Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Babancs!Holnap mindenképpen írd ám meg mi volt az uh.!Szorítok érted legyen minden rendben,de hát miért ne lenne?Igaz?
neubi

Nóri egyébként kislányt vagy kisfiút szeretnétek?Az afp-n szorítok,de reméljük rendben megy minden mindenkinél.Melyik nap mész?Én szerdán megyek uh-ra és már nagyon izgatott vagyok hogy lássam a kis baba formát :lol:
neubi

Neubi!
Ahogy szokták mondani,mindegy csak egészséges legyen!...persze az azért elárul valamit,hogy eddig még csak a lánynév van meg... :oops:
Uh-ra Okt.9-én megyek.
A babaforma pedig nálad már garantált!!!Nekem a könnyem is kicsordult,amikor megláttam,pedig nem vagyok az a könnyen pityergős tipus...kivéve mostanában.Mióta pocakos vagyok,nincsenek kötélből az idegeim,mint régen... :wink:

Na,megyek,kihasználom ezt a napsütést és csinálunk valami szabadtérit.....
Sziasztok!

KépKép
f.nóra
Győr

Szia Mindenkinek!

:) Kedves Társalkodók!Itt vagyok ismét.Végre!Távolmaradásom oka, hogy a leadás előtti utolsó két hétre halasztottam szakdolim megírását.Jóllehet, több,mint egy éven át olvastam hozzá szakirodalmat,és végeztem megfigyeléseket, kissé bepánikoltam tegnapelőtt (akkor kellett beköttetni vinnem).Elkészültem,de ma kiderült,hogy szigorítottak a szakdolgozatal kapcsolatos elvárásokon, úgyhogy át kell struktúrálnom,és ki kell egészítenem.Lehet,hogy Tőletek is kell majd egy kis segítség.Még elválik. :wink: Így mégsem megyek államvizsgázni novemberben,csak júniusban.Haragszom magamra,és bűntudat is gyötör,dehát a hibáinkból tanulunk.Nem igaz?!
Közben szegény Marcim is belázasodott pár nappal ezelőtt,és az egész családot legyűrte valami vírus.Azt se tudom,kit ápolgassak...Úgy érzem,engem is le fog verni a lábamról valami nátha féle:a szemeim folyton le akarnak ragadni,és nagyon fáradtnak érzem magam.Soha többet nem leszek ennyire meggondolatlan... :oops: :lol:
Visszaolvastam mindent.Nagyon üdítő volt derűs, segítőkész szavaitokat olvasni a sok szakszöveg kiagyalása után.

Andi!Hogy sikerült a 4D uh?Vagy csak a jövő héten mész?Találtál társat magadnak a nagy eseményre?Ha várandós lennék,veled tartanék.Már nagyon szeretnénk,hogy megfoganjon a kistestvér.Bár amennyit szopizik mostanában Babintim,jobb,mint egy fogamzásgátló.Amúgy nagyon büszke vagyok Rád a 25-i gigantikus méretű hozzászólás miatt.Engem is Bogit is lekörözeted... :lol:

Bogi!Gondolom a csontok szétmenése alatt azt kell érteni,hogy a szervezet várandósság idején nem csak elkezd zsírt raktározni a baba érdekében,de az ízületek is megnyúlnak,ezért a csípő megszélesedik,hogy később a baba könnyebben kiférjen.Ehhez ugye, semmi köze a császármetszésnek.Nekem is lazábbak lettek az ízületeim.Folyton ropog a bokám,és hasogat a derekam.De rendszeresen nyújtok,ami némiképp javít a helyzeten.
Igazad van,már ami a kórházi rossz élmények azonnali jelentését illeti.Nem hagyhatják megalázni magukat a kismamák,hiszen ők a fontosak,nem az orvosok egy szülés során.De úgy érzem,még várni kell arra,hogy mindenki öntudatosan és bátran kiálljon az igaza, elhatározása mellett,hiszen legtöbbünket is még úgy neveltek az iskolák,hogy hunyászkodjunk meg a tekintély előtt.És ki tekintheti magát igazán "tekintélyes" személynek,egy orvos...Ezzel nem azt mondom,hogy nem kell elismerni a tudásukat,de tudtommal arra esdküdtek fel,hogy önzetlenül segítenek a rászorultakon,nem pedig arra,hogy hálapénz és ismeretség hiányában félvállról veszik a kiszolgáltatott szülkségleteit.Én annakidején nem láttam a dobozt,bár nekem nem is volt panaszom.
A cukorbetegséggel pedig valóban óvatosan kell bánni a várandósság alatt,mert nemcsak nagy lesz a baba,de az idegrendszeri fejlődése elmaradhat a normálistól.És ha túl nagy és természetes úton jön világra,nagyobb a veszélye az esetleges komplikációknak,szülés közbeni sérüléseknek,sőt,hiába nagy a baba,előfordulhat koraszülés.Szóval helyesen tetted,hogy figyelmességre intetted kismamáinkat.

Kismamák!:)Egyétek,ami jólesik,de mértékkel.Ha van cukorbeteg a családban,a cukorterhelés megismétlését kérjétek az orvosotoktól,és menjetek el diabetológushoz.oda is az nőgyuszi küld tovább.Nálam,több ok miatt is várható volt,hogy terhességi cukros leszek,ennek ellenére szupi lett a terheléses eredményem.Ám egyszer,már nem is tudom hányadik hétben jártunk,megmérettem anyukámmal a cukromat,hogy ne féljen a hugom a tűtől (neki sajnos gyógyszereket kell szednie már most,és egy hajszl választja csak el az inzulintól :( ),s döbbenve tapasztaltuk,hogy 10 fölötti lett az eredmény.Gyorsan felkerestük a dokimat,aki beküldött a kórházba,ám ott jók lettek az eredmények.Ennek ellenére 140 g-os diétára állítottak,de (Boginak megy az irigy-irigy :wink: ),én nem fogytam a diéta alatt sem.Persze nem is híztam sokat.A 42. hétben értem el a 10 kilót,de akkor már nagyon vizesedtem,és babám is közel 4 kilós volt.Ő nem a cukortól volt ilyen nagy.Én,és a családomban mindenki nagy baba volt.Amúgy azt olvastam,hogy a 2500-4500g közötti súllyal születő babák normális súlyúak,ha időre születnek.

