Új privát üzeneted érkezett!

Finike!

Gergőnél én kölcsön kaptam egy olyan mérleget, mint amilyet Dóri is írt. Na, most tuti nem lesz itthon.
Áll. méregettem, minden szopi után, és tiszta ideg voltam, hogy mért csak 20 grammot szopott, mért mutat kevesebbet a mérleg, mint szopi előtt, stb. Az idegeskedéstől tejem sem lett sok, tápszereztünk, majd amikor erőt vettem magamon, és nem méregettem folyton, csodák csodájára, lett tejem, és pótolni sem kellett táppal.
Persze talán én voltam túl aggódós, de többet nem lesz itton mérleg. :)

A babaszobán tényleg szoktak árulni, és sokkal olcsóbb, mint a boltban.

jucus1

Hello Lányok!

Remélem jól vagytok, és élvezitek a szép időt!

Dóri:
Nagyon várom már a keddet, több okból kifolyólag is, hiszen találkozunk,megyünk kh látogatóba, ja és képzeld megyek UH-ra is aznap! Szóval nagyon várom. :) Ja, és még valami. A másik fórumon van egy lány aki szintén a Dp-ben fog szülni, úgy néz ki, hogy Ő is tud kedden jönni, úgyhogy 3- an leszünk.

A mérleg dologhoz nem nagyon tudok hozzászólni, de nálunk nem lesz, pont azért amit Jucus leírt. Anno anyu ugyan így járt, szegény apukámat 2- szer küldte vissza, hogy cserélje ki a mérleget, mert nem jó. :) Ő meg csak idegeskedett...

Üdv: Zsana

KépKép
Kép
r. zsana

Jucus:

Nem is írtad, hogy mi van Veled. Jól vagy? Voltál dokinál? Mit mondott?

KépKép
Kép
r. zsana

Sziasztok!

24 hetes vagyok, a Dél-Pestiben tervezem a szülést és ezzel kapcsolatban lenne néhány kérdésem a "tapasztaltakhoz":
- Van a Dél-Pestiben 2 személyes szoba? Rooming-in?
- Van valakinek tapasztalata Dr. Farkasinszky Tiborral kapcsolatban?
- Szülésznőt tudtok-e ott ajánlani?

Akinek bármilyen információja van fentiekkel kapcsolatban vagy egyáltalán bármi, ami segíthet a döntésemben, kérem, írjon!

Köszi

lkatca
lkatca

Ikatca!

Én is a JFK-ban fogok szülni, Farkasinszky Tibornál két hét múlva (elvileg). 1 db kétszemélyes szobájuk van, 4 db egyágyas, és 3 db 4 ágyas (ha jól emlékszem). Kérheted előre, hogy téged a kétágyas szobába tegyenek, ha épp nem foglalt. Amúgy szoktak lenni szülőszoba látogatások. A kórházban ki vannak rakva az időpontok, pl. a vérvételen a 7-en is ki van írva. Nagyon tudom ajánlani, mert sok hasznos infót tudhatsz meg. Van Rooming-in is. Kérheted, hogy egész nap Veled legyen a babócád, de nem sokan veszik igénybe, mert azért neked is jó ha ki tudod magad pihenni, mert 4-5 nap után, mikor hazamehettek, úgyis 24 órán keresztül vele leszel.
Szülésznő: Én megkérdeztem a dokit, hogy ő kivel szeret/ kivel szokott együtt dolgozni, majd bemutatott Hatházi Ritának, és ő nagyon kedves. Ő csinálja nekem már a CTG-t is, + így sokkal gyorsabban megtalálom a dokit, mivel őt nem könnyű levadászni, így meg Rita felhívja, és két percen belül mindig ott van. :D
Én a 35. heten kerestem fel.
Ha van kérdésed írhatsz priviben is. :)

Finike
finike

Sziasztok Lányok!
Helló Zsana és Dóri! Örülök, hogy mindenkivel minden rendben, sajnos a számítógépünk bekrepált, (nem tudtuk azonnal pótolni a hibás alkatrészt) így jó ideig el voltam vágva a "hálótól", és lemaradtam egy csomó mindenről, de most elolvasgattam az írásokat.

Zsana! te ezek szerint előbb fogsz szülni mint én hiszen ha szeptember 19-én már csak 133 napod volt, akkor azt hiszem te vezetsz :D ! Pedig azt hittem (nem is tudom mi miatt) hogy csak 1 hét van közöttünk. Pontosan mikorra vagy kiírva? Nagyon szuper, hogy lányod lesz, valahogy én is a lányos táborba tartozom, bár nálunk úgy néz ki, hogy fiú lesz (éppen a hétvégén tudtuk meg), és persze nem szomorkodom a kis kukacos miatt sem!

Dóri! Nagyon csodálom, hogy még meg tudod emelni a lánykádat, mert én így lassan a félidőnél már egy-két póz után ami régen természetes volt, alig tudom kiegyenesíteni a hátamat. A babakocsival kapcsolatban pedig: egy kolleganőm most szült nem régen ikreket és ők is az egymás melletti elhelyezésűt választották, állítólag az nagyon jó.

Ermika! A barátnőm a te dokidnál szült pár éve, és csak jót mesélt róla!

Lányok, akkor ha tudok, mehetek veletek október 3-án a szülőszoba látogatásra? Megírnátok a telefonszámomotk pü-ben? Mert akkor felhívnálak benneteket (valamelyikteket) egyeztetni, hogy hol találkozunk. Megvallom őszintén, hogy ha most nem megyek /mehetek el veletek, akkor lehet, hogy később nem tudok! És azért jó lenne...

