Új privát üzeneted érkezett!

Kép Regö

Enyelte a levelem, nem írom újra, mert most nagyon pipa vagyok.

Barbi
maass

Barbi,

nagyon edes!!!!

Irj szovegszerkesztoben es masold at onnan, amikor kesz van es el akarod kuldeni, akkor nem veszik el a szoveged. Babanet engem is megszivatott tobbszor, azota szovegszerkesztoben irok, legalabb is ha hosszabbat irok.

Viola
fj35

Mamy!

Szerintem meg front van, mert az én fiam is ezt csinálta tegnap :wink: A nagy is érzékeny volt a frontokra és sajnos még ma is az... :(

Azt mondta a párom, hogy állítólag ma lesz az utolsó szép nap, nem szeretnénk kihagyni, de még csak akkor volt levegőn, amikor hazahoztuk, meg tegnapelőtt az ablakban vagy 10 percig...
Szerintetek levihetjük valamennyi időre? Nem szeretnénk kihagyni... :roll:

Tina! Tina párja!
Valami hírt nem kaphatnánk?

Ákata!
Jól esett, hogy örülsz nekem! Köszönöm! :D

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Beuka!

Jól nézel ki! Szép a pocid. És szép a háttérben a baba sarok :)
Kisebb poci is rejthet nagy babát. :) Én sem hiszem hogy fért el Kata...jó mondjuk nekem nagy pocim volt, de akkor is...

ÁKata!
Szorulás :( Nálunk ellenkező eset van, minden tisztába tevéskor van kaki, vmikor a hátáig is :) nagyon bántja a bőrét. Iszonyú ronda piros...lett a popsija,pedig odafigyelek, nem hagyom benne, de mára már látok szerencsére javulást. Úgy látszik apja érzékeny bőrét örökölte :( Szegény kis babák. :(

Mamy!
A baba haja színe most jelenleg olyan szőkés, nem tudom. Én szőke vagyok, apa világosbarna. Kicsinek nagyon szőke voltam és göndör fürtös, ma csak hulllámos. Kiváncsian várjuk hogyan alakul majd neki. :)
Pár napja én is kivagyok. 11-reggel 11-ig tök jó. Eszik, alszik, kicsi dajka. Délután van egy hosszabb ébrenléti szakasz. 2vagy 4után megint alvás, akkor megyünk séta és este 7-11 , ugyanaz van mint nálatok. Eszik, de csak nyammogva, megint kér, óránként. Addig lefejni nem akarom. 20-30g-okat eszik, összeadva már jól kellene laknia. Elalszik kézben, leteszem kipattan a szeme. Cumi sem kell neki. Cici se nagyon, azon is sír. Tisztába teszem, akkor sem jó. Kézben sincs el, sem függőleges, sem vízszintes helyzetben. Tegnap a sok evés és mozgatás eredménye lett egy kis hányás :( Éppen ettem és az alkaromat találta el :( Aztán kaja 23,30 és nagy nehezen sikerült elaludnia. Azóta megint minden rendben, reggel kétszer evett 110g-ot. Alszik is mint a tej. :D

Csengo!
Milyen az a DM-s bonuszcsomag? Mikor küldik ki? Mi leadtuk az anyakönyvi másolattal 2 hete. Mikorra várhatjuk? Kipostázzák?

Viola!
Ádám jól alvó 8-6ig :D

Rönci!
Csini vagy nagyon. Kedvenc színem a zöld és khaki árnyalat. :wink:

Gesztenye!
Várjuk a híreket. :)

Nem tudjátok hol lehet tejtároló tasakokat venni? DM? Mit csináltok a lefejt tejjel? Mibe teszitek el? Tegnap volt végre a védőnő és mondta 100ml-s mennyiségekben fagyaszthatom, hátha később kell, főzelékbe...Inkább legyen eltéve...

Baboka!
Jobbulást!!

Juborka!
Tetszik, hogy Jázmint Jazinak becézitek. :) Nálunk is szokott menni a sírás, de apa nem hagyja és kiveszi, mert, hogy kétségbeesetten sír és hogy biztos baja van, még kicsi, nehogy sérvet kapjon...

Barbi!
Édes a baba nagyon. :)

Edit

Kép
Kép
edi78

BArbi!
Nagyon édes ez a gyerek!! :D

Edi78!

Igen, általában Jazinak hívjuk, de néha Jazi-mazi, Pezi, Jazus, Minka, sőt ma reggel a nagyobbik fiam Pocak Sárának szólította :D Illik is rá, hiszen már öt és fél kiló, és még nincs két hónapos :shock: (3,3 kg-val született).

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Ákom – Bákom Gyermekruha Börze!!

Extra minőségű, márkás mosott angol, olasz, svájci új és alighasznált ruhák 0 – 128-as méretig

adams, GAP, George, Ladybird, MARKS & SPENCER, NEXT,L.O.G.G., REBEL, Benetton, MEXX, stb

2006. 10. 09.-13. között Újpesten az Izzó ltp.-en

Referencia a gyerekeimen. :lol: Ha érdekel írj PÜt.
Kép

Kép
flocika

Sziasztok Tina73 párja vagyok

bali78.
bufo
hettie
gabriel79
edi78
beuka
rönci
melodia73 és sorry ha valakit kifejejtettem volna a listábol !

Köszönjük a hogy szoritottatok értünk,de még egy kicsit szükség lenne rátok,mert 04-én holnap 10-kor lesz a szülés,de valoszinüleg császár lesz belöle,mert ez a legény csak rug-kapál,jól érzi magát,csak a kijáratot nem akarja megtalálni.

A további hireket,és ha lesznek képek,hozom öket
Vendég

Piciri!

Elfelejtettem megírni, hogy nekünk vannak hasonló gyerekeink, úgy tűnik. Ugyanezek a problémáink. Ma még egyfolytában (úgy érzem) a mellemen volt, mert elaludt kaja közben, aztán mikor leraktam, őrülten keresni kezdett... De én teljesen bizakodó vagyok (még :wink: ), úgy gondolom csak idő kérdése... addig is próbálok nagyon figyelni a jelzéseire és szerintem a tejcsimennyiség is alakul lassan... :) De hasznos lenne, ha egymásban is tartanánk a lelket! :D szerinted?

Livi

bali78

Halihóó!!

Hettie! :)
Most vagyok negyedéves, ez (lenne) az utolsó évem. Nem halasztottam. Ezért sokan hülyének néznek, de úgy voltam vele, hogy megpróbálom. Talán jövő héten már megyek is vizsgázni. HA nem jön össze minden, az sem baj, leglalább meglesz pár vizsgám, az is valami. EGyébként én is úgy gondolom, hogy jobb a "zsákbamacskás" szülés :)

Gyuri, Gesztenye férje! :)
Jól teszed, kicsit Te is szeretgesd a babát!!! :)

Mamy! :)
Hogy vagytok ma? JObb már a helyzet?

Barbi! :)
Nagyon édes Regő baba!!!

Edi! :)
Köszönöm a bókot :oops: Én is sokszoor elgondolkodom, hogy hogyan fér oda be??? Olyan szívesen megnézném, néha, hogy milyen pózban van odabenn. Legtöbbször ilyen süngömbölyödésnek érzem :)

TINA, TINA Párja! :)
NAGYON NAGYON DRUKKOLOK!!!!

Bea

Kép
Kép
beuka

Melódia:
Kész a festés a babaszobában,de képet csak akkor teszek ha be is rendeztük.Még ti is időben vagytok a kisággyal.
Nyelvvizsga:nekem is rázós ügy volt,de megérte.-én is ápolónő voltam,és gyógytornász lettem.Nekem is a műszakkal volt problémám,de 6 évig húztam.