Babancs!Esetleg nézz el a Kánaánba is.Nem kismamaruha bolt,de sokféle méretben kapható ruha.Vannak nagyon gagyik,de nagyon szépek is.A Spartól nem messze,a Bábolnai csirkebontó mellett egy sárga raktárépület.Járj sikerrel!
Feltétlenül járj el terhestrnára,mert nagyon hasznos.A 12. héttől ajánlott.A Rubint Rékás kicsivel később.Fontos,hogy nem szabad elfáradni,túlhajtani magad.Addig nyúktózz és erősíts,míg jólesik.A terhesség nem a karcsú idomokról szól,de erre Te is utaltál.A Cardirexben van terhestorna,és azt hiszem a PSVMK-ban is.De a védőnőtől is érdeklődhetsz.Én is elveszítettem első kisbabám.Néhány hetes volt cspán.Nagyon megviselt.Az orvos azt mondta,így készül fel a szervezetem egy egészségesebb baba fogadására.Nálunk is 3 hónap mulva újra sikerült,de mert az elsőnél nagyon korán beavattam a családot,és nagy volt a szomorúság,a másodiknál kivártuk a 12 hetet.

Neubi!Mi is sokat morfondíroztunk picúrkánk nevén.Végül döntöttünk:ha lány,én találok ki mindkettőnknek tetsző nevet,ha iú,párom.Fiú lett,Márton lett.Ha lány lett volna a Hanna,Panna,Anna,Éda nevek között vacilláltam volna.Ha újra fiúnk lesz,Gergely lesz.Sokan vagyunk testvérek,és nem szeretnénk,hogy a gyermekeinknek ugyanaz legyen a neve,mert nagyjából ugyanazok tetszenek,így sokat alkudoztunk egymással.A bátyámnak van egy Andora,és egy Zsófiája.
Az életkorszalagot pedig úgy tudod megcsinálni,hogy ráklikkelsz valamelyikünk szalagjára,majd a megjelenő honlapon értelemszerűen ki kell tölteni a rublikákat,majd a kódok mözül url vagy milyen kódot be kell másolni a profilban az aláíráshoz.Remélem,sikerül,bár nem voltam valami egyértelmű. :oops: :P :lol:

Nóra!Nálunk is inkább lányra vágyott párom,de amikor meglátta picúrkánk 4D-s képét,és az arcunkba meredező kukackáját,sírva fakadt a boldogságtól.Amikor bizonyosságot nyer a baba neme,már nem számít,hogy fiú vagy lány.Azért szorítok,hogy lányka legyen,bár az már eldöntött ugyebár... :wink:megérdeklődtem a könyvtárban,hogy tarthatnánk-e ott zenés babafoglalkozásokat,de épp most szervezett a könyvtár is valami hasonlót.Azt kérték,hogy menjünk el az első foglalkozásra,okt.11-én a Sport út 9-be (ha jól emlékszem).Kíváncsiak a részletekre.Majd meglátjuk...Mi biztos ott leszünk.

Tünde!Igazad lett.Marcusom a fogzás miatt étvágytalan.És a fogzás miatt lett betegecske.Ezért kihagytuk a keddi zenekuckót,de jövő héten már megyünk.Majd találkozunk,és beszélgetünk.

Most mennem kell,de remélem,mielőbb vissza tudok térni hozzátok.

Puszilunk Benneteket!

KépKép
KépKép
babinti

Bogi!

Bocs, de miből gondolod, hogy a babák eltelnek az első néhány napban?

És hol volt régen a szuper kékfény? Tudom, erre az lehetne a válasz, hogy régen mennyi baba halt meg.
Más okok miatt igen, de azért gondolom abban egyet értünk, hogy nem "hülyült el" minden második gyerek az újszülöttkori sárgaság miatt. Mert ma már sajnos ez az arány, hogy minden 2. gyerek besárgul.
A kékfény egy pótszer, amit azzal egy időben "találtak fel" amikor medikalizált lett a szülészet és elkülönítették a babákat a mamáktól.
Érdemes lenne elgondolkodni azon , mire volt jó régen a 6 hét gyermekágy.

Még szeretném kérni tőled fejtsed ki bővebben azt, hogy az otthonszületett babáknál szerinted, milyen egyéb komplikációk merülhetnek fel.
Nekem aki évek óta kísérek otthonszüléseket, valószínüleg akár tanulságos is lehet a véleményed.
ráhel

Ráhel!

Ugyanmár. Ne csináld ezt. Nem a babáknál merül fel komplikáció, bár ott is simán felmerülhet, mert ha gond van, és oxigén hiányos állapot áll fenn, nincs az az Isten, aki 4 perc alatt bejuttat bárkit a kórházba. Márpedig 4 perc oxigénhiányos állapot után (ezt ugye a bölcsőhalál megelőzését szolgáló tréningről tudjuk) az idegsejtek visszafordíthatatlan károsodást szenvednek.

De én igazából a szülésnél felmerülő komplikációkra gondoltam, mint az enyém is volt.
Na meg ugyan én nem ítélem el Ágnest egyáltalán amiatt az eset miatt, de utólag könnyű azzal védekezni, hogy a kórházban sem tudtak volna segíteni a babán.

Ettől függetlenül én tisztelem a munkádat, és hihetetlenül békés, nyugodt, és harmonikus lehet egy szülés otthon, és ha ilyet látok bárhol, mindig megkönnyezem, és fáj a szívem, hogy nem volt részem benne. Mármint a normál szülésben. De hálát adok azért is, hogy Lili velem lehet.

És ami a múltat illeti. Régen egész más volt a helyzet. Az asszonyok sokkal strapabíróbbak voltak, nem voltak ennyire kényelmesek, nem "mérgezték" magukat ennyi mindennel, mint manapság mi. Régen meg volt más, ami veszélyeztette a kismamákat és a babákat.

Babancs!
Isten őrizz! Én nem azt akartam ezzel sugallni, hogy a szüleid elől hallgasd el! Én a helyedben nekik pl. azonnal elmondtam volna. Így is tettem mindhárom terhességnél. (Bár anyukám, a boszi, mindegyiknél tudta! Sőt, mikor Lili született, több, mint 3 héttel előbb, ő aznap éjjel nem aludt, fájt a hasa, és oda volt készítve a kezéhez a telefon, mert érezte, hogy valami történni fog. El is folyt az összes magzatvizem :) )
Én csak azt akartam mondani, hogy a külvilág, mint barátok, munkahely előtt (de pl. nem a legjobb barátnő előtt) nem kell szétkürtölni.
Ne haragudj, ha félreérthető voltam.