Üdv. Mazsuzs
mazsuzs

Finike!

Üdv a Klubban 8) 8)
Én is hozzá járok.

24 órás rooming-in nekem sem kellett, pedig velem lehetett volna,de túl fáradt voltam hozzá. Most sem tervezem, kell az alvás, főleg majd az ikrekhez.

Dóri
Vendég

Mazsuzs!

Ment privi! :wink:

KépKép
Kép
r. zsana

Finike!

Drukk neked! :) Ha túl vagy a szülésen és lesz egy kis időd írhatnál az élményekről.

KépKép
Kép
r. zsana

Helló Csajok!
Egy kissé régen jártam erre, de több mint egy hétig döglődött az internetünk.
Látom sok minden történt azóta!

Judit!
Köszi a babakocsival kapcsolatos tanácsot! :) Szívesen meghallgatok több véleményt is, így talán több szempont figyelembevételével tudunk majd dönteni, hogy milyet válasszunk.

Finike!
Nagyon drukkolok neked, hogy minden rendben menjen, és ha túl vagy rajta, várom a beszámolót!
A héten is voltam dokinál, hogy megbeszéljük a továbbiakat, s mivel végre a férjem is elkísért, megkértem, hogy nézzük meg a babákat UH-n. Nos, azt mondta, hogy 80% az esély arra, hogy a másik baba lány! :)
Persze azt is hozzátette, hogy kb. a 28. hét után lehet biztosra venni! Aminek pedig még nagyon örültem, hogy mikor megmérte őket, azt mondta, hogy a méreteik az ugyanennyi idős egyke babák méreteinek felelnek meg! :D

Dóri!
Lehet, hogy lemaradtam, de voltál már genetikai UH-n? Esetleg tudod már a babóid nemét? Hogy bírod Ági baba emelgetését? Én a hétvégén voltam a barátnőmnél akiknek a babája 4 hetes. Elég sokszor volt a kezemben, de nem nagyon tudtam 5-6 percnél tovább tartani, mert bizony nyomta a hasamat. Pedig még olyan pici (kb. 4 kg)!

Szép napot mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Sziasztok!

Dóri, Zsana, köszönöm az üzeneteiteket megkaptam!
Remélhetőleg akkor találkozunk kedden, én nagyon szeretnék elmenni. Sajnos még dolgozom, de a főnököm rendesnek mondható...

Üdv. mazsuzs
mazsuzs

Adra!

Voltam, szerdán. nemeket továbbra sem tudunk, de nem baj.
Áginál 29. hetesen tudtuk meg. :lol: 8)
Ágit nem emelegetem már állandóan, csak néha, ő kb 11 kg. De hozzá vagyok szokva így nem olyan brutál, így bírom.
Na meg egy anya sohasem tud a picinyének ellenállni :D Ha baja van csak én vagyok jó neki. Most úg fogom, hogy oldalt csimpaszkodik rajtam, mert a pocimtól már nem fér előre. Az elmúlt másfél hétben nagyon sokat nőtt. Most tartok úgy +4-5 kg-nál.

Üdv: Dóri
Vendég

Dóri!

Úgy látszik szégyenlősek a babók... 8) Végül is mindegy milyen neműek. Mi is megyünk kedden UH-ra, akkor talán megmutatja mi van a lába között, de ha nem az se baj, csak rendben legyen Vele minden. Olyan jó, mert már tényleg sokkal többet érzem mozogni, szinte egész nap. Nekem ez megnyugtató, mert tudom, hogy jól van. (legalább is remélem) :D
A hasam egyébként nekem is az utóbbi 2 hétben nőtt nagyot, és én is már 4 kg plusznál tartok. :oops: (pedig nem is ikreim lesznek :oops: )

Mazsuzs:

Akkor kedden találkozunk. Én is dolgozom, de szerencsére rugalmas a munkaidőm, így én osztom be, a lényeg hogy rendben menjenek a dolgok.

KépKép
Kép
r. zsana

Sziasztok!

Nálam nem vmi rózsás a helyzet. Tegnap megint elkezdtem barnázni, eléggé. Bementünk az ügyeletre a kórházba. Szívhangot még nem láttak, de a petezsák ép, és a szikhólyag is látható. A hasam is fáj. Nem tudom mi van, mi lesz. :(
Pihenni, feküdni kellenne egész nap, dehát az nem megoldható egy örökmozgó mellett. Azt mondta a doki, hogy 1-2 hét múlva eldöl, hogy megmarad e a terhesség, vagy sem. Hát nem nyugodtam meg. Szerdán kell a dokihoz mennem, remélem azért nem lesz baj...

jucus1

Sziasztok!

Jucus!

Nagyon szorítok Neked, hogy megmaradjon a babád!!!
Próbálj meg valakitől segítséget kérni, hogy tudjál pihenni. Anyós, barátnő, anyuka stb.
Írj szerdán, hogy mi volt az orvosnál!!!

Finike
finike

Jucus!

Sokat gondoltam Rád. Remélem minden rendben lesz. Most hányadik héten jársz?

KépKép
Kép
r. zsana

Jucus!

Szorítok, hogy rendeződjenek a dolgok.

A lényeg a pihenés, tudom, hogy nem könnyű, ha gondolod írj privit tudok egy megoldást (ideigleneset a költözésig)!

Most melyik kórházba jársz?

Szedsz Duphastont?

Vendég

Sziasztok lányok!

Most járok itt előstör. De ki tudj mikor lesz időm legközelebb.