Bufo,Ákata,hettie:köszi a bókot

Beuka:
majd teszek képet,ha berendeztük a szobát.És szerettük volna tudni a baba nemét.Lehet azért gondoltad,mert a fiúnév is a táblában van.
Míra Zsófink lesz!!

Hettie:
A tornát én írtam.Ti Gyöngyösről jártok fel a Szt Imrébe?

Mamy:
Remélem Geszti már nem nyűgös.A frontot egyébként hihetetlenül megérzik.

Babóka:Jobbulást!!

Maas:Nagyon édi a kisfiad!

Edi:Köszi a bókot.Tejzacsi szerintem a gyógyszertárban is van.

KépKép
rönci

Rönci, nagyon csinos vagy.
Melódia, Beuka, csütörtökön beszélünk egy NST keretében az orvossal és utána....lehet, h érkezünk..:)
Tina, Drukkolok Nektek!
Mamy, remélem már jobb a helyzet!
LÁNYOK,
Nem tud valaki egy takarítónénit kölcsönadni nekünk? A miénk pont most betegedett meg szegény. Nagyon kéne!
Előre is köszi!
R
rolex

Sziasztok!

Átköltöztünk!!! Nem volt könnyű, de sikerült! :D
Beni változatlanul nehéz eset, ha lerakom a szopi, büfi, kis ringatás után jön az üvöltést. Hát ez van, de elég nehezen bírom. Meg ugye ott van nekem Marci is.
Marci nagyon jól viselte a környezetváltozást (ugye Beninél ez még nem jelent problémát :wink: ): jól alszik, jól eszik, és rendületlenül rosszcsont!!!

Remélem mindenkivel minden rendben! De sajnos átfutva ezt az oldalt, látom, hogy vannak elég nyűgös babócák is. Kitartást Csajszik!!! Jobbat én sem tudok tanácsolni, hogy egy hagyni kell a Babócákat sírni, mert az állandó ölben ringatáshoz nagyon hozzá tudnak szokni. Nehéz, de ha egy picit megkeményítjük a szívünket, később kamatostul kifizetődik a dolog. Marcit is hagytam és nem tűnik sérült lelkületű gyerkőcnek. Persze a sírni hagyásnak is vannak határai... De ezt mindenki érzi! Csak ügyesen!!!! Az anyaságba is bele lehet tanulni! :wink: :D

Ha született új Babócánk, akkor Neki üdv itt a földön! Az Anyukájának sok tejcsit és legyetek boldogok!!!

A finiselőkenek pedig kitartást!

Tina!
Nektek megy a drukk holnapra!

Most csak ennyi, de próbálok majd jönni és visszaolvasgatni.

Puszi: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Edi,Rönci!
Köszönöm a jó kívánságokat de mára meg a torkom kezdett nagyon fájni, úgy látszik apa jól megfertőzött. Iszom a mézes teát de eddig nem sok változást hozott, majd csak múlik szép lassan.

Edi!
Én is fagyasztottam le tejet én a gyógyszertárba vettem medela tipusú zacsikat 10db-os kiszerelésbe van és ha jól emlékszem 1200.-ft körül van az ára, de azt hiszem valamelyik bababoltban is láttam és olcsóbbat. Ha eszembejut, hogy melyikben akkor megírom.
baboka

Tina, drukkolunk!

Ronci, azert kuldhetsz amugy is kepet. Nem kell hogy minden tokeletes legyen! Biztos klassz babaszobat krealtatok.

Melinda! Lemaradtam, most milyen az uj kerotok? Vacon? Haz vagy tarsashaz?
Nagyfiu hogy birja nalatok az ocsiket? Nalunk szopi alatt meg megy a feltekenyseg. Zokni, takaro, jatek csak az jo, ami elvileg a Balinte.

Beuka, mindig is csodaltam azokat akik gyerek mellett tanulnak!

Edi, postan kaptam kb ket het mulva egy levelet, hogy oktober 1-tol mehetek a boltba a csomagert. van benne sudocrem minta, mososzerminta (1 adag), meg a szokasos kuponok.

Sir a kisfiu, de en ilyenkor felveszem. Sajnalom en nem tudom sirni hagyni. A nagyfiunal is igy tettem, es mar 1 evesen sem logott a nyakamban. Azert akaratos kissrac, de nem hiszem hogy ezert. Szerintem akkor is az lenne, ha barmit teszek. Es nem bantam meg, hogy felvettem amikor ugy erzem szuksege volt ram. A picit meg nem is tudom annyira babusgatni, mert nem dobhatok el mindent... Persze neha hagytam sirni, de ez csak azert volt mert foztem zuhanyoztam, vagy valami olyat csinaltam ami miatt nem tudtam menni. PL ejszaka sosem volt gond es remelem Balint is hasonlo lesz. Akkor meg barki barmit mond: en kenyeztetem. :roll:

Megyek mert tenyleg sirdogal a draga
szep oszi napot mindenkinek:

csengo
Vendég

Sziasztok Lányok!

Tina megy a drukk!

A többi finiselőnek is drukkolok!

Önző módon most csak rólunk: meséltem már az idióta gyerekről felettünk. Az a baj, hogy bár már visszavett magából, de addigra én már kicsit tönrementem. Éjjel nem bírok elaludni (erős szívdobogásom van), mert előre félek, hogy mindjárt zajong... Kicsit kimerültem, mellkasi fájdalmaim vannak, folyamatosan fáj a fejem... úgyhogy úgy döntöttünk egy hétre lemenekülünk anyósékhoz vidékre. Kicsit félek a nagy úttól (200 km) suzukival... De még mindig jobb, mint maradni. És ha visszajöttünk akkor valahogy megoldjuk a problémát.

Mindenkinek kellemes hetet!

KépKép
nózi

Sziasztok!

MEdela tejgyűjtő zacsi nagyon jó, a Brendonban 1600, ne ott vegyetek, hanem gyógyszertárban.

Mamy, tutira front okozta a dilit. Nálunk is volt hasonló. Akkor már eljutottam oda, hogy nem vettem fel, csak simogattam a hasát és aztán kicsit magára hagytam, de mindig visszamentem megsimizni. meg is nyugodott, igaz, nem azonnal. Küldök Neked egy linket, szerintem tök hasznos! Kitartás és hallgass az anyai megérzésekre :wink:

http://www.babazo.hu/bebi/index.html

Egyébként meg a hajam kihullik, mert egy újságon, egy portálon belül is olvasok egymásnak teljesen ellentmondó tanácsokat!
Úgy vagyok vele, hogy csinálom, amit érzek. Nem fogom felkelteni éjszaka, ha bealudt szopi alatt, és akkor sem esek kétségbe, ha rajtam alszik el. 5 hete még a hasamban volt, nem hinném, hogy ördögi és előre megfontolt szándékkal akar kizsigerelni és kisajátítani magának, hanem fél, megijedt, szomorú, fáj valamije. A hisztis sírást pedig már megismerem és akkor rászólok, hogy "Uram, más etessen, nem most jöttem a falvédőről" :) szerintem érti.

