, kánaán lenne :P
Vendég

Szép napot!

Sonjus, az ampullás változatban 300 ml méhpempő van+ginseng, piros a doboza, és fertelmes az íze. Őszintén, én abbahagytam a szedését, és a drazsés változattal folytattam. De próba szerencse, hátha neked beválik az íze. A 20 mg is több, mint a semmi, én abból többet vettem be egy nap, merthogy mást nem is tartalmaz, elvileg ártani nem árt. :wink: Szerintem jól mér az a hőmérő, szépen haladsz, kitartás és sok szex! A palástfű valóban enyhe hasfogó, habár nekem inkább hasmenést okozott! :shock:

Szirom, na, ez már haladás! :D

Móni, szép az a görbusz! :wink:

Ancsa, szerintem lesz ebből még szép emelkedés, ami a hődet illeti, csak kérdés, hogy jókor volt-e a szerelem. Én nem szoktam cikizni senkit, hogy mikor szexel vagy mikor nem, szerintem lehet ajánlani, hogy mikor kéne, de bárkit ezért szekálni... :roll: Cupp

Csajszik, ha éjszaka gépeztek, akkor ki fog alukálni? Macskajaj lesz, meglássátok! :lol: :lol:

Na, még felteszem a görbémet, habár el kell hogy áruljam, nem tudtam rögtön felkeléskor mérni, mert a férjecském olyan álmos volt este, hogy eldugta maga elöl a telefonját, és nem találta reggel, úgyhogy segítettem meglelni. A szandáljába rejtette! :shock: :lol: :lol:

Kép

Még nem csináltam LH tesztet, de már fájdogál a pocóm, tehát mostanság van/lesz peteérésem. Remélem! :D
Vendég

Athiz!
Ez egy nagyon kis szupi zuhanás! Hajrá!
Telefon a szandiban? :D

Köszi a méhpempős infót!
Mint már írtam nekem a cickafark tea is ízlik, :? így lehet, hogy megpróbálkozom majd ezzel az ampullás cuccal is. A cickafarkba és egyéb gyogyi teákba ráadásul nem is teszek a teán kívül semmit!
Fránya egy ízlésem van, mi!?
sonjus

Sonjus, nekem sincs bajom a teákkal, és én sem ízesítem semmivel. De hidd el, ennél az ampullás méhpempőnél rosszabbat nem nagyon ittam! :?
Vendég

Sziasztok!
A ginsenges méhpempő kapható kapszulában is, ugyanakkora dózisú, talán picivel kisebb mint az ampullás, és uyganolyan piros doboza van, és 30 szemes azt hiszem, és 900Ft körül van. Én a Rossmannban láttam. Még nem vettem,mert azt olvastam, hogy a kismamiknak nem jó az első harmadban, vagy a ginseng, vagy a méhpempő, és ezért majd ha most nem sikerül csak a ciklus első felében fogom szedni.

moni

Szerika!

Vica vagyok a szomszéd Babát szeretnék topikból.
Nekem 12mm-es volt a babóm a 7+3 idős UH-n. Szerintem a Tiéd is teljesen normális.
Itt egy táblázat, hogy ÁTLAGOSAN mekkora a méret. ha ettől eltérő, még nem kell megijedni.
Kép

Kép
Kép
Kép
vica1982

Lanyok itt a mai gorbem. Tuszoimet meg erzem, de allitolag ma megrepednek majd.
Kép

Allitolag a ginseng nem annyira jo terhesen, a mehpempo az nem art. En most ket ampullat ittam meg. Ra van irva, hogy teaba lehet tenni. Ugy szerintem ihato volt. Ma meg iszom, aztan hagyom, nehogy bekavarjon nekem...

baratodildi

Köszönöm Vica, megnyugtattál :D
szerika

Sziasztok!

Áfonya, remélem, ezt majd elolvasod, mert direkt neked ajánlom, persze a többieknek is. Ezt egy másik topikban olvastam:

"Mi kb.2év után kötöttünk ki náluk.A Kaáliban kezdtünk,de nem volt szimpatikus sem a hely,sem az orvosok,így a nőgyógyászom javaslatára -akivel mellesleg ezer éve ismerik egymást- Fogács dokiékhoz mentünk.Ekkor már tudtam,h mindkét oldali petevezeték elzáródásom van,tehát azonnal lombikkal indítottunk a szükséges vizsgálatok után.Az egész eljárás során maximális odafigyelést és szakértelmet tapasztaltam,sajna mégsem jött össze.Nem rajtuk múlt.Aztán nyár végén belekezdtünk egy nagyobb volumenü lakásfelújításba,ezért a baba projectet kicsit szüneteltettük.(Nem hinném,h az idegeskedés használt vna a dolognak.)A történet vége,h január végén 2hetes csúszással még sehol nem volt a mensim,így a párom unszolására csináltam 1 tesztet,de nem hittem benne,h bármi is lehet.Mit mondjak,nem hittem a szememnek!Az első uh.t természetesen Forgács dokiéknál ejtettük meg,febr.7-én már biztos volt,h garantált a siker!"