Nekem a nagyobbik fiam született a Jahn Ferencbe 2 évvel ezelőtt, egészen pontosan 2004. szeptember 22-én.( meg 25,5 évvel ezelőtt jómagam is ott láttam meg a napvilágot).

Csak egy-két tapasztalatomat írnám le, talán jól jön valakinek.

Az orvosom Szőczei Beéta már nem dolgozik ott.
De a szülésznőmet Mészáros Gabriellát mindenkinek meleg szívvel ajánlhatom.
Programozott császárral szültem a szembetegségem miatt(autoimmun eredetű Uveitis), már 2 héttel a nagy nap előtt tudtam a műtét időpontját. A Gabika minden előzetes vizsgálatra személyesen kísért el a kórházon belül és volt hogy ő vette le a vérem mert sokan voltak a laborban. A kiírt napon reggel fél hatkor várt a kapuban minket és végig velem volt, csak addig nem láttam míg bemosakodott. Ő készített elő a műtétre és mikor kiborultam és zokogni kezdtem vígasztalt hogy ne féljek, meg minden féle jópofa dologgal nevetetett meg. A családommal is nagyon kedves volt. Mikor megszületett
Hamza, ő hozta oda a fejemhez és tartotta amíg szagolgattuk ,nézegettük egymást. Volt olyan nap,hogy nem dolgozott,de bejött meglátogatni.
Szóval álmodni sem tudtam volna jobb segítséget azoikra a napokra. A keresztlányárol mutogatott képeket, és mielőtt hazamentünk lefényképeztette magát a kisfiammal.

Egyébként egyágyas szobában voltam . Méghozzá abban a szobában én voltam az első "lakó". Aznap reggel adták át.
Ez az osztályon jobkézre rögtön az első szoba volt. Akkor még nem volt fizetős, nemtudom lehet,hogy már az. Feküdt közületek valaki abban a szobában? 5 napot voltunk ott, és mindenki nagyon kedves.

Ami akkor zavart, hogy nem jöhettek mehettek a rokonok, de ma már tapasztalatból tudom ,hogy jó volt az úgy!
És az is jó ha éjszakára elviszik a kicsit mert szükség van pihenésre a hazamenetel előtt.

6 hónappal ezelőtt született a második kisfiam Alper az Istvánban. Hát elég zavaró volt a jövés menés, és éjszaka a babáktól volt hogy 1 órát sem aludtunk. hulla fáradtan mentem haza egy újszülöttel egy másfél éves gyerekhez.

Bánom hogy nem a Jahn F.-ben szültem másodjára is,de az orvos után mentem az Istvánba, és nem tudtam mi vár ott rám.

A kettő közül mindenféle képpen a Jahn Ferencet ajánlom.
most megyek, de megpróbálok máskor is jönni,ha nem baj. Mindenki jó egészséget, boldogságot kívánok.

ÉVI!!!

Kép Kép Kép
asiye

Sziasztok!

Jucus! Drukkolok, hogy minden rendben legyen. "barnázásod" nem "darabos" /vérrögös/ ugye? Egyik ismerősöm /itt szült ő is/ ugyanígy volt az elején. Most egy egészséges másfél éves kislány anyukája.
Ne idegeskedj, pihenj nyugodtan, kérj segítséget. Hátha vki egy hét szabít ki tud venni és tud vigyázni a picurkádra.
Lehet hogy a költözéssel járó izgalom, mert azért elég nagy változás előtt álltok így mutatkozik meg. gondolom amiatt is idegeskedsz, de legalábbis foglalkoztat.

Évi! üdv gyere mikor csak tudsz. köszi hogy megosztottad velünk tapasztalataidat. István kh ilyen szempontból sajna elég átjáróház.

Finike! hogy vagy? bírod még?

üdv Edina
sidney

Sziasztok Lányok!

Jucus!
Nagyon szorítok értetek!Próbálj minél kevesebbet idegeskedni, és annál többet pihenni!

Évi!
Nagyon jó, hogy elmesélted nekünk a történetedet. Számomra azért is hasznos volt, mert még nem igazán tudtam eldönteni, hogy fogadjak-e szülésznőt. (Ez az első terhességem, ikreket várok, így eddig mindenkitől csak azt hallottam, hogy biztosan császárral fogok szülni.) A történeted alapján mostmár hajlok arra, hogy az orvos mellett szülésznőt is fogadjak. Köszönöm! Gyere máskor is!

Üdv

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Sziasztok!

Még "egyben vagyok". :) Most már nincs olyan nap mikor ne gondolnék magára a szülésre. Nagyon izgulok, és egyben félek is, de már nagyon várom, hogy láthassam, megölelhessem, megcsókolhassam a mi gyönyörű szemünk fényét.
A lábam nagyon vizesedik, bedagad a bokám és a lábfejem, már a papucs is alig jön rám, de felpócolom és minden oké. Amúgy jól bírom, csak rossz, hogy elmegyek valahova, és mindig arra gondolok, hogy a kórházi cuccom otthon, párom a város túlsófelén, és mi van ha épp elkezdődnek a fájások, vagy elfolyik a magzatvíz. Próbálok itthon maradni nyugodtan, de azért néha nekem is szükségem van egy kis kimozdulásra. Közért, posta stb.
Este még simán megy az alvás, hál'istennek azzal nincs gond. Félek a frontoktól is, hisz azt írtátok, hogy attól is beindulhat a szülés. Szerdára hidegfrontot mondtak......Szóval már nagyon rágjuk a körmünket a párommal és a rokonokkal. :D

Ti hogy álltok a epidurális érzéstelenítés kérdéséhez? Nekem nagyon ajánlja a szülésznő, de én mondtam neki, hogy megpróbálom anélkül, de ha nem megy akkor szerintem kérni fogom, de nagyon tartok tőle.