Nálam az történt, hogy a 8. hétben jártam, amikor egyszercsak barnás folyást észleltem. Megrémültem. A dokim nyugtatott, azt mondta menjek UH-ra. Egy héttel előtte voltam, akkor nekem is petezsákom volt 3 mm-es, nekem is volt ilyen sárgatest cisztám. Az új UH-n ugyanekkora volt. Vagyis elhalt a terhesség. Azt mondták, hogy nem látnak nagy esélyt, de feküdjek otthon egy hétig, és majd meglátjuk. Na nem kellett kivárni az egy hetet, mert 5 napra rá már nagyon véreztem, és meg kellett műteni.
De túltettem magam rajta, és két egészséges babám van azóta :)
Azért minden szeptember 21-én eszembe jut, hogy az első aznapra volt kiírva. :)

Beszéltem Juci/Erikával. Jól vannak, a baba elfogadta a cumit, és elmaradt a kékfény alatt, és reggelre normalizálódott a vérképe, így holnap haza is mehetnek!

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Babinti!
Örülök,hogy újra itt vagy! :D
Vigyázz magadra vírus-ügyben!!!Sok-sok vitamin és a hit,hogy te megúszod,biztosan segíteni fognak! :wink:
A dolgait pedig mindenki szereti időben elvégezni és nem halogatni,de ha már így esett,ne kínozd miatta magad, hisz segíteni nem segítesz a dolgon.
Családi problémák miatt nekem is el kellett odáznol egy vizsgakoncertet most júniusról novemberre.Egy darabig rágódtam is dolgon,de most úgy gondolom, biztosan oka volt ennek is :)
Okt.11-e egy szerdai nap :( egész nap dolgozom. :cry: ...de közel már az okt.30,amikortól szabad vagyok,mint a madár!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D

Pusz
Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Na megjöttem. Minden OK szerencsére! Az orvos rövid volt és tömör:

-méhen belül van, 6-6,5 mm a kicsike
-mutatta a szikhólyagot - abból táplálkozik az embrió
-és a szívpulzálást is megmutatta.

És bejött a férjem is!

..úgy kezdődött, hogy megkérdezte dr. okos, hogy nincs-e panaszom. Mondom neki nincs. Erre ő: attól még lehet ám méhenkívüli..tudom ez olyan alattomos dolog! Mondom neki: aha..
Aztán bedugta az izét és ott volt a kivetítőn rögtön a petezsák. Jó nagy. És a legalján fehérrel egy kis ponton ott pulzált a szív. A férjem repdesett.
Jövő héten már mehetek terhesgondozásra. Képet nem kaptunk..a doki szerint nincs értelme..
Ja és az Elevitről baromira lebeszélt. Azt mondta max. 2 naponta. Szte attól születnek 5 kg-os babák. Mondta szte bőven elég, ha kiegyensúlyozottan táplálkozom. No fűszeres, egyszerre ne sokat, inkább sok folyadékot.

Anyuéknak bejelentettük. Hát őszintén szólva..nagyobb lelkesedést vártam. Anyám közölte, lehet meg se éri, meg elég baja van neki alapból is. Apu meg meg sem tudott szólalni. A nővérem baromira örült, a férje is..meg a kislányuk is. A másik nővérem, meg anyósomék még nem tudják.
Anyu azt mondta, nem lepte meg. Ő már látta. Férjem szerint fokozatosan majd hozzászoknak a gondolathoz, ő is így volt vele.
Anyu 2 hónapja még azt mondta, hogy ki nem nézné belőlem..ugye csont és bőr voltam. Most meg szépen felhízlaltam magam 60 kg-ra.

Kép
babancs

Babancs!
Gratulálok a kis minibabához!!! :D
A családi fogadtatás pedig majd szépen megérik,ne aggódj!!!! :wink:

KépKép
f.nóra
Győr

Köszi F. Nóra!

Most kaptam az infot a barátnőmtől..a dr. Nagy Miklósról ..állítólag kiújult az agydaganata, a feleségének meg mellrákja van. És javasolták, váltsak orvost még időben. :shock:
Ez igaz lehet? Én nem láttam rajta semmi betegségre utaló jelet..
Én meg már azon filózgattam, vajon ő megcsinálja-e az EDÁ-t, mert ha nem, akkor tényleg keresek mást.
Én maradnék nála szívem szerint..remélem minden jól alakul vele, és ha igazak a pletykák, nem lesz komolyabb gond.

Kép
babancs

Sziasztok!

Jó sokat írtatok, bocs, de nem tudok mindenre reagálni. :(

Maminti, de jó, hogy jöttél! Kedden megyünk mi is Gyermekek házába, remélem találkozunk!
szakdoli :(

Babancs, ne aggódj, ahogy telik az idő, a családod úgy fogja Veletek együtt várni a babát! Örülök, hogy minden oké!

otthonszülés: ha olyan feltételek lennének, mint pl Hollandiában, akkor én itthon szülnék.
Ráhel, Te itt Győrben is vezettél otthon-szülést? Segítőként kérésre bemész szülésre? A homeopátiával mennyire foglalkozol?

A sárgaság legjobb gyógymódja valóban a sok folyadék, babáink esetében tehát az anyatej. Én is olvastam, hogy otthonszülésnél nem nagyon fordul elő, érdekes.
Vendég

Sziasztok,

Húha, Babancs, megijesztettél. Én is Nagy Miklóshoz járok, és nov. végére vagyok kiirva. Remélem nincs semmi baja a doki bácsinknak.

Móni

Kép
szmoni

Lányok, nem 2 Nagy Miklós van????? :shock: :shock: :roll: :roll:
Vendég

Miért lenne 2 Nagy Miklós?
Az enyém a Kisfaludy utcában rendel magánban..a barátnőm is odajár. De ő sem tudta pontosan megmondani, hogy tuti-e a hír.

Szmoni!

Nyugi..november mingyá ittvan..felesleges aggódni. Ma voltam a Miki bánál és jól van, tanúsíthatom. Lehet, hogy csak vaklárma.

Kép
babancs

Tünde!

Győrben is, és a megyében több helyen, valamint megyén kívül is.
De mi nem vezetjük a szülést, hanem kísérjük. Óriási a különbség és nem csak a kifejezésében. Minden nő tud szülni - ha arra van igénye - anélkül, hogy dirigálnának neki vagy irányítanák.
Szívesen beszélgetek veled róla, ha gondolod..