Remélem, nem baj, hogy idetettem, de szerintem látni kell mindenkinek, főleg Áfonyának, hogy mindig van remény és esély, még akkor is, ha úgy tűnik, hogy nem sikerülhet. :D
Vendég

Sziasztok!
Kérdésem lenne (milyen meglepő :oops: ), beruháztam ma méhpempőre is, de nem volt sima változat, csak ginsenges. Namost, ebben 20mg van/10 ml (ami egy ampulla), enm tudom, hogy ez mennyire sok? MEnnyi van a Tietekben (már , aki használja) és az milyen forméban van?Mézben, kapszulában? MEnnyit kell szedni és pontosan hogyan?(reggel, este, éhgyomorra, ciklus melyik felében, ilyesmik)

Mutatok egy hőgörbét is...Talan mégis tegnap lett volna??? :roll:
Kép
Meg az jutott még eszembe, hogy egy petevezetékkel sztetek csak minden második hónapban van esélyünk, vagy minden hónapban van, csak feleakkora? Magyarul: normál esetben minden ciklusban mindkét oldalon kiszabadul egy petécske, vagy egyik ciklusban egyik oldalon, másik ciklusban a másikon?

vakond
vakond

Huuu, most olvastam vissza a mai napot, es pont megtalaltam benne a kérdéseimre a választ, elnézést a kapkodásért! De hülye vagyok, vegyétek semmisnek az előzőmet!
vakond

Ginsenget fogyasztotok??? Hát ti tudjátok...nekem természetgyógyász mondta, hogy mindenki agyba-főbe issza a ginsenges teákat meg készítményeket, azért a sok meddő nő. A ginseng a férfiaknak jó, mivel tisztán tesztoszteron-növelő. Anno mikor ilyet fogyasztottam, úgy pörögtem, mint ha bombát ittam volna. Terheseknél nagyobb mennyiségben meg vetélést okoz.

Szerika!

A mi babánk is aug. 31-én fogant :lol: Az enyém akkor 3 mm-el kisebb lenne? Pedig a férjem óriás :D

Kép
babancs

Jajj, most lefagyasztottam a témat a butasagommal? :oops: Mindenki eltünt...Pedig reméltem, hogy azért a goöbémre mondtok valamit.

Áfonya!
Nem láttam irast a varratszedésedről, rendben megvolt? Vagy csak elkerülte a figyelmemet? NEkem az egész laparbol a varratszedés volt a legkellemetlenebb, mar a lelki oldalán és a rossz hireken kivül.

Ki is kérdezte az Elevitet? Én végig szedtem a terhesség alatt, első 2 harmadban naponta, aztán már csak kétnaponta, mert akkor is terjengett a rémhir a babaneten, hogy óriásbébiket fogunk szülni. De a fiam 3500gr-al született, azt hiszem ez elég átlagos.

NEkem fehér dobozos ginsenges (vagy ginzenges) méhpempőm van, ezen is azt irja, hogy eredeti :shock: , de a bioboltban kapott ujságban látom a pirosat, amiről Ti beszéltetek, meg olvastam a Házipatika.com-on , hogy a koreai ginseng a legjobb :shock: Azt hinné az ember milyen egyszerü, aztán tessék... : :lol: Én is olvasom az enyémen, hogy terheseknek nem ajánlott (ezek szerint a ginseng miatt? :roll: ), akkor most keressek a mostani időszakra tiszta méhpempőt, ezt meg hagyjam köv ciklus első felére? Vagy ne is szedjem már a luthealis fázisban csak legközelebb?

vakond
vakond

Vakond,
a kérdésedre nincs leírva a válasz, mert a te eseted speciális. Ha egy petevezetőd van, csak azt lehet mondani hogy kevesebb az esélyed az adott hónapban. Nem érik tüsző (átlagos hónapban) mindkét petefészekben, csak az egyikben. De nem egyik hónapban jobb, másik hónapban bal! Hanem minden hónapban valamelyik. Nincs konkrét rendszer. Ha szerencséd van ott érik gyakrabban ahol van petevezetéked.
A varratszedés köszönöm rendben megvolt hétfőn. Nem mondom hogy nem fájt mert húzta kifele a cérnát cefetül a doki hogy át tudja vágni. De utána rohamosan javult a seb.
Athiz,
köszönöm szépen! Aranyos vagy hogy gondoltál rám, de tudod a csoda egy olyan dolog ami mindig másokkal történik meg. Nem hiszek benne hogy spontán sikerülhet.
Vendég

Babancs,
akkor egy napon fogantak a bébijeink, hát ez nagyon jó! :)
Ne aggódj, semmi gond ezzel a mérettel. Te két nappal korábban voltál orvosnál, így két nap alatt még simán nőhetett 3 mm-t a gyermek. Az én férjem is óriás, ezért nem csodálkoznék az óriásbébin :)
Egyébként, ha Vica táblázatát megnézed feljebb, akkor pont a 6. hét az, amikor napról napra nő egy-két milit.
Te hogy érzed magad egyébként? Álomkór? Hányinger? Rosszullét?
Nekem van rosszullétem, sokszor hányinger, émelygés, de szerencsére még a róka elkerült :) Álomkórban változatlanul szenvedek, meg hőhullámban, a hasam még mindig nagy, érzékeny vagyok a szagokra, kábé ennyi a tünet. Ne is legyen több, ez éppen elég.