Évi! Köszönjük szépen, hogy leírtad a tapasztalataidat. Jó ilyet olvasni szülés előtt. :D

Mindenkinek szép napot!

Finike
finike

Finike!

Epidurálról ráérsz majd a kórházban dönteni, ha gyorsan tágulsz, úgy sem kell, ha pedig elhúzik, nagyon hasznos, mert marad erőd a végére is.
Igaz én könnyen bezélek, hisz nélküle és gyorsan szültem a dokidnál, nagyon jó csapat voltunk, hagyta, had történjen minden úgy, ahogy szeretném, pld sétáltam a teljes vajúdás alatt.
És ahogy ígérte 2 óra előtt megszületett Ági:)
Sőt kitolás közben még a páromnak is megmutatta, hogy állunk, meg jól elviccelődtünk.

Adra!

Én is választok majd szülésznőt:) Többet úgy sem szülök, kipróbálom ezt is.

Amúgy mi van veletek?
Mekkora a pocid?
Vettetek már valamit?

Évi!

Üdv köztünk.
És mindenben osztom a véleményedet, 24 órás rooming-in nem nekem való, annyira nemvagyok fakír, itthon úgyis ez lesz 8)
Csak nekem 22 hós lesz a lányom és ikrekkel :D
Ja és a jövés-menés sem tesz túl jót a szoptatásnak.

Üdv :Dóri
Vendég

Finike! Dóri79!

Köszi az infokat és a biztatást :D !
Mostmár kicsit könnyebb lesz a döntés... és a szülőszoba látogatás is jó ötlet: mindenképpen részt veszek egy ilyenen... a rooming-in-hez nem ragaszkodom: másoktól is hallottam, hogy nehéz azokban a napokban...
A szülőszoba látogatások időpontját csak a kórházban személyesen tudom kideríteni? Jó lenne, ha nem kellene ezért kimennem... elég messze lakom...
Finike! Neked könnyű szülést és szép, egészséges babát kívánok!

Köszi mindent!

lkatca

lkatca
lkatca

Sziasztok!

Hát a két babám nagyon rendes velem és fél nyolckor annak rendje és módja szerint bedobta a szunyát.

Akkor gondoltam jövök.

Pár dolgot elfelejtettem tegnap.

Az egyágyas szobát nem ajánlom senkinek. Csak aki nagy-nagy magányra vágyik.
én nagyon rosszul éreztem magam ,mert a baba az a nap nagyrészét átaludta. Nem mindig tudtam vele aludni és ilyenkor rossz volt egyedül. Hallottam a többi szobában a kismamák beszélgettek, nevettek. Ha lementek valahova volt kit megkérjenek,hogy vigyázzon a babára. Én nem hagyhattam ott a kicsit,hogy velük dumcsizzak. Meg mikor kaja volt vagy zuhanyoztam az is rossz volt. Bár én mindig beloptam a férjem a szobába amí zuhanyoztam, mert nem akartam magára hagyni a kisfiamat. Ez az egy előnye volt az egyágyasnak,hogy a férjem sokszor órákat bent volt. Senki észre sem vette.

BEÖNTÉS!!!
Talán most erre nem sokan gondoltok, de a beöntés maga a megváltás. Én nem akartam,de utánna nagyon megkönnyebbültem. A szülés utáni egy-két napról nem is beszélve. Sokat segített,hogy nem kell erőlködni a wc-n nagy fájdalmak közepette. A második szülésnél is szerettem volna. Vártam mint a messiást, de kijelentették,hogy ők olyat nem csinálnak. Még kérésre sem. Pedig akkor már 3 napja nem voltam wc-n, és féltem mikor lesz legközelebb alkalmam a saját lábamon meglátogatni az illem helyet. De azért műtét után 1 órával felszólítottak,hogy:
"anyuka, reggelre kakilni kéne!"
Köszi!
Szóval szerintem az nem rossz dolog. Jó elég kellemetlen szitu, de aki csinálja neki ez a sokezredik és nem a látvággyal vagy a hangokkal-szagokkal foglalkozik.

Mivel nem vagyok képben nekem is lenne pár kérdésem:

Finike! Mikorra várod a babát. Azt sejtem, hogy a napokban,de túlhordtad vagy ilyenek? És fiu vagy lány?

Dóri!
Ti direkt akartátok a kis korkülönbséget? És mit szoltatok mikor kiderült,hogy ikrek? Megnyugtatlak! Szörnyű nehéz lesz!!És még annál is nehezebb. Bocs de ez az igazság. De azért gratulálok.
Minket ketteske váratlanul lepett meg. nyaralni voltunk és elfelejtkeztem a mensimről. sok furi rosszul létem volt. Már minden szörnyű betegségre gondoltam. Csak gyerekre nem, mert mi annyira védekeztünk, hogy kész csoda ez a terhesség. Nagyon nehéz két kicsi,de más korosztályu gyerekkel.

Na jó! Hosszabb lett mint akartam. Bocsi, hogy sokat írtam. Mindenkinek jó éjszakát!!! :D :D :D

Kép Kép Kép
asiye

Lkatca!

A dokidat kérd majd meg, és automatikasn körbevisz, mint szülőszobalátogatás, de szerintem neked is fel fogja ajánlani, mint mindenkinek.