Hollandiában nem áll a mentő a ház előtt, ez egy nagyon téves infó.
Viszont egészen más a várandósgondozás, mint itthon. Ott a TB nem a kórházi szülést támogatja - azért fizetni kell - hanem az otthonszülést. Viszont nincs védőnő és a bába gondozza a mamát az elejétől a gyerekágyig. Éppen ezért nagyon jól ismeri. És ha az otthoni szülésnél komlikáció merül fel, beszól a kórházba, elmondja mit tapasztalt és készenlétben várják ott őket. A kórházban is ugyan az a bába marad vele aki otthon volt.

Bogi! Te ne csináld! A szülés nem fehér és fekete, ahogy te gondolod, valamint nem a strapabíráson múlik.
ráhel

Sziasztok!

Hol vagyunk mi Hollandiától? :) Földrajzilag messze, ennél többet nem tudok, jelenleg nem a Hollandok izatak engem.

Bea!
Azért írtam, hogy ne csináld már, hogy ne értsd félre mindig amit írok :) Ez egy olyan barátságos szurka-piszka akart lenni, de úgy látom komolyan vetted :)
Szóval nem akartalak megbántani, csak vitázni veled.
Bár nem tudom mi a fenének. Te ász vagy ebben a témában, én meg csak tudálékos kis mitugrász :) :)

Lányok!
Ez a Nagy Miklós dolog ledöbbentett, de majdnem elképzelhetetlennek tartom, hogy igaz legyen. Annyira nem úgy hangzik.

Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Babancs!

Szerintem ne aggódj anyukád reakcióján. Mondtam én, hogy úgyis tudni fogja. :)

És nagyon örülök, hogy van pulzálód :)

Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Babinti: Örülök, hogy itt is írogatsz! A 4D-re ma 17:40-re van időpontunk és a társam a párom lesz. :) Tudom, nem így értetted, hanem a 2 kismama akcióra gondoltál, de nem volt senki, vagyis nem is sokat foglalkoztam a kérdéssel, így "csak" mi megyünk. Jajj istenem, alig várom. :) :)

Babancs: Először is nagyon gratulal a picike jövevényhez és ne aggódj, a természet nagy rendező, bízzunk benne, hogy minden a legnagyobb rendben lesz. Ami a családi fogadtatást illeti egyrészt azt hiszem megértem anyukád reakcióját és szerintem tuti, hogy nem bántani akart (vagyis szerintem fel se fogta, hogy neked milyen rosszul eshet a hozzáállása), csak hát persze egyik pillanatról a másikra nem tudja kizárni a saját sorsát. Hidd el, nagyon fog örülni. Én például a nagymamámmal voltam így. Tudni kell róla, hogy a húgommal mi vagyunk csak lány unokái, van még 4 fiú unokatesónk. Az egyiknél már van egy pár hónapos kislány. Engem már nagyon régóta nyaggat, hogy ő mikor éri meg, hogy dédunokája lesz tőlünk (tőlem), majd megvárjuk míg meghal, meg ilyesmi... Húgomat nem piszkálja, mert ő abszolút nem "családalapítós" fajta, vagy hogy is mondjam. Ő a karrierjével meg a jólétével van elfoglalva, bulizik, szórakozik, éli világát, persze még fiatal... Erre mikor meglátogattam mamikát, hogy kibökjem a jóhírt épp a szembe szomszédékról kezdte el újságolni, hogy nemsokára meglesz az unokájuk és hogy mennyire boldogok, stb. ecsetelt nagyon. Gondoltam, na mindjárt jön megint a célozgatás. Erre bejelentettem neki, hogy nem csak a szomszédéknak van örülni valójuk, hanem neki is... Egy pillanatig elgondolkodott, nem esett le neki rögtön, aztán annyit mondott: "Tényleg?! Nahát, jól van." És folytatta tovább a szomszédok ecsetelését. Na, én erre egyszerűen le voltam forrázva, hogy ennyivel el vagyok intézve és fogtam magam megkerestem a papit is, aki épp a ház másik felében tett-vett, elmondtam neki is (ő pl. sírt örömében), aztán hazajöttem, Mondanom se kell, egész úton a kocsiban bömböltem, mert olyan iszonyatosan rosszul esett. Egyszerűen érzéketlenségnek éreztem, pedig öreganyám imád bennünket, nem értettem, hogy miért nem tudott legalább 2 percig "újjongani". Aztán egy darabig nem is mentem hozzájuk (persze nem a sértődöttségem miatt, hanem mert abszolút nem értem rá) és mamikának meg közben rádöbbent, hogy mennyire megbánthatott és biztos azért nem megyek hozzájuk, erre minden nap lejárt anyuékhoz (ugyanabban az utcában laknak) és anyunak rídogált, hogy ő most biztos vérig sértett engem, pedig mennyire örül, csak valahogy nem tudta kimutatni... Hát, ennyi. Remélem, hogy nálatok is csak erről lehet szó és hamarosan rendbe jönnek az érzelmi viszonyok.

A másik pedig a doki bácsi. Hát én most nagyon ledöbbentem ettől a (remélem én is hogy csak) pletykától. Én szerdán voltam nála és össze-vissza náthás volt, de azon kívül semmi és a feleségével is találkoztam, hát abszolút nem úgy néz ki, mint aki beteg lenne. Egy igazán jó kondiban lévő, mondhatnám testes asszonyság fergetegesen jó humorral megáldva, sugárzik róla a jókedv, szóval én nem így képzelek el egy beteg embert. Meg a doki bácsiról se bírnám elképzelni. Hát, nagyon remélem én is, hogy tényleg semmi baj nincs. Mellesleg a barátnőm (az ő menyük) egy szóval nem említette, hogy bármiféle gond lenne (együtt laknak még), persze ilyesmit nem ír ki az ember a faliújságra, de szerintem lett volna valami jele, ha gondok vannak. Egyébként meg nem látok rá indokot, hogy ha beteg is, de "jól" van, akkor miért kéne váltani? Szerintem van olyan felelősségteljes ember, hogy ha úgy érzi, nem tudja a feladatát maximálisan ellátni, akkor gondoskodik a pácienseiről (mármint szerintem "leadna" bennünket olyan kollégának, akiben bízik és segítik egymást)és nem fogja megkockáztatni, hogy bármelyik kismamának/babának problémája származzon az ő állapotából. Nagyon reménykedem, hogy tényleg alaptalan, nagyon szimpatikus és jó orvosnak tartom, kár lenne érte.

Hát, bocsánat, hogy most megint ennyire bő lére ereszkedtem, de a téma megkívánta. :)
Aki gondolja, ugorgyon...