Álometetés - simán megy, a baba alszik, felveszem, szopizik, nem nyel levegőt, büfiztetni sem kell, leteszem, alszik tovább. viszont semmi értelme, mert Ricsi felkel mindenképp 3-4 között. Csak annyit szerettem volna, hogy inkább 4-5 óra között keljen. De ha nem, hát nem, ő tudja. :)

Hettie, Beuka - szerintem simán lehet terhesen tanulni, megcsináltam a ELTE jogi karának másodévét 7-8 hónaposan, 4,2 átlaggal, igaz, a Csajok tudják, mit káromkodtam - szentségeltem egyfolytában. Most már nézegetem a BTK-t, szoptatás alatt. meglátjuk, mi lesz. :lol:
Szerencsére nyelvvizsga-gondom sose volt, már a középiskolában volt két középfokúm, most meg ffokúak, de megértem azt, aki felnőtt fejjel nehezen tanul nyelvet. Emlékszem, hogy olaszul fél év alatt megtanultam, már osztálytársam meg vért izzadt és szenvedett. Persze én meg matekból voltam erős kettes. :lol:

Bujka, de jó, hogy itt vagy!!! Csodállak az erődért, nem lehet semmi két kisgyerkőccel!

SzKata, merre merre???

pusz Mindenkinek!
Krisszi

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

Természetesen hajnali 3-4 órát szerettem volna írni, ezt szeretném egy órával kitolni, de nem megy.

krisszi

Csak egy pár szót:

Beuka - nagyon szép vagy! Szépen megcsináltátok a babaszobát!

Gabriel - álmomban se gondoltam volna, hogy Zsoltikának gödröcskés lesz a pofija, mert nekünk se az, igaz nekem van benne egy kis árokszerű mikor nevetek, de nem ilyen szabályos, mint Zsoltié. - nem tudom kitől örökölhette, de az unokatesójának is gödröcskés az arca :D
Nálatok még nagyobb az esély, ha az apukájának is van!

Mamy - tegnap kettős front volt, Zsoltika is sokkal nyűgösebb volt, mint szokott, (bár ő pukkant egyet és elsírja magát :lol: - ő az én kisorim :D , de inkább olyan mint egy cica - aranyoskodik és sokat nyávog! :lol: ) Szerencsére inkább csak kényeskedve sír - amennyire kis síróska, nehéz is lenne nagyobb hangerőt elviselnem...
Szerintem Gesztike is érzékeny a frontra - remélem ma már jobb a helyzet nálatok! Kis ölebaba lehet a kis drága, szerintem hamarosan meg fogod kapni a mosolyodat a sok ringatásért cserébe - és az nagyon jó érzés lesz!

Melódia - szomszéd ügy- igen megértem, hogy terhesen nem tudod felvállalni a konfliktust a szomszéddal, az ilyen helyzetek megoldása iszonyú nehéz. Mi is azért mondtuk, hogy miután meglesz a baba. Csakhát többkörös menet lesz.
Nagyon szépek vagytok! Gyönyörű a pocid!

Edit - Kata baba nagyon erős - jó, hogy betetted ezt a képet - nagyon köszi, ugyanis hozzánk nem jár a védőnő :evil: a kép hatására néztem utána: hat hetesen már meg kell emelni a fejét, oké Zsolti is megemeli, de közel sem ennyire, mint a Kata baba - azóta hason is fektetem.
Nagyon aranyos a képen! A férjem nálunk is fölveszi Zsoltot mindig, egyszer megkértem, hogy ne, mert most tényleg csak unatkozik (csak kíváncsi voltam mi lesz) kisvártatva elkezdett nézelődni, gügyögni és annyira jól érezte magát, hogy csak lestünk - és ez így maradt egész napra! Nem azt mondom, hogy jó módszer, de talán néha bejön!

Baboka - Gyógyulj meg!!!

KépKép
nózi

Sziasztok!

Tina és Tina párja!
Nagyon szorítok nektek, hogy ez a kis legény gyorsan megtalálja a kijáratot kifelé!!!!!!!

Rönci,Hettie!
Most megy a Bálint Balázs a tévébe, na meg az altarnatív szülési módszerek!

Puszi

Kép
gabriel79

MAmy!
kitartás nektek, szerintem is front volt, az én babám is sokat nyűgösködött. Türelemmel úgyis sikerül megtalálnotok közösen a megoldást. Figyeld, hogy hogyan sír, próbálj rájönni az okára és ha nyűgös, tényleg ne vedd fel azonnal, az ágyában egy kis simi, éneklés biztosan segít.

Ákata!
Suttogót az érdi stop shop Librijében vettem.

BArbi!
tünemény a baba!

Livi!
sokszor nemt udom, mit tegyek. Egyetlen egy dolog miatt fontos, hogy ne aludjon be cicin, hogy tudjam mérni, mennyit eszik a rossz cicmből, gyarapodik-e. VAn, hogy sikerül kisajtolni 40g-ot, de általában csak 10-et eszik,a többit fejem, de azt sem tudok rendesen. Nem tudom, hol a határ, hány hét alatt tud beindulni szorgalmas fejéssel. Mert ő a lusta, bealvós technikájával nem igazán ingerli a cicimet. Egy szoptatási tanácsadó azt javasolta, tegyem napi 10-szer cicre. Nekem 5-ször, max-6-szor sikerül, többi időt alvással, nézelődéssel tölti. Eddig nem hisztizett, most viszont vigasztalhatatlan, ha éhes marad. Úgy tűnik megnőtt az igénye, többet akar enni.

Lányok!
cumit adtok a picúrnak? HA igen, milyen gyakran, hogy ne "rontsuk el"?

Erika
piciri

Piciri!

Egyet biztosan tudok: a cumi csak rontani fog a szoptatási problémáidon! Egyébkény meg minek az? Most mondtad, hogy anélkül is csak alszik... :wink:
Mérlegünk nincs, mert féltem az idegeimet :D
Majd még írok, de most éhes vagyok...

Livi

bali78

Sziasztok!

Rönci!
Bocsánat, akkor nem voltam elég figyelmes, most már tudom, hogy kislányotok lesz :)

Rolex!
Akkor NAGYON DRUKKOLOK holnapra!!!! Meg holnaputánra, hogy meglegyen a névnapi baba :)

Melinda!
No egész ügyesen meglett a költözés, gratula!

Baboka!
Sajnálom, hogy megint beteg lettél :( MIelőbbi jobbulást kívánok!!

Nózi!
Sajnálom, hogy ennyire nem vagy jól. NEm volt túl jó olvasni, amiket írtál. Nagyon drukkolok, hogy a vidéki kikapcsolódás jót tegyen Nektek!!! Köszönöm a bókot :) :oops:

Csengő!
Még nem biztos, hogy menni fog nekem a tanulás a bébi mellett :roll: Azért félek tőle rendesen.

Krisszi!
Nem semmi! Mármint, hogy megcsináltad azt a félévet! ráadásul ilyen szép eredménnyel! Engem kicsit az idő szorít, meg aggódom a hosszú utazástól :roll: nagyon tetszett a falvédős szöveg! :lol:

Jadey!
NEm vagytok még otthon??

TINA!
Mi újság?????????

Én ma voltam NST-n. Olyan szita az agyam, de valaki még volt ma, ugye? Talán Hettie?
Volt kb 3 kisebb fájás, én nem éreztem csak a gép. Boti baba, nem volt valami aktív, mindössze 7× kellett megnyomnom a gonbot fél óra alatt :( valahoyg ne akarta produkálni magát. A méhszájam 2100-es. Eddig 2000-es volt. Egyébként minden rendben :)

Lányok!
Jól értem, hogy minden szoptatás előtt, és után leméritek a babót, hogy mennyit szopott? Bocsánat abugyuta kérdésért, de még előtte vagyok igencsak :)
A mérleget vettétek, vagy kölcsönöztétek? Nekem azt mondták, hogy kapok a gyerekorvostól.

