Szia Mindenkinek!
Kedves Társalkodók!Itt vagyok ismét.Végre!Távolmaradásom oka, hogy a leadás előtti utolsó két hétre halasztottam szakdolim megírását.Jóllehet, több,mint egy éven át olvastam hozzá szakirodalmat,és végeztem megfigyeléseket, kissé bepánikoltam tegnapelőtt (akkor kellett beköttetni vinnem).Elkészültem,de ma kiderült,hogy szigorítottak a szakdolgozatal kapcsolatos elvárásokon, úgyhogy át kell struktúrálnom,és ki kell egészítenem.Lehet,hogy Tőletek is kell majd egy kis segítség.Még elválik.
Így mégsem megyek államvizsgázni novemberben,csak júniusban.Haragszom magamra,és bűntudat is gyötör,dehát a hibáinkból tanulunk.Nem igaz?!
Közben szegény Marcim is belázasodott pár nappal ezelőtt,és az egész családot legyűrte valami vírus.Azt se tudom,kit ápolgassak...Úgy érzem,engem is le fog verni a lábamról valami nátha féle:a szemeim folyton le akarnak ragadni,és nagyon fáradtnak érzem magam.Soha többet nem leszek ennyire meggondolatlan...
Visszaolvastam mindent.Nagyon üdítő volt derűs, segítőkész szavaitokat olvasni a sok szakszöveg kiagyalása után.
Andi!Hogy sikerült a 4D uh?Vagy csak a jövő héten mész?Találtál társat magadnak a nagy eseményre?Ha várandós lennék,veled tartanék.Már nagyon szeretnénk,hogy megfoganjon a kistestvér.Bár amennyit szopizik mostanában Babintim,jobb,mint egy fogamzásgátló.Amúgy nagyon büszke vagyok Rád a 25-i gigantikus méretű hozzászólás miatt.Engem is Bogit is lekörözeted...
Bogi!Gondolom a csontok szétmenése alatt azt kell érteni,hogy a szervezet várandósság idején nem csak elkezd zsírt raktározni a baba érdekében,de az ízületek is megnyúlnak,ezért a csípő megszélesedik,hogy később a baba könnyebben kiférjen.Ehhez ugye, semmi köze a császármetszésnek.Nekem is lazábbak lettek az ízületeim.Folyton ropog a bokám,és hasogat a derekam.De rendszeresen nyújtok,ami némiképp javít a helyzeten.
Igazad van,már ami a kórházi rossz élmények azonnali jelentését illeti.Nem hagyhatják megalázni magukat a kismamák,hiszen ők a fontosak,nem az orvosok egy szülés során.De úgy érzem,még várni kell arra,hogy mindenki öntudatosan és bátran kiálljon az igaza, elhatározása mellett,hiszen legtöbbünket is még úgy neveltek az iskolák,hogy hunyászkodjunk meg a tekintély előtt.És ki tekintheti magát igazán "tekintélyes" személynek,egy orvos...Ezzel nem azt mondom,hogy nem kell elismerni a tudásukat,de tudtommal arra esdküdtek fel,hogy önzetlenül segítenek a rászorultakon,nem pedig arra,hogy hálapénz és ismeretség hiányában félvállról veszik a kiszolgáltatott szülkségleteit.Én annakidején nem láttam a dobozt,bár nekem nem is volt panaszom.
A cukorbetegséggel pedig valóban óvatosan kell bánni a várandósság alatt,mert nemcsak nagy lesz a baba,de az idegrendszeri fejlődése elmaradhat a normálistól.És ha túl nagy és természetes úton jön világra,nagyobb a veszélye az esetleges komplikációknak,szülés közbeni sérüléseknek,sőt,hiába nagy a baba,előfordulhat koraszülés.Szóval helyesen tetted,hogy figyelmességre intetted kismamáinkat.