Andi

Kép
andykamama

Ja, és igyekszem feltenni uh képet, ha hazaértünk. Csak előbb végig kell hordozni a családban hazafelé jövet, mert mindenki tisztára izgatott, hogy lássák már a babót. :)

Andi

Kép
andykamama

Sziasztok!

Ráhel, persze, úgy gondoltam, ahogy írod, hogy kíséred.
A hollandiai helyzetet ismerem, nekem tetszik. Biztos ismered Te is a Bába válaszol c. könyvet, hát ha ilyen gondozás lenne Mo-on, nagyon boldog lennék!
Megadnád az e-mail címedet? Lenne pár kérdésem, csak nem akarok itt untatni senkit.

Andy, papírzsepit vigyetek ám délután!
:wink:
Vendég

Köszönöm lányok!

Még a Nagy Miklóshoz..a barátnőm azt is megemlítette..hogy az utóbbi időben 2 orvosi műhibát is elkövetett (egy nőgyógyászati műtét, a másik meg császár). És hogy sürgősen keressek szerinte mást. Hát gondolhatjátok, hogy beparáztatott.
NEM AKAROK MÁST KERESNI! Neki van UH-ja, tök rendes volt..vasárnap ügyeletben megnézett UH-val. Nekem ezek a dolgok nagyon sokat számítanak.
Szóval igen remélem, hogy rosszak a barátnőm infói. Arról nem is beszélve, hogy ő is nála szült és nagyon rendes volt vele szülésnél.

..
Csajok nem mondtátok, hogy ilyen drága ez a Lloyddal szembeni kismama-bolt. Férjem igencsak húzza a száját a 11ezer ft-os farmerra. Mondjuk valószínű holnap megveszem.

Abban tudtok segíteni, hogy tehesgondozásra hányszor kell mennem a 12. hétig? 1 alkalom+vérvétel? És a védőnő honnan jön majd? Vagy nekem kell keresnem?
Köszi!

Kép
babancs

Tünde!

Ajánlom neked elolvasásra Ina May Gaskin: Útmutató szüléshez c. könyvét a Jaffa kiadó gondozásába. Nagyon szép fotók is vannak benne. Az Alexandra könyvesboltban lehet megvenni.

Ina a világ legismertebb hivatásos bábája és nekem volt szerencsém találkozni vele, Geréb Ágiéknál egy bensőséges továbbképzésen keretén belül
Csodálatos ember és fantasztikus kisugárzása van. Olyan igazi "boszorkányos" bába.
Az ő nevéhez fűződik a vállak elakadásán segítő Gaskin-manőver ill. a faros szülések speciális kísérése.

Egyébként mi a kismamáinkat hasonló módon gondozzuk, mint a Bába válaszol könyvben.

Az előbb nem írtam, de 7 éve foglalkozom a homeopatiaval, melyet szülésnél is alkalmazunk.
Én a gyerekeimet is így gyógyítom. Tavasszal még a skarlátot is így vészelték át. Igaz tovább tartott, de antibiotikum nélkül.

Priviben megírom a mail címet.

Bea
ráhel

Ráhel!

Akkor te biztos tudsz ajánlani homeopatás szert terhesség idejére. A sógornőm szedte, de a nevét nem tudta megmondani. Patikában állítólag kapható és sokat segít a szülésnél pl. gyorsabban tágulni.

Kép
babancs

Sziasztok!

Látom jó sokat írogattatok a hétvégén:

Babancs!Gratulálok és örülök,hogy minden rendben ment.A pulzálásnál gondolom elgyengültél én legalábbis igen pedig nem vagyok az a fajta!Az Elevitről pont tegnap hallottam én is ezeket és teljesen bepánikoltam,mert én is szedem.A dokim aztmondta ártani nem ártok vele,de majd rákérdezek erre a nagy babára is.

Babinti!Hát igen a nevek egyébként a párommal eddig még egyforma nevek tetszettek csak a környezetünkben nem aratott mindenhol osztatlan sikert.Végülis az a lényeg hogy nekünk tetszen,nemigaz?A vonalzót meg most már tényleg megcsinálom v.mikor.

Babancs!A családi fogadtatásról annyi,hogy nálunk se láttam anyukámon ,hogy repesne,de én észrevettem,hogy egyenlőre csak értem aggódik és persze ahogy telik az idő egyre jobban kimutatja az örömét.De az aggodalma még mindig nagyobb!Pedig első unoka!Apukám folyamatosan arról beszél,hogy piros vagy kék bicikli kell :D ?Nagyon aranyos!A legjobban viszont a párom édesanyja mutatta ki itt 3. unoka lesz és vele lakunk na ő sírt örömében!!!

Ráhel!Engem is érdekelne pár jó tipp a trehesség idejére vagy később akár a szülésre.

Andy!Remélem jól sikerült a 4D és aképeket várjuk!!!! :D

Nóri ma nem láttam remélem jól van és majd jelentkezik!

Lányok az éjjel görcsöltem egy picit,de még jó ,hogy adokim előre elmondta mit csináljak ha ez lesz Magne B6.Szerdán meg megyek hozzá a kórházba az uh-ra és majd mondom neki.Bevallom azért megijedtem! :cry: Azért,mert kétszarvú méhem van és ennél nagyobb az esély a vetélésre.No sex egyenlőre meg ilyenek.Egyébként ma nem volt baj már jól vagyok.Köszike hogy vagytok és ezt is leírhattam :D
neubi

Neubi!

Hehe..már volt alkalmam ezt megtapasztalni otthon. A nővérem mikor bejelentette a 2. terhességét, anyuék szó szerint ki voltak akadva. Azt tudni kell hozzá, hogy a nővérem eléggé beteg volt..össze-vissza műtötték akkor az epéjével.
Abortuszt javasoltak neki..egyedül én voltam, aki szívből örültem, hogy babát vár és gratuláltam azonnal. Gondolhatjátok..tartogatta magában szegény tesóm karácsonyig, majd a nagy bejelentése után szétszéledt a család, eltűnt a jókedv. :evil:
Bezzeg mikor megszületett..a kedvenc unoka lett, az 1. fiúgyerek a családban, mivel anyuéknak 3 lányuk van. És lett egy fiúunokájuk.
Nekem is hasonlót mondogattak, hogy el sem hiszik, hogy van valami a hasamban..majd kivárják, míg megszületik. Mondjuk nemigen tehetnek mást :lol:

Kép
babancs

Sziasztok!