Ha ennél több infót szeretnél, akkor minden hónap első keddjén van, de telefonon szívesen adnak infót az időpontról. A szülőszobát kell hívni, kiderítem majd a számát, csak most épp nem találom az előző terheskönyvemet.

Asiye!

Mi direkt szerettük volna, és egy hormonális gyógyszernek köszönhetem az ikreket. Először furi volt, de most már nagyon várjuk őket. Lesz/van segítségem, bébiszitter formájában, így azért ki lehet bírni 8) Na meg van egy tündéri férjem, aki sokat segít.
Én Ágit sem értem meg akkora traumaként, mert isteni kisbaba volt, 3 hónaposan már 9 órákat aludt éjszaka, most este 8-9- től reggel 7-8 ig alszik a saját ágyában a saját szobájában. Reméljük a tesók róla vesznek majd példát. :lol: Az eleje tuti húzós lesz, de utána hamar összenőnek. A játszótéren több 15 hó körüli korkülönbséges testvérpár van és vegyesek a tapasztalatok, ki hogyan éli meg, nagyon gyermekfüggő, mennyire fogadja el az első az új jövevényeket.

Egyágyas nekem nagyon bejött.
És a beöntés pedig nem fáj, inkább fura érzés, és simán el lehet érni a klotyóra 8) A fóbiám a burokrepesztés volt, mert horror sztorikat olvastam róla, hogy így rossz, meg úgy, de meg sem éreztem.Mondtam a dokinak,hogy szóljon, ha kész, és mondta,hogy már végzett.

Na mentem aludni.

Vendég

Finike,

Drukkolok :D

Évi,

Üdv itt nálunk!

Tegnap voltam doktor bácsinál. Minden renden, legközelebb már ctg-re kell mennem. Kíváncsi vagyok, most hányszor megyek majd. Danca az első cg utáni napon született. A kisebbik ember végre megfordult, így valószínűleg az előző császár ellenére megpróbáljuk normál úton összehozni a második szülést. Majd közben meglátjuk....
A beöntésről nekem is hasonló a véleményem. Nem is igazán értem, miért ódzkodnak tőle sokan.

Na megyek aludni, mert már ráalszok a billentyűztre.

Judit
karpijudit

Sziasztok!

alig gyóztem olvasni a mai termést! :D :shock:

lkatca! nekünk mindkét esetben a dokink mutatta meg a szülőszobát.

Finike! én mindkétszer epidurál nélkül szültem, mivel 2002ben még nem volt rá lehetőség és akkor még a dokink sem pártolta, másodiknál meg gyors is volt a szülés meg már úgy voltam egyszer kibírtam, akkor kibírom másodszorra is. Egyébként ismerőseim közül akik kértek nem bánták meg.
sztem én a harmadiknál is kihagyom, de lehet a harmadikat is kihagyom :D
szorítok Neked. Remélem jó élmény lesz számodra is a szülés. Orvosoddal egy élmény szülni sztem. Viccelődik, és nagyon odafigyel az emberre. Engem mindig megnyugtatott a jelenléte.

Dóri! burokrepesztést én sajna nem így éltem meg Bulcsúnál. Doki poénkodott hogy mit mondok nem érti miközben én jajgattam meg auztam. Mondjuk addigra már rendesen voltak fájásaim.
jó fej én nagyon birom.
sztem neki is köszönhetem hogy mind a terhességeim mind a szülések nagyon jó élményként élnek bennem.

Judit! ez hihetlen!!!! már CTG?! nagyon elszaladt az idő.
Jól vagytok? Danca gondolom már nagyon várja a tesót?

Évi! én a dupla egyágyasban voltam az nagyon jó volt. félig volt szobatárs is. sztem ez függ a társaságtól is. Mi az étkezéseknél sokat dumcsiztunk és mikor aludt a kisfiam volt hogy átmentem dumcsizni a másik szobákba.
jó éjt Edina
sidney

Sziasztok!

13-ra vagyok kiírva, így még van 9 nap. Holnap töltöm be a 39. hetet.

Köszönöm a sok biztatást, szurkolást, nagyon jól esnek! Olyan lassan telnek most a napok. Tudom majd úgy fogom gondolni, hogy hogy elrohant ez a kilenc hónap, de most egy örökkévalóságnak érzem ezt a kilenc napot. Picit türelmetlen vagyok már, de próbálok sokat pihenni, hogy teljenek a napok, órák.
Azt tudom, hogy a dokim rengeteget viccelődik, mindig hülyéskedünk, csak valahogy sosincs ránk elég ideje. Az uh. kb. 2 perc szokott lenni, mert mindig rohan. Majd holnap megkérem, hogy legyen abból a 2 percből 10 perc (legalább), mert már tudni szeretném, hogy hány kg, és cm körübelül. Eddig még egyszersem mondta, mert nem volt rá ideje. Reméljük a szülésnél többet foglalkozik velem. :)

Mindenkinek szép napot!

Finike
finike

Sziasztok!

Finike! mikor szoktál menni? napközben?
én mindig ügyeleti napon mentem késő du 6 körül. akkor már nem rohant általában.
Első terhességnél volt mikor napközben mentem és 2 órát vártam rá. na a vérnyomásom mindjárt nem volt olyan alacsony mint általában.
Szülésnél te leszel a legfontosabb. akkor majd miattad fog rohanni. :D
Legyél türelemmel, használd ki még ezt a pár szabad napot.

üdv Edina
sidney

Sziasztok!