Bea

Kép
Kép
beuka

Beuka! :D

szia! Nekünk ugyan nincs mérlegünk, de igen, jól érted! :D szerintem elég bérelni is, ha kell... Kapsz a gyerekorvostól? Hogy-hogy? :shock:

Livi

bali78

Ja, még ezt muszájjjjjj! :D
Kép

Livi

bali78

Sziasztok!

Beuka, addig méricskéltem Ricsit, míg bizoonytalan voltam, hogy jól gyarapodik-e. De már csak szúrzópróba ellenőrzéseket szoktam végezni, ha éppen eszembe jut, meg hetente egyszer a nettó súlyát lemérem. A mérleget három hónapra kölcsönöztük, 1800/ hó. A gyerekorvostól kapsz? Nem inkább a gyerekorvosnál hetente mérik?
Tényleg tök csini vagy! :wink:

Ma is jó sz@r napunk volt, egész délelőtt üvöltés, átmentünk Anyuékhoz, Keresztanyám nyomatta persze a hülyeséget, hogy éhes ez a gyerek (akkor evett :evil:) meg szájpenésze is van és az milyen fájdalmas biztos azért sír. Meg hogy adjak neki mézes cumit. :evil: :evil: Utána jött a "miért nem teáztatod???" műsor, "biztos szomjas ez a gyerek". (Bezzeg azért nem ajánlkozik senki, hogy átjön takarítani meg budit súrolni. Az igazán segítség lenne a gyermekágy alatt.)
Húú, az idegeim cafatokban lógtak. Aztán hazajöttünk és azóta alszik. Már fél órája kajálnia kellett volna, de nem ébresztem fel.

Livi, nahát, gyönyörű a kisasszony! :) Jól látom, hogy pólyában van? Gyakran teszed pólyába? (Nekünk is van, de nem használom.)

puszi,
Krissz

krisszi

Krisszi!

öööö.... kis herceg! :D ...csak rózsaszín felső került a kezembe :lol: :lol: Pólya. Imádom, mert a párom is magabiztosan tartja Nándi babát és jó meleg így fűtési szezon előtt... :wink:

Livi

bali78

sziasztok!
alig van időm ,de mostmár teszek fel képet Vikiről,most ájult be 3tól fent van és ordít minden etetés után.teat nem fogad el csak cicit, 5 perc után bealszik majd fél óra múlva ordít 70got megeszik és utána lassan még,sajna egy etetés 1-2órát igényel,nem tudom mit csináljak mert nem alszik el rögtön hanem nézelődik.szóval kicsit kivagyok ,meg ma eltatjuk Arti kutyusunkat attól is nagyon kivagyok,de most felrakok képeket,mert adós vagyok.
Ha megnyugszunk kutyus miatt leírom szülést is csak még időt kérek.
Kép
Kép
Kép
Kép
sue
suezika

Halihó Lányok!!!

Végre itthon vagyunk!!! Mindenkine köszönöm a drukkokat és a szebbnél-szebb köszöntőket!!!

Röncinek külön köszönöm a tudósítást :wink: Rolexnek pedig a zelső megszólalást, nagyon jól esett!!!

A szüléstörit majd megírom, még csak néhány órája vagyunk itthon és még aklimatizálódnunk kell :lol:

Bencus nagyon jól szopizik, 4070 grammal jöttünk haza, majdnem a szül. súllyal :roll: Szotyiról átkereszteltük PocakBencére :lol:

Siba, Rejo Gratulálunk Nektek és Tinára pedig sokat gondolunk most is, várjuk a híreket, képeket!!!

Egyelőre nem megy a kép kicsinyítés, de remélem Tibi segít és este már tudok küldeni néhányat!

jade és Tibi is oda- meg vissza van és nem tudnak betelni bencustól!!! :lol:

KépKép
Kép
jadey

Tina és párja
Remélem már a karotokban tarthatjátok a picit. Sok boldogságot!

Suezika
Nagyon aranyos a pici. Igazán jók a képek!
Kitartást a kezdeti nehézségekhez. Most a front is valószínüleg nyűgösebbé teszi.

Bali
Aranyos a kis fekte hajú herceg. Én az első gyereknél használtam a pólyát, de most nem. Mindig benne van vagy csak ha ölbe veszitek?

Krisszi
Sajnos vannak ilyen sz@r napok, ilyenkor csak a túlélésre játszom én is. Bízzunk benne, ha nem lesz ilyen front akkor minden rendeződik.

Jajj megint sírás vam remélem még tudok jönni.

Puszi!

Kép

Kép
bufo

Sziasztooook!

(Vasárnap este kezdetm írni, de csak most tudtam befejezni - kicsi fiunk borzasztóan hasfájós).

itt vagyunk megint, de már végre valahára Anyuciként!!! és itthon.

Először is MINDENKINEK NAGYON KÖSZÖNJÜK A SOK_SOK DRUKKOT és ránk gondolást - biztos hogy segített.

Ja, képek: mivel ide tök bonyis feltenni nekem, ezért Bendegúz első születésnapi képeit megtalálja:

http://.rovidzar.hu/~misi/bendeguz

(most megnéztem, de éppen nem működik a szerver, ezért kis türelem).

Röviden a szülinapról:

Bementünk a kórházba, jól elkésve érkeztünk meg és mindannyian nagyon kialvatlanok voltunk én meg ideges is.
A dokim oxitocinos szülésindítást javasolt - ne kérdezzétek, hogy miért nem a zselét.
Így aztán beöntés - olyan rengeteg, kételkedtem, hogy annyi sok víz belémfér, brnül a csuklómhoz - nem is vészes ez gondoltam.
CTG mellé telepedve bekötötték az oxitocint, hogy megtudják egyáltalán reagálok-e rá.
Hát persze hogy reagáltam, nagyon gyenge fájásokkal, de a gép szép görbéket jelzett. Na, utána sétálgathattam is az infúzióval, és persze hogy járkáltam, mert én ERŐS FÁJÁSOKAT szerettem volna - hittem benne, hogy én megszülöm Bendust.
Utána felemelték az oxitocin adagot a kétszeresére - fájások erősödtek, de azért tudtam, hogy ezek nem elég jók még mindég. Ekkor elment a magzatvíz egy része.
Sajnos eléggé magamra hagytak az elfojt vízzel, mert éppen szültek minden szobában körülöttünk, de valaki azért rátett egy CTG-re, így megnyugodtam, hogy a szívhangok jók - nincs köldökzsinór probléma.

Utána egy órával megvizsgáltak: 2 ujjnyi tágulás (nem sok) és mivel még a méhszájnál állt a burok, megrepesztették - rengeteg sok víz kicsorgott. Állítólag mondták (párom hallotta), de én nem, hogy ekkor már magzatszurkos volt a víz (kb. délután egykor).

Újabb oxitocin szint emelés, CTG, én egyre türelmetlenebb lettem, mert éreztem, hogy nem haladunk. Mikor végre beerősödtek a fájások, akkor megint CTG-re tettek. S végül már határidőt kaptam, hogy még egy órát várunk, ha nem javul a helyzet, akkor sajnos császár.

Na, ezt az órát ki szerettem volna használni járkálással, ezért leszedtem magam a CTg-ről, és igyekeztem mozogni, sétálni.
A fájások mostmár elég erősek voltak, párom vállán töltöttem őket (közben Anyám beállított a szülőszobára hivatlanul - szülésznő kedvesen kitessékelte a folyosóra) meghitt volt nagyon. A szülésznő meg is jegyezte, hogy ne szerelmeskedjünk - pedig erről nem volt szó.

Mindez együtt is kevésnek bizonyult, délután négykor utolsó vizsgálat: sajnos a baba feje még mindég kimozdítható, vagyis nem várunk tovább, az ítélet császár.