Ma de. hazajottunk! :) (tegnap nem engedtek, mert a picimnek meg jart ket szuri)
Koszonom, h gondoltatok rank!! Koszonok minden drukkot, jokivansagot, nagyon jol esett, dragak vagytok! Bea, Bogi titeket kulon-kulon is a szivembe zartalak.
Csak par percre jottem, de holnap megprobalok leszakadni picit kisfiamrol es majd reagalok/meselek. Ugy latszik eleg para-mama vagyok, fura erzeseim vannak, az egy het korhaz utan mintha kicsit elveszettnek ereztem magam itthon, a biztonsagot jelento csecsemos noverek, dokik kozelsege utan, vagy nem is tudom mit erzek, de fura na! :? es mar a legzesfigyelorol is megvaltozotta velemenyem, de remelem holnapra rajovok, h mekkora csacsi vok :wink: nem akarom elkiabalni, de egyelore ez az edes merleg bebi nagyon nyugodt :) alszik, alszik, nezelodik, szopizik, nezelodik, eszik, neha picit riii, de csak annyira, h megnyugtasson tud O olyat is :D es!!! pld. egy-egy rotyogtatas utan edesen mosolyog :lol: es itthon tuti felismerte a Lap-fele zenet, mert fulelt es vagy 5x egymas utan elmosolyodott :) azt hittem megeszem! nagyon cukor.
Bea mar irta, de leirom en is az alap infokat: szerdan 27.-en 12.30-kor szuletett (31,5 oraval azutan, h elkezdett elzuttyogni a magzatviz, szal hosszu volt nekem a szerdara virrado ejszaka :( apropo! Babancs, majd dobom az infot a homeopatias cuccrol, nekem naon jol jottek azok a bigyok) 49 cm es 2980 gr (mondom, h cukorfalat :D)
Holnap csatolok kepeket is, most nem bajlodok veluk, meg fogalmam nincs hogyan kell. Puszilunk mindenkit!

Kép
juciferr

Sziasztok!
Ne haragudjatok,hogy csak egy szóra ugrok be,de a homeopátiás szerek,amik a szülésre jótékonyan hatnak,engem is érdekelnének!
Bocs lányok,ma kipurcantam,most fejeztem be a tanmenetek megírását,hulla vagyok :cry:
Ígérem holnap jövök és írok normális dolgokról is!!!! :oops:
Juccifer!!!
Várjuk a képeket ls mé1szer gratulálok! :D
Pusz Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Juciferr, üdv itthon!
Az teljesen normális, hogy most egy kicsit agódóbb vagy, érzékenyebb, első babánál sztem ezek a normális érzések, és amúgy is dolgoznak Benned a hormonok is! Remélem Milán megtartja jó szokását, már ami a nyugalmát illeti.
Én kb 1 hónapig Zitával együtt sírtam. Hol azért, mert nem tudtam, mi baja, hol csak simán sajnáltam, hogy sír. :D:D:D
Vendég

Maminti, ma du láttalak Titeket a Baross úton, hármasban sétáltatok. Bocs, hogy nem mentem oda, de késésben voltam.
Holnap jöttök dalolni-tapsolni-játszani?
Vendég

Sziasztok!

Juciferr!
Örülök, hogy végre otthon vagytok. Nincs is annál jobb! És a babó nagyon édi lehet. Nem is láttam még olyat, hogy ilyen pindur bébi vigyorogjon. :)

Tünde!
Megkaptad a mailt? Sajna nem tudok holnap meni. :( :( Helyette itthon megyek, de tegnap megvettem a cukit, gondoltam Győrben előbb hozzájutok, mint itthon, erre képzeld el, 2 helyen is úgy néztek rám, mint a nagy fajta nyúl, hogy mit is akarok voltaképpen? Ők még ilyennel nem találkoztak, hogy gyógyszertárból kelljen kiváltani glükózt. És különben is mennyit kérek, stb. Hát komolyan mondom már úgy kiakadtam, hogy az nem igaz. Nekem, kismamának kell megmagyaráznom a szakembereknek, hogy kis hazánk csodálatos egészségügyi ellátásában hogyan működnek a dolgok?! Mérgemben felhívtam a védőnőt, hogy most akkor ki szívat? Mire ő közölte, hogy ilyen nincs, egy patikának ezt tudni kell, előre kizacskózot, nem tegnap kitalált dologról van szó. Hát isten bizony úgy mentem már 4D-re, hogy majdnem felrobbantam. Mindegy, kimérettem a francos 75 grammot és otthagytam őket. Elképesztő. Közben kiderült, hogy itthon az isten háta mögötti kis faluban első szóra a kezembe nyomták volna, csak én hülye azt gondoltam, itt nincs esély, inkább majd városon.

4D:
Hát, lányok, fantasztikus egy lányunk van. :) Egyszerre repdestünk örömünkben, mikor megláttuk és bosszankodtunk, mert egyszerűen nem lehetett róla normális térbeli képet csinálni. Én még ilyet nem pipáltam, hogy hogy feküdt ez a kis boxoló. Képzeljétek el, hogy szó szerint egy gombócban volt a gyerek. És végig a 20 perc alatt esze ágában nem volt kényelmesebb pózt felvenni. Feküdt a hátán, a lábait meg felhúzta, mint amikor gyertya állást kell csinálni, a lábfejeivel a füle mellett kalimpált, a kis kezeivel meg lent kapaszkodott a combjában. Szóval a lábai végig a pofija előtt voltak, csak néha néha tudott az uh-s néni bekukkantani közéjük és olyankor haloványan ki lehetett venni az arcocskáját, de képet feltenni semmi értelme, mert videónk van, meg nyomtatott fotók, szóval ha én azt még lefényképezem, azon az ég világon semmi nem fog látszani. 2D-ben mondjuk nagyon szépen kivehető, majd megkeresem azt a részt, ahol ásít egyet és ha sikerül jól lefényképeznem, azt felteszem. Az nagyon édi, meg ivott is kétszer. Szóval úgy összességében kicsit csalódás volt nekem, mert nagyon-nagyon vártam, de erre nem számítottam, hogy ennyire nem fog együtt működni a kis Lili gombóc, mert tegnap óta így hívom. :) Ettől függetlenül persze nagyon felemelő érzés volt újra látni. A sírás majdnem összejött, amikor szívhangot is hallhattunk, de aztán "megembereltem magam". :)
Hát, szóval így esett az eset, hogy a kis gombócról nem készült igazi sztárfotó. Megvárjuk míg kibújik, és életünk végéig gyönyörködhetünk benne. :)

Andi

Kép
andykamama

Lányok!