Ma voltam a kórházban. A CTG nem mutatott semmit, de képzeljétek, már két újnyira ki vagyok tágulva!!! Fájásom nem volt, és még mindig nincs. Nagyon meglepődtem, a dokim is és a szülésznő is, hogy fájás nélkül már itt tartok. Most nagyon izgulunk, hogy akár ma este is beindulhat. Úgy látszik, hogy én már készen állok, hogy szüljek, de a baba még jól érzi magát odabenn, és ő még pihen. A doki azt mondta, hogy így akár még a 8 napot is ki lehet húzni, de lehet belőle 15 is, de lehet ma este is, ezt a baba dönti el. Minden rendben volt a többi lelettel. :) A dokim szerint (hasra ütve) kb. 3 kg 30 dkg a pocaklakónk, úgyhogy elvileg, átlagos méretű már most. :D
Megint 5 perces volt az uh. Reggel 7-től 11:30-ig voltam a kórházban. Ez van, de legalább minden rendben a babánkkal. Beszéltünk az epidurális érzéstelenítésről is, de innentől már tabu téma, hisz két újnyiig lehet/ajánlják beadni, így ügyes leszek és nélküle fogom világrahozni a mi szemünk fényét. :D Csak már tartanánk ott. Tudom legyek türelemmel.... Nehéz. :)

Jucus!
Veled mizújs? Tegnap voltál dokinál, nem? Hogy vagy/tok?

Szép estét Mindenkinek!
Finike
finike

Sziasztok!

Finike!
Ez az utolsó pár nap tényleg a leghosszabb. Az, hogy már 2 újnyira nyitva vagy, nagyon jó. Én teljesen zárt voltam még a kiírt napon is, és 3 napot ráhúztam még.

Szerdán voltam dokinál. Egyenlőre minden rendben. Már a 6. hétben vagyok. Mivel még mindig barnázgatok, így szedem a duphastont. A 12. hétig kell szednem. Remélem eljutok odáig. Sokat kell pihennem, Gergőt nem emelgethetem, csak ha nagyon muszáj. Ez a legnehezebb benne. Ja, meg a szopi téma. Ő még reggel-este szopizott, de mivel gyógyszert szedek, így nem szabad. Elég nehéz, főleg este. Úgy sír szegénykém, imádott szopizni. Remélem csak pár nap, és hozzászokik az egyedül elalváshoz.

Dóri! Írok privit.

jucus1

Sziasztok Lányok!

Szülésznő fogadásával kapcsolatban némi felvilágosítást kérnék tőletek! Azt már tudom, hogy mielőtt választok érdemes a dokimat megkérdezni, hogy kivel szeret együtt dolgozni. De a többi részlet és az anyagiakról gőzöm sincs! Priviben írjátok meg légyszi! Előre is köszi!

Finike!
Ezt hogy csináltad? Mármint azt, hogy ki vagy tágulva 2 ujjnyira és észre sem vetted. Ilyen is van? Hogy telt az elmúlt éjszaka? Vajon egyben vagy(tok) még, vagy már nem? Ha még itt vagy, írjál!

Dóri!
A pocakom napról-napra nő. Nem tudom mekkora, de a barátnőmnek nem sokkal volt nagyobb a pocakja amikor szült. Egy kicsit félek is attól, hogy mekkora lesz a terhesség végére, hiszen most még csak a 24. hétnél tartok. A plusz súlyban is szépen haladok :( , már kb. 10 kg-ot szedtem fel. Mondjuk a súlyom talán mostanság stagnál! Anyukám persze mindig azzal nyugtat, hogy másnak ez az induló súlya.
Azt láttam, hogy te még mindig csak 4 kgnál tartasz. Ez igazán nem sok. Egyébként te szedsz vmilyen vitamint? Lehet, hogy én attól híztam ennyit?
Még csak kiságyat vettünk a babáknak, éppen ma de. vette meg a férjem. A kisszobát csak a héten sikerült kiüríteni (végre megvették a franciaágyunkat), úgyhogy most már elférnek a babacuccok. Igazából most fogunk nekiállni a babaholmik beszerzésének. A hétvégén írom meg a listát amivel aztán a jövő héttől rohangálhatunk.

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Sziasztok!

Hát ez az éjszaka is eltelt, és még mindig egyben vagyok/vagyunk. Fogalmam sincs, hogy hogy nem fájt eddig a 2 újjnyi tágulás, a dokim is csak mosolygott, és meg is volt lepődve. Én sem tudtam, hogy van ilyen. :)
Azt mondják, hogy ha a baba, ha meg akar születni, akkor előtte a pocak nagyon lenn van. Nekem még "középen" van. Azt is hallottam, hogy egy nap alatt lehúzódhat és utána már tényleg bármikor jöhet a babóca. Ti tudtok erről valamit? Ja, meg azt mondják, hogy a lányok pontosak, a kiírt időre jönnek.Szerintetek? Pont péntek 13-ra vagyok kiírva. Vicces nem? Nekünk már most szerencsés ez a dátum. :D A dokim először meg is kérdezte, hogy nem e vagyunk babonásak.

Jucus!
Szurkolok Neked, hogy minden renben legyen. Szegény Gergő, nehéz lehet mindkettőtöknek ez az időszak, de mérlegelni kell. Ha nem szabad, akkor nem szabad. Majd írj, hogy Gergő, hogy viselte, illetve, hogy Veletek mi a helyzet.

Mindenkinek sok pihenést!