Hát én ezt rezignáltan vettem tudomásul, valahogy már máshol jártam, és úgyis egés nap benne volt a levegőben a császárral fenygetettség érzése. Ők biztos már reggel tudták, hogy nagy az esély a műtétre, de nem akarták megmondani, mert én végig hajtogttam, hogy meg szeretném szülni a gyereket és nem akarok műtétet. Azért jobb lett volna, ha felnőttként kezelnek, és elmondják az esélyeimet előre.

Mindegy utána gyorsan történtek az események - oxitocin ki, kósza fájások még jöttek. borotválás, katéter be.
Vetkőztetés, ágyra átmásztam, nagyon rendes szállító fiú segít, betolnak a műtőbe, ismét átmászás, és indul a cspatmunka.

Fiatal anesztes lány szimpatikus, bemutatkozik, elmondja, hogyan zajlik majd a spinál és már teszi is a dolgát. Fertőtlenítik a hátam, görbüljek előre, támaszkodjak a nagyon kedves műtősegédre - és ne mozduljak. Na, ez az idő végtelennek tűnik - mikor szúrnak már? Nem szabad megmozdulnom hajtogatom magamnak. Nagyon soká tart, pici villanás, áramütés szerű és már fektetnek is le és zsibbad a lábam.

Utána jönnek is az orvosdoktorok, és fertőtlenítenek, matatnak, kicsit rángatnak - nehezen jön ki Bendus, nagyon nagy baba - ketten réngatják a hasam, de felsír és már viszik is el - csak fél szemmel látom óriási kék mackó.
És tovább tart a matatás - szinte végtelen idő, de a gyereksírást hallom a hétam mögül és az jó. Ansztes lány sokat simogatja a kezem, nyugtatgat - tényleg kedves tőle.

És végre behozza nekem a gyereket, már nem lila, de megfogni sem tudom. Beteszi a zöld steril lepedő alá a mellemhez, hogy kinyissa a szemét és rámhunyorítson. Rámnéz a kis drága, kis mandula szemeivel, mondják 4,5 kiló . el sem tudom hinni. De csak egy perc és már viszik is el Apjához, aki odahozza a mútő ablakához, ahol félig láthatom őket - végre nem figyelek a lenti matatásra - olyan hosszú ideig tart.
Fölöttem nevetgélnek, politizálnak, de meg sem hallom, csak nézem őket - olyan hihetetlen az egész. Végre megvan a babánk, de nem látom, csak félig - a fejem most nem emelhetem meg.

Utána sokáig varrnak, látom, kivisznek sok vért egy nagy üvegben - de már ez sem fontos és semmi sem fáj már.

Egyszer csak vége lesz, mostmár nem mászom át, hanem átemel gyengéden a műtős fiú, ami nagyon abszurd, mert nem érzem a lábam, mintha nem is az én testem lenne. Kitolnak, segít ősszeszedni a táskákat, párom jön de baba már elment (nagyi tolhatta át az osztályra), és eltolnak minket a szülészeti osztály örzőjébe.Ott kell tölteni 6 órát. Közben nagyon elkezdek remegni, nem tudok uralkodni rajta és fázom is. Páromon látom nagyon aggódik, ott is töltötte az első 4 órát, attól tartott, hogy komoly bajom lehet.
Közben a gyrek sokáig sehol, inkubátorba tették, de este 9 körül végre kihozzák és mellre tehetem. Velünk van egy fél órácskát utána egész éjszakára elviszik, de reggeltől az enyém lesz majd újra.

5-kor műtöttek, hatkor toltak át, és este 11-kor már a saját lábamon zuhanyozok és megyek át a kórterembe.

Mindent összevetve a kórházi tartózkodásunk jó volt, sokat segítettek a csecsemősök, megtanultunk szopni és szoptatni, és beindult a tejünk is. A sebem szépen gyógyult és az első nap után már egyre kevésbé fájt.

A gyerek végig velem lehetett, csak akkor tltam be, ha aludni szerettem volna amikor ő is aludt, és tényleg kihozták, ha felsírt. Pótlást nem adtak neki egyáltalán, csak vizet, ha kértem. Viszont cumit dugdostak a szájába, de azt nagy ívben kiköpte mindég.

Mivel már a kórházban is hasfájós volt Bendus, sokat segítettek őt masszírozni, altatni, kakiltatni.

Kicsit hosszúra sikrült, de így hiteles.

Puszi,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Ja, még egy adalék, utólag hallottam, hogy rám és a másik lányra akinek aznap indították be a szülést reggel fogadásokat tettek a szülésznők és talán az egyik doki, hogy melyikünknek mekkora lesz a babája, és vajon melyikünknek lesz császár.

NO COMMENT.
boróka1973

Szasztok!
Bali, edes a kislegeny. Mikor irod meg mi is volt. Ugye akkor ugyeletesnel szultel?

Sue, ugylatom nalatok is egy tunderke van....

Erika, en cumiellenes vagyok. Fertotleniteni kell, meg minden baj van vele. De, ha csak 1 perces uvoltes kivalthatok vele, mar kapna is a gyerek. Sajnos sem o sem a batyja nem vette be. Ugyhogy megertem aki ad a babanak. Elrontani vegulis nem tudom hogyan lehet. Vagy ad neki az ember vagy nem. Ha ad, akkor vallalni kell, hogy utana ragaszkodni fog hozza. Csak az zavar, ha az anyuka raszoktatja kisbabakent a gyereket, aztan amikor megno akkor meg elkezdi csufolni, meg szekalni hogy csunya rossz cumi...Konyorgom o szoktatta ra! Szoval ha segit hasznald nyugodtan, de majd fokozatosan szoktasd le meg babakent.

Gyerek mar megint nem kakailt. Holnap megint eltelig 5 nap, kerem ujra a kakadrukkokat. (alig eszik szegenyem......) van pozitiv oldala is, nem fogy a popsitorlo...

Jadey varjuk varjuk a beszamolot!

Krisszi nalunk is nyügi volt a baba. Ilyenkor valtozik a legnyomas es ok jobban megerzik....

Bea en vettem merleget, vegulis nem egy gyereket akartunk, de nem merem szopinal. Elvileg furdetesnel es eleg hetente egyszer ha fejlodik akkor oke. Szerintem ha sokat eszik akkor nem hanytatom, ha keveset akkor meg megtomni ugysem tudom. Olyankor kell, ha koraszulott a baba, vagy tapot is ad valaki, csak mert tappal tul lehet etetni.
Most gyakrabban merem a gyereket, mert masodjara izgulosabb vagyok. De egyatalan nem kell hogy legyen.

csengo
Vendég

Köszönöm, lányok! Én halálosan szerelmes vagyok belé!

Jadey!
Üdv itthon! Úgy tudjuk, nem volt könnyű menet... Várjuk a beszámolót és a képeket! :D

Boróka!
Hát elég hosszú nap volt, de úgy tűnik voltak intim, kedves pillanatok is, jól értem? :) Igen, valóban nem lehet még megnézni a képeket, sajna :(

Csengo!
Naná, hogy ügyeletesnél!:D Mindenki teljesen korrekt volt, és én is mindent szépen megköszöntem a számmal, nem a pénztárcámmal... Ez elvi kérdés nálam... Mindenki nyöszörög, hogy de pofátlanok az orvosok, holott a kedves betegek kényesztetik őket, ha kell ha nem..., szerintem. Arról már nem is beszélve, hogy nem agyműtét volt, hanem valami egetrengetően természetes dolog... Mindenkinek ilyen szülést kívánok, de ezt majd elmesélem.
Más: az ovis fiúról ezer éve nem raktál fel képet! :evil: Vagy azóta már főiskolás? :wink:
Gyereknevelés: én is "kényesztetős" vagyok, és veled értek egyet. És egyébként bújós-simogatós család vagyunk. :lol: Kíváncsi vagyok mit szólna a párom, ha nem kapná meg az esti simit, mert még "hozzászokik"... és számomra elegendő indok a figyelemre, ha bármelyik szerettem egyedül érzi magát... :shock: :lol:
Cumi: Az tényleg nagy szemétség.... :?

sue!