A homeopatia nem olyan mint egy algopiryn.

Személyre és arra az adott betegségre passzolót lehet csak használni,mert különben nem ér semmit vagy az ellenkező hatást érjük el vele.

Szülésnél sem mindegy. Az ami az egyiknek használt, a másiknak lehet, hogy nem fog.
Ezen kívül ha lelki okai vannak a fizikai tüneteknek, egészen más potenciálban alkalmazzuk, mint egyébként.
ráhel

Andy! Sztem azért néztek Rád úgy a patikában, mint egy ufóra, mert itt Győrben NEM KELL kiváltani a glukozt, hanem adják a terhesgondozóban, amikor megyünk a vizsgálatra.
Mélt megkaptam, még tegnap válaszoltam is rá. :)

Ráhel,
tökéletesen egyetértek Veled, ezért is örültem meg annyira, hogy végre "ismerek" valakit, aki ért a homeopátiához, és a gyakorlatban is alkalmazza.
Vendég

Voltunk ma zenebölcsizni (nem tudom, mi a neve, Maminti? :oops: ), Zita nagyon élvezte, egy rendes hisztit be is mutatott, amikor indultunk haza. :D Még soha, sehol nem csinált ilyet, amikor indultunk el. Találkoztunk Krisszivel és Marcival, kb 1 percre Zita elcsábította Marcit a mosolyával, és egymásba fonódott a két tekintet. :)
Majd Maminti leírja romantikusabban. :wink:

Spanci, nem úgy volt, hogy jöttök Ti is?
Nagyon néztem a babákat, de nem ismertem fel Kevint, és gondolom odajöttél volna, ha Te felismersz minket.
Vendég

Sziasztok!

Élünk mi is , csak annyi minden összejött..

Alig értel utól magam.

Homeopátia:
én is használtam a szülés alatt. Nagyon gyorsan tágultam is, csak aztán adódtak nehézségek...
De sztem nagyon jó. :)

Andykamama:
gratula a kislányhoz. :) Azért így is tuti jó lehetett az uh.

Na mennem is kell, folyt köv....
Vendég

Hát ez jó..bocs, de csak megy itt a sejtelmeskedés a homeopátiáról, de semmi konkrétumot nem írtok. A sógornőm szedett valamit, amit konkrétan terheseknek ajánlanak. Na mind1 majd megkérdezem őt. Mondjuk az túlzás, hogy én hiszek benne..én már annyit szívtam már a természetgyógyászattal. Az első volt, hogy jártam egy kineziológusnál - na az semmit sem ért 7e FT-ért..többet nem is mentem. Aztán meg az orosz orvosnál voltam, aki Amerikából hozott homeopata cseppekkel gyógyít - személyre szabottan. Na ott sikerült kihúzni a pénztárcámból majdnem 100e Ft-ot. Mostmár ha meghallom, hogy homeopata, eleve fenntartásokkal kezelem. Mondjuk a cseppek jók voltak, de neten az egyiknek utánanéztem - a gyógyszerész barátom is segített. Analizálgattuk, mi van benne. nem értettem miért nem vagyok álmos és miért van tőle annyira jó kedvem. Hát kiderült, hogy amfetamin származék volt benne.
Én nem szidni akarom ezt a típusú gyógyítást, csak nem értem, hogy miért kell ennyire titokzatoskodni.
Az endokrinológusom szerint placebo az egész, de az emberek hiszékenyek..bár végül is mind1 mitől gyógyul az ember. Antibiotikumot én sem fogyasztok már évek óta, de ha valami komoly bajom lenne, bevenném.

Szóval: mi ez a szülés alatti homeopata módszer? (ha el lehet árulni :lol: ) És remélem nem írtam semmi bántót, a fentiek csak az én tapasztalataim.

Kép
babancs

Babancs:
én személy szerint azért nem írok konkrétat, mert ezek alakti szerek. Nekem homeopátiás doki ajánlotta SZEMÉLYRE szabottan...
Én meg nem vagyok az, azonfelül nem is ismerlek szval...

De jobb is, mert még nem hazsnálná és én lennék a hibás. :oops:
Vendég

bocs: alkati
Vendég

Hajni!

Nehogy magadra vedd!
Én nem ezért írtam. Csak konkrétumok érdekeltek. Hátha tudja valaki a nevét, annak a cuccosnak, ami nem személyre szabottan kapható. Én sem tudnám most megmondani, anno mit adott a homeopatás doki a kiütéseimre. Csak azt hittem, ennek a terhesség alattinak - ami patikában kapható, ismeritek a nevét.

És bocsáss meg, ha megbántottalak!

Kép
babancs

Hello lányok!

Nem tartozik az éppen futó témákhoz, csak gondoltam, a poén kedvéért felrakom. Épp egy oldalt nézegetek és a kelengyelistában van egy érdekes sor:

7. a/ gyermek kiságy (60*120-as kb.4-41 éves korig)

Ezek szerint ilyet kéne vennem apának is, még neki is jó lenne 41 éves koráig, úgyis egy hatalmas gyerek... :) :)

Andi

Kép
andykamama

Sziasztok!
Babancs!
A belvárosi gyógyszertár mellett van egy rendelő,ahol homeopátiás szakember rendel.Ha tényleg személyre szabott,ő biztosan tud segíteni.

Lányok!
Ha nincs semmi bajom,akkor is érdemes valamit szedni majd nagyon soká szülés előtt ezekből a bogyókból???Segírenek valamiben????Miben???

Ma voltam védőnéninél,...hát,gyarapszom,gyarapszom!!! :oops: Pénteken afp,hétfőn Mikibá.Ez a heti progim :D
Most nincs semmi nyavajám,csak a vérnyomásom emelkedik,majd esik le hihetetlen gyorsasággal. :?
Ezt leszámítva olyan,mintha természetes állapotomban éldegélnék...na,a hízást leszámítva. :roll: Én világéletemben fogyókúráztam,úgyhogy fura,hogy most szabadon hagyhatom a kilók feláramlását. :wink:

Andy!
A lányod már most is egy egyéniség!!!! :)
Ha nem akar fényképeszkedni,akkor nem akar és punk-tum! :wink:
Biztosan nagy élmény volt!!!

sziasztok!

KépKép
f.nóra
Győr

Sziasztok!