Finike
finike

ADra!

már 5kg az a 4 és elevitet szedek napi 1-et. Az étvágyam a napokban meghatványozódott, de estére próbálom a gyümölcsöt, zöldséget nyomatni, napközben mindig lecsúszik egy süti :D
Az én receptem a lányom, őt nem tudom kölcsönadni :lol:
Én amúgy 56 kg-ról indultam és most vagyok 60,5 kg.
Igaz, hogy Ágival 50,5-ről indultam és 74 volt a vége. 5,5 kg maradt rajtam, de annyi meg kellett, mert nagyon vékony voltam és hát el kell bírni a babakocsit a gyermekkel együtt :shock: , és a magasságomhoz elvileg még a 62 kg is beleférne, mint ideális súly.
A 10 kg sem sok, még 8 bőven belefér, annál több szerintem nem lesz.

izgi, hogy már van kiságyatok. Nálunk rendelni kell 3-4 hetes a szállítási határidő, majd a köv. fizunál megrendeljük mi is. így még karácsony előtt megkapjuk.
Hordozó kinézve, a szín miatt még várunk, hogy fiús, vagy lányos legyen.
Babakocsit pedig majd decemberben megvesszük.

Jucus!
Privi ment!

Finike!

Drukk hegyek!
Már bármikor kipottyanhat:)

Vendég

Jucus!
Megkérdezhetem, hogy milyen gyógyszer az a duphaston?
Mi is nagyon tervezzük már a tesót, aug. végén járt le a 3 hónap pihi a műtét után, és egyenlőre még semmi 8)
Nekem csak azért furi, mert Bence rögtön "beakadt". :lol:
Ezzel a megtapadást lehet elősegíteni?
Recept kell hozzá gondolom....

Dóri!
Te melyik bogyót szedted az ikrek előtt? Ha jól emléxem nálad volt kicsi rásegítés ugye?

Köszi csajok: Eszti
fricky

Fricky!

Clostilbegyt szedtem(peteérést serkentő szer) előtte és Duphaston-t szedtem én is az első 12 hétben.
Nálam az volt a baj, hogy nagyon rövid vol t a ciklusom és nem volt peteérésem, de csak azután, hogy elkezdtünk próbálkozni, előtte minden okés volt :?
Amúgy egy LH teszttel könnyen ki tudod deríteni, hogy van e peteérésed és hogy mikor pontosan.

Valószínű, hogy a műtét után kell egy kis idő, amíg összeszedi magát a szervezeted, de ami késik nem múlik.

Mi 6 hónapot vártunk rájuk 8)

A Duphaston pedig terhességi hormon, ami a vetélések kockázatát csökkenti, akinek volt már vetélése ált. automatikusan kap valamit.

Üdv :Dóri
Vendég

Dóri!
Köszi az infókat!
Akkor veszek ovulációs tesztet, ha most is megjönne, és a kövi hónapban arra bízzuk magunkat :)
Még egy: szerintetek a magzatelhalás egyenlő egy vetéléssel? Mert akkor iratok fel duphastont a dokimmal :?

Eszti
fricky

Sziasztok Csajok,

Le tudná nekem írni valaki röviden, hogy szülés előtt, közben, után mikor milyen homeo bogyókat jó szedni, ill. hogy a málnalevél teát, hogyan kell inni? Tudom, hgoy már sokszor szerepelt ezen a fórumon, de most nem nagyon van időm visszaolvasni....

Előre is nagyon köszi!

Judit
karpijudit

Sziasztok!

Én is a jahnferencben szültem idén márciusban - alapvetően jó élmény volt. Egy dolgot csinálnék másként: legközelebb semmiképp sem fogok fekve szülni. A JF-ben is van szülőszék, csak nem voltam még elég rutinos azt kérni (első gyerköc), és nem gondoltam, hogy ennyire fájni fog a derekam a fekvéstől :)
Most nincs időm sokat írni, de szívesen elmesélem az élményeimet.

Judit kérdésére reagálva: A homeopátiás szerek és gyógyteák tekintetében nézd meg ezt a honlapot: http://www.nandu.hu/Magyar/Hasznos/Home ... meopHU.htm
ez Noll Andrea (Nandu) honlapja (www.nandu.hu) - aki a Bába válaszol c. könyv és saját tapasztalatai alapján összefoglalja a szülés előtt, közben és után legfinkább segítő homeopátiás, gyógynövényes, aromaterápiás gyógymódokat.
Üdv:
Éva

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

Sziasztok!

Lányok, szerintem Finike már babázik. :D

Dóri!
Köszönöm a privit!

Fricky!
Dóri már írta, mi a duphaston. Én Gergőnél is szedtem, mert elötte már volt egy vetélésem.

Nálam a helyzet változatlan. Még mindig barnázgatok, bár azért már nem olyan sok. És csak esténként. Remélem így is marad.

jucus1

Sziasztok Lányok!

Sajnos még mindig nem babázgatok! Bárcsak ott tartanánk, de még várattat magára a nagy nap. :(
Semmi bajom nincs a várandósággal, csak ez a várakozás.... Szegény szülők is "tülkön ülnek", minden telefoncsöngésre egyből ugranak. Már nagyon várjuk, hogy történjen valami. A pocak lejjebb ment valamivel. Érzem, hogy közeledik a nagy nap, mert picike fájások vannak, de ezek még nem az igazi fájások, csak készülget a méhem a szülésre. Elvileg csütörtökön megyek dokihoz, ha addig még egyben leszek. Kiváncsi vagyok mit mond, hány ujjnyira vagyok már kitágulva.

Jucus!