Kiscsaj gyönyörű!! Tiszta anyja...... :lol:

Livi

bali78

na itt lenne a mi kis ovisunk Kép :
Vendég

Sziasztok!

Bocs, lányok, de most nem nagyon van időm visszaolvasni. Csak pár hsz-t olvastam el.
Igazatok volt, valószínűleg a frontot érezhette meg Geszti, mert tegnap és ma már igazi kisangyal.
De a tegnapelőtti helyzethez még hozzátartozik, hogy éjjel fél 3-ig (!!!) nem akart aludni, csak sírt, mocorgott, nyűgösködött, hisztizett, percekre aludt csak el, teljesen mindegy volt hogy kézben van, vagy sem, vagy milyen pózban fogjuk. Nagyon nehéz éjszaka volt... Aztán reggel 8-kor arra ébredtünk, hogy valahol fúrnak... :evil:
Na de hagyjuk is, felejteni akarom, a lényeg hogy tegnap nagyon sokat aludt (be kellett hozni a lemaradást), és ma is nagyon jókislány.
Én meg közben rájöttem, hogy az ember annyi mindent hall és olvas, újságokban, neten, bárhol, hogy már zsong a fejem a sok jótanácstól. Valahol mindenkinek igaza van a maga módján. Mindennek van előnye, hátránya. Pl.: "hagyd-sírni-majd-megszokja-hogy-nem-kapkodod-fel-és-abbahagyja" vs. "ne-nagyd-sírni-mert-csak-azt-érzi-hogy-cserbenhagytad-amikor-szüksége-volt-rád" elméletek. Középút nincs. Tehát vagy ezt teszem, vagy azt. Ezért úgy döntöttem (nem csak ebben a kérdésben hanem úgy általában), hogy azt teszem, amit éppen akkor jónak látok. Mert a sok ellentmondás már tényleg kavarog a fejemben és néha annyira nem tudok dönteni...
Na, mennem kell...
Remélem holnap több időm lesz fórumozni.
Jó éjt mindenkinek!

Kép
mamy

Boróka,
gratula mégegyszer! Jól átvészelted...ismerős. :wink:
(A no comment miatt ne légy dühös, biztos nem volt benne rosszindulat. Mi is szoktuk latolgatni az esélyeket...)

Hatalmas baba!!! :D Hogy állsz az alvással?
potter_76

Sziasztok!

Tina!Tina férje!
Na mizujs? Biztos megvan már a baba. Drukkoltunk. Majd jelentkezzetek mi a helyzet. :)

Vettünk Medela tejzacsit, be is üzemeltem egyet. :)
Kata tegnap 11-től reggel 5-ig aludt, én keltettem fel, mert a cicim majdnem leszakadt, evett 120g-ot, még 150ml-t lefejtem. Persze akor még nem volt zacskó, kiöntöttem. Mindegy, most már fejhetek van zacsi.
Mennyit érdemes eltenni fagyasztóba? Ki hogy csinálja ezt a fejés dolgot?

Bujka!
Na örülök, hogy sikeresen átészeltétek a költözést. :)

Nózi!
Neked is kellemes hetet! Nem hiszem, hogy gond lenne a kocsikázás, maximum többször megááltok pihenni, a babát levegőztetni.

Krisszi!
Én is úgy vagyok, hogy mkit meghallgatok, elolvasom a cikkeket aztán majd úgy cselekszem, ahogy jónak látom. Én még nem hagytam a babát sokat sírni, még nem tapasztaltam ki mikor mi a baja stb. Most is sír, pedig evett jócskán, tisztába van téve, lehet. hogy kicsit görcsöl. Apa most ment visszatette a cumit a szájába, azzal talán elalszik. Egy hete este7-11 között ez megy, amúgy eszik, alszik. Felcseréli a nappalt az estével. :(
Mi az az álometetés, annyit írtatok már róla. Kiváncsi vagyok hogy viszitek végbe. Ha felveszed nem kell fel? Automatikusan bekapja a cicit?
Keresztanyád gáz. :(

Erika!
Mit jelent, hogy rossz cici? Én adok cumit a babának, délelőtt 1-2 órára és este. Szerintem nem túl gyakran, de én sem akarom túlzásba vinni. :) Bár nekem jól szopik, de neked lehet, hogy rontana a szopikon.

Beuka!
Mi kölcsönöztük a mérleget, egyenlőre 2hónapra és szurok próba szerűen mérem szopi előtt, után. Délelőtt és este a kritikus hiszti időpontok előtt, hogy lássam jól evett-e. Bár a fejéssel is látom, mert kb. tudom mennyi fejésnél mennyit ehetett, de a mérleg az igazi. És hetente meztelenül is mérem.

Livi!
Nagyon ari a kis herceged, szép nagy szeme van. :)

Sue!
Nagyon szépek vagytok! Türelemmel várjuk a szüléstörténetet! Sajnálom a kutyust. :(

Jadey!
Rendben! Várjuk a képeket és a történetet! :)

Na folyt. köv. de a baba éhes....

Edit

Kép
Kép
edi78

Na újra itt. :)

Dorka!
Hasonlóan élted át, ahogyan én a császárt. A lényeg minden rendben ment a szülésnél. Szép nagy babád lett. Amúgy amikor áttetek az ágyra engem én is azt éreztem, mintha nem az én testem lenne a lábam, rossz érzés volt. De átvészeltük és babázhatunk. :)

Csengo!
Megy a kakadrukk. :D Nagyon-nagyon édes a kis "ovisotok"! Hány kiló most?

Jó éjt: Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok Tina párja vagyok

10.hó 04-én 20.20 kor megszületem,és minden rendben van velem.
Kép Marvin még a szülöszobán,az elsö pár perceiben.
Vendég

Szép jó reggelt!!

Tina, Tina párja! :)
GRATULÁLOK Marvina babához!!!!!Szép hajasbaba lett :)

Livi! :)
Nekem a sógornőm mondta, hogy a gyerekorvos ad kölcsön mérleget, monjuk én is csodálkoztam, de túlléptem rajta, de úgyis megyünk majd hozzá rákérdezek :roll:
Nagyon édes baba Nándi!!! Én is vettem pólyát, de én ilyen "modernet" csak tépőzárazni kell, utána fekvőhely, vagy takaró is lehet. Sokat gondolkodtam rajta, de első baba, így talán majd bátrabban fogjuk.

Krisszi! :)
Köszi a mérleges hozzászólást! Nem csodálom, hoyg szétakasztott a k.anyukád. Na én ezektől a hozzászólásoktól tudok falra mászni, pedig még nincs is meg a babám.

Sue! :)
NAgyon nagyon édes a kislányotok!!!
RÉszvétem a kutsus miatt. Jobbulást a lelketeknek!!!

Jadey! :)
Újra itthon!!!! Várjuk a beszámolót, és még jobban a képeket!!!

Dorka! :)
Sajnálom, hogy végül császár lett, ráadásul "ilyen" megpróbáltatásokkal, de a lényeg, hogy egy hatalmas bébit hoztál a világra! Gratulálok!

Csengő! :)
DRUKK a kakihoz!!! NAgyon édes baba!!!!