Melcsi, Liza ti hogy vagytok? Mit éreztek?
szerika

Áfonya, szerintem az a hölgy sem hitt benne, hiszen lombikoztak, és látod, mégis sikerült. Lehet, hogy mivel most nem gyötröd magadat a hőmérőzésekkel, hogy mikor van vagy mikor nincs peteérés, és hogy mikor kell szinte "kötelezően" együttlenned a pároddal, nálad is spontán bekövetkezik az, amiben nem is hiszel.

És csak azért gondoltam rád, mert nézelődtem a Forgács Intézetről a topicok között, és ezt találtam, és hát mivel hasonló a problémátok, gondoltam, talán nem bántalak meg vele, és bekopizom ide.
Szívből kívánom, hogy végre ne csak mással, hanem most veled is csoda történjen!

Vakondocska, nincs itt lefagyás, csak nem tud mindig itt lenni valaki, ilyen is van. Hát a görbédben az a bibi, hogy pont ugye amikor kellett volna, nem mérted a hődet. Persze tudom, önhibádon kívül, csak szerintem jó lett volna. Na de sebaj, én arra gondoltam, hogy mivel a 16. napi értéked elég magas, szerintem elképzelhető, hogy pont akkor volt peteérésed, amikor nem mérted, vagy a 12-13. nap körül. Bocs, hogy nem tudok pontosabb választ adni, de ez van.
Vendég

Athiz,
tök jó a görbéd, mehet a huncutkodás a napokban :oops: Szorítoooooook!!! Mindent beleeee! :lol:
szerika

Athiz!
Háááát, a ciklusom 33 napos, akkor viszont esélyesebb a 18.-ik nap, nem?
A nem mérés persze pont akkor volt, mikor kellett volna, ezért is bosszankodok, mert ha nem a 18,-ik napon volt a pé, akkor ez a ciklus értékelhetetlen is, és akkor megint másik két ciklus kell mielőtt reklamálhatok a dokinál :( . MInimum két hőgörbét akar látni mielőtt újra lépünk...és én olyan, de olyan türelmetlen vagyok, sajnos én sem hiszem, hogy nekünk spontán lehet (úgy értem gyógyszeres stimulálás nélkül). Csodák pedig szerintem is vannak, csak SOHA nem velem esnek meg....

A hőgörbéd tényleg remek amúgy, úgyhogy ma ne maradj sokáig :wink: Te ugye még semmilyen viysgálaton nem voltál, ugye? Dokikeresőben vagy? Csatlakozom az előttem szólóhoz :olyanhoz menj, aki ebben otthon van, mert nagyon profi nőgyógyászok is vannak, akik nem járatosak ebben a témában! A fiad teljesen spontan baba? "Csak" a kistesó nem jön össze?

vakond
vakond

Erika, Vakond, köszi, de képzeljétek, az LH teszt teljesen negatív. Úgyhogy most vagy már volt peteérésem 2 nappal ezelőtt kb., mert akkor volt egy halovány 2. csík a teszten, ami azért fura lenne, vagy még nem volt, és akkor elvileg holnap még lejjebb süllyed majd a hőm. Nekem a béka sejhaja alá szokott esni, úgyhogy nem lenne meglepő, ha holnap még lejjebb csusszanna. De az LH teszt elvileg az ovulációt megelőző 24-36 órában kell hogy jelezzen. Akkor legalább ezek szerint még 2 napom van addig. Akkor viszont már ki fogok hűlni. :shock:
Na mindegy, olyan 15. nap körül szokott lenni a peteérésem, meglátom.

Hát a meddőségi központokkal csak az a baj, hogy nincsenek hozzánk túl közel, és általában 6-ig vannak csak, a párom meg mostanában fél 7 körül ér csak haza. Persze először el tudnánk menni, akkor hamarabb hazajönne, csak mi van akkor, ha pl. UH-os követést, vagy mit tudom én mit kéne csinálni, tehát többször kéne menni, akkor azt már nem tudjuk hogy megoldani. Mert ugye nekem már itt a fiam, így már azért nehezebb megoldani.
Mellesleg ma egy csomót telefonáltam, de nem vették fel a rendelőkben. Hát nem tudom, hogy ma megint miért kellett ilyen szar napomnak lennie, de már totál depis vagyok esténként.
Vendég

Sziasztok,

Ma teszteltem megint, hát megint hatalmas NEM lett a válasz, de ez van... Megjönni még nem jött meg, ez egy jó jel.

A Ginzenggel kapcsolatban én csak annyit mondanék, hogy itt Amerikában én is akartam venni méhpempőt csak ginzenges volt kapszulában, és azért nem vettem, mert nagy betűkkel rá volt írva, hogy terhes nők nem szedhetik. Ekkor gyorsan vissza is tettem a polcra. Nem mertem, megvenni.

Mindenkinek nagyon jó további napot.

Purc

Kép

Kép
purc

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?