Lehet, hogy nemsokára már az esti barnázgatás is megszűnik. Reméljük így lesz. :) Gergő hogy bírja, hogy nincs szopizás?

Ma van a párommal az évfordulónk! :D Szép lenne, ha ma születne, akkor tényleg elmondhatnánk, hogy "szerelmünk gyümölcse" jött a világra. :D

Mindenkinek szép napot!

Finike
finike

Sziasztok!

Új vagyok még itt, én is a dél-pestiben fogok szülni, most 11 hetes vagyok. Dr. Csütörtöki Attilát ismeri valamelyikőtök? Mik a tapasztalatok, mit hallottatok róla? Segítsetek légyszi, mert orvost szeretnék váltani, az eddigi többször ijesztgetett teljesen feleslegesen, és megrendült benne a bizalmam.
Tényleg, és ha magánrendelésre hív az orvos, akkor a kórházi vizsgálatkor is kell neki adni külön pénzt? Nem nagyon értek ehhez.

Előre is köszönöm!
may

Hello Lányok!

Sajnos nagyon el vagyok havazva a munkával, így nem volt diőm írni.

Örülök, hogy jól vagytok.

Jucus: a Te jó hírednek, hogy minden rendben külön is örülök, remélem minden így is marad! :wink:

Finike: szoratok értetek... :wink: most már biztosan kint lesz a kis babó. Az biztos, hogy nem kapkod el semmit.

Dóri: ne haragudj, még nem is írtam Neked a szülőszoba látogatásról. :oops: Szóval szerintem, mivel Te már élőben voltál ott és tudod mi a menet, így Neked nem hiszem, hogy újdonság lett volna. Elég sokan voltunk, először a szülés lehetőségeiről beszélt egy szülésznő, aztán levetített egy filmet, majd átmentünk a szülőszobára, majd az osztályon megnéztük a szobákat. Végül is nem bántam meg, hogy elmentem, így leglább tudom, hogy mire számíthatok. (pl.: szülőszoba)
Remélem jól vagytok, és a bébicsőszöd is meggyógyult! Mi a helyzet a babókkal? Gondolom rugdósnak már rendesen. Mikor mentek UH-ra?

KépKép
Kép
r. zsana

Sziasztok!

Finike! szorítok én is. remélem gyors szülésed lesz. tök jó hogy már szépen tágulgatsz és szinte észre sem veszed. pár órával előrébb vagy.

Jucus! nagyon szurkolok értetek. remélem barnázgatás mihamarabb elmarad.

Edina
sidney

Szia May!
Nem tudom mit szeretnél hallani, de szerintem mindenki tudja ajánlani a saját orvosát.
Az enyém Jávorkai doki, Erzsébeten van a magánrendelése is. Én meg vagyok vele elégedve, hozzá járok már több mint 10 éve.

Ja, egyébként üdv közöttünk: Eszti
fricky

Szia May!

Én a Csütörtökinél fogok szülni pár nap mulva. Én meg vagyok vele elégedve.Nagyon rendes. Ha a korházba mész nem kell neki külön fizetni csak ha a magánrendelésére mész.
Szia Hajni
simon zsoltné

Szia May!

Én a Csütörtökinél fogok szülni pár nap mulva. Én meg vagyok vele elégedve.Nagyon rendes. Ha a korházba mész nem kell neki külön fizetni csak ha a magánrendelésére mész.
Szia Hajni
simon zsoltné

Sziasztok!

Ma voltam a kórházban. Semmi sem változott, illetve az átlagosnál kevesebb a magzatvíz, de erre a dokim azt mondta, hogy készül a szülésre a baba is és ezért van ez. Még mindig két ujjnyira vagyok kitágulva. A CTG-n a fájások egy csík volt, tehát semmi fájás.
A dokim szerint jövőhét elején meglesz a baba. Mondtam neki, hogy én holnap, azaz péntek 13-án szeretnék szülni. Szerinte ez is elképzelhető. :)
Holnap este hétre kell mennem CTG-re. Fájások még mindig nincsenek, de még jóslófájások sincsenek. :(
Ismét várunk és várunk. :(

Dóri, Adra? Ti hogy bírjátok? Jucus, te még mindig barnázgatsz?

Mindenkinek szép napot!

Finike
finike

Sziasztok Lányok!

Finike!
Egy pár napot kihagytam, és most látom, hogy még mindig"egyben vagytok". Ezek az utolsó napok biztosan nem lehetnek túl könnyűek. Gondolom nehéz türelemmel lenni. Éppen ezért kitartást neked, és remélem könnyű szülésed lesz!
Mostanság elég jól bírom magam, bár elég sokat kell rohangálnom: tudniillik a megváltozott a nevem, így az összes hivatalos iratomat ki kell cserélni, s mostanában ezt ügyintézem.
Tegnap voltam vércukor vizsgálaton, és teljesen jó lett az eredményem. Ez nagyon megnyugtató. :)
A babák egyre többet és egyre erőteljesebben mozognak, s egyre inkább meg tudom őket különböztetni. :D

Dóri!
Neked hogy megy a megkülönböztetés?

Jucus!
Örülök, hogy javul a helyzet nálatok! :)

Üdv May!
Az én dokim dr. Tarcheh Viktor, s nyugodt szívvel tudom ajánlatni. Fiatal, nagyon türelmes, nyugodtan lehet tőle kérdezni, mindent elmagyaráz akár többször is.

Szép napot mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Hello!
Kellemes Benneteket olvasni. Ilyen jók nálunk a viszonyok?
kösz
gyuri
Szeged

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?