Mamy! :)
No igen, már én is olvasgatok mindenfélét, természetesen tök ellentmondásos dolgokkat, de teljesen igazad van, a legjobb, ha az ember úgy csinálja, ahogy épp abban a helyzetben a legjobbnak látja. Túl sok már az információ. Ez sem jó! Főleg egy kezdőnek, mint én. :( :roll:
Örülök, hogy javult a helyzet nálatok :)

Rolex! :)
NAGYON DRUKKOLOK!!!!

Szép napot mindenkinek!
Bea

Kép
Kép
beuka

Sziasztok,

Livi, hogy én mekkora hülye vagyok!!! Hát persze, Nándi, csodálkoztam is, hogy "a Livinek kisfia van, nem, hmmm" de olyan kába kómás voltam tegnap!!!
Szóval a kislegény gyönyörű!!! Olyan szép az arca, hogy akár lánynak is elmenne, persze azért inkább fiús, de akkor is szép!

Erika, nekünk a cumi megváltás volt. Az első három hétben azt mondtam, hogy vagy én ugrok ki az erkélyen, vagy felvágom az ereimet vagy nem tudom mit csinálok. egész nap ordított.
aztán rátaláltunk a cumira, és láss csodát! tök nyugi van.
A védőnő azt mondta, ha megnyugtatja, használjuk nyugodtan!!! Sokkal jobb mint az ujjszopás. arról hogy szoktatom le? levágom a kezét? :wink: viszont semmi méz vagy ilyesmi édesítőszer.

A dokinő szerint is vannak olyan babák, akik szinte egész nap mellen lennének, akik jobban igénylik a komfortszopizást, de persze ez egész napon át kivitelezhetetlen, nekik ideális a cumi. De ha nem sír sokat a babód, akkor inkább hanyagold, fölösleges.

Sue, nagyon szépek vagytok!
A kutyust pedig nagyon sajnálom, de jobb lezs így szegénykémnek.

Dorka, elérzékenyültem kissé a szüléstöriden...

pusz,
Krisszi

krisszi

Sziasztok!

Tina és Család!Gratulálok!!!Marvin baba nagyon édes.És mennyi haja van... :shock: Gyönyörűűűű!

Sue,a ti Vikitek is egy kis hercegnő!Nagyon szép kislány!Gratulálok megint.

Dorka,sajnálom,hogy császár lett a vége.Emlékszem mennyire természetesen akartad.De az a lényeg,hogy jól vagytok és Bendegúz egészséges!!!Ja és egy hossz méretet tudnál adni? Kép Hiányzik a táblából!

Jadey!Képek plííííz!
piciza

Szép napot Lányok!!

Húúú, nem voltam 2 napig, és termeltetek ám!!! :D Alig bírtam visszaolvasni!!! :D
Ma fogom kipihenni a két nap fáradalmait, mert annyit mentem az elmúlt 2 napban, mint egy csataló!! :roll:
Kedden bevásároltunk a trónörökösnek, megvettük még a maradék dolgokat, mint textilpelus, textil kifogó, nagyobb babapléd, kiskád, pelusosvödör, Pelus (egyenlőre Liberót vettünk, aztán majd meglátjuk),babakozmetikumokat, meg nekem egy rakat betétet, mellvédő kenőcsöt, fertőtlenítő tablettát, bimbóvédőt (arra az esetre, ha kisebesedne a mellem, ne apának kelljen érte rohangálnia)!
A Fatikával is voltunk orvosnál, most meg tüdőgyuszija van!! :cry: Valami hihetetlen, pedig még meg se jött az igazi zord őszi idő!! de szerintem nem gyógyult ki az 2 héttel ezelötti bronchitis-ból!! :?
A röntgen még nem mutatta ki szerencsére, dokinéni szerint még időben elkaptuk!! :roll:
Most jövő hét keddig itthon lesz, együtt tanulgatunk!! :wink:
De mostmár nem annyira elesett, ahogy elkezdtük a gyógyszert. kedden tisztára megijedtem, olyan sápadt, meg fehér volt, egész délután aludt :roll: :cry:
De már gyógyulgat.... :D

tegnap meg egész napom vizsgálatokkal telt!!
reggel dokibácsim megvizsgált, méhszáj oké, hüvelyem jó leze, amit bíztatónk vélt, a szülés szempontjából :D Aztán jött a szokásos, jó ám a baba, már most érett, reméli legalább egy héttel leöbb jön, hogy ne legyen olyan nagy!! Mindig csak mosolygok rajta, tudom, hogy ő csak jót akar nekem, hogy könnyebben meg tudjam szülni, de úgyis Pistike a főnök, ő tudja mikor kell jönni!! :D
Én nem sürgetem, igaz már nagyon várjuk, de akkor is fejlődjön ki szépen!! a lányom is 3900g volt, és időben jött!! :lol: Na majd meglátjuk... :wink:
Utána ctg-n voltam, ott is minden oké volt!!
aztán hazaestem picit a családomhoz, hogy délután mehessünk visszapával az ultrahangra!! :roll:
Ott is közölte a doki, hogy szép nagy ám a baba!! Ő 3300g-ra, a gép 3590-re saccolta!! Mindene szépen fejlett, és nagyon jól érzi magát!!Azt mindta, hízlaljam mág olyan 4 kg-ig, oszt kijöhet :D :D
Mondtam, oké... :roll: :D
Méreteink:
BPD:96 mm
OFD:121mm
AC:345mm
FL:74mm

Beuka!!

akkor neked már nagfyon készülődik Botond baba!! :D Lehet, hogy hamarosan karodban tarthatod!!

Ne haragúdjatok, ha most nem írok mindenkinek személy szerint, de jól lemaradtam!!

GRATULÁLOK a szebbnél-szebb babacsodákhoz!!! :D olyan jó gyönyörködni bennük!!! :D

Pólya: A lányomat 1 hónapig benne tartottam, sokkal kényelmesebb volt benne fogni, szoptatni!! Most is lesz, de igazból még nem találtam ki, hogy belerakom e!! De valószínü, hogy igen!!!

cumi: Én biza már amikor nem bírtam a bömbölést, "belenyomtam a szájába, és nem bántam meg!! :wink: Hmar leszokott róla szerencsére!! :wink:

Mérleg: Azt már írtam, hogy én nem mértem a lányom, de akit megnyugtat, én ajánlom!! Csak akkor fordulok a méréshez, ha észreveszem, hogy nem gyarapszik rendesen. nem kiegyensúlyozott, nyugtalan, stb!!

Jadey!! Örülök neketek!! nagyon várjuk a beszémolót, és a képeket!!

Tegnap apa átrendezte a szobát, már megvan a kiságy helye!! :wink: Hát jó sokat sakkoztunk, ameddigre elnyerte a szoba a végleges formáját!! :roll: Szóval már csak az ágy kell, és startra készen várjuk Pistikét!! :D

Nagy pussz mindenkinek!! üdv: Melódia

Kép
Kép
melódia78

Sziasztok Tina párja vagyok

A nagy izgalomban elfelejtettem az adatokat.