Kismamák!:)Egyétek,ami jólesik,de mértékkel.Ha van cukorbeteg a családban,a cukorterhelés megismétlését kérjétek az orvosotoktól,és menjetek el diabetológushoz.oda is az nőgyuszi küld tovább.Nálam,több ok miatt is várható volt,hogy terhességi cukros leszek,ennek ellenére szupi lett a terheléses eredményem.Ám egyszer,már nem is tudom hányadik hétben jártunk,megmérettem anyukámmal a cukromat,hogy ne féljen a hugom a tűtől (neki sajnos gyógyszereket kell szednie már most,és egy hajszl választja csak el az inzulintól
),s döbbenve tapasztaltuk,hogy 10 fölötti lett az eredmény.Gyorsan felkerestük a dokimat,aki beküldött a kórházba,ám ott jók lettek az eredmények.Ennek ellenére 140 g-os diétára állítottak,de (Boginak megy az irigy-irigy
),én nem fogytam a diéta alatt sem.Persze nem is híztam sokat.A 42. hétben értem el a 10 kilót,de akkor már nagyon vizesedtem,és babám is közel 4 kilós volt.Ő nem a cukortól volt ilyen nagy.Én,és a családomban mindenki nagy baba volt.Amúgy azt olvastam,hogy a 2500-4500g közötti súllyal születő babák normális súlyúak,ha időre születnek.
Babancs!Esetleg nézz el a Kánaánba is.Nem kismamaruha bolt,de sokféle méretben kapható ruha.Vannak nagyon gagyik,de nagyon szépek is.A Spartól nem messze,a Bábolnai csirkebontó mellett egy sárga raktárépület.Járj sikerrel!
Feltétlenül járj el terhestrnára,mert nagyon hasznos.A 12. héttől ajánlott.A Rubint Rékás kicsivel később.Fontos,hogy nem szabad elfáradni,túlhajtani magad.Addig nyúktózz és erősíts,míg jólesik.A terhesség nem a karcsú idomokról szól,de erre Te is utaltál.A Cardirexben van terhestorna,és azt hiszem a PSVMK-ban is.De a védőnőtől is érdeklődhetsz.Én is elveszítettem első kisbabám.Néhány hetes volt cspán.Nagyon megviselt.Az orvos azt mondta,így készül fel a szervezetem egy egészségesebb baba fogadására.Nálunk is 3 hónap mulva újra sikerült,de mert az elsőnél nagyon korán beavattam a családot,és nagy volt a szomorúság,a másodiknál kivártuk a 12 hetet.
Neubi!Mi is sokat morfondíroztunk picúrkánk nevén.Végül döntöttünk:ha lány,én találok ki mindkettőnknek tetsző nevet,ha iú,párom.Fiú lett,Márton lett.Ha lány lett volna a Hanna,Panna,Anna,Éda nevek között vacilláltam volna.Ha újra fiúnk lesz,Gergely lesz.Sokan vagyunk testvérek,és nem szeretnénk,hogy a gyermekeinknek ugyanaz legyen a neve,mert nagyjából ugyanazok tetszenek,így sokat alkudoztunk egymással.A bátyámnak van egy Andora,és egy Zsófiája.
Az életkorszalagot pedig úgy tudod megcsinálni,hogy ráklikkelsz valamelyikünk szalagjára,majd a megjelenő honlapon értelemszerűen ki kell tölteni a rublikákat,majd a kódok mözül url vagy milyen kódot be kell másolni a profilban az aláíráshoz.Remélem,sikerül,bár nem voltam valami egyértelmű.
Nóra!Nálunk is inkább lányra vágyott párom,de amikor meglátta picúrkánk 4D-s képét,és az arcunkba meredező kukackáját,sírva fakadt a boldogságtól.Amikor bizonyosságot nyer a baba neme,már nem számít,hogy fiú vagy lány.Azért szorítok,hogy lányka legyen,bár az már eldöntött ugyebár...
megérdeklődtem a könyvtárban,hogy tarthatnánk-e ott zenés babafoglalkozásokat,de épp most szervezett a könyvtár is valami hasonlót.Azt kérték,hogy menjünk el az első foglalkozásra,okt.11-én a Sport út 9-be (ha jól emlékszem).Kíváncsiak a részletekre.Majd meglátjuk...Mi biztos ott leszünk.
Tünde!Igazad lett.Marcusom a fogzás miatt étvágytalan.És a fogzás miatt lett betegecske.Ezért kihagytuk a keddi zenekuckót,de jövő héten már megyünk.Majd találkozunk,és beszélgetünk.
Most mennem kell,de remélem,mielőbb vissza tudok térni hozzátok.
Puszilunk Benneteket!