Babancs
, én is csak azt tudom mondani, amit az előttem szólók, hogy a homeopátia személyre szabottan hatásos. De, hogy írjak Neked konkrétumot: NEKEM, amikor elég cefetül voltam az első trimeszterben, hányinger, hányás, stb., akkor a Nux vomica 9CH (ez a higítást jelenti) vált be, de lehet, hogy pl Neked ez nem lenne jó. Egyébként vannak komplett készítmények is, megfázásra, influenzára az Oscillococcinum, allergiára Coryzalia.
Szóval semmi titokzatosság nem ment a háttérben, csak aki kicsit foglalkozoztt már ezzel, az tudja, hogy nem szabad csak úgy ajánlgatni az éteren keresztül. De ha érdekel, keress rá a Google-n, biztosan találsz egy csomó mindent.
Sajnálom, hogy Neked nem segített a kineziológus. Én is voltam, és fényévekkel jobban érzem magam azóta. :)

Nóri, én spec. nagyon sajnálom, hogy az első szülésemnél nem foglalkoztam semmivel, hogy mitől lehetne könnyebb, vajúdtam is jó sokat, és nem nagyon tágultam.
Állítólag a málnalevél tea ivása a 36. héttől jótékony, de sztem erről Ráhel többet tudna mondani, talán ezt sem szabad minden esetben inni.
Vendég

Sziasztok!

Ma nagyon fáradt vagyok ezért csak benéztem és elolvastam mikről volt szó!Holnap megyek UH.ra már nagyon várom úgy érzem most ez tart életben :wink:
neubi

Köszi a hozzászólásokat!
Bocs, ha hülyeséget kérdeztem..nem vagyok jártas a témában, eddig csak az árnyoldalait tapasztaltam.

Jó éjt!

Kép
babancs

Sziasztok,

Tünde,
hát irigyellek zenebölcsi miatt, meg azokat akik voltak. :)

Képzeljétek, itt Marcalvárosban is volt múlt hét kedden babamama klub, aztán azt hittem mivel ez közelebb van nekünk, nem kell cuccolni sehova, felkerekedtem, hogy leérjek az oviba 9-re, erre az oviban mondták, hogy majd csütörtökön lesz, a múlt keddi csak próba volt. Hülye voltam mert a játszin megkérdezhettem volna a lányokat akik voltak akkor. Ugyhogy szivás volt, igy hát elmentem boltba meg az egyebek. De igy jó lesz majd, mert kedden be tudunk menni a gyermekek házába, csütörtökön meg ide az oviba.

Andi,
ágytéma nagyon vicces :) :lol:

Málnalevéltea:
én ittam, sztem rossz ize volt, de nekem segitett, hiszen mikor bementem azt mondták itt ma nem lesz szülés, aztán meg tök gyorsan tágultam, óráról órára jobban, aztán 6 és fél óra alatt megszületett Életem Értelme! :) Aki tudja, igyon belőle.

Üdv,
Zsu
spanci

Mostanában inkább csak olvasgatlak Titeket, de ehhez valahogy hozzá kell szólnom, amiről Bogi és Ráhel beszélgettek az otthonszülés kapcsán.

Szerintem a szülés milyensége tényleg nem azon múlik, hogy az anyuka mennyire kényelmesedett el, vagy mennyire strapabíró. Én terhesség előtt, illetve elején is még minden nap, mínuszokban és esőben is kb. napi 10 km-t futottam, nem ettem édességet, szénhidrátot is alig. A rendszeres sportnak köszönhetően annyira megerősödtem, hoyg pollenallergiám is "elmúlt", beteg sem voltam, nem úgy, mitn sportos életmód előtt... Mégsem tudtam szülni hagyományos úton....

Sajnos ma már gyerek mellől a napi 10 km futás csak álom....

Kép
mölli

Érdekes Mölli!

Van egy ismerősöm, aki szintén reménykedett - mivel sokat sportolt, hogy majd könnyen megszül...Aztán már mindenki túl volt rajta - akik vele együtt szültek, ő még mindig ott vajúdott.
Na meg sportolónőkről is hallottam, hogy a kötött izmaik miatt nagyon nehezen szültek. Mondjuk nekem még nincs tapasztalatom. Biztos egyénfüggő.

Kép
babancs

Tünde!
Köszi a málnalevél tea ötletét.leírtam magamnak,hiszen még annyira messze vagyok a szüléstől.addig biztosan elfelejteném.
Tehát a 36.héttől???

Spanci!
Te mikortól iszogattad ezt a teát?Nemám túl korán kezdem majd és idő előtt tágulok! :shock:

KépKép
f.nóra
Győr

Sziasztok kismamik. :lol:

Babancs:
nem bántottál meg, csak furcsa volt a hsz-od. :oops:
De ha érdekel megírom, h én miket szedtem. De sztem ez sem tanácsos csak úgy a magunk feje után.
Meg még messze van Neked....:)

Spanci:
én is elkezdtem a málnalevél teát, de annyira szörnyű izű, hogy nem bírtam. Mindig kihánytam, pedig biztos nagyon jó. :wink:

Nóra:
36. héttől szabad, előtte semmiképp. De ha addigra nyílsz akkor inkább 38. hét.

Na, most lelövöm magam.
Vendég

Sziasztok!!!

LÁNYOK!!!Ma voltam Uh.-nA 12hetesen hát nagyon szuper volt.Minden rendben van CLR60 mm. és egy kis ficánka van a pocakomban meg sem állt egy pillanatra se vagy bukfencezett vagy csak ficánkolt.Ja és szereintem nagyon szép már most :D
Felemelő érzés volt.Sajna videot nemtudtam csináltatni róla,mert nem volt befizetett csekkem nem volt időm elmenni a védőnőhöz már előtte :cry: De sebaj majd a következő ezt meg biztos nem fogom elfelejteni soha!!!
neubi

Hahó Lányok!

A szülés sztem sem azon múlik, hogy ki mennyire strababíró fizikailag. Én is világéletemben sportoltam, és ennek "köszönhetően" írtó lassan tágultam, viszont a kitolás seperc alatt megvolt. :)
Inkább lelkileg kell felkészülni a szülésre, lelkileg kell erősnek lenni. Nekem az időtlenég volt a legrosszabb, hogy nem tudtam, mire számítsak, meddig tart még.

Andy, megvolt a cukroslötyi? Én végülis nem mentem el, Zita éjjel bulihuligán volt, így inkább aludtam tovább. Eltoltam jövő hétre. :wink:
Vendég

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?