3434gr
52cm
-el születtem

Kép
Vendég

Sziasztok,

Kicsit eltüntem, öszecsaptak a hullámok a fejem felett. De most már azért vannak nagyon jó pillanatok :lol:
Petivel voltunk kivizsgáláson, szerencsére nincs gyomorszáj szűkülete, úgyhogy csak extrémen sokat sir és bukik. Viszont most már én sokkal nyugodtabban kezelem a helyzetet, hogy tudom, hogy nincs semmi baj, csak nekem ilyen "többemberes baba" jutott.
A kórház azért elég gáz volt, szóval külön öröm, hogy nem kellett visszamennünk.
Nálunk még mindig két óránként eszik Peti, még éjszaka is, úgyhogy alvás továbbra sincs, de már megszoktam :lol:
Bár néhány napja már mondtam a védőnőnek, hogy continous concept ide vagy oda, sutba dobom az elveimet, veszek egy cumit,meg rácsukom az ajtót a bőgő gyerekre azt kész. a védőnő meg csak nevetett, hogy úgysem tudom megtenni. és tényleg nem. egyetlen percig sem vagyok képes sirni hagyni, mert tudom, hogy szüksége van rám. meg aztán úgy vagyok ezzel, hogy olyan hamar felnő, és eljön az a pilanat, amikor majd akkor sir ha felveszem, hogy én most kihasználok minden pillanatot :D
mint a nomád törzseknél, a gyerek még most is úgy van velem, mintha csak a pocakomban volna, kendőbe kötve.
szóval nekünk ez igy jó, bár nem állitom hogy könnyű lenne.....

Boroka,

kitartást az első hetekhez!! olyan fura ez, eddig mindannyian a szülésre koncentráltunk, nem is gondolva, hogy ami utána van, az az igazi kihivás
:)

Jadey,

én is szeretném már látni a csókosszájú kisherceget :wink:

Rolex,

nagy drukk a holnaphoz! mindenképp irj smst!

Csengő,

megy kakidrukk, bár lehet hogy már nem aktuális. és köszi a biztatást, nagyon jol esett.

és nagyon gratulálok Tinának

puszi
kata
sz_kata

Lányok!
tegnap megvolt az első igazi kiborulásom, zokogtam, és nagyon rossz anyának tartottam magam. egész nap lustán evett, olyan 50g-okat (2,5 hetesen), ehhez adalék, hogy össz. 5-6-szor eszünk egy nap, mert lustán bealszik. egyszer sem aludt a szopik között, mert rájött, hogy éhes maradt, csak sírt, csak sírt. este pedig kiderült, hogy fogyott előző naphoz képest. na, ekkor jött a kiborulása. ráadásul unokatesóm, aki mellesleg a gyerekorvosunk, azt javasolta, ne adjunk neki cumisüvegből, a lefejt tejet fagyasszam le. Na de ha éhes marad?! Végül arra jutottunk, hogy nem érdekel a rossz cici, nem hagyom rajta lógni, hanem cumisüvegből is adunk neki.
VAn/VOLT valakinek hasonló problémája?

MAmy!
Merre jársz? remélem, már jobban vagytok. HA megvan a Suttogó titkai c. könyv, olvasd el 206. oldalt, szerintem megnyugtató választ kapsz. HA nincs, beírom majd zanzásítva.

Livi!
mint látod, a tegnapi napom szörnyű volt.
mekkora is a te kisherceged? irtó édes. már megint elfelejtettem, hogyan kell felrakni képet. segítesz?

pólyát mi is használjuk, tényleg praktikus és ebben az átmeneti időben hasznos. pólyahuzatot nem tudod, hol lehet venni?

Bea!

igen, én mérem, mivel az egyik cicmből nem jön elég tej, így fontos, hogy tudjam, gyarapodik-e a tejmennyiség. Persze a mérleg hülye, van, hogy -100-at mér, máskor meg túl sokat. eléggé kivagyunk emiatt is.

Sue!
az teljesen normális, hogy szopi után nézelődik. Ákos van, hogy egyáltalán nem alszik el, 2-3 órát figyel. ha nem sír, akkor jó. tegnap nálunk is egész nap ment asírás, egyértelműen azért, mert éhes maradt. ha a te lányod sem nyűgös, hasfájós, akkor nincs miért izgulnod, etesd! Nálam is 1 óra az etetés, tegnap arra jöttem
rá, hogy lehet, hogy azért alszik el, mert elfárad a rossz cicimen.

Viki baba nagyon cuki!

Boróka!

Ugyanezen estem át, mégis két fontos dologban teljesen máshogy éreztem. Én a hosszú vajúdás után könyörögtem a császárért(amiért máig lelkiismeretfurdalásom van), és utána nagyon nehezen épültem fel. 1,5 napig csak fekve (esetleges szövődményeket elkerülendő), férjem mosdatott, pisilni sem tudtam, 3.naptól volt csak erőm bármihez is, fájt a sebem veszettül. Aztán meg egyik óráról a másikra egyre fittebben tudtam ellátni végre fiamat is.

Kicsit hosszúra sikeredett, de örültem, hogy végre van időm, ma eddig rendesen eszik Áki.

Erika
piciri

Sue,

gyönyörű a Viki baba!!

én is teszek fel képet:

az első vigyor (na jó,csak pukimosoly volt :lol: )
Kép

fel a kezekkel
Kép

ilyen a gyerek, amikor beteszem a kendőbe
Kép

és ilyen öt perc múlva :wink:

Kép
sz_kata

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.19 22:21-kor.
Vendég

Sziasztok!

a jó cím:
http://rovidzar.hu/~misi/bendeguz

És most működik is!

Potter/Ági:

Háát az alvás az nem nagyon van. Sajnos Bendus nagyon hasfájós az első perctől kezdve, így eleinte "csak" éjjel sírt evés után órákon át, de mostanra már nappal is nagyon nehezen megy az altatás/alvás.

De tejem az van, és ő is rendesen eszik.
Infacolt nyomjuk, de azzal sem jobb a helyzet.

Én ma éjjel már annyira fáradt voltam, hogy elaludtam a gyereksírásra is, de szerencsére kispapa tartotta a frontot.

Most nyugi van.

SIBA/JADEY:
nagyon nagy gratula, szuperek vagytok, hogy megszültétek az óriási babákat!!!

Sz_kata:
Szerintem etesd ritkábban Petit, akkor lesz ideje megemészteni a tejet talán jobban.
De amúgy kitartás!!!

Puszi,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Beuka
Egy kalappal a vizsgákhoz! Biztos sikerülni fog. Igen, én voltam tegnap NST-n. nagyon élénk volt, mint mindig, össze-vissza forgolódott rendesen. ugyhogy jo nagy görbék lettek. 130-190-ig ment a pulzusa. Fájást nem mutatott a gép, vagyis volt egy kis emelkedés a görbén. Az az lehet? nekem nem kellett nyomkodni semmit, de ha kellett volna, hát folyamatosan nyomhattam volna. Az mit jelent hogy 2100-as a méhszáj?

Rönci
Igen, Gyöngyösről járunk fel Pestre. Nem akartam itt szülni, mert tiszta középkor, meg unszimpatikus az egész, meg elég sok "hülyeséget" csinálnak az orvosok. Nekem még minden ismrősöm inkább Pestre ment szülni. Én is a Szt Imrében születtem, annál az orvosnál, akihez járok, plusz még kiderült, hogy egy napon születtünk. :)

Baboka
Jobbulást!

Nózi
Neked se lehet könnyű ilyen szomszédokkal. Menjetek is el pár napra pihenni!
Ismerem én is a helyzetet, nekem is jutott bőven belőle.

Suezika
Kutyus :cry:

Csengő
Kakadrukk :lol:

Boróka
Köszönjük a szüléstörit! Így a jó, hogy hosszúra sikerült, így részletes, élvezetesebb olvasni. :)
Sajna a képeket még nem látom én sem. :(

Tina és párja
Gratulálok! milyen nagy haja van!! :shock:

Vannak még meglepetések az életben ( nekem legalábbis az). Tegnap mondta anyukám hogy én pont a kiírt időpontra születtem. Kíváncsi leszek nekem baba mikor jön.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?